cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
  • Hotel Aladdin, Morze Czerwone
1 / 51
Ocena
hotelu:
4.1 / 5
Najbliższy termin
09.04 - 12.04
już od 1781 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.05 - 08.05
już od 1149 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Aladdin
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Aladdin
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Aladdin:
4.1 / 5
Średnia z 12 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aladdin:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.2
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.2
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.4
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 09 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Olbrzymi zielony ogród i niska zabudowa w orientalnym stylu tworzą niezwykłą atmosferę tego hotelu. Jest świetnie usytuowany i posiada bogatą ofertę rozrywkową.

Hotel Aladdin w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Olbrzymi zielony ogród i niska zabudowa w orientalnym stylu tworzą niezwykłą atmosferę tego hotelu. Jest świetnie usytuowany i posiada bogatą ofertę rozrywkową.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Komfortowy, otoczony rozległym ogrodem hotel położony w odległości ok. 18 km od centrum Hurghady oraz ok. 11 km od lotniska.
Plaża:

Prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża bepośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole oraz ręczniki plażowe dostępne są bezpłatnie. Na plaży dostępnybar.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24-godz. (z bezpłatnymi sejfami), mini centrum handlowe, pralnia, kantor, bankomat, przechowalnia bagażu, dyskoteka (napoje do 23:00 w ramach all inclusive, w godzinach 23:00-03:00 napoje płatne). Hotel posiada restaurację główną (dania w formie bufetu), 2 restauracje a'la carte (płatne, wymagana wcześniejsza rezerwacja): włoską imongolskąorazkilka barów: lobby bar, 2 bary przy basenie (09:00-17:00), 2 bary przy plaży (09:00-17:00)oraz pub. Goście mogą korzystać z dwóch dużych basenów zewnętrznych (czynne od 08:00 do zachodu słońca, 1 basen podgrzewany w seoznie zimowym) oraz brodzika dla dzieci otoczonych tarasem słonecznym. Ponadto do dyspozycji jest aquapark w sąsiednim hotelu Ali Baba Palace.
Wyżywienie:

All Inclusive obejmujące: śniadania (07:00-11:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:00-22:00) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. W ciągu dnia - lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (09:00-23:30) oraz przekąski serwowane w wyznaczonych barach w określonych godzinach. All Inclusive nie obejmuje napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, lodów i niektórych rodzajów kaw oraz napojów butelkowanych i w puszkach. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objetych formułą All inclusive (np., godzin serwowania posiłków).
Program sportowy i animacyjny:

Animacje dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia, wieczorne show, siłownia (10:00-19:00), siatkówka, koszykówka, tenis stołowy, tenis ziemny (oświetlenie kortu płatne dodatkowo), centrum fitness, aerobik, aquapark w hotelu Ali Baba Palace. Dodatkowo płatne są: centrum SPA (sauna, masaże, jacuzzi, łaźnia turecka, solarium), jazda konna, bilard, sporty wodne na plaży. Dla najmłodszych dostępny jest brodzik, plac zabaw, mini klub, krzesełka w restauracji.
Internet:

WiFi w lobby za dodatkową opłatą.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu (najpóźniej do 12:00), transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa - wariant podstawowy (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/ osoby), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne

Nurkowanie głębinowe

Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i oglądanie różnorodnych form podwodnego życia. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 50 USD/ osoby.

Luksor i Karnak

Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - wejście dodatkowo płatne), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 100 USD/ osoby.

Kair - centrum arabskiego świata

Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheopsa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 60 LE/ osoby), Instytut Papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 100 USD/ osoby.

Safari - Sahara Park

Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje mieszkańców. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 50 USD/ osoby.

W galabiji przez miasto!

Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje, czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 55 USD/ osoby.

Jungle Aqua Park

Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD/ osoby
.
HURGHADA - ATRAKCJE

Z dziećmi
Delfinarium

Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków! Za dopłatą możliwość pływania z delfinami.
Sporty wodne

Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
Relaks

Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie

Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
Papas Bar

Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
Ekskluzywna zabawa w Little Budda

Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo, że wstęp kosztuje blisko 20 USD/ osoby, to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
"
Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok.17,50 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.). Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/ osoby.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 50 EGP woda 1lod6 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od15 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny, której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 400 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie
Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
"
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa w listopadziei od połowy grudnia do końca marca.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Paszport - Paszport musi być ważny min. 6 miesięcy od daty powrotu do Polski.
- Obywatele polscy potrzebują wizę do Egiptu, płatna na lotnisku ok. 25 USD/ osoby.
Wizy

Paszport - Paszport musi być ważny min. 6 miesięcy od daty powrotu do Polski.
- Obywatele polscy potrzebują wizę do Egiptu, płatna na lotnisku ok. 25 USD/ osoby.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Olbrzymi zielony ogród i niska zabudowa w orientalnym stylu tworzą niezwykłą atmosferę tego hotelu. Jest świetnie usytuowany i posiada bogatą ofertę rozrywkową.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

12 km od centrum Hurghady, 8 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 42.100 m2.

 

Pokoje:

w budynku głównym, bungalowach i w aneksie: 455 pokoi standardowych dla max. 2+1 os. (20 dla niepełnosprawnych), 22 suity rodzinne dla max. 2+2 os. (2 pokoje połączone drzwiami); klimatyzacja indywidualna, TV, suszarka (na zapytanie w recepcji), minibar (woda - bezpłatna), sejf (bezpłatny), łącze internetowe (płatne), terakota, wanna lub prysznic, balkon lub taras.

 

Wyposażenie hotelu:

restauracja w budynku, 5 barów, sala konferencyjna, 2 baseny odkryte.

 

Rozrywki i Usługi:

Bezpłatne: sejf w recepcji, animacje, siłownia, tenis stołowy, 2 korty tenisowe, rakiety i piłki do tenisa (depozyt), oświetlenie kortów, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, aerobik, wejście do dyskoteki, minigolf (depozyt).

Płatne: room service, kawiarenka internetowa, centrum biznesowe, pralnia, salon piękności, centrum SPA, drinki w dyskotece, sauna, łaźnia turecka, masaż, jacuzzi, surfing, spadochron, centrum nurkowe, rzutki, bilard, drinki w dyskotece.

 

Dla dzieci:

2 brodziki, miniklub, plac zabaw, animacje, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

 

Plaża:

przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa,150 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

 

Wyżywienie:

All Inclusive (9:00-00:30)

Posiłki: śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja.

Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera: napoi importowanych, napoi serwowanych w butelkach, kawy po turecku, shishy, soków ze świeżych owoców, lodów, owoców morza.

Restauracja a?la carte: owoce morza ? płatna. Wymagana rezerwacja.

 

Cena zawiera:

  • przelot,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • transfery,
  • wyżywienie wg oferty,
  • ubezpieczenie,
  • opiekę rezydenta.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy płatnej na lotnisku - 15 USD.

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Olbrzymi zielony ogród i niska zabudowa w orientalnym stylu tworzą niezwykłą atmosferę tego hotelu. Jest świetnie usytuowany i posiada bogatą ofertę rozrywkową.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3+* Egipt/Hurghada

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 3+* kat. lokalna 4*

Położenie

- pezy plaży - ok. 7 km od lotniska w Hurghadzie - ok. 15 km od centrum Hurghady

Plaża

- piaszczysta (łagodne zejście do wody) - parasole i leżaki (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV- Sat, telefon, mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Rodzinny - dwa pokoje oddzielone drzwiami - wyposażenie pokoju standardowego

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - park wodny w hotelu Titanic Aqua Park - 2 baseny - korty tenisowe - tenis stołowy - rzutki - boccia - fitness - gimnastyka i aerobik w basenie - siatkówka wodna Płatne - oświetlenie kortów tenisowych - bilard - sauna, jacuzzi, masaże - centrum nurkowe - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- mini klub - 2 baseny - plac zabaw - mini zoo - animacje

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00. Raz na pobyt możliowść skorzystania z restauracji a la carte po wcześniejszej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 3 restauracje a la carte (francuska, rybna, mongolska) - restauracja na plaży - lobby bar (24 h) - bar przy basenie (10:00 - 24:00) - bar na plaży (10:00 - 17:00) - bar na tarasie (18:00 - 24:00) - bar w dyskotece (23:30 - 03:00)

Dodatkowe informacje

- internet Wi Fi (w lobby bezpłatny) - pralnia - sklepy - hotel dysponuje 390 pokojami

- rok otwarcia hotelu

1995 r. (częściowy remont w 2015 r.) - www.dessolehotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Olbrzymi zielony ogród i niska zabudowa w orientalnym stylu tworzą niezwykłą atmosferę tego hotelu. Jest świetnie usytuowany i posiada bogatą ofertę rozrywkową.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF 3,5

KATEGORIA EGIPSKA

***

Położenie

Hotel usytuowany jest bezpośrednio przy piaszczystej plaży, w odległości ok. 17 km od Sakkali i 25 km od Dahar, 15 km od lotniska w Hurghadzie.

HOTEL OFERUJE

Hotel położony jest tuż nad morzem, na rozległym terenie, pełnym zadbanej roślinności. Niska zabudowa w orientalnym stylu sprawia, że liczący 400 pokoi hotel wydaje się kameralny. Na terenie hotelu znajdują się: restauracja główna z bufetem oferująca dania kuchni międzynarodowej, bar przy plaży, bar przy basenie, lobby bar, pub, dyskoteka, a także mini centrum handlowe, kantor oraz pralnia. Goście mogą korzystać z internetu (za dodatkową opłatą). Hotel udostępnia Gościom salę konferencyjną dla 50 osób.

POKOJE

Pokoje z klimatyzacją rozmieszczone w bungalowach wyposażone są w łazienkę z toaletą, (suszarkę można bezpłatnie wypożyczyć w recepcji), telefon, TV sat., i lodówkę oraz balkon lub taras. Sejf w recepcji udostępniany jest bezpłatnie. Pokoje typu standard 2+2 to opcja w której jedno dziecko śpi razem z rodzicami a hotel gwarantuje tylko jedną dostawkę.

Wyżywienie

All inclusive - opcja wszystko w cenie zawiera posiłki główne: śniadania w godz. 06.30-10.00, obiady w godz. 12.30-14.30 i kolacje w godz. 18.00-22.00 w formie bufetu. Ponadto różnego rodzaju przekąski oraz nielimitowane napoje: bezalkoholowe, takie jak woda, kawa, herbata oraz napoje zimne, a także napoje alkoholowe rodzimej produkcji (wino, piwo, wódka, whisky) w godz. od 10.00-24.00. Dodatkowo płatne są soki wyciskane ze świeżych owoców. Podczas obiadu dostępne bezpłatnie lody. Przekąski serwowane są przy basenie lub w barach przy plaży w godz. 12.30-16.00, a popołudniowa kawa i ciastka w godz. 16.00-17.00.

SPORT i ROZRYWKA

Na terenie hotelu znajdują się: basen (leżaki i parasole przy basenie i przy plaży są bezpłatne). Brak podgrzewanego basenu, można skorzystać bezpłatnie z podgrzewanego basenu w Alibabie. Boisko do siatkówki, bilard (płatny 35 LE/godz.), Goście mogą grać w tenisa stołowego i korzystać odpłatnie z usług centrum nurkowego oraz windsurfingu w hotelu Jasmine (ten sam kompleks obok). W hotelu Ali Baba (obok) Goście mogą odpłatnie skorzystać z sauny, jacuzzi, masaży, a także bawić się w dyskotece. Hotel zapewnia całodzienny i wieczorny program animacyjny.

DZIECI

Na terenie hotelu oddano do dyspozycji najmłodszych Gości brodzik, plac zabaw oraz mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat). Hotel przygotował również program animacyjny.

NASZYM ZDANIEM

Hotel jest wymarzonym miejscem na spędzanie rodzinnych wakacji. Wiele atrakcji dla dzieci oraz bogata infrastruktura sprawiają, że nie można się tu nudzić. Niska zabudowa i bujna zieleń tworzą przyjemną, kameralną atmosferę.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Olbrzymi zielony ogród i niska zabudowa w orientalnym stylu tworzą niezwykłą atmosferę tego hotelu. Jest świetnie usytuowany i posiada bogatą ofertę rozrywkową.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

przy plaży, ok. 16 km od centrum Hurghady.

 

Wyposażenie hotelu:

do dyspozycji Klientów hotel oferuje bary i restauracje – restauracja główna „Agrabah”, restauracja włoska „Oasis”, bar przy plaży, pub oraz bar przy recepcji i kafeteria.

 

Wyposażenie pokoju:

hotel posiada 420 klimatyzowanych pokoi z łazienką, telewizorem, telefonem oraz lodówką. Sejfy dostępne są w recepcji bez żadnej dodatkowej opłaty.

 

Sport i rozrywka:

Goście korzystać mogą z dwóch basenów odkrytych, w tym jeden z podgrzewaną wodą, centrum nurkowania, centrum windsurfingu, kortów tenisowych, bilardu (płatny), mini golfa, squasha w hotelu Jasmine Village oraz fitness centrum i dyskoteki. Dla dzieci przygotowano mini klub, brodzik, plac zabaw oraz mini zoo.

 

Wyżywienie:

All inclusiveall inclusive: - śniadanie w restauracji głównej, w godz. 06:00 – 10:00, - obiad w restauracji głównej, w godz. 12:30 – 14:30, - przekąski w barze przy plaży, w godz. 12:30 – 16:00, - podwieczorek z kawą i ciastem w lobby barze, w godz.16:00 – 17:00, - kolacja w restauracji głównej, w godz. 18:00 – 22:00, - kawa, herbata, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole serwowane w szklankach, w lobby barze od 09:00 do 00:30, w barach przy plaży od 09:00 do 16:00, w restauracji "Agrabah” w czasie posiłków oraz w barze „Abu’s Pub” w godz. 18:00 – 00:30, - opcja all inclusive obowiązuje również w dyskotece w godz. 22:00 – 23:00.

 

Cena zawiera:

  • przelot
  • opłaty paliwowe i kursowe,
  • opłaty lotniskowe,
  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
  • ubezpieczenie KL i NW
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie wg. oferty
  • opieka polskiego rezydenta

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej  

 


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Olbrzymi zielony ogród i niska zabudowa w orientalnym stylu tworzą niezwykłą atmosferę tego hotelu. Jest świetnie usytuowany i posiada bogatą ofertę rozrywkową.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Aladdin Beach resort położony jest na rozległym terenie zadbanego ogrodu, bezpośrednio przy plaży. Jest to dobre miejsce na rodzinny wypoczynek. Hotel należy do okazałego kompleksu złożonego jeszcze z hoteli Jasmine Village i Ali Baba. Niska zabudowa w orientalnym stylu powoduje, że liczący ponad 300 pokoi hotel sprawia wrażenie kameralnego.

 

LOKALIZACJA HOTELU

w Hurghadzie, przy plaży, ok. 15 km od centrum, ok. 8 km od lotniska.

 

WYPOSAŻENIE HOTELU

liczba pokoi: 515, restauracje: 3, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, koktajl bar, sejf, room service (płatny), snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, fryzjer, skrzynka pocztowa, pasaż handlowy, salon urody, opieka lekarska (płatna), centrum konferencyjne.

 

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja, telewizja satelitarna, internet (płatny), lodówka, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, mini bar/lodówka, łazienka z wanną lub prysznicem.

 

PLAŻA

prywatna, piaszczysto-kamienista, przy hotelu, parasole, leżaki, ręczniki.

 

SPORT I FITNESS

siatkówka, koszykówka, jazda konna (płatna), tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness, aerobik, SPA (płatne), sauna (płatna), rzutki (płatne), bilard (płatny), mini golf, łaźnia turecka (płatna).

 

SPORT NA PLAŻY

nurkowanie (płatne), siatkówka, windsurfing (płatny).

 

ROZRYWKA

dzienne animacje, wieczorne animacje, dyskoteka.

 

DLA DZIECI

brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

 

WYŻYWIENIE

pakiet All Inclusive.

ALL INCLUSIVE ZAWIERA

śniadanie (06.00 - 10.00), lunch (12.30 - 14.30) i obiadokolację (18.00 - 22.00) w formie bufetu w głównej restauracji. Napoje do posiłków. Przekąski (12.00 - 16.00) i nielimitowane napoje (woda, kawa, herbata, napoje chłodzące) oraz lokalne alkohole (wino, piwo, wódka, brandy, whisky, likiery) w godzinach 10.00 - 00.30. Podwieczorek (16.00 - 17.00) w lobby barze.
Depozyt za sprzęt do mini golfa i tenisa ziemnego.
Płatne: alkohole importowane, kawa po turecku, herbaty smakowe, soki ze świeżych owoców, napoje w puszkach i butelkach, lody pakowane, fajka wodna.

 

INFORMACJE DODATKOWE

za dodatkową opłatą klienci mogą korzystać z kręgielni i lodowiska w hotelu Ali Baba.

 

TYPY POKOI

STANDARD: pokoje dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci.

 

 

Cena zawiera:

  • przelot,
  • hotel,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • obsługa rezydenta.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy.

 

Uwaga:

Przy wyjazdach do Egiptu paszporty muszą być ważne przynajmniej przez 6 miesięcy od daty planowanego powrotu z wycieczki


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Olbrzymi zielony ogród i niska zabudowa w orientalnym stylu tworzą niezwykłą atmosferę tego hotelu. Jest świetnie usytuowany i posiada bogatą ofertę rozrywkową.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Lubiany ośrodek, położony na rozległym terenie zadbanego ogrodu, stanowi - wraz z dwoma sąsiednimi hotelami - duży i pełen atrakcji kompleks wakacyjny.

Położenie

Przy plaży, ok. 15 km od centrum, ok. 8 km od lotniska.

Wyposażenie

Hol powitalny z całodobową recepcją, 3 restauracje, bar na plaży, bar przy basenie, bar w lobby, punkt wymiany walut, salon fryzjerski, niewielki pasaż handlowy, centrum konferencyjne, pralnia, kącik internetowy, sala konferencyjna, gabinet lekarski.

Pokoje

515 przyjemnych i funkcjonalnych pokoi w niskich budynkach nawiązujących do tradycyjnej architektury arabskiej. W standardowym wyposażeniu: łazienka z suszarką, wanną lub prysznicem i wc, klimatyzacja, telewizja satelitarna (również programy w jęz. polskim), mała lodówka, telefon, skrytka depozytowa, taras/balkon (widok na ogród, basen, zabudowania lub morze). Możliwość dostawek i rezerwacji pokoi rodzinnych.

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadania (6.00-10.00), obiady (12.30-14.30) i kolacje (18.00-22.00) w formie bufetów, późne śniadania (kawa +ciastko w lobby, 10.30-11.30), lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole (wino, piwo, wódka, brandy, whisky, likiery), kawa, herbata, woda, gorąca czekolada (9.00-00.30), przekąski (12.30-16.00 w barze przy plaży i przy basenie), drinki w dyskotece (od godz.22.00 do 23.00, później – płatne), butelka wody mineralnej w minibarze. Pakiet all inclusive nie obejmuje importowanych napoi, butelkowanych i w puszkach, soków świeżo wyciskanych, dań w restauracji a la carte, menu w kąciku sziszy, niektórych owoców i lodów.

Sport i rozrywka

2 baseny z tarasem słonecznym, siatkówka, koszykówka, piłka nożna, tenis ziemny, tenis stołowy, centrum fitness (gratis), aerobik, minigolf, masaże (jeden masaż - gratis), jacuzzi, sauna, rzutki, bilard, łaźnia turecka, ośrodek sportów wodnych i centrum nurkowe, dzienne i wieczorne animacje, występy folklorystyczne, dyskoteka. Goście mogą korzystać z atrakcji i udogodnień pozostałych hoteli kompleksu: Jasmin Village i Ali Baba Palace. Wejściówka (raz na pobyt) do Titanic Aquapark.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub, plac zabaw, animacje, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, mini zoo i pokazy filmów na tarasie w Jasmine Village.

Uwaga

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 15 USD. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 18$. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską (15 USD lub 18 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Olbrzymi zielony ogród i niska zabudowa w orientalnym stylu tworzą niezwykłą atmosferę tego hotelu. Jest świetnie usytuowany i posiada bogatą ofertę rozrywkową.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel Aladdin Beach znajduje się ok. 13 km od lotniska oraz ok 20 km od centrum Hurghady. Wraz z hotelami AliBaba i Yasmine Village tworzy kompleks hotelowy.

PLAŻA

przy hotelu, piaszczysta z łagodnym zejsciem do morza. Serwis plażowy w cenie.

HOTEL

Hotel Aladdin Beach liczy 390 pokoi, położone są w 2-piętrowych budynkach i bungalowach. Aladdin Beach Resort to hotel o powierzchni 134 400 m, położony w sercu Hurghady, w pobliżu wszystkich atrakcji miasta. Jesteś tylko kilka minut jazdy samochodem od lotniska i wystarczająco blisko, aby spacerować po Hurghadzie i cieszyć się miłą atmosferą, wyjątkową kulturą i fascynującymi atrakcjami.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, kantor wymiany walut, sejf w recepcji, bar przy basenie, wieczorny program animacyjny, dyskoteka, restauracja główna Ringo Tree serwująca kuchnię międzynarodową i lokalną*, restauracja włoska Morgana, restauracja na plazy, orientalna Zomorodah, bar. Odpłatnie usługi pralni chemicznej, sklepiki z pamiątkami, obsługa medyczna.

INTERNET

Wi-Fi (w recepcji i lobby, płatne)

KONFERENCJE/INCENTIVE

sala konferencyjna

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie: 2 baseny (zewnętrzne, ze słodką wodą), leżaki i parasole przy basenie, siłownia, piłka nożna , siatkówka plażowa, aerobik, kort tenisowy. Klienci mogą korzystać z aquaparku w sąsiednim hotelu. odpłatnie: centrum Spa z zabiegami, masaże, oświetlenie kortów tenisowych, sporty wodne przy plaży

DLA DZIECI

animacje dla dzieci i młodzieży, 2 brodziki, plac zabaw, mini club (dla dzieci w wieku 4-12 lat), mini disco, opieka nad dziećmi (płatna), menu dla dzieci

ZAKWATEROWANIE

Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, łazienkę z toaletą, suszarka do wypożyczenia w recepcji bezpłatnie, telefon, TV sat. i lodówkę oraz balkon lub taras.

WYŻYWIENIE

All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia, późne śniadanie, popołudniowa kawa, herbata. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Możliwość skorzystania z restauracji a'la carte po uprzedniej rezerwacji (napoje w trakcie kolacji dodatkowo płatne).

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.aladdinbeachresort.com/en/hotels/aladdin-beach-resort *UWAGA!: od 08.01-01.04.2020 głowna restauracja w hotelu będzie remontowana. W tym czasie wszystkie posiłki będą serwowane Gościom w restauracji włoskiej oraz w restauracji na plaży.   Safaga Road - Red Sea, Egipt  +20 65 3460466

CENA

Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AGNNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG, NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

Między Polską a Egiptem obowiązuje ruch wizowy. Obywatel RP może przed przyjazdem do Egiptu ubiegać się o wizę w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym, na lotnisku w Egipcie lub drogą elektroniczną poprzez złożenie wniosku na stronie internetowej: www.visa2egypt.gov.eg Opłaty za wizę do Egiptu wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) i 60 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport powinien posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży.  Klienci podróżujący do Sharm el Sheikh i nie korzystający z wycieczek fakultatywnych na miejscu nie mają obowiązku wykupienia wizy. Wystarczy wówczas podbić pieczątkę w paszporcie "Sinai Only", która uprawnia do 14-dniowego pobytu na półwyspie Synaj.  Instrukacja: Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. Z powodu możliwych zmian dotyczących pobytu w Egipcie proponujemy sprawdzić wcześniej czy warunki wjazdu i pobytu nie uległy zmianie. Aktualne informacje na temat wizy można uzyskać w Ministerstwie Spraw Zagranicznych. Osoby nie będące obywatelami Polski, prosimy o sprawdzenie w ambasadzie egipskiej w Warszawie warunków wjazdu i pobytu.  Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Olbrzymi zielony ogród i niska zabudowa w orientalnym stylu tworzą niezwykłą atmosferę tego hotelu. Jest świetnie usytuowany i posiada bogatą ofertę rozrywkową.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Bezpośrednio przy hotelowej, żwirowej plaży (zalecane obuwie kąpielowe). Do centrum Hurghady ok. 12 km (połączenie taksówkami, autobusami liniowymi, autobusem hotelowym - za opłatą).

Wyposażenie

Rozległy ośrodek dysponuje 515 pokojami w dwupiętrowym budynku bocznym oraz kilku jednopiętrowych bungalowach położonych w hotelowym ogrodzie. Hol powitalny z miejscami wypoczynkowymi, recepcja z sejfami, restauracja dla niepalących, lobby bar, pub, dyskoteka, kącik internetowy (za opłatą), sala konferencyjna (80 osób). Przy hotelu mała galeria handlowa. W hotelowym ogrodzie 2 baseny ze słodką wodą, taras słoneczny, bar z przekąskami przy basenie i na plaży. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży bez opłaty. Goście hotelu Club Aladdin mogą korzystać z restauracji oraz pozostałego wyposażenia hoteli Jasmin Village i Club Ali Baba (konieczna wcześniejsza rezerwacja).

Dzieci

Oddzielny brodzik, mini klub 4-12 lat (w godz. 10.00-12.30 oraz 15.00-17.30), plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty. Mini zoo z małpami i ptakami w sąsiednim hotelu Jasmin Village.


Pokoje dwuosobowe (38111A 1-3A)

Przyjemnie urządzone. Klimatyzacja, TV-Sat, telefon, mała lodówka, balkon lub taras. Prysznic, WC.

Pokoje ruletka (38111A 1-3S)

Wyposażone jak pokoje dwuosobowe, bez balkonu lub tarasu.


Pokoje rodzinne (38111A 2-5B)

Wjednopiętrowych bungalowach, dodatkowa sypialnia i kącik wypoczynkowy, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.


Rozrywka

Programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem.

Sport

Aerobik, boccia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, mini golf, tenis (sprzęt i oświetlenie za opłatą). Za opłatą: bilard, sauna, masaże, whirpool. W hotelu Jasmin Village centrum nurkowe oraz szkoła windsurfingu (w jęz. niemieckim/angielskim).

Wyżywienie

ALL inclusive: 3 posiłki w formie bufetu w restauracji głównej. Przekąski w barach na plaży i przy basenie w godz. 12.30-16.00, kawa, herbata i ciasto w godz. 16.00 -17.00. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, wódka, whisky, gin, rum) w barach na terenie hotelu w godz. 09.00 - 00.30 (w dyskotece oraz barze orientalnym napoje za opłatą). Możliwość korzystania z oferty All inclusive w barach i restauracjach hoteli Jasmin Village i Club Ali Baba (w restauracjach konieczna wcześniejszejsza rezerwacja).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Olbrzymi zielony ogród i niska zabudowa w orientalnym stylu tworzą niezwykłą atmosferę tego hotelu. Jest świetnie usytuowany i posiada bogatą ofertę rozrywkową.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

w strefie turystycznej, do centrum Hurghady z możliwością rozrywki, zakupów, restauracjami i barami ok. 12 km.

Plaża

bezpośrednio przy szerokiej, piaszczysto- żwirowej hotelowej plaży (zalecane obuwie kąpielowe). Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bezpłatnie. Bar na plaży.

Wyposażenie

popularny hotel, odnowiony w 2015 roku, oferuje 505 pokoi w dwupiętrowym budynku głównym oraz bungalowach. Do dyspozycji Gości: lobby hotelowe, recepcja z sejfami (bez opłaty), restauracja bufetowa, restauracja a la carte (za opłatą), bary, kącik internetowy w lobby (za opłatą). W ogrodzie znajdują się 2 baseny ze słodką wodą, taras słoneczny, bar. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie i na plaży w cenie.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

przyjemnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (1-3A): standardowe, w bungalowach, ok. 24 m2, klimatyzacja, TV -sat., tel., mała lodówka, balkon lub taras. Wanna lub prysznic. WC.Pokoje - wariant ekonomiczny (1-3S). Pokoje rodzinne (2F): ok. 48 m2, 2 pokoje, 1 łazienka; wyposażone jak stanadrowe pokoje dwuosobowe. Dla 2 os. dorosłych i min. 1 dziecka, maks. 2 dzieci. W większości pokoi znajdują się sejfy. Możliwość wynajęcia sejfu w recepcji.

Dzieci

oddzielny brodzik, miniklub (4-12 lat, w określonych godzinach), plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, Ali Baba Aquapark bezpłatnie, bez limitu.

Dostęp do internetu

kącik internetowy w lobby za opłatą.

Sport

aerobik, siatkówka plażowa, siłownia, 2 korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy. Za opłatą: bilard oraz sporty wodne oferowane na plaży w Diver`s Diving Center przy sąsiednim hotelu Jasmine Village.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i napoje bezalkoholowe w godz. 9:30-0:30 (w dyskotece do godz. 23:00). Przekąski w godz. 12-16:00. Kawa, herbata, ciasto w godz. 16-17:00. Możliwość korzystania z restauracji w hotelach Jasmin Village i Ali Baba.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach: 14.05-21.05.16, 18.06-25.06.16, 13.08-20.08.16, 10.09.-17.09.16, 01.10-15.10.16.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • popularny hotel, odnowiony w 2015 roku
  • od wielu lat w ofercie Neckermann'a
  • pokoje rodzinne 2+2
  • szeroka, piaszczysta plaża
  • nowy Aquapark w hotelu Ali Baba gratis, nie limitowana ilość wejść
  • możliwość korzystania z restauracji w hotelach Jasmin Village i Ali Baba.


Mapa Hotelu Aladdin

Opinie o Hotelu Aladdin

3.9
polecam

Świetny hotel, położony niedaleko lotniska, wygląda na niedawno remontowany. Ładne pokoje sprzątane co 2-3 dni. Smaczne jedzenie, bardzo urozmaicone, do tego restauracje ala carte i bary na terenie resortu. Super miejsce na wypoczynek, polecam! :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.9
4.7
zdecydowanie polecam

Wspaniały urlop w dobrej cenie, polecamy wszystkim ten hotel!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.0
polecam

Idealne miejsce dla zakochanych par albo na rodzinny wypoczynek, Hotel ślicznie urządzony, pokoje przestronne, wysprzątane, za każdym razem czekały na nas wymyślne figury z ręczników. SUper jedzenie, codziennie inne, raz w tygodniu były wieczory tematyczne. Bardzo pomocna obsługa, nie oglądała się na napiwki.Jedynym minusem jest natłok rosjan, hałaśliwych i robiących straszny bałagan. Poza tym polecam, chętnie tam wrócimy z żoną i dziećmi

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0
4.4
zdecydowanie polecam

POLECAM GORĄCO!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.4
zdecydowanie polecam

polecam, naprawdę warto odwiedzić ten hotel

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.7
zdecydowanie polecam

Witam - spędziłem w tym hotelu tydzien 29.07 - 5.08 i jesteśmy wraz ze swoją narzeczoną bardzo zadowoleni z tego właśnie pobytu. Bardzo miła obsługa, żartobliwa i z dużą kulturą (za 1$ to już w ogolę obłęd;) Mieszkalismy w bungalowach i wszystko było w jak najlepszym porządku, woda, ręczniki codziennie donoszone pod drzwi domku. Polecamy osobą aktywnym nurkowanie z DEEP DIVERS - przy samej plaży i pytac o Eduardo - mówi po polsku i jest godny zaufania ! polecamy !

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
3.7
polecam

hotel zgodnie z oczekiwaniami, czysto; posiłki przeciętne; hotel polecam na romantyczne wakacje:)

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.7
3.3
może być

2 tygodnie lipiec-sierpień 2009. Hotel zdominowany przez Rosjan, zdarzają się Niemcy(większych chamów nie widziałem ale Polacy się nie dają) . Bardzo durzy kompleks hoteli można korzystać z trzech hoteli Aladin, Alibaba i Jasmin. Najfajniejszy i najładniejszy basen ma Alibaba Pokoje sprzątane codziennie woda butelkowana donoszona codziennie, w pokojach sejf za darmo. Niestety jedzenie tragedia , nie smaczne i cały czas to samo, polecam pójść do Alibaby tam dają lepiej zjeść. Ładna rafa koralowa przy plaży, sporty wodne banan kółka itp. Polecam wybrać się na nurkowanie na rafę koralową SUPER!!!!!!!! Ogólnie wrażenia mam pozytywne bardzo fajny kompleks hotelowy wszystko zadbane i wcale nie jest brudno. Polecam osobom nie zbyt wymagającym.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.3
4.0
polecam

Hotel fajny, czysty, mieliśmy duży pokój. Codziennie sprzątany i wymieniane ręczniki. Kelenrzy trochę natarczywi, ale ogólnie obsługa na poziomie. Bardzo smaczne jedzenie, były kuchnie z róznych stron świata (w piątki orientalna), często włoskie pasty, bywały też owoce morza (np. kalmary, krewetki w cieście). Jest sporo animacji, a blisko hotelu centrum rozrywkowe. Hotel wart polecenia.

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0
4.3
polecam

Jak najbardziej wart swojej ceny. Pięknie położony, bo przy samej plazy i okolica bardzo urokliwa. Właściwie składa się z kompleksu trzech hoteli, można korzystać z udogodnień ich wszystkich. Pokoje o przeciętnym standardzie, ale czyste. Jedzenie na piatkę! Dużo i smacznie. Są animacje od rana, m.in. po rosyjsku (wielu gości to Rosjanie, też Niemcy, Anglicy i trochę Polaków). Wieczorami hotelowa dyskoteka, ale można też wybrać sie do centrum Hurghady (niedrogie busiki co chwile jeżdzą). Ogólnie udane wakacje, polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3

Aladdin - możliwości zakwaterowania:

family room dbl
Promo Room DBL
2 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
1 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
2 os. pokoj rodzinny
Superior Garden View DBL
standard dbl
3 os. pokoj rodzinny
3 os. Pokój Standardowy z widokiem na ogród
Superior Room
STANDARD ROOM
PROMO ROOM
PROMO ROOM
Family Suite
Superior Pool View Room
Family Connected
Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
Dvoulůžkový pokoj s 2 přistýlkami
Dvoulůžkový pokoj
DOPPELZIMMER SUPERIOR GARDEN
DOPPELZIMMER SUPERIOR POOL
DOPPELZIMMER STANDARD
SPARZIMMER DOPPEL
EINZELZIMMER SUPERIOR GARDEN
EINZELZIMMER SUPERIOR POOL
STANDARD-DOPPEL ZUR ALLEINBENU
Rodinný pokoj pro 2 osoby
Rodinný pokoj pro 3 osoby
Rodinný pokoj pro 4 osoby
FAMILIENZIMMER 2ERW. + 2KINDER
Jednolůžkový pokoj

Aladdin - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Aladdin? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00