cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
1/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
2/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
3/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
4/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
5/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
6/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
7/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
8/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
9/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
10/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
11/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
12/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
13/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
14/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
15/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
16/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
17/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
18/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
19/20
Hotel H10 Conquistador, Teneryfa
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
08.12 - 13.12
już od 1699 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.12 - 14.12
już od 1689 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu H10 Conquistador
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel H10 Conquistador
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu H10 Conquistador:
4.4 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu H10 Conquistador:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 08 grudnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 grudnia 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

H10 Conquistador to bardzo dobrze usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas, bezpośrednio przy promenadzie ze sklepami, barami i restauracjami. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w kurorcie Playa de las Americas, przy promenadzie, w spacerowej odległości od Playa de Troya
  • nowoczesny wystrój wnętrz, zaplecze rekreacyjno sportowe
  • udogodnienia dla dzieci (brodzik, plac zabaw, mini klub, mini disco), wi fi gratis

Hotel H10 Conquistador w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

H10 Conquistador to bardzo dobrze usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas, bezpośrednio przy promenadzie ze sklepami, barami i restauracjami. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w kurorcie Playa de las Americas, przy promenadzie, w spacerowej odległości od Playa de Troya
  • nowoczesny wystrój wnętrz, zaplecze rekreacyjno sportowe
  • udogodnienia dla dzieci (brodzik, plac zabaw, mini klub, mini disco), wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum Los Cristianos
  • ok. 800 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

polozenie

  • ok. 3 km od centrum Los Cristianos
  • ok. 800 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

plaza

  • ok. 800 m od plaży
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby, w barze, w cenie
  • terminal internetowy: w cenie
  • sala TV
  • bankomat w hotelu
  • ogród
  • taras
  • butik
  • fryzjer
  • pralnia: za opłatą
  • parking: niestrzeżony, w cenie
  • sala konferencyjna 

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

485

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen: w cenie, ze słodką wodą
  • basen dla dzieci
  • basen: ze słodką wodą, podgrzewany
  • jacuzzi: zewnętrzne
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • bufet dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
    • animacje dla dzieci: 4-12 lat, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: 4-12 lat, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, codziennie 20:30 - 21:00, w cenie
    • klub dla nastolatków: 13-17 lat, kilka razy w tygodniu 18:00 - 20:00, w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    •  siłownia
    Płatne
    • strefa spa: codziennie 10:00 - 18:00, 16+
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • zabiegi kąpielowe
    • pilates: w ofercie firmy zewnętrznej
    • kort tenisowy: w ofercie firmy zewnętrznej

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych (codziennie, w ciągu dnia)
    • wieczory tematyczne
    • przedstawienia (codziennie, wieczorami)
    • muzyka na żywo
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy Privilege z widokiem na morze Privilege DZM2
    • 2 os.
    • widok na morze lub basen
    • w budynku głównym
    • ostatni częściowy remont: 2018 r.
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: w cenie
    • biurko
    • ekspres do kawy Nespresso
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: codziennie 07:30 - 21:00, za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Suita junior JSX1
    • 2-4 os.
    • widok na basen
    • pokój dzienno-sypialny
    • sofa
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • ekspres do kawy Nespresso
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: codziennie 07:30 - 21:00, za opłatą
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Suita junior JSX2
    • 2-4 os.
    • boczny widok na morze lub widok na basen
    • pokój dzienn-sypialny
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • ekspres do kawy Nespresso
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: codziennie 07:30 - 21:00, za opłatą
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZM1
    • 1-3 os.
    • widok na morze
    • sejf: za opłatą, płatność gotówką
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: codziennie 07:30 - 21:00, za opłatą
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 18 m2
    • widok na góry lub miasto
    • sejf: za opłatą
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: codziennie 07:30 - 21:00, za opłatą
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:30 - 10:30, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:30 - 12:00, w cenie
    • obiad: 13:00 - 15:00, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie, w formie bufetu
    • przekąski: 12:00 - 16:00
    •  wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 09:00 - 00:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 09:00 - 00:00
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: codziennie 09:00 - 00:00
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: 07:30 - 10:30, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • główna restauracja „Tajinaste": potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, w cenie, codziennie, z tarasem, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „La Vita e Bella": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, kilka razy w tygodniu, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Sakura Teppanyaki": rodzaje kuchni: teppanyaki, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, wymagana rezerwacja, za opłatą, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Steakhouse": rodzaje kuchni: dania z grilla, a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Senses Dinner Show": rodzaje kuchni: międzynarodowa, indyjska, a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą

  • bary i inne: 3
  • bar w lobby: za opłatą, wliczony w all inclusive
  • bar przy zewnętrznym basenie: za opłatą, wliczony w all inclusive
  • kawiarnia „Mike & Coffee": 17:00 - 23:00, za opłatą
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Conquistador to bardzo dobrze usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas, bezpośrednio przy promenadzie ze sklepami, barami i restauracjami. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w kurorcie Playa de las Americas, przy promenadzie, w spacerowej odległości od Playa de Troya
    • nowoczesny wystrój wnętrz, zaplecze rekreacyjno sportowe
    • udogodnienia dla dzieci (brodzik, plac zabaw, mini klub, mini disco), wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Wymarzone miejsce na idealne wakacje! Blisko plaży, a jednocześnie w centrum Playa de las Americas, przy nadmorskiej promenadzie, z zachwycającymi widokami na ocean. Stylowe, jasne wnętrza z marynistycznymi akcentami zadowolą gusta miłośników pięknych aranżacji. Na najmłodszych czekają radosne animacje i plac zabaw, na smakoszy aż 6 restauracji, a na szukających wyciszenia – profesjonalne centrum spa. Dla najbardziej wymagających Gości przygotowano koncept Privilege, z eleganckimi pokojami i dodatkowymi udogodnieniami. Wysoki poziom usług gwarantuje renomowana sieć H10 Hotels.

    POŁOŻENIE:

    w centrum PLAYA DE LAS AMERICAS, sklepy i bary ok. 30 m od hotelu, ok. 3 km od Costa Adeje, ok. 2,5 km od Siam Parku, ok. 26 km od klifów Los Gigantes, ok. 48 km od Garachico, ok. 70 km od Puerto de la Cruz, ok. 75 km od Santa Cruz de Tenerife; ok. 17 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 600 m od hotelu.

    PLAŻA:

    Playa de las Americas, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 600 m od hotelu, dojście chodnikiem i promenadą, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet); Playa del Camison, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 700 m od hotelu, dojście chodnikiem, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, całkowicie odnowiony w 2011 r., regularnie odnawiany, 485 pokoi, 1 budynek, 8 pięter, 7 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 6 restauracji: Tajinaste – główna, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 5 restauracji á la carte: La Vita ? Bella – włoska, obsługa kelnerska, Sakura Teppanyaki (dla gości powyżej 8. roku życia) – orientalna, obsługa kelnerska, Steak House – amerykańska, Mencey – przy basenie, kuchnia międzynarodowa, Dinner Show Senses – europejska, z muzyką na żywo, w restauracjach wymagany strój formalny (panowie – długie spodnie), 4 bary, w tym w lobby, przy basenie i Sport Bar; butik, przechowalnia bagażu, taras z widokiem na ocean, ogród; sala konferencyjna, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: pralnia, punkt internetowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 18 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, za opłatą: minibar (płatny wg konsumpcji), sejf (ok. 3 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na basen lub frontalny widok na morze za dopłatą; junior suite: dla maks. 4 osób, ok. 23 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą: minibar (płatny wg konsumpcji), sejf (ok. 3 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; sypialnia i część dzienna oddzielone optycznie; balkon, widok na ogród; junior suite za dopłatą;

    Koncept Privilege: deluxe Privilege:

    2-os., ok. 16 m2, indywidulanie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka, szlafrok i kapcie), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf, ekspres do kawy Nespresso (uzupełniany codziennie), menu poduszkowe; za opłatą: minibar (płatny wg konsumpcji); balkon, widok na morze; Koncept zawiera dodatkowo: • śniadanie á la carte w restauracji La Vita ? Bella; • możliwość późnego wymeldowania (w miarę dostępności); • wstęp do strefy chillout – Privilege Lounge, podzielonej na 2 części: wewnętrznej (czynna 9.00-19.00) z barem z przekąskami i bezpłatnymi napojami alkoholowymi i bezalkoholowymi oraz zewnętrznej (czynna 13.00-19.00) z tarasem z jacuzzi, łóżkami balijskimi, leżakami i widokiem na morze; • łóżka balijskie i leżaki przy basenie głównym; • bezpłatny wstęp oraz zniżka na zabiegi w spa Despacio Thalasso Center; • serwis sprzątający (2 razy dziennie). Koncept Privilege za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, basen dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; piłkarzyki; animacje dla dorosłych i dzieci, minidisco; miniklub (4-12 lat), teenager club (13-17 lat), plac zabaw dla dzieci; za opłatą: kort tenisowy, Despacio Thalasso Centre: bezpłatnie: siłownia, płatne: basen kryty, jacuzzi, sauna, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

    ALL INCLUSIVE (ZA DOPŁATĄ):

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.00-14.00) i kolacja (18.30-20.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznaczonych godzinach w wyznaczonym barze; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-23.00) w wyznaczonym barze; dodatkowo: raz na pobyt kolacja w wybranej restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    www.h10hotels.com 

    GRATIS:

    Wi-Fi 


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Conquistador to bardzo dobrze usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas, bezpośrednio przy promenadzie ze sklepami, barami i restauracjami. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w kurorcie Playa de las Americas, przy promenadzie, w spacerowej odległości od Playa de Troya
    • nowoczesny wystrój wnętrz, zaplecze rekreacyjno sportowe
    • udogodnienia dla dzieci (brodzik, plac zabaw, mini klub, mini disco), wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4Hiszpania/Teneryfa

    Informacje Ogólne:

    Witamy H10 Conquistador w Playa de las Americas. Plaża piaszczysto-kamienistejpiaszczysto-skalistej kamienisto-skalista znajduje się w odległości jedynie 400 m od hotelu, a miasto Los Cristianos oddalone jest o 2 km. Dla Państwa komfortu hotel posiada sklepy, lobby, kiosk, recepcję, salon fryzjerski, klimatyzację i salon. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. Personel mówi po angielsku i hiszpańsku. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Goście mogą zrelaksować się przy drinku w barze przy basenie. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się dyskoteka, placówka medyczna, postój taksówek, informacja turystyczna, supermarket, bary/restauracje, kino, sklepy i przystanek autobusowy. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: Harbour Los Cristianos (2 km), lotnisko TFS (17 km), Los Gigantes Cliffs (30 km), Siam Park (2 km) i Las CaAdas (55 km). Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada garaż i parking dla samochodów.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje sejfy, usługę budzenia, usługi opiekunki, usługi prasowania, pralnię, kantor i pokojówki. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot i w terminalach internetowych. Rodzinny hotel oferuje klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki:

    Śniadanie: bufet. Goście mogą zjeść posiłek w jednej z 3 restauracji. Drinki można spożywać w barze w recepcji.

    Sport i Rozrywka:

    H10 Conquistador posiada masaże wodne, saunę, łaźnię turecką, solarium i thalasso. Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje program zajęć animacyjnych, rzutki, tenis stołowy, bilard i grę boccia. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness, tenis i aerobik.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Bagaż

    Kraków, Warszawa Modlin (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 100zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 280 PLN (wyloty do 11.12)/ 320 PLN (wyloty od 12.12-12.01)/ 360 PLN (wyloty od 13.01 - 31.03)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 100zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 260 PLN (wyloty do 11.12)/ 320 PLN (wyloty od 12.12-12.01)/ 360 PLN (wyloty od 13.01 - 31.03)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKatowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 200zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 480 PLN ( wyloty do 30.11 i od 14.01-31.03)/ 610 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)- 32 kg - 550 PLN ( wyloty do 30.11i od 14.01-31.03)/ 720 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 230zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  500 PLN ( wyloty do 30.11 i od 14.01-31.03)/ 630 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)- 32 kg -  580 PLN ( wyloty do 30.11 i od 14.01-31.03))/ 740 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 400 PLN- 23 kg - 445 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Opis kraju

    HISZPANIAHiszpania to kraj pełen słońca, tradycji i różnorodnych kultur. Wakacje w Hiszpanii to idealna propozycja dla wszystkich, zarówno dla turystów preferujących aktywny wypoczynek, jak i wczasowiczów wylegujących się na plaży i korzystających z uroków nadmorskich kurortów.Informacje ogólne o krajuTo państwo położone w zachodniej części Europy, z dostępem do Morza Śródziemnego oraz Zatoki Biskajskiej. Flaga Hiszpanii to prostokąt o trzech poziomych pasach w kolorach: czerwonym, żółtym i czerwonym. Z lewej strony żółtego fragmentu flagi znajduje się godło w postaci tarczy i charakterystycznej korony. Kraj jest jednym z najpiękniejszych miejsc na wczasy w Europie i chętnie kierunek wybierany przez mieszkańców Polski. Wakacje w Hiszpanii to okazja, aby odpocząć na pięknych, piaszczystych plażach, spróbować lokalnych przysmaków, cieszyć się ładną pogodą, a także zwiedzić majestatyczne zabytki. Słoneczna Hiszpania to charakterystyczne miejsce na mapie Europy, które łączy w sobie nowoczesność z tradycją. Regiony takie jak: Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol i Costa de la Luz to miejsca, które tętnią życiem przez całą dobę, choć najwięcej rozrywek czeka tam na wczasowiczów nocą. Wycieczka do Hiszpanii to propozycja dla całej rodziny. Liczne atrakcje turystyczne, ciekawe miejsca i możliwość spędzania wolnego czasu na różne sposoby z pewnością nikomu nie pozwolą się nudzić. Hiszpania składa się z części lądowej oraz wyspiarskiej, w skład której wchodzą jedne z najpopularniejszych miejsc na świecie, czyli Wyspy Kanaryjskie na Atlantyku oraz Baleary na Morzu Śródziemnym. Państwo Hiszpańskie składa się z 17 prowincji (zwanych regionami), a każda z nich ma niepowtarzalną kulturę oraz obyczaje. Hiszpańskie wyspy zachwycają zapierającymi dech w piersiach widokami, zabytkowymi budowlami i malowniczymi plażami usytuowanymi wśród urokliwych zatoczek. Wyjątkowe krajobrazy oraz wiele atrakcyjnych turystycznie miejsc sprawia, że Hiszpania to jedno z najchętniej odwiedzanych państw nie tylko przez polskich turystów, ale i podróżników z całego świata. Ma zróżnicowany teren o nieograniczonym potencjale turystycznym, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie. Kultura i obyczajeHiszpanie to ludzie pogodni, bardzo przywiązani do kultury oraz zwyczajów regionu, w którym mieszkają. Z ogromnym szacunkiem odnoszą się do rodziny, stawiając ją zawsze na pierwszym miejscu. Mieszkańców Hiszpanii charakteryzuje też duże poczucie niezależności i pozytywne nastawienie do innych ludzi, także tych przyjezdnych. W Hiszpanii obowiązuje język kastylijski, który potocznie nazywa się go językiem hiszpańskim. W kraju za język urzędowy uznaje się również - w zależności od regionu - język galicyjski, baskijski lub kataloński. W najpopularniejszych turystycznie miastach Hiszpanii można bez problemu porozumieć się w języku angielskim i francuskim. Większość mieszkańców kraju jest wyznania katolickiego. Zaledwie kilka procent ludności uważa się za członków grup praktykujących inne wierzenia religijne, takie jak: judaizm, hinduizm, islam, protestantyzm.KuchniaHiszpańska kuchnia to przede wszystkim świeże i przyrządzane na wiele sposobów ryby oraz owoce morza. Potrawy podawane są zarówno na ostro, jak i na słodko. Jednym z najbardziej charakterystycznych dań w kuchni hiszpańskiej jest paella, czyli danie jednogarnkowe na bazie ryżu, szafranu i owoców morza. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto spróbować także pieczonej jagnięciny, tortilli de patata z jajek i ziemniaków, wyśmienitych deserów, takich jak: flan, turrón, alfajor oraz puszystych paluszków śniadaniowych - churros (idealnych do filiżanki gorącej kawy).Dla aktywnychWakacje w Hiszpanii to idealna okazja, aby rozpocząć przygodę z wodnymi sportami, zwłaszcza windsurfingiem oraz żeglarstwem. Miłośnicy wędrówek wysokogórskich mogą do woli spacerować po licznych szlakach górskich w takich pasmach jak: Góry Betyckie, Pireneje, Góry Kastylijskie. Jednym z najbardziej malowniczych szlaków hiszpańskich jest El Camino, prowadzący do Santiago de Compostela na obszarze pogórza Gór Kantabryjskich. Fani mocnych wrażeń mogą skorzystać z encierro. To przepędzanie byków na specjalną arenę ulicami miasta. Słynne na cały świat święto San Fermin odbywa się w Pampelunie.Co warto kupić?Wczasy w Hiszpanii to niepowtarzalna okazja, aby przywieźć do Polski wspaniałe pamiątki. Wśród turystów szczególnie popularne są figurki w kształcie byka, które kojarzą się ze słynną na cały świat corridą. Fani hiszpańskiej kuchni mogą zakupić artykuły spożywcze. Do najbardziej polecanych należą: oliwa z oliwek, lokalne wino oraz turrony, czyli rodzaj nugatów w kształcie kostek (jedna z najpopularniejszych słodkich przekąsek w Hiszpanii).PogodaPogoda w Hiszpanii, zwłaszcza w sezonie letnim, przyciąga wielu turystów z całego świata. W najcieplejsze miesiące, czyli w lipcu i sierpniu, temperatura powietrza może sięgać nawet 35 stopni Celsjusza, zarówno na wyspach, jak i w części kontynentalnej. Hiszpania należy do najbardziej nasłonecznionych miejsc w całej Europie - słońce świeci tu nawet do 12 godzin na dobę. Z tego też względu wakacje w Hiszpanii to gwarancja rewelacyjnej pogody, a co za tym idzie - przyjemnego letniego wypoczynku. Hiszpania jest również bardzo atrakcyjna zimą, zwłaszcza część kontynentalna, jak: Costa del Sol, Costa Blanca, Brava czy Wyspy Kanaryjskie. Tam można liczyć na słoneczną pogodę i temperatury sięgające nawet 15 stopni Celsjusza.Przydatne zwrotyTak - Sí [si]Nie - No [no]Dziękuję - Gracias [gratias]Dzień dobry - Buenos días [błenos dijas]Do widzenia - Adiós [adjos]Cześć (przywitanie) - Hola [ola]Cześć (pożegnanie) -- Chao [ciau]Przepraszam - Perdona; Disculpe [perdona; diskulpe]Dlaczego Hiszpania?Hiszpania to państwo bardzo różnorodne pod względem kultury, zwyczajów, a nawet krajobrazu. To miejsce, gdzie można korzystać z uroków zarówno górskich szlaków, jak i malowniczych, piaszczystych plaż. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto skorzystać z ofert jednej z nadmorskich miejscowości, które zapewniają turystom niezliczone atrakcje, leżących np. na Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca czy Costa de la Luz. Niezapomniane wczasy w Hiszpanii zapewni z pewnością wycieczka na jedną z rajskich Wysp Kanaryjskich, takich jak np. La Palma, Teneryfa, Fuerteventura, Majorka i Gran Canaria. W naszym biurze podróży można skorzystać z propozycji wyjazdów zagranicznych każdego dnia. Hiszpania ma niezwykle rozbudowaną bazę hotelową - znaleźć można tu komfortowe noclegi zarówno dla rodzin z dziećmi, grup zorganizowanych, jak i pojedynczych wczasowiczów. Wakacje na hiszpańskich wyspach to całoroczna propozycja dla każdego, zarówno dla miłośnika aktywnego spędzania wolnego czasu, jak i fana słodkiego lenistwa, np. na jednej z rajskich plaż.Informacje praktyczneWymagane dokumenty: paszport lub dowód osobistyWaluta: euro = ok. 4,3 PLN (grudzień 2019)Ceny: woda = ok. 50 centów (ok. 2 zł), przekąska na mieście = 4-6 Euro (ok. 17-26 zł), obiad w restauracji od 10 Euro (od ok. 43 zł)Czas: taki sam jak w PolsceNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: nie wymaganeAmbasada:Ambasada RP w MadrycieInformacje dot. stosunków politycznych, kulturalnych, problematyka Unii Europejskiej, sprawy prasowe i innec/Guisando 23 bis28035 MadridTel: +34 913 736 605E-mail: madryt.amb.sekretariat@msz.gov.pl WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Conquistador to bardzo dobrze usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas, bezpośrednio przy promenadzie ze sklepami, barami i restauracjami. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w kurorcie Playa de las Americas, przy promenadzie, w spacerowej odległości od Playa de Troya
    • nowoczesny wystrój wnętrz, zaplecze rekreacyjno sportowe
    • udogodnienia dla dzieci (brodzik, plac zabaw, mini klub, mini disco), wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    H 10 Conquistador****

    Położenie

    Resort położony jest w samym centrum tętniącego życiem Playa de las Americas, bezpośrednio przy promenadzie i oceanie. W pobliżu znajdują się galerie handlowe, restauracje i bary. Hotel oddalony jest 400 metrów od plaży Playa del Camison i Playa de las Vistas. Odległość 15 km od lotniska zapewnia szybki i nieuciążliwy transfer w dniu przylotu i powortu.

     

    Hotel

    Ośrodek stanowi ośmiopietrowy budynek ze stylową recepcją oraz centrum konferencyjnym. Do dyspozycji gości są restauracja, piano bar, Internet, sklepy, fryzjer. Dodatkowo goście mogą korzystać z 2 basenów otoczonych tropikalną roślinnością, baru przy basenie oraz grilla. Parasole przeciwsłoneczne, materace oraz ręczniki są bezpłatne. Isnieje rownież możliwość wypożyczalnia samochodu oraz skorzystania z usług fotografa. Dodatkowo dla dzieci hotel przygotował miniklub oraz brodzik. Gościom hotelowym pobyt umilać będą dzienne oraz wieczorne programy animacyjne prowadzone przez profesjonalny zespół animatorów.

     

    Pokoje

    Hotel ma w swej ofercie funkcjonalnie urządzone pokoje dwuosobowe z możliwością dostawki wyposażone w łazienkę z prysznicem, WC, klimatyzację, telefon, TV SAT, minibar, sejf (za dodatkową opłatą) oraz balkon. Istnieje rownież możliwość skorzystania z pokoi typu junior suite.

     

    Wyżywienie

    Ośrodek posiada 2 formuły HB i all inclusive. HB obejmuje-śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Isnieje możliwość wykupienia formuły all inclusive, która obejmuje 3 posiłki dziennie. Kilka razy w tygodniu wieczorem organizowane są bufety tematyczne.

     

    Sport i relaks

    Osobom, kótre chcą aktywnie spędzić wypoczynek restort oferuje tenis stołowy oraz boisko do siatkówki. Za dodatkową opłatą można skorzystać z kortu tenisowego, salonu SPA, sauny, łaźni tureckiej, klubu fitness oraz masaży.

     

    Cena zawiera:

    • przelot,
    • opłaty lotniskowe,
    • obowiązkowe ubezpieczenie KL i NNW,
    • transfery,
    • pobyt w hotelu,
    • wyżywienie wg opisu,
    • opiekę rezydenta,
    • podatek VAT.

     

    Cena nie zawiera:

    • ubezpieczenia od chorób przewlekłych.

    III Millenium

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Conquistador to bardzo dobrze usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas, bezpośrednio przy promenadzie ze sklepami, barami i restauracjami. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w kurorcie Playa de las Americas, przy promenadzie, w spacerowej odległości od Playa de Troya
    • nowoczesny wystrój wnętrz, zaplecze rekreacyjno sportowe
    • udogodnienia dla dzieci (brodzik, plac zabaw, mini klub, mini disco), wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/Teneryfa/Playa de las Americas

    Opis

    Hotel H10 Conquistador usytuowany jest przy ciągnącej się wzdłuż plaży promenadzie w kurorcie Playa de Las Américas i oferuje widoki na morze. Obiekt dysponuje dużym basenem lagunowym, spa oraz 2 restauracjami. Hotel Conquistador oferuje jasne i klimatyzowane pokoje. Wszystkie pokoje dysponują telewizorem z dostępem do międzynarodowych kanałów telewizji satelitarnej. Na miejscu można wypożyczyć lodówkę. Spa w hotelu H10 obejmuje łaźnie tureckie, saunę i wannę z hydromasażem. Można w nim poddać się zabiegom hydroterapii, masażom oraz zabiegom pielęgnacyjnym na twarz. Na terenie kompleksu do dyspozycji Gości jest też siłownia i korty tenisowe. Korzystanie ze spa, siłowni i kortów tenisowych objęte jest dodatkową opłatą. Restauracja La Vita e Bella zaprasza na dania kuchni śródziemnomorskiej. Kawiarnia Mike's Coffee serwuje drinki i przekąski, a bar Mencey oferuje lekkie posiłki przy basenie. W barze Teide w godzinach wieczornych odbywają się dyskoteki. Hotel H10 usytuowany jest 5 minut spacerem od centrum miejscowości Playa de las Américas. Od miasta Los Cristianos dzielą obiekt 2 km. Najbliższy klub golfowy oddalony jest o 20 minut spacerem od hotelu.

    Zameldowanie

    od 14

    Wymeldowanie

    do 12

    bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

    transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

    Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

    Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

    Ryanair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

    Wizzair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

    Norwegian

    bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

    Do zapłaty na miejscu

    Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

    sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

    Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

    cena; 320 ZL/szt./w obie strony

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Conquistador to bardzo dobrze usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas, bezpośrednio przy promenadzie ze sklepami, barami i restauracjami. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w kurorcie Playa de las Americas, przy promenadzie, w spacerowej odległości od Playa de Troya
    • nowoczesny wystrój wnętrz, zaplecze rekreacyjno sportowe
    • udogodnienia dla dzieci (brodzik, plac zabaw, mini klub, mini disco), wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis kontrahenta

    Hotel H10 Conquistador położony jest w odległości ok. 1 km. 600 m od kamienistej plaży. Najbliższe bary i restauracje znajdują się bezpośrednio przy budynku. Centrum miasta oddalone jest o około 4 km. Najbliższe sklepy oddalone są o ok. 500 m, supermarket znajduje się zaledwie kilka metrów od hotelu. W okolicy dyskoteka (ok. 2 km), aquapark (ok. 2 km), kino (ok. 600 m) i pole golfowe (ok. 1 km) oferują rozrywkę o najlepszej porze roku . Plaża jest patrolowana przez ratownika. Tutaj dostępne są ręczniki plażowe. Bezpośrednio przy plaży znajduje się promenada, po której można spacerować. Klimatyzowany hotel wyposażony jest w całodobową recepcję (check-in jest możliwe przez całą dobę), lobby, Wi-Fi, windę, butik, bankomat, fryzjer, jacuzzi, apteczkę, parking przestrzenie, a także sala telewizyjna z telewizją satelitarną. Na terenie zewnętrznym obiektu znajduje się ogród oraz sezonowo czynny, podgrzewany basen (czynny przez cały rok), przy którym bezpłatnie dostępne są leżaki, parasole i ręczniki basenowe. Dla dzieci jest również basen dla dzieci. Ponadto można odpocząć na świeżym powietrzu na tarasie słonecznym. Wewnątrz hotelu można skorzystać z krytego basenu. Kosztowności możesz przechować w sejfie (za dodatkową opłatą), a bagaż w przechowalni hotelowej. Dla rozrywki hotel oferuje bibliotekę/czytelnię. Dla najmłodszych gości dostępne są krzesełka, krzesełka do karmienia i łóżeczka. Do czyszczenia ubrań służy pralnia. Dla Twojej wygody strona hotelu zapewni Ci opiekę. W razie potrzeby możesz w każdej chwili skontaktować się z centrum medycznym. Goście obiektu mogą otrzymać budzenie od personelu hotelu. Na zjazdy i inne spotkania biznesowe hotel oferuje salę konferencyjną na łącznie 50 miejsc, drukarkę oraz rzutnik folii. Jeśli chcesz zwiedzić region wakacyjny, możesz skorzystać z wypożyczalni samochodów w pobliżu hotelu. Ponadto hotel prowadzi sprzedaż biletów na wycieczki. W Twoim hotelu duży nacisk kładzie się na zrównoważony rozwój. Dotyczy to m.in. hotelowych koszy na surowce wtórne. Ze względu na udogodnienia dla osób na wózkach inwalidzkich, takie jak wejścia bez barier, winda przystosowana dla wózków inwalidzkich i łazienki przystosowane dla wózków inwalidzkich, hotel jest również odpowiedni dla osób na wózkach inwalidzkich (wymiary: szerokość drzwi windy: 79 m, szerokość drzwi pomieszczenie: 78 m) . Wyżywienie Śniadania oferowane są w formie bufetu szwedzkiego. Kolacja serwowana jest również w formie bufetu. O Twoje samopoczucie fizyczne dba restauracja bufetowa. OdległościNajbliższe miasto: ok. godz. 77 kmLotnisko: ok. godz. 16 kmPrzystanek autobusowy: ok. godz. 500 mPostój taksówek: ok. 20 mPort: ok. 4 kmOdległość do morza: ok. 25 mNajbliższy lekarz: ok. godz. 50 mNajbliższy dentysta: ok. godz. 1 kmApteka: ok. godz. 50 mSzpital: ok. godz. 2 kmNajbliższy bank: ok. godz. 600 mKort tenisowy: ca. 50 mSurfowanie na fali: ok. 100 mSzkoła surfingu na falach: ok. godz. 100 mSport i rekreacja W okolicy można spróbować swoich sił np. w aerobiku w wodzie. Podczas wakacji możesz również wziąć udział w kursach jogi. Na terenie hotelu istnieje również możliwość gry w bilard. W hotelu można także zagrać w tenisa stołowego. Goście hotelu mogą również korzystać z pobliskiego kortu tenisowego (za dodatkową opłatą). Sauna (za dodatkową opłatą) czeka w strefie wellness. Hotel oferuje również masaże (płatne) i zabiegi kosmetyczne (płatne). Daj się rozpieszczać w Hamam. Niemowlęta mogą być opieką w hotelowym klubie dla dzieci. Dla starszych dzieci opieka odbywa się w klubie dziecięcym. W hotelu dostępna jest usługa opieki nad dziećmi. Mini dyskoteka oferuje również odpowiednią do wieku rozrywkę dla młodych gości hotelowych. Ponadto istnieje klub młodzieżowy. Dla rozrywki dorosłych prezentowane są wieczorne pokazy i muzyka na żywo. Hotel oferuje również pokój gier dla dorosłych.


    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Conquistador to bardzo dobrze usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas, bezpośrednio przy promenadzie ze sklepami, barami i restauracjami. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w kurorcie Playa de las Americas, przy promenadzie, w spacerowej odległości od Playa de Troya
    • nowoczesny wystrój wnętrz, zaplecze rekreacyjno sportowe
    • udogodnienia dla dzieci (brodzik, plac zabaw, mini klub, mini disco), wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    H10 Conquistador

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Playa de Las Americas

    Region

    Teneryfa - Wyspy Kanaryjskie

    Kod

    TFS22038 FH

    Liczba pokoi

    485

    Położenie

    Bezpośrednio przy plażowej promenadzie, w pobliżu liczne restauracje, bary, sklepy.

    Opis

    Komfortowy, nowoczesny hotel wypoczynkowy, duży hol z recepcją i miejscami do siedzenia, restauracja, restauracja a la carte (kuchnia śródziemnomorska), kawiarnia, bar, terminal internetowy (za opłatą), WLAN, winda, parking publiczny.

    Wyżywienie

    Przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H) śniadanie i kolacja w formie bufetu lub All inclusive (I). All inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, w godz. ok. 11-18 przekąski, w godz. ok. 10-24 lokalne napoje alkoholowe i napoje bezalkoholowe.

    Pokój typ 1

    DJ/EJ = gustownie urządzone pokoje, łazienka lub prysznic/WC, suszarka do włosów, telefon, TV, minibar, sejf do wynajęcia, klimatyzacja, balkon lub taras. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DJM = wyposażone jak DJ, ale z widokiem na morze.

    Sport, rozrywka, wellness

    W dużym, zadbanym ogrodzie - 2 baseny (1 z podgrzewaną wodą), taras do opalania z leżakami i parasolami w cenie. Bar przy basenie. Za opłatą - siłownia, bilard, odkryty kort tenisowy (twarda nawierzchnia), Thalasso Center.

    Dla dzieci

    Mini klub 4-12 lat, brodzik dla dzieci, plac zabaw.

    Warto wiedzieć

    Sezonowo dodatkowe świadczenia w cenie.

    Pies

    Niedozwolony.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    SP708102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Conquistador to bardzo dobrze usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas, bezpośrednio przy promenadzie ze sklepami, barami i restauracjami. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w kurorcie Playa de las Americas, przy promenadzie, w spacerowej odległości od Playa de Troya
    • nowoczesny wystrój wnętrz, zaplecze rekreacyjno sportowe
    • udogodnienia dla dzieci (brodzik, plac zabaw, mini klub, mini disco), wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    HISZPANIA

    Położenie

    H10 Conquistador to czterogwiazdkowy obiekt, położony bezpośrednio przy promenadzie, w centrum Playa de las Americas, idealny dla osób ceniących zarówno relaks jak i aktywny wypoczynek; dla wielbicieli dobrej kuchni hotel oferuje liczne restauracje tematyczne m.in. włoska, amerykańska, azjatycka; w okolicy liczne sklepy, bary i restauracje, obiekt położony ok. 800 m od centrum Los Cristianos, ok. 2,5 km od parku wodnego Siam Park z licznymi zjeżdżalniami, basenem oraz plażą, ok. 3,5 km od portu Los Cristianos, stanowiącego bazę wypadową na inne wyspy, ok.18 km od lotniska

    Plaża

    ok. 600 m od hotelu, Playa de las Americas, publiczna, piaszczysta, dojście promenadą, serwis plażowy (dodatkowo płatny)

    Wyposażenie

    H10 Conquistador to czterogwiazdkowy obiekt posiadający 485 pokoi, regularnie odnawiany, zlokalizowany w 8 - piętrowym budynku; do dyspozycji gości pozostają: 24h recepcja, punkt wymiany walut, przechowalnia bagażu, obszerne lobby, windy, taras, ogród, 6 restauracji, 4 bary m.in. w lobby, przy basenie, sport bar, bankomat, sklep z pamiątkami, butik, fryzjer, siłownia, mini klub dla dzieci 4-12 w zależności od sezonu i warunków pogodowych, strefa SPA, 2 baseny, bezpłatne parasole i leżaki, basen dla dzieci, sala konferencyjna, niestrzeżony parking

    Wyżywienie

    All Inclusive – śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) kulinarne wieczory tematyczne, wybrane napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe, wybrane międzynarodowe napoje alkoholoweHB – śniadanie, kolacja (w formie bufetu) kulinarne wieczory tematyczne, napoje dodatkowo płatne

    Internet

    Wi-Fi – bezpłatnie

    Zakwaterowanie

    Pokój dwuosobowy – ok. 18m2, klimatyzacja, telefon, TV, serwis sprzątający, Wi-Fi, balkon, sejf (za opłatą, płatność w gotówce) minibar (za opłatą) łazienka z wyposażeniem (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów) widok na góry lub miastoPokój dwuosobowy z widokiem - ok. 18m2, klimatyzacja, telefon, TV, serwis sprzątający, Wi-Fi, balkon, sejf (za opłatą, płatność w gotówce) minibar (za opłatą) łazienka z wyposażeniem (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów) widok na ocean

    Rozrywka

    Międzynarodowy program animacyjny, muzyka na żywo (w wybrane dni tygodnia)

    Sport

    Siłownia, kort tenisowy - w ofercie firm zewnętrznych (dodatkowo płatne)

    Kategoria lokalna

    4*

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie dla imprez turystyczych, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), bezpośrednia opieka rezydenta - w sezonie letnim: Kreta, Rodos, Korfu, Turcja (Riwiera), Majorka, Bułgaria (Burgas) całorocznie: Malta, na pozostałych kierunkach opieka telefoniczna lub przez czat w serwisie moja.nekera.pl. W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba). Cena uzależniona jest m.in. od przewoźnika oraz terminu wyjazdu, należy ją zweryfikować podczas zakupu. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir).

    Ważne

    W związku ze zmianami w przepisach sanitarnych oraz przekraczania granicy w poszczególnych krajach Nekera przygotowała listę wymaganych procedur wjazdowych do danego kraju - https://www.nekera.pl/bezpieczne-wakacje/ Zachęcamy do sprawdzenia tych informacji przed Państwa wyjazdem TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM. NA LOTNISKU BĘDZIE CZEKAŁ PRZEDSTAWICIEL NEKERY (POLSKO LUB ANGLOJĘZYCZNY).  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Conquistador to bardzo dobrze usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas, bezpośrednio przy promenadzie ze sklepami, barami i restauracjami. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w kurorcie Playa de las Americas, przy promenadzie, w spacerowej odległości od Playa de Troya
    • nowoczesny wystrój wnętrz, zaplecze rekreacyjno sportowe
    • udogodnienia dla dzieci (brodzik, plac zabaw, mini klub, mini disco), wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Teneryfa, Hiszpania

    Położenie

    w południowej części Playa de las Américas, bezpośrednio przy promenadzie. Oferta handlowo-rozrywkowa w pobliżu.

    Plaża

    do najbliższej zatoki kąpielowej ok. 650 m. Do głównej plaży Playa de Troya ok. 10 minut pieszo. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    485 pokoi, 8 pięter, windy. Lobby z recepcją, miejsca wypoczynkowe, restauracje główna, 3 restauracje a la carte (kuchnia włoska, japońska i steakhouse), bary, kawiarnia, butik, salon fryzjerski, pralnia (odpłatnie). W ogrodzie 2 baseny (1 podgrzewany), taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki, parasole w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją (wymiana za opłatą). Hotel przystosowany dla os. niepełnosprawnych.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Kolacje tematyczne. Do kolacji wymagany stosowny strój.

    All Inclusive

    trzy posiłki, w formie bufetu. Przekąski w godz. 10:30-18:30. Kawa, herbata, ciasto w godz. 15:30-18:30. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:30-24:00. 1 x tydzień kolacja w restauracji a la carte (konieczne wcześniejsze zgłoszenie).

    Internet

    kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenach ogólnodostępnych gratis.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3B): komfortowe, klimatyzacja, TV sat., telefon, minibar (na zapytanie i za opłatą), sejf (za opłatą), balkon. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na ocean lub basen (A1-3A). Pokoje superior z widokiem na basen (A2-3E). Junior suite z bocznym widokiem na ocean (A2-3C) lub z widokiem na ogród (A2-3D). Pokoje dwuosobowe Privilege z widokiem na ocean (A2M): podwyższony standard świadczeń: wstęp do Privilege Lounge, na taras Privilege przy basenie oraz bezpłatny wstęp do Thalasso Conquistador.

    Dine Around

    goście hotelowi mają możliwość rezerwacji kolacji w hotelu H10 Las Palmeras.

    Święta/Sylwester

    menu świąteczne 25.12 i sylwestrowe 31.12 w cenie.

    Sport

    centrum fitness, tenis stołowy (kaucja). Za opłatą: bilard, kort tenisowy.

    Wellness

    w Thalasso Conquistador (od 16 lat) odpłatnie: terapie oparte na wodzie morskiej, zabiegi pielęgnacyjne, sauna, whirlpool, hydromasaże, łaźnia turecka, masaże, bicze wodne, aromaterapia.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub i minidisco. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo.

    Dla dzieci

    2-11 lat: zniżka procentowa.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Polecamy

    Komfortowy hotel tuż przy promenadzie. Nowoczesny design i profesjonalne Thalasso SPA.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Conquistador to bardzo dobrze usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas, bezpośrednio przy promenadzie ze sklepami, barami i restauracjami. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w kurorcie Playa de las Americas, przy promenadzie, w spacerowej odległości od Playa de Troya
    • nowoczesny wystrój wnętrz, zaplecze rekreacyjno sportowe
    • udogodnienia dla dzieci (brodzik, plac zabaw, mini klub, mini disco), wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Teneryfa, Hiszpania

    Położenie

    w południowej części Playa de las Américas, bezpośrednio przy promenadzie. Oferta handlowo-rozrywkowa w pobliżu.

    Plaża

    do najbliższej zatoki kąpielowej ok. 650 m. Do głównej plaży Playa de Troya ok. 10 minut pieszo. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    485 pokoi, 8 pięter, windy. Lobby z recepcją, miejsca wypoczynkowe, restauracje główna, restauracja włoskaa la carte, Mike`s Coffee, bary, butik, salon fryzjerski, pralnia (odpłatnie). W ogrodzie 2 baseny (1 podgrzewany zimą), taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki, parasole w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją (wymiana za opłatą). Hotel przystosowany dla os. niepełnosprawnych.www.h10hotels.com

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (1-3B): komfortowe, klimatyzacja, TV sat., telefon, minibar (na zapytanie i za opłatą), sejf (za opłatą), balkon. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na ocean lub basen (1-3A). Pokoje superior z widokiem na basen (2-3E). Junior suite z bocznym widokiem na ocean (2-3C) lub z widokiem na ogród (2-3D). Pokoje dwuosobowe Privilege z widokiem na ocean (2M): podwyższony standard świadczeń; Privilege Lounge, taras Privilege przy basenie oraz wstęp do Despacio Thallasso w cenie.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub i minidisco. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo.

    Dostęp do internetu

    kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenach ogólnodostępnych bez opłaty.

    Sport

    centrum fitness, tenis stołowy(kaucja). Za opłatą: bilard, kort tenisowy.

    Wellness

    w Despacio Thallasso Centre (od 16 lat) odpłatnie: terapie oparte na wodzie morskiej, zabiegi pielęgnacyjne, sauna, whirlpool, hydromasaże, łaźnia turecka, masaże, bicze wodne, aromaterapia.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Kolacje tematyczne. Do kolacji wymagany stosowny strój.

    All Inclusive

    trzy posiłki, w formie bufetu. Przekąski w godz. 10:30-18:30. Kawa, herbata, ciasto w godz. 15:30-18:30. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:30-24:00.

    Dla dzieci

    2-12 lat: zniżka procentowa.

    Święta/Sylwester

    menu świąteczne 25.12.15 i sylwestrowe 31.12.15 w cenie.

    Polecamy

    • bezpośrednio przy promenadzie
    • wnętrza o nowoczesnym designie
    • tropikalny ogród


    Mapa Hotelu H10 Conquistador
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

    Opinie o Hotelu H10 Conquistador

    4.7
    zdecydowanie polecam

    To był nasz kolejny pobyt w hotelu h10 conquistator, a z tej sieci hotelowej korzystaliśmy już na terenie całej hiszpanii. nigdzie nie znajdziecie państwo lepszego jedzenia - tutaj było bardzo dużo ryb, owoców morza itd. a sam hotel jest tuż przy promenadzie i pieknej plaży playa de las americas. miła obsługa i ładne pokoje. nic dodać, nic ując. zwiedziliśmy już wszystkie wyspy kanaryjskie, cała hiszpanię, jednak na teneryfę będziemy wracać najczęściej bo najbardziej nasm się tu podoba

    POLECAM:
    wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.0
    polecam

    To były moje pierwsze wczasy na Teneryfie :) I od razu trafil mi się super hotel :) Jedzenie bardzo dobre, pokoje mogły by byc większe, no ale nie można mieć wszystkiego. Miasteczko Playa De Las Americas bardzo fajne, nie można się nudzić. Ogólnie polecam Hotel H10 Conquistador - nie mieliśmy zastrzeżeń.

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.0

    H10 Conquistador - możliwości zakwaterowania:

    double standard room double standar single use.
    double standard room double standard.
    pokój dwuosobowy standard z widokiem na morze
    standard room
    junior suite junior suite.
    pok. 2 os. z widokiem na morze double sea view single use.
    pok. 2 os. z widokiem na morze double sea view.
    Junior suite
    pokój dwuosobowy standard
    Single Use Standard Sea View Balcony or Terrace
    Standard Sea View Balcony or Terrace
    superior double privilege.
    Standard Balcony or Terrace
    junior suite standard balcony or terrace
    Single Use Standard Balcony or Terrace
    Double Room Sea View MAS
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Double Room MAS
    Pok. 2 os.
    Doppelzimmer Meerblick
    Dvoulůžkový superior s 1 př, výhled na bazén
    Dvoulůžkový superior, výhled na bazén
    Pokój deluxe privilege 2 os.
    Doppelzimmer Privilege Me
    Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
    Doppelzimmer Superior Poo
    Pok. 2 os. w/morze
    Pok. 2 os. w/basen
    Juniorsuite seitl. Meerbl
    Junior Suite 2 os.
    Junior Suite 3 os.
    Junior Suite 4 os.
    Pok. 1 os.

    H10 Conquistador - Możliwości wyżywienia:


    H10 Conquistador - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel H10 Conquistador? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00