cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort), Morze Czerwone
1 / 11
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
20.12 - 23.12
już od 1920 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
22.01 - 29.01
już od 735 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort)
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort)
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Hurghada
Ocena hotelu Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort):
4.5 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort):
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.7
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 stycznia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
  • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort) w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
  • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Hurghada

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

Położenie

- ok. 700 m od plaży (bezpłatny bus na plażę przy hotelu Albatros Beach co 30 minut) - ok. 13 km od centrum Hurghady - ok. 7 km od lotniska w Hurghadzie

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - mini bar (płatny) - sejf (bezpłatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - powierzchnia ok. 23 m2 - balkon/taras Pokój Rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego - 2 pokoje (1 łazienka) - powierzchnia ok. 41 m2

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 4 baseny - aquapark - tenis stołowy - siatkówka - siłownia - mini golf - szachy - animacje Płatne - korty tenisowe (oświetlenie oraz rakiety) - bilard - mini golf (oświetlenie) - masaże - sauna, jacuzzi - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe Uwaga!  Klienci mają możliwość wykupienia nielimitowanych wizyt w aqua parku w hotelu Jungle Aquapark wraz z transferem przy dokonywaniu rezerwacji.

Dla dzieci

- plac zabaw - mini klub - mini aquapark z 9 zjeżdżalniami

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, podwieczorek, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, późna kolacja. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja włoska oraz chińska (bezpłatne) - lobby bar (10:00 -24:00) - bar przy basenie (10:00-17:00) - aqua bar (10:00-18:00 oraz 19:00-23:00) - bar na plaży (10:00-17:00) - bar shisha (płatny) - bar w dyskotece (po 24:00 płatny) Klienci mogą korzystać z całej infrastruktury zewnętrznej hotelu Sea World Resort (poza restauracjami głównymi).

Dodatkowe informacje

- Wi Fi (bezpłatne w recepcji) - bankomat do wymiany pieniędzy - hotel dysponuje 246 pokojami - rok otwarcia hotelu: 2000 r. - www.pickalbatros.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

Video

www.youtube.com/watch?v=r-jPrG8Y7C4


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
  • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Pięknie zaprojektowany hotel wchodzący w skład dużego kompleksu, cenionego za wysoki standard usług i bogatą ofertę sportowo-rekreacyjną. Tutaj nikt się nudzi!

Położenie

W drugiej linii brzegowej, ok. 500 m od prywatnej plaży hotelu Beach Albatros (bezpłatne przejazdy busem), 15 minut od lotniska, 15 km od centrum Hurghady (odpłatne kursy busem hotelowym).

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, punkt wymiany walut, restauracja główna Crocodile (bufety, kuchnia międzynarodowa i arabska), restauracja Alfredo (kuchnia włoska, kolacje bufetowe), Mandarin (kuchnia azjatycka, kolacje bufetowe), 2 bary przy basenie (jeden czynny w dzień, drugi  od zachodu słońca do godz. 23.00), bar plażowy, kawiarnia, bar w lobby, sklepiki, pralnia, kącik internetowy.

Pokoje

Komfortowe i gustowne  w niskich budynkach otoczonych zadbanym ogrodem. W wyposażeniu: łazienka, klimatyzacja, telefon, minibar, TV sat, balkon lub taras. Pokoje rodzinne (42 m kw.) składają się z sypialni, pokoju dziennego i łazienki.

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadania (7.00-10.00), obiady (12.30-14.30) i kolacje (18.30-21.30) w formie bufetów, późne śniadania kontynentalne (10.00-11.00), przekąski w dzień, podwieczorek (16.00-17.00), napoje, kawa, herbata, alkohole lokalne od godz. 10.00 do północy w wyznaczonych barach.

Sport i rozrywka

3 malownicze, owalne baseny z tarasami słonecznymi, mostkiem, wysepką, 4 duże ślizgawki wodne, piłka nożna i siatkówka na plaży, koszykówka, fitness center, aerobik, bilard, rzutki, jacuzzi, sauna, gimnastyka w wodzie, aerobik, minigolf, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże, sporty wodne i centrum nurkowania  przy plaży, animacje, wieczorna rozrywka, dyskoteka.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub (4-12 lat), sala zabaw, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, menu dziecięce, lody i popcorn.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
  • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • windy
  • taras słoneczny
  • ogród
  • 2 baseny zewnętrzne (w tym 1 ze zjeżdżalniami, basen głównym podgrzewany w zależności od warunków pogodowych)
  • aquapark dla dzieci w formie statku pirackiego
  • jacuzzi zewnętrzne
  • 3 restauracje bufetowe (główna, azjatycka, włoska)
  • 4 bary (przy basenie, w lobby, na plaży, przekąskowy)

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • amfiteatr
  • Wi-Fi, w całym hotelu, w miejscach ogólnodostępnych, w recepcji/lobby
  • pralnia: za opłatą

Dodatkowe udogodnienia

  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • fryzjer (płatny)
  • pralnia (płatna)
  • jubiler
  • lekarz (na zapytanie) 
  • parking 
  • amfiteatr

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

296

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt 
  • zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 12.00

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness/siłownia
  • siatkówka
Płatne
  • strefa spa „Horas Spa (Aqua Vista Resort)": płatność gotówką
  • aromaterapia
  • sauna parowa
  • masaże: płatność gotówką
  • salon kosmetyczny: płatność gotówką
  • piłka nożna
  • tenis: kort, oświetlenie, wypożyczalnia sprzętu do gry, płatność gotówką

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo
  • boccia
  • bilard

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 4 os.
  • ok. 41 m2
  • ostatnia częściowa renowacja w 2016 r.
  • 2 pomieszczenia połączone drzwiami
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
  • balkon lub taras
  • WC
  • prysznic
  • lustro kosmetyczne
  • minibar (codziennie uzupełniany wodą)
  • suszarka do włosów
  • sejf (w cenie)
  • TV sat.
  • telefon
  • aneks kuchenny (zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, czajnik)
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 23 m2
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • balkon lub taras
  • WC
  • prysznic
  • minibar (codziennie uzupełniany)
  • suszarka do włosów
  • sejf (w cenie)
  • TV
  • telefon

Wyżywienie

All inclusive
  •  śniadanie: w formie bufetu
  • późne śniadanie: codziennie 10:00 - 11:00, w cenie
  • obiad: codziennie 12:30 - 14:30, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu
  • przekąski, wliczone w all inclusive
  • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „Mediterranean": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, orientalna, regionalna, dania dietetyczne, bufet dla dzieci, bufet, show cooking, rezerwacja niewymagana, styczeń - grudzień, codziennie 07:00 - 11:00, codziennie 12:30 - 14:30, codziennie 18:30 - 21:30, codziennie 22:30 - 00:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Mandarin": rodzaje kuchni: azjatycka, bufet, rezerwacja niewymagana, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie 18:30 - 21:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Alfredo": rodzaje kuchni: włoska, bufet, show cooking, rezerwacja niewymagana, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie 18:30 - 21:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 5
  • bar przy zewnętrznym basenie „Olympus Pool Bar": styczeń - grudzień, codziennie 10:00 - 17:00
  • kawiarnia „Columbus Bar (Lobby)": styczeń - grudzień, codziennie 10:00 - 00:00
  • bar na plaży „Red Sky Bar": styczeń - grudzień, codziennie 10:00 - 17:00
  • bar przekąskowy „Food Court": styczeń - grudzień, codziennie 12:30 - 16:00
  • bar „Sports Cafe": codziennie 10:00 - 00:00
  • Dodatkowe informacje
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe 
  • W okolicy

    • ok. 15 km od rzeki
    • ok. 600 m od plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 15 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt/Hurghada

    Położenie

    Obiekt Albatros Aqua Park Resort oddalony jest ok. 7 km od lotniska oraz ok. 15 km od centrum Hurghady. Zlokalizowany jest w drugiej linii brzegowej i wraz z siostrzanymi hotelami sieci Pickalbatros; Sea World, Beach Albatros Resort oraz Aqua Vista Resort tworzą duży kompleks rekreacyjno - wypoczynkowy. Odległość do piaszczystej plaży ok. 500 m (bezpłatne dojazdy busem co 30 min.).

    Wyposażenie

    Łącznie 246 pokoi rozmieszczonych w budynku głównym oraz kilku budynkach bocznych. Przestronny hol z recepcją, lobby bar, kawiarenka internetowa (za opłatą), restauracja główna oraz 3 restauracje tematyczne (śródziemnomorska, włoska i chińska), bar, fryzjer oraz mały pasaż handlowy naprzeciwko hotelu. Kompleks 4 basenów (2 z nich tylko dla dorosłych, 1 podgrzewany), 8 zjeżdżalni (długości ok. 120 m), taras słoneczny z serwisem basenowym. Dodatkowo bar przy basenie oraz amfiteatr. Dla swoich gości hotel zapewnia bezpłatne leżaki i parasole.

    Pokoje

    Przyjazne i gustownie urządzone pomieszczenia, wyposażone w; klimatyzacje, telefon, TV sat.,mini bar (bezpłatna woda), sejf, balkon lub taras, łazienkę z toaletą, prysznicem i suszarką. POKOJE STANDARDOWE; (ok. 23 m2), POKOJE RODZINNE; (ok. 41 m2) dodatkowa część sypialna oraz POKOJE EKONOMICZNE (oferta limitowana).

    Sport i rozrywka

    Kort tenisowy przy hotelu Aqua Vista Resort (sprzęt i oświetlenie dodatkowo płatne), siatkówka, wielofunkcyjne boisko sportowe, tenis stołowy, rzutki, boccia, szachy ogrodowe, gimnastyka. W ciągu dnia i wieczorami bogate programy animacyjne, teatr na świeżym powietrzu (6 dni w tygodniu). Bezpłatny wstęp na Bridge Disco w siostrzanym hotelu Aqua Blue (napoje dodatkowo płatne). Za opłatą; SPA, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, salon piękności, masaże, bilard, sporty wodne i szkoła nurkowa na plaży.

    Wyżywienie

    All inclusive; śniadania, późne śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, późne kolacje w godz. 22;30 – 24, przekąski w barze przy basenie oraz na plaży, lody dla dzieci w godz. 10 -17. Lokalne napoje bezalkoholowe oraz alkohole w wybranych barach w godz. 10 – 24. Goście mogą bezpłatnie korzystać z baru na plaży hotelu Beach Albatros.

    Dzieci

    Mini aquapark, brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), dzienne i wieczorne animacje.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Hurghada Komfortowy hotel położony w drugiej linii brzegowej tworzy duży kompleks wraz z pobliskimi hotelami Albatros Sea World Hotel i Aqua Vista Resort. Bogata infrastruktura, duży aquapark z 25 zjeżdżalniami, ciekawe programy animacyjne i atrakcje sportowe gwarantują udane wakacje rodzinom z dziećmi i nie tylko.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    2000 r. Odnowiony w 2016 r. Na terenie hotelu znajdują się 3 restauracje, 3 bary, room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, 5 basenów odkrytych, aquapark z 25 zjeżdżalniami (wspólny dla 3 hoteli: Albatros Aqua Park Resort, Albatros Sea World Hotel i Aqua Vista). Goście mogą korzystać z basenów w hotelach Albatros Sea World Hotel i Aqua Vista.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

    plaża

    500 m od hotelu, prywatna, piaszczysta z pomostem, 300 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki plażowe - bezpłatne. Przejście do plaży przez ulicę. Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację, sejf (bezpłatny), mini bar (2 butelki wody, na życzenie), TV, telefon, łazienkę (prysznic, WC, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w trzypiętrowym budynku głównym i w 2 trzypiętrowych aneksach: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje pool view dla max 4 os. , pokoje rodzinne dla max 6 os. (2 sypialnie)

    Wyżywienie

    restauracja główna, restauracja włoska "Alfredo", restauracja chińska "Mandarin", 3 bary, shisha corner Goście mogą korzystać z restauracji w hotelu Albatros Sea World. All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30), późny posiłek (22:00-00:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (12:30-16:00), lody (11:00-16:00) serwowane w wyznaczonych barach, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: świeżo wyciskanych soków owocowych, importowanych napojów alkoholowych i bezalkoholowych

    z myślą o dzieciach

    brodzik, aquapark z 16 zjeżdżalniami (w hotelu Albatros Sea World Hotel), animacje, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna mini klub dla dzieci (wspólny dla 3 hoteli: Albatros Aqua Park, Albatros Sea World Hotel i Aqua Vista), plac zabaw (wspólny dla 3 ww. hoteli), menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), kino

    w cenie

    siłownia, aerobik, step aerobik, zumba, tenis stołowy, rzutki, siatkówka, siatkówka plażowa, animacje, boccia

    płatne

    centrum SPA , salon piękności, sauna, łaźnia turecka, masaż, jacuzzi, bilard, kort tenisowy, oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, sporty wodne na plaży

    Aktualizacja opisu

    19.11.2018 10:15

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Aquapark SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe Pokoje 6 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Hurghada

    Opis oferty:

    Należy do sieci Pickalbatros, razem z hotelami Pickalbatros Sea World, Beach Albatros Resort i Aqua Vista Resort tworzy kompleks hotelowy wymarzony na rodzinne wakacje. Bardzo pomocna obsługa i miła atmosfera gwarantują komfort wypoczynku. Atutem są niezliczone atrakcje dla dzieci i dorosłych - kilka basenów, w tym basen ze sztuczną falą, zjeżdżalnie i mini­aquapark dla najmłodszych to zabawa na cały dzień. Goście doceniają dobry poziom formuły all inclusive, smaczne posiłki i miłą, wakacyjną atmosferę. Bogaty wybór restauracji serwujących dania kuchni włoskiej, chińskiej i orientalnej spodoba się nawet prawdziwym smakoszom. Stylowe i komfortowo urządzone pokoje pozwolą na spokojny odpoczynek po aktywnym dniu spędzonym na plaży lub przy basenie.

    POŁOŻENIE:

    ok. 15 km od centrum HURGHADY; ok. 7 km od lotniska w Hurghadzie; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 149 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

    PLAŻA:

    przy hotelu Beach Albatros Resort, ok. 500 m od hotelu, bezpłatny transfer hotelowym busem (co ok. 30 min), miejscami łagodne zejście do morza, bezpłatne parasole i leżaki; bar.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, stylowy, otwarty w 2000 r., 243 pokoje, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Mediterranean - kuchnia międzynarodowa, restauracja Alfredo - kuchnia włoska, restauracja Mandarin - kuchnia azjatycka, bufet, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, bar przy basenie, bar na plaży, Sport bar, disco-bar w hotelu Sea World (płatny dodatkowo), możliwość korzystania z wyznaczonych barów w hotelach Aqua Vista Resort i Sea World Resort, sklepy z różnym asortymentem; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer, lekarz na wezwanie, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 23 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 50 m², przestronny i komfortowy, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    4 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, jeden podgrzewany w sezonie zimowym, jeden ze sztuczną falą, basen ze zjeżdżalniami, miniaquapark dla dzieci, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy (sprzęt i oświetlenie płatne), tenis stołowy, koszykówka, boisko do siatkówki plażowej; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych, muzyka na żywo; za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży oraz centrum nurkowe przy hotelu Beach Albatros Resort; centrum spa (płatne): masaże, jacuzzi, sauna, zabiegi kosmetyczne; możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku (za opłatą: 50 USD/os. na pobyt., dzieci 7-14 lat - 50% zniżki, dzieci do 7 lat - bezpłatnie; w cenę wliczone jest all inclusive w barach na terenie całego aquaparku oraz transfer).

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w wyznaczonych restauracjach; późne śniadanie (10.00-11.00); późna kolacja (22.00-24.00); przekąski w wyznaczonych barach (12.30-16.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/653464801, www.pickalbatros.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fibus na plażę


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hurghada, Egipt

    Opis hotelu

    Hotel oferuje 243 pokoje. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Do dyspozycji gości jest bankomat. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, usługi tłumaczeniowe, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko podwójne bądź łóżko typu king size. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Standardowym wyposażeniem jest aneks kuchenny wraz z lodówką i ekspresem do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi. W łazience znajduje się prysznic. W łazienkach znajdują się suszarka do włosów i lusterko kosmetyczne. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie hotelu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. Przy basenie znajduje się jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka i koszykówka. Narty wodne i jet ski dostarczą miłośnikom sportów wodnych wyśmienitej zabawy. Pozostałe opcje spędzenia wolnego czasu, jak nurkowanie, oferowane są przez organizatorów zewnętrznych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard, darta i aerobik. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, salon piękności i zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, miniklub i minidisco.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Hotel położony ok. 700 m od plaży znajdującej się w hotelu Beach Albatros 5* (dowóz do plaży co 30 min. bezpłatnym busem z przed hotelu od 08:00) i ok. 18 km od centrum Hurghady.


    Do dyspozycji gości:

    Na terenie hotelu znajduje się restauracja główna, bary oraz kawiarenka internetowa. W hotelowym lobby jest także bankomat i kantor wymiany walut.

     

    Sporty:

    Ponieważ hotel położony jest obok hotelu Aqua Blue (mają wspólny teren) Klienci korzystać mogą z udogodnień i rozrywek w obydwu obiektach. Do swojej dyspozycji Goście mają zatem cztery baseny odkryte, nowy basen ze sztuczną falą, 4 zjeżdżalnie wodne (120 m każda), kort tenisowy, boisko do siatkówki. Centrum rekreacyje składające się z basenu z podgrzewaną wodą, sauny, biczy wodnych, jacuzzi oraz masaży, fitness klub znajduje się w hotelu Beach Albatros. Mini golf, tenis stołowy oraz dyskoteka w hotelu Beach Albatros. W sezonie organizowane są animacje, a na plaży znajduje się centrum nurkowania i sportów wodnych. Dla dzieci w wieku 4 – 12 lat przygotowano plac zabaw, brodzik oraz mini klub.

     

    Zakwaterowanie:

    Do dyspozycji Gości przeznaczonych jest 265 pokoi wyposażonych w łazienkę z prysznicem, telewizor, telefon, mini bar, klimatyzację oraz balkon lub taras. Sejf dostępny jest w recepcji za dodatkową opłatą ok. 2 € za dzień.

     

    Wyżywienie:

    All inclusive: • śniadanie w formie bufetu, w restauracji „White Hall”, w godz. 07:00 – 10:00, • śniadanie ”dla śpiochów”, w restauracji „White Hall”, w godz. 10:00 – 11:00, • obiad w formie bufetu, w restauracji „White Hall” w godz. 12:30 – 14:30, • przekąski, w barze przy basenie, w godz. 12:30 – 16:00 • obiad na plaży, w restauracji „Taverna” , w godz. 12:30 – 14:30 • kolacja dla dzieci, w restauracji „White Hall”, w godz. 17:30 – 18:00, • kolacja w formie bufetu, w restauracji „White Hall”, w godz. 18:30 – 21:30. • przekąski, w barze w hotelowym lobby, w godz. 23:00 – 24:00 • kawę, herbatę, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w godzinach 10:00 – 24:00. „Terrace Bar” serwujący napoje w godz. 10:00 – 18:00 oraz 19:00 – 23:00 Bar przy basenie, czynny w godz. 10:00 – 18:00, przekąski serwowane są w godz. 12:30 – 16:00. Bar w recepcji serwujący gorące i zimne napoje w godz. 10:00 – 24:00 oraz podwieczorki: kawa, herbata i ciasto w godz. 16:00 – 17:00. Klienci, którzy wykupili formę all inclusive mogą korzystać z barów na terenie hotelu Aqua Blue, z wyjątkiem śniadań, obiadów i kolacji, które dla gości hotelu Albatros Resort serwowane są tylko w restauracji głównej tego hotelu. Klienci przebywający na plaży mogą jedynie, w ramach opcji all inclusive, skorzystać z lunchu (posiłek + napoje tylko w trakcie obiadu) w restauracji znajdującej się na plaży, po okazaniu karty, którą pobrać należy w recepcji hotelu Albatros Resort

     

    Cena zawiera:

    • bilet lotniczy,
    • świadczenia hotelowe,
    • transfer hotel - lotnisko - hotel,
    • zakwaterowanie (zniżki dla dzieci obowiązują przy dwóch osobach pełnopłatnych),
    • wyżywienie,
    • ubezpieczenie KL, NNW,
    • opiekę rezydenta,
    • podatek VAT

     

    Cena nie zawiera:

    • wizy egipskiej płatnej w Egipcie - 15 USD / osobę

    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Hurghada

    Opis oferty:

    Należy do sieci Pickalbatros, razem z hotelami Pickalbatros Sea World, Beach Albatros Resort i Aqua Vista Resort tworzy kompleks hotelowy wymarzony na rodzinne wakacje. Bardzo pomocna obsługa i miła atmosfera gwarantują komfort wypoczynku. Atutem są niezliczone atrakcje dla dzieci i dorosłych - kilka basenów, w tym basen ze sztuczną falą, zjeżdżalnie i mini­aquapark dla najmłodszych to zabawa na cały dzień. Goście doceniają dobry poziom formuły all inclusive, smaczne posiłki i miłą, wakacyjną atmosferę. Bogaty wybór restauracji serwujących dania kuchni włoskiej, chińskiej i orientalnej spodoba się nawet prawdziwym smakoszom. Stylowe i komfortowo urządzone pokoje pozwolą na spokojny odpoczynek po aktywnym dniu spędzonym na plaży lub przy basenie.

    POŁOŻENIE:

    ok. 15 km od centrum HURGHADY; ok. 7 km od portu lotniczego w Hurghadzie.

    PLAŻA:

    przy hotelu Beach Albatros Resort, ok. 500 m od hotelu, bezpłatny transfer hotelowym busem (co ok. 30 min), miejscami łagodne zejście do morza, bezpłatne parasole i leżaki; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, stylowy, otwarty w 2000 r., 246 pokoje, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Mediterranean - kuchnia międzynarodowa, restauracja Alfredo - kuchnia włoska, restauracja Mandarin - kuchnia azjatycka, bufet, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, bar przy basenie, bar na plaży, disco-bar w hotelu Sea World (płatny dodatkowo), możliwość korzystania z wyznaczonych barów w hotelach Aqua Vista Resort i Sea World Resort, sklepy z różnym asortymentem; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer, lekarz na wezwanie, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 23 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    4 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, jeden podgrzewany w sezonie zimowym, jeden ze sztuczną falą, basen ze zjeżdżalniami, miniaquapark dla dzieci, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy (sprzęt i oświetlenie płatne), tenis stołowy, koszykówka, boisko do siatkówki plażowej; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych, muzyka na żywo; za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży oraz centrum nurkowe przy hotelu Beach Albatros Resort; centrum spa w hotelu Aqua Vista Resort (płatne): masaże, jacuzzi, sauna, zabiegi kosmetyczne; możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku (za opłatą: 50 USD/os. na cały pobyt 1-lub 2-tyg., dzieci 2-12 lat - 50% zniżki; w cenę wliczone jest all inclusive w barach na terenie całego aquaparku).

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w wyznaczonych restauracjach; późne śniadanie (10.00-11.00); późna kolacja (22.00-24.00); przekąski w wyznaczonych barach (12.30-16.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/653464801, www.pickalbatros.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi bus na plażę


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF 4

    KATEGORIA EGIPSKA

    ****

    Położenie

    Hotel położony jest w drugiej linii brzegowej, około 500 m od plaży, na którą dowozi bezpłatny bus hotelowy. Odległość od lotniska wynosi 7 km a od centrum Hurghady 15 km.

    HOTEL OFERUJE

    Do dyspozycji Gości hotel przygotował recepcję czynną całą dobę, restaurację główną, 3 a'la carte (włoską, chińską, orientalną) oraz 4 bary (w tym bar na plaży w Beach Albatros Resort oraz bar przy basenie). Hotel oferuje ponadto kawiarenkę internetową, płatne Wi-Fi, kantor, bankomat oraz kilka sklepów. W razie konieczności można skorzystać z pralni oraz hotelowej opieki medycznej ( wybranych godzinach). Dla grup zorganizowanych przygotowano salę konferencyjną.

    POKOJE

    Hotel oferuje 205 pokoi standardowych (23 m2) oraz 38 pokoi rodzinnych (41 m2 - dwa pomieszczenia). Wszystkie pokoje wyposażone są w łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, TV, telefon, lodówkę, sejf oraz balkon lub taras. Wszystkie pokoje są klimatyzowane.

    Wyżywienie

    Opcja All inclusive zawiera: śniadania (07.00-10.00), późne śniadania (10.00-11.00), obiady (12.30-14.30), kolacje (18.30-21.30). Późna kolacja podawana jest między 22.30 a 24.00. Za wcześniejsza rezerwacją można też skorzystać z restauracji a'la carte w porze kolacji. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji dostępne są w wybranych barach, w godzinach ich otwarcia między 10.00 a 24.00. Kawa i herbata dostępne są przez całą dobę w Colubus Bar. Dla dzieci hotel serwuje lody między 10.00 a 17.00.

    SPORT I ROZRYWKA

    . Bezpłatnie Goście korzystać mogą z 4 basenów zewnętrznych (w tym jeden ze zjeżdżalniami i jeden podgrzewany w zimie), 2 kortów tenisowych (oświetlenie i sprzęt płatny), siatkówki, tenisa stołowego, mini golfa (oświetlenie płatne), sali fitness (w hotelu Aqua Vista) oraz programu animacyjnego dla różnych grup wiekowych. Za dodatkową opłatą są: centrum nurkowe (na plaży), napoje w dyskotece, sporty wodne, bilard, centrum SPA (w hotelu Aqua Vista), centrum urody (w hotelu Aqua Vista) oraz masaże (w hotelu Aqua Vista).

    DZIECI

    Dla dzieci hotel przygotował brodzik, zjeżdżalnie, plac zabaw oraz mini klub (4-12 lat). Łóżeczka dla niemowląt dostępne w miarę dostępności.

    NASZYM ZDANIEM

    Bogata infrastruktura sportowo-rekreacyjna oraz liczne atrakcje dla dzieci to atuty, które sprawiają że jest to idealny obiekt na niezapomniane rodzinne wakacje.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt/Hurghada

    Strefa

    Active, Family

    Dzieci

    pobyt gratis - opłata tylko za przelot - 1 dziecko 2-13 lat opłata tylko za przelot

    Lokalizacja

    południowa część Hurghady centrum - ok. 15 km centrum handlowe Senzo Mall - ok. 5 km lotnisko - ok. 7 km

    Plaża

    Prywatna, piaszczysta plaża przy siostrzanym hotelu Albatros Beach Resort, leżaki i parasole bezpłatne, bezpłatny bus hotelowy na plażę

    Hotel

    czterogwiazdkowy, należący do renomowanej sieci Picalbatros, stylowy, liczący 250 pokoi z przestronnym lobby i całodobową recepcją, położony na terenie zadbanego ogrodu

    Udogodnienia

    Całodobowa recepcja, sejf, sklepy, parking, centrum konferencyjne, fryzjer (dodatkowo płatny), pralnia (dodatkowo płatna), lekarz ( na wezwanie)

    Internet

    Bezpłatny internet w lobby

    Pokoje

    2-os., możliwość 1 dostawki, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja sterowana indywidualnie, telefon, lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), TV SAT, sejf, taras lub balkon

    Restauracje i bary

    Restauracja główna Restauracje a la carte - włoska, azjatycka, 6 barów

    Wyżywienie

    All Inclusive

    Rozrywka

    9 basenów, 9 zjeżdżalni dla dorosłych, 16 zjeżdżalni dla dzieci, aqua areobic, rzutki, boccia, water polo, tenis stołowy, siatkówka plażowa, kort tenisowy dodatkowo płatny

    Płatne

    Tenis stołowy, sporty wodne, bilard, pralnia, salon gier, centrum SPA

    Dla dzieci

    Plac zabaw, 3 baseny, 16 zjeżdżalni, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczko na życzenie dla dzieci do 2 lat

    Program All Inclusive

    07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 10.00-11.00 późne śniadanie serwowane w restauracji głównej 12.30-14.30 obiad w formie bogatego bufetu w restauracji głównej 18.30-21.30 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej 22.00-24.00 późna kolacja serwowana w restauracji głównej 12.30-16.00 przekąski serwowane w wyznaczonych barach 11.00-16:00 lody serwowane w wyznaczonych barach 16.00-17.00 naleśniki serwowane w wyznaczonym barze 10.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów

    do posiłków serwowane są napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole

    piwo, wino białe i czerwone leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży - animacje w ciągu dnia i wieczorem Szczegółowy plan all inclusive klienci otrzymają po przybyciu do hotelu.

    Oficjalna kategoria

    4 gwiazdki

    Karty kredytowe

    MasterCard, Visa

    Strona hotelu

    www.pickalbatros.com

    Nasza ocena

    Pokój **** Położenie **** Wyżywienie ***** Sport/rozrywka *****

    Atuty

    - duży i zadbany ogród - aqua park dla małych i dużych - niedaleko lotniska - bogate all inclusive

    Cena obejmuje

    opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

    Cena nie obejmuje

    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej oraz lokalnych opłat klimatycznych i podatków turystycznych płatnych na miejscu przy zakwaterowaniu, a także innych wydatków osobistych

    City Tour Hurghada

    Objazd po Hurghadzie z przewodnikiem polskojęzycznym. Przejazd do starego centrum miasta El Dahar - meczet oraz kościół koptyjski, akwarium morskie z przepięknym okazami z Morza Czerwonego ( płatne 3$). Czas na zakupy pamiątek, w tym, Galeria papirusów. Cena ok. 15 USD/os.

    Kair

    Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum politycznego i kulturalnego świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 90 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 280 USD/os.

    Luksor

    Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. Po wizycie w manufakturze alabastru i obiedzie przejazd na wschodni brzeg i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 90 USD/os.

    Blue Trip

    Całodzienna wycieczka morska, sprzęt ABC wypożyczamy w porcie, możliwość spróbowania swoich sił w snorkelingu i podziwiania wspaniałych raf koralowych Morza Czerwonego ( postój 2 razy po godzinie na dwóch różnych rafach). Czas wolny na plaży na wyspie. W trakcie snorkelingu obiad serwowany na łodzi, a do niego zimny napój. Cena ok. 25 USD/os.

    Nurkowanie - Intro Diving

    Niesamowite przeżycie- odkrywamy rafy koralowe w sprzęcie nurkowym pod opieką instruktorów Padi. Na pierwszy raz - Intro Diving. Całodniowa wycieczka, dwie sesje nurkowe po 15 minut- nurkowanie z łodzi na wodach otwartych. W cenie sprzęt, lunch, napoje, snorkeling w przerwach. KURS PADI 4 DNIOWY 280$ Cena ok. 45 USD/os.

    Mahmya - Rajska Wyspa

    Piaszczysta plaża, turkusowe morze i przepiękne rafy koralowe, Opalanie, relaks i błogie lenistwo z dala od gwaru i wielkiego miasta. Do Państwa dyspozycji bezpłatna wypożyczalnia sprzętu ABC, parasole, maty. W cenie obiad w restauracji na wyspie. Napoje dodatkowo płatne. Cena ok. 80 USD/os.

    Quady poranne - 3 godziny

    Poranna przejażdżka quadami po pustyni. Cena ok. 35 USD/os.

    Doskonała wycieczka dla dorosłych i dla dzieci. W programie

    jazda jeepami, quadami ok. 20 minut, spidecarami oraz na wielbłądzie, zwiedzanie wioski beduińskiej, terrarium z egzotycznymi zwierzętami, kolacja, pokaz folklorystyczny oraz oglądanie gwiazd przez teleskop. Cena ok. 40 USD/os.

    Super Sahara Park Quadami

    Zabawa i spora dawka adrenaliny podczas 3 godzinnej niezapomnianej wyprawy quadami ( ok. 40 km) w okolice Gór Morza Czerwonego. W programie - wizyta w wiosce beduińskiej, przejażdżka na wielbłądach, beduińska kolacja, napoje bezalkoholowe, zachód słońca nad górami, orientalne show ( taniec brzucha, wirujący derwisz, fakir show). Do jazdy na quadach należy mieć ukończone 16 lat. Cena ok. 45 USD/os.

    Blue Aquarium, rejs po morzu

    „Rybki przez szybki" - możliwość podziwiania bogactwa raf koralowych Morza Czerwonego - krótki rejs w kierunku raf, następnie przejście pod pokładem ( ok. 2,5 m pod wodą). Znajdują się tam panoramiczne okna pozwalające obserwować bogactwo podwodnego świata. Cena ok. 40 USD/os.

    Delfinarium

    Wizyta w delfinarium, gdzie odbywa się pokaz akrobacji i niezwykłych umiejętności w wykonaniu delfinów pod okiem zawodowych treserów. Możliwość dokupienia po pokazie pływania z delfinami w basenie- płatne dodatkowo ok. 65 USD/5 min i ok. 90 USD/10 min. Cena ok. 45 USD/os.

    Łódź podwodna Submarine

    Dopłynięcie łodzią do platformy, z której schodzi się do łodzi podwodnej. Łódź zanurza się na głębokość ok. 20 m i podczas ok. 35 min rejsu podziwia się urzekającą faunę i florę podwodnego świata. Cena ok. 60 USD/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: .
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne


    Inne

    EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
    Waluta
    EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
    Czas
    Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
    Poczta
    Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    W regionie
    Hurghada
    Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Alabtros Aqua Park to znany hotel z renomowanej sieci Pickalbatros. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - pełno tu atrakcji zarówno dla dzieci i dorosłych. Kompleks basenów, zjeżdżalni i park wodny dla najmłodszych to gwarancja świetnej zabawy i udanych wakacji w Egipcie. Przynależność do sieci hotelowej Pickalbatros to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości - 500 metrów od plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami (możliwy transfer busem hotelowym), 15 km od centrum Hurghady
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny, basen ze zjeżdżalniami, mini aquapark, możliwość korzystania z Jungle Aqua Parku, rozbudowany program animacji
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, bogaty wybór restauracji, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    ok. 15 km od centrum HURGHADY; ok. 7 km od lotniska w Hurghadzie

    PLAŻA

    Przy hotelu Beach Albatros Resort, ok. 500 m od hotelu, bezpłatny transfer hotelowym busem (co ok. 30 min), miejscami łagodne zejście do morza, bezpłatne parasole i leżaki, bar w ramach all inclusive.

    HOTEL

    Czterogwiazdkowy, stylowy, otwarty w 2000 roku, należy do sieci Pickalbatros, razem z hotelami Pickalbatros Sea World, Beach Albatros Resort i Aqua Vista Resort tworzy kompleks hotelowy wymarzony na rodzinne wakacje. 246 pokoje, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Mediterranean - kuchnia międzynarodowa, restauracja Alfredo - kuchnia włoska, restauracja Mandarin - kuchnia azjatycka, bufet, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, bar przy basenie, bar na plaży, Sport bar, disco-bar w hotelu Sea World (płatny dodatkowo), możliwość korzystania z wyznaczonych barów w hotelach Aqua Vista Resort i Sea World Resort, sklepy z różnym asortymentem; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer, lekarz na wezwanie, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bardzo pomocna obsługa i miła atmosfera gwarantują komfort wypoczynku. Atutem są niezliczone atrakcje dla dzieci i dorosłych - kilka basenów, w tym basen ze sztuczną falą, zjeżdżalnie i mini­aquapark dla najmłodszych to zabawa na cały dzień. Goście doceniają dobry poziom formuły all inclusive, smaczne posiłki i miłą, wakacyjną atmosferę. Bogaty wybór restauracji serwujących dania kuchni włoskiej, chińskiej i orientalnej spodoba się nawet prawdziwym smakoszom. Stylowe i komfortowo urządzone pokoje pozwolą na spokojny odpoczynek po aktywnym dniu spędzonym na plaży lub przy basenie.

    INTERNET

    Wi-Fi gratis

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    4 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, jeden podgrzewany w sezonie zimowym, jeden ze sztuczną falą, basen ze zjeżdżalniami, miniaquapark dla dzieci, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy (sprzęt i oświetlenie płatne), tenis stołowy, koszykówka, boisko do siatkówki plażowej; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych, muzyka na żywo; za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży oraz centrum nurkowe przy hotelu Beach Albatros Resort; centrum spa w hotelu Aqua Vista Resort (płatne): masaże, jacuzzi, sauna, zabiegi kosmetyczne 

    DLA DZIECI

    plac zabaw dla dzieci, mini klub (4-12 lat), animacje, brodzik dla dzieci, mini aquapark

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel posiada 246 pokoi.  Pokój stadardowy: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 23 m, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka)Pokój rodzinny: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 50 m, przestronny i komfortowy, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

    WYŻYWIENIE

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w wyznaczonych restauracjach; późne śniadanie (10.00-11.00); późna kolacja (22.00-24.00); przekąski w wyznaczonych barach (12.30-16.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive. Kolacja Wigilijna (24.12) oraz Kolacja Noworoczna (31.12) wliczone w cenę imprezy.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.pickalbatros.com

    CENA

    Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD.Nowość! Możliwość wykupienia wizy przez portal https://visa2egypt.gov.eg, koszt wizy jednokrotnego przekroczenia 25 USD, wielokrotna - 60 USD. Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Mapa Hotelu Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort)
    Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Hurghada)
    Wakacje w El Gouna, last minute i all inclusive w Hurghadzie
    Rejs na Giftun, wakacje w Hurghadzie - Egipt
    Piramidy w Gizie, wycieczka z Hurghady
    Kair, wycieczka fakultatywna z Hurghady
    Zwiedzanie Luxoru, wakacje w Egipcie
    Mahmya Beach w Hurghadzie
    Plaże Hurghady, wakacje w Egipcie
    Dahar, dzielnica Hurghady

    Opinie o Hotelu Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort)

    4.7
    zdecydowanie polecam

    Byliśmy tutaj we wrześniu 2014 przez tydzień ze znajomymi. Hotel z czystym sumieniem mogę polecić każdemu, w szczególności rodzinom z dziećmi i parom.Do plaży trzeba przejść przez ulicę i inny hotel, ale to w ogóle nie przeszkadza. Pokoje ok, bez szału, ale czyste. Świetne jedzenie, można było korzystać z baru na plaży i kilku restauracji, w każdej duży wybór jedzenia, codziennie innego. Nie nudziliśmy się ani chwilę

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.1
    polecam

    urlop w Albatrosie Garden bardzo fajny i bez problemów. hotel jest dobrze zorganizowany, o nic nie trzeba długo prosić, a pracownicy są mili i uprzejmi, co w egipcie jest rzadkością. dużo animacji, prowadzący bardzo fajni. polecam dla rodzin z dziecmi

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.4
    polecam

    Super miejsce, blisko lotniska, jedzie się dosłownie chwilkę. Wszystko bardzo zadbane i czyste, widać że pracownicy się starają. Ogólnie obsługa świetna, pomocna, uśmiechnięta, nienachalna, próbują czasami zagadać do gości, pożartować i nie oglądają się na bakszysze. Super jedzenie, jadłem wszystko jak leci i się nie pochorowałem, mimo iż był to mój pierwszy wyjazd do Egiptu. Jeżeli tylko będę mieć możliwość to wyjadę tam ponownie :)))

    POLECAM:
    singlom, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.4
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Byliśmy w styczniu, w ramach ferii, trochę obawialiśmy się pogody, ale temperatury były wysokie ok. 25 stopni. Wieczorami tylko chłodno. Hotel jak na 4 gwiazdki super. Teren jest olbrzymi bo połączony jest jeszcze z dwoma innymi. Do plaży trzeba przejść przez inny hotel albatros, ale nie jest to daleko, poza tym jest też opcja pojechania busikiem, ale nie widzieliśmy sensu. Sama plaża jest bardzo ładna, są leżaki i łóżka , jest też bar z napojami i przekąskami, można spokojnie wziąć maski, bo jest trochę rafy. Do centrum Hurghady taksówką ok. 15 min. Opłaca się pojechać i zobaczyć, szczególnie port z jachtami.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    3.9
    polecam

    Hotel jak na warunki Egiptu OK. Czysto, schludnie, rewelacyjna kawa serwowana na różne sposoby w LOBBY BAR , jedzenie w porządku chociaż po kilku dniach przydałaby się zmiana menu szczególnie potraw mięsnych. Poza tym jedzenia bardzo dużo pyszne sery, dużo sałatek,napojów do woli,owoce, bardzo dobre ciasta rewelacyjny omlet na wiele sposobów. Obsługa bardzo miła (jak na EGIPT) jedynie pracownicy recepcji nie na poziomie. Jeśli chodzi o ogólne wrażenie to hotel na 5 z minusem. Opiekę nad goścmi sprawuje rezydentka Pani Jola-profesjonalne podejście do tematu, rzeczowośc i kompetencja. Największym minusem okazały się wycieczki fakultatywne organizowane z hotelu nastawione na pobieżne zwiedzanie najciekawszych miejsc oraz "naganianie" turystów do swioch znajomych handlarzy (perfumeria,fabryka papirusów,apteka w wiosce beduinskiej,fabryka pamiątek itd...). Skorzystaliśmy z trzech wycieczek-Kair,Luksor i Safari- wszystkie zorganizowane niestety przez pseudo biura egipskie gdzie jakośc nie jest nalepsza- nastawiona jedynie na "czyszczenie" kieszeni turystów. Wycieczki oceniam na 3. Całosc imprezy na 4 plus jeśli nie brac pod uwagę ogólnej mentalności egipcjan i wszechobecnego brudu,śmieci i nahalności niespotykanej w normalnych krajach ale niestety tego nikt tam nie zmieni jeszcze przez najbliższe 150 lat. Aha jeszcze samolot-wszystko OK.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    Podsumowanie: polecam
    3.9
    4.9
    polecam

    Genialnie przemyślany kompleks trzech hoteli. Tutaj nie można się nudzic. Polecam 2-tyg. wycieczkę, tydzień w tym kurorcie to zdecydowanie za mało! Genialna infrastruktura, różnorodny wybór w opcji all inclusive, miła obsługa to wszystko sprawia, że ten hotel jest naprawdę wyjątkowy. Każdy kto chce wybrać się do Egiptu powinien zacząć swoją przygodę właśnie z tym hotelem!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: polecam
    4.9

    Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort) - możliwości zakwaterowania:

    dbl standard room
    standard dbl
    family room dbl
    Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Family Room
    Standardzimmer prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod Internet Minibar Safe Telewizor
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Standard DBL
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Standardzimmer prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod Internet Minibar Safe Telewizor
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Standardzimmer prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod Internet Minibar Safe Telewizor
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    STANDARD ROOM GARDEN / POOL VIEW
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.+2 dost.
    Pokój 2 os.
    FAMILY ROOM 2 BEDROOM
    POKÓJ DWUOSOBOWY
    Pokój 2-osobowy
    POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
    Pok. rodzinny 2 os.
    Pok. rodzinny 3 os.
    Pok. rodzinny 4 os.
    Pokój rodzinny
    POKÓJ RODZINNY 2+2
    Pok. 1 os.

    Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort) - Możliwości wyżywienia:


    Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort) - miasta wylotu:


    Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Albatros Aqua Park (Albatros Garden Resort)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00