cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Atali Village, Kreta
  • Hotel Atali Village, Kreta
  • Hotel Atali Village, Kreta
  • Hotel Atali Village, Kreta
  • Hotel Atali Village, Kreta
  • Hotel Atali Village, Kreta
  • Hotel Atali Village, Kreta
  • Hotel Atali Village, Kreta
  • Hotel Atali Village, Kreta
  • Hotel Atali Village, Kreta
  • Hotel Atali Village, Kreta
  • Hotel Atali Village, Kreta
1 / 12
Ocena
hotelu:
3.8 / 5
Najbliższy termin
16.04 - 23.04
już od 1258 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.04 - 27.04
już od 1258 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Atali Village
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Atali Village
star 3

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Atali Village:
3.8 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Atali Village:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 16 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 kwietnia 2019

Hotel Atali Village w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Atrakcyjny i jednocześnie ekonomiczny hotel, usytuowany na niewielkim wzniesieniu w Bali - cichej i kameralnej, portowej miejscowości, w odległości ok. 50 km od lotniska w Heraklionie i ok. 25 km od Rethymnonu. Zaledwie kilkaset metrów dzieli ten przyjemny hotel od centrum miejscowości z tawernami, restauracjami i barami. Do międzynarodowego lotniska w Chanii ok. 100 km.
UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 1,50 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Piaszczysta plaża o nazwie Livadi Beach znajduje się w odległości 150 m od hotelu. Przejście na plażę przez ulicę. Leżaki i parasole na plaży za dodatkowa opłatą.
Do dyspozycji gości:

W hotelu mieści się recepcja czynna całą dobę, restauracja, TV w lobby, bar, basen z wydzieloną częścią dla dzieci, leżaki i parasole prze basenie (bezpłatne), suszarka do włosów i żelazko (dostępne w recepcji na życzenie), dyskoteka (czynna w godzinach 21:30-23:00), mini market. Dla dzieci wysokie krzesełka w restauracji i plac zabaw.
Pokoje:

W obiekcie znajduje się 214 pokoi. Naszym gościom oferujemy pokoje 2-osobowe z możliwością dwóch dostawek, pokoje typu 2+2, rodzinne i 1-osobowe. Wyposażenie: sejf (płatny dodatkowo - 20 EUR/tydzień), indywidualnie sterowana klimatyzacja (płatna dodatkowo 6 EUR/dzień), telefon, balkon/taras, łazienka (WC, prysznic /wanna). Łóżeczko dla dziecka na życzenie (bezpłatne).
Wyżywienie:

All inclusive, posiłki w formie bufetu: śniadania (7:30-10:00), obiady (12:30-14:00) oraz kolacje (19:00-21:00). Przekąski (ciasta, ciastka) w godzinach 16:00-17:00, lody w godzinach 12:00-14:00. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe rodzimej produkcji dostępne w barze w godzinach 11:00-23:00.
Program sportowy i animacyjny:

Program animacyjny, wieczorne show z greckimi grupami folklorystycznymi i muzyką na żywo, łucznictwo, rzutki, siatkówka, kort tenisowy (sprzęt w cenie), tenis stołowy.
Odpłatnie - bilard oraz sporty wodne na plaży.
Internet:

Internet WI-FI w miejscach ogólnodostępnych (bezpłatny).
Kategoria lokalna:

***
Naszym zdaniem:

Zadbany hotel z programem All Inclusive, umożliwiający komfortowy wypoczynek. Polecany szczególnie rodzinom z dziećmi ze względu na przestronne, schludne pokoje i ciekawy program animacyjny.
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 4.3/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Wrocławia, Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

NAJPIĘKNIEJSZA Z PIĘKNYCH - SANTORINI - cena ok. 140 EUR.
Magiczna wyspa, uważana przez wielu za najbardziej malowniczą z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych plażach. Dla chętnych możliwość udziału w rejsie do czynnego wulkanu z opcją kąpieli (płatne na miejscu). Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie najpiękniejszej greckiej wyspy. Dodatkowo płatne: * transfer do i z portu w Heraklionie koszt 12-16 eu w zależności od hotelu.
ŚLADAMI ZAGINIONEJ CYWILIZACJI ORAZ WENECKI HERAKLION - cena ok. 42 EUR.
To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety nieznanej kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie pozostałości Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji. Potem obejrzą Państwo show, w czasie którego przeplatać będą się animacje komputerowe z grą aktorów. W czasie show przewidziany poczęstunek w stylu minojskim (w cenie). Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, ulica handlowa, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego. Dodatkowo płatne: wstęp do Knossos 15 euro/os, 6 euro park tematyczny z poczęstunkiem minojskim.
WYSPA TRĘDOWATYCH - SPINALONGA - cena ok. 60 EUR.
Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są pozostałości weneckich fortyfikacji, zachowanych w dobrym stanie aż do dziś. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę półwyspu Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla (w cenie). Kolejnym punktem programu będzie jedno z najpiękniejszych miasteczek na Krecie - Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy urzekającego jeziora w centrum miasta. Dodatkowo płatne: 8 euro - wstęp do twierdzy.
WATERPARK ANAPOLIS - cena ok. 35 EUR.
Świetna zabawa dla calej rodzinny w największym w okolicy wodnym parku rozrywki. Liczne zjeżdzalnie oraz baseny gwarantują kilka godzin świetnej zabawy dla każdego. W cenie wstęp do parku wodnego oraz transport w obie strony. Szkoda przegapić.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
Inne

Kreta - informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

1995 r.

Położenie:

na wzgórzu, Bali, 26 km od Rethymnonu, 40 km od lotniska w Heraklionie.

Plaża :

200 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa, publiczna. Parasole i leżaki – płatne. Brak ręczników plażowych.

W Hotelu:

restauracja, bar, basen odkryty.

Pokoje :

w 4 budynkach: 121 pokoi standardowych, klimatyzacja indywidualna (płatna 6 euro dziennie), sejf (płatny), telefon, radio, prysznic, balkon lub taras. Suszarka na życzenie z recepcji.

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne:

internet bezprzewodowy w lobby, siatkówka, rzutki, mini golf, animacje.

Płatne:

kącik internetowy, kort tenisowy, tenis stołowy.

Dla dzieci:

brodzik, plac zabaw, opiekunka (płatna).

Wyżywienie :

All inclusive (10:30 – 23:00)

Posiłki :

śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja.

Napoje zawarte :

lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Grecja - Kreta

Opis hotelu

Ten znany i ekonomiczny hotel dla mniej wymagających Klientów znajduje się w cichej i spokojnej części nadmorskiego kurortu Bali, około 26 km od Rethymnonu i 40 km od Heraklionu. Zaledwie kilkaset metrów dzieli przyjemny hotel od centrum miejscowości z licznymi tawernami, restauracjami i barami. Hotel śmiało można polecić rodzinom z dziećmi, gdyż posiada duże przestronne pokoje, miłą atmosferę i organizuje animacje dla dzieci i dorosłych. Korzystna lokalizacja zapewnia dogodne połączenie autobusowe z Rethymnonem i Heraklionem. Tutejsze wybrzeże stanowi idealne miejsce do nurkowania. Wypoczynek w Bali polecamy osobom szukającym wytchnienia podczas wakacji.





Lokalizacja:

w miejscowości Bali, ok. 200 m od plaży, ok. 60 km od lotniska, ok. 100 m od głównej ulicy, ok. 400 m od centrum handlowego, ok. 1 km od przystanku komunikacji publicznej.



Plaża:

publiczna, piaszczysto-żwirowa, parasole (płatne), leżaki (płatne).



Sport i fitness:

siatkówka, koszykówka, wodny aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, aerobik, mini golf, boule, waterpolo, siłownia.



Sport na plaży:

nurkowanie (płatne), siatkówka, narty wodne (płatne), motorowe sporty wodne (płatne).



Rozrywka:

dyskoteka, program artystyczny raz w tygodniu



Dla dzieci:

opiekunka (płatna), plac zabaw, łóżeczko dziecięce, animacje.



Wyżywienie:

pakiet All Inclusive.



All inclusive zawiera:



śniadanie (7.30 - 10.00), lunch (12.30 - 14.00) i obiadokolację (19.00 - 21.00) w formie bufetu w restauracji. Ciasto i ciastka w godz. 16.00 - 17.00. Pakiet All Inclusive w głównym barze: napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole, kawa, herbata, woda w godzinach 11.00 - 23.00.





Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Obsługa:

Opieka polskiego przedstawiciela.

Kategoria oficjalna

***

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:3- Udogodnienia:3-

liczba pokoi

161, restauracje: 1, room service (płatny), lobby, recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, skrzynka pocztowa, parasole przy basenie, leżaki przy basenie, internet (płatny), internet bezprzewodowy dostępny w lobby i okolicach baru głównego

Opis pokoi

klimatyzacja (płatna 6 EUR/dobę), lodówka, sejf (płatny 20 EUR/tydzień), ogrzewanie, telefon, taras/balkon, muzyka, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów dostępna w recepcji na zapytanie

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci.

All inclusive

TAK

2 Dzieci

TAK

Standard

***


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

***

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Hotel położony w miejscowości Bali, 26 km od Retymnonu, 48 km od Heraklionu. Do centrum miejscowości jest około 10 minut spacerem, gdzie dostępne są liczne tawerny, restauracje i bary. Hotel wybudowany w 1995 roku, ostatnia renowacja miała miejsce w 2012 roku.

Plaża

*    Publiczna piaszczysto- żwirowa plaża znajduje się 200m od hotelu. Leżaki, parasole przy basenie bezpłatnie, przy plaży za dodatkowa opłat (około 6-7 euro/dzień).

Zakwaterowanie

*    214 pokoi; *    Typy pokoi: standardowe; *    Wyposażenie: klimatyzacja (płatna 5 Euro za dzień), telefon, radio, sejf (płatny 20 za tydzień), balkon lub taras oraz łazienka z prysznicem.

Restauracje i bary

*    Restauracja główna; *    1 bar.

Wyżywienie

*    All inclusive -śniadania, obiady oraz kolacje serwowane w formie bufetu. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w barze w godzinach 11.00-23.00, kawa, ciastka oraz lody w  wybranych godzinach.

Sport i Rozrywka

*    Basen ze słodką wodą; *    Bezpłatnie -bogaty program animacyjny, rzutki, waterpolo oraz siatkówka w wodzie, mini golf, kort tenisowy, tenis stołowy oraz boccia; *    Odpłatnie -  sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*    Dla najmłodszych hotel przygotował wydzieloną część w basenie, plac zabaw, łóżeczka oraz możliwość wynajęcia opiekunki dla dziecka (dodatkowo płatne).

Pozostałe udogodnienia

*    W hotelu znajduje się ponadto kawiarenka internetowa,taras z widokiem na morze. W lobby jest darmowy dostęp do Wi-Fi.

Naszym zdaniem

*    Hotel polecany Gościom lubiącym dobrą kuchnię, rodzin  z dziećmi oraz amatorów aktywnej formy wypoczynku.  

Strona internetowa

*    Brak


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Grecja/Kreta/Bali

Opinia 7islands

Kameralny hotel z przyjazną atmosferą, położony w malowniczej okolicy - polecamy go parom oraz rodzinom z dziećmi. Jego niewątpliwym atutem jest bliskość do przepięknej plaży oraz centrum miejscowości Bali z licznymi restauracjami i tawernami.

Położenie

Na północnym wybrzeżu, w centralnej części wyspy, na wzgórzu, w turystycznej miejscowości Bali, ok. 100 m od jej centrum, ok. 30 km od miasta Rethymnon, ok. 55 km od lotniska w Heraklionie. Przystanek autobusowy znajduje się przy głównej ulicy ok. 900 m od hotelu.

Plaża

Ok. 200 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Przejście na plażę przez ulicę.

Hotel

Kompleks składający się z 6 dwupiętrowych budynków otoczonych bujną zielenią. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, restauracja, bar, Internet Wi-Fi w lobby i przy basenie. Odpłatnie: pralnia. Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje 214 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Możliwość bezpłatnego wypożyczenia suszarki do włosów w recepcji. Odpłatnie: klimatyzacja (ok. 6 euro/dzień), sejf (ok. 20 euro/tydz.). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe o podwyższonym standardzie z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:00), kolacje (19:00-21:00). Lody dostępne są w godzinach 12:00-16:00, a między 16:00-17:00 serwowana jest kawa, herbata oraz ciastka. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są w godzinach 11:00-23:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen (leżaki i parasole bezpłatne), animacje dzienne i wieczorne, kort tenisowy wraz z rakietami, tenis stołowy, boccia, rzutki, 1 raz w tygodniu wieczór grecki. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

Tel.: 00 30 283 409 41 41

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

**

Osoby podróżujące do Grecji w roku 2018 zobowiązane będą do uiszczenia nowego podatku. Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 1,5 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Rodzinnie prowadzony hotel malowniczo usytuowany na wzgórzu pośród zieleni. Skromny standard dla niewymagających gości, spokojna okolica, przyjazna atmosfera, ładne pejzaże.

Położenie

Na obrzeżach uroczej, nadmorskiej miejscowości Bali (10 minut spacerem od jej centrum), 200 m od piaszczysto-żwirowej plaży (przejście przez ulicę, serwis plażowy odpłatnie, brak ręczników plażowych), 26 km od Retymnonu, 48 km od lotniska w Heraklionie. W sąsiedztwie znajduje się prywatne centrum medyczne.

Wyposażenie

W kilku budynkach; pokoje standardowe są podstawowo wyposażone; łazienka z prysznicem, telefon, radio, mała lodówka, sejf (płatny ok. 20 euro/tydzień), klimatyzacja (płatna 6 euro/dzień), balkon lub taras.

Pokoje

Lobby z całodobową recepcją, kawiarenka internetowa i Internet bezprzewodowy (odpłatnie), restauracja (kuchnia lokalna i międzynarodowa), 2 bary, kącik wypoczynkowy z TV.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania (07.30-10.00), obiady (12.30-14.00), kolacje (19.00-21.00), słodki podwieczorek, napoje bezalkoholowe i alkoholowe rodzimej produkcji, kawa filtrowana, herbata, woda mineralna (11.00-23.00).

Sport i rozrywka

Basen ze słodką wodą (leżaki i parasole bezpłatnie, brak ręczników plażowych), tenis stołowy, rzutki, boule, piłka wodna, minigolf, raz w tygodniu wieczór folklorystyczny z muzyką na żywo, sporty wodne oferowane przez lokalne agencje przy plaży.

Dla dzieci

Wydzielona część w basenie, niewielki plac zabaw, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel położony w miejscowosci Bali, 500 m od centrum miejscowości z licznymi tawernami, restauracjami i barami, ok. 26 km od Rethymnonu, ok. 40 km na zachód od Heraklionu. Międzynarodowe lotnisko oddalone jest o ok 50 km. W pobliżu hotelu znajduje się ruchliwa ulica. 

Plaża

Piaszczysto-żwirowa, oddalona od hotelu ok. 150 m (przejście przez ulicę). Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Brak ręczników plażowych.

Hotel

Kategoria lokalna 3* Atrakcyjny i popularne hotel położony w otoczeniu zieleni. Niezaprzeczalnym atutem kompleksu jest położenie na niewielkim wzniesieniu, co gwarantuje piękne widokina Morze Kreteńskie.

Do dyspozycji gości

Całodobowa recepcja, lobby z kącikiem TV, restauracja, dyskoteka, parking. Serwis extra (na zamówienie/dodatkowo płatny): opieka lekarska.

Internet

Bezpłatne Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych.

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie: basen zewnętrzny, leżaki i parasole przy basenie, kort do tenisa, łucznictwo, darty, tenis stołowy, siatkówka Odpłatnie: bilard, masaż, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

Brodzik - wydzielona część basenu głównego, łóżeczko (na zamówienie), plac zabaw, krzesełka w restauracji

Zakwaterowanie

Double - dwuosobowe pokoje z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub osób dorosłych Family - dwuosobowe pokoje z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub osób dorosłych Wyposażenie pokoi: łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka (na życzenie dostępna w recepcji), indywidualnie sterowana klimatyzacja (dodatkowo płatna), żelazko (na życzenie dostępne w recepcji), balkon/taras, sejf (dodatkowo płatny), telefon. Łóżeczko dla dziecka liczone jest jako dostawka. Pokoje są codziennie sprzątane, zmiana pościeli i ręczników raz w tygodniu.

Wyżywienie

All Inclusive: wczesne śniadanie (na zapytanie), śniadanie (7:30 - 10:00), obiad (12:30 - 14:00) i kolacja (19:00 - 21:00) w formie bufetu, lody (12:00 - 16:00), przekąski (16:00 - 17:00). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w wyznaczonych barach w godzinach 11:00-23:00. Opcja all inclusive nie zawiera napojów importowanych, soków wyciskanych ze świeżych owoców.

Informacje dodatkowe

HolidayCheck: średnia ocen 4.5; rekomendacja 75%

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Orex

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

3

Region

CRETA

Opis oferty:

hotel położony w cichej i spokojnej miejscowości Bali, na niewielkim wzniesieniu z pięknym widokiem na morze; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, restauracja, bar

POKOJE:

w hotelu znajduje się 214 pokoi: dostępne są pokoje standardowe i pokoje rodzinne; wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie (płatna), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka (na życzenie, w recepcji), sejf (płatny), balkon lub taras

DODATKOWO PŁATNE:

mini market, sklepiki, lekarz, sporty wodne na plaży, bilard, masaże

POŁOŻENIE:

Bali, odległość do portu 2 km, odległość od centrum Rethymnon 26 km, odległość od centrum Heraklionu 40 km, od lotniska w Heraklionie 50 km

PLAŻA:

piaszczysta plaża o nazwie Livadi Beach znajduje się 150 m od hotelu; leżaki i parasole na plaży płatne, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja oraz przekąski (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz alkohol importowany i wysokojakościowy

DLA DZIECI:

plac zabaw, łóżeczko (na życzenie), wysokie krzesełka w restauracji, wydzielona część dla najmłodszych w basenie dla dorosłych

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, muzyka na żywo, dyskoteka, sala TV w lobby, kort tenisowy, internet bezprzewodowy, łucznictwo, rzutki, tenis stołowy


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta - Rethymnon

Wyżywienie

All Inclusive

Opis

Hotel składający się z budynku głównego i bungalowów. Tradycyjny, architektoniczny styl, zadbany teren, komfortowe pokoje, restauracja, bar, basen, Internet, usługi dla dzieci, wykwalifikowana obsługa. Tuż obok greckie tawerny, restauracje, bary, kawiarnie.

Położenie

Turystyczna miejscowość Bali, 30 km od miasteczka Rethymnon, 55 km od międzynarodowego lotniska Nikosa Kazantzakisa w Heraklionie, 50 km od miasta Heraklion, 80 km od miasta Chania.

Pokoje

215 pokoi: Singles, Double Rooms, Doubles Superior.
W pokojach: klimatyzacja (za dopłatą), TV satelitarna, mini-lodówka, telefon, sejf (za dopłatą), wanna/prysznic, suszarka do włosów (na zamówienie), balkon/taras. Łóżko dwuosobowe lub dwa jednoosobowe.
Superior Double: nowe pokoje, zbudowane w roku 2014. 

Pokoje sprzątane są codziennie, zmiana pościeli 2 razy w tygodniu.

 

 

O wyżywieniu

All Inclusive

Restauracja

Śniadanie: 07:30-10:00, bufet, do śniadania: kawa, mleko, napoje owocowe
Lunch: 12:30-14:00
Kolacja: 19:00-21:00

Tradycyjne dania kuchni greckiej, napoje gazowane, białe lokalny i czerwone wino, piwo.

Bar: 11:00-23:00

Napoje: soda, piwo, wino białe i czerwone, kawa, napoje owocowe, ouzo i raki.

Lody: 12:00-16:00
Ciasto: 16:00-17:00

Odległość od morza

150 m


Mapa Hotelu Atali Village
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Atali Village:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Atali Village
https://youtu.be/rBxSROkbR9c

Opinie o Hotelu Atali Village

4.0
polecam

mi się Atali Village bardzo podobał, wyjechaliśmy z żoną na rocznicę ślubu :) bardzo miła, przyjacielska atmosfera, dookoła hotel prześliczny, zadbany ogródek, za hotelem grządka z warzywami i kózki :) pokój wzięliśmy superior, był w osobnym budynku, z widoiem na morze , ale pokój bardzo ładny. Jedyny minus - łaznienka, prysznic bez brodzika, po nawet szybkim prysznicu wszystko pozalewane :( miejscowość Bali - tak wyobrażaliśmy sobie wakacje na Krecie :) cicho i spokojnie, kilka sklepików, wypożyczalnia samochodów (pojechaliśmy zwiedzić Knossos i Rethymnon), bardzo ładna plaża. Posiłki trochę monotonne, ale bardzo smaczne, często wieczorami jedliśmy w tawernie (Psauropoula, polecam) Super wakacje, polecam wszystkim :)

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.0
3.6
może być

Hotel Atali Village polecam niewymagającym na spokojne wakacje lub na zwiedzanie. Do plaży trzeba tylko przejść przez ulicę, za dużo ludzi nie było więc można się spokojnie rozłożyć. Przy plaży sklepiki i kilka barów. Super widoki z brzegu i z okien hotelu :) pokoiki bardzo skromne, troszkę starawe. Wypożyczyliśmy auto i praktycznie pół wyjazdu jeździliśmy po Krecie, urlop zaliczamy do udanych!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: może być
3.6

Atali Village - możliwości zakwaterowania:

2 os. pokoj rodzinny (na potwierdzenie)
2 os. Pokój Standard (na potwierdzenie)
Double Room / Sea View
Family Room / Open plan
FAMILY ROOM OPEN PLAN
Double Room / Garden View or Pool View
Single Room / Garden View or Pool View
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA MORZE
POKÓJ SUPERIOR

Atali Village - Możliwości wyżywienia:


Atali Village - miasta wylotu:


Atali Village - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Atali Village? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00