cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
  • Hotel Royal Palace Helena Park , Słoneczny Brzeg
1 / 24
Ocena
hotelu:
5.0 / 5
Najbliższy termin
30.04 - 03.05
już od 533 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.09 - 02.10
już od 519 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Royal Palace Helena Park
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Royal Palace Helena Park
star 5

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Royal Palace Helena Park :
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 września 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Hotel Royal Palace Helena Park w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

RIWIERA BUŁGARSKA/BUŁGARIA

Wyposażenie

• recepcja • winda • ogród • Wi-Fi: w recepcji/lobby, w cenie • terminal internetowy: w cenie • fryzjer • lekarz • pralnia: za opłatą, płatność gotówką • parking: w cenie • garaż: za opłatą • sala konferencyjna • bankomat

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

232

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• goście mogą korzystać z części infrastruktury hotelu Helena Sands: strefy spa (za opłatą), krytego basenu, siłowni, restauracji a la carte (za opłatą), sauny (przy pobycie min. 5-dniowym 1 wejście do sauny)
• hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

• basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, zjeżdżalnia
• miniklub: 4-12 lat, maj - wrzesień, wt. - niedz., w cenie
• animacje dla dzieci: 4-12 lat, maj - wrzesień, wt. - niedz.
• pokój gier i zabaw: 4-12 lat
• plac zabaw
• minidyskoteka: maj - wrzesień, wt. - niedz., w cenie
• łóżeczka dla dzieci: w cenie

Sport i wellness

W cenie • siłownia: codziennie • aerobik

Płatne • tenis • oświetlenie kortu tenisowego • strefa spa: w hotelu Helena Sands, od maja do września • sauna fińska • sauna aromatyczna • łaźnia parowa • pokój relaksacyjny • masaże • windsurfing • narty wodne

Rozrywka

• międzynarodowy program animacyjny (kilka razy w tygodniu, od 2019-05-01 do 2019-09-30)

• przedstawienia kilka razy w tygodniu

• wieczory taneczne raz w tygodniu

• karaoke

• boccia w cenie

• rzutki w cenie

• bilard za opłatą

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Suita SUX1

• 2-4 os. • ok. 20 m2 • widok na ogród lub miasto • po częściowym remoncie w 2019 roku • pokój dzienny • sypialnia • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana • ogrzewanie: centralnie sterowane • sejf: w cenie • sofa • zestaw do parzenia kawy/herbaty • minibar: za opłatą • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV sat. • wanna • WC • szlafroki: w cenie • kapcie: w cenie • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX1

• 2 os. • ok. 15 m2 • widok na miasto • minibar: za opłatą, płatność gotówką • w budynku głównym • po częściowym remoncie w 2019 roku • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana • ogrzewanie: centralnie sterowane • sejf: w cenie • zestaw do parzenia kawy/herbaty • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV sat. • wanna • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-3 os. • ok. 20 m2 • widok na ogród • minibar: za opłatą • w budynku głównym • po częściowym remoncie w 2019 roku • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana • ogrzewanie: centralnie sterowane • sejf: w cenie • zestaw do parzenia kawy/herbaty • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV sat. • wanna • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: codziennie, w formie bufetu
• późne śniadanie: codziennie
• obiad: codziennie, w formie bufetu
• kolacja: codziennie, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu
• przekąski: codziennie, ciasto: codziennie
• wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie
• wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00
• wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: codziennie
• kawa/herbata po południu

Restauracje i bary • restauracje: 2
• główna restauracja: show cooking, w cenie, z tarasem
• restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, w cenie, czerwiec - sierpień; w zależności od warunków pogodowych, codziennie, z tarasem, przy basenie

• bary i inne: 3
• bar w lobby "Lobby bar": maj - październik, codziennie, w cenie
• bar przy zewnętrznym basenie "Pool bar": maj - wrzesień, codziennie, w cenie
• saloon bar "Bar Saloon": maj - październik, codziennie, w cenie

Dodatkowe informacje • wymagane noszenie opasek all inclusive


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka Gala

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Bułgaria / Słoneczny Brzeg

Opis oferty:

Piękny kompleks Helena Resort uważany jest za najlepszy obiekt hotelowy w Słonecznym Brzegu. Należące do niego Helena Sands i Helena Park wybudowane są w eleganckim stylu nawiązującym do bułgarskiego renesansu, z naturalnych materiałów, takich jak kamień i drewno. Elementy architektury i wystroju to kopie oryginalnych zabytkowych detali, rzeźb i malowideł ściennych. Cały zespół hotelowy otacza wypielęgnowany ogród o powierzchni ok.14500 m², z trawnikami, skalniakami, drzewami, basenem, fantazyjnym strumieniem i efektownym mostem. Doskonałe położenie blisko plaży, dobry standard, przytulne pokoje w pastelowych kolorach i szeroki zakres oferowanych usług gwarantują spokojny i komfortowy wypoczynek.

POŁOŻENIE:

w północnej, spokojnej części Słonecznego Brzegu, ok. 2,5 km od centrum, w pobliżu supermarket z bogatym asortymentem, ok. 2 km do St. Vlas, ok. 9,5 km od Nessebaru; ok. 35 km od portu lotniczego w Burgas, ok. 95 km od portu lotniczego w Warnie; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 1 BGN/centrum Słonecznego Brzegu/St.Vlas).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi, ok. 150 m od recepcji, dojście do plaży przez teren hotelu i nadmorską promenadę, na wydzielonym odcinku plaży bezpłatne ręczniki, parasole, leżaki (komplet: 2 leżaki+parasol/pokój;w miarę dostępności).

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 2004 r., renowacja wnętrz w 2009 r.; 236 pokoi, budynek trzy-, czteropiętrowy, dwie windy, lobby, całodobowa recepcja; restauracja główna Moby Dick z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia europejska, wieczory tematyczne: bułgarskie, włoskie, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; na terenie kompleksu: Blue Lagoon Barbecue przy basenie hotelu Park (dla gości hoteli Park i Sands) - á la carte, dania z grilla, pizza, dania wegetariańskie, Dolphin przy promenadzie (dla gości hoteli Park i Sands) - á la carte, ryby, owoce morza, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; bary: bar w lobby, Snack Bar przy basenie, Bar Saloon, Fresh w ogrodzie, Carribe na plaży; kantor, butik, centrum konferencyjne dla 190 osób; rozległy ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (10 BGN/godz.), room service; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy

2-os. (możliwość 1 dostawki), 25-30 m², elegancki i zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, łącze internetowe lub bezplatny internet bezprzewodowy, sejf, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do dwóch lat na zamówienie przed przyjazdem, balkon (stolik i krzesełka); widok na basen za dopłatą;

suite

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok 60 m², sypialnia i pokój dzienny oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój suite na zamówienie i za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen Helena Park, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 380 m², gł. 0,9-1,5 m, basen dla dzieci (dostępny dla gości całego kompleksu), słodka woda, ok. 30 m², gł. 0,6 m; przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki. Goście Helena Park nie mają wstępu na basen główny hotelu Helena Sands; na terenie kompleksu hoteli Park i Sands: tenis stołowy, rzutki, bule, aerobik, piłka wodna, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa, koszykówka; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), piano bar, dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych: przedstawienia, pokazy taneczne, dyskoteka dla dzieci, muzyka na żywo; za opłatą: dwa korty tenisowe (20 BGN/godz.) z oświetleniem (5 BGN/godz.) i wypożyczalnią sprzętu (3 BGN/rakieta; 3 BGN/3 piłki), lekcje gry w tenisa (45 BGN/godz.), bilard; profesjonalne centrum Lion's Health and Beauty Spa w hotelu Helena Sands: bezpłatnie - kryty basen, jacuzzi, siłownia, sala fitness, za opłatą - sauna fińska, łaźnia parowa, sauna sosnowa, łaźnia kamienna, masaże, zabiegi upiększające.

ULTRA ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30) i kolacja (w dwóch turach: 18.00-19.30 i 20.00-21.30) w restauracji głównej, opcjonalnie: obiad (12.00-14.00) w snack barze przy basenie i 3 razy w tygodniu możliwość kolacji tematycznej á la carte w restauracji Blue Lagoon (wymagana wcześniejsza rezerwacja); późne śniadanie (10.00-11.30), przekąski (14.00-16.30) i lody (12.00-16.30) w snack barze przy basenie; popołudniowe przekąski (14.30-17.30) w Bar Saloon; napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w snack barze przy basenie (10.00-18.00), w lobby barze (10.00-22.00) napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe w Bar Saloon (10.00-24.00); dodatkowe świadczenia: woda mineralna i napoje bezalkoholowe w mini barze na powitanie, jednorazowe wejście do jednej z saun w Lion'Health and Beauty Spa w hotelu Helena Sands; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0035955420020, www.helenaresort.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fiwstęp do spa


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Piękny kompleks Helena Resort uważany jest za najlepszy obiekt hotelowy w Słonecznym Brzegu (wybór roku 2017 na portalu TripAdvisor). Należące do niego Helena Sands i Helena Park wybudowane są w eleganckim stylu nawiązującym do bułgarskiego renesansu. Kompleks hotelowy jest otoczony ogrodem, którym ma ponad 14 000m2. Do lotniska w Burgas ok. 38km.
Plaża:

Publiczna, piaszczysta plaża ok. 100 m od hotelu. Ręczniki, parasole i leżaki - bezpłatne
Do dyspozycji gości:

Recepcja, restauracja główna z tarasem, restauracja a la carte z owocami morza ( w Royal palace Helena Sands), restauracja Blue Lagoon, bary m.in: z przekąskami, w lobby, basen zewnętrzny (ok. 380m2), brodzik dla dzieci (ok. 30m2), taras słoneczny, mini klub dla dzieci, plac zabaw. Sklepy, salon fryzjerski. Parasole, leżaki przy basenie bezpłatnie.
Pokoje:

Hotel oferuje swoim Gościom ponad 230 pokoi
Standardowe pokoje są dwuosobowe i wyposażone są w: centralnie sterowaną klimatyzacje, telefon, telewizję satelitarną, telewizor z płaskim ekranem, sejf (płatny), mini bar (bezpłatnie) i prywatną łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka do włosów). Pokoje posiadają balkony. Możliwa jest jedna dostawka.
Wyżywienie:

Ulta All inclusive: śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:00-19:30 lub 20:00-21:30) w formie bogatego bufetu w restauracji głównej. Późne śniadanie (10:00-11:30), przekąski (14:00-16:30), lody (12:00-16:30) w barze z przekąskami. Kawa, herbata, ciasta w Saloon Barze (14:30-17:30). Napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w wyznaczonych barach (10:00-24:00). Formuła ulta all inclusive przewiduje pobyt 3 razy w tygodniu w tematycznej restauracji Blue Lagoon (wymagana wcześniejsza rezerwacja)
Program sportowy i animacyjny:

6 razy w tygodniu animacje dla dzieci i dorosłych, kilka razy w tygodniu muzyka na żywo.
Ponadto bezpłatnie: siłownia, ( raz na pobyt bezpłatnie łaźnia parowa lub sauna fińska), jacuzzi i basen kryty tenis stołowy, siatkówka, rzutki, szachy, Za opłatą: 2 korty tenisowe, bilard, sporty wodne, centrum Spa (masaże, salon piękności). Niektóre znajdują się w siostrzanym hotelu.
Internet:

Bezpłatne WiFi w lobby oraz w pokojach.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

www.helenaresort.com
Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:
Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra, to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się delfiny. Balczik nazywany jest "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Główny punkt programu - zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii.
PIRACKIE PARTY (1/2 dnia) - cena. ok. 38 EUR
Ekscytujący rejs pirackim statkiem !Turystów wita ekipa animacyjna i personel, którzy są przebrani w stroje pirackie i wyglądają jak bohaterzy z filmu “Piraci z Karaibów". Statek ma trzy pokłady i zjeżdżalnię wodną. Podczas rejsu drobny poczęstunek, napoje, gry i zabawy.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 74 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR online, na granicy 25 EUR lub 30 USD)
Wycieczka do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim. UWAGA! Konieczny ważny paszport!
Z dziećmi
WODNE FIGLE W AQUAPARKU ACTION
Najbardziej znany park wodny w Słonecznym Brzegu. Oferuje ponad 30 wodnych atrakcji dostosowanych do każdego wieku i gustu. Zabawy dostarczą rwące rzeki, fontanny, baseny, wodospady i zjeżdżalnie. Najwyższa zjeżdżalnia liczy 18 metrów, a najdłuższa 120 metrów. Czynny od końca maja do połowy września.
Relaks
SZALEJ OD ZMIERZCHU DO ŚWITU, IMPREZOWICZU!- cena ok. 10 EUR
Słoneczny Brzeg jest enklawą dla wszystkich imprezowiczów. Zaszalej w Cacao Beach - okrzykniętym przez Internautów w 2011 roku najlepszym klubem w południowo-wschodniej Europie. Bilet wstępu kosztuje 20 lew (10 EUR). cacaobeach.bg/en
BŁOGIE LENISTWO NA ZŁOCISTEJ PLAŻY
Rozkoszuj się słonecznymi kąpielami na najpiękniejszej i najdłuższej plaży w Bułgarii. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest 6-cio kilometrowa plaża, tworząca półksiężyc otoczony wydmami i hotelami. Miejscami szeroka na 60 metrów! Została oznaczona Błękitną Flagą, gdyż jest jedną z najczystszych w Europie. Morska bryza w dużym stopniu niweluje upał w ciągu dnia, a nocą orzeźwia.
Dla aktywnych
PORA RUSZAĆ W GÓRY
Kilkudniowa wyprawa w góry Bałkan to doskonały sposób na urozmaicenie pobytu w kurortach Bułgarii. Ze Słonecznego Brzegu blisko jest do Bałkan Wschodnich. Pasmo Stara Płanina (Bałkan) rozciąga się od granicy z Serbią przez środkową Bułgarię, aż do Morza Czarnego.
RAJ DLA AKTYWNYCH
Słoneczny Brzeg to wymarzone miejsce dla amatorów sportów wodnych. Do wyboru masz pływanie, żeglugę, windsurfing, narty wodne, parasailing i nurkowanie .
Zwiedzanie
WIELKIE TYRNOWO- WZGÓRZE CAREWEC
Rezerwat archeologiczny znajdujący się na wzgórzu skrywa w sobie zachowane do dziś fragmenty murów obronnych, pozostałości cerkwi i wież. Część budynków została odtworzona i zrekonstruowana. Najstarsze ślady ludzkości na wzgórzu są datowane na II wiek p.n.e.
Kuchnia
GJUWECZ"- BUŁGARSKI PRZYSMAK
Gjuwecz, czyli gulasz bułgarski, to bogactwo smaku mięsa i warzyw połączonych aromatycznym sosem. Jest przyrządzany tradycyjnie w małych, glinianych naczyniach zwanych... "gjuwecz".
WINA, WINA DAJCIE!
Bułgarzy słyną z produkcji wielu gatunków wybornych win. Istnieje nawet święto o nazwie "Dzień Świętego Tryfona" poświęcone ludziom zajmującym się wyrobem wina.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
"
Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne

Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.
W regionie

Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol
Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: :


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

2006 r.

Położenie:

Słoneczny Brzeg, 25 km od lotniska w Burgas.

Plaża:

200 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, parasole, leżaki bezpłatne. Przejście do plaży przez teren ROYAL PALACE HELENA SAND

W Hotelu:

restauracja, bar, basen odkryty.

Pokoje:

69 pokoi standardowych i 146 pokoi superior; klimatyzacja centralna, telefon, TV, suszarka, sejf (płatny), mini bar (płatny) wanna i prysznic, balkon lub taras.

Rozrywki i usługi:

  • Bezpłatne: atrakcje sportowe, animacje.
  • Płatne: sejf na recepcji.

Dla dzieci:

brodzik, plac zabaw, animacje

Wyżywienie:

Ultra All Inclusive

Posiłki:

śniadania, obiady, kolacje

Napoje zawarte:

wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5 Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours 5* Kategoria lokalna: 5*

Położenie

- na terenie kompleksu Helena Resort, składającego się z części Sands i Park - ok. 150 m od plaży (przejście przez promenadę) - ok. 2,5 km od centrum miasta i Action Aquapark - ok. 8 km od Nessebaru - ok. 35 km od lotniska w Burgas  

Plaża

- wydzielona prywatna część hotelowa na plaży publicznej - piaszczysta, szeroka - leżaki, parasole i ręczniki (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 25 m2 - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon, sejf, internet Wi-Fi - mini bar (bezpłatne napoje bezalkoholowe w dniu przyjazdu) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - pokoje z widokiem na ogród za dopłatą Pokój Suite - powierzchnia ok. 50m2 - optycznie wydzielona sypialnia i część dzienna, wyposażenie podobne jak w pokoju standard

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, leżaki i parasole przy basenie - basen kryty, jacuzzi i siłownia (w części Sands) - piłka i gimnastyka wodna, siatkówka plażowa - tenis stołowy, rzutki, - koszykówka, piłka nożna - programy animacyjne Płatne - bilard, korty tenisowe - salon SPA (w części Sands) - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik, plac zabaw, mini klub, animacje - menu i wysokie krzesełka w restauracji głównej

Wyżywienie

Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski i lody w ciągu dnia. Lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00 w wybranych barach. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a' la carte Blue Lagoon Barbacue, po uprzedniej rezerwacji. Restauracja & Bar Dolphin na plaży, przy promenadzie płatna.

Restauracje i bary

- restauracja główna z tarasem - restauracje a'la carte Blue Lagoon Barbacue i Dolphin (na plaży przy promenadzie) - bary: w lobby, przy basenie w ogrodzie, na plaży, saloon bar

Dodatkowe informacje

- hotel otwarty w 2004 roku, wyremontowany w 2009 roku, dysponuje 236 pokojami - internet Wi-Fi w lobby bar (bezpłatny) - 2 sale konferencyjne, sklepiki, kantor, fryzjer - www.helenaresort.com

Bagaż

- w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg - w przypadku przelotów samolotami rejsowymi (linie lotnicze Ryanair); Kraków (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Luksusowy hotel tworzący -  wraz z Helena Sands - wspaniały kompleks Helena Resort. Duży i piękny ogród, wysmakowana architektura, eleganckie wnętrza ozdobione rzeźbami i obrazami bułgarskich artystów, prestiżowe spa, bogaty program rekreacyjny, wyborna kuchnia.   

Położenie

Ok. 2,5km od centrum Słonecznego Brzegu, ok. 150m od piaszczystej prywatnej plaży (część leżaków i parasoli bezpłatna) - przejście przez promenadę i teren siostrzanego hotelu, ok. 8 km od Nessebaru, ok 35km od lotniska w Burgas.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja z bezpłatnym Wi-Fi, lobby bar, restauracja główna z tarasem, 2 restauracje a la carte, bar przy plaży, bar przy promenadzie, bary przy basenie, bar ogrodzie, centrum konferencyjne, kantor wymiany walut, sklepiki. 

Pokoje

Przestronne, nowocześnie urządzone z łazienką (wanna lub prysznic, suszarka do włosów) i balkonem. Wyposażone w klimatyzację, minibar (płatny), sejf (płatny), TV sat, telefon. 

Wyżywienie

All Inclusive - Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, późne śniadania kontynentalne, przekąski i lody w wyznaczonych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10:00 - 24:00 w wybranych barach, kolacja (raz w tygodniu) w restauracji a la carte (wymagana rezerwacja).

Sport i rozrywka

Basen o nieregularnym kształcie z tarasem ( leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki kąpielowe za kaucją). Na terenie kompleksu: tenis stołowy, piłka wodna, siatkówka plażowa, aerobik, rzutki,  animacje, program rozrywkowy.  Odpłatnie: tenis ziemny, bilard, centrum spa (basen kryty,  jacuzzi, elegancka sauna sosnowa, sauna kamienna, sauna fińska, sala relaksacyjna, fitness, zabiegi kosmetyczne, masaże), sporty wodne. 

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, miniklub, menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji głównej.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany w Słonecznym Brzegu, ok. 2,5km od centrum kurortu; przystanek autobusowy ok. 50m od hotelu. Oddalony ok. 35km od międzynarodowego portu lotniczego w Burgas.

PLAŻA

Publiczna, ok. 150m od hotelu, przejście przez promenadę; piaszczysta, długa i szeroka z łagodnym zejściem do morza. Leżaki, parasole i materace odpłatnie. Brak ręczników plażowych.

HOTEL

Kategoria lokalna 5* Należący do kompleksu hotelowego Royal Palace Resort, usytuowany w ogrodzie o powierzchni 14 500m. Uznawany jest za jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli na Riwierze Bułgarskiej. Stylowy, wybudowany w 2004r. Świetnie bawią się w nim zarówno dzieci, jak i dorośli. Ustronne położenie obiektu sprawia, że jest tam cicho i spokojnie, a nadmorska promenada oraz wspaniałe zabudowania należącego do kompleksu pięciogwiazdkowego hotelu Helena Sands oddzielają hotel od plaży.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, lobby, punkt wymiany walut, windy, usługa pralni, parking (odpłatnie); w hotelu Helena Sands dostępny jest salon piękności, fryzjer oraz sklepiki. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i MasterCard. Restauracje i bary: restauracja główna, restauracja la carte (w hotelu Helena Sands; dania z owoców morza), Snack-Bar przy basenie, restauracja tematyczna Blue Lagoon, lobby bar, Bar saloon.

INTERNET

Punkt internetowy oraz Wi-Fi za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen odkryty (380m), kryty basen (w Helena Sands), taras słoneczny, leżaki i parasole przy basenie, klub ftness (w Helena Sands), tenis stołowy i rzutki (w Helena Sands), siatkówka plażowa, dzienny program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Odpłatnie: centrum Spa & Wellness (w Helena Sands), 2 korty tenisowe, bilard (w Helena Sands), sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), wysokie krzesła w restauracji, łóżeczko na życzenie (bezpłatnie).

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 232 eleganckich pokoi. Pokój typu Standard: ok. 25-30m, dwuosobowy z możliwością jednej dostawki. Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (wanna/prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja, TV, telefon, mini bar (w dniu przyjazdu bezpłatnie uzupełniony bar w wodę i soft drinki, uzupełnienie mini baru za opłatą), sejf (bezpłatnie), internet, balkon.

WYZYWIENIE

Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe, wybrane alkohole importowane oraz bezalkoholowe w godzinach 10.00-00.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych napojów energetycznych, importowanych i wysokojakościowych alkoholi, kawy typu espresso, cappuccino. Wymagany odpowiedni strój do kolacji (długie spodnie u panów).

INFORMACJE DODATKOWE

www.helenaresort.com HolidayCheck: średnia ocen 5.3, rekomendacja 88%

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe i transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta (na przyloty od 15.06.2018!, wczesniej bez PL obsługi), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: obowiązkowej opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Uwaga! Przy przelotach Bułgaria Air waga bagażu łączonego nie może przekroczyć 23kg! W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA BUŁGARSKA

*****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

*    Hotel położony w miejscowości Słoneczny Brzeg; odległość od centrum wynosi 2,5 km, a od lotniska w Burgas 28 km.

Plaża

*    100 m od hotelu; leżaki i parasole dostępne są bezpłatnie zarówno przy plaży jak i przy basenie.

Zakwaterowanie

*    232 pokoje; *    Typy pokoi: Standard, Apartament (oddzielny salon i część sypialna). *    Wyposażenie: klimatyzacja centralna, łazienka z suszarką do włosów, telefon, TV, sejf (bezpłatny), mini bar (uzupełniony w wodę mineralną i napoje bezalkoholowe raz w dniu przylotu) oraz balkon.

Restauracje i bary

*    Restauracja główna, restauracja rybna a la carte (w hotelu Helena Sands; dodatkowo płatna); 3 razy w tygodniu odbywają się kolacje tematyczne w restauracji Blue Lagoon (wymagana rezerwacja); *    3 bary - Lobby Bar, Lounge Bar i bar przy basenie.

Wyżywienie

*    Ultra All inclusive: śniadania, śniadanie dla śpiochów w snack barze, obiady, kolacje, przekąski w ciągu dnia, lody w snack barze, dwa razy w tygodniu kolacja tematyczna; napoje bezalkoholowe, alkohole lokalnej produkcji oraz wybrane alkohole importowane dostępne w godz. 10.00- 24.00.

Sport i Rozrywka

*    Basen zewnętrzny, basen wewnętrzny; *    Bezpłatnie: siłownia (w hotelu Helena Sands), tenis stołowy, siatkówka plażowa oraz program animacyjny; możliwość skorzystania z jednorazowego bezpłatnego wejścia do łaźni parowej lub sauny i strefy relaksacyjnej (w Helena Sands); *    Odpłatnie: korty tenisowe, bilard oraz sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*     Plac zabaw, mini klub, łóżeczka dla niemowląt, brodzik oraz animacje (6 razy w tygodniu).

Pozostałe udogodnienia

*     Sala konferencyjna, kawiarenka internetowa, dostęp do Wi-Fi w lobby (bezpłatnie); *    W hotelu Helena Sands znajduje się ponadto sklep z pamiątkami i biżuterią oraz salon fryzjerski, parking (bezpłatny dla Gości hotelu, ilość miejsc ograniczona).

Naszym zdaniem

*    Hotel o dobrym standardzie położony w jednym kompleksie z hotelem Helena Sands, w pięknym ogrodzie, polecamy szczególnie dla rodzin z dziećmi oraz dla osób, które poszukują obiektu świadczącego usługi na wysokim poziomie.

Strona internetowa

*    www.helenaresort.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

OPIS

Pięciogwiazdkowy hotel zlokalizowany w pięknej okolicy, tuż przy plaży w Słonecznym Brzegu. Jeden z najbardziej ekskluzywnych obiektów w rejonie. Royal Palace Helena Park razem z siostrzanym hotelem Royal Palace Helena Sand usytuowany jest na terenie ogrodu o powierzchni 14 500 m2. Otaczająca go zieleń parku sprawia, że jest to doskonałe miejsce wypoczynkowe. Dzieci mogą skorzystać z bogatego programu rozrywkowego, zaś dorośli z szerokiej oferty Ultra All Inclusive . Obiekt został wyróżniony nagrodą "2017 Traveler's Choise" portalu TripAdvisor.

Położenie

Ok. 2,5 km od centrum Słonecznego Brzegu, ok. 6 km od Nessebaru. W pobliżu kawiarnie, restauracje, sklepy. Lotnisko Burgas ok. 28 km od hotelu

Plaża

100 m od hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki - bezpłatne (w miarę dostępności).

Hotel

Internet - bezpłatne Wi-Fi w lobby. Budynek hotelowy mieści ponad 230 pokoi. W hotelu znajduje się recepcja, przestronne lobby, taras, ogród. Hotel świadczy usługi prania i prasowania (za dodatkowa opłatą). Obiekt dysponuje zapleczem konferencyjnym. Hotel akceptuje karty kredytowe. Oficjalna kategoria bułgarska ****

Pokoje

Wyposażone w klimatyzację, łazienkę (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów), TV-sat, minibar (uzupełniony bezpłatnie w dniu przyjazdu wodą i napojami bezalkoholowymi, kolejne uzupełnienia płatne), telefon, sejf, balkon. Standardowe - dla 2 osób bez możliwości dostawek. Za dodatkową opłatą dostępne są pokoje standardowe z widokiem na park lub basen, w których istnieje możliwość zakwaterowania dodatkowej osoby na dostawce. Suite - dla maksymalnie 3 osób (pokój dzienny i sypialnia).  

Rekreacja, Sport, Atrakcje

Basen zewnętrzny, bezpłatne leżaki, parasole, ręczniki przy basenie; taras słoneczny. 6 dni w tygodniu dzienne animacje dla dzieci i dorosłych. Kilka razy w tygodniu muzyka na żywo lub pokazy artystyczne. Bezpłatnie - tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, szachy, karty. Płatnie - sporty wodne na plaży, tenis ziemny (2 korty), bilard (w hotelu Royal Palace Helena Sands). Goście korzystający z formuły Ultra All Inclusive mogą korzystać z infrastruktury siostrzanego hotelu Royal Palace Helena Sands - bezpłatnie z wewnętrznego basenu i siłowni oraz płatnie z szerokiej oferty centrum Spa.

Dla dzieci

Plac zabaw i mini klub (współdzielone z hotelem Royal Palace Helena Sands), brodzik.

Wyżywienie

Ultra All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadania, w ciągu dnia lekkie przekąski i lody. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe serwowane w wybranych barach w określonych godzinach. W barze Salon w godzinach 10.00-24.00 serwowane są lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe. Raz w tygodniu hotel organizuje uroczystą kolację (Gala diner) oraz dwa razy w tygodniu bufet tematyczny w restauracji głównej. 3 razy w tygodniu możliwość zjedzenia kolacji tematycznej w restauracji Blue Lagoon (wymagana wcześniejsza rezerwacja). W restauracji podczas kolacji wymagany jest strój formalny (mężczyźni - długie spodnie i zakryte buty).

Restauracje i bary

Restauracja główna, restauracja a'la carte (w hotelu Royal Palace Helena Sands), restauracja tematyczna "Blue Lagoon", bar w lobby, bar przy basenie, bar Salon.

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu Ultra All Inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania w hotelu. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu - październik 2017.

Warto wyróżnić

* polecany dla rodzin z dziećmi * liczne animacje * bogata formuła Ultra All Inclusive


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel jest częścią kompleksu Helena Resort, zajmującego łączną powierzchnię ok. 55 000 m², z czego ok. 14 500 m² zajmuje ogród; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, basen kryty połączony z jacuzzi (w hotelu Helena Sands), restauracja główna, restauracja tematyczna a la carte "Blue Lagoon", restauracja a la carte serwująca ryby i owoce morza (w hotelu Helena Sands, płatna), bar w lobby, saloon bar, bar przy basenie, sala konferencyjna dla ok. 190 osób

Położenie

w północnej części Słonecznego Brzegu, ok. 2,5 km od centrum kurortu i ok. 30 km od lotniska w Burgas

Plaża

piaszczysta, wydzielona część plaży publicznej znajduje się w odległości ok. 200 m od hotelu (przejście przez teren hotelu Helena Sands i promenadę); leżaki i parasole bezpłatne w miarę dostępności

Zakwaterowanie

236 pokoi: 149 pokoi z widokiem na ogród, 69 pokoi standardowych i 18 pokoi typu suite (sypialnia z oddzielnym lub przyległym salonem z rozkładaną kanapą); wyposażenie pokoi: klimatyzacja centralna, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, minibar (woda i napoje bezalkoholowe w dniu przylotu bezpłatne, kolejne uzupełnienia za dopłatą), TV-SAT, telefon, sejf (bezpłatny), łącze kablowe i Wi-Fi (bezpłatne), balkon

Wyżywienie

Ultra All Inclusive – śniadanie (07.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.00-19.30 i 20.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (10.00-11.30), lunch (12.00-14.00), przekąski (14.00-16.30) i lody (12.00-16.30) w snack barze, ciasta (14.30-17.30) w saloon barze, 3 razy w tygodniu kolacja (bufet tematyczny) w restauracji "Blue Lagoon" (wymagana rezerwacja); lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w szklankach w godz. 10.00-24.00; dodatkowo płatne: pozostałe napoje importowane i wysokojakościowe, soki ze świeżych owoców, napoje butelkowane

Sport i rozrywka

siłownia (w części Helena Sands), tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, szachy, animacje 6 razy w tygodniu, kilka razy w tygodniu muzyka na żywo, Wi-Fi (w lobby), 1 raz na pobyt możliwość bezpłatnego skorzystania z łaźni parowej, sauny fińskiej, sauny aromatycznej i części relaksacyjnej w Centrum Wellness w hotelu Helena Sands

Dodatkowo płatne

2 korty tenisowe; na terenie hotelu Helena Sands: bilard, Centrum Wellness (zabiegi SPA, sauna, masaże, zabiegi na twarz i ciało), fryzjer; lekarz, restauracje a la carte, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, animacje, mini klub (4-12 lat), krzesełka i specjalne menu w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

www

www.helenaresort.com ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Wygoda Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Helena Park to wysokiej klasy hotel usytuowany przy przepięknej, piaszczystej plaży, w kurorcie Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Royal Helena Park to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w kurorcie Słoneczny Brzeg
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, basen kryty, animacje
  • wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Ultra All Inclusive 100 metrów od plaży Bogata infrastruktura

Jednym zdaniem

Ekskluzywny hotel, zlokalizowany około 100 metrów od plaży, bogata infrastruktura oraz możliwość skorzystania ze sportów wodnych - gwarancja udanych wakacji!

Opis miejscowości

Słoneczny Brzeg to największa i najpopularniejsza miejscowość letniskowa Bułgarii, nazywana często Las Vegas Wschodniej Europy. Dyskoteki, kluby, aqua parki, restauracje, parki rozrywki i liczne hotele z basenami oświetlają po zmroku całe wybrzeże. Warte odwiedzenia jest także zabytkowe miasteczko Nessebyr, położone na malowniczym cyplu, zaledwie ok. 5 km od centrum Słonecznego Brzegu (można dojechać dobrze zorganizowaną komunikacją lokalną).

Hotel

komfortowy i ekskluzywny 6-piętrowy hotel zlokalizowany jedyne 100 metrów od plaży i około 2,5 km od centrum Słonecznego Brzegu. Obiekt oferuje zakwaterowanie w 232 pokojach. Oficjalna kategoria lokalna: *****. Istnieje możliwość udostępnienia usługi dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej. Dokładne informacje na temat możliwości dostosowania usługi do konkretnych potrzeb podróżnego udzielone będą na jego wniosek.

Pokoje

pokoje 2-osobowe z możliwością 1 dostawki (rozkładana sofa), wyposażone w centralną klimatyzację, telefon, suszarkę do włosów, łazienka z WC, TV sat., Wi-Fi, minibarek (odpłatnie), sejf, balkon. Pokoje z widokiem na park, basen lub ogród.

Do dyspozycji gości

recepcja, restauracja główna, restauracja a'la carte (w hotelu Royal Palce Helena Sands), restauracja Blue Lagoon", lobby bar, bar przy basenie, bar saloon, basen zewnętrzny, basen dla dzieci, parasole oraz leżaki i ręcznik basenowe (bezpłatnie), plaża hotelowa (parasole i leżaki bezpłatnie), taras, mini klub, plac zabaw, Wi-Fi w lobby, siłowania i wewnętrzny basen (hotel Royal Palace Helena Sands), bezpłatne jednorazowe skorzystanie z łaźni parowej, fińskiej, sauny oraz strefy relaksu, kolejne wizyty odpłatnie (centrum Wellness w hotelu Royal Palace Helena Sands), parking (odpłatnie), masaże i zabiegi kosmetyczne oraz salon piękności (odpłatnie - centrum Wellness w hotelu Royal Palace Helena Sands), fryzjer, butki, pamiątki, jubiler (hotel Royal Palace Helena Sands), stół do ping ponga, siatkówka plażowa, rzutki, szachy, karty, 2x kort tenisowy (odpłatnie), lekcje tenisa (odpłatnie), bilard (odpłatnie - hotel Royal Palace Helena Sands), podziemny parking (odpłatnie - hotel Royal Palace Helena Sands), sporty wodne (odpłatnie), dzienne animacje dla dzieci i dorosłych, wieczorna muzyka na żywo lub występy (kilka razy na tydzień).

Wyżywienie

Ultra All Inclusive: śniadania (7:30-10:00), lunch (12:30-14:30), obiad (18:00-19:30 I 20:00-21:30) w formie bufetu, lobby bar (10:00-22:00), bar przy basenie (10:00-18:00), bar saloon (10:00-24:00), restauracja Blue Lagoon" (otwarta 3 razy w tygodniu - w celu rezerwacji miejsca należy skontaktować się z managerem restauracji).

Plaża

hotelowa plaża - parasole i leżaki (bezpłatnie) - ograniczona dostępność serwisów plażowych.

Cena zawiera

7 lub 11 noclegów (zgodnie z wybranym terminem) * 7 lub 11x Ultra All Inclusive (zgodnie z wybranym terminem) * ubezpieczenie KL i NNW, choroby przewlekłe, bagaż * podatek VAT * Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Dopłaty opcjonalne

korzystanie z centrum wellness * billard * tennis * podziemny parking 

Ramowy program imprezy

Ramowy program imprez z dojazdem własnym 7 noclegów, zgodnie z wybranym terminem: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiad. Dzień 2-7: wypoczynek. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00. Ramowy program imprez z dojazdem własnym 11 noclegów, zgodnie z wybranym terminem: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiad. Dzień 2-11: wypoczynek. Dzień 12: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.

Dodatkowe opłaty i inne koszty

Dodatkowym kosztem, który każdy uczestnik zobowiązany jest ponieść na miejscu jest lokalna opłata klimatyczna, ustalana przez lokalne władze administracyjne w wysokości 7 EUR/os./pobyt.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Mapa Hotelu Royal Palace Helena Park
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Royal Palace Helena Park :
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Royal Palace Helena Park
https://youtu.be/k2xAZe9EKHc
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Royal Palace Helena Park

5.0
zdecydowanie polecam

super hotel!! w royal Palace Helena park spędziłam najlepszy jak dotychczas urlop w Bułgarii. hotel bez zarzutu, świetnie położony z baaaardzo dobrym jedzeniem. jest duży wybór, smaczne. hotel elegancki, bardzo zadbany z mnóstwem zajęć w ciągu dnia. położenie na obrzeżach Słonecznego Brzegu to dodatkowy atut.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    5.4
  • Hotel
    5.2
  • Pokoje
    5.1
  • Wyżywienie
    5.1
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Obsługa
    5.1
HolidayCheck
Ocena Royal Palace Helena Park :
5.3 / 6

Świetny hotel dla wymagających gości 2009-07-04
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Uwaga: Hotel dostepny tylko w opcji z 2 posiłkami. Z jednej strony dobrze, bo dzieki temu hotel zac...
więcej

6.0
Ogólnie - bomba! 2010-07-18
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    6.0

Świetny hotel, naprawdę można zanurzyć się w luksusie. Nie ma opcji all inclusive ale mimo to bomba....
więcej

5.9
Super wakacje, ale kilka "ale" 2011-07-12
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.3
Super hotel 2011-07-20
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Najlepszy urlop 2012-06-02
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.5

bardzo.jestem zadowolony z pobytu w tym hotelu.znakomite jedzenie oraz grzeczna i dyskretna obsloga....
więcej

5.8
Cudowny hotel z przepięknym widokiem 2012-08-02
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    6.0

Hotel na prawdę godny polecania. Bardzo dobre jedzenie, może niekoniecznie dobrze przyprawione, ale ...
więcej

5.9
Fajny wypoczynek 2012-08-18
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

Hotel czysty i raczej ekskluzywny goscie glownie Niemcy i Rosjanie , Polakow bardzo malo, jedzenie d...
więcej

5.4
Chyba najfajniejszy hotel w okolicy 2012-09-02
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.5

Ogólnie oceniam nasz wyjazd bardzo dobrze - hotel piękny , wyśmienicie położony wyżywienie urozmaico...
więcej

5.7
Gwarancja udanego urlopu! 2013-01-19
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Bardzo dobry hotel, duży teren do spacerów 2014-04-30
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    6.0

Hotel położony na początku promenady z bezpośrednim dostępem do plaży. Jest w miarę spokojnie jak na...
więcej

5.8
Uwaga 2015-07-06
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    1.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

4.4
Nie polecam, hotel max 3 gwiazdki 2015-07-08
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.0

Zgadzam sie z opinią P.Rafała odnośnie wycieczki do Stanbułu spotkała mnie podobna sytuacja Rezyden...
więcej

4.0
Niestety rozczarowanie. Hotel słaby! 2015-07-18
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    3.0

2.6
Problem z palaczami przy basenie i przy stolikach 2016-06-02
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    5.0

hotel godny polecenia wart swej ceny jedyny mankament to palacze przy basenie oraz przy stolikach.w ...
więcej

5.0
Super 2016-06-21
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

bez obaw mozna tu przyjechac. brak problemow przy zadnym aspekcie. personel pomocny, mowiacy w kilku...
więcej

6.0
Brak komunikacji w języku polskim 2016-06-24
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    3.0

6.0
Super hotel 2016-09-07
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

bardzo mila obsluga kelnerzy super oprocz palanta z obslugi basenu pseudo ratownika ktorego powinni ...
więcej

5.0
Martyna z rodziną 2016-09-07
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.5

Bardzo polecam, cudowny wypoczynek, uprzejma obsluga, czysta plaza, swietni animatorzy, dobre jedzen...
więcej

5.0
Bardzo dobry hotel, jeden z najlepszych w okolicy 2016-10-07
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Udane wakacje 2017-06-16
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    4.0

Zadbany hotel, z piekna plaza. Smaczne jedzenie i uprzejmy personel w szczegulnosci obsluga w barze ...
więcej

5.0
Polecam 2017-07-21
Szczegóły oceny hotelu Royal Palace Helena Park :
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

Bardzo dobry hotel. Male minusy to to, że nie wszyscy z obslugi znaja angielski i to że moglyby byc ...
więcej

5.0

Royal Palace Helena Park - możliwości zakwaterowania:

Single w.Child Standard Room (Balcony)
apartament double standard cityview
dbl standard room
dbl standard room [pool/park view]
sgl standard room
sgl standard room [pool/park view]
apartament 1 bedroom apartment 1 bedrooms
standard double standard cityview
standard double standard gardenview
standard single w.child standard cityview
standard single w.child standard gardenview
standard singleuse standard cityview
standard singleuse standard gardenview
Standard Suite (Balcony)
Single w.Child Standard Room (GardenView, Balcony)
Standard Room (GardenView, Balcony)
Apartmán pro 2 osoby
Apartmán pro 3 osoby
Apartmán pro 4 osoby
DZ,Blk,Single mit Kind
DZ,Blk,Garten,Single Kind
DZ,Standard,Balkon
DZ,Balkon,Gartenseite
DZ,Bk,Sparpeiszimmer
Dvoulůžkový pokoj
Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou s výhledem/bazén
Dvoulůžkový pokoj s výhledem/bazén
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Standard Room (Balcony)
Einzelz,Balkon,Standard
EZ,Bk,Pool-/Gartenseite
Standard Room (GardenView, Balcony)
Standard Room (Balcony)
Standard Suite (Balcony)
Single w.Child Standard Room (Balcony)
Suita
Suite,Balkon
Single w.Child Standard Room (GardenView, Balcony)

Royal Palace Helena Park - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Royal Palace Helena Park ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00