cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
  • Hotel Hotel Monte Giner, Paganella
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
03.12 - 07.12
już od 1569 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.12 - 17.12
już od 1569 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Hotel Monte Giner
  • Basen kryty
  • Polska animacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Hotel Monte Giner
star 4

Włochy: Paganella: Molveno
Ocena hotelu Hotel Monte Giner:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Hotel Monte Giner:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 grudnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 grudnia 2022

Hotel Hotel Monte Giner w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 400 m od centrum Mezzana
  • ok. 2 km od stacji narciarskiej Marilleva 900
  • czas dojazdu z lotniska ok. 200 min
  • bezpośrednio przy przystanku skibusa

polozenie

  • ok. 400 m od centrum Mezzana
  • ok. 2 km od stacji narciarskiej Marilleva 900
  • czas dojazdu z lotniska ok. 200 min
  • bezpośrednio przy przystanku skibusa

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • parking: w cenie

karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

50

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych
  • taksa klimatyczna: za opłatą, płatne na miejscu, ok. 1,80 €/os./dzień
  • zakwaterowanie od 15:00, wykwaterowanie do 10:00 


  • INFORMACJE PRZELOTOWE:
    - bagaż rejestrowany: w cenie (do 15 kg o wymiarach nieprzekraczających 80x120x100 cm)
    - bagaż podręczny: w cenie (do 5 kg, o wymiarach nieprzekraczających 55x40x20 cm)
    - uwaga - podana cena nie zawiera bagażu narciarskiego. Bagaż narciarski: za opłatą (do 10 kg, o wymiarach nieprzekraczających 170x40x20 cm, np. pojedynczy zestaw nart + kije lub deska snowboardowa). W celu potwierdzenia możliwości dodania bagażu prosimy o kontakt z punktem sprzedaży
    - bagaż dziecka do 2. roku życia: w cenie (do 5 kg, tylko bagaż podręczny)

  • Ważne informacje:
    - 1 pasażer = jedna sztuka bagażu podręcznego nie większa niż 55x40x20 cm
    - buty/kask nie będą stanowiły odrębnego bagażu (muszą być zapakowane w bagaż rejestrowany)
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • kryty basen z atrakcjami wodnymi 
  • leżaki: w cenie

Dla dzieci

  • miniklub dla dzieci: od 4. r.ż.

Sport i wellness

W cenie
  • sauna fińska 
  • łaźnia parowa
  • strefa spa
Płatne
  • zajęcia sportowe w ośrodku narciarskim: narciarstwo alpejskie, narciarstwo biegowe, snowboard
  • masaże 
  • zabiegi kosmetyczne i odnowy biologicznej

rozrywka

  • muzyka na żywo

Pokoje

Suita junior JSX1
  • 2-4 os.
  • ok. 28 m2
  • pokój dzienno-sypialny
  • sofa
  • balkon
  • wanna
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • szlafroki
  • kapcie
  • TV
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • sejf
  • minibar
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 2-3 os.
  • ok. 20 m2
  • typ Komfort
  • balkon
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • sejf
  • minibar
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2-4 os.
  • ok. 25 m2
  • typ Superior
  • pokój dzienno-sypialny
  • sofa
  • balkon
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • sejf
  • minibar

Wyżywienie

Dwa posiłki plus
  • śniadanie: w formie bufetu
  • kolacja: 4-daniowe menu z bufetem sałatkowym i warzywnym
  • przekąski: ok. 16:00 - 17:00 (codziennie oprócz soboty)
  • Restauracje i bary
  • restauracja
  • bar
  • Dodatkowe informacje
  • menu świąteczne i sylwestrowe
  • kolacja przy świecach z regionalnymi specjałami: raz w tygodniu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Pokoje


    Wyżywienie

    Śniadania w formie bufetu i obiadokolacje serwowane do stolika (do wyboru z 4 pozycji menu), bar sałatkowy, przekąski. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Możliwość dokupienia lunchy (napoje płatne dodatkowo). Raz w tygodniu uroczysta kolacja.

    Internet

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w częściach ogólnodostępnych hotelu.

    Kategoria lokalna

    ****

    Strona www


    Stoki

    Ok. 1 km do najbliższych wyciągów stacji Marilleva 900 (z dostępem do terenów narciarskich Folgarida-Marilleva i Madonna di Campiglio - łącznie 125 km tras) przystanek ski busa bezpośrednio przed hotelem. Ok. 15 km do wyciągów w Pejo (publiczny ski bus 1 raz na godzinę).

    Opinie klientów


    Do dyspozycji gości

    Recepcja, winda, restauracja, bar/kawiarnia, ogrzewana przechowalnia sprzętu narciarskiego, parking. Wypożyczalnia sprzętu narciarskiego w odległości ok. 50 m od hotelu. W cenie: kryty basen z wodospadem, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, Kneipp. Za dodatkową opłatą strefa wellness: solarium, masaże, zabiegi kosmetyczne (czynna codziennie w godz. 14:30-19:30).

    Położenie

    Hotel wybudowany w typowo góralskim stylu, położony w samym centrum małej miejscowości Mezzana, gdzie znajduje się niewielki wybór sklepów, barów i restauracji. Ok. 1 km do najbliższego wyciągu narciarskiego Marilleva 900 z dostępem do terenów narciarskich Folgarida-Marilleva i Madonna di Campiglio (łącznie ok. 125 km tras). Bezpośrednio przed obiektem znajduje się przystanek bezpłatnego publicznego ski busa, który zabiera narciarzy do wyciągu Marilleva 900. Ok. 15 km do wyciągów w Pejo - publiczny ski bus 1 raz na godzinę ok. 25 km do wyciągów w Tonale i na lodowiec Presena - publiczny ski bus 1 raz na dzień. Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 1,80 EUR/os./dzień (nie dotyczy dzieci poniżej 14 roku życia).

    Naszym zdaniem

    Cieszący się dużą popularnością hotel ze wspaniałą rodzinną atmosferę oraz dobrą kuchnię. Stanowi doskonałą propozycję zarówno dla miłośników białego szaleństwa - dzięki swojej lokalizacji blisko znakomitych terenów narciarskich, jak i dla osób szukających relaksu z szeroką ofertą zabiegów.

    Program

    Dzień 1

    Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku na 2 godziny przed wylotem samolotu (dla osób, które uiściły zaliczkę zostaną rozliczone ski passy). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie iczas wolny.
    Dzień 2 - 7

    Pobyt w wybranym hotelu.
    Dzień 8

    Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Wylot do Polski.
    Uwagi do programu

    Dzieci do 14 roku życia mają obowiązek jazdy w kaskach. Aby skrócić czas przejazdu możliwy transfer z przesiadką.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.
    W regionie:

    Val di Sole

    Nazwa mówi sama za siebie - Dolina Słońca zawdzięcza to miano 256 dniom słonecznym w ciągu roku. Ciągnie się na długości ok. 50 km od miasteczka Cles na wschodzie do Przełęczy Tonale na zachodzie, położona jest pomiędzy masywami: Brenta, Ortler i Adamello. Główne ośrodki narciarskie to: Marilleva - Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu, Pejo, Paganella.Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val di Sole to ok. 162 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
    Marilleva - Folgarida

    Powstała z połączenia kiedyś 2 osobnych stacji, a obecnie to łącznie ok. 53 km tras. Wysokość 1300 - 2180 m n.p.m. Ze szczytu rozciąga się wspaniały widok na masyw Brenta i Adamello. Dominują trasy łatwe 25 km i średnie 21 km. Najdłuższa trasa Azzurra Folgarida - 3 km, różnica poziomów 550 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa N1 Nera Folgarida - 1 km, różnica poziomów 550 m. Snowpark Primi Passi dla początkujących. Tereny do jazdy w puchu, np.: Orso Bruno - Malghette, Cogolo - Rabbi. Narciarstwo biegowe - łącznie 50 km tras, najdłuższa trasa Marilleva 900, 7 km, średnia, 890 - 935 m.
    Madonna di Campiglio

    Jedna z najsłynniejszych stacji narciarskich, nie tylko ze względu na walory tras, ale także miasteczko, które stało się mekką celebrytów, wytwornych butików, gospodarzem zawodów Pucharu Świata. Wysokość 1550 - 2550 m n.p.m. Łącznie 90 km tras, dominują średnie 60 km i łatwe 20 km. Najdłuższa trasa Groste - 7 km, różnica poziomów 1000 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m (65% nachylenia). Dla doświadczonych narciarzy polecamy zjazd trasą FIS 3-Tre, gdzie odbywają się zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim mężczyzn (uznawana za jedną z 10-ciu najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach). Snowpark na Passo Groste na mistrzowskim poziomie. Tereny do jazdy w puchu, np.: Val Gelada, Serodoli, Cima Roma, Lago di Tovel. Narciarstwo biegowe - łącznie 21 km tras, najdłuższa trasa (tor Pucharu Świata) - 10 km, średnia, 1575 - 1645 m. Ekspozycja stoków wschód - zachód, poranek proponujemy spędzić na Madonnie, a po południu przenieść się na Passo Groste, dzięki czemu zawsze będzie towarzyszyć nam słońce.
    Pinzolo

    Nieco odizolowany ośrodek, z trudniejszymi trasami niż Madonna di Campiglio. Polecamy dla narciarzy, którzy lubią poszaleć na pustym stoku. Wysokość 800 - 2100 m n.p.m. Łącznie 26 km tras, dominują średnie 18 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Pista Rododendro - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 600 m. Najtrudniejsza trasa Pita Competition - 1,3 km, różnica poziomów 300 m. Snowpark "Brentapark" dla początkujących i zaawansowanych. Dzięki nowo wybudowanej kolejce gondolowej Pinzolo Campiglio Express (4,7 km długości, czas przejazdu 16 min.) możliwość przejazdu na stoki Madonny di Campiglio.
    Adamello Ski: Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu

    Doinwestowany, wysoko położony i zróżnicowany region powstały dzięki połączeniu 3 stacji narciarskich. Piękne widoki! Wysokość 1121 - 3000 m n.p.m. Łącznie 100 km tras: średnie 59 km i trudne 21 km. Passo Tonale 1883 - 2585 m, łącznie 66 km tras: średnie 33 km, łatwe 20 km. Ponte di Legno - Temu 1121 - 2120 m, łącznie 30 km tras: średnie 25 km, trudne 5 km. Lodowiec Presena 2585 - 3000 m, łącznie 4 km tras: trudne 3 km, średnie 1 km. Najdłuższe trasy: Passo Tonale Alpino - 4,5 km, średnia, różnica poziomów 725 m i Ponte di Legno - Temu Angelo - Corno d'Aola - 3,7 km, trudna, różnica poziomów 278 m. Najtrudniejsze trasy Passo Tonale Paradiso - 3 km, różnica poziomów 737 m (uznawana za jedną z 10 najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach), Ponte di Legno Corno d'Aola - 2,7 km, różnica poziomów 650 m, Lodowiec Presena Presena Sinistra - 1 km, różnica poziomów 278 m.
    Pejo

    Warto wybrać się do tego uzdrowiska ze źródłami termalnymi na dzień odpoczynku od nart. Jako ośrodek narciarski polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na szerokie i średnio trudne trasy, a także małą liczbę turystów. Wysokość 1200 - 2400 m n.p.m. Łącznie 15 km tras: średnie 8 km, łatwe 3 km.
    SKI INFO:

    Tereny narciarskie
    : 900-2600 m n.p.m. + Lodowiec Presena 3069 m n.p.m.
    Długość tras
    : 380 km (w tym połowa sztucznie naśnieżanych)
    Trasy łatwe
    : 92 km
    Trasy średnie:
    230 km
    Trasy trudne
    : 60 km
    Wyciągi
    : 109 o łącznej przepustowości 183.300 os./ godz.
    Sezon narciarski
    : grudzień-maj
    Brak możliwości zjazdów na tzw. snow bike.
    Karnety:

    - Skipass Folgarida - Merilleva -ok. 202 - 235 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida i Marilleva.
    - Skipass Folgarida - Marilleva, Pejo i 2 dni Skiarea - ok. 235 - 265 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Pejo, 2 dni Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta.
    - Skipass Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - ok. 255 - 289 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo.
    - Skipass Superskirama - ok. 267 -303 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella i Folgaria Lavarone.
    Ceny karnetówpodane zostałyna dzień 10.10.2021 r.i mogą ulec zmianie.

    Zniżka na karnet

    Istnieje możliwość zakupu karnetu ze zniżką maksymalnie do 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Po upływie tego terminu nie ma możliwości zakupu, zwrotu ani wymiany karnetu. Dzięki umowie z regionem Val di Sole jesteśmy w stanie zaproponować zakup karnetu ze zniżką max. do 30 EUR. Przy rezerwacji w systemie należy zadeklarować chęć zakupu karnetu ze zniżką (zaliczka 50 zł, czyli 11 EUR). Pozostałą część kwoty Klienci dopłacają w GOTÓWCE w EURO u naszego przedstawiciela przy stanowisku Rainbow na lotnisku przed wylotem do Włoch. Otrzymają wówczas imienny voucher, który w kasie przy wyciągu wymieniany jest na imienny karnet.

    Inne

    W regionie:

    Val di Sole

    Nazwa mówi sama za siebie - Dolina Słońca zawdzięcza to miano 256 dniom słonecznym w ciągu roku. Ciągnie się na długości ok. 50 km od miasteczka Cles na wschodzie do Przełęczy Tonale na zachodzie, położona jest pomiędzy masywami: Brenta, Ortler i Adamello. Główne ośrodki narciarskie to: Marilleva - Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu, Pejo, Paganella.Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val di Sole to ok. 162 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
    Marilleva - Folgarida

    Powstała z połączenia kiedyś 2 osobnych stacji, a obecnie to łącznie ok. 53 km tras. Wysokość 1300 - 2180 m n.p.m. Ze szczytu rozciąga się wspaniały widok na masyw Brenta i Adamello. Dominują trasy łatwe 25 km i średnie 21 km. Najdłuższa trasa Azzurra Folgarida - 3 km, różnica poziomów 550 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa N1 Nera Folgarida - 1 km, różnica poziomów 550 m. Snowpark Primi Passi dla początkujących. Tereny do jazdy w puchu, np.: Orso Bruno - Malghette, Cogolo - Rabbi. Narciarstwo biegowe - łącznie 50 km tras, najdłuższa trasa Marilleva 900, 7 km, średnia, 890 - 935 m.
    Madonna di Campiglio

    Jedna z najsłynniejszych stacji narciarskich, nie tylko ze względu na walory tras, ale także miasteczko, które stało się mekką celebrytów, wytwornych butików, gospodarzem zawodów Pucharu Świata. Wysokość 1550 - 2550 m n.p.m. Łącznie 90 km tras, dominują średnie 60 km i łatwe 20 km. Najdłuższa trasa Groste - 7 km, różnica poziomów 1000 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m (65% nachylenia). Dla doświadczonych narciarzy polecamy zjazd trasą FIS 3-Tre, gdzie odbywają się zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim mężczyzn (uznawana za jedną z 10-ciu najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach). Snowpark na Passo Groste na mistrzowskim poziomie. Tereny do jazdy w puchu, np.: Val Gelada, Serodoli, Cima Roma, Lago di Tovel. Narciarstwo biegowe - łącznie 21 km tras, najdłuższa trasa (tor Pucharu Świata) - 10 km, średnia, 1575 - 1645 m. Ekspozycja stoków wschód - zachód, poranek proponujemy spędzić na Madonnie, a po południu przenieść się na Passo Groste, dzięki czemu zawsze będzie towarzyszyć nam słońce.
    Pinzolo

    Nieco odizolowany ośrodek, z trudniejszymi trasami niż Madonna di Campiglio. Polecamy dla narciarzy, którzy lubią poszaleć na pustym stoku. Wysokość 800 - 2100 m n.p.m. Łącznie 26 km tras, dominują średnie 18 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Pista Rododendro - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 600 m. Najtrudniejsza trasa Pita Competition - 1,3 km, różnica poziomów 300 m. Snowpark "Brentapark" dla początkujących i zaawansowanych. Dzięki nowo wybudowanej kolejce gondolowej Pinzolo Campiglio Express (4,7 km długości, czas przejazdu 16 min.) możliwość przejazdu na stoki Madonny di Campiglio.
    Adamello Ski: Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu

    Doinwestowany, wysoko położony i zróżnicowany region powstały dzięki połączeniu 3 stacji narciarskich. Piękne widoki! Wysokość 1121 - 3000 m n.p.m. Łącznie 100 km tras: średnie 59 km i trudne 21 km. Passo Tonale 1883 - 2585 m, łącznie 66 km tras: średnie 33 km, łatwe 20 km. Ponte di Legno - Temu 1121 - 2120 m, łącznie 30 km tras: średnie 25 km, trudne 5 km. Lodowiec Presena 2585 - 3000 m, łącznie 4 km tras: trudne 3 km, średnie 1 km. Najdłuższe trasy: Passo Tonale Alpino - 4,5 km, średnia, różnica poziomów 725 m i Ponte di Legno - Temu Angelo - Corno d'Aola - 3,7 km, trudna, różnica poziomów 278 m. Najtrudniejsze trasy Passo Tonale Paradiso - 3 km, różnica poziomów 737 m (uznawana za jedną z 10 najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach), Ponte di Legno Corno d'Aola - 2,7 km, różnica poziomów 650 m, Lodowiec Presena Presena Sinistra - 1 km, różnica poziomów 278 m.
    Pejo

    Warto wybrać się do tego uzdrowiska ze źródłami termalnymi na dzień odpoczynku od nart. Jako ośrodek narciarski polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na szerokie i średnio trudne trasy, a także małą liczbę turystów. Wysokość 1200 - 2400 m n.p.m. Łącznie 15 km tras: średnie 8 km, łatwe 3 km.
    SKI INFO:

    Tereny narciarskie
    : 900-2600 m n.p.m. + Lodowiec Presena 3069 m n.p.m.
    Długość tras
    : 380 km (w tym połowa sztucznie naśnieżanych)
    Trasy łatwe
    : 92 km
    Trasy średnie:
    230 km
    Trasy trudne
    : 60 km
    Wyciągi
    : 109 o łącznej przepustowości 183.300 os./ godz.
    Sezon narciarski
    : grudzień-maj
    Brak możliwości zjazdów na tzw. snow bike.
    Karnety:

    - Skipass Folgarida - Merilleva -ok. 202 - 235 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida i Marilleva.
    - Skipass Folgarida - Marilleva, Pejo i 2 dni Skiarea - ok. 235 - 265 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Pejo, 2 dni Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta.
    - Skipass Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - ok. 255 - 289 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo.
    - Skipass Superskirama - ok. 267 -303 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella i Folgaria Lavarone.
    Ceny karnetówpodane zostałyna dzień 10.10.2021 r.i mogą ulec zmianie.

    Zniżka na karnet

    Istnieje możliwość zakupu karnetu ze zniżką maksymalnie do 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Po upływie tego terminu nie ma możliwości zakupu, zwrotu ani wymiany karnetu. Dzięki umowie z regionem Val di Sole jesteśmy w stanie zaproponować zakup karnetu ze zniżką max. do 30 EUR. Przy rezerwacji w systemie należy zadeklarować chęć zakupu karnetu ze zniżką (zaliczka 50 zł, czyli 11 EUR). Pozostałą część kwoty Klienci dopłacają w GOTÓWCE w EURO u naszego przedstawiciela przy stanowisku Rainbow na lotnisku przed wylotem do Włoch. Otrzymają wówczas imienny voucher, który w kasie przy wyciągu wymieniany jest na imienny karnet.

    META Description

    Impreza WSS (PRZELOT SAMOLOTEM)

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
    1)

    zarejestrowania swojego przyjazdu
    na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
    oświadczenie
    autodichiarazione)
    2)
    przedstawienia certyfikatu w
    języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
    green pass
    ) zaświadczającego o:
    ·
    ukończeniu całego cyklu szczepień
    co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    ·
    przebytej chorobie COVID-19
    (ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    ·
    negatywnym wyniku testu wymazowego
    (molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
    Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
    Uwaga!!!

    Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
    do:
    - konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
    - wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
    - muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
    - basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
    - targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
    - uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
    - centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
    - salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
    - konkursów publicznych.
    Uwaga!
    Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
    Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
    400-1000 EUR
    zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
    Źródło:
    Uwaga!
    Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
    przy wejściu na lotniska we Włoszech.

    Uwaga!
    Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
    Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
    "

    Wizy

    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
    1)

    zarejestrowania swojego przyjazdu
    na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
    oświadczenie
    autodichiarazione)
    2)
    przedstawienia certyfikatu w
    języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
    green pass
    ) zaświadczającego o:
    ·
    ukończeniu całego cyklu szczepień
    co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    ·
    przebytej chorobie COVID-19
    (ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    ·
    negatywnym wyniku testu wymazowego
    (molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
    Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
    Uwaga!!!

    Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
    do:
    - konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
    - wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
    - muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
    - basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
    - targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
    - uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
    - centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
    - salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
    - konkursów publicznych.
    Uwaga!
    Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
    Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
    400-1000 EUR
    zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
    Źródło:
    Uwaga!
    Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
    przy wejściu na lotniska we Włoszech.

    Uwaga!
    Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
    Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Otium

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Val di Sole/Trentino/Włochy

    Atuty

    strefa wellness z basenem, w centrum Mezzany, terminy Free Ski

    Położenie

    na wysokości ok. 920 m n.p.m. w miejscowości Mezzana w Dolinie Val di Sole we włoskim Trydencie

    Wyciągi narciarskie

    do gondoli Marilleva 900 ok. 2 km (połączenie z trasami i wyciągami Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - Folgarida-Marilleva-Madonna di Campiglio-Pinzolo). Przystanek skibusa do Marilleva 900 (gratis) znajduje się ok. 100 m od obiektu. Do regionu Adamello Ski (Tonale-Ponte di Legno) ok. 20 km

    Wyposażenie

    recepcja, restauracja, bar, winda, sejf, czytelnia, przechowalnia sprzętu narciarskiego, parking (gratis). Hotel posiada 4 piętra

    Internet

    tak (Wi-Fi - gratis)

    Karty kredytowe

    tak (Visa, Mastercard)

    Sport i relaks

    strefa wellness (gratis, czynna w wyznaczonych godzinach) - basen, hydromasaż, vitarium, sauna, łaźnia turecka, kneipp oraz za opłatą - masaże, zabiegi kosmetyczne; miniclub dla dzieci od 4 roku życia (w określonych godzinach, w jęz. włoskim)

    Szkolenie narciarskie Val di Sole/Marilleva 1400 lub Folgarida

    w terminach 13.01-22.02.2019 proponujemy (dodatkowo płatne) 6-dniowe grupowe szkolenia narciarskie na wszystkich poziomach zaawansowania dla dzieci od 4 lat, młodzieży i dorosłych - 2,5 h dziennie i dla jeżdżących w stopniu min. podstawowym dzieci 6-12 lat - 4,5 h lub 5,5 h dziennie. (Uwaga! w Marillevie nie prowadzimy szkoleń na poziomie 0 dla dzieci, zajęcia dla początkujących odbywają się w Folgaridzie). Fakultatywna dopłata przy rezerwacji. Szczegóły i ceny na stronie www - Szkolenia narciarskie - info

    Pokoje Standard

    (ok. 16-18 m2), hotel dysponuje 53 dwuosobowymi pokojami z możliwością dwóch dostawek. Łazienka z WC, suszarka do włosów; telefon, sejf, TV-sat, mini-bar, balkon. Na zapytanie (za dopłatą) dostępne pokoje Comfort, Family, Superior, Delux

    Wyżywienie

    śniadania w formie bufetu, popołudniowe przekąski (domowe ciasto, mini pizza, owoce), ciepłe 3-daniowe kolacje (wybór z menu), sałatki w formie bufetu. Napoje do posiłków dodatkowo płatne.

    Pieski

    nie

    Kategoria lokalna

    ****

    Kolacja Wigilijna

    w cenie

    Kolacja Sylwestrowa

    w cenie

    Świadczenia

    7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie wg opisu, ubezpieczenie Signal Iduna - Bezpieczne Podróże (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) - KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, opieka włoskiego kontrahenta

    Uwaga

    zalecamy zwiększenie ubezpieczenia OC Signal Iduna do kwoty 30 000 euro - 25 zł/os./pobyt

    Obowiązkowe opłaty na miejscu

    taksa klimatyczna ok. 1,80 euro os./dzień (płatna dla osób od 14 r.ż.)

    Zakwaterowanie

    przyjazd - od godz. 14.00, wyjazd - do godz. 10.00

    Autokar

    przejazd komfortowym autokarem (klimatyzacja, WC, bar, video), warunki przewozu, cennik, program i rozkład jazdy na stronie organizatora.

    Zniżki (na dostawkach) i dopłaty

    dzieci do 2 lat - gratis, dzieci 3-7 lat - 50% zniżki, dzieci 8-10 lat - 30% zniżki, dzieci 11-13 lat - 20% zniżki, od 14 lat - 10% zniżki. W terminach Free Ski - zniżki wg cen w systemie. Dopłata do pokoju jednoosobowego 580 zł/tydzień (na zapytanie). Dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji 2,66%

    Oferta Free Ski

    W terminach 01- 23.12.2018, 16-24.03.2019, 23-31.03.2019, 30.03-14.04.2019 karnet 6-dniowy Folgarida-Marilleva w cenie. W dniu rezerwacji istnieje możliwość dopłaty do karnetu Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta (obejmuje Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Pejo) - w terminie 16-24.03.2019 - 290 zł/os., w terminie 23-31.03.2019 - 210 zł/os.W dniu rezerwacji istnieje również możliwość dopłaty do karnetu Superskirama Adamello Brenta w terminach 01-23.12.2018 - 100 zł/os., w terminie 30.03-14.04.2019 - 210 zł/os.; wymagane zgłoszenie przy rezerwacji

    Uwaga

    W pozostałych terminach na podstawie vouchera Otium w kasach zniżka na karnety Folgarida-Marivella, SkiArea, (FM, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Pejo) - 5% na osobę. Dzieci do 8 lat - gratis (1 karnet dla dziecka gratis na 1 karnet dla osoby dorosłej)


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Otium Travel, które specjalizuje się w organizacji wyjazdów zimowych. W ofercie ma blisko 450 obiektów w Alpach, Dolomitach i Tatrach oraz ponad 100 hoteli i apartamentów w ofercie letniej. Najczęściej wybierane przez klientów kierunki to Włochy, Austria, Francja, a także słowackie Tatry Niskie i Wysokie. Biuro Podróży Otium Travel to oferuje także szeroką bazę apartementów i hoteli na wakacje w Chorwacji.

    Specjalnością Biura Podróży Otium Travel są wyjazdy dostosowane do potrzeb i możliwości każdego klienta. Oferta obejmuje liczne zniżki na karnety narciarskie i wyjazdy last minute. Dbając o komfort turystów biuro zapewnia loty czarterowe do wielu regionów narciarskich, a co roku wprowadza nowe regiony, tak aby stali klienci mogli skorzystać z nowych propozycji wyjazdu. Dla osób z mniej zasobnym potfelem Biuro Podróży Otium Travel proponuje możliwość dojazdu do głównych ośrodków narciarskich autokarem. Istnieje także możliwość przygotowania oferty na specjalne zamówienie.


    Ski Sun

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ****Włochy/Dolomity

    DLA NARCIARZY

    Gwarancja śniegu!Wyciąg: ok. 1,5 km (Folgarida/Marilleva i Madonna di Campiglio).Skibus: przed obiektem.Trasa biegowa: ok. 300 m.Wypoż. sprzętu: ok. 20 m (10% zniżki).Narciarnia: w hotelu

    ATUTY

    Lubiany hotel w centrum miejscowość i jednocześnie blisko wyciągówKryty basen

    POŁOŻENIE

    w centrum Mezzany/Marillevy. 

    HOTEL

    hotel z 50 pokojami. Recepcja, pomieszczenia klubowe (w tym przytulna izba winiarska i palarnia), sala śniadaniowa/jadalnia. WLAN gratis. 

    KATEGORIA LOKALNA

    4 gwiazdki

    POKOJE

    z prysznicem, WC, suszarką, telefonem, TV sat., sejfem, minibarem (za opłatą) i balkonem. S1/S6: pokój 1-os.S2/S5: przestronne i komfortowe pokoje (ok. 20 m kw.) z miejscem do siedzenia.S3: pokój 2-os. Elite (ok. 20-25 m kw.) nowoczesne, dodatkowo drewniana podłoga i plazma.S4: juniorsuite (ok. 30 m kw.), nowo wyremontowane, jak Elite, dodatkowo kącik do siedzenia, pantofle i płaszcze kąpielowe w cenie.Pokoje dla niepełnosprawnych na zapytanie.

    WYŻYWIENIE

    bufet śniadaniowy. Wieczorem wybór 4-daniowego menu, bufet sałatkowy/warzywny. 1 x na tydz. uroczysta kolacja z tradycyjnymi przysmakami lokalnej kuchni. Wypieki, przystawki i owoce 16-17:00 (oprócz soboty). Święta/ Sylwester: menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe.

    WELLNESS

    kryty basen (ok. 55 m kw.) z urządzeniem do pływania pod prąd i wodospadem, jacuzzi, nowa sauna dla ok. 12 os., nowe pomieszczenie relaksacyjne, łaźnia parowa, vitarium i kąpiele Kneippa. 

    ROZRYWKA

    1 x na tydzień muzyka na żywo. Pokój gier.

    PARKOWANIE

    w cenie.

    ZWIERZĘ DOMOWE

    nie.

    OPŁATA KLIMATYCZNA

    ok. 2,50 EUR/dzień/os. od 14 lat.


    Wygoda Travel

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Jednym zdaniem

    Eleganckie, stylowe wnętrza i pokoje, perfekcyjna kuchnia oraz bliskość stacji narciarskiej Marilleva/Folgarida to atuty tego hotelu.

    Położenie

    hotel usytuowany w  centrum miasteczka Mezzana, ok. 2 km od stacji Marilleva 900 (połączonej z Folgaridą oraz Madonną di Campiglio), 21 km od terenów narciarskich Adamello Ski (Passo Tonale).

    Hotel

    prowadzony przez rodzinę Pangrazzi oferuje komfort wypoczynku i spełnia oczekiwania wymagających klientów.

    Pokoje

    standard: 2-, 3-, 4-osobowe, w każdym znajduje się; łazienka z prysznicem, suszarką do włosów; telefon, TV sat, Wi-Fi (gratis), sejf, minibarek, szlafrok. comfort: 2-, 3-, 4-osobowe, w każdym znajduje się; łazienka z prysznicem, suszarką do włosów; telefon, TV sat, Wi-Fi (gratis), sejf, minibarek, szlafrok, balkon.

    Do dyspozycji

    centrum wellness; basen, jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, Kneipp; solarium (odpłatnie), masaże i zabiegi estetyczne (odpłatnie), restauracja, sejf, narciarnia, winda, garaż (odpłatnie), parking. Przystanek skibusa przed hotelem.

    Po nartach

    w Mezzanie znajdują się restauracje, bary, sklepy, pizzerie oraz centrum wspinaczkowe.

    Kuchnia

    śniadania - bufet szwedzki, podwieczorek w godzinach 15.30-17.00: zupa, owoce, pizze w kawałkach, ciasto; obiadokolacje 4-daniowe- bufet sałatkowo-przystawkowy, pierwsze i drugie danie (wybór spośród kilku wariantów), deser.

    Program narciarski

    ze względu na położenie hotelu w pobliżu wyciągów Marillevy sugerujemy skupić się na połączonych wyciągach Marillevy, Folgaridy i Madonny di Campiglio. W zależności od wybranego karnetu narciarskiego istnieje możliwość indywidualnej realizacji następujących programów narciarskich: 6x Marilleva/Folgarida lub  Marilleva/Folgarida/ Madonna di Campiglio lub dowolny program w oparciu o karnet Superskirama.

    Ramowy program imprezy

    Ramowy program imprez samolotowych: Dzień 1: zbiórka na lotnisku na 2 godz. przed wylotem. Przylot, transfer do hotelu, zakwaterowanie, obiadokolacja. Dzień 2-7: białe szaleństwo. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie, transfer na lotnisko, wylot do Polski. Sprawdź rozkład lotów. Ramowy program imprez autokarowych: Program klasyczny 7-noclegowy: Dzień 1: wyjazd zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Czechy i Austrię. Dzień 2: przyjazd do Włoch, zakwaterowanie, obiadokolacja. Dzień 3-8: białe szaleństwo. Dzień 9: śniadanie, wykwaterowanie, wyjazd do Polski, przejazd przez Włochy i Austrię. Dzień 10: przejazd przez Czechy, przyjazd do Polski w godzinach wczesno-porannych. W terminie 18.03.2016-26.03.2016 -  6 noclegów na miejscu i 6 dni jazdy na nartach. Program analogiczny, jak dla Taniego Szusowania. Sprawdź rozkłady jazdy dla pobytów 5-, 6- i 7-noclegowych. Ramowy program imprez z dojazdem własnym: Program klasyczny 7-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-7: białe szaleństwo. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.

    Cena zawiera

    zakwaterowanie wg wybranej oferty * śniadania, podwieczorek i obiadokolacje * korzystanie z centrum wellness * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NNW z włączeniem sportów zimowych i chorób przewlekłych * transport do hotelu wg wybranej oferty (dotyczy oferty autokarowej i samolotowej) * karnet w oznaczonych terminach * podatek VAT.

    Dopłaty opcjonalne

    karnet poza oznaczonymi terminami * ubezpieczenie rozszerzone (koszty leczenia 30 000 ) * ubezpieczenie SKI OC.

    Cena nie zawiera

    napojów do obiadokolacji * transferów do wyciągów * odpłatności za masaże, zabiegi estetyczne oraz solarium * opieki rezydenta w terminie sylwestrowym.

    Dopłaty obligatoryjne

    opłata klimatyczna (płatna na miejscu) 1,3 Eur/os/dzień dla osób powyżej 12 roku życia.

    Karnet w cenie

    w terminach 5.12-12.12;12.12-19.12;02.04-09.04 wliczony jest karnet 6 x Superskirama. w terminach 09.01-16.01 wliczony został karnet 6 x Marilleva Folgarida;12.03-19.03;19.03-25.03 wliczony jest karnet 6 x Skiarea Campiglio Dolomiti Brenta.

    Uwaga

    dla naszych Klientów specjalne zniżkowe karnety: Skiarea Campiglio Dolomiti Brenta lub karnet Marilleva Folgarida do zakupu przez naszą stronę www (oszczędzasz do 25 euro/os.). Możliwość dokupienia karnetu opcjonalnego do 5 dni przed wyjazdem!

    Najważniejsze cechy hotelu

    Nowość 2 km od wyciągów Świetna kuchnia


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

    Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

    Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


    Volare Travel

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Włochy

    Położenie

    hotel Monte Giner usytuowany jest w miasteczku Mezzana i oferuje bezpłatny transfer do wyciągów narciarskich w miejscowościach Folgarida, Marilleva i Madonna di Campiglio. Hotel Active Monte Giner usytuowany jest w samym sercu regionu obejmującego dolinę Val di Sole oraz miejscowości Mezzana i Marilleva.

    Serwis

    centrum odnowy biologicznej obejmuje saunę i łaźnię turecką. Goście mogą również korzystać z masaży i zabiegów kosmetycznych. Do dyspozycji klientów tradycyjna trydencka restauracja oraz bar, Internet.

    Pokoje

    54 pokoje, hotel oferuje różne typy pokoi - Standard, Comfort, Family, Superior, De luxe z możliwością 2 dostawek, przestronne i komfortowo urządzone pokoje wyposażone w minibar i TV SAT z łazienką.

    Wyżywienie

    śniadania w formie bufetu, obiadokolacje serwowane.

    Cena obejmuje

    7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie, karnet 6 dniowy Superskirama, obowiązkowe ubezpieczenie KL, NNW i bagaż w wys. 40 zł/os.

    Cena nie obejmuje

    napoi do obiadokolacji, opcjonalnego ubezpieczenia OC SKI w wys. 40 zł/os.

    Zniżki

    przy dwóch osobach pełnopłatnych na 3 i 4 łóżku (dostawce) dzieci 0-2 lat gratis, 3-7 lat 50%, 8-10 lat 30%, 11-13 lat 20%, powyżej 14 lat 10%.

    Dopłaty

    do pokoju 1 os. 550zł.

    ATUTY OBIEKTU

    - dogodne położenie - doskonała baza wypadowa na pobliskie wyciągi narciarskie - centrum odnowy bilogicznej


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Volare Travel, które powstało w roku 2004 jako organizator sportów zimowych i specjalista wycieczek narciarskich we Włoszech. Obecnie, w ramach oferty zimowej, należy do ścisłej czołówki polskich touroperatorów. Organizuje wakacje w najlepszych regionach narciarskich Włoch (m. in. Madonna di Campiglio, Val di Fiemme, Livigno, Val di Sole, czy Val di Fassa) i Austrii (Dolina Zillertal, Hintertux, Zell am See czy Kaprun).

    W ofercie Volare Travel znajdują się dogodnie położone i dobrze wyposażone apartamenty z aneksami kuchennymi dla narciarzy oraz hotele o wysokim standardzie dla najbardziej wymagających osób. Biuro Podróży Volare Travel organizuje wyjazdy narciarskie dla klientów indywidualnych oraz grup zorganizowanych, a także wyjazdy incentive w oparciu o autokar i dojazd własny oraz z możliwością przelotu.

    Volare Travel zapewnia wykwalifikowaną kadrę instruktorów, którzy dokładają wszelkich starań aby wypoczynek narciarski był niezwykłą przygodą organizując zawody narciarskie, zjazdy poza trasami, wyjazdy na heliski i szereg innych atrakcji.


    Europe Mountains

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Mezzana

    OPIS

    4-gwiazdkowy hotel Hotel Monte Giner leży 250 metrów od centrum Mezzana.
    W pokojach goście mają do dyspozycji takie udogodnienia jak balkon, sejf w pokoju oraz telewizja kablowa. Dostępny jest także WI-FI w częściach wspólnych hotelu.
    W obiekcie Hotel Monte Giner jest strefa wellness, a w niej m.in. basen kryty, łaźnia parowa oraz sauna fińska. Warto z niej skorzystać po aktywnym dniu.
    W okolicy znajduje się 82 km tras narciarskich należących do stacji narciarskich w regionie Val di Sole. Najbliższy wyciąg znajduje się 1.4 km od obiektu.

    Komfort pokój dla 2-4 osób z balkonem

    Idealny pokój dla rodziny z dwójką dzieci. Podwójne łóżko oraz 2 dostawki zapewniają komfort podczas pobytu. Pokój posiada takie udogodnienia jak: telefon, Tv, minibar, sejf, balkon oraz prywatną łazienkę z prysznicem i toaleta. Powierzchnia około 20 m².

    Komfort pokój dla 2-4 osób z balkonem

    balkon, klimatyzacja, minibar, sejf w pokoju, suszarka do włosów, szlafroki, telefon, telewizja kablowa, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

    W CENIE

    Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW.Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.Informację, jakie dodatkowe świadczenia zawarte są w cenie otrzymacie Państwo w trakcie procesu rezerwacji.

    PŁATNE NA MIEJSCU

    Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

    ODLEGŁOŚCI

    Centrum - 285 m.Wyciągi - 1.4 km.

    PARKING

    garaż, parking niestrzeżony.

    USŁUGI NARCIARSKIE I ROWEROWE

    wynajem rowerów, schowek na rowery.

    INTERNET

    WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach, kącik internetowy.

    USŁUGI SPA I WELLNESS

    basen kryty, centrum odnowy biologicznej, łaźnia parowa, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacja skóry, sauna fińska, masaże, wellness 250 m².

    SPORT W HOTELU

    taras.

    USŁUGI DLA DZIECI

    łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka, menu dla dzieci.

    INFORMACJA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH

    udogodnienia dla niepełnosprawnych.

    USŁUGI HOTELOWE

    restauracja, lounge, pokój telewizyjny, leżaki, czytelnia, winda, bar, pokój śniadaniowy, serwis bagażowy, recepcja.

    WYPOSAŻENIE POKOI

    klimatyzacja, balkon, telewizja kablowa, sejf w pokoju, minibar, telewizja satelitarna, telefon, szlafroki, wanna lub prysznic, suszarka do włosów.

    ZWIERZĘTA

    zwierzęta nie są przyjmowane.

    WARUNKI REZYGNACJI

    Do 31 dni przed wyjazdem rezygnacja bezkosztowa (zwrot 100% wpłat), w okresie od 30 do 14 dni przed wyjazdem rezygnacja 40% kosztów (60% zwrotu), w okresie od 13 do 8 dni przed wyjazdem rezygnacja 70% kosztów (30% zwrotu), w okresie od 7 do 0 dni przed wyjazdem rezygnacja 100% kosztów (brak zwrotu). Kwoty zwrotów wyliczane są na podstawie wpłaconych środków w złotówkach (PLN).

    WARUNKI PŁATNOŚCI

    Zaliczka w wysokości 50 euro za rezerwację płatna w momencie rezerwacji, dopłata na 42 dni przed wyjazdem. Kwota w złotówkach (PLN) liczona jest według aktualnego średniego kursu nbp.pl z dnia poprzedzającego płatność.


    Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

    III Millenium

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    ****

    REGION

    Włochy/ Trentino/ Mezzana

    Odległość od centrum

    500 m.

    Odległość od stoków

    Marilleva 900m 1,5 km.

    Opis

    Hotel Monte Giner usytuowany jest w miasteczku Mezzana i oferuje bezpłatny transfer do wyciągów narciarskich w miejscowościach Folgarida, Marilleva i Madonna di Campiglio. Do dyspozycji Gości jest zaplecze spa i tradycyjna trydencka restauracja. Pokoje urządzone zostały w prostym stylu i wyposażone są w minibar oraz telewizor z dostępem do kanałów telewizji satelitarnej. W holu można bezpłatnie korzystać z bezprzewodowego dostępu do Internetu. Po wycieczce lub popołudniu spędzonym na stoku narciarskim Goście mogą zrelaksować się w barze, w którym serwowane są przekąski oraz wino. Centrum odnowy biologicznej dysponuje sauną i łaźnią turecką. Na miejscu dostępne są również masaże i zabiegi kosmetyczne. Hotel Active Monte Giner usytuowany jest w samym sercu regionu obejmującego dolinę Val di Sole oraz miejscowości Mezzana i Marilleva. W regionie tym odbywają się mistrzostwa świata w kolarstwie górskim oraz w kajakarstwie. Dojazd samochodem do miejscowości Madonna di Campiglio zajmuje 30 minut.

    Check in/out

    15.00 / 10.00

    Cena zawiera

    -

    Do zapłaty na miejscu

    podatek miejski od 14 roku życia 1,30E/os/dziń

    Oferta z dojazdem własnym zawiera

    Zakwaterowanie z wybranym wyżywieniem, ubezpieczenie NNW, KL, CP i SKI.

    Oferta z przelotem zawiera

    przelot liniami low cost, bagaż podręczny, bagaż główny, przewóz sprzętu narciarskiego oraz pakiet zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW, KL, CP i SKI, transfer zbiorowy lotnisko-hotel-lotnisko.

    Ryanair - 10kg/os, wymiary

    55x40x20 cm i mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20 cm, bagaż rejestrowany w wadze do 15kg/os,

    Wizzair - 10kg/os, wymiary

    56x45x25 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 32kg/os,

    Norwegian - 10kg/os, wymiary

    55x40x23 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 20kg/os

    Vueling - 10kg/os, wymiary

    55x40x20 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 23kg/os

    Easy Jet - 10kg/os, wymiary

    55x40x20 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 20kg/os

    UWAGA

    Bagaże rejestrowane muszą stanowić jeden pakunek, nie mogą być dzielone na kilka mniejszych i nie mogą być sumowane z bagażami podręcznymi.

    SPRZĘT NARCIARSKI

    narty/deska snowboardowa, buty i kijki muszą stanowic jeden pakunek i nie mogą byc przewożone w odzielnych torbach;waga do 20 kg.

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(3% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Warunki transferu shuttle busem

    Shuttle bus jest prywatnym transportem zbiorowym, dowożącym klientów do różnych hoteli,zatrzymuje się tylko w miejscach przystosowanych do postoju, jeśli przed obiektem nie ma takiego miejsca, shuttle bus zatrzyma się w najbliższym przystosowanym do tego miejscu. Istanieje możliwość dokonania upgrade'u usługi w postaci zamiany na transfer indywidualny za dodatkową opłatą.

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    Cena zawiera przelot samolotem, który odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Norwegian, Vueling i Easy Jet III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych;przelot odbywa się wg zasad przewoźnika za które III MILLENIUM T.O. nie ponosi odpowiedzialności.


    Nekera

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    WLOCHY

    Położenie

    spokojne, ok. 400 m. od centrum Mezzana. Ośrodek narciarski Marilleva 900 oraz wyciąg narciarski Contre Copai w odległości ok. 1,5 km. Przystanek skibusa 30 m. Hotel zapewnia bezpłatny transfer do ośrodka Marilleva 900. Dodatkowo publiczny skibus i publiczne środki transportu. Wynajem nart i sptzętu narciarskiego w punkcie oddalonym o 20 m. (dla Gości hotelu 10% zniżka). 

    Wyposażenie

    hotel oferuje 50 pokoi. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją, trzy pomieszczenia do wypoczynku, winda, restauracja, tyrolska izba z winiarnią. 

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi na nerenie hotelu i w pokojach gratis. 

    Zakwaterowanie

    pokoje dwuosobowe Comfort (DBL COMFORT): ok. 20 m2; ogrzewanie, TV-Sat., telefon, sejf, minibar (za opłatą), balkon, prysznic, WC, suszarka. Dla 2 osób. Pokoje dwuosobowe Elite (DBL ELITE): ok. 25 m2; dodatkowo rozkładana sofa dla 1 osoby. Junior Suite (JS): ok. 30 m2; dodatkowo kącik wypoczynkowy i rozkładana sofa dla 1-2 osób. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis. 

    Sport i Wellness

    basen kryty z hydromasażem, wodospad, ścieżka Kneippa, vitarium. Za opłątą: masaże i zabiegi kosmetyczne. 

    Rozrywka

    raz w tygodniu wieczorem muzyka na żywo. 

    Wyżywienie

    z dwoma posiłkami: śniadanie w formie bufetu, kolacja w formie 4-daniowego menu z bufetem sałatkowym. Raz w tygodniu kolacja przy świecach z lokalnymi specjałami. Codziennie z wyjątkiem sobót popołudniowa przekąska w godz. 16-17:00 (zupa, przekąski, wypieki, owoce, soki). 

    Święta/Sylwester

    menu świąteczne 24.12 i sylwestrowe 31.12 w cenie. 

    Kategoria Nekera

    4 gwiazdki, kategoria lokalna: 4 gwiazdki.

    Narciarnia

    przechowalnia nart i suszarnia butów w hotelu. 

    Parkowanie

    miejsca parkingowe przy hotelu gratis. 

    Zwierzęta domowe

    hotel nie akceptuje zwierząt domowych. 

    Opłata klimatyczna

    1,80 EUR os./dzień (Goście powyżej 14 lat), płatna na miejscu w hotelu. 

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).

    Mocne strony

    - Położony w sercu doliny Val di Sole- Bezpłatny skibus do ośrodka Marilleva- Centrum odnowy biologicznej i Spa- Popołudniowa przekąska gratis


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Dolomity, Włochy

    UWAGA!

    OPIS AKTUALNY DLA SEZONU ZIMA 2017/18.

    Ski info

    Gwarancja śniegu! Wyciąg: ok. 1,5 km (Folgarida/Marilleva i Madonna di Campiglio)Skibus: przed obiektem (hotelowy lub publiczny)Trasa biegowa: ok. 300 mWypoż. sprzętu: ok. 20 mNarciarnia: w hotelu

    Położenie

    w centrum Mezzany/Marillevy.

    Wyposażenie

    zadbany, cieszący się dużą popularnością hotel z 54 pokojami. Recepcja, pomieszczenia klubowe (w tym przytulna izba winiarska i palarnia), sala śniadaniowa/jadalnia, bar/kawiarnia, mała dyskoteka dla gości hotelowych, winda. WLAN gratis.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie (A)

    z prysznicem, WC, suszarką, telefonem, TV sat., sejfem, minibarem (za opłatą) i balkonem. A1A: pokój 1-os. A2A/T2A: pokój 2-os. A2B: przestronne i komfortowe pokoje (ok. 20 m kw.) z miejscem do siedzenia.

    Rozrywka

    1 x na tydz. muzyka na żywo. Za opłatą: pokój z konsolami do gier.

    Wellness

    kryty basen (ok. 55 m kw.) z urządzeniem do pływania pod prąd i wodospadem, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, vitarium i kąpiele Kneippa. Za opłatą: solarium, masaże, zabiegi kosmetyczne, rozmaite kąpiele.

    Wyżywienie

    bufet śniadaniowy. Wieczorem wybór 4-daniowego menu, bufet sałatkowy/warzywny. 1 x na tydz. uroczysta kolacja z tradycyjnymi przysmakami lokalnej kuchni. Wypieki, przystawki i owoce 16-17:00 (oprócz soboty).

    Święta/Sylwester

    menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe.

    Zniżki (A)

    1-2 dzieci (od 2 lat): zniżka procentowa.

    Opłata klimatyczna

    ok. 1,80 EUR/dzień/os. od 14 lat.

    Parkowanie

    w cenie.

    Zwierzę domowe

    nie.

    Wcześniej = taniej (A)

    5% zniżki przy rez. do 31.10 (nie łączy się z innymi zniżkami).

    N Plus

    Zniżki na skipass: (od 3 dni) "Folgarida/Marilleva", "Folgarida/Marilleva/Pejo z 2-dniowym Skiarea" lub "Campiglio Dolomiti Brenta": ok. 5% (oprócz 26.12-5.01), ok. 10% w terminach 6.01-20.01, 17.03-31.03, na skipass (od 4 dni) ok. 10% w terminie 22.12-26.12 i 31.03-7.04.18. Zniżki na skipassy dostępne są w punkcie sprzedaży (kasie). 


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Hotel Monte Giner

    Opinie o Hotelu Hotel Monte Giner

    Hotel Monte Giner - możliwości zakwaterowania:

    junior suite juniorsuite
    comfort 2/3
    Standard Pokój 2 os. Comfort
    standard pokój 2-os elite
    Pokoj dwuosobowy + 1x dostawka
    Pokoj dwuosobowy + 2x dostawka
    Pokoj 2 osobowy
    pokoj 2 os. SUPERIOR
    Komfort pokój dla 2-4
    Pokoj typ ELITE
    Pokoj typ ELITE
    Pokoj typ ELITE
    pokoj SUPERIOR
    Pokoj 1 osobowy
    Pokoj 2 osobowy + dostawka
    pokoj SUPERIOR

    Hotel Monte Giner - Możliwości wyżywienia:


    Hotel Monte Giner - miasta wylotu:


    Hotel Monte Giner - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Hotel Monte Giner? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00