cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Primorsko Del Sol, Słoneczny Brzeg
1 / 31
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
28.05 - 31.05
już od 356 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.05 - 01.06
już od 356 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Primorsko Del Sol
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Primorsko Del Sol
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Primorsko Del Sol:
4.8 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Primorsko Del Sol:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Primorsko del Sol to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany w spacerowej odległości od centrum Primorska ze sklepami i barami, blisko piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę dla najmłodszych, a także dla wymagających klientów ceniących komfort wypoczynku i jakość obsługi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Primorsko, blisko pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki dostępne na wydzielonej części plaży
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, siłownia, mini klub, polskie animacje w sezonie
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby bezpłatne

Hotel Primorsko Del Sol w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Primorsko del Sol to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany w spacerowej odległości od centrum Primorska ze sklepami i barami, blisko piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę dla najmłodszych, a także dla wymagających klientów ceniących komfort wypoczynku i jakość obsługi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Primorsko, blisko pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki dostępne na wydzielonej części plaży
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, siłownia, mini klub, polskie animacje w sezonie
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Bułgaria / Słoneczny Brzeg

Opis oferty:

Nowocześnie zaprojektowany, położony blisko pięknej, piaszczystej plaży, jest doskonałym miejscem na wypoczynek z rodziną. Głównym punktem hotelu jest ciekawie zaprojektowany basen z tarasem do opalania, na którym można odpocząć na leżaku lub schłodzić się pysznym drinkiem. Dzieci uwielbiają szaleństwa na placu zabaw i w miniklubie, świetną rozrywką dla całej rodziny są hotelowe animacje. Tylko kilka kroków stąd do centrum Primorska i aquaparku Aqua Planet.

POŁOŻENIE:

ok. 700 m od centrum PRIMORSKA, ok. 100 m od sklepów i barów, ok. 800 m od aquaparku Aqua Planet, ok. 10 km od parku przyrodniczego Ropotamo, ok. 10 km od Beglik Tash; ok. 60 km od portu lotniczego w Burgas, ok. 170 km od portu lotniczego w Warnie; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu (Burgas/ok. 1,2 BGN).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 150 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 5 BGN/leżak, ok. 5 BGN/parasol).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2009 r., 180 pokoi, kilka budynków: główny i aneksy, 8 pięter, 4 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, pizza bar, bar przy basenie; sala konferencyjna dla 120 osób, taras z widokiem na morze i basen, bezpłatny internet bezprzewodowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 22 m², klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: łącze internetowe, sejf (ok. 6 BGN/dzień, ok. 35 BGN/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 525 m², wydzielona cześć dla dzieci, gł. 0,6 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; basen częściowo kryty, ok. 160 m²; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci; centrum wellness: bezpłatnie: siłownia; płatne: sauna, łaźnia parowa, jacuzzi.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (10.00-12.00), podwieczorek (15.00-17.00) w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze.

KONTAKT:

00359/894612626,

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Primorsko del Sol to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany w spacerowej odległości od centrum Primorska ze sklepami i barami, blisko piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę dla najmłodszych, a także dla wymagających klientów ceniących komfort wypoczynku i jakość obsługi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Primorsko, blisko pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki dostępne na wydzielonej części plaży
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, siłownia, mini klub, polskie animacje w sezonie
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Bułgaria / Słoneczny Brzeg

Opis oferty:

Nowocześnie zaprojektowany, położony blisko pięknej, piaszczystej plaży, jest doskonałym miejscem na wypoczynek z rodziną. Głównym punktem hotelu jest ciekawie zaprojektowany basen z tarasem do opalania, na którym można odpocząć na leżaku lub schłodzić się pysznym drinkiem. Dzieci uwielbiają szaleństwa na placu zabaw i w miniklubie, świetną rozrywką dla całej rodziny są hotelowe animacje. Tylko kilka kroków stąd do centrum Primorska i aquaparku Aqua Planet.

POŁOŻENIE:

ok. 300 m od centrum PRIMORSKA, ok. 100 m od sklepów i barów, ok. 500 m od aquaparku Aqua Planet, ok. 10 km od parku przyrodniczego Ropotamo, ok. 7 km od Beglik Tash; ok. 60 km od lotniska w Burgas, ok. 170 km od lotniska w Warnie; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu (Burgas/ok. 7 BGN).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 150 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 5-8 BGN/leżak, ok. 5-8 BGN/parasol).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2009 r., 180 pokoi, kilka budynków: główny i aneksy, 8 pięter, 4 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, pizza bar, bar przy basenie; sala konferencyjna dla 120 osób, taras z widokiem na morze i basen, bezpłatny internet bezprzewodowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 22 m², klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: łącze internetowe, sejf (ok. 6 BGN/dzień, ok. 35 BGN/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 525 m², wydzielona cześć dla dzieci, gł. 0,6 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; basen częściowo kryty, ok. 160 m²; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci; centrum wellness: bezpłatnie: siłownia; płatne: sauna, łaźnia parowa, jacuzzi.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (10.00-12.00), podwieczorek (15.00-17.00) w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze.

KONTAKT:

00359/894612626,

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Primorsko del Sol to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany w spacerowej odległości od centrum Primorska ze sklepami i barami, blisko piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę dla najmłodszych, a także dla wymagających klientów ceniących komfort wypoczynku i jakość obsługi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Primorsko, blisko pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki dostępne na wydzielonej części plaży
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, siłownia, mini klub, polskie animacje w sezonie
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie

Hotel oddany na nowo do użytku w 2017 r., po częściowej renowacji oraz zmianie właścicieli i zarządu. Położony w północnej części Primorska, ok. 800 m od ścisłego centrum i ok. 1 km od dworca autobusowego. Primorsko to dawna wioska rybacka, która w ostatnich latach dynamicznie się rozwinęła. Poza malowniczymi plażami i ciepłym morzem oferuje również wiele innych atrakcji - dla miłośników zwiedzania niezwykłe obiekty historyczne, a dla amatorów aktywnego wypoczynku aquapark Aqua Planet (ok. 800 m od hotelu, bilet ok. 35 BGN/os, dzieci do 90 cm bezpłatnie) i szeroki wachlarz sportów wodnych. Primorsko pełne jest też barów, tawern i dyskotek. Odległość do lotniska w Burgas to ok. 60 km (transfer ok. 1 godzina), do portu lotniczego w Warnie to ok. 170 km (transfer ok. 3-4 godziny, w zależności od ilości hoteli w których zatrzymuje się autokar).

Plaża

Hotel znajduje się ok 150 m od długiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza - oddzielony lokalną drogą i ok. 60m pasem porośniętych wydm. Na wydzielonej hotelowej części plaży parasole i leżaki dostępne w cenie (ograniczona ilość).

Do dyspozycji gości

Całodobowa recepcja, 3 windy, przestronne lobby, przechowalnia bagażu, bufetowa restauracja główna serwująca dania kuchni regionalnej i międzynarodowej, 3 bary, dyskoteka, taras słoneczny, basen zewnętrzny (gł. 1,5m) z wydzielonym brodzikiem dla dzieci (gł. 0,6m), basen półkryty (z niezadaszonym fragmentem, gł. 1,5m) z leżakami i parasolami przy basenie, sklep, kantor wymiany walut, parking (płatny ok. 5Eur/dzień). Za opłatą: ręczniki plażowe (ilość ograniczona), pralnia, wypożyczalnia samochodów.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie (08:00-10:00), obiad (12:00-14:00), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji głównej w formie zróżnicowanego bufetu. W ciągu dnia (10:00-12:00 i 15:00-17:00) zimne i gorące przekąski serwowane w wyznaczonych barach- słodkie bułeczki, pizza, oraz lody (10:30-17:00) dostępne w barze przy basenie. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe serwowane w barze przy basenie w godz. 10:00-23:00.

Program sportowy i animacyjny

6 razy w tygodniu program sportowo-animacyjny oraz wieczorne przedstawienia, dyskoteka, piłka wodna, siłownia. Dla najmłodszych brodzik, mini klub (4-12 lat), mini disco. Za opłatą: bilard, SPA, masaże, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka sporty wodne w ofercie firm zewnętrznych przy plaży. Dla dzieci zajęcia w FIGLO KLUBIE od połowy czerwca do połowy września - animacje, gry i zabawy z polskimi animatorami!

Internet

WiFi w lobby bezpłatnie.

Kategoria lokalna

*****

Naszym zdaniem

Komfortowo zaprojektowany hotel położony blisko pięknej, piaszczystej plaży oraz wygodna formuła all inclusive sprawiają, że jest to doskonałe miejsce na bezstroski rodzinny wypoczynek.

Opinie klientów


Program

Dzień pierwszy

Dojazd do hotelu własnym transportem. Zakwaterowanie.
Dzień drugi do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej i wyjazd z hotelu.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra, to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się delfiny. Balczik nazywany jest "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Główny punkt programu - zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii.
PIRACKIE PARTY (1/2 dnia) - cena. ok. 39 EUR
Ekscytujący rejs pirackim statkiem !Turystów wita ekipa animacyjna i personel, którzy są przebrani w stroje pirackie i wyglądają jak bohaterzy z filmu “Piraci z Karaibów". Statek ma trzy pokłady i zjeżdżalnię wodną. Podczas rejsu drobny poczęstunek, napoje, gry i zabawy.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 75 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR online, na granicy 25 EUR lub 30 USD)
Wycieczka do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim. UWAGA! Konieczny ważny paszport!
Z dziećmi
WODNE FIGLE W AQUAPARKU ACTION
Najbardziej znany park wodny w Słonecznym Brzegu. Oferuje ponad 30 wodnych atrakcji dostosowanych do każdego wieku i gustu. Zabawy dostarczą rwące rzeki, fontanny, baseny, wodospady i zjeżdżalnie. Najwyższa zjeżdżalnia liczy 18 metrów, a najdłuższa 120 metrów. Czynny od końca maja do połowy września.
Relaks
SZALEJ OD ZMIERZCHU DO ŚWITU, IMPREZOWICZU!- cena ok. 10 EUR
Słoneczny Brzeg jest enklawą dla wszystkich imprezowiczów. Zaszalej w Cacao Beach - okrzykniętym przez Internautów w 2011 roku najlepszym klubem w południowo-wschodniej Europie. Bilet wstępu kosztuje 20 lew (10 EUR).
cacaobeach.bg/en
BŁOGIE LENISTWO NA ZŁOCISTEJ PLAŻY
Rozkoszuj się słonecznymi kąpielami na najpiękniejszej i najdłuższej plaży w Bułgarii. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest 6-cio kilometrowa plaża, tworząca półksiężyc otoczony wydmami i hotelami. Miejscami szeroka na 60 metrów! Została oznaczona Błękitną Flagą, gdyż jest jedną z najczystszych w Europie. Morska bryza w dużym stopniu niweluje upał w ciągu dnia, a nocą orzeźwia.
Dla aktywnych
PORA RUSZAĆ W GÓRY

Kilkudniowa wyprawa w góry Bałkan to doskonały sposób na urozmaicenie pobytu w kurortach Bułgarii. Ze Słonecznego Brzegu blisko jest do Bałkan Wschodnich. Pasmo Stara Płanina (Bałkan) rozciąga się od granicy z Serbią przez środkową Bułgarię, aż do Morza Czarnego.
RAJ DLA AKTYWNYCH

Słoneczny Brzeg to wymarzone miejsce dla amatorów sportów wodnych. Do wyboru masz pływanie, żeglugę, windsurfing, narty wodne, parasailing i nurkowanie .
Zwiedzanie
WIELKIE TYRNOWO- WZGÓRZE CAREWEC

Rezerwat archeologiczny znajdujący się na wzgórzu skrywa w sobie zachowane do dziś fragmenty murów obronnych, pozostałości cerkwi i wież. Część budynków została odtworzona i zrekonstruowana. Najstarsze ślady ludzkości na wzgórzu są datowane na II wiek p.n.e.
Kuchnia
GJUWECZ"- BUŁGARSKI PRZYSMAK
Gjuwecz, czyli gulasz bułgarski, to bogactwo smaku mięsa i warzyw połączonych aromatycznym sosem. Jest przyrządzany tradycyjnie w małych, glinianych naczyniach zwanych... "gjuwecz".
WINA, WINA DAJCIE!

Bułgarzy słyną z produkcji wielu gatunków wybornych win. Istnieje nawet święto o nazwie "Dzień Świętego Tryfona" poświęcone ludziom zajmującym się wyrobem wina.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
"

Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne

Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.

Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.

Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.
W regionie

Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.

Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.

Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol

Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Bułgarii trwa od połowy czerwca do połowy września.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Primorsko del Sol to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany w spacerowej odległości od centrum Primorska ze sklepami i barami, blisko piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę dla najmłodszych, a także dla wymagających klientów ceniących komfort wypoczynku i jakość obsługi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Primorsko, blisko pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki dostępne na wydzielonej części plaży
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, siłownia, mini klub, polskie animacje w sezonie
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours 4* Kategoria lokalna  4*

Położenie

- ok. 150 m od plaży - ok. 700 m w centrum Primorska - ok. 1 km od parku wodnego Aqua Planet - ok. 70 km od lotniska w Burgas

Plaża

- piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 20 m2 - indywidualna klimatyzacja - TV-Sat, telefon, mini lodówka - internet Wi-Fi (płatny) - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon Apartament - powierzchnia ok. 60 m2 - salon z rozkładaną sofą + sypiania z dwoma łóżkami - wyposażenie podobne jak w pokoju standardowym - apartamenty nie posiadają balkonu  

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, leżaki i parasole przy basenie - programy animacyjne, dyskoteka Płatne - salon SPA: sauna, łaźnia parowa, masaże - siłownia - tenis stołowy, bilard - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- programy animacyjne - plac zabaw - wydzielona część w basenie głównym - wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia (pizza, hamburgery, kebab, gofry). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00. Cukiernia dodatkowo płatna.

Restauracje i bary

- restauracja główna - lobby bar - bar przy basenie/snack bar - cukiernia

Dodatkowe informacje

- hotel otwarty w 2011 roku, wyremontowany w 2017 roku, dysponuje 220 pokojami - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - sejf w recepcji (płatny) - sklepik, sala konferencyjna - udogodnienia dla osób niepełnosprawnych

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Primorsko del Sol to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany w spacerowej odległości od centrum Primorska ze sklepami i barami, blisko piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę dla najmłodszych, a także dla wymagających klientów ceniących komfort wypoczynku i jakość obsługi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Primorsko, blisko pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki dostępne na wydzielonej części plaży
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, siłownia, mini klub, polskie animacje w sezonie
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

BULGARIA

Położenie

ok. 300 m. od centrum Primorska. Najbliższe sklepy, restauracje, bary oddalone o ok. 100 m. Port lotniczy w Burgas ok. 60 km. 

Plaża

publiczna, piaszczysta, z łagodnym wejście do wody, oddalona o ok. 150 m. od hotelu. Leżaki, parasole słoneczne na plaży za opłatą. 

Wyposażenie

hotel oferuje 254 pokoi w budynku głównym i w 4 aneksach do ośmiu pięter. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją i miejscami do wypoczynku, windy, przechowalnia bagażu, restauracja główna, lobby bar, pizza bar, sklepiki i punkty usługowe. Na zewnątrz znajduje się duży basen o nieregularnym kształcie (częściowo kryty), bar przy basenie, taras słoneczny z bazpłatnymi leżakami i parasolami słonecznymi. Ręczniki kąpielowe za opłatą. 

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie lobby gratis. 

Zakwaterowanie

pokoje dwuosobowe od strony basenu (DBL PV A2A): ok. 22 m2; klimatyzacja, TV-Sat., telefon, lodówka, sejf (za opłatą 3 EUR / dzień), balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (DBL SSV A2B). Apartamenty dwupomieszczeniowy (AP PV A2C): pomieszczenie dzienno-sypialne z rozkładanym zestawem sof oraz oddzielna sypialnia z łóżkiem małżeńskim. Poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dla min. 4 osób dorosłych. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą 3 EUR / dzień. 

Sport i Wellness

siłownia, piłka wodna. Za opłatą: sporty wodne na plaży, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi oraz Spa oferujące zabiegi kosmetyczne i masaże. 

Rozrywka

dzienne i wieczorne animacje. Wieczorne przedstawienia, dyskoteki.

Dzieci

oddzielny brodzik, miniklub dla dzieci 4-12 lat, minidyskoteki. 

All incluisve

trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. W ciągu dnia w godz. 10-12:00, 15-17:00 ciepłe i zimne przekąski w wyznaczonych barach. Lody, pizza w barze przy basenie w godz. 10-17:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godz. 10-23:00. 

Parkowanie

miejsca parkingowe przy hotelu za opłatą 5 EUR / dzień.

Zwierzęta domowe

hotel nie akceptuje zwierząt. 

Kategoria Nekera

5 gwiazdek, kategoria lokalna: 5 gwiazdek.

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta. Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

Mocne strony

- Ładna, piaszczysta plaża z wydmami - Ciekawe animacje i atrakcje dla rodzin - Bogata oferta all inclusive


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Sky Club

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Primorsko del Sol to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany w spacerowej odległości od centrum Primorska ze sklepami i barami, blisko piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę dla najmłodszych, a także dla wymagających klientów ceniących komfort wypoczynku i jakość obsługi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Primorsko, blisko pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki dostępne na wydzielonej części plaży
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, siłownia, mini klub, polskie animacje w sezonie
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel położony w północnej części Primorska, ok. 400 m od ścisłego centrum i ok. 500 m od dworca autobusowego (bilet ok. 10 BGN/Burgas, ok. 1 BGN/Kiten). Oddzielony od szerokiej, długiej, piaszczystej plaży lokalną drogą i ok. 60-metrowym pasem porośniętych wydm (ok. 10 BGN/dzień/leżak i parasol). Primorsko to dawna wioska rybacka, która w ostatnich latach dynamicznie się rozwinęła, poza malowniczymi plażami i ciepłym morzem oferuje również wiele innych atrakcji – dla miłośników zwiedzania niezwykłe obiekty historyczne, a dla amatorów aktywnego wypoczynku aquapark (ok. 400 m od hotelu, bilet ok. 21 BGN/os. dorosła, ok. 16 BGN/dziecko) i szeroki wachlarz sportów wodnych. Primorsko pełne jest też niezliczonej ilości barów, tawern i dyskotek. Odległość od lotniska ok. 65 km.

Hotel

Pięciogwiazdkowy kompleks otwarty w 2009 roku. Oferuje 180 pokoi standardowych oraz 100 jedno- lub 2-pokojowych apartamentów. Do dyspozycji Gości: klimatyzowana restauracja główna, restauracja Pearl, bar w restauracji głównej, bar przy basenie oraz bar obok recepcji (dodatkowo płatny), kantor, bezpłatne WiFi w lobby, sala konferencyjna, wypożyczalnia samochodów, pralnia, windy. Akceptowane karty kredytowe: Visa, Maestro.

Pokoje

Komfortowo wyposażone pokoje 2-osobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek (przy 2+2 możliwość zakwaterowanie na dostawce tylko dzieci – sofa 2-osobowa). Wyposażone w klimatyzację, telefon, Internet przewodowy dla Klientów z własnym komputerem, lodówkę z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), sejf, TV SAT, łazienkę z wanną i prysznicem, suszarkę, taras lub balkon. Część pokoi z widokiem na basen i morze.

Rozrywka i sport

2 baseny (ręcznik plażowy depozyt ok. 40 BGN), częściowo kryty basen, nowoczesna, doskonale wyposażona siłownia z centrum fitness, jacuzzi, sauna (ok. 10 BGN/godz.), masaże (ok. 40 BGN/godz.), bilard (ok. 2 BGN/gra), tenis stołowy, dyskoteka (napoje dodatkowo płatne), profesjonalna grupa animacyjna (w tym osoba polskojęzyczna), wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży (dodatkowo płatna).

Dla dzieci

Brodzik, mini klub, gry i zabawy prowadzone przez polskiego animatora, wysokie krzesła w restauracji, możliwość bezpłatnego zamówienia łóżeczka dla dzieci do 2 lat.

Wyżywienie ALL INCLUSIVE

Program All Inclusive

• 07:00 – 10:00 śniadanie w formie bufetu podane w restauracji głównej, kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych)
• 07:00 – 21:00 lody serwowane w restauracji głównej
• 07:00 – 23:00 lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, tonic, bitter lemon, sok jabłkowy, napój pomarańczowy, woda mineralna oraz lokalne napoje alkoholowe typu: lane piwo, wino białe i czerwone, wódka, rakija, rum, tequila, lokalne likiery, gin, drinki na bazie alkoholi lokalnych dostępne w barze restauracji głównej
• 10:00 – 12:00 późne śniadanie (na prośbę w recepcji)
• 10:00 – 17:00 przekąski zimne i gorące typu: pizza, naleśniki, ciastka, lody dostępne w barze przy basenie
• 10:00 – 22:00 lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, tonic, bitter lemon, sok jabłkowy, napój pomarańczowy, woda mineralna oraz lokalne napoje alkoholowe typu: lane piwo, wino białe i czerwone, wódka, rakija, rum, tequila, lokalne likiery, gin, drinki na bazie alkoholi lokalnych dostępne w barze przy basenie
• 12:00 – 14:30 obiad w formie bufetu, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej podany w restauracji głównej, lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, tonic, bitter lemon, woda mineralna, sok jabłkowy, napój pomarańczowy oraz lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo
• 15:00 – 17:00 popołudniowa kawa, herbata i ciasto dostępne w restauracji głównej i na tarasie przy restauracji
• 18:00 – 21:00 kolacja w formie bogatego bufetu podana w restauracji głównej, szeroki wybór sałatek, przystawek oraz dań kuchni lokalnej i międzynarodowej, lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, tonic, bitter lemon, woda mineralna, sok jabłkowy, napój pomarańczowy oraz lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo
• lokalne napoje bezalkoholowe typu: kawa, herbata, napoje gazowane, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone (półwytrawne), lane piwo dostępne podczas posiłków
• możliwość skorzystania raz w tygodniu z restauracji Pearl (wymagana wcześniejsza rezerwacja)
• profesjonalny program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, siłownia, tenis stołowy
• jacuzzi
• leżaki i parasole na tarasie przy basenie
• opieka polskiego rezydenta

Cena zawiera:

  • 7 lub 14 noclegów,
  • wyżywienie wg programu,
  • ubezpieczenie KL i NNW,
  • opiekę polskiego rezydenta,
  • przelot samolotem,
  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko

Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Primorsko del Sol to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany w spacerowej odległości od centrum Primorska ze sklepami i barami, blisko piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę dla najmłodszych, a także dla wymagających klientów ceniących komfort wypoczynku i jakość obsługi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Primorsko, blisko pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki dostępne na wydzielonej części plaży
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, siłownia, mini klub, polskie animacje w sezonie
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

W Primorsku, ok. 700 m od centrum miasta, ok. 1 km od parku wodnego Aqua Planet i ok. 70 km od lotniska w Burgas

Plaża

Ok. 200 m od piaszczystej, publicznej plaży, leżaki i parasole (płatne).

Hotel

Internet WiFi - bezpłatny w lobby. Hotel posiada 250 pokoi zlokalizowanych w 8-pietrowym budynku. Obiekt został otwarty w 2011 roku, ostatni remont przechodził w 2017 roku. W hotelu znajduje się recepcja, sala konferencyjna, udogodnienia dla niepełnosprawnych. Płatne - sejf przy recepcji, sklepiki, wypożyczalnia samochodów, możliwość wypożyczenia żelazka (depozyt), pralnia.

Pokoje

Klimatyzacja, łazienka (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów), TV-SAT, telefon, mini lodówka, sejf (płatny), internet WiFi (płatny), balkon. Pokój standardowe widok na basen - ok. 26m2, 2-osobowy z możliwością dostawki dla 1 osoby dorosłej lub dla dziecka. Pokój standardowe widok na morze - ok. 26m2, 2-osobowy z możliwością dostawki dla 1 osoby dorosłej lub dla dziecka Apartament w hotelu - jedna sypialnia, ok. 45m2, 2-osobobowy z 2 dostawkami (sofa) dla 2 osób dorosłych lub dla 2 dzieci. Apartament - jedna sypialnia, ok. 60m2, 2-osobowy z 2 dostawkami (sofa) dla 2 osób dorosłych lub dla dzieci Apartament - dwie sypialnie, ok. 80m2, 4-osobowy z możliwością 2 dostawek, aneks kuchenny z podstawowym wyposażeniem, brak suszarki w łazience. Studio - ok. 35m2, 2-osobowe z możliwością dostawki dla 2 osób dorosłych lub 2 dzieci

Rekreacja, sport, atrakcje

Basen zewnętrzny, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, basen wewnętrzny programy animacyjne, dyskoteka. Płatne - centrum SPA: sauna, łaźnia parowa, masaż, siłownia, tenis stołowy, bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik (wydzielona część w basenie głównym), plac zabaw, programy animacyjne, dostępne wysokie krzesełka w restauracji.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje w restauracji głównej, w formie bufetu. Wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonych barach, w godz. 10:00-23:00. Lekkie przekąski w ciągu dnia (pizza, hamburgery, gofry). Cukiernia płatna dodatkowo.

Restauracje i bary

Restauracja główna, lobby bar, snack bar przy basenie, cukiernia.

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania. All Inclusive w wyznaczonych barach. Goście korzystający z pakietu All inclusive zobowiązani są do noszenia opasek. W restauracjach obowiązuje formalny strój (mężczyźni długie spodnie). Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Część barów, restauracji i innych atrakcji działa tylko w wysokim sezonie (01.06-01.09). Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu - październik 2017. 

Świadczenia w cenie

Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT. 


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Primorsko del Sol to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany w spacerowej odległości od centrum Primorska ze sklepami i barami, blisko piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę dla najmłodszych, a także dla wymagających klientów ceniących komfort wypoczynku i jakość obsługi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Primorsko, blisko pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki dostępne na wydzielonej części plaży
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, siłownia, mini klub, polskie animacje w sezonie
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

spokojnie, ok. 70 m do piaszczystej. lekko opadającej do morza plaży (przez wydmy), centrum ok. 500 m.

Wyposażenie:

179 pokoi rozmieszczonych na 7 piętrach, windy. Hol powitalny z recepcją, WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Restauracja, restauracja a la carte, bar. 2 baseny ze słodką wodą i brodzikiem, taras słoneczny. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez, na plaży za opłatą.

Kategoria lokalna:

4 gwiazdki.

Pokoje:

klimatyzacja, płatny sejf, TV sat, telefon, mini bar, prysznic, WC, suszarka. Balkon.
A2E:studio, nieco większe, wyposażone jak pokój 2-os.
A4F: pokój dzienny, sypialnia, 1 x wanna, oddzielne WC.
A2S: wariant ekonomiczny.

Sport/rozrywka:

aerobik, siatkówka plażowa, strzelanie z łuku, siłownia, tenis stołowy, tenis. Za opłatą: bilard. Program animacyjny dla całej rodziny.

Wellness:

centrum SPA z dwoma basenami i wieloma różnorodnymi zabiegami pielęgnacyjnymi (za opłatą).

All inclusive:

śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-23:00. Kawa, herbata, ciasta 16:00-17:00.

Dzieci:

mini klub (4-12 lat).

Zniżki A2A/A2E:

2 dorosłych + 1 dzieci (2-14 lat) 100%, (od 15 lat) 30% na dostawce. A4F: 2 dorosłych + 2 dzieci (2-14 lat) 100%, (od 15 lat) 30%. A2A: 1 dorosły + 1 dziecko (2-14 lat) 100%.

Parkowanie:

ograniczona liczba miejsc parkingowych za opłatą w okolicy.

Zwierzę domowe:

nie.

Przyjazd/min. czas pobytu:

codziennie/7 nocy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii

Opinie o Hotelu Primorsko Del Sol

4.9
polecam

Hotel czysty, obsługa miła, duży wybór dań tak że nikt nawet najbardziej wybredny nie chodzi głodny.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.9
5.0
zdecydowanie polecam

Wrzesien 11`, urlop który spedzilismy w Grand Hotelu zaliczamy do naprawdę udanych. Bardzo fajny, nowoczesny kurort, prężnie rozwijający się jak to ujela rezydentka. I faktycznie nie mam nic do zarzucenia. Standard bardzo dobry. Oferta sprostała naszym oczekiwaniom. Jedzenie mogłoby być bardziej różnorodne, ale to już norma w hotelach, z reguły przygotowują jadłospisy na tygodniowy pobyt. Za to bardzo dobra oferta napojów zarówno alkoholowych jak i bez dodatku procentów. Całkiem spory basen. Do plaży niestety trzeba się nieco przejść, ale spacer jeszcze nikomu nie zaszkodził.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.7
zdecydowanie polecam

Super hotel, miło i przyjemnie.Troche za mało wind.:)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.6
zdecydowanie polecam

hotel super, standard wysoki, miła obsługa, czysto i przyjemnie.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Primorsko Del Sol - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
2 os. studio
2 os. pokoj standardowy
apartament dwupomieszczeniowy od strony basenu
pokój dwuosobowy od strony basenu
pokój dwuosobowy z bocznym widokiem na morze

Primorsko Del Sol - Możliwości wyżywienia:


Primorsko Del Sol - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Primorsko Del Sol? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00