cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
  • Hotel Riadh Palms, Sousse
1 / 16
Udogodnienia hotelu Riadh Palms
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Riadh Palms
star 4

Tunezja: Sousse
Ocena hotelu Riadh Palms:
4.1 / 5
Średnia z 41 opinii
Szczegóły oceny hotelu Riadh Palms:
  • Lokalizacja
    4.7
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.6
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.1 / 5
Średnia z 41 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 grudnia 2018

Hotel Riadh Palms w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Przyjemny i zadbany obiekt otoczony rozległym palmowym ogrodem. Hotel znajduje się w centrum miasta Sousse. Do historycznej mediny można dojść spacerem w ok. 15 min. lub dojechać lokalną taksówką (ok. 1,5 EUR). Odległość od Portu El Kantaoui to ok. 9 km, od lotniska w Enfidhi ok. 40 km, a od lotniska w Monastirze ok. 20 km.



Plaża:

Obiekt zlokalizowany przy pięknej piaszczystej, szerokiej plaży. Leżaki, parasole i materace na plaży - bezpłatne. Hotel nie dysponuje serwisem ręczników plażowych.



Do dyspozycji gości:

Hotel został całkowicie odnowiony w 2005 r.

Recepcja, windy, duży basen główny, basen kryty z jacuzzi, brodzik dla dzieci, restauracja główna, 3 restauracje a la carte: włoska, tunezyjska, rybna (możliwość skorzystania z każdej 1x na pobyt, konieczna wcześniejsza rezerwacja), bary, kawiarnia mauretańska, night club, fitness i sauna (bezpłatnie), salon piękności (zabiegi dodatkowo płatne), centrum handlowe, 4 sale konferencyjne, kantor, miniklub dla dzieci (4 -10 lat), hamaki, leżaki, parasole i materace przy basenie - bezpłatne (hotel nie dysponuje ręcznikami kąpielowymi).


Pokoje:

Hotel oferuje 650 pokoi 2-osobowych (możliwość 2 dostawek), które posiadają klimatyzację indywidualnie sterowaną (czynna lipiec-sierpień), TV-sat, telefon, mini bar (na życzenie, dodatkowo płatny 4 TND/dzień), sejf (dodatkowo płatny 1,5 EUR/dzień + kaucja zwrotna), balkon. Pokoje z widokiem na morze dodatkowo płatne.



Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (06:00-10:00), późne śniadania (10:00-12:00), obiady (12:30-15:00), kolacje (serwowane w 2 turach: 18:30-19:45 oraz 20:15-21:30) w formie bogatego bufetu. Snack bar z przekąskami przy basenie (12:30-17:00), napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe w lobby barze (10:00-24:00 i barze przy basenie (10:00-17:00), kafejka mauretańska (kawa, herbata, 18:00-22:00).


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi bogaty program animacyjny w ciągu dnia oraz wieczorem (kabaret, pokazy, dyskoteka) dla dzieci i dorosłych. Oprócz tego bezpłatnie: tenis stołowy, siatkówka plażowa, gimnastyka, aqua aerobik, a za dodatkową opłatą: bilard i sporty wodne na plaży. Na terenie hotelu dostępna również dyskoteka (napoje dodatkowo płatne).


Internet:

W recepcji i lobby barze internet Wi-Fi - bezpłatny.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Poznaniai Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
UWAGA!!!
Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.

Inne
TUNEZJA informacje ogólne




Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).

Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej3 miesięcy od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.

Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:

Port el Kantaoui
Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.
Monastir
Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.
Hammamet
Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.
Mahdia
Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.

Wycieczki lokalne
SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok.70 EURO/os dorosła, dziecko (2-12lat)-50%


 
Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                               W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.


TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 34 EURO/41 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  


Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.

EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%


Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.

REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.22 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMAHDII dzieci (2-12 lat) -50%


Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok.70 EURO/os dorosła, dziecko (2-12lat)-50%


 
Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                               W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.


TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 34 EURO/41 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  


Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.

EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%


Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.

REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.22 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMAHDII dzieci (2-12 lat) -50%


Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

TUNEZJA informacje ogólne




Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).

Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej3 miesięcy od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.

Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:

Port el Kantaoui
Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.
Monastir
Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.
Hammamet
Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.
Mahdia
Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Sousse

Opis oferty:

Jeden z bardziej znanych hoteli w Sousse, popularny także wśród Gości z Polski. Ceniony za profesjonalną obsługę i świetne położenie przy jednej z najpiękniejszych tunezyjskich plaż, w pobliżu promenady i jednocześnie w centrum miasta. Zaprojektowany z rozmachem, w klasycznym stylu, otoczony jest dużym, zadbanym ogrodem palmowym z basenem. Idealny na typowo plażowy wypoczynek, fantastyczny dla amatorów zabawy i rozrywki w centrum wakacyjnego kurortu. Hotel posiada certyfikat ISO 22000.

POŁOŻENIE:

w centrum SOUSSE, przy głównej ulicy, ok. 1,5 km od medyny w Sousse, ok. 7 km od Port El Kantaoui; ok. 20 km od lotniska w Monastirze, ok. 42 km od lotniska w Enfidha; przystanek autobusowy przy hotelu (centrum Sousse, Port El Kantaoui).

PLAŻA:

Boujafaar, hotelowa, długa i szeroka, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, hotel nie zapewnia ręczników plażowych; przy plaży promenada.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, elegancki i zadbany, zbudowany w 1992 r., pokoje odnowione w 2009 r., 650 pokoi, budynek w kształcie podkowy, 9 pięter, 6 wind, w tym 2 panoramiczne, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Oasis - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, menu dla dzieci, 3 restauracje á la carte, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, kawiarnia mauretańska, bar przy basenie; kantor, galeria handlowa: bank, pamiątki, artykuły plażowe, kosmetyki, minimarket; centrum konferencyjne dla maks. 2 tys. osób, taras z widokiem na ogród i basen, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 3 TND/dzień, kaucja za klucz: 20 TND), room-service, opiekunka do dziecka, fryzjer, wypożyczalnia samochodów; hotel dostosowany dla osób niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 24 m², elegancki i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, ogrzewany w sezonie zimowym, łazienka (wanna lub prysznic), oddzielne wc, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf (tylko w części pokojów: ok. 3 TND/dzień, kaucja za klucz: 20 TND), lodówka/minibar (na zamówienie; ok. 4 TND/dzień + opłata za konsumpcję); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesła); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 300 m², gł. 1,1-2,2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 60 m², gł. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kryty basen, słodka woda, ok. 130 m², gł. 1,6-2,1 m, podgrzewany w sezonie zimowym; tenis stołowy, boule, rzutki, kręgle, bingo, karaoke; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-10 lat), klub nocny z dyskoteką, animacje dla dzieci i dorosłych: zajęcia sportowe, przedstawienia, pokazy, kabarety, tańce; centrum spa Serenity: bezpłatnie: fitness, sauna; płatnie: hammam, masaże, hydromasaże, zabiegi relaksacyjne i kosmetyczne, hydromasaże, herbaciarnia, sklepik; w okolicy: szkoła nurkowa w Port El Kauntaoui, 3 pola golfowe: 36-dołkowe El Kantaoui (6 km od hotelu), 18-dołkowe Palm Links (10 km od hotelu), Magic Life Flaming (20 km od hotelu).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (6.00-10.00), obiad (12.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe, lokalne piwo i wino do obiadu i kolacji; późne śniadanie kontynentalne w barze w lobby (10.00-12.00); późna kolacja (22.00-24.00); kawa, herbata, ciasto (15.00-18.00); kawa po turecku i herbata miętowa w kawiarni mauretańskiej (19.00-24.00); napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole: wino, piwo, boukha, thibarine, w wyznaczonych barach (9.00-24.00); raz na pobyt kolacja w jednej z 3 restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00216/73225700, www.hotelriadhpalms.com

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Tunezja

Położenie

Centrum Sousse 140 km od Tunisu, 20 km od Monastiru Lotnisko w Monastirze około 18 km

Plaża

Prywatna, piaszczysta bezpośrednio przy hotelu Serwis plażowy bezpłatny Brak ręczników plażowych

Opis

Recepcja 4 restauracje, 5 barów Centrum SPA Bezpłatny parking, mini market Fryzjer, bankomat, sklep z pamiątkami Centrum konferencyjne Basen zewnętrzny oraz ogrzewany basen kryty Bezpłatny dostęp do leżaków i parasoli przy basenie Oficjalna kategoria hotelu 4*

Internet

Bezpłatne wi-fi na terenie lobby i w niektórych barach

Pokoje

Pokój Standard Łazienka, WC, suszarka do włosów Telefon, TV Sat. (wymagany depozyt za pilot 20 DT) Klimatyzacja sterowana indywidualnie Mini bar (dodatkowo płatny) W niektórych pokojach sejf (płatny 3 DT za dzień + 20 DT depozytu) Każdy pokój posiada balkon Łóżeczka dla niemowląt

Sport i rozrywka

Bezpłatnie:  siatkówka, rzutki, kręgle, fitness, sauna, animacje w ciągu dnia, wieczorne przedstawienia, plac zabaw, mini klub (4-10 lat) Odpłatnie: masaże i zabiegi w centrum SPA, siłownia, sporty wodne na plaży, gra w golfa na pobliskich polach golfowych, opiekunka dla dzieci

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania, późne śniadania, lunche, kolacje oraz późne kolacje w formie bufetu. W ciągu dnia serwowane są lekkie przekąski, naleśniki, ciasta, kawa, herbata. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji, dostępne w godzinach 09:00-24:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Sousse

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1992 r. Odnowiony w 2010 r. Na terenie hotelu znajdują się restauracje, bary, room service (płatny), kasyno (płatne), 4 sale konferencyjne, centrum biznesowe, windy, basen odkryty, basen kryty.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole i leżaki - bezpłatne. Bar na plaży zawarty w AI.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, sejf (płatny+depozyt), minibar (płatny), TV (pilot - depozyt), telefon, łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka), balkon. Typy pokoi: w dziewięciopiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe

Wyżywienie

restauracja główna "Oasis", 3 restauracje tematyczne, restauracja/bar z przekąskami przy basenie, 6 barów (3 bary serwujące napoje importowane są płatne) All Inclusive Formuła zawiera:śniadanie (06:00-10:00), obiad (12:30-15:00), kolacja (1 tura 18:30-19:45, 2 tura 20:15-21:30), późny posiłek (22:00-00:00) serwowane w restauracji głównej, późne śniadanie (10:00-12:00), podwieczorek (15:00-18:00), wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Restauracje a la carte - jedna wizyta w trakcie pobytu w każdej restauracji - graits. Wymagana rezerwacja.tunezyjska,włoska, rybna

all inclusive soft

Formuła zawiera: śniadanie (06:00-10:00), obiad (12:30-15:00), kolacja (1 tura 18:30-19:45, 2 tura 20:15-21:30), późny posiłek (22:00-00:00) serwowane w restauracji głównej , późne śniadanie (10:00-12:00), podwieczorek (15:00-18:00) , wybrane lokalne napoje bezalkoholowe Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.tunezyjska, włoska, rybna

z myślą o dzieciach

brodzik, miniklub dla dzieci w wieku 4-10 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw opiekunka (płatna), menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

animacje, sauna, siłownia, siatkówka, rzutki, kręgle, dyskoteka

płatne

centrum SPA, masaż, salon piękności, golf (6 km od hotelu, oferta firmy zewnętrznej), sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

10.04.2018 12:08

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Golf Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Jeden z najbardziej popularnych w swej kategorii hoteli w Sousse, położony bezpośrednio przy promenadzie i plaży. Na terenie obiektu znajdują się wszelkie nowoczesne udogodnienia, jakich można oczekiwać od czterogwiazdkowego hotelu. Riadh Palms to hotel plażowy, szczególnie polecany miłośnikom słońca i sportów wodnych.

LOKALIZACJA HOTELU

W Sousse, przy plaży, ok. 1 km od centrum rozrywki.

WYPOSAŻENIE HOTELU

3 restauracje, kawiarnia, bar przy basenie, snack bar, lobby, recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, mini market, pasaż handlowy, salon urody, centrum konferencyjne; za opłatą: internet, internet bezprzewodowy, opieka lekarska.

BASEN

basen odkryty o głęb. 1.0-2,20 m, leżaki i parasole bezpłatne
podgrzewany basen kryty o wym. 14 x 9 m.
brodzik dla dzieci o średnicy 9 m i głęb. 0.40 m.

POKOJE

STANDARD: pokoje max. dla 4 dorosłych.

Klimatyzacja, telewizja satelitarna, taras/balkon, łazienka z wanną lub prysznicem; za opłatą: sejf.

PLAŻA

Publiczna, piaszczysta, łagodne zejście, przy hotelu; za opłatą: parasole, leżaki.

SPORT I FITNESS

za opłatą: centrum fitness, sauna

ROZRYWKA

dyskoteka, animacje; za opłatą: salon gier video

DLA DZIECI

brodzik, łóżeczko dziecięce

WYŻYWIENIE

HB: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu

Cena zawiera:

  • przelot,
  • transfery,
  • zakwaterowanie w hotelu
  • wyżywienie wg. oferty,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • podatek VAT,
  • ubezpieczenie KL, NNW, bagażu.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Tunezja/Wybrzeże Wschodnie

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - w centrum miasta - ok. 7 km od Portu El Kantaoui - ok. 47 km od lotniska w Enfidii - ok. 17 km od lotniska w Monastirze

Plaża

- piaszczysta, szeroka - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja centralna (15.06-15.09) - TV-Sat (pilot - kaucja), telefon - sejf (płatny ok. 3 TND/dzień + kaucja), lodówka (płatna ok. 4 TND/dzień) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - internet Wi Fi (bezpłatny) - balkon - widok na morze (płatny)

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, basen kryty, leżaki i parasole przy basenie - siłownia, tenis stołowy - siatkówka - sauna - animacje dzienne i wieczorne Płatne - bilard - masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- mini klub (4-10 lat), animacje - brodzik, plac zabaw - opiekunka (płatna) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 08:00-24:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna

- 4 restauracje a la carte

włoska, rybna, azjatycka, tunezyjska - snack bar - lobby bar - bar przy plaży, bar przy basenie (czynne w sezonie) - American bar (płatny)

Dodatkowe informacje

- hotel dysponuje 650 pokojami - internet Wi Fi w lobby (bezpłatny) - kącik internetowy (ok. 10 TND/30 min) - 4 sale konferencyjne - centrum handlowe, salon piękności, fryzjer, kantor - www.hotelriadhpalms.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Sousse

Opis oferty:

Jeden z bardziej znanych hoteli w Sousse, popularny także wśród Gości z Polski. Ceniony za profesjonalną obsługę i świetne położenie przy jednej z najpiękniejszych tunezyjskich plaż, w pobliżu promenady i jednocześnie w centrum miasta. Zaprojektowany z rozmachem, w klasycznym stylu, otoczony jest dużym, zadbanym ogrodem palmowym z basenem. Idealny na typowo plażowy wypoczynek, fantastyczny dla amatorów zabawy i rozrywki w centrum wakacyjnego kurortu. Hotel posiada certyfikat ISO 22000.

POŁOŻENIE:

w centrum SOUSSE, przy głównej ulicy, ok. 1,5 km od medyny w Sousse, ok. 7 km od Port El Kantaoui (taksówka: ok. 8 TND); ok. 20 km od portu lotniczego w Monastirze, ok. 42 km od portu lotniczego w Enfidha; przystanek autobusowy przy hotelu (centrum Sousse, Port El Kantaoui).

PLAŻA:

Boujafaar, hotelowa, długa i szeroka, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i materace, hotel nie zapewnia ręczników plażowych; przy plaży promenada.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, elegancki i zadbany, zbudowany w 1992 r., pokoje odnowione w 2009 r., 650 pokoi, budynek w kształcie podkowy, 9 pięter, 6 wind, w tym 2 panoramiczne, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Oasis - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, menu dla dzieci, 4 restauracje á la carte, kuchnia: tunezyjska, włoska, rybna, indyjska, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby L'Horizon z muzyką na żywo i karaoke, american bar Cocktail, English Pub, kawiarnia mauretańska; kantor, galeria handlowa: 2 banki, pamiątki, artykuły plażowe, kosmetyki, minimarket; centrum konferencyjne dla maks. 2 tys. osób, taras z widokiem na ogród i basen, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 10 TND/godz.), sejf w recepcji (ok. 3 TND/dzień, kaucja za klucz: 20 TND), room-service, opiekunka do dziecka, fryzjer, wypożyczalnia samochodów; hotel dostosowany dla osób niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 24 m², elegancki i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja (w terminie: 15.06-15.09), ogrzewany w sezonie zimowym, łazienka (wanna), oddzielne wc, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf (tylko w części pokojów: ok. 3 TND/dzień, kaucja za klucz: 20 TND), lodówka/minibar (na zamówienie; ok. 4 TND/dzień + opłata za konsumpcję); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesła); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 300 m², gł. 1,1-2,2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 60 m², gł. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace; kryty basen, słodka woda, ok. 130 m², gł. 1,6-2,1 m, podgrzewany w sezonie zimowym; tenis stołowy, boule, rzutki, kręgle, bingo, karaoke; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-10 lat), klub nocny z dyskoteką, animacje dla dzieci i dorosłych: zajęcia sportowe, przedstawienia, pokazy, kabarety, tańce; centrum spa Serenity: bezpłatnie: fitness, sauna; płatnie: hammam, masaże, hydromasaże, zabiegi relaksacyjne i kosmetyczne, hydromasaże, herbaciarnia, sklepik; w okolicy: szkoła nurkowa w Port El Kauntaoui, 3 pola golfowe: 36-dołkowe El Kantaoui (6 km od hotelu), 18-dołkowe Palm Links (10 km od hotelu), Magic Life Flaming (20 km od hotelu).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (6.00-10.00), obiad (12.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe, lokalne piwo i wino do obiadu i kolacji; późne śniadanie kontynentalne w barze w lobby (10.00-12.00); kawa po turecku i herbata miętowa w kawiarni mauretańskiej (19.00-24.00); napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole: wino, piwo, boukha, thibarine, w wyznaczonych barach (8.00-24.00); raz na pobyt kolacja w jednej z 4 restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00216/73225700, www.hotelriadhpalms.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latserwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany w centrum Sousse, oddalony ok. 20km od lotniska w Monastirze i ok. 45 km od lotniska w Enfidha. W pobliżu liczne sklepy, kawiarnie i dyskoteka.

PLAŻA

Hotelowa, piaszczysta, szeroka z łagodnym wejściem do morza, wspólna z hotelem Riadh Palms. Leżaki i parasole na plaży i przy basenie bezpłatnie, materace bezpłatnie. Brak ręczników plażowych. 

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Jeden z popularniejszych hoteli w Tunezji. Ceniony ze względu na bliskość centrum miasta oraz przepiękną plażę. Charakteryzuje się wysoką jakością usług i świetną obsługą. Polecany miłośnikom aktywnego wypoczynku, jak i rodzinom z dziećmi.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, kantor, windy, restauracja główna Oasis, restauracja Aziz serwująca późne śniadania i późne kolacje, restauracja Neptune czynna od 01.05. serwująca lunche i popołudniowe przekąski typu pizza czy kanapki, 3 restauracje la carte Tej Mahal, Venezia i Sidi Bou, snack bar z napojami obsługujący Gości przy basenie i na plaży, lobby bar, kawiarnia mauretańska, American Bar, The Palms Lounge,  C'Zen, klub nocny, fryzjer, sklep z pamiątkami, amfiteatr, wypożyczalnia samochodów, bank, usługi pralni chemicznej, lekarz na wezwanie. Hotel akceptuje karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

INTERNET

bezpłatne WiFi w lobby i w pokojach. Punkt internetowy za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: odkryty basen zbudowany w kształcie węża, kryty basen (czynny sezonowo), leżaki i parasole przy basenie, tenis stołowy, siłownia, siatkówka plażowa, rzutki, bule, sauna, dzienne i wieczorne animacje. Odpłatnie: bilard, centrum Spa, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, mini club dla dzieci 4-10 lat (czynny w wyznaczonych godzinach), opiekunka za opłatą, bezpłatne łóżeczka dla dzieci do 2 lat na życzenie.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 650 pokoi. Pokoje standardowe dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, o powierzchni ok. 25m2. Wyposażone w klimatyzację (w terminie: 15.06-15.09), ogrzewany w sezonie zimowym, łazienka (wanna, suszarki do włosów) z oddzielnym WC, TV/SAT, telefon oraz balkon. Za opłatą sejf i mini bar. Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą.

WYŻYWIENIE

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, lekkie przekąski w ciągu dnia, podwieczorek, późna kolacja. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach przez hotel. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracja a'la carte po uprzedniej rezerwacji. All Inclusive nie zawiera soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych, napojów energetycznych, importowanych i wysokojakościowych alkoholi, kawy typu espresso, cappuccino Opcja all inclusive nie obejmuje konsumpcji w Bar Americain, The Palms Lounge,  C'Zen, nocny klub oraz mini baru.

UWAGI

www.hotelriadhpalms.com/fr/home Restauracje tematyczne czynne 01.06.-30.09.2017

CENA

Cena PLN zawiera bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 3 m-ce (ważność liczona od daty powrotu) obywatele polscy udający się do Tunezji są zwolnieni z obowiązku wizowego na okres do 90 dni każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/tunezja


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja, Tunezja

Opis hotelu

Hotel wzniesiony został w roku 1988. Obiekt oferuje 650 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, kawiarnia, bar i pub. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie hotelu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą wielojęzyczny personel, babysitting, opieka nad dziećmi, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również lodówka. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor i Wi-Fi. Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience znajduje się suszarka do włosów i lusterko kosmetyczne. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. rower / rower górski, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka, minigolf, golf i wędkowanie. Narty wodne, windsurfing, jet ski, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym, żeglowanie, rejsy katamaranem i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Szeroka oferta rekreacyjna wewnątrz hotelu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, badmintona, darta i aerobik oraz odpłatnie bilard. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy saunę, salon piękności, zabiegi masażu, hydroterapię, anti-ging i ayurvedę, jak również za dodatkową opłatą spa i łaźnię parową. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub, minidisco, kasyno i night-club.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na indywidualne życzenie oferujemy potrawy wegetariańskie. Obiekt oferuje przekąski. Show-cooking to pokaz kunsztu wyśmienitych kucharzy i wyborne potrawy w mistrzowskim wydaniu. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i Diners Club.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2018


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja, Tunezja

Położenie

ok. 1 km od centrum Sousse. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu.

Plaża

długa, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole w cenie. Bar na plaży.

Wyposażenie

650 pokoi rozmieszczonych na 9 piętrach. Recepcja, windy, restauracja główna, 4 restauracje a'la carte, bary, kawiarnia mauretańska, bar z przekąskami, kącik TV, sklepy. W zadbanym i rozległym ogrodzie znajduje basen ze słodką wodą, bar z przekąskami, taras słoneczny i łączka do opalania. Leżaki i parasole przy basenie w cenie. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych. www.hotelriadhpalms.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

gustownie i przyjemnie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja (15.06-15.09), telefon, minibar (za opłatą), TV sat., sejf (za opłatą), balkon. Wanna, prysznic, WC. Z widokiem na morze (1-3B). Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2-4C): przestronniejsze, z wanną lub prysznicem; poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dla min. 4 osób.

Dzieci

oddzielny brodzik. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

programy animacyjne w dzień, wieczorne przedstawienia, dyskoteki.

Dostęp do internetu

Wi-Fi w strefie recepcji, lobby i w pokojach gratis. Kącik internetowy gratis.

Sport

tenis stołowy, aerobik, siatkówka plażowa. Za opłatą: bilard oraz sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

Wellness

centrum spa "Serenity". Bezpłatnie: kryty basen, sauna. Za opłatą: masaże, łaźnia parowa, hydroterapie, zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało, fryzjer.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Późne śniadanie dla "śpiochów". Przekąski, kawa i ciasto w godz. 16-18:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 9-24:00. Późna kolacja w godz. 22-24:00. Raz na pobyt możliwa kolacja w restauracji a'la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Wcześniej = taniej

do 30.04.16 25% zniżki, 1.05-31.05.16 25% zniżki na pobyty w terminach 7.07-24.08.16.

Dni gratis

7=6,14=12 w terminach 1.05-8.05.16, 29.05-12.06.16, 25.09-2.10.16, 16.10-23.10.16.

Dla seniorów

Senior 55 Plus: 15% zniżki (max. 2 os.).

Dla nowożeńców

10% zniżki (nie dotyczy pokoi rodzinnych).

Dla dzieci

2-11 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • jeden z najpopularniejszych hoteli dla rodzin wśród naszych Gości
  • położony bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży
  • bliska odległość do centrum Sousse
  • hotel oferuje piwo własnego wyrobu

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kateogria **** Region Sousse Opis Jeden z najbardziej znanych i najpopularniejszych hoteli w Sousse. Położony tuż przy pięknej, piaszczystej plaży, w ogrodzie palmowym, zaledwie kilka minut spacerem od centrum kurortu, do którego prowadzi nadmorska promenada zaczynająca się przy hotelu. Oferuje duży wybór atrakcji dzienny dla dzieci i dorosłych oraz wieczorne animacje. Polecamy rodzinom z dziećmi, amatorom życia miejskiego ale również poszukiwaczom relaksu w cieniu palm, przy basenie. Położenie w Sousse, przy plaży, tuż obok nadmorskiej promenady, przy głównej ulicy, ok. 2 km od starego miasta, ok. 7 km od Portu El Kantaoui. W pobliżu - sklepy, restauracje, centrum handlowe, pole golfowe (okolice Portu el Kantaoui). Lotnisko Enfidha ok 45 km od hotelu. Plaża Bezpośrednio przy hotelu; szeroka, piaszczysta, z łagodnym zejściem do morza, wydzielona część prywatna. Leżaki i parasole bezpłatne. Hotel Internet - Wi Fi w lobby bezpłatne, kącik internetowy (ok. 10 TND/1h). Posiada 650 pokoi w rozbudowanym, 9-cio piętrowym budynku głównym. W hotelu - recepcja, windy, centrum kongresowe, sala telewizyjna, przechowalnia bagażu, kantor, amfiteatr. Płatnie - pralnia, lekarz (na zamówienie), fryzjer, mini market, butik, sklep z pamiątkami. Pokoje Klimatyzacja, łazienka z WC (wanna/prysznic, suszarka do włosów), TV Sat (kaucja za pilota), sejf (płatny ok. 3 TND/dzień oraz ok 20 TND kaucja), balkon. Wypożyczenie lodówki ok. 4 TND/dzień, mini bar płatny. Standardowe - dla 2 osób dorosłych z możliwością 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci, widok na miasto. Pokoje z widokiem na morze oraz rodzinne połączone drzwiami dodatkowo płatne. Rekreacja, sport, atrakcje Basen zewnętrzny otoczony palmowym ogrodem, taras i ogród leżakami. Leżaki i parasole bezpłatne. Bezpłatnie - basen kryty, sauna, siłownia, aerobik, siatkówka plażowa, gimnastyka, tenis stołowy, dzienne animacje, wieczorki tematyczne, muzyka na żywo, przedstawienia, klub nocny z dyskoteką. Płatnie - centrum Spa - masaże, kąpiele relaksacyjne, zabiegi pielęgnacyjnie i kosmetyczne, bilard, sporty wodne na plaży. Dla dzieci brodzik, plac zabaw, mini klub (4-10 lat), mini disco, wysokie krzesełka, łóżeczko dla dziecka do lat 2 (na zapytanie), opieka do dziecka (płatnie, na zapytanie). Wyżywienie

All inclusive

śniadania, późne śniadania (10.00-12.00), obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wyznaczonych miejscach, kawa i herbata w kawiarni mauretańskiej - w określonych godzinach. W wybranych barach w określonych godzinach podawane są napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji (10.00-24.00).Raz na pobyt kolacja w restauracji a la carte (czynne w sezonie letnim) -wymagana wcześniejsza rezerwacja. Restauracje i bary Restauracja główna, restauracje a la carte (włoska, tunezyjska), snack bar przy basenie, bar w lobby, bar przy plaży, kawiarnia mauretańska (płatna), bar w klubie nocnym i American bar płatne. Informacje dodatkowe Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu. Wybrane bary czynne są w wysokim sezonie. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Hotel nie dysponuje serwisem ręczników plażowych. Wymagane noszenie opasek All Inclusive. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-październik 2017. Warto wyróżnić Doskonała lokalizacja na plaży, tuż przy promenadzie Piękny ogród palmowy Animacje i wieczorna rozrywka All inclusive do 24.0 i śniadania dla śpiochów Klub nocny z dyskoteką Rodzinny W mieście

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

TUNEZJA KONTYNENTALNA/TUNEZJA

Do dyspozycji gości

• lobby • recepcja • sala TV • restauracja główna • restauracja a la carte • 5 barów • kawiarnia mauretańska • ogród • taras • 2 baseny (kryty i zewnętrzny) • amfiteatr

Wyposażenie

• Wi-Fi (w miejscach ogólnodostępnych, w cenie) • terminal internetowy • leżaki i parasole (przy basenie i na plaży, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• usługi konsjerża • przechowalnia bagażu • pralnia (płatna) • lekarz • fryzjer • minimarket • butik • sklep z pamiątkami • parking

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

653

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dla dzieci

• plac zabaw • łóżeczko dziecięce (na zapytanie, w cenie) • opieka nad dzieckiem (na zapytanie, płatna) • miniklub dla dzieci (4-10 lat) • animacje dla dzieci (4-10 lat) • minidyskoteka • wysokie krzesełka • brodzik

Sport i wellness

W cenie • sauna fińska • sala fitness/siłownia • aerobik • siatkówka

Płatne • masaże • kąpiele relaksacyjne • zabiegi pielęgnacyjne • zabiegi kosmetyczne 

Rozrywka

• program lekkich animacji • wieczory tematyczne • pokazy • muzyka na żywo • dyskoteka (napoje płatne) • kasyno (od 18. r.ż.)

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • widok na morze • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • TV • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny)

Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1

• 4 os. • widok na morze • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna • WC • suszarka do włosów • TV • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny)

Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1

• 2-3 os. • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna • WC • TV • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny)

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • widok na miasto • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna • WC • suszarka do włosów • TV • telefon • sejf (płatny) • Wi-Fi (w cenie)

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-3 os. • widok na miasto • pokój dla seniorów (55+) • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna • WC • suszarka do włosów • TV • telefon • sejf (płatny) • Wi-Fi (w cenie)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (6.00-10.00, w formie bufetu) • obiad (12.30-15.00, w formie bufetu) • kolacja (18.30-21.30, w formie bufetu) • wybrane napoje bezalkoholowe (9.00-24.00) • wybrane lokalne napoje alkoholowe • przekąski

Dodatkowe informacje • dostępne dania wegetariańskie i z produktów sezonowych (na zapytanie)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Świetnie usytuowany w centrum Sousse hotel o dobrym standardzie 3*. Polecamy go osobom ceniącym bliskość zarówno miejskich rozrywek jak i piaszczystej plaży.


Mapa Hotelu Riadh Palms

Opinie o Hotelu Riadh Palms

Hotel na +2 ,jedzenie również i dodać należy iż 90% to ludzie posługujący się językiem rosyjskim, którzy w hotelu nie liczyli się z niczym i nikim. Podam przykład kobieta nabrała sobie zupę chochlą spróbowała, po czym włożyła z powrotem do garnka inna nałożyła sobie tyle pokrojonego arbuza, które spadły z talerza na podłogę i odłożyła na inne arbuzy przeznaczone dla konsumenta. W drink barze dwie osoby rosyjsko języczne wyrywały butelkę z alkoholem barmanowi.Rano stoliki przy leżakach były brudne z niedopałków, alkoholu, łusek po słoneczniku itp. Zastanawiające jest czy w Souss jest oczyszczalnia ścieków gdyż z mojej obserwacji wynika, iż kanalizacja miejska spływa do morza (mam zrobione zdjęcia).Była nas 4 i opinie są zgodne.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.6

Po prostu bardzo dobry, zasługuje na swoje cztery gwiazdki zdecydowanie, na tle innych tunezyjskich hoteli wypada doskonale. Ładne pokoje, położenie przy promenadzie, piękna plaża, super jedzenie i drinki, nie za mocne ale smaczne, same plusy po prostu. Godny polecenia :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Właśnie wróciłam z tego hotelu z 2-tygodniowego wypoczynku. Byłam w nim z 22-letnią córką i jej koleżanką .Hotel ładny, bardzo duży, wrażenie robi już na wejściu, gdyż posiada piękny ,zadbany hol -ładnie oświetlony, wyłożony marmurem, z przepięknymi schodami, balustradami i fontannami... Pokoje bardzo różne- od ogromnych (42m2), przeznaczonych dla 4 osób- do niewielkich , dawno nieremontowanych ( w naszej łazience remont kapitalny przydałby si e natychmiast, ze spłuczką mozoliłyśmy się na zmianę, a zgłoszenie w recepcji problemu z tym urządzeniem nie przyniosło rezultatu!)...Ale w pokoju na wakacjach spędza się najmniej czasu, więc machnęłyśmy na to ręką. Widok z okna pokoju na 8 piętrze (na morze)- wynagradzał nam to niedociągnięcie. Było gdzie się umyć, przespać, a reszta i tak działa się poza pokojem. Teraz po kolei: 1) Kuchnia- jedzenia w bród- każdy bez problemu coś dla siebie wybierze. Posiłki urozmaicone, zawsze ciepłe, kucharze i kelnerzy bardzo mili i profesjonalni. Nie narzucają się, jeśli chodzi o napiwki, a jak im ktoś da 1 dinara- kłaniają się i dziękują. 2) Basen- duży, czysty, sprzątany codziennie po 18.00, brodzik dla dzieci też spory. Z leżakami przy basenie nie było problemu, może zdarza się to w lipcu i sierpniu...3)Sprzątanie- masakra!!! - czy położysz dinara, czy nie- bez różnicy. Sprzątaczki zamiast zająć się praca- "sprzątają" pieniądze i to nie tylko te pozostawione na łóżku dla nich... :( Za sprzątanie stawiam jedynkę ! Animatorzy- rewelacja, szczególnie Joe i Michael- przemili. Codziennie show time w wykonaniu całej grupy, występy różne... różniste- skecze , tańce, pokaz połykacza ogni itp...W ciągu dnia - różne gry, zabawy, turnieje, tańce wokół basenu, nauka salsy, taniec brzucha...Muzyka z głośników wakacyjna :). Animatorzy mają więc u mnie szóstkę z plusem. 4) Bary- drinki leciutkie, ale dla każdego coś miłego. Barmani mili, profesjonalni, również nie nachalni w kwestii napiwków. 5) Recepcja- niby ok, ale turysta ich za bardzo nie interesuje. Pracownicy recepcji niby mili, uśmiechają się do wszystkich, ale jak masz konkretny problem- lekceważą go... TERAZ POWINNAM NAPISAĆ NA CZERWONO, ALE NIE MAM JAK, WIĘC PISZĘ DUŻYMI LITERAMI !!! . W HOTELU RIAD PALMS SĄ NAGMINNE KRADZIEŻE, GŁÓWNIE PIENIĘDZY . PIENIĄDZE GINĄ Z KIESZENI UBRAŃ, POZOSTAWIONYCH TOREBEK, KOSMETYCZEK, WALIZEK ITP. SPRZĄTACZKI GRZEBIĄ W RZECZACH OSOBISTYCH- WIDZIELIŚMY TO PRZYPADKOWO NA WŁASNE OCZY, GDY Z JEDNEGO POKOJU 2 OSOBY WYJECHAŁY NA 2-DNIOWĄ WYCIECZKĘ NA SAHARĘ. NIBY ELEKTRYK STAŁ NA CZATACH, A SPRZĄTACZKA SZUKAŁA W RZECZACH TURYSTÓW. KONIECZNIE, ALE TO KONIECZNIE NOŚCIE WSZYSTKIE PIENIĄDZE PIENIĄDZE PRZY SOBIE, A DROGI SPRZĘT ZAMYKAJCIE W SEJFIE. ZGŁOSZENIE FAKTU KRADZIEŻY -OBSŁUGA RECEPCJI TRAKTUJE JAKO PROBLEM TURYSTY, A NIE KIEROWNICTWA HOTELU. KAŻĄ NA WŁASNĄ RĘKĘ DZWONIĆ PO POLICJĘ, A POLICJANCI NIE ZNAJĄ J.ANGIELSKIEGO ... I to by było na tyle

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
Podsumowanie: może być
3.3

Hotel jest bardzo ładny, duży, ma piękne wnętrza i pokoje, chociaż tylko niektóre są wyremontowane, my po zostawieniu małego ,,prezentu,, w paszporcie dostaliśmy wielki z pięknym widokiem na morze. Sprzątanie mierne. Jedzenia dużo, różnorodne, niektóre potrawy smaczne, inne mniej. Animacje na 5 z plusem, tańce przy basenie, gimnastyka, nauka salsy czy tańca brzucha, wieczorem show. Miejsce dobre, może hotel nie powala ale atmosfera jest cudowna :D

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3

- świetnie położony, tylko wychodzi się z hotelu i już można wyjśc do sklepu, baru czy na dyskotekę, nie trzeba tłuc się taksówkami ani busami - baseny, bary, restauracje, recepcja i hol, wszystko czyste i zadbane - plaża szeroka, czysta, strzeżona - miła obsługa - każdy znajdzie coś dla siebie, czy przyjedzie z dziećmi, z partnerem czy sam polecam!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

w porządku, ale bez szaleństw, europejski standard na pewno tu nie jest, trzeba przyzwyczaić się do kultury i sposobu bycia Tubylców, plusy to ładna plaża, animacje zazwyczaj ok, najlepsze wieczorne, położenie w centrum miasta, z minusów to jedzenie tutejsze, jak dla mnie mało jadalne

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

W hotelu przebywaliśmy tydzień. Jedzenie było okropne, niedoprawione, niejadalne wręcz. Niestety zauważyłam, że kucharz przygotowujący danie miał bardzo brudne ręce. Wróciłam zatruta (niestety przez jedzenie) i nadal- po tygodniu mam problemy z żołądkiem i bardzo źle się czuję. Pracownicy nieuprzejmi, ciągle wręcz bezczelnie wyciągają rękę po bakszysz (to oczywiste, że daje się napiwki obsłudze, ale to co oni wyprawiają to przechodzi ludzkie pojęcie). Przeraził mnie też wszechobecny brud i nieporządek (nie tylko w okolicach hotelu ale także w całym kraju)- choć przyznać muszę, że kraj jest naprawdę piękny. W wodzie było też dużo meduz i dwa razy się poparzyłam a znajoma wylądowała w szpitalu. Odradzam wszystkim, którzy się zastanawiają nad pobytem tam. Piszę to, gdyż nikomu nie życzę by przeżył to co ja.

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.1

W Riadh Palms spędziliśmy 2 tygodnie w sierpniu. Hotel przeciętny, wymaga remontu, jednak plusem jest usytuowanie przy plaży ( polecam pokój z widokiem na morze! ) . Budynek jest ogromny, dlatego było w nim dużo gości- rano o 7-8 musieliśmy rezerwować leżaki na plaży czy przy basenie. Nie polecam osobom ceniącym sobie spokój. Szczególnie dało się to odczuć wieczorami, kiedy wszyscy wychodzili z pokoju i panował przeraźliwy hałas. Jedzenie przeciętne, aczkolwiek urozmaicone, codziennie podawali coś innego, jedynie śniadania się powtarzały. Przez nadmierną ilość gości podczas posiłków istniał wielki nieporządek, a kelnerzy nie umieli poradzić sobie z tym problemem. Kolacje były serwowane w dwóch turach: 18.30-19.45 oraz 20.15-21.30, ponieważ w restauracji nie było wystarczającej ilości stolików, dowiedzieliśmy się o tym 2 dnia, przychodząc na wcześniejszą godzinę, po czym wyproszono nas ze stołówki i zaproszono na następną turę. Pierwszy raz spotkaliśmy się z czymś takim! Pokoje sprzątane tylko wtedy, gdy poproszono o to pokojówkę. Polecam wycieczkę do Sidi Bou Said i Delfinarium. Ogólnie pobyt oceniamy za udany, jednak teraz stawiamy na wycieczki do Europy, pomimo wspaniałych zakątków Tunezja to tzw. 'trzeci świat'. Hotel proponuję dla mniej wymagających klientów.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
3.9

Witam. Zacznę od samego hotelu: otóż hotel bardzo bardzo duży z bardzo dużą ilosćią gosci (bylismy w sierpniu 2012 i ponoć wszystkie pokoje były pozajmowane), a więc nie polecam osobą ceniącym sobie spokój. Mielismy pokój na 6 piętrze z wykupionym widokiem na morze (polecam sobie wykupić, ponieważ stwierdzilismy, że jak bysmy mieli mieć widok na miasto, to po pierwszym dniu pobytu pakujemy się i wyjeżdżamy...). Jak weszlismy do pokoju to zraziła nas czystosc utrzymana w pokoju, mianowicie bardzo widoczne smugi oraz "palce" na oknie balkonowym oraz lustrze po poprzednich gosciach a takrze dosyć "gruby" kurz pod telewizorem oraz pod łóżkami - no ale wszystko to nam zrekompensował piękny widok z balkonu na morze). Łazienka powiedzmy sobie szczerze, też nie należała do "najczysciejszych". No i jeszcze muszę napomknąć o pani sprzątającej, która była bardzo miła i sympatyczna:), lecz podczas naszego 2-tygodniowego pobytu była może z 5 razy u nas posprzątać (sprzątanie polegało na tym, że sprzątaczka pukała do drzwi pokoju i jeżeli się je otworzyło to zapytała, czy może posprzątać, a jeżeli się nie otworzyło, czy też nie było nas w pokoju to po prostu nie sprzątała, bo nie miała klucza do żadnego pokoju!!! - z czym się spotykam pierwszy raz na wczasach!).Leżaki zarówno przy basenie, jak i na plaży trzebabyło wczesnie rano rezerwować (około godz. 7-8) ponieważ później już nie miało gdzie się położyć. Basen w miarę czysty (pierwszy tydzień naszego pobytu był codziennie rano czyszczony, natomiast już w drugim tygodniu pobytu niestety nie). Hotel posiada prywatną plażę, na której jest zachowana czystosc, a morze również bardzo czyste lecz mocno zasolone (bardzo fajna widocznosc dna na większych głębokosciach:)). Goscie przeważnie Francuzi i Anglicy, aczkolwiek spotkalismy się też z Ruskimi,Niemcami. Polaków bardzo mało (w ogóle to z całego samolotu do Tunezji tylko my we dwoje żesmy przyjechali do tego hotelu:)) Jeżeli chodzi o wyżywienie to oceniamy je jako "przeciętne" (żeby powiedzieć, że nie najgorsze z tych miejsc w których już bylismy - Bułgaria,Egipt i Turcja), no ale jak wiadomo, na wczasy się nie jedzie po to żeby dobrze zjesc, tylko dobrze wypocząć - przynajmniej u nas tak jest :) Więc już się nie będę znęcał nad tym jedzieniem - nie umarlismy z głodu więc nie było chyba tak źle:) Sporty na plaży oczywiscie płatne, a na basenie animatorzy po prostu byli super - jeszcze nigdzie nie spotkalismy się z takimi sympatycznymi animatorami! Po prostu rewelacja!!! Bylismy również na dwóch wycieczkach: w frigua zoo + delfinarium (zoo takie sobie, ale występ delfinów w delfinarium super), oraz Kartagina + Sidi Bou Said + Tunis (też polecamy tę wycieczkę, szczególnie Sidi Bou Side - pięknie!). No i na koniec jeszcze wspomne o biurze Exim Tours - konkretne biuro i tyle :) Ogólnie bardzo nam się podobało - bo mniejszą uwagę poswiecamy wyżywyieniu oraz tym pokojom, ale do Afryki już raczej nie pojedziemy:) Jezeli ktos ma jakies pytania, proszę pisać na e-maila: wda31@interia.pl, napewno odpowiem na każde pytanie, a także mogę wysłać zdjęcia :) Pozdrawiamy :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
3.6

Pobyt bardzo udany.Hotel w bardzo dobrej lokalizacji centrum miasta, blisko do portu który warto zwiedzić. Pokój miałam na pierwszym piętrze i za oknem bezpośrednio był remont tarasu i był ciągły hałas ale w pokoju się nie siedzi. Łazienka nieciekawa, kłopoty ze spłuczką w toalecie. Ogólnie 4 gwiazdki naciągnięte.Wspaniała, miła, serdeczna i kompetentna rezydentka z Itaki p. Kaja.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Riadh Palms - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
standard [sea view] dbl
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj jednoosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
1 os. standard
1 os. standard, widok na morze
Standard DBL
Standard Sea View DBL
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
2 os. standard
2 os. standard, widok na morze
Pok. dwuosobowy na wyzszych pietrach lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon
STANDARD ROOM
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pok. dwuosobowy na wyzszych pietrach lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pok. 2 os.+1 dost.
Pokój 2-osobowy
Pok. 2 os.
Doppelz,Balkon,Sparpreis
Doppelz,Balkon,Meerblick
Doppelz,Balkon,Landseite
Doppelzimmer,Balkon
Doppelz,Balkon,Economy
Doppelz,Balkon,Meerblick
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os.+2 dost. w/morze
Pokój 2-os. z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Einzelz,Balkon,Meerblick
Einzelzimmer,Balkon
Fam.-Zim,Balkon,Meerblick
Pokój rodzinny z widokiem na morze
STANDARD Z WIDOKIEM NA MORZE
sgl single room
Pokój 1-osobowy
sglsv single sea view
sr standard room
srsv standard room sea view

Riadh Palms - Możliwości wyżywienia:


Riadh Palms - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Riadh Palms? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00