cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
  • Hotel Astir Beach, Zakynthos
1 / 21
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
12.05 - 16.05
już od 2069 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.06 - 02.07
już od 1419 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Astir Beach
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Astir Beach
star 3

Grecja: Zakynthos
Ocena hotelu Astir Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Astir Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 12 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 czerwca 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Hotel Astir Beach w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel znajduje się w Laganas - centrum rozrywki oraz jednym z najbardziej kosmopolitycznych rejonów na wyspie Zakynthos. Miejscowość ta zapewnia duży wybór sklepów, tradycyjnych tawern, restauracji, kawiarni, barów oraz tętniących życiem klubów nocnych. Astir Beach usytuowany jest w odległości 700 metrów od centrum Laganas, więc zapewnia komfortowy i spokojny wypoczynek z dala od hałasu, ale znajduje się wystarczająco blisko, aby dostać się tam na piechotę. Najbliższy sklep znajduje się w odległości 30 m. od hotelu. Odległość do lotniska to 4 km, transfer trwa ok. 20 minut.
Plaża:
Kompleks Astir Beach znajduje się przy 5-kilometrowej piaszczystej plaży. Woda jest raczej płytka, ciepła i spokojna ze względu na położenie w południowej części wyspy. Są to powody, dla których plaża Laganas jest jedną z ulubionych plaż wśród dorosłych, dzieci, jak również żółwi morskich Caretta-Caretta. Serwis plażowy dodatkowo płatny (ok. 8 euro/komplet).
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24h z lobby, restauracja z tarasem, bar przy basenie, wydzielona część basenu dla dzieci, jacuzzi, leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne. Sejf dostępny na recepcji (płatny 3 euro/dzień).
Pokoje:
Hotel oferuje zakwaterowanie w wygodnych pokojach 2-osobowych z możliwością 1 dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka (w formie łóżka), z bocznym widokiem na morze. Każdy pokój posiada balkon lub taras z meblami ogrodowymi oraz łazienkę z WC. Pokoje wyposażone są w TV-sat, telefon, indywidualnie sterowaną klimatyzację (bezpłatna w lipcu i sierpniu, w pozostałych miesiącach dodatkowo płatna 3euro/dzień), lodówka. Suszarka do włosów dostępna na recepcji. Łóżeczko dla dziecka bezpłatne.
Wyżywienie:
All inclusive: śniadania, lunche i kolacje w formie bufetu. Lekkie przekąski (najczęściej kanapki) serwowane w barze przy basenie w godzinach 11:00-18:00 oraz lody dla dzieci do 12 lat. Przerwa kawowa w godzinach 16:30-18:00. Nielimitowane napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole serwowane w godzinach 11:00-23:00 (piwo, wino, ouzo, wódka, brandy, gin, rum).
Internet:
Sieć Wi-Fi w ogólnodostępnych częściach hotelu (dodatkowo płatne 1 euro/godzina lub 3 euro/5 godzin).
Kategoria lokalna:
***
Strona www:
http://www.astirhotels.gr/astir-beach-zante/

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych)wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

ZAKYNTHOS informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Płatności kartami kredytowymi akceptowane są w niektórych miejscach, korzystanie z bankomatów jest możliwe w miejscowościach turystycznych. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić funty brytyjskie lub dolary USA. Nie ma możliwości wymiany złotówek.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku. Często w restauracjach dolicza się 1 EUR za chleb podawany przed posiłkiem.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8-10 EUR woda 1 l - 1.5 EUR piwo w barze od 2.5 EUR kawa w kawiarni od 2,5-4,5 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. Kartki ze znaczkiem najlepiej zostawiać w recepcji do wysłania.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 5 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji, mogą występować problemy z zasięgiem w budynkach hotelowych. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Zakynthos
Jedna z najładniejszych wysp Jońskich jest pełna zieleni - gaje oliwne, winorośle, sady cytrusowe i sosnowe lasy. Do tego piękne piaszczyste plaże, a morze i niebo w kolorze "electric blue". Na szczególną uwagę jednak zasługują dwa miejsca - zatoka Navajo, której zdjęcia stały się, obok Santorini, jednym z fotograficznych symboli Grecji oraz zatoka Laganas, gdzie swoje siedliska mają żółwie careta careta.
Laganas
Najpopularniejszy kurort Zakynthos z bardzo długą piaszczystą plażą i niezliczonymi możliwościami rozrywek, szczególnie wieczornych i nocnych. To miejsce dla osób kochających plażę w ciągu dnia i życie nocne wieczorami.
Kalamaki
To spokojna miejscowość wakacyjna położona nad malowniczą zatoką. Plaża łagodnie opada do morza i stanowi idealne i bezpieczne miejsce dla dzieci. Z Kalamaki nie daleko także do Laganas i stolicy wyspy - miasta Zakynthos.
Argassi
Doskonale zlokalizowana miejsowość wakacyjna - tylko 5 km od stolicy wyspy i głównego portu. Do najpopularniejszej plaży na półwyspie Vasilikoss ok. 10 km. Plaża w Argassi jest wąska i piaszczysto-żwirowa. Nie jest zagospodarowana.
Tsilivi
Położona w zatoce miejscowość jest dobrym miejscem dla rodzin z dziećmi. Długa, piaszczysta, dobrze zagospodarowana plaża, której przyznano błękitą flagę za czystość i łagodne zejście do morza oraz wiele atrakcji zarówno dla dzieci jak i dorosłych. W miasteczku tawerny bary i sklepy których przybywa z każdym rokiem bo miejscowość od kilku lat zyskuje na popularności wśród turystów.
Alykanas
Nieduży, urokliwy i spokojny kurort położony jest na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy. Alykanas słynie z ładnej, piaszczystej plaży (nagrodzonej Błękitną Flagą), dużej ilości lasów i ciekawych widoków na górzystą Kefallonię. Oddalony od zgielku wielkich kurortów, lecz nie pozbawiony uroczych, tadycyjnych tawern, barów i kawiarni. Doskonaly wybor dla indywidualistów i rodzin z dziećmi.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Wrocławia, Krakowa, Gdańska, Bydgoszczy, Łodzi i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne, bez biletów wstępu) DOOKOŁA ZAKYNTHOS - ok. 27 EUR
Relaksująca wycieczka, która pozwala poznać najpiękniejsze zakątki wyspy m.in. winiarnia Callinicas z degustacją lokalnych win, Skinari - ze swymi słynnymi Błękitnymi Jaskiniami, zapierający dech w piersiach widok na Zatokę Wraku, Klasztor św. Dionizosa - patrona Zakynthos, Miejscowość Exo Hora z najstarszym drzewkiem oliwnym, liczacym ok. 2700 lat. Punkt widokowy Katastari z doskonałym widokiem na zatokę Alikanas i wyspę Kefalonię. Wycieczka wiedzie przez tradycyjne wioski i zalesione wzgórza, przeznaczona dla tych, którzy pragną poznać wyspę Zakynthos nie tylko od strony pięknych plaż i morza. Lunch oraz łódki do Błękitnych Grot nie są wliczone w cenę.
REJS - NAVAJO, BŁĘKITNE JASKINIE i plażowanie- ok. 29 EUR
Najbardziej popularna wycieczka - całodzienny rejs, podczas którego będzie czas na plażowanie i kąpiele oraz wizytę w tzw. Zatoce Wraku (Navaggio lub Navajo), gdzie na otoczonej wysokimi skałami urokliwej plaży spoczywa wrak statku - jest to najczęściej fotografowana plaża na terenie całej Grecji . Zatrzymamy się również na zrobienie zdjęć w pobliżu Skinari - Błękitnych Jaskiń. Drinki, lody i przekąski będą dostępne na pokładzie łodzi. (Postój na kąpiel zależy od kapitana statku i w zależności od wysokości fal może odbyć się w innej zatoce).
WYCIECZKA DO KAIKI - ok. 25 EUR
Zapraszamy na spotkanie z żółwiami Caretta Caretta! Podczas tej wycieczki, przy odrobinie szczęścia, będziecie Państwo mogli zobaczyć słynne żółwie morskie w Zatoce Laganas. Relaksujący dzień na łodzi z kąpielami w Jaskiniach Keri oraz w pobliżu idyllicznej wyspy Zatoki Laganas - Marathonisi. Prosimy o zabranie własnego lunchu, na pokładzie statku, czasem dostępny jest bar z przekąskami, lecz nie możemy tego zagwarantować. Doskonały rejs dla rodzin z dziećmi!
KEFALONIA - promem i autokarem - ok. 50 EUR
Całodzienna wycieczka na pobliską wyspę Kefalonię. W programie przepłynięcie promem na Kefalonię i zwiedzanie dwóch jaskiń - Melissani z podziemnym jeziorem oraz Dragorati ze stalaktytami. Zatrzymamy się także w stolicy wyspy Argostoli, zobaczymy plaże Myrthos oraz klasztor Św. Gerssimosa. Czas wolny w nadmorskiej, malowniczej miejscowości z widokiem na wyspę Itaka znanej z opowieści o Odyseuszu.
OLIMPIA - promem i autokarem - ok. 55 EUR
Całodzienna wycieczka na półwysep Peloponez, dzięki której poznamy prawdziwą Grecję teraz i w przeszłości. Wczesnym rankiem wyjazd z hotelu, a następnie rejs promem do Kyllini na Peloponezie. Przejazd do Olimpii - kolebki igrzysk olimpijskich. Zwiedzimy muzeum i ruiny antycznego miasta z przewodnikiem. Będzie również czas na spacer w Starożytnej Olimpii oraz lunch i zakupy w centrum dzisiejszego miasteczka. Bilety wstępu do muzeum i starożytnej części Olimpii nie są wliczone.
WIECZÓR GRECKI- ok. 35 EUR/18 EUR
Będąc w Grecji koniecznie trzeba spróbować jednej z najlepszych kuchni świata, która smakuje jeszcze lepiej w gronie znajomych przy tradycyjnej muzyce. Gwarantowana świetna zabawa w rytmach Zorby przy tradycyjnym greckim posiłku.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Zakynthos Świetna opcja na rodzinne wakacje z dziećmi. Blisko znanego miasta Laganas, przy jednej z najpiękniejszych plaż na wyspie. Gości przywita smaczna kuchnia, przestronne pokoje, basen odkryty a także wakacyjny klimat.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1988 r. Odnowiony w 2000 r. Na terenie znajdują się restauracja, 2 bary, recepcja, sejf w recepcji (płatny ok. 3€/doba), winda, basen odkryty (parasole i leżaki - płatne ok. 3€/komplet dla wszystkich Gości poza Gośćmi w opcji AI).

internet

Wi-Fi w lobby płatne Wi-Fi w lobby płatne ok.1€/h.

plaża

Przy hotelu, publiczna, piaszczysta, 9 km długości. Parasole, leżaki - płatne ok. 6€/komplet.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację indywidualną (bezpłatna w lipcu i w sierpniu, poza tym okresem - płatna), TV, lodówkę (płatna ok. 3€/dzień), łazienkę (WC, wanna), balkon lub taras. Typy pokoi: w trzypiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe z widokiem na morze/ogród dla max 3 os. , pokoje single

Wyżywienie

restauracja główna, bar główny, snack bar (płatny dla Gości poza All Inclusive)

śniadanie

Formuła zawiera: śniadanie (08:00-10:00) w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera: śniadanie (08:00-10:00), obiadokolacja (19:00-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (11:00-23:00) Formuła zawiera: śniadanie (08:00-10:00), obiad (13:30-15:00), kolacja (19:00-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski i lody dla dzieci do 12 lat (11:00-18:00), podwieczorek (16:30-18:00) w wyznaczonym barze, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik , krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

jacuzzi

płatne

masaż (oferta firmy zewnętrznej), centrum nurkowe (oferta firmy zewnętrznej)

dodatkowe informacje

Goście mogą bezpłatnie korzystać z udogodnień hotelu Astir Palace Zante.

Aktualizacja opisu

19.07.2017 17:01

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3Grecja/Zakyntos

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 3*- kat. lokalna 3*

Położenie

- Laganas- przy plaży- ok. 5 km od lotniska

Plaża

- piaszczysta, publiczna- leżaki i parasole (płatne 6 euro/zestaw - dwa leżaki i parasol)

Pokoje

Pokój standardowy- widok na ogród- klimatyzacja (płatna 3 euro/dzień, bezpłatna lipiec-sierpień), TV-SAT- telefon, mini-bar/lodówka (płatna 2 euro/dzień)- łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów)- balkon/taras- pokoje z bocznym widokiem na morze za dopłatą

Sport, Relaks, Rozrywka

bezpłatnie:- basen ze słodką wodą, leżaki i parasole przy basenie (płatne 3 euro/zestaw (dwa leżaki i parasol), serwis bezpłatny dla klientów z all inclusive) 

Dla dzieci

- brodzik- wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

Bed & Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu.Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne.All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godzinach wyznaczonych przez hotel. 

Restauracje i bary

- restauracja- bar w lobby, bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- wybudowany w 1988 r., wyremontowany w 2000 r.- 83 pokoje- całodobowa recepcja z lobby- winda- sala TV- internet Wi-Fi (płatny)- sejf na recepcji (płatny 3 euro/dzień)- wypożyczalnia samochodów- parking (bezpłatny)- najbliższy sklep ok. 30 m od hotelu- hotel nie przyjmuje zwierząt- www.astirhotels.gr/ 

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

Bagaż

Berlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 380 PLN- 23 kg - 435 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 140zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  565 PLN- 32 kg -  685 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.Warszawa Modlin (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 100 PLN/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 265 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/ 370 PLN (od 01.06-30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

Opis kraju

Grecja jest kwintesencją regionu śródziemnomorskiego - piękne plaże, lazurowa woda, długie biesiady i gościnni mieszkańcy co roku kuszą tysiące turystów poszukujących niezapomnianych wakacji. To właśnie tutaj swój początek miała kultura współczesnej cywilizacji europejskiej, narodziła się demokracja i filozofia, a z pieniących się fal wyłoniła się najpiękniejsza kobieta na świecie - Afrodyta. Stąpając po uliczkach starożytnych miast niemal wyczuwalne są zmienne losy historii, wybierając zaś malownicze wyspy można wcielić się w rolę bohaterów takich filmów jak: Mamma Mia" czy Grek Zorba".Grecja to pełen słońca kraj położony na południowym krańcu Półwyspu Bałkańskiego o niesamowicie długiej linii brzegowej z dostępem do Morza Śródziemnego, Jońskiego, Egejskiego i Kreteńskiego. Cechuje się niezwykłą różnorodnością krajobrazu, większą część Państwa pokrywają zachwycające pasma górskie, które przechodzą w sielankowy obraz małych miasteczek rolniczych i nadmorskich miejscowości. Nie można także zapomnieć o rajskich wyspach, takich jak: Kreta, Rodos, Korfu czy Kos, a także Mykonos, w których można do woli zażywać kąpieli słonecznych, poznawać podwodną faunę i florę oraz cieszyć się długimi spacerami wśród dziewiczej natury. Ten region oferuje nie tylko niezapomniany wypoczynek w zachwycających okolicznościach przyrody, ale także pozwala na podróż po niezwykle interesujących kartach historii. Postaw nogę w miejscu gdzie ważyły się losy współczesnego świata - bitwy nie istniejących już mocarstw, spory filozoficzne między Platonem i Arystotelesem, a także pierwsze rządy ludu. Będzie to niezwykła wyprawa pośród kamiennych ulic, tradycyjnej białej zabudowy iskrzącej się w promieniach słońca i zabytków zapierających dech w piersiach. A gdy słońce już zajdzie, a Twój umysł będzie miał dość myśli krążących wokół zamierzchłych czasów, wybierz się na tradycyjną grecką biesiadę. Spróbuj aromatycznej kuchni, weź udział w długich, ekscytujących dysputach i zatoń w dźwiękach żwawej zorby - bo to właśnie jest prawdziwa Grecja.Walory turystyczneTo miejsce oferuje zachwycające widoki, których nie można sobie wyobrazić. Tak liczną liczbę cudownych miejsc, których żaden człowiek nie jest w stanie zobaczyć. I tak niezwykle atrakcje, których nigdy nie będziesz w stanie wyrzucić z pamięci. Grecja to kilometry pięknych, czystych plaż, które dają możliwość relaksu w samotności, zabawy z dziećmi czy aktywnego wypoczynku. Bogata oferta hotelowa pozwala na dopasowanie wakacji adekwatnie do Twoich potrzeb. Willa nad samym brzegiem morza na jednej z pięknych wysp, hotel z atrakcjami dla dzieci czy zawszę pełny stół smakowitych przysmaków w ramach ofert Grecja All Inclusive są dostępne na wyciągnięcie ręki.Podczas wakacji na części kontynentalnej koniecznie wybierz się na wycieczkę do antycznych świątyń, aby na własne oczy zobaczyć niezwykłe perły architektury, będący miejscem spotkań wyznawców ze starożytnymi bóstwami greckimi.Niezwykłe wakacje w Grecji oferują również liczne wyspy, na których nie sposób się nudzić. Wyspy greckie są tak liczne, że niemal niepoliczalne, ocenia się, że istnieje ich około 2500, z czego tylko 200 jest zamieszkałe. Podzielone są na kilka archipelagów, a każdy z nich jest niezwykły pod względem krajobrazu i unikalny na skalę światową. Wyspy Sarońskie znajdują się najbliżej kontynentu, są idealną destynacją na jednodniową wycieczkę z Aten i okolic. Rajskie Wyspy Egejskie Południowe są liczne i bardzo zróżnicowane, w ich skład wchodzą słynne Cyklady i Archipelag Dodekanez. Poszukując charakteru Grecji kontynentalnej i Włoch warto wybrać się na jedną z Wysp Jońskich. Ostatnim archipelagiem są Wyspy Egejskie Północne z widokiem na leżącą nieopodal Turcję. Najpiękniejsze z greckich wysp to: Kreta, Korfu, Kos, Rodos i Mykonos. Kreta to królowa wysp, a lato tutaj trwa najdłużej, Korfu jest idealnym miejscem na romantyczne spacery, na Kos można zaznać odrobiny orientu, a Rodos to perełka pod względem kulturalnym i krajobrazowym.Kultura i obyczajeGrecy są narodem niezwykle przyjaznym i wesołym, charakterystyczną ich cechą jest zamiłowanie do ucztowania, śpiewu i tańca. Istnieje aż 150 rodzajów tańców regionalnych, która bardzo często są częścią obrzędów religijnych i świątecznych.Bardzo ważną role w życiu obywateli tego kraju odgrywa religia, prawie 90 % procent z nich jest chrześcijanami wyznania prawosławnego, można spotkać również osoby praktykujące islam, katolicyzm i protestantyzm, bezwyznaniowcy stanowią jedynie 6 % społeczeństwa.Językiem urzędowym jest język nowogrecki, w kurortach turystycznych można także porozumieć się po angielsku. Warto jednak wiedzieć, że duża część Greków nie mówi w językach obcych, więc zawsze warto mieć przy sobie podstawowe rozmówki.KuchniaNajpopularniejszą potrawą tego regionu jest z pewnością sałatka horiatiki, przez mieszkańców nazywaną biesiadną, a przez resztę świata grecką. Sekret tego jakże prostego dania tkwi w doborze najwyższej jakości składników: prawdziwego sera feta na bazie koziego mleka, świeżych warzyw i ziół oraz aromatycznej oliwy z oliwek. Warto również spróbować souvlaki, mięska z warzywami i sosem zawiniętego w świeżą pitę oraz sosu tzatziki na bazie jogurtu greckiego, czosnku i ogórka, a także musaki - zapiekanki z bakłażanem i mielonym mięsem. Oczywiście nie sposób nie wspomnieć o wszechobecnych rybach i owocach morza, przyrządzanych podczas wieczornych uczt. Niezwykłość kuchni greckiej z pewnością potwierdza fakt, iż została ona wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa Niematerialnego UNESCO.Dla aktywnychPobyt na wyspach greckich jest idealną okazją do wypróbowania swoich sił w sportach wodnych. Bardzo popularne jest tutaj żeglarstwo po lazurowych wodach, a także windsurfing. Ten region jest rajem dla wielbicieli podwodnych podróży, można tutaj spotkać rozgwiazdy, ośmiornice, a nawet delfiny czy żółwie. Grecja jest również polecana jako destynacja dla wielbicieli mocnych wrażeń, stanowi ona prawdziwą mekką dla wspinaczy.Co warto kupićNie można opuścić granic tego kraju bez choćby jednej butelki prawdziwej greckiej oliwy z oliwek, która jest wizytówką tego regionu. Popularne są również wyroby kosmetyczne na bazie tego składnika, takie jak mydło czy balsam oraz grzebień z drzewa oliwnego. Doskonała pamiątką jest ręcznie malowana ceramika - waza, talerz czy misa w antyckie wzory przez lata będzie ozdobą domu, przypominającą niezwykłe wakacje.PogodaW Grecji panuje klimat śródziemnomorski - gorące i suche lato oraz łagodna i deszczowa zima. W czasie sezonu, który trwa od czerwca do września temperatura powietrza osiąga od 26 do ponad 30 stopni. Woda jest niemal tak samo ciepła, a słońce świeci nawet 14 godzin w ciągu doby.Przydatne zwrotyTak- (ne)Nie - (ohi)Dzień dobry - (kalimera)Do widzenia - (adio)Cześć - (ja su)Proszę - (parakalo)Dziękuję - (efharisto)Przepraszam - (signomi)Dlaczego Grecja?Jest to kraj oferujący nieskończone możliwości, każda wizyta odkrywa przed nami nowe atrakcje i piękne zakątki. Aby poznać wszystkie uroki tego pięknego kraju, trzeba do niego pojechać nie jeden raz. Wypoczynek na jednej z wysp jest gwarancją pięknej pogody i udanych wakacji w Grecji, pewnie dlatego wczasy na Korfu oraz Mykonos czy wycieczka na Kretę cieszą się niesłabnącą popularnością od wielu lat. Grecja oferuje hotele skrojone na każdą miarę i kieszeń, szczególnie atrakcyjnych wycieczek można szukać w przedsezonowych promocjach. Baza hotelowa w kązdej destynacji jest niezwykle różnorodna, można tutaj znaleźć zarówno urokliwe hoteliki w tradycyjnej śródziemnomorskiej zabudowie, jak i duże, ekskluzywne resorty pełne dodatkowych atrakcji i udogodnień. Najlepszym wyborem dla osób poszukujących relaksu i odpoczynku będą greckie Rodos i Kos, a ci bardziej aktywni będą mogli skorzystać z ekscytujących wycieczek fakultatywnych.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

***

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Hotel położony w turystycznej miejscowości Laganas, około 800 m od centrum, zaledwie 8 km od miasta Zakynthos oraz  6 km od lotniska.

Plaża

*   Bezpośrednio przy najpiękniejszej, piaszczystej plaży Laganas Bay, parasole i leżaki płatne.

Zakwaterowanie

*    83 funkcjonalnych i eleganckich pokoi; *    Typy pokoi: standardowe dwu i trzy osobowe; *    Wyposażenie: indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic lub wanna, WC, suszarka), TV, telefon, lodówka, balkon.     

Restauracje i bary

*    Restauracja główna; *    Bary: główny, snack bar przy basenie,

Wyżywienie

*  All Inclusive: śniadanie, obiad, kolacja, serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, dostępne potrawy kuchni greckiej i międzynarodowej, napoje alkoholowe oraz napoje lokalnej produkcji serwowane w barze na plaży w godz. 11:00 - 23:00.

Sport i rozrywka

*    Basen zewnętrzny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, *    Bezpłatne: jacuzzi, *    Odpłatnie: oferta sportów wodnych na plaży. Ograniczenia jeśli chodzi o sporty motorowodne ze względu na obecność żółwi Caretta Caretta.

Dla dzieci

*    Brodzik, łóżeczka dla dzieci na zapytanie.

Pozostałe udogodnienia

*    24-godzinna recepcja, sala telewizyjna, sejf w recepcji, parking, kafejka internetowa oraz dostęp do Wi-Fi.

Naszym zdaniem

*    Hotel położony przy jednej z najdłuższych plaż Zakynthos w znanej turystycznej miejscowości. Obiekt oferuje wszelkie wygody i udogodnienia dla osób w każdym wieku.

Strona internetowa

*   www.astirhotels.gr  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Położony jest w cichej okolicy największego kurortu wyspy - Laganas. W odległości ok 4 km od międzynarodowego lotniska, 7 km od miasta Zakynthos, 500 m od przystanku autobusowego, 800 m od centrum tętniącego życiem Laganas, 7 km od portu. Ponadto hotel położony jest w bardzo niewielkiej odległości od wielu tradycyjnych wiosek (Kalamaki, Pantokratoras, Lithakia, Keri), w których można podziwiać najstarszą architekturę wyspy i spróbować wielu tradycyjnych produktów. 

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu znajduje się 9 kilometrowa piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza i krystalicznie czystą wodą. Jest ona uznawana za najpiękniejszą plażę na wyspie i ulubioną plażą zwiedzających, dzieci oraz zółwi Caretta careta. Leżaki i parasole na plaży płatne. 

Hotel

Hotel Astir Beach składa się z 3-piętrowego budynku położonego bezpośrednio przy najpiękniejszej plaży na Zakynthos.  Sąsiedztwo hotelu oferuje duży wybór sklepów, tradycyjnych tawern, restauracji, kawiarni, barów i klubów nocnych. Astir Beach usytuowany jest w odległości 800 metrów od centrum Laganas, więc każdy może zaznać tu komfortowego i spokojnego wypoczynku, z dala od hałasu rozrywkowego centrum. Ale jest to wystarczająco blisko, aby być w stanie dostać się tam na piechotę.

Do dyspozycji gości

24h recepcja, przestronna restauracja z widokiem na morze i basen, basen zewnętrzny (leżaki i parasole dodatkowo płatne), snack bar przy basenie, lobby bar, sala konferencyjna mogąca pomieścić 300 osób, klimatyzacja w pomieszczeniach ogólnodostępnych, sala TV, winda, sejf w recepcji (płatny), opieka medyczna na zawołanie (płatna). 

Internet

Bezprzewodowy internet w miejscach ogólnodostępnych - recepcja, snack bar, living room (płatny) oraz kawiarenka internetowa (płatna).

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie: basen Odpłatnie: Na przeciwko hotelu znajduje centrum sportów wodnych i nurkowania. 

Dla dzieci

brodzik 

Zakwaterowanie

Hotel posiada 83 pokoje 2 i 3-osobowe z balkonami z widokiem na morze. Wszystkie pokoje z łazienkami (wanna/prysznic) posiadają TV/SAT, telefon, lodówkę (minibar płatny), indywidualnie sterowaną klimatyzację (dodatkowo płatną). Istnieje możliwość wypożyczenia suszarki do włosów z recepcji. 

Wyżywienie

Śniadania: Śniadania kontynentalne w formie bufetu Śniadania i obiadokolacje: Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00-23:00.

Informacje dodatkowe

http://astirhotels.gr/astir-beach-zante/ 

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.   

WIZA I PASZPORT

Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3+

Region

Zakynthos,Laganas

Położenie

Hotel położony w miejscowości Laganas, obok hotelu Astir Palace. Położony bezpośrednio przy piaszczystej, łagodnie opadającej do morza plaży. Oddalony od lotnisko około 20 minut. W pobliży sklepy, bary oraz restauracje. Od miasta Zakynthos około 7km. Leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne.

Hotel

Do dyspozycji gości hotel oddaje: całodobową recepcję, lobby, kącik TV, bar przy basenie oraz restauracje z tarasem. Dodatkowo basen z częścią dla dzieci (leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie). Ponadto punkt internetowy (dodatkowo płatny), sala konferencyjna oraz mini market. Dla najmłodszych brodzik oraz łóżeczko dla niemowląt (bezpłatnie).

Pokoje

Hotel posiada 83 pokoje. Wszystkie pokoje zostały wyposażone w łazienkę z prysznicem lub wanną oraz WC. Ponadto klimatyzacja, telewizor, lodówka oraz balkon lub taras.

Wyżywienie

Hotel posiada wyżywienie All inclusive, czyli śniadanie, lunch oraz kolacja. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w wyznaczonych barach.

Sport i relaks

Do dyspozycji gości bogata oferta sportów wodnych na plaży (dodatkowo płatne).

Dodatkowe informacje

Oficjalna strona hotelu www.astirhotels.gr

Możliwości zakwaterowania

Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + dziecko na dostawce, pokój dwuosobowy + osoba dorosła na dostawce


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Zakynthos

Opis hotelu

Hotel położony bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży i blisko tętniącego życiem centrum nadmorskiej miejscowości Laganas uznawanej za najbardziej urokliwe miejsce na wyspie. Kameralny, dobrze utrzymany obiekt należy do kompleksu Astir Hotels, złożonego z dwóch części: Astir Beach i Astir Palace. W pobliżu wiele tawern, sklepów, barów itp. Hotel polecany szczególnie osobom ceniącym sobie bliskość plaży i wieczornych rozrywek.



Lokalizacja:

w Laganas, przy plaży, ok. 200 m od centrum, ok. 4 km od lotniska, ok. 200 m od centrum handlowego, ok. 100 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 200 m od centrum rozrywki.



Plaża:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście, przy hotelu, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).



Sport i fitness:

jacuzzi (płatne).



Rozrywka:

salon gier video (płatny).



Dla dzieci:

opiekunka (płatna), brodzik, plac zabaw, łóżeczko dziecięce.



Wyżywienie:

pakiet All Inclusive.



All inclusive zawiera:

śniadanie (8.00 - 10.00), lunch (13.30 - 15.50) i obiadokolację (19.00 - 21.00) w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia (11.00 - 18.00) w snack barze: zimne kanapki, sałatki. Podwieczorek w snack barze (ciasta, słodycze, kawa, herbata, lody dla dzieci) w godz. 16.30 - 18.00. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkoholowe (piwo, ouzo, brandy, lokalne wina, gin, rum) od 11.00 do 23.00 w snack barze i głównym barze przy restauracji.





Dodatkowe informacje:



Klimatyzacja dodatkowo płatna; czerwiec, wrzesień i pażdziernik.





Cena zawiera:

przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, opieka polskiego przedstawiciela.



Cena nie zawiera:

opłaty rezerwacyjnej do ofert typu Mega.

Kategoria oficjalna

***

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:3 Udogodnienia:3

liczba pokoi

83, restauracje: 1, lobby bar, bar przy basenie, sejf (płatny), room service (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, sala TV, taras słoneczny, parking, ogród, przechowalnia bagażu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, informacja turystyczna, opieka lekarska (płatna), wnętrza klimatyzowane.

Opis pokoi

klimatyzacja (bezpłatna; lipiec i sierpień), telewizja satelitarna, lodówka ( płatna), telefon (płatny), taras/balkon, łazienka z wanną lub prysznicem.

STANDARD: dla max. 3 osób dorosłych albo 2 osób doroslych i 1 dziecka

Strona www

http://www.astirhotels.gr

All inclusive

TAK

Standard

***


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


7 islands

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Grecja/Zakynthos/Laganas

Opinia 7islands

Polecany w szczególności osobom, które chcą wypocząć w spokojnej części typowo turystycznej miejscowości Laganas, a zarazem w pobliżu licznych barów, restauracji i dyskotek. Dodatkowym atutem hotelu jest jego położenie bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży.

Położenie

Na południowym wybrzeżu, w miejscowości Laganas, ok. 500 m od centrum, ok. 10 km od stolicy Zakynthos, ok. 5 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 300 m od hotelu.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta, szeroka. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

Na terenie trzypiętrowego obiektu znajduje się lobby z całodobową recepcją, winda, kącik telewizyjny, restauracja główna, 2 bary. Odpłatnie: Internet Wi-Fi (ok. 1 euro/godz.), sejf (ok. 16 euro/tydz.), sala konferencyjna, opieka medyczna (na zapytanie), kantor. Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje 83 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowana klimatyzacja (bezpłatna w okresie lipiec-sierpień), telewizję satelitarną, lodówkę (bezpłatnie dla Gości z opcją all inclusive), suszarkę do włosów (na zapytanie). Odpłatnie: klimatyzacja (poza okresem lipiec-sierpień, ok. 3 euro/dzień), lodówka (ok. 16 euro/tydz. dla Klientów z wykupioną opcją śniadań lub 2 posiłków). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki.

Wyżywienie

Śniadania: w formie bufetu (08:00-10:00). Możliwość dopłaty do 2 posiłków. 2 posiłki: śniadania (08:00-10:00) i obiadokolacje (19:00-21:00) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (08:00-10:00), obiady (13:30-15:00), kolacje (19:00-21:00). W snack barze w godzinach 11:00-18:00 dostępne są przekąski, a dla dzieci również lody. W godzinach 16:30-18:00 w barze serwowane są ciastka oraz kawa i herbata. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są w barach w godzinach 11:00-23:00. Markowe i importowane alkohole oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne dla Gości z opcją all inclusive). Odpłatnie: leżaki i parasole przy basenie dla Klientów z opcją śniadań lub 2 posiłków, jacuzzi, masaże, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.astirhotels.gr / tel.: 00 30 269 505 17 30


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Kompleks hotelowy znajdujący się przy jednej z najpiękniejszych greckich plaż w miejscowości Laganas. Miejscowość ta zapewnia duży wybór sklepów, tradycyjnych tawern, restauracji, kawiarni, barów oraz tętniących życiem klubów nocnych. Hotel polecany jest dla klientów w każdym wieku. 

Położenie

Hotel ze względu na swoje położenie jest idealnym punktem wypadowym na wycieczki po malowniczej wyspie Zakynthos. Znajduje się ok. 800 m od centrum miasta Laganas, 30 m od supermarketu, 600 m od postoju taksówek, 7 km od miasta Zakynthos, 7 km od portu, ok 6 km od lotniska. Hotel położony jest w niedalekiej odległości od tradycyjnych greckich wiosek takich jak, Kalamaki, Pantokratoras, Lithakia, Keri, gdzie można podziwiać architekturę oraz kosztować tradycyjnych greckich potraw.

Wyposażenie

W hotelu znajduje się recepcja 24 h z sejfem, restauracja z tarasem, bar, snack bar, kącik TV, sala konferencyjna, basen, brodzik dla dzieci, parasole, leżaki, parking, dostęp do Wi-Fi.

Pokoje

Hotel posiada 83 pokoje, w tym pokoje 2 i 3 osobowe. Każdy pokój posiada łazienkę, balkon lub taras. Pokoje wyposażone w klimatyzacje, radio, telewizję, telefon oraz lodówkę.

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetów. HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetów. All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu.

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny (leżaki i parasole przy basenie bezpłatne),  odpłatnie oferta sportów wodnych na plaży. Ograniczenia jeśli chodzi o sporty motorowodne ze względu na obecność żółwi Caretta Caretta. 

Dla dzieci

Wydzielony basen dla dzieci, łóżeczko na zapytanie.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


BestReisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Kompleks hotelowy znajdujący się przy jednej z najpiękniejszych greckich plaż w miejscowości Laganas. Miejscowość ta zapewnia duży wybór sklepów, tradycyjnych tawern, restauracji, kawiarni, barów oraz tętniących życiem klubów nocnych. Hotel polecany jest dla klientów w każdym wieku. 

Położenie

Hotel ze względu na swoje położenie jest idealnym punktem wypadowym na wycieczki po malowniczej wyspie Zakynthos. Znajduje się ok. 800 m od centrum miasta Laganas, 30 m od supermarketu, 600 m od postoju taksówek, 7 km od miasta Zakynthos, 7 km od portu, ok 6 km od lotniska. Hotel położony jest w niedalekiej odległości od tradycyjnych greckich wiosek takich jak, Kalamaki, Pantokratoras, Lithakia, Keri, gdzie można podziwiać architekturę oraz kosztować tradycyjnych greckich potraw.

Wyposażenie

W hotelu znajduje się recepcja 24 h z sejfem, restauracja z tarasem, bar, snack bar, kącik TV, sala konferencyjna, basen, brodzik dla dzieci, parasole, leżaki, parking, dostęp do Wi-Fi.

Pokoje

Hotel posiada 83 pokoje, w tym pokoje 2 i 3 osobowe. Każdy pokój posiada łazienkę, balkon lub taras. Pokoje wyposażone w klimatyzacje, radio, telewizję, telefon oraz lodówkę.

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetów. HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetów. All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu.

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny (leżaki i parasole przy basenie bezpłatne),  odpłatnie oferta sportów wodnych na plaży. Ograniczenia jeśli chodzi o sporty motorowodne ze względu na obecność żółwi Caretta Caretta. 

Dla dzieci

Wydzielony basen dla dzieci, łóżeczko na zapytanie.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Zakynthos

Country

Grecja

Warto podkreślić

- Dobry standard serwisu - Doceniana kuchnia - Spacerowa promenada do centrum Laganas

Okiem Grecosa

Nadmorska lokalizacja przy piaszczystej, jednej z najpiękniejszych plaż wyspy oferuje bajeczne widoki na zatokę Laganas. Kameralny klimat hotelu i przyjazna obsługa urzekną niejednego zwolennika spokojnych wakacji z domieszką imprezowego szaleństwa.

Położenie

• bezpośrednio przy plaży
• ok. 800 m od centrum Laganas
• ok. 10 m od najbliższych sklepów i barów
• ok. 400 m od przystanku autobusowego
• ok. 4 km od lotniska

Plaża

• bezpośrednio przy hotelu
• piaszczysta
• łagodne wejście do wody
• leżaki i parasole płatne (ok. 6 EUR/dzień)

Hotel

• dwupiętrowy budynek
• recepcja 24 h
• restauracja, bar
• Wi-Fi płatne (ok. 1 EUR/godz.)
• sejf w recepcji płatny (ok. 3 EUR/dzień)
• 83 pokoje
• hotel nie posiada usprawnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej
• kategoria lokalna 3*

Pokoje

Standard 
• 2-3 os. (ok. 20 m2)
• dostawka dla 3. osoby
• klimatyzacja indywidualna bezpłatna w lipcu i sierpniu, w pozostałych terminach płatna (ok. 3 EUR/dzień)
• Wi-Fi (płatne)
• TV, lodówka
• sejf płatny(ok. 3 EUR/dzień)
• łazienka wanna/prysznic, suszarka (na życzenie)
• boczny widok na morze

Wyżywienie

All Inclusive
• śniadanie, lunch, kolacja – bufet
• przekąski, kawa, ciasto, lody (w wyznaczonych godzinach i barach)
• lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (11:00–23:00)

Pełen relaks

Bezpłatnie
• basen ze słodką wodą
• leżaki i parasole przy basenie
Odpłatnie
• sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna)

Dla dzieci

• łóżeczka dla niemowląt (na życzenie)
• krzesełka w restauracji
• dzieci pobyt gratis - 1. dziecko do 7 lat

Cena obejmuje

Przelot samolotem Polska - Zakynthos - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR)

Cena nie obejmuje

Od dnia 1.01.2018 r. zgodnie z prawem greckim wszedł w życie podatek od noclegów, naliczany za pokój za każdą dobę pobytu. Jego wysokość jest uzależniona od kategorii obiektu, 1* i 2* - ok. 0,50 EUR za pokój/noc, 3* - ok. 1,50 EUR za pokój/noc, 4* - ok. 3 EUR za pokój/noc, 5* - ok. 4 EUR za pokój/noc


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Mouzenidis Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Zakynthos

Opis

Pierwsza lini zabudowy od morza, spokojna okolica, prosty styl, basen, restauracja, bar, Internet, obsługa na wysokim poziomie.

Polozenie

Wyspa Zakynthos, 800 m od centrum Laganas, 4 km do lotniska, 7 km do portu.

Wyzywienie

All Inclusive, Bed and Breakfast, Half Board

Pokoje

83 pokoje: Single Rooms GV, Double Rooms GV/SSV (18 m2).

W pokojach: klimatyzacja (lipiec-sierpień), TV, mini lodówka (za dopłatą), sejf (za dopłatą), telefon, Wi-Fi (za dopłatą), prysznic, suszarka, balkon.

Single Room GV & Double Room GV/SSV: łóżko podwójne lub 2 pojedyncze.

Typ dostawki - rozkładana/standardowa.

Codzienne sprzątanie pokoi, zmiana pościeli - 3 razy w tygodniu.

O wyzywieniu

All inclusive 2019/2020

Wyżywienie

Główna restauracja (szwedzki stół)

Śniadanie 08:00-10:00

Lunch 13:30-15:00

Kolacja 19:00-21:00

Napoje (lokalne) do obiadu i kolacji: piwo, wino, napoje bezalkoholowe, soda, tonik, sok, kawa, herbata, woda, napoje serwowane w szklankach.

Snack bar

11:00-18:00 kanapki, sałatki.

11:00-18:00 lody dla dzieci powyżej 12 r.ż.

11:00-23:00 napoje (lokalne napoje alkoholowe - wódka, gin, whisky, rum, ouzo, brandy), wino, piwo, napoje bezalkoholowe, sok, woda, herbata, kawa (frappe, nescafe).

16:30-18:00 herbata, kawa, keks.

Uwagi

Z powodów bezpieczeństwa napoje przy basenie podawane są w plastikowych kubeczkach.

Prosimy o skończenie pierwszego dania przed zamówieniem drugiego.

Prosimy o niewynoszenie jedzenia i picia poza teren restauracji i baru.

Przy złych warunkach pogodowych otwiera się bar Astir Beach.

Darmowe leżaki przy basenie dla gości korzystających z oferty all inclusive.

Administracja zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w programie bez uprzedzenia.


Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

 

 



Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

GRECJA

Położenie

Nasz hotel jest położony w centrum Laganas, 7 km od lotniska Zakynthos, 9 km od muzeum, 13 km od parku rozrywki, 20 km od parku wodnego.

Wyposażenie

Udogodnienia i serwisy zawierają: restaurację, bar, basen, basen dla dzieci, windę, sejf w recepcji (płatny), bezprzewodowy dostęp do Internetu (płatny), parking i całodobową recepcję.

Zakwaterowanie

Prosto urządzone pokoje z balkonem lub tarasem oraz dostępem do sieci Wi-Fi (za opłatą), telewizją satelitarną i minilodówką. Z wielu roztacza się widok na morze Pokoje wyposażone są w klimatyzację (za dodatkową opłatą), lodówkę, bezprzewodowy dostęp do Internetu (za dodatkową opłatą), telewizor, suszarkę do włosów, łazienkę i balkon / taras. Leżaki przy basenie dostępne bezpłatnie tylko dla gości korzystających z opcji All Inclusive.

Wyżywienie

All Inclusive obejmuje wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad i przekąski) oraz napoje do posiłków, takie jak napoje bezalkoholowe, piwo, wino, woda i napoje alkoholowe, wszystkie lokalne marki. Napoje serwowane są od rana do późnego wieczora (do ok. 22-24.00).

Adres

Laganas, 29092 Laganas, Zakynthos, Grecja.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny. W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie) Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży. Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering) Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia.


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to świetnie usytuowany hotel, przy przepięknej, długiej i piaszczystej plaży, blisko tętniącego życiem kurortu Laganas ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz osobom aktywnym, szukającym rozrywki i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Laganas, przy pięknej, 5 km piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, na której występują żółwie Caretta Caretta
  • wygodne pokoje, sporty wodne na plaży
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Zakynthos, Grecja

UWAGA!

Brak transferu i opieki rezydenta!

Położenie

w popularnym kurorcie turystycznym Laganas, w pobliżu tętniącego życiem centrum miasta (ok. 450 m). Restauracje, bary w pobliżu. Do miasta Zakynthos ok. 7 km. 

Plaża

piaszczysta, łagodnie opadająca do morza, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą. 

Wyposażenie

83 pokoi w 2-piętrowym budynku. Do dyspozycji Gości: recepcja, lobby, winda, sala TV, sejfy (za opłatą), restauracja, lobby bar. Na zewnątrz znajduje się duży basen ze słodką wodą, taras słoneczny oraz bar z przekąskami. Leżaki, parasole przy basenie za opłatą. www.astirhotels.com

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenie hotelu za opłatą (ok. 1 EUR/godz.) 

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (2-3A): klimatyzacja (za opłatą), TV-sat, telefon, minilodówka, balkon lub taras od strony ogrodu. Wanna lub prysznic, WC. 

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. 

Sport

za opłatą: masaże oraz niemotorowe sporty wodne na plaży. 

Dzieci

brodzik. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis. 

Rozrywka

różnorodne formy rozrywki w centrum Laganas. 

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Przekąski w barze przy basenie. Po południu kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w ciągu dnia i do posiłków. 

Wcześniej = taniej

do 28.02.17 15% zniżki, 1.03-30.04.17 10% zniżki. 

Dla dzieci

2-6 lat: pobyt gratis, 7-14 lat: zniżka procentowa. 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Astir Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Zakynthos)
Żółwie Caretta caretta składające jaja na plaży Laganas na Zakynthos w Grecji
Zatoka Wraku, Navagio na wyspie Zakynthos w Grecji
Plaża Xigia i Błękitne Groty na Zakynthos
Zante Town, idealne na wieczorne spacery na greckiej wyspie Zakynthos
Piękna, piaszczysta plaża Banana Beach na Zakynthos w Grecji
Mała wysepka Cameo w pobliżu kurortu Laganas na Zakynthos
Rozrywkowe miasto Laganas na Zakynthos w Grecji
Okolice plaży Xigia za Zante w Grecji
Filmy hotelu Astir Beach:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Astir Beach
https://youtu.be/KWIfDuwTglE

Opinie o Hotelu Astir Beach

Astir Beach - możliwości zakwaterowania:

Dwuosobowy z jednym lub dwoma łóżkami z
Dwuosobowy z jednym lub dwoma łóżkami z
Double Standard Garden View
Double Standard Lateral Sea View
Single Use Standard
sgl single room
srgv standard room gv
srgv standard room gv
srssv standard room side sea view

Astir Beach - Możliwości wyżywienia:


Astir Beach - miasta wylotu:


Astir Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Astir Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00