cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
  • Hotel Kristal, Albena
1 / 34
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
27.05 - 01.06
już od 1069 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.10 - 08.10
już od 379 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Kristal
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Kristal
star 4

Bułgaria: Albena
Ocena hotelu Kristal:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kristal:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 października 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kristal to hotel usytuowany blisko tętniącego życiem centrum Złotych Piasków ze sklepami, barami, pubami i restauracjami i pięknej piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, aktywnym osobom, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, blisko centrum kurortu Złote Piaski i aquaparku Aquapolis i blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - basen na 2 poziomach, basen kryty, kort tenisowy, animacje
  • smaczne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Kristal w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kristal to hotel usytuowany blisko tętniącego życiem centrum Złotych Piasków ze sklepami, barami, pubami i restauracjami i pięknej piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, aktywnym osobom, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, blisko centrum kurortu Złote Piaski i aquaparku Aquapolis i blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - basen na 2 poziomach, basen kryty, kort tenisowy, animacje
  • smaczne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 18 km od centrum Warny
  • ok. 100 m od sklepów
  • ok. 450 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • ok. 18 km od centrum Warny
  • ok. 100 m od sklepów
  • ok. 450 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • ok. 450 m od plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby, barze i przy basenie, w cenie
  • kantor
  • sklep z pamiątkami
  • fryzjer
  • lekarz
  •  amfiteatr 
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, za opłatą

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

296

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen: w cenie, kryty, ze słodką wodą, podgrzewany: maj i październik, w strefie spa
  • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • łóżeczka dla dzieci: w cenie, wymagana rezerwacja
    • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci: za opłatą
    • bufet dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat, czerwiec - wrzesień, kilka razy w tygodniu 10:00 - 12:00 i 15:00 - 17:00, w cenie
    • animacje dla dzieci: czerwiec - wrzesień
    • pokój gier i zabaw:  4-12 lat
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: czerwiec - wrzesień, w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia: 12+, 07:00 - 19:00
    • tenis stołowy
    Płatne
    • spa shower
    • pokój relaksacyjny
    • strefa spa: maj - październik, codziennie 09:00 - 18:00
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • minipiłka nożna
    • siatkówka
    • tenis
    • oświetlenie kortu tenisowego
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 4 os.
    • ok. 21 m2
    • widok na ulicę
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
    • 2-3 os.
    • ok. 18 m2
    • od strony parku
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 18 m2
    • od strony parku
    • ostatni częściowy remont: 2015
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 2-3 os.
    • ok. 18 m2
    • boczny widok na morze
    • serwis sprzątający: codziennie
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX3
    • 3-4 os.
    • ok. 24 m2
    • od strony parku
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • serwis sprzątający: codziennie
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX4
    • 3 os.
    • ok. 21 m2
    • widok na park lub ulicę
    • ostatni częściowy remont: 2017 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:30 - 10:00, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 11:00
    • obiad: 12:30 - 14:00, w formie bufetu
    • kolacja: 18:00 - 21:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu
    • przekąski: 12:00 - 15:00, ciasto: 15:00 - 17:00, lody: 12:00 - 17:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe: 09:30 - 23:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 09:30 - 23:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „Buffet Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, bufet dla dzieci: w cenie, bufet, show cooking, w cenie, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „Chef' Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, kilka razy w tygodniu 19:00 - 22:00, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Snacks terrace restaurant": bufet, w cenie, wliczona w all inclusive, 12:00 - 17:00

  • bary i inne: 2
  • bar w lobby „Atrium": 09:30 - 01:00
  • bar przy zewnętrznym basenie: 09:30 - 18:00
  • Dodatkowe informacje
  •  wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kristal to hotel usytuowany blisko tętniącego życiem centrum Złotych Piasków ze sklepami, barami, pubami i restauracjami i pięknej piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, aktywnym osobom, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, blisko centrum kurortu Złote Piaski i aquaparku Aquapolis i blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - basen na 2 poziomach, basen kryty, kort tenisowy, animacje
    • smaczne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Bułgaria / Złote Piaski

    Opis oferty:

    Spośród wielu atutów tego bardzo dobrego hotelu na szczególną uwagę zasługuje wysoka jakość usług, bogate zaplecze sportowe, smaczne wyżywienie w ramach all inclusive oraz wspaniałe zabiegi balneo- i thalassoterapii w hotelowym centrum wellness. Położony poza hałaśliwym centrum kurortu, jednak na tyle blisko, by umożliwić turystom dostęp do typowo wakacyjnych atrakcji. Polecamy go rodzinom z dziećmi, zarówno, tymi małymi, które ucieszy piętrowe łóżko w pokoju, jak i z tymi większymi, z którymi można razem zamieszkać w pokoju rodzinnym.

    POŁOŻENIE:

    w spokojnej części ZŁOTYCH PIASKÓW, w ogrodzie wśród wysokich, zielonych drzew; ok. 500 m od centrum kurortu, w zasięgu spaceru znajdują się liczne sklepy, restauracje, bary, puby, dyskoteki, ok. 300 m od aquaparku Aquapolis; 30 km od portu lotniczego w Warnie, ok. 130 km od portu lotniczego w Burgas; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (3 BGN/Warna).

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, ok. 350 m od hotelu, dojście przez centrum kurortu, płatne parasole i leżaki (30 BGN/2 leżaki z materacami i parasol).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, przestronny, wygodny, całkowicie przebudowany w 2005 r.; 296 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 2 windy, duże lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna z tarasem - kuchnia europejska i bułgarska, restauracja Snacks Terrace przy basenie - przekąski, lekkie dania, restauracja Bistro - á la carte; w restauracjach dostęne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, bar przy basenie, kantor, sklep z pamiątkami, możliwość wypożyczenia żelazka i deski do prasowania; taras z widokiem na basen i ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (3 BGN/15 min), pralnia, parking; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki: rozkładana sofa 1-os. lub łóżko piętrowe dla dwójki dzieci), ok. 21 m², ładnie umeblowany, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (55 BGN/tydz., 67 BGN/2tyg.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); boczny widok na morze za dopłatą; pokój z 2 dostawkami za dopłatą;

    rodzinny­ superior:

    4-os (łóżko małżeńskie i pojedyncze, rozkładana sofa), ok. 24 m, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo czajnik elektryczny oraz szlafroki w łazience; pokój rodzinny­ superior za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen na dwóch poziomach, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 550 m², gł. 1,3-1,5 m, basen dla dzieci, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 55 m², gł. 0,7 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kryty basen, ok. 73 m², gł. 1,3 m; tenis stołowy, rzutki, boule, szachy, badminton, siłownia; pokój i plac zabaw dla dzieci, w lipcu i sierpniu: miniklub (3-12 lat), minidisco dla dzieci, dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci: aerobik, aqua aerobik, minipiłka nożna, siatkówka; za opłatą: kort tenisowy (20 BGN/godz. bez oświetlenia, 30 BGN/godz. z oświetleniem), boisko wielofunkcyjne poza programem animacyjnym: minipiłka nożna, siatkówka (30 BGN/godz. bez oświetlenia, 50 BGN/godz. z oświetleniem), bilard, salon gier elektronicznych; centrum wellness: jacuzzi, łaźnia parowa, masaże, zabiegi upiększające i lecznicze z wykorzystaniem balneo- i thalassoterapii, fryzjer, manicure, pedicure; sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.00-21.00, w szczycie sezonu może być serwowana w 2 turach) w formie bufetu w restauracji głównej; w restauracji Snacks Terrace: kontynentalne śniadanie dla spóźnialskich (10.00-11.00), przekąski (12.00-15.00), owoce i ciasta (15.00-17.00), lody (12.00-17.00), 1 kolacja serwowana/pobyt w restauracji Bistro (wybór z kilku rodzajów menu (wymagana wcześniejsza rezerwacja); lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe, kawa i herbata w barze przy basenie (10.00-18.00) i w barze w lobby (10.00-23.00); wykluczenia z all inclusive: alkohole importowane, napoje bezalkoholowe butelkowane, świeżo wyciskane soki, kawa espresso; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00359/52389030, www.hotelkristal.bg

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kristal to hotel usytuowany blisko tętniącego życiem centrum Złotych Piasków ze sklepami, barami, pubami i restauracjami i pięknej piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, aktywnym osobom, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, blisko centrum kurortu Złote Piaski i aquaparku Aquapolis i blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - basen na 2 poziomach, basen kryty, kort tenisowy, animacje
    • smaczne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Hotel ulokowany w kurorcie Złote Piaski, niecałe 2 km od parku wodnego Aquapolis, w otoczeniu licznych sklepów, restauracji, barów i dyskotek. Do lotniska w Warnie około 25 km, w Burgas ok 130 km.

    Plaża

    Do publicznej piaszczystej plaży ok 450m.

    Do dyspozycji gości

    Obiekt składający się z 7 pięter oferuje całodobową recepcję, 2 windy, sklep, kantor, restaurację główną, restaurację z przekąskami oraz restaurację a la carte "Chef's Restaurant (1 wizyta na pobyt min 7- dniowy bezpłatnie, konieczna rezerwacja), lobby bar "Atrium" oraz bar przy basenie, duży dwupoziomowy basen (leżaki i parasole bezpłatnie) i oddzielny basen dla dzieci oraz centrum wellness (dodatkowo płatne) a w nim m.in.: kryty basen, jacuzzi, łaźnia parowa, hammam, masaże.
    "

    Pokoje


    Wyżywienie

    All inclusive obejmujące: śniadania (7:30-10:00), obiady (12:30-14:00) i kolacje (18:00-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej. Podczas śniadania do posiłków soki oraz gorące napoje, do obiadów i kolacji dodatkowo lokalne alkohole, wino oraz piwo. Dodatkowo w restauracji Snacks Terrace" późne śniadania (10:00 - 11:00), przekąski (12:00 - 15:00), słodycze i owoce (15:00 - 17:00) oraz lody (12:00 - 17:00).Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w lobby barze (09:30-01:00) oraz w barze przy basenie (09:30 -18:00). All inclusive obowiązuje do godzin 23:00, po tej godzinie napoje dodatkowo płatne). Dodatkowo płatne: importowane alkohole, świeże soki owocowe, napoje podczas kolacji ala carte.
    "

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi dzienny program animacyjny i sportowy dla dzieci i dorosłych 6 razy w tygodniu, a w nim m.in. aerobik, mini piłka nożna, siatkówka, boccia, rzutki, tenis stołowy. Dostępna jest również sala fitness, kort tenisowy (płatny), sala gier (płatna) "Graffiti Lounge" z bilardem, grami elektronicznymi, piłkarzykami i cymbergajem. Dla dzieci: odkryty basen, plac zabaw z huśtawkami i zjeżdżalnią, pokój zabaw.

    Internet

    Wi - Fi bezpłatne na terenie hotelu.

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Świetna propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na liczne atrakcje hotelowe, jak i dla par zainteresownych odkrywaniem rozbudowanego życia dziennego jak i nocnego kurortu.

    Strona www

    hotelkristal.bg/en

    Zakwaterowanie


    Stoki


    Opinie klientów


    Program

    Dzień pierwszy

    Dojazd do hotelu własnym transportem. Zakwaterowanie.
    Dzień drugi do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej i wyjazd z hotelu.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    7,10 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków, jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    NESSEBAR (1 dzień)

    Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata. Cena ok. 32 EUR bez obiadu/ ok. 37 EUR z obiadem.
    BUKARESZT- PARYŻ WSCHODU (1 dzień)

    Wycieczka autokarowa do najbardziej zaludnionego miasta na Półwyspie Bałkańskim. Miasto zostało okrzyknięte "Paryżem Wschodu" ze względu na Łuk Triumfalny, przepływającą tu rzekę oraz XIX- wieczną architekturę. Bukareszt to metropolia kontrastów, która na każdym kroku zaskakuje i zachwyca. W programie m.in. Łuk Triumfalny, Plac Zwycięstwa, Teatr Narodowy, Katedra Patriarchalna, Plac Uniwersytecki, Pałac Królewski oraz stare historyczne centrum miasta. Czas na zdjęcia oraz lunch. Powrót do hotelu późnym wieczorem. /ok.62 EUR
    WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień)

    Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego". Cena ok. 29 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu.
    BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień)

    Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
    Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów oraz występów. Cena ok. 48 EUR.
    JEEP SAFARI - (1/2 dnia)

    Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach. Wycieczka również dla hoteli w Słonecznym Brzegu. Cena ok. 36-43 EUR/os.
    Przyroda
    ZACISZE W PARKU PRZYRODNICZYM ZŁOTE PIASKI
    Idealne schronienie dla osób poszukujących wytchnienia od plażowego lenistwa. Park Przyrodniczy Złote Piaski leży w bezpośrednim sąsiedztwie kurortu. Po zaledwie kilkunastu minutach spaceru od Grand Hotelu Hermitage otoczy nas gęsta, żywa zieleń, a dobiegający zewsząd szum wielkiego kurortu zniknie. Na terenie parku można wędrować wyznaczonymi szlakami. Około 90% z 13,2 km2 stanowią tutaj drzewa i krzewy!
    Relaks
    PORA NA ZABAWĘ

    Kurort Złote Piaski oferuje niezliczoną liczbę znakomitej klasy klubów, pubów, dyskotek. Lokale o tak "gorących" nazwach jak: Roxy Disco, Arrogance Disco czy Papaya zapewnią wspaniałą atmosferę oraz przepyszne drinki, a wisienką na torcie jest znakomita muzyczna oprawa! Na nudę zatem nie można narzekać!
    WSZYSTKO CZEGO DUSZA ZAPRAGNIE

    Nadmorska promenada to serce Złotych Piasków! Miejsce tętni życiem 24 godziny na dobę. Tutaj znajdziecie wypożyczalnie, sklepy, bary oraz restauracje.
    NIEBIAŃSKIE PLAŻE

    Turyści kochają Złote Piaski za szerokie, piękne plaże pokryte drobnym piaskiem. To wymarzone miejsce na korzystanie z kąpieli słonecznych.
    CZAS NA PLAŻOWANIE W ALBENIE!

    Plaża w Albenie jest szeroka i piaszczysta, więc czas spędzony tutaj na opalaniu to czysta przyjemność! Dzieci mogą bawić się swobodnie i bezpiecznie, gdyż zejście do morza jest łagodne i długo nie przekracza głębokości 150 cm.
    Zwiedzanie
    KLASZTOR Z XIV-WIEKU
    Zobacz na własne oczy Monaster Aładża! Nadzwyczajna skała, wysoka na ok.30 metrów, skrywa w sobie dwa poziomy wykutych w skale pomieszczeń. Znajdowały się tutaj niegdyś cele, w których spali zakonnicy, sala modlitewna, dwie cerkiewki, kaplica, krypta, kuchnia i jadalnia. Połączone korytarzami i kamiennymi schodami robią niesamowite wrażenie! Katakumby z I i II wieku, również wykute w skale, są oddalone ok. 800 metrów od klasztoru.
    Z dziećmi
    ROZRYWKA DLA NAJMŁODSZYCH
    Lunapark w Albenie gwarantuje wspaniałą zabawę dzieciom. Wachlarz atrakcji jest duży - do wyboru dyskoteka, dmuchana trampolina, tor kartingowy i mini-kolejka. Z myślą o maluchach organizowane są również konkursy oraz przedstawienia teatrzyku lalkowego.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów

    Inne

    BUŁGARIA
    informacje ogólne

    Waluta
    LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.

    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.

    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.

    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

    Orientacyjne ceny
    Obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.

    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.
    W regionie

    Albena
    Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.

    Złote Piaski
    Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.

    Słoneczny Brzeg
    To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 -kilometrowej plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Bułgarii trwa od połowy czerwca do połowy września.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kristal to hotel usytuowany blisko tętniącego życiem centrum Złotych Piasków ze sklepami, barami, pubami i restauracjami i pięknej piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, aktywnym osobom, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, blisko centrum kurortu Złote Piaski i aquaparku Aquapolis i blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - basen na 2 poziomach, basen kryty, kort tenisowy, animacje
    • smaczne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Varna

    OPIS

    Otoczony zielenią hotel Kristal oferuje wysoką jakość usług, przytulne pokoje rodzinne, bogate zaplecze sportowe oraz rekreacyjne. Do niewątpliwych zalet tego hotelu należy smaczna, lokalna kuchnia oraz udogodnienia dla rodzin takie jak miniklub czy plac zabaw.

    lokalizacja

    Złote Piaski, 40 km od lotniska w Varnie. Hotel usytuowany na powierzchni 11 000 m2.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    2004 r. Odnowiony w 2015 roku.Na terenie hotelu znajdują się 2 restauracje, 2 bary, windy, pralnia (płatna), basen odkryty, basen kryty.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w lobby bezpłatne- Wi-Fi w pokojach bezpłatne

    plaża

    450 metrów od hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki - płatne. Przejście do plaży przez ulicę.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację centralną, sejf (płatny), minibar (pusty), telefon, TV, łazienkę (suszarka, wanna lub prysznic), balkon.Typy pokoi:w siedmiopiętrowym budynku:- pokoje standardowe- pokoje rodzinne: jak standardowe z wnęką na łóżko piętrowe (jedno pomieszczenie)

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracja a'la carte, 2 bary (1 bar nad basenem)All Inclusive(10:00-23:00)Formuła zawiera:- śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej- przekąski (12:00-15:00), podwieczorek (15:00-17:00) serwowane są w bistro- lokalne bezalkoholowe i alkoholoweFormuła nie zawiera:- napojów importowanych, napojów serwowanych w butelkach, świeżo wyciskanych soków, espressoRestauracje a la carte- jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.- międzynarodowa "Chef Restaurant"

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- plac zabaw- animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatnie, na zamówienie przed przyjazdem)- menu i krzesełka dla dziecka w restauracji

    w cenie

    - tenis stołowy- siłownia- animacje (6 dni w tygodniu)

    płatne

    - masaż, jacuzzi, łaźnia turecka- siatkówka- miniboisko do piłki nożnej- bilard, kort tenisowy, rakiety i piłki do tenisa, oświetlenie kortów

    dodatkowe informacje

    Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.

    Aktualizacja opisu

    06.08.2020 17:26

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-FiSPASiłowniaMini KlubAll InclusiveSerwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kristal to hotel usytuowany blisko tętniącego życiem centrum Złotych Piasków ze sklepami, barami, pubami i restauracjami i pięknej piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, aktywnym osobom, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, blisko centrum kurortu Złote Piaski i aquaparku Aquapolis i blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - basen na 2 poziomach, basen kryty, kort tenisowy, animacje
    • smaczne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Bułgaria/Złote Piaski

    Kategoryzacja hotelu

    Kategoria Exim Tours 4* Kategoria lokalna 4*

    Położenie

    - ok. 450 m od plaży - ok. 400 m od centrum Złotych Piasków - ok. 300 m od Aquaparku Aqapolis - ok. 28 km od portu lotniczego w Warnie

    Plaża

    - publiczna, piaszczysta - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 21 m2 - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon, lodówka, internet Wi-Fi - sejf (płatny) - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon - rozkładany fotel lub sofa jak dostawka Pokój Superior - powierzchnia ok. 24 m2 - dodatkowo zestaw do parzenia kawy i herbaty oraz szlafroki - komfortowo urządzony, wyposażony podobnie jak pokój standardowy Pokój Familijny - powierzchnia ok. 21 m2 - dla 2 dzieci łóżko piętrowe - wyposażony podobnie jak pokój standardowy

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen - ręczniki, leżaki i parasole przy basenie - siłownia - tenis stołowy, boccia, badminton - siatkówka, mini football - programy animacyjne Płatne - masaże, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi - kort tenisowy - bilard, gry elektroniczne - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - brodzik, plac zabaw, animacje - bufet i wysokie krzesełka w restauracji głównej

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski i lody w ciągu dnia. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00 w wybranych barach. Raz na pobyt kolacja w restauracji a'la carte bezpłatnie, wymagana rezerwacja.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracja a'la carte Bistro - lobby bar - bar przy basenie - snack bar

    Dodatkowe informacje

    - hotel otwarty w 2000 roku, częściowo wyremontowany w 2014/2015 roku, dysponuje 296 pokojami - internet Wi-Fi w lobby i przy basenie (bezpłatny) - www. hotelkristal.bg

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kristal to hotel usytuowany blisko tętniącego życiem centrum Złotych Piasków ze sklepami, barami, pubami i restauracjami i pięknej piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, aktywnym osobom, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, blisko centrum kurortu Złote Piaski i aquaparku Aquapolis i blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - basen na 2 poziomach, basen kryty, kort tenisowy, animacje
    • smaczne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel położony w Złotych Piaskach, gdzie znajdują się liczne sklepy, restauracje, bary, puby, dyskoteki, ok. 300 m od aquaparku Aquapolis; ok. 40 km od portu lotniczego w Warnie, ok. 130 km od portu lotniczego w Burgas.

    PLAŻA

    Plaża publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, ok. 350 m od hotelu, dojście przez centrum kurortu, płatne parasole i leżaki.

    HOTEL

    Hotel czterogwiazdkowy, przestronny, wygodny, całkowicie przebudowany w 2005 r. Składa się z jednego budynku 7 piętrowego. Hotel usytuowany na powierzchni 11 000 m2.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Lobby, 2 restauracje, 2 bary w tym 1 przy basenie, recepcja czynna całą dobę, kantor, sklep z pamiątkami, punkt internetowy (dodatkowo płatny), pralnia (płatna), lekarz (na zamówienie, dodatkowo płatny)Akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard

    INTERNET

    Wi - Fi bezpłatnie.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: basen, basen kryty, tenis stołowy, siłownia, animacje.Odpłatnie: masaż, jakuzzi, siatkówka, mini boisko do piłki nożnej, bilard, kort tenisowy, oświetlenie kortu.

    DLA DZIECI

    Plac zabaw, brodzik, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodziców lub opiekunów, łóżeczko dla dziecka (na zamówienie przed przyjazdem, dodatkowo płatne), menu i krzesełka dla dzieci w restauracji.

    ZAKWATEROWANIE

    296 pokoi.Pokoje standardowe wyposażone w: klimatyzację, sejf (dodatkowo płatny), telefon, TV, łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarką, balkon.

    WYŻYWIENIE

    ALL INCLUSIVE - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu.Przekąski serwowane w bistro, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych przez hotel miejscach i godzinach. Formuła all inclusive nie zawiera napojów importowanych, świeżo wyciskanych soków, napojów serwowanych w butelkach.

    INFORMACJE DODATKOWE

    -

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, bagaż  [dla czarterów bagaż 23kg + 5 kg bagaż podręczy // dla przelotów low costowych Ryanair bagaż 10kg + mała podręczna torebka, przy lotach Wizzair Klienci Prima mają w cenie WIZZ Priority: podręczna walizka na kółkach (55x40x23 cm maks. 10kg), stanowisko odprawy priorytetowej, pierwszeństwo wejścia na pokład  // dla lotów rejsowych LOT tylko bagaż podręczny 8kg], opłaty lotniskowe i transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta (przy  pobytach od 19 czerwca do 18 września), ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT.Cena nie zawiera: obowiązkowej opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu u rezydenta), dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.), opłaty za bagaż rejestrowany [na połączeniach low costowych ok. 300pln/bagaż / na połączeniach rejsowych LOT ok 250pln/bagaż], wycieczek fakultatywnych.Przy połączeniach rejsowych cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    BAGAŻ

    LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie:Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY!Usługa daje mozliwość:* zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg))* zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg)* pierwszeństwo wejścia na pokład* możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.EasyJet: bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera)W przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)Bułgaria Air: waga bagażu łączonego nie może przekroczyć 23kg!W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO:Wizzair: 10kg/20kg/32kg - od ok. 100 do ok. 440 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotuRyanair: 20 kg - ok. 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotuEasyJet: 15 kg ok. 350 PLNLOT: 23KG - ok. 300 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!

    WARUNKI WJAZDOWE

    * dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny  dowód osobisty lub paszport. * Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.* każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00PRZY POŁĄCZENIACH LINIAMI LOTNICZYMI TYPU LOW COSTWIZZAIR BEZPŁATNA ODPRAWA NA 48 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO RÓWNIEŻ POWROTU Z DESTYNACJI)RYANAIR BEZPŁATNA ODPRAWA NA 24 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO RÓWNIEŻ POWROTU Z DESTYNACJI)

    COVID-19

    Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. Wszycy pasażerowie podczas przelotu zobowiązani są do posiadania maseczek FFP2 (chirurgiczne lub materiałowe). Szaliki, osłony twarzy (przyłbice) oraz maski z zaworami nie będą przez przewoźnika akceptowane. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Turyści z Polski wybierający się na wakacje w Bułgarii zobowiązani do okazania negatywnego wyniku testu PCR przeprowadzonego do 72 godzin przed wjazdem do kraju LUB negatywnego wyniku testu antygenowego na COVID-19 przeprowadzonego do 48 godzin przed wjazdem do kraju, liczonego od daty badania wpisanej do dokumentu. [Dokument musi zawierać: imię i nazwisko osoby zgodne z dokumentem tożsamości, z którym się podróżuje, dane placówki medycznej wykonującej badanie (nazwa, adres lub inne dane kontaktowe), datę przeprowadzenia testu PCR lub szybkiego testu antygenowego dla COVID-19, zapisane alfabetem łacińskim oraz wynik negatywny (NEGATIVE), umożliwiający interpretację dokumentu]. Akceptowany jest Unijny Certyfikat COVID pobrany z Internetowego Konta Pacjenta/aplikacji mObywatel.Z okazywania wyników testów zwolnione są:dzieci do 12 lat,osoby, które przeszły pełen cykl szczepień przeciw COVID-19,ozdrowieńcy,osoby przejeżdżające przez Bułgarię tranzytem, w przypadku gdy można zagwarantować natychmiastowy wyjazd z terytorium Republiki Bułgarii. Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami: Od 01 lipca 2021r. Bułgaria przyjęła zasady UE zgodnie z którymi kraje (27 państw UE oraz Islandia, Liechtenstein, Norwegia i Szwajcaria) oznacza się różnymi kolorami (zielony, pomarańczowy i czerwony) w zależności od sytuacji epidemiologicznej (liczby zakażeń).Zgodnie rozporządzeniem Ministerstwa Zdrowia Republiki Bułgarii  z dnia 30.06.2021 r. nr RD-01-547/30.06.2021 lista krajów w określonych kolorami zonach jest weryfikowana co najmniej raz w tygodniu i w razie potrzeby aktualizowana (dostępna na https://reopen.europa.eu/pl)Polska obecnie oznaczona jest jako zielona strefa niskiego ryzyka, co oznacza, że obywatele polscy mogą wjeżdżać na terytorium RB na następujących warunkach:* Po okazaniu ważnego unijnego certyfikatu cyfrowego UE Covid, lub analogicznego dokumentu zawierającego te same dane co certyfikat cyfrowy UE,w przypadku braku ważnego unijnego certyfikatu cyfrowego UE Covid lub analogicznego dokumentu zawierającego te same dane, co certyfikat cyfrowy UE, dana osoba zostaje poddana kwarantannie przez 10 dni w domu lub innym miejscu zakwaterowania.* Kwarantanna może zostać odwołana po przedstawieniu drogą elektroniczną dokumentu o negatywnym wyniku badania przeprowadzonego w ciągu 24 godzin od wjazdu na terytorium Bułgarii.* W przypadku ozdrowieńców dokument wystawiony od 15 do 180 dni od daty pozytywnego wyniku testu PCR lub szybkiego testu antygenowego na COVID-10. Dokument musi zawierać: imię i nazwisko osoby zgodne z dokumentem tożsamości, z którym się podróżuje, dane placówki medycznej wykonującej badanie (nazwa, adres lub inne dane kontaktowe), datę przeprowadzenia testu PCR lub szybkiego testu antygenowego dla COVID-19, zapisane alfabetem łacińskim (PCR lub RAT) oraz wynik pozytywny (POSITIVE), umożliwiający interpretację dokumentu.*  Na podstawie dokumentu potwierdzającego negatywny wynik testu PCR przeprowadzonego do 72 godzin przed wjazdem do kraju lub negatywny wynik szybkiego testu antygenowego na COVID-19 przeprowadzonego do 48 godzin przed wjazdem do kraju, liczonego od daty badania wpisanej do dokumentu. Dokument musi zawierać: imię i nazwisko osoby zgodne z dokumentem tożsamości, z którym się podróżuje, dane placówki medycznej wykonującej badanie (nazwa, adres lub inne dane kontaktowe), datę przeprowadzenia testu PCR lub szybkiego testu antygenowego dla COVID-19, zapisane alfabetem łacińskim oraz wynik negatywny (NEGATIVE), umożliwiający interpretację dokumentu.* Na terytorium Bułgarii , bez konieczności przedstawiania dokumentów dot. Covid-19 mogą wjeżdżać:* osoby przejeżdżające tranzytem przez terytorium Republiki Bułgarii, w przypadku gdy można zagwarantować natychmiastowy wyjazd z terytorium Republiki Bułgarii;* dzieci do 12 roku życia.Aktualne informacje dotyczące sytuacji związanej z epidemią w Bułgarii znajdują się na oficjalnej rządowej stronie internetowej.Przy podróży lotniczej do Niemiec: wejście na pokład samolotu lecącego do Niemiec jest możliwe tylko z negatywnym wynikiem testu (niezależnie od miejsca wylotu). Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h a testy PCR, LAMP, TMA 72h przed planowaną godziną lądowania w Niemczech. Ponad to linie lotnicze realizujące loty do Niemiec mogą mieć dodatkowe, indywidalne wymagania,z którymi należy się zapoznać (Wizzair np akceptuje tylko testy PCR). Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kristal to hotel usytuowany blisko tętniącego życiem centrum Złotych Piasków ze sklepami, barami, pubami i restauracjami i pięknej piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, aktywnym osobom, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, blisko centrum kurortu Złote Piaski i aquaparku Aquapolis i blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - basen na 2 poziomach, basen kryty, kort tenisowy, animacje
    • smaczne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Złote Piaski

    Położenie

    Centrum Złotych Piasków ok. 500 mAquapark Aquapolis ok. 300 mPort lotniczy Warna ok. 35 km

    Plaża

    Publiczna, piaszczystra ok. 450m od hoteluLeżaki i parasole - płatne

    Pokoje

    Pokój Twin ok. 18 -21 m²KlimatyzacjaŁazienka z prysznicem i WC, suszarka do włosówTV-Sat, telefonSejf - płatnyMała lodówkaBalkonŁóżeczko dla dziecka, na zapytanie - bezpłatnePokój Family Bunkbed ok. 21 m²Pokój z łóżkiem piętrowym dla dzieciWyposażenie jak w pokoju TwinPokój Fam Deluxe ok. 23-24 m²Jeden większy pokój z podwójnym łóżkiem, pojedyńczym łóżkiem i rozkładaną sofąCzajnik do kawy/herbatyPokój Triple ok. 21 m²Pokój z 3 pojedynczymi łóżkamiWyposażenie jak w pokoju Twin

    Wyżywienie

    All Inclusive:Śniadania, obiady, kolacje w formie bufetuPóźne śniadania kontynentalneKolacje tematyczne 3 razy w tygodniuKolacja w Restauracji "Food Corner" - pizza, burgery, sałatkiPrzekąski, desery i owoce i lody między posiłkami w godzinach wskazanych przez hotelNapoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji w barach wskazanych przez hotel w godzinach ich otwarcia między 9:30 – 23:00

    Strona internetowa hotelu

    www.hotelkristal.bg

    Opis hotelu

    RecepcjaRestauracja głównaRestauracja tematyczna śródziemnomorska - płatnaBar w lobby i przy basenie2 baseny zewnętrzne, wydzielona część dla dzieci, basen krytyParasole, leżaki i ręczniki przy basenie - bezpłatnePlac zabawSklepy - płatnyWymiana walutParking - płatnyLekarz - płatnyOficjalna kategoria hotelu 4*

    Internet

    Wi-Fi w pokojach i hotelowym lobby - bezpłatne

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: Dzienny i wieczorny program animacyjny dla dorosłych i dzieci (6 dni w tygodniu), mini club (4-12 lat), mini disco, aqua aerobic, yoga, rzutki, szachy, fitness, tenis stołowy, petanque,Odpłatnie: Strefa Relaxu: zabiegi i masaże, basen wewnętrzny, jacuzzi, łażnia parowa, hammam, fryzjer, mini football i siatkówka poza programem animacyjnym, kort tenisowy, bilard, pokój gier elektronicznych

    Uwagi

    OSTRZEŻENIE: W związku z wybuchem epidemii wirusa SARS-CoV-2 w czasie trwania wybranej imprezy turystycznej mogą obowiązywać zwiększone wymagania dotyczące higieny i innych środków ostrożności ze względu na ochronę zdrowia i bezpieczeństwo podróżnych. Należy zapoznać się z informacjami dotyczącymi wymogów sanitarnych obowiązujących w Bułgarii.

    WAŻNE INFORMACJE

    Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Orbis Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kristal to hotel usytuowany blisko tętniącego życiem centrum Złotych Piasków ze sklepami, barami, pubami i restauracjami i pięknej piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, aktywnym osobom, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, blisko centrum kurortu Złote Piaski i aquaparku Aquapolis i blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - basen na 2 poziomach, basen kryty, kort tenisowy, animacje
    • smaczne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    w centrum kurortu, ok. 150 m od piaszczystej plaży.

     

    Hotel:

    nowy budynek. Ilość pokoi: 89 pokoi 2-osobowych komfortowo wyposażonych z łazienką (WC, prysznic, suszarka do włosów), TV, telefonem, mini-barem (dodatkowo płatny).

     

     

    Do dyspozycji gości:

    hol recepcyjny, restauracje, lobby bar, sala internetowa, sejf (dodatkowo płatny), punkt wymiany walut, sklep z upominkami, fryzjer.

     

    Sport i rozrywka:

    basen trzypoziomowy z brodzikiem dla dzieci, centrum fitnessu i odnowy biologicznej, plac zabaw dla dzieci, korty tenisowe, tenis stołowy, sporty wodne na plaży.

     

    Zniżki:

    -dziecko w wieku od 2 do 12 lat na dostawce w pokoju 2-osobowyn (z 2 osobami dorosłymi) przy niepełnych posiłkach zniżka 20% ceny;
    -osoba dorosła na dostawce w pokoju 2-osobowym zniżka 20% ceny.

     

    Uwaga!!!

    Do wyżej wymienionych cen należy doliczyć ubezpieczenie w wysokości 5 Eur/os./tydz.

     

    Cena obejmuje:

    • 7 noclegów,
    • 7 śniadań i kolacji,
    • taksę klimatyczną.

       

    Cena nie obejmuje:

    • ubezpieczenia na czas pobytu,
    • transportu,
    • opieki rezydenta,
    • opłaty za parking ok. 3 EUR/doba.

    Ambit Tour

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kristal to hotel usytuowany blisko tętniącego życiem centrum Złotych Piasków ze sklepami, barami, pubami i restauracjami i pięknej piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, aktywnym osobom, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, blisko centrum kurortu Złote Piaski i aquaparku Aquapolis i blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - basen na 2 poziomach, basen kryty, kort tenisowy, animacje
    • smaczne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Bułgaria / Złote Piaski

    Kurort

    Złote Piaski - perła bułgarskiego wybrzeża czarnomorskiego. Unikalne połączenie wspaniałej roślinności, cudownych krajobrazów i terenów sportowych. Znajdują się ok. 15 km od Warny, jednego z największych miast kraju. Średnia temperatura powietrza latem wynosi 28o C, a wody morskiej 24o C. Do atrakcji tego centrum urlopowego należą tętniące życiem bary i kawiarnie. Turyści, którzy chcieliby aktywnie spędzić czas mogą grać tu w tenisa, mini golfa, popływać na desce surfingowej albo rowerach i skuterach wodnych. Na dzieci czeka aqua park, kolejki oraz nadmuchiwane pałace i dziecięce ośrodki sportowe. Złote Piaski zostały uhonorowane prestiżową nagrodą ekologiczną "Blue Flag".

    Położenie

    Hotel usytuowany w centralnej części Złotych Piasków. W pobliżu liczne sklepy, kawiarnie, bary. Odległość od lotniska w Varnie ok. 15 km.

    Plaża

    Pokryta drobnym, złocistym piaskiem. Długa na około 3,5 km, szeroka miejscami do 100 m. Odległość od hotelu ok. 350 m. Leżaki i parasole odpłatnie.

    Hotel

    Budynek 7-piętrowy, posiada 296 pokoi. Do dyspozycji gości - recepcja, winda, lobby, dwa baseny. Bary i restauracje - restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie, bistro, restauracja a ‘la carte (jedna wizyta podczas pobytu minimum 7-noclegowego, wymagana wcześniejsza rezerwacja). Odpłatnie - kantor, sejf, kort tenisowy, parking, centrum SPA, bilard.

    Internet

    Wi-Fi w holu hotelu.

    Zakwaterowanie

    Pokoje 2 os.- dwa łóżka pojedyncze lub jedno podwójne. Pokoje rodzinne- podwójne łóżko + łóżko piętrowe dla dzieci. Wyposażenie - klimatyzacja, telewizor, telefon, mini-lodówka, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, balkon.

    Sport i rozrywka

    Program animacyjny 6 dni w tygodniu, wieczorne pokazy show. Oświetlone boisko do piłki nożnej i siatkowej, tenis stołowy, kort tenisowy.

    Dla dzieci

    Animacje, wydzielona sekcja basenowa, plac zabaw z huśtawkami i zjeżdżalniami, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (odpłatnie, wymagana wcześniejsza rezerwacja), wysokie krzesełka w restauracji.

    Baseny

    Jeden basen odkryty i jeden basen wewnątrz hotelu. Bezpłatnie - leżaki, parasole oraz ręczniki. Program animacyjny.

    All Inclusive

    Kuchnia bułgarska i międzynarodowa. Śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:00-21:00). Bistro - późne śniadanie (10:00-11:00), przekąski (12:00-15:00), słodycze i owoce (15:00-17:00), lody (12:00-17:00), kolacja a ‘la carte (19:00-22:00). Lobby bar - alkohole bułgarskie i napoje bezalkoholowe (10:00- 01:00). Bar przy basenie - napoje bezalkoholowe oraz piwo (10:00- 18:00).

    Cena zawiera

    Zakwaterowanie, taksę klimatyczną, wyżywienie all inclusive, opiekę rezydenta, ubezpieczenie NNW, KL, bagaż w TU EUROPA, przelot samolotem charterowym w 2 strony, opłaty lotniskowe, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, gwarancję niezmienności ceny.

    Dodatkowo płatne

    Wycieczki fakultatywne, ubezpieczenie od rezygnacji, chorób przewlekłych.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ambit Tour, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Bułgarii. Jest biurem podróży z długą, dwudziestopięcioletnią tradycją – tysiące zadowolonych klientów są potwierdzeniem wysokiej jakości usług i oferty dopasowanej do oczekiwań turystów.

    Świetna, wieloletnia znajomość bułgarskiego rynku turystycznego, dobre relacje z kontrahentami, doświadczenie i wysokie kwalifikacje personelu umożliwiają utrzymanie oferty na bardzo wysokim poziomie, zarówno dla klientów indywidualnych jak i dla grup zorganizowanych. W ofercie Biura Podróży Ambit Tour znajdują się znane, lubiane i sprawdzone hotele w opcji all inclusive, idealne na rodzinny wypoczynek czy wakacje we dwoje. Dostępne są także nietypowe długości pobytów - nawet 20 dni wakacji!

    Biuro jest członkiem Krakowskiej Izby Turystyki i Izby Turystyki Rzeczypospolitej Polskiej. Ambit Tour został wpisany do Rejestru Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych Marszałka Województwa Małopolskiego pod numerem Z/3/2016. Posiada Gwarancję Ubezpieczeniową dla Touroperatorów w AXA Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A.


    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kristal to hotel usytuowany blisko tętniącego życiem centrum Złotych Piasków ze sklepami, barami, pubami i restauracjami i pięknej piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, aktywnym osobom, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, blisko centrum kurortu Złote Piaski i aquaparku Aquapolis i blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - basen na 2 poziomach, basen kryty, kort tenisowy, animacje
    • smaczne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Bułgaria/Złote Piaski

    Opis

    To rodzinny i nowoczesny hotel, w którym wakacje upływają na beztroskich przyjemnościach i wesołych zabawach. Duży, podzielony na sekcje basen, położony w tropikalnym, bujnym ogrodzie jest atrakcją, której nie można się oprzeć. Zachęcamy również do uprawiania sportów z szerokiej gamy oferowanej przez hotel, lub do korzystania ze sportów wodnych na plaży.

    Lokalizacja

    w Złotych Piaskach, ok. 450 m od plaży, ok. 400 m od centrum, ok. 30 km od lotniska, centrum handlowe - 100 m.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 250, restauracje: 1, recepcja, bary, sejf (płatny), pralnia/czyszczenie chemiczne, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, żelazko, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    baseny odkryte, leżaki i parasole bezpłatnie; basen kryty; brodzik dla dzieci.

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja, mini bar (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem Typ pokoju -

    Pokoje standard dla max. 3 osób. Za dopłatą pokoje typu standard z bocznym widokiem na morze dla max. 3 osób.

     

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, długa, leżaki (płatne), parasole (płatne).

    Sport na plaży

    sporty wodne (płatne).

    Sport i fitness

    tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), łaźnia parowa.

    Rozrywka

    dzienne animacje, wieczorne animacje.

    Dla dzieci

    menu, plac zabaw, łóżeczko dziecięce.

    Wyżywienie

    w cenie: pakiet All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bufetu; przekąski w ciągu dnia; lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w ciągu dnia.

    Świadczenia

    Przelot, zakwaterowanie w wybranym hotelu, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, cena zawiera:

    oferta na 7 i 14 nocy: bagaż podręczny 8 kg/os.

    oferta na 10 nocy: bagaz główny 20 kg/os. oraz bagaż podręczny 5 kg/os.

    Dodatkowo płatne

    Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Bagaż główny w przypadku ofert na 7 i 14 nocy (cena na potwierdzenie)

    Obsługa na miejscu

    • brak obsługi polskiego przedstawiciela


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kristal to hotel usytuowany blisko tętniącego życiem centrum Złotych Piasków ze sklepami, barami, pubami i restauracjami i pięknej piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, aktywnym osobom, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, blisko centrum kurortu Złote Piaski i aquaparku Aquapolis i blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - basen na 2 poziomach, basen kryty, kort tenisowy, animacje
    • smaczne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Hotel Kristal

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Złote Piaski

    Region

    Wybrzeże Morza Czarnego

    Kod

    VAR20008 FH

    Liczba pokoi

    296

    Zalety

    Top zniżki dla dzieci. Super oferta dla wczesnych rezerwacji. Super terminy oszczędnościowe.

    Położenie

    Położony w zieleni, ok. 450 m. od piaszczystej plaży i centrum.

    Opis

    Restauracja bufetowa z tarasem, restauracja a la carte Chef's Restaurant, lobby bar z tarasem, restauracja z przekąskami, sala gier Graffiti Loung, WLAN w lobby, terminal internetowy (za opłatą), podgrzewany basen kryty (sezonowo), fryzjer, winda, basen z brodzikiem dla dzieci, miejsce do opalania z leżakami i parasolami, bar przy basenie, parking.

    Wyżywienie

    Przy rezerwacji all inclusive (I) All inclusive - wszystkie posiłki w formie bufetu. Późne śniadania do godz. ok. 11. 2x/tyg. bufety tematyczne. 1x na pobyt (7 dni min.) kolacja a-la-carte (rezerwacja stolika, napoje za opłatą). W godz. ok. 9.30-23 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, w godz. ok. 12-15 przekąski, w godz. ok. 15-17 kawa/herbata, w godz. ok. 12-17 lody.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Wygodnie i komfortowo urządzone pokoje, prysznic/WC, suszarka do włosów, telefon, TV, WLAN, sejf do wynajęcia, lodówka, klimatyzacja, balkon.

    Pokój typ 1

    DU/EU = pokój Standard, ok. 21 m kw. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DUX = pokój oszczędnościowy, ok. 16-20 m kw., jak DU, ale trochę mniejszy, ograniczona dostępność.

    Pokój typ 3

    DUB = pokój Superior, ok. 24 m kw., bardziej przestronne, szlafrok, ekspres do kawy/herbaty, sejf (za opłatą).

    Pokój typ 4

    FU = pokój rodzinny, ok. 21 m kw., z łóżkiem podwójnym i piętrowym, dla maks. 2 osób dorosłych i 1-2 dzieci do 12 lat.

    Pokój typ 5

    FUA = pokój Superior, ok. 24 m kw., odnowiony pokój rodzinny z podwójnym, pojedynczym i dodatkowym łóżkiem, szlafrok, ekspres do kawy /herbaty.

    Pokój typ 6

    DU1 = jak DU, ale dla singla z dzieckiem.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie - siłownia, tenis stołowy, siatkówka, bocce, animacja sportowa 6 dni /tyg. Za opłatą - tenis, wielofunkcyjne boisko sportowe, centrum spa z łaźnią parową, łaźnią turecką, jacuzzi, masażami, bilard, piłkarzyki.

    Warto wiedzieć

    Idealny dla rodzin - pokoje rodzinne, top-zniżki dla dzieci, animacje, plac i pokój zabaw, dyskoteka dla dzieci, trampolina, wypożyczalnia buggy (za opłatą).

    Pies

    Niedozwolone.

    Parking / Garaż

    Parking za opłatą - ok. BGN 10/dzień.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    SP208102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kristal to hotel usytuowany blisko tętniącego życiem centrum Złotych Piasków ze sklepami, barami, pubami i restauracjami i pięknej piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, aktywnym osobom, a także rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, blisko centrum kurortu Złote Piaski i aquaparku Aquapolis i blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - basen na 2 poziomach, basen kryty, kort tenisowy, animacje
    • smaczne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Złote Piaski, Bułgaria

    Opis hotelu

    Hotel ten został wzniesiony w 2004 roku. Obiekt oferuje 296 pokoi. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z sejfu i kantoru wymiany walut. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, bar i pub. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą i pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: opieka nad dziećmi, opieka medyczna, pralnia i usługi fryzjerskie.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Niewątpliwym atutem poszczególnych kwater jest boczny widok na morze. Wyłożone wykładziną pokoje wyposażone są w łóżko typu king size oraz sofę. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i biurka. Dostępne są również lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W łazience znajduje się prysznic. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Istnieje również możliwość rezerwacji kwatery z łazienką dla osób niepełnosprawnych. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

    Sport i wypoczynek

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Goście pragnący aktywnie spędzić czas także na urlopie ucieszą się z przygotowanych na terenie hotelu atrakcji, takich jak boccia i siatkówka. Za dodatkową opłatą można również skorzystać z tenisa ziemnego. Jet ski, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, badmintona i darta, jak również za dodatkową opłatą bilard. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, saunę, łaźnię turecką, salon piękności i solarium, jak również za dodatkową opłatą łaźnię parową i zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, miniklub i minidisco.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw wegetariańskich. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Napoje wliczone są w cenę. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Kristal
    Filmy hotelu Kristal:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Kristal
    https://youtu.be/CpldETS8t_k

    Opinie o Hotelu Kristal

    4.7
    zdecydowanie polecam

    Hotel super, wyżywienie rewelacyjne i różnorodne, każdy nawet najbardziej wymagający znajdzie coś pysznego dla siebie, obsługa bardzo miła, życzliwa, baseny spore, leżaki starczają dla wszystkich. W okolicy mnóstwo sklepików , barów i dyskotek. Polecam wszystkim z całego serca.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7

    Kristal - możliwości zakwaterowania:

    pokój dwuosobowy z balkonem
    double standard room lateral sea view with balcony double 1+1/1+2 side sea view
    deluxe family room family deluxe 2+1/2+2
    double standard room with balcony - bunkbed/s family bunkbed
    pokój dwuosobowy z częściowym widokiem na morze
    pokój trzyosobowy standard
    pokój dwuosobowy dla osoby dorosłej i jednego lub dwójki dzieci
    Dwuosobowy superior
    Twin standard
    Twin z bocznym widokiem na morze
    Standard DBL
    1 os. pokoj standardowy
    family room deluxe balcony
    family room double standard
    family room double standard balcony
    family room double superior
    2 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
    2 os. pokoj rodzinny
    2 os. pokoj standardowy
    SingleUse Standard Room (Balcony)
    Single w.Child Standard Room (Balcony)
    Twin Standard Room (Balcony)
    Twin Standard Room (LateralSeaView, Balcony)
    Double Superior Room (Balcony)
    Double Standard
    Double Standard Lateral Sea View
    standard double superior balcony
    Economy Twin Standard Balcony
    Single w. Child Standard
    Single w. Child Standard Balcony
    Single w. Child Standard Lateral Sea View
    Single Use Standard
    Single Use Standard Balcony
    Triple Standard Room (Balcony)
    Triple Standard
    Triple Standard Balcony
    Twin Standard Balcony
    Twin Standard Lateral Sea View Balcony
    Deluxe FamilyRoom (Balcony)
    Double Standard FamilyRoom (Balcony)
    Twin Standard Room (Balcony, Economy)
    fbunk family bunkbed
    fd fam deluxe
    sgl single room
    sr standard room
    sr standard room
    supr superior room

    Kristal - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Kristal? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00