cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Golf Residence, Port el Kantaoui
  • Hotel Golf Residence, Port el Kantaoui
  • Hotel Golf Residence, Port el Kantaoui
  • Hotel Golf Residence, Port el Kantaoui
  • Hotel Golf Residence, Port el Kantaoui
  • Hotel Golf Residence, Port el Kantaoui
  • Hotel Golf Residence, Port el Kantaoui
  • Hotel Golf Residence, Port el Kantaoui
  • Hotel Golf Residence, Port el Kantaoui
  • Hotel Golf Residence, Port el Kantaoui
  • Hotel Golf Residence, Port el Kantaoui
  • Hotel Golf Residence, Port el Kantaoui
1 / 12
Ocena
hotelu:
4.2 / 5
Najbliższy termin
30.04 - 07.05
już od 1511 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
08.10 - 15.10
już od 1373 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Golf Residence
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Golf Residence
star 3

Tunezja: Port el Kantaoui
Ocena hotelu Golf Residence:
4.2 / 5
Średnia z 11 opinii
Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    3.8
  • Pokoje
    3.6
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.1
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 października 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ceniony przez gości, atrakcyjny cenowo hotel położony w centrum tętniącego życiem Port el Kantaoui. Idealna propozycja dla osób młodych i aktywnych!

Hotel Golf Residence w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ceniony przez gości, atrakcyjny cenowo hotel położony w centrum tętniącego życiem Port el Kantaoui. Idealna propozycja dla osób młodych i aktywnych!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • basen zewnętrzny
  • basen kryty
  • 2 bary
  • restauracja
  • taras do opalania
  • dyskoteka

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w lobby i barze, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • minimarket

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

233

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Sport i wellness

W cenie
  • siatkówka
Płatne
  • masaże

rozrywka

  • dyskoteka
  • program rozrywkowy

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
  • 2-3 os.
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • wanna
  • WC
  • TV
  • telefon
  • Wi-Fi (w cenie)
Pokój 2-osobowy standard DZX1
  • 1-3 os.
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • wanna
  • WC
  • TV
  • telefon
  • Wi-Fi (w cenie)

Wyżywienie

Pełne wyżywienie
  • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu)
  • Dwa posiłki
    • śniadania i obiadokolacja (w formie bufetu)

    W okolicy

    •  w miejscowości Port El Kantaoui
    • ok. 500 m do prywatnej piaszczystej plaży
    •  ok. 300 m do przystani jachtowej
    •  czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ceniony przez gości, atrakcyjny cenowo hotel położony w centrum tętniącego życiem Port el Kantaoui. Idealna propozycja dla osób młodych i aktywnych!

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    ok. 500 m od centrum PORT EL KANTAOUI, ok. 7 km od Sousse, sklepy i mini-market ok. 200 m od hotelu, w pobliżu hotelu aqua park; ok. 25 km od portu lotniczego w Monastirze; taksówki: ok. 2 TND/Port El Kantaoui, ok. 8 TND/Sousse.

    Plaża

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 600 m od hotelu, dojście ulicą lub dojazd bryczką (hotelową, co 30 min), bezpłatne parasole i leżaki.

    Hotel

    czterogwiazdkowy, zadbany, częściowo odnowiony w 2011 r., 233 pokoje, 1 budynek, 3 piętra, lobby, recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja Golf Bra - á la carte, kuchnia tunezyjska i międzynarodowa; kawiarnia mauretańska, bar w lobby, bar Aladin, bar przy basenie, bar przy plaży, kantor, sklep z pamiątkami; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 2 TND/tydz., depozyt: 20 TND), fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    Pokój

    standardowy: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), zadbany, klimatyzowany (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (wanna, wc; suszarka, na zamówienie), telewizja satelitarna, telefon, mini-bar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon.

    Sport i rozrywka

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, gł. do 2,3 m, wydzielona część dla dzieci, gł. 0,6 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; tenis stołowy, boccia, siatkówka; plac zabaw dla dzieci, amfiteatr, dyskoteka, dzienne i wieczorne animacje; za opłatą: 2 korty tenisowe, mini-klub, bilard, gry komputerowe; centrum wellness: bezpłatnie: kryty basen, nieregularny kształt, słodka woda, gł. do 1,2 m; płatne: sauna, hammam, fitness, masaże; oferta zewnętrzna: ok. 600 m od hotelu 36-dołkowe pole golfowe.

    Cena zawiera

    przelot,
    zakwaterowanie,
    wyżywienie wg opisu,
    transfery lotnisko-hotel-lotnisko,
    opiekę polskojęzycznego rezydenta,
    ubezpieczenie.
    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ceniony przez gości, atrakcyjny cenowo hotel położony w centrum tętniącego życiem Port el Kantaoui. Idealna propozycja dla osób młodych i aktywnych!

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Skromny hotel znajduje się w gwarnej, turystycznej dzielnicy - Port El Kantaoui, ok. 6 km od historycznej medyny w Sousse (dojazd lokalną taksówką za ok. 8 TND lub lokalnym autobusem), ok. 30 km od lotniska w Monastirze i ok. 35 km od lotniska w Enfidhi. Od pięknego portu jachtowego dzieli go ok. 300 m. W bezpośrednim sąsiedztwie hotelu znajdują się restauracje, puby, kawiarenki, dyskoteka i liczne sklepy z pamiątkami. Hotel sąsiaduje z wesołym miasteczkiem Hannibal Park, jak również z niedużym aquaparkiem. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Plaża:

    Obiekt oddalony o ok. 550 m od plaży, do której można dojechać bezpłatną hotelową dorożką (kursuje tylko w wysokim sezonie co ok. 30 min.). Serwis plażowy dodatkowo płatny (komplet: leżak, parasol i materac ok. 0,5 EUR/dzień). Hotel nie prowadzi serwisu ręczników kąpielowych.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, basen, brodzik dla dzieci, restauracja główna, pizzeria przy basenie, snack bar przy plaży (czynny lipiec-sierpień), lobby American bar, sala telewizyjna, kantor wymiany walut, sejf w recepcji (za opłatą ok. 1 EUR/dzień i kaucja zwrotna za klucz ok. 10 EUR), sala konferencyjna, taras słoneczny, mini club dla dzieci (w wyznaczonych godz., w sezonie lipiec-sierpień). Leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne. Materace - płatne dodatkowo ok. 1 TND/dzień. Hotel nie prowadzi serwisu ręczników kąpielowych. Za dodatkową opłatą: 2 korty tenisowe, bilard.
    Pokoje:

    Pokoje typu standard z widokiem na basen, ogród lub ulicę (możliwość 1 dostawki dla dzieci lub dorosłych), posiadają balkon lub taras, łazienkę (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów dostępna w miarę dostępności w recepcji za kaucją 10 TND), TV, telefon, minibar (płatny). Klimatyzacja w pokojach działa w wysokim sezonie (lipiec-sierpień).
    Wyżywienie:

    HB: śniadanie (06:00-9:30) i obiadokolacja (18:30-21:00) w formie szwedzkiego stołu w restauracji głównej, napoje do kolacji dodatkowo płatne.
    FB plus: śniadanie (06:00-9:30), lunch (12:30-14:00) i kolacja (18:30-21:00) w restauracji głównej - do lunchu i kolacji napoje w ilości limitowanej (1 napój/os./do posiłku) w cenie, do wyboru dla dorosłych kieliszek wina lub piwa i bezalkoholowy napój oraz dla dzieci: napoje gazowane lub woda mineralna.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi zajęcia animacyjne oraz sportowe w ciągu dnia i wieczorem: gry, zabawy, tenis stołowy, siatkówka, gimnastyka. Za dodatkową opłatą sporty wodne na plaży.
    Internet:

    Bezpłatny internet Wi-Fi w recepcji.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Naszym zdaniem:

    Podstawowa skromnaopcja dedykowana osobom o mniejszych wymaganiach i ograniczonym budżetem. Głównym atutem hotelu jest jegu położenie w centrum turystycznej dzielnicy z bardzo dużym wyborem różnych atrakcji.
    Opinie klientów:

    Klienci oceniają ten hotel na 4.9/6. Sprawdź opinie:
    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu
    Wyloty z: Warszawy, Gdańska, Wrocławia, Poznaniai Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    UWAGA!!!
    Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Wycieczki lokalne

    SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok. 80 EURO/os lub 95 $ dorosła, dziecko (2-12lat)-50%

    Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                               W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Południe kraju to również okazja zobaczenia bujnych oaz pustynnych z milionem palm, na których rożnie jeden z najlepszych gatunków daktyli na świecie. (możliwość wjazdu bryczką do oazy-płatne fakultatywnie ok 12 dt).Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
    W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.

    TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 35 EURO/40 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  

    Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.
    EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%

    Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.
    REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.20 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMahdii dzieci (2-12 lat) -50%

    Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.
    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
    Inne

    TUNEZJA informacje ogólne


    Waluta
    TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
    Napiwki
    Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
    Wiza
    Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
    Czas
    Czas taki jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
    Poczta
    W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Tunezja
    Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
    Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:
    Port el Kantaoui
    Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.
    Monastir
    Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.
    Hammamet
    Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.
    Mahdia
    Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ceniony przez gości, atrakcyjny cenowo hotel położony w centrum tętniącego życiem Port el Kantaoui. Idealna propozycja dla osób młodych i aktywnych!

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Tunezja/Wybrzeże Wschodnie

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

    Położenie

    - ok. 600 m od plaży - ok. 7 km od Sousse - ok. 40 km od lotniska w Enfidii - ok. 30 km od lotniska w Monastirze - ok. 1 km od hotelu znajduje się pole golfowe - ok. 300 m od hotelu znajduje się port jachtowy

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne), materace (płatne ok. 1 TND)

    Pokoje

    - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon - mini bar - łazienka (WC, wanna/prysznic) - balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, basen kryty, leżaki i parasole przy basenie - tenis stołowy, boisko do siatkówki Płatne - materace (ok. 1 TND) - bilard - jacuzzi, łaźnia turecka, masaże - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - brodzik - mini klub - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

    Wyżywienie

    HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu (napoje płatne przy obiadokola

    FB+

    sniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu (do obiadu i kolacji podawana jest woda butelkowana)

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - lobby bar - snack bar na plaży - bar przy basenie

    Dodatkowe informacje

    - rok otwarcia hotelu 1992, wyremontowany w 2008 r. - inetrnet Wi Fi w recepcji (bezpłatny) - hotel dysponuje 233 pokojami - sejf w recepcji (płatny) - kantor, fryzjer, sklepiki z pamiątkami

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.Cena nie zawiera (PLN): opłata wyjazdowa z Tunezji (70 pln)


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ceniony przez gości, atrakcyjny cenowo hotel położony w centrum tętniącego życiem Port el Kantaoui. Idealna propozycja dla osób młodych i aktywnych!

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    Doskonały zarówno dla rodzin jak i dla poszukiwaczy zabawy i nocnych szaleństw. W ogrodzie palmowym panuje rodzinna atmosfera, pobliski port jest okazją do spacerów, z kolei rozrywkowy klimat zapewnia znajdująca się tuż obok kompleksu dyskoteka - jedna z najmodniejszych w tym regionie oraz pub, sprzedający piwo z własnego mini browaru.

    Położenie

    W kurorcie Port El Kantaoui( 5 min spacerem do Portu), ok. 10 km od mediny w Sousse. W pobliżu 36-dołkowe pole golfowe, sklepy, restauracje, kawiarnie, deptak, Park Wodny Aqua Palace, wesołe miasteczko Hannibal. Lotnisko Enfidha ok. 35 km od hotelu, lotnisko Monastir ok 30 km od hotelu.

    Plaża

    500 m od hotelu, prywatna, z łagodnym zejściem do morza. Do plaży można przejść spacerkiem lub dojechać hotelową bryczką kursującą co 30 min. (w cenie oferty). Parasole, leżaki i materace ok 3 TND/dzień.

    Hotel

    Internet - bezpłatne Wi-Fi w lobby i w barze.   233 pokoje rozmieszczone w jednym, trzypiętrowym budynku.Na terenie hotelu telewizyjna, sklep z pamiątkami i artykułami pierwszej potrzeby, butik, bankomat, punkt wymiany walut, sejf, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów, sala konferencyjna (część usług dodatkowo płatna).  Hotel akceptuje karty kredytowe. Oficjalna kategoria tunezyjska - w trakcie kategoryzacji. Kategoria Touroperatora ****

    Pokoje

    Klimatyzacja sterowana centralnie, łazienkę z wanną (suszarka wypożyczana na zapytanie), TV Sat, telefon, balkon lub taras, mini bar (płatny, na zapytanie). Standardowe - dla 2 osób z możliwością 3 dostawek dla dzieci lub 2 dla osób dorosłych, z widokiem na ogród, basen lub ulicę. Pokoje 2+3 na zapytanie. Brak możliwości wyboru lokalizacji pokoju. Dostawka dla 2 dzieci może być w postaci większego łóżka lub sofy.

    Rekreacja, sport, atrakcje

    Duży basen otoczony trawnikiem, taras do opalania (leżaki i parasole bezpłatne, materace dodatkowo płatne, nie ma możliwości wypożyczenia ręczników), basen kryty. Bezpłatnie przykładowe zajęcia i atrakcje sportowe- tenis stołowy, bule, siatkówka, program rozrywkowy, gry i zabawy w ciągu dnia przy basenie, wieczorami rozrywka w amfiteatrze lub w hotelu. Przy hotelu znajduje się dyskotek oraz pub (płatne). Płatnie - korty tenisowe, bilard, pokój gier, centrum odnowy biologicznej, sauna, hammam, fitness, masaże, sporty wodne na plaży (poza ofertą hotelu).

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, w pokojach łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie), mini klub (czynny w wysokim sezonie, dodatkowo płatny).

    Wyżywienie

    Śniadania i obiadokolacje (HB) lub pełne wyżywienie (FB) - śniadania, obiady i kolacje, w formie bufetu (napoje dodatkowo płatne, kawa i herbata podawana do śniadań).

    Restauracje i bary

    Restauracja główna, restauracja a la carte i pub Golf Brau (kuchnia tunezyjska i międzynarodowa), bar w lobby, bar na plaży, bar z przekąskami przy basenie, bar amerykański, kawiarnia mauretańska, bar w dyskotece.

    Informacje dodatkowe

    Bar na plaży i bar przy basenie czynne w wysokim sezonie. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w hotelu. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-październik 2018. UWAGA! Cena nie obejmuje obowiązkowego lokalnego podatku turystycznego. Opłatę należy uregulować w hotelowej recepcji, przed zakwaterowaniem. Wysokość podatku: hotele 2* - 1 TND za noc/os; hotele 3* -  2 TND za noc/os; hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os. Podatek nie obejmuje dzieci do lat 12. Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (7 dni).

    Świadczenia w cenie

    Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT. 

    Warto wyróżnić

    * położenie 500 m od mariny w Portcie el Kantaoui * pokoje rodzinne * znana dyskoteka przy hotelu * pub z lokalnym browarem * rodzinna, luźna atmosfera


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ceniony przez gości, atrakcyjny cenowo hotel położony w centrum tętniącego życiem Port el Kantaoui. Idealna propozycja dla osób młodych i aktywnych!

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF4

    KATEGORIA Tunezyjska

    ****

    Położenie

    *    Hotel znajduje się  w  turystycznej  dzielnicy  Sousse - Port El Kantaoui (7 km od centrum Sousse), 25 km od lotniska w Monastirze, 30 km od lotniska w  Enfidha. Wokół hotelu znajduję się wiele  sklepów, kawiarni i restauracji.

    PLAŻA

    *    Piaszczysta plaża oddalona jest 800 m od hotelu (bezpłatny dojazd dorożką). Leżaki i parasole na plaży i basenie

    ZAKWATEROWANIE

    *    233 pokoje; *    Typy pokoi: standardowe; *    Wyposażenie: klimatyzacja (okresowo), łazienka, telefon, telewizor, mini bar. Istnieje możliwość wypożyczenia suszarki - depozyt 5 DT za cały pobyt.

    RESTAURACJE I BARY

    *    Restauracja główna, restauracja a'la carte, kawiarnia mauretańska; *    4  bary:  lobby  bar, snack  bar, American  bar,  bar w dyskotece.

    Wyżywienie

    *    HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji są płatne dodatkowo; *    FB+ - 3 posiłki dziennie w formie bufetu. Do posiłków przysługuje woda mineralna oraz kieliszek wina, piwo lub napój bezalkohowy

    SPORT I ROZRYWKA

    *    2 baseny - zewnętrzny i wewnętrzny; *    Bezpłatnie: boisko do siatkówki, tenis stołowy, animacje w sezonie letnim; *    Odpłatnie: sporty wodne na plaży, bilard, sauna, łaźnia turecka, masaże.

    DLA DZIECI

    *    Brodzik, mini klub, animacje.

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    *    Recepcja czynna całą dobę, sejf (dodatkowo płatny), Wi-Fi w lobby, kantor wymiany walut, fryzjer, sala konferencyjna, sklepiki.

    NASZYM  ZDANIEM

    *    Niewątpliwym atutem hotelu jest jego położenie w znanej turystycznej dzielnicy Port El Kantaoui, 300 m od pięknego portu oraz blisko Aquaparku w Sousse. *   Hotel polecany jest dla każdego Klienta, a zwłaszcza dla osób nastawionych na rozrywkę.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ceniony przez gości, atrakcyjny cenowo hotel położony w centrum tętniącego życiem Port el Kantaoui. Idealna propozycja dla osób młodych i aktywnych!

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Usytuowany w turystycznej dzielnicy Port El Kantaoui, 300 m od pięknego, malowniczego Portu El Kantaoui, gdzie znajdują się liczne sklepy, kawiarnie i restauracje. Oddalony 7 km od centrum Sousse, 25 km od lotniska w Monastirze, ok. 30 km od lotniska w Enfidha. W odległości ok. 500 m od hotelu znajduje się 36 dołkowe pole golfowe.

    Plaża:

    Hotelowa, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, oddalona 600 m, do której można dojechać hotelową dorożką. Leżaki na plaży i przy basenie za opłatą, parasole bezpłatnie.

    Hotel:

    Kategoria lokalna: 4*

    Popularny, zadbany hotel, polecany klientom lubiącym dobrą zabawę. Zbudowany w klasycznym tunezyjskim stylu na planie gwiazdy, trzypiętrowy budynek posiada łącznie 233 pokoje.

    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, restauracja główna, restauracja a 'la carte, pizzeria, snack bar, snack bar przy plaży, American Bar, lobby bar, bar przy basenie, kawiarnia mauretańska, sejf w recepcji, fryzjer, sklepiki, dyskoteka, parking.
    Hotel akceptuje karty kredytowe: Visa i Master Card.

    Internet:

    Punkt internetowy za opłatą, bezpłatne Wi-Fi w lobby.

    Sport i rekreacja:

    Bezpłatnie: basen, kryty basen, brodzik dla dzieci, tenis stołowy, siatkówka.
    Odpłatnie: dwa korty tenisowe, bilard, sauna, jacuzzi, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci:

    Basen, mini klub, łóżeczka na życzenia.

    Zakwaterowanie:

    Pokój typu Standard: dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażony w łazienkę z suszarką do włosów, centralną klimatyzację – czynna sezonowo, TV/SAT, telefon, bezpłatne Wi-Fi, minibar za dopłatą, balkon.

    Wyżywienie:

    HB [Half board]: śniadanie i obiadokolacja w formie szwedzkiego stołu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

    Udogodnienia dla osób niepełnosprawnych:

    Na zapytanie istnieje możliwość zarezerwowania pokoju przystosowanego dla osób niepełnosprawnych.

    Cena:

    Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
    Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    Informacje dodatkowe:

    http://www.hotelgolfresidence.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ceniony przez gości, atrakcyjny cenowo hotel położony w centrum tętniącego życiem Port el Kantaoui. Idealna propozycja dla osób młodych i aktywnych!

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Hotel położony blisko eleganckiego kurortu Port El Kantaoui oraz znanego pola golfowego. Jest lubiany i ceniony przez wielu gości, atrakcyjna oferta cenowa.

    Położenie

    Hotel położony w turystycznej dzielnicy Port El Kantaoui, ok. 5 km od Mediny w Sousse ok. 30 km od lotniska w Monastirze i ok. 35 km od lotniska w Enfidhii. Plaża znajdusię się ok 500 m od Hotelu, do którego można dojechać hotelową dorożką. W pobliżu hotelu znajduje się aquapark.

    Wyposażenie

    Czterogwiazdkowy hotel posiadający 233 pokoi w 1 budynku na 3 piętrach. Obiekt posiada lobby, recepcje, restauracje główną (dania w formie bufetu, kuchnia tunezyjska i międzynarodowa), kawiarnia mauretańska, bar w lobby, bar przy basenie, bar przy plaży, kantor, sklep z pamiątkami. Odpłatnie: sejf w recepcji, fryzjer, w pobliżu Hotelu znajduje się dyskoteka.

    Pokoje

    233 standardowych pokoi z balkonem lub tarasem mające widok na ogród lub basen. Pokoje wyposażone w łazienkę z wanną lub kabiną prysznicową, klimatyzację (działa okresowo 15.06 - 15.09), TV sat, telefon.

    Wyżywienie

    HB: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji są płatne dodatkowo.

    Sport i rozrywka

    Basen (leżaki i parasole bezpłatnie, materace dodatkowo płatne ok. 2 DT), basen kryty, tenis stołowy, boisko do siatkówki, siłownia, animacje dostępne w ciągu dnia, pole golfowe (36 dołków) w odległości ok. 500 m od hotelu. Przy hotelu znajduje się bardzo popularna dyskoteka. Odplatnie: bilard, sauna, masaże i jacuzzi, sporty wodne na plaży (m.in. żeglarstwo, windsurfing, narty wodne, nurkowanie), jazda konna.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw.

    Uwagi

    Od obywateli RP wiza nie jest wymagana. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Informujemy, że zgodnie z decyzją Ministerstwa Turystyki Tunezji z dniem 31 sierpnia 2015 roku zostaje zniesiona opłata pobierana od turystów wyjeżdżających z Tunezji. Poniżej zamieszczamy oficjalny komunikat: Ministerstwo Turystyki Tunezji uprzejmie informuje, że z dniem 31 sierpnia 2015 r. oraz zgodnie z zapisami Ustawy o finansach publicznych z 2015 r., została zniesiona opłata w wysokości 30 dinarów tunezyjskich pobierana od turystów zagranicznych wyjeżdżających z Tunezji".

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.  


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Mapa Hotelu Golf Residence
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Golf Residence

    5.0
    zdecydowanie polecam

    bardzo jestem zadowolona z pobytu .czysto.obsługa bardzo miła

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.0
    polecam

    Bardzo ładny teren hotelu Golf Residence. Sympatyczny basen i zieleń wokół, do centrum Portu El Kantaoui też bliziutko, można wyskoczyć na piwo wieczorem do pobliskiej knajpki. Plaża oddalona trochę od hotelu ale piaszczysta, szeroka. Tunezja to bardzo duży kraj mamy jechać niebawem w inny region

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    1.7
    zdecydowanie odradzam

    Nigdy więcej w tym hotelu.Spędzałam tam wakacje w tamtym roku.koszmarna obsługa.Muzyka całonocna z dyskoteki.Nie można spać.Odradzam.

    POLECAM:
    Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
    1.7
    4.0
    polecam

    hotel taki sobie... bywałem już w lepszych. obdrapany, zaniedbany, pokoje pilnie do remontu bo się po prostu sypią... gdyby nie jego stan techniczny byłby świetny, bo jedzenie jest ekstra, w dużej ilości, jednak po dwóch tygodniach się nudzi, jest blisko żeby wyjść gdzieś wieczorem albo pojechać do Sousse. wg mnie 6/10

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.0
    polecam

    Fajnie położony, blisko do różnych sklepów, kawiarni, klubów. Ładny basen, trochę mały. Pokoje całkiem w porządku, myślałam że będą gorsze. Dobre miejsce na wycieczki i samodzielne zwiedzanie kraju :)

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.7
    zdecydowanie polecam

    jeden z najlepszych hoteli w tunezji! wszystko czyste, zadbane, personel uprzejmy i pomocny. blisko do sousse, jeżdżą taksówki i busy, przystanek 100m od hotelu. jedzenie bardzo dobre, urozmaicone, mnóstwo animacji dla dzieciaków i dorosłych. internet w lobby trochę wolny. pozdrawiam i polecam

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Hotel jest ładny, dość czysty w porównaniu do otoczenia. Pokoje komfortowe z dużymi, wygodnymi łózkami, codziennie przychodzi pani i sprząta. Jedzenie w odpowiedniej ilości, smaczne, typowe lokalne i mocno przyprawione. Niedaleko kluby, dyskoteki i aquapark. Spodoba się młodym i aktywnym :)

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.3
    polecam

    jak za te cene spodziewalismy sie czegos duzo gorszego, jednak jestemy mile zaskoczeni. hotel jest moze i maly i troche zaniedbany, ale badzo przytulny, pokoje sa w porzadku, klimatyzacja sprawna, super animacje gimnastyka sporty tance od rana do wieczora, do plazy trzeba kawalek przesc ale mimo to jest blisko, polecamy na fajne wkaacje :):):)

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    5.0
    zdecydowanie polecam

    To nasz trzeci wyjazd do Tunezji...najlepszy... Hotel super, lokalizacja rewelacja, jedzonko pyszne i urozmaicone na maxa...no i jak zawsze niezmienna serdeczność Tunezyjczyków. Dla wszystkich jadących pierwszy raz do kraju arabskiego radzimy zapozanć się odrobinkę z kulturą i zwyczajami mieszkańców tego kraju gdyż wielu turystów wyjeżdża i na miejscu są rozczarowani np. innym postrzeganiem czystości przez tubylców lub ich tradycją handlu i targowania. Jesteśmy bardzo zadwoleni z dwytygodniowego urlopu spędzonego w tym hotelu...polecamy wszystkim...Rodacy zabierajcie więcej uśmiechu ze sobą :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.3
    polecam

    Za taką cenę rewelacja,bardzo dobre jedzenie.Bardzo dużo Angliów,0 Rosjan i mało Polaków.Super wakacje.Jedna zastrzeżenie dawno nieodnawiany holl.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, singlom, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      0
    • Hotel
      0
    • Pokoje
      0
    • Wyżywienie
      0
    • Atrakcje
      i sport
      0
    • Obsługa
      0
    HolidayCheck
    Ocena Golf Residence:
    3.5 / 6

    Średnio 2008-06-12
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      1.0
    • Wyżywienie
      2.5
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      1.5

    2.3
    Hotel jest super jak na 3 gwiazdki 2008-08-08
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.5

    5.0
    Hotel nie jest taki zły jak inni twierdza 2008-08-18
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.7

    Hotel nie jest najnowszy ale jak za takie pieniadze to jest ok, w pokojach sprzatne jest codziennie,...
    więcej

    5.0
    Całkiem przyzwoite 3 gwiazdki 2008-10-10
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      3.5

    3.8
    Polecam 2008-10-16
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Rewelacyjne położenie- blisko sklepy, dyskoteki, port i plaża. Bezproblemowa możliwość dojazdu do S...
    więcej

    5.7
    Idealny stosunek ceny do jakosci.Polecam! 2008-10-20
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.8
    • Obsługa
      6.0

    Bardzo fajne miejsce na spędzenie urlopu z całą rodziną.Jesteśmy bardzo zadowoleni zarówno z samego ...
    więcej

    5.3
    Godny polecenia 2008-11-29
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.3

    Hotel przyjemny i godny polecenia, duży basen, codziennie animacje, dobre jedzenie, blisko do centru...
    więcej

    5.3
    Wszystko idealne, naprawde polecam. 2009-06-19
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.0

    5.5
    Jak na 3 gwiazdki jest ok! 2009-06-20
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.5

    5.3
    Jest ok 2009-06-21
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      4.0

    4.8
    Nawet fajnie jesli chodzi tylko o wypoczynek 2009-07-02
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      3.5

    4.6
    Trzy gwiazdki 2009-08-28
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      3.5
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.5

    4.3
    Polecam tym, którzy chcą mieć blisko różne rozrywk 2010-06-08
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.3

    polecam, szczególnie osobom młodym, tuż przy hotelu jest dyskoteka, aquapark z animacjami a 100m dal...
    więcej

    5.2
    Hotel godny polecenia. 2010-08-05
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    4.8
    Niewątpliwie godny polecenia 2010-09-28
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Ogólnie o wszystkim 2011-07-24
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    4.8
    Hotel jak najbardziej godny polecenia! 2011-08-25
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Czasy świetności ma dawno za sobą 2011-10-13
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.0

    3.5
    Doskonały hotel, nie tylko dla golfistów 2013-04-14
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Tani hotel w pięknej okolicy 2014-02-27
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.3

    Tani i przyzwoity hotel w bardzo ładnym miejscu, bardzo wiele miejsc do zwiedzania i spędzania wolne...
    więcej

    5.2
    Polecam hotel w ładym miejscu, w dobrej cenie 2014-02-27
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.3
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.7

    Bardzo polecam ten Hotel. Jego standard przewyższa jego 3 gwiazdki, Basen na zewnątrz mógłby być wię...
    więcej

    5.2
    Opinia o hotelu Golf Residence Tunezja - polecamy! 2014-05-08
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.5

    Spędzilismy 2 tygodnie ,pod kazdym wzgledem bylismy bardzo zadowoleni.,czysto ,super wyzywienie, upr...
    więcej

    5.8
    Super urlop w Tunezji 2014-06-07
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Hotel położony w pięknej miejscowości, niedaleko portu. Obsługa bardzo sympatyczna, uśmiechnięta, pr...
    więcej

    5.8
    Rozczarowani... 2014-07-05
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      1.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    3.0
    Fajny hotel, można odpocząć. 2014-07-12
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      6.0

    4.8
    Ramadan w Tunezji 2014-07-14
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      2.5
    • Obsługa
      4.7

    hotel w porządku basen średni plaża mała leżaki dostępne za materac 1td pokój średni sprzątany co dz...
    więcej

    4.3
    Wakacje w Tunezji- Golf Residence 2014-07-18
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    5.2
    Przyjemne miejsce do odpoczynku 2014-07-26
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      4.0

    4.0
    Kiepski hotel - kiepska Tunezja 2014-08-15
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      2.8
    • Wyżywienie
      1.5
    • Atrakcje
      2.5
    • Obsługa
      3.5

    Kiepska Tunezja - kiepski hotel. Ogólnie w całej Tunezji panujący brud i smród który nie daje o sobi...
    więcej

    3.2
    Fajnie, ale bez fajerwerek 2014-08-22
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Bardzo fajny hotel 2014-10-03
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Residence 2014-10-21
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      5.0

    5.4
    Za tą cenę bardzo ok 2015-06-20
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.7

    Jestem obecnie w tym hotelu i jestem zadowolona jak na tą cenę to b.dobry hotel. Dotychczas spędziła...
    więcej

    5.3
    Hotel Golf Residence 2015-07-13
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.3

    zalety -bardzo duży wybór jedzenia, piękny ogród, czyste pokoje, ciekawe animacje, sympatyczni Tune...
    więcej

    5.4
    Golf Residence...serdecznie i ciepło! 2016-12-22
    Szczegóły oceny hotelu Golf Residence:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0

    Golf Residence - możliwości zakwaterowania:

    1 os. standard
    2 os. standard

    Golf Residence - Możliwości wyżywienia:


    Golf Residence - miasta wylotu:


    Golf Residence - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Golf Residence? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00