cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
  • Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera), Słoneczny Brzeg
1 / 36
Ocena
hotelu:
5.0 / 5
Najbliższy termin
19.07 - 02.08
już od 4985 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.06 - 04.06
już od 194 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera)
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera)
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
5.0 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 lipca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 czerwca 2020

Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera) w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 5 km od centrum Nessebaru
  • ok. 150 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: recepcji/lobby, w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • fryzjer: za opłatą
  • lekarz: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, za opłatą, na zapytanie
  • amfiteatr

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

520

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • ostatni całkowity remont: 2017
  • hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

  • wydzielona część basenu dla dzieci
  • opieka nad dziećmi: maj - wrzesień, kilka razy w tygodniu 10:15 - 12:30, kilka razy w tygodniu 15:15 - 17:30
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • wózek dla dzieci: za opłatą
  • miniklub: 4-12 lat, czerwiec - wrzesień, kilka razy w tygodniu 10:15 - 12:00 i 15:15 - 17:30
  • animacje dla dzieci: 4-12 lat, maj - wrzesień, kilka razy w tygodniu 10:15 - 12:15 i 15:15 - 17:15
  • plac zabaw
  • minidyskoteka
  • animacje dla nastolatków: 13-16 lat, lipiec i sierpień, kilka razy w tygodniu 10:15 - 12:30 i 15:15 - 17:15
  • łóżeczka dla dzieci: za opłatą, na zapytanie

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia: 18+, codziennie 10:00 - 19:00
Płatne
  • pokój relaksacyjny
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • centrum Ayurvedy: punkt medyczny
  • strefa spa „Wellness Center Flora Park": 18+, maj - wrzesień, codziennie 09:30 - 19:00, płatność gotówką, gabinety zabiegowe: 3
  • sauna fińska
  • łaźnia parowa
  • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
  • zabiegi kąpielowe: w ofercie firm zewnętrznych
  • piłka nożna/boisko do piłki nożnej
  • siatkówka
  • siatkówka plażowa
  • minigolf
  • tenis stołowy
  • korty tenisowe: 1
  • narty wodne
  • parasailing
  • łódka typu banan

rozrywka

  • lekki program animacyjny (kilka razy w tygodniu, w ciągu dnia, od 2019-05-01 do 2019-05-31)
  • wieczory taneczne
  • karaoke
  • boccia w cenie
  • rzutki w cenie
  • bilard za opłatą

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Apartament APX1
  • 2-4 os.
  • ok. 45 m2
  • widok na basen lub miasto
  • po częściowym remoncie w 2017 r.
  • całkowita liczba pomieszczeń w pokoju: 2
  • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień
  • sejf: w cenie, wliczony w all inclusive
  • sofa
  • biurko
  • suszarka na ubrania
  • lodówka
  • telefon
  • TV kab.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
  • 2-3 os.
  • ok. 27 m2
  • widok na basen lub dziedziniec
  • po częściowym remoncie w 2015 r.
  • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • lodówka
  • telefon
  • TV kab.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
Pokój rodzinny superior FZX2
  • 2-4 os.
  • ok. 33 m2
  • widok na basen lub dziedziniec
  • po częściowym remoncie w 2017 r.
  • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień
  • sejf: w cenie
  • sofa
  • biurko
  • lodówka
  • telefon
  • TV kab.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 27 m2
  • widok na basen lub dziedziniec
  • po częściowym remoncie w 2017 r.
  • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień
  • sejf: w cenie, wliczony w all inclusive
  • sofa
  • biurko
  • lodówka
  • telefon
  • TV kab.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski, ciasto, lody
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 23:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 11:00 - 23:00
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • główna restauracja „Flora Park": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, dania z grilla, dania sezonowe: w cenie, wliczone w all inclusive, dania wegetariańskie: w cenie, wliczone w all inclusive, bufet, w cenie, wliczona w all inclusive, maj - wrzesień, codziennie 07:30 - 10:00, 12:30 - 14:00 i 18:30 - 21:00, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 4
  • bar przy zewnętrznym basenie „Snack Bar": maj - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, codziennie 10:00 - 23:00, w cenie, wliczony w all inclusive
  • bar w lobby „Flora": maj - wrzesień, codziennie 18:00 - 22:00, w cenie, wliczony w all inclusive
  • bar przy zewnętrznym basenie „Flora": w zależności od warunków pogodowych, codziennie 10:00 - 18:00, w cenie, wliczony w all inclusive
  • bar w lobby „Rezeption": maj i wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, 10:00 - 23:00, codziennie 18:00 - 23:00, w cenie, wliczony w all inclusive
  • Dodatkowe informacje
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    DAS Club hotel Sunny Beach to kompleks 3 hoteli polecany rodzinom z dziećmi. Położony jest w spokojnej okolicy, w niewielkiej odległości od centrum Słonecznego Brzegu. Do centrum Nessebar 4 km. Do lotniska w Burgas 35 km.
    Plaża:
    Do piaszczystej, szerokiej plaży 100m. Przejście do plaży przez promenadę. Na plaży dostępne są leżaki i parasole za dodatkową opłatą.
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja 24h, kantor, minimarket, sklep z pamiątkami. Na terenie przestronnego parku znajdują się: 3 restauracje główne z tarasem, restauracja typu Grill, bar przy basenie, restauracja a'la carte, snack bar. Kompleks oferuje: 4 baseny zewnętrzne oraz basen dla dzieci z brodzikiem. Bezpłatne leżaki i ręczniki przy basenie. W amfiteatrze odbywają się wieczorne przedstawienia i animacje w ciągu dnia. Za dodatkową opłatą: SPA, fryzjer, salon kosmetyczny, pralnia, parking, opieka medyczna.
    Pokoje:
    Pokoje standardowe z balkonem, mogące zakwaterować 2 osoby dorosłe i 1 dziecko, wyposażone w łazienkę z prysznicem , WC, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV, mini bar, sejf. W pokojach typu studio można zakwaterować 2 osoby dorosłe i 2 dzieci, wyposażone są jak pokoje standard, z dodatkowym kącikiem wypoczynkowym i sofami. W apartamentach (pokój dzienny + sypialnia) można zakwaterować do 4 osób dorosłych.
    Wyżywienie:
    All inclusive: śniadanie (07:30 -10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:00 - 14:00), kolacja (18:30 - 21:00), przekąski w snack barze (11:00-16:00), wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach i restauracjach na terenie kompleksu (10:00-23:00). Pokazy kulinarne kilka razy w tygodniu, raz w tygodniu dzień z kuchnią bułgarską, specjalne menu dla dzieci.
    Program sportowy i animacyjny:
    Hotel prowadzi bogaty program animacyjny dla dorosłych i dla dzieci 6 dni w tygodniu. Bezpłatnie: aerobik, wodny aerobik, mini golf, boccia, tenis, tenis stołowy, boisko wielofunkcyjne, darts, piłka wodna, siłownia. Dodatkowo płatne: centrum SPA: łaźnia turecka, sauna, masaże, thalassoterapia, bilard, sporty wodne na plaży, korzystanie ze zjeżdżalni dla dorosłych. Dla dzieci: zjeżdżalnie (bezpłatnie), duży plac zabaw, miniclub dla młodszych dzieci, dla nastolatków animacje dopasowane wiekiem.
    Internet:
    Wi-Fi w pokojach płatne, w lobby bezpłatne.
    Kategoria lokalna:
    ****
    Strona www:
    www.rodopi-hotel.com

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Świadczenia
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Inne
    BUŁGARIA
    informacje ogólne
    Waluta
    LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    W regionie
    Albena
    Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
    Złote Piaski
    Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
    Słoneczny Brzeg
    To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
    Sozopol
    Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.
    Wycieczki lokalne
    NESSEBAR (1 dzień) - cena ok. 32 EUR (bez obiadu), 37 EUR (z obiadem)
    Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
    PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
    Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
    ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR)
    Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
    RUMUNIA - (1 dzień) - cena ok. 55 EUR
    Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
    WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień) - cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu
    Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
    BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień) - cena ok. 47 EUR/os.
    Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
    SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni) - cena ok. 127 EUR/os.
    Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
    REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia) - cena ok. 39 EUR/os.
    Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
    PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia) - cena ok. 38 EUR/os.
    Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
    DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia) -cena ok. 52 EUR/os.
    Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
    PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia) - cena ok. 47 EUR/os.
    Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
    WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia) - cena ok. 48 EUR/os. z Albeny
    Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
    JEEP SAFARI - (1/2 dnia) - cena ok. 29 EUR/os.
    Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
    Uwaga!
    Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    BUŁGARIA
    informacje ogólne
    Waluta
    LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    W regionie
    Albena
    Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
    Złote Piaski
    Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
    Słoneczny Brzeg
    To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
    Sozopol
    Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.

    Wycieczki lokalne

    NESSEBAR (1 dzień) - cena ok. 32 EUR (bez obiadu), 37 EUR (z obiadem)
    Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
    PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
    Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
    ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR)
    Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
    RUMUNIA - (1 dzień) - cena ok. 55 EUR
    Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
    WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień) - cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu
    Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
    BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień) - cena ok. 47 EUR/os.
    Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
    SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni) - cena ok. 127 EUR/os.
    Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
    REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia) - cena ok. 39 EUR/os.
    Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
    PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia) - cena ok. 38 EUR/os.
    Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
    DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia) -cena ok. 52 EUR/os.
    Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
    PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia) - cena ok. 47 EUR/os.
    Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
    WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia) - cena ok. 48 EUR/os. z Albeny
    Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
    JEEP SAFARI - (1/2 dnia) - cena ok. 29 EUR/os.
    Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
    Uwaga!
    Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    - ok. 150 m od plaży
    - ok. 150 m od Słonecznego Brzegu
    - ok. 27 km od lotniska w Burgas
    - ok. 101 km od lotniska w Varnie
    - Action Aquapark niedaleko hotelu


    Plaża

    - piaszczysta

    - publiczna
    - leżaki i parasole (płatne)


    Pokoje

    Pokój Standardowy 

    - klimatyzacja centralna
    - TV-Sat, telefon, minibar 
    - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
    - balkon

    Studio

    - wyposażenie jak w standardzie
    - kącik wypoczynkowy

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne 
    - 4 baseny, basen kryty – otwarty w maju i październiku, zjeżdżalnie, leżaki i parasole
    - fitness, aerobik, siłownia 
    - korty tenisowe, tenis stołowy
    - rzutki
    - piłka wodna, piłka nożna 
    - animacje, programy z muzyką na żywo
    Płatne
    - lekcje tenisa
    - minigolf
    - bilard, pokój gier
    - spa ,sauna (raz na pobyt gratis), łaźnia parowa
    - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje
    - brodzik, zjeżdżalnie
    - opiekunka (płatna)
    - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (ok. 2,5 EUR/dzień

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 – 24:00.

    Restauracje i bary

    - 2 restauracje
    - restauracja a la carte 
    - snack bar (10:00 – 24:00)
    - bar przy krytym basenie (18:00 – 24:00)
    - pizzeria (12:00 – 14:00, 15:30 – 17:00)

    Dodatkowe informacje

    - internet (płatny ok. 3 euro/h, w części Flora) 
    - sala konferencyjna
    - sejf w recepcji (ok. 5 LV/dzień)
    - pralnia, lekarz, fryzjer, sklepy
    - wypożyczalnia samochodów
    - udogodnienia dla osób niepełnosprawnych
    - www.calimera.com

    Cena zawiera:

    bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Usytuowany ok. 500m od centrum Słonecznego Brzegu. W pobliżu hotelu znajdują się liczne sklepy, restauracje i bary oraz przystanek autobusowy. Położony ok. 1 km od parku wodnego Action Aquapark. Oddalony ok. 35km od portu lotniczego w Burgas.

    PLAŻA

    Publiczna, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi. Piękna, szeroka i piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, oddalona ok. 200m. Leżaki i parasole odpłatnie. Brak ręczników plażowych

    HOTEL

    Kategoria lokalna 4* Rodzinny lompleks ze zjeżdżalaniami,  składający się z trzech budynków: RODPI, ZVETE, FLORA PARK. Położony na powierzchni ok. 40 000m w otoczeniu pięknego ogrodu i drzew sosnowych. Oferuje relaksującą atmosferę wypoczynku. W tym hotelu w ścisłym sezonie zagości nasz dziecięcy animator.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Ogólne i usługi: recepcja, sejf w recepcji (odpłatnie), lobby, punkt wymiany walut, sklep, fryzjer. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i MasterCard. Restauracje i bary: 2 restauracje główne, lobby bary, bary przy basenach, snack bar.

    INTERNET

    Bezpłatne Wi-Fi w lobby.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Goście hotelowi korzystają z infrastruktury całego kompleksu. Bezpłatnie: 4 baseny odkryte, 2 zjeżdżalnie wodne (czynne sezonowo i w wyznaczonych godzinach), leżaki i parasole przy basenie, aerobik, wodny aerobik, kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (wymagana rezerwacja), minigolf, siłownia, tenis stołowy, rzutki, program animacyjny. Odpłatnie: bilard, centrum Spa, sporty wodne na plaży

    DLA DZIECI

    3 brodziki (w tym jeden jako wydzielona część basenu głównego), mini klub i plac zabaw, foteliki w restauracji, łóżeczko na życzenie (za opłatą ok. 3EUR/dzień).  W tym hotelu w ścisłym sezonie (lipiec, sierpień) najmłodszych naszych Klientów MIS PRIMUS zaprasza do swojego klubu w języku polskim. Planujemy gry i zabawy, malowanie, konkursy, mini disco. 

    ZAKWATEROWANIE

    Kompleks oferuje 520 wygodnych pokoi rozmieszczonych w trzech budynkach. Pokój typu Standard: ok. 27m dwuosobowy z możliwością jednej dostawki. Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze łazienka (prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja (czynna sezonowo), TV, telefon, lodówka, balkon. Pokój typu Family: większy z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dorosłej, składa się z jednego pokoju z wydzieloną częścią wypoczynkową.UWAGA !!! Pokoje przydzielane są w dniu przylotu, podczas kwaterowania. Nie ma możliwości wczesniejszej rezerwacji konkretnej części hotelu. Jest natomiast mozliwość zanaczenia ewentualnej prośby. 

    WYZYWIENIE

    All inclusive: Śniadanie, obiad kolacja w formie bufetu. Przekąski, kanapki w barze Snack 12.00.-14.00. Kawa, herbata, ciastka i lody 15.00.-16.00. Lokalne napoje bezalkoholowe i piwo 10.00.-23.00, wybór lokalnych napojów alkoholowych i koktajli 11.00.-23.00 w wyznaczonych barach.  All Inclusive nie zawiera importowanych i wysokojakościowych napojów alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych i energetycznych.

    INFORMACJE DODATKOWE

    Hotel nie akceptuje zwierząt. Klub Misia Primusia

    KONTAKT

    www.bulsunhotels.com

    CENA

    LETNIA OFERTA CZARTEROWA - REGIONY: SŁONECZNY BRZEG I ZŁOTE PIASKI Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe i transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta ( od pierwszefo wylotu czarterowego tj od 14.06) ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: obowiązkowej opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. ZIMOWA OFERTA - REGION BANSKO:  Przelot samolotem rejsowym (LOT) do Sofi lub dojazd własny. Oferta bez rezydenta.

    BAGAŻ

    Uwaga! Przy przelotach Bułgaria Air waga bagażu łączonego nie może przekroczyć 23kg! W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Słoneczny Brzeg, Bułgaria

    Położenie

    centralne, ale spokojne. W pobliżu możliwości zrobienia zakupów, restauracje, bary. Tylko ok. 100 m do plaży

    Plaża

    tylko ok. 100 m do plaży z delikatnym piaskiem, leżaki i parasole na plaży za opłatą.

    Wyposażenie

    duży, nowoczesny kompleks, oferujący 520 pokoi zlokalizowanych w 3 identycznych budynków o nazwach "Rodopi", "Zwete" i "Flora Park", 395 pokoi, 2 restauracje główne, 1 restauracja a'la carte (za opłatą, konieczna rezerwacja), bar w lobby, bar z przekąskami, sala teatralna, amfiteatr, fryzjer i sklepy. W ogrodzie znajdują się 4 baseny z tarasami słonecznymi, część z oddzielnym brodzikiem dla dzieci i zjeżdżalnią dzieci do 16 lat w cenie (za opłatą, od 16 lat 10 EUR/na pobyt). Leżaki i parasole przy basenach w cenie.

    All Inclusive

    śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracjach głównych hoteli. Kontynentalne śniadanie dla śpiochów. Bufet w porze obiadu, spaghetti, sałatki, zupa. W godz. 12-16:00 kawa, ciasto i lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00.

    Internet

    kącik internetowy za opłatą.

    Zakwaterowanie

    Bardzo przestronne i funkcjonalnie i przytulnie urządzone. Pokoje dwuosobowe (1-2A): w budynku Zvete, ok. 29 m2, gustownie i nowocześnie urządzone. Klimatyzacja, telefon, TV sat, sejf za opłatą, mała lodówka, balkon. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne superior (2C): większe, ok. 35 m2 dodatkowo kącik wypoczynkowy i dwie sofy do spania, w budynku "Zvete". Apartamenty (2-4E): ok. 45 m2, pomieszczenie dzienne oraz oddzielna sypialnia, w budynku "Zvete", poza tym wyposażone jak pok. 2A. Pokoje – wariant ekonomiczny (2S): ok. 29 m2, w budynku "Zvete", wyposażone jak pok. A2A. Studio rodzinne (2-4G): w budynku "Zvete", studio z drzwiami łączonymi do pokoju dwuosobowego. Pokoje rodzinne (2-3F): w budynku "Zvete", dwa pokoje dwuosobowe połączone drzwiami. Pokoje dwuosobowe rodzinne (2Y): w budynku "Zvete", wyposażone jak pok. 2A, z możliwością dwóch dostawek.

    Sport

    aerobik, boccia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, gimnastyka w wodzie, zjeżdżalnie (za opłatą, 10.6-15.9), siłownia. Za opłatą: gry komputerowe, sporty wodne na plaży (lokalne firmy).

    Wellness

    za opłatą: łaźnia parowa, thalasso, aromaterapia, program antycellulitowy.

    Dzieci

    miniklub (4-12 lat), minidisco, oddzielny brodzik dla dzieci, plac zabaw, zjeżdżalnia dla dzieci do 16 lat w cenie (otwarte od 10.06.-15.09.17) Zjeżdżalnie dla dorosłych powyżej 16 roku życia za opłatą ok. 10 EUR/pobyt.

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

    Parkowanie

    niestrzeżony parking ok. 3 EUR/dzień

    Zwierzę domowe

    nie.

    Zniżki FIRSTBOOK

    15% zniżki od 1.01-31.03.18 10% zniżki od1.04-20.04.18.

    Zniżki

    1-4 dzieci (do 11 lat): pobyt gratis lub zniżka procentowa, (12-15 lat): zniżka procentowa.

    Dla dzieci

    2- 12 lat: pobyt gratis lub zniżka .

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Polecamy

    • bardzo zadbany ogród
    • dużo basenów i animacje
    • dla dzieci


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis hotelu

    Otoczony dużym ogrodem hotel znajduje się w zacisznym zakątku centralnej części nadmorskiego kurortu. Duży i nowoczesny kompleks wypoczynkowy składa się z hoteli "Rodopy" i "Zwete". Atrakcyjnie zlokalizowany obiekt mieści się blisko plaży, punktów hadlowo-usługowych, barów i restauracji. Przyjazny rodzinom kompleks oferuje wiele możliwości rozrywki i wypoczynku.

    SPORT I FITNESS

    piłka nożna, siatkówka, wodny aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, badminton, masaże (płatne), aerobik, SPA (płatne), sauna (płatna), rzutki, bilard (płatny), mini golf, boule, waterpolo, siłownia, łaźnia parowa (płatna), boisko wielofunkcyjne, lekcje tenisa ziemnego (płatne).

    ALL INCLUSIVE ZAWIERA

    śniadanie (07.30 - 09.45), lunch (12.00 - 14.00) i obiadokolację (18.00 - 21.00) w formie bufetu. Późne śniadanie do 11.00. Przekąski (12.30 - 14.30) oraz podwieczorek i lody po południu w wyznaczonych barach. Kilka razy w tygodniu bufet tematyczny w restauracji. Lokalne napoje i alkohole od 11.00 do 02.00.
    Podczas kolacji wymagane długie spodnie.

    LOKALIZACJA

    w Słonecznym Brzegu, ok. 150 m od plaży, ok. 500 m od centrum, ok. 30 km od lotniska, ok. 50 m od głównej ulicy, ok. 500 m od centrum handlowego, ok. 200 m od przystanku komunikacji publicznej, centrum rozrywki przy hotelu.

    PLAżA

    publiczna, piaszczysta, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    SPORT NA PLAżY

    rowery wodne (płatne), windsurfing (płatny), narty wodne (płatne), parasailing (płatny).

    ROZRYWKA

    pokazy gotowania, dzienne animacje, wieczorne animacje, nauka tańca, salon gier video (płatny), program artystyczny.

    DLA DZIECI

    menu, brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje, łóżeczko dziecięce (płatne), krzesełka w restauracji.

    WYżYWIENIE

    pakiet All Inclusive.

    liczba pokoi

    363 restauracje: 3 windy: 2 bar przy basenie koktajl bar sejf (płatny) snack bar lobby internet (płatny) recepcja 24h sklep z pamiątkami sala TV taras słoneczny ogród mini market wymiana walut przechowalnia bagażu fryzjer udogodnienia dla niepełnosprawnych pasaż handlowy amfiteatr opieka lekarska (płatna) centrum konferencyjne.

    Opis pokoi

    klimatyzacja centralnie sterowana telewizja satelitarna sejf (płatny) mini bar (płatny) lodówka telefon (płatny) taras/balkon suszarka do włosów łazienka z prysznicem.

    CENA ZAWIERA:

    • przelot,
    • hotel,
    • opłaty lotniskowe i paliwowe,
    • obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
    • opiekę rezydenta.

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Oasis Tours

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    OPIS

    Rodzinny kompleks hotelowy DAS Club Hotel Sunny Beach zlokalizowany jest w północnej części Słonecznego Brzegu. Położony w spokojnym miejscu, mimo, że niedaleko znajduje się centrum kurortu. Hotel oferuje swoim gościom doskonały wypoczynek i relaks dzięki bogatej ofercie rozrywkowo-sportowej, usługom centrum Spa oraz przyjaznej atmosferze obiektu.

    Położenie

      W kurorcie Złoty Brzeg, ok. 6 km od kurortu Nessebar. W pobliżu - centrum Słonecznego Brzegu, Action Aquapark, zabytkowe stare miasto Nessebar, handlowe uliczki z licznymi restauracjami i sklepami. Lotnisko Burgas ok. 35 km od hotelu

    Plaża

    W odległości ok. 150 m, piaszczysta, publiczna. Parasole, leżaki na plaży dodatkowo płatne.

    Hotel

    Internet - płatne Wi-Fi w recepcji. Kompleks składa się z 3 budynków (Rodopi, Zvete, Flora Park) i oferuje łącznie 450 pokoi. W na terenie obiektu sejf w recepcji (płatny dodatkowo), winda, taras słoneczny, ogród, kantor, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia samochodów, supermarket. Oficjalna kategoria bułgarska ****

    Pokoje

    Wyposażone w klimatyzację, łazienkę (WC, prysznic, suszarka do włosów), TV-sat, telefon, sejf (dodatkowo płatny), lodówkę, balkon. Standardowy - 2-osobowy z możliwością jednej dostawki dla dziecka. Studio - dla maksymalnie 2 osób dorosłych i 2 dzieci

    Rekreacja, Sport, Atrakcje

    Bezpłatne - 4 baseny zewnętrzne w tym jeden ze zjeżdżalnią (bezpłatna dla dzieci do lat 16, płatna dla dorosłych), leżaki i parasole przy basenach, aerobik, aqua aerobik, piłka wodna, tenis stołowy, kort tenisowy, całodzienne programy animacyjne, muzyka na żywo. Płatne - bilard, wypożyczenie sprzętu do tenisa, sporty wodne na plaży, usługi centrum Spa.

    Dla dzieci

    Mini klub, mini disco, animacje, brodzik, plac zabaw.

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, po południu ciasto i lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10.00 - 23.00 w wybranych barach.

    Restauracje i bary

    3 restauracje główne (każda dla gości danego budynku), snack bar, grill bar, bar sałatkowy, restauracja a la carte (płatna, wymagana rezerwacja), lobby bary, bary przy basenach.

    Informacje dodatkowe

    Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług na terenie hotelu, w ramach wykupionego pakietu Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania w hotelu. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu - październik 2017.

    Warto wyróżnić

    * Doskonała lokalizacja * Program animacyjny * Dla rodzin z dziećmi


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA BUŁGARSKA

    ****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    Club Calimera to kompleks trzech hoteli znajdujących się ok. 500 metrów od centrum popularnego kurortu, 5 km od starożytnego miasta Nessebar, 30 km od portu lotniczego.

    Plaża

    150 m od piaszczystej, szerokiej plaży z łagodnym zejściem do morza; Serwis plażowy płatny.

    Zakwaterowanie

    450 pokoi; Typy pokoi: 280 pokoi standardowych (29 m2 - 1 pomieszczenie), 70 apartamentów (45 m2 - sypialnia i pokój dzienny), 30 pokoi studio (35 m2); Wyposażenie: klimatyzacja, telefon, TV, sejf (płatny), suszarka do włosów, mała lodówka, balkon.

    Restauracje i bary

    3 restauracje główne (jedna na każdy z hoteli); 3 bary lobby, 3 bary przy basenie: (jeden na każdy z hoteli), Flora bar.

    Wyżywienie

    Opcja All inclusive obejmuje: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji, przekąski dostępne w wyznaczonych godzinach w hotelowych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są w hotelowych barach w godzinach 10.00-23.00;

    Sport i rozrywka

    3 baseny na terenie kompleksu, zjeżdżalnie; Bezpłatnie: siłownia/fitness, tenis stołowy, siatkówka, małe boisko do piłki nożnej, aerobik, mini golf, kort tenisowy, animacje; Odpłatnie: centrum spa i wellness, thalassoterapia, sauna, masaże, bilard, akcesoria do tenisa, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Animacje, brodzik, mini klub (4-12 lat), menu dziecięce w restauracji, łóżeczka dla niemowląt.

    Pozostałe udogodnienia

    Sklep, wymiana walut, bankomat, wypożyczalnia samochodów, parking, kącik internetowy (płatny), dostęp do bezprzewodowego internetu Wi-Fi na części terenie hotelu (recepcja, restauracja)

    Naszym zdaniem

    Ten duży kompleks hotelowy stanowi idealne miejsce na rodzinny wypoczynek. Dorośli mają wiele możliwości spędzania wolnego czasu dzięki atrakcjom sportowym oferowanym przez hotel, a dzieci mogą się świetnie bawić w mini klubie i szaleć na zjeżdżalniach.

    Strona internetowa

    http://www.bulsunhotels.com/en


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Wygoda Travel

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Najważniejsze cechy hotelu

    150 m od plaży Basen ze zjeżdżalniami All Inclusive

    Jednym zdaniem

    Ten duży kompleks hotelowy to idealne miejsce dla rodzin: 4 baseny, w tym jeden ze zjeżdżalniami, bogaty program animacyjny, All Inclusive i położenie tylko 150 m d plaży to atuty tego obiektu. 

    Opis miejscowości

    Słoneczny Brzeg to największa i najpopularniejsza miejscowość letniskowa Bułgarii, nazywana często Las Vegas Wschodniej Europy. Dyskoteki, kluby, aqua parki, restauracje, parki rozrywki i liczne hotele z basenami oświetlają po zmroku całe wybrzeże. Warte odwiedzenia jest także zabytkowe miasteczko Nessebyr, położone na malowniczym cyplu, zaledwie ok. 5 km od centrum Słonecznego Brzegu (można dojechać dobrze zorganizowaną komunikacją lokalną). 

    Budynek

    Hotel położony jest w spokojnej lokalizacji, ok. 150 m od plaży i ok. 500 m od centrum Słonecznego Brzegu. Oficjalna kategoria ****. Nowoczesny kompleks hotelowy oferuje 520 pokoi zlokalizowanych w 3 identycznych budynkach o nazwach "Rodopi", "Zwete" i "Flora Park". Wokół budynków znajduje się ogród z 4 basenami.

    Pokoje

    Typu standard z możliwością 1 dostawki dla dziecka, oraz pokoje rodzinne z kącikiem wypoczynkowym i z możliwością 2 dostawek. W każdym pokoju: łazienka z prysznicem lub wanną, suszarka do włosów, klimatyzacja, TV SAT, telefon, lodówka z mini barem, balkon lub taras. 

    Do dyspozycji gości

    Recepcja 24 h, windy, lobby, kantor, sejf w recepcji, przechowalnia bagażu, parking (odpłatnie 10 BGN/dzień), 2 restauracje główne, 1 restauracja a'la carte (za opłatą, konieczna rezerwacja), bar w lobby, bar z przekąskami, sala teatralna, amfiteatr, siłownia, siatkówka plażowa, tenis stołowy, animacje dzienne i wieczorne, fryzjer i centrum wellness (odpłatnie) oraz sklepy. Wi-Fi na recepcji i w lobby - bezpłatnie. W ogrodzie znajdują się 4 baseny z tarasami słonecznymi - leżaki i parasole bezpłatnie. Dla dzieci: miniklub (4-12 lat), minidisco, oddzielny brodzik dla dzieci, plac zabaw, zjeżdżalnie wodne (dla dzieci do 16 lat w cenie, dla osób powyżej 16 lat - płatne ok. 10 EUR/pobyt), łóżeczko dla dzieci (odpłatnie - 2,5 EUR).

    Plaża

    Piaszczysta z łagodnym zejściem do wody, publiczna, ok. 150 m od hotelu, (przejście przez ulicę). Leżaki i parasole płatne ok. 15 EUR/dzień/komplet - 2 leżaki i parasol. 

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracjach głównych hoteli. Kontynentalne śniadanie dla śpiochów. W godz. 12:00-16:00 kawa, ciasto i lody i przekąski w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11:00-23:00. 

    Cena zawiera

    7 lub 10 lub 11 noclegów zgodnie z wybranym terminem * 7 lub 10 lub 11 x all inclusive (śniadania, obiady i kolacje) * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NNW, choroby przewlekłe, bagaż * podatek VAT * w opcji samolotowej - transfer lotnisko-hotel-lotnisko oraz przewóz bagażu

    Dopłaty

    Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 /os./pobyt - płatna na miejscu

    Ramowy program imprezy

    Ramowy program imprez samolotowych 7 lub 10 lub 11 noclegów:  Dzień 1: odprawa na lotnisku 2 godz. przed wylotem. Przelot i transfer do hoteli, obiad oraz kolacja. W zależności od wybranej długości imprezy, dni 2-7 lub 2-9 lub 2-10: pobyt, wypoczynek. Dzień 8 lub 10 lub 11: śniadanie bądź suchy prowiant, wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, wylot do Polski. Sprawdź rozkład lotów. Ramowy program imprez z dojazdem własnym 10 lub 11 noclegów: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiad. W zależności od wybranej długości imprezy, dzień 2-9 lub 2-10: wypoczynek. Dzień 10 lub 11: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

    Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

    Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


    Mapa Hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera)
    Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
    Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
    Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Nessebar, Bułgaria
    Wakacje w Bułgarii, Primorsko
    Wakacje w Sozopolu
    Wakacje w Sveti Vlas
    Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera)

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Nie spodziewałam się tego, co zastałam :) Calimera to kompleks trzech hoteli - Zvete, Rodopi i Flora. Mi trafił się Zvete - hotel świetny, zadbany (codziennie sprzątanie i wymiana ręczników), bardzo blisko morza i, co najważniejsze, serwujący urozmaicone i dobre jedzenie. Cały czas działają (nota bene bardzo sympatyczni) animatorzy, potrafią zorganizować wspólne grupy i wieczorne wyjścia na imprezy :) Mało Polaków w hotelu, zdecydowanie przeważają Niemcy i Rosjanie. W okolicy mnóstwo klubów, pubów i restauracji, jest też lunapark, co prawda dosyć skromny, ale zawsze. Hotel położony na pierwszej równoległej ulicy do nadmorskiej promenady.

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Hotel rewelacja ::)) dawno nie byliśmy w tak fajnym hotelu::)) jest oddalony od morza jakieś 150 metrów, jedzenie rewelacyjne , codziennie na dworze gotuje taki starszy Pan różne rzeczy i jak ugotuje to zachęca wołając LOOKA LOOKA ::)) Jest położony w najlepszym miejscu tej miejscowości , obok są dyskoteki, promenada, sklepy 24 h , NAPRAWDĘ POLECAM , a jestem wybrednym klientem :::))

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Byłem w tym hotelu od 24.06.2011 na 7 dni i jestem z tego hotelu bardzo zadowolony,polecam go szczegulnie rodzinom z dziecmi, bylo extra ,jak bedzie okazja bedę tam wracał.Pozdrawiam.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      5.3
    • Hotel
      4.9
    • Pokoje
      5.1
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      i sport
      5.1
    • Obsługa
      5.1
    HolidayCheck
    Ocena Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    4.9 / 6

    Hotel bardzo dobry choć mogło by być lepiej 2017-12-29
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.3

    Hotel składa się z 3 hoteli. My bylismy we florze i mieliśmy bardzo duży pokój w miarę nowoczesny ch...
    więcej

    5.4
    Idealne wakacje dla rodzin i grup przyjaciół 2010-08-30
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      3.5
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.0

    Hotel Rodopi położony jest w doskonałym miejscu - blisko zarówno do plaży jak i do centrum pełnego r...
    więcej

    5.2
    Udany urlop w przyzwoitych warunkach 2010-10-28
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.5

    Polecam ten hotel, warunki bardzo dobre, jedzenie smaczne, choć trochę mały wybór dań dla najmłodszy...
    więcej

    5.1
    Udane wakacje 2011-07-11
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Przeczytaj zanim wybierzesz ten hotel 2011-08-01
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      1.0

    4.0
    Kochani! Jeśli ktoś lubi mielone i mortadelę 2011-08-06
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      2.3
    • Wyżywienie
      1.8
    • Atrakcje
      2.8
    • Obsługa
      3.5

    Moi drodzy, jesteśmy rozczarowani,,,, za taką kasę powinno być jak w niebie...;) a tu!? na dzień dob...
    więcej

    3.4
    Szczerze polecam, wszystko ok 2011-08-20
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    super hotel dla wszystkich, starszych, młodych, z dziećmi. Nie ma się do czego przyczepić. Obsługa e...
    więcej

    5.8
    Polecam rodzinom i singlom. Centrum miasta 2011-09-12
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      2.5
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      4.8

    Świetne jedzenie, bardzo smaczne i urozmaicone, rewelacyjne baseny, piękny teren i ogród hotelowy. J...
    więcej

    4.8
    Hotel, gdzie słychać tylko język niemiecki 2011-09-13
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      6.0

    4.7
    Wspaniały i godny polecenia! 2011-09-16
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      5.7
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      5.3

    Piękny, słoneczny i duży pokój 2 osobowy w Rodopi, Jedzenie naprawdę wspaniałe i różnorodne, do obia...
    więcej

    5.8
    Udane wakacje! 2011-09-19
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.8

    Wszystko jest na 5 bynajmniej dla mnie jedyny minus to to ze nikt nie zna jezyka polskieg...
    więcej

    5.7
    Dla wybierających opcję All Inclusive 2012-08-24
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      5.0

    3.7
    Polecam z małymi wyjątkami 2012-08-29
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    5.2
    Mały minusik w wielkim plusie 2012-09-03
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      4.0

    4.8
    Bardzo udany urlop! Polecamy! 2013-06-24
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      6.0

    Polecam ten hotel!Byliśmy mile zaskoczeni jakością usług, co do ceny urlopu.pokoje duże, czyste.Jedz...
    więcej

    5.8
    Wspaniałe wakacje 2013-06-24
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Calimera Club Słoneczny Brzeg Bułgaria 2013-07-30
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    5.5
    Niezapomniane wakacje 2013-08-23
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Jeden wielki pozytyw. Super hotel, baseny, jedzenie. trochę szkoda, że animatorzy nie mówią po polsk...
    więcej

    5.9
    Wypoczynek w hotelu Flora - Sloneczny Brzeg 2013-08-26
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.3

    Byłam z rodziną juz drugi raz w Bułgarii i mogę z pełną świadomością polecić Słoneczny Brzeg, rekom...
    więcej

    5.6
    All inclusive na niskim poziomie 2013-09-07
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      4.0

    3.7
    30stopni we wrześniu i brak tłumu turystów - relaks 2013-09-13
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    Przed wyjazdem byliśmy przerażeni bardzo różnorodnymi opiniami, zwłaszcza w hotelach o standardzie 4...
    więcej

    5.8
    Rozczarowanie 2013-09-22
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      1.0

    3.5
    Piękny hotel w rewelacyjnym miejscu! 2013-10-01
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.0

    hotel ma jeden minus- 80% to Niemcy, tak ze animacje, zabawy itp w języku niemieckim, ale usytuowani...
    więcej

    5.1
    Brak basenu krytego i łóżeczek dla dzieci 2014-06-12
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      3.4
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      4.3
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      2.5

    Z samego pobytu na tych wakacjach nie byłem zadowolony bo na 7 dni miałem zabrany jeden dzień przylo...
    więcej

    3.9
    Świetne wakacje, świetny hotel 2014-07-08
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Osobiście zawiodłem się na hotelu 2014-07-21
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      3.8
    • Wyżywienie
      2.3
    • Atrakcje
      3.3
    • Obsługa
      3.0

    Osobiście zawiodłem się głównie na kuchni, główne posiłki były jak dla mnie mało smaczne, a moje dzi...
    więcej

    3.6
    Pierwsza i ostatnia podróż z Itaką 2014-07-28
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      4.0

    3.0
    Polecam, hotel jest super 2014-09-17
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Kompleks trzech hoteli niedaleko plaży 2015-07-12
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      3.0

    Mieszkaliśmy w hotelu Rodopi. Hotel jest urządzony w starym stylu. Jest dość czysto. Ręczniki są wym...
    więcej

    4.4
    Moje wakacje z ziomkami - Polska 2015-07-29
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Wszystko super, zadnych zastrzezen. Polece ten hotel kazdemu znajomemu ktory bedzie sie wybieral do ...
    więcej

    6.0
    Wakacje z ziomeczkami z miasta grzechu 2015-07-29
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Ogolnie pobyt w hotelu zaliczam do bardzo udanych. Obsluga stoi na wyoskim poziomie. Bar z bardzo do...
    więcej

    6.0
    Wspaniały hotel 2015-08-08
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      6.0

    5.4
    Miły pobyt 2015-09-20
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.8
    • Obsługa
      5.8

    Hotel, personel, jedzenie jak i pokoje - super. Do niczego się nie mogę przyczepić, czyściutko, ładn...
    więcej

    5.6
    Rewelacyjne wczasy z dziećmi...Wspaniały hotel 2016-07-12
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Hotel godny uwagi 2016-07-14
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Wakacje 2016 2016-08-14
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.8

    Hotel pod Niemców jedzenie,animacje.Hotel duży baseny zadbane duże,obsuga mila,ogólnie ok.Brakowalo ...
    więcej

    5.5
    Przepiękne miejsce do pobytu,polecam! 2017-02-13
    Szczegóły oceny hotelu Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera):
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.8

    Wybrałam się na wczasy przed-wakacyjne w czerwcu wątpiąc w ładną pogodę, a jednak temperatura nas ni...
    więcej

    5.3

    Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera) - możliwości zakwaterowania:

    apartament standard
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon
    family room 2 connectingrooms standard balcony
    family room dbl_fm_commitment
    family room dbl
    standard dbl_commitment
    standard dbl
    Apartament 2 os.
    2 os. Pokój rodzinny
    2 os. Pokój Standard
    standard single standard
    standard single w.child standard
    Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) prysznic WC klimatyzacja balkon
    mieszkanie z 1 sypialnia prysznic WC klimatyzacja balkon 1POK.DZIENNY.1SYPIALNIA.1LAZEN
    Pok. rodzinny/2 pok. polaczone drzwiami prysznic WC klimatyzacja balkon
    Studio prysznic WC klimatyzacja z drzwiami laczacymi balkon
    standard twin standard
    studio standard
    Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) prysznic WC klimatyzacja balkon
    mieszkanie z 1 sypialnia prysznic WC klimatyzacja balkon 1POK.DZIENNY.1SYPIALNIA.1LAZEN
    Pok. rodzinny/2 pok. polaczone drzwiami prysznic WC klimatyzacja balkon
    Studio prysznic WC klimatyzacja z drzwiami laczacymi balkon
    mieszkanie z 1 sypialnia prysznic WC klimatyzacja balkon 1POK.DZIENNY.1SYPIALNIA.1LAZEN
    Studio prysznic WC klimatyzacja z drzwiami laczacymi balkon
    Single w.Child Standard Room
    2 ConnectingRooms Standard FamilyRoom (Balcony)
    apt apartment
    Apartament
    Apartment,Balkon
    Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
    Single mit Kind Zimmer
    Doppelz,Balkon,Standard
    DZ,Bk,Sparpreiszimmer
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Einzelz,Balkon,Standard
    Fam.-Zim.,Balkon,Superior
    Pokój rodzinny
    Single Standard Room
    Twin Standard Room
    Standard Room (Economy)
    sr standard room
    sr standard room
    sr standard room
    Standard Apartment
    Standard Studio

    Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera) - Możliwości wyżywienia:


    Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera) - miasta wylotu:


    Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Das Club Sunny Beach (ex. Club Calimera)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00