cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
1/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
2/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
3/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
4/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
5/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
6/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
7/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
8/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
9/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
10/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
11/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
12/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
13/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
14/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
15/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
16/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
17/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
18/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
19/20
Hotel Royal Wings, Riwiera Turecka
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
10.02 - 13.02
już od 798 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.02 - 22.02
już od 798 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Royal Wings
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Royal Wings
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Antalya
Ocena hotelu Royal Wings:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Royal Wings:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 10 lutego 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 lutego 2023

Hotel Royal Wings w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 17 km od centrum Antalyi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

polozenie

  • ok. 17 km od centrum Antalyi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży (przejście przez teren hotelu)
  • prywatna
  • piaszczysto-żwirowa

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • amfiteatr
  • pralnia: za opłatą
  • parking
  • usług konsjerża
  • 3 sale konferencyjne

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

457

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  •  ostatni całkowity remont w 2018 r.
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen kryty: listopad-marzec, ze słodką wodą, w strefie spa, leżaki: w cenie
  • basen dla dzieci: listopad-marzec, kryty, ze słodką wodą, w strefie spa, leżaki: w cenie
  • ręczniki

  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: listopad - marzec, kryty, ze słodką wodą, podgrzewany, w strefie spa, leżaki: w cenie
    •  łóżeczka dla dzieci: w cenie, rezerwacja wymagana
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych
    • bufet dla dzieci
    • miniklub dla dzieci: 4-12 lat, 10:00-12:00 i 14:00-17:00
    • pokój gier i zabaw: 4-12 lat
    • plac zabaw
    • minidyskoteka

    Sport i wellness

    W cenie
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • siłownia: dla gości w wieku 16+
    • aerobik
    • step aerobik
    • stretching
    • łucznictwo
    • tenis stołowy
    • 2 korty tenisowe
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
    Płatne
    • strefa spa: dla gości w wieku 16+, w ofercie firm zewnętrznych
    • masaże
    • zabiegi kąpielowe
    • salon kosmetyczny
    • oświetlenie kortu tenisowego
    • lekcje gry w tenisa

    rozrywka

    • kręgle za opłatą
    • zajęcia sportowe
    • przedstawienia kilka razy w tygodniu
    • muzyka na żywo kilka razy w tygodniu
    • boccia
    • rzutki
    • bilard za opłatą
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 48 m2
    • widok na ląd
    • w budynku głównym
    • pokój dwupoziomowy
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, napoje alkoholowe, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • 2 łazienki
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Suita junior z widokiem na morze JSM1
    • 2-4 os.
    • ok. 70 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • pokój dzienny
    • sypialnia
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, napoje alkoholowe, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • 2 łazienki
    • prysznic
    • wanna z hydromasażem
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy Superior z widokiem na morze DZM1
    • 1-4 os.
    • ok. 36 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, napoje alkoholowe, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy Superior DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 36 m2
    • widok na ląd
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, napoje alkoholowe, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy Superior DZX2
    • 1-4 os.
    • ok. 36 m2
    • boczny widok na morze
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, napoje alkoholowe, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
    • 3-4 os.
    • ok. 48 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • pokój dwupoziomowy
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, napoje alkoholowe, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • 2 łazienki
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:00 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 11:00
    • obiad: 13:00 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 21:00, w formie bufetu
    • przekąski
    • przekąski o północy: 00:00 - 07:00
    • ciasto: 16:00 - 00:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 9
  • główna restauracja „Royal Main Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe: w cenie, rezerwacja wymagana, bufet dla dzieci, dania wegetariańskie, bufet, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Gondol Italienisches": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Bamboo Garden Fernost": rodzaje kuchni: azjatycka, chińska, japońska, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Sahan Türkisch": rodzaje kuchni: turecka, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Deep Sea Fisch": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Shore Snack Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, 12:30 - 15:00, przy basenie
  • restauracja „Il Patisserie": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, bufet, w cenie, codziennie 16:00 - 00:00, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „"Olive" Mediterranean Restaurant": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Steak House Restaurant": rodzaje kuchni: dania z grilla, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 9
  • bar w lobby „Sky Lobbybar"
  • piano bar „Piano Lobbybar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool Bar": w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
  • bar „Gossip Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Aqua Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
  • bar przekąskowy „Shore Snack Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
  • bar przy zewnętrznym basenie „Amphi Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
  • bar „Giddy Disco Bar"
  • bar „Bowling Bar"
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Luksusowy, nowoczesny hotel położony na dużym zadbanym terenie. Hotel zlokalizowany jest w Larze, w strefie hotelowej Kundu. Do centrum Antalyi ok. 17 km, do lotniska w Antalyi ok. 15 km.

    Plaża

    Hotel położony przy szerokiej, piaszczysto-żwirowej plaży. Bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki (wymagany depozyt).

    Do dyspozycji gości

    Recepcja 24 h, restauracja główna, 6 restauracji a’la carte: turecka, dalekowschodnia, włoska, rybna, Steak house oraz śródziemnomorska (wymagana rezerwacja, płatne dodatkowo), 10 różnych barów, m.in.: lobby bar, pool bar, snack bar, bar na plaży, sky bar, aqua bar. 2 baseny: 1 bardzo duży o nieregularnych kształtach, baseny z 13 zjeżdżalniami (czynne w określonych godz.) dla dzieci i dorosłych, brodzik dla dzieci.

    Pokoje


    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (13:00-14:30), obiadokolacja (18:30-21:00), nocny bufet (00:00-07:00), szeroki wybór przekąsek w ciągu dnia (12:30-15:00), lody, kawiarnia (16:00-24:00) placki gözleme (12:00-16:30), kącik z fast foodami. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe dostępne 24/h w wybranym barze, w pozostałych w godzinach otwarcia. Dodatkowo płatne: napoje alkoholowe importowane, soki ze świeżych owoców.

    Program sportowy i animacyjny

    Bogaty program sportowy i animacyjny: zabawy przy basenie, water polo, aqua aerobic, koszykówka, wieczorne show. Ponadto: siatkówka plażowa, kort tenisowy (wypożyczenie sprzętu - wymagany depozyt, oświetlenie płatne dodatkowo ok. 15 EUR/godz.), siłownia, aerobik, sauna, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, dyskoteka, bezpłatny lunapark (dla dzieci pow. 7 roku życia, dla młodszych dzieci – wymagana pisemna zgoda rodziców). Dla dzieci: mini klub, program animacyjny. Płatne dodatkowo: centrum SPA, kącik gier.

    Internet

    Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie w lobby i w pokojach.

    Kategoria lokalna

    *****

    Naszym zdaniem

    Bardzo elegancki hotel, którego główną zaletą jest rozbudowana strefa basenowa gwarantująca rozrywkę zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Bogata oferta All Inclusive oraz bardzo dobry serwis sprawiają, że to idealny hotel na wakacyjny wypoczynek. Krótki transfer z lotniska jest dodatkową zaletą.

    Strona www


    Zakwaterowanie


    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
    Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. Nie są wymieniane także dolary drukowane przed 1996r. (z małymi wizernukami głów postaci).
    W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale (roczniku). Prosimy o poinformowanie Klientów.

    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne

    RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
    Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
    ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
    - To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
    KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
    Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do „krainy księżycowych” formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
    PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
    Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też „małym Efezem”, gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
    HAMAM - cena ok. 25 EUR
    Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą „kese”, łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
    ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
    Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
    JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
    Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki – ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
    RAFTING - cena ok. 35 EUR
    Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
    DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
    Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
    NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
    Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
    MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
    Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
    ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
    Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim – jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy „turecki obiad” i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
    Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

    Inne

    RIWIERA TURECKA informacje ogólne
    Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
    Język urzędowy – turecki.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
    Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
    Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
    W regionie:
    Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
    Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
    Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.

    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
    . Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest dowód osobisty ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji LUB paszport ważny co najmniej 150 dni od pierwszego wjazdu do Turcji, czyli 60 dni dłużej niż dozwolony okres pobytu bezwizowego (za msz.gov.pl).
    Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
    Uwaga
    : Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Uwaga!
    Poniższe warunki podane zostały na dzień 31.12.2021 r. i mogą ulec zmianie.
    Uwaga!!!
    Osoby, które w ciągu ostatnich 14 dni przebywały w: RPA, Botswanie, Mozambiku, Namibii oraz Zimbabwe nie mogą uczestniczyć w imprezie ze względu na obowiązkową dla nich 14-dniową kwarantannę po przylocie do Turcji.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji, na Riwierze tureckiej trwa od początku czerwca do końca września.

    Wizy

    Wiza

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest dowód osobisty ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji LUB paszport ważny co najmniej 150 dni od pierwszego wjazdu do Turcji, czyli 60 dni dłużej niż dozwolony okres pobytu bezwizowego (za msz.gov.pl).
    Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
    Uwaga:
    Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
    Uwaga!
    Poniższe warunki podane zostały na dzień 31.12.2021 r. i mogą ulec zmianie.
    Uwaga!!!
    Osoby, które w ciągu ostatnich 14 dni przebywały w: RPA, Botswanie, Mozambiku, Namibii oraz Zimbabwe nie mogą uczestniczyć w imprezie ze względu na obowiązkową dla nich 14-dniową kwarantannę po przylocie do Turcji.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Data otwarcia:

    2005 r.

    Położenie:

    Antalya - Lara, 19 km od centrum Antalyi, 15 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 72 000 m2

    Plaża:

    przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 150 m długości. Parasole i leżaki bezpłatne, wymiana ręczników płatna.

    W hotelu:

    5 restauracji, 9 barów, 3 sale konferencyjne, windy, basen odkryty (3197 m2), aquapark (9 zjeżdżalni).

    Pokoje:

    w budynku głównym: 400 pokoi superior (4 dla niepełnosprawnych), 40 pokoi rodzinnych typu dublex (2 pokoje bez drzwi łączących), 20 junior suit (salon i sypialnia połączone drzwiami, jacuzzi);
    klimatyzacja centralna, wanna lub prysznic, suszarka, telefon, TV, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), wykładzina, balkon.

    Rozrywki i usługi:

    Bezpłatne: internet bezprzewodowy w lobby, siłownia, sauna, łaźnia turecka, 2 korty tenisowe, rakiety i piłki do tenisa, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, aerobik, animacje, dyskoteka, kino.


    Płatne: kawiarenka internetowa, room service, pralnia, salon piękności, centrum SPA, masaż, oświetlenie kortów, lekcje tenisa, kręgle, bilard, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci:

    brodzik, 3 zjeżdżalnie wodne, lunapark, animacje, mini klub (4-12 lat), opiekunka (płatna), łóżeczka (na życzenie), posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, plac zabaw.

    Wyżywienie:

    Ultra All Inclusive (24 h)
    Posiłki: śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, późny posiłek.
    Napoje zawarte: lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe.
    System nie zawiera: wysokojakościowych alkoholi, soków ze świeżych owoców.


    Restauracje a’la carte: turecka, włoska, dalekowschodnia, owoce morza - jedna wizyta gratis. Wymagana rezerwacja.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5*Turcja/Riwiera Turecka

    Kategoryzacja hotelu

    - kategoria Exim Tours 5* - kategoria lokalna 5*

    Położenie

    - przy plaży- w turystycznej dzielnicy Antalyi - Lara- ok. 15 km od centrum Antalyi- ok. 10 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    - prywatna, piaszczysto-żwirowa- leżaki i parasole, ręczniki plażowe (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój Superior- powierzchnia ok. 36 m2- centralna klimatyzacja - LCD TV-Sat, telefon, sejf, internet Wi-Fi- mini bar (bezpłatne napoje bezalkoholowe i piwo)- zestaw do parzenia kawy i herbaty- łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów)- balkonPokój Familijny (Duplex)- powierzchnia ok. 48 m2- dwupoziomowy, 2 sypialnie, 2 łazienki- wyposażenie podobne jak w pokoju SuperiorPokój Junior Suite- powierzchnia ok. 70 m2- salon i sypialnia z jacuzzi- wyposażenie podobne jak w pokoju Superior 

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne- basen główny, basen relaksacyjny- aquapark z 6 zjeżdżalniami- leżaki, materace i parasole przy basenie- sala fitness, aerobik, step- gimnastyka i sporty w basenie- koszykówka, siatkówka plażowa- rzutki, boccia, tenis stołowy, łucznictwo- korty tenisowe, mini football- muzyka na żywo, programy animacyjne, imprezy tematyczne, dyskoteka - jazcuzzi, sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne)Płatne- bilard, kręgle, gry elektroniczne- spa, masaże- oświetlenie kortów tenisowych- sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - plac zabaw, lunapark, mini klub, mini disco- brodzik, basen z 3 zjeżdżalniami- bufet i wysokie krzesełka w restauracji głównej

    Wyżywienie

    Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia, lody, nocne przekąski. Lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w wyznaczonych barach 24h. W restauracjach a'la carte wymagana opłata serwisowa i rezerwacja.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna- restauracje a' la carte: włoska, azjatycka, turecka, rybna, śródziemnomorska, steak house- restauracja z przekąskami przy plaży- food corner serwujący szeroką gamę przekąsek- cukiernia- bary: w lobby, przy basenie,  na plaży, w aquaparku, w amfiteatrze, w dyskotece, w kręgielni

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Przeloty & Bagaż:

    Przeloty odbywają się liniami rejsowymiWarszawa i Katowice (Corendon Airlines i SunExpress):Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kgOstrawa (Smartwings - samolot rejsowy)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg;Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 260 PLNBerlin Brandenburg (Corendon - samolot rejsowy)Cena zawiera mały bagaż podręczny (40x30x15 - mała torebka/torba dla niemowląt, teczka lub laptop), bagaż podręczny 8 kg (55x40x25) oraz bagaż rejestrowany 23 kg/os. (dotyczy rezerwacji potwierdzonych w dn. 01.02.2022 i później). Rezerwacje potwierdzone przed 01.02.2022 mają w cenie mały bagaż podręczny i bagaż podręczny 8 kg.Berlin Brandenburg (Corendon - samolot rejsowy) dotyczy rezerwacji dokonanych od dn. 10.08.2022Cena zawiera mały bagaż podręczny (40x30x15 - mała torebka/torba dla niemowląt, teczka lub laptop), bagaż podręczny 8 kg (55x40x25) oraz bagaż rejestrowany 20 kg/os.Berlin Brandenburg (Corendon - samolot rejsowy)Cena zawiera mały bagaż podręczny (40x30x15 - mała torebka/torba dla niemowląt, teczka lub laptop), bagaż podręczny 8 kg (55x40x25) oraz bagaż rejestrowany 23 kg/os. (dotyczy rezerwacji potwierdzonych w dn. 01.02.2022 i później). Rezerwacje potwierdzone przed 01.02.2022 mają w cenie mały bagaż podręczny i bagaż podręczny 8 kg.Berlin Brandenburg (Corendon - samolot rejsowy) dotyczy rezerwacji dokonanych od dn. 10.08.2022Cena zawiera mały bagaż podręczny (40x30x15 - mała torebka/torba dla niemowląt, teczka lub laptop), bagaż podręczny 8 kg (55x40x25) oraz bagaż rejestrowany 20 kg/os.

    Dodatkowe Informacje

    Dostępność poszczególnych świadczeń infrastruktury w hotelach w sezonie zimowym od listopada do końca kwietnia (takich jak baseny zewnętrzne, aquaparki, bary i restauracje zewnętrzne, place zabaw, animacje) uzależniona jest od warunków pogodowych.

    Opis kraju

    TURCJATurcja to kraj leżący na styku dwóch kontynentów - Azji i Europy. Zachwyca niesamowitym krajobrazem złożonym z bezkresnych wzgórz i mórz w odcieniach lazuru i błękitu. Wakacje w Turcji to idealna propozycja dla osób poszukujących perfekcyjnej pogody, aromatycznej kuchni i majestatycznych zabytków.Turcja jest państwem wyżynno-górzystym, obmywanym przez cztery ciepłe i krystalicznie czyste akweny morskie (Morze Egejskie, Śródziemne, Marmara i Czarne). W części europejskiej graniczy z Bułgarią i Grecją, a od strony azjatyckiej z Syrią, Irakiem, Iranem, Azerbejdżanem, Armenią i Gruzją. Do terytorium Turcji należą również okoliczne wyspy - m.in. Imroz, Bozca i Wyspy Książęce. Nad tą wspaniałą krainą górują majestatyczne szczyty pasma Taurus poprzetykane urokliwymi dolinami pełnymi bujnej roślinności.Najpopularniejszym regionem turystycznym jest Riwiera Turecka, której sercem jest tętniący życiem kurort turystyczny Antalya. Jest to idealna baza wypadowa wycieczek objazdowych i zwiedzania wyjątkowych atrakcji turystycznych tego kraju. Równie interesujące są mniejsze miejscowości np. Finike, które jest świetną bazą wypadową do wycieczek objazdowych na tereny Phaselis, Myra, Demre czy Kekova.Wczasy w Turcji to idealna propozycja dla wielbicieli zwiedzania i aktywnego wypoczynku. Są okazją do podziwiania urokliwych zabudowań i majestatycznych zabytków, w których można dojrzeć pozostałości po niezwykłych cywilizacjach antycznego świata. Historyczne miasta kryją zmienne losy przeszłości Turcji, pełne pamiątek po największych potęgach zamierzchłych czasów: Hetytach, Persach, Grekach oraz Rzymianach.Kultura i obyczajeKultura Turcji stanowi fuzję dwóch zupełnie odmiennych cywilizacji - europejskiej i azjatyckiej. Choć jest to kraj muzułmański, to duży wpływ bardziej liberalnych krajów Starego Kontynentu niejako oddzielił Turcję pod względem zwyczajów od państw świata arabskiego. Znaczący wpływ na unikalność tego regionu mieli z pewnością imigranci z Bałkanów oraz mniejszość kurdyjska, zamieszkująca południe kraju. Obecnie zachód kraju jest zdecydowanie bardziej europejski, a wschód i małe miejscowości - bardziej konserwatywne. Ważnym aspektem jest fakt, iż Turcja deklaruje się jako państwo świeckie. Zabronione jest zasłanianie twarzy w miejscach publicznych oraz noszenie przez mężczyzn tradycyjnej czapki - fezy.Zdecydowana większość obywateli (aż 98 %) to wyznawcy islamu odłamu sunnickiego. Dość liczną grupą są Alewici, którzy stanowią 2030 % populacji kraju. Największą mniejszością są osoby bezwyznaniowe. W Turcji można również spotkać osoby deklarujące się jako chrześcijanie, buddyści czy judaiści.Językiem urzędowym jest język turecki. Spędzając wczasy w Turcji w większych miejscowościach turystycznych, bez problemu można porozumieć się także po angielsku i rosyjsku. Warto dodać, że alfabet arabski został tutaj zastąpiony przez łaciński.KuchniaKuchnia turecka jest niezwykle aromatyczna i esencjonalna. Jej unikalny smak powstał w wyniku fuzji tradycyjnych potraw tego regionu z wpływami chińskimi, środkowoazjatyckimi, a także greckimi czy francuskimi. Dania bazują przede wszystkim na świeżych warzywach, oliwie z oliwek, czosnku oraz intensywnych ziołach i przyprawach. Na talerzach często pojawiają się także mięsa (najczęściej grillowane) - szczególnie popularna jest jagnięcina. Najbardziej znane potrawy tej kuchni to z pewnością: kebab - mocno przyprawione, długo grillowane mięso z dodatkami oraz kofta - pieczone lub grillowane klopsiki mięsne. Popularną przekąską jest burek - farsz zawijany w ciasto filo, hummus na bazie ciecierzycy i przypraw oraz słony napój jogurtowy ajran. Turcja to raj dla miłośników słodyczy - na każdym kroku można tu skosztować słodkich przyjemności na bazie miodu, orzechów i karmelu, takich jak baklava, chałwa czy lokum.Dla aktywnychW miejscowościach nadmorskich niezwykle popularne są sporty wodne. Liczne urokliwe zatoki i plaże ze wspaniałymi widokami tworzą idealne warunki do wypraw żeglarskich. Turcja to także raj dla wielbicieli podwodnych wojaży w przybrzeżnych głębinach morskich kryją się wspaniałe formacje skalne, tajemnicze jaskinie i wraki, a także bogactwo podwodnej fauny i flory. Teren ten charakteryzuje się ukształtowaniem wyżynno-górzystym, można tu więc znaleźć wiele ciekawych i malowniczo położonych tras trekkingowych. Większość z nich znajduje się w rejonach Kapadocji, gór Taurus oraz gór Kacar. W Turcji bardzo popularnymi rozrywkami dla turystów są również rafting (zwłaszcza na rzece Kopru, na Riwierze Belek) oraz golf. Najpopularniejsze tureckie pola golfowe znajdują się w miejscowości Belek, np.: Golf Club Cornelia, Sueno, Carya, The Montgomerie Maxx Royal.Co warto kupić?Wydawać by się mogło, iż najpopularniejszą pamiątką z Turcji Egejskiej są amulety z okiem proroka. Nie jest to jednak jedyna niezwykła rzecz, jaką można przywieźć z tego kraju. Bardzo kuszące są różnorodne słodycze kryjące się pod nazwą Turkish delight, fajki wodne oraz aromatyczne kosmetyki. Ciekawą pamiątką z wakacji z Turcji jest również rękodzieło: biżuteria i ceramika tworzona przez regionalnych rzemieślników i artystów. Warto kupić turecką kawę, herbatę, oliwki, oliwę z oliwek, przyprawy, w tym także małe ostre papryczki. PogodaW czasie ścisłego sezonu trwającego od czerwca do września temperatura powietrza sięga ponad 30, a temperatura wody jest tylko minimalnie niższa, co gwarantuje przyjemne kąpiele. Latem w ciągu doby jest 12 słonecznych godzin, dzięki czemu przez cały urlop możemy cieszyć się długim plażowaniem i perfekcyjną pogodą. Turcja w październiku idealnie spełni oczekiwania wczasowiczów, które nie przepadają za upałami, bowiem temperatura powietrza sięga wówczas około 24 - jednak w nocy może spaść nawet o połowę. Przydatne zwrotyEvet - takHayir - nieTeşekkürler - dziękujęLütfen - proszęGünaydin - dzień dobryGörüşürüz / Allahaismarladik / Güle güle - do widzeniaIyi akşamlar - dobry wieczórIyi geceler - dobranocDlaczego Turcja?Turcja to kraj pełen niesamowitych atrakcji - z jednej strony niezwykle orientalny, z drugiej pod względem odległości i kultury bardzo przystępny dla europejskich turystów. Wakacje w Turcji to gwarancja perfekcyjnej pogody i udanego wyjazdu. Jest to idealne miejsce dla każdego, nawet najbardziej wymagającego podróżnika. Rozwinięta baza noclegowa zaspokoi zarówno miłośników kąpieli słonecznych, szalonych imprezowiczów, jak i poszukiwaczy przygód czy niezwykłych zabytków. Warto również korzystać z oferty wycieczek objazdowych, które są bardzo wygodnym sposobem zwiedzania tego orientalnego kraju. Najatrakcyjniejszym regionem jest Riwiera Turecka, która obfituje w moc atrakcji i posiada niezwykle rozwinięte zaplecze turystyczne. Na stronie Exim Tours każdego dnia pojawiają się nowe oferty wakacji w Turcji. Warto skorzystać z promocji, takich jak obniżki przedsezonowe oraz popularne oferty All Inclusive, dzięki którym wszystkie przyjemności zawarte są w cenie wycieczki.Informacje praktyczne Wymagane dokumenty i ich ważność: wizy do Turcji dla obywateli Polski zostały zniesione od 2 marca 2020 r. Wjazd na terytorium tego kraju nie może przekraczać 90 dni pobytu (w okresie półrocznym) i możliwy jest na podstawie paszportu. Paszport musi być ważny co najmniej 60 dni dłużej niż dozwolony okres pobytu bezwizowego. Oznacza to, że powinien być ważny jeszcze przez minimum 150 dni licząc od dnia pierwszego wjazdu do Turcji.Waluta: Walutą obowiązującą w Turcji jest lira turecka (TL). 1 TL to ok. 0,7 PLN.Ceny: Woda mineralna kosztuje w przeliczeniu około 1 PLN, sok pomarańczowy około 3,5 PLN, kawa około 15 PLN, piwo około 5 PLN, chleb około 12 PLNCzas: Różnica czasowa względem Polski wynosi +1 godzinę.Napięcie: Napięcie wynosi 220 V, stosowane są gniazdka europejskie.Szczepienia: Przy wjeździe do Turcji żadne dodatkowe szczepienia nie są wymagane.Ambasady:Ambasada RP Atatürk Bulvari 241Kavaklidere PK 20, 06650 AnkaraTel.: (+90 312) 4572000 (centrala) Faks: (+90 312) 4678963e-mail: ankara.amb.sekretariat@msz.gov.plwww.ankara.msz.gov.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    AlfaStar

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Lara, 17 km od Antalyi. Odległość od lotniska 15 km. Hotel położony przy plaży.

     

    W hotelu:

    Najwyższej klasy 5* De Luxe, wybudowany w 2005 r. Stylowa recepcja, restauracja główna, 3 restauracje tematyczne a’la carte (turecka, włoska oraz specjalizująca się w daniach z owoców morza – konieczność rezerwacji stolika), 2 sale konferencyjne, 6 wind, baseny z mini aqua parkiem (leżaki oraz parasole bezpłatne), basen kryty, sklepy, jubiler, apteka, fotograf, lekarz, 7 barów, SPA centrum, kino, wypożyczalnia samochodów. Za opłatą: opiekunka do dzieci, fryzjer, pokój gier komputerowych, pralnia.

     

    Pokoje:

    dwuosobowe z możliwością dostawki, indywidualna klimatyzacja, TV SAT, suszarka do włosów, mini bar, sejf, łazienka z wanną oraz WC, wykładzina, balkon.

     

    Wyżywienie:

    Ultra all inclusive: śniadanie, lunch oraz kolacja w formie bufetu. Pomiędzy posiłkami możliwość korzystania ze snack barów, importowane oraz lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe bez ograniczeń.

     

    Sport:

    Dzienny oraz wieczorny program animacyjny, korty tenisowe (w godzinach nocnych za opłatą), tenis stołowy, siatkówka plażowa, fitness, sauna, łaźnia turecka, kursy aerobicu, jacuzzi, fantastic park, mini golf, mini football, dart, koszykówka. Za opłatą sporty wodne, bilard, kręgielnia, masaż, lekcje gry w tenisa.

     

    Dla dzieci:

    Mini klub (4-12), mini disco, plac zabaw, aqua park oraz lunapark. Hotel zapewnia opiekę profesjonalnych animatorów w mini klubach.

     

    Cena zawiera:

    • przelot,
    • opłaty lotniskowe,
    • ubezpieczenie KL i NNW,
    • transfery,
    • pobyt w hotelu,
    • wyżywienie,
    • opiekę rezydenta,
    • podatek VAT.

     

    Cena nie zawiera:

    • wizy - 10 EUR lub 15 USD płatnej na lotnisku,

    Sunshine

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Turcja/Lara

    Opis hotelu

    Lokalizacja

    - odległość od plaży

    bezpośrednio

    - położenie

    Lara

    - odległość od Antalyi

    17 km

    - odległość od lotniska w Antalyi

    15 kmPlaża - prywatna, piaszczysto-żwirkowa - leżaki i parasole bezpłatne - ręczniki plażowe bezpłatne, wymiana ręcznikw płatnaHotel

    - ilość gwiazdek

    5*

    - rok otwarcia

    2005r

    - ilość pokoi

    467

    - ilość basenw

    głwny basen (3197 m) o niregularnym kształcie, poprzecinany mostkami, basen ze sztuczną falą, basen z aqua parkiem (6 zjeżdżalni dla dorosłych), basen kryty podgrzewany (czynny w sezonie zimowym), basen dla dzieci (92 m) zetrzema zjeżdżalniami, brodzik, leniwa rzeka,Dodatkowe usługi

    - bezpłatne

    sauna, laźnia parowa i turecka, jacuzzi,

    - płatne

    masaże, zabiegi SPA, fryzjer, sklep z pamiątkami, jubiler, lekarz na wezwanie, pralnia, kręgle, salon gier,Pokoje

    - wyposażenie

    łazienka (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosw), klimatyzacja centralnie sterowana, TV Sat, telefon, mini bar, sejf, dostęp do internetu, balkon lub taras-pokoje typu superior (36 m)Internet - WiFi w lobby bezpłatne - szybkie łącze płatne - kawiarenka internetowa płatnaRestauracje i bary

    - Restauracje

    restauracja głwna, 4 restauracje tematyczne, cukiernia, kilka barw z przekąskami

    - Bary

    Sky Lobby Bar 17:00 - 24:00, Piano Lobby Bar 08:00-24:00 , Pool Bar 10:00-24:00 ,Beach Bar 10.00 -17.00, Aqua Bar 10:00-16:30, Shore Snack Bar 12:30 - 15:00, Amphi Bar 10:00-21:30 , Giddy Disco Bar 23:45-02:00 , Bowling Bar 16:30- 24:00, Gossip Bar 24hWyżywienie - godziny Ultra All inclusive 24h

    - posiłki

    śniadanie 07:00-10:00, pźne śniadanie 10:00-12:00, obiad 13:00-14:30, kolacja dla dzieci 18:00-19:00, kolacja 18:30-21:00, nocne przekąski 24:00-07:00, przekąski w określonych barach w godz. 12:30-16:30 Rozrywka

    - nocne show

    pokazy tańca, pokazy muzyczne, akrobatyka, konkursy, dyskoteka, muzyka na żywo (3 razy w tygodniu) - dzienny program animacji sportowych dla dzieci i dorosłych

    -lunapark(czynny od 15:00

    17:30 i 19:00:21:30) dwie atrakcje dla dorosłych (gondola, diabelski młyn) i cztery dla dzieci (karuzela, pociąg, trampolina, huśtawka),Sporty

    - bezpłatne

    mini golf, mini football, lotki, koszykwka, kort do tenisa ziemnego, tenis stołowy, piłka plażowa

    - płatne

    oświetlenie do tenisa ziemnego, sporty wodne na plażyDla dzieci - mini klub, mini disco, gry dla dzieci, aquapark i wesołe miasteczko, łżeczko, wysokie krzesełka w restauracji, menu dla dzieci i dodatkowa godzina serwowania kolacjiStrona www.royalwingshotel.com


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA TURECKA

    *****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    Hotel położony 15 km od centrum Antalyi,17 km od lotniska.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu: piaszczysta, piękna, prywatna. Serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole).

    Zakwaterowanie

    467 pokoi; Typy pokoi - 405 pokoi superior (36 m2), 40 rodzinnych Duplex (48 m2, pokój dwupoziomowy z 2 sypialniami, po 1 na każdym piętrze), 20 Junior Suite (70 m2 - pokój dzienny oraz sypialnia, jaccuzi), 2 King Suit (80 m2 - 2 sypialnie oraz pokój dzienny), 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych; Wyposażenie - każdy pokój wyposażony jest w mini bar (bezpłatny), suszarkę do włosów, sejf (bezpłatny), telewizor, telefon, klimatyzację, balkon.

    Restauracje i bary

    Restauracja główna, 4 mniejsze restauracje, 4 restauracje a'la carte: turecka, włoska, azjatycka, rybna (płatne, wymagana rezerwacja); 10 barów: (2 bary w lobby, bar na plaży, bar przy basenie, bar z przekąskami, bar przy amfiteatrze, disco bar, bar w Aquaparku, bar w kręgielni, bar nocny), cukiernia.

    Wyżywienie

    Ultra all Inclusive (24 h): śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, lody, przekąski, nocne przekąski. Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji dostępne przez całą dobę. Istnieję możliwość przygotowania posiłków z dietą bezglutenową.

    Sport i Rozrywka

    5 basenów: basen główny (3197 m2, 140 cm gł.), basen ze sztuczną falą, Aquapark (3 baseny, 9 zjeżdżalni w tym 3 dziecięce); Bezpłatnie - animacje, siłownia, Aquapark i wesołe miasteczko, kort tenisowy, siatkówka plażowa, rzutki, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, wodny aerobik, tenis stołowy, nauka tańca, muzyka na żywo; Odpłatnie - oświetlenie kortu tenisowego, kręgle, bilard, centrum spa, masaże, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, Aquapark, i wesołe miasteczko, animacje, plac zabaw, mini disco, mini klub (4-12 lat), łóżeczko dla niemowląt (na zapytanie), możliwość odpłatnego wynajęcia opiekunki (wymaga rezerwacja).

    Pozostałe udogodnienia

    Sklepy, pralnia, fryzjer, kafejka internetowa (płatna), opieka lekarska, sklepy, 3 sale konferencyjne, dyskoteka, wypożyczalnia samochodów, dostęp do bezpłatnego połączenia internetowego Wi-Fi w pobliżu lobby.

    Naszym zdaniem

    Ten popularny hotel cieszący się bardzo dobrą opinią zaspokoi nawet najbardziej wymagających Klientów. Polecamy go zwłaszcza rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą ofertę udogodnień i atrakcji przeznaczonych właśnie dla rodzin z dziećmi.

    Strona internetowa

    http://www.royalwingshotel.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Turcja/Riwiera Turecka

    Opis

    • połozony w Antalyi - dzielnica Lara
    • bezpośrednio przy piaszczystej plaży
    • zakwaterowanie w pokojach z bocznym widokiem na morze maksymalnie  2 osoby dorosłe + 2 dzieci do 10 lat
    • wyżywienie Ultra All Inclusive
    • aquapark i wesołe miasteczko dla gości hotelowych

    Wyposażenie

    Kurort zbudowany został w roku 2005. Ośrodek wczasowy oferuje 457 pokoi. Powitanie gości obiekt nastąpi w lobby, gdzie możliwe jest również skorzystanie z check-out-service. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. Dostępne w hotelu Wi-Fi (odpłatnie) zapewnia wygodny dostęp do sieci. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do hotelowej oferty należą opieka nad dziećmi, wypożyczalnia samochodów, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. W pomieszczeniach konferencyjnych skorzystać można z faksu, projektora i flipchartu z pisakami. Odczyty, prezentacje oraz zjazdy mogą odbyć się w jednym z pomieszczeń konferencyjnych.

    Pokoje

    W ofercie znajdują się pokoje z klimatyzacją, kuchnią i łazienką. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w sofę. Na życzenie mogą być dostawione łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (odpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W łazience znajduje się wanna. W łazience znajduje się suszarka do włosów i telefon. Ekskluzywnie dla naszych podróżnych przygotowaliśmy w łazienkach artykuły kosmetyczne. Kurort oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

    Oferta sportowo-rozrywkowa

    Na terenie hotelu poza strefą zabaw dla dzieci znajduje się jeden basen kryty oraz 4 baseny kryte. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Położone w cieniu parasoli leżaki idealnie nadają się na chwilę relaksu. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w ośrodku wczasowym, jak np. tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, koszykówka i strzelanie z łuku. Aerobik wodny to niewątpliwa atrakcja dla entuzjastów sportów wodnych. Zapraszamy do skorzystania z bogatej oferty sportowej wewnątrz obiektu. Proponujemy Państwu studio fitness, tenisa stołowego, darta, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard i kręgle. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, saunę, łaźnię parową i łaźnię turecką, jak również za dodatkową opłatą salon piękności i zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub i minidisco.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia All-Inclusive Special. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania menu dla dzieci. Obiekt oferuje przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Karty kredytowe

    W kompleksie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard. Copyright GIATA 2004 - 2020. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

    Świadczenia

    Przelot, hotel, wyżywienie zgodnie z wybranym standardem, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, TFG, transfer lotnisko - hotel - lotnisko.

    Bagaż: linie Corendon - bagaż podręczny 8 kg o wymiarach 55x35x25 cm i bagaż główny 20 kg 

    Ecco Holiday zapewnia ograniczoną opiekę telefoniczną anglojęzycznego przedstawiciela podczas pobytu na Riwierze Tureckiej. Transfer na trasie lotnisko - hotel - lotnisko realizowany jest przez lokalnego kontrahenta z anglojęzyczną obsługą.

    Klienci mają do dyspozycji polskojęzyczny nr alarmowy Ecco Holiday czynny 24/7

    Cena nie zawiera

    Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę). 

    Wiza: wiza turystyczna 35 USD - zakup online (elektroniczny system składania wniosków wizowych https://www.evisa.gov.tr/pl/) lub na lotnisku/granicy

     Od dnia 02.03.2020 planowane jest zniesienie wiz dla obywateli Rzeczypospolitej Polskiej.

    Cena nie zawiera: wycieczek fakultatywnych, wydatków osobistych


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Rego- Bis

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ***** Turcja/Riwiera Turecka

    ATUTY

    - Duży kompleks basenowy - Świetna lokalizacja hotelu - Cicha atmosfera w okolicy piaszczystej plaży - Centrum Wellness&Spa

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel zlokalizowany jest w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Goście mogą spodziewać się relaksu i wypoczynku na najwyższym poziomie. Ogrom atrakcji oraz możliwości spędzania wolnego czasu sprawia, że miejsce to jest idealne na udane wakacje. Dodatkowo formuła Ultra All Inclusive zadowala nawet najbardziej wymagające podniebienia.

    POŁOŻENIE

    - ok. bezpośrednio przy plaży - ok. 200 m do najbliższego sklepu - ok. 15 km do lotniska w Antalyi - ok. 17 km do centrum Antalyi - ok. 500 km do stolicy kraju - Ankary

    PLAŻA

    Prywatna piaszczysto- żwirkowa plaża z molo, bezpośrednio przy hotelu. Serwis plażowy darmowy. 

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatne: Możliwość aktywnego spędzania czasu wolnego, plażowe i basenowe ręczniki (wypożyczane poprzez depozyt), wifi, czajnik, zestaw kawowy/herbata, serwis plażowy (leżaki i parasole), basen wewnętrzny (czynny w sezonie zimowym), sauna, wanna turecka, pokój relaksu, jacuzzi (czynne w sezonie zimowym) Dodatkowo płatne: restauracje a' la carte, opiekunka do dziecka, fryzjer, pasaż handlowy, pralka i suszarka, drukarka, fax, ksero, fotograf, telefon, kręgle, bilard, pokój gier, możliwość zamówienia ciasta i kwiatów, menu poduszkowe, sporty wodne, kapsuła lecznicza, masaż, lekarz/pielęgniarka

    DLA DZIECI

    Mini disco, gry i zabawy dla dzieci (w wieku 4-12 lat, dla dzieci poniżej 4 roku życia- pod opieką rodziców), malowanie twarzy, gry planszowe. 

    POKOJE

    Zakwaterowanie: 14:00 Wykwaterowanie: 12:00 Hotel posiada 467 pokoi, po pełnej renowacji w zimę 2018/2019. Pokój superior standard posiada 1 sypialnię (1 łóżko podwójne i 1 łóżko pojedyncze w pokoju dla 3 osób lub łóżko francuskie w pokoju dla 2 osób dorosłych, łazienkę z prysznicem, balkon, WC. Pokoje posiadają widok na morze, wybrzeże lub na ląd.

    UDOGODNIENIA

    * Opiekunka do dziecka * Fryzjer * Pasaż handlowy * Pralka i suszarka * Drukarka, fax, ksero * Fotograf * Telefon * Kręgle * Bilard * Pokój gier * Możliwość zamówienia ciasta i kwiatów * Menu poduszkowe * Restauracje a'la carte * Możliwość aktywnego spędzania czasu wolnego: poranna gimnastyka, kurs tańca, step aerobik, stół tenisowy, piłka plażowa, gry basenowe, tenis, siłownia, water polo, rozciąganie, koszykówka, BBP * Sporty wodne * Serwis plażowy * Spa&wellness * Aquapark

    WYŻYWIENIE

    Ultra All inclusive Formuła Ultra All Inclusive zawiera posiłki w formie bufetu: śniadanie (7:00-10:00), późne śniadanie, obiad (13:00- 14:00), kolacja (18:30- 21:00), przekąski w ciągu dnia i późne przekąski i bufet z daniami dla dzieci. Lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, lody serwowane do kolacji, mini barek w pokoju. Dodatkowo płatne wybrane importowane alkohole, świeżo wyciskane soki, napoje butelkowane, wybrane wina, posiłki serwowane w restauracjach a'la Carte.

    DODATKOWE INFORMACJE

    ---

    CENA ZAWIERA

    Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,   Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). Bagaż ( dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów ), Opiekę rezydenta podczas pobytu, Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, Podatek Vat, Ubezpieczenie.

    CENA NIE ZAWIERA

    Opłat klimatyczno-meldunkowych, Wycieczek fakultatywnych, Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie.

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

    INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

    REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

    Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (minimum 29% ceny rezerwacji) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny. WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne.

    UBEZPIECZENIE

    Szanowny Kliencie, pamiętaj że kupując ofertę na sezon 2020,  w ramach ubezpieczenia od Kosztów Leczenia jesteś objęty ubezpieczeniem od zachorowania w następstwie epidemii. Kup ofertę na sezon 2021 do 30.06.2020, a otrzymasz takie ubezpieczenie gratis również na kolejne wakacje!


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Royal Wings Hotel

    Kategoria

    *****

    Miejscowość

    Lara

    Region

    Riwiera Turecka

    Kod

    AYT11010 FH

    Liczba pokoi

    467

    Położenie

    Bezpośrednio przy długiej piaszczysto-żwirowej plaży w Lara. Do Antalya z licznymi możliwościami zakupów i rozrywki ok. 17 km, można dojechać taksówką lub minibusem Dolmus. Lotnisko, Antalya, ok. 15 km.

    Opis

    Nowoczesny kompleks hotelowy o interesującej architekturze. 10-piętrowy budynek główny, położony pośrodku rozległego, zadbanego ogrodu. Restauracja główna, kilka różnorodnych restauracji, bary, patisserie, piękne lobby z recepcją oraz z miejscami do siedzenia, terminal internetowy (za opłatą), WLAN w lobby, salon kosmetyczny, fryzjer, sklepy, windy, parking. Ponadto kompleks kąpielowy na rozległym terenie porośniętym palmami - aquapark z wieloma zjeżdżalniami (czynny na godz. i sezonowo - ok. 15.04.-31.10.), taras słoneczny, leżaki i parasole na tarasie i na plaży, bar przy basenie i na plaży.

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie do godz. ok. 11, przekąski w ciągu dnia, popołudniowa kawa/herbata, ciasto, w ciągu dnia różne stoiska z przekąskami (na godz.), codzienne uzupełnianie minibaru w piwo, napoje orzeźwiające oraz wodę, lody (na godz.), bufet nocny, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe oraz napoje bezalkoholowe w barach otwartych przez całą dobę, tureckie specjały (Goezleme) w namiocie.

    Pokój typ 1

    DA/EA = przestronne i elegancko wyposażone pokoje, łazienka/WC, suszarka do włosów, telefon, TV, minibar, sejf, klimatyzacja/ogrzewanie (włączane na godz., zależnie od sezonu), balkon. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DAA/EAA = wyposażone jak pokoje DA, ale dodatkowo z bocznym widokiem na morze. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 3

    DAM/EAM = wyposażone jak pokoje DA, ale dodatkowo z widokiem na morze. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 4

    FA = apartamenty rodzinne, w stylu Maisonette, wyposażone jak pokoje DA, dodatkowa sypialnia, dodatkowy prysznic/WC.

    Pokój typ 5

    WA = Suita, ok. 70 m kw., przestronniejsza, z oddzielnym salonem i jacuzzi w sypialni.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie - łaźnia parowa, sauna, łaźnia turecka, siłownia, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, koszykówka, odkryty kort tenisowy (oświetlenie za opłatą), strzelanie z łuku. Za opłatą - zabiegi i masaże w strefie spa, kręgle, bilard, sporty wodne na plaży (lokalni oferenci). Program dla Gości, np. codzienne zajęcia sportowe i gry, wieczorny program rozrywkowy, dyskoteka.

    Warto wiedzieć

    Sezonowo dodatkowe świadczenia w cenie. Honeymoon Special - sezonowe oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych. Należy zgłosić przy rezerwacji. Idealny dla rodzin z dziećmi - apartamenty rodzinne, pokoje dla singla z dzieckiem, opiekunka dla dziecka na zamówienie (za opłatą), brodzik dla dzieci, bufet dla dzieci, minidisco, miniklub 4-12 lat (na godz.), plac zabaw, lunapark z karuzelą, aquapark ze zjeżdżalniami wodnymi.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    SP509102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Nekera

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    TURCJA

    Położenie

    Lara, ok. 17 km od Antalyi, ok. 15 km od lotniska w Antalyi.

    Plaża

    prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża z pomostem znajduje się bezpośrednio przy hotelu; serwis plażowy (bezpłatne: leżaki i parasole, bar. Płatne: ręczniki).

    Wyposażenie

     klimatyzacja, łazienka z prysznicem, suszarka, TV, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatne napoje bezalkoholowe oraz piwo), zestaw do parzenia kawy/herbaty, Wi-Fi (bezpłatne w wyznaczonych strefach).

    Zakwaterowanie

      457 pokoi: pokoje dwuosobowe SUPERIOR (ok. 36 m²), pokoje rodzinne DUPLEX FAMILY (ok. 48 m², 2 sypialnie, 2 piętra), pokoje JUNIOR SUITE (ok. 70 m², pokój dzienny + sypialnia, dodatkowo: jacuzzi), pokoje KING SUITE (ok. 80 m², pokój dzienny + 2 sypialnie, 2 łazienki, dodatkowo: jacuzzi).

    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive – śniadanie (07:00-11:00), obiad (13:00-14:30), kolacja (18:30-21:00), przekąski (12:00-07:00);  lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe (08:00-00:00, 00:00-07:00). Dodatkowo płatne: inne napoje importowane i wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, napoje butelkowane, napoje energetyczne.

    Sport i rekreacja

    aerobik, siłownia, tenis stołowy, rzutki, siatkówki plażowe, koszykówka, korty tenisowe (oświetlenie za dodatkową opłatą). Dodatkowo płatne: sporty wodne na plaży, kręgielnia, bilard.

    Rozrywka

    muzyka na żywo (okazjonalnie), dyskoteka.

    Dla dzieci

    animacje, mini klub, mini disco, brodzik, kids splash park, plac zabaw, menu i krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna).

    SPA & Wellness

    sauna, siłownia, łaźnia turecka i parowa, fryzjer.


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Orex

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    *****

    REGION

    ANTALYA

    OPIS

    hotel otwarty w 2005, odnowiony zima 2018/2019 roku, sklada sie z budynku glównego (10 pieter), usytuowany na powierzchni ok. 72.000 m˛; do dyspozycji gosci 4 baseny zewnetrzne, aqua park (7 zjezdzalni dla doroslych, 3 zjezdzalnie dla dzieci), lunapark, restauracja glówna, 6 restauracji A la Carte (platne), 10 barów, centrum konferencyjne

    POLOZENIE

    Lara, ok. 17 km od Antalyi, ok. 15 km od lotniska w Antalyi

    PLAZA

    prywatna, piaszczysto-zwirowa plaza z pomostem znajduje sie bezposrednio przy hotelu; serwis plazowy (bezplatne lezaki i parasole, bar; platne reczniki)

    ZAKWATEROWANIE

    457 pokoi pokoje superior (ok. 36 m˛), pokoje duplex family (ok. 48 m˛, 2 sypialnie, 2 pietra), pokoje junior suite (ok. 70 m˛, pokój dzienny + sypialnia, dodatkowo jacuzzi), pokoje king suite (ok. 80 m˛, pokój dzienny + 2 sypialnie, 2 lazienki, dodatkowo jacuzzi); wyposazenie klimatyzacja, lazienka z prysznicem, suszarka, TV, sejf (bezplatny), minibar (bezplatne napoje bezalkoholowe oraz piwo), zestaw do parzenia kawy/herbaty, Wi-Fi (bezplatne), balkon

    WYZYWIENIE

    Ultra All Inclusive – sniadanie (07 00-11 00), obiad (13 00-14 30), kolacja (18 30-21 00), przekaski (12 00-07 00); lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe (08 00-00 00, 00 00-07 00); dodatkowo platne inne napoje importowane i wysokojakosciowe, swiezo wyciskane soki, napoje butelkowane, napoje energetyczne

    SPORT I ROZRYWKA

    animacje, muzyka na zywo (okazjonalnie) aerobik, dyskoteka, sauna, silownia, laznia turecka i parowa, tenis stolowy, rzutki, boccia, siatkówka plazowa, koszykówka, 2 korty tenisowe (oswietlenie za dodatkowa oplata), bezplatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach

    DODATKOWO PLATNE

    centrum Spa & Wellness, pralnia, room service, lekarz, fryzjer, salon gier, kregielnia, bilard, sporty wodne na plazy

    DLA DZIECI

    animacje, mini klub, mini disco, brodzik, kids splash park, plac zabaw, menu i krzeselka w restauracji, lózeczko (na zyczenie), opiekunka (platna)

    WAZNE INFORMACJE

    *** Podane godziny serwowania posilków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej moga ulec nieznacznym zmianom, ze wzgledu na sezonowosc, sily wyzsze i inne okolicznosci.

    Ze wzgledu na procedury bezpieczenstwa zastosowane w zwiazku z wirusem Covid-19 w obiekcie moga wystepowac ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. w wyposazeniu pokoi, serwisie plazowym oraz w serwisie gastronomicznym.

    Uwagi

    Administracja hotelu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w koncepcji hotelu, w tym w zestawie uslug platnych/bezplatnych bez uprzedniego powiadomienia. Prosimy o wyjasnienie informacji jestes zainteresowany z góry.


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Antalya, Turcja

    Opis hotelu

    Położony 350 m od centrum handlowego, 400 m od plaży Lara, 16 km od lotniska Antalya i 21 km od centrum Antalya.

    Udogodnienia i usługi: restauracje, bary, winda, baseny, brodzik dla dzieci, podgrzewany kryty basen, udogodnienia spa, klub fitness, pokój spotkań, aqua park i 24 h recepcja.

    Wyposażenie pokoi: TV, telefon, łazienka, centralna klimatyzacja, sejf, mini bar i suszarka do włosów.

    Mniejsze apartamenty posiadają również salon i jacuzzi.

    Opcja "All inclusive" obejmuje wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad oraz przekąski), napoje do posiłków – bezalkoholowe drinki, piwo, wino, woda, drinki alkoholowe, wszystkie marek lokalnych.

    Drinki podawane są od rana do późnego wieczora (około 22.00 – 24.00). Godziny otwarcia różnią się w poszczególnych hotelach.

    Niektóre hotele oferują program zajęć dodatkowych.

    *Dostęp do niektórych udogodnień uzależniony jest od pogody/pory roku.

    **Klimatyzacja jest sterowana centralnie przez obsługę hotelu i włączana w niektóre godziny dnia, które mogą się różnić.

    Adres: Lara 07100, Antalya, Turcja

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Royal Wings

    Opinie o Hotelu Royal Wings

    Royal Wings - możliwości zakwaterowania:

    superior sea view 1 adult
    superior sea view 2 adults
    superior sea view 3 adults
    superior side sea view 1 adult
    superior side sea view 3 adults
    superior side sea view 2 adults
    3 os. Pokój rodzinny Dublex
    3 os. Pokój rodzinny Dublex z widokiem na morze
    1 os. pokoj superior
    dublex family land view 1 adult
    dublex family land view 2 adults
    dublex family land view 3 adults
    dublex family land view 4 adults
    dublex family sea view 1 adult
    dublex family sea view 2 adults
    dublex family sea view 3 adults
    dublex family sea view 4 adults
    DUBLEX FAMILY ROOM LAND VIEW
    junior suit 1 adult
    junior suit 2 adults
    junior suit 3 adults
    land view 1 adult
    land view 2 adults
    land view 3 adults
    sea view 1 adult
    sea view 2 adults
    sea view 3 adults
    side sea view 1 adult
    side sea view 2 adults
    side sea view 3 adults
    1 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
    DUBLEX FAMILY ROOM LAND VIEW 2 BEDROOMS
    DUBLEX FAMILY ROOM SEA VIEW 2 BEDROOMS
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    KING SUITE
    2 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
    2 os. pokoj superior
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    Junior Suite
    KING SUITE
    pok. 2 os. z bocznym widokiem na morze std side sea view
    pokój rodzinny deluxe duplex z widokiem na morze
    pok. 2 os. z widokiem na morze std sea view
    DUBLEX FAMILY ROOM SEA VIEW
    SUPERIOR ROOM LAND VIEW WITH BALCONY
    SUPERIOR ROOM SEA VIEW WITH BALCONY
    SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY
    SUPERIOR ROOM LAND VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    SUPERIOR ROOM SEA VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    junior suite double standard lateralseaview
    Pokój 2-osobowy
    family room duplex standard seaview
    double superior room lateral sea view single superior lateral sea view
    pokój rodzinny standard dwupoziomowy
    pokój superior jednoosobowy z widokiem na morze
    pokój superior
    standard double superior lateralseaview
    pokój superior z bocznym widokiem na morze
    junior suite
    pokój superior z widokiem na morze
    family room duplex standard
    pokój superior
    standard double superior
    standard singleuse superior lateralseaview
    SUPERIOR ROOM LAND VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    standard singleuse superior seaview
    standard singleuse superior
    standard double superior seaview
    Dublex Family Sea View
    Dublex Family Land View
    Junior Suite
    Double Single with Child
    Double Single with Child
    Double Single with Child
    dlxlv dublex land view
    dlxsv dublex sea view
    Double Room Superior Land
    Pokój dwuosobowy SUPERIOR od strony lądu
    Double Room Superior Sea
    Double Room Superior Late
    Pokój dwuosobowy STANDARD z bocznym widokiem na morze
    Pokój dwuosobowy STANDARD z widokiem na morze
    Dwupoziomowy pokój rodzinny DUPLEX z widokiem na ląd
    Dwupoziomowy pokój rodzinny DUPLEX z widokiem na morze
    Family Lagoon Suits
    Honeymoon Lagoon Suits
    Standard Lagoon Suits
    Standard Lagoon Suits Sng Use
    Junior Suite Sea View
    Superior Standard Room Side Sea View Sng
    Superior Standard Room Side Sea View
    Superior Standard Room Sea View Sng Use
    Superior Standard Room Sea View
    Superior Standard Room Land View Sng Use
    Superior Standard Room Land View
    JUNIOR SUITE - ULTRA ALL INCLUSIVE
    JUNIOR SUITE SEA VIEW - ULTRA ALL INCLUSIVE
    KING SUITE - ULTRA ALL INCLUSIVE
    Maisonette Land View
    Maisonette Sea View
    Pokój dwuosobowy SUPERIOR od strony lądu
    Pokój dwuosobowy SUPERIOR z bocznym widokiem na morze
    Pokój dwuosobowy SUPERIOR z widokiem na morze
    suprlv superior room lv
    suprlv superior room lv
    suprlv superior room lv
    suprssv superior room side sea view
    suprssv superior room side sea view
    suprssv superior room side sea view
    suprsv superior room sea view
    suprsv superior room sea view
    suprsv superior room sea view
    King Suite

    Royal Wings - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Royal Wings? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00