cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
1 / 21
Ocena
hotelu:
3.6 / 5
Najbliższy termin
10.07 - 17.07
już od 2490 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.09 - 28.09
już od 85 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Excelsior
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Excelsior
star 3

Bułgaria
Ocena hotelu Excelsior:
3.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Excelsior:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 10 lipca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 września 2020

Hotel Excelsior w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 18 km od centrum Warny
  • ok. 400 m od centrum Złotych Piasków
  • ok. 500 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

polozenie

  • ok. 18 km od centrum Warny
  • ok. 400 m od centrum Złotych Piasków
  • ok. 500 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

plaza

  • ok. 500 m od plaży
  • piaszczysta
  • łagodnie opadająca
  • schody prowadzące do plaży
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą
  • ręczniki za kaucją
  • transfer busem

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • taras
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby, w cenie
  • sejf: w recepcji
  • kantor
  • pralnia: za opłatą
  • parking

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

200

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel akceptuje psy i koty: za opłatą, ok. 4 €/dzień
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen: wydzielona część basenu dla dzieci
  • jacuzzi
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: wymagana kaucja

Dla dzieci

  •  łóżeczka dla dzieci: w cenie, wymagana rezerwacja
  • wydzielona część basenu dla dzieci
  • plac zabaw

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Apartament APX1
  • 3-5 os.
  • ok. 36 m2
  • ostatni, częściowy remont: 2017 r.
  • w budynku głównym
  • 2 pokoje 2-osobowe oddzielone drzwiami
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV sat.
  • prysznic
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 2-4 os.
  • ok. 30 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • ostatni remont: 2014 r.
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • ogrzewanie: indywidualnie sterowane
  • telefon
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • balkon
Pokój 1-osobowy EZX1
  • 1 os.
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 2-3 os.
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2-4 os.
  • klimatyzacja
  • ogrzewanie: indywidualnie sterowane
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski, ciasto
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 11:00 - 23:00
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja: z tarasem
  • restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, z tarasem

  • bary i inne: 2
  • bar w lobby
  • bar „pool bar"

  • Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Opis i położenie:

    Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
    Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
     Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
    W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

    Do dyspozycji gości:

    Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

    Pokoje:

    Hotel posiada 200 pokoi.
    Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

    Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
    2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
    Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

    Wyżywienie:

    Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

    Sport i rozrywka:

    Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

    Dla dzieci:

    Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Bułgaria / Złote Piaski

    Opis oferty:

    Doskonałe miejsce na spędzenie niedrogich rodzinnych wakacji. Ładny basen, w którym świetnie bawią się dorośli i dzieci, programy animacyjne dla młodszych i starszych, solidny standard hotelu, dobra obsługa oraz położenie blisko atrakcji turystycznych kurortu pozwalają spędzić beztroskie i radosne wakacje. 

    POŁOŻENIE:

    w ZŁOTYCH PIASKACH, ok. 300 m od centrum kurortu, w sąsiedztwie wspaniałego, bujnego parku, w zasięgu spaceru znajdują się liczne sklepy, restauracje, bary, puby, dyskoteki; ok. 30 km od portu lotniczego w Varnie, ok. 130 km od portu lotniczego w Burgas; przystanek autobusowy ok. 250 m od hotelu (3 BGN/Varna).  

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, dojście przez centrum kurortu, bezpłatny bus hotelowy do plaży, płatne parasole i leżaki (30 BGN/2 leżaki z materacami i parasol).  

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, wybudowany w 1965 r., całkowicie odnowiony w 2006 r., częściowo wyremontowany w 2011 r., 201 pokoi, 1 budynek, 6 pięter, 2 windy, całodobowa recepcja, lobby, restauracja główna z tarasem - kuchnia europejska i bułgarska, dostępne foteliki i dania dla dzieci, restauracja na zewnętrznym tarasie - á la carte, bar w lobby, bar przy basenie; kantor, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf przy recepcji (6 BGN/dzień); hotel przyjmuje zwierzęta domowe do 10 kg (8 BGN/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa.  

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 23 m² (pokój z 2 dostawkami ok. 29 m²), zadbany, ładnie urządzony, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, minibar (na zamówienie, płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka);

    delux:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), 30 m², na ostatnim piętrze, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo wanna w łazience; widok na morze; pokój delux za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 320 m², gł. 0,2-1,6 m, okrągły basen dla dzieci zintegrowany z dużym basenem, słodka woda, ok. 18 m², gł. 0,6 m, jacuzzi, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (15 BGN); tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci: aerobik, aqua aerobik, siatkówka wodna, gry i zabawy, wieczorne przedstawienia i pokazy; za opłatą: kort tenisowy (20 BGN/godz.), boisko do siatkówki (20 BGN/godz.); sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).  

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski i lody w barze przy basenie (11.00-16.00); popołudniowa kawa, herbata, ciastka w barze w lobby (14.30-17.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (11.00-23.00) w barze w lobby i w barze przy basenie; kolacja w restauracji á la carte raz na pobyt; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00359/52357114,, www.hotel-excelsior.net

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 lat i 2. dziecko do 7. latWi-Fibus do plaży


    Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Opis i położenie:

    Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
    Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
     Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
    W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

    Do dyspozycji gości:

    Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

    Pokoje:

    Hotel posiada 200 pokoi.
    Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

    Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
    2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
    Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

    Wyżywienie:

    Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

    Sport i rozrywka:

    Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

    Dla dzieci:

    Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Varna

    OPIS

    Hotel Excelsior to czterogwiazdkowy elegancki i odnowiony hotel, który łączy w sobie doskonałe warunki do pełnego wypoczynku dzięki interesującej ofercie sportowo-rekreacyjnej oraz bliskość ukwieconej natury oraz plaży i turkusowego morza. Na szczególną uwagę Gości zasługuje nie tylko wysoka jakość usług ale również przytulne pokoje rodzinne, usługi w hotelowym centrum SPA oraz smaczna kuchnia.

    lokalizacja

    Złote Piaski, 30 km od lotniska w Varnie. Hotel usytuowany na powierzchni 3200 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    1965 r. Odnowiony w 2014 r. Na terenie hotelu znajdują się 2 restauracje, 2 bary, windy, pralnia (płatna), basen odkryty, sejf w recepcji (płatny ok. 6BGN/dzień).

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w lobby bezpłatne - Wi-Fi w pokojach płatne

    plaża

    450 metrów od hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole, leżaki i ręczniki - płatne. Dojście do plaży ulicą.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację centralną, minibar (pusty), telefon, TV, łazienkę (suszarka, prysznic, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: zlokalizowane w budynku: - pokoje standardowe dla max 3 os.

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracja a la carte, 2 bary (1 bar nad basenem) All Inclusive (11:00-23:00) Formuła zawiera: - śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej - przekąski (11:00-16:00), podwieczorek (14:30-17:00) serwowane w bistro przy basenie - wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: - napojów importowanych, napojów serwowanych w butelkach, świeżo wyciskanych soków, espresso Restauracje a la carte - bezpłatna jedna wizyta w trakcie pobytu. Wymagana rezerwacja.

    z myślą o dzieciach

    - brodzik - plac zabaw - animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - krzesełko dla dzieci w restauracji głównej - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - tenis stołowy - animacje (6 dni w tygodniu)

    Aktualizacja opisu

    18.04.2019 15:42

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Wi-Fi SPA Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


    Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Opis i położenie:

    Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
    Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
     Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
    W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

    Do dyspozycji gości:

    Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

    Pokoje:

    Hotel posiada 200 pokoi.
    Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

    Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
    2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
    Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

    Wyżywienie:

    Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

    Sport i rozrywka:

    Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

    Dla dzieci:

    Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4 Bułgaria/Złote Piaski

    Położenie

    - Złote Piaski, ok 300 m od centrum - około 18 km od centrum miejscowości Varna - w pobliżu sklepy, bary, restauracje i kluby nocne - w pobliżu przystanek autobusu kursującego do centrum Varny  

    Plaża

    - około 300m od plaży - serwis plażowy płatny dodatkowo

    Pokoje

    -DBL około 18 m - TV - SAT - telefon, minibar - sejf, - klimatyzacja - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - Balkon - Możliwość jednej dostawki w formie rozkładanego fotela Pokoje economy bez balkonu ok 16 m Pokoje superior ok. 20 m -Wyposażone jak pokoje standardowe -Możliwość 2 dostawek (rozkładane fotele)

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatne: - basen z wydzieloną częścią dla dzieci -fitness - tenis stołowy - bezprzewodowy internet w lobby - program animacyjny dla dzieci i dorosłych dodatkowo płatne - masaże - tenis Dla dzieci - wydzielona część basenu - plac zabaw - animacje w ciągu dnia i wieczorem  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - lobby bar - bar przy basenie 

    Wyżywienie

    All - (All Inclusive) śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe w ciągu dnia

    Dodatkowe informacje

    - parking w zależności od dostępności dodatkowa opłata - zakwaterowanie od 14:00 do 20:00, wykwaterowanie do 10:00


    Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Opis i położenie:

    Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
    Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
     Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
    W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

    Do dyspozycji gości:

    Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

    Pokoje:

    Hotel posiada 200 pokoi.
    Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

    Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
    2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
    Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

    Wyżywienie:

    Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

    Sport i rozrywka:

    Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

    Dla dzieci:

    Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Złote Piaski

    Położenie

    \- Centrum Złotych Piasków ok. 300m Lotnisko w Warnie ok. 30km

    Plaża

    Plaża ok. 350m, leżaki i parasole na płatne Hotel organizuje bezpłatne transfery do plaży

    Pokoje

    Pokój Standard Klimatyzacja Łazienka z prysznicem, WC TV-Sat Mała lodówka Telefon odpłatnie Balkon Pokó****j Standard Large jeden większy od pokoju Możliwe dwie dostawki Apartament salon i sypialnia oddzielone drzwiami Łazienka z wanną

    Wyżywienie

    All Inclusive: Śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, przekąski i lody przy basenie między posiłkami; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji w godz. 11:00-23:00; raz na pobyt (min. 7nocy) możliwość skorzystania z restauracji a'la carte Barbeque (wymagana wcześniejsza rezerwacja) W dniu przyjazdu pierwszym świadczeniem jest kolacja

    Opis hotelu

    Recepcja Sejf w recepcji (odpłatnie) Restauracja z tarasem, lobby bar Basen zewnętrzny, brodzik dla dzieci Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie, ręczniki przy basenie (depozyt) Oficjalna kategoria hotelu 4*

    Internet

    Bezpłatne Wi-Fi w lobby Internet w pokojach odpłatnie

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: Odpłatnie:


    Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Opis i położenie:

    Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
    Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
     Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
    W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

    Do dyspozycji gości:

    Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

    Pokoje:

    Hotel posiada 200 pokoi.
    Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

    Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
    2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
    Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

    Wyżywienie:

    Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

    Sport i rozrywka:

    Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

    Dla dzieci:

    Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Stylowy, dość duży (200 pokoi, 6 pięter) hotel, cieszący się od lat (zbudowany w 1965 r.!) stałą klientelą; ostatnio odnowiony w 2011 r. Dogodne usytuowanie, malownicze pejzaże, zadbany teren, program rekreacyjny dla dorosłych i dla dzieci, korzystne ceny.

    Położenie

    Na wzgórzu, niespełna 500 m od publicznej, piaszczystej i szerokiej plaży z łagodnym wejściem do morza (10-15 minut spacerem lub przejazdy bezpłatnym busem hotelowym, serwis plażowy płatny, przejście po schodkach), w sąsiedztwie parku, ok. 300 m od centrum (sklepy, bary, restauracje, dyskoteka,  bank, bankomat), 18 km od Warny, 130 km od Burgas. W pobliżu znajduje się przystanek autobusowy. 

    Wyposażenie

    Lobby z całodobową recepcją, odpłatnymi skrytkami i bezpłatnymi łączami internetowymi, restauracja główna z tarasem, (kuchnia bułgarska i europejska), restauracja a'la carte na zewnątrz, bar w lobby, bar przy basenie, punkt wymiany walut, punkt internetowy, 2 windy.

    Pokoje

    Standardowe, klasycznie urządzone o powierzchni ok. 23 m kw., mają klimatyzację, łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, telewizję kablową,  telefon, odpłatną lodówkę (można zamówić minibar), balkon. Możliwe odpłatne podłączenie do Internetu.

    Wyżywienie

    ALL INCLUSIVE - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, przekąski, popołudniowa kawa/ herbata, ciastka, lody,  lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (od godz. 11.00 do 23.00), raz na pobyt kolacja w restauracji la carte (wymagana rezerwacja).

    Sport i rozrywka

    Basen o nieregularnym kształcie z tarasem słonecznym (bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją), jacuzzi, aerobik, gimnastyka w wodzie, siatkówka wodna, tenis ziemny, tenis stołowy, boisko do siatkówki, fitness, animacje w dzień, wieczorem program rozrywkowy. Wypożyczalnie sportów wodnych znajdują się przy plaży. 

    Dla dzieci

    Brodzik zintegrowany z basenem głównym, plac zabaw, miniklub (4-12 lat) w sezonie, animacje, łóżeczka niemowlęce.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


    Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Opis i położenie:

    Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
    Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
     Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
    W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

    Do dyspozycji gości:

    Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

    Pokoje:

    Hotel posiada 200 pokoi.
    Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

    Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
    2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
    Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

    Wyżywienie:

    Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

    Sport i rozrywka:

    Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

    Dla dzieci:

    Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    OnHolidays

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4

    Region

    Złote Piaski

    OPIS

    Hotel Excelsior znajduje się w pobliżu centrum Złotych Piasków, w odległości krótkiego spaceru od plaży i centrum kurortu. To dobre miejsce zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. Czekają na nich takie udogodnienia, jak np. plac zabaw, miniklub oraz basen zewnętrzny ze zintegrowanym brodzikiem.

    HOTEL

    Ilość pokoi - 200; Do dypozycji Gości - recpecja 24h, restauracja główna, restauracja a la carte, lobby, sejf (za opłatą), winda, WIFI w miejscach ogólnodostępnych, taras słoneczny, basen zewnętrzny z brodzikiem dla dzieci, jacuzzi, lobby bar, leżaki i parasole przy basenie, leżaki i parasole na plaży (za opłatą), ręczniki kąpielowe (za kaucją), plac zabaw dla dzieci, miniclub, aerobik, aqua aerobik, tenis (za opłatą). Sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna, odpłatnie).

    WYŻYWIENIE

    All inclusive Śniadania - 7.30-10.00, Obiad - 12.30-14.30 Kolacja - 18.00-21.00 Przekąski - 11.00-16.00 Kawa, herbata i ciasto - 14.30-17.00 Napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole - 11.00-23.00

    POKOJE

    Pokój 2-osobowy - klimatyzacja, balkon, łazienka z prysznicem, WC,TV sat, telefon, WIFI (za opłatą). Maks. obłożenie 3


    Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Opis i położenie:

    Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
    Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
     Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
    W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

    Do dyspozycji gości:

    Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

    Pokoje:

    Hotel posiada 200 pokoi.
    Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

    Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
    2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
    Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

    Wyżywienie:

    Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

    Sport i rozrywka:

    Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

    Dla dzieci:

    Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Nazwa obiektu

    Hotel Excelsior

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Złote Piaski

    Region

    Riwiera Bułgarska

    Kod

    VAR21018 FH

    Liczba pokoi

    200

    Zalety

    Pokoje oszczędnościowe. Super oferta dla wczesnych rezerwacji. Super terminy oszczędnościowe. Top zniżki dla dzieci. Top zniżki dla 1 osoby dorosłej podróżującej z dzieckiem.

    Położenie

    W górnej części Złotych Piasków, ok. 500 m do piaszczystej plaży, ok. 300 m do centrum.

    Opis

    Popularny i lubiany hotel, częściowo od nowa urządzony. Recepcja, restauracja z tarasem, restauracja a`la carte, lobby bar, WLAN przy recepcji, jacuzzi, winda, na zewnątrz basen z brodzikiem dla dzieci i taras słoneczny z leżakami i parasolami, parking.

    Wyżywienie

    All Inclusive (I) = 3 posiłki w formie bufetu, w godz. 11-23 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, w godz. 11-16 przekąski i lody w barze przy basenie, w godz. 17-1830 specjalne menu dla dzieci, 1 x na pobyt kolacja w restauracji a`la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja).

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Komfortowo urządzone, prysznic/WC, TV, telefon, minibar, klimatyzacja, balkon, ok. 20 m kw., sejf do wynajęcia na recepcji.

    Pokój typ 1

    DU = Pokoje 2-osobowe Standard.

    Pokój typ 2

    DHX = Oferta oszczędnościowa, wyposażenie jak w pokojach standardowych, bez balkonu.

    Pokój typ 3

    DUA = Pokoje 2-osobowe Komfort, przestronne, dla max. 3 os. dorosłych i 1 dziecka do 13 lat, ok. 22 m kw.

    Pokój typ 4

    DJB = Pokoje 2-osobowe Deluxe, wyremontowane, na najwyższym piętrze, dla max. 3 os. dorosłych i 1 dziecka do 13 lat, z łazienką lub prysznicem/WC, widokiem na morze i dużym tarasem, ok. 30 m kw.

    Pokój typ 5

    FUA = Zakwaterowanie rodzinne, 2 pokoje 2-osobowe obok siebie połączone drzwiami.

    Pokój typ 6

    AU = Apartamenty składające się z pokoju dziennego/sypialni i oddzielnego pokoju 2-osobowego, dla max. 3 os. dorosłych i 1 dziecka do 13 lat, ok. 35 m kw.

    Pokój typ 7

    EU = Pokoje 1-osobowe, ok. 16 m kw.

    Pokój typ 8

    DU1 = Wyposażone jak EU, dla 1 os. dorosłej z dzieckiem.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie - siłownia, tenis stołowy. Za opłatą - tenis. Wellness - za opłatą różnorodne zabiegi i masaże na zamówienie. Rozrywka - w cenie rzutki.

    Dla dzieci

    Miniklub dla dzieci , plac zabaw.

    Warto wiedzieć

    Super oferta dla wczesnych rezerwacji oraz terminy oszczędnościowe. Zniżki dla osób zakwaterowanych na dostawce - jako 3 osoba w pokoju DHX w wieku do 13 lat 100% zniżki, jako 3 osoba w pokoju DU w wieku do 13 lat 100% zniżki, od 14 lat 30% zniżki. Jako 3 i 4 osoba w pokoju DUA/DJB do 1 roku życia 100% zniżki, pierwsze dziecko w wieku 2-13 lat 100% zniżki, drugie dziecko w wieku 2-13 lat aż do 100% zniżki, od 14 lat 30% zniżki. Jako 3-5 osoba w pokoju FUA w wieku do 13 lat do 100% zniżki. Jako 4 osoba w pokoju AU do 13 lat 100% zniżki. Jako 4 osoba w wieku do 13 lat 100% zniżki. Zniżki dla 1 osoby dorosłej podróżującej z dzieckiem - w pokoju DU1 (EU) w wieku do 13 lat 100% zniżki.

    Pies

    Dozwolony za opłatą - ok. 6 BGN/dzień (TIER).

    Parking / Garaż

    Parking za opłatą - ok. 10 BGN/dzień.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    MP306102


    Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Opis i położenie:

    Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
    Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
     Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
    W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

    Do dyspozycji gości:

    Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

    Pokoje:

    Hotel posiada 200 pokoi.
    Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

    Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
    2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
    Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

    Wyżywienie:

    Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

    Sport i rozrywka:

    Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

    Dla dzieci:

    Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Złote Piaski, Bułgaria

    Opis hotelu

    Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. W trosce o Państwa komfortowy i relaksujący pobyt hotel dysponuje szeregiem udogodnień, w tym sejfem, kantorem wymiany walut, restauracją, barem, opieką nad dziećmi, opieką medyczną i pralnią. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Standardowe wyposażenie większości pokoi stanowi balkon, na którym możecie Państwo spędzić miłe chwile. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne. Kolejnym udogodnieniem jest możliwość rezerwacji oddzielnych sypialni. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Wszystkie pokoje oferują minibarek, lodówkę, telefon i telewizor. Łazienka posiada prysznic. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Goście pragnący aktywnie spędzić czas także na urlopie ucieszą się z przygotowanych na terenie hotelu atrakcji, takich jak siatkówka i koszykówka. Za dodatkową opłatą można również skorzystać z tenisa ziemnego. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, dart i aerobik. Program animacyjny i miniklub to doskonały pomysł na zagospodarowanie Państwa czasu wolnego.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw wegetariańskich. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    Akceptowanym środkiem płatniczym w obiekcie są powszechnie używane karty kredytowe.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Opis i położenie:

    Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
    Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
     Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
    W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

    Do dyspozycji gości:

    Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

    Pokoje:

    Hotel posiada 200 pokoi.
    Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

    Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
    2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
    Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

    Wyżywienie:

    Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

    Sport i rozrywka:

    Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

    Dla dzieci:

    Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Excelsior

    Opinie o Hotelu Excelsior

    3.6
    polecam

    Hotel jak hotel :) Mila obsluga, czysto. Jedzenie dobre. Do plazy skrotem pare minut drogi. Blisko do imprezowego centrum. Pobyt: Lipiec 2011

    POLECAM:
    • figure
    • figure
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: polecam
    3.6

    Excelsior - możliwości zakwaterowania:

    standard double superior
    Double Standard
    Standard Apartment (Balcony or Terrace)
    Single Standard Room (Balcony or Terrace)
    Twin Standard Room (Balcony or Terrace)
    Twin Standard Room (Economy)
    Twin Superior Room (Balcony or Terrace)
    Twin Deluxe Room (Balcony or Terrace)
    Apartment Balkon
    Doppelzimmer Sparpreis
    Doppelzi Balk/Terr Deluxe
    Doppelzimmer Balkon
    Doppelzim Balkon Superior
    Single mit Kind Zimmer
    Einzelzimmer Balkon

    Excelsior - Możliwości wyżywienia:


    Excelsior - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Excelsior? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00