cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park, Morze Czerwone
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.0 / 5
Najbliższy termin
20.09 - 27.09
już od 3878 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.09 - 02.10
już od 1399 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sunny Days Resort Spa & Aqua Park
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Hurghada
Ocena hotelu Sunny Days Resort Spa & Aqua Park:
4.0 / 5
Średnia z 109 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sunny Days Resort Spa & Aqua Park:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    3.3
  • Atrakcje
    i sport
    3.8
  • Jakość
    do ceny
    3.9
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 września 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 września 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum Hurghady
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 3 km od centrum Hurghady
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • bezpośrednio przy piaszczysto-koralowej plaży
  • piaszczysta
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki w cenie

wstep

W odległości ok. 2 km od centrum Hurghady, ok. 10 km od lotniska. Obiekt usytuowany przy piaszczysto-koralowej plaży w zatoczce na sztucznie usypanym półwyspie. Hotel posiada lagunę o głębokości 6m, gdzie znajduje się rafa koralowa – możliwość nurkowania z rurką (radzimy zabrać obuwie ochronne). Zejście do morza tarasowe lub drabinką. Długość transferu:ok. 20 min.

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • basen zewnętrzny (ze słodką wodą, podgrzewany w sezonie zimowym)

Wyposażenie

  • W-Fi (w lobby, w cenie; w miejscach ogólnodostępnych i w pokojach, płatne) 
  • terminal internetowy (płatny) 
  • leżaki i parasole (przy basenie i na plaży, w cenie) 
  • ręczniki plażowe (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • sklepy 
  • pralnia (płatna)
  • parking 
  • lekarz (płatny)

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

825

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dla dzieci

  • łóżeczko dla dziecka 
  • menu dla dzieci 
  • wysokie krzesełka 
  • miniklub dla dzieci (4-12 lat)
  • międzynarodowe animacje dla dzieci (4-12 lat)
  • basen dla dzieci 

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness/siłownia (dla gości w wieku 16+)
  • boisko do gry w piłkę nożną 
  • boisko do gry w siatkówkę 
  • tenis stołowy 
  • boisko do gry w siatkówkę plażową 
  • kort tenisowy
Płatne
  • strefa spa & wellness (8:30-19:30)
  • sauna 
  • łaźnia parowa 
  • jacuzzi 
  • masaże 
  • sporty wodne: nurkowanie, wypożyczalnia sprzętu do nurkowania 
  • oświetlenie kortu tenisowego

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • międzynarodowy program animacyjny
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo
  • bilard za opłatą

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-4 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 2-5 os.
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf (w cenie)
  • minibar
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-4 os.
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf (w cenie)
  • minibar
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf (w cenie)
  • minibar
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-3 os.
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf (w cenie)
  • minibar

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 6:30-10:00
  • późne śniadanie: 10:30-12:00 (w „Pizzeria Terrace" i w „Lobby Bar")
  • obiad: 12:30-15:00
  • kolacja: 18:30-22:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00-1:00
  • przekąski: 12:00-17:00 (w „Pizzeria Terrace")
Restauracje i bary
  • liczba restauracji: 4
  • restauracja bufetowa
  • restauracja „Al Dente": a la carte, 18:30-22, wymagana rezerwacja
  • restauracja „Layalina": a la carte, 18:30-22, wymagana rezerwacja
  • restauracja „Orca": a la carte, 18:30-22, wymagana rezerwacja
  • bar „Lobby Bar": 24 h
  • bar „Andalusia"
  • disco bar
  • bar na plaży
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • bar „Pizzeria Terrace"

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Hurghada

    Opis oferty:

    Firmowany przez sieć Sunny Days Resorts & Hotels, do której należy również hotel Palma De Mirette. Zbudowany jest w wyjątkowo oryginalnym, andaluzyjskim stylu i oferuje dobry poziom wypoczynku w pobliżu centrum Hurghady, bezpośrednio przy plaży. Idealne miejsce dla każdego - wielbicieli nurkowania zachwyci rafa koralowa tuż przy brzegu, a imprezowicze, docenią uroki nocnego życia w centrum kurortu. Dużo atrakcji dla rodzin z dziećmi i wygodne, przestronne pokoje, idealne nawet dla większej rodziny.

    POŁOŻENIE:

    ok. 2 km od centrum HURGHADY, ok. 10 km od portu lotniczego w Hurghadzie.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-koralowa, zejście do morza tarasowe lub drabinką, rafa koralowa przy brzegu, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; przy plaży bar.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2002 r., regularnie odnawiany, 825 pokoi, 4 budynki, 2-4 piętra, 2 windy, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracje á la carte: Italian - kuchnia włoska oraz Fish - owoce morza, dostępne foteliki dla dzieci, lobby-bar, 1 bar przy basenach, 3 bary przy plaży, snack-bar; kantor, centrum handlowe: pamiątki, pocztówki, odzież, kosmetyki; taras z widokiem na basen i morze, ogród; za opłatą: punkt internetowy, room-service, fryzjer, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 28 m², elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc), telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, sejf, minibar (płatny), bezpłatnie możliwość wypożyczenia suszarki; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    duży basen, słodka woda, podgrzewany w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; rzutki, siatkówka plażowa; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci, siłownia; za opłatą: bilard, centrum wellness: masaże, sauna, łaźnia parowa; w hotelu Sunny Days Palma De Mirette (za opłatą): tenis ziemny, boisko do squasha, centrum sportów wodnych na plaży.

    ALL INCLUSIVE 24H:

    śniadanie (6.30-10.00), obiad (12.30-15.00), kolacja (18.30-22.00), późna kolacja (22.30-24.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barach (11.00-17.00); nocne przekąski w restauracji głównej (0.30-6.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe 24 h w barze w lobby; 50% zniżki na kolacje w restauracjach á la carte Italian oraz Fish raz na pobyt (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/653651780, www.sunnydaysegypt.com

    GRATIS:

    serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Hurghada

    Opis oferty:

    Firmowany przez sieć Sunny Days Resorts & Hotels, do której należy również hotel Palma De Mirette. Zbudowany jest w wyjątkowo oryginalnym, andaluzyjskim stylu i oferuje dobry poziom wypoczynku w pobliżu centrum Hurghady, bezpośrednio przy plaży. Idealne miejsce dla każdego - wielbicieli nurkowania zachwyci rafa koralowa tuż przy brzegu, a imprezowicze, docenią uroki nocnego życia w centrum kurortu. Na miejscu dużo atrakcji dla rodzin z dziećmi oraz wygodne i przestronne pokoje.

    POŁOŻENIE:

    ok. 2 km od centrum HURGHADY, ok. 10 km od lotniska w Hurghadzie.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-koralowa, zejście do morza tarasowe lub drabinką, rafa koralowa przy brzegu, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; przy plaży bar.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2002 r., regularnie odnawiany, 825 pokoi, 4 budynki, 2-4 piętra, 2 windy, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 restauracje á la carte: Italian - kuchnia włoska, Fish - owoce morza, dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, bar przy basenach, 3 bary przy plaży, snack-bar; kantor, centrum handlowe: pamiątki, pocztówki, odzież, kosmetyki, apteka; taras z widokiem na basen i morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, fryzjer, opiekunka do dziecka, pralnia, lekarz na wezwanie (24h), fotograf; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 28 m², elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, sejf, minibar (codziennie uzupełniany w butelkowaną wodę), zestaw do kawy/herbaty; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    duży basen ze zjeżdżalniami, słodka woda, podgrzewany w sezonie zimowym, brodzik, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; rzutki, siatkówka plażowa; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci, siłownia; za opłatą: bilard, centrum wellness: masaże, sauna, łaźnia parowa; w hotelu Sunny Days Palma De Mirette (za opłatą): tenis ziemny, boisko do squasha, centrum sportów wodnych na plaży.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.30-12.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00), późna kolacja (22.30-00.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barach (10.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wybranych barach; raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/653651780, www.sunnydaysegypt.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Znany hotel, tworzący wraz z obiektami Palma De Mirette, Port de Mirette oraz Mirette duży kompleks hotelowy. Ulokowany jest tuż nad malowniczą zatoką, bezpośrednio przy morzu. Na terenie hotelu ciekawie utworzona laguna z wodą morską i plażą. Centrum Hurghady - Sakkala znajduje się jednie ok. 3 km od kompleksu, natomiast lotnisko - ok. 10 km.
    Plaża:

    Obiekt usytuowany tuż przy plaży z dostępem do własnej rafy koralowej. Na plaży ręczniki kąpielowe, leżaki oraz parasole - bezpłatne.
    Do dyspozycji gości:

    Hotel składa się z 3 budynków głównych - 4-piętrowych i 2 budynków bocznych - 2-piętrowych.
    Recepcja 24 - godz. z bezpłatnymi sejfami, kantor wymiany walut, bank, mini centrum handlowe, sklepy z pamiątkami, pralnia, usługi medyczne, a także dyskoteka na otwartym powietrzu. Na terenie hotelu znajdują się4 restauracje - główna Mirette oraz a'la carte: włoska Aldante, orientalna Layalinai serwująca dania rybne Orca Fish kilka barów: lobby bar, bar przy basenie, na plaży iPizzaria bar, a także kawiarnia. Goście mogą korzystać z dużego basenu położonego tuż przy plaży (podgrzewany w sezonie zimowym) oraz brodzika dla dzieci. Przy basenie ręczniki kąpielowe, leżaki oraz parasole- bezpłatne.
    Wyżywienie:

    All Inclusive obejmujące: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-15:00), kolacje (18:30-22:00) i późne kolacje (22:30-00:30)serwowane w formie bufetu i mini bufetu w restauracji głównej. Dodatkowo przekąski (10:30-17:00) dostępne w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:00-24:00) w wyznaczonych barach (przy basenie, na plaży oraz w lobby barze). Raz na pobyt kolacja w restauracji a'la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). All Inclusive nie obejmuje: mini baru, serwisu pokojowego, restauracji a'la carte oraz importowanych napoi. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą All inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
    Program sportowy i animacyjny:

    Animacje dla dzieci i dorosłych:gry i zabawy, gimnastyka, aerobik w wodzie, nauka i pokazy tańca oraz muzyka na żywo. Dodatkowosiłownia, bilard, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, piłka wodna, rzutki, a przy przystani - centrum sportów wodnych (część atrakcji dodatkowo płatna). Na terenie hotelu można skorzystać także (za opłatą) zsauny, jacuzzi i masaży, a sąsiadujący hotel Mirette oferuje (także odpłatnie) korty tenisowe i boisko do squasha. Dla najmłodszych przygotowano brodzik, plac zabaw, a także mini klub z bogatym programem animacyjnym!
    Internet:

    W hotelu - kafejka internetowa - płatna, internet na terenie lobby - bezpłatny.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Naszym zdaniem:

    Bardzo dobra opcja na wakacje w gronie przyjaciół - hotel oferuje duży wybór animacji oraz dyskotekę, a na plaży znajduje się centrum sportów wodnych. Budżetowa propozycja dla mniej wymagających Klientów!
    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko,7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa wariant podstawowy(NNW, KL i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA! W poniższych terminach zakwaterowanie obejmuje:
    10-23.12.2020 (EHU/12/10) - 13 rozpoczętych dób hotelowych,
    17-23.12.2020 i 17-30.12.2020 (EHU/12/17) - 6 lub 13 rozpoczętych dób hotelowych,
    23.12.2020-07.01.2021 (EHU/12/23) - 15 rozpoczętych dób hotelowych,
    30.12.2020-07.01.2021 i 30.12.2020-14.01.2021 (EHU/12/30) - 8 lub 15rozpoczętych dób hotelowych.
    Wycieczki lokalne

    Kair - centrum arabskiego świata

    Wycieczka rozpoczyna się we wczesnych godzinach rannych transferem do Kairu. Śniadanie w formie suchego prowiantu. Program: Giza - jeden z siedmiu cudów świata - Piramidy: Cheopsa, Chefrena i Mykerynosa (możliwość wejścia do piramidy Chefrena, bilet ok. 100 LE), Sfinks oraz świątynia mumifikacji Chefrena, perfumeria, lunch (napoje płatne dodatkowo). Kolejno Muzeum Egipskie - znajduje się tam m. in. skarb Tutenhamona - słynna maska i sarkofag (pokój mumii królewskich - dodatkowo płatny ok. 200 LE, za opłatą ok. 50 LE możliwość wykonywania zdjęć w muzeum ). Powrót do Hurghady około 23:00. W hotelu zamówiona jest późna kolacja.
    Cena od 389 zł/os.

    Luxor

    Wycieczka rozpoczyna się w godzinach porannych. Śniadanie w formie suchego prowiantu. Przejazd przez pustynię, następnie przejazd wzdłuż Nilu, gdzie można zaobserwować codzienne życie rolników. Program: Świątynia w Karnaku (aleja sfinksów, sala hypoksylowa), Dolina Królów (wejście do 3 grobowców, możliwość wejścia również do grobowca Tutenhamona ok 300 LE ), Świątynia królowej Hatszepsut, Kolosy Memnona, fabryka alabastru, przeprawa przez Nil, w międzyczasie lunch (napoje dodatkowo płatne). Powrót do Hurghady ok. 22:00. W hotelu zamówiona jest późna kolacja.
    Cena od 389 zł/os.

    Sahara Park

    Wycieczka rozpoczyna się około godziny 13:00 wyjazdem z hotelu. Przejazd na pustynie do bazy z quadami(jazda quadami po pustyni około 45 min., konieczność posiadania ubezpieczenia pakiet SPORT). Następnie przejazd przez pustynię terenowymi jeepami do wioski beduińskiej, zwiedzanie wioski, w programie: przejażdżka na wielbłądach, pieczenie chleba z beduinami, apteka beduińska, przejażdżka samochodami terenowymi typu spidery. Następnie kolacja w formie bufetu (napój do kolacji) oraz Orientalne Show - taniec brzucha, wirujący derwisz, folklor arabski. Powrót do hotelu około 21:00.
    Cena od 199 zł/os.

    Mahmya

    Wycieczka rozpoczyna się w godzinach porannych transferem do portu Mahmya i wypłynięciem w kierunku wyspy (rejs ok. 45 min.) Po dopłynięciu do pięknej, piaszczystej plaży Mahmya chwila relaksu. Następnie wypłynięcie łodzią na pełne morze i około godziny snorkowania na jednej z najpiękniejszych raf Morza Czerwonego - Sabine (sprzęt snorkowy w cenie, konieczność posiadania ubezpieczenia pakiet SPORT). Po snorklingu powrót na wyspę, lunch (woda, soft drinki podczas obiadu w cenie). Po obiedzie czas na odpoczynek, kąpiele słoneczne oraz morskie i snorkowanie z plaży. Możliwość skorzystania z atrakcji, które oferuje Mahmya - Jetlev-Flyer, łódź ze szklanym dnem ( za dodatkową opłatą), boisko do piłki nożnej, siatkowej, parasole i maty plażowe (w cenie wycieczki). Do dyspozycji gości restauracje, bar oraz punkt pomocy medycznej.
    Cena od 329 zł/os.

    Paradise

    Wycieczka morska rozpoczyna się wypłynięciem w morze w godzinach porannych. Postój na pełnym morzu przy rafach koralowych, czas na snorkowanie (konieczność posiadania ubezpieczenia pakiet SPORT), możliwość podziwiania raf koralowych, fauny i flory Morza Czerwonego. Następnie dopłyniemy do wyspy Giftun, gdzie na pięknej, piaszczystej plaży Paradise" spędzimy około 3 godzin. Możliwość snorkowania bezpośrednio z plaży, program animacyjny do dyspozycji gości, parasole, maty, bar i toalety. Obiad i woda, oraz jeden napój bezalkoholowy w cenie wycieczki. Powrót około 16:30.
    Cena od 199 zł/os.

    Nurkowanie głębinowe

    Wycieczka rozpoczyna się wypłynięciem w morze w godzinach porannych. Krótkie szkolenie na łodzi w języku polskim. Dwa zanurzenia pod wodę w pełnym akwalungu z instruktorem, każde zanurzenie pod wodę trwa około 20 minut. Dodatkowo możliwość snorkowania, obiad na statku i napoje bezalkoholowe w cenie. Rafy koralowe i ryby na wyciągnięcie ręki, dla zainteresowanych możliwość kursu nurkowego PADI - szczegóły u rezydentów. Konieczność posiadania ubezpieczenia pakiet SPORT.
    Cena od 199 zł/os.

    Jungle Aqua Park

    Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
    Cena ok. 50 USD/os.

    Z dziećmi

    Delfinarium

    Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków! Za dopłatą możliwość pływania z delfinami.
    Dla aktywnych

    Sporty wodne

    Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
    Relaks

    Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie!

    Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
    Papas Bar

    Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com Ekskluzywna zabawa w Little Budda Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo, że wstęp kosztuje blisko 20 USD/os, to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
    Uwaga!
    Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Listę dostępnych wycieczek lokalnych do sprzedaży w Polsce oraz aktualne ceny można znaleźć w serwisie internetowym pod adresem R.pl/wycieczki-lokalne, Call Center, Oddziałach oraz punktach agencyjnych. Natomiast pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych oferowanych na miejscu wraz z ich cenami jest dostępnych u naszych rezydentów.
    "
    Inne

    EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
    Waluta
    EGP - funt egipski. 1 USD = ok.16,5 EGP 1 EUR = ok.18,5 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
    Czas
    Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 50 EGP woda 1l -6 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od15 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od50 do nawet 400 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
    Poczta
    Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    W regionie
    Hurghada
    Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa od początku czerwca dokońca września.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie:

    3 km od Hurghady, 10 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 55.720 m2.

     

    Pokoje:

    w budynku głównym i 2 budynkach bocznych: 414 pokoi standardowych dla max. 2+2 os., 100 pokoi deluxe dla max. 2+2 os., 305 pokoi superior dla max. 2+2 os.; klimatyzacja indywidualna, TV, telefon, suszarka (na życzenie), sejf (bezpłatny), minibar (płatny), łącze internetowe (płatne), terakota, prysznic lub wanna, balkon lub taras.

     

    Wyposażenie hotelu:

    3 restauracje w budynku, 5 barów, winda, basen odkryty.

     

    Rozrywki i usługi:

    Bezpłatne: siłownia, animacje, aerobik, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki.

    Płatne: room service, kawiarenka internetowa, dyskoteka, pralnia, salon piękności, sauna, masaż, bilard, surfing, centrum nurkowe.

     

    Dla Dzieci:

    brodzik, miniklub, plac zabaw, animacje, opiekunka (płatna), posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

     

    Plaża:

    przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 3 km długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

     

    Wyżywienie:

    All Inclusive (10:00-24:00)

    Posiłki: śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja.

    Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

    System nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców.

    Restauracje ala carte: włoska, rybna  w trakcie pobytu jedna wizyta gratis. Wymagana rezerwacja.

     

    Cena zawiera:

    • przelot,
    • zakwaterowanie w hotelu,
    • transfery,
    • wyżywienie wg oferty,
    • ubezpieczenie,
    • opiekę rezydenta.

     

    Cena nie zawiera:

    • wizy płatnej na lotnisku - 15 USD.

     


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4* Egipt/Hurghada

    Kategoryzacja hotelu

    kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

    Położenie

    - przy plaży, w zatoczce, na sztucznie usypanym półwyspie - ok. 3 km od starego centrum Hurghady - El Dahar i nowego Sakkala - ok. 8 km od lotniska w Hurghadzie

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

    Pokoje

    - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon, sejf (bezpłatny) - mini lodówka - łazienka (WC, wanna/prysznic) - balkon/taras

    Sport, relaks, rozrywka

    Bezpłatne - basen - siatkówka plażowa - tenis stołowy - siłownia - animacje Płatne - bilard - sauna, masaże, jacuzzi - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

    Dla dzieci

    - plac zabaw, mini klub - basen z małą zjeżdżalnią - łóżeczko na zamówienie

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są 24 h w wybranych barach.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 restauracje tematyczne (płatne) - lobby bar (24 h) - bar z przekąskami (11:00 - 17:00) - bar przy basenie (10:00 - 17:00) - bar na plaży (10:00 - 17:00) - kawiarnia

    Dodatkowe informacje

    - kawiarenka internetowa (płatna) - kantor wymiany walut - fryzjer, lekarz, sklepy - możliwość wypożyczenia w recepcji suszarki i żelazka - hotel dysponuje 825 pokojami

    - rok otwarcia hotelu

    2002 r. - www.sunnydaysegypt.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAżU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera

    opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Informacje paszportowo-wizowe

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu - koszt wizy 25 USD.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Selectours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie:

    bezpośrednio przy piaszczystej zatoczce na sztucznie usypanym półwyspie, 2 km od centrum Hurghady. Przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

     

    Pokoje:

    835 pokoi 2, 3-osobowych z łazienką/WC (możliwość dostawki), klimatyzacją, telewizją SAT, telefonem, mini barem, sejfem, balkonem.

     

    Do dyspozycji gości:

    restauracja główna, rybna, restauracja włoska, bar przy basenie, lobby bar, kawiarnia orientalna, dyskoteka, salon urody, Internet, fryzjer, sauna, masaże, sejf w recepcji, mini club dla dzieci, sklep z pamiątkami 24h room service.

     

    Sporty:

    basen odkryty, basen dla dzieci ze zjeżdżalnią, tenis stołowy, fitness club, bilard, piłka siatkowa, centrum nurkowe.

     

    All inclusive:

    - 3 posiłki dziennie: śniadanie, obiad i kolacja wformie bufetu, -lekkie przekąski w ciągu dnia, - popołudniowa kawa i herbata, - napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe serwowane od 10:00 do 24:00, - baseny, tenis stołowy, siatkówka, fitness club.

     

    Cena zawiera:

    • bilet lotniczy,
    • opłatę lotniskową,
    • transfer lotnisko - hotel - lotnisko,
    • zakwaterowanie w hotelu,
    • wyżywienie - All Inclusive,
    • opiekę rezydenta,
    • opłatę paliwową,
    • ubezpieczenia KL, NW, bagaż,
    • podatek VAT.

     

    Cena nie zawiera:

    • wizy egipskiej: 15 USD (płatnej na lotnisku w Egipcie).
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA EGIPSKA

    ****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    3 km od centrum Hurghady, 8 km od lotniska.

    Plaża

    piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu z dostępem do rafy koralowej.

    Zakwaterowanie

    822 pokoi; typy pokoi: 417 Standardowych, 300 pokoi typu Superior, 100 pokoi typu Deluxe oraz 5 pokoi typu Suite; Wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, lodówka, sejf, telewizor, telefon oraz łazienka . W pokojach typu Superior na wyposażeniu są dodatkowo suszarki do włosów oraz mini bar ( pełny raz na przyjazd ) oraz istnieje możliwość skorzystania raz na pobyt z restauracji a'la carte. Pokoje typu Deluxe, wyposażone są dodatkowo w TV plazmowe oraz goście wykupujący ten rodzaj pokoju otrzymują mini bar (puszka coli oraz fanty oraz dwie małe wody mineralne), kosz owoców, szybkie zakwaterowanie, czekoladki oraz mogą korzystać bez ograniczeń z restauracji a'la carte. Większość pokoi posiada widok na morze. Hotel posiada 16 pokoi bez balkonu oraz tarasu.

    Restauracje i bary

    3 restauracje (główna i 2 a'la carte - pizzeria i rybna); 3 bary - lobby bar, bar przy basenie oraz bar na plaży i kawiarnia orientalna.

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w restauracji głównej w formie bufetu, przekąski w określonych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji dostępne są w hotelowych barach całą dobę.

    Sport i Rozrywka

    basen zewnętrzny (w okresie zimowym podgrzewany); bezpłatnie - siatkówka, aerobik, tenis stołowy, rzutki; odpłatnie -W sąsiednim hotelu Mirette znajdują się korty tenisowe i boisko do squasha. Sporty wodne na plaży oraz bilard - są również dodatkowo płatne.

    Dla dzieci

    mini klub, brodzik oraz program animacyjny.

    Pozostałe udogodnienia

    Health Club (siłownia - bezpłatna, sauna, jacuzzi i masaże - odpłatnie), pasaż handlowy, salon urody, kafejka internetowa, sklepy z pamiątkami, bank, pralnia, opieka medyczna;

    Naszym zdaniem

    Hotel polecany zarówno rodzinom z dziećmi, jak również osobom lubiącym aktywny wypoczynek; Dodatkowymi atutami są formuła All inclusive oraz bliskość centrum miasta dla osób lubiących uroki życia nocnego.

    Strona internetowa

    www.sunnydaysegypt.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Triada

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie
    w odległości ok. 4 km od starego centrum Hurghady El Dahar, ok. 10 km od lotniska w Hurghadzie. Bezpośrednio przy piaszczystej plaży (leżaki, parasole, ręczniki bezpłatne) w zatoczce na sztucznie usypanym półwyspie (zejście do kąpielowej laguny po drabinkach).
    Hotel
    składa się z jednego 4-piętrowego i dwóch 2-piętrowych budynków (zakwaterowanie odbywa się w zależności od dostępności pokoi), udostępnia 820 pokoi. Obiekt polecany osobom lubiącym rozrywkę i sporty wodne. Na terenie hotelu recepcja oraz za dodatkową opłatą: punkt pomocy medycznej, pralnia, punkt wymiany walut, sklepiki, dostęp do kawiarenki internetowej (ok. 6 $/15 min, ok. 12 $/godz.). Doba hotelowa kończy się o godz. 12:00. Akceptowane karty kredytowe: Visa, American Express, MasterCard.
    Pokoje
    1-, 2-osobowe z możliwością dostawki, wyposażone w: łazienkę (suszarka dostępna w recepcji), klimatyzację sterowaną indywidualnie, TV SAT, telefon, sejf oraz za dodatkową opłatą minibar. Większość pokoi z balkonami lub tarasami, z widokiem na basen, lagunę lub morze. Na życzenie (wymagana wcześniejsza rezerwacja, bezpłatnie) wstawiane jest do pokoju łóżeczko dla niemowląt.
    Wyżywienie
    system All Inclusive (ALL) obejmuje 3 główne posiłki w formie bufetu: śniadanie (06:30-10:00), lunch (13:00-15:00), kolację (19:00-22:00) oraz przekąski we wskazanych przez hotel godzinach i barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są bezpłatnie w wyznaczonych przez hotel barach i restauracjach w godz. 10:00-24:00. Na terenie hotelu znajdują się: 3 restauracje w tym 2 à la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja, za dodatkową opłatą), 3 bary m.in. bar przy basenie i na plaży.
    Rozrywka
    do dyspozycji Gości basen, siłownia, rzutki, aerobik, przedstawienia i wieczory muzyczne z tańcem brzucha oraz za dodatkową opłatą bilard, tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, korty tenisowe oraz korty do squasha (w sąsiednim hotelu Palma De Mirette), Health Club – masaże, sauna, łaźnia parowa, na plaży w wyznaczonych miejscach wypożyczalnie sprzętu sportowego: surfing, centrum nurkowe.
    Dzieci
    hotel oferuje brodzik, miniklub z animacjami (w wyznaczonych przez hotel godzinach), dyskotekę (4-12 lat), zjeżdżalnie oraz za dodatkową opłatą opiekunkę.
    Kontakt
    tel. 002 065 355 17 80
    www.sunnydaysegypt.com
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Orbis Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Hurghada

    Niegdyś osada rybacka dziś jest największym ośrodkiem wypoczynkowym nad Morzem Czerwonym. To idealne miejsce do spędzenia urlopu dla każdego – piaszczyste plaże zachęcają do leniuchowania na słońcu, kryształowo czyste morze zachęca do kąpieli, bajecznie kolorowe rafy koralowe z ławicami egzotycznych ryb zapraszają płetwonurków do odkrywania cudów podwodnej fauny i flory, zaś łagodny wiatr jest sprzymierzeńcem miłośników sportów wodnych. Hurghada jest również doskonałym miejscem wypadowym do poznawania cudów starożytności – 500 km na północ leży Kair zwany Miastem Tysiąca Meczetów, a 300 km na południe – Luksor z największym zespołem świątynnym w Karnaku i największą starożytną nekropolią w Dolinie Królów. Hurghada to również miejsce, w którym tradycja i kultura islamu coraz częściej styka się z nowoczesnością, a wizyta na arabskim bazarze (suku) może nam przynieść wiele niezapomnianych wrażeń.

     

    Położenie:

     bezpośrednio przy plaży hotelowej (piasek gruboziarnisty) w zatoczce; przy brzegu znajduje się rafa koralowa, zejście do morza z pomostów ochraniających koralowce (zalecane obuwie plażowe); ok. 3 km od centrum Hurghady, ok. 8 km od lotniska.


    Hotel: 

    polecany dla rodzin z dziećmi, dla osób pragnących aktywnie spędzić urlop i dla amatorów nurkowania.

     

    Do dyspozycji gości:

    825 pokoi, restauracje: główna, rybna i włoska (a la carte), pizzeria, kawiarenka orientalna, bary przy basenie i przy plaży, sklepy z pamiątkami, kącik internetowy, salon fryzjerski.


    Pokoje:

    2-os. standardowe (możliwość 2 dostawek), łazienka, telefon, TV, lodówka, sejf, klimatyzacja, większość pokoi z balkonem lub tarasem. Maksymalna liczba osób w pokoju: 4.

     

    Sport i rozrywka:

     basen; bezpłatne parasole, leżaki i materace przy basenach i na plaży; siłownia, siatkówka, tenis stołowy, rzutki, wieczorne programy rozrywkowe; płatne: sauna, 2 korty tenisowe, bilard i korty do squasha w sąsiednim hotelu Palma de Mirette, łaźnia parowa, sporty wodne na plaży, centrum nurkowe.


    Wyżywienie:

    pakiet ALL INCLUSIVE: 3 posiłki dziennie (bufet) w restauracji głównej, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach w godz. 10.00-24.00. Podane godziny mogą ulec zmianie w trakcie sezonu. All inclusive nie obejmuje napojów butelkowanych, soków ze świeżych owoców, napojów importowanych. Napoje podawane są zazwyczaj w naczyniach jednorazowych.


    Dla dzieci:

    brodzik, miniklub (4-12 lat).


    INFORMACJE DODATKOWE:


    1) W dniu wyjazdu należy opuścić pokoje w godz. 10.00-12.00 (dotyczy to także wylotów w godzinach nocnych).
    2) Ze względu na usytuowanie Hurghady na pustyni w hotelach mogą wystąpić okresowe przerwy w dostawie wody.
    3) Należy przestrzegać zasad higieny, myć owoce przed spożyciem, pić wyłącznie wodę butelkowaną.
    4) Banki i punkty wymiany walut nie przyjmują banknotów dolarów amerykańskich wydanych w roku 1997 i starszych.

     

    Cena obejmuje:

    • Zakwaterowanie
    • Transport,
    • Wyżywienie all inclusive
    • Pakiet ubezpieczeniowy,
    • Opiekę rezydenta. Uwaga! Rezydent będzie miał pod opieką turystów zamieszkałych w kilku hotelach.


    Cena nie obejmuje:

    • Opłat lotniskowych - z Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska i Wrocławia 250 zł, płatne przy zakupie imprezy.
    • Kosztu wizy – 15 USD płatnej na lotnisku w Hurghadzie,
    • Posiłków i napojów w czasie przelotów (istnieje możliwość ich zakupu na pokładzie samolotu).

     

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Bee Free Holidays

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Hotel

    Komfortowy i duży hotel wchodzący w skład kompleksu hotelowego Mirette, został wybudowany w 2002 roku, posiada 835 komfortowych pokoi.

    Lokalizacja

    Położony jest przy prywatnej plaży, oddalony jest 1.5 km od centrum Hurghady, El Dahar i 8 km od lotniska. 

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe mają możliwość dokwaterowania dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, posiadają centralną klimatyzację, łazienkę, telefon, TV/SAT, lodówkę. Większość pokoi posiada balkon lub taras.

    Wyposażenie i usługi hotelowe

    Recepcja, sejfy, kantor wymiany walut, restauracje, bary, kawiarnia, sklepiki, jubiler, dyskoteka, internet, salon urody, fryzjer, lekarz na życzenie i za opłatą, mini-klub dla dzieci, programy animacyjne. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży bezpłatnie. Możliwość wypożyczenia suszarki i żelazka w recepcji.

     

    Sport i rekreacja

    Bezpłatnie: basen, basen dla dzieci z małą zjeżdżalnią, siatkówka, tenis stołowy.
    Odpłatnie: bilard, fitness, centrum nurkowania, sauna, masaże, sporty wodne na plaży.

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie szwedzkiego stołu. Lekkie przekąski w ciągu dnia, napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe od 10:00 do 24:00.

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NNW, Bagażu, ubezpieczenia od chorób przewlekłych TU EUROPA SA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

     

    Cena nie zawiera: wizy płatnej przez klientów na lotnisku w Hurghadzie - 15 usd.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria:

    4*

     

    Położenie:  

    Hurghada, komfortowo wyposażony hotel, znajduje się bezpośrednio nabrzegu plaży. Hotel wchodzi w skład kompleksu, składającego się zhoteli Mirette, Palm de Mirette oraz Port de Mirette. Obiekt oddalonyjest ok. 1,5 km od centrum Hurghady (Sekalla), ok. 6 km od pierwszegocentrum Hurghady (El Dahar) i ok. 7 km od lotniska.

     

    Hotel:

    Posiada 837 pokoi, w tym także pokoje dla osób niepełnosprawnych,poruszających się na wózkach. Do dyspozycji gości serwis hotelowy -24h, kantor wymiany walut, bank, sklepy z pamiątkami, pralnia, salonpiękności, fryzjer, opieka medyczna, automaty do gier wideo, mini klubdla dzieci, program animacyjny dla dzieci, sauna, salon masażu, 2baseny (1 dla dzieci), program animacyjny w ciągu dnia, dyskoteka naotwartym powietrzu, wieczorny program rozrywkowy, restauracje, lobby
    bar, pizzeria, kawiarnia orientalna, bar przy basenie, bar na plaży,prywatna plaża. Leżaki, parasole, materace na plaży i przy baseniehotelowym są nieodpłatnie. W ramach oferty sportowej centrumnurkowania, aerobik, fitness club, siłownia, tenis stołowy, bilard.

     

    Sport:

    Centrum sportów wodnych, windsurfing, kajaki, rowery wodne, squash,rzutki, tenis stołowy, siatkówka, koszykówka, sala treningowa, 2 kortytenisowe, gimnastyka wodna oraz bilard.

     

    Wyposażenie:

    W pokojach  W pokojach znajduje się klimatyzacja, telefon, TV SAT, balkony lubtarasy, łazienka z wanną lub prysznicem, sejf (bezpłatnie).

     

    Wyżywienie:  

    Hotel posiada formułę All Inclusive. W jej skład wchodzą śniadania,obiady, kolacje, kawa, herbata oraz lokalne napoje alkoholowe i
    bezalkoholowe.

     

    Cena zawiera:

    • przelot samolotem czarterowym do Egiptu,
    • opłaty lotniskowe,
    • ubezpieczenie,
    • transfery,
    • pobyt w hotelu,
    • wyżywienie - all inclusive,
    • opiekę rezydenta,
    • podatek VAT.

    Cena nie zawiera:

    • wizy egipskiej + 15 USD (płatna na lotnisku w Egipcie),
    • wycieczek fakultatywnych,
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Urokliwy, duży hotel pięknie usytuowany przy plaży z rafą koralową; zbudowany na sztucznie usypanym półwyspie wokół piaszczystej zatoczki. Oryginalny styl, mnóstwo atrakcji, aquapark, bliskość centrum. 

    Położenie

    Przy prywatnej plaży nad laguną (rafa koralowa), w malowniczym miejscu (zejście do wody tarasowe lub po drabinakch, bezpłatne leżaki, parasole, ręczniki), 3 km od starego centrum Hurghady, 10 km od lotniska.

    Wyposażenie

    Elegancki hol powitalny z całodobową recepcją, kilka restauracji, w tym główna, włoska, rybna, meksykańska, azjatycka, arabska, bary na plaży, pizzeria snack bar, bar na wysepce basenowej, bar przy aquaparku, bilard bar, odpłatna kafejka internetowa, bezpłatne Wi-Fi w lobby, kącik czytelniczy, bankomat, salon kosmetyczny i fryzjerski, pralnia, pasaż handlowy (sklepiki z pamiatkami, jubiler, drogeria itp.), centrum biznesowe z dużą salą konferencyjną, wypożyczalnia samochodów, room-service, gabinet lekarski.  Hotel skłąda się z kilku budynków, windy są w budynku głównym.

    Pokoje

    Standardowe - przestronne (ok. 30 m kw., możliwość maksymalnie 2 dostawek), z klimatyzacją sterowaną indywidualnie, łazienką (wanna/prysznic, suszarka), TV sat, telefonem, małą lodówką, minibarem, sejfem, balkonem lub tarasem (widok na basen lub widok na morze). 

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów w restauracji głównej, przekąski w ciągu dnia, nocny minibar (22.30-24.00), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (serwowane najdłużej do północy, później - płatne), raz na pobyt kolacja a'la carte w wybranej restauracji, codziennie woda mineralna w pokoju. 

    Sport i rozrywka

    Duży basen z tarasem słonecznym (leżaki, parasole, ręczniki bezpłatnie), zjeżdżalnie wodne, siatkówka plażowa, piłka wodna, aerobik, boisko, kort tenisowy, tenis stołowy, siłownia, squash, rzutki. Odpłatnie: sauna, łaźnia, jacuzzi, salon masażu, bilard, centrum nurkowania, windsurfingu i sportów wodnych, oświetlenie kortów tenisowych. W hotelu prowadzone są animacje, programy rozrywkowe, pokazy tańca brzucha, występy, koncerty folklorystyczne, dyskoteki. 

    Dla dzieci

    Brodziki, zjeżdżalnie wodne, miniklub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), place zabaw, wieczorki muzyczne, wysokie foteliki, menu dziecięce,  łóżeczka niemowlęce, opiekunka (odpłatnie). 

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS; wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.  

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

    Warunki wjazdu do kraju

    Aktualizacja z dn. 1.09.2020r. Od 01 września 2020 podróżni udający się do Egiptu powinni posiadać negatywny wynik testu PCR na obecność COVID-19, wydany nie wcześniej niż 48 h przed wylotem. Dla osób nie posiadających powyższego zaświadczenia, jest możliwość poddaniu się badaniu na lotnisku w Egipcie.Koszt testu to 30 USD. Dzieci do 6 roku życia - bezpłatnie. Płatność za test odbywa się na lotnisku. docelowym Test jest możliwy do zrobienia dla podróżujących do Hurghady, Sharm El Sheikh, Marsa El Alam i Taby. Po zrobieniu testu, turyści udają się do zarezerwowanego przez nich hotelu, gdzie w oczekiwaniu na wynik. Mogą korzystać z atrakcji zapewnionych na miejscu. W przypadku pozytywnego wyniku osoba przebywająca na kwarantannie, ma zapewniony pobyt oraz wyżywienie w hotelu. W przypadku, kiedy proces kwarantanny przekroczy planowany lot powrotny podróżny jest zobowiązany do zakupu biletu we własnym zakresie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Category

    4PLUS

    Region

    HURGHADA

    Opis oferty:

    Hotel został zbudowany w 2002 roku. Do dyspozycji gości basen zewnętrzny (podgrzewany w sezonie zimowym), restauracja główna, 5 barów a także dwie restauracje a'la carte (włoska, rybna)

    POKOJE:

    825 pokoi; 307 pokoi standardowych, 390 pokoi superior, 122 pokoje deluxe, 6 pokoi suite; wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, TV/SAT, telefon, minibar (płatny), sejf, balkon lub taras lub brak balkonu/tarasu, możliwość wypożyczenia suszarki

    W HOTELU:

    centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, salon fryzjerski, pralnia, sauna, łaźnia parowa, lekarz, sporty wodne na plaży, siłownia, bilard, room service, szkoła nurkowania, kafejka internetowa

    KONTAKT:

    www.sunnydaysegypt.com

    POŁOŻENIE:

    3 km do centrum Hurghady, 10 km od lotniska

    PLAŻA:

    piaszczysto-koralowa plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu (zejście do morza tarasowe lub przy drabince), serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace)

    WYŻYWIENIE:

    All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, lody oraz napoje butelkowane

    DLA DZIECI:

    brodzik, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, animacje, krzesełka w restauracji (na życzenie), łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)

    SPORT I ROZRYWKA:

    animacje, aerobik, siatkówka plażowa, rzutki, tenis stołowy, dyskoteka


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sunshine

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4* Egipt/Hurghada

    Opis hotelu

    Lokalizacja

    - odległość od plaży

    bezposrednio

    - położenie

    Hurghada

    - odległość od centrum Hurghady

    3 km

    - odległość od lotniska w Hurghadzie

    10 kmPlaża - piaszczysta - leżaki, parasole, materace, ręczniki plażowe bezpłatneHotel

    - ilość gwiazdek

    4*

    - ilość pokoi

    825

    -ilość basenw

    basen zewnętrzny, brodzik dla dzieciDodatkowe usługi

    - bezpłatne

    centrum fitness,

    -płatne

    SPA (masaż, sauna, jacuzzi i łaźnia parowa), bank, salon piękności, pasaż handlowy wewnątrz i na zewnątrz,Internet - kawiarenka internetowa platnaPokoje

    -Wyposażenie

    łazienka z wanną, klimatyzacja, tv sat, telefon, mini lodwka, sejf, balkon lub taras, -pokoje standardowe o pow. ok. 28 m2Restauracje i bary

    - Restauracje

    restauracja głwna, pizzeria 11:00-17:00, 2 restauracje tematyczne

    - Bary

    lobby bar 24h, pool bar 10:00 do zachodu słońca, Beach Bar ( 3 bary na plaży dostępne po jednym na każdej plaży, all inclusive od 10:00 do zachodu słońca)Wyżywienie

    - godziny All inclusive

    24h

    - posiłki

    śniadanie od 06:30 do 10:30, lunch od 12:30 do 15:00, kolacja od 18:30 do 22:00, przekąski 11:00-17:00, pźne przekąski 24:00-06:00Rozrywka - dzienny program animacji sportowych - wieczorne show, dyskotekaSporty - siatkwka plażowa, piłka wodna, fitness, - nurkowanie, windsurfing, bilardDla dzieci - Klub dla dzieci, brodzik

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt/Hurghada

    Opis

    • Doskonała lokalizacja, przy prywatnej plaży z dostępem do rafy koralowej
    • Pokoje zaprojektowane w fascynującym andaluzyjskim stylu
    • Wyśmienita kuchnia
    • Bliskość centrum Hurghady z dostępem do rozrywek
    • aqua park dostępny w hotelu Sunny Days Mirette Family Aqua Park

    Lokalizacja

    w Hurghadzie, przy plaży, ok. 2 km od centrum miasta, ok. 10 km od lotniska, w pobliżu centrum rozrywki, centrum handlowe w hotelu.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 825, restauracje: 1, restauracje a'la carte: 2, bary: 6, windy: 2, recepcja 24h, lobby, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, sklep z pamiątkami, fryzjer, Wi - Fi w lobby, room service (płatny), brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    basen odkryty, parasole, ręczniki i leżaki bezpłatne, brodzik dla dzieci. Aqua park dostępny w hotelu Sunny Days Mirette Family Aqua Park.

    Pokoje

    klimatyzacja indywidualnie sterowana, łazienka z wanną lub prysznicem, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny), bezpłatnie możliwość wypożyczenia suszarki, balkon/taras Typ pokoju -

    Palacio standard pool/ lagoon view: pokoje dla max. 3 osób dorosłych i 1 dziecka.

    Plaża

    przy hotelu, prywatna, piaszczysto-koralowa, zejście do morza tarasowe lub drabinką, rafa koralowa przy brzegu (zalecane obuwie ochronne), parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

    Sport na plaży

    siatkówka, w części Sunny Days Palma De Mirette dostępne sporty wodne (płatne).

    Sport i fitness

    siłownia, rzutki, bilard (płatny), centrum wellness (płatne): masaże, sauna, łaźnia parowa; w części Sunny Days Palma De Mirette tenis ziemny i boisko do squasha (płatne).

    Rozrywka

    animacje, dyskoteka.

    Dla dzieci

    plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje, opiekunka, łóżeczko dziecięce.

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive, Dopłata do kolacji w dniu 31/12 jest obowiązkowa ( płatna przy rezerwacji). W cenie nie ma uroczystej kolacji w dniu 24/12.

    All Inclusive

    śniadanie (07.00 - 10.00), lunch (13.00 - 15.00), obiadokolacja (19.00 - 22.00), późna kolacja (22.30 - 00.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barach (12.30 - 17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe, all inclusive w godzinach 10:00 - 00:00; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    Informacje dodatkowe

    Uroczysta kolacja w dniu 31/12 jest wliczona w cenę pakietu. W cenie nie ma uroczystej kolacji w dniu 24/12.

    Hotele Sunny Days El Palacio i Sunny Days Palma de Mirette - funkcjonują pod wspólną nazwą Sunny Days Resort Spa & Aquapark. Sunny Days Resort Spa & Aquapark ( Palma de Mirette) - pokoje palma premium sea view to dawn nazwa Sunny Days Palma de Mirette. Sunny Days Resort Spa & Aquapark ( El Palacio) - pokoje palacio standard pool/lagoon view to dawna nazwa Sunny Days El Palacio.

    Świadczenia

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.


    Cena nie zawiera

    Rząd Egiptu zawiesza od 1 lipca do 31 października 2020 roku opłaty wizowe. Po tym okresie opłata za wizę wynosi 25 USD/os.

    Cena nie zawiera ubezpieczenia od sportow wysokiego ryzyka, do któych zalicza się nurkowanie.

    Obcokrajowcy zobowiązani są do zasięgnięcia informacji na temat obowiązku wizowego oraz uzyskania wizy w swojej ambasadzie lub konsulacie.

    Wymagany paszport ważnym minimum 6 miesięcy przed planowanym wylotem z Egiptu.

    Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Obsługa na miejscu

    Opieka polskojęzycznego przedstawiciela. Ecco Holiday nie zapewnia opieki pilota oraz obsługi polskiego rezydenta. Opiekę uczestnikom imprezy w miejscu wakacyjnym zapewniać będzie polskojęzyczny pracownik lokalnego agenta.

    Informacje wizowe

    Między Polską a Egiptem obowiązuje ruch wizowy. Obywatel RP może przed przyjazdem do Egiptu ubiegać się o wizę w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym lub otrzymać ją na lotnisku w Egipcie. Obywatel RP posługujący się paszportem dyplomatycznym nie może ubiegać się wizę wjazdową na lotnisku w Egipcie. Przed planowaną podróżą musi, pod rygorem niewpuszczenia na terytorium ARE, wystąpić z wnioskiem o jej wydanie w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym.

    Opłaty za wizę od 1 maja 2014 r. wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport powinien posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt/Hurghada

    Położenie

    Duży kompleks przylegający do własnej, piaszczystej plaży. Do centrum Hurghady ok. 3 km, lotnisko oddalone ok. 10 km.

    Wyposażenie

    Hotel wybudowany w stylu andaluzyjskim, położony na lagunie tuż przy piaszczystej plaży. Do dyspozycji Gości; 825 pokoi, lobby z recepcją, lobby bar, restauracja główna, 2 restauracje a la carte, sklepy, kącik internetowy (za opłatą) oraz fryzjer. Na zewnątrz duży basen z tarasem słonecznym oraz bar na plaży. Na plaży i przy basenach leżaki, materace i parasole bezpłatne.

    Pokoje

    Pokoje dwuosobowe; telefon, TV sat., lodówka, sejf, klimatyzacja, łazienka, prysznic, WC, balkon lub taras. Pokoje typu superior wyposażone są tak samo jak standardowe, dodatkowo mini bar oraz możliwość skorzystania z restauracji a la carte - włoskiej lub z owocami morza. Pokoje deluxe są bardziej luksusowe i wyposażone w telewizor plazmowy, mini bar, kosz owoców, dodatkowo możliwość skorzystania z restauracji a la carte - włoskiej lub z owocami morza.

    Sport i rozrywka

    Siłownia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik i rzutki; codzienny program animacyjny. Za opłatą; bilard, sauna, łaźnia parowa, masaże, sprzęt do nurkowania, windsurfingu oraz centrum nurkowe na plaży, w sąsiednich Mirette Apartments; 2 korty tenisowe z oświetleniem, 2 korty do squasha.

    Dzieci

    Oddzielny basen, mała zjeżdżalnia, zadaszony plac zabaw, mini dyskoteka, bufet dla dzieci w restauracji głównej, mini klub (3-12 lat).

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    POŁOŻENIE

    Hotel znajduje się około 10 kilometrów od międzynarodowego lotniska w Hurghadzie, a odległość od centrum miasta wynosi 3 km.

    PLAŻA

    Plaża hotelowa, piaszczysto-koralowa, zejście do morza tarasowe lub drabinką, rafa koralowa przy brzegu, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu.

    HOTEL

    Kategoria lokalna: ***** Palacio to jedyny kurort w Hurghadzie, który oferuje 100% z pokoi w widoku na morze, a także łatwy dostęp do plaży.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Lekarze są dostępni 24 godziny na dobę za opłatą, klinika pracuje codziennie w godzinach od 10:00 do 12:00 i od 18:00 do 20:00. Recepcja dostępna 24 godziny / 7 dni , bankomat.     

    INTERNET

    Kawiarenka internetowa znajduje się na drugim piętrze i jest czynna codziennie od 11:00 do 23:00.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    Nowoczesna sala konferencyjna: o pojemności 1000 osób.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Rozrywka na żywo; codzienne pokazy rozrywkowe od 20:00 do 24:00, basen zewnętrzny (jeden dla dorosłych i jeden dla dzieci), SPA, otwarte od 10:00 do 20:00, w tym: pokoje do masażu, sauna, jacuzzi i łaźnia parowa, Międzynarodowe centrum nurkowe i Aqua z certyfikowanymi instruktorami za opłatą, Stoły bilardowe z opłatą dostępne na drugim piętrze od 12:00 do 00:00.

    DLA DZIECI

    Baby Sitter dostępny na życzenie. Klub dla dzieci, dostępny dla dzieci od 4 do 12 lat, czynny jest codziennie od 10:00 do 12:30 i od 15:00 do 17:00 z wyjątkiem piątku.

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel składa się z 825 pokoi z widokiem na Morze Czerwone i oferuje zakwaterowanie w pokojach typu: Standard ( ok.28m) Deluxe Wszystkie pokoje są wyposażone w:      Podwójne łóżko lub łóżko małżeńskie: - łóżko małżeńskie (100 x 200 cm) lub łóżko małżeńskie (180 x 200 cm) lub pokój trzyosobowy jedno łóżko małżeńskie (140 x 200) + jedno łóżko podwójne (100 x 200 cm)      Własną łazienkę z udogodnieniami.      Telewizję satelitarną      Sejf      Klimatyzację      Prysznic      Bezpośredni telefon      Mini Bar      Balkon lub taras.  

    WYŻYWIENIE

    Hotel oferuje opcje wyżywienia All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu.

    INFORMACJE DODATKOWE

    http://www.sunnydaysegypt.com/content.php?lang=en&alias=overview_palacio&hotel=palacio

    CENA

    Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD.Nowość! Możliwość wykupienia wizy przez portal https://visa2egypt.gov.eg, koszt wizy jednokrotnego przekroczenia 25 USD, wielokrotna - 60 USD. Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony nad laguną i jednocześnie bardzo blisko centrum Hurghady. Atrakcyjna cena i przyzwoity standard usług z pewnością zachęci osoby młodsze, nastawione na aktywne korzystanie z miejskich rozrywek.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Hurghada, Egipt

    Opis hotelu

    Informacje Ogólne:

    Sunny Days El Palacio Resort And SPA w Hurghada North na 4 piętrach, w 3 budynkach i posiada 825 pokoi. Hotel położony jest 25 m od plaży piaszczysto-skalistej. Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, klimatyzację, sklepy, mini market i lobby. W 4-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku i niemiecku. Do dyspozycji są 2 baseny ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Goście mogą zrelaksować się przy drinku w barze przy basenie. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko RMF (250 km), sklepy (3 km) i lotnisko HRG (15 km). W pobliżu hotelu znajdują się placówka medyczna. Hotel zapewnia dostęp bez barier: rampa/podnośnik. Oferta rozrywkowa hotelu: dyskoteka. Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje kantor, usługi prasowania, opiekę medyczną, usługę budzenia, pralnię, pokojówki i serwis pokojowy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, klub dziecięcy i zajęcia animacyjne dla dzieci, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h. Hotel posiada salę konferencyjną.

    Posiłki:

    W hotelu znajdują się 4 restauracje. Drinki można spożywać w barze w recepcji. All Inclusive: All Inclusive obejmuje przekąski (pora serwowania: 12:00 - 17:00), przekąski o północy (pora serwowania: 22:30 - 01:00), wino, alkohole lokalne (pora serwowania: 10:00 - 00:00), napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 10:00 - 00:00), drugie śniadanie (pora serwowania: 10:30 - 12:00) i piwo (pora serwowania: 10:00 - 00:00).

    Sport i Rozrywka:

    W ramach aktywności hotel oferuje rzutki, program zajęć animacyjnych, bilard i tenis stołowy. Sunny Days El Palacio Resort And SPA posiada spa, jacuzzi i łaźnię parową. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: aerobik, siatkówka plażowa, fitness i piłka nożna. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne i muzykę na żywo.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Sunny Days Resort Spa & Aqua Park
    Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Hurghada)
    Wakacje w El Gouna, last minute i all inclusive w Hurghadzie
    Rejs na Giftun, wakacje w Hurghadzie - Egipt
    Piramidy w Gizie, wycieczka z Hurghady
    Kair, wycieczka fakultatywna z Hurghady
    Zwiedzanie Luxoru, wakacje w Egipcie
    Mahmya Beach w Hurghadzie
    Plaże Hurghady, wakacje w Egipcie
    Dahar, dzielnica Hurghady

    Opinie o Hotelu Sunny Days Resort Spa & Aqua Park

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Cudowne wakacje ! Widok na morze praktycznie z każdego pokoju w hotelu.Czysto, dobrze i bardzo miło! Idealne miejsce zarówno dla par chcących spędzić spokojne wakacje jak i dla rodzin z dziećmi.Dzięki Mohamedowi Mady czujemy się tam jak w domu.Wracamy co najmniej 1 w roku.Polecamy

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.4
    polecam

    Bardzo fajny hotel, byłam i z chęcią bym tam wróciła. hotel bardzo fajnie położony, pokoje czyste i zadbane, obsługa ok. restauracja może nieco zbyt mała jak na tyle gości, ale jakoś dawała radę :) mi posiłki smakowały.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.4
    3.6
    może być

    Usytuowanie hotelu jest bardzo ładne, laguna w środku jest piękna, miejsca do pływania dobrze przygotowane, z basenów nigdy nie korzystam (wolę cudowne morze). Pokój, który zajmowałam wymaga odświeżenia, ale podczas pobytu były odnawiane inne pokoje-tak więc OK. jedzenie trochę mało urozmaicone, za mało owoców. Ogólnie bardzo udany pobyt za cenę z last minut.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: może być
    3.6
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Zdecydowanie jeden z najlepszych hoteli w Hurghadzie - byliśmy tam już nie raz i wiemy co dobre :) rozległy, pełen atrakcji (najlepsze animacje!!), bardzo ładne pokoje, przepięknie wystrojone i posprzątane. Obsługa bardzo miła i uprzejma, nienachalna, a jedzenie to po prostu bajka! Polecamy wszystkim, na pewno się nie zawiedziecie! :)

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.4
    polecam

    super pobyt w niskiej cenie! Hotel polecam dla klientów, którzy nie mają wygórowanych wymagań. Ja byłam bardzo zadowolona. Jechałam na wakacje sama, a nie nudziłam się tam ani przez chwilę - są animacje, zajęcia sportowe, plaża przy samym hotelu, a do tego blisko centrum :)

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.4
    4.6
    zdecydowanie polecam

    wróciliśmy z egiptu, hotel w tej cenie jest rzeczywiście do polecenia

    POLECAM:
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.0
    polecam

    Hotel jest dość spory, położony niedaleko centrum Hurghady, co dla nas było wielką zaletą. Cały kompleks dobrze utrzymany, zadbany. Z pokoju też byłiśmy zadowoleni. Jedzenie nam smakowało i nie uważam, by było mało urozmaicone, wszystko jest rzeczą gustu. Byliśmy zachwyceni rafa znajdującą się nieopodal hotelu, do której można dojśc brodząc w wodzie. Bardzo miłe spędzone wakacje, polecam!

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Byliśmy w tym hotelu na przełomie sierpnia i września.Absolutnie nie mam nic do zarzucenia- pokoje sprzątane były codziennie, jedzenia dużo i bardzo dobre( fakt-kolejki były ale w którym hotelu w sezonie ich nie ma!?). Obsługa bardzo miła.Zdecydowanie polecam!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    3.9
    polecam

    Po hotelu widać już zużycie, szczególnie w pokojach się czas odbija. Gości w hotelu mnóstwo, w związku z czym kolejki do stolików na rest, po drinki i dużo zajętych leżaków przy basenie. W zwiazku z tym głośno i gwarno. Pomimo tego wypoczynek bardzo udany. Plusem jest też odległość hotelu od centrum miasta!

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    3.9
    4.4
    zdecydowanie polecam

    hotel jest przepiękny, szczególnie laguna wpływająca do morza. kawałek dalej jest rafa koralowa, zniszczona, typowa dla tego rejonu. obsługa bardzo miła i pomocna, po kilku napiwkach zapamiętują gościa i latają w okół niego aż miło. bardzo smaczne jedzenie i fajne drinki, porównywalne z dobrymi knajpami u nas w kraju. rozrywek pełno, od gimnastyki w wodzie po tańce, można iść do spa czy na siłownię. pokoje też ładne, choć wyposażenie wygląda na kompletowane przypadkowo. oczywiście tych minusików mogłoby być więcej, ale po co doszukiwać się dziur w całym? :D

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4
    Następna

    Sunny Days Resort Spa & Aqua Park - możliwości zakwaterowania:

    Pokój 2 os. z widokiem na basen
    Pokój 2 os. z widokiem na morze
    1 os. pokoj standardowy
    1 os. pokoj deluxe
    2 os. pokoj deluxe
    2 os. pokoj standardowy
    Pokój jednoosobowy
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.+2 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
    Pok. 2 os. w/morze
    DOPPELZIMMER STANDARD
    DOPPELZIMMER MIT MEERBLICK
    SPARZIMMER DOPPEL
    STANDARD-EINZELZIMMER
    DOPPEL MEERBLICK ZUR ALLEINBEN
    SPARZIMMER EINZEL
    PREMIUM DOPPELZIMMER
    PREMIUM EINZELZIMMER
    Pok. 1 os.

    Sunny Days Resort Spa & Aqua Park - Możliwości wyżywienia:


    Sunny Days Resort Spa & Aqua Park - miasta wylotu:


    Sunny Days Resort Spa & Aqua Park - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua Park? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00