cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Marine, Kreta
1 / 50
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
19.04 - 26.04
już od 2599 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.10 - 07.10
już od 1495 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Creta Marine
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Iberostar Creta Marine
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Iberostar Creta Marine:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Marine:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 października 2020

Hotel Iberostar Creta Marine w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 4 km od centrum Panormo
  • 18 km od centrum miasta Rethymno
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • winda 
  • lobby 
  • basen główny (zewnętrzny, woda słona) 
  • basen Ouzo (zewnętrzny, woda słona) 
  • basen Minos (zewnętrzny, woda słona) 
  • basen kryty (woda słodka, w strefie spa)
  • lekarz

Wyposażenie

  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  •  sklep z pamiątkami 
  • minimarket 
  • butik 
  • pralnia: za opłatą
  • parking, niestrzeżony: w cenie
  • sala konferencyjna
  • recepcja 
  • winda 
  • ogród
  • sala TV
  • kantor
  • lekarz

Dodatkowe udogodnienia

  • sklep z pamiątkami 
  • minimarket 
  • butik 
  • pralnia (płatna) 
  • parking (niestrzeżony, w cenie) 
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, Diners, Maestro, American Express

Liczba pokojów

361

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

  • plac zabaw 
  • opieka nad dziećmi: za opłatą
  • łóżeczko dziecięce: w cenie
  • basen dla dzieci: ze słodką wodą
  • miniklub: 10:00-12:30, 15:00-17:00, 4-12 lat
  • klub dla nastolatków: 10:00-12:30, 15:00-17:00, czerwiec-sierpień, 13-17 lat
  • animacje dla nastolatków
  • menu dla niemowląt
  • wysokie krzesełka dla dzieci

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia: w ofercie firmy zewnętrznej
  • aerobik 
  • aqua aerobik 
  • joga 
  • zumba
  • aqua fitness
  • pilates
  • stretching
  • tenis stołowy
Płatne
  • strefa spa Aegeo: 10:00-19:00, w ofercie firmy zewnętrznej
  • sauna fińska
  • masaże 
  • zabiegi kosmetyczno-pielęgnacyjne
  • łucznictwo: w cenie dla gości all inclusive
  • piłka nożna: w cenie dla gości all inclusive
  • siatkówka plażowa: w cenie dla gości all inclusive
  • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firmy zewnętrznej
  • parasailing: w ofercie firmy zewnętrznej
  • rowery
  • rowery górskie
  • tenis

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo
  • rzutki w cenie
  • bilard za opłatą
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 2 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny z widokiem na ogród FZG1
  • 3-4 os.
  • ok. 32 m2
  • widok na ogród
  • w budynku bocznym
  • 2 pokoje oddzielone przesuwnymi drzwiami
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • lodówka
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Suita junior z widokiem na morze JSM1
  • 3-4 os.
  • ok. 32 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym lub bocznym
  • 2 pokoje oddzielone przesuwnymi drzwiami
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • lodówka
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Suita junior z widokiem na morze JSM2
  • 2-4 os.
  • ok. 32 m2
  • widok na morze
  • w budynku bocznym
  • 2 pokoje oddzielone przesuwnymi drzwiami
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • lodówka
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 16 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • balkon lub taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • lodówka
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
  • 2-3 os.
  • ok. 18 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • minibar: za opłatą, wliczony w all inclusive
  • balkon
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • lodówka
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM3
  • 2-3 os.
  • ok. 16 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym lub bocznym
  • minibar: za opłatą
  • szlafroki
  • kapcie
  • balkon lub taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • lodówka
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
Bungalow z widokiem na ogród BUG1
  • 2-3 os.
  • ok. 16 m2
  • widok na ogród
  • w budynku bocznym
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • lodówka
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
  • 3-5 os.
  • ok. 32 m2
  • widok na morze
  • w pierwszej linii od morza
  • w budynku bocznym
  • 2 pokoje oddzielone przesuwnymi drzwiami
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • lodówka
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • szlafroki
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy z widokiem na ogród DZG1
  • 2-3 os.
  • ok. 16 m2
  • widok na ogród
  • w budynku głównym
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • lodówka
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy z widokiem na ogród DZG2
  • 2-3 os.
  • ok. 16 m2
  • widok na ogród
  • w budynku głównym lub bocznym
  • szlafroki
  • kapcie
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • lodówka
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Bungalow z widokiem na morze BUM1
  • 2-3 os.
  • ok. 16 m2
  • widok na morze
  • w budynku bocznym
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • lodówka
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Bungalow z widokiem na morze BUM2
  • 2-3 os.
  • ok. 16 m2
  • widok na morze
  • w pierwszej linii od morza
  • szlafroki
  • kapcie
  • w budynku bocznym
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • lodówka
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 05:00 - 07:00, 07:00 - 10:00, kontynentalne, amerykańskie, w formie bufetu
  • późne śniadanie: codziennie 10:00 - 11:00
  • obiad: 12:30 - 14:30, 12:00 - 15:30, w formie bufetu
  • kolacja: 19:00 - 22:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
  • przekąski, ciasto, lody
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 01:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
Dwa posiłki
  • śniadanie: codziennie 05:00 - 07:00, 07:00 - 10:00, kontynentalne, amerykańskie, w formie bufetu
  • późne śniadanie: codziennie 10:00 - 11:00
  • kolacja: 19:00 - 22:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • główna restauracja „Restaurant Dias": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, w cenie, kwiecień - październik, codziennie 05:00 - 07:00, 07:00 - 10:00, 12:30 - 14:30, 19:00 - 22:00, wymagany odpowiedni strój
  •  restauracja „Vegghera": rodzaje kuchni: grecka, śródziemnomorska, regionalna, menu dla niemowląt, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe: za opłatą, menu dla dzieci: za opłatą, dania bez laktozy: za opłatą, dania wegetariańskie: za opłatą, dania wegańskie: za opłatą, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, rezerwacja wymagana, za opłatą, czerwiec - wrzesień, kilka razy w tygodniu 19:00 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Thalassa": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, śródziemnomorska, regionalna, menu dla niemowląt: za opłatą, dania dietetyczne: za opłatą, potrawy bezglutenowe: za opłatą, menu dla dzieci: za opłatą, dania bez laktozy: za opłatą, dania sezonowe: za opłatą, dania wegetariańskie: za opłatą, dania wegańskie: za opłatą, a la carte, wybór z menu, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, rezerwacja wymagane, za opłatą, kwiecień - październik, kilka razy w tygodniu 19:00 - 22:00, z klimatyzacją, na plaży, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Dionysos": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, regionalna, menu dla niemowląt: za opłatą, wliczone w all inclusive, dania dietetyczne: za opłatą, wliczone w all inclusive, potrawy bezglutenowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, dania bez laktozy: za opłatą, wliczone w all inclusive, dania sezonowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, dania wegetariańskie: za opłatą, wliczone w all inclusive, dania wegańskie: za opłatą, wliczone w all inclusive, bufet, a la carte, za opłatą, codziennie 10:00 - 11:00, 12:00 - 15:30 i 16:30 - 17:30, z klimatyzacją, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby „Marine": kwiecień - październik, codziennie 17:00 - 01:00, w cenie dla gości all inclusive
  • bar przy basenie „Helios": kwiecień - październik, codziennie 10:00 - 18:00, w cenie dla gości all inclusive
  • bar „Underwater Disco Music": kwiecień - październik, kilka razy w tygodniu 23:30 - 01:30, w cenie dla gości all inclusive
  • bar przekąskowy „Anatoli": czerwiec - wrzesień, codziennie 10:00 - 18:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****+

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel znajduje się w bliskiej odległości do miast: Panormos (ok. 3 km) i Rethymnon (ok. 18 km). Przy hotelu mieści się przystanek komunikacji lokalnej. Do lotniska jest ok. 95 km.
    UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Plaża:

    Ok. 50-100 m od hotelu znajduje się kamienista plaża. Leżaki i parasole na plaży - płatne dodatkowo.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, lobby, windy, restauracja główna, bar Dionysos, lobby bar, bar przy basenie, taras słoneczny z leżakami i parasolami, 3 baseny zewnętrzne, basen wewnętrzny, brodzik dla dzieci, plac zabaw, wypożyczalnia samochodów, opieka medyczna (dodatkowo płatna), sklep z pamiątkami, salonik prasowy i supermarket.
    Hotel przystosowany jest dla osób niepełnosprawnych (rampy, podjazdy).
    Wyżywienie:

    Śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do All Inclusive.
    All Inclusive: śniadania, lunch i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-23:00), przekąski (12:00-15:30). W cenę All Inclusive wliczone są również drinki i koktajle na bazie markowych alkoholi.
    Program sportowy i animacyjny:

    Bezpłatne: aerobik, łucznictwo, siatkówka, koszykówka, rzutki, mini golf (w siostrzanym hotelu Iberostar Panorama & Mare), gimnastyka, ping-pong, siłownia i boccia. Płatne: bilard, gry video, wypożyczalnia rowerów. W hotelu funkcjonuje salon SPA - Aegeo, gdzie dostępne są masaże oraz zabiegi na twarz i ciało (płatne dodatkowo). Hotel zapewnia program animacyjny dla dorosłych i dla dzieci. Kilka razy w tygodniu odbywają się koncerty na żywo.
    Internet:

    Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu
    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Wrocławia iPoznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Wycieczki lokalne

    Wąwóz Samaria
    Wycieczka do najdłuższego i najbardziej malowniczego wąwozu Europy położonego w Górach Białych, od Xyloskalos na północy do Agia Roumeli na południu. Pokonujemy dystans 16 km (około 5-6 godzin marszu). W wąwozie będzie można zobaczyć groty wyżłobione w skałach, "stalową bramę", czyli miejsce, gdzie wąwóz ma tylko 3 metry szerokości oraz dzikie kozy kri-kri. Na końcu trasy rozciąga się Agia Roumeli -urokliwa wioska, gdzie będzie czas na wypoczynek i kąpiele morskie. Następnie rejs statkiem do Chora Sfakion lub Sougia i dalej autokarem do hotelu.
    Cena to ok. 40 EUR
    plus
    16 EUR
    bilety wstępu.
    Wyspa Elafonissi
    Wycieczka do jednego z najbardziej malowniczych miejsc na Krecie. Wyspa jest oddzielona od wybrzeża Krety płytką, kamienista zatoką, miejscami przechodzącą w wąskie przesmyki i kanały. Woda jest kryształowo czysta, niebieska bądź turkusowa, piasek zaś różowy. Po drodze zwiedzimy między innymi kapliczkę skalną św. Zofii oraz klasztor Chrisoskalitissa, znany z tzw. złotego schodka (legenda mówi, że jeśli stąpa po nim prawdziwie pobożna osoba to zmienia się w złoto). Resztę dnia spędzimy na tzw. plaży różowego piasku korzystając z kąpieli morskich i słonecznych. W drodze powrotnej zapraszamy na degustacje wina w jednej z lokalnych winiarni.
    Cena to ok. 40 EUR + 2 EUR bilety wstępu).

    Wyspa Santorini
    Białe domki, czarna wulkaniczna skała, a także jedna z największych kalder na świecie, licząca prawie 400 m. głębokości - taka właśnie jest Santorini, najpiękniejsza wyspa grecka, królowa Cyklad. Naszą wyprawę rozpoczniemy od podróży katamaranem do portu Athinios na Santorini. W programie miejscowość Oia na północnym-zachodzie i Fira, stolica Santorini. Podczas wycieczki będziemy mogli posmakować uprawianych na wyspie pistacji, degustować najbardziej znane wino "Vinsanto" i zaopatrzyć się w poławiane w okolicach Santorini gąbki.
    Cena ok. 160 EUR + 26 EUR
    (transfer do/z portu).
    Knossos i Heraklion. Z wizytą u Minotaura
    Wycieczka do pałacu minojskiego w Knossos oraz do stolicy wyspy - Heraklionu. Knossos to jedno z najbardziej znanych stanowisk archeologicznych na świecie. Możemy tu zobaczyć pozostałości pałacu minojskiego (2000-1400 r. p.n.e.), odkopane przez Artura Evansa na początku ubiegłego stulecia. Następnie udamy się do Heraklionu, gdzie spacerując poznamy najważniejsze miejsca w mieście, takie jak ulicę Dedala, plac Venizelosa z fontanną Morosinniego. Wizyta w porcie i oglądanie weneckiej fortecy. Czas wolny.
    Cena ok. 55 EUR + 16 EUR bilety wstępu.

    Błękitna laguna i wyspa Gramvousa.
    Zapraszamy Państwa na jedną z najpiękniejszych, a zarazem najdzikszych plaż na Krecie. Zarówno wysepka Gramvoussa zwana wyspą piratów, jak i półwysep u brzegu którego jest położona, wciąż pozostają niedostępne i niezamieszkane. Proponujemy 60 minut rejsu łodzią wycieczkową na tą niezamieszkałą wyspę na której zobaczymy XVI-sto wieczną wenecką fortecę. Następnie po 15-sto minutowym rejsie dotrzemy do kresu naszej podróży - przepięknej laguny Balos z krystalicznie czystą wodą i z różowo - białym piaskiem.
    Cena ok. 55 EUR

    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Krecie. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
    "
    Inne

    Kreta - informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    KRETA
    Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii
    Platanias
    Miasteczko jest typowym wakacyjnym kurortem z olbrzymią ofertą gastronomiczną i rozrywkową, w którym wiele się dzieje o każdej porze dnia. Główna plaża jest świetnie zagospodarowana (od wielu lat otrzymuje błękitną flagę za czystość wody i plaży) i tętni życiem przez całe lato. Jest też kilka mniej zatłoczonych, zatokowych plaż na których jest zdecydowanie spokojniej. Z Platanias jest tylko 8 km. do Chanii.
    Agia Marina
    To jedna z najpopularniejszych miejscowości turystycznych na wybrzeżu w okolicach Chanii. Piaszczysta długa plaża, sklepy restauracje i wiele możliwości rozrywki, a do tego tylko 7 km do samej Chanii, gdzie warto wybrać się na wieczorny spacer po jednym z najpiękniejszych w Grecji starym mieście.
    Kalives
    Niewielka miejscowość 18 km. na wschód od Chanii, której udało się zachować swój lokalny charakter jest doskonałym miejscem na spokojny, relaksujący wypoczynek. Plaża oznaczona błękitną flagą zaprasza do spacerów brzegiem morza, a lokalne tawerny do smakowania specjałów greckiej kuchni. Idealne miejsce na rodzinny wypoczynek z dala od zgiełku kurortów. Do Chanii można dojechać lokalnym autobusem.
    Georgioupoli
    Znany kurort turystyczny, słynący z pięknej, długiej 9-kilometrowej piaszczystej plaży i starych, rozłożystych drzew eukaliptusowych. Atrakcyjnie usytuowany pomiędzy Chanią i Rethymnonem. Dość tradycyjny klimat wioski, port rybacki na rzece, kafejki i tawerny z przysmakami lokalnej kuchni to magnes tej miejscowości. Położenie między Chanią, a Rethymnonem zachęca do zwiedzenia dwóch najładniejszych miast na Krecie.
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*+

    REGION

    Kreta

    OPIS

    Ośrodek w spokojnej części Krety cieszy się atrakcyjną lokalizacją naprzeciwko Morza Egejskiego i niezwykłymi widokami. Oferuje rodzinne wakacje z dogodnym zakwaterowaniem, wyżywieniem i bogatym programem rozrywkowo-rekreacyjnym przeznaczonym dla Gości w każdym wieku. Jednym słowem wypoczynek, który gwarantuje, że pobyt na Krecie będzie niezapomniany.

    kategoria organizatora

    4*+

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    2001 r. Na terenie hotelu: restauracje, bary (4), sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (2), centrum biznesowe (płatne), basen kryty, baseny odkryte (3).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    50 m od hotelu, publiczna, pomost, żwirowazne!: parasole, leżaki. Bezpłatne: ręczniki plażowe.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 27 budynkach:1 budynek główny (liczba pięter: 4, liczba wind: 4), 26 bungalowów (liczba pięter: 1, liczba wind: 0) Typy pokoi: Room Double Garden View dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Room Double Sea View dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Suite Deluxe Sea View dla max. 5 os.: salon, 2 sypialnie, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Room Double Spar dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Star Room Double Garden View dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Star Room Double Sea View dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Room Double Sea View PTY LOC dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon , Suite Junior Sea View dla max. 4 os.: 1 sypialnia, drzwi przesuwne między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Bungalow Garden View dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Bungalow Sea View dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Bungalow Front Sea View dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Room Family Garden View dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Room Family Front Sea View dla max. 5 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Suite Junior Front Sea View dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Suite Superior Sea View dla max. 6 os.: salon, 2 sypialnie, drzwi przesuwne między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Room Single Use Sea View dla max. 1 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , Suite Deluxe Sea View Swim Up dla max. 6 os.: salon, 2 sypialnie, basen, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (AI - bezpłatny, AI Plus - bezpłatny, HB - płatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    restauracja główna, restauracje a la carte (2), bary (4)

    śniadanie i obiadokolacja

    śniadanie (07:00-10:00), kolacja (18:30-21:30) w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.śródziemnomorska/owoce morza "THALASSA MEDITERRANEAN RESTAURANT", grecka/śródziemnomorska "VEGGHERA CRETAN RESTAURANT" All Inclusive (10:00-01:00) śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) w restauracji głównej, późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:00-15:30), podwieczorek (16:30-17:30) w "SNACK BAR DIONYSOS", przekąski (10:00-18:00) w "HELIOS POOL BAR", lody, napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe Restauracje a la carte - 1 wizyta w tygodniu w wybranej restauracji gratis. Wymagana rezerwacja.śródziemnomorska/owoce morza "THALASSA MEDITERRANEAN RESTAURANT", grecka/śródziemnomorska "VEGGHERA CRETAN RESTAURANT" All Inclusive PLUS (10:00-01:00) śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) w restauracji głównej, późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:00-15:30), podwieczorek (16:30-17:30) w "SNACK BAR DIONYSOS", przekąski (10:00-18:00) w "HELIOS POOL BAR", lody, napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe , dodatkowy pakiet usług Restauracje a la carte - 1 wizyta w tygodniu w wybranej gratis. Wymagana rezerwacja.śródziemnomorska/owoce morza "THALASSA MEDITERRANEAN RESTAURANT", grecka/śródziemnomorska "VEGGHERA CRETAN RESTAURANT"

    z myślą o dzieciach

    brodzik, animacje dla dzieci oraz kluby dla dzieci w wieku 4-7 lat, 8-12 lat,13-17 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, krzesełka dla dzieci w restauracji, opiekunka dla dzieci (płatna), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    korty do tenisa ziemnego (3), rakiety i piłki do tenisa ziemnego, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, minigolf, miniboisko do piłki nożnej, aerobik, animacje soft, w nocy, w dzień, jacuzzi, dyskoteka

    płatne

    oświetlenie kortów, lekcje tenisa, bilard, sporty wodne na plaży, siłownia, centrum SPA, masaż, sauna DODATKOWE INFORMACJE PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    12.07.2019 10:27

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Disco Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe Pokoje 6 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    7 islands

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4.5

    Region

    Grecja/Kreta/Panormo

    Opinia 7islands

    Hotel należący do znanej i lubianej sieci Iberostar. Położenie bezpośrednio przy plaży, spokojna okolica, przyjazna obsługa i bogata gama zajęć sportowych i animacji sprawią, że zarówno pary, jak i rodziny z dziećmi spędzą tu niezapomniany, udany wypoczynek. Warto zwrócić uwagę na rozbudowaną ofertę all inclusive i doskonałą kuchnię.

    Położenie

    Na północnym wybrzeżu, w centralnej części wyspy, ok. 3 km od centrum miejscowości Panormo, ok. 18 km od miejscowości Rethymnon, ok. 65 km od lotniska w Heraklionie, ok. 85 km od lotniska w Chanii. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 100 m od hotelu.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, wąska, piaszczysto-żwirowa. Położona w małych kamienistych zatoczkach. Leżaki i parasole dodatkowo płatne, za ręczniki kąpielowe pobierany jest depozyt.

    Hotel

    Ekskluzywny kompleks składający się z budynku głównego i bungalowów otoczonych bujnym ogrodem. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, 4 windy, kącik telewizyjny, restauracja główna, 5 barów. Odpłatnie: 2 restauracje ? la carte (śródziemnomorska i meksykańska), Internet Wi-Fi, mini market, sala konferencyjna, wypożyczalnia samochodów. Hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 4*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 359 elegancko umeblowanymi pokojami, w budynku głównym i w bungalowach, z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, mini bar (uzupełniony raz w dniu przyjazdu), suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, bungalowy z możliwością 1 dostawki, bungalowy z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, bungalowy z frontalnym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, rodzinne jednopokojowe z możliwością 2 dostawek, junior suite z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek.

    Wyżywienie

    2 posiłki: śniadania (07:00-10:00) i obiadokolacje (19:00-22:00) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 4 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-10:00), późne śniadania (10:00-11:00), obiady (12:30-14:30), kolacje (19:00-22:00). Goście mają możliwość skorzystania raz w trakcie pobytu z bezpłatnego obiadu w barze Dionysos (wymagana wcześniejsza rezerwacja) oraz bezpłatnej kolacji w restauracji ? la carte (kuchnia śródziemnomorska, wymagana wcześniejsza rezerwacja). Ciepłe przekąski dostępne są w Ouzo Barze w godzinach 10:00-18:00 (czynny od czerwca do września). W wybranych barach w godzinach 10:00-23:45 podawane są napoje bezalkoholowe, alkohole lokalne oraz importowane alkohole dostępne w menu all inclusive. Markowe i importowane alkohole (poza menu all inclusive) oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:45 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: 4 baseny (3 z wodą słoną i 1 kryty podgrzewany z wodą słodką, leżaki i parasole bezpłatne, za ręczniki kąpielowe pobierany jest depozyt), animacje dzienne i wieczorne, tenis stołowy, siatkówka, siatkówka plażowa, joga, strzelanie z łuku, rzutki, 2 korty tenisowe. Odpłatnie: mini SPA (sauna, jacuzzi, sala fitness, siłownia), oświetlenie kortów tenisowych, nauka gry w tenisa, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik z wodą słodką, plac zabaw, mini klub (dla dzieci w wieku 4-7 lat), maxi klub (dla dzieci w wieku 8-12 lat), klub dla nastolatków (w wieku 13-18 lat, czynny w lipcu i sierpniu), specjalne menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie), możliwość wynajęcia opiekunki za dodatkową opłatą.

    Kontakt do hotelu

    www.iberostar.com / Tel.: 00 30 283 405 12 90


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    Mouzenidis Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Kreta - Rethymnon

    Opis

    Malownicza okolica uzdrowiskowa, rozległy teren, wybór pokoi, sport i rozrywki, usługi konferencyjne, SPA, wysoka jakość obsługi.

    Położenie

    3 km od wioski rybackiej Panormo, 18 km od Rethymno, 65 km od Heraklionu, 65 km od lotniska w Heraklionie i 85 km od lotniska w Chanii.

    Wyżywienie

    Obiadokolacja All Inculsive

    Pokoje

    359 pokoi: Doubles Promo, Single & Double Rooms SV/GV (około 16-18 m2), Bungalows SV/GV/FSV (około 18 m2) , Family Rooms GV/FSV (około 32 m2), Junior Suites SV/FSV (około 30 m2).

    W pokojach: klimatyzacja, telefon, Wi-Fi (płatne), TV SAT (kanały muzyczne, kanał rosyjskojęzyczny), lodówka, sejf (płatny), łazienka (wanna/prysznic), suszarka do włosów, balkon/taras. Podwójne łóżko.

    Junior Suite: Łóżko dwuosobowe i sofa.

    Family Room: znajduje się w głównym budynku lub w bungalowie. Łóżko dwuosobowe z 2 materacami, 1 lub 2 sofy.

    Pokoje sprzątane codziennie. Zmiana pościeli - 2 razy w tygodniu.

    Sport

    Animacja (bezpłatnie)
    Tenis stołowy, siatkówka, siatkówka plażowa, piłka wodna, aerobik, step aerobik, joga, aerobik w wodzie, rzutki.
    Korty tenisowe nie są oświetlone.

    Za dodatkową opłatą
    Sporty wodne: narty wodne, banan, parasailing, kajakarstwo, rower wodny, nurkowanie.
    Lekcje tenisa, korty tenisowe z oświetleniem
    Sejf, mini spa, sala fitness, leżaki na plaży

    O wyżywieniu

    All inclusive 2017


    R?stauracja główna "Dias"
    Wczesne śniadanie: 05:00-07:00
    Śniadanie amerykańskie: 07:00-10:00
    Lunch: 12:30-14:30
    Kolacja: 19:00-22:00
    Późna kolacja: 22:00-01:00 (standardowe menu)

    Snack Bar "Dionyssos": 10:00-18:00 (zamówienia przyjmowane do 17:30)
    Późne śniadanie: 10:00-11:00
    Lunch (1 raz w tygodniu - wymagana wcześniejsza rezerwacja): 12:00-16:00
    Kawa -  przez godzinę po południu.

    Restauracja a la carte "Thalassa"
    19:00-22:00 (5 razy w tygodniu)
    1 tematyczna lub uroczysta kolacja raz w tygodniu - wymagana wcześniejsza rezerwacja.

    Restauracja meksykańska "La Hacienda"
    19:00-22:00 (5 razy w tygodniu), standardowe menu, wymagana rezerwacja, otwarta czerwiec-wrzesień.

    Bary
    Lobby bar 17:00-01:00 (zamówienia przyjmowane do 23:45)
    Bar przy basenie 10:00-18:00 (zamówienia przyjmowane do 17:45)
    Disco 22:30-01:15 (6 razy w tygodniu, zamówienia przyjmowane do 01:00)
    Ouzo bar 10:00-18:00 (zamówienia przyjmowane do 17:30, czerwiec-wrzesień)
                 12:00-16:00 lunch z przekąskami kuchni greckiej

    Napoje: napoje bezalkoholowe, piwo, wino domowe podawane w kieliszkach, gorące napoje, w tym espresso, cappuccino i kawa bezkofeinowa, tematyczne koktajle, wybór lokalnych i międzynarodowych napojów alkoholowych.

    Po przyjeździe w pokoju - mini-bar (2 napoje, 2 butelki wody, 2 piwa, 1 sok, 1 butelka wina Iberostar).


    Hotel nie oferuje posiłków na zimno i lunch pakietów.
    !Administracja hotelu zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie all inclusive bez uprzedzenia.

    Odległość od morza

    0 m


    Grecos Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    ****+

    REGION

    Grecja/Kreta Zachodnia/Panormo

    All Inclusive

    Warto podkreślić

    - Bogata infrastruktura - Rozległa wioska wakacyjna - Bezpośrednio przy plaży

    Okiem Grecosa

    Położony bezpośrednio przy plaży, w otoczeniu zieleni, rozległy kompleks hotelowy należący do sieci IBEROSTAR, charakteryzuje się serwisem na najwyższym poziomie.

    Położenie

    • bezpośrednio przy morzu • Panormo ok. 6km • Rethymnon ok. 26km • lotnisko w Chanii ok. 95 km

    Plaża

    • kamienista • ok. 100m od plaży • łagodne wejście do wody • leżaki i parasole (odpłatnie)

    Hotel

    • budynek głowny i bungalowy • restauracja • Wi-Fi (odpłatnie na terenie całego hotelu) • 454 pokoje • kategoria lokalna 4*

    Pokoje

    • 2-os.(ok. 24m2), możliwość 1 dostawki • klimatyzacja (bezpłatnie) • TV-SAT • telefon • lodówka • łazienka- wanna/prysznic, suszarka • balkon • widok na morze za dopłatą

    Wyżywienie

    • śniadania i obiadokolacje • All Inclusive za doplatą • do kolacji obowiązuje strój formalny

    All Inclusive

    • śniadanie, lunch, kolacja - bufet • przekąski (12.30-15.00)

    • napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach do 1

    00

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie • 1 basen ze słodką wodą • 3 baseny ze słoną wodą • kryty basen • leżaki i parasole przy basenie • 3 korty tenisowe • kosztkówka Odpłatnie • masaże, sauna, siłownia • salon piękności

    Dla dzieci

    • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • brodzik dla dzieci • plac zabaw • program animacyjny

    CENA OBEJMUJE

    przelot samolotem Polska - Chania - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


    Mapa Hotelu Iberostar Creta Marine
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
    Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
    Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
    Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
    Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
    Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
    Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
    Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
    Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Iberostar Creta Marine

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Marine:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Hotel
      5.4
    • Pokoje
      5.1
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      i sport
      5.1
    • Obsługa
      5.7
    HolidayCheck
    Ocena Iberostar Creta Marine:
    5.4 / 6

    Bardzo przyzwoity hotel 2007-06-25
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Marine:
    • Lokalizacja
      4.3
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      4.7
    • Obsługa
      5.0

    Hotel ustronnie i rozlegle położony (obok hotel Creta Panorama), oprócz budynku głównego pokoje w bu...
    więcej

    5.2
    Luksusowy hotel w spokojnej okolicy 2008-03-08
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Marine:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.5

    4.8
    W rzeczywistości lepszy niż na zdjęciach! 2008-08-15
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Marine:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Rewelacyjny hotel 2008-08-20
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Marine:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel jest pięknie położony . Ma 3 plaże i 3 baseny (w tym jeden kryty) . Gorąco polecam ten hotel ....
    więcej

    6.0
    Fajna baza wypadowa do zwiedzania 2008-08-21
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Marine:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    4.8
    Odradzam 2009-07-10
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Marine:
    • Lokalizacja
      2.8
    • Pokoje
      2.5
    • Wyżywienie
      2.8
    • Atrakcje
      1.8
    • Obsługa
      2.5

    Brud w pokojach, fatalna plaża, za mało leżaków przy basenie, w restauracji pełno much, posiłki jedn...
    więcej

    2.6
    Po raz pierwszy i ostatni 2009-09-27
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Marine:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      1.5
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      1.0

    2.2
    Taki sobie hotel, praktycznie bez plaży 2011-10-16
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Marine:
    • Lokalizacja
      4.6
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      3.3
    • Obsługa
      4.7

    Plusy: duży basen + mały, kameralny w innym miejscu. Minusy: wylkaniczna plaża. Większość pokoi ma...
    więcej

    4.4
    Obiektywnie o Iberostar Creta Marine 2012-10-02
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Marine:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.3
    Polecam 2013-07-23
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Marine:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Bardzo dobry hotel z małymi mankamentami 2015-09-08
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Marine:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5

    Iberostar Creta Marine - możliwości zakwaterowania:

    1 os. standard z widokiem na morze
    2 os. bungalow
    Room SingleUse SeaView TypeA
    2 os. standard
    2 os. standard z widokiem na morze
    Suite Junior SeaView TypeB
    Room Double SeaView TypeB
    Room Double GardenView TypeB
    Bungalow SeaView TypeB
    Room Double SeaView TypeB
    Family GardenView TypeA With Connecting Door
    Suite Junior SeaView TypeB
    Double Room Priority SeaView TypeA
    Room Double GardenView TypeA
    Double Room Priority SeaView TypeB
    Bungalow SeaView TypeA
    Bungalow SeaView TypeB
    Room Double GardenView TypeA
    Bungalow GardenView TypeA
    Suite Junior SeaView TypeA
    Bungalow GardenView TypeA
    Double Room Priority SeaView TypeA
    Room SingleUse SeaView TypeB
    Bungalow SeaView TypeA
    Family GardenView TypeB With Connecting Door
    Room Double SeaView TypeA
    Room SingleUse SeaView TypeB
    Family GardenView TypeA With Connecting Door
    Room Double GardenView TypeB
    Room SingleUse SeaView TypeA
    Double Room Priority SeaView TypeB
    Suite Junior SeaView TypeA
    Room Double SeaView TypeA
    Bungalow GardenView TypeB
    Family GardenView TypeB With Connecting Door
    Bungalow GardenView TypeB

    Iberostar Creta Marine - Możliwości wyżywienia:


    Iberostar Creta Marine - miasta wylotu:


    Iberostar Creta Marine - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Iberostar Creta Marine? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00