cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
  • Hotel Marhaba Resort, Sousse
1 / 35
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
20.05 - 27.05
już od 1700 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.10 - 07.10
już od 1499 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Marhaba Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja

Hotel Marhaba Resort
star 4

Tunezja: Sousse
Ocena hotelu Marhaba Resort:
4.3 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Marhaba Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 października 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks o wysokim standardzie, który spodoba się rodzinom z dziećmi i fanom aktywnego wypoczynku. Dogodne położenie blisko starej części Sousse jest zdecydowaną zaletą tego hotelu.

Hotel Marhaba Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks o wysokim standardzie, który spodoba się rodzinom z dziećmi i fanom aktywnego wypoczynku. Dogodne położenie blisko starej części Sousse jest zdecydowaną zaletą tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w miejscowości Sousse (1,5 km od centrum), nad Zatoką Hammamet, ok. 8 km od Port El Kantaoui, ok. 20 km od lotniska w Monastirze, ok. 33 km od lotniska w Enfidhi. W bliskiej odległości liczne sklepy i restauracje, a także sklepiki z pamiątkami.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Szeroka, piaszczysta plaża, łagodne zejście do wody. Leżaki, materace oraz parasole dostępne bezpłatnie. Ręczniki dostępne za kaucją. Przy plaży bar, prysznic i toaleta.
Do dyspozycji gości:

Recepcja, sejf (w recepcji), restauracja główna z kuchnią międzynarodową. Na rozległym terenie, należącym do hotelu, znajdują się 3 bary, basen, brodzik, basen ze zjeżdżalniami, kantor wymiany walut, minimarket, centrum SPA (za dodatkową opłatą).
Pokoje:

Pokoje typu standard z klimatyzacją (w sezonie letnim 15.06 - 15.09). Pokoje posiadają balkon lub taras, łazienkę (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów za kaucją - dostępność ograniczona), TV, telefon, minibar (płatny).
Wyżywienie:

All inclusive. Śniadania, obiady i kolacje serwowane w formie bufetu. Popołudniowe przekąski w określonych miejscach. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach i godzinach.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi zajęcia animacyjne oraz sportowe w ciągu dnia i wieczorem. Dostępne bez opłaty: tenis, mini-golf, tenis stołowy, siatkówka plażowa.
Internet:

Bezpłatny internet Wi-Fi w recepcji.
Kategoria lokalna:

****
Naszym zdaniem:

Hotel dla tych, którzy cenią sobie spokój oraz wygodę all inclusive. Lokalizacja w centrum tunezyjskiej miejscowości będzie dodatkowym atutem.

Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu

Wyloty z: Warszawy, Gdańska, Wrocławia, Poznaniai Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
UWAGA!!!
Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok. 80 EURO/os lub 95 $ dorosła, dziecko (2-12lat)-50%

Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                              
W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Południe kraju to również okazja zobaczenia bujnych oaz pustynnych z milionem palm, na których rożnie jeden z najlepszych gatunków daktyli na świecie. (możliwość wjazdu bryczką do oazy-płatne fakultatywnie ok 12 dt).Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.

TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 35 EURO/40 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  

Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.
EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%

Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.
REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.20 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMahdii
dzieci (2-12 lat) -50%

Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.


Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

TUNEZJA informacje ogólne


Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.

Czas
Czas taki jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.

Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:
Port el Kantaoui
Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.

Monastir
Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.

Hammamet
Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.

Mahdia
Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
Na dzień 21.04.2021 wymóg posiadania testu obowiązuje dla przylotów do 31.05.2021.
Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji.
Formularz dostępny jest online na:
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.

Wizy

Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
Na dzień 21.04.2021 wymóg posiadania testu obowiązuje dla przylotów do 31.05.2021.
Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji.
Formularz dostępny jest online na:
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks o wysokim standardzie, który spodoba się rodzinom z dziećmi i fanom aktywnego wypoczynku. Dogodne położenie blisko starej części Sousse jest zdecydowaną zaletą tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Sousse

OPIS

Hotel znajduje się w samym sercu turystycznej miejscowości Sousse w pobliżu atrakcji miasta i piaszczystych plaż u wybrzeży. Gościom udostępniono przestronne pokoje są z widokiem na morze lub tutejszy tropikalny ogród pełen palm i bujnej roślinności. W tutejszych lokalach gastronomicznych można skosztować dań i napić się drinka. Bardziej aktywni mogą tu uprawiać sport, a spragnieni zabawy lub odpoczynku mogą popływać w basenie, skorzystać ze zjeżdżalni wodnych czy zrelaksować się w SPA. Idealne miejsce na cieszenie się tunezyjskim słońcem.

lokalizacja

2 km od centrum Sousse, 40 km od lotniska w Enfidha-NBE. Hotel usytuowany na powierzchni: 73900 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

1964 r. Odnowiony w 2018 r. Na terenie hotelu: restauracja, bary (3), room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen kryty, 2 baseny odkryte, 3 zjeżdżalnie wodne (działają w godzinach 10:00-19:00).

internet

- Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 300 m długości. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt), bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 1 budynku głównym (liczba pięter: 3, liczba wind: 2) Typy pokoi: - pokoje double garden view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - pokoje double sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - pokoje monoparental garden view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - pokoje monoparental sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras

Wyżywienie

- restauracja główna, bary (3) All Inclusive (09:00-00:00) - śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównej - późne śniadanie (10:00-11:30) serwowane w lobby barze - przekąski (12:00-17:00) serwowane w barze przy basenie - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe

z myślą o dzieciach

- brodzik - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - menu i krzesełka dla dzieci w restauracji

w cenie

- korty do tenisa ziemnego (6) - oświetlenie kortów - tenis stołowy - minigolf - siłownia - lekkie animacje

płatne

- kręgle - centrum SPA - masaż, sauna - salon piękności - łaźnia turecka DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19: - Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE - Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK - Czy w hotelu można kupić maseczki? - TAK - Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK - Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - TAK - Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - TAK - Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - NIE - Jak często są sprzątane pokoje? - CODZIENNIE - Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - NIE - Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA - Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK - Czy jest dostępna usługa Room Service? - TAK (NA ŻYCZENIE) - Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK (ZA OPŁATĄ) - Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE - Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 1 GOŚĆ NA 10 M2 - Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - TAK - Czy na leżakach są materace? - TAK - Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNE, INDYWIDUALNIE PAKOWANE) - Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (PO KAŻDYM UŻYCIU) - Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (OBSŁUGA KELNERSKA) - Czy zjeżdżalnie wodne i aquapark są czynne? - TAK(10:00-19:00) - Czy centrum SPA jest czynne? - NIE - Czy łaźnia turecka jest czynna? - NIE - Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK - Czy siłownia jest czynna? - TAK - Czy mini klub jest czynny? - TAK - Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK (ANIMACJE W CIĄGU DNIA I WIECZOREM) - Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - IZOLACJA GOŚCIA Z PODEJRZENIEM ZAKAŻENIA KORONAWIRUSEM, KONTAKT Z LEKARZEM - Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - J.W PODATEK TURYSTYCZNY Począwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND). Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy. - 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 * - 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 * - dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

Aktualizacja opisu

21.04.2021 12:10

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks o wysokim standardzie, który spodoba się rodzinom z dziećmi i fanom aktywnego wypoczynku. Dogodne położenie blisko starej części Sousse jest zdecydowaną zaletą tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie: 

Hotel wraz z Tour Khalef, Marhaba Club i Marhaba Beach tworzy kompleks usytuowany przy pięknym, 20 ha, palmowym ogrodzie. Hotel znajduje się przy długiej, piaszczystej plaży w odległości ok. 1,5 km od centrum Sousse i składa się z budynku głównego oraz bungalowów.


Pokoje:

Wszystkie, praktycznie wyposażone, dwuosobowe pokoje  z możliwością jednej dostawki, posiadają centralną klimatyzację, łazienkę, telefon i balkon. Możliwość wypożyczenia lodówki i telewizora (za dodatkową opłatą i w miarę dostępności).


Do dyspozycji gości: 

Recepcja, kantor wymiany walut, restauracje, bary, barbecue, kawiarnia mauretańska, dyskoteka, bogaty program animacji, sala TV−SAT, sala konferencyjna, fryzjer, sklepiki, sauna, masaże, plac zabaw i mini−club dla dzieci. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży odpłatnie w wersji HB, bezpłatnie w wersji All Inclusive.


Uprawianie sportów: 

Bezpłatnie: basen, kryty basen, brodzik dla dzieci, tenis stołowy, aerobik, boisko dla dzieci. 
Odpłatnie: 8 kortów tenisowych, squash, bilard, fitness, sporty wodne na plaży.   


Wyżywienie: 

Śniadanie, obiad, kolacja w formie szwedzkiego stołu. Lekkie przekąski w ciągu dnia, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe w godzinach od 10:00 do 23:00.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • wyżywienie wg opisu,
  • podatek VAT,
  • opłaty lotniskowe,
  • obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie).

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks o wysokim standardzie, który spodoba się rodzinom z dziećmi i fanom aktywnego wypoczynku. Dogodne położenie blisko starej części Sousse jest zdecydowaną zaletą tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

W Sousse. Hotel usytuowany na terenie dużego parku palmowego należącego do sieci Marhaba bezpośrednio przy szerokiej plaży w odległości 3 km od mediny i 15 km od lotniska w Monastirze.

 

Pokoje:

Hotel posiada 450 pokoi z łazienkami, wszystkie mają balkon. W pokojach znajdują się telefony, TV/SAT. Istnieje możliwość wypożyczenia lodówki (5 DT za dzień, ilość ograniczona), sejf w recepcji (2 DT za dzień, kaucja 20 DT). Pokoje z widokiem na morze (jeśli dostępne) za dodatkową opłatą.

 

Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Hotel jest laureatem wielu dyplomów za serwis oraz jakość wyżywienia. Moliwość dokupienia pakietu all inclusive.

 

Sport i rozrywka:

Hotel posiada jeden basen odkryty z toboganem i z barem w wodzie, basen kryty z podgrzewaną wodą zimą. Przy plaży są dostępne sporty wodne. Parasole, leżaki gratis, materace płatne (tylko w opcji HB 1 DT), istnieje wypożyczenia ręczników kąpielowych przy basenie za dopłatą. Ponadto hotel oferuje bogaty program animacyjny zarówno dla dzieci, jak i dorosłych, kącik gier towarzyskich, bingo, dyskotekę. Można skorzystać z fitness centrum i masażu. Sali do gry w squasha oraz 8-iu kortów tenisowych, siatkówki plażowej i piłki wodnej w ramach animacji.

 

Dzieci:

Dla dzieci przygotowany jest brodzik oraz mini klub a także plac zabaw.


Kompleks odpowiedni zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i Klientów pragnących odpocząć w pięknym rozległym ogrodzie. Położenie blisko centrum pozwala na korzystanie z życia nocnego miasta Sousse.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie,
  • opłatę lotniskową,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • ubezpieczenie Signal Iduna NNW, KL;
  • podatek VAT.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks o wysokim standardzie, który spodoba się rodzinom z dziećmi i fanom aktywnego wypoczynku. Dogodne położenie blisko starej części Sousse jest zdecydowaną zaletą tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy hotel pośród ładnego ogrodu. Wraz z hotelem Marhaba tworzy rozległy kompleks hotelowy, dogodnie usytuowany, przyjazny personel.

Położenie

Przy piaszczystej plaży, ok. 1,5 km od centrum Sousse oraz Port El Kantaoui, 45 km od lotniska w Enfidii, ok. 15 km od lotniska w Monastirze.

Wyposażenie

Piękne lobby z recepcją i sejfami (odpłatnie), Wi-Fi, kantorem wymiany walut i barem, restauracja główna, bar na plaży, bar przy basenie, nowoczesna i klimatyczna restauracja Bocca Beach z widokiem na morze, kawiarenka orientalna, kącik internetowy, sala konferencyjna, sklepy, salon fryzjerski.

Pokoje

280 komfortowych pokoi z klimatyzacją, łazienką, TV sat, telefonem, minibarem (na życzenie), łączem internetowym, balkonem lub tarasem. Pokoje Neptune mają mniejszą powierzchnię niż "pokoje standard". Położone są w starszej części hotelu i mają nieco niższy standard.

Wyżywienie

All Inclusive - Śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych barach do północy.

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny, basen kryty (na terenie hotelu Marhaba, czynny w sezonie zimowym), aerobik, gimnastyka wodna, tenis stołowy, minigolf, siatkówka plażowa, fitness, korty tenisowe, squash, bilard, masaże, sauna, sporty wodne, animacje. Klienci mogą korzystać z infrastruktury hotelu Marhaba.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, miniklub, mini dyskoteki, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka w restauracji.

Uwagi

Od obywateli RP wiza nie jest wymagana. Od 01.10.2014r. obcokrajowców obowiązuje podatek wyjazdowy w kwocie 30 dinarów tunezyjskich (równowartość 13 euro), który będzie pobierany od każdego turysty przy wyjeździe z Tunezji. Podatek będzie pobierany w formie znaczka skarbowego dostępnego w wyznaczonych punktach, w portach i na lotniskach oraz na przejściach granicznych. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Podatku wyjazdowego (opłata od 1.10.2014r) dla obcokrajowców w wysokości 30 dinarów, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks o wysokim standardzie, który spodoba się rodzinom z dziećmi i fanom aktywnego wypoczynku. Dogodne położenie blisko starej części Sousse jest zdecydowaną zaletą tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

kompleks składający się z kilku pawilonów i dwóch części - Marhaba, Marhaba Club, położony w rozległym ogrodzie, bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży; oddalony ok. 4 km od centrum Sousse oraz ok. 6 km od Port El Kantaoui. Odległość od lotniska: Enfidha ok. 45 km, w Monastirze ok. 25 km, w Tunisie ok. 130 km.

Rozrywka i sport

na terenie kompleksu - 2 baseny odkryte (w tym jeden ze zjeżdżalniami), basen kryty (wspólny dla kompleksu Marhaba), mini golf, łucznictwo, siatkówka, korty tenisowe, siłownia (płatna). Sporty motorowe na plaży oraz zabiegi w centrum odnowy biologicznej za dodatkową opłatą. Dla dzieci - brodzik, plac zabaw oraz mini klub. Parasole i leżaki przy basenie oraz na plaży gratis. Możliwość wypożyczenia ręczników plażowych za kaucją.

Wyposażenie hotelu

restauracja główna ( śniadania, obiady, kolacje - w zależności od miejsca zakwaterowania), snack bar przy basenie Palmeraie, bar przy basenie Marhaba Club, bar na plaży, lobby bar Marhaba, lobby bar Marhaba Club, restauracja - bar plażowy Bocca Beach (płatna). Dla zainteresowanych - sala konferencyjna. Sejfy w recepcji za dodatkową opłatą. Wi-Fi w recepcji gratis.

Wyposażenie pokoju

wszystkie pokoje standardowe wyposażone w klimatyzację ( czynna w sezonie letnim), TV, mini bar, balkon.

Wyżywienie

all inclusive obejmuje: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. W wybranych barach w określonych godzinach podawane są napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji (9:00-24:00).


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks o wysokim standardzie, który spodoba się rodzinom z dziećmi i fanom aktywnego wypoczynku. Dogodne położenie blisko starej części Sousse jest zdecydowaną zaletą tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany ok. 1,5km od centrum Sousse. Oddalony od międzynarodowego lotniska w Monastirze ok. 15km i ok 45km od lotniska w Enfidha.

PLAŻA

Przy hotelu, szeroka i piaszczysta z łagodnym zejściem do wody. Leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki plażowe za kaucją. Bar przy plaży (czynny sezonowo).

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Kompleks hotelowy składający się z trzech części: Marhaba, Marhaba Club i Neptun. Położony w pięknym zadbanym ogrodzie w dogodnej lokalizacji. Polecany zarówno dla rodzin z dziećmi i spokojny wypoczynek jak również dla aktywniejszych turystów szukających wspaniałej zabawy. Goście hotelowi korzystają ze wszystkich udogodnień całego kompleksu.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, lobby, sejf (za opłatą), punkt wymiany walut, klub nocny, fryzjer, sklepiki. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i Master Card.

INTERNET

Punkt internetowy za opłatą. Bezpłatne Wi-Fi w lobby.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Sala konferencyjna.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: dwa baseny odkryte, kryty basen (podgrzewany sezonowo), leżaki i parasole przy basenie, aerobik, gimnastyka wodna, tenis stołowy, mini golf, siatkówka plażowa, bogaty dzienny i wieczorny program animacyjny. Odpłatnie: fitness, bilard, 8  kortów tenisowych, masaż, sauna, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Basen, zjeżdżalnia wodna, mini klub (4-12), plac zabaw, wysokie krzesła, mini dyskoteka, łóżeczka na życzenie.

ZAKWATEROWANIE

Wszystkie pokoje komfortowo urządzone. Pokój typu Standard (w budynku głównym) lub typu Neptun (bungalow): dwuosobowy z możliwością zakwaterowania 2+1 lub 2+2. Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (wanna/prysznic, WC), klimatyzacja (czynna sezonowo), TV, telefon, balkon lub taras.

WYŻYWIENIE

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 10.00-23.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych, napojów energetycznych, importowanych i wysokojakościowych alkoholi, kawy typu espresso, cappuccino.

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.marhaba-resorts.com

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Z dniem 1 października 2014 roku wchodzi w życie podatek wyjazdowy w kwocie 30 dinarów tunezyjskich (równowartość 13 euro), który będzie pobierany od każdego turysty przy wyjeździe z Tunezji.

WIZA I PASZPORT

wymagany paszport ważny 3 m-ce (ważność liczona od daty powrotu) obywatele polscy udający się do Tunezji są zwolnieni z obowiązku wizowego na okres do 90 dni każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks o wysokim standardzie, który spodoba się rodzinom z dziećmi i fanom aktywnego wypoczynku. Dogodne położenie blisko starej części Sousse jest zdecydowaną zaletą tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja, Tunezja

Położenie

ok. 2,5 km od centrum Sousse. Connected Service w języku polskim.

Plaża

piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne na plaży w cenie. Bar na plaży.

Wyposażenie

Hotel jest częścią rozległego resortu Marhaba (hotele Marhaba, Marhaba Club, Marhaba Neptune). Oferuje 449 pokoi w 3-piętrowym budynku głównym oraz wielu budynkach bocznych. W budynku głównym: recepcja, sejfy (za opłatą), windy, sala TV, restauracja, lobby bar, kawiarnia mauryjska, bar z przekąskami, sklep z pamiątkami. Na zewnątrz znajdują się 2 baseny ze słodką wodą, 3 zjeżdżalnie, bar, tarasy słoneczne. Leżaki i parasole słoneczne przy basenach w cenie; ręczniki kąpielowe za kaucją.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja (15.06-15.09), sejf, TV sat., telefon, balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka (dostępna na recepcji za kaucją). Z widokiem na morze (1-3B). Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje dwuosobowe "Young Family" (2-3T): oferta dla rodzin, ze stałą ceną dla dziecka, wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw.

Rozrywka

różnorodne animacje w dzień wieczorne przedstawienia, dyskoteki.

Dostęp do internetu

kącik internetowy (za opłatą), dostęp do Wi-Fi w strefie recepcji oraz w pokojach gratis.

Sport

siatkówka plażowa, boccia, strzelanie z łuku, siłownia, minigolf, tenis stołowy. Za opłatą: w sąsiednim hotelu "Tour Khalef": 8 kortów tenisowych, 2 korty do squasha. Jazda konna, żeglowanie oraz sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

Wellness

basen kryty (w oddzielnym budynku). Za opłatą: centrum wellness: hammam, fryzjer, masaże, sauna. 1 raz na tydzień hammam lub sauna gratis.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 9-24:00. Późne śniadanie dla śpiochów w godz. 10-11:45. Przekąski w godz. 12:30-15:00 oraz drobne przekąski (np. naleśniki), kawa, herbata w godz. 15-17:00. 2 razy w tygodniu bufety tematyczne na kolację. Butelka wody w dniu przyjazdu.

Wcześniej = taniej

do 31.01.16 15% zniżki, 1.02-31.03.16 10% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach 29.04-13.05.16, 27.05-3.06.16, 7.10-14.10.16.

Dla nowożeńców

10% zniżki.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis (pok. 2T) lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • rozległy kompleks hotelowy
  • zadbany teren, porośnięty palmami
  • 2 baseny, 3 zjeżdżalnie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Marhaba Resort

Opinie o Hotelu Marhaba Resort

4.4
zdecydowanie polecam

Blisko do prywatnej, wysprzątanej codziennie plaży. Pokoje czyste, zadbane, klimatyzacja i inne wyposażenie w porządku, bez zarzutów, nawet balkon nam się trafił. Jedzenie różnorodne, po tygodniu jednak się przejada. Animacje w porządku, cały dzień i tak jest co robić więc nie nudziliśmy się ani chwilkę. Na pewno tutaj wrócimy gdy tylko będzie okazja! Pobyt z chłopakiem w sierpniu 2014 roku.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.9
zdecydowanie polecam

Super hotel, idealne miejsce na wakacje dla każdego, bardzo blisko do mediny w Sousse, można spokojnie zwiedzać na własną rękę, do tego świetny basen w hotelu, smaczne jedzenie, ładny teren i mnóstwo, mnóstwo atrakcji. Byłam tam z mężem i dwójką dzieci i wszyscy wróciliśmy zadowoleni, to o czymś świadczy. Jeżeli Tunezja to tylko ten hotel!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
3.9
polecam

Byłam już dwa razy w Susse i zdecydowanie lepsze jedzenie jest hotelu Marhaba niż w EL Hana Bech ( po tygodniu stołowałam się w innych miejscach bo nie mogłam już nic przełknąć). Wadą Marhaby jest położenie, dość trudno jest w skwarze dojść do mediny, a taksówka po dobrym targowaniu kosztuje 2 dinary Co do Pań sprzątających gorliwie wykonują swoje obowiązki wraz z kurzem zniknęła mi 1/3 kasy dość dobrze schowanej( mogły wziąć całość) Pomimo wszystko polecam ( piękna plaża, park i ciepła woda w morzu)

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9
3.9
polecam

Hotel bardzo fajny, położony bardzo blisko Sousse a przy tym mający super ogród na terenie. Bawiliśmy się tam świetnie i z chęcią tam wrócimy. jedyny mankamnet to, że obsługa w restauracji była niemiła, ale nie sądzę żeby to się utrzymywało dłużej. Jedzenie dobre, polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.9

Masz pytania o Hotel Marhaba Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00