cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
  • Hotel Aldemar Knossos Royal, Kreta
1 / 59
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
21.04 - 28.04
już od 2889 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.05 - 26.05
już od 2529 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Aldemar Knossos Royal
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Aldemar Knossos Royal
star 5

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Aldemar Knossos Royal:
4.8 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aldemar Knossos Royal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 maja 2019

Hotel Aldemar Knossos Royal w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Wymarzony na komfortowe rodzinne wczasy, lubiany za świetną atmosferę, należy do renomowanej greckiej grupy Aldemar Hotels, gwarantującej wysoki poziom świadczeń. Pięknie położony na rozległym terenie, w zadbanym ogrodzie, który dochodzi aż do plaży, przypomina śródziemnomorską wioskę z kameralną architekturą o pogodnej kolorystyce i ładnymi alejkami. Bardzo lubiany przez najmłodszych urlopowiczów za świetnie zorganizowane zajęcia i zabawy w miniklubie i specjalne dziecięce menu. Dla dorosłych przygotowano profesjonalny program animacji: w ciągu dnia zajęcia sportowe, wieczorem programy rozrywkowe. Bardzo dobry poziom formuły all inclusive, z wyjątkowo bogatymi i urozmaiconymi bufetami.

POŁOŻENIE:

ok. 2 km od centrum Hersonissos ze sklepami, restauracjami i dyskotekami; ok. 30 km od Agios Nikolaos; ok. 25 km od lotniska w Heraklionie, ok. 160 km od lotniska w Chanii; przystanek autobusowy przy hotelu.

PLAŻA:

bezpośrednio przy hotelu, hotelowa, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, miejscami kamieniste dno; bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, komfortowy, zbudowany w 1992 r., odnowiony w 2007 r.; 376 pokoi, rozległy kompleks jednopiętrowych budynków, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja; restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne menu dla dzieci, restauracje á la carte: Fontana Amorosa, Artemis, Ouzeri - śródziemnomorska, grecka, Aldy - dla dzieci, bufet; we wszystkich restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; pizzeria; bary - główny, przy basenie, snack bar; sala telewizyjna, kantor, minimarket, butik, sklep z pamiątkami, jubiler; centrum konferencyjne dla 710 osób; taras, ogród, za opłatą: room service, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 24 m², komfortowy, klimatyzowany (15.05-15.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; za opłatą minibar (na zamówienie); łóżeczko dla dziecka do dwóch lat gratis; balkon lub taras (stolik i krzesełka), na powitanie wino i woda; widok na ogród lub morze; widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), dwa pomieszczenia połączone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

dwa baseny, słona woda, gł. 0,9-3 m, zjeżdżalnia przy głównym basenie ok. 45 m długości, dwa brodziki dla dzieci (jeden ze słoną wodą), gł. do 0,6 m; przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; basen kryty, słodka woda; dwa korty tenisowe z oświetleniem oraz wypożyczalnią sprzętu (1 godz. bezpłatnie), tenis stołowy, minigolf, siłownia, sala gier; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat); amfiteatr, klub nocny (dostępny okresowo), animacje dla dorosłych i dzieci (kwiecień - październik): piłka wodna, gry, quizy, konkursy tańca zawodowego, wieczorne show, rzutki, siatkówka plażowa, lekcje gotowania, boccia; za opłatą - squash, bilard, sauna, sporty wodne; centrum Spa w hotelu Aldemar Royal Mare (sauna, jacuzzi, masaże, zabiegi na twarz i ciało).

PREMIUM ALL INCLUSIVE

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.45), kolacja (18.30-21.15) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie w snack barze (10.00-11.00); przekąski w wyznaczonych barach (15.30-16.30); napoje bezalkoholowe (woda, napoje chłodzące, soki, kawa, herbata) oraz napoje alkoholowe (lokalne piwo, wino, Metaxa, ouzo, Raki, koktajle i alkohole międzynarodowe - likiery, gin, wódka, rum, tequila, whisky) w wyznaczonych barach (10.30-24.00); raz podczas pobytu (wymagana rezerwacja): kolacja w restauracji greckiej, kolacja w restauracji Fontana, lunch w formie bufetu w restauracji przy plaży; wymagane noszenie opasek premium all inclusive.

KONTAKT:

00302106288400, www.aldemarhotels.com, www.aldemarknossosroyal.gr

GRATIS:

Wi-Fiserwis plażowy


Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Kreta Obiekt, który jest doskonale zlokalizowany tuż przy piaszczystej plaży pozwalającej rozkoszować się słońcem i szumem fal. Amatorzy sportów wodnych również będą usatysfakcjonowani. Hotel oferuje baseny, kilka restauracji gdzie będzie można skosztować lokalnych specjałów. Dzieci mogą podczas szaleństwo na powietrzu zostać pod opieką profesjonalnych animatorów i opiekunów.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

1992 r. Odnowiony w 2008 r. Na terenie hotelu znajdują się restauracje, bary, room service (płatny), pralnia (płatna), 2 sale konferencyjne, 2 baseny odkryte (jeden z wodą morską), basen kryty. Urozmaicony program animacyjny oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

internet

Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

Przy hotelu, wydzielona część plaży publicznej, żwirowo-kamienista. Parasole, leżaki, ręczniki plażowe - bezpłatne. Restauracja na plaży (otwarta od 15.05 do 30.09).

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację centralną (bezpłatna), TV, telefon, sejf (bezpłatny), mini bar (płatny), lodówkę, łazienkę (WC, suszarka, prysznic lub wanna), balkon lub taras. Typy pokoi: w bungalowach: pokoje standardowe bungalow dla max 3 os. , pokoje standardowe bungalow Vip dla max 3 os. (mini bar bezpłatny, zestaw do parzenia kawy i herbaty, dostęp do współdzielonego basenu) , pokoje rodzinne dla max 4 os. (2 pokoje połączone drzwiami, zestaw do parzenia kawy i herbaty)

Wyżywienie

restauracja główna, 2 restauracje a' la carte, restauracja na plaży, restauracja serwująca śniadania - tylko dla Gości zakwaterowanych w willach, kawiarenka, 5 barów (m.in. bar z przekąskami, bar przy basenie) Restauracja na plaży (obiad w godz. 12:30-15:30) - jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.

śniadanie

Formuła zawiera: śniadanie amerykańskie (07:30-10:00) w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera: śniadanie amerykańskie (07:30-10:00), obiadokolacja (18:30-21:15) w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (11:00-00:00) Formuła zawiera: śniadanie kontynentalne (07:00-07:30), śniadanie amerykańskie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:45), kolacja ( 18:30-21:15) w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie kontynentalne (10:00-11:15) w barze z przekąskami, przekąski i lody (12:30-15:30, 15:30-16:30) w wyznaczonych barach, podwieczorek (11:15-12:30, 16:30-17:30) w wyznaczonych barach, wybrane lokalne i importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: wysokojakościowych alkoholi, szampana, koniaku, świeżo wyciskanych soków owocowych, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych Restauracje a la carte - wymagana rezerwacja. Fontana Amorosa, Artemis Taverna - jedna wizyta w trakcie pobytu gratis

z myślą o dzieciach

mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, 2 brodziki , plac zabaw menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, opiekunka (płatna), możliwość wypożyczenia wózka(bezpłatnie i w miarę dostępności), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, aerobik, tenis stołowy, mini golf , 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, animacje, dyskoteka

płatne

centrum SPA i talasoterapii, sauna, masaż(w hotelu Royal Mare), salon piękności, squash, rakiety i piłki do tenisa, lekcje tenisa, bilard, sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

30.08.2017 11:43

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Itaka Gala

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Wymarzony na komfortowe rodzinne wczasy, lubiany za świetną atmosferę, należy do renomowanej greckiej grupy Aldemar Hotels, gwarantującej wysoki poziom świadczeń. Pięknie położony na rozległym terenie, w zadbanym ogrodzie, który dochodzi aż do plaży, przypomina śródziemnomorską wioskę z architekturą o pogodnej kolorystyce i ładnymi alejkami. Bardzo lubiany przez najmłodszych urlopowiczów za świetnie zorganizowane zajęcia i zabawy w miniklubie i specjalne dziecięce menu. Dla dorosłych przygotowano profesjonalny program animacji: w ciągu dnia zajęcia sportowe, wieczorem programy rozrywkowe. Bardzo dobry poziom formuły all inclusive, z wyjątkowo bogatymi i urozmaiconymi bufetami.

POŁOŻENIE:

ok. 2 km od centrum Hersonissos ze sklepami, restauracjami i dyskotekami; ok. 30 km od Agios Nikolaos; ok. 25 km od portu lotniczego w Heraklionie, ok. 170 km od portu lotniczego w Chanii; przystanek autobusowy przy hotelu.

PLAŻA:

bezpośrednio przy hotelu, hotelowa, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, miejscami kamieniste dno; bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; przy plaży zjeżdżalnia o długości 45 m.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, komfortowy, zbudowany w 1991 r., odnowiony w 2007 r.; 346 pokoi, rozległy kompleks jednopiętrowych budynków, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja; restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne menu dla dzieci, restauracje á la carte: Fontana Amorosa, Artemis, Ouzeri - kuchnia włoska, śródziemnomorska, grecka, Aldy - dla dzieci, bufet; we wszystkich restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; pizzeria; bary - główny, przy basenie, snack bar; winiarnia Cellar; sala telewizyjna, kantor, minimarket, butik, sklep z pamiątkami, jubiler; centrum konferencyjne dla 900 osób; taras, ogród, za opłatą: internet bezprzewodowy, room-service, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy

: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 24 m², komfortowy, klimatyzowany (15.05-15.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; za opłatą: łącze internetowe, minibar (na zamówienie); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do dwóch lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka), na powitanie wino i woda; widok na morze na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

dwa baseny, słona woda, gł. 0,9-3 m, dwa brodziki dla dzieci, gł. do 0,6 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; basen kryty, słodka woda; dwa korty tenisowe z oświetleniem oraz wypożyczalnią sprzętu (1 godz. bezpłatnie), tenis stołowy, minigolf, siłownia, sala gier; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat); amfiteatr, klub nocny (czerwiec - wrzesień, raz na tydzień), animacje dla dorosłych i dzieci (kwiecień - październik): piłka wodna, gry, quizy, konkursy tańca zawodowego, wieczorne show; za opłatą: squash, bilard, sauna, sporty wodne; centrum Spa w hotelu Aldemar Royal Mare (sauna, jacuzzi, masaże, zabiegi na twarz i ciało).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie w snack barze (10.00-11.00); przekąski w wyznaczonym barze (16.00-18.00); napoje bezalkoholowe (woda, napoje chłodzące, soki, kawa, herbata) oraz napoje alkoholowe (lokalne piwo, wino, brandy, Metaxa, ouzo, rakija, koktajle i alkohole międzynarodowe - likiery, gin, wódka, rum, tequila, whisky) w wyznaczonych barach (11.00-24.00); raz podczas pobytu (wymagana rezerwacja) kolacja w restauracji greckiej; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2106288400; www.aldemarhotels.com

W CENIE:

vip treatment dla nowożeńców


Rainbow

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Rozległy kompleks położony ok. 2 km od najbardziej rozrywkowego kurortu na wschodnim wybrzeżu - Hersonissos. Odległość od lotniska w Heraklionie ok. 23km. Do międzynarodowego lotniska w Chanii ok. 170 km. Przy hotelu znajduje się przystanek autobusowy, z którego można dojechać do oddalonego o ok. 25 km Heraklionu.
UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży. Leżaki, parasole bezpłatnie, ręczniki plażowe - depozyt.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 - godz., klimatyzowana restauracja główna, restauracje a'la carte (Taverna Artemis, Fontana Amorosa), 2 bary - główny i przy basenie, snack bar, 2 zewnętrzne baseny i 1 basen wewnętrzny, 2 brodziki dla dzieci ( w tym jeden ze słodką wodą), zjeżdżalnia. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie - bezpłatne. Oprócz tego do dyspozycji gości: mini market, butik, fryzjer, sklep z biżuterią, plac zabaw dla dzieci. Hotelowe centrum SPA oferuje szeroki wybór zabiegów pielęgnacyjnych (dodatkowo płatne).
Pokoje:

413 eleganckich pokoi różnego rodzaju. Dla naszych Klientów przygotowaliśmy:
-Pokoje standardowe z widokiem na ogród (pow. ok 24m2, dla maksymalnie 2 osób oraz jedną dostawką),
-Pokoje standardowe z widokiem na morze (pow. ok 19-24m2, dla maksymalnie 2 osób),
-Pokoje rodzinne z widokiem na ogród (pow. ok 35-39m2, z pokojem dziennym i sypialnią, dla maksymalnie 2 osób oraz dwiema dostawkami).
Każdy pokój wyposażony wklimatyzację (działająca od połowy maja do połowy września), łazienkę (suszarka do włosów, wc), zestaw do robienia kawy i herbaty, balkon lub taras (meble ogrodowe), TV-sat, telefon, lodówka, sejf. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - bezpłatnie.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07:30-10:00), lunche (12:30-15:30) i kolacje (18:30-21:15) w formie bufetu w restauracji głównej. Dodatkowo, późne śniadania kontynentalne w snack barze (10:00-11:15). 1 x w tygodniu możliwość kolacji w restauracji a la carte Taverna Artemis (19:00-22:00, wymagana rezerwacja), przekąski (12:30-15:30). Napoje bezalkoholowe oraz lokalne i międzynarodowe alkohole - raki, ouzo, brandy gin, wódka, rum, tequila, whiskey serwowane w barze głównym (10:30-24:00), w barze przy basenie (10:30-17:30) lub w barze Manitari (10:30-17:30, w wysokim sezonie do 23:30).
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi program animacyjny oraz sportowy dla dzieci i dorosłych, obejmujący wieczorne show, gry, zabawy i pokazy. Bezpłatnie: 2 korty tenisowe (wymagana rezerwacja), siłownia, mini klub dla dzieci, piłka wodna, siatkówka plażowa, tenis stołowy, mini golf. Dodatkowo płatne: sauna, bilard, sala gier, nurkowanie, squash, SPA.
Internet:

W częściach ogólnodostępnych oraz w pokojach internet Wi-Fi - bezpłatny.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Wrocławia, Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Inne
Kreta - informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii
Wycieczki lokalne
NAJPIĘKNIEJSZA Z PIĘKNYCH - SANTORINI - cena ok. 140 EUR.
Magiczna wyspa, uważana przez wielu za najbardziej malowniczą z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych plażach. Dla chętnych możliwość udziału w rejsie do czynnego wulkanu z opcją kąpieli (płatne na miejscu). Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie najpiękniejszej greckiej wyspy. Dodatkowo płatne: * transfer do i z portu w Heraklionie koszt 12-16 eu w zależności od hotelu.
ŚLADAMI ZAGINIONEJ CYWILIZACJI ORAZ WENECKI HERAKLION - cena ok. 42 EUR.
To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety nieznanej kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie pozostałości Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji. Potem obejrzą Państwo show, w czasie którego przeplatać będą się animacje komputerowe z grą aktorów. W czasie show przewidziany poczęstunek w stylu minojskim (w cenie). Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, ulica handlowa, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego. Dodatkowo płatne: wstęp do Knossos 15 euro/os, 6 euro park tematyczny z poczęstunkiem minojskim.
WYSPA TRĘDOWATYCH - SPINALONGA - cena ok. 60 EUR.
Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są pozostałości weneckich fortyfikacji, zachowanych w dobrym stanie aż do dziś. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę półwyspu Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla (w cenie). Kolejnym punktem programu będzie jedno z najpiękniejszych miasteczek na Krecie - Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy urzekającego jeziora w centrum miasta. Dodatkowo płatne: 8 euro - wstęp do twierdzy.
WATERPARK ANAPOLIS - cena ok. 35 EUR.
Świetna zabawa dla calej rodzinny w największym w okolicy wodnym parku rozrywki. Liczne zjeżdzalnie oraz baseny gwarantują kilka godzin świetnej zabawy dla każdego. W cenie wstęp do parku wodnego oraz transport w obie strony. Szkoda przegapić.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

NAJPIĘKNIEJSZA Z PIĘKNYCH - SANTORINI - cena ok. 140 EUR.
Magiczna wyspa, uważana przez wielu za najbardziej malowniczą z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych plażach. Dla chętnych możliwość udziału w rejsie do czynnego wulkanu z opcją kąpieli (płatne na miejscu). Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie najpiękniejszej greckiej wyspy. Dodatkowo płatne: * transfer do i z portu w Heraklionie koszt 12-16 eu w zależności od hotelu.
ŚLADAMI ZAGINIONEJ CYWILIZACJI ORAZ WENECKI HERAKLION - cena ok. 42 EUR.
To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety nieznanej kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie pozostałości Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji. Potem obejrzą Państwo show, w czasie którego przeplatać będą się animacje komputerowe z grą aktorów. W czasie show przewidziany poczęstunek w stylu minojskim (w cenie). Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, ulica handlowa, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego. Dodatkowo płatne: wstęp do Knossos 15 euro/os, 6 euro park tematyczny z poczęstunkiem minojskim.
WYSPA TRĘDOWATYCH - SPINALONGA - cena ok. 60 EUR.
Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są pozostałości weneckich fortyfikacji, zachowanych w dobrym stanie aż do dziś. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę półwyspu Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla (w cenie). Kolejnym punktem programu będzie jedno z najpiękniejszych miasteczek na Krecie - Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy urzekającego jeziora w centrum miasta. Dodatkowo płatne: 8 euro - wstęp do twierdzy.
WATERPARK ANAPOLIS - cena ok. 35 EUR.
Świetna zabawa dla calej rodzinny w największym w okolicy wodnym parku rozrywki. Liczne zjeżdzalnie oraz baseny gwarantują kilka godzin świetnej zabawy dla każdego. W cenie wstęp do parku wodnego oraz transport w obie strony. Szkoda przegapić.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
Inne

Kreta - informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta - Heraklion

Opis

* na rodzinny wypoczynek

* przy plaży

* animacje

Opis

Hotel składa się z piętrowych budynków, wybudowanych w tradycyjnym, kreteńskim stylu. Eleganckie, komfortowe pokoje z niepowtarzalnym widokiem na morze, przytulna atmosfera greckiej wioski. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje. Wybierany również na aktywny wypoczynek.


• piętrowe bungalowy
• restauracje
• bary
• 2 baseny zewnętrzne z wodą morską, kryty basen ze słodką wodą, 7 prywatnych basenów dla gości willi (woda morska), 2 baseny dla gości VIP rooms, z dzielonym basenem
• sala konferencyjna
• SPA (w hotelu Aldemar Royal Mare, płatne)
• darmowe Wi-Fi w ogólnodostępnych miejscach
• mini market, butik
• otwarty w 1992 r., odnowiony w 2008 r.


Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

Polozenie

• wyspa Kreta
• miejscowości Anisaras 
• 23 km od lotniska w Heraklionie
• 2 km od miasta Hersonissos
• 25 km od miasta Heraklion
• 40 km od miasta Agios Nikolaos

Plaza

• prywatna
• bezpośrednio przy hotelu
• piaszczysto-żwirowa
• leżaki i parasole bezpłatnie
• ręczniki plażowe bezpłatnie
• ratownicy, prysznic, kabiny

Wyzywienie

Śniadanie Obiadokolacja All Inclusive Premium

Pokoje

373 pokoje i 40 willi: Double Room SV (~20 m), Double Room GV (~25 m),  Family Room (~35-40 m), Double VIP Sea Front (~19-24 m).

 

W pokojach: klimatyzacja (darmowa 15/05-15/09 minimum), TV SAT, telefon, lodówka, sejf (bezpłatnie), bezpłatne Wi-Fi (200 MB dziennie), łazienka z wanną, suszarka do włosów, kosmetyki (mydło, szampon, żel pod prysznic, pilnik, czepek, zestaw do szycia), kapcie, balkon lub taras. 

 

Double Room SV: widok na morze. 2 pojedyncze łóżka.

 

Double Room GV: widok na ogród. Sypialnia, sypialnia/salon, 2 łóżka pojedyncze i dodatkowo rozkłądany fotel, łazienka.

 

Family Room: widok na ogród. Sypialnia, sypialnia / salon, dwa pojedyncze łóżka dla dzieci (90 * 200) i dwa pojedyncze łóżka, stojące obok sypialni, łazienka.

 

Double VIP Room Sea Front: położone parterze i pierwszym piętrze. 2 pojedyncze łóżka, łazienka.

 

W pokojach VIP dodatkowo: VIP-kosmetyki (mydło, szampon, żel pod prysznic, balsam do ciała, odżywka do włosów, pilnik, czepek kąpielowy, zestaw do szycia, patyczki higieniczne), szlafroki, kapcie, ręczniki plażowe. Na powitanie: mini bar z napojami bezalkoholowymi. Codziennie popołudniowa kawa, herbata, woda mineralna, wieczorne sprzątanie pokoju. Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli co 3 dni.

 

40 willi. Wille klasy Deluxe w kompleksie hotelowym Aldemar KNOSSOS Villas.
3 Junior Villas (~45 m), 3 Knossos Villas (~60 m), 9 Knossos Maisonettes (~72 m), Royal Maisonettes (~115 m), 2 Royal Villas (~129 m), Imperial Villa Evropi (~235 m), Imperial Villa Phaidra (~227 m), Villa Ariadne (~468 m).

 

W willach: klimatyzacja, podwójne lub pojedyncze łóżka, balkon/taras, dwuosobowa kanapa, Vip zestaw kosmtyków, szlafroki, kapcie, ręczniki plażowe, TV SAT, telefon, internet, sejf, lodówka, kawa i herbata. Usługi w willach: transfer (na życzenie - za dopłatą), helikopter (na życzenie - za dopłatą), personal service, prasa codzienna (na życzenie), plaża, usługi sekretarza (na życzenie - za dopłatą), bezpłatne Lobster Night (nie dotyczy Junior, Knosso Suite & Maisonette -raz podczas pobytu), późny wyjazd (w miarę dostępności miejsc). Zestaw powitalny Imperial Villas: francuski szampan, wino, kanapki, słodycze, owoce, woda.

 

Junior Villas: wspólny basen dla wszystkich. 1 sypialnia/salon, łazienka z jacuzzi.

 

Knossos Villas : wspólny basen dla wszystkich. 1 sypialnia, salon/jadalnia.

 

Knossos Maisonette: wspólny basen dla wszystkich. 2 poziomy. Na dole: salon/jadalnia/gabinet i łazienka z prysznicem. Na górze: 1 sypialnia, łazienka z jacuzzi.

 

Royal Maisonette: wspólny basen dla wszystkich, widok na morze. Na dole: salon/jadalnia/gabinet i łazienka z prysznicem. Na górze: 1 sypialnia, łazienka z jacuzzi i kabiną prysznicową. Prywatna część na plaży z indywidualnym Gazebo (namiot). Ekspres do kawy.

 

Royal Suite: wspólny basen dla wszystkich. 2 sypialnie, 2 łazienki (1 z wanną z prysznicem, z jacuzzi), salon/jadalnia/gabinet z kominkiem, WC, ekspres do kawy. Prywatna część na plaży z indywidualnym Gazebo (namiot).

 

Villa Ariadne Sea Front Private Pool: kompleks składający się z 2 Royal Suites, 2 Knossos Suites i 2 Junior Suites. Prywatny basen (270 m), otwarty teren (300 m), 3 prywatne naioty na plaży. Możliwe zakwaterowanie: 6 osób dorosłych.

 

Imperial Villa Evropi: prywatny basen (270 m), otwarty teren (400 m), 2 sypialnie (jedna z kominkiem i biurkiem), 2 łazienki (1 z wanną z jacuzzi), salon/jadalnia/gabinet z kominkiem, kino domowe, garderoba, mini-bar (bezpłatnie), ekspres do kawy, sala fitness z widokiem na morze, sauna, hydromasaż, prywata część plaży z namiotem i obsługą.

 

Imperial Villa Phaidra: otwarty teren (200 m), prywatny odkryty basen, 3 sypialnie, 3 łazienki (jedna z jacuzzi), salon/jadalnia/gabinet z kominkiem, mini-bar (bezpłatnie), ekspres do kawy, kino domowe, sauna, sprzęt do ćwiczeń, prywata część plaży z namiotem i obsługą.

Sport

Sport i rozrywka:
• centrum fitness
• SPA (płatne)
• siatkówka plażowa
• squash
• tenis (2 korty tenisowe, lekcje tenisa, 7 kortów w Aldemar Royal Mare, tenis wieczorem na oświetlonym terenie)
• tenis stołowy
• animacje wieczorne
• dyskoteka
• bilard
• sporty wodne na plaży (płatne)

Dla dzieci:
• 2 brodziki
• menu - mini bufet podczas kolacji i w mini klubie
• mini klub (4-12 lat)
• zjeżdżalnie (45 m)
• opiekunka (na zapytanie, płatna)
• wózek (na zapytanie)

O wyzywieniu

Premium All Inclusive 2018


ŚNIADANIE
??????????? ????????
Wczesne śniadanie: po wcześniejszym zamówieniu. Śniadanie kontynentalne 07:00 - 07:30 
07:30 - 10:00 Śniadanie w formie amerykańskiego bufetu
Snack-bar 10:00 - 11:15 Późne kontynentalne śniadanie
LUNCH 
Restauracja na plaży - Samoobsługa - Szwedzki stół 15/05 - 30/09 (po wcześniejszej rezerwacji, 1 raz podczas pobytu (minimum 4 dni) 12:30-15:30 Sałatki, sosy, gorące i zimne przekąski, dania główne, wybór deserów, lodów i świeżych owoców. Napoje wliczone w cenę: woda, kieliszek wina, piwo, napoje bezalkoholowe, soki.

Centralna restauracja - (szwedzki stół) 12:30 - 14:45 Sałatki, sosy, gorące i zimne przekąski, dania główne, wybór deserów, lodów i świeżych owoców. Napoje wliczone w cenę: woda, kieliszek wina, piwo, napoje bezalkoholowe, soki.

Snack-bar (samoobsługa) 12:30 - 15:30 Sałatki, sosy, dania gorące, wybór deserów, lody, świeże owoce. Napoje wliczone w cenę: woda, kieliszek wina, piwo, napoje bezalkoholowe, soki.

 
KOLACJA
Centralna restauracja (szwedzki stół); wieczory tematyczne dwa razy w tygodniu - 18:30-21:15. Sałatki, sosy, gorące i zimne przekąski, dania główne, pokazy gotowania, wybór deserów, lodów i świeżych sezonowych owoców. Napoje wliczone w cenę: woda, lokalne wino, piwo, napoje bezalkoholowe, soki.

Tawerna Artemis (po wcześniejszej umówieniu, raz podczas pobytu (minimum 4 dni) - 19:00-22:00 Set-menu (obsługa) Napoje wliczone w cenę: woda, lokalne wino, greckie piwo, napoje bezalkoholowe, soki, kawa, herbata, (obsługa).

Kolacja przy świecach, po wcześniejszej rezerwacji, raz podczas pobytu (minimum 4 dni). 15/05-30/09 19:00-22:00 Menu z 4 dań (obsługa) Napoje wliczone w cenę: woda, lokalne wino, greckie piwo, napoje bezalkoholowe, soki (obsługa).

BARY
BAR MANITARI 10:30 - 17:30 & 10:30 - 23:30 (15/06-15/09) Napoje wliczone: kawa filtrowana, espresso i cappuccino, kawa rozpuszczalna, woda, napoje bezalkoholowe, herbata, kieliszek wina, piwo beczkowe, soki, Metaxa, ouzo, raki, importowane napoje alkoholowe. Wybór lodów i granity (2 rodzaje). Nie są wliczone: marki premium, szampan i koniak.

Kawa (11:15 - 12:30 i 16:30 - 17:30). Kawa filtrowana, espresso i cappuccino, kawa rozpuszczalna, kawa grecka (turecka), woda, napoje bezalkoholowe, herbata, soki, wybór słodyczy (samoobsługa).

Snack Time (15:30 - 16:30) Wybór przekąsek (samoobsługa)

 
SNACK BAR 10:00 - 17:30. Napoje wliczone w cenę: woda, napoje bezalkoholowe, piwo z beczki, kieliszek wina, soki.

Coffee Time (11:15 - 12:30 & 16:30 - 17:30) Kawa filtrowana, espresso i cappuccino, kawa rozpuszczalna, kawa grecka (turecka), woda, napoje bezalkoholowe, herbata, soki, wybór słodyczy (samoobsługa).
Snack Time (15:30 - 16:30) Wybór przekąsek (samoobsługa)


BAR PRZY BASENIE 10:30 - 17:30 Napoje wliczone: kawa filtrowana, espresso i cappuccino, kawa rozpuszczalna, woda, napoje bezalkoholowe, herbata, kieliszek wina, piwo beczkowe, soki, Metaxa, ouzo, raki, importowane napoje alkoholowe. Wybór lodów i granity (2 rodzaje). Nie są wliczone: marki premium, szampan i koniak.

Coffee Time (11:15 - 12:30 & 16:30 - 17:30) Kawa filtrowana, espresso i cappuccino, kawa rozpuszczalna, kawa grecka (turecka), woda, napoje bezalkoholowe, herbata, soki, wybór słodyczy (samoobsługa).

GŁÓWNY BAR 18:00 - 00:00 Napoje wliczone: kawa filtrowana, espresso i cappuccino, kawa rozpuszczalna, woda, napoje bezalkoholowe, herbata, kieliszek wina, piwo beczkowe, soki, Metaxa, ouzo, raki, importowane napoje alkoholowe. Nie są wliczone: marki premium, szampan i koniak.

KAWIARNIA KAFENIO 17:30 - 22:30 (15/05-30/09): Ouzo, raki, wino, piwo, woda, napoje bezalkoholowe, herbata, kawa grecka (turecka), Metaxa, importowane i lokalne napoje

OTWARTA DYSKOTEKA (czerwiec-wrzesień) 22:30 - 00:00 czasami odbywa się przy głównym barze

BEACH PARTY 21:00 - 00:00 (czerwiec-wrzesień) co tydzień, napoje wliczone zgodnie z menu

Imprezy specjalne za dodatkową opłatą

ANIMACJA-IMPREZY SPORTOWE  Dla gości w All Inclusive: w centrum sportów wodnych usługi takie jak kajakarstwo, katamaran, windsurfing są darmowe TYLKO dla właścicieli odpowiednich certyfikatów (po wcześniejszej rezerwacji (w zależności od warunków pogodowych).

UWAGI
Niektóre części hotelu mogą pracować okresowo (w zależności od warunków pogodowych)

Soki w kartonach

Lokalne napoje alkoholowe: raki, ouzo, brandy

Lokalne i importowane napoje alkoholowe (z wyjątkiem szampana): likiery, gin, wódka, rum, tequila, whisky, wino musujące.

Wszystkie napoje są wymienione w menu każdego działu

Każdy gość może wziąć 2 drinki na raz

Dla bezpieczeństwa napoje w basenach i na plaży powinny być w plastikowych szklankach

Nieletni (poniżej 18 lat) nie mogą spożywać alkoholu

Nie wolno wynosić jedzenia i napojów z części gastronomicznych hotelu

Palenie jest zabronione w restauracjach, barach i miejscach publicznych

Dress code: Prosimy o odpowiedni ubiór podczas odwiedzania wszystkich restauracji, barów i nocnych klubów w ciągu dnia i wieczorem (szorty, stroje kąpielowe, ubrania bez rękawów nie są dozwolone)

Obowiązkowo należy nosić i okazywać bransoletki All inclusive. Bransoletkę należy zwrócić do recepcji przy wyjeździe. W przypadku utraty bransoletki należy natychmiast poinformować recepcję,w celu wydania nowej.

Wi-Fi jest bezpłatne (premium Wi-Fi - za dodatkową opłatą).

!!! Administracja hotelu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w programie bez wcześniejszego powiadomienia.


All Inclusive Dine Around 2018

ŚNIADANIE
Restauracja Villas 08:00-11:00 (bufet amerykański)
Room service 07:30-12:00
Alternatywa:    
Wczesne śniadanie po uprzednim zamówieniu - kontynentalne 07:00 - 07:30 (główna restauracja)    
Bufet amerykański 07:30 - 10:00    (główna restauracja)
Snack-bar 10:00-11:15 - późne śniadanie kontynentalne
LUNCH
Restauracja nad morzem a la carte 12:00-17:30 Napoje wliczone: woda, lokalne wino, greckie piwo, napoje bezalkoholowe, soki (obsługa)

Alternatywa:

Główna restauracja (bufet) 12:30 - 14:30 Sałatki, zimne i gorące przekąski, dania główne, desery, lody, owoce sezonowe. Napoje wliczone: woda, lokalne wino, greckie piwo, napoje bezalkoholowe, soki (obsługa)

Snack-bar (samoobsługa) 12:30 - 15:30 Sałatki, zimne i gorące przekąski, dania główne, desery, lody, owoce sezonowe. Napoje wliczone: woda, lokalne wino, greckie piwo, napoje bezalkoholowe, soki (obsługa)

KOLACJA
Tawerna a la carte Artemis 19:00 - 23:30. Menu a la carte. Napoje wliczone: woda, lokalne wino, greckie piwo, napoje bezalkoholowe, soki, kawa, herbata (obsługa)

Fontana Amorosa 19:00 - 23:30 Menu a la carte. Napoje wliczone: wino butelkowane, piwo butelkowe, woda, napoje bezalkoholowe, soki owocowe, brandy, ouzo, raki (obsługa)

Główna restauracja (bufet, 2 wieczory tematyczne w tygodniu) 18:30-21:15 Sałatki, zimne i gorące przekąski, dania główne, desery, lody, owoce sezonowe. Napoje wliczone: woda, lokalne wino, greckie piwo, napoje bezalkoholowe, soki (obsługa)

BARY
MANITARI BAR  10:30 - 17:30 ? 10:30 - 23:30 (15/06-15/09) 
Kawa filtrowana, espresso i cappuccino, kawa rozpuszczalna, woda, napoje bezalkoholowe, herbata, kieliszek wina, piwo beczkowe, soki, Metaxa, ouzo, raki, importowane napoje alkoholowe. Nie są wliczone: marki premium, szampan i koniak.

Coffee Time (11:15 - 12:30 & 16:30 - 17:30) Kawa filtrowana, espresso i cappuccino, kawa rozpuszczalna, woda, ciastka (samoobsługa).
Przekąski - Snack Time (15:30 - 16:30) Samoobsługa. 

SNACK BAR  10:00 - 17:30 
Coffee Time (11:15 - 12:30 & 16:30 - 17:30) Kawa filtrowana, espresso i cappuccino, kawa rozpuszczalna, woda, ciastka (samoobsługa).
Przekąski - Snack Time (15:30 - 16:30) Przekąski i lody. Samoobsługa. 


POOL BAR  10:30 - 17:30
Kawa filtrowana, espresso i cappuccino, kawa rozpuszczalna, woda, napoje bezalkoholowe, herbata, wino z beczki i piwo, soki owocowe, metaxa, ouzo, raki, imporotowane napoje alkoholowe. Marki premium, koniak i szampan nie są wliczone.
Coffee Time (11:15 - 12:30 & 16:30 - 17:30) Kawa filtrowana, espresso i cappuccino, kawa rozpuszczalna, woda, ciastka (samoobsługa).

Bar główny 18:00 - 00:00 kawa filtrowana, espresso, cappuccino, kawa rozpuszczalna, woda, napoje bezalkoholowe, herbata, kieliszek wina, piwo beczkowe, soki, brandy, ouzo, raki, importowane napoje alkoholowe. (Szampan i koniak nie są wliczone w cenę), lody i granity - 2 rodzaje. Marki premium, koniak i szampan nie są wliczone.

Kafenio 17:30-22:30 (15/05-30/09) Ouzo, raki, piwo, wino, lekkie drinki, herbata, grecka kawa, Metaxa, zagraniczne i lokalne napoje alkoholowe.
OPEN DISCO 22:30 - 00:00 (czerwiec-wrzesień) obok głównego baru
BEACH PARTY 21:00 - 00:00 (czerwiec-wrzesień) co tydzień (wybrane napoje)
Wieczory specjalne za dopłatą

UWAGI 
Niektóre części hotelu mogą pracować okresowo (w zależności od warunków pogodowych)

Określone godziny pracy mogą ulec zmianie

Lokalne napoje alkoholowe: raki, ouzo i brandy

Importowane napoje alkoholowe (z wyjątkiem szampana): alkohol, gin, wódka, rum, tequila i whisky

Wszystkie napoje są wymienione w menu każdego działu

Każdy gość może wziąć 2 drinki przy jednym zamówieniu

Nieletnim (poniżej 18 lat) alkohol nie jest podawany

Nie należy spożywać jedzenia i napojów poza gastronomicznymi częściami hotelu

Palenie jest zabronione w restauracjach, barach i innych miejscach publicznych

Dress Code: Szorty, stroje kąpielowe, t-shirty, odzież bez rękawów nie są dozwolone podczas kolacji

Obowiązkowo należy nosić i okazywać bransoletkę all-inclusive. Bransoletkę należy zwrócić do recepcji w dniu wyjazdu. W przypadku zgubienia bransoletki, należy poinformować recepcję, w celu wydania nowej (za dodatkową opłatą)

Wszystkie pozostałe usługi są szczegółowo omówione w opisie hotelu

!!! Podane informacje mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia

Odleglosc od morza

0 m


Grecos Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

*****

REGION

Grecja/Kreta/Hersonissos

All Inclusive Premium

Warto podkreślić

- Renomowana sieć hoteli Aldemar Resorts - 45-metrowa zjeżdżalnia wodna - Bogaty program All Inclusive - Wyśmienita Kuchnia - Rozrywkowe Hersonissos ok. 2km

Okiem Grecosa

Wysokiej klasy kompleks hotelowy z bogatą infrastrukturą, położony na rozległym terenie w pięknym ogrodzie. Bogaty program animacji dla dzieci oraz zajęcia sportowe i programy rozrywkowe dla dorosłych sprawiają, że jest to hotel idealny na rodzinne wakacje. Rozszerzona formuła All Inclusive oraz ciekawy wystrój sprawiają, że jest to hotel, który spełnia oczekiwania najbardziej wymagających klientów.

Położenie

• bezpośrednio przy morzu • Hersonissos ok. 2 km • przystanek autobusowy przy hotelu • lotnisko w Heraklionie ok. 23 km

Plaża

• piaszczysto-żwirowa • łagodne wejście do wody • leżaki i parasole (bezpłatnie) • ręczniki (depozyt) • ratownik • oznaczona Błękitną Flagą

Hotel

• kompleks 1-piętrowych budynków • recepcja (24 h) z lobby • 4 restauracje • 4 bary m.in. w lobby, przy basenie • Wi-Fi na terenie całego hotelu (200Mb/dzień/urządzenie) • 413 pokoi • kategoria lokalna 5*

Pokoje

Standard • 2-os. (ok. 24 m2), możliwość 1 dostawki • klimatyzacja centralna (bezpłatnie, 15.05-15.09) • Wi-Fi (200Mb/dzień/urządzenie), TV-SAT, • telefon • zestaw do kawy i herbaty • lodówka • sejf • łazienka - wanna/prysznic, suszarka • balkon lub taras

Wyżywienie

• All Inclusive Premium • strój formalny do kolacji All Inclusive Premium • śniadanie, lunch, kolacja - bufet • napoje w ramach Al w wyznaczonych barach do 24:00 • lokalne i wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe (likier, gin, wódka, tequila, whiskey, wino, raki, ouzo, brandy, piwo, metaxa) • przekąski, sałatki, desery, lody, owoce (12:30-15:30) • przekąski, lody (15:30-16:30) • kawa filtrowana, espresso, cappuccino, kawa grecka, soki owocowe, herbata, ciasto (11:15-12:30, 16:30-17:30) • restauracja na plaży (1 raz/pobyt/rezerwacja, 15.05-30.09) • restauracja a la carte (1 raz/pobyt/rezerwacja)

Sport i rozrywka

Bezpłatnie • 2 baseny ze słoną wodą • kryty basen ze słodką wodą • leżaki i parasole przy basenie • 45-metrowa zjeżdżalnia wodna • 2 korty tenisowe, sprzęt oraz oświetlenie (odpłatnie) • mini golf, tenis stołowy • pokój gier • lekcje gotowania • water polo, siatkówka plażowa • kajaki, rowery wodne • windsurfing (tylko dla osób z certyfikatem) • dyskoteka (22:30-.../okazjonalnie, czerwiec-wrzesień) • Beach Party (21:00-24:00/ 1raz/tydz, czerwiec-wrzesień) Odpłatnie • bilard • pokój gier • sauna • sporty wodne na plaży, centrum nurkowe • squash kort • jazda konna (22km od hotelu) • pole golfowe (7km od hotelu) • Crete Aquaraium (10km od hotelu)

Dla dzieci

• 2 baseny dla dzieci (słodka i słona woda) • miniklub (4-12lat) • opiekunka dla dzieci (odpłatnie) • elektroniczna niania • wózek dla dziecka (na zapytanie) • menu dla dzieci • mini-disco • plac zabaw • krzesełka w restauracji

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Heraklion - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Mapa Hotelu Aldemar Knossos Royal
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km

Opinie o Hotelu Aldemar Knossos Royal

5.0
zdecydowanie polecam

Aldemar Knossos Royal jest super!! duży i przestronny teren, dużo zieleni, pokoje na parterze lub 1 piętrze. pokój mieliśmy na parterze bo tutaj są kwaterowane 2 os. + dostawka. pokój bardzo ładny- elegancki, czysty. cały teren jest bardzo przyjemny, dużo alejek, więc można z dzieckiem pospacerować. poza tym dla dzieci jest mini klub, różne zajęcia w ciągu dnia. bardzo polecamy!! super wypoczynek na Krecie.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.6
zdecydowanie polecam

Przyjemny hotel w niewielkim oddaleniu od centrum Bodrum. Nowoczesny, dużo udogodnień, super baseny, animacje dla dzieci i dorosłych prze cały dzień. Jedzenie przepyszne, bezkonkurencyjne, a jestem dość wybredny... Pokoje również ładne, ze świetnymi widokami. Brak typowej plaży, zamiast tego jest pomost z leżakami i drabinki na głębszą wodę. Cena może i odstrasza ale warto tyle zapłacić i mieć naprawdę mega wakacje. Pozdrawiam, Maciej z rodziną :-)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Aldemar Knossos Royal - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pok. 2 os. w/morze
Pok. rodzinny 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.

Aldemar Knossos Royal - Możliwości wyżywienia:


Aldemar Knossos Royal - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Aldemar Knossos Royal? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00