cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Kaptan , Riwiera Turecka
1 / 40
Ocena
hotelu:
3.6 / 5
Najbliższy termin
27.05 - 01.06
już od 1399 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.10 - 29.10
już od 711 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Grand Kaptan
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Grand Kaptan
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Grand Kaptan :
3.6 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Grand Kaptan :
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    i sport
    2.5
  • Jakość
    do ceny
    2.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 października 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Hotel Grand Kaptan w ofercie Biura podróży:

Itaka Gala

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Fantastyczna propozycja na słoneczne wakacje dla rodzin i dla wszystkich, którzy lubią aktywnie wypoczywać. Hotel leży tylko parę kroków od zadbanej plaży, ma bardzo ładne baseny, w tym nowy basen z trzema zjeżdżalniami. Sporty wodne na plaży, korty tenisowe i boiska sportowe pozwalają zadbać o kondycję. Bardzo lubiany za znakomitą, zawsze pomocną obsługę i miłą wakacyjną atmosferę. W ramach ultra all inclusive oferuje nie tylko dania w formie bufetu, lecz także napoje przez okrągłą dobę, przekąski o północy i dwie restauracje a la carte do wyboru. W okolicy hotelu są sklepy i bary; do pełnego życia centrum Alanyi można wygodnie dojechać bezpłatnym hotelowym busem

 

Położenie

ok. 4 km na wschód od centrum Alanyi, w pobliżu hotelu sklepy i bary; ok. 130 km od portu lotniczego w Antalyi; bezpłatny bus hotelowy do centrum Alanyi; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 2 EUR/Alanya).

 

Plaża

hotelowa, piaszczysta, ok. 50 m od hotelu, przejście podziemne, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

 

Hotel

pięciogwiazdkowy, elegancki, zbudowany w 1991 r., regularnie odnawiany, 272 pokoje, budynek sześciopiętrowy, pięć wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracje: główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne menu dla dzieci, dania wegetariańskie, Lacosta - a la carte, dania rybne, Pruva - a la carte, kuchnia włoska, dania wegetariańskie; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; bary: w lobby, przy basenie, na plaży, na dachu, Vitamin bar; kantor, sklep z pamiątkami i gazetami; centrum konferencyjne dla 100 osób, taras z widokiem na morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa (ok. 2 EUR/30 min.), room-service, fryzjer, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, wypożyczalnia samochodów i rowerów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

 

Pokój

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 25 m^2, zadbany, klimatyzowany, łazienka (prysznic, w.c.; suszarka), łącze internetowe, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf, mini-bar (bezpłatnie napoje bezalkoholowe); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do dwóch lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), część pokoi z bocznym widokiem na morze.

 

Sport i rozrywka

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 400 m^2, gł. 0,8-1,8 m, hydromasaż, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 20 m^2, gł. 0,5 m, basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 200 m^2, gł. 0,8-1,8 m, trzy zjeżdżalnie, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; dwa korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, fitness, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa; plac i pokój zabaw dla dzieci, mini-klub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, wieczorne show, muzyka na żywo; za opłatą: oświetlenie kortów, bilard; sporty wodne na plaży; centrum spa - bezpłatne: sauna, łaźnia turecka, za opłatą: masaże.

 

Ultra All Inclusive

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze na plaży (15.00-16.00); kawa, herbata, ciasto, lody w barze przy basenie (16.00-17.00) i w barze w lobby (11.00-17.00); nocne przekąski w restauracji głównej (24.00-00.45); napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe oraz wybrane importowane napoje alkoholowe w wyznaczonych barach, całodobowo w barze w lobby; raz w tygodniu kolacja w restauracji a la carte (19.30-22.00), wymagana wcześniejsza rezerwacja; wymagane noszenie opasek all inclusive.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Alanya

OPIS

Obiekt położony niedaleko Alanyi i w bliskiej odległości od plaży. Z dachu, na którym znajduje się hotelowy bar, rozpościera się piękny widok na morze i góry. Goście mają do dyspozycji m. in. siłownię, centrum spa, łaźnię turecką czy pakiet Ultra All Inclusive, a dla wielbicieli wodnych rozrywek - baseny i zjeżdżalnie.

lokalizacja

4 km od centrum AlanyI, 37 km od lotniska w Gazipasa-GZP. Hotel usytuowany na powierzchni: 16000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

5*

Data otwarcia

1999 r. Odnowiony w 2012 r.Na terenie hotelu: restauracje (3, bary (4), room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, baseny odkryte (3), aquapark (działa w godzinach 12:00-14:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

- Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

50 m od hotelu, prywatna, pomost, piaszczysto-żwirowa, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi. Dojście do plaży tunelem.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w budynku głównym:(liczba pięter: 5, liczba wind: 3)Typy pokoi:- pokoje standardowe dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- pokoje standardowe side sea view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracja główna, restauracje a la carte (2), bary (4)Ultra All Inclusive(24h)- śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), późny posiłek (00:00-00:45) serwowane w restauracji głównej- przekąski (10:00-00:00), podwieczorek (16:00-17:00) serwowane w vitamin barze- lody- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe- pakiety dla nowożeńców (na życzenie), pakiety urodzinowe (na życzenie)Restauracje a la carte- jedna wizyta podczas pobytu w wybranej restauracji gratis, wymagana rezerwacja.- "La costa" owoce morza, "Pruva" włoska

z myślą o dzieciach

- brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu dla dzieci w restauracji- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne

w cenie

- rzutki- siatkówka plażowa- aerobik- siłownia- animacje soft, w nocy, w dzień- sauna

płatne

- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż- salon piękności- łaźnia turecka

Aktualizacja opisu

16.06.2021 12:01

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinnyNiepełnosprawniWi-FiAquaparkSPASiłowniaMini KlubAll Inclusive 24HSerwis plażowySporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osoboweBłękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Turcja/Riwiera Turecka

Kategoria

- kat. Exim Tours: 5*

- kat. lokalna

5*

Położenie

- ok. 50 m od plaży, przejście tunelem pod ulicą - ok. 4 km od centrum Alanyi - ok. 130 km od lotniska w Antalyi

Plaża

- prywatna, piaszczysta, pomost - leżaki, materace, ręczniki plażowe i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 25 m2 - klimatyzacja centralna (czynna od 1 czerwca do 15 września) - mini bar (bezpłatnie napoje bezalkoholowe) - TV-Sat, telefon, sejf, zestaw do parzenia kawy i herbaty - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny, 3 zjeżdżalnie - leżaki, materace i parasole przy basenie - sala fitness, jacuzzi, sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - siatkówka plażowa, tenis stołowy - programy animacyjne Płatne - spa, masaże - bilard - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- plac zabaw, mini klub (4-12 lat), brodzik - łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) - opiekunka do dzieci (na życzenie, płatna)

Wyżywienie

Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski dzienne i nocne, lody. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-02:00 w wybranych barach, bar w lobby 24h. Możliwość skorzystania z restauracji a' la carte, raz na pobyt po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna

- 2 restauracje a l'a carte

rybna i włoska

- 4 bary

w lobby, przy basenie, na plaży, pool lounge & bar

Dodatkowe informacje

- obiekt otwarty w 1991 roku, wyremontowany w 2008-2011 roku, dysponuje 272 pokojami (także dla niepełnosprawnych) - internet Wi-Fi na całym terenie hotelu (bezpłatny) - bezpłatny mini bus do centrum Alanyi - wypożyczalnia rowerów, skuterów, samochodów - mini market, pralnia, fryzjer, sala konferencyjna - www. kaptanhotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

W Alanyi, tylko 4 km od ścisłego centrum. W odległości ok. 130 km od lotniska w Antalyi.

PLAŻA

Od żwirowo-piaszczystej plaży oddzielony jedynie ulicą (przejście podziemne). Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie. Bar na plaży (czynny w zależności od warunków atmosferycznych).

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 5*Kompleks hotelowy wybudowany w 1991r., odnowiony w 2011r. położony na powierzchni 16 000m.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, windy, restauracja główna, restauracja przekąskowa, 2 restauracje a'la carte rybna i włoska, 5 barów, patisseria. Usługi odpłatne: room services, lekarz, usługi pralni chemicznej, wypożyczalnia samochodów, usługi biznesowe - fax, telefon oraz sklepy. Parking oraz mini biblioteka. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i Mastercard.

INTERNET

WiFi w lobby bezpłatnie, w pokojach i w pozostałych częściach hotelu odpłatnie.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Sala przeznaczona dla 200 osób, z możliwością wypożyczenia sprzętu audio-wizualnego.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie - basen główny o powierzchni 500m, basen z 3 zjeżdżalniami, leżaki, parasole i ręczniki plażowe, rzutki, centrum fitness, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka wodna, gimnastyka, łaźnia turecka, sauna, strefa relaksu w centrum Spa, dziennie i wieczorne hotelowe programy animacyjne,Odpłatnie - bilard, centrum Spa z zabiegami i masażami, sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

Brodzik o powierzchni 30m i głębokości 40 cm, mini club dla dzieci w wieku 4-12, plac zabaw, możliwość za opłatą wypożyczenia wózka spacerówki, specjalne menu w restauracji, wysokie krzesełka, łóżeczka na zamówienie przed wylotem.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 334 pokoi. Pokoje typu standard land view dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej o powierzchni 25-30m. Wyposażone w centralną klimatyzację (czynną seoznowo), łazienki ( prysznic lub wanna), TV/SAT, sejf (depozyt), mini bar, czajnik ( kawa, herbata) oraz balkon. Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą.

WYŻYWIENIE

Ultra all inclusive śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski 12.30-16.00 na plaży, nocna przekąska - zupa 00.00-00.45, przekąska przy późnym zakwaterowaniu 21.00-24.00, przekąska śniadaniowa przy wczesnym wykwaterowaniu 01.00-07.30, tureckie naleśniki, popołudniowa kawa i herbata, ciastka, lody w wyznaczonych barach i restauracjach. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe przez 24h w wybranych barach. Mini bar uzupełniany codziennie w wodę, soft napoje i piwo. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a'la carte ( rezerwacja).

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.kaptanhotels.com/Pokoje przystosowane dla potrzeb Gości niepełnosprawnych na zamówienie.Hotel nie akceptuje zwierząt.

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny (Turkish Airlines 8kg, Corendon Airlines 5kg), bagaż główny (Turkish Airlines 25kg, Corendon Airlines 20kg) / przy połączeniach z Rzeszowa bagaż rejestrowany dodatowo płatny ok. 350-400pln/szt, w cenie bagaż podręczny 8kg;  transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.), wycieczek fakultatywnych.Uwaga!!! Przy połączeniach rejsowych cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportuOd 15.03.2021 wszyscy Podróżni niezależnie od narodowości, udający się do Turcji, zobowiązani są wypełnić, na 72 h przed wylotem, elektroniczny formularz zgłoszenia Podróżnego - Traveler Entry Form.Formularz dostępny jest na stronie https://register.health.gov.tr/. Po wypełnieniu formularza klient otrzyma dokument potwierdzający rejestrację wraz z unikatowym kodem HES. Dokument należy wydrukować lub zachować na urządzeniu mobilnym, w celu okazania go obsłudze linii lotniczej przed wylotem.Od 2 marca 2020 r. obywatele Rzeczpospolitej Polskiej podróżujący do Turcji turystycznie na okres do 90 dni są zwolnieni z obowiązku wizowego.Zgodnie z oświadczeniem QA-11 rzecznika Ministerstwa Spraw Zagranicznych Republiki Turcji z 20 lutego 2020 r. (http://www.mfa.gov.tr/sc_-11_-ulkemizin-bazi-avrupa-ulkelerine-vize-muafiyeti-saglamasi-hk-sc.en.mfa) z dniem 2 marca 2020 r. Turcja znosi obowiązek wizowy dla obywateli polskich przy pobytach turystycznych do 90 dni w okresie półrocznym (180 dni). Reguła dotycząca ważności dokumentu podróży: paszport musi być ważny co najmniej 60 dni dłużej niż dozwolony okres pobytu bezwizowego. Oznacza to, że paszport powinien być ważny jeszcze przez minimum 150 dni licząc od dnia pierwszego wjazdu do Turcji.Posiadaczom paszportów tymczasowych oraz osobom udającym się do Turcji po 2 marca 2020 r. w celu innym niż turystyczny zaleca się wcześniejszy kontakt z Ambasadą Turcji w Warszawie.Uwaga przeczytaj koniecznie! https://www.gov.pl/web/dyplomacja/turcja

COVID-19

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne.Aktualne regulacje dotyczące cudzoziemców wjeżdżających do Turcji:Tureckie granice pozostają otwarte dla cudzoziemców. Funkcjonują międzynarodowe połączenia lotnicze z wybranymi krajami. Informacje o siatce połączeń lotniczych znajdują się na stronie Turkish Airlines: https://www.turkishairlines.com/ oraz PLL LOT https://www.lot.com/.Od 01.06.2021 pasażerowie przybywający do Turcji drogą powietrzną, lądową lub morską są zwolnieni z posiadania testów PCR, którzy- zostali zaszczepieni wymaganą dawką (tj. minęło 14 dni od podania ostatniej dawki szczepienia) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając odpowiednie świadectwo szczepienia w języku angielskim-są Ozdrowieńcami, którzy przeszli COVID-19 i minęło co najmniej 28 dni od pierwszego pozytywnego testu ale nie więcej niz 6 miesięcy od wejścia na pokład samolotu, pod warunkiem przedstawienia zaświadczenia lekarskiego wydanego przez właściwe organy w języku angielskim,-dzieci do lat 6.Pasażerowie podróżujący do Turcji, którzy nie zostali zaszczepieni przeciw Covid-19 i nie przeszli zakażenia Covid-19 i nie są w stanie przedłożyć oficjalnych dokumentów potwierdzających przejście zakażenia lub szczepienie, będą zobowiązani do przedstawienia negatywnego wyniku jednego z testów wykrywających zakażenie Covid-19:- PCR wykonanego nie wcześniej niż 72 godziny przed wjazdem do Turcjilub- antygenowego wykonanego nie wcześniej niż 48 godzin przed wjazdem do Turcji.Wszyscy pasażerowie obowiązkowo muszą wypełnić formularz dostępny na stronie Ministerstwa Zdrowia Republiki Turcja https://register.health.gov.tr/  Formularz należy wypełnić najwcześniej 72 godziny przed podróżą. Wypełniony formularz należy okazać w wersji papierowej lub elektronicznej zapisanej na urządzeniach mobilnych. Podróżny, który nie wypełni formularza lub poda nieprawdziwe dane, może spotkać się z sankcjami prawnymi i administracyjnymi. Powyższy wymóg nie dotyczy podróży tranzytowych przez Turcję.Komunikat Ministerstwa Spraw Wewnętrznych RT o ograniczeniach wprowadzonych przez władze Republiki Turcji w związku z pandemią COVID-19 obowiązujących od 02.03.2021 r. (w języku tureckim): https://www.icisleri.gov.tr/koronavirus-ile-mucadelede-kontrollu-normallesme-sureci Informacje o procedurach ochronnych na pokładach THY oraz na lotniskach znajdują się na stronie THY: https://www.turkishairlines.com/en-pl/announcements/coronavirus-outbreak/Od dnia 15.03.2021 roku Pasażerowie podróżujący do Turcji zobowiązani są do wypełnienia Formularza Wjazdowego dla Podróżnych. Formularz znajduje się na stronie internetowej https://register.health.gov.tr. Formularz należy wypełnić na 72 godziny przed wylotem. Może on zostać wydrukowany lub przedstawiony obsłudze lotniska w formie elektronicznej (na smartfonie lub tablecie). Wypełnienie formularza nie zwalnia podróżnych z przedstawienie negatywnego testu PCR. Konieczność wypełnienia formularza wjazdowego nie dotyczy pasażerów tranzytowych. Zaleca się osobom przybywającym do Turcji wcześniejsze wykupienie ubezpieczenia medycznego obejmującego koszty leczenia COVID19. W przypadku jego braku, podróżny sam musi pokryć koszty leczenia w szpitalu w Turcji.Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home 

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Orbis Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Alanya - duże i rozległe miasto nad Morzem Śródziemnym, rozciągnięte wzdłuż słynnej Tureckiej Riwiery, w starożytności było twierdzą i ważnym portem morskim. Dobrze zachowały się do dziś średniowieczne obiekty z czasów Turków Seldżuckich, gdy była zimowa stolicą sułtanatu. Pamiątki z tych czasów można podziwiać we współczesnym centrum. Wspaniałe otoczenie wyniosłych gór Taurus, szerokie, piaszczysto-żwirowe plaże, uroki nocnego życia oraz niezliczone restauracje i sklepy pełne różnorodnych towarów sprawiły, że Alanya jest jednym z najpopularniejszych miejsc wypoczynku w dzisiejszej Turcji.

 

HOTEL Grand Kaptan Budynek Główny ***** - Alanya

 

Położenie:

5 km na wschód od centrum (dogodna komunikacja miejska i hotelowa), do piaszczysto-żwirowej plaży hotelowej (przejście tunelem pod główną ulicą);

 

Hotel:

kompleks składa się z budynku głównego (modernizacja w 2003 r.) oraz części Annex - połączonymi wewnętrzną kładką.

 

Do dyspozycji gości:

restauracja główna z częścią dla niepalących, restauracja a' la carte, kilka barów (w tym jeden na plaży, jeden turecki), rozległy tarasna dachu budynku głównego z programem wieczornym oraz panoramą miasta, kawiarenka internetowa, fryzjer, sklepy, bezpłatny transport do/z centrum Alanyi hotelowym mikrobusem 7 razy dziennie, obok hotelu - aquapark;

 

Pokoje:

budynek główny: 2-os. z możliwością 1 dostawki, klimatyzacja (centralna, sterowana indywidualnie), łazienka (wanna z prysznicem, suszarka do włosów), telefon, TV, łącze internetowe, balkon, minibar, sejf (płatny 2 EUR/dobę);

 

Sport i rozrywka:

 2 baseny, leżaki bezpłatne, jacuzzi, fitness klub, dyskoteka.

 

Wyżywienie:

pakiet ALL INCLUSIVE: 3 posiłki, późne śniadanie, przekąski po południu, podwieczorek, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne od 10.00-24.00, dodatkowo płatne: świeże soki, minibar, napoje importowane, lody paczkowane. Raz w ciągu pobytu można zamienić kolację w restauracji głównej na restaurację a la carte i barbecue na plaży (za wcześniejszą rezerwacją);

 

Dla dzieci:

2 brodziki, plac zabaw, 3 zjeżdżalnie wodne przy Annexie.

 

Cena obejmuje:

  • zakwaterowanie,
  • transport,
  • wyżywienie,
  • pakiet ubezpieczeniowy,
  • opiekę rezydenta. Uwaga! Rezydent będzie miał pod opieką turystów zamieszkałych w kilku hotelach.


Cena nie obejmuje:

  • opłat lotniskowych - 230 zł płatne przy zakupie imprezy,
  • wizy tureckiej - 15 USD lub 10 EUR od osoby (płatnej gotówką na granicy tureckiej - lotnisko w Antalyi),
  • napojów do kolacji.

 

Dopłata do pokoju 1-osobowego: 850 zł / tydz., 1690 zł / 2 tyg.

Stała cena dla 1 dostawki (2-12 lat): 1140 zł / tydz., 1160 zł / 2 tyg.

Zniżka dla dostawki (powyżej 12 lat): 380 zł / tydz., 780 zł / 2 tyg.

 


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE:

Hotel jest oddalony o 4 km od centrum Alanyi,  dokąd kursuje kilka razy dziennie bezpłatny bus hotelowy. Piaszczysta, prywatna  plaża znajduje się w odległości 30 m od obiektu.


HOTEL OFERUJE:

Na terenie hotelu znajdują się dwie restauracje a’la carte (rybna i włoska), gdzie Goście korzystający z opcji Ultra all inclusive mogą bezpłatnie zjeść kolację (po dokonaniu wcześniejszej rezerwacji), restauracja główna, cztery bary, kafejka internetowa, sala konferencyjna (dla 100 osób), wypożyczalnia samochodów, minimarket, fryzjer oraz pralnia. W lobby Goście mogą korzystać z  Wi-Fi.


POKOJE:

Hotel posiada 272 pokoje, (4 pokoje są dostosowane do wymagań osób niepełnosprawnych). Wszystkie pokoje wyposażone są w centralną klimatyzację, łazienkę, suszarkę do włosów, telewizor, telefon, minibar, sejf (bezpłatny), czajnik, kabel internetowy (podłączenie- bezpłatne). Pokoje mają balkon.


WYŻYWIENIE:

HB (dwa posiłki w formie bufetu)

SPORT i ROZRYWKA: 

Do dyspozycji Gości są  dwa baseny (jeden z trzema zjeżdżalniami), jacuzzi, bilard (płatny), tenis stołowy, sauna, łaźnia turecka, masaże (płatne) oraz centrum fitness. Ponadto Goście mogą odpłatnie korzystać z centrum nurkowego oraz centrum sportów wodnych na plaży. W ciągu dnia i wieczorami w hotelu prowadzone są animacje.


DZIECI:

Dla najmłodszych hotel przygotował brodzik, plac zabaw, zjeżdżalnie i miniklub (dla dzieci w wieku 4-12 lat).

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie zgodnie z ofertą,
  • opłatę lotniskową,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • ubezpieczenie NNW, KL;bagaż.


Cena nie zawiera:

  • wizy tureckiej płatnej na lotnisku.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel otwarty w 1991 roku, odnowiony w 2011 roku, składa się z budynku głównego (5 pięter), usytuowany na powierzchni ok. 14.000 m²; do dyspozycji gości: 2 baseny zewnętrzny, 3 zjeżdżalnie, restauracja główna, restauracja przekąskowa, 2 restauracje A la Carte (raz na pobyt kolacja w wybranej restauracji A la Carte bezpłatnie), cukiernia, 5 barów, sala konferencyjna

Położenie

ok. 4 km od Alanyi, ok. 131 km od lotniska w Antalyi

Plaża

prywatna, piaszczysto -żwirowa plaża z pomostem znajduje się w bliskiej odległości od hotelu (przejście tunelem); serwis plażowy (bezpłatnie: leżaki,, parasole, ręczniki, bar)

Wyżywienie

Ultra All Inclusive – śniadanie (07:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), przekąski (11:00-17:30, 00:00-00:45), lody (11:00-18:00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (24h); dodatkowo płatne: napoje importowane i wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, napoje butelkowane, napoje energetyczne

Sport i rozrywka (w cenie)

animacje, aerobik, sauna, siłownia, łaźnia turecka, rzutki, boccia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, bezpłatne Wi-Fi w lobby

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, pralnia, room service, fryzjer, lekarz, bilard, centrum handlowe, wypożyczalnia samochodów, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

animacje, mini klub, mini disco, brodzik, plac zabaw, menu i krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), wózki (płatne)

WWW

www.kaptanhotels.com/en/grand-kaptanAktualizacja z dnia: 09.08.2021*** Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. w wyposażeniu pokoi, serwisie plażowym oraz w serwisie gastronomicznym.


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

5

Region

Turcja,Alanya

Położenie

Hotel położony ok. 4 km od ścisłego centrum Alanyi. Odległość od międzynarodowego lotniska w Antalyi wynosi ok. 130 km. Hotel posiada prywatną, piaszczystą plażę z pomostem oddaloną ok. 50 m od hotelu, z przejściem tunelem pod ulicą. Serwis plażowy, czyli leżaki, materace, ręczniki plażowe i parasole są dostępne bezpłatnie. Z hotelu kursuje bezpłatny mini-bus do centrum Alanyi (6 razy dziennie).

Hotel

Hotel został otwarty w 1991 roku, następnie wyremontowany w latach 008-2011. Na terenie hotelu: restauracja główna, 2 restauracje a l`a carte (rybna i włoska), 4 bary (w lobby, przy basenie, na plaży, pool lounge leżaki, materace i parasole przy basenie oraz ręczniki kąpielowe; sala fitness, jacuzzi, sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne), siatkówka plażowa, tenis stołowy, programy animacyjne. Za dodatkową opłatą: spa, masaże, bilard, sporty wodne na plaży. Dla dzieci przygotowano: plac zabaw, mini-klub (4-12 lat), brodzik, łóżeczka dla niemowląt (na zamówienie przed wyjazdem), opiekunka do dzieci (na życzenie, za dodatkową opłatą).

Dodatkowe informacje

www.kaptanhotels.com

Możliwości zakwaterowania

Pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej lub dziecka; pokój dwuosobowy + dwie dostawki dla dzieci; pokój jednoosobowy; pokój jednoosobowy + dziecko.


Rego- Bis

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

***** Turcja/Riwiera Turecka

ATUTY

- blisko plaży - bezpłatne wi-fi w lobby - animacje hotelowe dla dzieci i dorosłych - szeroki wybór wyżywienia

NASZYM ZDANIEM

Hotel zlokalizowany przy plaży, z którego rozciągają się niecodzienne i piękne widoki. Czas w nim spędzony powoduje, że człowiek się odpręża i zapomina o codziennych obowiązkach. Pomagają w tym hotelowe centrum fitness, oferta masaży, smaczne wyżywienie all inclusive oraz wiele udogodnień także dla najmłodszych. Hotel odpowiedni jest zarówno dla grup przyjaciół, jak i rodzin z dziećmi. 

POŁOŻENIE

- przy plaży - w pobliżu restauracje i sklepy - ok. 4 km do centrum Alanyi - ok. 131 km do lotniska w Antalyi - ok. 530 km do stolicy kraju - Ankary

PLAŻA

Piaszczysto-żwirkowa plaża, zlokalizowana przy hotelu (przejście przez ulicę). Serwis plażowy darmowy. 

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Bezpłatne - Wi-Fi w lobby, mini biblioteka, parking, sejf, rzutki, centrum fitness, baseny, basen dla dzieci, siatkówka plażowa, tenis stołowy, boccia, water polo, animacje hotelowe, łaźnia turecka, sauna. Dodatkowo płatne - Wi-fi w pokojach, restauracji i przy basenie, pralnia, wypożyczalnia rowerów i samochodów, room service, telefon, fax, sporty wodne, lekarz, sklepy, fryzjer, bilard, masaże, opieka do dziadka.

DLA DZIECI

Mini Club 4-12 lat, basen, mini plac zabaw. 

POKOJE

Zakwaterowanie 14:00 Wykwaterowanie 12:00 Hotel posiada 334 pokoje. Pokoje typu standard o metrażu ok. 25-30m2 posiadają łazienkę z prysznicem lub wanną, wyposażone są w balkon, minibar, tv, sejf, czajnik. Codzienne sprzątanie i wymiana pościeli, ręczniki wymieniane na życzenie.

UDOGODNIENIA

* Suszarka * Winda * Czajnik * Minibar * Balkon * Klimatyzacja * Bezpłatny Internet w lobby * Codzienne sprzątanie * Codzienna wymiana pościeli * Wymiana ręczników na życzenie * Restauracje a'la carte * Sejf * Parking * Darmowy serwis plażowy * Centrum fitness * Sauna * Łaźnia turecka * Sklepy

WYŻYWIENIE

Ultra All inclusive Śniadanie (7:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), przekąski (12:30-16:00), kolacja (19:00-21:00). Bar w lobby czynny 24h. Napoje objęte all inclusive - whisky, rum, tequila, irish cream liquer, bitter campal, vermouth, wódka, raki, cin, wino, napoje bezalkoholowe, kawa turecka. Nieobjęte all Inclusive: świeżo wyciskane soki, niektóre importowane alkoholowe napoje, napoje butelkowane.

DODATKOWE INFORMACJE

Hotel nie akceptuje zwierząt. 

CENA ZAWIERA

Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,   Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). Bagaż ( dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów ), Opiekę rezydenta podczas pobytu, Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, Podatek Vat, Ubezpieczenie.

CENA NIE ZAWIERA

Opłat klimatyczno-meldunkowych, Wycieczek fakultatywnych, Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie.

OBOWIĄZKOWE OPŁATY

--

WAŻNE INFORMACJE

Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (minimum 29% ceny rezerwacji) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny. WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne.

UBEZPIECZENIE

Szanowny Kliencie, pamiętaj że kupując ofertę na sezon 2020,  w ramach ubezpieczenia od Kosztów Leczenia jesteś objęty ubezpieczeniem od zachorowania w następstwie epidemii. Kup ofertę na sezon 2021 do 30.06.2020, a otrzymasz takie ubezpieczenie gratis również na kolejne wakacje!


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Ceniony za dobry serwis i obsługę. Oferuje rodzinną atmosferę, relaks i zabawę przy basenach (w tym jednen ze zjeżdżalniami), dużo zieleni i położenie przy plaży dla amatorów wypoczynku oraz lokalizację niedaleko centrum Alanyi dla miłośników zakupów i atrakcji miejskich. Polecany na rodzinne wakacje.

Położenie

ok. 5 km od ścisłego centrum Alanyi ; w pobliżu: sklepy, przystanek komunikacji miejskiej. Ok 130 km od lotniska Alanya, ok 40 km od lotniska Gazipasa.

Plaża

Przy hotelu (ok 50 m) - przejście tunelem, prywatna, piaszczysto-żwirowa, odznaczona certyfikatem Błętkinej Flagi - parasole, leżaki, materace -bezpłatne. Na plaży pomost.

Hotel

Internet: bezpatne WiFi w lobby. Obiekt posiada 344 pokoje usytuowane w pięciopiętrowym budynku. Do dyspozycji Gości: całodobowa recepcja, widny, ogród, taras słoneczny. Płatnie: pralnia, sale konferencyjne, wypożyczalnia rowerów/samochodów, opieka medyczna (na wezwanie), sklepiki.

Pokoje

Klimatyzacja, łazienka (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów), sejf (płatny), TV-sat, telefon, minibar (bezpłatne napoje bezalkoholowe), zestaw do robienia kawy/herbaty, balkon lub taras. Standardowe - 2-osobowy z możliwością dostawki dla 1 os. dorosłej lub 2 dzieci. Standardowe z widokiem na morze - 2-osobowy z możliwością dostawki dla 1 os. dorosłej lub 2 dzieci. Ekonomiczny - pokój w promocyjnej cenie - może się różnić od pokoi standardowych powierzchnią, wyposażeniem lub lokalizacją. Oferta zawiera przykładowe zdjęcia pokoi. Pokoje o podwyższonym standardzie, pokoje z widokiem na morze - dodatkowo płatne. W pokojach 2 osobowch dostawka dla 2 dzieci może być w postaci jednego łóżka, rozkładanej sofy lub łóżka piętrowego.

Rekreacja, sport, atrakcje

Dwa baseny - duży o niereguralnych kształtach i drugi ze zjeżdżalniami (czynne w określonych godzinach) - leżaki, materace, ręczniki i parasole bezpłatnie. Przykładowe atrakcje i zajęcia w cenie: tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, rzutki, wieczorne i dzienne animacje, tańce, przedstawienia, sauna i łaźnia parowa w określonych godzinach (rezerwacja). Płatnie: centrum SPA, masaże, łaźnia turecka, salon piękności, bilard, klub nocny, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, mini disco, mini klub, plac zabaw, animacje.

Wyżywienie

All Inclusive 24h - śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje oraz nocna przekąska w formie bufetu w restauracji głównej; w ciągu dnia w wybranych miejscach i godzinach przekąski, podwieczorek. Wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonym barach w określonych godzinach, również wskazane przez hotel alkohole markowe. Raz na pobyt możliwość zamówienia kolacji w każdej z restauracji a la carte (wymagana rezerwacja z odpowiednim wyprzedzeniem).

Restauracje i bary

 Restauracja głowna, 2 restauracje a la carte, bar przy basenie, bar na plaży, bar w lobby 24h, bar na dachu, Vitamin bar.

Informacje dodatkowe

Część sportów, gier, menu może być dodatkowo płatna. Hotele zastrzegają sobie prawo do modyfikowania oferty All Inclusive. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują na miejscu. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive i późne śniadanie w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu- luty 2020. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu.

Świadczenia w cenie

Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT. UWAGA! W przypadku ofert realizowanych liniami rejsowymi Corendon w cenie jest bagaż podręczny 8 kg, bagaż rejestrowany 20 kg płatny dodatkowo. UWAGA! W przypadku ofert realizowanych liniami rejsowymi Corendon za zmiany Uczestnika/nazwiska linie mogą pobrać opłatę jak za wystawienie nowego biletu.

Warto wyróżnić

* dwa baseny - w tym jeden ze zjeżdżalniami * blisko centrum * atrakcje dla całej rodziny * bar na dachu ze wspaniałym widokiem na morze i wybrzeże

Aktualizacja

Oficjalna kategoria lokalna 5* Od 2 marca 2020 roku obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w Turcji. Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji. Polacy będą mogli przebywać w Turcji bez wizy przez 90 dni w okresie 180-dniowym.

HOTELE

W chwili obecnej wszystkie hotele wdrażają nowe regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego i beztroskiego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji oraz animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania obostrzeń i zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z rozwojem sytuacji i nakazanymi w danym kraju wymogami. Wszelkie zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotera oraz turyści. Obowiązek dostosowania sie do reżimu stanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.


Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

TURCJA

Położenie

 do centrum Alanyi ok. 5 km (darmowy transfer kilka razy dziennie). Port lotniczy w Antalyi oddalony o ok. 135 km

Plaża

 od żwirowo-piaszczystej plaży oddzielony jedynie ulicą (przejście podziemne). Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży w cenie. Bar na plaży (czynny w zależności od warunków atmosferycznych).

Wyposażenie

 hotel oferuje 334 pokoi rozmieszczonych na sześciu piętrach. Do dyspozycji Gości: lobby z recepcją, 5 wind, restauracja główna z tarasem, dwie restauracje  la carte (włoska i rybna, raz na pobyt w cenie, wymagana rezerwacja), kawiarnia, kilka barów, sklepy i punkty usługowe. Na zewnątrz znajdują się 2 baseny, basen z 3 zjeżdżalniami (czynne w określonych godzinach), bar oraz taras słoneczny z bezpłątnymi leżakami, parasolami słonecznymi i ręcznikami kąpielowymi.

Dostęp do internetu

 Wi-Fi w lobby bezpłatne, w pokojach za opłatą. 

Zakwaterowanie

  pokoje dwuosobowe standard (DBL STANDARD LV): ok. 28 m2, kącik wypoczynkowy,  klimatyzacja (w określonych godzinach, 01.06.-30.09.), TV-Sat, telefon, minibar (uzupełniany codziennie o napoje bezalkoholowe), zestaw do parzenia kawy/herbaty, sejf, balkon od strony lądu. Wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (DBL SSV). 

Sport

siłownia, siatkówka plażowa, rzutki. Za opłatą: bilard, wirtualny salon gier, range room, sporty wodne na plaży. 

Wellness

łaźnia turecka, sauna. Za opłatą: zabiegi kosmetyczne i masaże w centrum Spa. 

Rozrywka

dzienne i wieczorne animacje, wieczorne przedstawienia, dyskoteki (wstęp gratis, napoje za opłatą). 

Dzieci

 miniklub w wieku 4-12 lat, animacje, minidisco, brodzik dla dzieci, plac zabaw, pokój zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji

Ultra All Inclusive trzy posiłki

śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późna śniadanie dla "śpiochów" w godz.10-11:00. Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto. Zupa o północy. Cappuccino, Espresso, kawa po turecku i lody w godzinach 11:00-17:00. Lokalne i wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne całą dobę w lobby barze (w pozostałych barach zgodnie z informacją w hotelu). Raz na pobyt możliwa kolacja w jednej z dwóch restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). 

Kategoria Nekera

5 gwiazdek, kategoria lokalna: 5 gwiazdek. 

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIMPaszport musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu. 

Mocne strony

- Blisko centrum popularnej Alanyi- 3 baseny oraz 3 zjeżdżalnie- Dobry serwis- Bogata oferta Ultra All Inclusive 24H


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Atur

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

TURCJA

Hotel info

ten wspaniały 5-gwiazdkowy hotel oferuje tarasy słoneczne z basenami, 3 zjeżdżalnie wodne, liczne udogodnienia dla dzieci, a dla miłośników smacznej kuchni hotelowe restauracje. Czas umila tu zespół animatorów zapraszając do wspólnych gier i zabawy. Doskonała lokalizacja zaledwie kilka kroków od zadbanej plaży i w niedalekiej odległości od tętniącego życiem centrum Alanyi. Dojazd ułatwia hotelowy shuttle bus, sezonowo dostępny dla turystów. Popularny i lubiany hotel, a to dzięki miłej i pomocnej obsłudze oraz wszechobecnej wakacyjnej atmosferze. Atutem jest również pakiet ultra all inclusive, który gwarantuje nie tylko smaczne dania, lecz także napoje przez okrągłą dobę i lekkie przekąski o północy. Obowiązkowym punktem wakacyjnego zdjęcia jest taras z barem na dachu hotelu. Rozpościera się stąd malowniczy widok na zatokę i okolicę. Kategoria lokalna 5*****

Lokalizacja

Alanya, nadmorska dzielnica, w najbliższym sąsiedztwie sklepy, bary, restauracje. Tętniącej życiem centrum miasta ok. 4 km - sezonowo bezpłatny shuttle bus hotelowy do centrum (kursy zgodnie z rozkładem jazdy, wymagana wcześniejsza rezerwacja). Przystanek komunikacji lokalnej w sąsiedztwie hotelu. Lotnisko w Antalyi ok. 130km

Plaża

przed hotelem (przejście podziemne pod drogą, ok. 50m), piaszczysto-żwirkowa, publiczna, wydzielony odcinek dla gości hotelowych - w sezonie letnim leżaki i parasole bezpłatnie. Przy plaży sezonowy bar hotelowy w ramach pakietu ultra all inclusive.

Hotel

272 pokoje, 6 pięter, elegancki hol powitalny, recepcja 24h, przestronne lobby, windy, restauracja główna z show cooking i tarasem, bar i cafeteria, sezonowe restauracje a la carte - Lacosta dania rybne i Pruva dania kuchni włoskiej, sezonowe bary przy basenie. Sezonowy taras z barem na dachu z malowniczym widokiem na zatokę, ogród, butik, płatny kącik internetowy, punkt wymiany walut, zaplecze konferencyjne, płatne miejsca parkingowe.

Pokój

zadbany, elegancki pokój typu standard (STD) - klimatyzacja (sezon letni), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), płatny minibar/lodówka, płatny sejf, zestaw do parzenia kawy lub herbaty, balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

Sport i rozrywka

basen zewnętrzny (sezon letni), sezonowo hydromasaż, tarasy słoneczne. Basen i 3 zjeżdżalnie wodne. Leżaki przy basenach bezpłatnie. Tenis stołowy, fitness, siatkówka plażowa, zaplecze spa & welleness łaźnią turecką i sauną. Płatne - bilard, masaż w ramach centrum spa & wellness. Sezonowo, cykliczne programy animacyjne, wieczorne show, muzyka na żywo.

Dzieci

brodzik, kącik zabaw

Opcje wyżywienia

- ultra all inclusive (UAL)

Ultra all inclusive

3 posiłki główne - śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu / późne śniadanie dla śpiochów / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / pomiędzy posiłkami głównymi, w wyznaczonych godzinach snacki, przekąski lub słodycze / nocna przekąska / 24h lokalne napoje bezalkoholowe, lokalne alkohole, wybrane napoje importowane w wybranym barze / 1 kolacja w restauracji a'la carte (dot. pobytu min 7 nocy, w miarę dostępności miejsc, wymagana wcześniejsza rezerwacja) / leżaki przy basenie oraz na plaży bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu all inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Uwagi

hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Lokalny rezydent język angielski. Obiekt wymaga odpowiedniego ubiory w sali restauracyjnej, panowie długie spodnie.

Nasza opinia

przestronny, elegancki kompleks hotelowy z miłą obsługą. Bogate zaplecze rekreacyjne i pakiet ultra all inclusive to gwarancja udanych wakacji.201216

Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczejCorendon Airlines (kod lotu XC) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x25cm, max waga do 8kg, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. Aktualna promocja - przewóz bagażu rejestrowanego bezpłatnie.Sun Express (kod lotu XQ) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Aktualna promocja - przewóz bagażu rejestrowanego bezpłatnie.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

Ważne

Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.

Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http

//atur.com/pl/bezpieczna-podroz

CENA ZAWIERA

Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 30.000 EUR, NNW 4.000 EUR, bagaż podróżny 400 EUR

CENA NIE ZAWIERA

Cena nie zawiera: opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkowe


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Lubiany hotel w dobrym standardzie położony tuż przy plaży i w niedalekim sąsiedztwie centrum popularnej Alanyi oferującej liczne rozrywki i atrakcje. Zjeżdżalnie wodne, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, szeroka oferta sportowa, udogodnienia dla dzieci. Świetny wybór na rodzinne wakacje, jak i na wesołe wczasy w gronie znajomych.

Położenie

Przy piaszczysto-żwirowej plaży z pomostem - przejście tunelem pod ulicą (bezpłatne leżaki i parasole), ok. 4 km od centrum tętniącej życiem Alanyi, ok. 131 km od lotniska w Antalyi. Hotel zapewnia bezpłatne transfery busem do centrum Alanyi (kilka razy w ciągu dnia).

Wyposażenie

Przestronne lobby z całodobową recepcją, restauracja główna, 2 restauracje a la carte (rybna i włoska), cukiernia, 5 barów, bezpłatne Wi-Fi w lobby, kącik czytelniczy, sejf przy recepcji, sklepiki. Płatne: pralnia, fryzjer, fotograf, wypożyczalnia samochodów, sale konferencyjne, opieka lekarska.

Pokoje

Hotel posiada 334 komfortowe i gustownie urządzone pokoje rozmieszczone w 5-piętrowym budynku. Na wyposażeniu: klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), balkon, telewizja satelitarna, minibar (woda, napoje bezalkoholowe, piwo - codziennie uzupełniane), zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf.Rodzaje pokoi:Standard Room Land View DZL - standardowe z widokiem na ląd, o powierzchni ok. 25-30 m kw.Standard Room Side Sea View DZK - standardowe z bocznym widokiem na morze, o powierzchni ok. 25-30 m kw.

Wyżywienie

Ultra All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadania, przekąski w ciągu dnia, popołudniowa kawa i ciasto, lody, wieczorny bufet, raz na pobyt bezpłatna kolacja w restauracji a la carte (wymagana rezerwacja), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (bar w lobby czynny 24 h). Płatne: świeżo wyciskane soki, alkohole importowane.

Sport i rozrywka

Basen główny, basen z 3 zjeżdżalniami wodnymi, fitness, rzutki, siatkówka plażowa, tenis stołowy, water polo, aqua aerobic, boccia, sauna, łaźnia turecka, animacje w ciągu dnia i wieczorem. Płatne: sporty wodne na plaży, wypożyczalnia rowerów, bilard, fajka wodna, masaże i zabiegi w spa.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), plac zabaw, dziecięce menu w restauracji, wózek (płatny). 

Uwagi

Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Przelot Corendon / Enter Air

UWAGA! Wszystkie oferty z przelotem liniami Corendon Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie Corendon Airlines działają na zasadzie samolotów rejsowych.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Warunki przewozu linii lotniczych Corendon:https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservationsPrzy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.Enter AirW przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Prosimy o wprowadzenie poprawnych danych uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji stałej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny przedstwiciel (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

Warunki wjazdu do kraju

Zasady wjazdu do TURCJI w czasie pandemiiWymagane jest okazanie negatywnego wyniku testu RT-PCR wykonanego w ciągu ostatnich 72 godzin przed przybyciem do Republiki Turcji lub negatywnego wyniku szybkiego testu antygenowego z ostatnich 48 godzin przed przylotem. Zaświadczenie z wynikiem testu musi być wystawione w j. angielskim przez laboratorium oficjalnie uznawane przez Ministerstwo Zdrowia; lista laboratoriów dostępna na: www.gov.pl/web/zdrowie/lista-laboratoriow-covidZ okazania negatywnego wyniku testu zwolnione są:* dzieci do lat 6* osoby w pełni zaszczepione przeciw COVID-19* tzw. ozdrowieńcyNależy mieć ze sobą oficjalny dokument (akceptowane są Unijne Certyfikaty COVID pobrane z IKP/aplikacji mObywatel), potwierdzający szczepienie co najmniej 14 dni przed wjazdem i/lub przebycie choroby COVID-19 w ciągu ostatnich 6 miesięcy (od pierwszego pozytywnego testu upłynęło co najmniej 28 dni, ale nie więcej niż 6 miesięcy).Wszystkich podróżnych obowiązuje wymóg wypełnienia formularza Form for Entry to Turkey. Jest on dostępny na stronie Ministerstwa Zdrowia Republiki Turcja: https://register.health.gov.tr/Formularz należy wypełnić 72 godziny przed wylotem. Podróżny otrzyma potwierdzenie rejestracji wraz z unikatowym kodem HES. Dokument należy wydrukować lub zachować na urządzeniu mobilnym i okazać go obsłudze linii lotniczej przed wylotem. Brak formularza lub podanie nieprawdziwych danych może skutkować brakiem zgody na wjazd do Turcji i sankcjami prawnymi. Podróżni zobowiązani są do wypełnienia i podpisania formularza lokalizacyjnego, który rozdawany jest w samolocie (należy tam podać podstawowe informacje, np. imię, nazwisko, numer lotu, nr miejsca w samolocie, adres w Turcji, wykaz krajów, w których pasażer przebywał w ciągu 14 ostatnich dni).Procedury po powrocie z Turcji do Polski - na podst. rozporządzenia z 10 lipca 2021Z kwarantanny zwolnione są następujące osoby:* zaszczepione pełnym cyklem szczepienia; od podania ostatniej dawki szczepionki (dopuszczonej w UE) musi upłynąć 14 dni (liczone od dnia następującego po dniu podania ostatniej dawki). Szczepienie musi być poświadczone unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID lub innym dokumentem w języku polskim lub angielskim* Tzw. ozdrowieńcy, którzy okażą dokument potwierdzający przebycie choroby COVID-19 (nie później niż 6 miesięcy), wystawiony w języku polskim albo angielskim, w tym unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID* Pozostałe osoby, które okażą negatywny wynik testu na COVID-19, poświadczony unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID lub innym dokumentem w języku polskim lub angielskim. Test musi być wykonany nie wcześniej niż 48 godzin przed przekroczeniem granicy LUB w Polsce maks. do 48 godz. po przekroczeniu granicy (RT-PCR lub antygenowy wykonany przez laboratorium wpisane na listę laboratoriów COVID : https://www.gov.pl/web/zdrowie/lista-laboratoriow-covid (obowiązek odbycia kwarantanny uznaje się za zrealizowany z chwilą wprowadzenia negatywnego wyniku testu do systemu teleinformatycznego przez medyczne laboratorium diagnostyczne)* Dzieci do 12. roku życia podróżujące pod opieką dorosłych, którzy są zaszczepieni przeciwko COVID-19 lub posiadają negatywny wynik testu na COVID-19Osoby niezaszczepione i te, które nie przedstawią negatywnego wyniku testu - podlegają obowiązkowi odbycia 10- dniowej kwarantanny. Karta Lokalizacji PodróżnegoOsoby podróżujące do Polski samolotem - przed dokonaniem odprawy - są obowiązane do wypełnienia Karty Lokalizacji Podróżnego w postaci elektronicznej (eKLP). Od 17 lipca 2021 r. jest ona dostępna w formie elektronicznej i zastępuje dotychczas stosowanaą wersję papierową. Jedynie w przypadku braku dostępu do systemu teleinformatycznego można ją nadal wypełnić w postaci papierowej - w takim przypadku papierowy formularz Karty Lokalizacji Podróżnego (KLP) jest przekazywany przez personel pokładowy.Karta znajduje się na stronie MSZ: https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/homeSzczegóły: https://www.gov.pl/web/gov/wypelnij-klpOkazanie tejże karty jest warunkiem koniecznym przy przekraczaniu granicy w okresie pandemii.Uwaga, podróżni korzystający z tranzytu przez NiemcyOd 1 sierpnia 2021 r. podróż przez Niemcy jest możliwa co do zasady tylko z negatywnym wynikiem testu. Dotyczy to zarówno podróży drogą lądową, jak i podróży samolotem.Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h (testy PCR, LAMP, TMA 72h) przed przyjazdem do Niemiec. Szybkie testy antygenowe muszą spełniać kryteria Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) tj. czułość 80%, swoistość 97%. Wynik testu musi być w jęz. niemieckim, angielskim, francuskim, hiszpańskim lub włoskim. Polskie testy są uznawane, jeżeli są przetłumaczone. Czas liczy się od godziny pobrania próbki, a nie od otrzymania wyniku.Testów nie muszą wykonywać:*dzieci do 12 r. życia* osoby zaszczepione (14 dni od podania ostatniej dawki szczepionki dopuszczonej w UE)* ozdrowieńcy (28 dni-6 miesięcy po chorobie); * osoby przewożące zawodowo ludzi lub towary.Jako potwierdzenie bycia osobą zaszczepioną lub ozdrowieńcem może służyć Unijny Certyfikat COVID-19.Tranzyt powinien odbywać się bezpośrednio, bez zbędnych postojów i noclegów. Dopuszczalne jest zatrzymanie się na stacji benzynowej przy autostradzie.Uwaga, od 1 sierpnia w Niemczech wyróżniane są dwa obszary ryzyka:1.obszar wysokiego ryzyka (Hochrisikogebiet);2. obszar występowania mutacji (Virusvariantengebiet).Od 17 sierpnia 2021 r. Turcja znajdzie się na liście krajów wysokiego ryzyka. Przed powrotem do Niemiec wymagane jest dokonanie rejestracji na  www.einreiseanmeldung.de.Aktualna lista obszarów ryzyka jest dostępna w języku niemieckim i angielskim na stronie Instytutu Kocha: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html Testy przed powrotem do Niemiec z TurcjiW hotelach 4* i 5* jest możliwość zrobienia testu na miejscu (o szczegóły należy pytać w recepcji hotelowej), na testy można się również umówic za pośredictwem naszego przedstawiciela w Turcji (kontakt wysłany wraz z dokumentami podrózy). Koszt testu wraz z transferem wynosi ok. 30 eur.xxxxxxInformacje dot. podróży do/z Turcji na stronie polskiego MSZ: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/turcjaInformacje dotyczące przejazdu/transferu przez Niemcy: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/niemcyInformacje o sytuacji epidemicznej w Turcji na stronie tureckiego ministerstwa zdrowia: https://covid19.saglik.gov.tr/?_Dil=2Szczegóły dot. przekraczania granicy: https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/informacje-dla-podrozny/9081,Kwarantanna-po-przekroczeniu-granicy.html

Przelot liniami lotniczymi Corendon, Enter Air

CORENDONWszystkie oferty z przelotem liniami Corendon Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie Corendon Airlines działają na zasadzie samolotów rejsowych.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Zawarte bagaże w cenie - 20 kg bagaż rejestrowany + 8 kg bagaż podręcznyWarunki przewozu linii lotniczych Corendon:https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservationsPrzy rezerwacjach założonych na wyloty liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.///Enter AirOferty oparte są o dynamiczne pakietowanie.W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych).Zawarte bagaże w cenie - 20 kg bagaż rejestrowany + 5 kg bagaż podręcznyWarunki przewozu linii lotniczych Enter Air: https://www.enterair.pl/pl/ogolne-warunki-przewozuPrzy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Piękne baseny, w tym jeden z niewielkimi zjeżdżalniami, oraz doskonała kuchnia to cechy, które docenią szczególnie osoby wybierające się na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Antalya, Turcja

Położenie

do centrum Alanyi ok. 5 km (darmowy transfer kilka razy dziennie), lotnisko w Antalyi oddalone ok. 135 km.

Plaża

od żwirowo-piaszczystej plaży oddzielony jedynie ulicą (przejście podziemne). Leżak, parasole i ręczniki na plaży i przy basenie w cenie. Bar na plaży (czynny w zależności od warunków atmosferycznych).

Wyposażenie

hotel dysponuje 334 pokojami rozmieszczonymi na sześciu piętrach. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją, windy, restauracja z tarasem, dwie restauracje à la carte (włoska i rybna, raz na pobyt w cenie, wymagana rezerwacja), kawiarnia, bary, sklepy i punkty usługowe. Na zewnątrz hotel posiada baseny, w tym jeden z 3 zjeżdżalniami (czynne w określonych godzinach), taras słoneczny.

Ultra All Inclusive

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto. Zupa o północy. Cappuccino, Espresso, kawa po turecku i lody w godzinach 11:00-17:00. Lokalne i wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne całą dobę. Napoje na plaży w godzinach 10:00-19:00.

Internet

WiFi w lobby, w pokojach, na plaży i przy basenie.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A, A1-3C, E2-3C, A2-3S) ok. 25-30 m2, kącik wypoczynkowy, telefon, TV-SAT, minibar (codziennie napoje bezalkoholowe), zestaw do parzenia kawy/herbaty, sejf, klimatyzacja (w określonych godzinach, 01.06.-30.09.), łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka do włosów, balkon z widokiem na ląd. A1-3C, E2-3C z bocznym widokiem na morze. A2-3S wariant ekonomiczny. Pokoje rodzinne (A2-4D) dwa pomieszczenia połączone drzwiami, poza tym wyposażone jak A1-3C.

Sport

siatkówka plażowa, tenis stołowy, siłownia, gimnastyka. Za opłatą sporty wodne na plaży.

Wellness

sauna, łaźnia turecka, whirlpool. Za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

Dzieci

miniklub w wieku 4-12 lat, animacje, minidisco, brodzik dla dzieci, plac zabaw, pokój zabaw.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem. Za opłatą bilard.

Zniżki FIRSTBOOK

do 31.03.18 10% zniżki.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

Polecamy

  • Ultra All Inclusive 24H
  • darmowy transfer do Alanyi 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Grand Kaptan

Opinie o Hotelu Grand Kaptan

1.6
odradzam

Hotel na 3 gwiazdki. Jedzenie mało smaczne i monotonne. Kazdego dnia to samo. Mały wybór. Brak internetu w pokojach. Klimatyzacja w pokojach na wykończeniu. W hotelu (na korytarzach) nie działa wcale. Zero rozrywki dla urlopowiczów. Nudy. Odradzam ten hotel

POLECAM:
singlom
Podsumowanie: odradzam
1.6
4.1
polecam

czysty, zadbany, ładnie się prezentuje, ma miłą obsługę nie licząc kilku wyjątków, mi się bardzo podobało i chętnie tu kiedyś wrócę

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1
3.9
polecam

W porządku, przyjemny hotel, choć kategorię ma ciut naciągniętą... ;) pokoje są w porządku, spore aale niedokładnie sprzątane, jedzenie również jest okej, choc monotonne... plaża trochę tłoczna, zejście do morza kamieniste, ale za to woda jaka ciepła... mało atrakcji dla najmłodszych dzieci, mogą się trochę nudzić... jednak podróżujący samotnie, parami i grupowo powinni być zadowoleni :)...

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.9
4.9
zdecydowanie polecam

Nie jest to mój pierwszy Hotel w Turcji, więc dysponuję określoną wiedzą - myślę że adekwatną. Hotel oceniam na 5 oczywiście w wersji All inclusive. Zdecydowanie najlepsze miejsce na pobyt w Alanya.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Grand Kaptan - możliwości zakwaterowania:

standard room land view
standard room land view sng use
standard room side sea view
standard room side sea view sng use
pokój 2-osobowy standard room side sea view
pokój 2-osobowy standard room land view
single standard room side sea view
single standard room land view
Standard Land View DBL
Standard Sea View DBL
standard room land view dzl
standard room side sea view dzk
standard room single use land view d1l
standard room single use side sea view d1k
pokój 2-osobowy standard room land view - super oferta
STANDARD ROOM LAND VIEW WITH BALCONY
STANDARD ROOM LAND VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
STANDARD ROOM SEA SIDE WITH BALCONY
STANDARD ROOM SEA SIDE WITH BALCONY SINGLE USE
Double Standard
Double Standard Lateral Sea View
Single w. Child Standard
Single w. Child Standard Lateral Sea View
Single Use Standard
Single Use Standard Lateral Sea View
Pokój dwuosobowy standard od strony lądu
Pokój dwuosobowy standard z bocznym widokiem na morze
Standard room
Standard room side sea view

Grand Kaptan - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Grand Kaptan ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00