cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
  • Hotel Golden Taurus Park Resort, Costa Brava
1 / 34
Ocena
hotelu:
5.0 / 5
Najbliższy termin
30.05 - 06.06
już od 2031 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.05 - 06.06
już od 2031 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Golden Taurus Park Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Golden Taurus Park Resort
star 4

Hiszpania: Costa Brava
Ocena hotelu Golden Taurus Park Resort:
5.0 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 maja 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 maja 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w klimatycznym miasteczku Pineda del mar, przy nadmorskiej promenadzie i przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • eleganckie wnętrza, smaczne wyżywienie i bogata infrastruktura hotelowa - baseny, animacje, wieczorne pokazy taneczne
  • bogaty program All Inclusive

Hotel Golden Taurus Park Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w klimatycznym miasteczku Pineda del mar, przy nadmorskiej promenadzie i przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • eleganckie wnętrza, smaczne wyżywienie i bogata infrastruktura hotelowa - baseny, animacje, wieczorne pokazy taneczne
  • bogaty program All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 900 m od centrum Pineda de Mar
  • ok. 50 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 70 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • parking: zewnętrzny, w zależności od dostępności, w cenie
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro 

Liczba pokojów

440

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Na Costa Brava, Costa Dorada i Costa Barcelona pobierany jest podatek turystyczny. Zapłata podatku odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.

Dla dzieci

  • polskojęzyczny animator (w ramach międzynarodowego zespołu animatorów) w okresie czerwiec-wrzesień
  • miniklub: 4-11 lat, w cenie
  • plac zabaw
  • łóżeczko dziecięce: w cenie

Sport i wellness

Płatne
  • rowery
  • tenis
  • piłka nożna
  • piłka wodna
  • siatkówka
  • piłka nożna
  • koszykówka
  • łucznictwo

rozrywka

  • pokój gier
  • międzynarodowy program animacyjny
  • bilard za opłatą

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 4 os.
  • ok. 30 m2
  • widok na morze lub basen
  • balkon lub taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • 1 sypialnia
  • klimatyzacja: w cenie, w terminie 1.06-30.09
  • TV sat.
  • telefon
  • minilodówka
  • sejf: za opłatą
  • 2 łazienki
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • balkon
  • klimatyzacja: w cenie, w terminie 1.06-30.09
  • TV sat.
  • telefon
  • minilodówka
  • sejf: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-3 os.
  • widok na basen
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja: w cenie, w terminie 1.06-30.09
  • TV sat.
  • telefon
  • minilodówka
  • sejf: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 07:45-10:45
  • obiad: 13:00-14:30
  • kolacja: 18:00-21:30
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane napoje alkoholowe
Pełne wyżywienie
  • śniadanie: 07:45-10:45
  • obiad: 13:00-14:30
  • kolacja: 18:00-21:30
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: 07:45-10:45
    • kolacja: 18:00-21:30
    Restauracje i bary
  • restauracje: 1
  • restauracja: bufet

  • bary i inne: 3
  • bar z przekąskami Torito
  • bar Ambigu
  • bar Habana: dla dorosłych, muzyka na żywo


  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w klimatycznym miasteczku Pineda del mar, przy nadmorskiej promenadzie i przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
    • eleganckie wnętrza, smaczne wyżywienie i bogata infrastruktura hotelowa - baseny, animacje, wieczorne pokazy taneczne
    • bogaty program All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania / Costa Brava

    Opis oferty:

    Niezliczona ilość atrakcji dla Gości w każdym wieku! Do dyspozycji aż 6 basenów, rewelacyjny park wodny oddany do użytku zaledwie w 2018 roku, a także m.in. strzelnica, tor rowerowy, czy boisko multisportowe. Tu nie ma szans na nudę, gdyż hotelowy zespół animacyjny dostarczy dzieciom dużo zabawy każdego dnia. Smaczna i urozmaicona kuchnia, eleganckie i przestronne pokoje, łatwy dostęp do przekąsek i napojów na terenie całego obiektu bez potrzeby przerywania zabawy sprawiają, że jest to wymarzona opcja na rodzinne wakacje!

    POŁOŻENIE:

    ok. 900 m od centrum PINEDA DE MAR ze sklepami, barami i restauracjami, przy drodze lokalnej, ok. 38 km od Girony, ok. 60 km od Barcelony; ok. 70 km od lotniska w Barcelonie; przystanek autobusowy bezpośrednio przy hotelu; ok. 1 km od przystanku kolejki miejskiej (Barcelona).

    PLAŻA:

    Pineda, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, długa z promenadą, łagodne zejście do morza, ok. 50 m od hotelu, przejście przez ulicę, parasole i leżaki płatne (ok. 10 EUR/komplet/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1963 r., całkowicie odnowiony w 2013 r., 441 pokoi, 1 budynek, 8 pięter, 4 windy, w tym 2 panoramiczne, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show cooking, wieczory tematyczne, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, dieta bezglutenowa, 4 bary, w tym Habana Coctail bar z muzyką na żywo, bar przy basenie; przechowalnia bagażu, sala telewizyjna, parking (ilość miejsc ograniczona); 2 sale konferencyjne dla maks. 350 i 480 os., taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: pralnia, wypożyczalnia rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 3 dostawek), ok 20-30 m², wielkość pokoju uzależniona od ilości osób, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc, kosmetyki; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna (LED), telefon, mała lodówka; za opłatą: sejf (ok. 3 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na ogród lub basen, widok na morze za dopłatą; dostępny również pokój 1-os. bez balkonu ani tarasu oraz pokój standardowy dla 4 osób.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny główne, w tym 1 przedzielony mostkami z grzybkiem, łącznie ok. 800 m², hydromasaż, bicze wodne, słodka woda, basen rekreacyjny, ok 250 m², gł. 0,5-1,8 m, 2 brodziki dla dzieci, ok. 40 m² i ok. 30 m², gł. 0,4 m, słodka woda, basen kryty, ok. 100 m², jacuzzi, podgrzewany, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); aquapark przy hotelu: wstęp wolny, opieka ratowników: otwarcie w 2018 r., ok. 2700 m²: wodny plac zabaw z 5 ślizgawkami i 2 beczkami, zjeżdżalnia 4-torowa, 2 zjeżdżalnie typu "kamikaze", 2 zjeżdżalnie pontonowe, basen; tenis stołowy, strzelnica, boisko multisportowe, tor rowerowy, siatkówka wodna; plac zabaw dla dzieci, miniklub "Boldy Club" (4-12 lat), minidisco, animacje dla dorosłych i dzieci 7 dni w tygodniu, karaoke, muzyka na żywo; za opłatą: bilard, wypożyczalnia rowerów; sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.45-10.15), obiad (13.00-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski w wyznaczonym barze (10.00-13.00, 16.00 - 18.00, 22.00 - 23.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/937671044, www.goldenhotels.com

    GRATIS:

    Wi-Fiwstęp do aquaparku


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w klimatycznym miasteczku Pineda del mar, przy nadmorskiej promenadzie i przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
    • eleganckie wnętrza, smaczne wyżywienie i bogata infrastruktura hotelowa - baseny, animacje, wieczorne pokazy taneczne
    • bogaty program All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Ten częściowo odświeżony w 2015 roku hotel znajduje się ok. 600 metrów od centrum Pineda de Mar (bary, restauracje, sklepy, kafeterie). Do lotniska w Gironie ok. 32 km, do lotniska w Barcelonie ok 72 km.
    Plaża:
    Hotel położony ok. 100 m od piaszczysto - żwirowej plaży - oddziela go jedynie promenada (dopuszczona do ruchu kołowego) oraz kolejka łącząca wybrzeże z Barceloną. Przejście na plażę przejściem podziemnym. Leżaki i parasole na plaży - płatne (ok. 5 EUR/os). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (ok. 6 EUR/pobyt +10 EUR depozytu).
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja, lobby, windy, restauracja bufetowa, bary, 2 strefy basenowe w otoczeniu zieleni z łącznie 3 dużymi basenami, 2 brodziki (w basenach słodka woda), tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, plac zabaw, mini klub, mini zoo, sklep z pamiątkami, kantor, pralnia (płatna), przechowalnia bagażu, parking.
    Pokoje:
    W hotelu znajduje się 439 pokoi rozlokowanych w 8 piętrowym budynku. Wszystkie wygodne, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), TVsat, telefonem, sejfem (płatny ok. 20 EUR/tydzień + ok. 10EUR depozyt) i z balkonem (meble balkonowe). Pokoje z widokiem na basen za dopłątą. Pokoje standardowe (ok. 16 m2) - dla max 4 osób, przy czym przy 4 osobach w pokoju będą znajdować się tylko 2 łóżka typu queen size i nie będzie możliwości wstawienia dostawek. Pokoje 1-osobowe mają powierzchnię 12 m2i nie posiadają balkonu. Pokoje rodzinne (ok 30m2) - dla min. 4 osób i max 5 osób, 2 osobne pokoje ze wspólnym wejściem. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis.
    Wyżywienie:
    Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Dieta bezglutenowa na życzenie. Możliwość dopłaty do All Inclusive: śniadania (07:45-10:15), obiady (13:00-14:00), obiadokolacje (18:30-21:30). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00 - 23:00), przekąski w ciągu dnia z karty All Inclusive.
    Program sportowy i animacyjny:
    Program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Bezpłatnie: boisko multisportowe (możliwa opłata za wypożyczenie sprzętu), basen kryty, jacuzzi. Płatne: kort tenisowy (ok. 8 Eur/godzina), mini golf (ok. 2,5 Eur/godzina, salon gier.
    Internet:
    WiFi w pokojach oraz w miejscach ogólnodostępnych bezpłatne.
    Kategoria lokalna:
    ****
    Strona www:
    www.goldenhotels.com
    Naszym zdaniem:
    Fantastyczny kompleks hotelowy, z różnorodną infrastrukturą rekreacyjno - sportową (za nią "+"). Raczej na rodzinny wypoczynek - baseny, animacje, całkiem duży plac zabaw i hotelowe mini zoo zyskają aprobatę Najmłodszych.
    Opinie klientów:
    Klienci oceniają ten hotel na 5.7/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/hiszpania-costa-brava-del-maresme/golden-taurus-park

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbowna miejscu). Powrót do Polski.
    Uwagi do programu
    Whotelach na terenie Katalonii konieczna opłata podatku turystycznego - ok 1,2 Euro od osoby za dzień.
    Świadczenia
    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Inne
    Costa del Maresme i Costa Brava informacje ogólne
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas
    Taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    W regionie
    Costa del Maresme
    Południowy pas wybrzeża Costa Brava, od ujścia rzeki Tordero w miejscowości Blanes do samej Barcelony. Costa del Maresme znane jest z bardzo dobrych hoteli, długich oraz ciągnących się kilometrami piaszczystych i piaszczysto - żwirowych plaż. Do najbardziej znanych kurortów wybrzeża należą Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, połączone koleją z głównym placem Barcelony - Plaza Catalunya.
    Calella i Pineda de Mar
    Kurorty z niewielkim starym miastem, pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, restauracji, barów i sklepów, tętniące również lokalnym życiem. Calella, to po Lloret de Mar, miejsce gdzie również przyjeżdżają bawić się młodzi ludzie. Pineda de Mar wydaje się być najbardziej spokojną (ale nie nudną) miejscowością wybrzeża.
    Santa Susanna i Malgrat de Mar
    Połączone ze sobą miejscowości turystyczne idealne nie tylko na rodzinny wypoczynek. Bogata baza hotelowa, promenada z niezliczoną ilością sklepów, restauracje, bary oraz szeroka plaża to atuty tych kurortów. Doskonała baza wypadowa dla wszystkich tych, którzy lubią również aktywny wypoczynek - zachęcamy do wycieczek rowerowych i trekkingu po okolicznych wzgórzach Parku Naturalnego Montnegre.
    Costa Brava
    Odcinek prawdziwego Dzikiego Wybrzeża rozciągający się od Blanes do granicy z Francją, którego wizytówką są niewielkie zatoczki ukryte wśród skał i lasów piniowych oraz białe miasteczka, które upodobali sobie zamożni mieszkańcy Barcelony i Francuzi, dla których urlop w tej części wybrzeża oznacza fantastyczną kuchnię, doskonałe wino oraz klimatyczne hotele.
    Lloret de Mar
    Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca liczne rozrywki dla osób w każdym wieku. W centrum można się bawić o każdej porze dnia i nocy. Spokojniej jest na obrzeżach miasta oraz w części Fenals, gdzie znajdują się hotel dedykowane bardziej rodzinom niż rozbawionej młodzieży. W Lloret znajdują się 2 bardzo ładne, zatokowe plaże.
    Tossa de Mar
    Tossę uznaje się za jedno z najbardziej romantycznych miejsc na Costa Brava. Malowniczo pnące się po niewielkim wzgórzu średniowieczne mury i starówka pełna kafejek, restauracji oraz sklepów to najbardziej rozpoznawalne miejsca. Do tego piaszczysta plaża i nadmorska promenada.
    Wyloty z
    : Warszawy, Katowic, Poznania i Gdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.R.pl/rozklady
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych. Długie plaże czy niewielkie zatoczki nazywane calas? Słodkie lenistwo czy wycieczki po okolicznych zielonych wzgórzach? Nieziemskie berberechos popijane winem z winnicy Torres czy może patatas bravas w ostrym pomidorowym sosie? Secesyjne budowle Gaudiego czy surrealistyczna sztuka Daliego? Kosmopolityczna atmosfera dużej Barcelony czy niewielkie Cadaques, niegdyś odwiedzane przez Miro, Picassa a nawet Walta Disneya? Szaleństwo w parkach wodnych czy może w dyskotekach i klubach? A może warto poznać tajemnice średniowiecznej Girony? A może nie Girony tylko Besalu? A może, może…. - tak to wszystko może być! Witamy w Katalonii!
    Wycieczki lokalne
    COSTA BRAVA
    Wycieczki lokalne
    Barcelona i tańczące fontanny.
    Całodzienna wizyta w jednym z najwspanialszych miast Europy. W programie emblematyczne dzieło życia Gaudiego czyli kościół Sagrada Familia, dzielnica Eixample, tereny wystawowe, park Pueblo Espanol (Hiszpania w miniaturze) oraz wzgórze Montjuic. Następnie zapraszamy na spacer po Las Ramblas oraz po dzielnicy gotyckiej, gdzie na uwagę zasługuje katedra świętej Eulalii. Opcjonalnie możliwość zwiedzania barcelońskiego oceanarium (ok. 20 Eur) lub stadionu Camp Nou (wstęp płatny ok. 23 Eur). Wieczorem pod Pałacem Narodowym odbywa się pokaz tańczących fontann. Cena od ok. 47 Eur za osobę dorosłą, ok. 32 Eur za dziecko do 12 lat.
    Montserrat
    To monumentalny i rozległy masyw górski o stromych ścianach i szczytach przypominających iglice i baszty. Stojąc u podnóża, trzeba mocno zadzierać głowę, by wśród pionowych ścian dostrzec położony na wąskiej półce skalnej (721m n. p. m) słynny klasztor benedyktynów - główne sanktuarium Maryjne Katalonii. Zwiedzimy bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji - figurą Czarnej Madonny z Montserrat (La Moreneta). Posłuchamy również słynnego chóru chłopięcego Escolania, najstarszego w Europie (o ile nie będzie koncertował poza klasztorem). Cena ok. 42 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
    Rupit i Besalu
    Wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu to kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad w restauracji położonej na wzgórzu skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie, brukowane uliczki, domy z kamienia i place z podcieniami przeniosą nas w czasy średniowiecza. Cena ok. 52 Eur za osobę dorosłą, ok. 39 Eur za dziecko do 12 lat.
    Dzikie Wybrzeże - Cadaques i Pubol
    Całodniowa wycieczka do północnej części wybrzeża, na przylądek Cap de Creus, gdzie znajduje się jedno z najbardziej malowniczych miejsc związanych z artystyczną bohemą - Cadaques. To nadmorskie miasteczko do którego przyjeżdżały sławy takie jak: Salvador Dali, Joan Miro, Pablo Picasso czy Federico Garcia Lorca. Wczesny obiad w jednej z lokalnych restauracji. Następnie wizyta w zamku Pubol, który Salvador Dali podarował swej ukochanej żonie Gali. Cena ok. 67 Eur za osobę dorosłą, ok. 57 Eur za dziecko do 12 lat.
    Dzikie Wybrzeże - Tossa de Mar
    Rejs statkiem z oszklonym dnem do nazywanej perłą Dzikiego Wybrzeża Tossy, która już w latach 50-tych XX wieku stała się mekką hiszpańskiej i francuskiej bohemy. Zauroczony klimatem Tossy francuski malarz Marc Chagall nazwał ją niebieskim rajem. Średniowieczne mury wraz ze świetnie zachowaną starówką stanowią jedne z najbardziej malowniczych miejsc na wybrzeżu. Do tego szeroka plaża, sklepy, restauracje i kafejki. Wycieczkę tę polecamy rodzinom - rejs statkiem spodoba się Młodszym Gościom, a poszarpane wybrzeże wraz z licznymi zatoczkami (calas) docenią Dorośli. Na koniec wizyta w bodedze - dla Dorosłych szansa na spróbowanie lokalnych win, a dla Dzieci przygotowane będą soki. Cena ok. 37 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
    Girona i świat Salvadora Dali
    Wycieczka do jednego z najpiękniejszych zakątków Katalonii - do Girony, będącej stolicą prowincji oraz drugim miastem wspólnoty. Wspaniale zachowane średniowieczne stare miasto z największa w Europie jednonawową katedrą oraz z dzielnicą żydowską pozwolą nam poczuć atmosferę Wieków Średnich. Dodatkowego charakteru miastu dodaje położenie nad brzegiem rzeki Onyar, której brzegi spinają liczne mosty, w tym jeden zaprojektowany przez samego Alexandra Gustava Eiffle'a. Następnym punktem programu będzie dom - muzeum Salvadora Dali w Figueras, gdzie przeniesiemy się w świat malarstwa surrealistycznego. Cena ok. 50 Eur za osobę dorosłą, ok. 37 Eur za dziecko do 12 lat.
    Dla aktywnych
    Trekking i rowery
    Costa Brava i Costa del Maresme to raj dla wielbicieli trekkingu i jazdy na rowerach. Okoliczne wzgórza Parku Naturalnego Montnegre zapraszają do eksplorowania szlaków - piękne krajobrazy gwarantowane.
    Nordic walking na plażach Costa del Maresme
    Długie piaszczyste plaże Costa del Maresme zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu.
    Z dziećmi
    Water World - Lloret de Mar i Platja d'Aro
    Zapraszamy do największych parków wodnych na Costa Brava - ten sposób aktywności to wspaniała zabawa dla całej rodziny, na które czekają zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności i emocji oraz liczne baseny. W parku w Lloret de Mar znajduje się największy wodny rollercoster w Europie - Water Mountain. Cena ok. 30 Eur za osobę dorosłą, ok. 17 Eur za dziecko (do 120 cm wzrostu).
    Tradycyjna katalońska kuchnia
    Charakterystykę kuchni katalońskiej determinuje położenie regionu. Bliskość porośniętych lasami gór, morza oraz usytuowanych na słonecznych tarasach warzywników stanowią bazę dla składników, które lądują w domowych kociołkach (cassolas). Warto spróbować cassola de peix (kociołek z ryb i owoców morza) czy pollastre amb escamarlans (kociołek z kurczaka z rakami morskimi) w połączeniu z pa amb tomaquet czyli podpiekanym chlebem z pomidorem, oliwą i czosnkiem. Do tego plaster dojrzewającej szynki i lokalnego sera, a wszystko to uzupełnione kieliszkiem wina z wyśmienitych katalońskich winnic.
    Stolica klubowej zabawy: Lloret de Mar
    Najlepszym miejscem na całonocne imprezy są kluby w Lloret de Mar. Tutaj grają najlepsi dj'e i zjeżdżają się imprezowicze z całego wybrzeża. Centrum miasta tętni życiem do białego rana.
    Marimurtra
    Malowniczo położony na urwistym klifie i zajmujący ok. 4 hektarów powierzchni ogród botaniczny w Blanes zachwyca różnorodną roślinnością. Idealna opcja na popołudniową wycieczkę.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    Costa del Maresme i Costa Brava informacje ogólne
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas
    Taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    W regionie
    Costa del Maresme
    Południowy pas wybrzeża Costa Brava, od ujścia rzeki Tordero w miejscowości Blanes do samej Barcelony. Costa del Maresme znane jest z bardzo dobrych hoteli, długich oraz ciągnących się kilometrami piaszczystych i piaszczysto - żwirowych plaż. Do najbardziej znanych kurortów wybrzeża należą Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, połączone koleją z głównym placem Barcelony - Plaza Catalunya.
    Calella i Pineda de Mar
    Kurorty z niewielkim starym miastem, pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, restauracji, barów i sklepów, tętniące również lokalnym życiem. Calella, to po Lloret de Mar, miejsce gdzie również przyjeżdżają bawić się młodzi ludzie. Pineda de Mar wydaje się być najbardziej spokojną (ale nie nudną) miejscowością wybrzeża.
    Santa Susanna i Malgrat de Mar
    Połączone ze sobą miejscowości turystyczne idealne nie tylko na rodzinny wypoczynek. Bogata baza hotelowa, promenada z niezliczoną ilością sklepów, restauracje, bary oraz szeroka plaża to atuty tych kurortów. Doskonała baza wypadowa dla wszystkich tych, którzy lubią również aktywny wypoczynek - zachęcamy do wycieczek rowerowych i trekkingu po okolicznych wzgórzach Parku Naturalnego Montnegre.
    Costa Brava
    Odcinek prawdziwego Dzikiego Wybrzeża rozciągający się od Blanes do granicy z Francją, którego wizytówką są niewielkie zatoczki ukryte wśród skał i lasów piniowych oraz białe miasteczka, które upodobali sobie zamożni mieszkańcy Barcelony i Francuzi, dla których urlop w tej części wybrzeża oznacza fantastyczną kuchnię, doskonałe wino oraz klimatyczne hotele.
    Lloret de Mar
    Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca liczne rozrywki dla osób w każdym wieku. W centrum można się bawić o każdej porze dnia i nocy. Spokojniej jest na obrzeżach miasta oraz w części Fenals, gdzie znajdują się hotel dedykowane bardziej rodzinom niż rozbawionej młodzieży. W Lloret znajdują się 2 bardzo ładne, zatokowe plaże.
    Tossa de Mar
    Tossę uznaje się za jedno z najbardziej romantycznych miejsc na Costa Brava. Malowniczo pnące się po niewielkim wzgórzu średniowieczne mury i starówka pełna kafejek, restauracji oraz sklepów to najbardziej rozpoznawalne miejsca. Do tego piaszczysta plaża i nadmorska promenada.
    Wyloty z
    : Warszawy, Katowic, Poznania i Gdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.R.pl/rozklady
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych. Długie plaże czy niewielkie zatoczki nazywane calas? Słodkie lenistwo czy wycieczki po okolicznych zielonych wzgórzach? Nieziemskie berberechos popijane winem z winnicy Torres czy może patatas bravas w ostrym pomidorowym sosie? Secesyjne budowle Gaudiego czy surrealistyczna sztuka Daliego? Kosmopolityczna atmosfera dużej Barcelony czy niewielkie Cadaques, niegdyś odwiedzane przez Miro, Picassa a nawet Walta Disneya? Szaleństwo w parkach wodnych czy może w dyskotekach i klubach? A może warto poznać tajemnice średniowiecznej Girony? A może nie Girony tylko Besalu? A może, może…. - tak to wszystko może być! Witamy w Katalonii!

    Wycieczki lokalne

    COSTA BRAVA
    Wycieczki lokalne
    Barcelona i tańczące fontanny.
    Całodzienna wizyta w jednym z najwspanialszych miast Europy. W programie emblematyczne dzieło życia Gaudiego czyli kościół Sagrada Familia, dzielnica Eixample, tereny wystawowe, park Pueblo Espanol (Hiszpania w miniaturze) oraz wzgórze Montjuic. Następnie zapraszamy na spacer po Las Ramblas oraz po dzielnicy gotyckiej, gdzie na uwagę zasługuje katedra świętej Eulalii. Opcjonalnie możliwość zwiedzania barcelońskiego oceanarium (ok. 20 Eur) lub stadionu Camp Nou (wstęp płatny ok. 23 Eur). Wieczorem pod Pałacem Narodowym odbywa się pokaz tańczących fontann. Cena od ok. 47 Eur za osobę dorosłą, ok. 32 Eur za dziecko do 12 lat.
    Montserrat
    To monumentalny i rozległy masyw górski o stromych ścianach i szczytach przypominających iglice i baszty. Stojąc u podnóża, trzeba mocno zadzierać głowę, by wśród pionowych ścian dostrzec położony na wąskiej półce skalnej (721m n. p. m) słynny klasztor benedyktynów - główne sanktuarium Maryjne Katalonii. Zwiedzimy bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji - figurą Czarnej Madonny z Montserrat (La Moreneta). Posłuchamy również słynnego chóru chłopięcego Escolania, najstarszego w Europie (o ile nie będzie koncertował poza klasztorem). Cena ok. 42 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
    Rupit i Besalu
    Wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu to kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad w restauracji położonej na wzgórzu skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie, brukowane uliczki, domy z kamienia i place z podcieniami przeniosą nas w czasy średniowiecza. Cena ok. 52 Eur za osobę dorosłą, ok. 39 Eur za dziecko do 12 lat.
    Dzikie Wybrzeże - Cadaques i Pubol
    Całodniowa wycieczka do północnej części wybrzeża, na przylądek Cap de Creus, gdzie znajduje się jedno z najbardziej malowniczych miejsc związanych z artystyczną bohemą - Cadaques. To nadmorskie miasteczko do którego przyjeżdżały sławy takie jak: Salvador Dali, Joan Miro, Pablo Picasso czy Federico Garcia Lorca. Wczesny obiad w jednej z lokalnych restauracji. Następnie wizyta w zamku Pubol, który Salvador Dali podarował swej ukochanej żonie Gali. Cena ok. 67 Eur za osobę dorosłą, ok. 57 Eur za dziecko do 12 lat.
    Dzikie Wybrzeże - Tossa de Mar
    Rejs statkiem z oszklonym dnem do nazywanej perłą Dzikiego Wybrzeża Tossy, która już w latach 50-tych XX wieku stała się mekką hiszpańskiej i francuskiej bohemy. Zauroczony klimatem Tossy francuski malarz Marc Chagall nazwał ją niebieskim rajem. Średniowieczne mury wraz ze świetnie zachowaną starówką stanowią jedne z najbardziej malowniczych miejsc na wybrzeżu. Do tego szeroka plaża, sklepy, restauracje i kafejki. Wycieczkę tę polecamy rodzinom - rejs statkiem spodoba się Młodszym Gościom, a poszarpane wybrzeże wraz z licznymi zatoczkami (calas) docenią Dorośli. Na koniec wizyta w bodedze - dla Dorosłych szansa na spróbowanie lokalnych win, a dla Dzieci przygotowane będą soki. Cena ok. 37 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
    Girona i świat Salvadora Dali
    Wycieczka do jednego z najpiękniejszych zakątków Katalonii - do Girony, będącej stolicą prowincji oraz drugim miastem wspólnoty. Wspaniale zachowane średniowieczne stare miasto z największa w Europie jednonawową katedrą oraz z dzielnicą żydowską pozwolą nam poczuć atmosferę Wieków Średnich. Dodatkowego charakteru miastu dodaje położenie nad brzegiem rzeki Onyar, której brzegi spinają liczne mosty, w tym jeden zaprojektowany przez samego Alexandra Gustava Eiffle'a. Następnym punktem programu będzie dom - muzeum Salvadora Dali w Figueras, gdzie przeniesiemy się w świat malarstwa surrealistycznego. Cena ok. 50 Eur za osobę dorosłą, ok. 37 Eur za dziecko do 12 lat.
    Dla aktywnych
    Trekking i rowery
    Costa Brava i Costa del Maresme to raj dla wielbicieli trekkingu i jazdy na rowerach. Okoliczne wzgórza Parku Naturalnego Montnegre zapraszają do eksplorowania szlaków - piękne krajobrazy gwarantowane.
    Nordic walking na plażach Costa del Maresme
    Długie piaszczyste plaże Costa del Maresme zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu.
    Z dziećmi
    Water World - Lloret de Mar i Platja d'Aro
    Zapraszamy do największych parków wodnych na Costa Brava - ten sposób aktywności to wspaniała zabawa dla całej rodziny, na które czekają zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności i emocji oraz liczne baseny. W parku w Lloret de Mar znajduje się największy wodny rollercoster w Europie - Water Mountain. Cena ok. 30 Eur za osobę dorosłą, ok. 17 Eur za dziecko (do 120 cm wzrostu).
    Tradycyjna katalońska kuchnia
    Charakterystykę kuchni katalońskiej determinuje położenie regionu. Bliskość porośniętych lasami gór, morza oraz usytuowanych na słonecznych tarasach warzywników stanowią bazę dla składników, które lądują w domowych kociołkach (cassolas). Warto spróbować cassola de peix (kociołek z ryb i owoców morza) czy pollastre amb escamarlans (kociołek z kurczaka z rakami morskimi) w połączeniu z pa amb tomaquet czyli podpiekanym chlebem z pomidorem, oliwą i czosnkiem. Do tego plaster dojrzewającej szynki i lokalnego sera, a wszystko to uzupełnione kieliszkiem wina z wyśmienitych katalońskich winnic.
    Stolica klubowej zabawy: Lloret de Mar
    Najlepszym miejscem na całonocne imprezy są kluby w Lloret de Mar. Tutaj grają najlepsi dj'e i zjeżdżają się imprezowicze z całego wybrzeża. Centrum miasta tętni życiem do białego rana.
    Marimurtra
    Malowniczo położony na urwistym klifie i zajmujący ok. 4 hektarów powierzchni ogród botaniczny w Blanes zachwyca różnorodną roślinnością. Idealna opcja na popołudniową wycieczkę.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w klimatycznym miasteczku Pineda del mar, przy nadmorskiej promenadzie i przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
    • eleganckie wnętrza, smaczne wyżywienie i bogata infrastruktura hotelowa - baseny, animacje, wieczorne pokazy taneczne
    • bogaty program All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Costa Barcelona Świetnie położony hotel oferuje pełen wachlarz rozrywek i atrakcji dla dzieci i dorosłych. Program animacyjny oraz kreatywne warsztaty tematyczne rozbudzą wyobraźnię najmłodszych i zapewnią chwile radosnej zabawy. Rozbudowana baza sportowo-rekreacyjna oraz aquapark przypadnie do gustu Gościom ceniącym aktywny wypoczynek.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    1963 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie znajduje się restauracja, 4 bary, sala TV, windy, pralnia (płatna), 2 sale konferencyjne, basen kryty, 3 baseny odkryte, 5 zjeżdżalni wodnych (działają w godzinach 09:00-17:00). Program animacyjny, oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

    internet

    Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    60 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, 100 m długości. Parasole, leżaki - płatne. Dojście do plaży ulicą.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację centralną (czynna od 01.06.-30.09), TV, telefon, lodówka (pusta), sejf (płatny), łazienkę (wanna, suszarka do włosów, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w 4 budynkach: pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje rodzinne dla max 5 os. (2 sypialnie, 2 łazienki) , pokoje single parent dla max 3 os. , pokoje single , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych dla max 2 os.

    Wyżywienie

    restauracja główna, 4 bary

    śniadanie i obiadokolacja

    Formuła zawiera: śniadanie (07:45-10:15), obiadokolacja (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej , wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie, obiad i kolacja

    Formuła zawiera: śniadanie (07:45-10:15), obiad (13:00-14:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:45-10:15), obiad (13:00-14:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (10:00-23:00) serwowane w barze Torito , lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych

    z myślą o dzieciach

    animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, 2 brodziki, zjeżdżalnia wodna możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    animacje

    płatne

    tenis stołowy, cymbergaj, bilard, minigolf, kort tenisowy, oświetlenie kortu, siatkówka, piłka nożna

    dodatkowe informacje

    OPŁATA TURYSTYCZNA W Katalonii obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość tej opłaty kształtuje się następująco ok. 5* - 2,25 €/os/doba (Barcelona ok. 2,25€/os.), 4* - ok. 0,90€/os/doba (Barcelona ok. 1,10€/os/doba), 3*, 2*, apartamenty - ok. 0,45€/os/doba (Barcelona ok. 0,65€/os/doba). Do powyższych cen należy doliczyć 10% podatku. Opłata turystyczna naliczana jest od ukończonego 16 roku życia i tylko za pierwsze 7 dni pobytu.

    Aktualizacja opisu

    11.06.2018 08:55

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Wi-Fi Tenis Mini Klub Serwis plażowy Zjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 5 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Golden Taurus Park Resort to jeden z najlepszych hoteli w formule All Inclusive usytuowany na Costa Brava. Jest bardzo wysoko oceniany przez Klientów, czego potwierdzeniem jest wiele nagród za wysoką jakość świadczonych usług. Zdecydowanie polecamy ze względu na wspaniałe położenie, elegancki wystrój i świetną kuchnię, Golden Taurus Park Resort to gwarancja udanych wakacji na Costa Brava.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w klimatycznym miasteczku Pineda del mar, przy nadmorskiej promenadzie i przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
    • eleganckie wnętrza, smaczne wyżywienie i bogata infrastruktura hotelowa - baseny, animacje, wieczorne pokazy taneczne
    • bogaty program All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POLOŻENIE

    Hotel położony bezpośrednio przy promenadzie w miejscowości Pineda de Mar, ok 800 m od centrum miejscowości. Stacja kolejki łączącej kurort z Barceloną oddalona jest od hotelu o ok 1 km. W pobliżu hotelu znajdują się liczne kawiarnie, bary, sklepy z pamiątkami. Lotnisko w Barcelonie oddalone jest o ok 70 km, w Gironie 38 km. 

    PLAŻA

    Publiczna, piaszczysto-żwirkowa, długa i szeroka plaża z łagodnym zejściem do morza (wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga) znajduje się ok. 100 m od hotelu (przejście przez ulicę i przejście podziemne). Parasole i leżaki płatne.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 4* Kompleks hotelowy należący do znanej sieci Golden Hotels z urozmaiconą infrastrukturą hotelową, zlokalizowany w spokojnej miejscowości wczasowej jest znakomitym miejscem na wakacyjny relaks całej rodziny.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Całodobowa recepcja, restauracja, lobby, bar, bar przy basenie, sala konferencyjna, winda, taras słoneczny z leżakami i parasolami, usługi pralnicze (płatne), przechowalnia bagażu, sklepik, parking.

    INTERNET

    Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych za dodatkową opłatą.

    SPORT,REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 3 baseny (2 zewnętrzne i 1 wewnętrzny), leżaki i parasole, boisko do siatkówki, mini golf, jacuzzi Płatne: bilard, ping-pong, wypożyczalnia rowerów, tenis, sporty wodne na plaży, gry video

    DLA DZIECI

    brodzik, plac zabaw dla dzieci, mini club, animacje

    ZAKWATEROWANIE

    Dwuosobowe pokoje typu standard z możliwością 1 dostawki. Wszystkie pokoje klimatyzowane z balkonem, łazienka, suszarka, telefon, sejf (płatny), TV.

    WYŻYWIENIE

    HB śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. FB śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Napoje do obiadów i kolacji dodatkowo płatne. All inclusive śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach w godzinach 10:30 - 23:00. Przekąski w ciągu dnia w wyznaczonych barach i godzinach. 

    WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE / INNE

    http://www.goldenhotels.com/en/taurus-park-resort/ Na miejscu w recepcji hotelu pobierana jest obligatoryjna opłata klimatyczna.

    CENA

    OFERTA BEZ BAGAŻU: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika opisanego w części bagaż. Wtym celu należy wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony.  UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    BAGAŻ

    CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: - 20 kg - 300-500 PLN (W zależności od kierunku i terminu)  Ryanair: - 20 kg - 250 PLN LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair - 23 kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty do 31.10.2017) / 20kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty od 01.11.2017) Ryanair 15kg dla rezerwacji potwierdzonych do 07.09.2017, 20 kg dla rezerwacji potwierdzonych od 08.09.2017  LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO: Wizzair - Mały bagaż o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm (wyloty do 31.10.2017) / 10 kg o wymiarach nie przekraczających 55×40×23 cm (wyloty od 01.11.2017) Ryanair - 10 kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm.

    DOBA HOTELOWA

    !!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Mapa Hotelu Golden Taurus Park Resort
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Golden Taurus Park Resort

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Bardzo ciekawa infrastruktura i architektura, szczególnie otoczenie basenu, dużo palm i cienia. Zaraz przy basenie jest też bar z szerokim wyborem różnych drinków i napoi. Pokój dostali ładny, z balkonem i widokiem na morze, czysty. Najpiękniejsza była plaża, niedaleko też jest promenada, którą można spacerować bez końca, są tam też puby, dyskoteki, także o wieczorne rozrywki nie trzeba się martwić.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    5.0
    zdecydowanie polecam

    bardzo dobry hotel wart polecenia. warto zdobyc go w jakies przyzwoitej cenie. nalezy pamietac, ze do Hiszpanii, w ten rejon przyjezdza masa dzieciakow - hotel dobrze pod nich dostosowany. serwis, all inclusve - jak najbardziej godne swych gwiazdek, tak samo usytuowanie - blisko fajnej plazy i masy knajp i dyskotek - nie bedziecie sie nudzic tez w hotelu - poniewaz sa bardzo dobre animacje.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.9
    zdecydowanie polecam

    polecam hotel i Pineda de Mar glownie rodzinom z dziecmi, lub ceniacym spokojny wypoczynek (specyfika miejsca). hotel z wieloma atrakcjami dla dzieci (palce zabaw wewnatrz i na zwenatrz), brodzik, obok mini zoo. Animacje zarowno dla dzieci i doroslych ok. wyzywienie rewelacja, pyszne i urozmaicone. Plaza hotelowa niedaleko (zwirkowa, dojscie przez ulice), centrum jakies 10 min spacerkiem (obok hotelu naturalnie sa sklepiki). Pokoiki dobrze wyposazone, czyste. jeszcze raz polecam

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      4.7
    • Hotel
      4.9
    • Pokoje
      4.4
    • Wyżywienie
      4.9
    • Atrakcje
      i sport
      5
    • Obsługa
      4.8
    HolidayCheck
    Ocena Golden Taurus Park Resort:
    4.9 / 6

    Pokoje nie zaslugują na 3 gwiazdki! 2008-10-24
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      1.5
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      3.0

    3.3
    Bardzo fajny hotel, ale z minusami 2008-12-26
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      3.5
    • Obsługa
      3.5

    4.3
    Super wakacje dla rodzin z dziećmi 2009-07-06
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.3

    Hotel olbrzymi, widoki z hotelu piękne, wyrzywnienie śniadania prawie takei same, kolacje codziennie...
    więcej

    5.6
    Przyjazny dla dzieci i dorosłych 2010-09-11
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel umiejscowiony jest ok 50 m od plaży. W Hotelu znajdują sie baseny, jacuzzi. Jest plac zabaw dl...
    więcej

    5.9
    Polecam - rewelacyjne wakacje 2010-11-07
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Ogolne wrazenie: 5. restauracje i atrakcje w okolicy: jak najbardziej przy promenadzie knajpki, a mo...
    więcej

    6.0
    Polecam wszystkim 2011-05-08
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Bardzo dobry hotel wart polecenia. warto zdobyc go w jakies przyzwoitej cenie. nalezy pamietac, ze d...
    więcej

    6.0
    Idealny dla rodzin z dziećmi 2011-08-17
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.7
    Wszystko o Golden Taurus Park. Polecam lekturę! 2013-07-25
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    50 lat Golden Taurus Park 2013-08-23
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.3

    W 100 % i z czystym sumieniem polecamy ten hotel na wakacje. Wszystko na bardzo wysokim poziomie. ...
    więcej

    5.7
    Golden Taurus to super jakość za super cenę 2014-10-21
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      4.8
    • Obsługa
      5.0

    Nocowaliśmy tu 3 noce. Z hotelu łatwo dostać się pociągiem do Barcelony (bezpośrednio do Plaza Catal...
    więcej

    5.0
    Bardzo dobrze położony hotel Golden Taurus Park 2014-10-21
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.8
    • Obsługa
      5.0

    Spędziliśmy tu 15 dni na przełomie kwietnia i maja. Pokoje rodzinne są przestronne, składają się z 2...
    więcej

    5.0
    Udane wakacje w Taurus Park 2015-08-24
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      4.2
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.3

    Hotel bradzo zadbany, kilka basenow w tym kryty. Bylismy na przelomie sierpnia i wrzesnia i woda w m...
    więcej

    5.2
    Hotel godny polecenia 2015-09-10
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.8

    Hotel czysty,zadbany. Animation team nie pozwala się nudzić. Posiłki bardzo zróżnicowane - każdy zna...
    więcej

    5.9
    Serdecznie polecam! 2015-10-05
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel duży, baseny dla każdego - i dla małych dzieci i głęboki dla dorosłych. 4 bary, pyszne drinki....
    więcej

    5.9
    Polecam hotel 2016-01-11
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      4.6
    • Pokoje
      3.8
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.5

    Dobra lokalizacja ok. 800m od stacji kolejowej i centrum , bliska odległość do plaży , duży wybór w ...
    więcej

    4.6
    Polecam!!! 2016-06-19
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Hotel na uboczu w którym wiele się dzieje 2016-11-06
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Wpaniałe wakacje w Katalonii 2017-08-22
    Szczegóły oceny hotelu Golden Taurus Park Resort:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Pobyt 1 tydzień. 3 os. dorosłe. Przelot do Barcelony, transfer z lotniska ok 1h. Dostaliśmy pokój le...
    więcej

    5.8

    Golden Taurus Park Resort - możliwości zakwaterowania:

    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.+2 dost.
    Pok. 2 os.+3 dost.
    Pok. 2 os.
    Doppelz,Balk/Ter,Poolblic
    Doppelz,Balkon/Terrasse
    Single mit Kind,Balk/Ter
    Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
    Pok. 2 os.+2 dost. w/morze
    Pok. 2 os.+3 dost. w/morze
    Pok. 2 os. w/morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Einzelzimmer
    Familienzimmer,Balk/Ter
    Pokój rodzinny
    Pok. 1 os.

    Golden Taurus Park Resort - Możliwości wyżywienia:


    Golden Taurus Park Resort - miasta wylotu:


    Golden Taurus Park Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Golden Taurus Park Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00