Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
1 / 21
Udogodnienia hotelu Royal Palace Helena Park
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Royal Palace Helena Park
star 5

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Royal Palace Helena Park :
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 września 2018

Hotel Royal Palace Helena Park w ofercie Biura podróży:

Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany w Słonecznym Brzegu, ok. 2,5km od centrum kurortu; przystanek autobusowy ok. 50m od hotelu. Oddalony ok. 35km od międzynarodowego portu lotniczego w Burgas.

PLAŻA

Publiczna, ok. 150m od hotelu, przejście przez promenadę; piaszczysta, długa i szeroka z łagodnym zejściem do morza. Leżaki, parasole i materace odpłatnie. Brak ręczników plażowych.

HOTEL

Kategoria lokalna 5* Należący do kompleksu hotelowego Royal Palace Resort, usytuowany w ogrodzie o powierzchni 14 500m. Uznawany jest za jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli na Riwierze Bułgarskiej. Stylowy, wybudowany w 2004r. Świetnie bawią się w nim zarówno dzieci, jak i dorośli. Ustronne położenie obiektu sprawia, że jest tam cicho i spokojnie, a nadmorska promenada oraz wspaniałe zabudowania należącego do kompleksu pięciogwiazdkowego hotelu Helena Sands oddzielają hotel od plaży.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, lobby, punkt wymiany walut, windy, usługa pralni, parking (odpłatnie); w hotelu Helena Sands dostępny jest salon piękności, fryzjer oraz sklepiki. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i MasterCard. Restauracje i bary: restauracja główna, restauracja la carte (w hotelu Helena Sands; dania z owoców morza), Snack-Bar przy basenie, restauracja tematyczna Blue Lagoon, lobby bar, Bar saloon.

INTERNET

Punkt internetowy oraz Wi-Fi za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen odkryty (380m), kryty basen (w Helena Sands), taras słoneczny, leżaki i parasole przy basenie, klub ftness (w Helena Sands), tenis stołowy i rzutki (w Helena Sands), siatkówka plażowa, dzienny program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Odpłatnie: centrum Spa & Wellness (w Helena Sands), 2 korty tenisowe, bilard (w Helena Sands), sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), wysokie krzesła w restauracji, łóżeczko na życzenie (bezpłatnie).

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 232 eleganckich pokoi. Pokój typu Standard: ok. 25-30m, dwuosobowy z możliwością jednej dostawki. Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (wanna/prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja, TV, telefon, mini bar (w dniu przyjazdu bezpłatnie uzupełniony bar w wodę i soft drinki, uzupełnienie mini baru za opłatą), sejf (bezpłatnie), internet, balkon.

WYZYWIENIE

Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe, wybrane alkohole importowane oraz bezalkoholowe w godzinach 10.00-00.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych napojów energetycznych, importowanych i wysokojakościowych alkoholi, kawy typu espresso, cappuccino. Wymagany odpowiedni strój do kolacji (długie spodnie u panów).

INFORMACJE DODATKOWE

www.helenaresort.com HolidayCheck: średnia ocen 5.3, rekomendacja 88%

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe i transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta (na przyloty od 15.06.2018!, wczesniej bez PL obsługi), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: obowiązkowej opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Uwaga! Przy przelotach Bułgaria Air waga bagażu łączonego nie może przekroczyć 23kg! W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Luksusowy hotel tworzący -  wraz z Helena Sands - wspaniały kompleks Helena Resort. Duży i piękny ogród, wysmakowana architektura, eleganckie wnętrza ozdobione rzeźbami i obrazami bułgarskich artystów, prestiżowe spa, bogaty program rekreacyjny, wyborna kuchnia.   

Położenie

Ok. 2,5km od centrum Słonecznego Brzegu, ok. 150m od piaszczystej prywatnej plaży (część leżaków i parasoli bezpłatna) - przejście przez promenadę i teren siostrzanego hotelu, ok. 8 km od Nessebaru, ok 35km od lotniska w Burgas.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja z bezpłatnym Wi-Fi, lobby bar, restauracja główna z tarasem, 2 restauracje a la carte, bar przy plaży, bar przy promenadzie, bary przy basenie, bar ogrodzie, centrum konferencyjne, kantor wymiany walut, sklepiki. 

Pokoje

Przestronne, nowocześnie urządzone z łazienką (wanna lub prysznic, suszarka do włosów) i balkonem. Wyposażone w klimatyzację, minibar (płatny), sejf (płatny), TV sat, telefon. 

Wyżywienie

All Inclusive - Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, późne śniadania kontynentalne, przekąski i lody w wyznaczonych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10:00 - 24:00 w wybranych barach, kolacja (raz w tygodniu) w restauracji a la carte (wymagana rezerwacja).

Sport i rozrywka

Basen o nieregularnym kształcie z tarasem ( leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki kąpielowe za kaucją). Na terenie kompleksu: tenis stołowy, piłka wodna, siatkówka plażowa, aerobik, rzutki,  animacje, program rozrywkowy.  Odpłatnie: tenis ziemny, bilard, centrum spa (basen kryty,  jacuzzi, elegancka sauna sosnowa, sauna kamienna, sauna fińska, sala relaksacyjna, fitness, zabiegi kosmetyczne, masaże), sporty wodne. 

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, miniklub, menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji głównej.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Piękny kompleks Helena Resort uważany jest za najlepszy obiekt hotelowy w Słonecznym Brzegu (wybór roku 2017 na portalu TripAdvisor). Należące do niego Helena Sands i Helena Park wybudowane są w eleganckim stylu nawiązującym do bułgarskiego renesansu. Kompleks hotelowy jest otoczony ogrodem, którym ma ponad 14 000m2. Do lotniska w Burgas ok. 38km.



Plaża:

Publiczna, piaszczysta plaża ok. 100 m od hotelu. Ręczniki, parasole i leżaki - bezpłatne



Do dyspozycji gości:

Recepcja, restauracja główna z tarasem, restauracja a la carte z owocami morza ( w Royal palace Helena Sands), restauracja Blue Lagoon, bary m.in: z przekąskami, w lobby, basen zewnętrzny (ok. 380m2), brodzik dla dzieci (ok. 30m2), taras słoneczny, mini klub dla dzieci, plac zabaw. Sklepy, salon fryzjerski. Parasole, leżaki przy basenie bezpłatnie.


Pokoje:

Hotel oferuje swoim Gościom ponad 230 pokoi



Standardowe pokoje są dwuosobowe i wyposażone są w: centralnie sterowaną klimatyzacje, telefon, telewizję satelitarną, telewizor z płaskim ekranem, sejf (płatny), mini bar (bezpłatnie) i prywatną łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka do włosów). Pokoje posiadają balkony. Możliwa jest jedna dostawka.


Wyżywienie:

Ulta All inclusive: śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:00-19:30 lub 20:00-21:30) w formie bogatego bufetu w restauracji głównej. Późne śniadanie (10:00-11:30), przekąski (14:00-16:30), lody (12:00-16:30) w barze z przekąskami. Kawa, herbata, ciasta w Saloon Barze (14:30-17:30). Napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w wyznaczonych barach (10:00-24:00). Formuła ulta all inclusive przewiduje pobyt 3 razy w tygodniu w tematycznej restauracji Blue Lagoon (wymagana wcześniejsza rezerwacja)


Program sportowy i animacyjny:

6 razy w tygodniu animacje dla dzieci i dorosłych, kilka razy w tygodniu muzyka na żywo.



Ponadto bezpłatnie: siłownia, ( raz na pobyt bezpłatnie łaźnia parowa lub sauna fińska), jacuzzi i basen kryty tenis stołowy, siatkówka, rzutki, szachy, Za opłatą: 2 korty tenisowe, bilard, sporty wodne, centrum Spa (masaże, salon piękności). Niektóre znajdują się w siostrzanym hotelu.


Internet:

Bezpłatne WiFi w lobby oraz w pokojach.



Kategoria lokalna:

*****



Strona www:

www.helenaresort.com



Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra, to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się delfiny. Balczik nazywany jest "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Główny punkt programu - zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii.

PIRACKIE PARTY (1/2 dnia) - cena. ok. 38 EUR
Ekscytujący rejs pirackim statkiem !Turystów wita ekipa animacyjna i personel, którzy są przebrani w stroje pirackie i wyglądają jak bohaterzy z filmu “Piraci z Karaibów". Statek ma trzy pokłady i zjeżdżalnię wodną. Podczas rejsu drobny poczęstunek, napoje, gry i zabawy.

ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 74 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR online, na granicy 25 EUR lub 30 USD)
Wycieczka do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim. UWAGA! Konieczny ważny paszport!

Z dziećmi

WODNE FIGLE W AQUAPARKU ACTION
Najbardziej znany park wodny w Słonecznym Brzegu. Oferuje ponad 30 wodnych atrakcji dostosowanych do każdego wieku i gustu. Zabawy dostarczą rwące rzeki, fontanny, baseny, wodospady i zjeżdżalnie. Najwyższa zjeżdżalnia liczy 18 metrów, a najdłuższa 120 metrów. Czynny od końca maja do połowy września.

Relaks

SZALEJ OD ZMIERZCHU DO ŚWITU, IMPREZOWICZU!- cena ok. 10 EUR
Słoneczny Brzeg jest enklawą dla wszystkich imprezowiczów. Zaszalej w Cacao Beach - okrzykniętym przez Internautów w 2011 roku najlepszym klubem w południowo-wschodniej Europie. Bilet wstępu kosztuje 20 lew (10 EUR). cacaobeach.bg/en

BŁOGIE LENISTWO NA ZŁOCISTEJ PLAŻY
Rozkoszuj się słonecznymi kąpielami na najpiękniejszej i najdłuższej plaży w Bułgarii. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest 6-cio kilometrowa plaża, tworząca półksiężyc otoczony wydmami i hotelami. Miejscami szeroka na 60 metrów! Została oznaczona Błękitną Flagą, gdyż jest jedną z najczystszych w Europie. Morska bryza w dużym stopniu niweluje upał w ciągu dnia, a nocą orzeźwia.

Dla aktywnych

PORA RUSZAĆ W GÓRY
Kilkudniowa wyprawa w góry Bałkan to doskonały sposób na urozmaicenie pobytu w kurortach Bułgarii. Ze Słonecznego Brzegu blisko jest do Bałkan Wschodnich. Pasmo Stara Płanina (Bałkan) rozciąga się od granicy z Serbią przez środkową Bułgarię, aż do Morza Czarnego.

RAJ DLA AKTYWNYCH
Słoneczny Brzeg to wymarzone miejsce dla amatorów sportów wodnych. Do wyboru masz pływanie, żeglugę, windsurfing, narty wodne, parasailing i nurkowanie .

Zwiedzanie

WIELKIE TYRNOWO- WZGÓRZE CAREWEC
Rezerwat archeologiczny znajdujący się na wzgórzu skrywa w sobie zachowane do dziś fragmenty murów obronnych, pozostałości cerkwi i wież. Część budynków została odtworzona i zrekonstruowana. Najstarsze ślady ludzkości na wzgórzu są datowane na II wiek p.n.e.

Kuchnia

GJUWECZ"- BUŁGARSKI PRZYSMAK
Gjuwecz, czyli gulasz bułgarski, to bogactwo smaku mięsa i warzyw połączonych aromatycznym sosem. Jest przyrządzany tradycyjnie w małych, glinianych naczyniach zwanych... "gjuwecz".

WINA, WINA DAJCIE!
Bułgarzy słyną z produkcji wielu gatunków wybornych win. Istnieje nawet święto o nazwie "Dzień Świętego Tryfona" poświęcone ludziom zajmującym się wyrobem wina.

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"

Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne


Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.

W regionie


Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.

Sozopol
Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: :


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel jest częścią kompleksu Helena Resort, zajmującego łączną powierzchnię ok. 55 000 m², z czego ok. 14 500 m² zajmuje ogród; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, basen kryty połączony z jacuzzi (w hotelu Helena Sands), restauracja główna, restauracja tematyczna a la carte "Blue Lagoon", restauracja a la carte serwująca ryby i owoce morza (w hotelu Helena Sands, płatna), bar w lobby, saloon bar, bar przy basenie, sala konferencyjna dla ok. 190 osób

Położenie

w północnej części Słonecznego Brzegu, ok. 2,5 km od centrum kurortu i ok. 30 km od lotniska w Burgas

Plaża

piaszczysta, wydzielona część plaży publicznej znajduje się w odległości ok. 200 m od hotelu (przejście przez teren hotelu Helena Sands i promenadę); leżaki i parasole bezpłatne w miarę dostępności

Zakwaterowanie

236 pokoi: 149 pokoi z widokiem na ogród, 69 pokoi standardowych i 18 pokoi typu suite (sypialnia z oddzielnym lub przyległym salonem z rozkładaną kanapą); wyposażenie pokoi: klimatyzacja centralna, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, minibar (woda i napoje bezalkoholowe w dniu przylotu bezpłatne, kolejne uzupełnienia za dopłatą), TV-SAT, telefon, sejf (bezpłatny), łącze kablowe i Wi-Fi (bezpłatne), balkon

Wyżywienie

Ultra All Inclusive – śniadanie (07.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.00-19.30 i 20.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (10.00-11.30), lunch (12.00-14.00), przekąski (14.00-16.30) i lody (12.00-16.30) w snack barze, ciasta (14.30-17.30) w saloon barze, 3 razy w tygodniu kolacja (bufet tematyczny) w restauracji "Blue Lagoon" (wymagana rezerwacja); lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w szklankach w godz. 10.00-24.00; dodatkowo płatne: pozostałe napoje importowane i wysokojakościowe, soki ze świeżych owoców, napoje butelkowane

Sport i rozrywka

siłownia (w części Helena Sands), tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, szachy, animacje 6 razy w tygodniu, kilka razy w tygodniu muzyka na żywo, Wi-Fi (w lobby), 1 raz na pobyt możliwość bezpłatnego skorzystania z łaźni parowej, sauny fińskiej, sauny aromatycznej i części relaksacyjnej w Centrum Wellness w hotelu Helena Sands

Dodatkowo płatne

2 korty tenisowe; na terenie hotelu Helena Sands: bilard, Centrum Wellness (zabiegi SPA, sauna, masaże, zabiegi na twarz i ciało), fryzjer; lekarz, restauracje a la carte, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, animacje, mini klub (4-12 lat), krzesełka i specjalne menu w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

www

www.helenaresort.com ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


Itaka Gala
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Bułgaria / Słoneczny Brzeg

Opis oferty:

Piękny kompleks Helena Resort uważany jest za najlepszy obiekt hotelowy w Słonecznym Brzegu. Należące do niego Helena Sands i Helena Park wybudowane są w eleganckim stylu nawiązującym do bułgarskiego renesansu, z naturalnych materiałów, takich jak kamień i drewno. Elementy architektury i wystroju to kopie oryginalnych zabytkowych detali, rzeźb i malowideł ściennych. Cały zespół hotelowy otacza wypielęgnowany ogród o powierzchni ok.14500 m², z trawnikami, skalniakami, drzewami, basenem, fantazyjnym strumieniem i efektownym mostem. Doskonałe położenie blisko plaży, dobry standard, przytulne pokoje w pastelowych kolorach i szeroki zakres oferowanych usług gwarantują spokojny i komfortowy wypoczynek.

POŁOŻENIE:

w północnej, spokojnej części Słonecznego Brzegu, ok. 2,5 km od centrum, w pobliżu supermarket z bogatym asortymentem, ok. 2 km do St. Vlas, ok. 9,5 km od Nessebaru; ok. 35 km od portu lotniczego w Burgas, ok. 95 km od portu lotniczego w Warnie; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 1 BGN/centrum Słonecznego Brzegu/St.Vlas).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi, ok. 150 m od recepcji, dojście do plaży przez teren hotelu i nadmorską promenadę, na wydzielonym odcinku plaży bezpłatne ręczniki, parasole, leżaki (komplet: 2 leżaki+parasol/pokój;w miarę dostępności).

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 2004 r., renowacja wnętrz w 2009 r.; 236 pokoi, budynek trzy-, czteropiętrowy, dwie windy, lobby, całodobowa recepcja; restauracja główna Moby Dick z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia europejska, wieczory tematyczne: bułgarskie, włoskie, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; na terenie kompleksu: Blue Lagoon Barbecue przy basenie hotelu Park (dla gości hoteli Park i Sands) - á la carte, dania z grilla, pizza, dania wegetariańskie, Dolphin przy promenadzie (dla gości hoteli Park i Sands) - á la carte, ryby, owoce morza, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; bary: bar w lobby, Snack Bar przy basenie, Bar Saloon, Fresh w ogrodzie, Carribe na plaży; kantor, butik, centrum konferencyjne dla 190 osób; rozległy ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (10 BGN/godz.), room service; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy

2-os. (możliwość 1 dostawki), 25-30 m², elegancki i zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, łącze internetowe lub bezplatny internet bezprzewodowy, sejf, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do dwóch lat na zamówienie przed przyjazdem, balkon (stolik i krzesełka); widok na basen za dopłatą;

suite

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok 60 m², sypialnia i pokój dzienny oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój suite na zamówienie i za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen Helena Park, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 380 m², gł. 0,9-1,5 m, basen dla dzieci (dostępny dla gości całego kompleksu), słodka woda, ok. 30 m², gł. 0,6 m; przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki. Goście Helena Park nie mają wstępu na basen główny hotelu Helena Sands; na terenie kompleksu hoteli Park i Sands: tenis stołowy, rzutki, bule, aerobik, piłka wodna, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa, koszykówka; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), piano bar, dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych: przedstawienia, pokazy taneczne, dyskoteka dla dzieci, muzyka na żywo; za opłatą: dwa korty tenisowe (20 BGN/godz.) z oświetleniem (5 BGN/godz.) i wypożyczalnią sprzętu (3 BGN/rakieta; 3 BGN/3 piłki), lekcje gry w tenisa (45 BGN/godz.), bilard; profesjonalne centrum Lion's Health and Beauty Spa w hotelu Helena Sands: bezpłatnie - kryty basen, jacuzzi, siłownia, sala fitness, za opłatą - sauna fińska, łaźnia parowa, sauna sosnowa, łaźnia kamienna, masaże, zabiegi upiększające.

ULTRA ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30) i kolacja (w dwóch turach: 18.00-19.30 i 20.00-21.30) w restauracji głównej, opcjonalnie: obiad (12.00-14.00) w snack barze przy basenie i 3 razy w tygodniu możliwość kolacji tematycznej á la carte w restauracji Blue Lagoon (wymagana wcześniejsza rezerwacja); późne śniadanie (10.00-11.30), przekąski (14.00-16.30) i lody (12.00-16.30) w snack barze przy basenie; popołudniowe przekąski (14.30-17.30) w Bar Saloon; napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w snack barze przy basenie (10.00-18.00), w lobby barze (10.00-22.00) napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe w Bar Saloon (10.00-24.00); dodatkowe świadczenia: woda mineralna i napoje bezalkoholowe w mini barze na powitanie, jednorazowe wejście do jednej z saun w Lion'Health and Beauty Spa w hotelu Helena Sands; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0035955420020, www.helenaresort.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fiwstęp do spa

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

2006 r.

Położenie:

Słoneczny Brzeg, 25 km od lotniska w Burgas.

Plaża:

200 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, parasole, leżaki bezpłatne. Przejście do plaży przez teren ROYAL PALACE HELENA SAND

W Hotelu:

restauracja, bar, basen odkryty.

Pokoje:

69 pokoi standardowych i 146 pokoi superior; klimatyzacja centralna, telefon, TV, suszarka, sejf (płatny), mini bar (płatny) wanna i prysznic, balkon lub taras.

Rozrywki i usługi:

  • Bezpłatne: atrakcje sportowe, animacje.
  • Płatne: sejf na recepcji.

Dla dzieci:

brodzik, plac zabaw, animacje

Wyżywienie:

Ultra All Inclusive

Posiłki:

śniadania, obiady, kolacje

Napoje zawarte:

wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA BUŁGARSKA

*****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

*    Hotel położony w miejscowości Słoneczny Brzeg; odległość od centrum wynosi 2,5 km, a od lotniska w Burgas 28 km.

Plaża

*    100 m od hotelu; leżaki i parasole dostępne są bezpłatnie zarówno przy plaży jak i przy basenie.

Zakwaterowanie

*    232 pokoje; *    Typy pokoi: Standard, Apartament (oddzielny salon i część sypialna). *    Wyposażenie: klimatyzacja centralna, łazienka z suszarką do włosów, telefon, TV, sejf (bezpłatny), mini bar (uzupełniony w wodę mineralną i napoje bezalkoholowe raz w dniu przylotu) oraz balkon.

Restauracje i bary

*    Restauracja główna, restauracja rybna a la carte (w hotelu Helena Sands; dodatkowo płatna); 3 razy w tygodniu odbywają się kolacje tematyczne w restauracji Blue Lagoon (wymagana rezerwacja); *    3 bary - Lobby Bar, Lounge Bar i bar przy basenie.

Wyżywienie

*    Ultra All inclusive: śniadania, śniadanie dla śpiochów w snack barze, obiady, kolacje, przekąski w ciągu dnia, lody w snack barze, dwa razy w tygodniu kolacja tematyczna; napoje bezalkoholowe, alkohole lokalnej produkcji oraz wybrane alkohole importowane dostępne w godz. 10.00- 24.00.

Sport i Rozrywka

*    Basen zewnętrzny, basen wewnętrzny; *    Bezpłatnie: siłownia (w hotelu Helena Sands), tenis stołowy, siatkówka plażowa oraz program animacyjny; możliwość skorzystania z jednorazowego bezpłatnego wejścia do łaźni parowej lub sauny i strefy relaksacyjnej (w Helena Sands); *    Odpłatnie: korty tenisowe, bilard oraz sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*     Plac zabaw, mini klub, łóżeczka dla niemowląt, brodzik oraz animacje (6 razy w tygodniu).

Pozostałe udogodnienia

*     Sala konferencyjna, kawiarenka internetowa, dostęp do Wi-Fi w lobby (bezpłatnie); *    W hotelu Helena Sands znajduje się ponadto sklep z pamiątkami i biżuterią oraz salon fryzjerski, parking (bezpłatny dla Gości hotelu, ilość miejsc ograniczona).

Naszym zdaniem

*    Hotel o dobrym standardzie położony w jednym kompleksie z hotelem Helena Sands, w pięknym ogrodzie, polecamy szczególnie dla rodzin z dziećmi oraz dla osób, które poszukują obiektu świadczącego usługi na wysokim poziomie.

Strona internetowa

*    www.helenaresort.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 5*- kat. lokalna 5*

Położenie

- ok. 150 m od plaży - ok. 3,5 km od centrum miasta - ok. 26 km od lotniska w Burgas - ok. 103 km od lotniska w Varnie - ok. 8 km od Nessebaru - Action Aquapark niedaleko hotelu

Plaża

- piaszczysta - szeroka, łagodne zejście do morza - publiczna - leżaki i parasole (bezpłatne) - przejście na plażę przez nadmorski deptak

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon - sejf, Wi-Fi - mini bar (bezpłatnie tylko w dniu przyjazdu woda, soki, uzupełnianie płatne) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon Pokój Superior - wyposażenie jak w standardzie - widok na ogród Pokój Suite - wyposażenie jak w standardzie - składa się z sypialni i pokoju dziennego

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, basen kryty (w części Sands), leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe (depozyt) - centrum fitness, siłownia - gimnastyka wodna - tenis stołowy - siatkówka, koszykówka, piłka nożna - animacje Płatne - korty tenisowe - bilard - spa - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- plac zabaw, mini klub - brodzik - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte, po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna z tarasem - restauracja a la carte - snack bar - bar przy basenie - lobby bar (płatny)

Dodatkowe informacje

- rok otwarcia hotelu: 2004 - hotel dysponuje 232 pokojami - internet Wi Fi w lobby bar (bezpłatny) - 2 sale konferencyjne - fryzjer - www.helenaresort.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

UWAGA!

Opis z zeszłego sezonu.

Położenie

spokojne, w północnej części plaży Słonecznego Brzegu. Do centrum Słonecznego Brzegu promenadą ok. 2,5 km, do półwyspu Nessebar ok. 12 km, do Burgas ok. 35 km.

Plaża

do piaszczystej plaży ok. 150 m, przejście przez promenadę. Leżaki i parasole na plaży publicznej za opłatą, bar na plaży za opłatą.

Wyposażenie

elegancki i luksusowy hotel oferuje łącznie 232 pokoje w 3- i 6-piętrowych budynkach. Lobby z recepcją, bar, bar na tarasie, 3 windy, restauracja z tarasem, restauracja a la carte (za opłatą), sklepiki. W zadbanym ogrodzie duży basen ze słodką wodą i jacuzzi, bar przy basenie, taras słoneczny. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie gratis. www.helenaresort.com

Dostęp do internetu

WI-FI w lobby i w pokojach gratis, kącik internetowy za opłatą.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

nowocześnie i przytulnie wyposażone pokoje Pokoje dwuosobowe (1-2A): klimatyzacja, sofa, TV sat., telefon, minibar (za opłatą), sejf, balkon od strony lądu. Wanna/prysznic, WC, suszarka. Pokoje superior (2-3B): z widokiem na ogród, dodatkowo kącik wypoczynkowy, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Pokoje Komfort Plus (2-3K): na najwyższych piętrach, poza tym wyposażone jak pok. 2B. Suite (2-3C): od strony lądu, przestronniejsze, salon mieszkalno-sypialny z rozkładana sofą oraz oddzielna sypialnia, szlafrok, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Pokoje - wariant ekonomiczny (2S): wyposażone jak pok. 2A.

Sport

tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik. Siłownia oraz kryty basen w hotelu Helana Sands gratis. Za opłatą: bilard, tenis (z oświetleniem). Sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

Wellness

centrum SPA w siostrzanym hotelu Helena Sands: sauna raz na pobyt w cenie. Za opłatą: sauna, łaźnia parowa, zabiegi i masaże, salon piękności.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub dla dzieci 4-12 lat. Krzesełka dla dzieci w restauracji. Łóżeczko dla dzieci do 2 lat w cenie.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia, wieczorami przedstawienia i muzyka na żywo. Kluby, puby i restauracje w centrum Słonecznego Brzegu.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Późniejsze śniadanie dla "śpiochów", 3 x tyg. kolacje tematyczne w restauracji "The Blue Lagune" (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Przekąski i lody w godz. 12-17:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00.

Wcześniej = taniej

do 31.12.16 20% zniżki, 1.01-28.02.17 15% zniżki, 1.03-31.03.17 10% zniżki.

Dla dzieci

2-11 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • hotel o wysokim standardzie
  • bardzo dobra oferta all inclusive oraz wellness
  • hotel objęty obsługą connected service


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

OPIS

Pięciogwiazdkowy hotel zlokalizowany w pięknej okolicy, tuż przy plaży w Słonecznym Brzegu. Jeden z najbardziej ekskluzywnych obiektów w rejonie. Royal Palace Helena Park razem z siostrzanym hotelem Royal Palace Helena Sand usytuowany jest na terenie ogrodu o powierzchni 14 500 m2. Otaczająca go zieleń parku sprawia, że jest to doskonałe miejsce wypoczynkowe. Dzieci mogą skorzystać z bogatego programu rozrywkowego, zaś dorośli z szerokiej oferty Ultra All Inclusive . Obiekt został wyróżniony nagrodą "2017 Traveler's Choise" portalu TripAdvisor.

Położenie

Ok. 2,5 km od centrum Słonecznego Brzegu, ok. 6 km od Nessebaru. W pobliżu kawiarnie, restauracje, sklepy. Lotnisko Burgas ok. 28 km od hotelu

Plaża

100 m od hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki - bezpłatne (w miarę dostępności).

Hotel

Internet - bezpłatne Wi-Fi w lobby. Budynek hotelowy mieści ponad 230 pokoi. W hotelu znajduje się recepcja, przestronne lobby, taras, ogród. Hotel świadczy usługi prania i prasowania (za dodatkowa opłatą). Obiekt dysponuje zapleczem konferencyjnym. Hotel akceptuje karty kredytowe. Oficjalna kategoria bułgarska ****

Pokoje

Wyposażone w klimatyzację, łazienkę (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów), TV-sat, minibar (uzupełniony bezpłatnie w dniu przyjazdu wodą i napojami bezalkoholowymi, kolejne uzupełnienia płatne), telefon, sejf, balkon. Standardowe - dla 2 osób bez możliwości dostawek. Za dodatkową opłatą dostępne są pokoje standardowe z widokiem na park lub basen, w których istnieje możliwość zakwaterowania dodatkowej osoby na dostawce. Suite - dla maksymalnie 3 osób (pokój dzienny i sypialnia).  

Rekreacja, Sport, Atrakcje

Basen zewnętrzny, bezpłatne leżaki, parasole, ręczniki przy basenie; taras słoneczny. 6 dni w tygodniu dzienne animacje dla dzieci i dorosłych. Kilka razy w tygodniu muzyka na żywo lub pokazy artystyczne. Bezpłatnie - tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, szachy, karty. Płatnie - sporty wodne na plaży, tenis ziemny (2 korty), bilard (w hotelu Royal Palace Helena Sands). Goście korzystający z formuły Ultra All Inclusive mogą korzystać z infrastruktury siostrzanego hotelu Royal Palace Helena Sands - bezpłatnie z wewnętrznego basenu i siłowni oraz płatnie z szerokiej oferty centrum Spa.

Dla dzieci

Plac zabaw i mini klub (współdzielone z hotelem Royal Palace Helena Sands), brodzik.

Wyżywienie

Ultra All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadania, w ciągu dnia lekkie przekąski i lody. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe serwowane w wybranych barach w określonych godzinach. W barze Salon w godzinach 10.00-24.00 serwowane są lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe. Raz w tygodniu hotel organizuje uroczystą kolację (Gala diner) oraz dwa razy w tygodniu bufet tematyczny w restauracji głównej. 3 razy w tygodniu możliwość zjedzenia kolacji tematycznej w restauracji Blue Lagoon (wymagana wcześniejsza rezerwacja). W restauracji podczas kolacji wymagany jest strój formalny (mężczyźni - długie spodnie i zakryte buty).

Restauracje i bary

Restauracja główna, restauracja a'la carte (w hotelu Royal Palace Helena Sands), restauracja tematyczna "Blue Lagoon", bar w lobby, bar przy basenie, bar Salon.

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu Ultra All Inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania w hotelu. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu - październik 2017.

Warto wyróżnić

* polecany dla rodzin z dziećmi * liczne animacje * bogata formuła Ultra All Inclusive

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

RIWIERA BUŁGARSKA/BUŁGARIA

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • ogród • basen (ze słodką wodą) • basen (kryty, podgrzewany, ze słodką wodą) • restauracja główna (z tarasem) • Snack bar (kuchnia międzynarodowa, czynny od czercwa do sierpnia, w zależności od warunków pogodowych) • 3 bary

Wyposażenie

• Wi-Fi (w recepcji i lobby, w cenie) • terminal internetowy (w cenie) • leżaki i parasole (przy basenie i na plaży, w cenie) • ręczniki

Dodatkowe udogodnienia

• fryzjer • opieka medyczna (płatna) • pralnia (płatna, gotówką) • parking (w cenie) • garaż (płatny) • sala konferencyjna 

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

232

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• goście mogą korzystać z części infrastruktury hotelu Helena Sands • hotel nie akceptuje zwierząt domowych 

Dla dzieci

• plac zabaw • pokój zabaw (dla dzieci w wieku 4-12 lat) • brodzik (ze zjeżdżalnią) • miniklub (dla dzieci w wieku 4-12 lat, 6 razy w tygodniu, od maja do września) • minidisco (6 razy w tygodniu, od maja do września) • łóżeczko dziecięce (w cenie) • animacje dla dzieci (w wieku 4-12 lat, od maja do września)

Sport i wellness

W cenie • siłownia • aerobik • rzutki • boccia

Płatne • bilard • tenis • centrum spa (w hotelu Helena Sands, od maja do września) • sauna fińska • sauna aromatyczna • łaźnia parowa • pokój relaksacyjny • masaże • windsurfing • narty wodne

Rozrywka

• program rozrywkowy (6 razy w tygodniu, od maja do września) • pokazy (kilka razy w tygodniu) • karaoke • wieczory taneczne (1 raz w tyg.) • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Suita SUX1

• 2-4 os. • widok na ogród/miasto • po częściowym remoncie w 2016 roku • balkon lub taras • pokój dzienny • klimatyzacja • sejf • telefon • minibar (płatny) • TV sat. • sofa • zestaw do parzenia kawy i herbaty • wanna lub prysznic • suszarka do włosów • szlafrok • kapcie • WC • Wi-Fi

Pokój 2-osobowy DZX1

• 2 os. • ok. 15 m2 • widok na miasto • Wi-Fi (w cenie) • w budynku głównym • po częściowym remoncie w 2016 roku • balkon lub taras • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (płatny) • LCD TV sat. • zestaw do parzenia kawy i herbaty • wanna • suszarka do włosów • WC

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-3 os. • ok. 15 m2 • widok na ogród • Wi-Fi • w budynku głównym • po częściowym remoncie w 2016 roku • balkon lub taras • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (płatny) • LCD TV sat. • zestaw do parzenia kawy i herbaty • wanna • suszarka do włosów • WC

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu) • śniadania dla śpiochów • przekąski • ciasta • lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe • kawa i herbata (po południu)

Dodatkowe informacje • show cooking • wymagane noszenie bransoletek all inclusive • wieczory tematyczne (kilka razy w tygodniu)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


Mapa Hotelu Royal Palace Helena Park
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Royal Palace Helena Park :
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Royal Palace Helena Park
https://youtu.be/k2xAZe9EKHc

Opinie o Hotelu Royal Palace Helena Park

super hotel!! w royal Palace Helena park spędziłam najlepszy jak dotychczas urlop w Bułgarii. hotel bez zarzutu, świetnie położony z baaaardzo dobrym jedzeniem. jest duży wybór, smaczne. hotel elegancki, bardzo zadbany z mnóstwem zajęć w ciągu dnia. położenie na obrzeżach Słonecznego Brzegu to dodatkowy atut.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Royal Palace Helena Park - możliwości zakwaterowania:

dbl standard [pool/park view]
sgl standard [pool/park view]
SUITE 3PAX
standard singleuse standard
standard standard
suite standard
superior dbl
standard economy standard
standard dbl
standard single w.child standard
standard standard gardenview
standard single w.child standard gardenview
Standard 1+0
Standard 1+0 výhled zahrada
Garden View Standard GV
garden view standard gv sd
GARDEN VIEW 2PAX
run of the house apartment
run of the house apartment sd
run of the house standard
run of the house standard sd
Garden or Pool view DBP
Garden or Pool view DBP SU
Standard DBS
Suite APP
Standard 2+0
Standard 2+1
Apartmá 2+2
SUITE 2PAX
2 os. standard
SUITE 1PAX
STANDARD ROOM 1 2PAX
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA OGRÓD
GARDEN VIEW 1PAX
STANDARD ROOM 1 1PAX
GARDEN VIEW 3PAX
STANDARD SINGLE WITH CHILD
DZ,Blk,Single mit Kind
DZ,Blk,Garten,Single Kind
Doppelz,Balkon,Standard
DZ,Balkon,Gartenseite
DZ,Bk,Sparpeiszimmer
Pokój 2-osobowy
pok. 2 os od str. ogrodu/parku
Pokoj dwuosobowy
Pokój 2-os. z widokiem na ogród lub basen
Pokój 2-osobowy - SGL
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Einzelz,Balkon,Standard
EZ,Bk,Pool-/Gartenseite
STANDARD ROOM ECONOMY
STANDARD SINGLE USE
Pokój 1 os.
Suite
Suita
STANDARD ROOM
Suite,Balkon
SINGLE WITH CHILD STANDARD ROOM GARDEN VIEW

Royal Palace Helena Park - Możliwości wyżywienia:


Royal Palace Helena Park - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Royal Palace Helena Park ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00