cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Lion, Słoneczny Brzeg
1 / 22
Ocena
hotelu:
3.3 / 5
Najbliższy termin
20.05 - 22.05
już od 169 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.05 - 29.05
już od 169 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Lion
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Lion
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Lion:
3.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Lion:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    i sport
    2.0
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 maja 2022

Hotel Lion w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum Słonecznego Brzegu
  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • ok. 300 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • ok. 1 km od centrum Słonecznego Brzegu
  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • ok. 300 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • ok. 300 m od plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • sejf: w recepcji, za opłatą
  • winda
  • taras
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby, w cenie
  • parking: w zależności od dostępności, strzeżony, za opłatą

karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

225

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen: maj - wrzesień, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie

Dla dzieci

  • wydzielona część basenu dla dzieci
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • łóżeczka dla dzieci: w cenie, na zapytanie

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
  • 2-3 os.
  • ok. 22 m2
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • wentylator
  • minibar: za opłatą
  • telefon
  • TV
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Studio STX1
  • 2-4 os.
  • ok. 38 m2
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sofa
  • minibar: za opłatą
  • telefon
  • TV
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 22 m2
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • wentylator
  • minibar: za opłatą
  • telefon
  • TV
  • prysznic
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

Dwa posiłki plus
  • śniadanie: 07:30 - 10:00, w formie bufetu
  • kolacja: 18:00 - 21:00, w formie bufetu
  • wybrane napoje bezalkoholowe do posiłków
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe do posiłków
  • Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • restauracja: wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, bufet, 07:30 - 23:00

  • bar: za opłatą

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Bułgaria / Słoneczny Brzeg

    Opis oferty:

    Należący do cenionej bułgarskiej sieci hoteli Lion jest doskonałą propozycją odpoczynku pełnego rozrywek i nocnego szaleństwa - hotel leży blisko centrum i znanej w okolicy dyskoteki, w zasięgu spaceru od parku wodnego Action. Oferuje wygodny wypoczynek w nowoczesnym i zadbanym otoczeniu z ciekawie zaprojektowanymi basenami przedzielonymi mostkiem, przy których można zregenerować siły na kolejny dzień pełen wrażeń. Doskonały jako baza wypadowa do zwiedzania atrakcji turystycznych tego rejonu Bułgarii.

    POłOżENIE:

    ok. 1 km od centrum SŁONECZNEGO BRZEGU, w pobliżu minimarket, ok. 400 m od najbliższych restauracji i barów, ok. 1 km od parku wodnego Action, ok. 4 km od St. Vlas, ok. 6 km od Nessebaru; ok. 35 km od portu lotniczego w Burgas; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 1 BGN/centrum Słonecznego Brzegu/St. Vlas/Nessebar).

    PLAżA:

    publiczna, długa i szeroka, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 400 m od hotelu, przejście przez ulicę, miasto i promenadę, parasole i leżaki płatne (8 BGN/leżak, 8 BGN/parasol); za opłatą: sporty wodne: skutery wodne, banan.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 2005 r., renowacja 2. budynku w 2009 r., 213 pokoi, 2 budynki, 5 pięter, 2 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna w 1. budynku - dania w formie bufetu, á la carte, kuchnia lokalna i europejska, restauracja główna w 2. budynku - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i europejska; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; bar w lobby, bar przy basenie, kantor, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji (4 BGN/dzień); udogodnienia dla niepełnosprawnych (2 pokoje); akceptowane zwierzęta domowe do 3 kg (na zapytanie; ok. 5 BGN/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 17-22 m², nowoczesny i zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); pokój z 2 dostawkami na zamówienie.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, nieregularny kształt, słodka woda: ok. 80 m², gł. 1,1-1,5, jacuzzi, gł. 0,7 m i ok. 100 m², gł. 1,5-1,8 m, wydzielona część dla dzieci, gł. 0,6 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki płatne (ok. 3 BGN/pobranie ręcznika w recepcji); za opłatą: bilard.

    KONTAKT:

    00359/55420850, www.hotelslion.bg


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Data otwarcia:

    2005 r.

    Położenie:

    Słoneczny Brzeg, 25 km od lotniska w Burgas.

    Plaża:

    300 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, parasole, leżaki płatne. Przejście do plaży przez ulicę.

    W Hotelu:

    restauracja, 2 bary, basen odkryty, winda.

    Pokoje:

    225  pokoi standardowych; klimatyzacja centralna, telefon, TV, suszarka, mini bar (pusty) wanna lub prysznic, wykładzina, większość pokoi z  balkonem.

    Rozrywki i usługi:      

    • Płatne: salon piękności, sauna, masaże, jacuzzi, łaźnia turecka, sejf w recepcji, kącik internetowy, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci:

    brodzik, mini klub, animacje

    Wyżywienie:

    HB

    Posiłki:

    śniadania , obiadokolacje

    Napoje zawarte:

    lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Bułgaria/Słoneczny Brzeg

    Informacje ogólne

    Ten stylowy i nowoczesny kompleks znajduje się w północnej części Słonecznego Brzegu, zaledwie 200 metrów od plaży. Oferuje  wypoczynek w nowoczesnym i zadbanym otoczeniu z ciekawie zaprojektowanymi basenami przedzielonymi mostkiem. Stanowi doskonałą bazę wypadową do zwiedzania atrakcji turystycznych.

    Informacje doatkowe

    Parking - dodatkowo płatny ok 5 EUR/dzień (rezerwacja nie jest możliwa) Zwierzęta nie są akceptowane

    Udogodnienia

    - recepcja, lobby bar, sejf dodatkowo płatny - 2 baseny,  brodzik (leżaki przy basenie bezpłatnie - restauracja,  bar przekąskowy, bar przy basenie, - plac zabaw, siłownia (bezpłatnie) - bilard (dodatkowo płatny) - WIFI  - bezpłatne dostępne w pomieszczeniach ogólnodostępnych  

    Pokoje

    Hotel posiada 230 pokoi. Każdy z nich wyposażony jest między innymi w klimatyzację i ogrzewanie, telewizję satelitarną, minibar i balkon. Wyżywienie

    Wyżywienie

    HB - śniadania i obiadokolacje

    Bagaż

    - w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg - w przypadku przelotów samolotami rejsowymi (linie lotnicze Ryanair); Kraków (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Orex

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    należący do cenionej bułgarskiej sieci hoteli Lion jest doskonałą propozycją odpoczynku pełnego rozrywek i nocnego szaleństwa; otwarty został w 2005 roku, wyremontowany w 2015; do dyspozycji gości: 6-piętrowy budynek główny, restauracja główna, bar, 2 baseny zewnętrzne

    Położenie

    ok. 800 m do centrum Słonecznego Brzegu, ok. 35 km od lotniska w Burgas

    Plaża

    publiczna, piaszczysta plaża znajduje ok. 300 m od hotelu (przejście przez ulicę); serwis plażowy dodatkowo płatny (leżaki, parasole, ręczniki)

    Zakwaterowanie

    225 pokoi: pokoje standardowe (ok. 22 m2),  pokoje rodzinne (ok. 38 m2) oraz apartamenty (74 m2, 1 sypialnia); wyposażenie: klimatyzacja, TV SAT, minibar (płatny), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, balkon

    Wyżywienie

    Half Board Plus – śniadanie kontynentalne (07.30-10.00) i kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej: podczas śniadania i kolacji bezpłatnie wybrane napoje bezalkoholowe: wszystkie napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz świadczenia  poza formułą dodatkowo płatne

    Sport i rozrywka

    bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonej strefie

    Dodatkowo płatne

    bilard, wypożyczalnia samochodów, sejf w recepcji, wszystkie sporty wodne na plaży, lekarz (na wezwanie), pralnia

    Dla dzieci

    brodzik, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

    www

    www.hotelslion.bg ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Ecco Holiday X

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Wyposażenie

    Hotel zbudowany został w roku 2005. Goście zakwaterowani są w 225 pokojach. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Poszczególne piętra obiektu osiągalne są za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia i bar. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również kiosk z prasą. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

    Pokoje

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Wszystkie pokoje posiadają minibarek, telefon i telewizor. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

    Oferta sportowo-rozrywkowa

    Na terenie hotelu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. Bar posiada bogatą ofertę napojów orzeźwiających. W czasie wolnym poza studiem fitness i zabiegami masażu zapraszamy również do skorzystania z roweru / roweru górskiego i bilardu (za dodatkową opłatą). Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem i wyżywienie częściowe. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw wegetariańskich.

    Karty kredytowe

    Akceptowane są wszystkie powszechnie używane karty kredytowe, jak np. Visa i MasterCard.

    Cena zawiera

    Bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko. Bagaż: Wizzair: 10 kg bagaż podręczny (max. wymiary: 40x30x20cm) *** Ryanair: od 01.11.2018 - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm. *** Norwegian: bagaż podręczny 10kg (max wymiary: 55x40x23cm) *** LOT: bagaż podręczny 8kg (max wymiary: 55x40x23cm) *** EasyJet: bagaż podręczny 10kg (max wymiary: 55x40x23cm).

    Cena nie zawiera

    Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego: ----------RYANAIR - Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm + pierwszeństwo wejścia na pokład - 80zł/szt./2 strony - Bagaż główny 20 kg - 400 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok ---------WIZZAIR - Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 23 cm + pierwszeństwo wejścia na pokład - 90zł/szt./2 strony - Bagaż główny 20 kg - 400 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok ----------NORWEGIAN - Bagaż główny 20 kg - 300 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji może wiązać się z wyższymi cenami. Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.


    Atur

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    BULGARIABOJ

    Hotel info

    Lion Hotel to elegancki obiekt z nowoczesnym i gustownym wystrojem wnętrz. Jest dobrą propozycją zakwaterowania dla osób poszukujących hotelu położonego z dala od tłocznych i gwarnych deptaków. Obiekt znajduje się w spokojnej okolicy Słonecznego Brzegu, a jednocześnie w odległości niedługiego spaceru od szerokiej, piaszczystej plaży i pełnego rozrywki centrum kurortu. Do relaksu w promieniach słońca zachęca nie tylko pobliska plaża, ale i kameralny hotelowy basen z tarasem słonecznym. Wieczornego drinka zamówić można w hotelowym lobby barze lub udać się do centrum. Tętniące życiem bary i kluby, z których słynie Słoneczny Brzeg z pewności ucieszą spragnionych rozrywki turystów. Kategoria lokalna 4****

    Lokalizacja

    Słoneczny Brzeg, północna część kurortu, w pobliżu sklepy, bary, tawerny. Ok 1km od centrum z klubami i dyskotekami. Lotnisko w Burgas ok. 30 km.

    Plaża

    ok.400m od hotelu (dojście uliczkami, przejście przez ulicę), piaszczysta, długa i szeroka. Publiczna, bezpłatna, w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

    Hotel

    214 pokoi, 2 budynki, hol powitalny, lobby, recepcja 24h, winda, restauracja główna, taras, bar w lobby, sezonowy bar przy basenie, punkt wymiana walut, płatny sejf, płatny kącik internetowy, płatne miejsca parkingowe.

    Pokój

    gustownie wyposażony, klimatyzowany (sezon letni), TV, telefon, mini lodówka, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), balkon. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

    Sport i rozrywka

    2 baseny zewnętrzne (sezon letni), taras słoneczny, leżaki przy basenie bezpłatne. Płatne: bilard. Bogata oferta dziennych i nocnych atrakcji kurortu.

    Dzieci

    brodzik

    Opcje wyżywienia

    - śniadania, obiadokolacje

    Uwagi

    hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim - telefon alarmowy, spotkanie informacyjne w hotelu.

    Nasza opinia

    popularny hotel położony z dala od zgiełku kurortu, a jednocześnie w bliskiej odległości od tętniącego życiem centrum i nadmorskich deptaków. Wakacyjna atmosfera i wygodne zakwaterowanie.

    190514Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

    Cena zawiera

    - bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - lokalna taksa klimatyczna - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

    Cena nie zawiera

    - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Hotel Lion Sunny Beach

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Słoneczny Brzeg

    Region

    Bułgarska Riviera

    Kod

    BOJ21027 FH

    Liczba pokoi

    220

    Zalety

    Super terminy oszczędnościowe. Top zniżki dla dzieci. Super oferta dla wczesnych rezerwacji.

    Położenie

    Ok. 400 m od piaszczystej plaży, lokale gastronomiczne i sklepy ok. 1 km.

    Opis

    Nowoczesny, komfortowy hotel z elegancką atmosferą. Restauracja, hol z recepcją, kiosk, terminal gier i terminal internetowy (za opłatą), WLAN w miejscach ogólnodostępnych, winda, 2 baseny ze zintegrowanymi brodzikami, taras słoneczny z parasolami i leżakami, bar przy basenie, parking.

    Wyżywienie

    Dwa posiłki dziennie (H) - śniadania i kolacje w formie bufetu.

    Pokój typ 1

    DA/EA = przytulne pokoje z łazienką/WC, suszarka do włosów, telefon, TV, minibar (za opłatą), klimatyzacja, balkon. Pokój dwuosobowy również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DBX = Oferta oszczędnościowa, wyposażenie jak w DA, na parterze, bez balkonu, ograniczona dostępność.

    Pokój typ 3

    DA1 = jak DA, Pokój dla singla z dzieckiem.

    Pokój typ 4

    FA = Pokój rodzinny. Wyposażenie jak DA, bardziej przestronny, z dodatkową częścią wypoczynkową.

    Pokój typ 5

    FAZ = kwatera dla rodzin, składająca się z pokoju 2-osobowego oraz pokoju rodzinnego połączonych drzwiami. Sejf do wynajęcia w recepcji.

    Sport, rozrywka, wellness

    Za opłatą - siłownia, masaże, bilard.

    Dla dzieci

    Mały plac zabaw. 2 brodziki.

    Pies

    Nie dozwolony.

    Parking / Garaż

    Za opłatą.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    TK116102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Rego- Bis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ****Bułgaria/Słoneczny brzeg

    ATUTY

    blisko centrum Słonecznego Brzegu (ok. 1,5 km)zewnętrzny basenwyżywienie HB z napojami do posiłków

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel przeszedł generalny remont w 2015 roku. To kameralny obiekt posiadający gustowne pokoje, basen zewnętrzny z leżakami i parasolami oraz plac zabaw. Znajduje się niedaleko plaży oraz blisko przystanku autobusowego, co sprawia że jest to miejsce zarówno dla osób chcących spokojnie wypocząć, jak i tych lubiących zwiedzać.

    POŁOŻENIE

    ok. 350 m do plażyok. 1,5 km do Słonecznego Brzeguok. 6 km do Nessebyruok. 150 m do przystanku autobusowegook. 100 m do supermarketuok. 30 km do lotniska w Burgas

    PLAŻA

    Publiczna, piaszczysta plaża, oddalona od obiektu o ok. 350m. Serwis plażowy dodatkowo płatny.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatnie - zewnętrzny basen, fitness, leżaki i parasole na basenie, plac zabaw, siłowniaDodatkowo płatne - sejf, masaże, wi-fi w częściach wspólnych, bilard, kantor

    DLA DZIECI

    brodzik, plac zabaw

    POKOJE

    Zakwaterowanie 14:00 Wykwaterowanie 12:00 Hotel posiada 225 pokoi. Pokoje posiadają łazienkę z prysznicem lub wanną i suszarką do włosów. Wyposażone są w centralną klimatyzację, TV, mini lodówkę, balkon, telefon.

    UDOGODNIENIA

    SuszarkaWindaMini lodówkaBalkonCentralna klimatyzacjaTVWi-fi płatne w częściach wspólnychParkingMasażeSiłowniaOdkryty basen

    WYŻYWIENIE

    HB+Posiłki w formie bufetu. Śniadania w godzinach 07:30-10:00, kolacja 18:00-21:00. Wybrane napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkoholowe do posiłków. Dostępny jest bar przy basenie (płatny dodatkowo).

    OBOWIĄZKOWE OPŁATY

     Taksa klimatyczna + opłata meldunkowa 10 EUR/os. płatne obowiązkowo raz na pobyt.

    CENA ZAWIERA

    - Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,- Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym).- Opiekę rezydenta podczas pobytu (nie dotyczy oferty z dojazdem własnym)- Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny,- Opłatę na Turystyczny Fundusz Pomocowy,- Podatek Vat,- Ubezpieczenie (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym)Oferta z przelotem:dla przelotów czarterowych (LOT Charters,  Enter Air, Bulgarian Air Charters, Emirates, Fly Dubai): bagaż podręczny i bagaż rejestrowany w cenie (dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów)dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych (Rayanair, Wizz Air, LOT - pokoje ze skrótem PKT): LOT  bagaż podręczny 8 kg, Ryanair/Wizzair mały bagaż podręczny (40x30x20 cm) w cenieNie dotyczy obozów młodzieżowych.Oferta sam przelot zawiera:- bagaż podręczny i bagaż rejestrowany (dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów)- opłaty lotniskowe

    OFERTA NA TEST PCR/ANTYGENOWY DLA KLIENTÓW REGO-BIS

    Wszyscy Klienci Rego Bis mogą skorzystać ze specjalnej oferty na testy PCR lub antygenowe na SARS-CoV-2 przed wylotem lub po powrocie do kraju.Test można wykonać w jednym z wymienionych na stronie Organizatora punktów ALAB Laboratorium. Wynik do pobrania ze strony www.alablaboratoria.pl, również w języku angielskim.lub w jednym z wymienionych na stronie Organizatora punktów Diagnostyka (dostępne testy antygenowe na wylocie lub powrocie). Wynik do pobrania ze strony https://wyniki.diag.pl/, również w języku angielskim.Aby skorzystać z oferty, należy przy rezerwacji wybrać jeden ze składników, w zależności od wybranej metody testowania oraz momentu wykonania testu (przed wylotem lub po powrocie do kraju) oraz opłacić test u Organizatora.Klienci korzystający z oferty proszeni są o pobranie i wypełnienie skierowania dostępnego na stronie Organizatora.Oferta przeznaczona wyłącznie dla Klientów Rego-Bis.na dzień 01.07.2021Albania - nie wymaga testówBułgaria - test PCR lub antygenowyChorwacja - test PCR lub antygenowyCzarnogóra - nie wymaga testówHiszpania - test PCRMacedonia Pólnocna - nie wymaga testówTurcja - test PCR lub antygenowyZjednoczone Emiraty Arabskie - test PCRAktualne informacje dostępne na stronie Organizatora.

    SKŁADKA NA TURYSTYCZNY FUNDUSZ POMOCOWY

    Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP) został utworzony na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2020, o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID - 19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz 1842 z późn. zm.).- składka TFP  jest obowiązkowa- składka TFP jest naliczana od każdego podróżnego biorącego udział w imprezie turystycznej- składka TFP nie podlega zwrotowiSkładka TFP dotyczy imprez samolotowych na czarterach i samolotach rejsowych/liniowych, imprez autokarowych, objazdów, obozów młodzieżowych, imprez z dojazdem własnym (z wyłączeniem imprez typu ekspress).

    ROZSZERZONE UBEZPIECZENIE Bezpieczne Wakacje, Spokojne Rezerwacje

    Ubezpieczenie rozszerzone obowiązuje przy zakupie oferty Lato 2021 do 02.08.2021 i zawiera:a. ubezpieczenie od zachorowania w następstwie epidemiib. KL do 30 000 EUR, NNW do 3 000 EURc. ubezpieczenie od chorób przewlekłychNie dotyczy samych przelotów.

    CENA NIE ZAWIERA

    - Opłat klimatyczno-meldunkowych,- Wycieczek fakultatywnych,- Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie,- Transportu (dotyczy oferty z dojazdem własnym)- Ubezpieczenia (dotyczy oferty z dojazdem własnym - możliwość dokupienia w datach pobytu)Oferta z przelotem:dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych (Rayanair, Wizz Air, LOT - pokoje ze skrótem PKT): bagaż rejestrowany dodatkowo płatnyLOT do 23kg (RT) 250 PLN/osWizzair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/os; do 32kg (RT) 490 pln/osWizz Priority - pierwszeństwo wejścia na pokład + dodatkowa walizka do 10 kg (RT) 190 pln/osRyanair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/osNie dotyczy obozów młodzieżowych i samych przelotów.

    DODATKOWE UBEZPIECZENIE NA WYPADEK KWARANTANNY LUB IZOLACJI

    Pomoc w przypadku izolacjiW przypadku nałożenia na Ubezpieczonego konieczności poddania się izolacji z powodu nagłegozachorowania na Covid-19 podczas pobytu za granicą zgodnie z przepisami kraju, w którymUbezpieczony przebywa, Centrum Alarmowe zorganizuje i pokryje dodatkowe koszty związane zobowiązkową izolacją, jeżeli izolacja nie może się odbyć w dotychczasowym miejscuzakwaterowania Ubezpieczonego lub czas jej trwania przekracza zaplanowany czas pobytu wramach imprezy turystycznej. W takim przypadku Centrum Alarmowe zorganizuje i pokryjedodatkowe koszty zakwaterowania i wyżywienia w standardzie nie wyższym niż wcześniejprzewidziany umową związaną z podróżą, z wyłączeniem napojów alkoholowych, maksymalnie dolimitu 1.000 euro na osobę. Ubezpieczenie dostępne jest po opłaceniu dodatkowej składki.Pomoc w przypadku kwarantannyW przypadku nałożenia na Ubezpieczonego przez lokalne służby sanitarne konieczności poddaniasię kwarantannie w związku z Covid-19 podczas pobytu za granicą, zgodnie z przepisami kraju, wktórym Ubezpieczony przebywa, Centrum Alrmowe zorganizuje i pokryje dodatkowe kosztyzwiązane z obowiązkową kwarantanną, jeżeli kwarantanna nie może się odbyć w dotychczasowymmiejscu zakwaterowania Ubezpieczonego lub czas jej trwania przekracza zaplanowany czas pobytuw ramach imprezy turystycznej. W takim przypadku Centrum Alarmowe zorganizuje i pokryjedodatkowe koszty zakwaterowania i wyżywienia w standardzie nie wyższym niż wcześniejprzewidziany umową związaną z podróżą, z wyłączeniem napojów alkoholowych oraz kosztytransportu powrotnego do Polski lub kraju rezydencji jeżeli przekraczają pierwotnie przewidzianyczas podróży, maksymalnie do limitu 1.000 euro na osobę. Ubezpieczenie dostępne jest poopłaceniu dodatkowej składki.

    REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

    Oferty, w których pokoje oznaczone są kodem PKT, podlegają innym zasadom zakładania rezerwacji (szczegóły poniżej) zaliczkowania oraz nie są objętę aktualną promocją.Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (29% wartości ceny imprezy) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny.WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne.Nie dotyczy obozów młodzieżowych i samych przelotów.

    POKOJE PROMOCYJNE

    Pokoje promocyjne, to pokoje standardowe w promocyjnej cenie. Ich ilość jest ograniczona.

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

    INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

    BUŁGARIA

    To największy kraj Półwyspu Bałkańskiego i zarazem ulubione miejsce wypoczynku setek turystów. Na obszarze zaledwie 110 tys. km2. Spotyka się tam niezwykłą różnorodność krajobrazu. Ku wzgórzom Starej Płaniny wznosi się równina Naddunajska. Wzdłuż granicy z Grecją ciągnie się kotlina Rodopy, a Nizina Górnotracka zakończona jest malowniczym wybrzeżem Morza Czarnego. Bułgaria ponownie przezywa swoje najlepsze lata. Jest znacznie tańsza od innych krajów Europy, w nadmorskich miejscowościach powstają coraz to nowsze ośrodki turystyczne i rozrywkowe. Rozwija się baza noclegowa, króluje pyszna lokalna kuchnia, a miejscowa ludność jest niezwykle serdeczna. W całym kraju można spotkać miejsca o fascynującej i wielowiekowej historii. Będą w Bułgarii te miejsca koniecznie musisz zobaczyć:1.Sofia- stolica kraju, będąca centrum kultury i rozrywki z ogromną ilością barów, restauracji i dyskotek, której historia sięga VI wieku p.n.e. Miłośnicy historii pogrążą się tutaj w zwiedzaniu licznych zabytków jak np. ruiny budowli rzymskich, fortyfikacji bizantyjskich, zabytki architektury tureckiej.2. Riła - największe pasmo górskie w Bułgarii. Na najwyższym szczycie, jakim jest Musała (2925 m n.p.m.) śnieg może leżeć do 8 miesięcy. Właśnie tam znajduje się jedna z najciekawszych atrakcji kraju. Monastyr Rylski to kompleks klasztorny, idealnie wkomponowany w góry, które go otaczają. Obecnie przebywa tam ok. 60 mnichów, a cały kompleks wpisano na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO.3. Podczas pobytu w Wielkim Tyrnowie miłośnikom wina poleca się wycieczkę do winiarni Maryan. Oferuje możliwość skosztowania wielu przeróżnych rodzajów win. Wycieczka obejmuje zwiedzanie piwnicy z winami, a nawet degustację win prosto z beczki. Wina produkowane klasycznymi technikami winiarskimi, w połączeniu z nowoczesną technologią, aby otrzymać produkt najlepszej jakości.4. Miasto Płowdiw - drugie pod względem liczby mieszkańców miasto Bułgarii. Niegdyś znane jako Filippopolis, ponieważ podbił je Filip II Macedoński. Można tu dziś podziwiać zabytki z dawnych czasów, np. wciąż czynny teatr rzymski. Mieszcząc się na siedmiu wzgórzach nad rzeką Maritsa jest często nazywany właśnie Miastem Siedmiu Wzgórz".5. Park Narodowy Pirin wznosi się niczym wielki bałkański wał nad granicami Macedonii i Grecji. Wpisany jest na listę UNESCO. Wysoko na górze zbierają się czapki mgły, a alpejskie doliny są zasypane lawinami leśno-zielonych drzew sosny i jodły. Park, który został okrzyknięty rajem dla miłośników pieszych wycieczek i sportów zimowych.

    POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO JECHAĆ DO BUŁGARII

    1.Plaże - Linia brzegowa kraju rozciąga się na aż 400 km i jest bardzo urozmaicona. Właśnie w Bułgarii znajdują się jedne z najpiękniejszych nadmorskich kurortów i plaż. Najciekawsze bułgarskie wybrzeża - Słoneczny Brzeg czy Sozopol to miejsca najciekawsze, na których podczas letniego sezonu temperatury sięgają powyżej 30 stopni!2. Zabytki, które są śladem zachowania się wielowiekowej historii i starożytnej kultury kraju. Tyle historii można znaleźć w jednym miejscu! Będąc na wakacjach należy koniecznie odwiedzić m.in. klasztor Rila lub niesamowity rzymski teatr w Płowdiwie, pochodząc z lat 98-117 p.n.e. Na uwagę zasłguje także muzealne miasto Koprivštitsa, które przeniesie Cię w czasie!3. Piękne krajobrazy, na które składają się niezwykłe góry, parki i przyroda. Ponadto ogrom możliwości spędzania wolnego czasu. Można udać się na piesze wędrówki, spróbować wspinaczki, jazdy konnej, wędkarstwa, a nawet sprawdzić swoje siły w sportach wodnych! Sceneria jest niesamowita, a wybory są niemalże nieograniczone!4. Pyszna lokalna kuchnia, która zachwyca rozmaitością świeżych warzyw oraz owocami morza. Pełne smaku papryki, pomidory, bakłażany, cukinie, sałatka szopska, ajvar, wyśmienite dania z grilla oraz ryby, krewetki czy kalmary. W rozsądnych cenach można skosztować smaków typowych dla krajów bałkańskich i zakochać się w tym regionie jeszcze bardziej!5. Rose Damascena czyli dolina róż - jeden z symboli Bułgarii, położona na południe od gór bałkańskich. Piękna roślina Rose Damascena była przez wieki ubóstwiana przez bułgarski lud, używano jej do produkcji popularnego oleju różanego. Dziś Bułgaria to producent ponad 70% oleju różanego na świecie, co daje jej miano największego producenta tego cennego oleju. Jeśli przyjedziesz w maju lub czerwcu do Bułgarii, możesz wziąć udział w Festiwalu Róż w Karlowie czy Kazanlyku,. Zdecydowanie nie pożałujesz!

    WAŻNE INFORMACJE

    Osoby podróżujące do Polski samolotem - przed dokonaniem odprawy - są obowiązane do wypełnienia Karty Lokalizacji Podróżnego w postaci elektronicznej (eKLP). Jak poinformował Główny Inspektorat Sanitarny od 17 lipca 2021 r. będzie ona dostępna w formie elektronicznej. Elektroniczna karta zastępuje dotychczas stosowane karty papierowe. https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home Jedynie w przypadku braku dostępu do systemu teleinformatycznego można ją nadal wypełnić w postaci papierowej - w takim przypadku papierowy formularz Karty Lokalizacji Podróżnego (KLP) jest przekazywany przez personel pokładowy.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Słoneczny Brzeg, Bułgaria

    Położenie

    spokojne, do deptaka/centrum miejscowości ok 1 km. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu. Park wodny Action oddalony o ok. 4 km, do półwyspu Nessebar ok 8 km. Lotnisko w Burgas oddalone o ok. 35 km.

    Plaża

    do długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza ok. 400 m. (przejście przez ulicę). Leżaki i parasole na plaży za opłatą (ok. 7 BGN/leżak i 7 BGN/parasol).

    Wyposażenie

    bardzo popularny, wyremontowany w 2015 roku hotel oferuje 225 pokoi w dwóch budynkach, 2 windy. Lobby, recepcja z sejfami (za opłatą), bar w lobby, restauracja główna. Na zewnątrz 2 baseny ze słodką wodą, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, ręczniki za opłatą ok. 3 BGN. www.hotelslion.bg

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami Plus: śniadanie i kolacja w formie bufetu, Plus: do kolacji napoje bezalkoholowe i piwo, wino (nie butelkowe) w cenie.

    Internet

    WLAN w lobby gratis.

    Zakwaterowanie

    nowocześnie wyposażone. Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 21 m2, w budynku głównym. Klimatyzacja, telefon, TV sat., minibar (płatny), balkon od strony ogrodu. Łazienka, wanna, WC, suszarka. Pokoje – wariant ekonomiczny (2-3S): ok. 20 m2, bez balkonu, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Pokoje rodzinne (2-4B): przestronniejsze, ok. 33 m2, w budynku głównym lub bocznym, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Pokoje rodzinne (2Y): w budynku głównym lub bocznym, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci.

    Sport

    za opłatą: bilard. Na plaży sporty wodne oferowane przez lokalne agencje.

    Wellness

    za opłatą centrum SPA: masaże i zabiegi kosmetyczne.

    Dzieci

    brodzik, łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis.

    Rozrywka

    w centrum Słonecznego Brzegu.

    Łóżeczko dla dziecka

    do 2 lat w cenie.

    Parkowanie

    ok. 10 BGN/dzień.

    Zwierzę domowe

    nie.

    Zniżki FIRSTBOOK

    do 31.03.18 20% zniżki, od 1.04-30.014.18 15% zniżki.

    Zniżki

    1-2 dzieci (do 13 lat): pobyt gratis lub zniżka procentowa.

    Dla dzieci

    2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Polecamy

    • położony blisko piaszczystej plaży 


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Lion
    Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
    Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
    Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Nessebar, Bułgaria
    Wakacje w Bułgarii, Primorsko
    Wakacje w Sozopolu
    Wakacje w Sveti Vlas
    Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii

    Opinie o Hotelu Lion

    3.3
    może być

    Hotel ogólnie w porządku, jednak brak w nim atrakcji, jest jedynie basen i dostęp do WiFi. Natomiast jedzenie było wręcz okropne, niedoprawione i bez smaku

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: może być
    3.3

    Lion - możliwości zakwaterowania:

    family room standard balcony
    Economy Double Standard
    Double Standard Room (Economy)
    SingleUse Standard Room (Balcony)
    Single Use Standard Balcony
    Twin Standard Room (Balcony)
    Twin Standard Balcony
    Standard FamilyRoom (Balcony)

    Lion - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Lion? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00