cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Karawan , Sousse
  • Hotel Karawan , Sousse
  • Hotel Karawan , Sousse
  • Hotel Karawan , Sousse
  • Hotel Karawan , Sousse
  • Hotel Karawan , Sousse
  • Hotel Karawan , Sousse
  • Hotel Karawan , Sousse
  • Hotel Karawan , Sousse
  • Hotel Karawan , Sousse
  • Hotel Karawan , Sousse
  • Hotel Karawan , Sousse
  • Hotel Karawan , Sousse
1 / 13
Ocena
hotelu:
3.4 / 5
Najbliższy termin
24.10 - 31.10
już od 1249 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.10 - 31.10
już od 1249 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Karawan
  • Fitness/Siłownia
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Karawan
star 3

Tunezja: Sousse
Ocena hotelu Karawan :
3.4 / 5
Średnia z 19 opinii
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    2.5
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    3.2
  • Atrakcje
    i sport
    3.8
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 października 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, rodzinny hotel położony w centrum Sousse. Polecamy go dla osób mniej wymagających, jak również dla tych zainteresowanych nocnym życiem miasta.

Hotel Karawan w ofercie Biura podróży:

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, rodzinny hotel położony w centrum Sousse. Polecamy go dla osób mniej wymagających, jak również dla tych zainteresowanych nocnym życiem miasta.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Tunezja / Sousse

Opis oferty:

Tutaj naprawdę można poczuć wakacyjną atmosferę! Utrzymany w śródziemnomorskim stylu, jest idealną propozycją na aktywny, rodzinny wypoczynek. Najmłodszych ucieszą kolorowe zjeżdżalnie oraz plac zabaw, smakoszy - bogata formuła all inclusive, a na wszystkich Gości czekają hotelowe animacje. Położony niedaleko centrum uwielbianego przez turystów Sousse, jest również dobrą bazą wypadową do zwiedzania okolicy oraz na prawdziwe, orientalne zakupy. Na terenie hotelu dostępny jest bezpłatny internet bezprzewodowy.

POŁOŻENIE:

ok. 300 m od centrum SOUSSE, najbliższe sklepy i bary przy hotelu; ok. 17 km od lotniska w Monastirze, ok. 48 km od lotniska w Enfidha; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu.

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, przejście przez ulicę, płatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL:

trzygwiazdkowy, regularnie odnawiany, 224 pokoje, 1 budynek, 4 piętra, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 4 bary: przy basenie, przy basenie ze zjeżdżalniami, na plaży i w lobby; bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 5 TND/dzień; wymagany depozyt: ok. 40 TND); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2 os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 22 m², klimatyzowany (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (wanna, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna (wymagany depozyt: ok. 10 TND/dzień), telefon, sejf (płatny: ok. 25 TND/pobyt), bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; widok na okolicę; widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 150 m², basen z 2 zjeżdżalniami, prostokątny, słodka woda, ok. 150 m², brodzik dla dzieci, słodka woda, 1 mała zjeżdżalnia, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; tenis stołowy, rzutki; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, aqua aerobik, wieczorne pokazy; za opłatą: sala fitness, bilard, pokój gier, centrum wellness: hammam, sauna, masaże; pole golfowe ok. 15 km od hotelu.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji, późne śniadanie (10.00-11.00) w barze przy basenie; przekąski (12.30-17.00; 22.30-23.30) w wyznaczonych barach; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:00-24.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0021/673226139,

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, rodzinny hotel położony w centrum Sousse. Polecamy go dla osób mniej wymagających, jak również dla tych zainteresowanych nocnym życiem miasta.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Ten popularny obiekt hotelowy od lat słynie ze wspaniałej, wakacyjnej atmosfery. Hotel posiada rewelacyjną lokalizację - jest położony w rozrywkowym centrum popularnej, turystycznej miejscowości Sousse z klubami, restauracjami, barami i sklepami oraz ok. 500 m od historycznej mediny z licznymi bazarami. Położony przy nadmorskiej promenadzie. Odległość od lotniska w Enfidhi wynosi ok. 40 km.
Plaża:

Obiekt zliokalizowany tuż przy plaży (przejście jedynie przez ulicę). Leżaki i parasole na plaży - płatne ok. 2 EUR/dzień. Brak serwisu ręczników plażowych.
Do dyspozycji gości:

Hotel składa się z 5-piętrowego budynku.
Całodobowa recepcja, winda, klimatyzowana restauracja główna (kuchnia międzynarodowa i lokalna), snack bar przy basenie (czynny w wysokim sezonie), lobby bar, kawiarnia mauretańska, 2 baseny odkryte (w tym jeden z Aquaparkiem czynny w określonych godz.), podgrzewany basen kryty (czynny w okresie zimowym), sejf w recepcji (3 EUR/dzień + 5 EUR depozyt), kantor wymiany walut, przechowalnia bagażu, dyskoteka (23:00-2:00, napoje dodatkowo płatne) oraz dodatkowo płatne: sklep z pamiątkami, centrum spa (sauna, łaźnia turecka, hydroterapia, pełna gama masaży w tym: masaż antycellulitowy, kalifornijski, indyjski, jak również wiele kuracji leczniczych), fitness. Leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne.
Pokoje:

Hotel posiada łącznie 244 pokoje. Oferujemy zakwaterowanie w funkcjonalnych, 2-osobowych pokojach standardowych (możliwość 2 dostawek dla dzieci lub 2 dostawek dla osób dorosłych), wyposażonych w łazienkę (wanna, wc, suszarka do włosów), centralnie sterowaną klimatyzację (czynna lipiec-sierpień), telefon, TV-sat, lodówkę (ok. 3 EUR/dzień), balkon (stolik z krzesełkami). Część pokoi z widokiem na ulicę, możliwa dopłata do widoku na morze.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (06:00-10:00), późne śniadania kontynentalne (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacje (19:00-21:00). Lekkie przekąski - rogaliki, kanapki (1530-17:00). Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wybranych barach (10:00-23:00).
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi dzienne animacje oraz wieczorne programy rozrywkowe (6 x w tygodniu) dodatkowo Klienci mogę bezpłatnie korzystać z tenisa stołowego oraz rzutek. Organizowane są również odpłatnie sporty wodne na plaży, gimnastyka wodna czy water polo.
Internet:

Bezpłatny internet WiFi w lobby.
Kategoria lokalna:

***
Naszym zdaniem:

Skromny *** hotel w atrakcyjnej cenie, dla mniej wymagających Klientów. Głównym plusem jest lokalizacja w samym centrum miasta Sousse, blisko wszelkich atrakcji.
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.3/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Poznaniai Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
UWAGA!!!
Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
Inne
TUNEZJA informacje ogólne


Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej3 miesięcy od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:
Port el Kantaoui
Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.
Monastir
Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.
Hammamet
Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.
Mahdia
Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.
Wycieczki lokalne
SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok.70 EURO/os dorosła, dziecko (2-12lat)-50%

 
Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                               W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.

TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 34 EURO/41 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  

Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.
EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%

Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.
REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.22 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMAHDII dzieci (2-12 lat) -50%

Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok.70 EURO/os dorosła, dziecko (2-12lat)-50%

 
Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                               W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.

TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 34 EURO/41 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  

Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.
EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%

Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.
REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.22 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMAHDII dzieci (2-12 lat) -50%

Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

TUNEZJA informacje ogólne


Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej3 miesięcy od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:
Port el Kantaoui
Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.
Monastir
Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.
Hammamet
Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.
Mahdia
Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, rodzinny hotel położony w centrum Sousse. Polecamy go dla osób mniej wymagających, jak również dla tych zainteresowanych nocnym życiem miasta.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Sousse

kategoria organizatora

3*

kategoria lokalna

3*

Data otwarcia

2019 r. Na terenie hotelu: restauracja, bar, basen kryty, basen odkryty, 2 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i 2 dla dzieci, czynne w godzinach 10:00-18:00).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

plaża

200 m od hotelu, wydzielona część plaży publicznej, piaszczysto-żwirowazne!: parasole, leżaki.

pokoje

Zlokalizowane są w budynkach:budynek główny (liczba pięter: 6, liczba wind: 1) Typy pokoi: pokoje standardowe double dla max. 3 os.: klimatyzacja indywidualna, minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon , pokoje standardowe double sea view dla max. 3 os.: klimatyzacja indywidualna, minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

restauracja główna, bar All Inclusive (10:00-22:00) śniadanie (07:30-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównej, przekąski (12:30-15:00), podwieczorek (15:00-17:00), wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

zjeżdżalnie wodne dla dzieci (2), miniklub dla dzieci w wieku 4-12 , dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji

w cenie

aerobik, tenis stołowy, rzutki

płatne

siłownia, centrum SPA, salon piękności, sauna DODATKOWE INFORMACJE PODATEK TURYSTYCZNY Począwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND). Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy. 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 *, 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 *, dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

Aktualizacja opisu

27.06.2019 10:40

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Aquapark SPA Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, rodzinny hotel położony w centrum Sousse. Polecamy go dla osób mniej wymagających, jak również dla tych zainteresowanych nocnym życiem miasta.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- 300m. od centrum Sousse ( 1 km od Mediny)
- ok. 8 km od portu jachtowego El Kantaoui
- ok. 15 km od lotniska w Monastyrze
- ok. 40 km od lotniska w Enfidhi

Plaża

- piaszczysta, szeroka (przejście przez promenadę - ok. 300m)
- leżaki i parasole  ( odpłatnie 3TND/ dzień )

Pokoje

- klimatyzacja centralna
- TV, telefon
- lodówka  (płatna ok. 5DNT/ dzień )
- łazienka (WC, wanna/prysznic)
- balkon
- pokój z widokiem na morze za dopłatą

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie
- basen, basen kryty podgrzewany, leżaki, parasole i materace
- miniaquapark
- minigolf, tenis stołowy
- programy animacyjne
Odpłatnie
-siłownia
- fitness
- bilard
- sauna, łaźnia turecka, masaże, jacuzzi
- sporty wodne na plaży

Dla Dzieci

- miniklub
- brodzik

Wyżywienie

HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu (napoje płatne przy obiadokolacji)

Restauracje i Bary

- restauracja główna
- snack bar ( 16:00-17:00 , 23:00-24:00)
- lobby bar ( 10:00-24:00)
- bar przy basenie (10:00-24:00 czynny w sezonie)
- kawiarnia mauretańska

Dodatkowe informacje

- internet (ok. 4 TND/1h), internet Wi Fi w lobby (bezpłatny)
- sala konferencyjna
- lekarz, fryzjer, sklep z pamiątkami, minimarket, kantor
- sejf w recepcji (odpłatnie ok.3 TND/dzień + kaucja)
- wypożyczalnia samochodów
- sala telewizyjna
- dyskoteka
-  www.primalifehotels.com



Cena zawiera

  • bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, rodzinny hotel położony w centrum Sousse. Polecamy go dla osób mniej wymagających, jak również dla tych zainteresowanych nocnym życiem miasta.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

KATEGORIA Tunezyjska

***

Położenie

Hotel położony 300 m od centrum Sousse (1 km od Mediny), 8 km od Portu Jachtowego El Kantaoui, 15 km od lotniska w Monastirze, 50 km od lotniska w Enfidha oraz 150 km od lotniska w Tunisie. W okolicy wiele restauracji oraz sklepów.

Plaża

Piaszczysta, oddalona od hotelu o 50 metrów. Przejście przez nadmorską promenadę.

Zakwaterowanie

244 pokoi zlokalizowanych w 5-piętrowym budynku; Typy pokoi: standardowe, z widokiem na morze (za dopłatą); Wyposażenie: łazienka z toaletą, klimatyzacja w sezonie, telefon oraz TV Sat. Każdy pokój posiada balkon lub taras. Sejf w recepcji za dodatkową opłatą.

Restauracje i bary

Restauracja główna; 3 bary: snack bar, lobby bar oraz bar przy basenie (czynny w sezonie); kawiarnia mauretańska.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje oraz przekąski w ciągu dnia. Napoje bezalkoholowe i wybrane alkohole lokalnej produkcji dostępne są między 09.00 a 24.00. Goście mają też możliwość wykupienia opcji HB (śniadania i obiadokolacje).

Sport i Rozrywka

2 baseny zewnętrzne (w tym 1 ze zjeżdżalniami), basen kryty; Bezpłatnie: dzienny i wieczorny program animacyjny (w sezonie). Leżaki i parasole przy basenie są bezpłatne, na plaży zaś za dodatkową opłatą. Odpłatnie: sporty wodne na plaży, centrum fitness,

Dla dzieci

Plac zabaw, mini klub oraz brodzik.

Pozostałe udogodnienia

Recepcja, centrum balneoterapii, salon fryzjerski, kantor wymiany walut, pralnia, sklep z pamiątkami, dyskoteka, sala konferencyjna, kawiarenka internetowa.

Naszym zdaniem

Skromny hotel w pobliżu plaży, ze względu na swoje położenie w centrum polecany osobom ceniącym uroki nocnego życia.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Skromny, rodzinny hotel położony w centrum Sousse. Polecamy go dla osób mniej wymagających, jak również dla tych zainteresowanych nocnym życiem miasta.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

All inclusive

All Inclusive obejmuje: ALL INCLUSIVE POSIŁKI: - 06.00 - 10.00 - Śniadanie w restauracji głównej (bufet) - 10.00 - 11.00 - Późne śniadanie kontynentalne w barze - 11.30-12:30 i 15.00-17.00- Przekąski - 16.00-18.00 - Przerwa na kawę - 12.30 - 14.30 - Lunch w restauracji głównej (bufet) - 18.00 - 20.30 - Kolacja w restauracji głównej - 22.00 - 24.00 - Nocne przekąski NAPOJE: wszystkie produkcji lokalnej - 9.00 - 24:00 - w barze głównym - 10.00-24.00- w barze przy basenie -10.00-18.00- w barze przy zjeżdżalniach (wyłącznie piwo i soft drinks) - program animacyjny: wake up aerobik, aquagym, waterpolo, rzutki, mini olimpiada, lekcje języka arabskiego, lekcje tańca brzucha, tunezyjskie gotowanie, mini klub z urozmaiconym programem dla dzieci od 4 do 12 lat. - 10.30 - 12.00 i 14.30 - 16.30 - zjeżdżalnie wodne - bezpłatnie -bezpłatny wstęp do dyskoteki (napoje płatne dodatkowo) Dodatkowo płatne : - Sporty wodne na plaży: windsurfing, rowery wodne, jet ski, narty wodne - karawana na wielbłądach - wycieczki statkiem - quady - leżaki i parasole, materace przy basenie bezpłatne (dla gości all inclusive), na plaży dodatkowo płatne - skrytki depozytowe w recepcji - płatne 3 TND/ dzień + depozyt 20 euro / dolarów - bezpłatny wstęp do hotelowej dyskoteki, napoje dodatkowo płatne.

Położenie

położony w samym centrum Sousse, 1 km od Mediny, 8 km od portu jachtowego Port El Kantaoui, ok. 50 metrów od własnej, piaszczystej plaży, do której przechodzi się przez dość ruchliwą ulicę i nadmorska promenadę. Odległość od lotniska: Enfidha 45 km, w Monastirze 20 km, w Tunisie 140 km.

Rozrywka i sport

basen, basen ze zjeżdżalniami (czynny w określonych godzinach), basen kryty, tenis stołowy, dyskoteka, mały brodzik, plac zabaw i mini klub dla dzieci, program animacyjny. Fitness, sauna, masaże, jacuzzi, bilard, motorowe sporty wodne na plaży - dodatkowo płatne. Leżaki przy basenie bezpłatne, na plaży odpłatnie.

Skrócony opis

Hotel położony ok. 50 metrów od własnej, piaszczystej plaży, do której przechodzi się przez ulicę i nadmorska promenadę. Na terenie hotelu: 244 pokoje z klimatyzacją, łazienką z suszarką do włosów, telefonem, TV-Sat, bezpłatnym łączem Wi-Fi oraz balkonem. Do dyspozycji gości: restauracja główna, restauracja a la carte, snack bar, lobby bar, bar przy basenie, dyskoteka, sala TV, sklep z pamiątkami i fryzjer. Sejfy dostępne są w recepcji za dodatkową opłatą. Dla aktywnych: 2 baseny, w tym 1 ze zjeżdżalniami, basen kryty, tenis stołowy, bilard, fitness, sauna, masaże oraz jacuzzi. Dla dzieci mały brodzik, plac zabaw, mini klub i zjeżdżalnie.

Uwagi

W sezonie letnim (kwiecień - październik) bary na plaży, restauracje na zewnątrz hotelu otwarte są w zależności od warunków pogodowych oraz ilości gości hotelowych. Animacje hotelowe prowadzone są w wysokim sezonie, nie są prowadzone w języku polskim, szczegółowe programy umieszczane są na tablicy informacyjnej. Dokładne godziny obowiązywania posiłków w sezonie letnim i zimowym są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej a także podawane przez rezydenta na spotkaniu informacyjnym po przylocie. Aktualizacja danych następuje na bieżąco, na podstawie otrzymywanych materiałów, przesłanych przez hotel, na nadchodzący sezon.

Wycieczki fakultatywne

Safari 2 dni Wspaniała okazja aby poznać największe atrakcje południa Tunezji: amfiteatr rzymski w El Jem, berberyjskie miasteczko w Matmacie, oazy saharyjskie, słone jezioro Chott El Jerid, oazy górskie - Chebika i Tamerza, święte miasto Kairouan. Imprezy fakultatywne: przejażdżka na wielbłądach, wizyta w oazie, trasa pustynna Ong Jemel. Tunis - Kartagina - Sidi Bou Said Zwiedzanie stolicy Tunezji: starej dzielnicy arabskiej - Mediny, ruin starożytnej Kartaginy, a dla wytchnienia, spacer po malowniczym Sidi Bou Said. Obiad w cenie wycieczki. Śladami Rzymian Wyprawa ‘'Śladami Rzymian‘' w głąb lądu. Zwiedzanie Świątyni Wód w miejscowości Zaghouan, starożytnego miasta Dougga z antycznym teatrem, Kapitolem, willami oraz ruin w Tuburbo Majus. Obiad w cenie wycieczki. Kairouan - El Jem Wizyta w ‘'świętym mieście'' islamu - Kairouanie: zwiedzanie Wielkiego Meczetu Okba Ibn Nafaa, Basenów Aglabitow oraz wizyta w manufakturze dywanów. Następnie przejazd do El Jem - dawnego rzymskiego miasta Thysdrus. Wizyta w Amfiteatrze rzymskim. Obiad w cenie wycieczki. Medina Alzahra Tradycyjna kolacja tunezyjska ze spektaklem i pokazami grup folklorystycznych, a następnie fantastyczny spektakl Światło i dźwięk, odbywający się na 3 - hektarowej scenie, z udziałem setki aktorów, jeźdźców odgrywających sceny historyczne. Pierwszy tego typu pokaz w Tunezji! Friguia Park Sympatyczna wycieczka dla każdego klienta. Zwiedzanie Friguia Park - ogrodu zoologicznego z wieloma gatunkami egzotycznych zwierząt, a przede wszystkim zwierząt żyjących w Afryce. Następnie kolacja z afrykańskim show z elementami folkloru tunezyjskiego. Napoje wraz z winem wliczone w cenę. Rejs statkiem Rejs statkiem pirackim wzdłuż wybrzeża. W trakcie rejsu lekki posiłek, kąpiel na otwartym morzu i prawdziwa zabawa! Karawana Nie jedziesz z nami na Saharę? Również na miejscu możesz spróbować przejażdżki na słynnym ‘' okręcie pustyni'', czyli jednogarbnym wielbłądzie - dromaderze.

Wydarzenia kulturalne

W Tunezji odbywa się wiele ciekawych wydarzeń kulturalnych oraz festiwali, w tym również o charakterze międzynarodowym. Kilka propozycji poniżej: - Międzynarodowy Festiwal Carthage - stworzony jako festiwal muzyki arabskiej, rozszerzył swój profil o muzykę międzynarodową. Odbywa się na przełomie lipca i sierpnia w antycznym teatrze w Kartaginie. - Międzynarodowy Festiwal Kultury w Hammamecie - proponuje różne formy ekspresji artystycznej, od koncertów muzycznych, teatru aż po teatr muzyczny i taniec współczesny. Odbywa się na przełomie lipca i sierpnia w amfiteatrze sąsiadującym z Centrum Kulturalnym w Hammamecie. - Międzynarodowy Festiwal Muzyki Symfonicznej El Jem - wydarzenie kulturalne o międzynarodowym wymiarze, przyciąga melomanów nie tylko z Tunezji. Gości w autentycznym rzymskim amfiteatrze, w miesiącach lipcu i sierpniu. - Festiwal Saharyjski w Douz - festiwal odbywa się pod koniec grudnia. Przyciąga tysiące gości z Tunezji oraz innych państw Maghrebu. W programie: walki oraz wyścigi dromaderów, prezentacja tradycyjnych ceremonii beduińskich, pieśni oraz tańce.

Wyposażenie hotelu

recepcja, restauracja główna, restauracja a la carte (dodatkowo płatna), snack bar, lobby bar, bar przy basenie, dyskoteka, sala TV, sklep z pamiątkami, fryzjer, niewielkie centrum spa. Sejf w recepcji - dodatkowo płatny.

Wyposażenie pokoju

244 pokoi, klimatyzowanych (15.06 - 15.09.12), z łazienką z suszarką do włosów, telefonem, TV, balkonem. W pokojach bezpłatne Wi-Fi. W ofercie pokoje standardowe 2-osobowe z możliwością 2 dostawek, z widokiem na ląd. Pokoje z widokiem na morze - na zamówienie - dodatkowo płatne.

Wyżywienie

wersja all inclusive w wyznaczonej restauracji i barach: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski w ciągu dnia, popołudniową przerwę na kawę. W wybranych barach w określonych godzinach podawane są napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalne.


Mapa Hotelu Karawan
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Karawan

2.0
zdecydowanie odradzam

Wszędzie jest brodno śmierdzi woda jest tez brodna i mimo wszelkiego zakazu kobiety kapią się w basenach w burkach co powoduje ze woda jest brodna jednak zdecydowanie na plus bliskość plazy

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.0
2.1
zdecydowanie odradzam

Wszędzie jest brodno śmierdzi woda jest tez brodna i mimo wszelkiego zakazu kobiety kapią się w basenach w burkach co powoduje ze woda jest brodna jednak zdecydowanie na plus bliskość plazy

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.1
1.3
zdecydowanie odradzam

To nie jest hotel to połączenie noclegowni z barem bistro znanym z filmu "Miś" p. Barej . Pokoje zaniedbane , łazienki obskurne , nawet małej buteleczki wody mineralnej jak przyjeżdżasz w srodku nocy , baseny z kapiacymi sie w spoconych ubraniach tubylcami . Zdobycie posiłku to mission impossible najwyżej jedna jadalna potrawa i jeszce trzeba łokciować by ją zdobyć , o czystości nie ma sensu wogóle pisac ... kierownik ( chyba ) sali na siłe przekłada talerze by siedzieć przy stołach zasmiecionymi przez popzredników , jesli chcecie usiąść na czystym krzesełku to bierzcie ze soba ściereke. Koszmar . Ten lokal nie mozna nazywać hotelem , a juz szczytem jest wpis , że wyzywienie jest all inclusive .

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.3
3.9
może być

Hotel Karawan jest wręcz idealnie położony, plaża tylko przez promenadę i centrum miasta :) Dodatkowo do tego zjeżdzalnie, mały teren hotelu więc się nie nałaziliśmy, jedzenie w miarę ok. Ale nam Tunezja tylko była potrzebna do plaży, zabawy i słońca!!!

POLECAM:
ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: może być
3.9
3.4
może być

HOTEL TRZYGWAZDKOWY I TYLKO TZRYGWAZDKOWY, ŁADNA PLAŻA, ALE HOTEL ZNISZCZONY, SKROMNY. MAŁY, WSZĘDZIE KOLEJKI, ZA MAŁO LEŻAKÓW, BARY OLEGANE, ALKOHOL KIEPSKI. WYMAGAJĄCYM KLIJENTOM NIE POLECAM. FAJNIE ŻE HOTEL ZNAJDUJE SIĘ W CENTRUM MIASTA, WIECZORMI MOŻNA POSPACEROWAĆ

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.4
4.7
polecam

Wrócimy tam jeszcze;)

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.7
2.1
zdecydowanie odradzam

Bylem z zoną w czerwcu 2012. Obsługa TRAGEDIA ! ! ! O jedzenie przy basenie trzeba się prosić ! ! ! A jak chce się napić to lepiej mieć swoje szkło ! ! ! W 100% ODRADZAM

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.1
4.1
może być

Ok.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
4.1
5.0
zdecydowanie polecam

Hotel usytuowany w centrum Sousse, blisko Mediny. Jedzenie bardzo dobre. Obsługa również. Za taką cenę pojechałbym jeszcze niejeden raz w to samo miejsce. UsługaTraveligo.pl rewelacja. Nie ma problemu w niczym, bardzo szybka i profesjonalna obsługa. Pojadę jeszcze na pewno nie jeden raz.

POLECAM:
singlom, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.6
zdecydowanie polecam

Jestem zadowolona i to bardzo polecam wszystkim serdecznie:)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    3.9
  • Hotel
    3.1
  • Pokoje
    2.9
  • Wyżywienie
    3
  • Atrakcje
    i sport
    3
  • Obsługa
    3.2
HolidayCheck
Ocena Karawan :
3.3 / 6

Hotel Karawan 2007-08-16
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    2.5
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    3.3

Jeśli wybieracie się z polskiego biura podróży to oczywiście nie dostaniecie pokoju od strony morza,...
więcej

4.0
Zadowolona 2007-10-24
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    5.8

ja jestem zadowolona chociaz pogody nie było.

5.3
Przyjemny dla sredniowymagających - zasluzone 3* 2008-02-06
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    4.3

Hotel przyjemny dla sredniowymagajacych -zasluzone 3 gwiazdki. Pokoje skromne, ale czyste. Cowieczor...
więcej

5.0
Bylismy zadowoleni 2008-03-26
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

hotel dobry za duzo nie mozna wymagac jedzenie dobre obsuga mila nam sie podobalo baseny male ale...
więcej

5.3
Hotel wart polecenia dla osób młodych 2008-10-05
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.5

Z wakacji jestem bardzo zadowolona. Obsługa wyżywienie animacje rewelacja! BARDZO MIŁO CZYSTO jak n...
więcej

5.4
Tragednia- odradzam 2008-12-01
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    1.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    1.5
  • Atrakcje
    1.5
  • Obsługa
    1.0

1.2
Nie polecam 2009-01-07
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    2.8
  • Wyżywienie
    1.8
  • Atrakcje
    4.7
  • Obsługa
    2.0

Byliśmy tam w sierpniu, syf jedzenie nie do przełknięcia to samo na śniadanie, obiad i kolacje przez...
więcej

3.3
Polecam młodym ludziom 2009-01-08
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.8

Byłam w Karawanie w lutym 2008. Polecam hotel. Obsługa bardzo sympatyczna. Rezydent Iszem kompetent...
więcej

5.5
Hotel średniej wielkości położony w centrum 2009-07-08
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.0

4.7
Super - polecam 2009-08-27
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.9
Hotel ok 2009-09-13
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    4.0

4.5
Hotel dla młodych,bez wygórowanych wymagań 2009-10-05
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

4.8
Polecam dla wszystkich! 2009-10-19
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    6.0

4.9
Znakomicie położony hotel z przyzwoitym standardem 2010-01-06
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.0

4.7
Naprawdę polecam pobyt w tym hotelu 2010-02-28
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.8
  • Obsługa
    4.5

W tym hotelu byłam na tygodniowym urlopie. Jest znakomicie usytuowany- plaża za hotelem, dużo leżakó...
więcej

4.8
Dla niewymagających, młodych wczasowiczów 2010-05-20
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.8
  • Obsługa
    5.0

Hotel usytuowany w centrum Sousse. Wszędzie blisko. Taksówki tanie. Plaża w zasięgu ręki ale trzeba ...
więcej

4.4
Opinia hotelu Prima Life Karawan 2010-06-27
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

Hotel godny polecenia dla osób które nie uważają się za jakieś pępki świata i nie skarżą się na by...
więcej

4.9
Nigdy tam nie wrócę, nie polecam 2010-07-15
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    3.3
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    3.3

Hotel ładnie położony, ale pokoje wszystkim przydzielane od ulicy, po wniesieniu odpowiedniej opłaty...
więcej

4.0
Uwielbiam Tunezje 2010-07-15
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.5

Prawda jest taka że jadąc do obcych krajów liczymy na dobre warunki i obsługe itd. ale to nie to jes...
więcej

5.2
Hotel przy plaży i w centrum! 2010-07-21
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Hotel położony przy plaży ( przejście przez ulicę) i w centrum Sousse!Plaża niewielka ale czysta.Był...
więcej

5.6
Fajny hotel 2010-08-10
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    4.8

Super lokalizacja hotelu przy plaży i w centrum miasta. Baseny czyste. Fajne animacje. Pokoje skromn...
więcej

4.7
Brud, smród, jedzenie ochyda - nie polecam 2010-08-13
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    2.5
  • Wyżywienie
    2.5
  • Atrakcje
    3.3
  • Obsługa
    3.3

Pokoje parzyste są najgorsze, w dodatku każdy ma jakąś usterkę szczególnie w łazienkach (u mnie 5 dn...
więcej

3.0
Zawiedziona Waszą rekomendacją 2010-08-28
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    2.0

2.0
Średnio 2010-08-30
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.0

3.2
Mogło być lepiej 2010-09-01
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.0

4.2
Miłe wakacje 2010-10-05
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    4.0

5.0
Ocena hotelu i okolicy 2010-10-08
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.2
Jestem bardzo mile zaskoczona 2010-10-22
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

4.8
Polecam każdemu 2010-11-02
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Średnio udany wyjazd 2010-11-14
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.0

3.2
Szczerze odradzam 2010-12-21
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    2.0

2.2
Nie polecam całego Sousse 2010-12-21
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    1.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    2.0

2.0
Zawiedziona waszą rekomendacją 2010-12-22
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    2.0

2.0
Opinia o hotelu 2011-02-01
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.0

3.0
Prima Life Karawan 2010 2011-05-03
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.0

4.7
Karawan Hotel-najgorsze co mogło mnie spotkać 2011-10-01
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    2.0

2.5
Szczegółowa opinia o hotelu Prima Life Karawan 2011-11-05
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Ja tam polecam 2012-05-09
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

4.5
Masakra ! 2012-07-08
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    1.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    2.0

1.2
Polecam ze względu na położenie, obsługę i jedzenie. 2012-07-09
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

Bardzo fajny hotel jeśli chodzi o wakacje poza sezonowe. Jedynie sok pomarańczowy był dziwnie "sztuc...
więcej

5.1
Wakacje - wrzesień 2012 w hotelu Karwan Sousse 2012-09-29
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    4.0

4.5
Super! 2013-08-10
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    5.0

Byłam tam w lipcu 2013 i za takie pieniądze jestem bardzo zadowolona. Miła obsługa, dobre jedzenie, ...
więcej

4.9
Hotel o średnim standardzie 2013-10-30
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    4.0

Hotel dosyć tani i jakoś odpowiada cenie. na pewno nie jest tak wspaniały jak opisywała nam pani z b...
więcej

4.0
Dobry hotel dla niewymagających 2013-11-27
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    3.8
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.3

Dobry hotel dla niewymagających luksusu. Trochę stare wyposażenie pokoi, ale nie ma tragedii. Główna...
więcej

4.5
Wrzesień 2013 2014-01-10
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Było cudownie! 2014-07-06
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Gorąco polecam ten hotel 2014-07-06
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    3.4
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    4.7

Jak za tak niska cene za pobyt bylo dobrze ;) obsluga hotelu bardzo mila, animatorzy naprawde robili...
więcej

4.7
Polecam 2014-07-21
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.2
Ostrzegam! Zmarnowane wakacje 2014-10-13
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    1.0

2.0
Całkiem dobry hotel dla mniej wymagających 2015-07-04
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.0

3.7
Hotel Karawan...było ok 2015-09-28
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.0
Hotel Karawan - było ok 2015-09-28
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.2
Hotel w miarę fajny 2017-01-05
Szczegóły oceny hotelu Karawan :
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.8

Hotel ma dobrą lokalizację, plaża pod nosem, blisko do centrum, niedaleko pot można podziwiać statki...
więcej

5.3

Karawan - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze

Karawan - Możliwości wyżywienia:


Karawan - miasta wylotu:


Karawan - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Karawan ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00