cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
  • Hotel Alf Leila Wa Leila, Morze Czerwone
1 / 27
Udogodnienia hotelu Alf Leila Wa Leila
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Alf Leila Wa Leila
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Hurghada
Ocena hotelu Alf Leila Wa Leila:
4.7 / 5
Średnia z 33 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alf Leila Wa Leila:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Hotel
    4.9
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.9
  • Atrakcje
    i sport
    4.8
  • Jakość
    do ceny
    4.9
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 33 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 stycznia 2019

Hotel Alf Leila Wa Leila w ofercie Biura podróży:

Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 900 metrów od pięknej, piaszczystej plaży, należącej do hotelu Dana Beach (możliwy transfer busem hotelowym), z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 19 km od centrum Hurghady
  • eleganckie wnętrza, wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 7 basenów, brodzik, program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, pokaz Alf Leila wa Leila Fantasia, odpłatnie możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Jungle
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, 4 restauracje, 9 barów, wi fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hurghada, Egipt

Opis hotelu

Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Do dyspozycji gości jest bankomat. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wielojęzyczny personel, babysitting, opieka nad dziećmi, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pokoje dysponują łóżkiem podwójnym i sofą. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka i minilodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi. W łazience znajduje się prysznic. W łazience znajduje się suszarka do włosów i lusterko kosmetyczne. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Na terenie hotelu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Różnorodne atrakcje, jak tenis ziemny, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka i minigolf, czy też za dodatkową opłatą jazda konna urozmaicą Państwa pobyt w obiekcie. Do oferty sportów wodnych należy aqua fitness, jak również za opłatą windsurfing i nurkowanie. Pozostałe opcje spędzenia wolnego czasu, jak windsurfing, oferowane są przez organizatorów zewnętrznych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, darta, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard. Obiekt dysponuje bogatą ofertą Wellness, do której należą m.in. salon piękności i solarium. Za dodatkową opłatą do dyspozycji gości jest spa, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka i zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Na indywidualne życzenie oferujemy potrawy bezglutenowe. Polecamy również przekąski. W karcie znajdują się napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2018


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 900 metrów od pięknej, piaszczystej plaży, należącej do hotelu Dana Beach (możliwy transfer busem hotelowym), z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 19 km od centrum Hurghady
  • eleganckie wnętrza, wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 7 basenów, brodzik, program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, pokaz Alf Leila wa Leila Fantasia, odpłatnie możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Jungle
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, 4 restauracje, 9 barów, wi fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy hotel nawiązujący stylem do pałacowych budowli arabskich. Jego dwupiętrowe pawilony, ładne baseny i ogród tworzą malowniczy resort, w którym nikt się nie nudzi. Atutem jest tutejsze centrum rozrywki Fantasia.

Położenie

W południowej części Hurghady, w drugiej linii brzegowej, 600 m od piaszczystej plaży przy hotelu Dana Beach (bezpłatny bus hotelowy), ok. 20 min jazdy od lotniska i 25 min jazdy od centrum Hurghady (Sekalla).

Wyposażenie

Eleganckie lobby z recepcją i odpłatnymi sejfami, punkt wymiany walut, sklepiki z pamiątkami, rzemiosłem kosmetykami itp., sala konferencyjna, 2 restauracje główne (kuchnia egipska i europejska), restauracje a' la carte: Alfredo (włoska) i Sindbad (przekąski, dania rybne), bar przy basenie, bar w lobby, bar przy plaży hotelu Diana, pralnia, Internet, wypożyczalnia samochodów, room service 24h.

Pokoje

Gustowne, standardowo wyposażone; indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka, minibar z napojami bezalkoholowymi, TV sat, telefon, balkon lub taras. Możliwość rezerwacji pokoju rodzinnego (ok. 70 m kw.).

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadania (07.00-10.00), obiady (12.00-14.00), kolacje (18.30-22.00) w formie bufetów, serwowane późne kolacje (22.00-24.00),  przekąski, kawa, herbata, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane do północy, butelka wody mineralnej w minibarze.

Sport i rozrywka

6 fantazyjnych basenów z mostkami i tarasami słonecznymi, koszykówka, siatkówka, piłka nożna, tenis ziemny, tenis stołowy, siłownia, aerobik, gimnastyka w wodzie, bilard, rzutki, minigolf, sauna, łaźnia, masaże, sporty wodne, centrum nurkowe, animacje, wieczory folklorystyczne, pokazy, dyskoteka.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 900 metrów od pięknej, piaszczystej plaży, należącej do hotelu Dana Beach (możliwy transfer busem hotelowym), z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 19 km od centrum Hurghady
  • eleganckie wnętrza, wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 7 basenów, brodzik, program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, pokaz Alf Leila wa Leila Fantasia, odpłatnie możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Jungle
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, 4 restauracje, 9 barów, wi fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

HURGHADA/EGIPT

Do dyspozycji gości

• lobby • recepcja 24 h z sejfem (płatny) • restauracja główna • 3 restauracje a la carte (włoska, azjatycka, orientalna) • 2 kawiarnie • bar przy basenie • snack bar • 7 barów • 7 basenów • taras słoneczny

Wyposażenie

• recepcja • bankomat w hotelu • ogród • sklep z pamiątkami • minimarket • butik • jubiler • fryzjer • lekarz • Wi-Fi, w całym hotelu, w miejscach ogólnodostępnych: w cenie, w recepcji/lobby, w barze, przy basenie • pralnia: za opłatą • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: w cenie • amfiteatr

Dodatkowe udogodnienia

• sklepy z pamiątkami • room service (płatny) • usługi pralnicze (płatne)

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

548

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dla dzieci

• basen dla dzieci • bufet dla dzieci • miniklub: od 4 do 12 lat • animacje dla dzieci • pokój gier i zabaw • minidyskoteka

Sport i wellness

W cenie • sala fitness/siłownia • siatkówka plażowa • minigolf

Płatne • strefa spa
• masaże
• salon kosmetyczny
• tenis

Rozrywka

• zajęcia sportowe

• przedstawienia

• wieczory taneczne

• muzyka na żywo

• dyskoteka

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 4 os. • ok. 41 m2 • klimatyzacja • TV sat. • minibar (codziennie uzupełniany wodą) • sejf (w cenie) • suszarka • telefon • WC • prysznic • balkon lub taras • 2 sypialnie oddzielone drzwiami

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 25 m2 • widok na basen lub ogród • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV sat. • minibar • sejf (w cenie) • suszarka • telefon • WC • prysznic • balkon lub taras • lodówka

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, w formie bufetu
• obiad: codziennie 12:30 - 14:30, w formie bufetu
• kolacja: codziennie 18:00 - 21:00, w formie bufetu
• przekąski: codziennie 12:30 - 17:00, wliczone w all inclusive
• przekąski o północy: codziennie 22:00 - 00:00, wliczone w all inclusive
• ciasto: codziennie 15:00 - 16:00, wliczone w all inclusive
• lody: w cenie, wliczone w all inclusive
• wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
• wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
• kawa/herbata po południu

Restauracje i bary • restauracje: 5
• główna restauracja "Le Marché": rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, bufet dla dzieci, bufet, rezerwacja niewymagana, wliczone w all inclusive, codziennie 07:00 - 11:00, 12:30 - 14:30, 18:30 - 21:00 i 22:00 - 00:00, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Tagine Restaurant": rodzaje kuchni: orientalna, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, bufet, rezerwacja niewymagana, wliczone w all inclusive, codziennie 18:30 - 21:00 i 08:00 - 10:00, codziennie, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "La Casa Restaurant": rodzaje kuchni: włoska, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, bufet, rezerwacja niewymagana, wliczone w all inclusive, codziennie 18:30 - 21:00, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "L' Asiatique Restaurant": rodzaje kuchni: azjatycka, chińska, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, bufet, rezerwacja niewymagana, wliczone w all inclusive, codziennie 18:30 - 21:00, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Club MC Snack Restaurant": bufet, rezerwacja niewymagana, wliczone w all inclusive, codziennie 12:30 - 17:00, z tarasem, przy basenie

• bary i inne: 10
• bar przy zewnętrznym basenie "Oasis Bar": codziennie 10:00 - 18:00, w cenie
• bar na plaży: w cenie
• bar "La Maison Arab Bar": codziennie 10:00 - 02:00, w cenie
• bar w lobby "Tamraya Bar": codziennie 24 h, w cenie
• bar "Jazz Bar": codziennie 10:00 - 00:00, w cenie
• kawiarnia "Columbus Cafe": codziennie 10:00 - 00:00, w cenie
• kawiarnia "Eiscafe El Gelato": codziennie 12:00 - 18:00, w cenie
• bar "Afendina Shisha Bar": codziennie 18:00 - 00:00, w cenie
• bar "La Veranda": codziennie 18:00 - 00:00, w cenie
• bar przy zewnętrznym basenie "Aladdin Bar": codziennie 10:00 - 18:00, w cenie

Dodatkowe informacje • świąteczne atrakcje
• atrakcje noworoczne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 900 metrów od pięknej, piaszczystej plaży, należącej do hotelu Dana Beach (możliwy transfer busem hotelowym), z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 19 km od centrum Hurghady
  • eleganckie wnętrza, wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 7 basenów, brodzik, program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, pokaz Alf Leila wa Leila Fantasia, odpłatnie możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Jungle
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, 4 restauracje, 9 barów, wi fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Hurghada Ten wspaniały hotel zbudowany został w oryginalnym bajkowym klimacie, dzięki czemu jest idealną propozycją na wakacje dla rodzin z dziećmi. Położony na rozległym terenie zapewnia chwile relaksu w ciszy i spokoju. Jednocześnie szereg atrakcji, bogate zaplecze sportowo-relaksacyjne, rozmaita rozrywka i ciekawe animacje nie pozwolą na nudę. Liczne bary i restauracje to raj dla miłośników międzynarodowej kuchni.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2000 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie hotelu znajduje się 5 restauracji, 10 barów, room service (płatny), pralnia (płatna), 5 basenów odkrytych (3 podgrzewane).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis 2. dziecko do 7 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

900 m od hotelu, prywatna, piaszczysta z pomostem, 300 m długości. Parasole, leżaki - bezpłatne. Przejście do plaży przez ulicę. Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatna woda), zestaw do parzenia kawy (na życzenie), TV, telefon, łazienkę (prysznic, WC, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w dwupiętrowym budynku głównym, 6 blokach i 10 bungalowach: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje pool view dla max 4 os. , pokoje rodzinne dla max 4 os.

Wyżywienie

restauracja główna, restauracja azjatycka "L' Asiatique", restauracja włoska "La Casa", restauracja marokańska "Tagine", przekąski "Club Mac", 10 barów, shisha corner (płatny) All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00), późny posiłek (22:00-00:00) serwowane w formie bufetu w wyznaczonych restauracjach, przekąski (12:30-17:00), lody(12:00-18:00) serwowane w wyznaczonych barach, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: importowanych alkoholi, świeżo wyciskanych soków owocowych

z myślą o dzieciach

2 brodziki, 6 zjeżdżalni wodnych, animacje i miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zmówienie przed przyjazdem), możliwość wypożyczenia wózka dla dziecka za opłatą i w miarę dostępności

w cenie

siłownia, aerobik, tenis stołowy, rzutki, miniboisko do piłki nożnej, minigolf, siatkówka plażowa, animacje, 2 korty tenisowe

płatne

centrum SPA, masaż, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, salon piękności , cymbergaj, bilard , oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, sporty wodne na plaży

dodatkowe informacje

Goście mogą odpłatnie korzystać z aquaparku znajdującego się na terenie hotelu Albatros Jungle Aqua Park. Wszelkie dodatkowe informacje dostępne są w recepcji hotelu.

Aktualizacja opisu

19.09.2018 15:35

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 900 metrów od pięknej, piaszczystej plaży, należącej do hotelu Dana Beach (możliwy transfer busem hotelowym), z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 19 km od centrum Hurghady
  • eleganckie wnętrza, wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 7 basenów, brodzik, program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, pokaz Alf Leila wa Leila Fantasia, odpłatnie możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Jungle
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, 4 restauracje, 9 barów, wi fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Hurghada

Opis oferty:

Jedyny w swoim rodzaju luksusowy hotel, w którym można fantastycznie wypocząć, oddając się zarówno błogiemu lenistwu, jak i szalonej zabawie czy sportowej pasji. Moc atrakcji przygotowana dla najmłodszych gwarantuje niezapomniane wakacje. Po zachodzie słońca, w przedstawieniach na żywo i widowiskach światło i dźwięk ożywają arabskie opowieści i magia orientu. Stylizowany na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy" zachwyca oryginalnymi ornamentami, które zdobią lobby, oraz przestronnymi i komfortowymi pokojami, które spełnią wymagania nawet najbardziej wymagających klientów. Dzięki niskiej zabudowie i elegancko zaprojektowanej przestrzeni panuje tu kameralna atmosfera. Wyśmienite restauracje i bary serwują posiłki dla wyjątkowych smakoszy. Daj się porwać tej magii!

POŁOŻENIE:

w drugiej linii brzegowej, w sąsiedztwie hotelu Jungle Aqua Park Resort, ok. 20 km od centrum HURGHADY; ok. 15 km od lotniska w Hurghadzie; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 149 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

przy hotelu Dana Beach, hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, rafa koralowa, pomost ułatwiający nurkowanie, ok. 900 m od hotelu, co 30 min bezpłatny hotelowy bus, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, w orientalnym stylu, zadbany, zbudowany w 1998 r., odnowiony w 2012 r., 567 pokoi, 6 budynków, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Le Marche - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 restauracje bufetowe: kuchnia włoska, kuchnia azjatycka i marokańska (otwarte tylko w czasie kolacji), 9 barów, w tym: bar przy basenie, bar na plaży, bar z fajką wodną (płatny), lodziarnia; pasaż handlowy, minimarket, apteka, bankomat; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: pralnia, fryzjer, lekarz na wezwanie, salon piękności; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 32 m², w orientalnym stylu, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (codziennie uzupełniany wodą mineralną); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 50 m², przestronny i komfortowy, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

6 basenów o łącznej powierzchni ok. 5500 m², słodka woda, gł. 0,6-1,2 m, jeden z basenów podgrzewany w sezonie zimowym, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 700 m², gł. 0,6 m, podgrzewany w sezonie zimowym, 5 zjeżdżalni dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy (30 min bezpłatnie; oświetlenie kortu i wypożyczenie sprzętu płatne), minigolf (30 min bezpłatnie), jazda konna (10 min bezpłatnie), siatkówka, rzutki; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci: w ciągu dnia zajęcia sportowe, aqua aerobik, gimnastyka, wieczorem profesjonalne show, na terenie hotelu znajduje się minimuzeum kultury egipskiej i teatr rzymski; za opłatą: bilard, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży; centrum wellness: bezpłatnie: siłownia; płatne: jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, masaże; dodatkowo: możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku (za opłatą: 50 USD/os. na pobyt., dzieci 7-14 lat - 50% zniżki, dzieci do 7 lat - bezpłatnie; w cenę wliczone jest all inclusive w barach na terenie całego aquaparku).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30) w formie bufetu w restauracji głównej, kolacja (18.00-21.30) w wyznaczonych restauracjach; przekąski (11.00­-18.00) w wyznaczonym barze; późna kolacja (22.30-24.00) w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653464602-5,, www.pickalbatros.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fibus na plażę

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


ETI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 900 metrów od pięknej, piaszczystej plaży, należącej do hotelu Dana Beach (możliwy transfer busem hotelowym), z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 19 km od centrum Hurghady
  • eleganckie wnętrza, wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 7 basenów, brodzik, program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, pokaz Alf Leila wa Leila Fantasia, odpłatnie możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Jungle
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, 4 restauracje, 9 barów, wi fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Hurghada

Położenie

Obiekt usytuowany jest w drugiej linii brzegowej ok. 900 m od prywatnej, piaszczystej plaży, należącej do siostrzanego hotelu Dana Beach (bezpłatne, regularne transfery), do centrum Hurghady ok. 17 km, do lotniska ok. 8 km.

Wyposażenie

Kompleks hotelowy zbudowany w bajkowym, orientalnym stylu, posiada łącznie 582 pokoi rozmieszczonych w kilku dwupiętrowych budynkach. Do dyspozycji gości; lobby z 24 h recepcją (darmowe Wi-Fi), restauracja główna, marokańska, włoska oraz azjatycka, kilka barów, kawiarnia mauretańska, bank, apteka, fryzjer, pasaż handlowy, dyskoteka, teatr. Na dużej zewnętrznej powierzchni znajduje się; 8 basenów (4 podgrzewane w sezonie zimowym), brodzik i mini zjeżdżalnie. Leżaki, parasole oraz ręczniki na plaży i przy basenie są bezpłatne.

Pokoje

Urządzone w orientalnym stylu, wyposażone w; telefon, sejf, TV sat., min bar (woda w cenie), klimatyzacje, balkon lub taras, łazienkę z WC, wanną lub prysznicem. Limitowana oferta pokoi ekonomicznych.

Sport i rozrywka

Siłownia, tenis stołowy, mini golf, jazda konna, kort tenisowy (30 min. dziennie), siatkówka plażowa, rzutki, wielofunkcyjne boisko sportowe, teatr, mini muzeum kultury egipskiej, dzienny i wieczorny program animacyjny, pokazy i występy. Za opłatą; sporty wodne na plaży, bilard, masaże, zabiegi SPA, wstęp do Jungle Aqua Park.

Wyżywienie

All inclusive; śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje (późne kolacje w godz. 22:30 -24:00) w formie bufetu, w ciągu dnia przekąski, kawa/herbata, ciasta, lody, lokalne napoje bezalkoholowe oraz alkohole dostępne w wyznaczonych barach w godz. 10 – 24.

Dzieci

Mini klub (4-12 lat), plac zabaw, basen ze zjeżdżalniami, animacje.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 900 metrów od pięknej, piaszczystej plaży, należącej do hotelu Dana Beach (możliwy transfer busem hotelowym), z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 19 km od centrum Hurghady
  • eleganckie wnętrza, wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 7 basenów, brodzik, program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, pokaz Alf Leila wa Leila Fantasia, odpłatnie możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Jungle
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, 4 restauracje, 9 barów, wi fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

ALF LEILA WA LEILA

 

Sympatyczny hotel, zbudowany w orientalnym, bajkowym stylu położony z dala od miasta. Polecany dla niewymagających Klientów oraz dla osób przedkładających błogie lenistwo w promieniach egipskiego słońca ponad gwar panujący w tłumnie odwiedzanych centrach turystycznych.

 

Położenie:

Oddalony o ok. 1,5 km od plaży znajdującej się w hotelu Dana Beach (dowóz do plaży bezpłatnym busem co 30 minut), ok. 15 km od lotniska i ok. 20 km od centrum Hurghady.

 

Wyposażenie hotelu:

Na terenie hotelu znajduje się restauracja główna, restauracja „Marhaba” i restauracja włoska „Alfredo” oraz bary i kawiarnia orientalna. Przez cały tydzień w hotelu organizowane jest orientalne show „Baśń z 1001 nocy” (1 raz w ciągu całego pobytu wstęp na pokaz bezpłatny dla Klientów, którzy wykupili formę All Inclusive), a w sezonie letnim w hotelu organizowana jest dyskoteka „El Morocco”.

 

Pokoje:

Do dyspozycji Gości przeznaczone są 222 pokoje z możliwością dwóch dostawek, klimatyzacją, łazienką z prysznicem, telefonem, TV, mini barem, balkonem lub tarasem. Sejf dostępny jest w recepcji za dodatkową opłatą.

 

Rozrywka i sport:

Klienci korzystać mogą z 4 basenów odkrytych, siłowni (dla gości z All Inclusive bezpłatnie), masaży, sauny, jacuzzi, kortu tenisowego, tenisa stołowego i bilardu. Dla dzieci przygotowano brodzik oraz mini klub. Na plaży znajduje się centrum sportów wodnych.

 

Wyżywienie:

W wersji All Inclusive - trzy posiłki dziennie: śniadanie od 07:30 do 10:00, obiad od 12:00 do 13:30 i kolacja od 19:00 do 22:00 w formie bufetu, przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole od godz. 11:00 do 00:00, 30 min gry w tenisa/pokój w ciągu dnia.

Klienci, którzy wykupili opcję All Inclusive mogą skorzystać z lunchu i napoi w barze na plaży w hotelu Dana Beach. Kartę upoważniającą do korzystaniaz obiadu i napoi należy pobrać w recepcji hotelu Alf Leila Wa Leila.

 

Cena zawiera:

  • przelot samolotem,
  • opłaty lotnikowe i paliwowe,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie wg oferty,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,

Cena nie zawiera:

  • ubezpieczenia.

 

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 900 metrów od pięknej, piaszczystej plaży, należącej do hotelu Dana Beach (możliwy transfer busem hotelowym), z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 19 km od centrum Hurghady
  • eleganckie wnętrza, wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 7 basenów, brodzik, program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, pokaz Alf Leila wa Leila Fantasia, odpłatnie możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Jungle
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, 4 restauracje, 9 barów, wi fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Wygodny hotel znanej egipskiej sieci hotelowej, stylizowany na orientalny pałac, składający się z kilku dwupiętrowych pawilonów tworzących patio z basenami i ogrodami. Hotel znajduje się w odległości ok. 13 km od centrum Hurghady i 10 km od lotniska.



Plaża:

Usytuowany jest około 900 m odżwirowo- piaszczystej plaży należącej do hotelu Dana Beach. Należy przejść przez ulicę, co ok. 30 min. kursuje bezpłatny bus hotelowy w godzinach 8:00-17:00. Na plaży dostępne są parasole, leżaki oraz materace - bezpłatnie.


Do dyspozycji gości:

Recepcja, 24-godz., centrum handlowe, bankomat, pralnia, dyskoteka, teatr. Na terenie hotelu znajduje się 7 basenów oraz brodzik dla najmłodszych. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie - bezpłatnie. Możliwość odpłatnego korzystania z pobliskiego aqua parku w hotelu Jungle Aqua Park. Ponadto w hotelu znajduje się restauracja główna Cave du Roi, restauracje tematyczne serwujące dania kuchni włoskiej, marokańskiej i azjatyckiej oraz bary m.in. na plaży, w lobby Tamraya,Oasis Bar, Aladdin Bar oraz La Maison Arab.



Pokoje:

Około 550 gustownie urządzonych pokoi 2-osobowych (możliwa 1 dostawki dla dzieci lubosoby dorosłej). Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, łazienkę (prysznic, WC, suszarka do włosów), mini bar (dodatkowo płatny), SAT/TV, telefon, sejf oraz balkon lub taras. Na zamówienie (za dopłatą) możliwość rezerwacji pokoi rodzinnych (2+2).



Wyżywienie:

All inclusive: śniadania (07:00-10:00), późne śniadania (10:00-11:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:00-21:30) oraz późne kolacje (22:30-24:00) serwowane w restauracji głównej Cave Du Roi . W ciągu dnia przekąski (12:00-16:00) w restauracji Tagine oraz lody (12:00-21:00). Kawa, herbata, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz butelkowana woda mineralna serwowane w godzinach 10:00-24:00 w wyznaczonych barach na terenie kompleksu. Ciepłe napoje dostępne całą dobę w lobby barze Tamraya. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).


Program sportowy i animacyjny:

Programy animacyjne, m.in.: siatkówka, fitness, siłownia, rzutki, mini golf (raz na pobyt), jazda konna i wielbłądem(raz na pobyt), tenis ziemny (raz na pobyt) - konieczna uprzednia rezerwacja. Ponadto plac zabaw dla dzieci, klub dziecięcy, brodzik ze zjeżdżalniami oraz wstęp do Muzeum Egipskiego i na pokaz Alf Leila Wa Leila Fantasia. Za dodatkową opłatą: bilard, masaże, jacuzzi, sauna, spa, wstęp do Jungle Aqua Park, salon piękności, centrum nurkowe oraz sporty wodne przy plaży Dana.


Internet:

Bezpłatne WiFi w recepcji i lobby. Kącik internetowy dodatkowo płatny.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:

www.pickalbatros.com



Naszym zdaniem:

Hotel polecamy głównie rodzinom z dziećmi, ze względu na jego bajkową architekturę oraz liczne atrakcje na terenie hotelu i bogatą ofertę rekreacyjną.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.4/6. Sprawdź opinie:


Program



Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne



Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne

Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.

Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.



W regionie

Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.

"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 900 metrów od pięknej, piaszczystej plaży, należącej do hotelu Dana Beach (możliwy transfer busem hotelowym), z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 19 km od centrum Hurghady
  • eleganckie wnętrza, wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 7 basenów, brodzik, program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, pokaz Alf Leila wa Leila Fantasia, odpłatnie możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Jungle
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, 4 restauracje, 9 barów, wi fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Hurghada

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

Położenie

- ok. 500 m od plaży - przy hotelu Dana Beach (bezpłatny bus hotelowy) - ok. 15 km od centrum Hurghady - ok. 12 km od lotniska w Hurghadzie

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne) - ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój standardowy - klimatyzacja - TV-Sat, telefon - sejf (bezpłatny) - mini bar (uzupełniany codziennie w jedną butelkę wody) - łazienka (WC, wanna/prysznic) - balkon/taras Pokój rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego - dwa pokoje z przesuwanymi drzwiami - powierzchnia ok. 41 m2

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 6 basenów - leżaki i parasole - tenis stołowy - fitness, aerobik, gimnastyka - dzienny i wieczorny program animacyjny Płatne - tenis, bilard, koszykówka - masaże, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi - centrum nurkowe, sporty wodne na plaży Uwaga! Klienci mają możliwość wykupienia nielimitowanych wizyt w aqua parku w hotelu Jungle Aquapark przy dokonywaniu rezerwacji.

Dla dzieci

- 2 brodziki - miniklub (4-12 lat) - plac zabaw - animacje - łóżeczko (na życzenie)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 3 restauracje tematyczne (bezpłatne) - lobby bar - snack bar - bar przy basenie

Dodatkowe informacje

-Wi-Fi (bezpłatne w lobby) -kantor -minimarket, lekarz (za opłatą), pralnia -wypożyczalnia samochodów -sala konferencyjna -hotel dysponuje 566 pokojami

-rok otwarcia hotelu

1995 r. -www.pickalbatros.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

Video

www.youtube.com/watch?v=9-0GPySVrO8


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 900 metrów od pięknej, piaszczystej plaży, należącej do hotelu Dana Beach (możliwy transfer busem hotelowym), z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 19 km od centrum Hurghady
  • eleganckie wnętrza, wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 7 basenów, brodzik, program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, pokaz Alf Leila wa Leila Fantasia, odpłatnie możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Jungle
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, 4 restauracje, 9 barów, wi fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Hurghada

Opis oferty:

Jedyny w swoim rodzaju luksusowy hotel, w którym można fantastycznie wypocząć, oddając się zarówno błogiemu lenistwu, jak i szalonej zabawie czy sportowej pasji. Moc atrakcji przygotowana dla najmłodszych gwarantuje niezapomniane wakacje. Po zachodzie słońca, w przedstawieniach na żywo i widowiskach światło i dźwięk ożywają arabskie opowieści i magia orientu. Stylizowany na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy" zachwyca oryginalnymi ornamentami, które zdobią lobby, oraz przestronnymi i komfortowymi pokojami, które spełnią wymagania nawet najbardziej wymagających klientów. Dzięki niskiej zabudowie i elegancko zaprojektowanej przestrzeni panuje tu kameralna atmosfera. Wyśmienite restauracje i bary serwują posiłki dla wyjątkowych smakoszy, a drinkiem w barze przy basenie można delektować się bez wychodzenia z wody. Daj się porwać tej magii!

POŁOŻENIE:

w drugiej linii brzegowej, w sąsiedztwie hotelu Jungle Aqua Park Resort, ok. 20 km od centrum HURGHADY; ok. 15 km od portu lotniczego w Hurghadzie.

PLAŻA:

przy hotelu Dana Beach, hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, rafa koralowa, pomost ułatwiający nurkowanie, ok. 900 m od hotelu, co 30 min bezpłatny hotelowy bus, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all inclusive.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, w orientalnym stylu, zadbany, zbudowany w 1998 r., odnowiony w 2012 r., 567 po­­koi, 6 budynków, 2 piętra, lobby, całodo­bowa recepcja, restauracja główna Cave du Roi - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 restauracje bufetowe: kuchnia włoska, kuchnia azjatycka i marokańska (otwarte tylko w czasie kolacji), 9 barów, w tym: bar przy basenie, bar na plaży, bar z fajką wodną (płatny), lodziarnia; pasaż handlowy, minimarket, apteka, bankomat; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: pralnia, fryzjer, lekarz na wezwanie, salon piękności; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 32 m², w orientalnym stylu, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (codziennie uzupełniany wodą mineralną); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 50 m², przestronny i komfortowy, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

6 basenów o łącznej powierzchni ok. 5500 m², słodka woda, gł. 0,6-1,2 m, jeden z basenów podgrzewany w sezonie zimowym, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 700 m², gł. 0,6 m, podgrzewany w sezonie zimowym, 5 zjeżdżalni dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy (30 min bezpłatnie; oświetlenie kortu i wypożyczenie sprzętu płatne), minigolf (30 min bezpłatnie), jazda konna (10 min bezpłatnie), siatkówka, rzutki; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci: w ciągu dnia zajęcia sportowe, aqua aerobik, gimnastyka, wieczorem profesjonalne show, na terenie hotelu znajduje się minimuzeum kultury egipskiej i teatr rzymski; za opłatą: bilard, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży; centrum wellness: bezpłatnie: siłownia; płatne: jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30) w formie bufetu w restauracji głównej, kolacja (18.00-21.30) w wyznaczonych restauracjach; przekąski (11.00­-18.00) w wyznaczonym barze; późna kolacja (22.30-24.00) w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653464602-5, www.pickalbatros.com

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi bus na plażę


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 900 metrów od pięknej, piaszczystej plaży, należącej do hotelu Dana Beach (możliwy transfer busem hotelowym), z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 19 km od centrum Hurghady
  • eleganckie wnętrza, wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 7 basenów, brodzik, program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, pokaz Alf Leila wa Leila Fantasia, odpłatnie możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Jungle
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, 4 restauracje, 9 barów, wi fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

17 km. do Hurghady, 15km.od lotniska, 10 min. Do centrum około 25 min.

Plaża

W drugiej linii brzegowej, około 900 m. od plaży (hotel zapewnia bezpłatny bus. Leżaki, materace, parasole oraz ręczniki plażowe są bezpłatne.

Zakwaterowanie

566 pokoi z widokiem na ogród lub basen; Typy pokoi: standard (ok. 32 m2), family (ok. 50 m2., złożone z dwóch pomieszczeń); Wyposażenie: klimatyzacja, telewizor, łazienka z prysznicem i suszarką do włosów, telefon, mini bar (uzupełniany w wodę), sejf. W niektórych pokojach bezpłatne WiFi.

Restauracje i bary

5 restauracji (główna, marokańska, włoska, azjatycka oraz z przekąskami); 11 barów (m.in. przy basenie, na plaży, kafejki a także shisha).

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje i późne kolacje. W ciągu dnia hotel oferuje ponadto przekąski. Napoje bezalkoholowe, woda, gorące napoje, a także alkohole lokalnej produkcji podawane są między 10:00 a 24:00. W wybranych godzinach hotel serwuje dla dzieci lody.

Sport i Rozrywka

7 basenów zewnętrznych (4 z nich są podgrzewane zimą); Bezpłatnie: boisko do siatkówki plażowej, boisko uniwersalne, kort tenisowy (30min. na pobyt), jazda konna (jedna przejażdżka na pobyt), siłownia, rzutki, minigolf (30 min na pobyt), gimnastyka lub aerobik, programy animacyjne realizowane w ciągu dnia i wieczorne pokazy. Bezpłatny wstęp na specjalne pokazy w hotelu. Odpłatnie: Jacuzzi, sauna, bilard, masaże, sporty wodne oraz centrum nurkowe.

Dla dzieci

Plac zabaw, klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, łóżeczko dla dzieci (bezpłatnie, w ramach dostępności), brodzik ze zjeżdżalniami (dla dzieci 6-10 lat), a także krzesełka w restauracji .

Pozostałe udogodnienia

Internet bezprzewodowy (bezpłatnie w niektórych publicznych miejscach), oraz kafejka internetowa (odpłatnie), sklepiki, pralnia, centrum SPA, wstęp do hotelowego muzeum dziedzictwa egipskiego. Na terenie hotelu znajduje się lekarz, w razie konieczności można skorzystać z jego usług odpłatnie. Jest również apteka.

Naszym zdaniem

Wspaniały hotel, bardzo dobre jedzenie, każdy znajdzie cos dla siebie. Dużo atrakcji dla dzieci oraz dorosłych. Dobry serwis i przyjemna atmosfera sprawią, że zaliczą Państwo pobyt w tym obiekcie do udanych i z pewnością chętnie tu powrócicie.

Strona internetowa

www.pickalbatros.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 900 metrów od pięknej, piaszczystej plaży, należącej do hotelu Dana Beach (możliwy transfer busem hotelowym), z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 19 km od centrum Hurghady
  • eleganckie wnętrza, wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 7 basenów, brodzik, program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, pokaz Alf Leila wa Leila Fantasia, odpłatnie możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Jungle
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, 4 restauracje, 9 barów, wi fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Hurghada

Strefa

Family/Active

Dzieci

- dziecko 2 do 13 lat opłata tylko za przelot - dziecko 2 do 6 lat opłata tylko za przlot

Lokalizacja

południowa część Hurghady - dzielnica hotelowa centrum handlowe Senzo Mall - ok. 500 m centrum Hurghady Sakkala - ok. 17 km lotnisko - ok. 10 km

Atuty

- jeden z najlepiej ocenianych hoteli w Egipcie - 5 restauracji i 8 barów All Inclusive - mini zjeżdżalnie dla dzieci i doskonałe animacje - show "Światło i Dźwięk" i mini muzeum egipskie gratis - opcja wejście do Aqua Parku Jungle za dopłatą

Plaża

ok. 900 m od hotelu (do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy co 20-30 min.), prywatna, szeroka, z łagodnym zejściem do wody, znajduje się przy hotelu Dana Beach, bar All Inclusive, leżaki i parasole bezpłatne

Hotel

czterogwiazdkowy, rozległy, należy do renomowanej sieci Pickalbatros, znajduje się w dużym kompleksie rozrywkowym, stylizowanym na pałac z 1001 nocy, posiada łącznie 582 pokoje zlokalizowane w kilku 2-piętrowych budynkach, odnowiony w 2010 roku

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby, minimarket, sejf w recepcji, room service, salon kosmetyczny, bankomat, kantor, opieka medyczna, fryzjer, pralnia, możliwość wynajęcia samochodu, przechowalnia bagażu, parking, ręczniki plażowe

Internet

Wi-Fi bezpłatne w lobby

Pokoje

2-os., możliwość 1 lub dostawki, pow. ok. 35m2, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV SAT, telefon, sejf, lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), większość pokoi posiada balkon lub taras z widokiem na ogród lub baseny

Restauracje i bary

restauracja główna La Marche 3 restauracje tematyczne 11 barów w tym na plaży Tamraya Cafe serwująca ciepłe napoje przez 24h

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

kompleks 7 basenów ze słodką wodą (niektóre sezonowo podgrzewane) z leżakami i parasolami, animacje, aqua aerobik, boisko wielofunkcyjne, wieczorne, profesjonalne show Światło i Dźwięk w amfiteatrze, mini muzeum egipskie, teatr rzymski, sala gimnastyczna, siatkówka, siłownia, rzutki, fitness, korty tenisowe (konieczna wcześniejsza rezerwacja, 30 minut dziennie)

Płatne

bilard (ok. 6 USD/godz.), centrum nurkowania, sporty wodne na plaży, centrum SPA - sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, masaże, aqua park w hotelu Jungle Aqua Park

Dla dzieci

brodzik ze zjeżdżalniami, plac zabaw (huśtawki, zjeżdżalnie), animacje, mini klub (4-12 lat), mini disco, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bogatego bufetu w restauracji głównej La Marche oraz w restauracji włoskiej, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 10.00-11.00 późne śniadanie w restauracja La marche 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej La Marche oraz w restauracji włoskiej La Casa 18.30-21.00 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej La Marche, dania kuchni międzynarodowej elementami kuchni lokalnej, szeroki wybór sałatek, deserów i owoców 18.30-21.00 kolacja w formie bufetu w restauracji La Casa serwującej dania kuchni włoskiej 18.30-21.00 kolacja w restauracjiazjatyckiej i orientalnej 22.00-24.00 późna kolacja w restauracji La Marche 10.00-17.00 przekąski serwowane w barze na plaży 12.30-16.00 przekąski typu pizza, ciepłe kanapki, sałatki serwowane w barach przy basenie 12.00-21.00 lody dla dzieci 10.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa espresso, latte, cappuccino, herbata, lokalne alkohole- piwo, wino białe i czerwone, brandy, rum, gin, whisky, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barach przy basenie i przy plaży, lobby bar, Sehraya Pub i bar z dyskoteką - w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do posiłków serwowane są napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole- piwo, wino białe i czerwone - bezpłatnie 2 butelki wody mineralnej dziennie w mini barze - leżaki, parasole i ręczniki plażowe przy basenie i na plaży - transfer mini busem z hotelu na plażę - aqua aerobik, boisko wielofunkcyjne, dyskoteka, sala gimnastyczna, siatkówka, rzutki, fitness, korty tenisowe (konieczna wcześniejsza rezerwacja, 30 minut dziennie) - wieczorne, profesjonalne show Światło i Dźwięk w amfiteatrze - międzynarodowe dzienne i wieczorne animacje - mini club od 4 do 12 lat szczegółowy program all inclusive klienci otrzymaja po przyjeździe do hotelu Do kolacji Świątecznej i Sylwestrowej obowiązkowa dopłata - płatna w momencie rezerwacji.

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty Kredytowe

Visa, MasterCard

Strona hotelu

www.pickalbatros.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie **** Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka *****

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny. Dopłata do kolacji Świątecznej i Sylwestrowej - jeśli jest w opisie.

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej oraz lokalnych opłat klimatycznych i podatków turystycznych płatnych na miejscu przy zakwaterowaniu, a także innych wydatków osobistych

City Tour Hurghada

Zwiedzanie Hurghady z polskojęzycznym przewodnikiem. Przejazd do starego centrum Hurghady El Dahar, zwiedzanie kościoła koptyjski, zakupy w lokalnych sklepikach z pamiątkami oraz wizyta w Instytucie Papirusu gdzie można będzie poznać tajniki wyrobu papirusu. Cena ok. 15 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum politycznego i kulturalnego świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 97 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 280 USD/os.

Kair 2 dni

Pierwszego dnia w programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, po obiedzie przejazd do Cytadeli Kairskiej, nocleg w hotelu. Drugiego dnia przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa oraz wizyta w Instytucie Papirusu. Po obiedzie zwiedzanie Sakkarze gdzie znajduje się pierwsza piramida schodkowa Egiptu - piramida Dżesera. Powrót do hotelu w Hurghadzie w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 230 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. Po wizycie w manufakturze alabastru i obiedzie przejazd na wschodni brzeg i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 95 USD/os.

Desert Adveture

Wycieczka jeepami w góry do wioski beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast. Przewidziana jest także przejażdżka na wielbłądach oraz oglądanie gwiazd przez teleskop. Cena ok. 45 USD/os.

Giftun - 4 Wyspy

Całodzienny rejs statkiem po Morzu Czerwonym, gdzie podczas snorkelingu będzie można podziwiać wspaniałe rafy koralowe, a następnie oddać się błogiemu lenistwu na plaży wyspy Giftun. Cena ok. 40 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie odbywa się pokaz akrobacji i niezwykłych umiejętności w wykonaniu delfinów pod okiem zawodowych treserów. Możliwość dokupienia po pokazie pływania z delfinami w basenie- płatne dodatkowo ok. 45 USD/5 min Cena ok. 25 USD/os.

Glass Boat

Rybki przez szybki. Rejs statkiem na rafy Morza Czerwonego i możliwość podziwiania bogactw świata podwodnego przez panoramiczne okna znajdujące się pod pokładem statku. Cena ok. 30 USD/os.

Submarine

Dopłynięcie łodzią do platformy, z której schodzi się do łodzi podwodnej. Łódź zanurza się na głębokość ok. 20 m i podczas ok. 35 min rejsu podziwia się urzekającą faunę i florę podwodnego świata. Cena ok. 60 USD/os.

Wieczór 1001 nocy

Orientalny wieczór z folklorem egipskim - akrobacje na koniach, taniec brzucha, wirujący derwisz oraz tańce folklorystyczne. Na koniec tańczące fontanny - pokaz świateł w rytm zmieniającejsię muzyki. Cena ok. 25 USD/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 900 metrów od pięknej, piaszczystej plaży, należącej do hotelu Dana Beach (możliwy transfer busem hotelowym), z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 19 km od centrum Hurghady
  • eleganckie wnętrza, wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 7 basenów, brodzik, program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, pokaz Alf Leila wa Leila Fantasia, odpłatnie możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Jungle
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, 4 restauracje, 9 barów, wi fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

W drugiej linii brzegowej, w sąsiedztwie hotelu Jungle Aqua Park Resort, ok. 20 km od centrum Hurghady i ok. 15 km od lotniska. W pobliżu centrum handlowe.

PLAŻA

oddalona ok. 900 metrów od hotelu, przy hotelu Dana Beach, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, rafa koralowa, pomost. Do plaży bezpłatny serwis - bus hotelowy co 30 min. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie. W ramach oferty all inclusive bar na plaży serwujący przekąski oraz napoje w wyznaczonych godzinach.

HOTEL

Kategoria lokalna: 4* Kompleks hotelowy należący do znanej sieci Pickalbatros. Wybudowany w bajkowym stylu, składa się z kilku dwupiętrowych budynków otoczonych wspaniałym ogrodem, pełen dużych bram, wież, fontann i marmurowych chodników. Doskonała propozycja dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Klienci hotelu Alf leila mają możliwość skorzystania za opłatą z oferty aquaprku w hotelu Jungle - w cenie transfery, korzystanie z aquaparku oraz przekąski i napoje bezalkolowe w barach na terenie aquaparku.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, restauracja główna Le Marche, włoska restauracja a'la carte La Casa, azjatycka L'Asiatique, orientalna Tagine, food court od 12.30 do 16.00 oferujący przekąski, naleśniki, owoce, sałatki i napoje bezalkoholowe, bar na plaży, kawiarnia Tamraya, Afandena kawiarnia orientalna, Jazz bar, Oasis bar, Aladin bar, La Maison Arab Bar. Prasa, sejf, obsługa pokoju, centrum biznesowe, pralnia, pralnia chemiczna, fryzjer / salon piękności, usługa prasowania, wymiana walut, sklep z pamiątkami / upominkami, pakiety lunchowe, wypożyczalnia samochodów, biuro informacji turystycznej, faks / ksero, bankomat / bankomat na terenie hotelu, usługi konsjerża, animatorów, klub nocny.

INTERNET

Internet WiFi bezpłatnie w lobby.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 6 basenów o łącznej powierzchni ok. 5500 m (jeden z basenów podgrzewany w sezonie zimowym), parasole, leżaki, i ręczniki plażowe, siłownia, kort tenisowy (30 min bezpłatnie, mini golf (30 min bezpłatnie), jazda konna (10 min bezpłatnie), siatkówka, rzutki, amfiteatr, dzienne i wieczorne hotelowe animacje, wieczorem profesjonalne show Odpłatnie: bilard, oświetlenie kortów, wypożyczenie sprzętu, centrum Spa: masaże, sauna, łaźnia parowa, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

basen dla dzieci (podgrzewany w sezonie zimowym), 5 zjeżdżalni wodnych, pokój i plac zabaw dla dzieci, mini club dla dzieci w wieku 4-12, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed wylotem. Opiekunka do dzieci za dodatkową opłatą.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 567 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, o powierzchni ok. 30 m, wyposażone w klimatyzację, łazienkę (prysznic, wc, suszarka do włosów), TV/SAT, telefon, sejf, min ibar (codziennie uzupełniany wodą mineralną), balkon lub taras.

WYŻYWIENIE

All inclusive śniadanie, obiad w formie bufetu w restauracji głównej, kolacja w wyznaczonych restauracjach, przekąski, późna kolacja. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach w godzinach 10.00-24.00.

INFORMACJE DODATKOWE

www.pickalbatros.com Nagroda HolidayCheck Award 2016

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Alf Leila Wa Leila to luksusowa bajkowa kraina, stylizowana na pałac z "Baśni tysiąca i jednej nocy", polecana dla osób w każdym wieku. Hotel znajduje się na terenie wyjątkowego centrum rozrywki 1001 nocy. Polecamy aktywnym osobom, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Mapa Hotelu Alf Leila Wa Leila
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Hurghada)
Wakacje w El Gouna, last minute i all inclusive w Hurghadzie
Rejs na Giftun, wakacje w Hurghadzie - Egipt
Piramidy w Gizie, wycieczka z Hurghady
Kair, wycieczka fakultatywna z Hurghady
Zwiedzanie Luxoru, wakacje w Egipcie
Mahmya Beach w Hurghadzie
Plaże Hurghady, wakacje w Egipcie
Dahar, dzielnica Hurghady

Opinie o Hotelu Alf Leila Wa Leila

Dupy nie urywa ! Samo położenie hotelu ,niedaleko od plaży ok.5 minut bezpłatnym busikiem -plaża syfiasta nie polecam,blisko lotniska ok.10 km, centrum Hurghady ok.20 km-polecam Sheraton road -5 $ w jedną stronę . Goście to głównie Niemcy , Rosjanie ,Polacy i później długo ,długo ...coś tam coś Atrakcje w okolicy to Kfc,McDonalds, Senzo Mall-duże centrum handlowe bez targowania. Pokoje w hotelu czyste obszerne z centralną klimatyzacją ,lodówka i telewizor -NIE WSADZAJCIE W PASZPORT ,będziecie chcieli zamienić pokój - zamienicie za free !!! Wyżywienie dość monotonne ,ale dla każdego coś dobrego .Lecz czystość i utrzymanie harmonii na stołówce wymaga wiele do życzenia . Hotel posiada kilka basenów także każdy znajdzie coś dla siebie,ja polecam 27-Swimming pool-4 ,czyli basen przy którym coś się dzieje ,animacje ,gimnastyka w wodzie itp Animacje dla dzieci są dość dobrze zaprogramowane - ale bez animacji polskiej, dla dorosłych też są aqua gym,stretching,zumba,dart,valleyball,water polo. Wszystko niby ładnie ale jak przychodzi do wspólnych tańców z gośćmi hotelowymi przy basenie typu "bomba " , to tańczy dwóch lub trzech z dziesięciu , a reszta ? Obsługa barów przy basenie całkiem przyzwoita tylko mogliby postarać się o większe kubki do drinków takie plastikowe , bo te kartonikowe to za małe . Dla dzieci przeznaczony jest jeden z basenów 23-Kida Water Sliders zjeżdżalnie ,sikawki,drabinki i wody może do kolan- fajny. Wieczorowa atrakcja to główna alejka wewnątrz hotelu z licznymi stolikami do posiadówki z drinkami za free i sziszką za 5 $ tak na marginesie opieka polskiego rezydenta- PANI GRAŻYNA reprezentująca Exim Tours na wysokim poziomie ,znająca język obyczaje ,wielce pomocna uczynna i pogodna ! Ogólnie dla mnie ten hotel jest niczym wielka szkoła ,gdzie klasy są wszędzie , wszędzie pełno ludzi którzy się krzątają swoimi ścieżkami .

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.9

Najfajniejszy hotel w jakim byłam ze swoją rodziną!! Dzieciaki zachwycone. niezliczona ilość atrakcji, dużo basenów, przedstawienia. Pokoje i jedzenie również ok!! Nawet nie przeszkadzała nam odległość od plaży bo tyle atrakcji mieliśmy na miejscu, że aż żal było opuszczać teren hotelu :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Witam wszystkich serdecznie. Byliśmy w tym hotelu z żoną i dziećmi (6 i 8 lat) przez dwa tygodnie na przełomie lipca i sierpnia 2014 roku. Hotel polecamy każdemu, starszym i młodszym. Można się tu poczuć jak w orientalnych baśniach. Jedynym minusem był bus którym trzeba było dojeżdżać do plaży - poza tym wspaniale. ładne, przestronne pokoje, profesjonalne podejście obsługi do gości, smaczne jedzenie, duże i czyste baseny, zabawne animacje dla dzieci i dorosłych. Polecam i pozdrawiam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

świetne, pełne życia miejsce na wakacje dla energicznych ludzi ;) pełno atrakcji zarówno w hotelu - wodny aerobik, zumba, pokazy tańca w dzień i wieczorne pokazy w nocy - jak i poza nim (wszędzie dookoła sporo knajpek, dyskotek i barów. blisko do centrum handlowego więc można wyskoczyć na zakupy ;) ładne baseny, plaża w sąsiednim hotelu Dana, ale nie jest na niej bardzo tłoczno. duzy wybór jedzenia i alkoholi i okażdej porze dnia do późnej nocy ;)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

byl to moj pierwszy pobyt w egipcie i nie bylo tak zle jak przewidywalam. dobre, zdrowe jedzenie, czasem restauracja nie byla do konca na blysk wysprzatana. pokoje tak samo. co prawda nic nie zniknelo. animacje bardzo glosne i jak dla mnie slabe. alkohol w porzadku, chociaz slaby i po ktoryms drinku barmani dziwnie sie patrzyli. obsluga ogolnie bardzo przyjemna. polecam i zapraszam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0

Bardzo fajny hotel:) nie mozna sie tu nudzic,kilka basenow, animacje w dzzien i wieczorem,zawsze mozna wyskoczyc do miasta-blisko do havany,centrum handlowego,cleopatry itp. obsluga w wiekszosci mila i przyjazna.animatorzy fajni.jedzenie ok kazdy cos dla siebie znajdzie-duzy wybor,zwlaszcza w porze wieczornej-kolacje.o pokoj czasem trzeba sie wyklocic zeby byl db.blisko do aquaparku - hotel obok - niesamowite wrazenia:D polecam skorzystac z wycieczki na giftun,paradise czy cos w tym stylu-sliczne widoki:)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Dwa tygodnie pobytu-druga połowa grudnia.Obiekt przepiękny.Obsługa miła,życzliwa.Ciepła woda aż w trzech basenach.Pokoje czyste,dobry poziom dziennych i nocnych rozrywek.Minusy:bardzo zimno,temp.wody w morzu 14 st.,ciągle wieje zimny wiatr,ani śladu rafy.Temp.powietrza od godz.10 do 15 w słońcu ok.32st.C. Pozostałe godziny - 12, max.do 15 st.C.wszędzie widać przeziębionych,chorych,kaszlących. Inna sprawa: trudno trafić na dobrą lokalizację pokoju,hotel jest b.głośny do ok.3 nad ranem,wiele pokoi ma okna na ścianę oddaloną o 2 - 3 m., lub na okna innego pokoju.Dość łatwo można zmienić pokój, tracimy wtedy czas i spokój.Zmieniałam pokój 4 razy. Mimo minusów polecam, głównie ze względu na piękno hotelu i przyjazną obsługę na wszystkich poziomach.Zdecydowanie odradzam wyjazd zimą i tym, dla których istotna jest rafa. Barbara

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3

Hotel śliczny polecam osobom z małymi dziećmi , obsługa bardzo miła , rezydentka i animatorzy również , bardzo starają się umilić pobyt .Jedzenie pyszne praktycznie codziennie serwowane było coś innego . Pokoje zadbane codziennie sprzątane . jedynym minusem jest to że plaża trochę daleko ,ale busy na plaże są co 30 min więc nie ma problemu z dostaniem się na nią :):):) Ogólnie hotel bez najmniejszego zarzutu ...

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

byłem w tym hotelu w pierwszej połowie wrzesnia i wrażenia są rewelacyjne. Bardzo miła obsługa, bardzo czysty i zadbany hotel. Jedzenie w restauracjach bardzo dobre, a co wazne urozmaicone. także polecam!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Hotel godny polecenia,nic dodać nic ująć.Kto nie był niech żałuje i jak najprędzej się tam wybierze.Polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Alf Leila Wa Leila - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
family room dbl
run of the house family
run of the house standard
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pok.2-os. do pojedynczego wykorzystania wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
1 os. standard
Standard DBL
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
2 os. family room
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
2 os. standard
Pokoj dwuosobowy wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
STANDARD ROOM
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
STANDARD ROOM GARDEN / POOL VIEW
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.
FAMILY ROOM 2 BEDROOM
POKÓJ DWUOSOBOWY
Pokój 2-osobowy
POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
Pok. rodzinny 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
Pokój rodzinny
fbunk family bunkbed
fbunk family bunkbed
POKÓJ RODZINNY 2+2
Pokój rodzinny
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
Pok. 1 os.
sr standard room
sr standard room
sr standard room
sr standard room

Alf Leila Wa Leila - Możliwości wyżywienia:


Alf Leila Wa Leila - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Alf Leila Wa Leila? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00