cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
  • Hotel Gran Atlantis Bahia Real, Fuerteventura
1 / 40
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
26.08 - 29.08
już od 1331 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.12 - 02.12
już od 503 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Gran Atlantis Bahia Real
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Gran Atlantis Bahia Real
star 5

Hiszpania: Fuerteventura
Ocena hotelu Gran Atlantis Bahia Real:
4.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Gran Atlantis Bahia Real:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 sierpnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 grudnia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Gran Atlantis Bahia Real to najbardziej luksusowy hotel na Fuerteventurze, malowniczo usytuowany z przepięknymi widokami na sąsiednie wyspy Lobos i Lanzarote. Polecamy dla najbardziej wymagających klientów, dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla rodzin z dziećmi. Najwyższą jakość świadczonych usług potwierdzają międzynarodowe nagrody za usługi, wyżywienie oraz strefę welness. Pobyt w hotelu Gran Atlantis Bahia Real to gwarancja udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej części Corralejo, nad brzegiem oceanu, przy piaszczystej plaży Coco Beach
  • jedyny 5* hotel na Fuerteventurze
  • luksusowe zakwaterowanie, rewelacyjne wyżywienie m. in. w 5 restauracjach a la carte, nowoczesne SPA, wi fi gratis

Hotel Gran Atlantis Bahia Real w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Gran Atlantis Bahia Real to najbardziej luksusowy hotel na Fuerteventurze, malowniczo usytuowany z przepięknymi widokami na sąsiednie wyspy Lobos i Lanzarote. Polecamy dla najbardziej wymagających klientów, dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla rodzin z dziećmi. Najwyższą jakość świadczonych usług potwierdzają międzynarodowe nagrody za usługi, wyżywienie oraz strefę welness. Pobyt w hotelu Gran Atlantis Bahia Real to gwarancja udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej części Corralejo, nad brzegiem oceanu, przy piaszczystej plaży Coco Beach
  • jedyny 5* hotel na Fuerteventurze
  • luksusowe zakwaterowanie, rewelacyjne wyżywienie m. in. w 5 restauracjach a la carte, nowoczesne SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 5 min spacerem do kolejnej zatoki, ok. 1 km od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

Do dyspozycji gości

  • lobby
  • recepcja
  • winda
  • taras słoneczny
  • 2 baseny z wodą słodką
  • 2 bary (piano bar El Mirador, bar salon - La Boheme)
  • strefa chill out Choco Beach 
  • strefa tylko dla dorosłych z jacuzzi
  • kryty basen

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie)
  • terminale internetowe (w cenie)
  • ręczniki (za kaucją)
  •  leżaki, parasole (przy basenie i na plaży, w cenie)
  • molo z łóżkami balijskimi (płatne)

Dodatkowe udogodnienia

  • butik
  • sklep z pamiątkami
  • fryzjer
  • pralnia
  • 6 sal konferencyjnych
  • room service (przez całą dobę)
  • Bahia Vital Spa 
  • lekarz 
  • parking

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

242

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych
  • wstęp do spa tylko od 16. roku życia (1 wejście na osobę/na dzień)
  • pakiet dla nowożeńców: pokój z łóżkiem king-size, butelka wina musującego w dniu przyjazdu, darmowe Wi-Fi na terenie całego hotelu, kapcie i szlafroki, wybór poduszek, 10 % zniżki na zabiegi kosmetyczne

Dla dzieci

  • oddzielny podgrzewany brodzik
  • plac zabaw
  • 6 razy w tygodniu miniklub dla dzieci 4-12 lat
  • opieka dla dziecka (płatna)
  • jedzenie dla niemowląt (każdorazowo na zapytanie, płatne)
  • łóżeczko (w cenie)
  • w pokojach rodzinnych pakiet dla dzieci w cenie (kapcie i szlafroki, prezent powitalny, wanienka, podgrzewacz do butelek)
  • babyphone (płatny)
  • minidyskoteka

Sport i wellness

W cenie
  • centrum spa (od 16 lat, 1 raz dziennie jest dla klientów TUI zawsze w cenie)
  • sauna
  • sanarium
  • łaźnia parowa
  • basen
  • prysznice masujące
  • spinning
  • profesjonalnie wyposażone i klimatyzowane centrum fitness
  • jacuzzi
  • bezpłatne zajęcia fitness: joga, aerobik, zumba 
  • indor cycling
  • spinning
Płatne
  • 3 hydromasaże
  • kąpiele aromatyczne
  • stymulujące masaże wodne
  • masaże i zabiegi kosmetyczne
  • trener personalny 
  • wypożyczalnia rowerów
  • tenis 
  • sporty wodne na plaży

rozrywka

  • muzyka na żywo (codziennie, w barze)

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 3-4 os.
  • ok. 72 m2
  • dwa oddzielne pokoje DZX1 połączone drzwiami
  • balkon lub taras
  • od strony basenu
  • 2 łazienki i toalety
  • komplet wypoczynkowy (2 stoliki i 4 fotele)
  • klimatyzacja/ogrzewanie (sterowane centralnie)
  • telewizor
  • radio
  • odtwarzacz CD i DVD
  • Wi-Fi (w cenie)
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • sejf (w cenie)
  • wybór poduszek
  • wanna z prysznicem
  • suszarka
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • usługa wieczornego ścielenia łóżek
Suita junior z widokiem na morze JSM1
  • 2-4 os.
  • ok. 47 m2
  • widok na morze
  • na parterze
  • pokój dzienno-sypialny
  • taras
  • komplet wypoczynkowy (rozkładana sofa i stolik)
  • klimatyzacja/ogrzewanie (sterowane centralnie)
  • telewizor
  • odtwarzacz CD i DVD
  • Wi-Fi (w cenie)
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • sejf (w cenie)
  • wybór poduszek
  • oddzielny prysznic
  • wanna
  • suszarka
  • oddzielne WC
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • usługa wieczornego ścielenia łóżka
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-2 os.
  • ok. 36 m2
  • widok na morze
  • balkon lub taras
  • komplet wypoczynkowy (stolik i 2 fotele)
  • klimatyzacja/ogrzewanie (sterowane centralnie)
  • telewizor
  • odtwarzacz CD
  • Wi-Fi (w cenie)
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • sejf (w cenie)
  • wybór poduszek
  • wanna z prysznicem
  • suszarka
  • oddzielne WC
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • usługa wieczornego ścielenia łóżka
Suita z widokiem na morze SUM1
  • 2-4 os.
  • ok. 74 m2
  • widok na morze
  • Suite Atlantico
  • oddzielny pokój mieszkalny z sofą do spania dla 3. i 4. osoby
  • jacuzzi
  • oddzielny prysznic
  • klimatyzacja/ogrzewanie (sterowane centralnie)
  • telewizor
  • odtwarzacz CD
  • DVD
  • Wi-Fi (w cenie)
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • sejf (w cenie)
  • wybór poduszek
  • wybór pościeli
  • wanna
  • suszarka
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • ekspres do kawy Nespresso
  • luksusowe kosmetyki łazienkowe
  • usługa wieczornego ścielenia łóżka
  • radio
  • świadczenia Royal Service
  • torba plażowa
Suita junior JSX1
  • 2-4 os.
  • ok. 47 m2
  • na parterze
  • taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • podwójna sofa dla 3. i 4. osoby
  • oddzielny prysznic
  • klimatyzacja/ogrzewanie (sterowane centralnie)
  • telewizor
  • odtwarzacz CD
  • Wi-Fi (w cenie)
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • sejf (w cenie)
  • wybór poduszek
  • wanna
  • suszarka
  • oddzielne WC
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • usługa wieczornego ścielenia łóżka
  • radio
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-2 os.
  • ok. 36 m2
  • widok na basen
  • balkon lub taras
  • komplet wypoczynkowy (stolik i 2 fotele)
  • klimatyzacja/ogrzewanie (sterowane centralnie)
  • telewizor
  • odtwarzacz CD
  • Wi-Fi (w cenie)
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • sejf (w cenie)
  • wybór poduszek
  • wanna z prysznicem
  • suszarka
  • oddzielne WC
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • usługa wieczornego ścielenia łóżka

Wyżywienie

Dwa posiłki plus
  • śniadanie: codziennie 08:00 - 11:00, kontynentalne, angielskie, w formie bufetu
  • kolacja (w formie bufetu w restauracjia La Alacena Real lub a la carte - Yamatori-japońska, La Cupula lub Las Columnas-hiszpańska, wymagana wcześniejsza rezerwacja), 19:00-22:00
  • kulinarne wieczory tematyczne
  • kolacja przy świecach: codziennie 19:00 - 22:00, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagana, płatna, płatność gotówką, a la carte

  • Dwa posiłki
    • śniadanie: w formie bufetu 08:00-11.00 
    • kolacja: w formie bufetu 19:00-22:00
    • kulinarne wieczory tematyczne
    Śniadania
    • w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 6
  • główna restauracja „La Alacena Real": rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, śródziemnomorska, regionalna, hiszpańska, ryby/owoce morza, dania z grilla, menu dla niemowląt: płatnie, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, menu dla dzieci, dania bez laktozy: na zapytanie, dania lekkostrawne, dania sezonowe, odpowiedni dobór składników żywnościowych, dania wegetariańskie, dania wegańskie: na zapytanie, pełnowartościowe posiłki, bufet, show cooking, codziennie 08:00 - 11:00 und 19:00 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja gourmet „La Cupula de Carles Gaig": rodzaje kuchni: francuska, hiszpańska, a la carte, wybór z menu, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, płatnie, kilka razy w tygodniu 19:30 - 22:15, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Las Columnas": rodzaje kuchni: hiszpańska, a la carte, wybór z menu, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, płatnie, kilka razy w tygodniu 19:30 - 22:15, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja  „Yamatori": rodzaje kuchni: japońska, teppanyaki, ryby/owoce morza, dania z grilla, sushi, a la carte, wybór z menu, na zapytanie, rezerwacja wymagana, płatnie, kilka razy w tygodniu 19:30 - 22:15, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja  „Beach Club Las Palmeras": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, regionalna, hiszpańska, ryby/owoce morza, dania z grilla, bufet dla dzieci, menu dla dzieci, dania lekkostrawne, kuchnia kanaryjska, dania sezonowe, dania wegetariańskie, a la carte, wybór z menu, na zapytanie, rezerwacja wymagana, płatnie, codziennie 10:00 - 18:00, z tarasem, przy basenie, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, odpowiedni strój
  • restauracja „Coco Bahia Lounge Club": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, a la carte, wybór z menu, na zapytanie,
  • rezerwacja wymagane, płatnie, codziennie 10:00 - 17:00, z tarasem, na plaży, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • bary i inne: 3
  • bar w lobby „El Mirador (Piano bar)": codziennie 09:30 - 00:30
  • klub na plaży „Coco beach Chill-out ": codziennie 10:00 - 18:00
  • na plaży Coco Bahia Playa Bar codziennie 10:00 - 17:00
  • Dodatkowe informacje
  • napoje nie są wliczone w cenę
  • wymagany odpowiedni stój do kolacji

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka Gala

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Gran Atlantis Bahia Real to najbardziej luksusowy hotel na Fuerteventurze, malowniczo usytuowany z przepięknymi widokami na sąsiednie wyspy Lobos i Lanzarote. Polecamy dla najbardziej wymagających klientów, dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla rodzin z dziećmi. Najwyższą jakość świadczonych usług potwierdzają międzynarodowe nagrody za usługi, wyżywienie oraz strefę welness. Pobyt w hotelu Gran Atlantis Bahia Real to gwarancja udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej części Corralejo, nad brzegiem oceanu, przy piaszczystej plaży Coco Beach
    • jedyny 5* hotel na Fuerteventurze
    • luksusowe zakwaterowanie, rewelacyjne wyżywienie m. in. w 5 restauracjach a la carte, nowoczesne SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Fuerteventura

    Opis oferty:

    Tu poczujesz się jak we śnie! Jedyny w swoim rodzaju, najbardziej luksusowy hotel na wyspie, jeden z najlepszych w Europie - zdecydowanie dla najbardziej wymagających. Prawdziwa oaza spokoju i komfortu otoczona lazurowym oceanem oraz błękitem nieba. Położony w popularnym kurorcie Corralejo, bezpośrednio przy białej plaży na której znajduje się Coco Beach Fuerteventura - ekskluzywny klub plażowy z rewelacyjnym widokiem na wyspy Lanzarote i Lobos. Hotel gwarantuje najwyższe światowe standardy serwisu. Wielokrotnie nagradzany, słynie z wyszukanej i doskonałej kuchni, która zadowoli gusta światowych smakoszy. Przepiękne pokoje wyposażone są w stylowe meble i gustowne dodatki. Dla pełnego komfortu przygotowano menu poduszkowe, dopasowane do indywidualnych potrzeb każdego klienta. Wspaniałe Bahia Vital SPA z jego profesjonalnym personelem i wachlarzem zabiegów to raj dla duszy i ciała. Goście będą mile zaskoczeni prezentem-niespodzianką na początku i na końcu pobytu. Odkryj prawdziwy klejnot Wysp Kanaryjskich!

    POŁOŻENIE:

    na północy wyspy, ok. 750 m od centrum CORRALEJO, tuż przy słynnym Parku Narodowym Las Dunas; ok. 36 km od lotniska w Puerto del Rosario; przystanek autobusowy ok. 150 m od hotelu (centrum Corralejo, Puerto del Rosario).

    PLAŻA:

    Coco Beach, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, w wyznaczonym miejscu płatne parasole, leżaki i łóżka balijskie (w Coco Beach Chillout); Grandes Playas, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 1 km od hotelu, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, parasole i leżaki płatne.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, luksusowy i stylowy, zbudowany w 2003 r., sezonowo odnawiany, 242 pokoje, 1 budynek, 3 piętra, 7 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna La Alacena Real - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja Beach Club Las Palmeras - dania á la carte, kuchnia śródziemnomorska, restauracje á la carte: La Cupula de Carles Gaig - kuchnia międzynarodowa, Yamatori - kuchnia japońska, Las Columnas - kuchnia hiszpańska, w restauracjach obowiązuje strój formalny (panowie długie spodnie), piano bar El Mirador, Bar Salon La Boheme (otwarty na specjalne okazje), Coco Beach Lounge&Club (restauracja na plaży) - kuchnia śródziemnomorska; sklep z pamiątkami, butik, przechowalnia bagażu; centrum konferencyjne dla 500 osób, ogród o powierzchni 18 tys. m² z roślinnością tropikalną, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: całodobowy room-service, fryzjer, opiekunka do dziecka (ok. 12 EUR/godz.), pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    deluxe:

    2-os., ok. 36 m², elegancki i stylowy, centralna klimatyzacja z możliwością indywidualnej regulacji, wydzielona optycznie część wypoczynkowa, łazienka (wanna lub prysznic; suszarka, szlafroki i kapcie), osobne wc, bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, CD-player, telefon, sejf, mini-bar (płatny), menu poduszkowe, prezent-niespodzianka na początku i na końcu pobytu; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; taras (stolik i krzesełka), widok na basen; widok na morze za dopłatą;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 47 m², luksusowy, wyposażenie jak w pokoju deluxe, w łazience wanna i prysznic; DVD-player; widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, nieregularny kształt, jeden podgrzewany przez cały rok, słodka woda, ok. 400 m², gł. 1,3-1,4 m, wydzielona część dla dzieci i ok. 200 m², gł. 1,3 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 6 m², gł. 0,3 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; siłownia, centrum fitness ze sprzętem Cardio (wstęp od 16 lat), aerobic, yoga, pilates, zumba; plac zabaw dla dzieci, mini-klub Arlequin (4-12 lat, nieczynny w niedziele), sala gier (PlayStation, internet bezprzewodowy; dla dzieci powyżej 7 lat), mini-disco, gry i zajęcia edukacyjne, piano bar.

    SPA:

    ekskluzywne i nowoczesne centrum SPA Bahia Vital o powierzchni 3000 m² (bezpłatny wstęp raz dziennie; obowiązkowe czepki i klapki; dla osób powyżej 16 lat): 17 pokoi zabiegowych, kryty basen, nieregularny kształt, podgrzewany, słodka woda, ok. 215 m², gł. 1,4 m, mały basen z zimną wodą, bicze wodne, prysznice, lodowa fontanna, sauna fińska z chromoterapią, otwarte jacuzzi (w ogrodzie, tylko dla dorosłych); płatne: 3 jacuzzi, aromaterapia, refleksologia, peelingi, manicure, pedicure, masaże, zabiegi pielęgnacyjne na bazie naturalnych składników.

    KONTAKT:

    0034/928537153, www.atlantisbahiareal.com

    GRATIS:

    Wi-Fi wstęp do spa


    Itaka Gala R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Gran Atlantis Bahia Real to najbardziej luksusowy hotel na Fuerteventurze, malowniczo usytuowany z przepięknymi widokami na sąsiednie wyspy Lobos i Lanzarote. Polecamy dla najbardziej wymagających klientów, dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla rodzin z dziećmi. Najwyższą jakość świadczonych usług potwierdzają międzynarodowe nagrody za usługi, wyżywienie oraz strefę welness. Pobyt w hotelu Gran Atlantis Bahia Real to gwarancja udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej części Corralejo, nad brzegiem oceanu, przy piaszczystej plaży Coco Beach
    • jedyny 5* hotel na Fuerteventurze
    • luksusowe zakwaterowanie, rewelacyjne wyżywienie m. in. w 5 restauracjach a la carte, nowoczesne SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Fuerteventura

    Opis oferty:

    Tu poczujesz się jak we śnie! Jedyny w swoim rodzaju, najbardziej luksusowy hotel na wyspie, jeden z najlepszych w Europie - zdecydowanie dla najbardziej wymagających. Prawdziwa oaza spokoju i komfortu otoczona lazurowym oceanem oraz błękitem nieba. Położony w popularnym kurorcie Corralejo, bezpośrednio przy piaszczystej plaży na której znajduje się Coco Beach Fuerteventura - ekskluzywny klub plażowy z restauracją i rewelacyjnym widokiem na wyspy Lanzarote i Lobos. Hotel gwarantuje najwyższe światowe standardy serwisu. Wielokrotnie nagradzany, słynie z wyszukanej i doskonałej kuchni, która zadowoli gusta światowych smakoszy. Przepiękne pokoje wyposażone są w stylowe meble i gustowne dodatki. Dla pełnego komfortu przygotowano menu poduszkowe, dopasowane do indywidualnych potrzeb każdego klienta. Wspaniałe Bahia Vital SPA z jego profesjonalnym personelem i wachlarzem zabiegów to raj dla duszy i ciała. Goście będą mile zaskoczeni prezentem-niespodzianką na początku i na końcu pobytu. Odkryj prawdziwy klejnot Wysp Kanaryjskich!

    POŁOŻENIE:

    na północy wyspy, ok. 750 m od centrum CORRALEJO, tuż przy słynnym Parku Narodowym Las Dunas; ok. 36 km od lotniska w Puerto del Rosario; przystanek autobusowy ok. 350 m od hotelu (centrum Corralejo, Puerto del Rosario).

    PLAŻA:

    Coco Beach, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, w wyznaczonym miejscu bezpłatne parasole i leżaki (2 leżaki i parasol/pokój) i płatne łóżka balijskie (w Coco Beach Chill Out), przy plaży znajduje się bar Coco Bahia Bar Playa i restauracja Coco Bahia Lounge & Club; Grandes Playas, publiczna, długa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 1 km od hotelu, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, parasole i leżaki płatne.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, luksusowy i stylowy, zbudowany w 2003 r., sezonowo odnawiany, 242 pokoje, 1 budynek, 3 piętra, 7 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna La Alacena Real - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja Beach Club Las Palmeras - dania á la carte, kuchnia śródziemnomorska, restauracje á la carte: La Cupula de Carles Gaig - kuchnia międzynarodowa, Yamatori - kuchnia japońska, Las Columnas - kuchnia hiszpańska, w restauracjach obowiązuje strój formalny (panowie długie spodnie), restauracja na plaży Coco Beach Lounge & Club - kuchnia śródziemnomorska; piano bar El Mirador, Bar Salon La Boheme (otwarty na specjalne okazje), bary przy plaży: Coco Bahia Chill Out i Coco Bahia Bar Playa; sklep z pamiątkami, butik, przechowalnia bagażu, parking; centrum konferencyjne dla 500 osób, ogród o powierzchni 18 tys. m² z roślinnością tropikalną, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: całodobowy room-service, fryzjer, opiekunka do dziecka (ok. 12 EUR/godz.), pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    deluxe:

    2-os., ok. 36 m², elegancki i stylowy, centralna klimatyzacja z możliwością indywidualnej regulacji, wydzielona optycznie część wypoczynkowa, łazienka (wanna lub prysznic; suszarka, szlafroki i kapcie), osobne wc, bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, CD-player, telefon, sejf, mini-bar (płatny), menu poduszkowe, prezent-niespodzianka na początku i na końcu pobytu; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; taras (stolik i krzesełka), widok na basen; widok na morze za dopłatą;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 47 m², luksusowy, wyposażenie jak w pokoju deluxe, w łazience wanna i prysznic; DVD-player; widok na morze za dopłatą; junior suite na zapytanie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, nieregularny kształt, jeden podgrzewany przez cały rok, słodka woda, ok. 400 m², gł. 1,3-1,4 m, wydzielona część dla dzieci i ok. 200 m², gł. 1,3 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 18 m², gł. 0,3-0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki (wymagany depozyt: ok. 30 EUR/os.); siłownia, centrum fitness ze sprzętem Cardio (wstęp od 16 lat), aerobic, yoga, pilates, zumba; plac zabaw dla dzieci, mini-klub Arlequin (4-12 lat, nieczynny w niedziele), sala gier (PlayStation, internet bezprzewodowy; dla dzieci powyżej 7 lat), mini-disco, gry i zajęcia edukacyjne, piano bar.

    SPA:

    ekskluzywne i nowoczesne centrum SPA Bahia Vital o powierzchni 3000 m² (bezpłatny wstęp raz dziennie; obowiązkowe czepki i klapki; dla osób powyżej 16 lat): 17 pokoi zabiegowych, kryty basen, nieregularny kształt, podgrzewany, słodka woda, ok. 215 m², gł. 1,4 m, mały basen z zimną wodą, bicze wodne, prysznice, lodowa fontanna, sauna fińska z chromoterapią, otwarte jacuzzi (w ogrodzie, tylko dla dorosłych); płatne: 3 jacuzzi, aromaterapia, refleksologia, peelingi, manicure, pedicure, masaże, zabiegi pielęgnacyjne na bazie naturalnych składników.

    KONTAKT:

    0034/928537153, www.atlantisbahiareal.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fiwstęp do spa


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Gran Atlantis Bahia Real to najbardziej luksusowy hotel na Fuerteventurze, malowniczo usytuowany z przepięknymi widokami na sąsiednie wyspy Lobos i Lanzarote. Polecamy dla najbardziej wymagających klientów, dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla rodzin z dziećmi. Najwyższą jakość świadczonych usług potwierdzają międzynarodowe nagrody za usługi, wyżywienie oraz strefę welness. Pobyt w hotelu Gran Atlantis Bahia Real to gwarancja udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej części Corralejo, nad brzegiem oceanu, przy piaszczystej plaży Coco Beach
    • jedyny 5* hotel na Fuerteventurze
    • luksusowe zakwaterowanie, rewelacyjne wyżywienie m. in. w 5 restauracjach a la carte, nowoczesne SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony w spokojnej części Corralejo, nad brzegiem oceanu, do centrum kurortu ok. 1,7km. Przystanek autobusowy ok. 350 m od hotelu. Do lotniska ok.35 km.
    Plaża:

    Coco Bahia - przy hotelu, piaszczysta, z częściowo kamienistym zejściem do oceanu, leżaki i parasole na plaży gratis. Dodatkowo chill out bar, restauracja (a'la carte) - płatnedodatkowo. Do Parku Narodowego Las Dunas z pięknymi, długimi na ok. 9km plażami ok. 1 km - tam leżaki i parasole płatne (ok. 8 Eur/dzień/os).
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, lobby z piano barem, windy, restauracja główna (bufet) i3 restauracje na obiadokolacje hiszpańska, japońska, gourmeti 2snack barya'la carte na przkaski i lunch, tarasy słoneczne w zadbanym ogrodzie, leżaki i parasole przy basenach, 2 baseny (1 całorocznie podgrzewany, w basenach słodka woda), brodzik, plac zabaw, mini klub, opiekunka do dziecka (płatna), butik, sklep z pamiątkami, pralnia (płatna), przechowalnia bagażu, parking. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (możliwy depozyt).
    Pokoje:

    Hotel proponuje zakwaterowanie w 242 przestronnych i luksusowych pokojach różnego typu rozlokowanych w 2-piętrowym budynku. Wszystkie klimatyzowane, przestronne i elegancko urządzone, z łazienką (suszarka do włosów, szlafrok, kapcie hotelowe), tzw. pillow menu, sejfem (gratis), TV-sat, telefonem, balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - gratis. Hotel posiada również pokoje dla osób niepełnosprawnych. Dziecko do lat 2 wlicza się w maksymalne obłożenie w pokoju.
    Pokoje Deluxe (pow. ok. 36 m2) - dla max. 2 osób, z optycznie wydzieloną częścią wypoczynkową (2 fotele i stolik), z widokiem na basen i ogród. Możliwość dopłaty do widoku na ocean
    Pokoje Junior Suite (pow. ok. 48 m2) - dla max. 4 osób, z optycznie wydzieloną częścią wypoczynkową (rozkładana kanapa), wanną i prysznicem,z widokiem na ogród, położone na parterze. Możliwość dopłaty do widoku na ocean.
    Wyżywienie:

    Śniadania serwowane w formie bogatego bufetu (08:00-11:00). Istnieje możliwość dopłaty do obiadokolacji (19:30-22:30).
    Program sportowy i animacyjny:

    Bahia Vital Spa (dla osób pow. 16 lat) - strefa wellnes (1 wejście gratis na osobę/ dziennie): basen wewnętrzny z kaskadami, hydromasaż, sauna parowa, sauna fińska, jacuzzi na tarasie, siłownia i zajęcia fitness. Masaże oraz zabiegi na twarz i ciało płatne dodatkowo.
    Internet:

    W hotelu i naplaży Coco BahiaWiFi bezpłatne.
    Kategoria lokalna:

    *****GL
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    FUERTEVENTURA

    Atrakcje i wycieczki lokalne

    Cofete Adventure
    wyprawa panoramicznym busem terenowym na południe wyspy - dziki półwysep Jandia i plażę Cofetę. W programie liczne punkty widokowe i słynna, dzika plaża Cofete historia tajemniczej willi Gustava Wintera, latarnia morska Punto de Jandia. Obiad na trasie wliczony w cenę CENA: ok. 68 Eur/os. dorosła, ok. 38,50/dziecko do 11 lat. Dziecko do lat 2 opłata za fotelik.
    Gran Tour Fuerteventura

    Całodniowa wycieczka objazdowa po wyspie. W programie wycieczki: wioska rybacka Ajuy: czarna wulkaniczna plaża z grotami i jaskiniami. Przejazd przez urocze miasteczko Pajara, punkty widokowe Las Penitas oraz dawnych króli wyspy Ayoze i Guize zabytkowa kanaryjska wioska Betancuria (pierwsza stolica wyspy), degustacja smaków wyspy na koziej farmie oraz wizyta w punkcie fabrycznym kosmetyków z aloesu, przystanek w ciągnącym się kilometrami Parku Wydm w Corralejo. W cenie wycieczki: obsługa polskiego przewodnika, transport autokarem oraz obiad w formie tapas z napojami. CENA: ok. 48 Eur/os. dorosła, ok. 28/dziecko do 11 lat.
    Lanzarote
    Całodniowa wycieczka na najbardziej fascynującą i wulkaniczną wyspę archipelagu Wysp Kanaryjskich. Zaczniemy od Parku Narodowego Timanfaya - terenu ogromnych erupcji wulkanicznych z XVIII wieku, która obejmuje 1/4 całej wyspy. Przejedziemy autokarem przez słynną, 14-kilometrową Trasę Wulkanów poprowadzoną po zastygłej lawie i weźmiemy udział w trzech pokazach geotermicznych. W regionie La Geria czeka na nas degustacja słynnego wulkanicznego wina z Lanzarote. Przejedziemy przez Dolinę Tysiąca Palm oraz zatrzymamy się na punkcie widokowym. Na typowy kanaryjski lunch udamy się do restauracji zbudowanej tuż obok jednego z dzieł Césara Manrique, artyście, któremu wyspa zawdzięcza swój rozkwit. Kolejnym punktem związanym z tym artystą będzie Jameos del Agua - jaskinia z lawy stworzonej w tunelu wulkanicznym, w której znajduje się restauracja i podziemne jezioro. Wycieczka z polskim przewodnikiem. W cenie wycieczki: obiad z napojami (woda, wino, deser), bilety wstępów do obiektów turystycznych, transport autokarem, przeprawa promem z portu w Corralejo (ok. 30 minut). CENA: ok. 84 Eur/os. dorosła, ok. 45/dziecko do 11 lat, dziecko do lat 2 ok. 5,50 Eur
    Magic Catamaran
    półdniowy rejs katamaranem z portu w Morro Jable, rejs wzdłuż półwyspu Jandia. W cenę wliczone przekąski i napoje na pokładzie. CENA: ok. 59 Eur/os. dorosła, ok. 32/dziecko do 11 lat.
    Oasis Park
    olbrzymi park zoologiczny z atrakcjami dla małych i dużych. Cena biletu obejmuje całodzienny pobyt w parku, 4 pokazy zwierząt: lwy morskie, ptaki, papugi, płazy i gady oraz wizytę w największym ogrodzie kaktusowym w Europie. Codziennie sprzed hotelu odjeżdża bezpłatny autobus do parku. CENA: ok. 35 Eur/os. dorosła, ok. 29,50/dziecko do 11 lat.
    Paradise Goleta
    półdniowy rejs łodzią żaglową z portu w Morro Jable, rejs wzdłuż półwyspu Jandia. W cenę wliczone przekąski i napoje na pokładzie. CENA: ok. 69 Eur/os. dorosła, ok. 39/dziecko do 11 lat.
    Pedra Sartana

    Półdniowy rejs statkiem pirackim z portu w Morro Jable, rejs wzdłuż półwyspu Jandia. Na pokładzie wiele atrakcji, gry i zabawy dla dzieci. W cenę wliczony lunch i napoje. CENA: ok. 56 Eur/os. dorosła, ok. 28/dziecko do 11 lat.
    Tajemnicza Cofete
    półdniowa wyprawa na dziki półwysep Jandia i plażę Cofetę. Na trasie malownicze punkty widokowe, niesamowita plaża Cofete (czas wolny na plażowanie i/lub spacer), historia tajemniczej willi Gustava Wintera, wizyta w maleńkiej lokalnej wiosce Cofete, punkt widokowy na plażę Sotavento. CENA: ok. 46 Eur/os. dorosła, ok. 39/dziecko do 11 lat.
    Dla aktywnych

    Raj dla surferów i kite/wind surferów
    Fuerteventura, nazywana Hawajami Europy, znana jest z fantastycznych warunków do uprawiania sportów wodnych. Najlepsze miejsca dla surferów znajdują się w Corralejo, El Cotillo i La Pared. Wielbiciele kite'a i windsurfingu odnajdą swoje miejsce na plaży Sotavento, na której każdego roku odbywają się Mistrzostwa Świata w Kite i Windsurfingu.
    Trekking
    Księżycowe krajobrazy, doliny i wąwozy, urokliwe kanaryjskie miasteczka, nadmorskie szlaki - Fuerteventura zaskakuje ilością tras o różnym poziomie trudności. Warto wybrać się na najwyższy szczyt Fuerteventury - Pico de la Zarza, z którego można zobaczyć zarówno zachodni, jak i wschodni brzeg oceanu.
    Przyroda

    Wydmy w Corralejo
    Zachwycające i piaszczyste wydmy przechodzące w szerokie i długie plaże stanowią Park Naturalny Las Dunas oraz jedną z wizytówek Fuerteventury.
    Plaża Sotavento
    Uznawana za najpiękniejszą plażę Fuerteventury - ponad 9- kilometrowa, z drobnym piaskiem i płytkimi lagunami które tworzą malowniczą i bardzo fotogeniczną scenerię. Płytkie, bezpieczne zatoczki docenią rodziny z dziećmi oraz adepci wind i kitesurfingu.
    Aloe Vera Finca
    Wizyta na tej plantacji aloesu pozwoli zobaczyć odmianę Barbadensis Miller, której właściwości kojące znane są już od tysięcy lat. Kosmetyki z aloesu to jeden z najbardziej znanych produktów eksportowych wyspy.
    Relaks

    Corralejo
    Corralejo to z pewnością najbardziej rozrywkowe miasteczko wyspy. Warto wpaść na koncert na żywo do Rock Cafe czy na tańce do Waikiki lub Kiwi. Lody gofio to niewątpliwie wizytówka wyspy - można je zjeść w małej kawiarni Secreto del Sur. Bliskość wydm, czyli największej piaskownicy wyspy, pozwala połączyć odpoczynek i plażowanie z uprawianiem sportów - surfingu, windsurfingu czy kite'a.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    "
    Inne

    Wiadomości ogólne Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas Minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
    Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Wyloty: Z Warszawy, Katowic oraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Fuerteventura To najszybciej rozwijająca się turystycznie spośród Wysp Kanaryjskich. Druga co do wielkości po Teneryfie jest niemal bezludna, na 1660 km kw. mieszka niespełna 100 tys. osób. To istny raj dla miłośników plażowania i amatorów kite i windsurfingu, surfingu - wczasy tu i klimat Fuerteventury stwarzają wyśmienite warunki do uprawiania tych sportów, a na Playa de Sotavento de Jandia odbywają się co roku mistrzostwa świata.
    Corralejo Położona na północy wyspy miejscowość jest swoistą mieszanką turystycznego kurortu i hiszpańskiego małego miasteczka. Stąd najbliżej na sąsiednią Lanzarote (tylko 30 min. promem) i do słynnych wydmowych plaż. Miasteczko oferuje wiele turystycznych atrakcji a jego stara część ma niepowtarzalny urok.
    Caleta de Fuste Najmłodszy, niewielki kurort wyspy, położony najbliżej lotniska. Poszukiwacze nocnego życia znajdą tu bary, a amatorzy kuchni kanaryjskiej porządne restauracje serwujące specjały lokalnej kuchni. Szeroka, zatokowa plaża zachęca do kąpieli.
    Costa Calma Miejscowość wybudowana na początku ciągnących się kilkanaście kilometrów plaż, które same w sobie są niezwykłą atrakcją dla osób lubiących wypoczynek w słońcu i uprawiających windsurfing i kitesurfing. Sklepy restauracje i bary zapewniają rozrywkę na wieczory.
    Jandia Na najbardziej na południe wysuniętym fragmencie wyspy znajduje się jeden z popularniejszych kurortów na wyspie. Piękne długie plaże z białym piaskiem i liczne hotele powodują, że miejscowość szybko się rozwija. Powstają sklepy, kawiarnie, restauracje więc na pewno nie można się tu nudzić.
    Majanicho Mała wioska rybacka położona na północy Fuerteventury, z dziką plażą. Miejsce idealne dla wszystkich tych, którzy szukają wypoczynku z dala od głośnych kurortów.
    Naturyzm na plażach Fuerteventury Naturyzm jest na wyspie bardzo popularny i na każdej plaży można spotkać jego zwolenników.
    Sezonowość

    Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.
    Uwagi do przelotu

    uwagi do przelotu


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Gran Atlantis Bahia Real to najbardziej luksusowy hotel na Fuerteventurze, malowniczo usytuowany z przepięknymi widokami na sąsiednie wyspy Lobos i Lanzarote. Polecamy dla najbardziej wymagających klientów, dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla rodzin z dziećmi. Najwyższą jakość świadczonych usług potwierdzają międzynarodowe nagrody za usługi, wyżywienie oraz strefę welness. Pobyt w hotelu Gran Atlantis Bahia Real to gwarancja udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej części Corralejo, nad brzegiem oceanu, przy piaszczystej plaży Coco Beach
    • jedyny 5* hotel na Fuerteventurze
    • luksusowe zakwaterowanie, rewelacyjne wyżywienie m. in. w 5 restauracjach a la carte, nowoczesne SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5+ Hiszpania/Fuerteventura

    Informacje Ogólne:

    Witamy Gran Hotel Atlantis Bahia Real w Corralejo. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Corralejo center (1.7 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, klimatyzację, sklepy, salon fryzjerski, recepcję, salon i 7 windy. W 3-piętrowym hotelu personel mówi po włosku, angielsku, hiszpańsku, francusku i niemiecku. Mobilność również na urlopie jest zapewniona dzięki wypożyczalni samochodów i motocykli. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji jest podgrzewany basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy, sklepy, centrum miasta, bary/restauracje, supermarket i postój taksówek. Odległość od hotelu: ACUA WATER PARK (2 km), El Cotillo (20 km) i Betancuria (47 km). Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich, rampa/podnośnik i łazienka przystosowana do korzystania przez osoby na wózkach inwalidzkich. Hotel posiada garaż i parking dla samochodów.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje usługę budzenia, sejfy, serwis pokojowy, kantor, usługi prasowania, pralnię i pokojówki. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, usługi opiekunki i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: dostęp do Internetu. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki:

    W hotelu znajdują się 6 restauracje. Wieczorem odwiedź bar w recepcji. zęściowe wyżywienie: Częściowe wyżywienie obejmuje śniadanie i kolację.

    Sport i Rozrywka:

    Gran Hotel Atlantis Bahia Real posiada pokój do relaksu, słoneczny taras, hammam, łaźnię parową, spa i jacuzzi. W ramach aktywności hotel oferuje bilard. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness i aerobik. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 35 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Wyżywienie

    Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne.

    Bagaż

    Berlin Schonnefeld (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 80zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 280 PLN - 23 kg - 320 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Gran Atlantis Bahia Real to najbardziej luksusowy hotel na Fuerteventurze, malowniczo usytuowany z przepięknymi widokami na sąsiednie wyspy Lobos i Lanzarote. Polecamy dla najbardziej wymagających klientów, dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla rodzin z dziećmi. Najwyższą jakość świadczonych usług potwierdzają międzynarodowe nagrody za usługi, wyżywienie oraz strefę welness. Pobyt w hotelu Gran Atlantis Bahia Real to gwarancja udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej części Corralejo, nad brzegiem oceanu, przy piaszczystej plaży Coco Beach
    • jedyny 5* hotel na Fuerteventurze
    • luksusowe zakwaterowanie, rewelacyjne wyżywienie m. in. w 5 restauracjach a la carte, nowoczesne SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA HISZPAŃSKA

    *****

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    *    36 km od lotniska, 700 m od centrum Corralejo, w pobliżu Parku Krajobrazowego Las Dunas, 150 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

    PLAŻA

    *    Piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, długa na 300 metrów , szeroka na 30-50 m. Serwis plażowy dodatkowo płatny. Do dyspozycji gości pozostaje bar oraz 2 pomosty.

    ZAKWATEROWANIE

    *    242 pokoje; *    Typy pokoi: 101 pokoi deluxe z widokiem na morze (ok. 36 m2), 14 pokoi deluxe junior suite (ok. 47 m), 44 pokoi deluxe junior z widokiem na morze (ok. 47m2), 10 pokoi rodzinych deluxe (ok.72 m2, złożone z 2 sypialni, 2 tarasów); *    Wyposażenie: klimatyzacja, radio, TV, suszarka do włosów, balkon lub taras, sejf, mini bar (płatny), bezprzewodowych dostęp do Internetu Wi-Fi.

    RESTAURACJE I BARY

    *    4 restauracje; restauracja główna, 3 restauracje a'la carte (japońska, hiszpańska oraz restauracja pod kierownictwem Pana Carles Gaig - zdobywcy gwiazdki Michelin). Restauracje a'la carte dodatkowo płatne - wymagana rezerwacja; *    2 bary; lobby bar, bar la boheme.

    *    BB

    śniadania; *    HB: śniadania i kolacje (napoje do kolacji dodatkowo płatne).

    SPORT I ROZRYWKA

    *    2 baseny zewnętrzne (1 zawsze podgrzewany); *    Bezpłatnie: siłownia, aerobik, sauna, jacuzzi na otwartym powietrzu; *    Odpłatnie: centrum spa, masaże i fizjoterapia, 3 oddzielne jacuzzi, aeroterapia, zabiegi medyczne, trener personalny na siłowni, sporty wodne na plaży (windsurfing, kite-surfing).

    DLA DZIECI

    *    Brodzik, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, menu dla najmłodszych (na zapytanie - płatne), możliwość wynajęcia opiekunki (płatne).

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    *    24 godzinna recepcja, kantor, pralnia, sklepy, parking, wypożyczalnia samochodów, bezprzewodowy dostęp do Internetu.

    NASZYM ZDANIEM

    *    Pięciogwiazdkowy luksusowy hotel położony tuż przy plaży z widokiem na wyspę Lanzarote zapewni komfort i wypoczynek na najwyższym poziomie. Obiekt zapewnia przestronne i stylowo urządzone pokoje, profesjonalne centrum spa oraz dostęp do restauracji nagrodzonej gwiazdką Michalin. Dbałość o każdy detal zachwyci nawet najbardziej wymagających Gości.

    STRONA INTERNETOWA

    *    https://www.atlantisbahiareal.com/en/


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Gran Atlantis Bahia Real to najbardziej luksusowy hotel na Fuerteventurze, malowniczo usytuowany z przepięknymi widokami na sąsiednie wyspy Lobos i Lanzarote. Polecamy dla najbardziej wymagających klientów, dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla rodzin z dziećmi. Najwyższą jakość świadczonych usług potwierdzają międzynarodowe nagrody za usługi, wyżywienie oraz strefę welness. Pobyt w hotelu Gran Atlantis Bahia Real to gwarancja udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej części Corralejo, nad brzegiem oceanu, przy piaszczystej plaży Coco Beach
    • jedyny 5* hotel na Fuerteventurze
    • luksusowe zakwaterowanie, rewelacyjne wyżywienie m. in. w 5 restauracjach a la carte, nowoczesne SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Fuerteventura, Hiszpania

    Atuty oferty

    Luksusowy hotel otoczony turkusowymi wodami Atlantyku oraz wspaniałą plażą z białymi wydmami w Corralejo Natural Dune Park. Jakość świadczonych usług i dbałość o szczegóły stawiane są tu na pierwszym miejscu. Dodatkowy atut stanowią Coco Bahia Chillout z łóżkami balijskimi, Coco Bahia Lounge & Club z restauracją na plaży oraz bezpłatny wstęp do SPA Bahia Real.

    Położenie

    bezpośrednio przy plaży, w spokojnej części Corralejo, do centrum ok. 700 m. Przystanek autobusowy i supermarket ok. 150 m od hotelu.

    Plaża

    plaża z białym piaskiem, przy hotelu. Leżaki, stoliczki, parawany plażowe i parasole bez opłaty. Klub plażowy Coco Bahia - jedno molo z łożami balijskimi i barem koktajlowym, drugie molo z restauracją.

    Wyposażenie

    242 pokoje, 3 piętra, windy. Lobby z recepcją, sklepy, restauracja główna, 5 restauracji à la carte (japońska, hiszpańska, gourmet otwierane na kolację oraz śródziemnomorska i międzynarodowa fusion, wszystkie za opłatą), 3 bary. W ogrodzie 3 baseny ze słodką wodą (2 podgrzewane), taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: w formie bufetu. Show cooking. Kolacja w jednej z restauracji à la carte (za wcześniejszą rezerwacją, odpłatnie).

    Internet

    kącik internetowy przy recepcji. WiFi w całym hotelu i na plaży gratis.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe deluxe (B1-2A): ok. 36 m2, kącik wypoczynkowy z fotelami i stolikiem, łóżko king size (2 x 2 m) lub 2 łóżka pojedyncze (2 x 1,10 m) klimatyzacja, minibar (za opłatą), TV sat., radio/odtwarzacz CD, telefon, sejf, czajnik elektryczny, wybór poduszek, umeblowany balkon z widokiem na ogród. Wanna z prysznicem, WC, suszarka, szlafrok, kapcie. Najładniej położone, z widokiem na ocean (B1-2B): na 2-3 piętrze. Pokoje rodzinne (A2-3N): 2 pokoje dwuosobowe połączone drzwiami (jeden pokój z łóżkiem king size, drugi z 2 łóżkami pojedynczymi), parter lub 1. piętro, DVD, balkon z widokiem na basen. Junior Suite (C2-3A): ok. 47 m2, na parterze, pokój dzienno-sypialny z podwójną sofą rozkładaną, DVD, taras z widokiem na ogród, wanna i oddzielny prysznic. Z widokiem na ocean (C2-3B). Suite Atlantico (D2-3A): ok. 74 m2, pokój dzienno-sypialny z podwójną sofą rozkładaną i sypialnia, zestaw do kawy i herbaty, ekspres do kawy Nespresso z kapsułkami, wybór pościeli, wanna z hydromasażem, ekskluzywne kosmetyki łazienkowe, torba plażowa, świadczenia Royal Service, duży umeblowany taras z widokiem na ocean. Royal Service w pokojach Suite: wybór poduszek i prześcieradeł, kwiaty i upominek w dniu przyjazdu, torba plażowa, codziennie mini propozycja kulinarna od szefa kuchni, dla Gości z HP kolacja w 3 restauracjach à la carte w cenie (napoje za opłatą, wymagana rezerwacja).

    Święta/Sylwester

    menu świąteczne 25.12 i sylwestrowe 31.12 w cenie.

    Sport

    profesjonalne centrum fitness (od 16 lat) i zajęcia (joga, pilates, aerobik). Za opłatą: sporty wodne na plaży (firmy zewnętrzne).

    Wellness

    w SPA Bahia Vital o pow. 3 tys. m2 (wstęp od 16 lat/gratis raz dziennie): basen kryty z dyszami masującymi, sauna, whirlpool, łaźnia parowa, jacuzzi z leżakami na tarasie zewnętrznym, Za opłatą: hammam, masaże i zabiegi kosmetyczne (17 sal zabiegowych), fryzjer. 

    Dzieci

    brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), Kids Club Wii z komputerami, xbox (7-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty. Specjalny pakiet dla dzieci: prezent powitalny, szlafrok, podgrzewacz do mleka, wanienka, fotelik, na życzenie ciasteczka na dobranoc i mleko.

    Rozrywka

    codziennie muzyka na żywo w lobby barze.

    Dla dzieci

    2-12 lat: zniżka procentowa.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek Grand Luxe.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Gran Atlantis Bahia Real to najbardziej luksusowy hotel na Fuerteventurze, malowniczo usytuowany z przepięknymi widokami na sąsiednie wyspy Lobos i Lanzarote. Polecamy dla najbardziej wymagających klientów, dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla rodzin z dziećmi. Najwyższą jakość świadczonych usług potwierdzają międzynarodowe nagrody za usługi, wyżywienie oraz strefę welness. Pobyt w hotelu Gran Atlantis Bahia Real to gwarancja udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej części Corralejo, nad brzegiem oceanu, przy piaszczystej plaży Coco Beach
    • jedyny 5* hotel na Fuerteventurze
    • luksusowe zakwaterowanie, rewelacyjne wyżywienie m. in. w 5 restauracjach a la carte, nowoczesne SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Fuerteventura, Hiszpania

    Położenie

    z pięknym widokiem na wyspy Lobos i Lanzarote. W spokojnej części Corralejo, do centrum ok. 750 m. Przystanek autobusowy i supermarket ok. 150 m od hotelu. Taxi przed hotelem. Connected service w języku polskim.

    Plaża

    z białym piaskiem, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole bez opłaty. Bar chill out i restauracja a la carte Coco Beach za opłatą. Do słynnych wydm "Grandes Playas" ok. 1 km.

    Wyposażenie

    242 pokoje, imponujące lobby z recepcją 24h, windy, sklepiki, restauracja główna, 3 restauracje a la carte (japońska, hiszpańska i gourmet za opłatą), lobby bar. W ogrodzie 2 baseny ze słodką wodą (1 podgrzewany), taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.atlantisbahiareal.com

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek Grand Luxe.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe deluxe (1-2A): ok. 43 m2, kącik wypoczynkowy, klimatyzacja, minibar (za opłatą), TV sat., radio/odtwarzacz CD, telefon, sejf, umeblowany balkon z widokiem na ogród. Wanna lub prysznic, WC, suszarka, płaszcz kąpielowy. Pokoje Komfort Plus (1-2K): z widokiem na ocean. Pokoje rodzinne (2-3N): 2 pokoje dwuosobowe połączone drzwiami, na parterze lub pierwszym piętrze, balkon z widokiem na basen. Junior Suite (2-3C): ok. 53 m2, na parterze, dodatkowo sofa oraz taras z widokiem na ogród. Z widokiem na ocean (2-3D). Suite Atlantico (2-3E): ok. 74 m2, wanna z hydromasażem, oddzielna sypialnia, rozkładana sofa, 2 TV sat., DVD, duży umeblowany taras z widokiem na ocean. Royal serwis - kwiaty w dniu przyjazdu, torba plażowa, codziennie owoce.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), strefa Wii (7-12 lat). Opieka nad dziećmi za opłatą. Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

    Rozrywka

    muzyka na żywo w lobby barze.

    Dostęp do internetu

    kącik internetowy przy recepcji oraz WiFi w całym hotelu i na plaży gratis.

    Sport

    profesjonalne centrum fitness (od 16 lat): spinning, joga, siłownia. Za opłatą: sporty wodne na plaży (firmy zewnętrzne).

    Wellness

    w hotelowym SPA Bahia Vital o pow. 3 tys. m kw. (wstęp od 16 lat/raz dziennie bez opłaty): whirlpool w ogrodzie, kryty basen z dyszami masującymi, sanarium, (niskie temperatury), sauna, jacuzzi, łaźnia parowa. Za opłatą: 3 indywidualne jacuzzi, masaże i zabiegi kosmetyczne (17 kabin), hammam, fryzjer.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadania i kolacje w formie urozmaiconego bufetu, bufety tematyczne, pokazy gotowania. Wymagany odpowiedni strój do kolacji.

    Dla dzieci

    2-11 lat: zniżka procentowa.

    Święta/Sylwester

    menu świąteczne 25.12.15 oraz sylwestrowe 31.12.15 dla Gości z HP w cenie.

    Polecamy

    • bezpośrednio przy plaży
    • serwis plażowy w cenie
    • luksusowy hotel w stylu neo mauretańskim
    • wysokiej jakości gastronomia
    • chillout bar Coco Beach na plaży


    Mapa Hotelu Gran Atlantis Bahia Real
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Fuerteventura)
    Wakacje na Fuerteventura w Caleta de Fuste
    Fuerteventura - Costa Calma
    Morro Jable na Fuerteventura
    Kurort i plaża Jandia na Fuerteventurze
    Cofete Beach na Fuerteventurze
    Corralejo na wyspie Fuerteventura
    Zoo Oasis Park na Fuerteventurze
    Plaża Sotavento - idealne miejsce dla windsurferów - Fuerteventura - Hiszpania, Wyspy kanarysjkie
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Gran Atlantis Bahia Real

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Z hotelu Gran Atlanmtis Bahia Real wróciliśmy oczarowani!!Wszystko jest w nim tak dopracowane, ze aż niewiarygodne. Pokój stylowo urządzony, bardzo komfortowy. Zejście do plaży zaraz z hotelu, tam jest również długi pomost oraz bar:). Do centrum miasta Corralejo nawet blisko. Jeśli chodzi o jedzenie to było na najwyższym poziomi smakowo. Super hotel co prawda nie za tani ale warto!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.4
    polecam

    Hotel Gran Hotel Atlantis Bahia Real to dobry standard, polecam jak najbardziej. Pyszne jeszcze, bogaty wybór. Świetne położenie hotelu w Corralejo, do centrum było może 10 min spacerem. Ładna plaża przy hotelu. czego chcieć więcej :)

    POLECAM:
    singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.4
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Gran Atlantis Bahia Real:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Hotel
      5.5
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      i sport
      4.7
    • Obsługa
      5.5
    HolidayCheck
    Ocena Gran Atlantis Bahia Real:
    5.5 / 6

    Doskonały hotel! 2010-03-21
    Szczegóły oceny hotelu Gran Atlantis Bahia Real:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Udane wakacje 2012-01-27
    Szczegóły oceny hotelu Gran Atlantis Bahia Real:
    • Lokalizacja
      3.4
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.3
    • Obsługa
      6.0

    Hotel jest prześliczny! Basen, pokoje, restauracja fantastyczne. Jedzenie super. Niestety, na basen...
    więcej

    5.1
    Przestroga dla rodzin z dziećmi 2013-05-01
    Szczegóły oceny hotelu Gran Atlantis Bahia Real:
    • Lokalizacja
      2.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      5.0

    3.5
    Uroczy hotel 2013-06-26
    Szczegóły oceny hotelu Gran Atlantis Bahia Real:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    Naprawdę nie ma nic do zarzucenia. Pokoje były wspaniałe - ze wspaniałym widokiem na plażę i na ocea...
    więcej

    5.5
    Hotel luksusowy, ale okolica nieciekawa 2015-01-21
    Szczegóły oceny hotelu Gran Atlantis Bahia Real:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      6.0

    4.8

    Gran Atlantis Bahia Real - możliwości zakwaterowania:

    Pokoj Deluxe dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj Deluxe dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze schoener wohnen
    family room deluxe
    junior suite singleuse deluxe
    junior suite singleuse deluxe seaview
    1 os. standardowy z widokiem na morze
    2 os. junior suite z widokiem na morze
    standard double deluxe
    standard double deluxe seaview
    2 os. pokoj rodzinny (na potwierdzenie)
    Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja taras Deluxe Zimmer
    standard singleuse deluxe
    standard singleuse deluxe seaview
    Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze Deluxe Zimmer
    2 os. standardowy z widokiem na morze
    Pokoj rodzinny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na basen
    suite singleuse
    Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja taras Deluxe Zimmer
    Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze Deluxe Zimmer
    Pokoj rodzinny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na basen
    junior suite deluxe
    junior suite deluxe seaview
    Pok. deluxe 2 os.
    Pok. deluxe 2 os. w/morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój rodzinny
    Junior Suite 3 os.
    Junior Suite 4 os.
    Junior suita z widokiem na morze
    Junior suita
    Suita z widokiem na morze

    Gran Atlantis Bahia Real - Możliwości wyżywienia:


    Gran Atlantis Bahia Real - miasta wylotu:


    Gran Atlantis Bahia Real - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Gran Atlantis Bahia Real? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00