cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
  • Hotel Hotel Girasole 2000 , Lombardia
1 / 30
Ocena
hotelu:
3.1 / 5
Najbliższy termin
30.11 - 03.12
już od 573 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.12 - 08.12
już od 573 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Hotel Girasole 2000
  • Polska animacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Hotel Girasole 2000
star 3

Włochy: Lombardia
Ocena hotelu Hotel Girasole 2000 :
3.1 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Hotel Girasole 2000 :
  • Lokalizacja
    4.7
  • Hotel
    2.3
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    2.3
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 grudnia 2019

Hotel Hotel Girasole 2000 w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Włochy/Lombardia

Położenie:

- Bormio - ok. 10 km od centrum miejscowości - bezpośrednio przy wyciągu narciarskim  

Wyposażenie hotelu:

- recepcja - restauracja, bar - przechowalnia sprzętu narciarskiego - sala TV - tenis stołowy - wellness (sauna, whirlpool i masaże dodatkowo płatne)

Pokoje:

DBL standard -  łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - TV SAT, telefon - ogrzewanie DBL superior - odnowione - dodatkowo sejf

Wyżywienie:

Half Board (HB) śniadania w formie bufetu, kolacje serwowane, bar sałatkowy Full Board (FB) - dodatkowo lunch do samodzielnego przygotowania Kolacja świąteczna w cenie

Dodatkowe informacje:

- opłata klimatyczna, 1,60 EUR/noc - łóżeczko dla dziecka na zapytanie, bezpłatnie - zakwaterowanie  od 14:00, wykwaterowanie do 11:00

Adres:

Adres: Localita Bormio, 2000, 23032 Bormio SO, Włochy Telefon: +39 0342 904652


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Otium

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Bormio & Valli/Lombardia/Włochy

Atuty

na narty w butach, super tanie szusowanie, napoje do kolacji w cenie

Położenie

na wysokości ok. 2000 m n.p.m., w centrum stacji narciarskiej Bormio 2000 we włoskiej Alta Valtelina (Lombardia). Do centrum historycznego Bormio ok. 10 km. Po zamknięciu gondoli dojazd tylko samochodem lub taxi. Do lotniska w Bergamo ok. 180 km

Wyciągi narciarskie

bezpośrednio przy trasie narciarskiej - przy stacji Bormio 2000. Do pozostałych terenów narciarskich regionu 4 Valli - St. Caterina Valfurva ok. 20 km, Oga-Isolaccia ok. 17 km

Wyposażenie

recepcja, winda, sejf (w recepcji), restauracja, bar, dyskoteka, sala TV, przechowalnia sprzętu narciarskiego, parking (gratis, ograniczona liczba miejsc). Hotel posiada 3 piętra.

Internet

tak (Wi-Fi, gratis, w wyznaczonych miejscach)

Karty kredytowe

tak (Visa, MasterCard, AmEx, Diners)

Sport i relaks

sauna i hydromasaż (za opłatą, ok. 5 euro/1 godz.); bilard, tenis stołowy

Pokoje

(ok. 14-20 m2), hotel dysponuje 40 dwuosobowymi pokojami z możliwością dwóch dostawek - typu Standard i Superior (odnowione). Łazienka z WC; TV-sat, telefon, sejf (w pokojach superior). Na dostawkach możliwe łóżko piętrowe.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu i 3-daniowe ciepłe kolacje (wybór z menu). 1/4 l wina oraz 1/2 l wody lub napój bezalkoholowy do kolacji w cenie

Pieski

nie

Kategoria lokalna

***

Kolacja Wigilijna

w cenie.

Kolacja Sylwestrowa

obowiązkowo płatna 30 euro/os.

Świadczenia

7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie wg opisu, ubezpieczenie Signal Iduna - Bezpieczne Podróże (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) - KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, opieka włoskiego kontrahenta

Uwaga

Zalecamy zwiększenie ubezpieczenia OC Signal Iduna do kwoty 30 000 euro - 25 zł/os./pobyt

Obowiązkowe opłaty na miejscu

taksa klimatyczna ok. 1,30 euro/os./dzień od 14 lat.

Zakwaterowanie

przyjazd - od godz. 14.00, wyjazd - do godz. 11.00

Zniżki (na dostawkach) i dopłaty

dzieci do 6,9 lat - gratis, dzieci 7-14,9 lat- 50% zniżki, od 15 lat - 20% zniżki. W terminach Free Ski zniżki według cen na stronie. Dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji 2,66%

Oferta Free Ski

w terminach 01-21.12.2019, 06-31.01.2020 oraz 21.03-do zamknięcia stacji narciarskich karnet 6-dniowy Bormio & Valli (Bormio, St. Caterina, Isolaccia-Oga) w cenie. Dzieci do 7,9 lat gratis (1 karnet dla dziecka gratis na 1 karnet dla osoby dorosłej). Istnieje możliwość dopłaty do karnetu 6-dniowego Alta Valtellina - w terminach 01.12-20.12.2019 oraz 11.04-do zamknięcia stacji narciarskich- 355 zł/os.

Promocje

Promocja 7=5 w terminie 30.11-28.12.2019, promocja 7=6 w terminach 05.01-15.02.2020, 29.02-13.04.2020. Ceny w systemie i na stronie internetowej zawierają promocje


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Otium Travel, które specjalizuje się w organizacji wyjazdów zimowych. W ofercie ma blisko 450 obiektów w Alpach, Dolomitach i Tatrach oraz ponad 100 hoteli i apartamentów w ofercie letniej. Najczęściej wybierane przez klientów kierunki to Włochy, Austria, Francja, a także słowackie Tatry Niskie i Wysokie. Biuro Podróży Otium Travel to oferuje także szeroką bazę apartementów i hoteli na wakacje w Chorwacji.

Specjalnością Biura Podróży Otium Travel są wyjazdy dostosowane do potrzeb i możliwości każdego klienta. Oferta obejmuje liczne zniżki na karnety narciarskie i wyjazdy last minute. Dbając o komfort turystów biuro zapewnia loty czarterowe do wielu regionów narciarskich, a co roku wprowadza nowe regiony, tak aby stali klienci mogli skorzystać z nowych propozycji wyjazdu. Dla osób z mniej zasobnym potfelem Biuro Podróży Otium Travel proponuje możliwość dojazdu do głównych ośrodków narciarskich autokarem. Istnieje także możliwość przygotowania oferty na specjalne zamówienie.


Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3,0

Region

Włochy, Alpy-Livinio, BORMIO

Położenie

na terenach narciarskich Bormio 2000. Kolejka kabinowa w bliskim sąsiedztwie. Do centrum Bormio ok. 9 km.

Wyposażenie

rustykalny hotel wysokogórski z widokiem panoramicznym (51 pokoi). Pomieszczenie klubowe, pub z muzyką (czynny do godz. 02.00.), sala śniadaniowa/ jadalnia, bar/ kawiarnia, restauracja samoobsługowa z dużym tarasem słonecznym. Bar Apres-ski. Winda, sklepy. Wypożyczalnia nart i snowboardów, szkółka narciarska. Sprzedaż karnetów narciarskich w hotelu.

Pokoje

małe i prosto urządzone. Prysznic, WC, TV sat., telefon. EZ=DZ.

Rozrywka

1 x tydzień muzyka na żywo w pubie, 3 x tydzień happy-hour (w godz. 22.00-24.00), tenis stołowy, piłkarzyki. Za opłatą bilard.

Sport

sauna ijacuzzi.

Dzieci

plac zabaw na tarasie słonecznym i pokój zabaw. Opieka na dziećmi (3-12 lat; w godz. 10.00-16.00).

Wyżywienie

bufet śniadaniowy. Wieczorem wybór 3-daniowego menu z bufetem sałatkowym/ warzywnym. 1 x tydzień specjalna kolacja z tradycyjnymi przysmakami lokalnej kuchni. Podczas kolacji (19.30-20.30) kieliszek wina, woda dla osób dorosłych oraz i 1 napój dla dzieci wliczone w cenę. Menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe wliczone w cenę (z wyjątkiem napojów).

NPlus

10% zniżki na posiłki do godz. 15.00 w restauracji samoobsługowej w hotelu.

7=6 w terminie

10.01.-31.01., 07.03.-18.04. (przyjazd w sobotę).

Zniżki dla dzieci A1A 1 dorosły + 1 dziecko (2-6 lat) 100%, (7-13 lat)

50% na dostawce.

A2A

2 dorosłych + 1 -2 dzieci (2-6 lat): 100%, (7-13 lat): 50%, (od 14 lat): 30% na dostawce.

Parkowanie

parking wliczony w cenę.

Zwierzę domowe

tak, ok. 5 EUR/ dzień.

Przyjazd/ minimalny czas pobytu

sobota/ 7 nocy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Bormio

OPIS

Hotel Girasole oferuje niedrogie pokoje w miejscowości Bormio. Położony 8.7 km od centrum jest dobrym wyborem na wakacje w regionie Bormio / Alta Valtellina.
Strefa wellness w Hotel Girasole to m.in. hydromasaż oraz sauna fińska.
W okolicy znajduje się 100 km tras narciarskich należących do stacji narciarskich w regionie Bormio / Alta Valtellina. Najbliższy wyciąg znajduje się 50 metrów od obiektu.

W CENIE

Kolacja wigilijna Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Sauna Parking kryty niestrzeżony Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 8.7 km. Wyciągi - 59 m.

PARKING

parking kryty niestrzeżony.

USŁUGI SPA I WELLNESS

centrum odnowy biologicznej, hydromasaż, sauna fińska.

REKREACJA I SPORT

tenis stołowy.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka.

USŁUGI HOTELOWE

restauracja, pokój telewizyjny, winda, bar, recepcja, śniadania w formie bufetu, obiadokolacja 3-daniowa z wyborem, wino stołowe oraz woda do obiadokolacji.


Mapa Hotelu Hotel Girasole 2000
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Hotel Girasole 2000

4.3
polecam

wyjazd mega udany! POLECAM

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3
2.9
może być

Jesli ktos sobie ceni super trasy, to ze po wyjsciu z hotelu jest sie juz na stoku na wysokosci 2000m i jedzie z zalozeniem wyjezdzenia sie na nartach/desce - smialo polecam . Jesli ktos woli wyjsc na godzinke na narty a reszte czasu spedzic w pokoju/ miasteczku - odradzam, gondolka dziala bodajrze do 17 wiec tylko do tej godz. mozna sie tam dostac bez samochodu. Samochodem trasa dosc, dluga waska i kreta. No i w 1 dzien zjazd z grupa na 'swieto Bormio' impreza z poczestunkiem - polecam :)

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
2.9
2.1
odradzam

w hotelu byłam w grudniu 2010 r. Po przyjeździe do hotelu, którego nawet nie nie było można zlaleźć, mimo ze jest jedyny na tej wysokości doznałam szoku. Zadnego szyldu hotelu, parking koło barakow na śmieci, cała ściana hotelu w rusztowaniach, gdyż akurat trwał remont. Srodek hotelu pogłębił mój szok. Nie spodziewałam sie luksusu, ale śmierdzące i zimne pokoje to już stanowcza przesada. Całe dnie trwały prace remontowe, pył, hałasy i bałagan. Dla odmiany cześć restauracyjna jakby z innej bajki, Odremontowana, czysta, ciepła i ładna. Po 2 dniach pobytu łaskawie udostępniono nam tzw. park rozrywki wieczornej, czyli trambambula, bilard i cymbergaj. Po kolejnych 2 dniach otworzono upragniony bar i mozna było kupić wreszcie coś do picia. W opisie hotelu była informacja o telewizorze i radiu w pokoju. (ktoś chyba skrzętnie je schował) Hotel prócz wymiany ręczników i codziennego sprzątania nie zasłużył nawet na 2 gwiazdki. Plusy tego hotelu to piękny widok z okna na miasteczko, miła obsługa i bliskość wyciągu. I to na tyle. Stanowczo otradzam!

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: odradzam
2.1
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Hotel Girasole 2000 :
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Obsługa
    0
HolidayCheck
Ocena Hotel Girasole 2000 :
0 / 6

Girasole 2000-odradzam 2010-02-21
Szczegóły oceny hotelu Hotel Girasole 2000 :
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    1.5
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    4.0

Położenie hotelu pod względem uprawiania narciarstwa bardzo dobre.POłożony praktycznie na stokach.Po...
więcej

2.0
Nie dla "snobów" tylko dla narciarzy 2010-11-02
Szczegóły oceny hotelu Hotel Girasole 2000 :
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
  • Obsługa
    5.0

Byłem tam 3 razy .Polecam NARCIARZOM !!! Dla miłośników nart drobne niedoskonałości nie zepsują wspa...
więcej

4.6
Schronisko nie hotel 2011-01-04
Szczegóły oceny hotelu Hotel Girasole 2000 :
  • Lokalizacja
    2.2
  • Pokoje
    1.8
  • Wyżywienie
    2.8
  • Atrakcje
    1.5
  • Obsługa
    4.0

W hotelu byłam w grudniu 2010 r. Po przyjeździe do hotelu, którego nawet nie nie było można zlaleźć,...
więcej

2.4
Dla zapalonych narciarzy 2012-09-17
Szczegóły oceny hotelu Hotel Girasole 2000 :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

4.7
Dobra baza wypadowa na słoneczne, szerokie stoki. 2013-12-03
Szczegóły oceny hotelu Hotel Girasole 2000 :
  • Lokalizacja
    3.6
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    4.7

Dla wszystkich którzy mają ochotę się "znartować" w niesamowitych górach. Hotel na wysokość 2000 mnp...
więcej

4.1
Girasole 2000 - rewelacyjne położenie na stoku! 2014-10-07
Szczegóły oceny hotelu Hotel Girasole 2000 :
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    5.7

Hotel ma rewelacyjne położenie. Pierwszy raz byliśmy w hotelu na samym stoku i to rewelacyjne rozwią...
więcej

5.0
Rewelacyjny relaks dla narciarzy z gwarancją śniegu 2015-01-24
Szczegóły oceny hotelu Hotel Girasole 2000 :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Wczasy rodzinne ze znajomymi 2015-02-10
Szczegóły oceny hotelu Hotel Girasole 2000 :
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    1.5
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.3

Przestrzegam przed pokojami niewyremontowanymi (warunki jak w piwnicy), ciemne, łazienka w fatalnym ...
więcej

3.3
Ostrzeżenie 2016-03-07
Szczegóły oceny hotelu Hotel Girasole 2000 :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    1.0

2.0

Hotel Girasole 2000 - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy prysznic WC
Pokoj dwuosobowy prysznic WC
Pokoj z czterema lozkami prysznic WC
Pokoj 2 osobowy
pokoj 2 os. SUPERIOR
pokoj SUPERIOR
Pokoj 2 osobowy + 2 dostawki
Pokój dla 2-4 osób
Standard 2/3/4
Superior 2/3/4
Pokoj 2 osobowy + dostawka
pokoj SUPERIOR
Superior pokój dla 2-4 osób

Hotel Girasole 2000 - Możliwości wyżywienia:


Hotel Girasole 2000 - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Hotel Girasole 2000 ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00