cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
  • Hotel Excelsior, Bułgaria
1 / 10
Ocena
hotelu:
3.6 / 5
Najbliższy termin
12.05 - 13.05
już od 200 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.05 - 14.05
już od 200 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Excelsior
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Excelsior
star 3

Bułgaria
Ocena hotelu Excelsior:
3.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Excelsior:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 12 maja 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 maja 2019

Hotel Excelsior w ofercie Biura podróży:

Sun&Fun

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Słoneczny Brzeg

Położenie

Centrum Złotych Piasków ok. 300m Lotnisko w Warnie ok. 30km

Plaża

Plaża ok. 350m, leżaki i parasole na plaży płatne Hotel organizuje bezpłatne transfery do plaży

Opis

Recepcja Sejf  w recepcji (odpłatnie) Restauracja z tarasem, lobby bar Restauracja Barbeque Basen zewnętrzny, brodzikdla dzieci Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie Oficjalna kategoria hotelu 4*

Internet

Bezpłatne lącze Wi-Fi w lobby Internet w pokojach odpłatnie

Pokoje

Pok j Standard Klimatyzacja Łazienka z prysznicem, WC TV-Sat Mała lod wka Telefon (odpłatnie) Balkon Pok j Standard Large jeden większy od pokoju Możliwe dwie dostawki Apartament salon i sypialnia oddzielone drzwiami Łazienka z wanną

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: wka, koszyk wka, animacje dzienne i wieczorne, plac zabaw, miniklub (4-12lat) Odpłatnie:

Wyżywienie

All Inclusive: W dniu przyjazdu pierwszym świadczeniem jest kolacja

Uwagi

Dostęp do niektórych usług, które oferuje hotel (np. klimatyzacja, godziny otwarcia barów, restauracji i obiektów sportowych w tym aqua parków, programy animacyjne) może być częściowo zredukowany w szczególności poza szczytem sezonu, który przypada na czerwiec i wrzesień.


Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
 Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

Do dyspozycji gości:

Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

Pokoje:

Hotel posiada 200 pokoi.
Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

Wyżywienie:

Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

Sport i rozrywka:

Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

Dla dzieci:

Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Varna Hotel Excelsior to czterogwiazdkowy elegancki i odnowiony hotel, który łączy w sobie doskonałe warunki do pełnego wypoczynku dzięki interesującej ofercie sportowo-rekreacyjnej oraz bliskość ukwieconej natury oraz plaży i turkusowego morza. Na szczególną uwagę Gości zasługuje nie tylko wysoka jakość usług ale również przytulne pokoje rodzinne, usługi w hotelowym centrum SPA oraz smaczna kuchnia.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1965 r. Odnowiony w 2014 r. Na terenie hotelu znajdują się 2 restauracje, 2 bary, windy, pralnia (płatna), basen odkryty, sejf w recepcji (płatny ok. 6BGN/dzień).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

450 metrów od hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole, leżaki i ręczniki - płatne. Dojście do plaży ulicą.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, minibar (pusty), telefon, TV, łazienkę (suszarka, prysznic, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: zlokalizowane w budynku: pokoje standardowe dla max 3 os.

Wyżywienie

restauracja główna, restauracja a la carte, 2 bary (1 bar nad basenem) All Inclusive (11:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:00-16:00), podwieczorek (14:30-17:00) serwowane w bistro przy basenie, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, napojów serwowanych w butelkach, świeżo wyciskanych soków, espresso Restauracje a la carte - bezpłatna jedna wizyta w trakcie pobytu. Wymagana rezerwacja.

z myślą o dzieciach

brodzik, plac zabaw, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna krzesełko dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

tenis stołowy, animacje (6 dni w tygodniu)

Aktualizacja opisu

16.10.2018 10:04

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Wi-Fi SPA Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
 Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

Do dyspozycji gości:

Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

Pokoje:

Hotel posiada 200 pokoi.
Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

Wyżywienie:

Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

Sport i rozrywka:

Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

Dla dzieci:

Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


TUI

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

RIWIERA BUŁGARSKA/BUŁGARIA

Wyposażenie

• recepcja • winda • taras • Wi-Fi: w recepcji/lobby, w cenie • sejf: w recepcji • kantor • pralnia: za opłatą • parking

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

200

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel akceptuje psy i koty: za opłatą ok. 4 €/dzień

Dla dzieci

• łóżeczka dla dzieci
• wydzielona część basenu dla dzieci
• plac zabaw

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Apartament APX1

• 3-5 os. • ok. 36 m2 • po częściowym remoncie w 2017 roku • w budynku głównym • 2 pokoje 2-osobowe oddzielone drzwiami • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV sat. • prysznic • wanna • WC • suszarka do włosów • balkon: z miejscami do siedzenia

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 2-4 os. • ok. 30 m2 • widok na morze • po całkowitym remoncie w 2014 r. • w budynku głównym • balkon • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • telefon • TV sat. • wanna lub prysznic • WC

Pokój 1-osobowy EZX1

• 1 os. • klimatyzacja • telefon • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów

Pokój 2-osobowy DZX1

• 2-3 os. • klimatyzacja: centralnie sterowana • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV sat. • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon: z miejscami do siedzenia

Pokój 2-osobowy DZX2

• 2-4 os. • klimatyzacja • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV sat. • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon: z miejscami do siedzenia

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: w formie bufetu
• obiad: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu
• ciasto
• wybrane napoje bezalkoholowe
• wybrane lokalne napoje alkoholowe: 11:00 - 23:00
• kawa/herbata po południu

Restauracje i bary • restauracje: 2
• główna restauracja: z tarasem
• restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, z tarasem

• bary i inne: 2
• bar
• bar


Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
 Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

Do dyspozycji gości:

Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

Pokoje:

Hotel posiada 200 pokoi.
Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

Wyżywienie:

Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

Sport i rozrywka:

Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

Dla dzieci:

Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Bułgaria / Złote Piaski

Opis oferty:

Doskonałe miejsce na spędzenie niedrogich rodzinnych wakacji. Ładny basen, w którym świetnie bawią się dorośli i dzieci, programy animacyjne dla młodszych i starszych, solidny standard hotelu, dobra obsługa oraz położenie blisko atrakcji turystycznych kurortu pozwalają spędzić beztroskie i radosne wakacje. 

POŁOŻENIE:

w ZŁOTYCH PIASKACH, ok. 300 m od centrum kurortu, w sąsiedztwie wspaniałego, bujnego parku, w zasięgu spaceru znajdują się liczne sklepy, restauracje, bary, puby, dyskoteki; ok. 30 km od portu lotniczego w Varnie, ok. 130 km od portu lotniczego w Burgas; przystanek autobusowy ok. 250 m od hotelu (3 BGN/Varna).  

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, dojście przez centrum kurortu, bezpłatny bus hotelowy do plaży, płatne parasole i leżaki (30 BGN/2 leżaki z materacami i parasol).  

HOTEL:

czterogwiazdkowy, wybudowany w 1965 r., całkowicie odnowiony w 2006 r., częściowo wyremontowany w 2011 r., 201 pokoi, 1 budynek, 6 pięter, 2 windy, całodobowa recepcja, lobby, restauracja główna z tarasem - kuchnia europejska i bułgarska, dostępne foteliki i dania dla dzieci, restauracja na zewnętrznym tarasie - á la carte, bar w lobby, bar przy basenie; kantor, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf przy recepcji (6 BGN/dzień); hotel przyjmuje zwierzęta domowe do 10 kg (8 BGN/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa.  

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 23 m² (pokój z 2 dostawkami ok. 29 m²), zadbany, ładnie urządzony, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, minibar (na zamówienie, płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka);

delux:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), 30 m², na ostatnim piętrze, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo wanna w łazience; widok na morze; pokój delux za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 320 m², gł. 0,2-1,6 m, okrągły basen dla dzieci zintegrowany z dużym basenem, słodka woda, ok. 18 m², gł. 0,6 m, jacuzzi, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (15 BGN); tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci: aerobik, aqua aerobik, siatkówka wodna, gry i zabawy, wieczorne przedstawienia i pokazy; za opłatą: kort tenisowy (20 BGN/godz.), boisko do siatkówki (20 BGN/godz.); sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).  

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski i lody w barze przy basenie (11.00-16.00); popołudniowa kawa, herbata, ciastka w barze w lobby (14.30-17.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (11.00-23.00) w barze w lobby i w barze przy basenie; kolacja w restauracji á la carte raz na pobyt; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00359/52357114,, www.hotel-excelsior.net

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 lat i 2. dziecko do 7. latWi-Fibus do plaży


Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
 Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

Do dyspozycji gości:

Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

Pokoje:

Hotel posiada 200 pokoi.
Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

Wyżywienie:

Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

Sport i rozrywka:

Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

Dla dzieci:

Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Neckermann

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Złote Piaski, Bułgaria

Opis hotelu

Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. W trosce o Państwa komfortowy i relaksujący pobyt hotel dysponuje szeregiem udogodnień, w tym sejfem, kantorem wymiany walut, restauracją, barem, opieką nad dziećmi, opieką medyczną i pralnią. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Standardowe wyposażenie większości pokoi stanowi balkon, na którym możecie Państwo spędzić miłe chwile. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne. Kolejnym udogodnieniem jest możliwość rezerwacji oddzielnych sypialni. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Wszystkie pokoje oferują minibarek, lodówkę, telefon i telewizor. Łazienka posiada prysznic. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Goście pragnący aktywnie spędzić czas także na urlopie ucieszą się z przygotowanych na terenie hotelu atrakcji, takich jak siatkówka i koszykówka. Za dodatkową opłatą można również skorzystać z tenisa ziemnego. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, dart i aerobik. Program animacyjny i miniklub to doskonały pomysł na zagospodarowanie Państwa czasu wolnego.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw wegetariańskich. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

Akceptowanym środkiem płatniczym w obiekcie są powszechnie używane karty kredytowe.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2019


Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
 Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

Do dyspozycji gości:

Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

Pokoje:

Hotel posiada 200 pokoi.
Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

Wyżywienie:

Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

Sport i rozrywka:

Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

Dla dzieci:

Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Stylowy, dość duży (200 pokoi, 6 pięter) hotel, cieszący się od lat (zbudowany w 1965 r.!) stałą klientelą; ostatnio odnowiony w 2011 r. Dogodne usytuowanie, malownicze pejzaże, zadbany teren, program rekreacyjny dla dorosłych i dla dzieci, korzystne ceny.

Położenie

Na wzgórzu, niespełna 500 m od publicznej, piaszczystej i szerokiej plaży z łagodnym wejściem do morza (10-15 minut spacerem lub przejazdy bezpłatnym busem hotelowym, serwis plażowy płatny, przejście po schodkach), w sąsiedztwie parku, ok. 300 m od centrum (sklepy, bary, restauracje, dyskoteka,  bank, bankomat), 18 km od Warny, 130 km od Burgas. W pobliżu znajduje się przystanek autobusowy. 

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją, odpłatnymi skrytkami i bezpłatnymi łączami internetowymi, restauracja główna z tarasem, (kuchnia bułgarska i europejska), restauracja a'la carte na zewnątrz, bar w lobby, bar przy basenie, punkt wymiany walut, punkt internetowy, 2 windy.

Pokoje

Standardowe, klasycznie urządzone o powierzchni ok. 23 m kw., mają klimatyzację, łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, telewizję kablową,  telefon, odpłatną lodówkę (można zamówić minibar), balkon. Możliwe odpłatne podłączenie do Internetu.

Wyżywienie

ALL INCLUSIVE - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, przekąski, popołudniowa kawa/ herbata, ciastka, lody,  lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (od godz. 11.00 do 23.00), raz na pobyt kolacja w restauracji la carte (wymagana rezerwacja).

Sport i rozrywka

Basen o nieregularnym kształcie z tarasem słonecznym (bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją), jacuzzi, aerobik, gimnastyka w wodzie, siatkówka wodna, tenis ziemny, tenis stołowy, boisko do siatkówki, fitness, animacje w dzień, wieczorem program rozrywkowy. Wypożyczalnie sportów wodnych znajdują się przy plaży. 

Dla dzieci

Brodzik zintegrowany z basenem głównym, plac zabaw, miniklub (4-12 lat) w sezonie, animacje, łóżeczka niemowlęce.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.            


Opis hotelu Excelsior według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Excelsior – kategoria lokalna 4* jest po ostatniej renowacji w 2011 roku, położony w dogodnej odległości od centrum Złotych Piasków ok 400 metrów oraz  w spacerowym dystansie od plaży ok 500 metrów z zejściem schodami, kursuje również bezpłatny bus hotelowy, na plaży serwis plażowy jest płatny dodatkowo.
Hotel położony jest na wzgórzu na zadbanym terenie w sąsiedztwie parku.
 Do lotniska w Varnie jest ok 30 km, czas dojazdu to 40 minut.
W pobliżu znajdziemy park, duży wybór restauracji, sklepów, bank oraz przystanek autobusowy z którego regularnie kursują autobusy do Varny.

Do dyspozycji gości:

Lobby z recepcją 24h/na dobę, sejf płatny w recepcji, windy, restauracja główna w all inclusive, 1 restauracja a la carte, restauracja na otwartym powietrzu, lobby bar, bar przy basenie, wi fi w lobby – bezpłatne, leżaki, parasole, materace, ręczniki kąpielowe/kaucja przy basenie bez opłaty, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży – za opłatą.

Pokoje:

Hotel posiada 200 pokoi.
Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie umeblowane.

Wyróżniamy: pojedyncze, 2 -osobowe,
2 osobowe – superior oraz suity. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, tv satelitarną, lodówkę, mini bar na zamówienie, łazienkę prysznic/wc.
Pokoje typu suite oprócz podstawowego wyposażenia składają się z 2 pomieszczeń przedzielonych drzwiami, podwójnego łóżka w sypialni, sofy oraz fotela w pokoju dziennym i wanny w łazience.

Wyżywienie:

Opcja all inclusive obejmuje posiłki: śniadania, obiady, kolacje, wszystkie w formie bufetów serwowane w restauracji, kawa, herbata ciasta serwowane w lobby barze, przekąski i lody serwowane w barze przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w barach w godzinach 11-23:00, restauracja a la carte raz na pobyt – bezpłatna.

Sport i rozrywka:

Basen, yakuzzi zewnętrzne, fitness, animacje dzienne i wieczorne, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, tenis ziemny - odpłatnie

Dla dzieci:

Brodzik, dzieci w wieku 4-12 lat są pod opieką animatorów, biorąc udział w różnych grach, jest plac zabaw, drewniany domek blisko basenu, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowlaka przy wcześniejszej rezerwacji.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Mapa Hotelu Excelsior

Opinie o Hotelu Excelsior

3.6
polecam

Hotel jak hotel :) Mila obsluga, czysto. Jedzenie dobre. Do plazy skrotem pare minut drogi. Blisko do imprezowego centrum. Pobyt: Lipiec 2011

POLECAM:
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
3.6

Excelsior - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj jednoosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj superior prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pok. dwuosobowy na wyzszych pietrach wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj superior prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pok. dwuosobowy na wyzszych pietrach wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
apt apartment
apt apartment
Apartament
Apartment,Balkon
STANDARD ROOM ECONOMY
Doppelzimmer,Sparpreis
Doppelzimmer Deluxe
Doppelz,Standard,Balkon
Doppelz,Balkon,Superior
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
ecr economy room
Single mit Kind Zimmer
Einzelz,Balkon,Standard
Pokój 1-osobowy
DOUBLE DELUXE ROOM
STANDARD APARTMENT
SINGLE STANDARD ROOM
sr standard room
sr standard room
sr standard room
srl standard room large
DOUBLE STANDARD ROOM
POKÓJ SUPERIOR

Excelsior - Możliwości wyżywienia:


Excelsior - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Excelsior? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00