cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Best Tenerife, Teneryfa
1 / 17
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.02 - 08.02
już od 5039 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.05 - 13.05
już od 1859 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Best Tenerife
  • Golf
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Best Tenerife
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Best Tenerife:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Best Tenerife:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 lutego 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 maja 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

Hotel Best Tenerife w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum
  • ok. 300 m od plaży
  • ok. 2,8 km od pola golfowego
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • fryzjer: za opłatą
  • przechowalnia bagażu
  • Wi-Fi: w cenie

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

Dla dzieci

  • miniklub: 6-12 lat
  • basen dla dzieci

Sport i wellness

Płatne
  • strefa spa
  • siłownia

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny

Pokoje

Pokój 2-osobowy superior DZX3
  • 1-4 os.
  • taras lub balkon
  • suszarka do włosów
  • telefon
  • TV sat.
  • minibar: za opłatą
  • klimatyzacja
  • sejf
  • WC
  • kapcie
  • szlafroki
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
Pokój 2-osobowy superior DZX4
  • 1-4 os.
  • widok na basen
  • taras lub balkon
  • suszarka do włosów
  • telefon
  • TV sat.
  • minibar: za opłatą
  • klimatyzacja
  • sejf
  • WC
  • kapcie
  • szlafroki
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • taras lub balkon
  • suszarka do włosów
  • telefon
  • TV sat.
  • minibar: za opłatą
  • klimatyzacja
  • sejf
  • WC
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-4 os.
  • widok na basen
  • taras lub balkon
  • suszarka do włosów
  • telefon
  • TV sat.
  • minibar: za opłatą
  • klimatyzacja
  • sejf
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • kawa/herbata po południu
Dwa posiłki
  • śniadanie: 7:00-10:00
  • kolacja
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja: obowiązkowe długie spodnie podczas obiadu
  • restauracja Mediterraneo: za opłatą, a la carte, wymagana rezerwacja

  • bary i inne: 4
  • bar "La Choza": w zależności od sezonu
  • piano bar: w zależności od sezonu
  • disco bar: w zależności od sezonu
  • bar z przekąskami

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    W otoczeniu innych hoteli, do najbliższej plaży (ciemny piasek) ok. 300 m., w pobliżu restauracje, kafeterie, sklepy. Do lotniska Reina Sofia ok. 15 km. Do najbliższego pola golfowego ok. 1 km.
    Plaża:

    Do piaszczystej plaży Las Americas ok. 1,2 km. Na plaży dostępne leżaki i parasole (ok.10 Eur/komplet).
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja z dużym, dwupoziomowym lobby i tropikalnym ogrodem,restauracja główna, restauracja typu barbecue, 3 bary, ogród palmowy, taras słoneczny z leżakami i parasolami, duży basen z wiszącym mostem (podzielony na 2 mniejsze, z których 1 jest podgrzewany zimą), brodzik dla dzieci, mini klub (4-12 lat), pokój gier, niewielki pasaż handlowy, pralnia. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (gratis, wymiana za opłatą).
    Pokoje:

    Hotel zapewnia zakwaterowanie w 365 pokojach różnego typu. Wszystkie przestronne, elegancko i komfortowo urządzone, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), sejfem (płatny), małą lodówką, TVsat, telefonem ibalkonem (meble ogrodowe).W każdym pokoju najczęściej 2 łóżka typuqueen size. Hotel posiada również pokoje dla osób niepełnosprawnych. Istnieje możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2 lat.
    Pokoje standardowe - dla maksymalnie 4 osób (w układzie 3+1 lub 2+2), przy czym w pokoju znajdować się będą tylko 2 łóżka i nie będzie możliwości wstawienia dostawek.
    Pokoje standardowe z widokiem na basen - dla maksymalnie 4 osób (w układzie 3+1 lub 2+2), przy czym w pokoju znajdować się będą tylko 2 łóżka i nie będzie możliwości wstawienia dostawek.
    Pokoje superior - dla maksymalnie 4 osób (w układzie 3+1 lub 2+2), przy czym w pokoju znajdować się będą tylko 2 łóżka i nie będzie możliwości wstawienia dostawek. Pokoje na 4,5,6 piętrze. Dodatkowo dostęp na taras słonecznytylko dla dorosłych.
    Wyżywienie:

    Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (dania kuchni hiszpańskiej, kanaryjskiej i międzynarodowej), 1 x w tygodniu kolacja tematyczna. Istnieje możliwość dopłaty do All Inclusive: śniadania,obiady i obiadokolacje w formie bufetu. W godzinach 11:30-13:00 i 15:00-17:00 przekąski , 10:00-23:30 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi dzienne i wieczorne animacje (konkursy, zabawy, wieczorne przedstawienia, muzyka na żywo. Bezpłatne: tenis stołowy, siłownia, sauna. Dodatkowo płatne: kort do squasha, bilard.
    Internet:

    WiFi w hotelu gratis, stanowiska internetowe (płatne).
    Kategoria lokalna:

    ****
    Naszym zdaniem:

    Dużyhotel z dobrą lokalizacją, palmowym ogrodem iładnymi pokojami. Dla każdegoimponująca strefa basenowa zkaskadami iwiszącym mostem. Do tego mini klub ukryty wśród palm dostarczą mnóstwa wrażeńNajmłodszym i dadzą chwile wytchnienia rodzicom. Polecamy!
    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    TENERYFA

    Wycieczki lokalne i atrakcje

    Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
    To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 Eur/os dorosła, ok. 46 Eur/dziecko do 11 lat.
    Wulkan Teide + Masca
    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 Eur/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 Eur/os dorosła, ok. 39 Eur/dziecko do 11 lat.
    La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
    Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 Eur/os dorosła, ok. 46 Eur/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 Eur/dziecko do 11 lat.
    Skarby Północy
    Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 Eur/os dorosła, ok. 35 Eur/dziecko do 11 lat.
    Katamaran Mustcat
    3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 Eur/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 11 lat.
    Siam Park
    Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
    Loro Park
    Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
    W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60Eur/os. dorosła, ok. 41,50 Eur/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.
    Jungle Park
    Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 Eur/os. dorosła, ok. 17,50 Eur/dziecko do 11 lat.
    Trekking Masca
    Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
    Odkryj nurkowane
    Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 Eur/os.
    Dla aktywnych

    Trekking
    Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
    Windsurfing i kitesurfing
    Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
    Przyroda

    Playa del Duque - Costa Adeje
    Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
    Relaks

    Nocne życie w Las Veronicas
    Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
    Kuchnia

    La Caleta - mekka smakoszy
    W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Inne

    Informacje ogólne
    Waluta EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
    Język urzędowy
    hiszpański
    Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 Eur, woda 1l - 1-1,5 Eur, piwo w barze od 1,5 Eur, kawa w kawiarni od 2 Eur, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 Eur do 5 Eur.
    Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 Eur.
    Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
    Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
    W regionie
    Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
    Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
    Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
    Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
    Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!
    Sezonowość

    Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Teneryfa Dogodnie zlokalizowany hotel w spokojnej części Playa de las Americas - centrum turystycznego ciągnącego się od zachodniej strony góry Chayofita do plaży El Bobo. Dzięki niedalekiej odległości od plaży i rozrywek jakie oferuje miasto - sklepów, restauracji barów hotel stanowi idealne miejsce nie tylko dla par ale również i rodzin.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    1985 r., odnowiony w 2008 r. Na terenie znajduje się restauracja, 3 bary, basen odkryty (częściowo podgrzewany), sala konferencyjna, pralnia.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Kącik internetowy płatny

    plaża

    400 m od hotelu, publiczna, piaszczysta.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację, telefon, TV, suszarkę, sejf (depozyt), balkon. Typy pokoi: w budynku głównym: pokoje standardowe

    Wyżywienie

    restauracja, 3 bary

    śniadanie

    Formuła zawiera:śniadanie, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie i obiadokolacja

    Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie, obiad i kolacja

    Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    z myślą o dzieciach

    mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, brodzik, krzesełka w restauracji

    płatne

    tenis stołowy, bilard, sauna, kort do squasha

    Aktualizacja opisu

    02.11.2016 10:33

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Mini Klub


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Hiszpania/Teneryfa

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    Playa de Las Americas - w pobliżu bary/restauracje/sklepy, przystanek autobusowy; kluby, dyskoteki - ok. 350 m od plaży  - ok.2 km park wodny Siam - ok. 2 km pole golfowe - ok. 17 km od lotniska - ok. 76 km Santa Cruz

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole  płatne  

    Pokoje

    Pokoje typu Standard - TV-SAT - klimatyzacja - telefon, lodówka/mini bar (pusty) - sejf - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras - 2 duże łóżka king size (brak możliwości pojedynczych) Pokoje typu  Superior wyposażone są podobnie, jak pokoje standardowe.Znajdują się na wyższych piętrach (4,5,6).Na powitanie szlafrok i kapcie; zestaw do parzenia kawy i herbaty, mini bar uzupełniany jest codziennie w wodę.

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie - 2 baseny zewnętrzne (jeden podgrzewany w sezonie zimowym) - leżaki i parasole przy basenie - program animacyjny dla dzieci i dorosłych Płatne - bilard - mini golf - sala gier - sauna  

    Dla dzieci

    - brodzik - plac zabaw - mini klub

    Wyżywienie

    Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody/lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00 - 23:30.  

    Restauracje i bary

    - 1 restauracja - 3 bary

    Dodatkowe informacje

    - 9 pięter,365 pokoi, windy - ogród - wypożyczalnia samochodów - pralnia - sala konferencyjna - dieta bezglutenowa www.besthotels.es

    Bagaż

    Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 180 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 410 PLN (wyloty do 05.05)/ 295 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05, 01.10 - 31.10)/ 410 PLN (wyloty 01.06 - 30.09) - 32 kg - 570 PLN (wyloty do 05.05)/ 440 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05, 01.10 - 31.10)/ 570PLN (wyloty 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 200 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 500 PLN (wyloty 01.06 - 30.09)/ 405 PLN (01.10 - 31.10) - 32 kg - 680 PLN (wyloty 01.06 - 30.09)/ 560 PLN (01.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 265 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonnefeld (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 330 PLN - 23 kg - 370 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel o dobrym standardzie, w okolicy pełnej rozrywek. Nieduży kompleks, otoczony pięknym ogrodem. Polecam na spokojny wypoczynek jak i dla osób ceniących sobie bliskość centrum i życie nocne.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel połozony w pobliżu centrum znanej turystycznej miejscowości Playa de Las Americas. Niedaleko hotelu znajdują się liczne sklepy, kawiarnie, restauracje, centra rorywkowo-handlowe. Lotnisko oddalone ok. 20 km.

    PLAŻA

    Szeroka, piaszczysta plaża oddalona ok. 300 m od hotelu. Leżaki i parasole za dodatkową opłatą.

    HOTEL

    Nowoczesny hotel o wysokim standardzie i doskonałej obsłudze, polecany dla wsdzystkich klientów pragnacych spędzić niezapomniane wakacje, także dla rodzin z dziećmi i amatorów aktywnego wypoczynku i wycieczek.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, lobby, restauracja, 2 kawiarnie, 4 bary ( w tym 2 bary przy basenie, ogród, taras słoneczny, kantor, pralnia, fryzjer, sklep z pamiątkami, kiosk, wypożyczalnia samochodów, plac zabaw dla dzieci, mini klub dla dzieci, centrum konferencyjne, Internet za opłatą

    INTERNET

    Internet za opłatą, WiFi bezpłatnie.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: kompleks basenów z linowym mostem i wodospadem, basen dla dzieci (leżaki i parasole bezpłatnie), tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, piłka wodna, gimnastyka w wodzie rzutki, program animacyjny dla dorosłych i dla dzieci. Odpłatnie: siłownia, bilard, sauna, jacuzzi, squash, sporty wodne na plaży, nurkowanie, żeglarstwo, katamarany, golf w pobliżu hotelu.

    DLA DZIECI

    brodzik, mini klub dla dzieci, plac zabaw, piekunka do dziecka za opłatą.

    ZAKWATEROWANIE

    Liczba pokoi: 365 pokój 2-osobowy: klimatyzacja, balkon lub taras, łazienka z prysznicem lub wanną, WC, suszarka do włosów, TV SAT, telefon, minibar (za opłatą). Sejf za opłatą.

    WYŻYWIENIE

    BB: śniadanie (25.12. i 31.12  w cenie zawarta kolacja świąteczna i sylwestrowa) HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu,  napoje płatne dodatkowo                                     (25.12. i 31.12  w cenie zawarta kolacja świąteczna i sylwestrowa) FB: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu,  napoje płatne dodatkowo                              (25.12. i 31.12  w cenie zawarta kolacja świąteczna i sylwestrowa)

    INFORMACJE DODATKOWE

    http://www.besthotels.es/en/hotel-tenerife/hotel-tenerife/2

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: czarter-23kg, Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny: czarter 5kg,  Wizzair - mały o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (przy niskiej sprzedaży w okresie zimowym tj. od listopada do kwietnia alternatywnie możliwa opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    DOBA HOTELOWA

    UWAGA!!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Mapa Hotelu Best Tenerife
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

    Opinie o Hotelu Best Tenerife

    Best Tenerife - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj superior
    2 os. pokoj standardowy
    Single Use Standard
    Standard
    Standard Pool View
    standard superior
    standard superior poolview
    2 os. pokoj standardowy z widoiem na basen
    Pokój jednoosobowy
    Pokój dwuosobowy z możliwością dostawek
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy

    Best Tenerife - Możliwości wyżywienia:


    Best Tenerife - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Best Tenerife? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00