cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
  • Hotel Miraluna Kiotari Village, Rodos
1 / 46
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
22.04 - 29.04
już od 1549 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.10 - 14.10
już od 1468 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Miraluna Kiotari Village
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Miraluna Kiotari Village
star 5

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Miraluna Kiotari Village:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Miraluna Kiotari Village:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 kwietnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 października 2022

Hotel Miraluna Kiotari Village w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Grecja / Rodos

Opis oferty:

Luksusowy i elegancki, jest ozdobą kompleksu Miraluna, składającego się z hotelu Miraluna Village & Spa i Prima Sol Miraluna Seaside, z którego udogodnień mogą korzystać Goście. To miejsce dla wszystkich poszukujących prawdziwej ucieczki od codzienności. Hotel słynie z atrakcji na najwyższym poziomie: gry, zabawy oraz praktycznie nieograniczona możliwość uprawiania sportów zachęcą nawet najbardziej leniwych, a wieczorne show zachwycą tych wybrednych. Do tego miejsca chce się wracać!

POŁOŻENIE:

na wzgórzu, w dzielnicy hotelowej, ok. 1,5 km od centrum KIOTARI, ok. 15 km od centrum Lindos, sklepy, restauracje i bary ok. 1 km od hotelu; ok. 70 km od portu lotniczego Rodos; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (Rodos/ok. 7EUR, Lindos/ok. 3 EUR).

PLAŻA:

Kiotari Bay, publiczna, piaszczysto-żwirkowo-kamienista, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 200 m od hotelu, dojście asfaltową drogą, tunelem podziemnym; parasole i leżaki płatne (ok. 7EUR/dzień/zestaw: 2 leżaki i parasol), ręczniki za kaucją (10 EUR; wymiana: 1 EUR); bar (płatny).

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, nowoczesny, zbudowany w 2007 r., częściowo odnowiony w 2012 r., 179 pokoi, 9 budynków (budynek główny i bungalowy), 2 piętra, 4 windy, eleganckie, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna z widokiem na morze - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i grecka, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, dieta bezglutenowa (na zamówienie przed przyjazdem), podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 2 restauracja á la carte, obsługa kelnerska; w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 5 barów: Tawerna przy basenie głównym, snack bar przy basenie dla dzieci, bar w lobby, bar na plaży, bar w dyskotece; minimarket, sklep z pamiątkami; centrum konferencyjne dla 200 osób, taras z panoramą na ogród i basen, duży, śródziemnomorski ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy (karta: ok. 4 EUR/ 60 min, ok. 15 EUR/4 godz., ok. 40 EUR/tydz.), punkt internetowy (karta: ok. 4 EUR/60 min, ok. 15 EUR/4 godz., ok. 40 EUR/tydz.), opiekunka do dziecka (na zamówienie); występują różnice poziomów - nie polecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

3-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 26 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: zestaw do kawy i herbaty, minibar, sejf (ok. 2,5 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen;

rodzinny:

4-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 30 m², sypialnia i pokój dzienny oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym superior bez płatnego minibaru.

SPORT I ROZRYWKA:

8 basenów w całym kompleksie, w hotelu Miraluna Village & Spa: 3 baseny: basen główny, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł. 0,4-1,5 m, kaskada, basen dla dzieci, okrągły kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł. 0,4-1,2 m, brodzik dla dzieci, ok. 120 m², gł. 15 cm, basen, owalny kształt, słodka woda, ok. 200 m², gł. 0,8-1,2 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR/ręcznik; wymiana: 1 EUR); mini aquapark dla dzieci (wstęp płatny: 5 EUR/os.), łódź piracka i mini zjeżdżalnie; tenis ziemny (na terenie Miraluna Seaside), wypożyczalnia sprzętu, tenis stołowy, siłownia, aerobik, siatkówka i koszykówka plażowa, mini piłka nożna, minigolf, piłka wodna, rzutki; pokój i plac zabaw dla dzieci, Aqua Kids Club na terenie basenu dla dzieci (czynny: 15.05-10.10; zależnie od pogody), minklub (5-12 lat), amfiteatr, dyskoteka (czynna: 23.30-3.00), 6 razy w tygodniu animacje dla dorosłych i dzieci, 4 razy w tygodniu wieczorne show; bilard, sporty wodne na plaży; centrum Spa: bezpłatne: basen kryty, słodka woda, ok. 140 m², gł. 1,2-1,4 m, siłownia; za opłatą: sauna, jacuzzi, zabiegi na ciało i twarz, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00­-10.00), późne śniadanie (10.00­-11.00), obiad (12.30­14.30), kolacja (19.00­-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (10.00­-21.00), lody (10.00-18.00) w snack barze; kawa, herbata i ciasto w wyznaczonym barze (15.30­-16.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze przy basenie i w snack barze (10.00­-23.00; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2244047380, www.bluebaygroup.gr

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 15 lat


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie

Hotel położony jest na południowym wybrzeżu Rodos pomiędzy miejscowościami Lardos i Kiotari, tuż przy pięknej plaży (ok. 300 m). Od najbliższych sklepów i restauracji obiekt dzieli zaledwie 1 kilometr, a od miejscowości Kiotari - 1,5 km. Malownicze miasteczko Lindos oddalone jest o ok. 25 km. Odległość od lotniska Rodos wynosi ok. 62 km. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Plaża

Prywatna, żwirkowo-kamienista plaża znajduje się 300 m od hotelu. Dojście do plaży -tunelem. Serwis plażowy - bezpłatny.

Do dyspozycji gości

Całodobowa recepcja, restauracje tematyczne (bezpłatnie raz na pobyt), bary, basen kryty w SPA (bezpłatny, tylko dla dorosłych), 2 baseny odkryte, 1 ze zjeżdżalnią. Za dodatkową opłatą: możliwość wypożyczenia samochodów, lekarz, fryzjer, pralnia.

Pokoje

Zlokalizowany w ogrodzie hotel oferuje 131 przestronnych pokoi, które dysponują balkonem lub tarasem (z meblami ogrodowymi). Ich wyposażenie obejmuje klimatyzację, mini-bar (płatny dodatkowo), sejf, TV-Sat.

Wyżywienie

All inclusive - w formie bufetu: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-15:00), kolacja (18:30-22:00) w restauracji głównej "Poseidon". Ponadto, przekąski (12:00-17:00), późny posiłek (00:00-07:00) w restauracji Burger & Pizza House", lody (dodatkowo płatne) podczas posiłków w restauracji głównej, napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe. Restauracje à la carte (w cenie 1 raz na pobyt). Wymagana rezerwacja.
"

Program sportowy i animacyjny

Hotel posiada bogaty program animacji dla dzieci i dorosłych. Muzyka na żywo, greckie wieczory 2 baseny - jeden ze zjeżdżalnią (łóżka i parasole, ręczniki bezpłatne), sauna, dobrze wyposażona siłownia, rzutki. Dla dzieci: miniklub (4-12 lat), plac zabaw, 2 baseny dla dzieci. Dodatkowo płatne: SPA, bilard.

Internet

Wi-Fi bezpłatne na terenie całego hotelu.

Kategoria lokalna

*****

Naszym zdaniem

Wyśmienite greckie jedzenie, szeroki wachlarz rozrywek i aktywności oraz przestronne pokoje gwarantują niezapomniane chwile na Rodos. Tutaj nikt nie będzie się nudził!

Strona www


Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotówprosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).


Cena podstawowanie nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

BŁĘKITNY REJS
Wspaniała wycieczka dla tych, którzy lubią słońce, morze i element przygody! Wyruszamy z portu Mandraki i odwiedzamy najpiękniejsze zatoki na wybrzeżu wschodnim. Zrobimy 3 półgodzinne przystanki na kąpiele morskie w okolicy Kalithea, w Tsampice oraz w słynnej Zatoce Anthony'ego Quinna. W zatoce obok Afandou będziemy mieli nieco więcej czasu na relaksujący odpoczynek, a w trakcie tej przerwy na pokładzie serwowany będzie lunch w formie greckiego bufetu (w cenie). Będzie mnóstwo czasu na pływanie, opalanie się i podziwianie podwodnego świata! Cena: 54 Euro/ 27 Euro dzieci (lunch wliczony w cenę wycieczki)
REJS NA WYSPĘ SYMI
Wyspa Symi słynie z niesamowitej architektury. Kiedy wpływamy do portu wydawać by się mogło, że w zatoce nic nie zobaczymy, natomiast naszym oczom ukaże się niesamowity krajobraz - swojego rodzaju mozaika domów ułożonych kaskadowo na skałach wybudowanych w nieprzypadkowym stylu i o nieprzypadkowych kolorach. Symi jest również znana jako wyspa poławiaczy gąbek. Podczas wycieczki w naszym programie jest wizyta i prezentacja gąbek u lokalnego poławiacza! Wyspa słynie również z aromatycznych ziół. Najwytrwalsi mogą udać się na Chorio - górną część osady, skąd rozpościera się urokliwy widok na port i zatokę. Po krótkim rejsie kolejny przystanek to klasztor poświęcony Archaniołowi Michałowi w Panormitis - najważniejsze miejsce prawosławnego kultu w Archipelagu Dodekanezu. Cena: 49 Euro dorośli / 28 Euro dzieci
OBJAZD WYSPY - ISLAND TOUR
Zupełnie nowy program! Poznawanie wyspy zaczniemy od Lindos - najpiękniejszego miasta na wyspie z bogatą i niesamowitą historią. Podczas 2 godzin czasu wolnego będzie można samodzielne odkrywać tajemnicze zakamarki miasta lub zwiedzić Akropol z przewodnikiem (bilety wstępu na Akropol płatne dodatkowo). Następnie udamy się do Embony- najwyżej położonej wioski na wyspie u stóp najwyższej góry Attaviros, gdzie zapraszamy Państwa na grecką ucztę: przepyszny grecki tradycyjny obiad (lunch wliczony w cenę wycieczki możliwość wyboru między kilkoma daniami lokalne wino i woda mineralna bez ograniczeń). W tej samej miejscowości będziemy zapoznawać się z innymi lokalnymi przysmakami: zapraszamy na degustację oliwy, ziół, miodu oraz miejscowych trunków i win. Wycieczkę zakończymy w Petaloudes - Dolinie Motyli. Tam przez bliski kontakt z naturą, w dolinie z mikroklimatem będziemy podziwiać słynne rodyjskie motyle o wdzięcznej nazwie: niedźwiedziówki strojnisie. Cena: 55 Euro dorosły / 28 Euro dzieci (lunch wliczony w cenę wycieczki Akropol i Dolina Motyli płatne dodatkowo)
PERŁA ŚREDNIOWIECZA - STOLICA WYSPY
Idealna okazja to poznania miasta po zachodzie słońca! Po popołudniu wyruszamy do miasta Rodos - stolicy wyspy. Jest to doskonała okazja, aby poczuć magię historii miasta - zarówno tej starożytnej, jak i średniowiecznej. Pierwszym punktem zwiedzania miasta jest wzgórze Monte Smith, na którym zobaczymy ruiny akropolu rodyjskiego, starożytny stadion olimpijski, a także odeon-amfiteatr. W dolnej części miasta zobaczymy port Mandraki, w którym według legendy miał stać słynny Kolos Rodyjski. Udamy się na spacer po średniowiecznej starówce. Miniemy Pałac Wielkich Mistrzów Zakonu Joannitów, przejdziemy jedną z najlepiej zachowanych średniowiecznych ulic w Europie - Ulicą Rycerską, aż do głównej ulicy Sokratesa oraz Placu Hipokratesa. Po zakończeniu zwiedzania prawie 2 godziny czasu wolnego na własne odkrywanie miasta i zakupy. Cena: 34 Euro dorosły / 17 Euro dzieci
OBJAZD WYSPY VIP (tylko dla gości z hoteli: Mitsis Rodos Village oraz Zenith Sea Side)
Autorski program naszej pilotki! Zupełna nowość!
Zwiedzanie zaczniemy od wizyty w najlepszej oliwiarni na wyspie. Poznamy tajniki wyrabiania oliwy, skosztujemy oliwek, miodu i lokalnych przysmaków. Następnie udamy się do najważniejszego religijnego miejsca dla rodyjczyków- Klasztoru Matki Bożej Tsampiki, gdzie znajduje się cudotwórcza ikona i wyjaśnimy tajemnicę, dlaczego co druga osoba na wyspie ma na imię właśnie Tsampika. Przejedziemy przez środkową, zalesioną część wyspy aż do Petaloudes - Doliny Motyli. Tam przez bliski kontakt z naturą, w dolinie z mikroklimatem będziemy podziwiać słynne rodyjskie motyle o wdzięcznej nazwie: niedźwiedziówki strojnisie. Wycieczkę zakończymy w stolicy wyspy. Wspólnie zwiedzimy Akropol Rodyjski wraz z antycznym stadionem a w dolnej części miasta zobaczymy port Mandraki, w którym według legendy miał stać słynny Kolos Rodyjski. Udamy się na spacer średniowieczną Ulicą Rycerską, aż do głównej ulicy Sokratesa oraz Placu Hipokratesa. Po zakończeniu zwiedzania prawie 2 godziny czasu wolnego na własne odkrywanie miasta i zakupy. Cena : 50Euro dorośli/ 25 Euro dzieci (Dolina Motyli płatna dodatkowo)

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (Miasto Rodos i Dolina Motyli, Perełki Rodos i Symi, przy min. 21 osobach) bądź angielskim (pozostałe). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Rodos. Podane ceny zazwyczaj nie zawierają biletów wstępu. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

RODOS informacje ogólne

Waluta

EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki

Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza

Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
Czas

+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny

Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta

Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony

Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.
W regionie

Rodos

Wyspa słońca jest największa wśród 12 wysp Dodekanezu. Ze względu na swoje położenie jej historia jest niezwykle burzliwa, co widać w zabytkach, kulturze i kuchni. Znajdziemy tu zabytki związane z Grekami, Joanitami i Turkami, którzy przez wieki walczyli o ten skrawek ziemi. Obecnie wyspa jest turystycznym rajem z 300 słonecznymi dniami w roku i wieloma zabytkami, których nie można pominąć, będąc tu na wakacjach.
Miasto Rodos

Największe miasto wyspy, a zarazem jej stolica, co roku przyciąga rzesze turystów. Największą atrakcją miasta Rodos jest średniowieczne Stare Miasto otoczone rozległymi murami obronnymi, z najważniejszym zabytkiem - wybudowanym przez joannitów Pałacem Wielkich Mistrzów. Jednakże Stare Miasto to nie tylko zabytki i muzea. Na wąskich uliczkach starówki znaleźć można wiele klimatycznych sklepików, galerii, barów. Ponadto warto skosztować miejscowych specjałów w jednej z licznych restauracji lub tawern - wiele z nich zachęca panoramicznymi tarasami, z których rozciąga się wspaniały widok na brukowane uliczki oraz port. Miasto Rodos to również wspaniałe życie nocne. Każdy turysta doceni atmosferę stolicy wyspy - nowoczesność miesza się tu z bogatą historią wyspy, a spacerując po Starym Mieście ma się wrażenie, iż czas stanął w miejscu!
Lindos

Drugie, obok miasta Rodos, najważniejsze miejsce na wyspie. Miasteczko to jest prawdziwą wizytówką Rodos. Jest ono położone na wzgórzu, nad którym króluje Akropol z ruinami świątyni Ateny, z którego rozciąga się bajeczny widok na turkusowe wody zatoki Św. Pawła. Lindos, to prawdziwy labirynt wąskich, brukowanych uliczek i małych, białych domków. To również wiele klimatycznych galerii z lokalną ceramiką czy biżuterią. Warto usiąść w jednej z lokalnych tawern, aby poczuć atmosferę miasteczka, które niegdyś było mekką artystów. Lindos, to również wspaniałe plaże, między innymi w zatoce Vlycha.
Falliraki

Położone 12 km od miasta Rodos, skupia rozrywkowe życie mieszkańców wyspy i turystów. Piękna wielkokilometrowa, zagospodarowana plaża i niezliczone bary, sklepy, tawerny i dyskoteki - ma się wrażenie, że kurort nigdy nie zasypia. Na obrzeżach Faliraki znajduje się jeden z największych w Europie aquaparków. Doskonałe miejsce dla młodych ludzi lubiących być w centrum wakacyjnych wydarzeń.
Ialyssos
Niewielka miejscowość wypoczynkowa położona na północnym wybrzeżu w odległości ok. 8 km od stolicy wyspy - miasta Rodos. Jest to niezwykle przytulne miejsce, idealne dla poszukujących dobrej zabawy i bogatej oferty sportów wodnych - ze względu na panujący klimat i doskonałe wiatry, w Ialyssos panują znakomite warunki do uprawiania windsurfingu. Ponadto wzdłuż nadmorskiej promendady znajduje się wiele kawiarni, tawern i restauracji, które są miejscem spotkań nie tylko turystów, ale także mieszkańców.
Ixia

Nowoczesny kurort turystyczny - doskonałe miejsce zwłaszcza dla tych, którzy wakacje chcą spędzić w ciszy i spokoju, ale jednocześnie w zasięgu wszelkiego rodzaju atrakcji i rozrywek, z których słynie miasto Rodos (do stolicy wyspy ok. 4 km). Żwirowo-piaszczyste plaże, błękitne morze oraz szeroka oferta sportów wodnych sprawiają, że jest to świetne miejsce dla ludzi w każdym wieku.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.

Wizy

W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
2. Instrukcja wypełnienia formularza znajduję się:
3. W razie problemów z wypełnieniem formularza, prosimy o kontakt ze swoim sprzedawcą.
4. Adresy hoteli konieczne do wypełnienia wniosku znajdują się poniżej.
5.

Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza
. Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci
obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek
(nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
6. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również
formularz z unikalnym kodem QR
, który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
7. W przypadku
nieposiadania
kodu QR turyści
nie zostaną wpuszczeni
na pokład samolotu lecącego do Grecji.
Adresy hoteli:
Rhodes Bay & Amathus Elite Suites:
Iraklidwn Avenue 100
Ixia
Rhodes
Postal Code: 85101
Costa Lindia:
Lardos
Rhodes
Postal Code: 85109
Diagoras:
Faliraki
Rhodes
Postal Code: 85105
Labranda Blue Bay Resort:
Ialyssos
Rhodes
Postal Code: 85101
Labranda Kiotari Bay Resort:
Kiotari
Rhodes
Postal Code: 85109
Labranda Miraluna Village:
Kiotari
Rhodes
Postal Code: 85109
Lindos Breeze:
Kiotari
Rhodes
Postal Code: 85109
Marathon Hotel:
Kolympia Street
Rhodes
Postal Code: 85103
Olympia Sun Hotel:
Faliraki
Rhodes
Postal Code: 85100
Paras Sun
Ialyssos
Rhodes
Postal Code: 85101
Summer Dream:
Theologos
Rhodes
Postal Code: 85106
Tsampika Hotel:
Agisandrou Street 1
Faliraki
Rhodes
Postal Code: 85100
White Olive Premium Lindos:
Pefkoi
Rhodes
Postal Code: 85107
Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny zobowiązane są
negatywny wynik testu antygenowego
na obecność koronawirusa (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż48 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej12 roku życia).
UWAGA!
Z obowiązku przedstawienia negatywnego wyniku testu
zwolnione są osoby w pełni zaszczepione
, pod warunkiem, że ostatnią dawkę szczepionki przyjęły co najmniej 14 pełnych dni przed wylotem oraz są w stanie
przedstawić komplet dokumentów potwierdzających pełne zaszczepienie na COVID-19
(europejski certyfikat szczepienia pobrany z Internetowego Konta Pacjenta). Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa
zwolnieni są również tzw. ozdrowieńcy.
Należy posiadać
pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim)
wykonany w czasie od 2 do 9 miesięcy poprzedzających przylot do Grecji
oraz
certyfikat ozdrowienia
, który również można pobrać z IKP. Instrukcja dotycząca pobierania dokumentów z Internetowego Konta Pacjenta dostępna jest na naszej stronie internetowej:
"

Wizy - informacje dla sprzedawców

W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
2. Wzór wypełnienia znaleźć można na Travelli, w zakładce Komunikaty (Grecja - formularz wjazdu!) oraz
3. Adresy hoteli konieczne do wypełnienia wniosku znajdują się poniżej.
4.

Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza
. Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci
obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek
(nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
5. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również
formularz z unikalnym kodem QR
, który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
6. W przypadku
nieposiadania
kodu QR turyści
nie zostaną wpuszczeni
na pokład samolotu lecącego do Grecji.
Adresy hoteli:

Rhodes Bay & Amathus Elite Suites:
Iraklidwn Avenue 100
Ixia
Rhodes
Postal Code: 85101
Costa Lindia:
Lardos
Rhodes
Postal Code: 85109
Diagoras:
Faliraki
Rhodes
Postal Code: 85105
Labranda Blue Bay Resort:
Ialyssos
Rhodes
Postal Code: 85101
Labranda Kiotari Bay Resort:
Kiotari
Rhodes
Postal Code: 85109
Labranda Miraluna Village:
Kiotari
Rhodes
Postal Code: 85109
Lindos Breeze:
Kiotari
Rhodes
Postal Code: 85109
Marathon Hotel:
Kolympia Street
Rhodes
Postal Code: 85103
Olympia Sun Hotel:
Faliraki
Rhodes
Postal Code: 85100
Paras Sun
Ialyssos
Rhodes
Postal Code: 85101
Summer Dream:
Theologos
Rhodes
Postal Code: 85106
Tsampika Hotel:
Agisandrou Street 1
Faliraki
Rhodes
Postal Code: 85100
White Olive Premium Lindos:
Pefkoi
Rhodes
Postal Code: 85107
Osoby przyjeżdżające do Grecji zobowiązane sąposiadać
negatywny wynik testu antygenowego
na obecność koronawirusa (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż48 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej12 roku życia).
UWAGA!
Z obowiązku przedstawienia negatywnego wyniku testu
zwolnione są osoby w pełni zaszczepione
, pod warunkiem, że ostatnią dawkę szczepionki przyjęły co najmniej 14 pełnych dni przed wylotem oraz są w stanie
przedstawić komplet dokumentów potwierdzających pełne zaszczepienie na COVID-19
(europejski certyfikat szczepienia pobrany z Internetowego Konta Pacjenta). Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa
zwolnieni są również tzw. ozdrowieńcy.
Należy posiadać
pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim)
wykonany w czasie od 2 do 9 miesięcy poprzedzających przylot do Grecji
oraz certyfikat ozdrowienia
, które również można pobrać z IKP. Instrukcja dotycząca pobierania dokumentów z Internetowego Konta Pacjenta dostępna jest na naszej stronie internetowej:
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Rodos

OPIS

Hotel, w którym błękit jest elementem dominującym - otoczony basenami, Morzem Egejskim i SPA. Stylowe pokoje, bliskość plaży, szeroki wachlarz aktywności i rozrywek, przyjemność, wyśmienite smaki i relaks. Wszystko to sprawi, że wakacyjne chwile na Rodos będą niezapomniane.

lokalizacja

2 km od Kiotari, 62 km od lotniska w Rodos-RHO. Hotel usytuowany na powierzchni: 15000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

5*

Data otwarcia

2006 r. Odnowiony w 2013 r. Na terenie hotelu: restauracje (5), bary (5), sala konferencyjna, 2 baseny odkryte, 4 zjeżdżalnie wodne (działają w godzinach 13:00-16:00).

internet

- Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

plaża

700 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 50 m długości, dojście do plaży tunelem.Bezpłatne: leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 7 budynkach: - 7 aneksów (liczba pięter: 3) Typy pokoi: - pokoje twin superior double land/pool view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras - pokoje rodzinne land/pool view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras - maisonette rodzinne shared pool dla max. 5 os.: dwupoziomowe, jadalnia, 2 sypialnie, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje superior land/pool view single use dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna "Poseidon", restauracja z przekąskami, restauracje a la carte (3), bary (5) All Inclusive (10:00-00:00) - śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-15:00), kolacja (18:30-22:00) serwowane w restauracji głównej - przekąski (12:00-17:00), późny posiłek (00:00-07:00) serwowane w restauracji z przekąskami - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe - pakiety urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - wymagana rezerwacja. - "Syrtaki" grecka, "Tapas Restaurant" hiszpańska - 1 wizyta w trakcie pobytu w wybranej restauracji gratis - "Il Gusto" włoska - płatna

z myślą o dzieciach

- brodzik - plac zabaw - krzesełka dla dzieci w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- tenis stołowy - rzutki - siatkówka plażowa - minigolf - siłownia

płatne

- bilard - sporty wodne na plaży - centrum SPA - masaż - salon piękności DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19: - Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE - Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - NIE - Czy w hotelu można kupić maseczki? - DOSTĘPNE BEZPŁATNIE - Czy w hotelu znajduje się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK - Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - TAK - Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - TAK - Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK - Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - NIE - Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA - Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK - Czy jest dostępna usługa Room Service? - NIE - Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK - Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE - Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 2 GOŚCI NA 2 M2 - Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE - Czy na leżakach są materace? - NIE - Czy na plaży są dostępne ręczniki? - BEZPŁATNE, ROZPAKOWANE - Czy leżaki są dezynfekowane? - PO KAŻDYM UŻYCIU - Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - SAMOOBSŁUGA - Czy zjeżdżalnie wodne i aquapark są czynne? -TAK (12:00-16:00) - Czy centrum SPA jest czynne? - TAK - Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK - Czy siłownia jest czynna? - TAK - Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - TAK, W NAWIĄZANIU DO OBOWIĄZUJĄCYCH ZALECEŃ RZĄDU GRECKIEGO - Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - J.W PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

26.08.2020 10:34

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi SPA Siłownia Tenis All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5 Grecja/Rodos

Kategoryzacja hotelu

Kat. EximTours 4* Kat. lokalna 4*

Położenie

- Kriotari - ok 800 m od plaży - ok. 1 km od najbliższych sklepów/restauracji/barów - ok. 1,5 km centrum   - ok. 15 km od Lindos - ok. 60 km od miasta Rodos - ok. 62 km od lotniska

Plaża

- piaszczysto-żwirowa, prywatna - leżaki i parasole (bezpłatny)

Pokoje

Pokoje Twin Superior - ok. 32 m2 - pokój dzienno-sypialny   - klimatyzacja - TV-SAT, telefon - internet Wifi, sejf,  lodówka - zestaw do parzenia kawy/herbaty - łazienka (wanna/prysznic, WC,  suszarka do włosów) - balkon/taras - pokoje z widokiem na basen za opłatą Pokoje Family Standard - ok. 30 m2 - sypialnia i pokój dzienny z dwoma pojedynczymi łóżkami lub sofą - widok na ogród - pokoje family z widokiem na basen za opłatą - wyposażone podobnie jak pokoje standard Pokoje Standard Shared-PoolTerrace - pokoje typu Maisonet - ok. 56 m2 - 2 poziomowe - dostęp do wspólnego basenu - wyposażone podobnie jak pokoje standard

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie: - 2 baseny  zewnętrzne - basen kryty (dla osób dorosłych) - leżaki i parasole przy basenie, ręczniki (depozyt) - sala fitness/siłownia - tenis stołowy, rzutki, boccia, gimnastyka wodna - animacje w ciągu dnia i wieczorem dla dzieci i dorosłych Płatne: - centrum Spa - zabiegi i masaże w Spa - jacuzzi - sporty wodne na plaży - bilard

Dla dzieci

- 2 baseny - miniklub 4-12 lat - plac zabaw - wysokie krzesła - centrum gier (płatne)

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, pomiędzy posiłkami przekąski, kawa, herbata, późny posiłek.  Lokalne napoje bezalkoholowe i  alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz.10:00 - 24:00 i barach wyznaczonych przez hotel . Restauracja a'la carte (1 raz/pobyt)

Restauracje i bary

- restauracja główna Panorama", dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa - restauracja główna Socrates", dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, w hotelu Labranda Kiotari - restauracja Il Gusto" a'la carte (płatna), kuchnia włoska - pizza & grill house (w hotelu Labranda Kiotari) - lobby bar, snack bar, pool bar, beach bar   - w restauracjach przestrzegany jest dress code

Dodatkowe informacje

- wybudowany w 2001 r, ostania renowacja w 2017 - 132 pokoje - 6 budynków - 4 piętra - recepcja - ogród - Internet Wi-Fi - parking - pralnia (płatna) - salon fryzjerski - sala konferencyjna - https://www.labranda.com/en/hotel/labranda-miraluna-village-27272

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie: lobby, restauracje, bary, baseny, spa, place zabaw i kluby dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na: https://eximtours.pl/lp/Nowe_standardy_bezpieczenstwa

Bagaż

Berlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 330 PLN - 23 kg - 360 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa; Berlin Tegel (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (wyloty 30.03-31.05 oraz 01.10-31.10) / 310 PLN (wyloty 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa; Katowice (Corendon Airlines) Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg (55x35x25) oraz bagaż rejestrowany o wadze do 20 kg; Katowice, Warszawa, Wrocław (LOT - samolot rejsowy) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 250 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Grecja/Rodos/Kiotari

Opinia 7islands

Hotel spełni oczekiwania Klientów szukających wysokiego standardu usług. Profesjonalna obsługa, znakomita kuchnia, urozmaicony program animacyjny i bogata infrastruktura sportowa to niewątpliwe atuty tego obiektu. Przestronne i komfortowo urządzone pokoje oraz atrakcje dla dzieci to także gwarancja udanego wypoczynku dla rodzin.

Położenie

Na południowo-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Kiotari, ok. 1,5 km od centrum, gdzie znajdują się sklepy, bary i tawerny, ok. 54 km od stolicy Rodos, ok. 60 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się przy hotelu.

Plaża

Ok. 200 m od hotelu, piaszczysto-żwirowo-kamienista z łagodnym zejściem do morza. Dojście asfaltową drogą oraz tunelem podziemnym. Leżaki i parasole płatne dodatkowo, za ręczniki plażowe pobierany jest depozyt.

Hotel

Nowoczesny, rozległy kompleks, zbudowany w 2007 r., składa się z budynku głównego oraz 10 dwupiętrowych bungalowów. Na terenie obiektu znajduje się przestronne lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, restauracja główna z widokiem na morze, 3 bary, parking. Odpłatnie: Internet Wi-Fi, restauracja ? la carte, bar na plaży, sejf w recepcji, kącik internetowy, wypożyczalnia samochodów, sala konferencyjna. Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje przestronnymi pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację (w okresie 15.05-30.09), telewizję satelitarną, mini lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: klimatyzacja poza okresem 15.05-30.09, sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki dwuosobowe o podwyższonym standardzie z możliwością 1 dostawki, rodzinne z możliwością 2 dostawek (pokój dzienny i sypialnia), rodzinne z dostępem do dodatkowego basenu (wspólnego dla kilku pokoi) z możliwością 2 dostawek (pokój dzienny i sypialnia), dwupoziomowe z dostępem do dodatkowego basenu (wspólnego dla kilku pokoi) z możliwością 3 dostawek.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-14:30), kolacje (19:00-21:30). Między posiłkami dostępne są przekąski. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe dostępne są w barze w godzinach 11:00-23:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 4 baseny z wodą słodką (w tym 1 kryty, leżaki i parasole bezpłatne), tarasy słoneczne, animacje dzienne i wieczorne, tenis stołowy, koszykówka, kort tenisowy (oświetlenie kortu dodatkowo płatne). Odpłatnie: bilard, salon SPA (siłownia, jacuzzi, sauna, masaż), mini golf, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik z wodą słodką, plac zabaw, mini klub, animacje, łóżeczka do spania (dla dzieci do 2 lat, na zapytanie, dodatkowo płatne).

Kontakt do hotelu

www.miralunavillageandspa.gr / Tel.: 00 30 224 404 73 80

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


OnHolidays

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Hotel Miraluna Village & SPA to elegancki hotel położny na wzniesieniu, około 300 m od plaży. Zlokalizowany pomiędzy miejscowościami Lardos i Kiotari, na południowym wybrzeżu Rodos. W odległości około 1 km od hotelu znajdują się sklepy, restauracje i bary. • Odległość od Kiotari - 1,5 km • Odległość od plaży - 300 m • Odległość od Lindos - 13 km • Odległość od lotniska - ok. 70 km HOTEL Liczba pokoi - 186 Do dyspozycji gości - kompleks hotelowy składa się z budynku głównego oraz budynków bocznych; obok hotelu Miraluna Village and Spa znajduje się hotel Primasol Miraluna Seaside. Recepcja restauracja główna, restauracja a la carte, 2 bary (1 za opłatą), sala TV, sklepy. Na zewnątrz 5 basenów i 2 zjeżdżalnie, tarasy słoneczne, bar z przekąskami, tawerna. Leżaki i parasole przy basenach w cenie. Ręczniki kąpielowe za opłatą, oddzielny basen dla dzieci, plac zabaw, animacje w dzień, 3 razy w tyg. wieczorne programy rozrywkowe, kino w sezonie, rzutki, piłka wodna, koszykówka, kort tenisowy, aerobik, boccia, siatkówka plażowa, tenis stołowy, siłownia. Goście hotelu Miraluna Village and Spa nie mogą korzystać z infrastruktury hotelu Primasol Miraluna Seaside, z wyjątkiem Aqua Kid's Club, placu zabaw Miracle Playground. Dodatkowo płatne - kącik internetowy i WIFI za opłatą, centrum SPA (basen kryty, jacuzzi, zabiegi kosmetyczne, masaże), bilard, minigolf, kantor, basen kryty, jacuzzi, zabiegi kosmetyczne, masaże, sporty wodne na plaży. WYŻYWIENIE All inclusive 3 posiłki w formie bufetu, przekąski, lody w godz. 10.00-18 00, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata w godz. 10.00-23 30. Ciasto w godz. 15.30-16 30. POKOJE Pokój 2-osobowy(DBL 1 OV) - klimatyzacja (15.05-30.09.), 1 łóżko podwójne lub 2 pojedyncze, możliwa 1 dostawka, łazienka, kanał muzyczny, telefon, TV, lodówka, suszarkę do włosów i balkon. Maks. obłożenie - 3 Pokoje rodzinne (FAM 1 OV) - pomieszczenie dzienno-sypialne oraz oddzielna sypialnia, z balkonem lub tarasem, wyposażone jak pokój 2-osobowy. Maks. obłożenie - 4


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Rodos, Grecja

Położenie

ok. 1,5 km od miejscowości Kiotari. Do urokliwego Lindos ok. 13 km.

Plaża

piaszczysto-żwirowa, oddalona ok. 300 m od hotelu (dojście częściowo przez niewielki tunel). Leżaki, parasole za opłatą. Bar na plaży za opłatą.

Wyposażenie

kompleks hotelowy składa się z budynku głównego oraz budynków bocznych; łącznie 186 pokoi. Obok hotelu Miraluna Village and Spa znajduje się hotel Primasol Miraluna Seaside. Recepcja restauracja główna, restauracja a la carte, 2 bary (1 za opłatą), sala TV, sklepy. Na zewnątrz 5 basenów (przy jednym z basenów - 2 zjeżdżalnie), tarasy słoneczne, bar z przekąskami, tawerna. Leżaki i parasole przy basenach w cenie. Ręczniki kąpielowe za opłatą. Uwaga: Goście hotelu Miraluna Village and Spa nie mogą korzystać z infrastruktury hotelu Primasol Miraluna Seaside, z wyjątkiem Aqua Kid's Club, placu zabaw Miracle Playground oraz baru przy statku pirackim. www.bluebaygroup.gr

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (B1-3A/E1-3A): klimatyzacja, TV sat., telefon, lodówka, sejf (za opłatą), balkon lub taras od strony ogrodu/basenu. Wanna, WC, suszarka. Z widokiem na morze (B2-3B/E2-3B). Pokoje - wariant ekonomiczny (B2-3S/E2-3S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (B2-4C/E2-4C): pomieszczenie dzienno-sypialne oraz oddzielna sypialnia, wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje rodzinne (B2-4D): pomieszczenie dzienno-sypialne oraz oddzielna sypialnia, z tarasem i dostępem do basenu (jeden basen wspólny dla kilku pokoi), wyposażone jak pokoje 2A. Maisonette (B2-5E): pokój dzienno-sypialny oraz sypialnia w otwartej galerii na piętrze, z tarasem oraz basenem (prywatnym lub wspólnym dla 2 pokoi maisonette), widok na morze; wyposażone jak pokoje 2A.

Dzieci

oddzielny basen, 2 zjeżdżalnie, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty. Na terenie hotelu Primasol Miraluna Seaside: Aqua Kids Club (statek piracki za zjeżdżalniami, płytki basen, czynne w okresie 15.05-10.10) oraz plac zabaw Miracle Playground.

Rozrywka

animacje w dzień, 3 razy w tyg. wieczorne programy rozrywkowe, kino w sezonie.

Dostęp do internetu

kącik internetowy i Wi-Fi za opłatą

Sport

rzutki, piłka wodna, koszykówka, kort tenisowy, aerobik, boccia, siatkówka plażowa, tenis stołowy, siłownia. Za opłatą bilard, minigolf.

Wellness

za opłatą centrum spa: basen kryty, jacuzzi, zabiegi kosmetyczne, masaże.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Przekąski, lody w godz. 10-18:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata w godz. 10-23:30. Ciasto w godz. 15:30-16:30.

Wcześniej = taniej

do 31.01.16 30% zniżki, 1.02-31.03.16 21% zniżki, 1.04-30.04.16 15% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=11 w terminach 24.04-18.05.16, 27.09-31.10.16.

Dla nowożeńców

10% zniżki.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • rozległy kompleks hotelowy w stylu wioski wakacyjnej
  • kompleks 5 basenów, 2 zjeżdżalnie
  • atrakcje, zajęcia sportowe, gry i zabawy dla dorosłych i dzieci


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Rodos, Grecja

Położenie

ok. 1,5 km od miejscowości Kiotari. Do urokliwego Lindos ok. 13 km.

Plaża

piaszczysto-żwirowa, oddalona ok. 300 m od hotelu (dojście częściowo przez niewielki tunel). Leżaki, parasole za opłatą. Bar na plaży za opłatą.

Wyposażenie

kompleks hotelowy składa się z budynku głównego oraz budynków bocznych; łącznie 186 pokoi. Obok hotelu Miraluna Village and Spa znajduje się hotel Primasol Miraluna Seaside. Recepcja restauracja główna, restauracja a la carte, 2 bary (1 za opłatą), sala TV, sklepy. Na zewnątrz 5 basenów (przy jednym z basenów - 2 zjeżdżalnie), tarasy słoneczne, bar z przekąskami, tawerna. Leżaki i parasole przy basenach w cenie. Ręczniki kąpielowe za opłatą. Uwaga: Goście hotelu Miraluna Village and Spa nie mogą korzystać z infrastruktury hotelu Primasol Miraluna Seaside, z wyjątkiem Aqua Kid's Club, placu zabaw Miracle Playground oraz baru przy statku pirackim. www.bluebaygroup.gr

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (B1-3A/E1-3A): klimatyzacja, TV sat., telefon, lodówka, sejf (za opłatą), balkon lub taras od strony ogrodu/basenu. Wanna, WC, suszarka. Z widokiem na morze (B2-3B/E2-3B). Pokoje - wariant ekonomiczny (B2-3S/E2-3S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (B2-4C/E2-4C): pomieszczenie dzienno-sypialne oraz oddzielna sypialnia, wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje rodzinne (B2-4D): pomieszczenie dzienno-sypialne oraz oddzielna sypialnia, z tarasem i dostępem do basenu (jeden basen wspólny dla kilku pokoi), wyposażone jak pokoje 2A. Maisonette (B2-5E): pokój dzienno-sypialny oraz sypialnia w otwartej galerii na piętrze, z tarasem oraz basenem (prywatnym lub wspólnym dla 2 pokoi maisonette), widok na morze; wyposażone jak pokoje 2A.

Dzieci

oddzielny basen, 2 zjeżdżalnie, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty. Na terenie hotelu Primasol Miraluna Seaside: Aqua Kids Club (statek piracki za zjeżdżalniami, płytki basen, czynne w okresie 15.05-10.10) oraz plac zabaw Miracle Playground.

Rozrywka

animacje w dzień, 3 razy w tyg. wieczorne programy rozrywkowe, kino w sezonie.

Dostęp do internetu

kącik internetowy i Wi-Fi za opłatą

Sport

rzutki, piłka wodna, koszykówka, kort tenisowy, aerobik, boccia, siatkówka plażowa, tenis stołowy, siłownia. Za opłatą bilard, minigolf.

Wellness

za opłatą centrum spa: basen kryty, jacuzzi, zabiegi kosmetyczne, masaże.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Przekąski, lody w godz. 10-18:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata w godz. 10-23:30. Ciasto w godz. 15:30-16:30.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • rozległy kompleks hotelowy w stylu wioski wakacyjnej
  • kompleks 5 basenów, 2 zjeżdżalnie
  • atrakcje, zajęcia sportowe, gry i zabawy dla dorosłych i dzieci


Mapa Hotelu Miraluna Kiotari Village
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu Miraluna Kiotari Village:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Miraluna Kiotari Villag
https://youtu.be/dr321DUrVFk

Opinie o Hotelu Miraluna Kiotari Village

Masz pytania o Hotel Miraluna Kiotari Village? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00