cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
  • Hotel Doreta Beach, Rodos
1 / 31
Ocena
hotelu:
4.1 / 5
Najbliższy termin
01.05 - 04.05
już od 646 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
16.10 - 19.10
już od 646 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Doreta Beach
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Doreta Beach

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Doreta Beach:
4.1 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Doreta Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 16 października 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Doreta Beach Resort to idealny hotel na rodzinny wypoczynek. Bardzo ładne baseny, zjeżdżalnie wodne, wiele animacji, plac zabaw, duży i piękny ogród, opcja All Inclusive (także na plaży), bezpłatne parasole i leżaki - to wszystko sprawia, że jest to jeden z najczęściej wybieranych hoteli na Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • rodzinny hotel - mnóstwo atrakcji dla dzieci, idealny wybór na rodzinne wakacje
  • bezpłatne leżaki i parasole na plaży
  • bar All Inclusive na plaży

Hotel Doreta Beach w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Doreta Beach Resort to idealny hotel na rodzinny wypoczynek. Bardzo ładne baseny, zjeżdżalnie wodne, wiele animacji, plac zabaw, duży i piękny ogród, opcja All Inclusive (także na plaży), bezpłatne parasole i leżaki - to wszystko sprawia, że jest to jeden z najczęściej wybieranych hoteli na Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • rodzinny hotel - mnóstwo atrakcji dla dzieci, idealny wybór na rodzinne wakacje
  • bezpłatne leżaki i parasole na plaży
  • bar All Inclusive na plaży

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Rodos

OPIS

Hotel z basenem i zjeżdżalniami zlokalizowany w bliskiej odległości od plaży. Oferuje swoim Gościom m. in. urozmaicony pakiet All Inclusive, a także duży wybór atrakcji dla dorosłych (jak siłownia, kort do tenisa, animacje) i dla dzieci (np. miniklub, plac zabaw). Dobre miejsce na spędzenie udanych wakacji.

lokalizacja

Theologos, 5 km od Paradissi, 17 km od lotniska w Rodos-RHO. Hotel usytuowany na powierzchni: 20000 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

1974 r. Odnowiony w 2020 r. Na terenie hotelu: restauracje (4), bary (2), sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), basen odkryty, 2 zjeżdżalnie wodne (działają w godzinach 10:00-18:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

- Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

plaża

135 m od hotelu, prywatna, żwirowa, dojście do plaży pasażem.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt), bar na plaży, płatne: pawilony.

pokoje

Zlokalizowane są w 10 budynkach: - 1 budynek główny (liczba pięter: 5, liczba wind: 3) - 9 bungalowów (liczba pięter: 2) Typy pokoi: - pokoje double sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje double land view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - maisonette land view dla max. 4 os.: dwupoziomowe, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracja główna "Symposium", tawerna grecka, restauracje a la carte (2), bary (2) All Inclusive (10:00-23:00) - śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) serwowane w restauracji głównej - obiad (12:30-14:30), przekąski (10:00-17:00), podwieczorek (16:00-17:00) serwowane w barze z przekąskami - lody - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe, wybrane alkohole importowane Restauracje a la carte - płatne. - 2x międzynarodowa

z myślą o dzieciach

- brodzik - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - menu i krzesełka dla dzieci w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- kort do tenisa ziemnego - oświetlenie kortu - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - tenis stołowy, rzutki - koszykówka - piłka nożna - siatkówka - siatkówka plażowa - aerobik - siłownia - lekkie animacje

płatne

- centrum SPA - masaż, sauna - dyskoteka - salon piękności DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19: - Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - TAK - Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK - Czy w hotelu można kupić maseczki? - TAK - Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - NIE - Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE - Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - TAK - Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - NIE - Jak często są sprzątane pokoje? - CODZIENNIE - Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, NA ŚNIADANIE, OBIAD I KOLACJĘ - Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA - Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK - Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK (ZA OPŁATĄ) - Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - TAK - Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 2000 GOŚCI NA 5000 M2 - Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE - Czy na leżakach są materace? - NIE - Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (ZA OPŁATĄ, ROZPAKOWANE) - Czy leżaki są dezynfekowane? - NIE - Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (SAMOOBSŁUGA) - Czy zjeżdżalnie wodne są czynne? - TAK (10:00-18:00) - Czy centrum SPA jest czynne? - TAK - Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK - Czy siłownia jest czynna? - TAK - Czy mini klub jest czynny? - TAK - Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK - Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - IZOLACJA POTENCJALNIE ZAKAŻONYCH GOŚCI DO CZASU PRZYJAZDU LEKARZA - Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - JEŚLI U GOŚCIA ZOSTANIE STWIERDZONE ZAKAŻENIE, TO ZOSTANIE OD PRZEWIEZIONY NA KWARANTANNĘ DO SPECJALNIE WYZNACZONEGO HOTELU. PRZYPADEK ZOSTANIE ZANOTOWANY W DOKUMENTACH HOTELU PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

25.11.2020 13:57

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Doreta Beach Resort to idealny hotel na rodzinny wypoczynek. Bardzo ładne baseny, zjeżdżalnie wodne, wiele animacji, plac zabaw, duży i piękny ogród, opcja All Inclusive (także na plaży), bezpłatne parasole i leżaki - to wszystko sprawia, że jest to jeden z najczęściej wybieranych hoteli na Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • rodzinny hotel - mnóstwo atrakcji dla dzieci, idealny wybór na rodzinne wakacje
  • bezpłatne leżaki i parasole na plaży
  • bar All Inclusive na plaży

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Grecja/Rodos

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - w miejscowości Theologos - ok. 17 km od centrum Rodos - ok. 37 km od lotniska w Rodos - przystanek autobusowy obok hotelu

Plaża

- prywatna (posiada certyfikat Blue Flag) - piaszczysto-kamienista - leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki plażowe (depozyt ok. 10 Euro)

Pokoje

Pokój Standardowy - centralna klimatyzacja (bezpłatna od 15.06 do 30.09) - TV-Sat, telefon, mini lodówka - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Rodzinny - przestronniejszy, w pokoju znajduje się 1 łóżko podwójne i 2 łóżka pojedyncze - wyposażenie jak w pokoju standard

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny ze słodką wodą, zjeżdżalnie - leżaki i parasole - aerobic - koszykówka, siatkówka plażowa, water polo - kort tenisowy - tenis stołowy, rzutki, boccia, mini golf - dzienny i wieczorny program animacyjny - raz w tygodniu wieczór grecki z muzyką na żywo Płatne - bilard, gry video - oświetlenie kortu tenisowego - centrum Spa, sauna, masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- plac zabaw - brodzik - mini klub (4-12 lat), junior klub (13-16 lat) - mini disco - program animacyjny - łóżeczka dla dzieci do 2 lat (na zamówienie i bezpłatne)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie szwedzkiego stołu , przekąski w ciągu dnia. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja a la carte - tawerna grecka - bar główny - bar przy basenie i na plaży

Dodatkowe informacje

- hotel posiada 390 pokoi - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - sejf w recepcji (płatny ok. 15 Euro/tydzień), sala telewizyjna - lekarz, pralnia, jubiler, mini market, fryzjer - hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych - www.doreta-beach.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Doreta Beach Resort to idealny hotel na rodzinny wypoczynek. Bardzo ładne baseny, zjeżdżalnie wodne, wiele animacji, plac zabaw, duży i piękny ogród, opcja All Inclusive (także na plaży), bezpłatne parasole i leżaki - to wszystko sprawia, że jest to jeden z najczęściej wybieranych hoteli na Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • rodzinny hotel - mnóstwo atrakcji dla dzieci, idealny wybór na rodzinne wakacje
  • bezpłatne leżaki i parasole na plaży
  • bar All Inclusive na plaży

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

GRECJA

Położenie

w spokojnej części małej miejscowości Theologos (zachodnie wybrzeże wyspy Rodos) w pobliżu barów i tawern, 17 km od miasta Rodos, 7 km od lotniska Rodos - Diagoras.

Plaża

Piaszczysto-żwirowa, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole bezpłatne.

Wyposażenie

Obiekt zbudowany w 1976 roku, wyremontowany w roku 2009, sześciopiętrowy (3 windy) otoczony ogrodem o powierzchni 30.000 m2. Hotel oferuje 383 pokoje (Standard, Maisonettes oraz Superior). Do dyspozycji gości: recepcja z lobby, sejf, restauracja główna Symposium (bufet, kuchnia grecka i międzynarodowa, wieczory tematyczne), tawerna a'la carte Thalassa, snack-bar w tawernie Thalassa, lobby bar Megaron, bar przy basenie Aegean, bar na plaży, bar, taras słoneczny, ogród, internet bezprzewodowy w lobby (dodatkowo płatny, 6 EUR/godz.), sala telewizyjna, sala konferencyjna (dla 450 osób), Basen o powierzchni 500 m2 i głębokości 1,2-3 m (leżaki i parasole bezpłatne),  fryzjer, minimarket, sklep jubilerski, pralnia, parking.

Zakwaterowanie

Superior - pokoje o podwyższonym standardzie o powierzchni 32 m2, z łazienką (WC, prysznic, jacuzzi, suszarka do włosów, kosmetyki). Wyposażenie: klimatyzacja (w okresie 15.06-30.09 bezpłatna), telefon, telewizja satelitarna, kanał muzyczny, lodówka, internet bezprzewodowy (dodatkowo płatny), mini barek (dodatkowo płatny), balkon.

All Inclusive

śniadanie (7:30-9:30),  lody (10:00-12:00), obiady (12:30-14:00), przekąski w barze Thalassa (pizza, pierogi, frytki, hot-dogi, kanapki, makarony, świeże sałatki, owoce) w godz. (11:00-17:00), kolacje  (18:30-21:00). - 3 razy w tygodniu w restauracji głównej kolacje tematyczne (wieczór grecki, meksykański, włoski, show cooking), - menu dla dzieci (spaghetti, kurczak, hamburgery, frytki, galaretki, ciastka), - lokalne napoje alkoholowe (drinki i koktajle, wino, whisky, gin, wódka, rum, brandy, ouzo) i bezalkoholowe (soki z kartonów, woda mineralna, herbata, kawa rozpuszczalna) w godz. (10:00-23:00), - importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, soki ze świeżych owoców - dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

animacje, gimnastyka wodna, aerobik, step aerobik, relaksujący stretching, siatkówka, koszykówka, tenis stołowy, korty tenisowe, minigolf, karaoke, występy kabaretowe, spektakle muzyczne, wieczór grecki, a dodatkowo płatne również: bilard, gry video, masaże, sporty wodne na plaży (kajaki, rowery wodne, zagłówki, windsurfing, nurkowanie, banany).

Wellness

(łaźnia parowa, siłownia, jacuzzi, sauna, zabiegi odnowy biologicznej, zabiegi kosmetyczne).

Dla dzieci

brodzik o powierzchni 15 m2 i głębokości 0,7 m, dwa pokoje zabaw, plac zabaw, pokój zabaw, miniklub (4-12 lat; czynny w godz. (10:00-13:00 i 17:00-19:00), Junior Club dla dzieci 13-16 lat (10:00-12:00), minidisco (do 12 lat), specjalne menu, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie), opiekunka (dodatkowo płatna).

Kategoria Nekera

 4 gwiazdki, kategoria lokalna: 4 gwiazdki.

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta. Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. Od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów

 1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc; 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc; 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc; 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc; APT kat. 1-2 = 0,25€/apt/noc; APT kat. 3    = 0,50€/apt/noc; APT kat. 4    = 1,00€/apt/noc.

Mocne strony

- Rozległy teren - Piękna plaża


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Doreta Beach Resort to idealny hotel na rodzinny wypoczynek. Bardzo ładne baseny, zjeżdżalnie wodne, wiele animacji, plac zabaw, duży i piękny ogród, opcja All Inclusive (także na plaży), bezpłatne parasole i leżaki - to wszystko sprawia, że jest to jeden z najczęściej wybieranych hoteli na Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • rodzinny hotel - mnóstwo atrakcji dla dzieci, idealny wybór na rodzinne wakacje
  • bezpłatne leżaki i parasole na plaży
  • bar All Inclusive na plaży

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Grecja - Rodos

Opis hotelu

Położony na zachodnim wybrzeżu wyspy, przy pięknej prywatnej plaży oznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi. Zaletą lokalizacji jest również bliskość lotniska oraz miasta Rodos, oferującego bogactwo różnorodnych atrakcji. Hotel udostępnia przestronne, komfortowe pokoje, które pomieszczą nawet 4-osobową rodzinę. Ponadto, oferta zachwyca szeroką gamą infrastruktury sportowo-rekreacyjnej oraz wyśmienitą kuchnią, serwowaną w barach i eleganckich restauracjach. Do dyspozycji Gości są także 3 baseny ze zjeżdżalniami, w tym jeden dla dzieci oraz masaże i zabiegi pielęgnacyjne w hotelowym SPA. Doskonała oferta na wymarzony urlop dla całej rodziny!





Lokalizacja:

w Theologos, przy plaży, ok. 7 km od lotniska, ok. 17 km od Rodos, ok. 4 km od Doliny Motyli, przystanek komunikacji publicznej przy hotelu, ok. 25 km od parku wodneg.



Plaża:

przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, leżaki i parasole bezpłatnie, certyfikat Błękitnej Flagi, bar service, zalecane obuwie ochronne



Sport i fitness:

centrum SPA (płatne), łaźnia parowa (płatna), masaże (płatne), sauna (płatna), zabiegi pielęgnacyjne (płatne), zabiegi lecznicze (płatne), aerobik, rzutki, koszykówka, tenis ziemny (oświetlenie kortu płatne), tenis stołowy, siatkówka, bilard (płatny), mini golf, piłka nożna.



Sport na plaży:

motorowe sporty wodne (płatne), windsurfing (płatny), siatkówka.



Rozrywka:

animacje dzienne i wieczorne, program artystyczny, muzyka na żywo, salon gier video (płatny).



Dla dzieci:

łóżeczko dziecięce, menu, opiekunka (płatna), plac zabaw, animacje, 2 mini kluby, sala tv, krzesełka w restauracji.



Wyżywienie:

pakiet All Inclusive.



All inclusive zawiera:



śniadanie (7.00 - 10.00), lunch (12.30 - 14.30) i obiadokolacja (18.30 - 21.30) w formie bufetu; wczesne śniadanie (5.30 - 7.00), późne śniadanie (10.00 - 11.00); przekąski (10.00 - 23.00), lody (16.00 - 23.00), kawa, herbata i ciastka (16.00 - 18.00); 4x tyg. wieczory tematyczne; kolacja w restauracji a la carte (konieczność wcześniejszej rezerwacji); Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe 10.00 - 23.00. Dodatkowo płatne: alkohole importowane, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje w barach po godz. 23.00.

 





Dodatkowe informacje:



Włoska restauracja przy plaży "Thalassa" czynna od 10.00 - 18.00.

Restauracja a la carte "Mediterraneon" czynna 19.30 - 22.00. Wymagana rezerwacja dzień wcześniej.



Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Obsługa:

Opieka polskiego przedstawiciela.

Kategoria oficjalna

****

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:4 Udogodnienia:4

liczba pokoi

390, restauracje: 1, restauracje a'la carte: 1, windy: 3, recepcja 24h, lobby, ogród, taras słoneczny, restauracja główna, restauracja a la carte, darmowe WiFi w okolicy lobby, kącik internetowy (płatny), tawerna, kawiarnia, bar na plaży, koktajl bar, udogodnienia dla niepełnosprawnych, opieka lekarska (płatna), mini market, butik, sejf (płatny), parking, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), jubiler, fryzjer, sklep z pamiątkami, sala konferencyjna.

Opis pokoi

telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf (płatny), klimatyzacja centralnie sterowana (od 15, 06 do 30, 09), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, taras/balkon, czujnik dymu.

STANDARD: pokoje dla max. 4 osób (możliwość dopłaty do widoku na morze).

Strona www

http://www.doreta-beach.com/

All inclusive

TAK

Standard

****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


7 islands

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Doreta Beach Resort to idealny hotel na rodzinny wypoczynek. Bardzo ładne baseny, zjeżdżalnie wodne, wiele animacji, plac zabaw, duży i piękny ogród, opcja All Inclusive (także na plaży), bezpłatne parasole i leżaki - to wszystko sprawia, że jest to jeden z najczęściej wybieranych hoteli na Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • rodzinny hotel - mnóstwo atrakcji dla dzieci, idealny wybór na rodzinne wakacje
  • bezpłatne leżaki i parasole na plaży
  • bar All Inclusive na plaży

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Grecja/Rodos/Theologos

Opinia 7islands

Zlokalizowany bezpośrednio przy plaży hotel to idealny wybór dla par oraz dla rodzin z dziećmi. Dodatkowym atutem obiektu jest jego bliskie położenie względem stolicy wyspy - miasta Rodos, pełnego rozrywek w dzień i w nocy.

Położenie

Na północno-zachodnim wybrzeżu, w miejscowości Theologos, gdzie znajdują się sklepy, bary i restauracje, ok. 17 km od miasta Rodos, ok. 10 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 30 m od hotelu.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, żwirowo-piaszczysta (przy brzegu i w wodzie żwir oraz kamyki, zalecane obuwie kąpielowe). Leżaki i parasole bezpłatne.

Hotel

Sześciopiętrowy budynek otoczony rozległym ogrodem. Na terenie hotelu znajduje się przestronne lobby z całodobową recepcją, 3 windy, restauracja główna, 2 restauracje tematyczne (grecka i włoska), restauracja ? la carte (śródziemnomorska), 3 bary (główny, przy basenie, na plaży), kącik telewizyjny, Internet Wi-Fi w lobby, parking. Odpłatnie: sejf w recepcji, kącik internetowy, mini market, wypożyczalnia samochodów. Hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje 390 pokojami z łazienką i toaletą. Wszystkie pokoje wyposażone są w suszarkę do włosów. Bezpłatna klimatyzacja, sterowana indywidualnie dostępna od połowy czerwca do października. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, superior z możliwością 2 dostawek, superior z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, superior z jacuzzi z możliwością 2 dostawek, superior z widokiem na morze z jacuzzi z możliwością 2 dostawek, rodzinne jednopokojowe z możliwością 2 dostawek.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:30-21:30). Dostępne są również późne śniadania kontynentalne w godzinach 10:00-11:00. Goście mają możliwość skorzystania z obiadu (12:30-14:30) i kolacji (18:30-21:30) w greckiej tawernie (wymagana wcześniejsza rezerwacja), jak również z kolacji w greckiej restauracji a la carte (19:30-21:30, wymagana wcześniejsza rezerwacja). Przekąski i lody są dostępne w wybranych barach w godzinach 10:00-23:00. W godzinach 10:00-18:00 dostępne są przekąski kuchni włoskiej. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są w barach w godzinach 10:00-23:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), animacje dzienne i wieczorne, kort tenisowy, koszykówka, siatkówka plażowa, tenis stołowy. Odpłatnie: oświetlenie kortu tenisowego, bilard, centrum w SPA (masaże, sauna, fryzjer), sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), klub dla nastolatków (dla dzieci w wieku 13-16 lat), wydzielona część restauracji oraz specjalne menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji (na zapytanie), możliwość wynajęcia opiekunki za dodatkową opłatą.

Kontakt do hotelu

www.doreta-beach.com / Tel.: 00 30 224 108 25 40


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Doreta Beach Resort to idealny hotel na rodzinny wypoczynek. Bardzo ładne baseny, zjeżdżalnie wodne, wiele animacji, plac zabaw, duży i piękny ogród, opcja All Inclusive (także na plaży), bezpłatne parasole i leżaki - to wszystko sprawia, że jest to jeden z najczęściej wybieranych hoteli na Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • rodzinny hotel - mnóstwo atrakcji dla dzieci, idealny wybór na rodzinne wakacje
  • bezpłatne leżaki i parasole na plaży
  • bar All Inclusive na plaży

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF 4

Położenie

Hotel położony w odległości 17 km od lotniska w miejscowości Theologos.

Plaża

Prywatna piaszczysto- żwirkowa bezpośrednio przy hotelu, bezpłatny dostęp do leżaków i parasoli, ręczniki plażowe - depozyt 10 euro.

Zakwaterowanie

390 pokoi rozmieszczonych na 5 piętrach; Typy pokoi: standardowe (24,5m2), rodzinne (28,5m2), maisonette (32m2); Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem, klimatyzacja (10/06-30/09), balkon lub taras, telefon, telewizor, suszarka do włosów, dostęp do Wi-Fi (płatny), lodówka.

Restauracje i bary

Restauracja główna, śródziemnomorska restauracja a'la carte, tawerna, włoska restauracja; 4 bary.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godzinach podanych przez hotel.

Sport i rozrywka

2 baseny zewnętrzne, taras słoneczny z bezpłatnym dostępem do leżaków i parasoli; Bezpłatnie: siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, tenis, piłka nożna, koszykówka, minigolf, siatkówka, aerobik, dzienne i wieczorne animacje; Odpłatnie: sporty wodne, bilard, sauna, masaże, zabiegi w centrum SPA.

Dla dzieci

Pokój do zabawy, mini klub (4-12 lat), junior klub (13-16 lat), plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt, wysokie krzesełka w restauracji,

Pozostałe udogodnienia

Pokój telewizyjny, sklep z pamiątkami, W odległości 100 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy, sejf (15 euro/tydzień), wypożyczalnia rowerów, mini market, pralnia, usługi medyczne.

Naszym zdaniem

Hotel o dobrym standardzie, ze względu na infrastrukturę idealny na rodzinne wakacje.

Strona internetowa

www.doreta-beach.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Doreta Beach Resort to idealny hotel na rodzinny wypoczynek. Bardzo ładne baseny, zjeżdżalnie wodne, wiele animacji, plac zabaw, duży i piękny ogród, opcja All Inclusive (także na plaży), bezpłatne parasole i leżaki - to wszystko sprawia, że jest to jeden z najczęściej wybieranych hoteli na Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • rodzinny hotel - mnóstwo atrakcji dla dzieci, idealny wybór na rodzinne wakacje
  • bezpłatne leżaki i parasole na plaży
  • bar All Inclusive na plaży

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja/Rodos

Strefa

Family, Active

Family Club

polski animator w hotelu w terminie 15.06-15.09

Dzieci

- 1 dzieckodo 14 lat- opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 14 lat- opłata tylko za przelot

Lokalizacja

- Theologos- niewielka miejscowość turystyczna z licznymi greckimi barami i tawernami - centrum - ok. 500 m - przystanek komunikacji lokalnej przy hotelu skąd można do jechać do okolicznych miast - Miasto Rodos - ok. 17 km wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO - lotnisko - ok. 7 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysto- żwirkowa, przy brzegu i w wodzie żwir oraz kamyki, zalecane obuwie kąpielowe, leżaki i parasole bezpłatne

Hotel

czterogwiazdkowy, rozległy kompleks położony w malowniczym ogrodzie o powierzchni 30 000 m2, idealny dla rodzin z dziećmi i par, składa się z 6- piętrowego budynku, w 2013 roku odnowiono trzy górne piętra gdzie będą kwaterowani Klienci Net Holiday

Udogodnienia

recepcja, sejf w recepcji (ok. 15 EUR/tydz.), sklep z pamiątkami, mini market, winda, lekarz, fryzjer, wypożyczalnia samochodów, parking, ręczniki kąpielowe za kaucją ok. 10 EUR

Internet

bezpłatne Wi-Fi w lobby, kącik internetowy (ok. 2 EUR/godz.)

Pokoje

superior - 2os., możliwość 1 lub 2 dostawek, odnowione w 2013 roku, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja (od 15.06 do 30.09), TV SAT (polski program), telefon, lodówka, balkon lub taras, pokoje z widokiem na morze za dopłatą

Restauracje i bary

- restauracja główna Symposium - restauracja śródziemnomorska á la carte Mediterraneo - grecka tawerna Varka - snack bar na plaży Thalassa - bar Megaron / lobby bar - bar przy basenie Aegean / pool bar - kawiarnia

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 baseny (w tym jeden ze zjeżdżalniami) z leżakami i parasolami, kort tenisowy (oświetlenie dodatkowo płatne), tenis stołowy, boisko do koszykówki i siatkówki, rzutki, mini golf, aqua aerobic, boccia, animacje dzienne i wieczorne

Płatne

centrum Spa- zabiegi kosmetyczne i relaksacyjne, masaże, sauna, łaźnia, bilard, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), junior klub (13-16 lat), pokój gier, animacje, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu amerykańskiego w restauracji głównej Symposium, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 10.00-11.00 późne śniadanie kontynentalne w restauracji głównej Symposium - kanapki, rogaliki, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Symposium 18.30-21.30 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej Symposium, dania kuchni międzynarodowej i greckiej, szeroki wybór przystawek, deserów i owoców 10.00-18.00 ciepłe i zimne przekąski, spaghetti, pizza, sałatki, lody serwowane w snack bar na plaży Thalassa 13.00-15.00 i 19.30-22.00 obiad i kolacja w greckiej tawernie "Varka" gdzie serwowane są dania kuchni greckiej - wymagana wcześniejsza rezerwacja 19.30-23.00 kolacja w restauracji a la carte Mediterraneo serwująca dania kuchnie greckiej i śródziemnomorskiej - wymagana wcześniejsza rezerwacja 16.00-18.00 kawa, herbata, ciastka serwowane w pool bar i lobby bar 10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe gazowane typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, ciepła i zimna herbata, kawa espresso, frappe, filtrowana, lokalne alkohole, piwo, wino białe, czerwone, różowe, wódka, gin, whisky i inne orazdrinki na bazie lokalnych alkoholi w Megaron bar, Pool and Beach Bar Aegean, Coffee Shop, snack bar na plaży Thalassa - w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do posiłków serwowane są lokalne napoje bezalkoholowe gazowane typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, herbata, kawa, lokalne alkohole, piwo, wino białe, czerwone, różowe - leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży - kort tenisowy (oświetlenie dodatkowo płatne), tenis stołowy, boisko do koszykówki i siatkówki, rzutki, mini golf, aquaaerobic, boccia - animacje dzienne i wieczorne - mini klub dla dzieci od 4 - 12 lat - polski animator/guestrelation w terminie ok. 15.06 - 15.09

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, Mastercard, American Express

Strona www

www.doreta-beach.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie ****+ Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****+

Atuty

- odnowione pokoje dla Klientów Net Holiday - bar All Inclusive na plaży - bezpłatne leżaki i parasole na plaży - mnóstwo atrakcji dla dzieci - 2 restauracje a la carte w ramach All Inclusive

Rejs na Symi

Wyprawa na malowniczą, dziką wysepkę na Morzu Egejskim, która słynie z wydobycia naturalnych gąbek i rybołówstwa. Symi zachwyca setkami tarasowo zbudowanych domów z kolorowymi fasadami, gęsto stłoczonych na zboczach gór oraz malowniczą zatoczką. W programie zwiedzanie średniowiecznego klasztoru Michała Archanioła w Panormitis z bizantyjskimi freskami, czas wolny na zakupy i spacer wąskimi uliczkami. Cena ok. 45 EUR/os.

Stare miasto Rodos

Zwiedzanie starego miasta Rodos, które jest jednym z najlepiej zachowanych oraz rozległych średniowiecznych miast. Przejazd na wzgórze Smitha z pozostałościami po starożytnej zabudowie miasta antycznym stadionem, teatrem, świątynią Apolla (starożytny akropol), stadionem Diagoras'a oraz amfiteatrem. Następnie spacer po starówce i ulicą Rycerską do górującego nad miastem Pałacu Wielkich Mistrzów. Czas wolny na zakupy na bazarze. Cena ok. 22 EUR/os.

Zwiedzanie wyspy

Wycieczka, która pozwoli zobaczyć najpiękniejsze zakątki wyspy i poczuć klimat Rodos. W programie wizyta w urokliwym miasteczku Lindos z małymi, białymi domkami i wąskimi uliczkami, gdzie jest zakaz transportu kołowego, a mieszkańcy i turyści poruszają się głównie na osiołkach. Następnie przejazd do Monolithos, gdzie nad morzem można podziwiać olbrzymią skałę z urokliwą białą kapliczką oraz skosztować lokalnego wyrobu - miodu tymiankowego. Kolejnym punktem wycieczki jest postój w wiosce Embona na lunch oraz zwiedzanie małej, rodzinnej fabryki win i wraz z degustacją. Ostatnim przystankiem jest wizyta w malowniczej Dolinie Motyli, którą w okresie letnim zamieszkują miliony motyli z gatunku niedźwiedziówka strojnisia. Do zwiedzania wyznaczona jest malownicza trasa, prowadząca przez wiele drewnianych mostków i wodospadów. Cena ok. 47 EUR/os.

Rejs do Marmaris

Rejs statkiem do słynnego kurortu na wybrzeżu tureckim - Marmaris, gdzie znajduje się największy port jachtowy w Turcji. Wycieczka jest okazją do poznania odmiennej kultury i orientalnych zwyczajów oraz nabycia po okazyjnych cenach pięknej biżuterii, dywanów, skór czy futer w tureckich sklepach i na bazarach. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki Cena ok. 53 EUR/os. + 20 EUR/os. - opłata portowa

Wieczór grecki

Jest to świetna okazja do poznania ciekawej kultury regionu i tradycyjnych tańców. Podczas folklorystycznego wieczoru w restauracji posmakujemy regionalnych potraw kuchni greckiej i lokalnego wina, posłuchamy tradycyjnej muzyki oraz zobaczymy popis tancerzy w strojach ludowych. Będzie można spróbować swoich sił i nauczyć się kilku kroków tańca ludowego. Cena ok. 40 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Doreta Beach Resort to idealny hotel na rodzinny wypoczynek. Bardzo ładne baseny, zjeżdżalnie wodne, wiele animacji, plac zabaw, duży i piękny ogród, opcja All Inclusive (także na plaży), bezpłatne parasole i leżaki - to wszystko sprawia, że jest to jeden z najczęściej wybieranych hoteli na Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • rodzinny hotel - mnóstwo atrakcji dla dzieci, idealny wybór na rodzinne wakacje
  • bezpłatne leżaki i parasole na plaży
  • bar All Inclusive na plaży

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży. Do centrum ok. 500 m, do miasta Rodos ok. 17 km. Sklepy, restauracje i bary w centrum.

 

Wyposażenie

przyjazny rodzinom hotel oferuje 390 pokoi na 5 piętrach. Kącik internetowy (za opłatą), sala TV, 2 bary, restauracja, restauracja a la carte (za opłatą), sklep z pamiątkami, mini market. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, na plaży za opłatą.

 

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, mini klub 4-12 lat, łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

 

Pokoje dwuosobowe (52065A 1-3A):

TV-Sat, klimatyzacja (15.06.-30.09.), sejf (za opłatą), telefon, lodówka, suszarka, balkon. Wanna, WC.

 

Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (52065A 1-3B):

wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

 

Pokoje superior (52065A 2-3C):

wyposażone jak pokoje dwuosobowe, widok na morze, jaccuzzi, płaski TV.

 

Pokoje – wariant ekonomiczny (52065A 2-3S):

wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

 

 

Pokoje rodzinne (52065A 2-4D):

wyposażone jak pokoje dwuosobowe, jeden pokój z 4 łóżkami, widok na morze.

 

Pokoje maisonette (52065A 2-4F):

wyposażone jak pokoje dwuosobowe, dwa pokoje.

 

Pokoje maisonette z widokiem na morze lub basen (52065A 2-4E):

wyposażone jak pokoje dwuosobowe, dwa pokoje, widok na morze lub basen.

 

Sport:

siatkówka plażowa, siłownia, tenis stołowy. Za opłatą: bilard. Sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

 

Wyżywienie

All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów do godz. 12:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11:00-23:00.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Doreta Beach Resort to idealny hotel na rodzinny wypoczynek. Bardzo ładne baseny, zjeżdżalnie wodne, wiele animacji, plac zabaw, duży i piękny ogród, opcja All Inclusive (także na plaży), bezpłatne parasole i leżaki - to wszystko sprawia, że jest to jeden z najczęściej wybieranych hoteli na Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • rodzinny hotel - mnóstwo atrakcji dla dzieci, idealny wybór na rodzinne wakacje
  • bezpłatne leżaki i parasole na plaży
  • bar All Inclusive na plaży

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Rodos, Grecja

Położenie

na zachodnim wybrzeżu, ok. 500 m od centrum miejscowości Theologos. Do Miasta Rodos ok. 17 km. Sklepy, restauracje, bary w pobliżu.

Plaża

żwirowo-kamienista, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole, ręczniki kąpielowe w cenie. Beach Snack bar "Thalassa".

Wyposażenie

popularny hotel dla rodzin oferuje 390 pokoi na 5 piętrach. Lobby z recepcją, windy, sala TV, restauracja główna "Symposium", restauracja a'la carte "Mediterraneon", tawerna "Varka", bar główny "Megaron", kawiarnia, sklep z pamiątkami, minimarket. Na zewnątrz znajduje się kompleks basenów, zjeżdżalnie (2 dla dorosłych i 1 dla dzieci), taras słoneczny, bar z napojami. Leżaki, parasole w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. www.doreta-beach.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A/E1-3A): przed remontem, klimatyzacja (15.06-30.09), TV-Sat, telefon, lodówka, sejf (za opłatą), balkon od strony lądu. Wanna, WC, suszarka. Z widokiem na morze (A2-3B/E2-3B). Pokoje Superior (A2-3G): po remoncie, położone na wyższych piętrach, od strony lądu, dodatkowo płaski ekran LCD, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Z widokiem na morze (A2-3C/E2-3C). Pokoje - wariant ekonomiczny (A2-3S/E2-3S): przed remontem, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (A2-4E): jedno przestronne pomieszczenie z łóżkiem piętrowym dla dzieci, od strony ogrodu, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (A2-4D). Maisonette (A2-5F/E2-5F): pomieszczenie dzienno-sypialne na parterze, otwarta sypialnia na piętrze; balkon lub taras; wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Maisonette i pokoje rodzinne są przed remontem i przeznaczone dla min. 4 osób.

Dzieci

oddzielny basen, Kid's Dreamland, mini club, junior club, sala TV dla dzieci, plac zabaw, animacje w dzień i wieczorem. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

animacje w dzień, gry i zabawy sportowe. Wieczorem okazjonalnie przedstawienia, muzyka na żywo.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. Wi-Fi w lobby gratis (na pozostałym terenie - za opłatą).

Sport

koszykówka, siatkówka plażowa, korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), minigolf, rzutki, boccia, tenis stołowy, aerobik, piłka wodna. Za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży.

Wellness

za opłatą: Spa & Health Club (łaźnia parowa, masaże, sauna, zabiegi kosmetyczne).

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Późne śniadanie dla "śpiochów" do godz. 11:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00 w różnych barach na terenie kompleksu. Możliwe posiłki w tawernie "Varka" (lunch lub kolacja) lub w restauracji a'la carte "Mediterraneon" (kolacja, wymagana wcześniejsza rezerwacja). Przekąski w snack barze "Thalassa" w godz. 10-18:00.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • popularny hotel dla rodzin
  • duży kompleks basenów ze zjeżdżalniami
  • animacje, programy sportowe gry i zabawy dla dorosłych i dzieci
  • duży wybór pokoi o różnym standardzie
  • bogaty program all inclusive


Mapa Hotelu Doreta Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu Doreta Beach:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Doreta Beach
https://youtu.be/0mk5YPe6xJA

Opinie o Hotelu Doreta Beach

4.3
polecam

W tym roku ponownie udaliśmy się na wakcje z biurem podróży netHoliday, tym razem na grecką wyspę Rodos. Z hotelu roztaczał się piekny widok na morze czarujące swoimi odcieniami błętkinego i szmaragdowego. Wieczorem stanowiło ono odbicie dla zachodzącego słońca, które niczy żarząca się kula szło spać za horyzontem.. Szum fal i palm kołysał nas nocą do snu, a o poranku budziła nas wesoła muzyka z nad hotelowego basenu. Grupa animatorów zapełniała rozrywkę od aerobiku na sucho i mokro aż po profesjonalne show taneczno-muzyczne. Plaża piaszczysta, idealna do opalania, a w bardziej wietrzne dni pobliska wypożyczalnia dawała raj dla kite-surferów :) Hotel czysty i odnowiony, obsługa bardzo miła, a jedzenie smaczne i świeże.

POLECAM:
na romantyczne wakacje
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.3
4.4
zdecydowanie polecam

Byliśmy razem ze znajomymi i dziećmi w hotelu Doreta Beach na Rodos. Może największe luksusy to nie były, natomiast pod kątem dzieci super - animacje, zabawy, zjezdżalnie, fajna opcja All inclusive, plaża obok hotelu (co prawda żwirkowa, ale ok). Ogólnie - bardzo udany wypoczynek, a samą wyspę Rodos zdecydowanie polecamy - ciepło i bezpiecznie:)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.6
zdecydowanie polecam

Polecam,super miejsce na wypoczynek.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
3.7
może być

Bardzo dobra lokalizacja, jedzenie, usługi na miejscu. Kiepskie pokoje, co sprawia że stosunek jakości do ceny jest trochę zaburzony in minus.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: może być
3.7
3.6
może być

Uwaga: hotel oferuje różny standard w zależności o piętra, pokoje "standard" są fatalne, można np.dostać pokój z widokiem na mur. Piętra na wyższych kondygnacjach "superior" są o.k. Jedzenie bardzo dobre. Na plaży brakuje leżanek, a jest kamienista. Do późnego wieczora jest głośno, jeśli się ma pokój od strony basenu. Animacje bardzo nieciekawe. Na plaży spokojnie, można wypocząć, nawet w cieniu.

POLECAM:
Podsumowanie: może być
3.6

Doreta Beach - możliwości zakwaterowania:

Maisonette LandView Terrace
Double Standard Balcony or Terrace
Double Standard Sea View Balcony or Terrace
Room Double SeaView Balcony
Room Double LandView Balcony
pokój dwuosobowy SUPERIOR większy, z widokiem na ląd.
pokój dwuosobowy SUPERIOR z widokiem na ląd.

Doreta Beach - Możliwości wyżywienia:


Doreta Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Doreta Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00