Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
1 / 25
Udogodnienia hotelu Golden Taurus Park Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Golden Taurus Park Resort
star 4

Hiszpania: Costa Brava
Ocena hotelu Golden Taurus Park Resort:
5.0 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.7
Ocena hotelu:
5.0 / 5
Średnia z 3 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 września 2018

Hotel Golden Taurus Park Resort w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w klimatycznym miasteczku Pineda del mar, przy nadmorskiej promenadzie i przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • eleganckie wnętrza, smaczne wyżywienie i bogata infrastruktura hotelowa - baseny, animacje, wieczorne pokazy taneczne
  • bogaty program All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Costa Barcelona Świetnie położony hotel oferuje pełen wachlarz rozrywek i atrakcji dla dzieci i dorosłych. Program animacyjny oraz kreatywne warsztaty tematyczne rozbudzą wyobraźnię najmłodszych i zapewnią chwile radosnej zabawy. Rozbudowana baza sportowo-rekreacyjna przypadnie do gustu Gościom ceniącym aktywny wypoczynek.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1963 r. Odnowiony 2012 r. Na terenie znajduje się restauracja w budynku, 5 barów (2 przy basenie), sala TV, winda, 3 baseny odkryte, basen kryty, sejf w recepcji. Program animacyjny, oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

60 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, przejście przez ulicę. Parasole i leżaki - płatne.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację (czynna od 01.06.-30.09), TV, telefon, sejf (płatny), łazienkę (wanna, suszarka, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w trzypiętrowym budynku: pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych dla max 2 os. , pokoje rodzinne dla max 5 os. (2 sypialnie, 2 łazienki)

Wyżywienie

restauracja główna, 5 barów (m.in pool bar, snack bar)

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera: śniadanie (07:45-10:15), obiadokolacja (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera: śniadanie (07:45-10:15), obiad (13:00-14:00), kolacja (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:45-10:15), obiad (13:00-14:00), kolacja (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski, podwieczorek w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, 2 brodziki menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej , możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

jacuzzi, badminton,siatkówka, kręgle, rzutki, aerobik

płatne

tenis stołowy, hala do piłki nożnej, mini golf, bilard

dodatkowe informacje

OPŁATA TURYSTYCZNA W Katalonii obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość tej opłaty kształtuje się następująco ok. 5* - 2,25 €/os/doba (Barcelona ok. 2,25€/os.), 4* - ok. 0,90€/os/doba (Barcelona ok. 1,10€/os/doba), 3*, 2*, apartamenty - ok. 0,45€/os/doba (Barcelona ok. 0,65€/os/doba).Do powyższych cen należy doliczyć 10% podatku.Opłata turystyczna naliczana jest od ukończonego 16 roku życia i tylko za pierwsze 7 dni pobytu.

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:53

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Wi-Fi Mini Klub Serwis plażowy Pokoje 5 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w klimatycznym miasteczku Pineda del mar, przy nadmorskiej promenadzie i przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • eleganckie wnętrza, smaczne wyżywienie i bogata infrastruktura hotelowa - baseny, animacje, wieczorne pokazy taneczne
  • bogaty program All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Costa Brava, Hiszpania

Położenie

przed hotelem znajduje się promenada nadbrzeżna i linia kolejki (przejście podziemne do plaży ok. 20 m). Do centrum ok. 1 km.

Wyposażenie

4 budynki 3-8- piętrowe (439 pokoi). Restauracja z tarasem, bar z przekąskami, piano bar, WLAN (na parterze, w cenie), sala TV, sklep z pamiątkami. Fryzjer, 4 windy. Pralka i suszarka na monety. 3 baseny, whirlpool, 2  baseny dla dzieci, basen kryty z whirlpoolem.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Zakwaterowanie (A)

wszystkie pokoje z  łazienką, WC, suszarką, telefonem, TV sat. (płaski ekran), sejfem za opłatą, lodówką, klimatyzacją (czerwiec- wrzesień), balkonem. A1A: pokój 1-os. A2A: pokój 2-os. z dwoma łóżkami lub łóżkiem francuskim. A2B: jak 2A, z bocznym widokiem na morze. A4A: pokój 2-osobowy z 2 dostawkami, część pokoi z bocznym widokiem na morze. A4B: 2 pokoje 2-os. (z drzwiami łączącymi), 2 łazienki, 2 TV, boczny widok na morze.

Dzieci

duży plac zabaw, animacja dla dzieci, mini club. Małe zoo. 2 baseny dla dzieci, bufet dla dzieci.

Rozrywka

program animacyjny, muzyka na żywo.

Sport

rzutki, gimnastyka w wodzie, małe boisko. Za opłatą: bilard, rowery, mini golf, tenis, tenis stołowy.

Wyżywienie

z 2 lub 3 posiłkami lub All Inclusive (bufet). W cenie: 1 l wina + 1 l wody do posiłków (23.4-20.5, 1.10-15.10).

All Inclusive

wszystkie posiłki w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-23:00. Przekąski i lody dla dzieci (w określonych godzinach).

Parkowanie

w cenie.

Zwierzę domowe

nie.

Uwagi

Maksymalna liczna osób nie może zostać przekroczona nawet o dziecko do 2 lat.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w klimatycznym miasteczku Pineda del mar, przy nadmorskiej promenadzie i przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • eleganckie wnętrza, smaczne wyżywienie i bogata infrastruktura hotelowa - baseny, animacje, wieczorne pokazy taneczne
  • bogaty program All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/ Costa Brava

Strefa

Family, Active

Dzieci

- 1 dziecko do 6 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

w spokojnej części miejscowości Pineda de Mar przy promenadzie nadmorskiej centrum - ok. 400 m lotnisko - ok. 75 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta(piasek gruboziarnisty), długa, szeroka, przejście przez ulicę tunelem podziemnym, leżaki i parasole płatne ok. 12 EUR/dzień/komplet - 2 leżaki i parasol, ok. 400 m od hotelu plaża odznaczona Błękitną Flagą przyznawaną za czystość i ekologię, dojście eleganckim deptakiem pełnym sklepów, restauracji, barów

Hotel

czterogwiazdkowy, należy do sieci hotelowej GoldenHotels,jeden z najlepszych hoteli All Inclusive na Costa Brava, elegancki i stylowo urządzony, oferuje 488 pokoi rozmieszczonych na 8-piętrach, otoczony pięknym ogrodem, wielokrotnie nagradzany za wysoką jakość usług przez Klientów z całej Europy

Udogodnienia

całodobowa recepcja, punkt wymiany walut, pralnia, fryzjer, sklep z pamiątkami, możliwość wynajęcia samochodu lub roweru, przechowalnia bagażu, windy

Internet

bezpłatne WiFi w lobby, w pokojach płatne (ok. 5 EUR/dzień), kącik internetowy (ok. 1 EUR/10 min.)

Pokoje

2-os., możliwość 1 lub 2 dostawek, łazienka z wanną, suszarka do włosów, klimatyzacja, TV SAT, telefon, sejf (ok. 4 EUR/dzień lub ok. 20 EUR/tydz.), balkon z widokiem na morze lub ogród (większość pokoi 4-osobowych nie posiada balkonu)

Restauracje i bary

restauracja główna snack bar El Torito Habana Bar/ main bar Ambigu Bar 2 bary przy basenach - Coco's i Pergola

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 baseny w tym jeden z jacuzzi, leżaki i parasole bezpłatnie, basen kryty, aqua aerobik, rzutki, sala gier, piłka nożna, koszykówka, tenis stołowy, animacje dzienne i wieczorne przedstawienia

Płatne

masaże, bilard (ok. 2 EUR/gra), korty tenisowe (ok. 8 EUR/godz., wypożyczenie rakiet ok. 3 EUR/sztuka), sporty wodne na plaży

Dla dzieci

2 brodziki, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), mini zoo, mini disco, animacje, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

Program All Inclusive

07.45-10.15 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 13.00-14.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, szeroki wybór przystawek, deserów i owoców, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe, czerwone 18.30-21.30 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej i lokalnejszeroki wybór przystawek, deserów i owoców, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe, czerwone 10.00-13.00przekąski typu kanapki, tosty, pizza, sałatki, makarony serwowane w barze El Torito 16.00-18.00 podwieczorek typuciasta, ciasteczka, lody, kawa, herbataserwowane w barze El Torito 22.00-23.00 przekąski typu kanapki, tosty, pizza, sałatki, makarony serwowane w barze El Torito 10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe, czerwone, wódka, brandy, gin, rum i inne oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barach Pergola i Ambigu w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów - leżaki i parasole przy basenie - animacje dzienne i wieczorne - mini klub dla dzieci 4-12 lat

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, Maestro, MasterCard, American Express

Strona www hotelu

www.goldenhotels.com

Nasza ocena

pokój **** położenie ****+ wyżywienie ****+ sport \ rozrywka ****+

Atuty

- międzynarodowa grupa animacyjna - bogaty program All Inclusive - plaża odznaczona Błękitną Flagą - znakomite wyżywienie i obsługa - doceniany przez polskich Klientów - jeden z najlepszych hoteli All Inclusive na Costa Brava - wiele nagród za wysoki poziom usług

Barcelona

Zapraszamy na wycieczkę do jednego z najpiękniejszych i najbardziej niezwykłych i dynamicznych miast świata. Śródziemnomorska Barcelona daje świadectwo katalońskiej ekonomicznej prężności i artystycznego geniuszu. W trakcie wycieczki odwiedzimy charakterystyczne miejsca i zabytki Barcelony. Zobaczymy olśniewający kościół La Sagrada Familia oraz secesyjną dzielnicę Eixample, gdzie znajdują się kamienice zaprojektowane przez Antonio Gaudiego - Casa Batllo i Casa Mila. Odwiedzimy Wzgórze Montjuic, które wraz z terenami wystawy światowej i Parku Olimpijskiego stało się symbolem Barcelony. Zaplanowaliśmy zwiedzanie Poble Espanol - Wioski Hiszpańskiej, będącej głównym obiektem wystawy światowej z 1929 roku. Dla fanów piłkarskich przygotowaliśmy wizytę na stadionie Camp Nou i w muzeum F.C. Barcelona. W programie wycieczki czas wolny na starówce oraz na najbarwniejszym hiszpańskim bulwarze Las Ramblas. Wspaniałym zakończeniem wizyty w Barcelonie będzie pokaz grających fontann na Placu Hiszpańskim. Tańczące w rytm muzyki fontanny są niezapomnianym spektaklem, strumienie wody mogą przybierać nieskończoną ilość form i kolorów. Całości wrażenia dopełniają spadające kaskady wody z Pałacu Narodowego. Cena ok. 45 EUR/os., wstęp na stadion Camp Nou dodatkowo płatny ok. 23 EUR/os.

Montserrat

Podczas tej wycieczki zabierzemy Państwa w Góry Montserrat, będące jedną z największych atrakcji turystycznych Hiszpanii. Masyw Montserrat zachwyca niespotykanymi formacjami skalnymi, wśród których poprowadzone są liczne szlaki spacerowe i punkty widokowe. W tej niezwykłej scenerii ulokowany jest najpiękniejszy górski klasztor Europy, przy nim bazylika i sanktuarium "Morenety" - Czarnej Madonny, Patronki Katalonii. Kult Madonny z Montserrat dorównuje takim miejscom jak Lourdes czy Fatiama. Dotknięcie Morenety ma zapewniać spełnienie życzeń i próśb. Dużą atrakcją dla odwiedzajacych są przejazdy górskimi kolejkami, jedną z nich wjedziemy do benedyktyńskiego klasztoru W programie czas na wizytę w klasztorze, spacer na punkt widokowy Cami de Sant Miquel. Czas wolny pozwoli na zwiedzanie i kontemplację w tym pięknym miejscu, a dla miłośników aktywnego wypoczynku jest okazja na odbycie wycieczki na najwyższe szczyty masywu Jako pamiątkę warto przywieźć oryginalne trunki, likiery lub herbatę. Cena ok. 47 EUR/os.

Girona i Figueres

Wycieczka do urokliwej Girony, która czaruje swymi wąskimi uliczkami oraz wielokolorowymi, małymi domkami. W programie spacer po starym mieście, które zachwyca pięknym, zabytkowym zespołem architektonicznym średniowiecznymi murami, obiektami architektury romańskiej, gotyckiej i barokowej. Następnie zwiedzanie świetnie zachowanej żydowskiej dzielnicy - jednej z najpiękniejszych w całej Europie. Przejazd do Figueres i zwiedzanie muzeum Salvadora Dali - wybitnego ekscentryka i surrealisty, jednego z najbardziej rozpoznawanych artystów XX wieku. Cena ok. 47 EUR/os.

Marineland

Wycieczka do wodnego parku rozrywki, gdzie gwarantowana jest świetna zabawa przez cały dzień dla wszystkich członków rodziny. Park oferuje kompleksy basenów z licznymi zjeżdżalniami, tory wodne i rwące rzeki. Będzie można podziwiać umiejętności i popisy wykonujących swoje akrobacje w rytm muzyki delfinów oraz zabawy i sztuczki słoni morskich i papug. Cena ok. 27 EUR/os.

WATERWORLD

Największy na wybrzeżu Costa Brava Park Wodny, który zapewni wszystkim niezależnie od wieku wspaniałą zabawę w wodzie i emocjonujące przeżycia. Najbardziej znanymi atrakcjami Waterworld są Water Mountain-najdłuższy (250 metrów) water roller coaster w Europie oraz Rafting River. Baseny ze sztuczną falą, hydromasażami, większe i mniejsze zjeżdżalnie i serpentyny to tylko niektóre z atrakcji. Cena ok. 30 EUR/os.

Zamek w Torderze

Wycieczka do średniowiecznego zamku oraz pokaz turnieju rycerskiego, podczas którego prezentowane są walki rycerzy i niesamowity taniec flamenco. Następnie poczęstunek i trunki królewskie. Cena ok. 57 EUR/os.

Gran Casino Wieczór Hiszpański- Flamenco

Muzyka i taniec Flamenco są nieodłącznym elementem kultury Hiszpanii, którego brzmienie natychmiast kojarzy się z Hiszpanią. Flamenco to muzyka, odzwierciedlająca wielkie emocje - od szczęścia, radości i miłości po tęsknotę, smutek i zdradę. Zapraszamy Państwa do Gran Casino na pełen atrakcji wieczór z tańcami hiszpańskimi, koncertem gitarowym i śpiewem. Niezapomniany, pełen ekspresji pokaz flamenco w szampańskiej atmosferze z najlepszymi hiszpańskimi artystami są gwarancją niesamowitych wrażeń i cudownej zabawy. Cena ok. 54 EUR/os. z kolacja, ok. 40 EUR/os. bez kolacji tylko z napojami Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w klimatycznym miasteczku Pineda del mar, przy nadmorskiej promenadzie i przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • eleganckie wnętrza, smaczne wyżywienie i bogata infrastruktura hotelowa - baseny, animacje, wieczorne pokazy taneczne
  • bogaty program All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Ten częściowo odświeżony w 2015 roku hotel znajduje się ok. 600 metrów od centrum Pineda de Mar (bary, restauracje, sklepy, kafeterie). Do lotniska w Gironie ok. 32 km, do lotniska w Barcelonie ok 72 km.
Plaża:
Hotel położony ok. 100 m od piaszczysto - żwirowej plaży - oddziela go jedynie promenada (dopuszczona do ruchu kołowego) oraz kolejka łącząca wybrzeże z Barceloną. Przejście na plażę przejściem podziemnym. Leżaki i parasole na plaży - płatne (ok. 5 EUR/os). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (ok. 6 EUR/pobyt +10 EUR depozytu).
Do dyspozycji gości:
Recepcja, lobby, windy, restauracja bufetowa, bary, 2 strefy basenowe w otoczeniu zieleni z łącznie 3 dużymi basenami, 2 brodziki (w basenach słodka woda), tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, plac zabaw, mini klub, mini zoo, sklep z pamiątkami, kantor, pralnia (płatna), przechowalnia bagażu, parking.
Pokoje:
W hotelu znajduje się 439 pokoi rozlokowanych w 8 piętrowym budynku. Wszystkie wygodne, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), TVsat, telefonem, sejfem (płatny ok. 20 EUR/tydzień + ok. 10EUR depozyt) i z balkonem (meble balkonowe). Pokoje z widokiem na basen za dopłątą. Pokoje standardowe (ok. 16 m2) - dla max 4 osób, przy czym przy 4 osobach w pokoju będą znajdować się tylko 2 łóżka typu queen size i nie będzie możliwości wstawienia dostawek. Pokoje 1-osobowe mają powierzchnię 12 m2i nie posiadają balkonu. Pokoje rodzinne (ok 30m2) - dla min. 4 osób i max 5 osób, 2 osobne pokoje ze wspólnym wejściem. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis.
Wyżywienie:
Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Dieta bezglutenowa na życzenie. Możliwość dopłaty do All Inclusive: śniadania (07:45-10:15), obiady (13:00-14:00), obiadokolacje (18:30-21:30). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00 - 23:00), przekąski w ciągu dnia z karty All Inclusive.
Program sportowy i animacyjny:
Program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Bezpłatnie: boisko multisportowe (możliwa opłata za wypożyczenie sprzętu), basen kryty, jacuzzi. Płatne: kort tenisowy (ok. 8 Eur/godzina), mini golf (ok. 2,5 Eur/godzina, salon gier.
Internet:
WiFi w pokojach oraz w miejscach ogólnodostępnych bezpłatne.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.goldenhotels.com
Naszym zdaniem:
Fantastyczny kompleks hotelowy, z różnorodną infrastrukturą rekreacyjno - sportową (za nią "+"). Raczej na rodzinny wypoczynek - baseny, animacje, całkiem duży plac zabaw i hotelowe mini zoo zyskają aprobatę Najmłodszych.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 5.7/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/hiszpania-costa-brava-del-maresme/golden-taurus-park

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbowna miejscu). Powrót do Polski.
Uwagi do programu
Whotelach na terenie Katalonii konieczna opłata podatku turystycznego - ok 1,2 Euro od osoby za dzień.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
Costa del Maresme i Costa Brava informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Costa del Maresme
Południowy pas wybrzeża Costa Brava, od ujścia rzeki Tordero w miejscowości Blanes do samej Barcelony. Costa del Maresme znane jest z bardzo dobrych hoteli, długich oraz ciągnących się kilometrami piaszczystych i piaszczysto - żwirowych plaż. Do najbardziej znanych kurortów wybrzeża należą Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, połączone koleją z głównym placem Barcelony - Plaza Catalunya.
Calella i Pineda de Mar
Kurorty z niewielkim starym miastem, pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, restauracji, barów i sklepów, tętniące również lokalnym życiem. Calella, to po Lloret de Mar, miejsce gdzie również przyjeżdżają bawić się młodzi ludzie. Pineda de Mar wydaje się być najbardziej spokojną (ale nie nudną) miejscowością wybrzeża.
Santa Susanna i Malgrat de Mar
Połączone ze sobą miejscowości turystyczne idealne nie tylko na rodzinny wypoczynek. Bogata baza hotelowa, promenada z niezliczoną ilością sklepów, restauracje, bary oraz szeroka plaża to atuty tych kurortów. Doskonała baza wypadowa dla wszystkich tych, którzy lubią również aktywny wypoczynek - zachęcamy do wycieczek rowerowych i trekkingu po okolicznych wzgórzach Parku Naturalnego Montnegre.
Costa Brava
Odcinek prawdziwego Dzikiego Wybrzeża rozciągający się od Blanes do granicy z Francją, którego wizytówką są niewielkie zatoczki ukryte wśród skał i lasów piniowych oraz białe miasteczka, które upodobali sobie zamożni mieszkańcy Barcelony i Francuzi, dla których urlop w tej części wybrzeża oznacza fantastyczną kuchnię, doskonałe wino oraz klimatyczne hotele.
Lloret de Mar
Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca liczne rozrywki dla osób w każdym wieku. W centrum można się bawić o każdej porze dnia i nocy. Spokojniej jest na obrzeżach miasta oraz w części Fenals, gdzie znajdują się hotel dedykowane bardziej rodzinom niż rozbawionej młodzieży. W Lloret znajdują się 2 bardzo ładne, zatokowe plaże.
Tossa de Mar
Tossę uznaje się za jedno z najbardziej romantycznych miejsc na Costa Brava. Malowniczo pnące się po niewielkim wzgórzu średniowieczne mury i starówka pełna kafejek, restauracji oraz sklepów to najbardziej rozpoznawalne miejsca. Do tego piaszczysta plaża i nadmorska promenada.
Wyloty z
: Warszawy, Katowic, Poznania i Gdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.R.pl/rozklady
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych. Długie plaże czy niewielkie zatoczki nazywane calas? Słodkie lenistwo czy wycieczki po okolicznych zielonych wzgórzach? Nieziemskie berberechos popijane winem z winnicy Torres czy może patatas bravas w ostrym pomidorowym sosie? Secesyjne budowle Gaudiego czy surrealistyczna sztuka Daliego? Kosmopolityczna atmosfera dużej Barcelony czy niewielkie Cadaques, niegdyś odwiedzane przez Miro, Picassa a nawet Walta Disneya? Szaleństwo w parkach wodnych czy może w dyskotekach i klubach? A może warto poznać tajemnice średniowiecznej Girony? A może nie Girony tylko Besalu? A może, może…. - tak to wszystko może być! Witamy w Katalonii!
Wycieczki lokalne
COSTA BRAVA
Wycieczki lokalne
Barcelona i tańczące fontanny.
Całodzienna wizyta w jednym z najwspanialszych miast Europy. W programie emblematyczne dzieło życia Gaudiego czyli kościół Sagrada Familia, dzielnica Eixample, tereny wystawowe, park Pueblo Espanol (Hiszpania w miniaturze) oraz wzgórze Montjuic. Następnie zapraszamy na spacer po Las Ramblas oraz po dzielnicy gotyckiej, gdzie na uwagę zasługuje katedra świętej Eulalii. Opcjonalnie możliwość zwiedzania barcelońskiego oceanarium (ok. 20 Eur) lub stadionu Camp Nou (wstęp płatny ok. 23 Eur). Wieczorem pod Pałacem Narodowym odbywa się pokaz tańczących fontann. Cena od ok. 47 Eur za osobę dorosłą, ok. 32 Eur za dziecko do 12 lat.
Montserrat
To monumentalny i rozległy masyw górski o stromych ścianach i szczytach przypominających iglice i baszty. Stojąc u podnóża, trzeba mocno zadzierać głowę, by wśród pionowych ścian dostrzec położony na wąskiej półce skalnej (721m n. p. m) słynny klasztor benedyktynów - główne sanktuarium Maryjne Katalonii. Zwiedzimy bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji - figurą Czarnej Madonny z Montserrat (La Moreneta). Posłuchamy również słynnego chóru chłopięcego Escolania, najstarszego w Europie (o ile nie będzie koncertował poza klasztorem). Cena ok. 42 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
Rupit i Besalu
Wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu to kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad w restauracji położonej na wzgórzu skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie, brukowane uliczki, domy z kamienia i place z podcieniami przeniosą nas w czasy średniowiecza. Cena ok. 52 Eur za osobę dorosłą, ok. 39 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Cadaques i Pubol
Całodniowa wycieczka do północnej części wybrzeża, na przylądek Cap de Creus, gdzie znajduje się jedno z najbardziej malowniczych miejsc związanych z artystyczną bohemą - Cadaques. To nadmorskie miasteczko do którego przyjeżdżały sławy takie jak: Salvador Dali, Joan Miro, Pablo Picasso czy Federico Garcia Lorca. Wczesny obiad w jednej z lokalnych restauracji. Następnie wizyta w zamku Pubol, który Salvador Dali podarował swej ukochanej żonie Gali. Cena ok. 67 Eur za osobę dorosłą, ok. 57 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Tossa de Mar
Rejs statkiem z oszklonym dnem do nazywanej perłą Dzikiego Wybrzeża Tossy, która już w latach 50-tych XX wieku stała się mekką hiszpańskiej i francuskiej bohemy. Zauroczony klimatem Tossy francuski malarz Marc Chagall nazwał ją niebieskim rajem. Średniowieczne mury wraz ze świetnie zachowaną starówką stanowią jedne z najbardziej malowniczych miejsc na wybrzeżu. Do tego szeroka plaża, sklepy, restauracje i kafejki. Wycieczkę tę polecamy rodzinom - rejs statkiem spodoba się Młodszym Gościom, a poszarpane wybrzeże wraz z licznymi zatoczkami (calas) docenią Dorośli. Na koniec wizyta w bodedze - dla Dorosłych szansa na spróbowanie lokalnych win, a dla Dzieci przygotowane będą soki. Cena ok. 37 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
Girona i świat Salvadora Dali
Wycieczka do jednego z najpiękniejszych zakątków Katalonii - do Girony, będącej stolicą prowincji oraz drugim miastem wspólnoty. Wspaniale zachowane średniowieczne stare miasto z największa w Europie jednonawową katedrą oraz z dzielnicą żydowską pozwolą nam poczuć atmosferę Wieków Średnich. Dodatkowego charakteru miastu dodaje położenie nad brzegiem rzeki Onyar, której brzegi spinają liczne mosty, w tym jeden zaprojektowany przez samego Alexandra Gustava Eiffle'a. Następnym punktem programu będzie dom - muzeum Salvadora Dali w Figueras, gdzie przeniesiemy się w świat malarstwa surrealistycznego. Cena ok. 50 Eur za osobę dorosłą, ok. 37 Eur za dziecko do 12 lat.
Dla aktywnych
Trekking i rowery
Costa Brava i Costa del Maresme to raj dla wielbicieli trekkingu i jazdy na rowerach. Okoliczne wzgórza Parku Naturalnego Montnegre zapraszają do eksplorowania szlaków - piękne krajobrazy gwarantowane.
Nordic walking na plażach Costa del Maresme
Długie piaszczyste plaże Costa del Maresme zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu.
Z dziećmi
Water World - Lloret de Mar i Platja d'Aro
Zapraszamy do największych parków wodnych na Costa Brava - ten sposób aktywności to wspaniała zabawa dla całej rodziny, na które czekają zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności i emocji oraz liczne baseny. W parku w Lloret de Mar znajduje się największy wodny rollercoster w Europie - Water Mountain. Cena ok. 30 Eur za osobę dorosłą, ok. 17 Eur za dziecko (do 120 cm wzrostu).
Tradycyjna katalońska kuchnia
Charakterystykę kuchni katalońskiej determinuje położenie regionu. Bliskość porośniętych lasami gór, morza oraz usytuowanych na słonecznych tarasach warzywników stanowią bazę dla składników, które lądują w domowych kociołkach (cassolas). Warto spróbować cassola de peix (kociołek z ryb i owoców morza) czy pollastre amb escamarlans (kociołek z kurczaka z rakami morskimi) w połączeniu z pa amb tomaquet czyli podpiekanym chlebem z pomidorem, oliwą i czosnkiem. Do tego plaster dojrzewającej szynki i lokalnego sera, a wszystko to uzupełnione kieliszkiem wina z wyśmienitych katalońskich winnic.
Stolica klubowej zabawy: Lloret de Mar
Najlepszym miejscem na całonocne imprezy są kluby w Lloret de Mar. Tutaj grają najlepsi dj'e i zjeżdżają się imprezowicze z całego wybrzeża. Centrum miasta tętni życiem do białego rana.
Marimurtra
Malowniczo położony na urwistym klifie i zajmujący ok. 4 hektarów powierzchni ogród botaniczny w Blanes zachwyca różnorodną roślinnością. Idealna opcja na popołudniową wycieczkę.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Costa del Maresme i Costa Brava informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Costa del Maresme
Południowy pas wybrzeża Costa Brava, od ujścia rzeki Tordero w miejscowości Blanes do samej Barcelony. Costa del Maresme znane jest z bardzo dobrych hoteli, długich oraz ciągnących się kilometrami piaszczystych i piaszczysto - żwirowych plaż. Do najbardziej znanych kurortów wybrzeża należą Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, połączone koleją z głównym placem Barcelony - Plaza Catalunya.
Calella i Pineda de Mar
Kurorty z niewielkim starym miastem, pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, restauracji, barów i sklepów, tętniące również lokalnym życiem. Calella, to po Lloret de Mar, miejsce gdzie również przyjeżdżają bawić się młodzi ludzie. Pineda de Mar wydaje się być najbardziej spokojną (ale nie nudną) miejscowością wybrzeża.
Santa Susanna i Malgrat de Mar
Połączone ze sobą miejscowości turystyczne idealne nie tylko na rodzinny wypoczynek. Bogata baza hotelowa, promenada z niezliczoną ilością sklepów, restauracje, bary oraz szeroka plaża to atuty tych kurortów. Doskonała baza wypadowa dla wszystkich tych, którzy lubią również aktywny wypoczynek - zachęcamy do wycieczek rowerowych i trekkingu po okolicznych wzgórzach Parku Naturalnego Montnegre.
Costa Brava
Odcinek prawdziwego Dzikiego Wybrzeża rozciągający się od Blanes do granicy z Francją, którego wizytówką są niewielkie zatoczki ukryte wśród skał i lasów piniowych oraz białe miasteczka, które upodobali sobie zamożni mieszkańcy Barcelony i Francuzi, dla których urlop w tej części wybrzeża oznacza fantastyczną kuchnię, doskonałe wino oraz klimatyczne hotele.
Lloret de Mar
Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca liczne rozrywki dla osób w każdym wieku. W centrum można się bawić o każdej porze dnia i nocy. Spokojniej jest na obrzeżach miasta oraz w części Fenals, gdzie znajdują się hotel dedykowane bardziej rodzinom niż rozbawionej młodzieży. W Lloret znajdują się 2 bardzo ładne, zatokowe plaże.
Tossa de Mar
Tossę uznaje się za jedno z najbardziej romantycznych miejsc na Costa Brava. Malowniczo pnące się po niewielkim wzgórzu średniowieczne mury i starówka pełna kafejek, restauracji oraz sklepów to najbardziej rozpoznawalne miejsca. Do tego piaszczysta plaża i nadmorska promenada.
Wyloty z
: Warszawy, Katowic, Poznania i Gdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.R.pl/rozklady
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych. Długie plaże czy niewielkie zatoczki nazywane calas? Słodkie lenistwo czy wycieczki po okolicznych zielonych wzgórzach? Nieziemskie berberechos popijane winem z winnicy Torres czy może patatas bravas w ostrym pomidorowym sosie? Secesyjne budowle Gaudiego czy surrealistyczna sztuka Daliego? Kosmopolityczna atmosfera dużej Barcelony czy niewielkie Cadaques, niegdyś odwiedzane przez Miro, Picassa a nawet Walta Disneya? Szaleństwo w parkach wodnych czy może w dyskotekach i klubach? A może warto poznać tajemnice średniowiecznej Girony? A może nie Girony tylko Besalu? A może, może…. - tak to wszystko może być! Witamy w Katalonii!

Wycieczki lokalne

COSTA BRAVA
Wycieczki lokalne
Barcelona i tańczące fontanny.
Całodzienna wizyta w jednym z najwspanialszych miast Europy. W programie emblematyczne dzieło życia Gaudiego czyli kościół Sagrada Familia, dzielnica Eixample, tereny wystawowe, park Pueblo Espanol (Hiszpania w miniaturze) oraz wzgórze Montjuic. Następnie zapraszamy na spacer po Las Ramblas oraz po dzielnicy gotyckiej, gdzie na uwagę zasługuje katedra świętej Eulalii. Opcjonalnie możliwość zwiedzania barcelońskiego oceanarium (ok. 20 Eur) lub stadionu Camp Nou (wstęp płatny ok. 23 Eur). Wieczorem pod Pałacem Narodowym odbywa się pokaz tańczących fontann. Cena od ok. 47 Eur za osobę dorosłą, ok. 32 Eur za dziecko do 12 lat.
Montserrat
To monumentalny i rozległy masyw górski o stromych ścianach i szczytach przypominających iglice i baszty. Stojąc u podnóża, trzeba mocno zadzierać głowę, by wśród pionowych ścian dostrzec położony na wąskiej półce skalnej (721m n. p. m) słynny klasztor benedyktynów - główne sanktuarium Maryjne Katalonii. Zwiedzimy bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji - figurą Czarnej Madonny z Montserrat (La Moreneta). Posłuchamy również słynnego chóru chłopięcego Escolania, najstarszego w Europie (o ile nie będzie koncertował poza klasztorem). Cena ok. 42 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
Rupit i Besalu
Wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu to kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad w restauracji położonej na wzgórzu skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie, brukowane uliczki, domy z kamienia i place z podcieniami przeniosą nas w czasy średniowiecza. Cena ok. 52 Eur za osobę dorosłą, ok. 39 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Cadaques i Pubol
Całodniowa wycieczka do północnej części wybrzeża, na przylądek Cap de Creus, gdzie znajduje się jedno z najbardziej malowniczych miejsc związanych z artystyczną bohemą - Cadaques. To nadmorskie miasteczko do którego przyjeżdżały sławy takie jak: Salvador Dali, Joan Miro, Pablo Picasso czy Federico Garcia Lorca. Wczesny obiad w jednej z lokalnych restauracji. Następnie wizyta w zamku Pubol, który Salvador Dali podarował swej ukochanej żonie Gali. Cena ok. 67 Eur za osobę dorosłą, ok. 57 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Tossa de Mar
Rejs statkiem z oszklonym dnem do nazywanej perłą Dzikiego Wybrzeża Tossy, która już w latach 50-tych XX wieku stała się mekką hiszpańskiej i francuskiej bohemy. Zauroczony klimatem Tossy francuski malarz Marc Chagall nazwał ją niebieskim rajem. Średniowieczne mury wraz ze świetnie zachowaną starówką stanowią jedne z najbardziej malowniczych miejsc na wybrzeżu. Do tego szeroka plaża, sklepy, restauracje i kafejki. Wycieczkę tę polecamy rodzinom - rejs statkiem spodoba się Młodszym Gościom, a poszarpane wybrzeże wraz z licznymi zatoczkami (calas) docenią Dorośli. Na koniec wizyta w bodedze - dla Dorosłych szansa na spróbowanie lokalnych win, a dla Dzieci przygotowane będą soki. Cena ok. 37 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
Girona i świat Salvadora Dali
Wycieczka do jednego z najpiękniejszych zakątków Katalonii - do Girony, będącej stolicą prowincji oraz drugim miastem wspólnoty. Wspaniale zachowane średniowieczne stare miasto z największa w Europie jednonawową katedrą oraz z dzielnicą żydowską pozwolą nam poczuć atmosferę Wieków Średnich. Dodatkowego charakteru miastu dodaje położenie nad brzegiem rzeki Onyar, której brzegi spinają liczne mosty, w tym jeden zaprojektowany przez samego Alexandra Gustava Eiffle'a. Następnym punktem programu będzie dom - muzeum Salvadora Dali w Figueras, gdzie przeniesiemy się w świat malarstwa surrealistycznego. Cena ok. 50 Eur za osobę dorosłą, ok. 37 Eur za dziecko do 12 lat.
Dla aktywnych
Trekking i rowery
Costa Brava i Costa del Maresme to raj dla wielbicieli trekkingu i jazdy na rowerach. Okoliczne wzgórza Parku Naturalnego Montnegre zapraszają do eksplorowania szlaków - piękne krajobrazy gwarantowane.
Nordic walking na plażach Costa del Maresme
Długie piaszczyste plaże Costa del Maresme zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu.
Z dziećmi
Water World - Lloret de Mar i Platja d'Aro
Zapraszamy do największych parków wodnych na Costa Brava - ten sposób aktywności to wspaniała zabawa dla całej rodziny, na które czekają zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności i emocji oraz liczne baseny. W parku w Lloret de Mar znajduje się największy wodny rollercoster w Europie - Water Mountain. Cena ok. 30 Eur za osobę dorosłą, ok. 17 Eur za dziecko (do 120 cm wzrostu).
Tradycyjna katalońska kuchnia
Charakterystykę kuchni katalońskiej determinuje położenie regionu. Bliskość porośniętych lasami gór, morza oraz usytuowanych na słonecznych tarasach warzywników stanowią bazę dla składników, które lądują w domowych kociołkach (cassolas). Warto spróbować cassola de peix (kociołek z ryb i owoców morza) czy pollastre amb escamarlans (kociołek z kurczaka z rakami morskimi) w połączeniu z pa amb tomaquet czyli podpiekanym chlebem z pomidorem, oliwą i czosnkiem. Do tego plaster dojrzewającej szynki i lokalnego sera, a wszystko to uzupełnione kieliszkiem wina z wyśmienitych katalońskich winnic.
Stolica klubowej zabawy: Lloret de Mar
Najlepszym miejscem na całonocne imprezy są kluby w Lloret de Mar. Tutaj grają najlepsi dj'e i zjeżdżają się imprezowicze z całego wybrzeża. Centrum miasta tętni życiem do białego rana.
Marimurtra
Malowniczo położony na urwistym klifie i zajmujący ok. 4 hektarów powierzchni ogród botaniczny w Blanes zachwyca różnorodną roślinnością. Idealna opcja na popołudniową wycieczkę.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w klimatycznym miasteczku Pineda del mar, przy nadmorskiej promenadzie i przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • eleganckie wnętrza, smaczne wyżywienie i bogata infrastruktura hotelowa - baseny, animacje, wieczorne pokazy taneczne
  • bogaty program All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POLOŻENIE

Hotel położony bezpośrednio przy promenadzie w miejscowości Pineda de Mar, ok 800 m od centrum miejscowości. Stacja kolejki łączącej kurort z Barceloną oddalona jest od hotelu o ok 1 km. W pobliżu hotelu znajdują się liczne kawiarnie, bary, sklepy z pamiątkami. Lotnisko w Barcelonie oddalone jest o ok 70 km, w Gironie 38 km. 

PLAŻA

Publiczna, piaszczysto-żwirkowa, długa i szeroka plaża z łagodnym zejściem do morza (wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga) znajduje się ok. 100 m od hotelu (przejście przez ulicę i przejście podziemne). Parasole i leżaki płatne.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Kompleks hotelowy należący do znanej sieci Golden Hotels z urozmaiconą infrastrukturą hotelową, zlokalizowany w spokojnej miejscowości wczasowej jest znakomitym miejscem na wakacyjny relaks całej rodziny.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Całodobowa recepcja, restauracja, lobby, bar, bar przy basenie, sala konferencyjna, winda, taras słoneczny z leżakami i parasolami, usługi pralnicze (płatne), przechowalnia bagażu, sklepik, parking.

INTERNET

Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych za dodatkową opłatą.

SPORT,REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 3 baseny (2 zewnętrzne i 1 wewnętrzny), leżaki i parasole, boisko do siatkówki, mini golf, jacuzzi Płatne: bilard, ping-pong, wypożyczalnia rowerów, tenis, sporty wodne na plaży, gry video

DLA DZIECI

brodzik, plac zabaw dla dzieci, mini club, animacje

ZAKWATEROWANIE

Dwuosobowe pokoje typu standard z możliwością 1 dostawki. Wszystkie pokoje klimatyzowane z balkonem, łazienka, suszarka, telefon, sejf (płatny), TV.

WYŻYWIENIE

HB śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. FB śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Napoje do obiadów i kolacji dodatkowo płatne. All inclusive śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach w godzinach 10:30 - 23:00. Przekąski w ciągu dnia w wyznaczonych barach i godzinach. 

WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE / INNE

http://www.goldenhotels.com/en/taurus-park-resort/ Na miejscu w recepcji hotelu pobierana jest obligatoryjna opłata klimatyczna.

CENA

OFERTA BEZ BAGAŻU: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika opisanego w części bagaż. Wtym celu należy wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony.  UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: - 20 kg - 300-500 PLN (W zależności od kierunku i terminu)  Ryanair: - 20 kg - 250 PLN LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair - 23 kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty do 31.10.2017) / 20kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty od 01.11.2017) Ryanair 15kg dla rezerwacji potwierdzonych do 07.09.2017, 20 kg dla rezerwacji potwierdzonych od 08.09.2017  LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO: Wizzair - Mały bagaż o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm (wyloty do 31.10.2017) / 10 kg o wymiarach nie przekraczających 55×40×23 cm (wyloty od 01.11.2017) Ryanair - 10 kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm.

DOBA HOTELOWA

!!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w klimatycznym miasteczku Pineda del mar, przy nadmorskiej promenadzie i przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • eleganckie wnętrza, smaczne wyżywienie i bogata infrastruktura hotelowa - baseny, animacje, wieczorne pokazy taneczne
  • bogaty program All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

COSTA BARCELONA/HISZPANIA

Do dyspozycji gości

• recepcja 24 h • winda • ogród • taras słoneczny • 6 basenów • restauracja (kuchnia lokalna i międzynarodowa) • kawiarnia • bar • pub • aquapark • minizoo, boiska sportowe do siatkówki, tenisa, piłki nożnej

Wyposażenie

• Wi-Fi (w miejscach ogólnodostępnych, w cenie) • leżaki, parasole (przy basenie w cenie, na plaży płatne)

Dodatkowe udogodnienia

• parking (płatny) • sejf (płatny) • kantor • sklep z pamiątkami • opieka medyczna (płatna) • pralnia (płatna) • fryzjer 

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro 

Liczba pokojów

440

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

Na Costa Brava, Costa Dorada i Costa Barcelona pobierany jest podatek turystyczny. Zapłata podatku odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne - tutaj.

Dla dzieci

• basen dla dzieci • miniklub • pokój zabaw • plac zabaw • opieka nad dziećmi (płatna) • minidisco • minizoo

Sport i wellness

W cenie • jacuzzi • łucznictwo • tenis stołowy 

Płatne • wypożyczalnia rowerów • minigolf • tenis • piłka nożna • piłka wodna • bilard • siatkówka , piłka nożna , koszykówka, łucznictwo

Rozrywka

• sala gier • rozrywki wieczorne • karaoke 

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 4 os. • oddzielna sypialnia • wanna • WC • balkon lub taras • klimatyzacja • TV sat. • suszarka do włosów • lodówka

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • wanna • WC • balkon • klimatyzacja • TV sat. • suszarka do włosów • lodówka

Pokój 2-osobowy DZX2

• 2-3 os. • od strony basenu • wanna lub prysznic • balkon lub taras klimatyzacja • TV sat. • suszarka do włosów • lodówka

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad i kolacja • przekąski między posiłkami • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe

Pełne wyżywienie • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu)

Dwa posiłki • śniadanie i kolacja (w formie bufetu)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.


Mapa Hotelu Golden Taurus Park Resort
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa Brava)
Callela na wybrzeżu Costa Brava w Hiszpanii
Wakacje w Tossa del Mar w Hiszpanii
Barcelona, La Rambla, Sagrada Familia - Hiszpania
Kurort Sana Susana na Costa Brava w Hiszpanii
Girona, Figueres - Hiszpania, Costa Brava
Wycieczka fakultatywna z Costa Brava w Hiszpanii do Monserrat
Lloret de Mar na Costa Brava w Hiszpanii
Park Guell, Casa Mila, Sagrada Familia - dzieła Gaudiego w Barcelonie

Opinie o Hotelu Golden Taurus Park Resort

Bardzo ciekawa infrastruktura i architektura, szczególnie otoczenie basenu, dużo palm i cienia. Zaraz przy basenie jest też bar z szerokim wyborem różnych drinków i napoi. Pokój dostali ładny, z balkonem i widokiem na morze, czysty. Najpiękniejsza była plaża, niedaleko też jest promenada, którą można spacerować bez końca, są tam też puby, dyskoteki, także o wieczorne rozrywki nie trzeba się martwić.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

bardzo dobry hotel wart polecenia. warto zdobyc go w jakies przyzwoitej cenie. nalezy pamietac, ze do Hiszpanii, w ten rejon przyjezdza masa dzieciakow - hotel dobrze pod nich dostosowany. serwis, all inclusve - jak najbardziej godne swych gwiazdek, tak samo usytuowanie - blisko fajnej plazy i masy knajp i dyskotek - nie bedziecie sie nudzic tez w hotelu - poniewaz sa bardzo dobre animacje.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

polecam hotel i Pineda de Mar glownie rodzinom z dziecmi, lub ceniacym spokojny wypoczynek (specyfika miejsca). hotel z wieloma atrakcjami dla dzieci (palce zabaw wewnatrz i na zwenatrz), brodzik, obok mini zoo. Animacje zarowno dla dzieci i doroslych ok. wyzywienie rewelacja, pyszne i urozmaicone. Plaza hotelowa niedaleko (zwirkowa, dojscie przez ulice), centrum jakies 10 min spacerkiem (obok hotelu naturalnie sa sklepiki). Pokoiki dobrze wyposazone, czyste. jeszcze raz polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Golden Taurus Park Resort - możliwości zakwaterowania:

SINGLE ROOM
Pokoj jednoosobowy lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon
twin pool view twin_pv
twin room twin
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze widok na basen
SINGLE PARENT POOL VIEW ROOM
Pokoj z czterema lozkami lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze widok na basen
Pokoj rodzinny lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze widok na basen
STANDARD ROOM POOL / SEA VIEW
POKÓJ RODZINNY
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze widok na basen
Pokoj z czterema lozkami lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze widok na basen
Pokoj rodzinny lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze widok na basen
Pokoj z czterema lozkami lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze widok na basen
Pokoj rodzinny lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze widok na basen
SINGLE PARENT POOL VIEW ROOM
Pokoj rodzinny lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze widok na basen
SINGLE PARENT POOL VIEW ROOM
POKÓJ RODZINNY
Doppelz,Balk/Ter,Poolblic
Doppelz,Balkon/Terrasse
Doppelz,Balkon/Terrasse
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Einzelzimmer
Familienzimmer,Balk/Ter
STANDARD ROOM POOL / SEA VIEW
Pokój rodzinny
POKÓJ RODZINNY
STANDARD ROOM POOL / SEA VIEW

Golden Taurus Park Resort - Możliwości wyżywienia:


Golden Taurus Park Resort - miasta wylotu:


Golden Taurus Park Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Golden Taurus Park Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00