cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
07.10 - 15.10
już od 4319 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
12.12 - 17.12
już od 1415 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Best Tenerife
  • Golf
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Best Tenerife
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Best Tenerife:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Best Tenerife:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 grudnia 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

Hotel Best Tenerife w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum
  • ok. 300 m od plaży
  • ok. 2,8 km od pola golfowego
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

polozenie

  • ok. 1 km od centrum
  • ok. 300 m od plaży
  • ok. 2,8 km od pola golfowego
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

plaza

  • ok. 300 m od plaży
  • piaszczysta

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • fryzjer: za opłatą
  • przechowalnia bagażu
  • Wi-Fi: w cenie

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen: zewnętrzny 18+
  •  basen: zewnętrzny 18+ 
  • basen dla dzieci
  • jacuzzi
  • jacuzzi
  • Dla dzieci

    • miniklub: 6-12 lat
    • basen dla dzieci

    Sport i wellness

    Płatne
    • strefa spa
    • siłownia

    rozrywka

    • międzynarodowy program animacyjny

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy superior DZX3
    • 1-4 os.
    • taras lub balkon
    • suszarka do włosów
    • telefon
    • TV sat.
    • minibar: za opłatą
    • klimatyzacja
    • sejf
    • WC
    • kapcie
    • szlafroki
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    Pokój 2-osobowy superior DZX4
    • 1-4 os.
    • widok na basen
    • taras lub balkon
    • suszarka do włosów
    • telefon
    • TV sat.
    • minibar: za opłatą
    • klimatyzacja
    • sejf
    • WC
    • kapcie
    • szlafroki
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • taras lub balkon
    • suszarka do włosów
    • telefon
    • TV sat.
    • minibar: za opłatą
    • klimatyzacja
    • sejf
    • WC
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-4 os.
    • widok na basen
    • taras lub balkon
    • suszarka do włosów
    • telefon
    • TV sat.
    • minibar: za opłatą
    • klimatyzacja
    • sejf
    • WC

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie
    • obiad
    • kolacja
    • przekąski
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: 7:00-10:00
    • kolacja
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja: obowiązkowe długie spodnie podczas obiadu
  • restauracja Mediterraneo: za opłatą, a la carte, wymagana rezerwacja

  • bary i inne: 4
  • bar "La Choza": w zależności od sezonu
  • piano bar: w zależności od sezonu
  • disco bar: w zależności od sezonu
  • bar z przekąskami

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie

    W otoczeniu innych hoteli, do najbliższej plaży (ciemny piasek) ok. 300 m., w pobliżu restauracje, kafeterie, sklepy. Do lotniska Reina Sofia ok. 15 km. Do najbliższego pola golfowego ok. 1 km.

    Plaża

    Do piaszczystej plaży Las Americas ok. 1,2 km. Na plaży dostępne leżaki i parasole (ok.10 Eur/komplet).

    Do dyspozycji gości

    Recepcja z dużym, dwupoziomowym lobby i tropikalnym ogrodem, restauracja główna, restauracja typu barbecue, 3 bary, ogród palmowy, taras słoneczny z leżakami i parasolami, duży basen z wiszącym mostem (podzielony na 2 mniejsze, z których 1 jest podgrzewany zimą), brodzik dla dzieci, mini klub (4-12 lat), pokój gier, niewielki pasaż handlowy, pralnia. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (gratis, wymiana za opłatą).

    Pokoje


    Wyżywienie

    Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (dania kuchni hiszpańskiej, kanaryjskiej i międzynarodowej), 1 x w tygodniu kolacja tematyczna. Istnieje możliwość dopłaty 3 posiłków: śniadania, obiady i obiadokolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe płatne dodatkowo.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi dzienne i wieczorne animacje (konkursy, zabawy, wieczorne przedstawienia, muzyka na żywo). Bezpłatne: tenis stołowy, siłownia, sauna. Dodatkowo płatne: kort do squasha, bilard.

    Internet

    WiFi w hotelu gratis, stanowiska internetowe (płatne).

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Duży hotel z dobrą lokalizacją, palmowym ogrodem i ładnymi pokojami. Dla każdego imponująca strefa basenowa z kaskadami i wiszącym mostem. Do tego mini klub ukryty wśród palm dostarczą mnóstwa wrażeń Najmłodszym i dadzą chwile wytchnienia rodzicom. Polecamy!

    Strona www


    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    TENERYFA

    Wycieczki lokalne i atrakcje

    Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
    To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 Eur/os dorosła, ok. 46 Eur/dziecko do 11 lat.
    Wulkan Teide + Masca
    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.).
    Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 Eur/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 Eur/os dorosła, ok. 39 Eur/dziecko do 11 lat.
    La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
    Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 Eur/os dorosła, ok. 46 Eur/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 Eur/dziecko do 11 lat.
    Skarby Północy
    Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 Eur/os dorosła, ok. 35 Eur/dziecko do 11 lat.
    Katamaran Mustcat
    3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 Eur/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 11 lat.
    Siam Park
    Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
    Loro Park
    Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
    W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60Eur/os. dorosła, ok. 41,50 Eur/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.
    Jungle Park
    Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 Eur/os. dorosła, ok. 17,50 Eur/dziecko do 11 lat.
    Trekking Masca
    Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
    Odkryj nurkowane
    Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 Eur/os.
    Dla aktywnych

    Trekking
    Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
    Windsurfing i kitesurfing
    Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
    Przyroda

    Playa del Duque - Costa Adeje
    Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
    Relaks

    Nocne życie w Las Veronicas
    Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
    Kuchnia

    La Caleta - mekka smakoszy
    W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Inne

    Informacje ogólne
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas
    Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
    Język urzędowy
    hiszpański
    Orientacyjne ceny
    Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 Eur, woda 1l - 1-1,5 Eur, piwo w barze od 1,5 Eur, kawa w kawiarni od 2 Eur, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 Eur do 5 Eur.
    Poczta
    Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 Eur.
    Elektryczność
    Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Godziny pracy
    Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
    Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
    W regionie
    Teneryfa
    Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
    Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje
    Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
    Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
    Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
    Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek.
    Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!

    Sezonowość

    Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Teneryfa Dogodnie zlokalizowany hotel w spokojnej części Playa de las Americas - centrum turystycznego ciągnącego się od zachodniej strony góry Chayofita do plaży El Bobo. Dzięki niedalekiej odległości od plaży i rozrywek jakie oferuje miasto - sklepów, restauracji barów hotel stanowi idealne miejsce nie tylko dla par ale również i rodzin.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    1985 r., odnowiony w 2008 r. Na terenie znajduje się restauracja, 3 bary, basen odkryty (częściowo podgrzewany), sala konferencyjna, pralnia.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Kącik internetowy płatny

    plaża

    400 m od hotelu, publiczna, piaszczysta.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację, telefon, TV, suszarkę, sejf (depozyt), balkon. Typy pokoi: w budynku głównym: pokoje standardowe

    Wyżywienie

    restauracja, 3 bary

    śniadanie

    Formuła zawiera:śniadanie, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie i obiadokolacja

    Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie, obiad i kolacja

    Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    z myślą o dzieciach

    mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, brodzik, krzesełka w restauracji

    płatne

    tenis stołowy, bilard, sauna, kort do squasha

    Aktualizacja opisu

    02.11.2016 10:33

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Mini Klub


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Hiszpania/Teneryfa

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    Playa de Las Americas - w pobliżu bary/restauracje/sklepy, przystanek autobusowy; kluby, dyskoteki - ok. 350 m od plaży  - ok.2 km park wodny Siam - ok. 2 km pole golfowe - ok. 17 km od lotniska - ok. 76 km Santa Cruz

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole  płatne  

    Pokoje

    Pokoje typu Standard - TV-SAT - klimatyzacja - telefon, lodówka/mini bar (pusty) - sejf - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras - 2 duże łóżka king size (brak możliwości pojedynczych) Pokoje typu  Superior wyposażone są podobnie, jak pokoje standardowe.Znajdują się na wyższych piętrach (4,5,6).Na powitanie szlafrok i kapcie; zestaw do parzenia kawy i herbaty, mini bar uzupełniany jest codziennie w wodę.

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie - 2 baseny zewnętrzne (jeden podgrzewany w sezonie zimowym) - leżaki i parasole przy basenie - program animacyjny dla dzieci i dorosłych Płatne - bilard - mini golf - sala gier - sauna  

    Dla dzieci

    - brodzik - plac zabaw - mini klub

    Wyżywienie

    Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody/lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00 - 23:30.  

    Restauracje i bary

    - 1 restauracja - 3 bary

    Dodatkowe informacje

    - 9 pięter,365 pokoi, windy - ogród - wypożyczalnia samochodów - pralnia - sala konferencyjna - dieta bezglutenowa www.besthotels.es

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie: lobby, restauracje, bary, baseny, spa, place zabaw i kluby dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na: https://eximtours.pl/lp/Nowe_standardy_bezpieczenstwa

    Bagaż

    Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 200 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 410 PLN (wyloty do 05.05)/ 310 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05, 01.10 - 31.10)/ 435 PLN (wyloty 01.06 - 30.09) - 32 kg - 570 PLN (wyloty do 05.05)/ 460 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05, 01.10 - 31.10)/ 600PLN (wyloty 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 220 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 530 PLN (wyloty 01.06 - 30.09)/ 425 PLN (wyloty do 31.05, 01.10 - 31.10) - 32 kg - 725 PLN (wyloty 01.06 - 30.09)/ 585 PLN (wyloty do 31.05, 01.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 265 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonnefeld (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 350 PLN - 23 kg - 390 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.- w przypadku przelotów liniami Enter Air cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    III Millenium

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/Teneryfa/Playa de las Americas

    Opis

    Ten hotel usytuowany jest zaledwie 300 metrów od plaży Las Vistas, dzięki czemu jest idealnym miejscem dla osób poszukujących wakacyjnego odpoczynku w promieniach słońca. Podczas pobytu w hotelu Best Tenerife wyjątkowe chwile w rodzinnym gronie można spędzić przy odkrytych basenach położonych na terenie ogrodów. Jeden z basenów jest podgrzewany w sezonie zimowym, dzięki czemu Goście będą mogli rozkoszować się tropikalnym słońcem o każdej porze roku. Co wieczór Goście mogą udać się na rodzinny posiłek do restauracji bufetowej. Profesjonalny zespół animacyjny hotelu Best Tenerife przygotował dla wszystkich mnóstwo atrakcji. Każdy pokój dysponuje balkonem, z którego podziwiać można widok na tętniący życiem kurort Playa de las Americas położony na wspaniałej wyspie wchodzącej w skład archipelagu Wysp Kanaryjskich. Na terenie całego obiektu zapewniono bezpłatne WiFi.

    Zameldowanie

    od 12:00 do 00:00

    Wymeldowanie

    od 10:00 do 12:00

    bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

    transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

    Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

    Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

    Ryanair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

    Wizzair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

    Norwegian

    bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

    Do zapłaty na miejscu

    Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

    sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

    Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

    cena; 320 ZL/szt./w obie strony

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel połozony w pobliżu centrum znanej turystycznej miejscowości Playa de Las Americas. Niedaleko hotelu znajdują się liczne sklepy, kawiarnie, restauracje, centra rorywkowo-handlowe. Lotnisko oddalone ok. 20 km.

    PLAŻA

    Szeroka, piaszczysta plaża oddalona ok. 300 m od hotelu. Leżaki i parasole za dodatkową opłatą.

    HOTEL

    Nowoczesny hotel o wysokim standardzie i doskonałej obsłudze, polecany dla wsdzystkich klientów pragnacych spędzić niezapomniane wakacje, także dla rodzin z dziećmi i amatorów aktywnego wypoczynku i wycieczek.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, lobby, restauracja, 2 kawiarnie, 4 bary ( w tym 2 bary przy basenie, ogród, taras słoneczny, kantor, pralnia, fryzjer, sklep z pamiątkami, kiosk, wypożyczalnia samochodów, plac zabaw dla dzieci, mini klub dla dzieci, centrum konferencyjne, Internet za opłatą

    INTERNET

    Internet za opłatą, WiFi bezpłatnie.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: kompleks basenów z linowym mostem i wodospadem, basen dla dzieci (leżaki i parasole bezpłatnie), tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, piłka wodna, gimnastyka w wodzie rzutki, program animacyjny dla dorosłych i dla dzieci. Odpłatnie: siłownia, bilard, sauna, jacuzzi, squash, sporty wodne na plaży, nurkowanie, żeglarstwo, katamarany, golf w pobliżu hotelu.

    DLA DZIECI

    brodzik, mini klub dla dzieci, plac zabaw, piekunka do dziecka za opłatą.

    ZAKWATEROWANIE

    Liczba pokoi: 365 pokój 2-osobowy: klimatyzacja, balkon lub taras, łazienka z prysznicem lub wanną, WC, suszarka do włosów, TV SAT, telefon, minibar (za opłatą). Sejf za opłatą.

    WYŻYWIENIE

    BB: śniadanie (25.12. i 31.12  w cenie zawarta kolacja świąteczna i sylwestrowa) HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu,  napoje płatne dodatkowo                                     (25.12. i 31.12  w cenie zawarta kolacja świąteczna i sylwestrowa) FB: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu,  napoje płatne dodatkowo                              (25.12. i 31.12  w cenie zawarta kolacja świąteczna i sylwestrowa)

    INFORMACJE DODATKOWE

    http://www.besthotels.es/en/hotel-tenerife/hotel-tenerife/2

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: czarter-23kg, Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny: czarter 5kg,  Wizzair - mały o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (przy niskiej sprzedaży w okresie zimowym tj. od listopada do kwietnia alternatywnie możliwa opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    DOBA HOTELOWA

    UWAGA!!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/Teneryfa

    Opis

    Hotel Best Tenerife znajduje się na południowym wybrzeżu wyspy, w hotelowej części znanej miejscowości wypoczynkowej Playa de las Americas. Luksusowy kompleks wypoczynkowy mieści się nieopodal piaszczystej plaży Las Vistas i blisko centrum miasta z licznymi rozrywkami dla turystów. Rozległy basen o nieregularnej formie otacza taras słoneczny i bujna zieleń podzwrotnikowego ogrodu palmowego. Wypoczynek przy basenie urozmaica linowy mostek i skalny wodospad pośród palm. Hotel dysponuje wygodnymi, przestronnymi pokojami posiadającymi gustowne wnętrza i nowoczesne wyposażenie. Hotelowa restauracja serwuje smaczne dania kuchni hiszpańskiej i międzynarodowej, a także organizuje pokazy sztuki kulinarnej.

    Lokalizacja

    w Playa de Las Americas, ok. 350 m od plaży, ok. 16 km od lotniska, ok. 100 m od głównej ulicy, ok. 40 m od centrum handlowego, ok. 200 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 500 m od centrum rozrywki.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 365, restauracje: 2, bary: 3, windy, baseny odkryte: 1, bar przy basenie, sejf (płatny), room service (płatny), pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, przechowalnia bagażu, fryzjer, skrzynka pocztowa, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem, zamek elektroniczny Typ pokoju -

    STANDARD: pokoje dla max. 3 os. dorosłych lub 2 dorosłych i 2 dzieci

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, szeroka, prysznic, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    Sport na plaży

    nurkowanie (płatne), snorkeling (płatny), wędkarstwo (płatne), siatkówka, rowery wodne (płatne), kajaki (płatne), surfing (płatny), windsurfing (płatny), motorowe sporty wodne (płatne).

    Sport i fitness

    wodny aerobik, tenis stołowy, squash (płatny), jacuzzi (płatne), centrum fitness (płatne), aerobik, solarium (płatne), sauna (płatna), rzutki, bilard (płatny).

    Rozrywka

    dyskoteka.

    Dla dzieci

    opiekunka (płatna) brodzik, mini klub, łóżeczko dziecięce, animacje.

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    Informacje dodatkowe

    podczas kolacji obowiązuje odpowiedni strój.


    Świadczenia

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko.

     lot Easyjet (EJU): 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 45 x 36 x 20

    lot Ryanair (FR): 1 sztuka bagażu podręcznego  o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; 

    Lot Wizzair (W6)): 1 sztuka bagażu podręcznego o max. wymiarach 40 x 30 x 20 cm; 

    Lot Enter Air (ENT): 1 sztuka bagażu podręcznego do max. 5 kg + 1 szt. bagażu rejestrowanego 20 kg/os.

    Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Dodatkowo płatne

     Linie Ryanair: 

     - drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm: 150zł/szt./2 strony.
    - bagaż rejestrowany do 10 kg: 200 zł/os/2 strony
    - bagaż rejestrowany do 20 kg : 400 zł/os/2 strony

    Linie Wizzair:

    • wyloty z Katowic - bagaż rejestrowany 20 kg - 650 zł/2 strony, bagaż podręczny 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 23 cm - 250 zł/2 strony
    • wyloty z Warszawy - bagaż rejestrowany 20 kg - 750 zł/2 strony, bagaż podręczny 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 23 cm - 250 zł/2 strony.

    Linie Easyjet:

    - bagaż rejestrowany do 15 kg : 450 zł/os/2 strony

    Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

    Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Obsługa na miejscu

    Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis kontrahenta

    Hotel Best Tenerife położony jest ok. 1 km. 300 m. m od plaży. Hotel wyposażony jest w całodobową recepcję, windę, miejsca parkingowe oraz salę telewizyjną. Na zewnątrz obiektu znajduje się podgrzewany basen, przy którym dostępne są bezpłatne leżaki i parasole. Dla dzieci jest również basen dla dzieci. Ponadto można odpocząć na świeżym powietrzu na tarasie słonecznym. Bagaż można przechować w hotelowej przechowalni. Do czyszczenia ubrań służy pralnia. W razie potrzeby możesz skontaktować się z centrum medycznym (za opłatą).Wyżywienie Śniadania oferowane są w formie bufetu szwedzkiego. Kolacja serwowana jest również w formie bufetu.OdległościLotnisko: ok. godz. 20 kmSport i rekreacja Na terenie hotelu istnieje możliwość gry w bilard. Squash i tenis stołowy oferują wiele innych sportów na wakacjach. Sauna czeka na Ciebie w spa. Daj się rozpieszczać w Hamam. Hotel oferuje również pokój gier dla dorosłych.

    COVID 19

    HISZPANIA KONTYNENTALNA I MAJORKATEST:  NIERODZAJ TESTU: BEZ TESTUTEST DLA DZIECKA: BEZ TESTUWYMAGANE DOKUMENTY: Rejestracja i formularz na stronie https://www.spth.gob.es/ Formularz należy wypełnić dla każdego uczestnika wyjazdu, w tym dzieci (równiez niemowlęta),nie wcześniej niż 48 h przed wylotem. Wygenerowany kod QR trzeba zapisać na telefonie lub wydrukować.SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE >>>    HISZPANIA TENERYFATEST:  TAKRODZAJ TESTU: RT-PCR, ANTYGENOWY, TMA, LAMP TEST DLA DZIECKA: DZIECI DO LAT 12 ZWOLNIONE Z TESTUZWOLNIENIE Z TESTU:  OSOBY ZASZCZEPIONE I OZDROWIEŃCYWYMAGANE DOKUMENTY: Rejestracja i formularz na stronie https://www.spth.gob.es/ Przy zakwaterowaniu w obiektach turystycznych na Wyspach Kanaryjskich wymagane jest okazanie jednego z dokumentów: Unijny Certyfikat COVID dla Zaszczepionych/Ozdrowieńców lub negatywny wynik testu na COVID-19 w języku angielskim: antygenowy 48 godzin przed przylotem lub RT-PCR/RT-LAMP/TMA 72 godziny przed przylotem.

    DOKONANIE REZERWACJI

    Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

    HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

    W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

    PRZELOT LINIAMI RESJOWYMI -WARUNKI

    Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) pochodzą z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane i zmieniane przez linie lotnicze, co oznacza, że cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji).Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.Warunki przewozów wybranych przewoźników:Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg.Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg.PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.

    RODZAJ OFERTY- DYNAMICZNE PAKIETOWANIE

    W przypadku przelotów regularnymi liniami rejsowymi oferta jest realizowana w systemie DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu.W przypadku większości ofert z Dynamicznego Pakietowania na miejscu Klienci są pod telefoniczną opieką polskojęzycznego przedstawiciela (Costa Brava/Teneryfa) i anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (pozostałe kierunki hiszpańskie). Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (szczegółowe informacje podawane są w dokumentach podróży). Oferta pochodząca z dynamicznego pakietowania nie oferuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.Oferta nie zawiera bagażu głównego. Warunki bagażu danej linii sprawdź w opisie oferty. Podstawa ceny zawiera transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

    CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA

    W przypadku przelotu SAMOLOTEM LINIOWYM/TANIMI LINIAMI LOTNICZYMI do Barcelony/Girony oraz na Teneryfę (dynamiczne pakietowanie) cena zawiera: obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 - godziny mogą się wahać w zależności od decyzji dyrekcji), wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT, obsługę polskojęzycznego przestawiciela biura, miejsca obok siebie i odprawę on line w przypadku przelotów linią Ryanair, transfer. Oferta z przelotami na pozostałe Wysypy Kanaryjskie oraz Majorkę nie zawiera obsługi polskojęzycznego przedstawiciela. Klienci otrzymują numer alarmowy do biura na 2 dni przed wylotem.Cena nie zawiera: bagażu głównego (możliwość dokupienia), standardowej obsługi rezydenta.


    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    HISZPANIA

    Położenie

    Trzygwiazdkowy hotel Hotel Park Club Europe położony jest wśród tropikalnych ogrodów, w spokojnej okolicy Playa de las Americas. Hotel znajduje się tylko ok. 1 km od centrum i ok. 2 km od wioski Los Cristianos. Port lotniczy Reina Sofia oddalony o około 18 km od hotelu.

    Plaża

    piaszczysta plaża - Las Vistas, oddalona od hotelu o ok. 300 m, Playa de Las Americas położona ok. 1,1 km od hotelu. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    Internet

    WiFi bezpłatne w całym hotelu.

    Wyposażenie

    Hotel posiada 365 pokoi. Do dyspozycji gości całodobowa recepcja z dwupoziomowym lobby i tropikalnym ogrodem, 2 restauracje - restauracja główna i restauracja typu barbecue, 3 bary, ogród palmowy, taras słoneczny z leżakami i parasolami, duży basen z wiszącym mostem, przechowalnia bagażu, pokój gier, niewielki pasaż handlowy, pralnia i fryzjer za opłatą.

    Zakwaterowanie

    Pokój standardowy - pow. ok. 25m2, klimatyzacja, telefon, TV sat., minibar za opłatą, łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka do włosów; balkon/taras. Pokój standardowy z widokiem na basen - wyposażony, jak pokój standardowy.

    Wyżywienie

    BB - śniadanie w formie bufetu, HB - śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu, AIl inclusive - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe.

    Sport

    Strefa fitness, tenis stołowy. Kort do squasha i bilard za opłatą.

    Wellness

    Strefa SPA (masaże, sauna) - za opłatą.

    Rozrywka

    Dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych.

    Dzieci

    Miniklub 6-12 lat, brodzik.

    Kategoria Nekera

    4 gwiazdek; kategoria lokalna 4 gwiazdek. 

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba). Cena uzależniona jest m.in. od przewoźnika oraz terminu wyjazdu, należy ją zweryfikować podczas zakupu. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), LO (Lot).

    Ważne

    W związku ze zmianami w przepisach sanitarnych oraz przekraczania granicy w poszczególnych krajach Nekera przygotowała listę wymaganych procedur wjazdowych do danego kraju - https://www.nekera.pl/bezpieczne-wakacje/ Zachęcamy do sprawdzenia tych informacji przed Państwa wyjazdemTELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Mapa Hotelu Best Tenerife
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

    Opinie o Hotelu Best Tenerife

    Best Tenerife - możliwości zakwaterowania:

    standard pool view
    standard terrace
    standard premium
    standard premium poolview
    Single Use Standard
    Single Use Standard Terrace
    Standard
    Standard Pool View
    Standard Pool View Terrace
    Standard Terrace
    standard superior
    standard superior poolview
    standardowy z widokiem na basen
    standardowy

    Best Tenerife - Możliwości wyżywienia:


    Best Tenerife - miasta wylotu:


    Best Tenerife - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Best Tenerife? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00