cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
  • Hotel H10 Costa Adeje Palace, Teneryfa
1 / 38
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
17.07 - 24.07
już od 2713 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.06 - 16.06
już od 1860 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu H10 Costa Adeje Palace
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel H10 Costa Adeje Palace
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu H10 Costa Adeje Palace:
4.8 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu H10 Costa Adeje Palace:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 lipca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 czerwca 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

H10 Costa Adeje Palace to hotel usytuowany niedaleko centrum Costa Adeje i Las Americas, tuż przy plaży La Enramada. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, na romantyczne wakacje oraz dla wymagających klientów. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług, co potwierdzają międzynarodowe nagrody i certyfikaty. Pobyt w hotelu Costa Adeje Palace to gwarancja udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, 2,5 km od centrum Costa Adeje, 7 km od centrum Las Americas (dojście nadmorską promenadą lub bezpłatny bus), przy publicznej plaży z ciemnym piaskiem
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, jacuzzi, basen kryty, kort tenisowy, profesjonalne centrum SPA
  • bardzo wysoka jakość świadczonych usług i poziomu All Inclusive, wi fi gratis

Hotel H10 Costa Adeje Palace w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

H10 Costa Adeje Palace to hotel usytuowany niedaleko centrum Costa Adeje i Las Americas, tuż przy plaży La Enramada. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, na romantyczne wakacje oraz dla wymagających klientów. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług, co potwierdzają międzynarodowe nagrody i certyfikaty. Pobyt w hotelu Costa Adeje Palace to gwarancja udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, 2,5 km od centrum Costa Adeje, 7 km od centrum Las Americas (dojście nadmorską promenadą lub bezpłatny bus), przy publicznej plaży z ciemnym piaskiem
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, jacuzzi, basen kryty, kort tenisowy, profesjonalne centrum SPA
  • bardzo wysoka jakość świadczonych usług i poziomu All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 6 km od centrum Costa Adeje
  • ok. 100 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 6 km od centrum Costa Adeje
  • ok. 100 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • ok. 100 m od plaży Playa la Enramada
  • piaszczysto-żwirowa
  • ciemny piasek
  • hotel oddzielony od plaży ulicą
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • sejf: w recepcji, za opłatą
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • fryzjer
  • lekarz
  • garaż: za opłatą
  • parking: za opłatą, rezerwacja wymagana
  • sale konferencyjne: 4

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

467

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • przy zameldowaniu obowiązek okazania karty kredytowej
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 7
  • basen „Piscina Grande": zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki, parasole
  • basen „Piscina Mediana": zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki, parasole
  • basen dla dzieci „Piscina de ninos": zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany, leżaki, parasole
  • kompleks basenowy „Piscina pequena": zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki, parasole
  • basen „Covered pool": w cenie, kryty, ze słodką wodą, w strefie spa
  • jacuzzi „Jacuzzi": zewnętrzne, ze słodką wodą, podgrzewane
  • jacuzzi „Jacuzzi": za opłatą, kryte, ze słodką wodą, podgrzewane, w strefie spa
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany, leżaki, parasole
    • miniklub dla dzieci: 4-10 lat
    • animacje dla dzieci
    • plac zabaw
    • opieka nad dziećmi: za opłatą

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    • minigolf 
    Płatne
    • strefa Despacio Spa Centre: 16+
    • sauna fińska
    • hammam
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • zabiegi kąpielowe
    • zabiegi lecznicze
    • łucznictwo 
    • kort tenisowy: płatny ok. 7 €/godz.
    • oświetlenie kortu tenisowego: płatne ok. 10 €/godz. 

    rozrywka

    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 34 m2
    • widok na ogród
    • balkon
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: za opłatą
    • sofa
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    Suita junior z widokiem na morze JSM1
    • 2-4 os.
    • ok. 40 m2
    • widok na morze
    • balkon
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: za opłatą
    • sofa
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki
    • kapcie
    Pokój 2-osobowy Superior DZX4
    • 2-3 os.
    • ok. 29 m2
    • widok na basen
    • balkon
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • stacja dokująca do i-Poda
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki
    • kapcie
    Pokój 2-osobowy Standard DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 29 m2
    • boczny widok na morze
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy Privilege DZX3
    • 2-3 os.
    • ok. 29 m2
    • boczny widok na morze lub widok na basen
    • balkon
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • stacja dokująca do i-Poda
    • serwis sprzątający
    • codzienna prasa
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki
    • kapcie
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-3 os.
    • ok. 29 m2
    • częściowy widok na morze lub widok na basen
    • balkon
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski: 11:00 - 17:00
    • ciasto: 11:00 - 17:00
    • lody: 11:00 - 17:00
    • napoje: wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 08:00 - 00:00, wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 08:00 - 00:00
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „EL JABLE": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „LA TOSCA": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, a la carte, wymagana rezerwacja, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „SAKURA TEPPANYAKI": rodzaje kuchni: teppanyaki, stałe menu, wymagana rezerwacja, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 3
  • piano bar „Piano Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Bar Choza"
  • saloon bar „Bar Salon / Discoteca"

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Costa Adeje Palace to hotel usytuowany niedaleko centrum Costa Adeje i Las Americas, tuż przy plaży La Enramada. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, na romantyczne wakacje oraz dla wymagających klientów. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług, co potwierdzają międzynarodowe nagrody i certyfikaty. Pobyt w hotelu Costa Adeje Palace to gwarancja udanych wakacji na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, 2,5 km od centrum Costa Adeje, 7 km od centrum Las Americas (dojście nadmorską promenadą lub bezpłatny bus), przy publicznej plaży z ciemnym piaskiem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, jacuzzi, basen kryty, kort tenisowy, profesjonalne centrum SPA
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług i poziomu All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Należący do znanej hiszpańskiej sieci H10 hotel z kanaryjskim ogrodem, który kończy się tuż przy plaży. Laureat wielu międzynarodowych nagród i certyfikatów, gwarantuje świetny serwis i dobry poziom all inclusive. Na miejscu piękne baseny, taras z widokiem na plażę La Enramada oraz profesjonalne centrum Despacio Spa, idealne dla spragnionych relaksu w wyjątkowej atmosferze. Blisko stąd do słynnego Las Americas, do którego można dojść piękną nadmorską promenadą lub dojechać darmowym hotelowym busem.

    POŁOŻENIE:

    ok. 2,5 km od centrum COSTA ADEJE, ok. 1 km od sklepów, barów i restauracji, przy drodze lokalnej, ok. 7 km od Las Americas, ok. 10 km od Siam Parku; ok. 30 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu, bezpłatny bus hotelowy do Las Americas.

    PLAŻA:

    La Enramada, publiczna, czarny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu; El Duque, publiczna, czarny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 5 EUR/sztuka), ręczniki za kaucją (ok. 15 EUR).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 1999 r., 467 pokoi, 1 budynek, 6 pięter, 6 wind, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja El Jable - dania w formie bufetu, show-cooking, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, Barbecue obok basenu, La Tosca - á la carte, obsługa kelnerska, Sakura Teppanyaki - á la carte, kuchnia orientalna, obsługa kelnerska, bary: La Choza obok basenu, piano-bar Adeje, Night Club, butik; centrum konferencyjne dla maks. 300 osób, taras z widokiem na zatokę, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², elegancki i stylowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski kanał, telefon; za opłatą: sejf (3 EUR/dzień, depozyt: ok. 10 EUR), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na basen za dopłatą;

    rodzinny:

    dla maks. 4 os., 34 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny, w tym 1 podgrzewany w sezonie zimowym, nieregularny kształt, słodka woda: ok. 570 m², gł. 1,5-1,9 m, ok. 620 m², gł. 1,5-1,7 m oraz 195 m², gł. 1,4-1,5 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 10 m², gł. 0,4 m, przy basenach jacuzzi, bezpłatne parasole i leżaki; tenis stołowy, minigolf, siłownia; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub Daisy (4-10 lat), dyskoteka, piano-bar, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: kort tenisowy (ok. 7 EUR/godz., z oświetleniem ok. 10 EUR/godz., wypożyczenie sprzętu - gratis), maszyny do gier, bilard; centrum Despacio Spa: basen kryty, słodka woda, ok. 70 m², gł. 1,2 m, podgrzewany w sezonie zimowym (wstęp ok. 3 EUR/dzień), jacuzzi, sauna (ok. 10 EUR), zabiegi na twarz (ok. 60 EUR) i ciało (ok. 80 EUR), masaże (40-140 EUR), fryzjer; ok. 1 km od hotelu 18-dołkowe pole golfowe.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji El Jable; przekąski (11.00-17.00) w barze La Choza; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (9.00-24.00); dodatkowo: 10% zniżki na zabiegi w spa, minibar i room-service, 1 kolacja na pobyt w restauracji Sakura Teppanyaki (wymagana wcześniejsza rezerwacja w recepcji).

    KONTAKT:

    0034/922714171, www.hotelh10costaadejepalace.com

    GRATIS:

    Wi-Fi bus do Las Americas


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Costa Adeje Palace to hotel usytuowany niedaleko centrum Costa Adeje i Las Americas, tuż przy plaży La Enramada. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, na romantyczne wakacje oraz dla wymagających klientów. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług, co potwierdzają międzynarodowe nagrody i certyfikaty. Pobyt w hotelu Costa Adeje Palace to gwarancja udanych wakacji na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, 2,5 km od centrum Costa Adeje, 7 km od centrum Las Americas (dojście nadmorską promenadą lub bezpłatny bus), przy publicznej plaży z ciemnym piaskiem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, jacuzzi, basen kryty, kort tenisowy, profesjonalne centrum SPA
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług i poziomu All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Należący do znanej hiszpańskiej sieci H10 hotel z kanaryjskim ogrodem, który kończy się tuż przy plaży. Laureat wielu międzynarodowych nagród i certyfikatów, gwarantuje świetny serwis i dobry poziom all inclusive. Na miejscu piękne baseny, taras z widokiem na plażę La Enramada oraz profesjonalne centrum Despacio Spa, idealne dla spragnionych relaksu w wyjątkowej atmosferze. Blisko stąd do słynnego Las Americas, do którego można dojść piękną nadmorską promenadą lub dojechać bezpłatnym hotelowym busem.

    POŁOŻENIE:

    ok. 2,5 km od centrum COSTA ADEJE, ok. 1 km od sklepów, barów i restauracji, przy drodze lokalnej, ok. 7 km od Las Americas, ok. 10 km od Siam Parku; ok. 30 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu, bezpłatny bus hotelowy do Las Americas.

    PLAŻA:

    La Enramada, publiczna, czarny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu; El Duque, publiczna, czarny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 5 EUR/sztuka), ręczniki za kaucją (ok. 15 EUR).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 1999 r., 467 pokoi, 1 budynek, 6 pięter, 6 wind, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja El Jable - dania w formie bufetu, show-cooking, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, Barbecue obok basenu, La Tosca - á la carte, obsługa kelnerska, Sakura Teppanyaki - á la carte, kuchnia orientalna, obsługa kelnerska, bary: La Choza obok basenu, piano-bar Adeje, Night Club, butik; centrum konferencyjne dla maks. 300 osób, taras z widokiem na zatokę, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², elegancki i stylowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski kanał, telefon; za opłatą: sejf (3 EUR/dzień, kaucja: ok. 10 EUR), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na basen za dopłatą;

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 34 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    4 baseny, w tym 1 podgrzewany w sezonie zimowym, nieregularny kształt, słodka woda: ok. 570 m², gł. 1,5-1,9 m, ok. 620 m², gł. 1,5-1,7 m oraz 195 m², gł. 1,4-1,5 m, basen infinity tylko dla dorosłych, słona woda, podrzewany w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 10 m², gł. 0,4 m, przy basenach jacuzzi, bezpłatne parasole i leżaki; tenis stołowy, minigolf, siłownia; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub Daisy (4-10 lat), dyskoteka, piano-bar, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: kort tenisowy (ok. 7 EUR/godz., z oświetleniem ok. 10 EUR/godz., wypożyczenie sprzętu - gratis), maszyny do gier, bilard; centrum Despacio Spa: basen kryty, słodka woda, ok. 70 m², gł. 1,2 m, podgrzewany w sezonie zimowym (wstęp: ok. 3 EUR/dzień), jacuzzi, sauna (ok. 10 EUR), zabiegi na twarz (ok. 60 EUR) i ciało (ok. 80 EUR), masaże (40-140 EUR), fryzjer; ok. 1 km od hotelu 18-dołkowe pole golfowe.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji El Jable; przekąski (11.00-17.00) w barze La Choza; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonych barach (9.00-24.00); dodatkowo: 10% zniżki na zabiegi w spa, minibar i room-service, 1 kolacja na pobyt w restauracji Sakura Teppanyaki (wymagana wcześniejsza rezerwacja w recepcji).

    KONTAKT:

    0034/922714171, www.h10hotels.com

    GRATIS:

    Wi-Fi bus do Las Americas

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Costa Adeje Palace to hotel usytuowany niedaleko centrum Costa Adeje i Las Americas, tuż przy plaży La Enramada. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, na romantyczne wakacje oraz dla wymagających klientów. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług, co potwierdzają międzynarodowe nagrody i certyfikaty. Pobyt w hotelu Costa Adeje Palace to gwarancja udanych wakacji na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, 2,5 km od centrum Costa Adeje, 7 km od centrum Las Americas (dojście nadmorską promenadą lub bezpłatny bus), przy publicznej plaży z ciemnym piaskiem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, jacuzzi, basen kryty, kort tenisowy, profesjonalne centrum SPA
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług i poziomu All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****+

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel H10 Costa Adeje Palace położony jest na południu Teneryfy, w miejscowości Costa Adeje przy hotelu małe centrum handlowe: kilka barów i restauracji, sklepów i punktów usługowych. Do centrum kurortu Playa de las Américas dowozi hotelowy bus (rozkład i cennik dostępny w recepcji hotelu). Do lotniska Reina Sofia ok. 25 km.
    Zakwaterowanie:

    Plaża:

    Przy hotelu, piaszczysta, wulkaniczna plaża La Enramada. Leżaki i parasole na plaży płatne ok. 10 Eur/komplet.
    Stoki:

    Do dyspozycji gości:

    Recepcja z przestronnym lobby, windy, restauracja główna z tarasem, restauracje a'la carte La Tosca i azjatycka Sakura Teppanyaki, 3 bary (w tym jeden przy basenie), duży ładnie utrzymany ogród, tarasy słoneczne z parasolami i leżakami, 4 baseny (w tym jeden z morską wodą i jeden podgrzewany, jeden typu infinity tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, jacuzzi, sale konferencyjne, butik, fryzjer, kantor, parking (płatny). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (gratis). Hotel nie akceptuje zwierząt.
    UWAGA: Przy zakwaterowaniu wymagane jest okazanie karty kredytowej lub wpłata depozytu 50 eur
    Pokoje:

    Hotel posiada 467 odświeżonych w 2018 roku pokoi różnego typu. Wszystkie eleganckie, komfortowo wyposażone, klimatyzowane, z łazienką (wanna, suszarka do włosów), TV-sat, telefonem, minibarem (płatny), zestawem do parzenia kawy (płatny), sejfem (płatny ok. 2 Eur/dzień), balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Bezpłatnie łóżeczko dla dzieci do lat 2 (konieczna wcześniejsza rezerwacja).
    Pokoje standardowe (pow. ok. 34m2) - dla max. 2 osób, pokoje od strony ogrodu. Istnieje możliwość dopłaty do pokoi z bocznym widokiem na ocean.
    Pokoje rodzinne (pow. ok. 40 m2) - dla max. 4 osób w układnie 2+2, dostawka w formie sofy lub pojedynczego łóżka.
    Pokoje standardowe superior (pow. ok. m2) - dla max. 2 osób, dodatkowo: ręczniki basenowe, zestaw do parzenia kawy z uzupełnieniem w cenie, butelka wina musującego na powitanie, późne wykwaterowanie (usługa na potwierdzenie).
    Pokoje Privilege (pow. ok. 34 m2) - dla max. 2 osób. Dodatkowo w cenie: powitalny upominek, butelka wody na powitanie, zestaw do parzenia kawy Nespresso z uzupełnieniem lub czajnik, sejf, ręczniki basenowe, wybór poduszek, usługa prasowania - w cenie, 10% zniżki na zakupy lub usługi w butiku H10 Boutique, dostęp do strefy Chill Out na plaży z barem (w pierwszej linii od oceanu), indywidualny check-in i check-out (na potwierdzenie) w recepcji dla Gości Privilege, dostęp do strefy Privilege Lounge z: barem, kącikiem do parzenia herbaty, prasą międzynarodową, TV i Internetem wstęp na taras słoneczny z łóżkami balijskimi i leżakami z widokiem na ocean.
    Junior Suite (pow. ok. 50-67 m2) - dla max. 2 osób, z optycznie wydzieloną sypialnią i pokojem dziennym oraz dużym umeblowanym tarasem. Dodatkowo: ręczniki basenowe, zestaw do parzenia kawy z uzupełnieniem w cenie, powitalny upominek, późne wykwaterowanie (usługa na potwierdzenie).
    Wyżywienie:

    Śniadania (7:30-10:30) i obiadokolacje (19:00-22:00) w formie bufetu, możliwość dopłaty do all inclusive: śniadania (7:30-10:30), obiady (13:00-15:30), obiadokolacje (19:00-22:00), przekąski w barze (11:00-17:00), nielimitowana ilość napojów bezalkoholowych (kawa, herbata, woda, napoje gazowane, soki) oraz lokalnych alkoholowych ( piwo, wino, wódka, whisky, gin, w tym niektóre drinki i niektóre alkohole importowane) w godzinach 8:00-24:00, kilka razy w tygodniu bufet tematyczny, live cooking. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany godzin serwowania posiłków.
    Program sportowy i animacyjny:

    Codzienne animacje dla dzieci i dorosłych (aqua aerobic, water polo). Bezpłatnie (możliwy depozyt za sprzęt): siłownia, mini golf, tenis stołowy, boccia. Płatne: pokój do gier, Despacio Spa Center: podgrzewany basen kryty, jacuzzi, sauna ok. 10Eur/sesja, łaźnia turecka ok. 10 Eur/sesja, zabiegi na twarz i ciało płatne.
    Internet:

    Wifi w hotelu gratis.
    Kategoria lokalna:

    Wifi w hotelu gratis.
    Strona www:

    Naszym zdaniem:

    Lokalizacja hotelu oraz rozległy teren ogrodu sprawiają, że można tu wypocząć w ciszy i spokoju. Dużym atutem hotelu jest doskonały serwis oraz wysoki standard zakwaterowania, a dla najbardziej wymagających usługa Privilege. Na uwagę zasługuje też imponujące spa z bogatą ofertą zabiegów na ciało. To propozycja idealna dla wymagających Klientów ceniących sobie luksus oraz obsługę na najwyższym poziomie.
    Opinie klientów:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    TENERYFA

    Wycieczki lokalne i atrakcje

    Teneryfa w pigułce
    To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt (CENA NIE OBEJMUJE BILETU WSTĘPU DO LORO PARQUE - OS DOROSŁA 35 EURO, DZIECKO 25 EURO) CENA: ok. 39 EUR/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 11 lat.
    Wulcan Teide Masca - bus
    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
    Skarby Północy
    Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 Eur/dziecko do 11 lat.
    Katamaran
    3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 41 EUR/os dorosła, ok. 20,5 Eur/dziecko do 11 lat.
    La Gomera - BUS
    Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy CENA: ok. 85 EUR/os dorosła, ok. 43 Eur/dziecko do 11 lat.
    Teide Masca Jeep Safari

    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. -wycieczka jeepami CENA: ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 11 lat.
    Podstawowe nurkowanie ze sprzętem
    Nurkowanie to przede wszystkim wspaniała zabawa, której spróbować może każdy.Nie trzeba umieć pływać aby spróbować takiej przygody!! To sposób aby przenieść się w zupełnie inny,podwodny świat, gdzie nauczymy się podwodnego "języka migowego". Jeżeli marzysz o przełamaniu barier pomiędzy dwoma całkiem innymi światami to wyzwanie dla Ciebie. Pod okiem polskich wykwalifikowanych instruktorów zobaczysz co skrywają wody Ocenu Atlatyckiego! CENA: ok. 65 EUR/os.
    Siam Park + Loro Park
    LORO PARK - jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego. Tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny. Pokazy z udziałem delfinów, papug i lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można obejrzeć jeden z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz.
    SIAM PARK -
    Tajlandia w miniaturze dla Amatorów wodnego szaleństwa: największy tematyczny park wodny w Hiszpanii składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m - Tower of Power.
    * Cena nie zawiera dojazdu do i z Loro Parku/Siam Parku. CENA: ok. 64 EUR/os dorosła, ok. 43,5 Eur/dziecko do 11 lat.

    Dla aktywnych

    Trekking
    Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
    Windsurfing i kitesurfing
    Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
    Przyroda

    Playa del Duque - Costa Adeje
    Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
    Relaks

    Nocne życie w Las Veronicas
    Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
    Kuchnia

    La Caleta - mekka smakoszy
    W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    "
    Inne

    TENERYFA - informacje ogólne
    Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
    Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
    Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.
    Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
    Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
    W regionie
    Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
    Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
    Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
    Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
    Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!
    Sezonowość

    Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Costa Adeje Palace to hotel usytuowany niedaleko centrum Costa Adeje i Las Americas, tuż przy plaży La Enramada. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, na romantyczne wakacje oraz dla wymagających klientów. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług, co potwierdzają międzynarodowe nagrody i certyfikaty. Pobyt w hotelu Costa Adeje Palace to gwarancja udanych wakacji na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, 2,5 km od centrum Costa Adeje, 7 km od centrum Las Americas (dojście nadmorską promenadą lub bezpłatny bus), przy publicznej plaży z ciemnym piaskiem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, jacuzzi, basen kryty, kort tenisowy, profesjonalne centrum SPA
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług i poziomu All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Teneryfa Hotel należący do znanej hiszpańskiej sieci H10 to pewny punkt na naszej hotelowej mapie. Położony tuz nad promenadą przy plaży Fanabe zachęca do długich wieczornych spacerów. Hotel H10 Costa Adeje Palace oferuje wysokiej jakości serwis a także wyżywienie w formie All Inclusive z lokalnymi specjałami. Świetne miejsce rodzin z dziećmi.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    1999 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie znajdują się restauracje bary, 3 baseny ze słodką wodą (w tym jeden basen podgrzewany w sezonie zimowym), jacuzzi oraz tarasy do opalania, sale konferencyjne. Program animacyjny, oraz zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa płatna

    plaża

    600 m od hotelu. Publiczna, piaszczysta. Leżaki, parasole - płatne.

    pokoje

    Wyposażone są w klimatyzację, internet bezprzewodowy (płatny), sejf do wynajęcia (płatny), barek/lodówka (uzupełnienie napoi na zamówienie - płatne), czajnik (płatny), telefon, TV, WC, prysznic lub wannę, suszarkę, balkon. Typy pokoi: w budynku głównym: pokoje standardowe , pokoje rodzinne

    Wyżywienie

    restauracja główna, restauracja Barbeque przy basenie, 2 restauracje a la carte, bary

    śniadanie i obiadokolacja

    Formuła zawiera: śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (11:00-23:00) Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski, podwieczorek w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych - jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. japońska "Teppanyaki", hiszpańska "La Tosca".

    z myślą o dzieciach

    mini kluby dla dzieci do 13 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, place zabaw, brodzik, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    sala fitness , boccia , tenis stołowy , minigolf , siatkówka plażowa , animacje , muzyka na żywo , wstęp do Nihgt Club Teide

    płatne

    bilard, 2 korty tenisowe, centrum SPA

    Aktualizacja opisu

    31.05.2016 15:00

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi SPA Mini Klub


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Costa Adeje Palace to hotel usytuowany niedaleko centrum Costa Adeje i Las Americas, tuż przy plaży La Enramada. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, na romantyczne wakacje oraz dla wymagających klientów. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług, co potwierdzają międzynarodowe nagrody i certyfikaty. Pobyt w hotelu Costa Adeje Palace to gwarancja udanych wakacji na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, 2,5 km od centrum Costa Adeje, 7 km od centrum Las Americas (dojście nadmorską promenadą lub bezpłatny bus), przy publicznej plaży z ciemnym piaskiem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, jacuzzi, basen kryty, kort tenisowy, profesjonalne centrum SPA
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług i poziomu All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4* Hiszpania/Teneryfa

    Położenie

    - ok., 2,5 km od Costa Adeje - ok. 7 km od Playa de Las Americas - ok. 27 km od lotniska - ok. 100 m od plaży

    Plaża

    - Piaszczysta - leżaki, parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - klimatyzacja, sejf (płatny) - mini bar (płatny), TV-LCD SAT - balkon lub taras - łazienka (WC, prysznic lub wanna, suszarka do włosów) - część pokoi z widokiem na ocean

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 3 baseny, kryty basen - leżaki i parasole przy basenie - programy animacyjne Płatne - Centrum SPA, masaże, 2 jacuzzi - siłownia, minigolf, sauna, łaźnia turecka - sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne firmy

    Dla dzieci

    - brodzik , plac zabaw - mini klub, mini disco

    Wyżywienie

    HB: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo)

    ALL

    śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godz. 11:00 - 24:00

    Restauracje i bary

    - Restauracja główna z tarasem - restauracja a'la carte - bar z muzyką na żywo, bar przy basenie, chill-out bar

    Dodatkowe informacje

    - kawiarenka internetowa (płatna) - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - bezpłatny bus do Playa de Las Americas (w wyznaczonych przez hotel godzinach) - 4 sale konferencyjne - hotel dysponuje 467 pokojami (także dla niepełnosprawnych) - www.h10hotels.com

    Bagaż

    Warszawa Modlin, Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 340zł (od 01 06 2015 - 30 09 2015), 200zł/osobę (od 01 10 2015 - 31 10 2015) - 20 kg - 430zł (od 01 06 2015 - 30 09 2015), 290zł/osobę (od 01 10 2015 - 31 10 2015) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Costa Adeje Palace to hotel usytuowany niedaleko centrum Costa Adeje i Las Americas, tuż przy plaży La Enramada. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, na romantyczne wakacje oraz dla wymagających klientów. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług, co potwierdzają międzynarodowe nagrody i certyfikaty. Pobyt w hotelu Costa Adeje Palace to gwarancja udanych wakacji na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, 2,5 km od centrum Costa Adeje, 7 km od centrum Las Americas (dojście nadmorską promenadą lub bezpłatny bus), przy publicznej plaży z ciemnym piaskiem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, jacuzzi, basen kryty, kort tenisowy, profesjonalne centrum SPA
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług i poziomu All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    Ośrodek położony jest w miejscowości Costa Adeje, w południowej części Teneryfy. Hotel znajduje się ok. 20 km od lotniska Reina Sofia, 400 metrów od piaszczystej plaży Playa del Duque, z szafirowo-szmaragdową i niezwykle przezroczystą wodą. W odległości ok. 2 km miłośnicy golfa mogą skorzystać z pól golfowych.

    Hotel

    Na terenie ośrodka znajduje sie recepcja, restauracja główna, restauracja a’la carte, 3 bary, Internet, centrum konferencyjne, salon gier, sala telewizyjna, pralnia, sklepy oraz fryzjer. Oprócz tego istnieje możlwiość wypożyczalnia samochodów i rowerów. Do dyspozycji gości sa też 3 baseny oraz brodzik dla dzieci. Pobyt umili gościom program dziennych i wieczornych animacji prowadzonych przez profesjonalny zespół animatorów.

    Pokoje

    Hotel oferuje gustownie i funkcjonalnie urządzone pokoje wyposażone w łazienkę z wanną i prysznicem, WC, suszarkę do włosów, TV SAT, klimatyzację, minibar, sejf, telefon oraz balkon lub taras.

    Wyżywienie

    Ośrodek oferuje 2 formuły wyżywienia HB oraz all inclusive. HB obejmuje-śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne). Formuła all inclusive obejmuje 3 posiłki dziennie oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w cenie.

    Sport i relaks

    Osobom, które chcą aktywnie spędzić wypoczynek, hotel oferuje aerobik, petankę (gra w kule), rzutki oraz strzelanie z łuku. Oprócz tego za dodatkową opłatą goście hotelowi mogą skorzystać z bilardu, tenisa stołowego, siłowni, jaccuzi, łaźni tureckiej oraz centrum SPA.

    Możliwości zakwaterowania

    Resort oferuje pokoje jednoosobowe; pokoje dwuosobowe; pokoje dwuosobowe+dostawka dla osoby dorosłej; pokoje dwuosobowe+dostawka dla dziecka; pokoje rodzinne dla 2 osób dorosłych+2 dostawki dla dzieci lub 3 osób dorosłych oraz pokój typu junior suite. 

    Cena zawiera:

    • zakwaterowanie w hotelu,
    • przelot samolotem,
    • tranfer do hotelu i na lotnisko,
    • wyżywienie,
    • ubezpieczenie,
    • opiekę rezydenta.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Costa Adeje Palace to hotel usytuowany niedaleko centrum Costa Adeje i Las Americas, tuż przy plaży La Enramada. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, na romantyczne wakacje oraz dla wymagających klientów. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług, co potwierdzają międzynarodowe nagrody i certyfikaty. Pobyt w hotelu Costa Adeje Palace to gwarancja udanych wakacji na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, 2,5 km od centrum Costa Adeje, 7 km od centrum Las Americas (dojście nadmorską promenadą lub bezpłatny bus), przy publicznej plaży z ciemnym piaskiem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, jacuzzi, basen kryty, kort tenisowy, profesjonalne centrum SPA
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług i poziomu All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA HISZPAŃSKA

    ****

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    Hotel oddalony jest 27 km od lotniska i znajduje się w miejscowości Costa Adeje na południu Teneryfy. Z hotelu kursuje bezpłatny bus do Playa de Las Americas.

    PLAŻA

    Najblizsza w odległości ok. 50 metrów, piaszczysto-żwirowa (ciemny piasek). 500 m od hotelu znajduję się popularna i długa Playa del Duque. Serwis plażowy płatny.

    ZAKWATEROWANIE

    467 pokoi; Typy pokoi: standardowe (ok. 29 m2), rodzinne (ok. 34 m2), junior suite; Wyposażenie: klimatyzacja, telewizor, mini bar (płatny), sejf (płatny ok. 3,5 euro plus depozyt), łazienka z suszarką do włosów, balkon.

    RESTAURACJE I BARY

    Restauracja główna, snack bar, 2 restauracje a'la carte; 2 Bary (Disco bar, Piano bar).

    Wyżywienie

    HB: śniadania, obiadokolacje, napoje dodatkowo płatne; All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w godzinach 8:00 - 24:00.

    SPORT I ROZRYWKA

    3 baseny zewnętrzne, basen wewnętrzny (w centrum SPA); Bezpłatnie: animacje, rzutki, aerobik; Odpłatnie: centrum SPA (jacuzzi, sauna, łaźnia turecka), siłownia (bezpłatna dla gości AI), centrum sportowe w pobliżu hotelu (tenis, siatkówka, piłka nożna, basen), sporty wodne na plaży.

    DLA DZIECI

    Brodzik, plac zabaw, mini klub (4-13 lat), mini disco, animacje, opiekunka dla dziecka (na zapytanie).

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    Parking, pralnia, sklep, fryzjer, wypożyczalnia samochodów, kawiarenka internetowa (płatna), dostęp do Internetu Wi-Fi w pobliżu lobby, w salach konferencyjnych oraz w niektórych pokojach.

    NASZYM ZDANIEM

    Wspaniały obiekt cieszący się popularnością i dobrymi opiniami. Stanowi doskonałą propozycję dla rodzin z dziećmi.

    STRONA INTERNETOWA

    www.h10hotels.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Costa Adeje Palace to hotel usytuowany niedaleko centrum Costa Adeje i Las Americas, tuż przy plaży La Enramada. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, na romantyczne wakacje oraz dla wymagających klientów. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług, co potwierdzają międzynarodowe nagrody i certyfikaty. Pobyt w hotelu Costa Adeje Palace to gwarancja udanych wakacji na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, 2,5 km od centrum Costa Adeje, 7 km od centrum Las Americas (dojście nadmorską promenadą lub bezpłatny bus), przy publicznej plaży z ciemnym piaskiem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, jacuzzi, basen kryty, kort tenisowy, profesjonalne centrum SPA
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług i poziomu All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    HISZPANIA

    Położenie

    na skraju Costa Adeje, nad oceanem, na początku długiej promenady do Playa de las Américas (kilka razy dziennie bezpłatny autobus hotelowy).

    Plaża

    ok. 100 m od zatoki kąpielowej La Enramada. Do piaszczystej plaży Playa del Duque ok. 600 m. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    467 pokoi, 7 pięter, windy. Lobby z recepcją, restauracja główna z bufetem, restauracja à la carte "La Tosca", nowa restauracja "Sakura Teppanyaki", piano-bar, bar "La Choza", butik. W ładnym ogrodzie 3 baseny ze słodką wodą (1 podgrzewany zimą), whirlpool, taras słoneczny, bar z przekąskami oraz bar chill out przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie w cenie.

    Wyżywienie

     Z dwoma poksiłami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. All Inclusive: trzy posiłki, w formie bufetu. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków oraz w godz. 11-24:00 w barach .

    Internet

    kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenie całego hotelu gratis.

    Zakwaterowanie

     Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na ocean: ok. 29 m2, klimatyzacja, telefon, TV sat., minibar (za opłatą), sejf (za opłatą), balkon lub taras. Łazienka z wanną z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje z widokiem na basen lub ocean. Pokoje superior z widokiem na basen lub ocean. Pokoje Komfort Plus z bocznym widokiem na ocean lub bezpośrednim widokiem na ocean: na 2 ostatnich piętrach. Pokoje rodzinne z widokiem na basen lub ocean: ok. 34 m2, wyposażone jak pokoje dwuosobowe: dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci. Junior suite z widokiem na ocean: ok. 40 m2

    Sport

    minigolf, tenis stołowy, siłownia, boccia, szachy. Za opłatą: bilard.

    Wellness

    w Despacio Spa Center (wstęp od 16 lat): basen kryty, jacuzzi, za opłatą: sauna, łaźnia turecka, masaże, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne, fryzjer.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, miniklub (4-10 lat), plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Muzyka na żywo, wieczorne przedstawienia, dyskoteka (do godz. 24:00).

    Kategoria lokalna

     4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Costa Adeje Palace to hotel usytuowany niedaleko centrum Costa Adeje i Las Americas, tuż przy plaży La Enramada. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, na romantyczne wakacje oraz dla wymagających klientów. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług, co potwierdzają międzynarodowe nagrody i certyfikaty. Pobyt w hotelu Costa Adeje Palace to gwarancja udanych wakacji na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, 2,5 km od centrum Costa Adeje, 7 km od centrum Las Americas (dojście nadmorską promenadą lub bezpłatny bus), przy publicznej plaży z ciemnym piaskiem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, jacuzzi, basen kryty, kort tenisowy, profesjonalne centrum SPA
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług i poziomu All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4,0

    Region

    Hiszpania, Teneryfa, COSTA ADEJE

    Położenie

    na skraju miejscowości Costa Adeje, bezpośrednio nad morzem, przy promenadzie z pięknym widokiem na zatokę kąpielową La Enramada. Do Playa de las Americas kursuje bezpłatny autobus hotelowy. Do pola golfowego 1 km (taksówką ok. 5 min).

    Wyposażenie

    komfortowy hotel składa się z kilku części i oferuje 467 pokoi, 6 wind. Hol powitalny z recepcją, bar z pianinem, restauracja dla niepalących "La Choza", restauracja a la carte "Meson La Tosca", dyskoteka/klub nocny, butik i salon fryzjerski, centrum wellness. 4 sale konferencyjne (50-270 osób). W rozległym, porośniętym palmami ogrodzie 3 baseny ze słodką wodą, whirlpool i taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki, materace i parasole przy basenie oraz serwis ręczników kąpielowych za kaucją.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, mini klub (4-10 lat) i plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Kategoria hiszpańska

    4 gwiazdki.

    Pokoje dwuosobowe (1-3A)

    gustownie urządzone; telefon, TV-satelitarna, odpłatny mini bar a la carte, klimatyzacja, sejf (za opłatą), umeblowany balkon lub taras, boczny widok na morze. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje z widokiem na morze lub na basen (2C).

    Zniżki

    przy 2 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-13 lat otrzymuje stałą cenę (SC), przy 1 os. pełnopłatnej pierwsze dziecko 2-13 lat otrzymuje stałą cenę (SC), drugie dziecko 2-13 lat zniżkę procentową (ZP).

    Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2D)

    przestronniejsze, wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

    Zniżki

    przy 2 os. pełnopłatnych pierwsze dziecko 2-13 lat otrzymuje stałą cenę (SC), drugie dziecko 2-13 lat zniżkę procentową (ZP). Ruletka (1-2S). Brak dostawek dla dzieci.

    Rozrywka

    programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem.

    Sport i zdrowie

    mini golf, tenis stołowy, siłownia, boccia, gimnastyka wodna. Za opłatą: utwardzany kort tenisowy, bilard, sauna i masaże.

    Z dwoma posiłkami

    urozmaicony bufet śniadaniowy i kolacyjny.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu w restauracji głównej, również kolacja w restauracji a la carte (wymagana rezerwacja), przekąski przy basenie w godz. 11.00-17.00, napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 8.00.-24.00, napoje w barach i w restauracji głównej w czasie otwarcia lokali, płaszcz kąpielowy oraz sejf w cenie. Późniejszy check-in/out na zapytanie. Wino i owoce po przyjeździe. 10% zniżki na usługi dodatkowo płatne.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    H10 Costa Adeje Palace to hotel usytuowany niedaleko centrum Costa Adeje i Las Americas, tuż przy plaży La Enramada. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, na romantyczne wakacje oraz dla wymagających klientów. Przynależność do sieci hotelowej H10 to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług, co potwierdzają międzynarodowe nagrody i certyfikaty. Pobyt w hotelu Costa Adeje Palace to gwarancja udanych wakacji na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, 2,5 km od centrum Costa Adeje, 7 km od centrum Las Americas (dojście nadmorską promenadą lub bezpłatny bus), przy publicznej plaży z ciemnym piaskiem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, jacuzzi, basen kryty, kort tenisowy, profesjonalne centrum SPA
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług i poziomu All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Teneryfa, Hiszpania

    Położenie

    na skraju Costa Adeje, nad oceanem, na początku do Playa de las Américas (kilka razy dziennie bezpłatny autobus hotelowy).

    Plaża

    ok. 100 m od zatoki kąpielowej La Enramada. Do piaszczystej plaży Playa del Duque ok. 600 m. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    467 pokoi, 7 pięter, windy. Lobby z recepcją, restauracja główna, restauracja a'la carte, piano-bar, bar La Choza, butik i salon fryzjerski. W ogrodzie 3 baseny ze słodką wodą (1 podgrzewany zimą), whirlpool, taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki, materace i parasole w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. www.h10hotels.com

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na ocean (1-3A): przestronne (ok. 29 m), klimatyzacja, telefon, TV sat., minibar (za opłatą), sejf (za opłatą), balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na ocean (1-3G). Pokoje superior z widokiem na basen lub ocean (2-3C). Pokoje Komfort Plus z bocznym widokiem na ocean (2-3K) lub z widokiem na ocean (2-3H): na 2 ostatnich piętrach. Pokoje rodzinne z widokiem na ocean (2D): większe (ok. 34 m), poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe (dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci). Junior suite z widokiem na ocean (2-3B): (ok. 40 m). Pokoje dwuosobowe Privilege z widokiem na basen lub ocean (2-3M): penthouse (ok. 29 m), podwyższony standard świadczeń w cenie (wstęp do Privilege Lounge, w pokoju: sprzęt do parzenia kawy/herbaty, wybór poduszek, szlafrok i kapcie, sejf, leżaki z widokiem na ocean przy basenie w miarę dostępności, wstęp do Despacio Spa Center oraz zniżka na usługi, kolacja w restauracji a'la carte.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, miniklub (4-10 lat), plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Muzyka na żywo, wieczorne przedstawienia, dyskoteka (do godz. 24:00).

    Dostęp do internetu

    kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenach ogólnodostępnych gratis.

    Sport

    minigolf, tenis stołowy, siłownia, boccia. Za opłatą: bilard, kort tenisowy z twardą nawierzchnią.

    Wellness

    za opłatą Despacio Spa Center (wstęp od 16 lat): basen kryty, jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, masaże, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Show cooking.

    All Inclusive

    trzy posiłki, w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków oraz w godz. 11-24:00 w barach (z karty all inclusive). Przekąski w barze przy basenie w godz. 11-17:00. 1 x pobyt kolacja w restauracji a'la carte (za wcześniejszą rezerwacją, w miarę możliwości). 10% zniżki na świadczenie nie objęte ofertą All inclusive.

    Dla dzieci

    2-6 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa, 7-12 lat: zniżka procentowa.

    Polecamy

    • w ekskluzywnej części
    • Costa Adeje
    • bogata oferta sportowa
    • profesjonalne Despacio
    • Spa Centre
    • pokoje i świadczenia Privilege
    • dla spragnionych luksusu

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu H10 Costa Adeje Palace
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

    Opinie o Hotelu H10 Costa Adeje Palace

    4.7
    zdecydowanie polecam

    super miejsce, każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. z początku nie byliśmy przekonani do H10 Costa Adeje ale pani w biurze nam poleciła za co serdecznie dziękujemy! najlepsze wakacje w Costa Adeje z moją dziewczyną! dużo barów restauracji i dyskotek, codziennie gdzieś chodziliśmy! a na miejscu jedzonku suuuper, obsługa suuuper, pokoje suuuper... dwa tygodnie spędzone na teneryfie to dla nas za mało, na pewno jeszcze wrócimy i skorzystamy z państwa usług!!!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Byliśmy w hotelu Hotel H10 Costa Adeje Palace na majówkę. Pogoda była piękna i całe wczasy bardzo udane. Hotel jest bardzo luksusowy, pokoje zadbane, jedzenie dobre i duży wybór. Świetne położenie - niedaleko do pięknej promenady w Costa Adeje - naszego codziennego wieczornego spacerniaka ;)

    POLECAM:
    wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Byliśmy w Costa Adeje Palace od 11.05.2015 do 18.05.2015 i nie możemy nic złego powiedzieć. Wszędzie czysto i pachnąco. Recepcja czynna całą dobę i wszystkiego można się zawsze od nich dowiedzieć. Obsługa miła i uśmiechnięta- dwoją się i troją by nam dogodzić. Jedzenie bardzo smaczne i ogromny wybór. Na Teneryfie wylądowaliśmy już po raz 3 ale Costa Adeje to zdecydowanie nasz najlepszy wybór

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.3
    polecam

    Hotel jest bardzo dobry, byłem w nim dwa razy, ale nie za takie pieniądze raz na all płaciłem 5100 za osobę za dwa tygodnie a raz 5600. Z tą ceną to porażka, hotel polecem, duży wybór jedzenia a wino nie z dystrybutorów tylko podawane przez kelnerów w butelkach.

    POLECAM:
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Rewelacyjny hotel, w pięknej okolicy. Niby 4*, a czuć ten luksus. Nawet na posiłki nie wpuszczają w byle stroju, mężczyźni np. nie wejdą w krótkich spodenkach:), oryginalnie. Jedzenie wyśmienite, szeroki wybór drinków, smaczne przekąski. Hotel idealny dla amatorów błogiego lenistwa! Dotychaczas jezdzilismy do Grecji, tez ma swoj urok. Natomiast ten hotel spelnil moje oczekiwania co do standardu, nie zawiodlam sie, chyba pierwszy raz.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    5.0
    zdecydowanie polecam

    wspaniala, zielona, pachnaca oaza, na pieknej wulkanicznej wyspie. hotel w 100% perfekcyjny - przyjazna, pomocna obsluga. gustowny wystroj pokoi, czystych, pachnacych, z pieknym widokiem (na VI pietrze). miejsca przy basnach i plazy wystarczajaco - tuziny lezakow, a obsluga nie pozwala ich \'rezerwowac\'!! fanom owocow morza polecam restauracje Piscis fish w La Caleta (pieszo w 10 min). moze kiedys tam wrocimy. hotel szczerze polecam

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0

    H10 Costa Adeje Palace - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj rodzinny (na potwierdzenie)
    2 os. pokoj standardowy
    2 os. junior suite (na potwierdzenie)
    2 os. Pokój Privilege
    1 os. Pokój Standardowy z bocznym widokiem na ocean / basen
    2 os. Pokój Standardowy z bocznym widokiem na ocean / basen
    2 os. Pokój Superior od strony basenu (na potwierdzenie)
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. 2 os.+1 dost. w/basen
    Pok. 2 os. w/basen
    Rodinný pokoj pro 2 osoby
    Pok. rodzinny 3 os.
    Pok. rodzinny 4 os.
    Junior Suite
    Pokój dwuosobowy
    Pokój rodzinny
    Pok. 1 os.

    H10 Costa Adeje Palace - Możliwości wyżywienia:


    H10 Costa Adeje Palace - miasta wylotu:


    H10 Costa Adeje Palace - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel H10 Costa Adeje Palace? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00