cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Soviva Resort, Sousse
  • Hotel Soviva Resort, Sousse
  • Hotel Soviva Resort, Sousse
  • Hotel Soviva Resort, Sousse
  • Hotel Soviva Resort, Sousse
  • Hotel Soviva Resort, Sousse
  • Hotel Soviva Resort, Sousse
  • Hotel Soviva Resort, Sousse
  • Hotel Soviva Resort, Sousse
  • Hotel Soviva Resort, Sousse
  • Hotel Soviva Resort, Sousse
1 / 11
Udogodnienia hotelu Soviva Resort
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Soviva Resort
star 3

Tunezja: Sousse
Ocena hotelu Soviva Resort:
4.1 / 5
Średnia z 18 opinii
Szczegóły oceny hotelu Soviva Resort:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    4.2
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Jakość
    do ceny
    4.2
Ocena hotelu:
4.1 / 5
Średnia z 18 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 sierpnia 2018

Hotel Soviva Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest w zadbanym, pięknym ogrodzie palmowym w strefie hotelowej, ok. 2 km od centrum miasta Port El Kantaoui (dojazd lokalną taksówką ok. 2 EUR), gdzie znajdują się liczne sklepy, bary i restauracje oraz w odległości ok. 12 km od historycznego centrum Sousse (dojazd lokalną taksówką ok. 6 EUR). Lotnisko w Monastirze znajduje się ok. 35 od hotelu, a lotnisko w Enfidhi ok. 30 km.



Plaża:

Hotelowa, szeroka, piaszczysta plaża znajduje się w odległości ok. 300 m od obiektu (przejście przez ulicę). Leżaki i parasole , mana plaży - bezpłatneterace - odpłatne (ok. 2 TND/dzień), ręczniki kąpielowe -płatne ok. 1 TND/dzień (kaucja ok. 20 TND/dzień).



Do dyspozycji gości:

Hotel przeszedł częściową renowację w 2015 roku i składa się z 7 budynków: 2 głównych i 5 mniejszych 2-piętrowych.
Recepcja, restauracja główna, sushi bar (płatny dodatkowo), lobby bar, BRAK snack bar, dyskoteka Privilege oraz Pub Privilege, bar przy basenie i bar na plaży (czynne w sezonie letnim). Na terenie hotelu znajdują się: duży basen ze zjeżdżalniami (czynne 10:00-12:00 i 15:00-17:00), basen kryty (czynny lipiec-sierpień), plac zabaw i mini-klub dla dzieci, salon fryzjerski i piękności, duża sala konferencyjna, kantor, sejf przy recepcji dodatkowo płatny (ok. 20 EUR/tydz+kaucja za klucz), sauna ihammam (dodatkowo płatne, dostępne w centrum spa). Leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne, materace - odpłatne ok. 2 TND/dzień. Serwis ręczników plażowych odpłatny ok. 1 TND/dzień.


Pokoje:

Hotel oferuje 505 pokoi. Pokoje 2-osobowe (możliwość 2 dostawek), klimatyzowane, z łazienką i wc, TV-sat, telefonem, balkonem lub tarasem z widokiem na basen, ulicę lub ogród (część pokoi 4-osobowych nie posiada balkonu).



Wyżywienie:

All inclusive: śniadania (06:00-09:30), śniadania kontynentalne (09:30-10:30), lunche (12:30-14:00), kolacje (18:30-20:30) w formie bufetu serwowanego w restauracji głównej. Lekkie przekąski w sezonie letnim: w barze na plaży (12:00-16:00), w snack barze: frytki, kanapki, hot-dog, pizza itp.(15:00-17:00). Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe w barach: lobby (10:00-24:00), przy basenie (10:00-17:00) i przy plaży (10:00-17:00, w wysokim sezonie).


Program sportowy i animacyjny:

Na terenie hotelu znajdują się 3 korty tenisowe, boisko do piłki nożnej, siatkówki, koszykówki, minigolf (depozyt za sprzęt), tenis stołowy, bule, łucznictwo, aerobic oraz siłownia. Za dodatkową opłatą: salon gier komputerowych oraz bilard. Ponadto na plaży sporty wodne za dodatkową opłatą.


Internet:

W lobby internet Wi-Fi - bezpłatny.



Kategoria lokalna:

***



Naszym zdaniem:

Prawdziwa wioska wakacyjna - polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na liczne atrakcje, baseny i zjeżdżalnie wodne, jak również osobom poszukującym rozrywki w pobliskim i urokliwym Port El Kantaoui z licznymi atrakcjami.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 4.8/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Poznaniai Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
UWAGA!!!
Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.

Inne
TUNEZJA informacje ogólne




Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).

Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej3 miesięcy od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.

Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:

Port el Kantaoui
Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.
Monastir
Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.
Hammamet
Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.
Mahdia
Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.

Wycieczki lokalne
SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok.70 EURO/os dorosła, dziecko (2-12lat)-50%


 
Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                               W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.


TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 34 EURO/41 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  


Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.

EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%


Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.

REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.22 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMAHDII dzieci (2-12 lat) -50%


Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok.70 EURO/os dorosła, dziecko (2-12lat)-50%


 
Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                               W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.


TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 34 EURO/41 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  


Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.

EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%


Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.

REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.22 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMAHDII dzieci (2-12 lat) -50%


Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

TUNEZJA informacje ogólne




Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).

Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej3 miesięcy od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.

Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:

Port el Kantaoui
Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.
Monastir
Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.
Hammamet
Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.
Mahdia
Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Sousse

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1993 r. Odnowiony w latach 2013-14. Na terenie hotelu znajduje się 6 restauracji, 5 barów, 3 sale konferencyjne, sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), windy, zjeżdżalnia wodna (działa w godzinach 10:00-18:00), basen odkryty, basen kryty.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

250 m od hotelu, wydzielona część plaży publicznej. Parasole, leżaki, materace - bezpłatne, ręczniki - depozyt.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację (działa 15.06-16.09), TV, sejf (płatny ok. 14 TND/tydzień + depozyt ok. 20TND, wybrane pokoje), minibar (płatny), łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka), balkon. Typy pokoi: w budynku głównym i aneksach: pokoje standardowe , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych

Wyżywienie

restauracja główna, 5 restauracji a la carte, 5 barów All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (06:30-09:30), późne śniadanie kontynentalne (09:30-10:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:30-20:30), przekąski (15:00-17:00-22:00-00:00), lody (15:00-20:00), wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety urodzinowe i dla nowożeńców Restauracje a la carte - wymagana rezerwacja.azjatycka, tunezyjska, włoska, na plaży - płatne, międzynarodowa - bezpłatna

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 5-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, brodzik, menu i krzesełko dla dziecka w restauracji plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

kort tenisowy, tenis stołowy, rzutki, minigolf, dyskoteka, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej

płatne

rakiety i piłki do tenisa, centrum SPA, masaż, jacuzzi, sauna, łaźnia turecka (15 minut na pobyt bezpłatne dla gości AII), salon piękności , siłownia, bilard, golf, sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

27.07.2018 12:27

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Disco Tenis Golf Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Tunezja/ Port El Kantaoui

Strefa

Active, Economy

Dzieci pobyt GRATIS

1 dziecko do 12 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Port El Kantoui - ok. 2,5 km do słynnej przystani jachtowej Medyna - ok. 10 km, historyczne miasto słynące z regionalnego targu lotnisko - ok. 30 km

Atuty

- all inclusive do 24.00 - wiele form rozrywki na terenie hotelu - liczne atrakcje w okolicy hotelu - szczególnie polecany dla rodzin z dziećmi

Plaża

ok. 200 m od hotelu szeroka piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, bezpłatny serwis plażowy komplet - 2 leżaki i parasol

Hotel

trzygwiazdkowy, elegancki, nowocześnie urządzony, otoczony ogrodem, oferuje łącznie 513 pokoi, po renowacji w 2015 roku, w okolicy liczne sklepy, restauracje

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby z miejscem do wypoczynku, windy, punkt wymiany walut, pralnia, sklepik z pamiątkami, przechowalnia bagażu, sejf przy recepcji (płatny na miejscu ok. 3 TND/dzień)

Internet

bezpłatne WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych

Pokoje

standard - 2 os., możliwość 2 dostawek, z łazienką (wanna lub prysznic), WC, TV SAT, suszarka do włosów, klimatyzacja, telefon, balkon lub taras, sejf (dodatkowo płatny), mini bar (zawartość dodatkowo płatna)

Restauracje i bary

restauracja główna - dania kuchni międzynarodowej i lokalnej 3 restauracje a'l a carte lobby bar / main bar bar przy basenie /pool bar bar na plaży/ beach bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

Baseny (w tym brodzik dla dzieci oraz 1 wewnętrzny) z leżakami i parasolami, zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych, aqua aerobik, boisko do piłki nożnej, siatkówki, koszykówki, wieczorne animacje dla dorosłych

Płatne

bilard, siłownia, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, mini club dla dzieci 4-12 lat, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat

Program All Inclusive

06.00-09.30 śniadanie w restauracji głównej w formie bufetu, woda mineralna, kawa, herbata, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-14.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, przystawki, sałatki, owoce, desery, kawa, herbata, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, woda mineralna , soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne alkohole typu piwo, wino czerwone, wino białe 12.00-17.00 przekąski - frytki, kanapki, pizza serwowane w barze przy basenie lub w barze z przekąskami w godzinach funkcjonowania 18.30-20.30 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, makarony, dania mięsne, ryby, przystawki, sałatki, pasty, owoce, desery, ciasta, kawa, herbata, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, woda mineralna , soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne alkohole typu piwo, wino czerwone, wino białe, show cooking 10.00-24.00 napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w lobby barze, pool barze lub beach barze w godzinach funkcjonowania - parasole i leżaki przy basenie i na plaży - bezpłatne WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymują w hotelu.

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, MasterCard, American Express

Strona www hotelu

www.soviva-hotel.com/new/

Nasza ocena

Pokój **** Położenie **** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka **** Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie




- ok. 300 m od plaży
- ok. 4 km od portu jachtowego El Kantaoui
- ok. 12 km od centrum Sousse
- ok. 35 km od lotniska w Enfidii
- ok. 25 km od lotniska w Monastirze
- ok. 2 km od hotelu znajduje się 27-dołkowe pole golfowe

Plaża


- piaszczysta
- leżaki i parasole (bezpłatne w opcji All Inclusive, płatne w opcji HB)
- materace (ok. 2 TND/dzień)

Pokoje



- klimatyzacja centralna
- TV-Sat, telefon
- lodówka
- płatne: minibar, sejf (ok. 14 TND/1 tydz. + kaucja)
- łazienka (WC wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka


Bezpłatne
- park wodny z bardzo dużym basenem i zjeżdżalnią (35 m długości, 10 m wysokości), od 10 roku życia, otwarte w godz.: 10:30 - 13:00 i 14:30 - 16:00
- podgrzewany basen kryty
- leżaki i parasole (w opcji ALL)
- ręczniki plażowe (kaucja)
- korty tenisowe (kaucja)
- minigolf
- piłka wodna
- animacje

Płatne
- ręczniki plażowe (ok. 1 TND/dzień + kaucja)
- leżaki i parasole (w opcji HB)
- siłownia
- tenis stołowy, bilard
- jacuzzi, łaźnia turecka, masaże, sauna, centrum odnowy biologicznej
- sporty wodne na plaży

Dla dzieci


- plac zabaw, miniklub (4-12 lat)
- brodzik
- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie)
- wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie


HB: śniadanie i obiadokolacja w formie  bufetu (napoje płatne przy obiadokolacji).
All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 -24:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary


- restauracja główna
- restauracja a la carte (kuchnia śródziemnomorska)
- snack bar (11:00 – 12:00, 15:00 – 17:00)
- lobby bar (08:00 - 24:00)
- 2 bary przy basenie (10:00- 24:00)
- bar na plaży (10:00 -17:00)
- bar Barocco (09:00 - 02:00, płatny)

Dodatkowe informacje



- internet Wi Fi w lobby (płatny)
- kącik internetowy (ok. 20 TND/1 h)
- sala konferencyjna
- kantor,  pralnia, fryzjer, sklepiki, salon piękności
- dyskoteka
- hotel częściowo przystosowany dla osób niepełnosprawnych
- www.soviva-resort.com

Cena


Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TUNEZYJSKA

***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Kompleks hotelowy położony w ładnym ogrodzie, od centrum miasta Sousse oddalony jest o ok. 14 km, od Port El Kantaoui o ok. 3 km, zaś od portu lotniczego o 40 km.

Plaża

*    300 m od hotelu, piaszczysta; leżaki i parasole bezpłatne.

Zakwaterowanie

*    513 pokoi; *    Typy pokoi: standard; *    Wyposażenie: klimatyzacja, telewizor, telefon, łazienka z WC i suszarką do włosów, sejf, mała lodówka (na zapytanie).

Restauracje i bary

*    Restauracja główna, 2 restauracje a'la carte (płatne -wymagana rezerwacja); *    4 bary: 2 bary przy basenie, lobby bar, bar na plaży (otwarty od końca maja do października).

Wyżywienie

*    All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są w hotelowych barach w godz. 10:00 - 24:00.  

Sport i rozrywka

*    Basen zewnętrzny ze zjeżdżalniami; *    Bezpłatnie: multiboisko do sportów drużynowych (koszykówka, piłka nożna, siatkówka), tenis stołowy; *    Odpłatnie: 3 korty tenisowe, hammam, sauna, centrum fitness, bilard,

Dla dzieci

*   Brodzik, mini klub (4-12 lat), plac zabaw.

Pozostałe udogodnienia

*   Sejf (płatny), Internet Wi-Fi, kantor, parking (płatny).

Naszym zdaniem

*   Ładny kompleks hotelowy, ze względu na bogatą formułę All inclusive, zjeżdżalnie i szeroką ofertę sportowo-rekreacyjną polecamy szczególnie rodzinom z dziećmi i osobom nastawionym na aktywny wypoczynek.

Strona Internetowa

*   www.soviva-hotel.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POłOżENIE

Usytuowany ok. 4km od Portu El Kantaoui i ok. 12km od centrum Sousse. Oddalony ok. 25km od międzynarodowego lotniska w Monastirze i ok. 35km od lotniska w Enfidha.

PLAżA

Hotelowa, oddalona ok. 350m, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole bezpłatnie, materace za opłatą, ręczniki plażowe za kaucją.

HOTEL

Kategoria lokalna 3* Duży kompleks położony rozległym terenie. W skład kompleksu wchodzi siedem budynków rozmieszczonych w zadbanym ogrodzie.

DO DYSPOZYCJI GOśCI

Ogólne i usługi - recepcja, lobby, punkt wymiany walut, pralnia, fryzjer, sklepiki, salon piękności, dyskoteka. Restauracje i bary - restauracja główna, restauracja á la carte (kuchnia śródziemnomorska), snack bar, lobby bar, dwa bary przy basenach (czynne sezonowo), bar przy plaży (czynny sezonowo), Bar Barocco.

INTERNET

Punkt internetowy oraz Wi-Fi w lobby za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie - basen odkryty ze zjeżdżalnią (35m długości i 10m wysokości, czynna sezonowo i w określonych godzinach, dostępna dla osób po wyżej 10 roku życia), basen kryty (podgrzewany sezonowo), leżaki i parasole, korty tenisowe (oświetlenie i wypożyczenie sprzętu za opłatą), mini golf, dzienne i wieczorne animacje. Odpłatnie - bilard, tenis stołowy, jacuzzi, łaźnia turecka, sauna, centrum SPA, sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw i mini klub (4-12 lat), wysokie krzesła, łóżeczko na życzenie.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 505 komfortowych pokoi. Pokój typu Standard - dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej. Wyposażenie - łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (wanna/prysznic, WC), klimatyzacja (czynna sezonowo), TV (pilot za kaucją), telefon, sejf (za opłatą), lodówka, balkon lub taras.

WYżYWIENIE

All inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godz. 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Po uprzedniej rezerwacji, raz na pobyt można skorzystać z restauracji á la carte. All Inclusive nie zawiera importowanych napoi alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych.

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.soviva-hotel.com/new/en

CENA

Cena PLN zawiera bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Z dniem 1 października 2014 roku wchodzi w życie podatek wyjazdowy w kwocie 30 dinarów tunezyjskich (równowartość 13 euro), który będzie pobierany od każdego turysty przy wyjeździe z Tunezji.

WIZA I PASZPORT

wymagany paszport ważny 3 m-ce (ważność liczona od daty powrotu) obywatele polscy udający się do Tunezji są zwolnieni z obowiązku wizowego na okres do 90 dni każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAżDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel z tradycjami. Wraz z Golden Soviva tworzy uroczy kompleks wakacyjny usytuowany w ładnym ogrodzie. Park wodny, malownicza okolica, bliskość kurortów. Atrakcyjne i niedrogie miejsce beztroskiego wypoczynku dla rodzin.

Położenie

Ok. 300 m od szerokiej, piaszczystej plaży, 3 km od portu jachtowego w Port El Kantaoui, 7 km od historycznego centrum Sousse, 25 km od lotniska w Monastirze.

Wyposażenie

Recepcja z sejfem, Wi-Fi, kącik internetowy - odpłatnie, 2 restauracje główne, bar amerykański, snack bar, Toboggan bar, pub, dyskoteka, bar przy basenie, bar na plaży (w sezonie letnim), salon fryzjerski, sala konferencyjna, kantor wymiany walut, pralnia, dyskoteka, sklepiki.

Pokoje

Ponad 500 pokoi w 7 budynkach. Dwuosobowe z możliwością 2 dostawek, wyposażone w łazienkę, lodówkę, telefon, TV sat, klimatyzację, balkon lub taras (widok na basen lub ogród).

Wyżywienie

All Inclusive - Śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, śniadania kontynentalne, przekąski, kolacja (raz na pobyt) w restauracji a'la carte (konieczna  rezerwacja), napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe serwowane w wyznaczonych barach do północy.

Sport i rozrywka

Bardzo duży basen ze zjeżdżalniami i tarasem słonecznym (leżaki i parasole - gratis, materace i ręczniki - odpłatnie), basen kryty z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym, jacuzzi, łaźnia turecka, sauna, korty tenisowe, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka, minigolf, siłownia, aerobik, salon gier komputerowych, bilard, sporty wodne. Hotel organizuje występy folklorystyczne, konkursy, dyskoteki. Działa tu centrum odnowy biologicznej czynne codziennie od 10 do 19, w którym oferowane są różnorodne kuracje, masaże i zabiegi pielęgnujące.

Dla dzieci

Brodzik, zjeżdżalnie wodne (dla dzieci starszych), miniklub (4-12 lat), plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

Uwagi

Od obywateli RP wiza nie jest wymagana. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

OPIS

Znakomita opcja dla rodzin z dziećmi - hotel oferuje pokoje dla dwóch osób dorosłych i dwójki dzieci oraz mnóstwo atrakcji. Zagospodarowanie i infrastruktura hotelowa tworzą prawdziwą wioskę wakacyjną, w której czas wypełniony jest doskonałą zabawą. Miłośnikom rozrywki i nocnego życia polecamy wypady do Portu El Kantaoui.

POŁOŻENIE

W spokojnej okolicy, w drugiej linii od morza; ok. 3,5 km od centrum Portu, ok 11 km od centrum Sousse. W pobliżu - restauracje i kawiarnie, 27-dołkowe pole golfowe. Lotnisko Enfidha ok. 37 km od hotelu

PLAŻA

Ok. 300 m od hotelu, szeroka, piaszczysta, z łagodnym zejściem do morza (przejście przez uliczkę, wzdłuż hoteli z pierwszej linii brzegowej). Parasole i leżaki bezpłatne, kaucja za ręcznik ok. 2 TND/dzień, materac ok. 2 TND/dzień.

HOTEL

Internet - bezpłatne Wi Fi w lobby. 530 pokoje rozmieszczone w 2 budynkach głównych i w 5 mniejszych budynkach wkomponowanych w ogród. Na terenie hotelu sklep z pamiątkami, butik, mini apteka, opieka medyczna (na życzenie), bankomat, punkt wymiany walut, fryzjer, salon piękności, pralnia, sala konferencyjna, sejf (część usług dodatkowo płatna). Częściowo przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Oficjalna kategoria tunezyjska ***.

POKOJE

Klimatyzacja sterowana centralnie, łazienka (wanna/prysznic, suszarka do włosów), TV-sat, telefon, balkon lub taras, lodówka, sejf (dodatkowo płatny). Standardowe - dla 2 osób z możliwością 2 dostawek dla dzieci (łóżko piętowe) lub 1 dla osoby dorosłej. Mini bar dodatkowo płatny. Widok na basen, ogród lub ulicę. Brak możliwości wyboru lokalizacji pokoju.

REKREACJA, SPORT, ATRAKCJE

Duży basen-leżaki i parasole bezpłatnie, kaucja za materac i ręcznik ok. 2 TND/dzień. Bezpłatnie - zjeżdżalnie (czynne w określonych godzinach), basen kryty, korty tenisowe, mini golf, piłka wodna, siatkówka, koszykówka, piłka nożna, bule, łucznictwo, siłownia, animacje dzienne i wieczorne, gry planszowe i karciane, wieczorami spektakle, karaoke, dyskoteka z pubem. Płatnie - bilard, salon gier komputerowych, sporty wodne na plaży, centrum balneoterapii (hydromasaże, zabiegi zdrowotne i upiększające, jacuzzi, hammam).

Dla dzieci

2 oddzielne baseny, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), w pokojach łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie), w restauracji wysokie krzesełka.

WYŻYWIENIE

All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, śniadania kontynentalne w godz. 09.30-10.30. W wyznaczonych barach wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata (10.00-24.00), lekkie przekąski w ciągu dnia, kolacja w restauracji a la carte raz na pobyt (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna, restauracja a la carte z kuchnią śródziemnomorską, restauracja Sushi, restauracja Fleur de The, bar w lobby czynny w godz. 10.00-24.00, 2 bary przy basenie, bar Talamanca w ogrodzie przy plaży. Bary na zewnątrz czynne w wysokim sezonie w godzinach 10.00-17.00.

INFORMACJE DODATKOWE

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania w hotelu. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-październik 2017.

Warto wyróżnić

* baseny i zjeżdżalnie wodne * duży teren rekreacyjno-sportowy * położenie blisko Portu el Kantaoui * rodzinny * animacje * miniclub

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Skromny, zadbany kompleks. Dużo atrakcji dla najmłodszych, całodzienne animacje i atrakcyjna cena to główne zalety tego obiektu.


Mapa Hotelu Soviva Resort

Opinie o Hotelu Soviva Resort

Soviva to bardzo pozytywny hotel, bardzo dużo się w nim dzieje począwszy od animacji, basenów, gier, zabaw.. Bardzo blisko centrum Portu El Kantaoui, plaża piaszczysta, szeroka. Pokoje urządzone bardzo gustownie, przestronne. Wakacje w Tunezji uważam za udane.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.1

Sporo ludzi w szczycie sezonu, ale na szczęście mało Rosjan, głównie Francuzi i Niemcy lub Belgowie. Obsługa profesjonalna, radziła sobie sprawnie i szybko. Pokoje nie najnowsze, codziennie sprzątane, generalnie przyzwoite. Jedzenie duży plus. Ogólnie polecam, za tę cenę warto.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

ŚWIETNE MIEJSCE SZCZEGÓLNIE DLA RODZIN Z DZIECIAKAMI, DLA MAŁYCH DUŻO UDOGODNIEŃ I SPECJALNE ANIMACJE MOŻNA SPOKOJNIE JE ZOSTAWIĆ. DZIECI SĄ ZACHWYCONE I JUŻ TĘSKNIĄ WIĘC PEWNIE WRÓCIMY TU ZA ROK :)))))

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

jak na trzy gwiazdki super super i jeszcze raz super! pokoje nieduże zadbane pachnące i czyste, jedzenia mnóstwo może co dziennie to samo ale można było wybierać przebierać i jeść codziennie co innego. obsługa super przyjazna pomocna animatorzy bardzo zabawni. basen ze zjeżdżalniami bezpiecznymi

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

Świetna okolica, wokół kilka sklepików, restauracyjek i barów, można też złapać taksówkę i podjechać do portu lub na dłuższą wycieczkę. Hotel zadbany i czysty, zresztą jak cały teren, piękny ogród i basen. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone, dla każdego coś dobrego, tylko napoje i alkohole średnie, grunt że woda była butelkowana ;)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Hotel jest w prządku.Obsługa na dobrym poziomie.JEDNAK JEŚLI CHCEMY BYĆ BARDZO DOBRZE OBSŁUŻENI TO NALEŻY PRZYGOTOWAĆ KASĘ NA NAPIWKI.-DLA KELNERÓW I DLA PANÓW PRZY BARACH. ANGLICY SĄ DUŻO LEPIEJ TRAKTOWANI NIŻ POLACY,,, DAJĄ DUŻO WIĘCEJ NAPIWKÓW...ZA NAPOJE..ZA ALKOHOLE..ITD. TUBYLCY NIE SĄ ZBYT MILI JEŚLI GOŚĆ NIE MA KASY NA NAPIWKI. ANIMATORZY SUPER !!! MŁODZI CHŁOPCY, KTÓRZY BARDZO SIĘ STARAJĄ I PRACUJĄ Z ZAANGAŻOWANIEM. KILKU Z NICH TO ŚWIATOWEJ KLASY SHOW-MEN /I/!!! MYŚLĘ ,ŻE TO WŁAŚNIE GRUPIE ANIMATORÓW NALEŻĄ SIĘ PODZIĘKOWANIA. PRZEDE WSZYSTKIM ONI POWINNI OTRZYMYWAĆ NAPIWKI...ZA ICH WYSIŁEK !! BRAWO ANIMATORZY Z HOTELU SOVIVA !! DZIĘKUJMY.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

Polecam hotel rodzinom z dziećmi.Animatorzy bardzo fajni .

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Moim zdanie ludzie,którzy wyjeżdżają naprawdę za nie duże pieniądze(wyjechałam wraz mężem i dzieckiem-10lat za 4600zł w sierpniu 2009r) powinni się zastanowić zanim dadzą negatywny komentarz(macie wycieczki za 5tys.od osoby!).Niestety muszę przyznać,iż wstyd mi było za dużą część Polaków(gorzej jak bydło).Rozmawiałam z animatorami,zarabiają 100euro miasięcznie,więc nie dziwcie się,że lepiej traktują Anglików,czy Niemców,którzy są hojniejsi!My byliśmy bardzo dobrze traktowni:przy zakwaterowaniu 10 dolarów umili pobyt :) Pokój na piętrze(nic do pokoju nie wlazło)z widokiem na ogród.Przede wszystkim pamiętajcie o napiwkach(1 dinar dla obsugi sprzątającej,barmanowi co jakiś czas za drina).Oni mają bardzo dobrą pamięć do "lepszych klientów",napewno nie będziecie stali w kolejce za napojem,czy długo czekali na napoje do obiadu.Nie polecam wycieczki statkiem-nuda i gorąco.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

*Hotel sam w sobie ładny, zadbany. *Obsługa przemiła. *Jedzenia odgroma. *Pokoje czyste, ale nie przykładają uwagi na wykończenie. pod sumowując byłam bardzo zadowolona i polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1

SUPER

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Soviva Resort - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
1 os. pokoj standard
2 os. pokoj standard
STANDARD ROOM
pokoj 2 osobowy + 1 dostawka
pokoj 2 osobowy + 2 dostawki
Pokój 2-osobowy
pokoj 2 osobowy
pokoj 1 osobowy

Soviva Resort - Możliwości wyżywienia:


Soviva Resort - miasta wylotu:


Soviva Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Soviva Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00