Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Nana Beach, Kreta
  • Hotel Nana Beach, Kreta
  • Hotel Nana Beach, Kreta
  • Hotel Nana Beach, Kreta
  • Hotel Nana Beach, Kreta
  • Hotel Nana Beach, Kreta
  • Hotel Nana Beach, Kreta
  • Hotel Nana Beach, Kreta
  • Hotel Nana Beach, Kreta
  • Hotel Nana Beach, Kreta
  • Hotel Nana Beach, Kreta
  • Hotel Nana Beach, Kreta
1 / 12
Udogodnienia hotelu Nana Beach
  • Nurkowanie
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Nana Beach
star 5

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Nana Beach:
4.1 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Nana Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.1 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 października 2018

Hotel Nana Beach w ofercie Biura podróży:

Wezyr

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Kreta Atrakcyjny kompleks zbudowany w tradycyjnym greckim stylu łączy w sobie komfort i wygodę, zapewniając spokojny wypoczynek między rozległymi ogrodami. Usytuowany tuż przy plaży w zatoczce, roztacza wspaniałe widoki na morze kreteńskie. Hotel polecany jest szczególnie rodzinom z dziećmi, ze względu na dużą ilość udogodnień i atrakcji dla najmłodszych, wodnego placu zabaw i zjeżdżalni.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

1985 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie hotelu znajdują się restauracje, bary, winda w budynku głównym^2 z jacuzzi, relaksacyjny z jacuzzi (tylko dla osób powyżej 16 r.ż.), basen kryty (z jacuzzi w centrum SPA - płatny). Program animacyjny oraz zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne płatne Wi-Fi w lobby (ok. 10€/doba, 25€/3dni, 40€/7dni), płatny kącik internetowy (ok. 2€/15min), ograniczona transmisja danych w pokojach

plaża

Przy hotelu, publiczna, piaszczysta zatoka, miejscami żwirowa. Parasole, leżaki - bezpłatne, ręczniki plażowe - depozyt. Beach Bar serwuje napoje i przekąski.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację centralną (bezpłatna), sejf (płatny ok. 2€/doba), TV, telefon, lodówkę, łazienkę (WC, wanna lub prysznic, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w kilku budynkach: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje rodzinne dla max 4 os. (2 pokoje połączone drzwiami) , pokoje bungalow dla max 4 os. , suity waterfront

Wyżywienie

restauracje główne: "Athina" i "Thalassa" (serwuje śniadania i kolacje), "La Pergola", 3 restauracje a la carte, 8 barów (m.in. bary przy basenie, bar na plaży) All Inclusive (11:00-00:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-15:00), kolacja (18:30-22:00) w formie bufetu w restauracji głównej, późny posiłek w postaci przekąsek (23:00-00:45) w restauracji "La Pergola", przekąski i lody (10:00-18:00), podwieczorek (15:30-17:00) w wyznaczonych barach, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych , świeżo wyciskanych soków owocowych, napojów serwowanych w butelkach, napojów energetycznych Restauracje a la carte - jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.grecka "Zorbas", włoska "Firenze", rybna "Poseidon"

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, mini disco, 2 brodziki, 2 małe zjeżdżalnie (wodny plac zabaw z atrakcjami dla dzieci, otwarty w godzinach 09:00-18:00), menu i krzesełka dla dzieci w restauracji "Athina" możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności (depozyt ok. 30€), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), opiekunka (płatna, na życzenie), możliwość wypożyczenia elektronicznej niani, wanienki dla niemowląt, podgrzewacza do butelek (depozyt, na życzenie)

w cenie

siłownia, aerobik, szachy ogrodowe, rzutki, jacuzzi , 3 korty tenisowe, rakiety i piłki do tenisa (depozyt), mini boisko do koszykówki, mini boisko do piłki nożnej, siatkówka plażowa, animacje

płatne

salon piękności, centrum SPA, masaż, sauna, tenis stołowy, oświetlenie kortów (ok. 10€/h), bilard, sporty wodne na plaży, centrum nurkowe

Aktualizacja opisu

24.05.2018 12:44

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE:

Hotel położony jest 1,5 km od miejscowości Hersonissos oraz 1 km od Stalis. Od lotniska w Heraklionie dzieli go zaledwie 25 km. Hotel znajduje się bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży. Atutem obiektu jest duży ogród.

 

HOTEL OFERUJE:

W hotelu znajduje się recepcja czynna 24h, 3 restauracje, 5 barów, sklep z biżuterią, mini market, kawiarenka internetowa oraz duża sala konferencyjna – na 200 osób. Goście mogą ponadto skorzystać z pralni, pomocy lekarskiej oraz mogą wypożyczyć samochód. Leżaki i parasole są bezpłatne zarówno na plaży jak i przy basenie. Ręczniki plażowe można wypożyczyć w hotelu, zostawiając jedynie kaucję (zazwyczaj ok. 5 Euro).

 

POKOJE:

W hotelu znajduje się 143 pokoi standardowych w budynku głównym oraz 289 pokoi w bungalowach. Pokoje w budynku głównym mają widok na basen, ogród lub morze i wyposażone są w klimatyzację sterowaną indywidualnie, telefon, TV, lodówkę, łazienkę z prysznicem lub wanną i suszarką do włosów oraz sejf (płatny dodatkowo). Wszystkie pokoje posiadają balkon. Pokoje w bungalowach są wyposażone tak samo jak pokoje w budynku głównym. W hotelu znajduje się także 68 pokoi family, składających się z 2 pomieszczeń. Wyposażenie pokoi jest takie samo jak pokoi standardowych. Pokoje family dostępne są jedynie z prysznicem.

 

WYŻYWIENIE:

All Inclusive – śniadania 7:00-10:00, lunche 12:30-15:00, kolacja 18:30-22:00. W ramach All Inclusive dostępna jest wcześniejsza kolacja dla dzieci 17:00-18:00. Między 15:30 a 17:00 serwowana jest kawa. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole dostępne są w godzinach 11:00-01:00 w wybranych barach. Raz na pobyt goście mogą skorzystać z jednej z 3 restauracji a’la carte – grecka, włoska, rybna - bezpłatnie (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

 

SPORT I ROZRYWKA:

Do dyspozycji Goście mają 3 korty tenisowe (oświetlenie płatne), 7 basenów, boisko do koszykówki, siatkówki, bilard, tenis stołowy, 2 boiska do siatkówki plażowej, boule, rowery (3h dziennie bezpłatnie). W hotelu znajduje się także Health Club, w którym skorzystać można z małego basenu wewnętrznego, sauny, sali fitness, oraz masaży (płatne dodatkowo). Na plaży Goście mają do dyspozycji centrum sportów wodnych (windsurfing, kajaki, rowery wodne, snurkowanie – wymienione bezpłatne) oraz profesjonalnego centrum nurkowego, w którym ukończyć można kurs z dyplomem PADI i SSI. W ciągu dnia i wieczorami hotel oferuje bogaty program animacyjny.

 

DZIECI:

Dla najmłodszych Gości hotel przygotował park wodny z licznymi atrakcjami, 2 brodziki oraz ciekawy program animacyjny. Można poprosić o wstawienie łóżeczka dla niemowlaka oraz skorzystać z krzesełka dla dzieci w restauracji. Rodzice mogą wynająć opiekunkę do dzieci.

 

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o bogatej infrastrukturze, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, polecamy przede wszystkim rodzinom z dziećmi. Dzięki wielu atrakcjom, dzieci nie będą się nudzić i z pewnością wakacje w Hotelu Nana Beach zaliczą Państwo do bardzo udanych.

 

CENA ZAWIERA:

  • przelot,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie wg oferty,
  • obowiązkowe ubezpieczenie,
  • opiekę rezydenta.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel z bezpośrednim dostępem do plaży, polecamy na rodzinny wypoczynek.

Położenie

2,5km od centrum Hersonissos, przy piaszczystej plaży,  w odległości 100m od hotelu (serwis plażowy bezpłatny, ręczniki za depozytem). 25km od lotniska w Heraklionie. Tuż przy hotelu jest przystanek autobusowy. 8km od hotelu jest aqua park

Wyposażenie

Na terenie hotelu znajduje się całodobowa recepcja z lobby barem, 2 windy, 2 restauracje i 3 restauracje a la carte - wymagana wcześniejsza rezerwacja, bar główny, bar przy basenie, bar z przekąskami, bar na plaży, 2 amfiteatry, kafejka internetowa (płatna), sala konferencyjna (płatna), pralnia i suszarnia (płatne), sklepik z pamiątkami, fryzjer (płatny).

Pokoje

Standardowe nowocześnie wyposażone z łazienką (wanna lub prysznic) i balkonem/tarasem. W pokojach jest indywidualnie sterowana klimatyzacja, mini lodówka, TV sat, suszarka do włosów, sejf (2eu/dzień), telefon (płatny) Pokoje znajdują się w budynku głównym lub w bungalowach.

Wyżywienie

All Inclusive - Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, przekąski, ciasta oraz lody w wyznaczonych barach, all inclusive dostępne w godzinach 11:00-00:45

Sport i rozrywka

6 basenów zewnętrznych (ręczniki za depozytem), basen kryty, wieczór grecki  (3 razy w tygodniu), siłownia, korty tenisowe (oświetlenie płatne), tenis stołowy (płatny), szachy, bilard (płatny), rzutki, wielofunkcyjne mini boisko do gry w koszykówkę i piłkę nożną, centrum SPA (płatne)

Dla dzieci

Brodzik, wodny plac zabaw, plac zabaw, mini klub, łóżeczko dla niemowlaków, wysokie krzesełka w restauracji,

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Grecja/Kreta

Opis

Hotel Nana Beach położony jest na północnym wybrzeżu Krety, bezpośrednio nad Morzem Kreteńskim. Atrakcyjny kompleks zbudowany w tradycyjnym kreteńskim stylu jest doceniany przez gości za wysoki standard usług oraz profesjonalną obsługę. Idealny dla osób poszukujących zarówno wakacyjnych rozrywek, jak i spokoju w otoczeniu wypielęgnowanego ogrodu. Pobyt na wyspie będzie doskonałą okazją do zwiedzenia m.in. pałacu w Knossos, Muzeum Archeologicznego w Heraklionie oraz ruin Pałacu Minojskiego w Malii.

Lokalizacja

w Hersonissos, przy plaży, ok. 25 km od lotniska, ok. 1,5 km od centrum, ok. 5 km od Malii.

Wyposażenie

liczba pokoi - 500, restauracje - 5, restauracje a'la carte - 2, bary - 3, recepcja 24h, lobby bar, snack bar, bar przy basenie, amfiteatr, portier, centrum konferencyjne, wymiana walut, kawiarenka internetowa (płatna), salon gier (płatny), parking, jubiler, mini market, sala gier, prawosławna kapliczka, bankomat; ochrona hotelowa (24h), przechowalnia bagażu (depozyt), pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), opieka lekarska, salon fryzjersko-kosmetyczny, udogodnienia dla niepełnosprawnych (windy, pochylnie), WiFi/internet w miejscach ogólnodostępnych.

Basen

7 basenów - basen relaksacyjny, odkryty z jacuzzi (powyżej 16 lat), 3 baseny odkryte w tym 2 z jacuzzi, główny basen w samym środku hotelu, aquapark, 2 brodziki, parasole i leżaki, przebieralnia, prysznic, wc; basen kryty(podgrzewany.

Pokoje

indywidualnie sterowana klimatyzacja, telewizja satelitarna, telefon, taras/balkon, łazienka z wanną lub prysznicem i ręcznikami, suszarka do włosów, sejf (płatny 2EUR/dzień), lodówka, budzenie, internet bezprzewodowy (płatny). Typ pokoju - STANDARD - dla max. osób lub 3 doroslych i 1 dziecka (możliwość dopłaty do widoku na morze)

Plaża

przy hotelu, piaszczysta, czasami żwirowa wraz z obszernymi tarasami; parasole i leżaki, wielka platforma do gry w szachy, ratownik, ręczniki plażowe, przebieralnia, prysznic, Beach Bar serwujący napoje i przekąski.

Sport na plaży

siatkówka - 2 korty, boisko do mini piłki nożnej, mini koszykówka 5x5, piłka wodna, kajaki, rowery wodne, windsurfing (płatny), nurkowanie (płatne), banan (płatny), narty wodne (płatne), windsurfing (płatny), katamaran (płatny), prywatne wycieczki łodzią (płatne).

Sport i fitness

łucznictwo, aerobik, aqua aerobic, bilard, tenis stołowy, 3 korty tenisowe (sprzęt za depozytem), nauka gry w tenisa (płatna), siłownia/centrum fitness (pon. 16 lat z osobą dorosłą), gry planszowe, rzutki (depozyt), sauna, łaźnia turecka, masaże i zabiegi kosmetyczne (płatne) - pow. 16 lat, centrum nurkowe, szkółka pływania dla dzieci.

Rozrywka

animacje dzienne, wieczory taneczne, wieczorki tematyczne, muzyka na żywo (raz w tygodniu w barze głównym).

Dla dzieci

łóżeczko dziecięce, plac zabaw, 5 pokoi zabaw,wanna dla dziecka (na życzenie - depozyt), podgrzewacze do butelek (na życzenie - depozyt), opiekunka (na życzenie, za dodatkową opłatą), wózki (na życzenie - depozyt), bufet i menu dla dzieci w restauracji głównej Athina, krzesełka w restauracji; codzienne animacje, mini disco, przewijaki w publicznych toaletach, lekcje dla dzieci - pływania, nurkowania z rodzicami (6-12 lat płatne), tenisa (płatne).

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

Posiłki w formie bufet; Reastauracja głowna Athina - śniadanie amerykańskie (07.00-10.00), lunch (12.30-15.00), wczesna obiadokolacja dla dzieci (17.00-18.00), obiadokolacja (18.30-22.00); Reastauracja THALASSA., śniadanie amerykańskie (07.30-10.00), śniadanie kontynentalne (10.00-11.00); Restauracja LA PERGOLA - 10.00-18.00 - piwo, wino, napoje bezalkoholowe, kawa, lody; 12.00-14.30 - lunch na świeżym powietrzu, 15.30-17.00 - kawa, herbata, ciastka, 23.00-00.45 - przekąski nocne, możliwość zamówienia w recepcji kosza piknikowego do godz. 20.00 poprzedniego dnia; Reastauracje a la carte - posiełk raz w tygodniu (konieczna rezerwacja podczas śniadania/lunchu u kierownika sali); Restauracja włoska (18.30-21.00); Restauracja POSEIDON na świeżym powietrzu specjalizująca się w daniach z ryb (18.30-21.00). 3 Bary serwują napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawę i koktaile, bar saładkowy, hamburgery, przekąski; lobby bar (17.00-00.45), przy basenie (11.00-18.00), taneczny (19.00-00.45), snack bars - 10.00-18.00

Informacje dodatkowe

kosz owoców i kwiaty powitalne dla nowożeńców, wifi/internet w ogólnodostepnych miejscach dodatkowo płatne przy korzystaniu z własnych sprzetów,, kawiarenka internetowe płatna, zwierzeta nie sa akceptowane z hotelu, obowiązuje stosowny ubiór przy wieczornych posiłkach, mężczyźni długie spodnie nawet w barach,

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Cena nie zawiera

W przypadku wybranej oferty cena może zawierać wyłącznie przelot czarterowy z bagażem podręcznym 5kg, za dopłatą bagaż rejestrowany. - 20kg - 300zł/os - 32kg - 500zł/os Zapytaj sprzedawcę o szczegóły i warunki przewozu.

Obsługa na miejscu

Opieka polskiego przedstawiciela (spotkanie informacyjne + tel. kontaktowy emergency) w miesiącach czerwiec-wrzesień.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Orex

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

CRETA

Opis oferty:

atrakcyjny kompleks zbudowany w tradycyjnym, kreteńskim stylu; do dyspozycji gości: 2 restauracje główne, 3 restauracje A'la carte, 3 bary, 6 basenów zewnętrznych, basen kryty, sala konferencyjna dla 200 osób

POKOJE:

494 pokoje (odnowione w 2014 roku): pokoje 1-osobowe; pokoje 2-osobowe; pokoje bungalow z widokiem na morze; pokoje standardowe powiększone oraz z widokiem na morze; pokoje suite water front; pokoje rodzinne suite water front; wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, Wi-Fi (płatne), sejf (płatny), balkon lub taras

DODATKOWO PŁATNE:

centrum Spa & Wellness, basen aqua-gym, masaże, hammam, sauna, łaźnia parowa, salon kosmetyczny, salon fryzjerski, bilard, tenis stołowy, oświetlenie kortów tenisowych (ok. 10€/h), lekcje tenisa, wypożyczalnia samochodów, lekarz (na wezwanie), pralnia, mini-market, kafejka internetowa, salon gier, wszystkie sporty wodne na plaży, room service, Wi-Fi w lobby

KONTAKT:

www.nanabeach.gr

POŁOŻENIE:

1 km od Stalis, 1,5 km od Hersonissos, 5 km od miejscowości Mallia, 8 km od Crete Golf Club, 25 km od lotniska w Heraklionie

PLAŻA:

długa, piaszczysta plaża znajduje się 100 m od hotelu; leżaki oraz parasole na plaży oraz przy basenie dostępne są bezpłatnie, ręczniki - wydawane na podstawie karty

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, kolacja (w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

animacje, mini klub, 2 baseny zewnętrzne, mini zjeżdżalnia wodna, plac zabaw, mini disco, menu dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, 2 amfiteatry, wieczór grecki (okazjonalnie), muzyka na żywo (okazjonalnie), siłownia, 3 korty tenisowe, aerobik, aqua-aerobik, łucznictwo, rzutki, koszykówka, mini piłka nożna, siatkówka plażowa


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Rainbow

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Nowoczesny hotel położony w ogrodzie ze śródziemnomorską roślinnością, niedaleko turystycznych miejscowości Stalis i Hersonisson. W obu miejscowościach jest wiele sklepów, kawiarni i tawern oraz miejscowych rozrywek.Ok.31 km odHeraklionu i ok.29 km od lotniska w Heraklionie. Do międzynarodowego lotniska w Chanii ok. 176 km. W odległości ok. 100 mod hotelu jest przystanek autobusowy, skąd łatwo można dostać się do okolicznych miejscowości.
Plaża:
Obiekt usytuowany bezpośrednio przy piaszczysto- żwirkowej plaży. Leżaki i parasole na plażybezpłatne. Ręcznikikąpielowe za depozytem.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 - godz., 2 restauracje główne, 3 restauracjetematyczne oraz bary: główny, przy basenie, na plaży, szachy ogrodowe, parking, 7 basenówzewnętrznych, amfiteatr. Leżaki i parasole przy basenach - bezpłatne. Płatne dodatkowo: centrum spa dla dorosłych (wewnętrzny basen z jacuzzi, sauna, hamman, masaż), minimarket,salon fryzjerski, sala konferencyjna, wypożyczalnia samochodów i pralnia. Dla dzieci: 2 brodziki oraz minipark wodny, zjeżdżalnia, plac zabaw, mini klub (bezpłatne).
Pokoje:
Hotel dysponuje495 pokojami, znajdującymi się w kilkunastu niskich budynkach, otoczonych ogrodem. Naszym gościom oferujemy pokój 2-osobowy standardowy lub z widokiem na morze (oba z możliwością dwóch dostawek). Wyposażenie: TV-sat, lodówka, indywidualnie sterowana klimatyzacja, sejf (płatny dodatkowo).W łazience wanna lub prysznic, WC i suszarka. Bezpłatne łóżeczko dla dziecka do dwóch lat (na potwierdzenie)
Wyżywienie:
All inclusive: śniadania (7:00 - 10:00), obiady (12:30-15:00) i kolacje (18:30-22:00). Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barachw godzinach 10:00-00:45.Jeden razna tydzień bez dopłaty możliwa kolacja w jednej z trzech restauracji à la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja- liczba miejsc ograniczona).
Program sportowy i animacyjny:
Hotel proponuje bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Dostępne są kluby dla dzieci w różnych grupach wiekowych. Bezpłatnie: 3 korty tenisowe (oświetlenie płatne), 2 boiska do siatkówki plażowej, boisko do piłki nożnej, tenis stołowy orazwybrane sporty wodne na plaży(np.maski i rurki do nurkowania, rowery wodne, kajaki). Dodatkowo płatne: bilard oraz pozostałe sporty wodne na plaży (skutery wodne, banany wodne, katamarany).
Internet:
Internet WiFi w lobby i pokojach płatny dodatkowo. Dostępny jest również kącik internetowy (za dodatkową opłatą).
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.nanabeach.gr
Naszym zdaniem:
Doskonała oferta dla osób ceniących spokój i komfort wypoczynku. Polecamy ze względu na bogaty program All inclusive, szerokie zaplecze sportowe, centrum wellness oraz idealną lokalizację bezpośrednio przy plaży.

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Wrocławia, Poznania, Bydgoszczy i Łodzi. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 6, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
Kreta - informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 5 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii
Wycieczki lokalne
KNOSSOS I HERAKLION
To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie ruin Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji w basenie Morza Śródziemnego. Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego. Cena ok. 50 EUR. Cena nie zawiera biletów wstępu ok. 6 EUR.
WYSPA SPINALONGA
Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są pozostałości weneckich fortyfikacji, zachowanych w dobrym stanie aż do dziś. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę plaży Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla. Kolejnym punktem programu będzie malownicze miasteczko Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy pięknego jeziora w centrum miasta. Cena ok. 55 EUR. Cena nie zawiera biletu wstępu: ok. 2 EUR.
SAFARI 4X4
Prawdziwa gratka dla poszukiwaczy przygód, pragnących podziwiać naturalne piękno górskich kanionów Krety i krystalicznie czyste morze. Przejażdżka asfaltowymi, a także nieutwardzonymi górskimi drogami. Po drodze mijamy zapierające dech w piersiach widoki oraz pustynne krajobrazy. Idealna okazja by zapoznać się lokalną tradycją i stylem życia mieszkańców. Zabierzemy Cię w sekretne miejsca, które ciężko znaleźć na mapie lub w przewodniku. Połączenie dzikiej scenerii, zakurzonych szlaków, a także odświeżającej kąpieli to świetna okazja na spędzenie niezapomnianych chwil na Krecie w odmienny sposób. W trakcie wyjazdu przerwa na lunch w lokalnej tawernie. Cena: ok 75 EUR.
SANTORINI
Magiczna wyspa, uważana za jedną z najbardziej malowniczych z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych skałach, a także zwiedzić znane stanowisko archeologiczne - "Egejskie Pompeje", zniszczone w wyniku erupcji wulkanu. Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie kolejnej greckiej wyspy. Cena ok. 145 EUR. Cena nie zawiera transferu do/z portu ok. 15 EUR.
POZNAJ KRETĘ
Wycieczka oferująca znacznie więcej niż tylko morze i słońce. Oddalone od kurortów turystycznych miejsca, niezniszczone przez działalność człowieka umożliwią spojrzenie na prawdziwe życie na wsi. Możliwość spotkania z mieszkańcami, poznanie ich nawyków i obserwowaniae otoczenia, w którym funkcjonują. Trasa wycieczki biegnie przez liczne, małe wioski z ruinami kościołów, jaskiniami, źródłami wód, a także przez tereny ukazujące piękno przyrody - z różnymi gatunkami kwiatów i ziół. Lunch w lokalnej tawernie, dobrze znanej z serwowania greckich przysmaków. Niepowtarzalna okazja odkrycia innej odsłony Krety. Cena ok. 50 EUR. Cena nie zawiera lunchu oraz biletu wstępu do jaskini Sfendoni - 3 EUR
WYSPA CHRISSI
Niezapomniany rejs do położonego najdalej na południe zakątka Europy. Przyjemna wycieczka łodzią na Wyspę Chrissy, która słynie z naturalnego piękna i dzikiej przyrody. Spacer ścieżką przez las cedrowy na złotą plażę z białym piaskiem, turkusową wodą oraz niezwykłym podwodnym morskim życiem. Idealne miejsce na relaks, kąpiele w morzu i snorkeling. W pobliżu kilka tawern, w których można zjeść lunch. Piękna, odizolowana wyspa umożliwiająca wypoczynek w bajkowym otoczeniu. Cena ok. 62 EUR. Cena nie zawiera lunchu.
PŁASKOWYŻ LASITHI
Pierwszy punkt programu wycieczki to kościół Panagia Kera ozdobiony ściennymi malowidłami i pięknymi, bizantyjskimi ikonami. Kontynuując wspinaczkę wzdłuż zalesionej ścieżki ukaże się niesamowity widok z Płaskowyżu Lasithi na otaczające góry i klimatyczne, greckie wioski. Następny punkt w trakcie zwiedzania to Jaskinia Dikti (Psychro) - miejsce narodzin Zeusa. Przewodnik zabierze uczestników do samego serca góry, gdzie opowie niezwykłe historie mitologii greckiej. Podczas pobytu w wioskach Płaskowyżu Lasithi, przewidziana jest przerwa w tradycyjnej fabryce garncarstwa. Cena ok. 55 EUR. Cena nie zawiera biletów wstępu ok. 7 EUR
WĄWÓZ SAMARIA
Wspaniała wyprawa dla uczestników żądnych przygód i kochających wędrówki. Wąwóz Samaria to najdłuższy i jeden z najpiękniejszych wąwozów w Europie, charakteryzujący się zróżnicowanymi widokami, gdzie dostrzec można kreteńską faunę i florę. Spacer wśród imponujących krajobrazów kończy się w Agia Roumeli, wiosce rybackiej, gdzie będzie czas wolny na wypoczynek i kąpiele morskie. Na koniec w programie rejs promem wzdłuż wybrzeża do Chora Sfakion lub Sougia i powrót autokarem do hotelu. Prawdziwa perełka Krety, której nie można ominąć! Cena ok. 69 EUR Cena nie zawiera biletów wstępu i opłaty za prom ok. 15 EUR.
Uwaga!
Prosimy pamiętać o obuwiu turystyczno-sportowym. Ważna jest też dobra kondycja i przygotowanie do długich wędrówek. Warto zabrać ze sobą: kapelusz, kostium kąpielowy, prowiant, napoje.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 6, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Kreta - informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 5 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii

Wycieczki lokalne

KNOSSOS I HERAKLION
To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie ruin Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji w basenie Morza Śródziemnego. Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego. Cena ok. 50 EUR. Cena nie zawiera biletów wstępu ok. 6 EUR.
WYSPA SPINALONGA
Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są pozostałości weneckich fortyfikacji, zachowanych w dobrym stanie aż do dziś. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę plaży Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla. Kolejnym punktem programu będzie malownicze miasteczko Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy pięknego jeziora w centrum miasta. Cena ok. 55 EUR. Cena nie zawiera biletu wstępu: ok. 2 EUR.
SAFARI 4X4
Prawdziwa gratka dla poszukiwaczy przygód, pragnących podziwiać naturalne piękno górskich kanionów Krety i krystalicznie czyste morze. Przejażdżka asfaltowymi, a także nieutwardzonymi górskimi drogami. Po drodze mijamy zapierające dech w piersiach widoki oraz pustynne krajobrazy. Idealna okazja by zapoznać się lokalną tradycją i stylem życia mieszkańców. Zabierzemy Cię w sekretne miejsca, które ciężko znaleźć na mapie lub w przewodniku. Połączenie dzikiej scenerii, zakurzonych szlaków, a także odświeżającej kąpieli to świetna okazja na spędzenie niezapomnianych chwil na Krecie w odmienny sposób. W trakcie wyjazdu przerwa na lunch w lokalnej tawernie. Cena: ok 75 EUR.
SANTORINI
Magiczna wyspa, uważana za jedną z najbardziej malowniczych z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych skałach, a także zwiedzić znane stanowisko archeologiczne - "Egejskie Pompeje", zniszczone w wyniku erupcji wulkanu. Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie kolejnej greckiej wyspy. Cena ok. 145 EUR. Cena nie zawiera transferu do/z portu ok. 15 EUR.
POZNAJ KRETĘ
Wycieczka oferująca znacznie więcej niż tylko morze i słońce. Oddalone od kurortów turystycznych miejsca, niezniszczone przez działalność człowieka umożliwią spojrzenie na prawdziwe życie na wsi. Możliwość spotkania z mieszkańcami, poznanie ich nawyków i obserwowaniae otoczenia, w którym funkcjonują. Trasa wycieczki biegnie przez liczne, małe wioski z ruinami kościołów, jaskiniami, źródłami wód, a także przez tereny ukazujące piękno przyrody - z różnymi gatunkami kwiatów i ziół. Lunch w lokalnej tawernie, dobrze znanej z serwowania greckich przysmaków. Niepowtarzalna okazja odkrycia innej odsłony Krety. Cena ok. 50 EUR. Cena nie zawiera lunchu oraz biletu wstępu do jaskini Sfendoni - 3 EUR
WYSPA CHRISSI
Niezapomniany rejs do położonego najdalej na południe zakątka Europy. Przyjemna wycieczka łodzią na Wyspę Chrissy, która słynie z naturalnego piękna i dzikiej przyrody. Spacer ścieżką przez las cedrowy na złotą plażę z białym piaskiem, turkusową wodą oraz niezwykłym podwodnym morskim życiem. Idealne miejsce na relaks, kąpiele w morzu i snorkeling. W pobliżu kilka tawern, w których można zjeść lunch. Piękna, odizolowana wyspa umożliwiająca wypoczynek w bajkowym otoczeniu. Cena ok. 62 EUR. Cena nie zawiera lunchu.
PŁASKOWYŻ LASITHI
Pierwszy punkt programu wycieczki to kościół Panagia Kera ozdobiony ściennymi malowidłami i pięknymi, bizantyjskimi ikonami. Kontynuując wspinaczkę wzdłuż zalesionej ścieżki ukaże się niesamowity widok z Płaskowyżu Lasithi na otaczające góry i klimatyczne, greckie wioski. Następny punkt w trakcie zwiedzania to Jaskinia Dikti (Psychro) - miejsce narodzin Zeusa. Przewodnik zabierze uczestników do samego serca góry, gdzie opowie niezwykłe historie mitologii greckiej. Podczas pobytu w wioskach Płaskowyżu Lasithi, przewidziana jest przerwa w tradycyjnej fabryce garncarstwa. Cena ok. 55 EUR. Cena nie zawiera biletów wstępu ok. 7 EUR
WĄWÓZ SAMARIA
Wspaniała wyprawa dla uczestników żądnych przygód i kochających wędrówki. Wąwóz Samaria to najdłuższy i jeden z najpiękniejszych wąwozów w Europie, charakteryzujący się zróżnicowanymi widokami, gdzie dostrzec można kreteńską faunę i florę. Spacer wśród imponujących krajobrazów kończy się w Agia Roumeli, wiosce rybackiej, gdzie będzie czas wolny na wypoczynek i kąpiele morskie. Na koniec w programie rejs promem wzdłuż wybrzeża do Chora Sfakion lub Sougia i powrót autokarem do hotelu. Prawdziwa perełka Krety, której nie można ominąć! Cena ok. 69 EUR Cena nie zawiera biletów wstępu i opłaty za prom ok. 15 EUR.
Uwaga!
Prosimy pamiętać o obuwiu turystyczno-sportowym. Ważna jest też dobra kondycja i przygotowanie do długich wędrówek. Warto zabrać ze sobą: kapelusz, kostium kąpielowy, prowiant, napoje.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

KRETA/GRECJA

Do dyspozycji gości

• recepcja • lobby • winda • 2 restauracje główne (jedna dla rodzin z dziećmi powyżej 7. roku życia, show cooking) • 4 restauracje tematyczne a la carte (Poseidon - ryby, owoce morza, Zorbas - grecka, Firenze - włoska, NAMI - azjatycka, konieczna rezerwacja, w cenie) • ogród • 5 basenów (w tym 4 baseny z 50% wody słodkiej i 50% wody morskiej, 3 baseny z hydromasażem) • basen relaksacyjny (od 16 r.ż.) • 6 barów (bar przy basenie, bar na plaży, 4 bary z przekąskami)

Wyposażenie

• kącik internetowy (płatny) • Wi-Fi (w całym hotelu, płatne) • leżaki i parasole (przy basenie i na plaży, w cenie) • ręczniki kąpielowe (za kaucją)

Dodatkowe udogodnienia

• jubiler • minimarket • lekarz (płatny) • sala konferencyjna • parking (w cenie) • fryzjer • kantor • bankomat • amfiteatr

Karty

Visa, MasterCard, Amex, Diners

Liczba pokojów

500

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt 

Od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.

Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów

1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc

3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc

4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc

5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

• Podatek turystyczny

od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• klub dla dzieci w wieku 4-1 lat (w zależności od sezonu) • klub dla nastolatków w wieku 13-18 lat (w zależności od sezonu) • 2 brodziki (woda morska) • plac zabaw • minipark wodny (woda słodka, w zależności od sezonu) • wysokie krzesełka (brak w restauracji Thalassa) • łóżeczka dla niemowląt (w cenie) • wypożyczenie wózka (za kaucją) • elektroniczna niania (na zapytanie) • podgrzewacze do butelek (płatne, na zapytanie) • opieka nad dzieckiem (na zapytanie, płatna) • minidyskoteka (w zależności od sezonu)• bufet dla dzieci

Sport i wellness

W cenie • 3 ziemne korty tenisowe (oświetlenie płatne) • minikoszykówka • siatkówka plażowa • piłka nożna • aerobik • step aerobik • sala fitness • rowery wodne • maski do nurkowania • rurki do nurkowania • kajaki typu kanu • nordic walking • aqua fitness • stretching • joga • zumba • strzelanie z łuku • Bums, tums & thighs

Płatne • masaże • jacuzzi • basen kryty (w strefie spa, woda słodka) • łaźnia parowa • zabiegi kosmetyczne • strefa wellness (09.00-18.00; od 16. roku życia) • sporty wodne (w ofercie lokalnych ośrodków) • katamaran • szkoła nurkowania PADI • łódka typu banan • narty wodne • parasailing • nauka gry w tenisa • tenis stołowy

Rozrywka

• międzynarodowy program animacyjny dla dorosłych (kilka razy w tygodniu) • zajęcia sportowe (kilka razy w tygodniu) • muzyka na żywo • zajęcia taneczne (w cenie) • rzutki (w cenie) • boccia • bilard (płatny) 

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• 2 os. • ok. 26 m2 • widok na ląd • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 41 m2 • widok na ogród • dodatkowa sypialnia • pokój dzienno-sypialny • dodatkowa sypialnia • balkon lub taras • w budynku bocznym • prysznic • WC • suszarka • TV sat. • telefon • sejf (płatny od 2€/dzień) • lodówka • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)

Pokój rodzinny FZX3

• 2-4 os. • ok. 44 m2 • widok na ogród • 2 sypialnie z jednymi drzwiami wejściowymi i drzwiami łączącymi • 2 łazienki • balkon • w budynku bocznym • prysznic • WC • suszarka • TV sat. • telefon • sejf (płatny od 2€/dzień) • lodówka • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 2 os. • ok. 25 m2 • widok na morze • w budynku głównym • prysznic • WC • suszarka • TV sat. • telefon • sejf (płatny od 2€/dzień) • lodówka • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • balkon

Pokój dla osoby dorosłej z dzieckiem DSX1

• 2 os. • ok. 25 m2 • widok na wzgórze lub park • w budynku głównym • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • prysznic • WC • suszarka • TV sat. • telefon • sejf (płatny od 2€/dzień) • lodówka • balkon lub taras

Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1

• 2-4 os. • ok. 32 m2 • widok na morze • w budynku bocznym • pokój dzienno-sypialny • wanna lub prysznic • WC • suszarka • TV sat. • telefon • sejf (płatny od 2€/dzień) • lodówka • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • balkon lub taras

Bungalow BUX1

• 2-3 os. • ok. 26 m2 • widok na ogród • w budynku bocznym • wanna lub prysznic • WC • suszarka • TV sat. • telefon • sejf (płatny od 2 €/dzień) • lodówka • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • balkon lub taras

Bungalow z widokiem na morze BUM1

• 2-3 os. • ok. 26 m2 • widok na morze • sejf (płatny od 2 €/dzień) • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • balkon lub taras • w budynku bocznym • wanna lub prysznic • WC • suszarka • TV sat. • telefon • lodówka

Bungalow z widokiem na morze BUM3

• 2-3 os. • ok. 26 m2 • widok na morze • klimatyzacja (indywidualnie sterowana, przez cały sezon) • sejf (płatny od 2€/dzień) • balkon • w budynku bocznym • wanna lub prysznic • WC • suszarka • TV sat. • telefon • lodówka

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 26 m2 • widok na ogród • w budynku głównym • prysznic • WC • suszarka • TV sat. • telefon • sejf (płatny od 2€/dzień) • lodówka • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • balkon

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie w formie bufetu (07.00-10.00) • obiad w formie bufetu (12.30-15.00) • kolacja w formie bufetu (18.30-22.00) • śniadanie dla śpiochów (10.00-11.00) • przekąski (11.00-18.00) • lody (10.00-22.00) • kawa, herbata i ciasto (15.30-16.30) • przekąska o północy • napoje alkoholowe i bezalkoholowe (11.00-00.45)

Dodatkowe informacje • wymagany odpowiedni strój do kolacji (długie spodnie u panów) • możliwość zamówienia lunch boxu • dostępne dania bezglutenowe, bez laktozy, wegetariańskie w restauracji Athina oraz Thalassa (na zapytanie, w cenie)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Nana Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Nana Beach:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Hotel Nana Beach
https://youtu.be/_4L2jZE_4CI

Opinie o Hotelu Nana Beach

Z hotelu Nana Beach wróciliśmy zadowoleni. Fajne położenie tylko kilometr do Stali i trochę więcej do Hersonissos. Dla dzieci basen ze zjezdzalniami i atrakcjami, plac zabaw. Pokoje czyste i spore, plaża przy hotelu w kształcie zatoki piaszczysta, dobra dla dzieci.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.1

fajny hotel

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1

Nana Beach - możliwości zakwaterowania:

sea front bungalow sf
garden view standard quadruple gv
sea front bungalow sf sd
garden view standard quadruple gv sd
Garden View Standard GV
garden view standard gv sd
FAMILY ROOM 1PAX
FAMILY ROOM 2PAX
FAMILY ROOM 3PAX
BUNGALOW SEA FRONT 3 PAX 3PAX
DOUBLE SEA VIEW 3 PAX 2PAX
FAMILY ROOM
BUNGALOW SEA FRONT 3 PAX 1PAX
DOUBLE GARDEN VIEW 3 PAX 3PAX
DOUBLE GARDEN VIEW 3 PAX 1PAX
BUNGALOW SEA FRONT 3 PAX 2PAX
Bungalow z widokiem na morze
Bungalow z widokiem na morze
Bungalow
DOUBLE SEA VIEW 3 PAX 3PAX
DOUBLE SEA VIEW 3 PAX 1PAX
DOUBLE SEA FRONT 4 PAX
DOUBLE GARDEN VIEW 4 PAX 2PAX
BUNGALOW SEA FRONT 4 PAX 3PAX
DOUBLE SEA VIEW 4 PAX 2PAX
Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
DOUBLE GARDEN VIEW 3 PAX 2PAX
BUNGALOW SEA FRONT 4 PAX 2PAX
DOUBLE GARDEN VIEW 4 PAX 3PAX
Pokój rodzinny z widokiem na morze
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
DOUBLE SEA VIEW 4 PAX
SINGLE ROOM
DOUBLE GARDEN VIEW 4 PAX
DOUBLE GARDEN VIEW
DOUBLE SEA VIEW
DOUBLE SEA FRONT 3 PAX

Nana Beach - Możliwości wyżywienia:


Nana Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Nana Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00