cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
  • Hotel Bahia Principe Coral Playa, Majorka
1 / 47
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
01.05 - 08.05
już od 1623 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.10 - 27.10
już od 979 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Bahia Principe Coral Playa
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Bahia Principe Coral Playa
star 4

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Bahia Principe Coral Playa:
4.4 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Bahia Principe Coral Playa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 października 2021

Hotel Bahia Principe Coral Playa w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 15 km od centrum Palma de Mallorca
  • ok. 200 m od centrum miasta
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 15 km od centrum Palma de Mallorca
  • ok. 200 m od centrum miasta
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży Son Maties
  • publiczna
  • piaszczysta
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • terminal internetowy: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

184

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • ostatni całkowity remont w 2018 r.
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: zewnętrzny
  • basen dla dzieci
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • menu dla dzieci
    • łóżeczko dziecięce: za opłatą, rezerwacja wymagana
    • miniklub
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw

    Sport i wellness

    W cenie
    • tenis stołowy

    rozrywka

    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój z widokiem na morze DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 18 m2
    • widok na morze
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 18 m2
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: kontynentalne, w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: kontynentalne, w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, menu dla dzieci, bufet, codziennie 08:00 - 10:30, 13:00 - 15:00 i 19:00 - 22:00, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 2
  • bar przy zewnętrznym basenie: codziennie 10:30 - 19:00
  • bar: codziennie 19:00 - 00:00
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania / Majorka

    Opis oferty:

    Położony na wzgórzu, zachwyca pięknymi widokami na morze i malowniczą okolicę. Blisko stąd zarówno do centrum wakacyjnego kurortu, jak i 2 pięknych, piaszczystych plaż z promenadą pełną restauracji, barów i dyskotek. W hotelu jest ciekawie zaprojektowany taras z basenem, 2 bary i restauracje serwujące różnorodną kuchnię. Eleganckie, funkcjonalnie wyposażone pokoje zapewniają komfortowy wypoczynek i… zachwycający widok na morze! Warto wybrać się na wycieczkę do stolicy wyspy, do której można wygodnie dojechać autobusem z okolic hotelu.

    POŁOŻENIE:

    na wzgórzu, ok. 300 m od centrum miejscowości TORRENOVA, obok sklepy, ok. 2,5 km od aquaparku Western Park, ok. 15 km od aquaparku Marineland, ok. 20 km od Palma de Mallorca; ok. 30 km od portu lotniczego w Palma de Mallorca; przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu (Palma de Mallorca).

    PLAŻA:

    Magaluf, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu, zejście do plaży po schodkach lub zjazd windą do poziomu plaży; Son Matias, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 300 m od hotelu, dojście chodnikiem i ścieżką; na plażach parasole, leżaki i materace płatne (ok. 10 EUR/komplet), wzdłuż plaż promenada z barami, restauracjami i dyskotekami.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 1968 r., częściowo odnowiony w 2017 r. (m. in. pokoje), 184 pokoje, 1 budynek, 12 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Orquidea - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, kolacje tematyczne, show cooking, dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas obiadu i kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 2 bary: Salon w lobby, Las Olas przy basenie; kantor, sala telewizyjna, przechowalnia bagażu; taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 5 EUR/godz.), lekarz na wezwanie, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 20 m², elegancki i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna (LED), telefon, minibar (raz na pobyt uzupełniany w napoje bezalkoholowe i przekąski); za opłatą: internet bezprzewodowy, sejf (ok. 20 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 150 m², gł. 1-2,2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 20 m², gł. 0,6 m, przy basenie bezpłatne parasole i lezaki, ręczniki za kaucja (ok. 20 EUR); bilard, tenis stołowy; pokoj zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci (lipiec-sierpień): aqua aerobik, wieczorne występy, pokazy artystyczne; za opłatą: centrum spa: jacuzzi, sauna fińska, refleksologia, zabiegi na twarz i ciało; sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna); 3 km od hotelu 18-dołkowe pole golfowe.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze Las Olas (10.00-19.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/971680562, www.bahia-principe.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania / Majorka

    Opis oferty:

    Położony na wzgórzu, zachwyca pięknymi widokami na morze i malowniczą okolicę. Blisko stąd zarówno do centrum wakacyjnego kurortu, jak i 2 pięknych, piaszczystych plaż z promenadą pełną restauracji, barów i dyskotek. W hotelu jest ciekawie zaprojektowany taras z basenem, 2 bary i restauracje serwujące różnorodną kuchnię. Eleganckie, nowocześnie wyposażone pokoje zapewniają komfortowy wypoczynek i… zachwycający widok na morze! Warto wybrać się na wycieczkę do stolicy wyspy, do której można wygodnie dojechać autobusem z okolic hotelu.

    POŁOŻENIE:

    na wzgórzu, ok. 300 m od centrum miejscowości TORRENOVA, obok sklepy, ok. 2,5 km od aquaparku Western Park, ok. 15 km od aquaparku Marineland, ok. 20 km od Palma de Mallorca; ok. 30 km od portu lotniczego w Palma de Mallorca; przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu (Palma de Mallorca).

    PLAŻA:

    Magaluf, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu, zejście do plaży po schodkach lub zjazd windą do poziomu plaży; Son Matias, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 300 m od hotelu, dojście chodnikiem i ścieżką; na plażach parasole, leżaki i materace płatne (ok. 10 EUR/komplet), wzdłuż plaż promenada z barami, restauracjami i dyskotekami.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 1968 r., odnowiony w 2011 r. oraz 2017 r. (m. in. pokoje), 184 pokoje, 1 budynek, 12 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Orquidea - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, kolacje tematyczne, show cooking, dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas obiadu i kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 2 bary: Salon w lobby, Las Olas przy basenie; kantor, sala telewizyjna, przechowalnia bagażu; taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 5 EUR/godz.), lekarz na wezwanie, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 20 m², elegancki i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna (LED), telefon, minibar (raz na pobyt uzupełniany w napoje bezalkoholowe i przekąski); za opłatą: internet bezprzewodowy, sejf (ok. 20 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 150 m², gł. 1-2,2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 20 m², gł. 0,6 m, przy basenie bezpłatne parasole i lezaki, ręczniki za kaucja (ok. 20 EUR); bilard, tenis stołowy; pokoj zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci (lipiec-sierpień): aqua aerobik, wieczorne występy, pokazy artystyczne; za opłatą: centrum spa: jacuzzi, sauna fińska, refleksologia, zabiegi na twarz i ciało; sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna); 3 km od hotelu 18-dołkowe pole golfowe.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze Las Olas (10.00-19.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/971680562, www.bahia-principe.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony na wzgórzu, ok. 300m od centrum miejscowości Torrenova, z dostępem do licznych restauracji, sklepów i barów. Przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu - regularne połączenia ze stolicą wyspy. Do centrum Magaluf ok 2,5km. Do lotniska w Palma de Mallorca ok. 30 km (transfer ok. 40min).
    UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3,30 EUR/osobę/noc. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Plaża:

    Piaszczysta, publiczna plaża Magaluf z łagodnym zejściem do morza w odległości 100m od hotelu. Dostęp do plaży za pośrednictwem schodów lub windy. Około 300m od hotelu plaża druga piaszczysta plaża Son Matias. Leżaki i parasole za dodatkową opłatą (ok 14EUR/dzień/komplet).
    Do dyspozycji gości:

    Hotel został odnowiony w 2011 i 2017 roku (w tym pokoje). Recepcja, lobby z 3 windami, restauracja główna Orquidea, bary: główny i przy basenie kantor, wypożyczalnia samochodów, fryzjer i pralnia (dodatkowo płatne). Basen z brodzikiem dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie, ręczniki basenowe bez opłat (kaucja zwrotna 20EUR).
    Pokoje:

    184 standardowe pokoje 2-osobowe z możliwością dostawki (ok. 20mkw). Klimatyzowane, z łazienką (wanna lub prysznic, wc, suszarka), TVSat, minibarem (uzupełniany raz na pobyt) i sejfem (płatny ok. 20EUR/tydzień). Pokoje posiadają balkony z meblami (stolik i krzesła). Łóżeczko dla infanta na potwierdzenie. Możliwa dopłata do widoku na morze.
    Wyżywienie:

    Śniadania i obiadokolacje, a za dopłatą All Inclusive: śniadania, lunche i kolacje serwowane w formie bufetu w restauracji głównej Orquidea. Kilka razy w tygodniu kolacje tematyczne, live cooking. Podczas lunchu i kolacji obowiązuje strój formalny - długie spodnie i zakryte buty. Między posiłkami przekąski w barze przy basenie. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w barze głównym Salon i Las Olas przy basenie.
    Program sportowy i animacyjny:

    W lipcu i sierpniu hotel prowadzi międzynarodowe animacje dla dzieci i dorosłych: wieczorne show, mini disco, aqua aerobik, gry i zabawy. Na terenie hotelu działa miniklub dla najmłodszych w wieku 4-12 lat. W hotelu stół do gry w bilard oraz tenis stołowy, centrum SPA z sauną fińską oraz ofertą zabiegów na twarz i ciało (dodatkowo płatne). Ponadto około 3km od hotelu pole golfowe (wstęp płatny dodatkowo).
    Internet:

    Bezpłatne WiFi w lobby, w pokojach dodatkowo płatne.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Naszym zdaniem:

    Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi oczekujących wypoczynku w popularnym kurorcie, jak i par oraz grup znajomych chcących korzystać z uroków okolicznych klubów, barów i dyskotek. Hotel o cenionym serwisie i dobrym stosunku ceny do oferowanej jakości usług. Duży plus za przepiękną lokalizację na wzgórzu wkomponowanym w piaszczyste plaże.

    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki fakultatywne.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).


    Cena podstawowa nie obejmuje:
    lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Wycieczki lokalne

    OBJAZD WYSPY VUELTA A LA ISLA" - cena ok. 80 EUR
    Trasa wycieczki prowadzi przez rolnicze wioski i miasta gór Sierra de Tramuntana. Po drodze zatrzymamy się w mieście Inca słynącego z wyrobów skórzanych. Następnie wśród plantacji oliwek dojedziemy do Sanktuarium Maryjnego w LLuc. Po około 40-min. przerwie przejazd wzdłuż kanionu rzeki Torrent de Pareis do portu rybackiego Sa Calobra. Po przerwie rejs statkiem wzdłuż klifowego wybrzeża Majorki do Puerto de Soller czyli “złotej doliny". Następnie wyprawa starą, drewnianą kolejką do miasta Soller gdzie przesiądziemy się na pociąg wybudowany w 1912 roku, który przez góry i doliny, 13 tunelami zawiezie nas na obrzeża Palmy.
    JASKINIE SMOCZE - cena ok. 44 EUR
    Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła przez Manacor - słynącego z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy największą jaskinię na Majorce, która stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
    ALCUDIA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR

    Wycieczka na północne wybrzeże Majorki. Przed południem wizyta na tradycyjnym targu majorkańskim w najstarszym mieście na wyspie- Alcudia. Po zakupach przejazd do Pollensa gdzie przewidziany jest czas wolny na plaży, a następnie przepłyniemy statkiem do zatoki Formentor. Na samym końcu autokarem wjedziemy na przylądek Formentor, najdalej wysunięty cypel na Majorce, skąd rozciąga się jeden z najładniejszych widoków Morza Śródziemnego.
    PALMA I VALLDEMOSA - cena ok. 54 EUR

    Zwiedzanie stolicy rozpoczniemy od Parc del Marc. Później, ogrodami królewskimi dojdziemy do Katedry. Podczas spaceru po gotyckiej starówce Palmy zobaczymy budynek Urzędu Miasta, piękne patia, Stary Rynek i kościół Świętego Michała. Po południu uciekniemy od zgiełku miasta do baśniowej miejscowości Valldemosa malowniczo położonej w dolinie gór Sierra de Traumontana. Zwiedzimy zakon Kartuzów, cele w których mieszkał Chopin oraz wysłuchamy 15 minutowego koncertu w Pałacu Sancho. Później podczas minimum godzinnego czasu wolnego można za darmo spróbować typowych majorkańskich likierów. Wycieczka skierowana do klientów hoteli położonych na wschodzie i północy wyspy.
    MARINELAND - cena ok. 43,50 EUR

    Całodzienna wycieczka do delfinarium Marineland. Nowy spektakl delfinów i lwów morskich, zaskakujące show papug i innych wielobarwnych ptaków.
    AQUARIUM PALMA - cena ok. 43,50 EUR

    Wycieczka skierowana do klientów ze wschodu wyspy. Bez przewodnika w języku polskim. Bilet obejmuje wizytę w największym oceanarium w Hiszpanii oraz opcjonalnie czas wolny w stolicy.
    AQUARIUM - cena ok. 25 EUR

    BILET WSTĘPU DO do najwiekszego oceanarium w Europie. Ponad 55 akwariow z calego swiata. Dodatkowe atrakcje dla najmlodszych.

    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    "

    Inne

    HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.

    Czas
    Taki jak w Polsce.

    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.

    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Majorka
    Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
    Miejscowości wakacyjne na Majorce:


    Playa de Palma / El Arenal
    Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.

    Magaluf
    Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.

    Santa Ponsa
    Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.

    Alcudia / Zatoka Alkudyjska
    Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Hiszpanii trwa od 01.07 do 31.08.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Majorka Hotel należy do wysokiej klasy sieci Bahia Principe. Położony w malowniczym miejscu, z panoramą na miasto. Jego z największych zalet jest lokalizacja tuż przy piaszczystej plaży gdzie możemy uprawiać wszelakie sporty wodne. Obiekt może się pochwalić renomowanym centrum SPA oferujące wiele zabiegów leczniczych i relaksacyjnych.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    2011 r. Na terenie znajdują się 2 restauracje, 2 bary, basen, sala konferencyjna, sala TV, wypożyczalnia samochodów, rowerów i motocykli, usługa concierge'a, sejf w recepcji (płatny), pralnia.

    internet

    Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa płatna

    plaża

    przy hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole, leżaki - płatne.

    pokoje

    Wyposażone są w klimatyzację, TV, telefon, sejf (płatny), mini bar, łazienkę (WC, suszarka, prysznic lub wanna), balkon lub taras. Typy pokoi: w 12 piętrowym budynku głównym: pokoje standardowe

    Wyżywienie

    2 restauracje, 2 bary All Inclusive Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja , przekąski w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

    z myślą o dzieciach

    brodzik, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), animacje

    aktywnie i animacyjnie

    bilard, masaż, centrum SPA, jacuzzi, łaźnia turecka, sauna , tenis stołowy, aerobik, animacje

    dodatkowe informacje

    OPŁATA TURYSTYCZNAOd 1 lipca 2016 roku na Majorce obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość podatku zależy od kategorii hotelu i kształtuje się następująco:5* - 2 €*/os/doba4* - 1,5 €*/os/doba3*, 2*, 1* - 1 €*/os/dobaapartamenty 4 klucze i 4 klucze superior - 2 €*/os/dobaapartamenty 3 klucze superior - 1,5 €*/os/dobaapartamenty 3 klucze, 2 klucze i 1 klucz - 1 €*/os/doba*do podanych cen należy doliczyć 10% podatek VATDzieci w wieku poniżej 15 r.ż. są zwolnione z opłaty turystycznej.Przy pobycie powyżej 9 dni Turyści otrzymują 50% zniżki (na pobyt powyżej 9 dni).

    Aktualizacja opisu

    18.05.2017 11:01

    usługi dostępne w hotelu

    Przy plaży SPA All Inclusive Serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Hiszpania/Majorka

    Kategoryzacja hotelu

    Kat. EximTours 4* Kat. lokalna 4*

    Położenie

    - Torrenova   - przy plaży - ok. 300 m od centrum miejscowości ze sklepami, barami, restauracjami - ok. 1,5 km od Magaluf - ok. 3 km od aquaparku - ok. 20 km od Palma de Mallorca - ok. 30 km od lotniska 

    Plaża

    - piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokoje Double Standard Balcony - ok. 18 m2 - klimatyzacja - TV-SAT, telefon - internet Wifi (płatny), sejf (płatny), minibar (płatny wg. spożycia) - łazienka (wanna/prysznic, WC,  suszarka do włosów) - balkon/taras - pokoje z widokiem na morze za dopłatą

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie: - basen zewnętrzny   - leżaki i parasole przy basenie, ręczniki kąpielowe (depozyt) - tenis stołowy - animacje w ciągu dnia i wieczorem dla dzieci i dorosłych (w szczycie sezonu)   Płatne: - siłownia/sala fitness - wypożyczalnia rowerów - sporty wodne na plaży (zewnętrzna agencja)

    Dla dzieci

    - brodzik dla dzieci - miniklub  (4-12 lat)

    Wyżywienie

    Half Board (HB) - śniadanie, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej . Napoje do kolacji dodatkowo płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje bezalkoholowe i  alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10-23 i barach wyznaczonych przez hotel

    Restauracje i bary

    - restauracja główna, dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa - pool bar, loung bar    

    Dodatkowe informacje

    - odnowiony w 2017 r. - 205 pokoi - 1 budynek - 13 pięter   - windy - recepcja - punkt wymiany walut - pralnia (płatna) - Internet Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych - wypożyczalnia samochodów - akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, - https://www.bahia-principe.com/en/hotels-in-spain/hotel-coral-playa/

    Cena

    .

    Bagaż:

    - w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg - w przypadku przelotów samolotami rejsowymi: Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.   Kraków (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 265 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 265 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 155zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  320 PLN - 32 kg -  435 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 240 PLN - 23 kg - 280 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa, Wrocław, Poznań, Katowice (LOT - samolot rejsowy) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 250 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie: lobby, restauracje, bary, baseny, spa, place zabaw i kluby dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na: https://eximtours.pl/lp/Nowe_standardy_bezpieczenstwa


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    W miejscowości Magaluf, w pobliżu licznych sklepów, barów, restauracji i dyskotek. Ok. 27 km od lotniska.

    PLAŻA

    Przy hotelu, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, publiczna. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. 

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 4* Hotel z bardzo atrakcyjną lokalizację, polecany dla osób szukających rozrywki podczas pobytu. 

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Całodobowa recepcja, restauracja, bar, taras wypoczynkowy do opalania. 

    INTERNET

    WiFi - bezpłatnie

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie. Odpłatnie: sporty wodne przy plaży.

    DLA DZIECI

    Brodzik.

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel dysponuje 184 pokojami standardowymi z możliwością dostawki. Pokoje wyposażone są w łazienkę, klimatyzację, TV, telefon, balkon lub taras. Sejf dostępny za ddatkową opłatą.

    WYŻYWIENIE

    HB - śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje. Napoje alkoholowe ograniczone do 3 sztuk do posiłków. Napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń w godzinach określonych przez hotel.

    INFORMACJE DODATKOWE

    https://www.bahia-principe.com/en/

    CENA

    OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy [dla czarterów bagaż 23kg + 5 kg bagaż podręczy // dla przelotów low costowych Ryanair bagaż 10kg + mała podręczna torebka, przy lotach Wizzair Klienci Prima mają w cenie WIZZ Priority: podręczna walizka na kółkach (55x40x23 cm maks. 10kg), stanowisko odprawy priorytetowej, pierwszeństwo wejścia na pokład  // dla lotów rejsowych LOT tylko bagaż podręczny 8kg]; opłaty lotniksowe, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu; opiekę polskojęzycznego rezydenta w wybranych regionach, część oferty jest z rezydentem anglojęzycznym lub bez rezydenta jeśli opisane w "uwagach" przy opisie hotelu;  wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej). Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG),  oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP):  15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    BAGAŻ

    LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. EasyJet: o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki) LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm) Bułgaria Air: waga bagażu łączonego nie może przekroczyć 23kg! W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie. CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - od ok. 100 do ok. 440 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20 kg - ok. 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu EasyJet: 15 kg ok. 350 PLN LOT: 23KG - ok. 300 PLN  Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!

    DOBA HOTELOWA

    Uwaga - DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

    COVID-19

    Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych. W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ . Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami. Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. Osoby podróżujące linią Easy Jet, podczas przelotu zobowiązane są do posiadania maseczek FFP2 (chirurgiczne lub materiałowe). Szaliki, osłony twarzy (przyłbice) oraz maski z zaworami nie będą przez przewoźnika akceptowane.  Aktualizacja 15.03.2021 Informujemy, że Gran Canaria, Teneryfa i Fuerteventura pozostają na drugim poziomie alarmu zachorowalności, co oznacza wprowadzenie godziny policyjnej w godzinach 22:00 - 06:00, ograniczenie spotkań towarzyskich do 4 osób wewnątrz i na zewnątrz, w miejscach kultu religijnego nie mogą gromadziś się ludzie w liczbie większej niż 33 % pojemności danego miejsca. W przypadku Majorki obowiązuje godzina policyjna w godzinach 22:00 - 06:00, ograniczenie spotkań towarzykich do 6 osób z maksymalnie dwóch gospodarstw domowych. W restauracjach oraz barach obowiązuje ograniczenie do 30% pojemności lokalu i maksymalnie 4 osób siedzących przy jednym stole z maksymalnie dwóch gospodarstw domowych w przypadku siedzenia wewnątrz lokalu oraz ograniczenie do 50% pojemności lokalu i maksymalnie 6 osób siedzących przy jednym stole z maksymalnie dwóch gospodarstw domowych w przypadku zajmowania miejsc na zewnątrz loalu. Lokale zamykane są o godzinie 17:00. Aktualizacja 10.03.2021 TESTY. Przy wjeździe do Hiszpanii pasażerów przybywających z krajów wysokiego ryzyka wymagane są molekularne testy, do wyboru:  PCR, RT-PCR, RT-LAMP (Reverse Transcriptase Loop-Mediaded Isothermal Amplification), TMA  (Transcription Mediaded Amplification) - tego ostatniego testu raczej nie wykonuje się w Polsce. Nie akceptuje się testów antygenowych, na przeciwciała, serologicznych czy innych niewymienionych w ustawie. Test powinien być wykonany na nie więcej niż 72 godzinyprzed przybyciem do Hiszpanii. Obowiązek wykonania testu nie dotyczy dzieci poniżej 6 roku życia. Wynik testu powinien być wydany w jednym z czterech języków: hiszpańskim, angielskim, niemieckim lub francuskim. Może być przedstawiony w formie papierowej, wtedy musi być to oryginał, lub cyfrowej, w tedy okazujemy go w telefonie czy tablecie. Z obowiązku wykonania testu zwolnione są osoby podróżujące tranzytem przez Hiszpanię oraz osoby wjeżdżające do Hiszpanii drogą lądową. KOD QR. Wszystkie osoby wjeżdżające na terytorium Hiszpanii drogą powietrzną lub morską obowiązane są do wypełnienia Formularza Kontroli sanitarnej FSC. Jest on dostępny (online) na stronie www.spth.gob.es lub w aplikacji App SPAIN TRAVEL HEALTH - SpTH. Po wypełnieniu formularza generuje się kod QR, który będzie skanowany po przybyciu do Hiszpanii. W przypadku problemów technicznych z wypełnieniem formularza online można skorzystać z jego formy papierowej dostępnej na stronie: https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/sanidadExterior/ControlHS.htm. Aktualizacja 10.12.2020 Od 10 grudnia 2020 osoby podróżujące na Wyspy Kanaryjskie z krajów wysokiego ryzyka, w z tym z Polski, zobowiązane są do posiadania negatywnego wyniku testu antygenowego lub testu RT-PCR na obecność Covid-19. *  Test musi być wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem do Hiszpanii.  *  Obowiązkowemu przedstawieniu negatywnego wyniku testu podlegają wszyscy dorośli oraz dzieci powyżej 6 roku życia.  *  Zaświadczenie o negatywnym wyniku testu musi być sporządzone w języku angielskim lub hiszpańskim.  *  Obowiązek sprawdzenia wyniku testu spoczywa na miejscach zakwaterowania tj. sprawdzane będą przez pracowników hoteli, apartamentów itd. lub mogą być sprawdzane w Polsce przed wylotem. *  Wynik testu powinien zawierać: datę i czas wykonania testu, dane osoby testowanej, dane jednostki wykonującej badanie i oczywiście informację o negatywnym wyniku test. *  Maksymalnie 48 godzin przed planowaną godziną przylotu wymagana jest rejestracja na stronie www.spth.gob.es/ lub w aplikacji mobilnej Spain Health Travel App oraz wygenerowanie kodu QR. Każdy uczestnik podróży (w tym dziecko) musi posiadać oddzielny, indywidualny kod QR.  *  Podróżujący powinni też pobrać aplikację mobilnej Radar Covid https://www.gobiernodecanarias.org/principal/coronavirus/radarcovid/ Wyspy Kanaryjskie Od 14 listopada 2020 roku osoby planujące podróż na Wyspy Kanaryjskie muszą: * Przedstawić negatywny wynik testu na obecność COVID-19. Uwaga! Obowiązek ten dotyczy osób planujących pobyt w obiektach turystycznych na Wyspach Kanaryjskich (hotele, apartamenty). Wynik testu będzie wymagany podczas meldunku w obiekcie turystycznym. Test musi być zrealizowany maks. 72 godziny przed terminem przyjazdu. Wykonany test musi być uznawany przez służby sanitarne kraju, z którego turysta podróżuje. Zaświadczenie w formie papierowej lub cyfrowej musi zawierać: datę i godzinę badania, dane osobowe pacjenta, oznaczenie ośrodka medycznego wykonującego test oraz wskazanie negatywnego wyniku. Zaleca się, aby certyfikat był w języku hiszpańskim lub angielskim. Dzieci poniżej 6 roku życia nie muszą przedstawiać wyniku testu. * Wypełnić formularz sanitarny (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz należy wypełnić maks. 48 godzin przed planowaną podróżą do Hiszpanii. Wygenerowany kod QR należy okazać na lotnisku.

    WARUNKI WJAZDOWE

    * dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. * Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. * każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

    TENERYFA - REZYDENT

    Opieka anglojęzycznego rezydenta lub polskojęzycznego rezydenta do potwierdzenia dla każdej rezerwacji.

    MINORKA - REZYDENT

    Oferta bez opieki rezydenta.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/Majorka

    Opis

    • Lokalizacja na południowo-wschodnim wybrzeżu Majorki, blisko nadmorskiego pasażu, barów, sklepów i restauracji
    • Położenie na wzgórzu, z którego łatwo się dostać na plażę za pomocą windy
    • Nowoczesne, przestronne pokoje z balkonami
    • Taras z basenem gwarantujący malownicze widoki
    • Obiekt polecany przede wszystkim młodym osobom lubiącym relaks na plaży i miejskie rozrywki

    Lokalizacja

    w Magaluf, przy plaży, w pobliżu centrum miejscowości, ok. 25 km od lotniska, ok. 2 km od centrum handlowego, ok. 300 m od przystanku komunikacji publicznej.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 184, restauracje: 2, windy: 3, lobby bar, snack bar, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sala TV, taras słoneczny, parking, wymiana walut, fryzjer, opieka lekarska (płatna), pokoje dla niepalących, pokoje łączone, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    basen odkryty, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci.

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), internet bezprzewodowy, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem Typ pokoju - STANDRAD: pokoje dla max. 3 osób.

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, szeroka, przy hotelu, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    Sport i fitness

    tenis stołowy, masaże (płatne), SPA (płatne), sauna (płatna), bilard (płatny).

    Dla dzieci

    menu, brodzik, łóżeczko dziecięce (płatne), krzesełka w restauracji.

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie (7.30 - 10.00), lunch (13.00 - 15.00) i obiadokolację (18.30 - 22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole między 10.00 a 23.00; raz na pobyt kolacja w restauracji a'la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja); mini bar uzupełniany dwa razy w tygodniu.

    Świadczenia

    przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko

    oraz w przypadku lotu liniami:

    • Ryanair (FR) - bagaż podręczny 40 x 20 x 25 cm
    • EasyJet (EZY/U2) - bagaż podręczny o wym. 56 x 45 x 25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki)
    • EnteriAir - bagaż podręczny 5 kg o wym. 55 x 40 x 20 cm, bagaż rejestrowany 20 kg o wym. 80 x 120 x 100 cm
    • LOT (LO) - bagaż podręczny 8 kg

    Cena nie zawiera

    Obowiązkowa opłata klimatyczna w wysokości ok. 2,20EUR/os./dzień pobierana w hotelach 3* i ok. 3,30EUR/os./dzień pobierana w hotelach 4* - płatne na miejscu, zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora. 

    Opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów:

    I. Ryanair:
    - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 400 zł/2 strony/os.

    - dopłaty do bagażu podręcznego 10 kg - 150 zł/2 strony/os.

    - dopłaty do bagażu rejestrowanego 10 kg - 200 zł/2 strony/os.

    II. EasyJet - Loty z Berlin Schoenefeld (SXF) i Tegel (TXL):
    - dopłaty do bagażu głównego 23 kg - 400 zł/os/2 strony

    III. Wizzair:
    - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 400 zł/2 strony/os.

    - dopłaty do bagażu podręcznego 10 kg - 200 zł/2 strony/os.

    - dopłaty do bagażu rejestrowanego 10 kg - 250 zł/2 strony/os.

    IV. LOT: 

    Bagaż rejestrowany 1 szt do 23 kg dodatkowo płatny 300 zł/os. w 2 strony 

    W przypadku lotów czarterowych bagaż główny w cenie.

     

    Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

    Dodatkowo płatne są również wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Obsługa na miejscu

    Ograniczona opieka polskiego przedstawiciela (telefon kontaktowy) realizowana  od 1.04 do 31.10.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Nekera

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    HISZPANIA

    Położenie

    na niewielkim wzniesieniu, ok. 300 m. od centrum miejscowości Torrenova. W pobliżu hotelu liczne sklepy, restauracje, bary i punkty rozrywkowe. Aquapark Western Park oddalony o ok. 2,5 km. Do Palma de Mallorca ok. 20 km., port lotniczy oddalony o 30 km. 

    Plaża

    publiczna, piaszczysta plaża Magaluf oddalona o ok. 100 m. od hotelu. Dojście do plaży schodkami lub zjazd/wjazd windą. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą (ok. 10 EUR/zestaw). Wzdłuż plaży ciągnie się nadmorska promenada z restauracjami, sklepami z pamiątkami i barami. 

    Wyposażenie

    hotel oferuje 184 pokoi w 12-piętrowym budynku. Do dyspozycji Gości: lobby powitalne z recepcją i miejscami do wypoczynku, sala TV, 3 windy, przechowalnia bagażu, restauracja główna Orquidea, salon-bar, kantor i punkty usługowe. Na zewnątrz znajduje się basen ze słodką wodą, taras słoneczny oraz bar z napojami i przekąskami. Leżaki, parasole słoneczne przy basenie w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją (20 EUR). 

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi w lobby gratis, w pokojach za opłatą. Kącik internetowy za opłatą. 

    Zakwaterowanie

    pokoje dwuosobowe standard (DBL STANDARD): ok. 20 m2; klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV-Sat., telefon, minibar, sejf (za opłatą, (ok. 20 EUR/tydzień), balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe standard z widokiem na morze (DBL STANDARD SV). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zapytanie, gratis. 

    Sport i Wellness

    tenis stołowy, rzutki, bilard, aqua aerobik. Za opłatą: sporty wodne na plaży oraz centrum Spa, oferujące jacuzzi, saunę fińską, masaże oraz zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało. 

    Rozrywka

    dzienne i wieczorne animacje, wieczorne przedstawienia, show. 

    Dzieci

    oddzielny brodzik, miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat (lipiec-sierpień), pokój gier i zabaw, menu dla dzieci i wysokie krzesełka w restauracji

    Wyżywienie

    z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. 

    All inclusive

    trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski w barze przy basenie w godz. 10-19:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w barach w godz. 10-24:00. 

    Kategoria Nekera

    4 gwiazdki, kategoria lokalna: 4 gwiazdki. 

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta. Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

    Mocne strony

    - Piękna piaszczysta plaża przy hotelu - Blisko centrum miejscowości Terranova - Nowoczesny wystrój pokoi i wnętrz - Aquapark Western Park ok. 2,5 km


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    7 islands

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4.5

    Region

    Hiszpania/Majorka/Magaluf

    Opinie 7islands

    Hotel zlokalizowany w popularnym kurorcie turystycznym blisko nadmorskiej promenady. Wysoki standard, bogata formuła all inclusive oraz roztaczające się niesamowite widoki na błękitne wody Morza Śródziemnego, są gwarancją udanego wypoczynku. Hotel polecany jest przede wszystkim osobom ceniącym wysoką jakość, relaks na plaży i miejskie rozrywki.

    Położenie

    Na południowo-zachodnim wybrzeżu, w miejscowości Magaluf, gdzie znajdują się liczne bary, restauracje, kluby i dyskoteki, ok. 14 km od stolicy wyspy, ok. 25 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 300 m od hotelu

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta, szeroka. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Do plaży można zjechać windą lub zejść schodami.

    Hotel

    Odnowiony w 2016 roku należący do hiszpańskiej sieci hotelowej Bahia Principe. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, 3 windy, restauracja główna (kilka razy w tygodniu organizowane są wieczory tematyczne oraz pokazy gotowania), 2 bary (w tym 1 przy basenie), Internet Wi-Fi w lobby. Odpłatnie: kącik internetowy, sale konferencyjne, wypożyczalnia samochodów. Kategoria lokalna 3*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 184 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, mini bar, suszarkę do włosów. Odpłatnie: Internet Wi-Fi, sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki.

    Wyżywienie

    2 posiłki: śniadania (08:00-10:30) i obiadokolacje (19:00-22:00) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (08:00-10:30), obiady (13:00-15:00), kolacje (19:00-22:00). W godzinach 10:00-18:00 w barze przy basenie dostępne są zimne przekąski, lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe. W barze głównym w godzinach 10:00-23:00 dostępne są lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: basen (leżaki i parasole bezpłatne, za ręczniki kąpielowe pobierany jest depozyt), animacje, tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, centrum SPA.

    Dla dzieci

    Brodzik, menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.bahia-principe.com / Tel.: 00 34 971 680 562

    *

    Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

    **

    Informujemy, że podatek ekologiczny wprowadzony w dniu 22.03.2016 r przez Parlament Balearów i obowiązujący od dnia 01.07.2016 r w tym hotelu będzie wynosił 1,5 euro/osoba/dzień. Do podanej stawki należy doliczyć 10% podatku VAT. Dzieci poniżej 16 lat są zwolnione z podatku. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    III Millenium

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    BAHIA PRINCIPE CORAL PLAYA

    KATEGORIA

    ****

    REGION

    Magalluf

    Odległość od centrum

    5 minut spacerem

    Opis

    Położony na wzgórzu z widokiem na zatokę Magalluf Bahia Principe Coral Playa oferuje podnieść dostęp do plaży poniżej. Oferuje on pokoje z widokiem na morze, basen odkryty basen i spa. Goście mogą korzystać z wielu dań kuchni międzynarodowej w restauracji bufetowej Bahia firmy. Istnieje również a la carte włoska restauracja i bar przy basenie. Spa hotel oferuje saunę fińską, hot tub i prysznicami wrażeń. Zabiegi obejmują twarz, aromaterapia i masaż. Centrum Magaluf jest 5-minutowego spaceru. Palma jest 14 km od Coral Playa, a lotnisko jest 25 km od hotelu.

    Serwis

    bar, całodobowa recepcja, winda, sejf, ogrzewanie, przechowalnia bagażu, we wszystkich pomieszczeniach ogólnodostępnych i prywatnych obowiązuje zakaz palenia, klimatyzacja, restauracja z wyborem dań z karty, restauracja bufetowa, bar przekąskowy, taras słoneczny sauna, pole golfowe (w promieniu 3 km), pokój gier, spa i centrum odnowy biologicznej, masaż, bilard, tenis stołowy, rzutki, wanna z hydromasażem, odkryty basen zaplecze bankietowe/konferencyjne, usługi pralni, pralnia chemiczna, fryzjer/salon piękności, wymiana walut, wypożyczalnia samochodów, biuro informacji turystycznej, faks/ksero, zespół animatorów, automat z napojami Internet przewodowy jest dostępny w pomieszczeniach ogólnodostępnych za dodatkową opłatą. Wi-Fi jest dostępny w całym hotelu i jest bezpłatny. Bezpłatny Parking ogólnodostępny jest dostępny na miejscu i nie jest konieczna rezerwacja.

    Pokoje

    Każdy jasny, klimatyzowany pokój w Bahia Principe Coral Playa posiada balkon. Jest bezpłatny, bezprzewodowy dostęp do Internetu, minibar i telewizor z płaskim ekranem z kanałami telewizji satelitarnej. Sejf dostępny jest za dodatkową opłatą.

    Zakwaterowanie

    od 12:00

    Wykwaterowanie

    do 12:00

    bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

    transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

    Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

    Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

    Ryanair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

    Wizzair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

    Norwegian

    bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

    Do zapłaty na miejscu

    Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

    sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

    Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

    cena; 320 ZL/szt./w obie strony

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


    Ecco Holiday X

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Wyposażenie

    Hotel zbudowany został w roku 1968. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 184 pokoi. W obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia i bar. W sklepie z pamiątkami nabyć można drobiazgi upamiętniające pobyt. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: opieka medyczna, serwis pokojowy, pobudka na życzenie i pralnia. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

    Pokoje

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem podwójnym. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również minilodówka. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (odpłatnie). Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów. Obiekt oferuje pokoje dla niepalących.

    Oferta sportowo-rozrywkowa

    Na terenie hotelu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Pasjonatom sportu proponujemy golfa. Tenis stołowy, bilard i aerobik stanowią część oferty sportowo-rekreacyjnej obiektu. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, salon piękności, zabiegi masażu i solarium. W naszej ofercie znajdują się również programy rozrywkowe dla dzieci i dorosłych. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania dań dietetycznych. Polecamy również przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.


    Oasis Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis kontrahenta

    Hotel SUNLIGHT BAHIA PRINCIPE CORAL PLAYA leży około 350 m od piaszczystej plaży. Plaża jest patrolowana przez ratownika. Bezpośrednio przy plaży znajduje się promenada. Centrum miasta oddalone jest o około 14 km. Najbliższe sklepy znajdują się w promieniu około 2 km. W okolicy park wodny (ok. 3 km), kino (ok. 14 km) i pole golfowe (ok. 3 km). Hotel wyposażony jest w całodobową recepcję, Wi-Fi (za opłatą), sejf (płatny), kącik internetowy, salon fryzjerski, salę telewizyjną, salę konferencyjną. Hotel oferuje usługę prania. Na zewnątrz znajduje się basen (czynny przez cały rok) - leżaki i parasole są dostępne bezpłatnie. Jest też basen dla dzieci. W pobliżu wypożyczalnia samochodów. Wyżywienie: All-inclusive, niepełne wyżywienie, pełne wyżywienie i tylko śniadanie. Śniadanie, lunch i kolacja serwowane są w formie bufetu. Posiłki podawane są w restauracji bufetowej (dania kuchni włoskiej) i w barze przy basenie. Odległości * Najbliższe miasto: ok. 14 km * Lotnisko: ok. 25 km * Przystanek autobusowy: ok. 300 m * Szpital: ok. 20 km Sport i rekreacja: siłownia, pokój gier, 18-dołkowe pole golfowe w odległości ok. 3 km. Na terenie hotelu istnieje również możliwość gry w bilard. Goście hotelowi mogą korzystać z kortu tenisowego. Dla dzieci: mini klub, mini disco. Uwaga! Oferta zawiera zdjęcia przykładowych pokoi. Część usług, sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach wykupionego pakietu (All Inclusive, śniadania i obiadokolacje, pełen wyżywienie, śniadania) Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawo do modyfikacji pakietu. Serwis różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu.

    CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA

    W przypadku przelotu SAMOLOTEM LINIOWYM/TANIMI LINIAMI LOTNICZYMI do Barcelony/Girony (dynamiczne pakietowanie) cena zawiera: obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 - godziny mogą się wahać w zależności od decyzji dyrekcji), wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT, obsługę polskojęzycznego przestawiciela biura, miejsca obok siebie i odprawę on line w przypadku przelotów linią Ryanair. Cena nie zawiera: transferu (możliwość dokupienia), bagażu głównego (możliwość dokupienia), standardowej obsługi rezydenta.

    COVID 19

    Turyści odwiedzający Hiszpanię (w tym Wyspy Kanaryjskie) muszą okazać na lotnisku test na COVID-19, w języku hiszpańskim lub angielskim, z wynikiem negatywnym, wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem. Testy nie są wymagane dla dzieci poniżej 6 roku życia (w momencie kwaterowania się w hotelu). Od 10 grudnia 2020 roku, poza wynikiem testu typu PCR (RT-PCR), dozwolone będą także wyniki testów TMA. Zaświadczenie w formie papierowej lub cyfrowej (w języku hiszpańskim i/lub angielskim, francuskim, niemieckim lub z tłumaczeniem przysięgłym na język hiszpański) musi zawierać: datę badania, dane osobowe pacjenta oraz numer dokumentu (wskazany w formularzu sanitarnym), oznaczenie i dane kontaktowe do ośrodka medycznego wykonującego test oraz wskazanie negatywnego wyniku. Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy. Pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii. Zalecane jest zainstalowanie aplikacji Covid Radar: https://www.gobiernodecanarias.org/principal/coronavirus/radarcovid/ lub https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/  Wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury (przez kamery termowizyjne lub termometr bezkontaktowy), sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Temperatura uznawana za gorączkę to 37,5 °C oraz wyższa. W przypadku podejrzenia o wykazanie objawów COVID-19 pasażer zostaje poddany kolejnej kontroli (badanie lekarskie). W przypadku gdy podejrzenia okażą się uzasadnione uruchomiony zostaje alert sanitarny - Klient zostaje skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.

    HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

    W następstwie pandemii wszystkie hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania obostrzeń i zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z rozwojem sytuacji i nakazanymi wymogami. Wszelkie zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe. Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób. Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.

    PRZELOTY LINIAMI REJSOWYMI/TANIMI LINIAMI

    Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) pochodzą z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane i zmieniane przez linie lotnicze, co oznacza, że cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie.  Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.Przykładowe warunki przewozów wybranych przewoźników: Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg. Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg. PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.

    RODZAJ OFERTY - USŁUGI

    Oferta jest realizowana w systemie DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu. W przypadku większości ofert z Dynamicznego Pakietowania na miejscu Klienci są pod telefoniczną opieką anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (chyba że oferta wskazuje inaczej). Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (szczegółowe informacje podawane są w dokumentach podróży). Oferta pochodząca z dynamicznego pakietowania nie oferuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu. Oferta nie zawiera bagażu głównego. Warunki bagażu danej linii sprawdź w opisie oferty. Podstawa ceny nie zawiera transferu lotnisko-hotel-lotnisko.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Majorka, Hiszpania

    Opis hotelu

    Ten komfortowy hotel jest idealny dla rodzin i jest usytuowany w Magaluf. Usytuowana w odległości 200 metrów od centrum miasta, posiadłość umożliwia łatwy dostęp do wszystkich atrakcji oferowanych przez to miejsce. W odległości 4. 0 kilometrów od struktury podróżujący mogą znaleźć najbliższe pole golfowe. Najbliższe środki transportu publicznego znajdują się w odległości spaceru od kwatery. Klienci mogą znaleźć lotnisko w odległości 3. 0 kilometrów. Sunlight Bahia Principe Coral Playa został całkowicie odrestaurowany w roku 1999. Oprócz tego, na miejscu obecny jest bezprzewodowy dostęp do Internetu. Dodatkowo, na terenie obiektu zapewniona jest usługa recepcji przez cały dzień. Sunlight Bahia Principe Coral Playa zapewnia łóżeczka na życzenie dla dzieci. Ta nieruchomość nie akceptuje zwierząt. Usługa transferu jest dostępna dla wygody gości w Sunlight Bahia Principe Coral Playa. Odwiedzający mogą wypróbować kilka pierwszorzędnych części gastronomicznych, oferowanych w Sunlight Bahia Principe Coral Playa. Oferta rozrywkowa na terenie nieruchomości sprawia, że nie ma nudnych momentów. Sunlight Bahia Principe Coral Playa może naliczać opłatę za niektóre z niniejszych usług.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
    Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
    Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
    Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
    Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
    Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
    Cap de Formentor Mallorca
    Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
    Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
    Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
    Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
    Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
    Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
    Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
    El Arenal i Playa de Palma na Majorce
    Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
    Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka

    Opinie o Hotelu Bahia Principe Coral Playa

    4.4
    zdecydowanie polecam

    Hotel Bahia Principe znajduje się w miejscowości Magaluf (około 15 km od stolicy wyspy). Z hotelu blisko jest to nadmorskiego pasażu, sklepów, barów. Wspaniałe widoki na Morze Śródziemne, bardzo dobre posiłki i piaszczysta plaża, co więcej potrzeba...Mieliśmy bardzo fajne wakacje, a dodatkowo kupiliśmy ten hotel zupełnie na last minute, to była bardzo dobra decyzja.

    POLECAM:
    ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4

    Bahia Principe Coral Playa - możliwości zakwaterowania:

    Double Room
    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy
    Double Standard Balcony
    Double Standard Sea View Balcony or Terrace
    Single w. Child Standard Balcony
    Single w. Child Standard Sea View Balcony
    Single Use Standard Balcony
    Single Use Standard Balcony or Terrace
    Single Use Standard Sea View Balcony
    Single Use Standard Sea View Balcony or Terrace
    Standard Balcony or Terrace
    Standard Sea View Balcony
    Pokój jednoosobowy
    Pok. 2 os.+1 dost.
    pokój dwuosobowy standard do pojedynczego wykorzystania
    pokój dwuosobowy standard z widokiem na morze
    pokój dwuosobowy standard
    Pok. 2 os.
    Pokój dwuosobowy z widokiem na morze
    Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
    Pok. 2 os. w/morze
    Pokój jednoosobowy z widokiem na morze
    Pok. 1 os.
    Pok. 1 os. w/morze

    Bahia Principe Coral Playa - Możliwości wyżywienia:


    Bahia Principe Coral Playa - miasta wylotu:


    Bahia Principe Coral Playa - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Bahia Principe Coral Playa? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00