Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
1/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
2/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
3/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
4/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
5/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
6/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
7/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
8/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
9/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
10/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
11/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
12/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
13/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
14/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
15/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
16/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
17/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
18/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
19/20
Hotel Hotel Cristallo, Paganella
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
17.12 - 20.12
już od 392 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
14.01 - 17.01
już od 392 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Hotel Cristallo
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Hotel Cristallo
star 3

Włochy: Paganella: Molveno
Ocena hotelu Hotel Cristallo:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Hotel Cristallo:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 grudnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 stycznia 2023

Hotel Hotel Cristallo w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Do dyspozycji gości

Recepcja (07:00-24:00), restauracja, bar, winda, sala telewizyjna. W hotelu znajduje się również lokalna tawerna, przechowalnia sprzętu narciarskiego (suszarka do obuwia) oraz taras słoneczny. Goście korzystać mogą bezpłatnie z sauny w godzinach 16:00-19:30. Ponadto dostępne jacuzzi (za opłatą ok. 8 EUR/15 min).
W związku z ograniczeniami pandemicznymi COVID-19 sauna w hotelu nie jest dostępna dla Gości.

Internet

Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby oraz w pokojach.

Kategoria lokalna

***

Naszym zdaniem

Dobrej klasy hotel o bardzo dobrym położeniu! Idealna propozycja zarówno dla osób ceniących sobie bliskość stoków, jak i dla tych, którzy po aktywnym dniu spędzonym na stoku preferują wypoczynek w ciszy i spokoju. Hotel lubiany wśród Gości za sympatyczną i profesjonalną obsługę, a także wygodne pokoje

Opinie klientów


Pokoje


Położenie

Hotel położony w spokojnej okolicy w miejscowości Vigo di Fassa, ok. 150 m od ścisłego centrum z niedużym wyborem restauracji i barów. Najbliższa stacja narciarska Catinaccio-Rosengarten, oferująca łącznie ok. 35 km tras, znajduje się ok. 300 m od hotelu. Pozza di Fassa z wyciągami na Buffaure-Ciampac (łącznie ok. 32 km tras, głównie czerwonych) oddalona jest o ok. 3 km, natomiast centrum doliny - Canazei z licznymi barami, restauracjami oraz sklepami, a także wyciągiem połączonym z karuzelą narciarską Sella Ronda (łącznie ok. 60 km tras), położone jest w odległości ok. 12 km. Tuż przed hotelem przystanek lokalnego ski busa (ok. 6 EUR/tydz.). Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 2,2 EUR/os./dzień. (Nie dotyczy dzieci poniżej 12 roku życia).

Stoki

300 m do wyciągów na Ciampedie (ok. 16 km tras), które stanowi część Catinaccio-Rosengarten (łącznie ok. 35 km tras) 3 km do wyciągów na Buffaure-Ciampac (ok. 31 km tras) 9,5 km do Campitello di Fassa z wyciągiem Col Rodella, połączonym z karuzelą narciarską Sella Ronda (łącznie ok. 60 km dobrze przygotowanych tras). 12 km do Canazei z wyciągiem prowadzącym na Pecol i dalej na szczyt Belvedere (stacja narciarska należąca do karuzeli narciarskiej Sella Ronda).

Strona www


Wyżywienie

Śniadania w formie bogatego bufetu.

Program

Dzień 1

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie i czas wolny.
Dzień 2 - 7

Pobyt w wybranym hotelu.
Dzień 8

Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Wylot do Polski.
Uwagi do programu

Dzieci do 14 roku życia mają obowiązek jazdy w kaskach. Aby skrócić czas przejazdu możliwy transfer z przesiadką.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.

Wycieczki lokalne


Inne

W regionie:

Val di Fiemme

Otoczona masywem Latemar od północy, pasmem Lagorai od południa i górami Pala od wschodu Val di Fiemme oferuje narciarzom trasy na wszystkich poziomach trudności. Natomiast amatorzy biegówek będą zachwyceni możliwością jazdy na trasach w centrum włoskiego narciarstwa biegowego - Marcialonga. W centrum doliny zaś Cavalese: lodowisko i szeroki wybór rozrywek: basen, centrum sportowe oraz restauracje, bary, kino i teatr. Główne ośrodki narciarstwa to: Latemar, Alpe Cermis, Bellamonte - Alpe Lusia, a także Passo Rolle, Jochgrimm, Lavaze. Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val diFiemme to ok. 168 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Ski Center Latemar (Obereggen)

Nazywany także huśtawką narciarską, ze względu na rozmieszczenie wciągów. Wywożą one narciarzy na 7 szczytów pośrednich, które umożliwiają jazdę do położonych pomiędzy nimi dolin. Dostęp do tras narciarskich znajduje się w 3 miejscowościach: Obereggen, Pampeago i Predazzo. Wysokość 1540 - 2415 m n.p.m. Łącznie ponad 50 km tras: średnie 27 km, łatwe 10 km. Najdłuższa trasa Tresca - 3,1 km, średnia, różnica poziomów 350 m. Najtrudniejsza trasa Pala di Santa - 2,3 km, różnica poziomów 485 m. Tereny do jazdy w puchu: Agnello, Pala di Santa, Oberholz. Snowpark Snowboard Project. Zapraszamy na Apres Ski na trasie przy dolnej stacji wyciągów Obereggen, gdzie znajduje się namiot indiański (jedyny taki w Alpach, 10 m wysokości).
Alpe Cermis

Największą atrakcją jest zjazd 7,2 km czarną trasą olimpijską (Olimpia I, II i III), która pokonuje 1369 m różnicy poziomów (najdłuższa trasa ośrodka). Dzięki północnej ekspozycji stoki gwarantują dobre warunki śniegowe mimo nie imponującej wysokości 860 - 2250 m n.p.m. Łącznie 24 km tras: łatwe 10 km, 5 km średnie. Najtrudniejsza trasa Olimpia I i II - 4,7 km, różnica poziomów 949 m. Tereny do jazdy w puchu Val Della Roda.
Bellamonte - Alpe Lusia

W ocenie wielu narciarzy jedna z najlepszych stacji narciarskich Dolomitów, mimo że nie imponuje liczbą kilometrów zjazdowych. Trasy zlokalizowane są po 2 stronach szczytu, Bellamonte (Val di Fiemme) na południowej i Alpe Lusia (Tre Vali) po zachodniej stronie, dzięki czemu można zmieniać zbocza w zależności od położenia słońca. Ponadto narciarze doceniają długie i szerokie trasy, a także 8-śmio osobowe kolejki gondolowe. Polecamy dla rodzin z dziećmi. Wysokość 1370 - 2340 m n.p.m. Łącznie 24 km tras: łatwe 12 km, średnie 8 km. Najdłuższa trasa Lisia - Laste - 7,2 km, średnia, różnica poziomów 930 m. Najtrudniejsza trasa Luscia - Piavac - 1,5 km, różnica poziomów 560 m. Tereny do jazdy w puchu: Le Cune, Laste di Lusia. 2 snowparki.
Narciarstwo biegowe

Val di Fiemme należy do najlepszych centrów narciarstwa biegowego. W Lago di Tesero znajduje się stadion narciarstwa biegowego (5 torów, łącznie 20 km długości), na którym odbywały się Mistrzostwa Świata. Ponadto trasy wysokogórskie, łącznie 150 km tras: średnie 64 km, łatwe 47 km. Najdłuższe trasy: Deutschnofen - Petersberg tor Wolfl (14400 - 1550 m, 20 km, średnia), Lago di Tesero - Mondiali 2003 (906 - 985 m, 10 km, trudna), Lavaze Malga - Ora (1521 - 1808 m, 9 km, średnia). Trasy wysokogórskie: Lavaze - Oclini (2000 - 2020, 5 km, łatwa), Lavaze - Variante Panorama (2020 - 2150 m, 2 km, trudna). Oświetlona trasa w Lagi di Tesero - Pista Illuminata (906 - 910, 3 km, łatwa). Ponadto przez Val di Fiemme prowadzi przepiękny krajobrazowo szlak Marcialonga. Od 1971 r. organizowany jest na tej 70-cio km trasie z Canazei do Cavalese otwarty bieg narciarski, start w Moenie zawsze w ostatnią niedzielę stycznia.
Val di Fassa

Dolina rozciągająca się od Canazei do Moeny, wzdłuż rzeki Avisio otoczona charakterystycznymi szczytami Sella Rondy, Marmolady i Cantinaccio - Rosengarten. Oprócz gwarancji śniegu przyciąga turystów atrakcyjnymi cenami. Główne ośrodki narciarskie: Alpe Luscia - Bellamonte, Passo San Pelegrino - Col Margharita - Falcede, Belvedere, Buffaure - Ciampac, Ciampedie, Col Rodella - Sella Campitello, Carezza (Karersee). Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val diFassa to ok. 195 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Passo San Pelegrino - Col Margherita - Falcade

Czasami wraz z Alpe Lusią wyodrębniany jako osobny region pod nazwą Tre Valli. Mniej znany, ale bardzo dobrze przygotowany region, z nowoczesnymi 8-śmio osobowymi gondolami. Zjazd ze szczytu La Cune (2380 m n.p.m.) możliwy jest aż do Bellamonte. Wrażeń dostarcza także zjazd z Col Margharita do Falcade tzw. trasą zakochanych. Istnieje możliwość zakupienia pakietu „Skitour delle emozioni” - romantyczne zjazdy, oferta gastronomiczna, a także huczne obchody Walentynek na stoku. Wysokość 1150 - 2513 m n.p.m. Łącznie 74 km tras: średnie 41 km, łatwe 26,5 km. Najdłuższa trasa Pista degli innamorati (trasa zakochanych) - 9,7 km, łatwa, różnica poziomów 1320 m. Najtrudniejsza trasa Col Margherita - 3,3 km, różnica poziomów 630 m. Tereny do jazdy w puchu - przy krzesełkach Cima Uomo.
Buffaure - Ciampac

Na szczycie (2354 m n.p.m.) znajduje się wspaniały taras widokowy. Dużo wrażeń dostarcz także zjazd czerwoną, długą trasą (6,7 km, różnica poziomów 800 m) do Pozza di Fassa. Wysokość 1460 - 2423 m n.p.m. Łącznie 31,5 km tras: średnie 24,5 km, trudne 4,5. Najtrudniejsza trasa Ciampac - Alba - 3 km, różnica poziomów 658 m. Oświetlona trasa (wt, śr, ptk) Aloch - 1,6 km, różnica poziomów 230 m. Tereny do jazdy w puchu - Ciampac. W 2015 otwarta została nowa kolejka gondolowa łącząca Alba di Canazei z Col dei Rossi, co pozwala na bezpośrednie połączenie ze stokami Sella Ronda również z miejscowości Pozza di Fassa.
Carezza (Karersee)

Jazda na zboczach Cantinaccio - Rosengarten, wjazd możliwy z 4 stron. Na szczycie znajduje się schronisko Kolnerhutte, skąd roztacza się cudowny widok na Alpy Otztalskie oraz masywy Ortler i Brenta. Wysokość 1600 - 2125 m n.p.m. Łącznie 35 km tras: łatwe 16 km, średnie 14 km. Najdłuższa trasa Nova Levante - 4,75 km, łatwa. Najtrudniejsza trasa Kolnerhutte - Frommeralm - 2,5 km, różnica poziomów 518 m. Tereny do jazdy w puchu: Fallmur, Tschein, Baumannkar.
Belvedere

Górujące nad Canazei stoki Belvedere zapewniają wspaniały widok na szczyty Sella Rondy i Marmolady. Wysokość 1460 - 2428 m n.p.m. Łącznie 22,3 km tras, tylko łatwe 3,2 km i średnie 19 km. Najdłuższa trasa Sass Bece - Canazei - 6,7 km, średnia, różnica poziomów 1030 m. Najtrudniejsza trasa Sass Bece - Lezuo - 1,2 km, średnia, różnica poziomów 350 m. Tereny do jazdy w puchu - Sass Pordoi.
Col Rodella - Sella Campitello

Wysokość 1460 - 2485 m n.p.m. Łącznie 17 km tras: średnie 16 km, łatwe 1 km. Najtrudniejsza trasa Col Rodella - Lupo - 3,9 km, średnia, różnica poziomów 770 m. Tereny do jazdy w puchu - Campitello Seggiovia. Istnieje możliwość połączenia do tzw. karuzeli narciarskiej Sella Ronda, jest to 60-cio km trasa otaczająca masyw Sella, której wierzchołki stanowią odrębne stacje narciarskie: Val di Fassa, Marmolada - Arabba, Alta Badia, Val Gardena. Miejsce i kierunek jazdy nie mają znaczenia, trasy wiodą głównie łagodnymi zjazdami, sporo czasu spędza się też na wyciągach (podjazdy). Można okrążyć całą Sella Ronde (zajmuje to cały dzień, należy wcześnie zacząć i spieszyć się na ostatniego ski busa) lub przejechać do ulubionej stacji i tam spędzić resztę dnia. Polecamy zwłaszcza Marmoladę - najwyższy szczyt Dolomitów (3343 m n.p.m.) skąd rozpościerają się wspaniałe widoki, a zwieńczeniem wrażeń będzie zjazd 12 km trasą.
Campedie

Nasłonecznione tereny u stóp Masywu Cantinaccio - Rosengarten, polecamy na luźniejszy dzień. Wysokość 1370 - 2000 m n.p.m. Łącznie 16 km tras: średnie 10 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Thoeni - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 610 m. Najtrudniejsza trasa Tomba - 1 km, różnica poziomów 300 m.
Narciarstwo biegowe

Oprócz 70 km trasy Marcialonga, która łączy Canazei i Cavalese w Val di Fiemme, w Val di Fassa znajdują się krótsze trasy i tory biegowe. Łącznie 51 km tras: średnie 32 km, trudne 10,5 km. Najdłuższe trasy: Passo San Pelegrino - Alochet (2152 - 2165, 8,5 km, trudna), Cerezza (Karersee) - tor biegowy Firn (1690 - 1690 m, 6,5 km, łatwy), Canazei - Soreghes (1410 - 1421 m, 2,8 km, średnia), wysokogórska trasa Alba Ciampac (2152 - 2165 m, 2 km, trudna).
SKI INFO - Val di Fiemme

Tereny narciarskie:
860 - 2489 m n.p.m.
Długość tras:
107 km
Trasy łatwe:
38 km
Trasy średnie:
47 km
Trasy trudne:
23 km Najdłuższy zjazd: 7,2 km
Wyciągi:
43 wyciągów o łącznej przepustowości 75.600 os./ godz.
Karnety:

- Superski Dolomiti - 282 - 313 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Val di Fiemme, Val di Fassa, Tre Vali, Marmolada, Sella Ronda.
- Val di Fiemme - Obereggen - 237 - 263 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Latemar, Alpe Cermis, Bellamone - Alpe Lusia, Passo Rolle, Oclini - Jochgrimm.
SKI INFO - Val di Fassa

Tereny narciarskie:
1150 - 2513 m n.p.m.
Długość tras:
221 km
Trasy łatwe:
60 km
Trasy średnie:
143,5 km
Trasy trudne:
18,5 km
Najdłuższy zjazd:
9,7 km tzw. trasą zakochanych.
Wyciągi:
80 wyciągów o łącznej przepustowości 100.800 os./ godz.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

META Description

Impreza WFS (przelot samolotem)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Włochy/Val di Fassa

Położenie

Hotel Cristallo to przyjazny, rodzinny hotel, który jest położony w spokojnej okolicy w miejscowości Vigo di Fassa, zaledwie kilkaset metrów od ośrodka narciarskiego. Hotel dysponuje typowym centrum odnowy biologicznej Tyrolu Południowego z sauną fińską. Restauracja serwuje typowe dania kuchni lokalnej i włoskiej. 300 m od stoków narciarskich, 200 m od centrum miasta

Zakwaterowanie

pokoje wyposażone są w łazienkę z prysznicem i WC, suszarką do włosów, telefon, TV SAT, Internet WiFi, sejf, balkon z widokiem na góry.

Wyposażenie hotelu

Recepcja, winda, restauracje, bar, sala TV, tawerna, punkt internetowy, pomieszczenie na narty i parking. Sauna (bezpłatna, w godz. 16:00-19:30) i jacuzzi (dodatkowo płatne 8 euro).

Wyżywienie

HB: śniadanie w formie bufetu oraz 3-daniowa kolacja z bufetem sałatkowym.

Dodatkowe informacje

- dozwolone małe zwierzęta domowe, 3 EUR/dzień - opłata klimatyczna w wysokości ok. 1 EUR/osoba/dzień płatna na miejscu - łóżeczko dla małego dziecka na życzenie, bezpłatne - krzesełko dla dziecka na życzenie - menu dla dzieci, na zapytanie - zakwaterowanie od godz. 14:00, wymeldowanie do godz. 10:00

Adres

Via Strada Neva 40 38039 Vigo di Fassa (IT-TN), Włochy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Jednym zdaniem

Korzystna cena, dobry standard i bliskość wyciągów Val di Fassa - czy trzeba czegoś więcej do szczęścia?

Położenie

hotel położony w Vigo di Fassa, zaledwie 300 m od wyciągów stacji Vigo di Fassa Ciampedie/Catinaccio i ok. 150 m od centrum miasteczka. Świetne połączenie skibusowe z Vigo pozwala na łatwe przemieszczanie się do pobliskiego (2 km) ośrodka Buffaure/Cimapac (Pozza di Fassa) połączonego wyciągami narciarskimi z Alba di Canazei, z kolei z Alby skibus w 5 minut dowozi narciarzy do słynnej Sella Rondy (Canazei).

Hotel

3-gwiazdkowy, przytulny, wyposażony w saunę, w świetnej lokalizacji pod wyciągami stacji Vigo di Fassa- Ciampedie/Catinaccio.

Pokoje

2-osobowe z możliwością jednej dostawki, w każdym znajduje się: łazienka z prysznicem lub wanną oraz suszarką do włosów; TV sat, telefon, sejf, Wi-Fi (gratis). Część pokoi posiada balkony.

Do dyspozycji

sauna; jacuzzi  (odpłatnie); bar, tawerna, sala telewizyjna, Wi-Fi (gratis), restauracja, winda, narciarnia, parking. Skibus sprzed hotelu (odpłatny - 6 /os./turnus; płatność na recepcji).

Po nartach

w samym Vigo znajduje się kilka sklepów oraz restauracji, a w pobliskiej Pozza istnieje możliwość korzystania z kompleksu termalnego Terme Dolomia. Więcej rozrywek (sklepy, bary, restauracje, dyskoteka) znajduje się w oddalonej o 5 km Moenie.

Kuchnia

śniadania: bufet szwedzki, obiadokolacje 4-daniowe: bufet sałatkowo-przystawkowy, pierwsze i drugie danie (wybór spośród kilku wariantów), deser.

Program narciarski

ze względu na położenie hotelu (2 km od Pozza di Fassa oraz ok. 12 km od Canazei) sugerujemy nabycie karnetu Dolomiti Superski, który pozwala na korzystanie bez ograniczeń z wyciągów Val di Fassa, Val Gardena, Alta Badia, Marmolada/Arabba. 

Ramowy program imprezy

Ramowy program imprez samolotowych: Dzień 1: zbiórka na lotnisku na 2 godz. przed wylotem. Przylot, transfer do hotelu, zakwaterowanie, obiadokolacja. Dzień 2-7: białe szaleństwo. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie, transfer na lotnisko, wylot do Polski. Ramowy program imprez autokarowych: Program klasyczny 7-noclegowy: Dzień 1: wyjazd zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Czechy i Austrię. Dzień 2: przyjazd do Włoch, zakwaterowanie, obiadokolacja. Dzień 3-8: białe szaleństwo. Dzień 9: śniadanie, wykwaterowanie, wyjazd do Polski, przejazd przez Włochy i Austrię. Dzień 10: przejazd przez Czechy, przyjazd do Polski w godzinach wczesno-porannych. W terminie 19.03.2016. - 25.03.2016. -  6 noclegów na miejscu i 6 dni jazdy na nartach. Program dni 1-7: analogiczny, jak dla programu klasycznego. W dniu 8 wykwaterowanie, złożenie bagaży w wyznaczonym miejscu, wyjazd na narty, powrót do hotelu, wyjazd do Polski, przyjazd do Polski w godzinach porannych, dnia 9. Sprawdź rozkłady jazdy dla pobytów 6- i 7-noclegowych. Ramowy program imprez z dojazdem własnym: Program klasyczny 7-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-7: białe szaleństwo. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.

Cena zawiera

zakwaterowanie wg wybranej oferty * śniadania i obiadokolacje * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NNW z włączeniem sportów zimowych i chorób przewlekłych * transport do hotelu wg wybranej oferty * karnet w oznaczonych terminach * korzystanie z sauny * uroczystą kolację sylwestrową * podatek VAT.

Cena nie zawiera

napojów do obiadokolacji * transferów do wyciągów * odpłatności za skibus * odpłatności za jacuzzi * opieki rezydenta i karnetu w terminie sylwestrowym.

Dopłaty opcjonalne

karnet poza oznaczonymi terminami * ubezpieczenie rozszerzone KL 30 000 * ubezpieczenie SKI OC.

Dopłaty obligatoryjne

opłata klimatyczna, płatna na miejscu - 1 /os./dzień (dla osób powyżej 14 lat).

Karnet w cenie

w terminie 19.03.-25.03. karnet 6x DolomitiSuperski w cenie.

Najważniejsze cechy hotelu

Pod wyciągami Vigo di Fassa Sauna Przytulne wnętrza


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Vigo di Fassa

W CENIE

Pościel Sauna Strefa Wi-Fi Codzienne sprzątanie Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Pralka Zwierzęta mile widziane Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 558 m. Wyciągi (teren narciarski Ciampedie- 16 km tras) Catinaccio Funivie, Vigo di Fassa - 833 m, Aloch Chairlift - 2,6 km, Buffaure - 2,9 km, Chairlift Pera di Fassa - 3 km.

PARKING

valet parking, parking niestrzeżony, parking strzeżony.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach, kącik internetowy.

USŁUGI SPA I WELLNESS

centrum odnowy biologicznej, hydromasaż, sauna fińska.

REKREACJA I SPORT

wynajem rowerów, tenis stołowy, ogród, organizacja pieszych wycieczek.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka, plac zabaw dla dzieci, animacja zabaw dla dzieci, menu dla dzieci.

USŁUGI HOTELOWE

drink bar, pub, restauracja, pralnia, concierge, usługa prasowania odzieży, room service - przez część doby, recepcja 24-godzinna, sejf w recepcji, przechowalnia bagaży, stoisko z gazetami, letni taras, pokój telewizyjny, pokoje dla niepalących, dostępne pokoje dla niepalących, winda, bar, recepcja, podatek lokalny, codzienne sprzątanie pokoju.

WYPOSAŻENIE POKOI

internet dial-up, radio, telewizja satelitarna, telefon, suszarka do włosów, ręczniki, pościel.

ZWIERZĘTA

zwierzęta mile widziane.


Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

Otium

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Val di Fassa/Trydent/Włochy

Atuty

Wi-Fi gratis, strefa wellness, dzieci do 6 lat - gratis

Położenie

na wysokości ok. 1360 m n.p.m., ok. 450 m od centrum Vigo di Fassa, w Dolinie Val di Fassa we włoskim Trydencie Do najbliższych sklepów, barów i restauracji ok. 200 m.

Wyciągi narciarskie

do najbliższych wyciągów Catinaccio ok. 900 m. Do wyciągów w Campitello ok. 10 km, do wyciągów w Canazei ok. 12 km - obie miejscowości połączone są wyciągami ze słynną karuzelą narciarską Sella Ronda (Alta Badia/Gardena/Arabba). Przystanek skibusa (za opłatą) znajduje się przy obiekcie. Trasy biegowe ok. 300 metrów od hotelu.

Wyposażenie

recepcja (7.00-24.00), winda, restauracja, bar, przechowalnia sprzętu narciarskiego, sala TV, tawerna, parking (gratis, ograniczona liczba miejsc). Hotel posiada 3 piętra

Internet

tak - Wi-Fi, gratis

Karty kredytowe

tak (Visa, Mastercard)

Sport i relaks

strefa wellness - sauna fińska (gratis, otwarta w godzinach 16.00-19.30), jacuzzi (za opłatą, 8 euro/os.)

Pokoje

hotel dysponuje 20 pokojami (ok. 15 m2) dla 2-4 osób. Wszystkie pokoje wyposażone są w łazienkę z prysznicem, toaletą i suszarką do włosów, TV-sat, Wi-Fi, telefon, sejf. Większość pokoi posiada balkon

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu i 3-daniowe ciepłe kolacje (wybór z menu), bufet sałatkowy. Napoje do kolacji dodatkowo płatne

Pieski

na zapytanie, za dodatkową opłatą 5 euro/dzień, bez wyżywienia

Kategoria lokalna

***

Kolacja Wigilijna

w cenie

Kolacja Sylwestrowa

obowiązkowo płatna na miejscu 35 euro/os.

Świadczenia

7 noclegów (Uwaga! W terminie 02-08.01.2022 - 6 noclegów), wyżywienie 2 x dziennie wg opisu, ubezpieczenie Signal Iduna - Bezpieczne Podróże (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) - KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, opieka włoskiego kontrahenta

Uwaga

zalecamy zwiększenie ubezpieczenia OC Signal Iduna do 30 000 euro - 25 zł/os./pobyt

Obowiązkowe opłaty na miejscu

taksa klimatyczna ok. 2 euro/os./dzień

Zakwaterowanie

przyjazd - od godz. 14.00, wyjazd - do godz. 10.00

Zniżki (na dostawkach) i dopłaty

dzieci do 6,9 lat - gratis (łóżeczko dla dziecka do 1,9 lat - na zapytanie, gratis), dzieci 7-12,9 lat - 50% zniżki, od 13 lat - 10% zniżki.Dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji - 2,66%, dopłata do kosztów rezygnacji uwzględniająca "klauzulę nr 2 - Covid 19", zwyżka 50% - koszt 3,99% imprezy (kod RG2). Dopłata do kosztów rezygnacji będącej następstwem chorób przewlekłych ubezpieczonego, osób bliskich lub współuczestnika podróży - CP + 50%; inne warianty dostępne w procesie rezerwacji.

Promocje

oferta Early Booking - 5% zniżki na wszystkie rezerwacje potwierdzone do 28.11.2021. Ceny w systemie i na stronie zawierają promocję. Zniżka 10% w wypożyczalni sprzętu narciarskiego dla gości Hotelu.

Ubezpieczenie - Uwaga/Ważne/Zmiana

z dniem 29 września 2021 obowiązują nowe warunki ubezpieczenia dla wszystkich nowych rezerwacji dokonanych od tej daty. Ubezpieczenie Signal Iduna - Bezpieczne Podróże Europa Super (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, wg następujących stawek; KL- 30.000 EUR, NNW - 15.000 PLN, NWS - 15.000 PLN, OC - 30.000 EUR.W dniu rezerwacji istnieje możliwość dokupienia dobrowolnie wariantu z KW (koszty kwarantanny do 1000 EUR) w kwocie 25 zł/pobyt/os. oraz Ubezpieczenia Bezpieczne Rezerwacje od kosztów rezygnacji i przerwania imprezy wg następujących stawek;a/ koszty rezygnacji RG (w tym z powodu Covid19 do kwoty 34.000 PLN, składka - 2,95% kosztów imprezy. Koszty rezygnacji i przerwania imprezy RG + RGS (ryzyko przerwania imprezy) - składka 4,50 % ceny imprezyb/ koszty rezygnacji RG (plus CP - choroby przewlekłe) w powodu Covid19 do kwoty 34.000 PLN, składka - 4,43% kosztów imprezy. Koszty rezygnacji i przerwania imprezy RG + CP + RGS (ryzyko przerwania imprezy) - składka 6,76% ceny imprezyc/ koszty rezygnacji, (plus CP - choroby przewlekłe) + CQ kwarantanna, w powodu Covid19 do kwoty 34.000 PLN, RG+CP+CQ - 6,79%, koszty rezygnacji i przerwania imprezy RG+CP+RGS+CQ - 10,35% ceny imprezy.W ramach ubezpieczenie dodatkowo Uczestnik ma następujące ryzyka. Karnet narciarski do 300 EUR, wynajem sprzętu narciarskiego do kwoty 20 EUR/dzień max 10 dni, zakwaterowanie w przypadku zejścia lawiny do kwoty 150 EUR, zamkniecie wyciągów narciarskich - 20 EUR/dzień - max do 5 dni, zamknięcie kąpielisk morskich - 20 EUR/dzień max 5 dni.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Otium Travel, które specjalizuje się w organizacji wyjazdów zimowych. W ofercie ma blisko 450 obiektów w Alpach, Dolomitach i Tatrach oraz ponad 100 hoteli i apartamentów w ofercie letniej. Najczęściej wybierane przez klientów kierunki to Włochy, Austria, Francja, a także słowackie Tatry Niskie i Wysokie. Biuro Podróży Otium Travel to oferuje także szeroką bazę apartementów i hoteli na wakacje w Chorwacji.

Specjalnością Biura Podróży Otium Travel są wyjazdy dostosowane do potrzeb i możliwości każdego klienta. Oferta obejmuje liczne zniżki na karnety narciarskie i wyjazdy last minute. Dbając o komfort turystów biuro zapewnia loty czarterowe do wielu regionów narciarskich, a co roku wprowadza nowe regiony, tak aby stali klienci mogli skorzystać z nowych propozycji wyjazdu. Dla osób z mniej zasobnym potfelem Biuro Podróży Otium Travel proponuje możliwość dojazdu do głównych ośrodków narciarskich autokarem. Istnieje także możliwość przygotowania oferty na specjalne zamówienie.


Traveliada

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Vigo di Fassa

Val di Fassa

Val di Fassa położona w samym sercu Dolomitów u stóp Sella 3152 m n.p.m. to jedna ze słynnych dolin wokół masywu o tej samej nazwie. Sceneria sprawia naprawdę imponujące wrażenie. Znajdują się tu liczne treny narciarskie przyciągające nie tylko świetnie utrzymanymi trasami i sezonem trwającym od grudnia do kwietnia. Stolicą doliny jest renomowane Canazei, położone na wysokości 1460 m n.p.m., które wraz z sąsiednim Campitello di Fassa, tworzy bazę dla narciarzy wybierających się na trasy karuzeli narciarskiej Sella Ronda.

Położenie

Hotel Cristallo położony jest we włoskiej miejscowości Vigo di Fassa w regionie narciarskim Val di Fassa. Obiekt oddalony jest zaledwie 400 m od wyciągu Catenaccio Rosengarten, blisko stoków Vigo di Fassa.

Pokoje

Pokoje 2-osobowe z możliwością 2 dostawek. Pokoje wyposażone są w łazienkę, suszarkę do włosów, TV, telefon, sejf, balkon.

Wyżywienie

HB oferuje - śniadania w formie bufetu, obiadokolacje z wyborem dań z karty z bufetem wegetariańskim. Napoje do posiłków płatne dodatkowo.

Udogodnienia

- Wi-Fi w hotelu, - Korzystanie ze strefy Wellness, - Parking zewnętrzny, - Korzystanie z przechowalni nart, - Uroczysta kolacja świąteczna i sylwestrowa (w cenie pobytu) - tylko określone terminy, - Obiekt przyjmuje małe zwierzęta - 3 EUR/dzień/zwierzę.

Informacje narciarskie

- Ski Bus zatrzymuje się przy hotelu, - W hotelu jest przechowalnia nart, - Obiekt oddalony jest zaledwie 400 m od wyciągu Catenaccio Rosengarten, blisko stoków Vigo di Fassa.

Karnet narciarski

Oferta nie zawiera karnetu narciarskiego.

Zakwaterowanie / wykwaterowanie

- Zameldowanie od godziny 14.00-20.00, - Wymeldowanie do godziny 10.00.

Cena zawiera - dojazd własny

- Zakwaterowanie, - Wyżywienie wg oferty, - Uroczystą kolację świąteczną i sylwestrową (tylko dla wybranych terminów), - Wi-Fi w hotelu, - Parking, - Korzystanie ze strefy wellness, - Korzystanie z przechowalni nart, - Ubezpieczenie KL, NNW, - Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (opłata 10,00 zł od każdego uczestnika zostanie doliczona na późniejszym etapie rezerwacji).

Cena nie zawiera - dojazd własny

- Kosztu przejazdów, - Wydatków własnych, - Napoi do posiłków, - Opieki rezydenta, - Wycieczek fakultatywnych, - Ubezpieczenia SKI, - Karnetu narciarskiego, - Podatku turystycznego, - Pobytu małych zwierząt - 3 EUR/dzień/zwierzę, - Świadczeń niezawartych w ofercie.


Snowtrex

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Miasto

Vigo

Kraj

Włochy

Położenie

Rodzinny 3-gwiazdowy hotel Cristallo znajduje się w spokojnej okolicy, 250 m od centrum miejscowości Vigo di Fassa. Wyciąg narciarski Rosengarten oddalony jest od obiektu o ok. 300 m, a wyciąg narciarski do ośrodka narciarskiego Catinaccio o ok. 400 m. Autobus dla narciarzy zatrzymuje się przed hotelem i dowiezie Państwa do terenu narciarskiego (za opłatą). Wejście na najbliższą trasę narciarstwa biegowego jest możliwe po ok. 2 km.

Wyposażenie

Do wyposażenia hotelu należy recepcja, winda, Wi-Fi, salon, czytelnia, restauracja, kawiarnia, bar, przechowalnia sprzętu narciarskiego na oraz suszarka do butów narciarskich. Bezpłatne miejsca parkingowe (ograniczona dostępność) Goście mogą bezpłatnie korzystać ze strefy wellness z sauną, jacuzzi i pokojem relaksacyjnym.

Wyżywienie

Cena niepełnego wyżywienia HB obejmuje obfite śniadanie w formie bufetu oraz 3-daniowe menu z bufetem sałatkowym i deserem w godzinach na kolację. Uroczysta kolacja na święta Bożego Narodzenia (24.12.) oraz Sylwester są również wliczone w cenę wycieczki.

Świadczenia w cenie

Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoKorzystanie ze strefy wellness (wg opisu)Menu bożonarodzeniowe i sylwestroweSejf (w pokoju)Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność)

Opcjonalnie płatne na miejscu

Łóżko dziecięce (ograniczona dostepność): 14,- € /dzień

Płatne na miejscu

Opłata klimatyczna: ok. 1,- € za osob./nocKeycard: 5,- €

Zwierzęta domowe

Zwierzęta domowe na zapytanie (3,- €/dzień, bez karmy)

Zniżki

Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC, HB - przy zakwaterowaniu wraz z 2 osobami płacącymi pełną cenę wycieczki, pozostali uczestnicy otrzymają: 2 do 2 lat 70% 3 do 5 lat 60% 6 do 7 lat 50% 8 do 12 lat 25% 13 do 15 lat 15% 16 do 18 lat 5%

Pokój 1-osob. prysznic/WC, HB - wszyscy uczestnicy otrzymują następujące zniżki

2 do 7 lat 30% 8 do 15 lat 10%

Pokój 2-osob. prysznic/WC, HB - wszyscy uczestnicy otrzymują następujące zniżki

2 do 7 lat 30% 8 do 15 lat 10%

Ważne wskazówki

Dzieci urodzone po 30.11.2011 nie będą wyszczególnione na voucherze na karnet narciarski. Przy zakupie karnetu dla osoby dorosłej dzieci z tej grupy wiekowej otrzymają bezpłatną kartę na korzystanie z wyciągów (konieczność wylegitymowania się). W przypadku większej ilości dzieci niż osób dorosłych należy na miejscu wykupić karnet dla dziecka. Dalsze informacje w kasie wyciągu.W pokojach wieloosobowych lub z dostawką przy niepełnym obłożeniu brak dodatkowych łóżek.

Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC, HB

pokój z podwójnym łóżkiem, dwoma dostawkami, TV sat., telefonem (za opłatą) i sejfemłazienka z prysznicem, WC i suszarkąbalkonWi-Fi

Pokój 1-osob. prysznic/WC, HB

pokój z pojedynczym łóżkiem, TV sat., telefonem (za opłatą) i sejfemłazienka z prysznicem, WC i suszarkąbalkonWi-Fi

Pokój 2-osob. prysznic/WC, HB

pokój podwójnym łóżkiem, TV sat., telefonem (za opłatą) i sejfemłazienka z prysznicem, WC i suszarkąbalkonWi-Fi

Dojazd

Kolej: Bolzano (ok. 40 km), Egna/Neumarkt (ok. 55 km)Przelot: Innsbruck (ok. 155 km), Wenecja (ok. 175 km)

Karnet narciarski - dodatkowe informacje.

Oferty zawierające karnet narciarski w cenie oznaczone są znakiem "SKIPASS/KARNET W CENIE" (istnieje możliwość zaznaczenia tej opcji w filtrach). Prosimy upewnić się przed dokonaniem rezerwacji, czy wybrali Państwo ofertę z karnetem narciarskim w cenie.

Gwarancja śniegu (01.01. - 15.03.)

Jeżeli na 5 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będą zamknięte - przy czym najwyższy punkt terenu narciarskiego musi znajdować się na wysokości minimum 1800 m.n.p.m. - mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; obowiązuje aktualna cena nowego wyjazdu bez rabatu Last-Minute & More; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w terminach od 01.01. do 15.03.). Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt w wyznaczonym terminie (dokładnie na 5 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w poniedziałek, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę) drogą mailową na adres gwarancjasniegu-pl@snowtrex.com.

Teren narciarski Val di Fassa-Carezza

Maks. wysokość: 2625 mMin. wysokość: 1200 mWys. miejscowość: 1382 mWyciągi łącznie: 39Orczyki: 5Krzesełka: 22Gondole: 12Trasy łącznie: 110,0 kmTrasy zielone/niebieskie: 35,2 kmTrasy czerwone: 63,8 kmTrasy czarne: 11 km

Region narciarski Dolomiti Superski

Maks. wysokość: 3269 mMin. wysokość: 1320 mWyciągi łącznie: 450Orczyki: 137Krzesełka: 222Gondole: 91Trasy łącznie: 1200 kmTrasy zielone/niebieskie: 360 kmTrasy czerwone: 720 kmTrasy czarne: 120 km


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


Nekera

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

WLOCHY

Położenie

w spokojnej okolicy, ok. 250 m. od centrum Vigo di Fassa. Najbliższy wyciąg narciarski ośrodka Ski Arena Rosengarten / Catinaccio Funivie oddalony o ok. 300 m. Przystanek skibusa (płatnego) przy hotelu. 

Wyposażenie

kameralny hotel oferuje 20 pokoi. Do dyspozycji Gości: recepcja, miejsca do wypoczynku, czytelnia, winda, restauracja, kawiarnia-bar.

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis.

Zakwaterowanie

pokoje dwuosobowe (DBL STANDARD): ok. 20 m2; ogrzewanie, TV-Sat., telefon, sejf, balkon, wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (FAMILY STANDARD): dodatkoworozkładana sofa lub łóżko piętrowe dla 3. i 4. osoby. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą 20 EUR / dzień. 

Sport i Wellness

sauna, whirlppol, pokój relaksacyjny. 

Wyżywienie

 ze śniadaniem śniadanie w formie bufetu.

Kategoria Nekera

3 gwiazdki, kategoria lokalna: 3 gwiazdki.

Narciarnia

przechowalnia nart i sprzętu narciarskiego w hotelu. 

Parkowanie

miejsca parkingowe przy hotelu gratis. 

Zwierzęta domowe

za opłatą 5 EUR / dzień. 

Opłata klimatyczna

 2,00 EUR os./dzień, płatna na miejscu w hotelu. 

Informacje o regionie narciarskim

 Vigo Di Fassa-Pera-Ciampedie, wys. 1390-2000 m. n.p.m. 6 wyciągów: 5 orczykowych (1-3 osobowych), 1 gondola. Ok. 14 km. tras narciarskich: 6,4 km (5 tras) niebieskich - łatwych, 6,2 km. (3 trasy) czerwone - o średnim stopniu trudności, 1,2 km (2 trasy) czarne - trudne. Jedna z czarnych tras poświęcona jest wybitnemu alpejczykowi - Alberto Tombie. 

Oferta Skipass w cenie

w okresie 3.12.2022 - 8.04.2023  możliwość rezerwacji hotelu z wliczonym 6-dniowym skipassem Dolomiti Superski dla osób dorosłych, Seniorów (ur. przed 26.11.1957), Juniorów (ur. 27.11.2006 - 26.11.2014) oraz dzieci (ur. po 27.11.2014) dla wyjazdów min. 7 dniowych i przyjazdów w sobotę. Skipass DOLOMITI SUPERSKI obejmuje 16 regionów narciarskich, oferując łącznie ponad 1500 km. tras (Cortina d'Ampezzo, Val Gardena, Carezza, 3 Zime Dolomiti, San Martino di Castrozza/Passo Rolle, Civetta, Kronplatz, Seiser Alm, Arabba, Val di Fiemme, Gitschberg Jochtal-Brixen, Alta Badia, Val di Fassa, Marmolada, Obereggen, Alpe Lusia/ San Pellegrino). 

Kalendarz promocji

 - promocja "CHILDREN 3-8 YEARS FREE SKIPASS" przez cały okres obowiązywania Skipassa Dolomiti Superski, dziecko urodzone po 26.11.2014 otrzymuje skipass gratis jeżeli osoba dorosła (rodzic, opiekun) wykupi skipass tej samej kategorii (1 osoba dorosła = 1 dziecko gratis). Wymagane jest okazanie dokumentu tożsamości przez osobę dorosłą oraz dokumentu poświadczającego wiek dziecka. 

Ważne informacje

w przypadku rezerwacji hotelu z przelotem (Werona, Bergamo), oferta zawiera transfer na trasie lotnisko - ośrodek narciarski - lotnisko, realizowany komfortowym autokarem. Odjazd z lotniska następuje o stałej godzinie, w związku z czym należy liczyć się z oczekiwaniem na odjazd autokaru, sięgającym 1-1,5 godz. Punktem docelowym w ośrodku narciarskim jest zazwyczaj główny przystanek autokarowy, ośrodek informacji turystycznej lub inny charakterystyczny punkt, skąd należy udać się do hotelu. Autokar transferowy nie dowozi Gości bezpośrednio pod sam hotel. Cena transferu zawiera koszt przewozu sprzętu narciarskiego (1 sztuka / os., w obie strony).

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie dla imprez turystyczych, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), bezpośrednia opieka rezydenta - w sezonie letnim: Kreta, Rodos, Korfu, Turcja (Riwiera), Majorka, Bułgaria (Burgas) całorocznie: Malta, na pozostałych kierunkach opieka telefoniczna lub przez czat w serwisie moja.nekera.pl. W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba). Cena uzależniona jest m.in. od przewoźnika oraz terminu wyjazdu, należy ją zweryfikować podczas zakupu. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir).

Ważne

W związku ze zmianami w przepisach sanitarnych oraz przekraczania granicy w poszczególnych krajach Nekera przygotowała listę wymaganych procedur wjazdowych do danego kraju - https://www.nekera.pl/bezpieczne-wakacje/ Zachęcamy do sprawdzenia tych informacji przed Państwa wyjazdem

Mocne strony

- Urokliwie położony w Val di Fassa- Gondola Catinaccio-Funivie ok. 300 m.- Kameralne tyrolskie Spa


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Ski Sun

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

*** Włochy/Dolomity

DLA NARCIARZY

Gwarancja śniegu! Wyciąg: ok. 300 m (Rosengarten), ok. 3 km Sellaronda (Pozza Buffaure). Trasa biegowa: ok. 2 km. Skibus: przy obiekcie. Narciarnia: w hotelu.

POŁOŻENIE

spokojne, z widokiem na ota­czające góry. Do centrum Vigo di Fassa ok. 250 m.

HOTEL

recepcja, pomieszczenie klubowe, restauracja, bar, winda, WiFi gratis.  

KATEGORIA LOKALNA

3 gwiazdki.

POKOJE

sejf, prysznic, WC, bidet, suszarka, balkon. ST2A: pokój 2-os. (ok. 20 m kw.). 

WYŻYWIENIE

śniadanie w formie bufetu, wie­czorem 3-daniowy wybór menu z bufetem sałatkowym. Kuchnia włoska i regionalna. Święta/ Sylwester: uroczysta kolacja syl­westrowa i bożonarodzeniowa w cenie.  

WELLNESS

świat saun, pokój relaksacyjny, whirlpool.

DZIECI

łóżeczko dla dziecka do 2 lat ok. 14 EUR/dzień.

PARKOWANIE

w cenie.

ZWIERZĘ DOMOWE

pies ok. 3 EUR/dzień.

OPŁATA KLIMATYCZNA

ok. 1 EUR/os./dzień.

CHECK IN/OUT

16:00/10:00. 


Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Dolomity, Włochy

Położenie

spokojne, z widokiem na otaczające góry. Do centrum ok. 250 m.

Wyposażenie

recepcja, pomieszczenie klubowe, WiFi gratis.

Wyżywienie

śniadanie w formie bufetu, wieczorem 3-daniowy wybór menu z bufetem sałatkowym.

Zakwaterowanie

sejf, prysznic, WC, bidet, suszarka do włosów, balkon. A1A: pokój 1-os. (ok. 14 m kw.). A2A: pokój 2-os. (ok. 20 m kw.)

Święta/Sylwester

uroczysta kolacja sylwestrowa i bożonarodzeniowa w cenie.

Wellness

świat saun, pokój relaksacyjny, jaccuzzi.

Opłata klimatyczna

ok. 1 EUR/dzień/os.

Łóżeczko dla dziecka

do 2 lat ok. 14 EUR (wymagane zgłoszenie).

Parkowanie

w cenie.

Zwierzę domowe

ok. 3 EUR/dzień (na zapytanie).

Ski info

Gwarancja śniegu!Wyciąg: ok. 300 m (Rosengarten), ok. 3 km Sellaronda (Pozza Buffaure)Trasa biegowa: ok. 2 kmSkibus: przy obiekcieNarciarnia: w hotelu

Zniżki

1-2 dzieci (2 lata): zniżka kwotowa, (3-18 lat): zniżka procentowa.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Hotel Cristallo

Opinie o Hotelu Hotel Cristallo

Hotel Cristallo - możliwości zakwaterowania:

Pokój Standardowy 3 osobowy
1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy
Pokój standardowy 2+2
standard dbl
standard dbl dla 4 osób
pokój dwuosobowy 6-dniowy skipass w cenie
pokój dwuosobowy standard
Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC
Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC
Standard pokój dla 2
Pokój dla 2-4
pokój rodzinny 6-dniowy skipass w cenie
pokój rodzinny standard
Pokój dla 2-3

Hotel Cristallo - Możliwości wyżywienia:


Hotel Cristallo - miasta wylotu:


Hotel Cristallo - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Hotel Cristallo? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00