cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
  • Hotel Peninsula, Kreta
1 / 62
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
05.08 - 09.08
już od 2760 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
23.09 - 27.09
już od 2350 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Peninsula
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Bez paszportu

Hotel Peninsula
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Peninsula:
4.9 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Peninsula:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 05 sierpnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 września 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Peninsula to świetny wybór na romantyczne wakacje. Klimatyczna restauracja z widokiem na morze, piękna roślinność oraz smaczna i zróżnicowana kuchnia - polecamy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • świetna lokalizacja - dostęp do 3 plaż
  • bogata formuła All Inclusive
  • bardzo dobre wyżywienie i serwis hotelowy

Hotel Peninsula w ofercie Biura podróży:

Sky Club

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Peninsula to świetny wybór na romantyczne wakacje. Klimatyczna restauracja z widokiem na morze, piękna roślinność oraz smaczna i zróżnicowana kuchnia - polecamy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • świetna lokalizacja - dostęp do 3 plaż
  • bogata formuła All Inclusive
  • bardzo dobre wyżywienie i serwis hotelowy

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Położenie

Hotel malowniczo położony na skalistym cyplu, z którego rozciąga się imponujący widok na bezkresne morze. W odległości ok. 350 m od piaszczysto-żwirkowej, publicznej plaży oraz plaży hotelowej ze specjalnymi platformami betonowymi do opalania (zejście po schodach, zalecane obuwie plażowe, ok. 4 EUR/parasol i leżak). Odległość od gwarnego centrum Agia Pelagia z licznymi barami, restauracjami, sklepami i dyskoteką ok. 2 km. Przed hotelem znajduje się przystanek autobusowy (bilet ok. 3 EUR/os./Heraklion). Odległość od lotniska ok. 25 km.


Opis hotelu

Czterogwiazdkowy hotel wybudowany w typowo greckim stylu z klasycznymi kreteńskimi akcentami, zatopiony w kolorowej roślinności. Oferujący 245 pokoi rozmieszczonych w budynku głównym (gdzie kwaterowani są Klienci Sky Club) oraz w bungalowach. Do dyspozycji Gości: restauracja główna (Panów obowiązują długie spodnie, a Panie zakryte ramiona podczas kolacji), 3 bary All Inclusive, w tym Snack Bar, Pool Bar i bar na plaży, bar na platformie do opalania (dodatkowo płatny), taras wypoczynkowy, amfiteatr, kącik internetowy (ok. 1,5 EUR/25 min.), bezpłatne WiFi w lobby, mini market, wypożyczalnia samochodów i skuterów, winda.


Pokoje

Urządzone w typowo wyspiarskim stylu, wygodne pokoje 2-, 3- lub 4-osobowe. Wyposażone w klimatyzację, lodówkę, telefon, czajnik bezprzewodowy, TV SAT, sejf (ok. 2,5 EUR/dzień), łazienkę z wanną, suszarkę. Wszystkie posiadają balkon lub taras z widokiem na morze i ogród.


Sport i rekreacja

2 baseny w tym 1 ze słoną wodą (ręczniki plażowe depozyt ok. 20 EUR, leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie), 2 korty tenisowe, boisko do siatkówki, bilard (z wyjątkiem godzin 14:00 – 18:00), tenis stołowy, międzynarodowa grupa animacyjna (w tym osoba polskojęzyczna) organizująca rozrywki dzienne i wieczorne występy, gry ruchowe, aqua aerobik, wypożyczalnia sprzętów wodnych w centrum (dodatkowo płatna).


Dla dzieci

2 brodziki w tym jeden ze słoną, a drugi ze słodką wodą, mini klub, wieczorne mini disco, plac zabaw z huśtawkami i zjeżdżalniami, gry, zabawy i konkursy organizowane przez polskiego animatora, możliwość zamówienia bezpłatnego łóżeczka dla dzieci do 2 lat.


Wyżywienie

Program All Inclusive

• 07:30 – 09:45 śniadanie w formie bogatego bufetu podane w restauracji głównej, kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych)
• 09:00 – 17:30 lokalne napoje bezalkoholowe typu: kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite oraz lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo, whisky, gin, wódka, rum, tequila, brandy, ouzo, raki oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych dostępne w Snack Bar
• 10:00 – 11:30 późne, kontynentalne śniadanie dostępne w Snack Bar, kawa, herbata, woda mineralna
• 10:00 – 17:00 drobne przekąski, takie jak ciasta, słodycze, kawa, herbata dostępne w Snack Bar
• 10:00 – 19:00 lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, sprite, woda mineralna oraz lane piwo dostępne w Beach Bar
• 12:30 – 14:00 lunch w formie bogatego bufetu podany w restauracji głównej, lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, sprite, woda mineralna gazowana i niegazowana, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) oraz lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo
• 14:30 – 17:30 Coffee Time – kawa, herbata, ciastka, pizza i inne ciepłe przekąski dostępne w Snack Bar
• 17:00 – 23:00 lokalne napoje bezalkoholowe typu: kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite oraz lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo, whisky, gin, wódka, rum, tequila, brandy, ouzo, raki i drinki na bazie alkoholi lokalnych typu: Screw Driver, Cuba Libre dostępne w Lobby Bar
• 19:00 – 21:30 kolacja w formie bogatego bufetu podana w restauracji głównej – kuchnia międzynarodowa oraz tradycyjne dania kuchni greckiej, lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, sprite, woda mineralna gazowana i niegazowana, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) oraz lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo
• grill organizowany podczas kolacji
• leżaki i parasole przy basenach
• dzienny i wieczorny program animacyjny, gry ruchowe, aerobik wodny, tenis ziemny i stołowy, bilard, boule
• opieka polskiego rezydenta

Cena obejmuje:

  • 7 lub 14 noclegów,
  • wyżywienie wg oferty,
  • opiekę rezydenta,
  • opłaty lotniskowe
  • przelot samolotem,
  • transfer: lotnisko-hotel-lotnisko,
  • ubezpieczenie KL i NW
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Peninsula to świetny wybór na romantyczne wakacje. Klimatyczna restauracja z widokiem na morze, piękna roślinność oraz smaczna i zróżnicowana kuchnia - polecamy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • świetna lokalizacja - dostęp do 3 plaż
  • bogata formuła All Inclusive
  • bardzo dobre wyżywienie i serwis hotelowy

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****+

Region

Grecja/Kreta

Strefa

Active, Family

Dzieci

- 1 dziecko do 14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 6 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

- Agia Pelagia - klimatyczna miejscowość z barami i tawernami - na skalistym cyplu - piękne widoki - centrum Agia Pelagia - ok. 2 km - przystanek komunikacji lokalnej - przed hotelem ( możliwość dojazdu do Heraklionu ok.5 EUR ) - lotnisko - ok. 28 km

Plaża

3 plaże - pierwsza ok. 100 m od hotelu plaża piaszczysta do której można zjechać nowo wybudowaną windą hotelową, druga ok. 200 m od hotelu plaża piaszczysto-żwirkowa oraz plaża hotelowa z betonową platformą i barem na plaży z All Inclusive, leżaki i parasole płatne ok. 7 EUR/dzień/komplet- 2 leżaki i parasol

Hotel

czterogwiazdkowy obiekt o podwyższonym standardzie, którego niezwykłe malownicze położenie na skalistym cyplu zapewnia przepiękne widoki na bezkresne morze, odnawiany sukcesywnie co roku, składa się z260 pokoi rozmieszonych w budynku głównym i bungalowach, jeden z najbardziej lubianych i najlepiej ocenianych hoteli w 2015 roku przez naszych Klientów

Udogodnienia

całodobowa recepcja, mini market, pralnia, możliwość wynajęcia samochodu, skutera i roweru, winda, ręczniki plażowe płatne ok. 1 EUR/dzień (kaucja ok. 5 EUR), możliwość wypożyczenia żelazka, parking

Internet

bezpłatne WiFi w lobby, kącik internetowy (ok. 1 EUR/15 min.)

Pokoje

2-os., możliwość 1 lub 2 dostawek, dla Klientów Net Holiday wszystkie całkowicie wyremontowane w 2015 roku, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja, TV SAT (polski program), telefon, lodówka, sejf (ok. 2,5 EUR/dzień), balkon lub taras, część pokoi z widokiem na morze (za dopłatą)

Restauracje i bary

- restauracja główna - całkowicie wyremontowana w 2015 roku - bar z przekąskami /snack bar - bar przy basenie / pool bar - bar na plaży / beach bar - bar główny / lobby bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 baseny -jeden ze słodka wodą a drugi z wodą morską, leżaki i parasole przy basenach bezpłatnie, luksusowy basen kryty, korty tenisowe, tenis stołowy, rzutki, aerobik, boisko sportowe, piłka siatkowa, sala TV, aqua aerobik, dyskoteka, międzynarodowe animacje dzienne i wieczorne na wysokim poziomie

Płatne

bilard (ok. 2 EUR/gra), wypożyczalnia sprzętów wodnych w centrum miasta, szkółka nurkowania w miasteczku, centrum Spa

Dla dzieci

2 brodziki, jeden z wodą morską, drugi ze słodką, 2 zjeżdżalnie wodne - czynne od sezonu 2016, plac zabaw, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, mini disco, animacje, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat, wysokie krzesła w restauracji

Program All Inclusive

07.30-09.45 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, lemoniada, sok grejpfrutowy, pomarańczowy, ananasowy (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 10.00-11.30 późne śniadanie w barze z przekąskami / snack bar - kanapki, rogaliki, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.15-14.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni greckiej 19.00-21.30 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór przystawek, deserów i owoców, codziennie organizowane barbeque (uzależnione od pogody), okazjonalnie wieczory tematyczne - kuchnia grecka i owoce morza 14.30-17.30 przekąski typu kanapki, chipsy, kawa, herbata w barze z przekąskami / snack bar 17.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite,sok grejpfrutowy, pomarańczowy, ananasowy (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych),woda mineralna, kawa filtrowana, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe, czerwone i różowe, whisky, gin, wódka, rum, tequila, brandy, uzo, raki oraz koktajle (Bloody Mary, Cuba Libre, Gin Fizz, Screw Driver, Daquiri) na bazie alkoholi lokalnych podawane w w barze z przekąskami / snack bar oraz barze przy basenie / pool bar 10.00-18.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite oraz piwo serwowane w barze przy plaży / beach bar 19.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, sok grejpfrutowy, pomarańczowy, ananasowy (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa filtrowana, herbata, lokalne napoje alkoholowe typu whisky, gin, wódka, rum, tequila, brandy, ouzo, raki oraz koktajle (Bloody Mary, Cuba Libre, Gin Fizz, Screw Driver, Daquiri) serwowane w barze głównym / lobby bar do posiłków serwowane są lokalne napoje typu cola, lemoniada, sok grejpfrutowy, pomarańczowy, ananasowy (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, piwo, wino białe, czerwone i różowe - raz w tygodniu organizowany jest wieczór kreteński - leżaki i parasole przy basenie - korty tenisowe, tenis stołowy, rzutki, aerobik, boisko sportowe, aqua aerobik - międzynarodowe animacje dzienne i wieczorne show - mini klub dla dzieci 4-12 lat

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona www hotelu

www.peninsula.gr

Nasza ocena

Pokój ****+ Położenie ***** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****+

Atuty

- całkowicie wyremontowane pokoje dla Klientów Net Holiday - bogaty program All Inclusive do 24:00 - znakomite wyżywienie i serwis - profesjonalne animacje dla dzieci oraz 2 zjeżdżalnie dla dzieci - piękne położenie - dostęp do 3 plaż - bestseller 2015 - najwyższe oceny Klientów w 2015 roku za serwis i jakość obsługi - hotel posiada certyfikat Golden Star, przyznawany dla hoteli, które stale otrzymują najlepsze noty od naszych Klientów, odznaczają się wzorowym serwisem i obsługą oraz najlepszym stosunkiem jakości do ceny

Wąwóz Samaria

Piesza wyprawa najdłuższym w Europie wąwozem Samaria, który położony jest w masywie Gór Białych (LefkaOri), liczy 18 km długości i zaliczany jest do europejskich cudów natury. Dzięki specyficznemu klimatowi wąwozu, który przypomina cieplarnie występuje tu 450 gatunków roślin i wiele gatunków zwierząt. Wędrówka rozpoczyna się w miejscu zwanym Ksyloskala "drewniane schody" - od pokonania kamiennych stopni wykutych w zboczu porośniętym cyprysami. Wąwóz miejscami staje się kanionem, gdyż ściany wznoszą się na wysokość 300-600 m, a przejście ma szerokość ok. 3 metrów. Jest to tzw. Żelazna Brama. Szlak kończy się w Agia Roumeli. Wycieczkę kończy rejs statkiem do Choro Sfakion i przejazd autobusem do hotelu. Cena ok. 78 EUR/os.

Knossos

Wizyta w największym i najwspanialszym pałacu w Knossos, który okazał się centrum cywilizacji minojskiej. To tutaj mieszkał król Minos, który nakazał zbudować dla swojego syna Minataura (pół byka, pół człowieka) labirynt. Przewodnik nakreśli wygląd budowli sprzed tysiąca lat, opowie o tym jak żyli jej mieszkańcy oraz jakie mieli zwyczaje. Następnym etapem będzie przejazd do Heraklionu i czas wolny lub zwiedzanie muzeum archeologicznego, z największą na świecie kolekcją eksponatów z czasów minojskich. Cena ok. 58 EUR/os.

Rejs na Santorini

Symbolem Santorini jest czarny piasek oraz białe domy i kościoły z niebieskimi dachami. Stoją one na czarnych, stromych klifach sprawiając wrażenie jakby miały zaraz zsunąć się w turkusowe wody morza, rozbijające się o skały. Wyspa ta to jedno z najbardziej magicznych miejsc w Grecji. W programie zwiedzanie stolicy wyspy - Firy, która dzięki położeniu na skraju wulkanu słynie z niesamowitych widoków oraz miasteczka Oia - jednego z najbardziej romantycznych miejsc na świecie. Znajduje się tu wiele lokalnych sklepików, barów i tawern, gdzie przy aromatycznym, słodkim winie, z którego słynie wyspa można podziwiać zapierający dech w piersiach widok na kalderę - niezwykły, zatopiony krater wulkanu. Cena ok. 138 EUR/os.

Spinalonga

Wycieczka statkiem na wyspę Spinalonga, gdzie centrum miasteczka stanowią ruiny weneckiej fortecy. Na początku XX w. były tu zsyłane osoby cierpiące na trąd stąd też nosi ona również nazwę "Wyspa Trędowatych". W drodze powrotnej statek przycumuje w zatoczce przy małej, dzikiej plaży, gdzie będzie czas na kąpiel w morzu i opalanie. Po powrocie na ląd spacer po uroczym, portowym miasteczku Agios Nikolaosi podziwianie widoku na jezioro Voulismeni, które połączone jest z morzem kanałem. Cena ok. 58 EUR/os.

Wieczór kreteński

Doskonała okazja do spotkania z autentycznym folklorem greckim. Podczas kolacji w jednej z kreteńskich wiosek można skosztować specjałów miejscowej kuchni oraz rozsmakować się w winie i ouzo. Zespół tancerzy w strojach ludowych zaprezentuje tradycyjne tańce z Krety i innych części Grecji przy akompaniamencie buzuki i liry. Cena ok. 58 EUR/os. Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

7 islands

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Peninsula to świetny wybór na romantyczne wakacje. Klimatyczna restauracja z widokiem na morze, piękna roślinność oraz smaczna i zróżnicowana kuchnia - polecamy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • świetna lokalizacja - dostęp do 3 plaż
  • bogata formuła All Inclusive
  • bardzo dobre wyżywienie i serwis hotelowy

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

4

Region

Grecja/Kreta/Agia Pelagia

Opinia 7islands

Malowniczo położony na zboczu wzgórza hotel z przepięknym, panoramicznym widokiem na morze, okoliczne wioski i wysepki. Typowo grecka, tradycyjna zabudowa, otoczenie kolorowych ogrodów, szeroko rozwinięty program animacyjny oraz dobre połączenie komunikacyjne z pozostałą częścią wyspy - to dodatkowe atuty hotelu Peninsula. Polecamy go szczególnie parom oraz rodzinom. Kaskadowe położenie hotelu może stanowić przeszkodę dla osób z trudnościami w poruszaniu się.

Położenie

Na północnym wybrzeżu wyspy, w jej centralnej części, w miejscowości Agia Pelagia, ok. 2 km od jej centrum, ok. 24 km od stolicy wyspy w Heraklionie, ok. 26 km od lotniska w Heraklionie. W centrum Agia Pelagia liczne restauracje, bary, tawerny i sklepy. Przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu hotelu.

Plaża

Ok. 500 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Przy hotelu znajduje się betonowy pomost (leżaki i parasole bezpłatne, zejście do morza po schodkach bezpośrednio do głębokiej wody).

Hotel

Wybudowany w typowo greckim stylu kompleks, składający się z budynku głównego oraz bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się całodobowa recepcja, winda, kącik telewizyjny, restauracja główna, 4 bary ( w tym bar na plaży), Internet Wi-Fi w lobby, parking. Odpłatnie: kącik internetowy, sala konferencyjna, kantor, wypożyczalnia samochodów, pralnia, opieka medyczna (na zapytanie).

Pokoje

Hotel dysponuje 266 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów, telefon. Odpłatnie: sejf, Internet Wi-Fi. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, bungalowy z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek, rodzinne jednopokojowe z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek, junior suite z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek.

Wyżywienie

All inclusive: 4 posiłki dziennie w formie bufetu w restauracji głównej: wczesne śniadania (04:30-07:30), śniadania (07:30-09:45), obiady (12:30-14:00), kolacje (19:00-21:30). W godzinach 09:00-17:30 w snack barze dostępne są przekąski i lekkie dania. W godzinach 10:00-23:00 w wybranych barach dostępne są lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 2 baseny (leżaki i parasole bezpłatne), tarasy słoneczne, animacje, kort tenisowy (wymagana wcześniejsza rezerwacja), tenis stołowy, boisko do siatkówki, koszykówki i piłki nożnej, program animacyjny. Odpłatnie: Centrum Spa (basen wewnętrzny podgrzewany), bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini klub, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.peninsula.gr / Tel.: 00 30 281 081 13 13

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mouzenidis Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Peninsula to świetny wybór na romantyczne wakacje. Klimatyczna restauracja z widokiem na morze, piękna roślinność oraz smaczna i zróżnicowana kuchnia - polecamy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • świetna lokalizacja - dostęp do 3 plaż
  • bogata formuła All Inclusive
  • bardzo dobre wyżywienie i serwis hotelowy

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Region

Kreta - Heraklion

Wyżywienie

All Inclusive

Opis

Hotel położony na wzgórzu, otoczony dwiema unikalnymi plażami. Na terenie hotelu znajduje się kaplica z epoki bizantyjskiej z niesamowitymi freskami. Tradycyjny kreteński styl, restauracja, bary, basen o olimpijskich wymiarach, baseny dla dzieci, mini klub, internet, sport, programy rozrywkowe. To jedno z najlepszych miejsc na rodzinny wypoczynek, cieszące się wielką popularnością wśród turystów.

Położenie

Północne wybrzeże wyspy, na skraju rejonu Agia Pelagia, 23 km od miasta Heraklion, 25 km od lotniska. Regularne połączenia autobusowe z Heraklionem.

Pokoje

243 pokoje: Double Room MV/SV (25-30 m2), Double Bungalow (22-25 m2), Family Bungalow (28-30 m2), Family Bungalow 2 Rooms (30 m2).
W pokojach: klimatyzator, telefon, telewizja satelitarna, radio sejf (płatny), lodówka, wanna/prysznic, suszarka, balkon/taras. Łóżko podwójne.

Double Sea View: położone w centralnym budynku. Dodatkowo czajnik elektryczny w pokoju.
Family Bungalow: 2 podwójne łóżka lub 4 pojedyncze lub łóżko podwójne i 2 pojedyncze.
Family Bungalow 2 Rooms: szlafroki i kapcie. Po przyjeździe: butelka wina, butelka wody i owoce. 20% zniżki w centrum SPA.


Typ dodatkowego łóżka - tapczan.

Sprzątanie i zmiana ręczników codziennie oprócz niedzieli. Zmiana pościeli 2 razy w tygodniu.

O wyżywieniu

ALL INCLUSIVE

Posiłki
Śniadanie: 07:30-09:45, szwedzki stół, w głównej restauracji
Drugie śniadanie: 10:00-11:30, kontynentalne, w snack-barze
Lunch: 12:30-14:00, szwedzki stół, w głównej restauracji
Kolacja: 19:00-21:30, kulinarne show, szwedzki stół dla dzieci, w głównej restauracji
Grill 4 razy w tygodniu (w zależności od pogody).

Napoje                                   
Podczas lunchu i kolacji: wino i piwo beczkowe, woda, napoje chłodzące.

Bar główny: 17:00-23:00 (kwiecień, maj, październik)
Tawerna/snack-bar: 09:00-17:30
Kawa, herbata, pieczywo, ciasta, gorące przekąski (pizza 14:30-17:30).
Snack-bar: 09:00-17:30    
Bar na plaży: 10:00-19:00 napoje bezalkoholowe, piwo
Bar przy basenie: 17:00-23:00 (od czerwca do września)                
Napoje (miejscowej produkcji): whisky, gin, wódka, rum, tequila, brandy, ouzo, raki, piwo i wino beczkowe, napoje chłodzące, soki, kawa (oprócz espresso i nescafe). Lody w głównej restauracji podczas posiłków.


    
Dodatkowe informacje
Specjalne usługi dla nowożeńców, solenizantów i gości świętujących rocznice ślubu.

Ważne
Goście korzystający z systemu all inclusive otrzymują bransoletki.
Ostatnie bezpłatne zamówienie w barze przyjmowane jest o 23:00.

Odległość od morza

0 m

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Peninsula to świetny wybór na romantyczne wakacje. Klimatyczna restauracja z widokiem na morze, piękna roślinność oraz smaczna i zróżnicowana kuchnia - polecamy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • świetna lokalizacja - dostęp do 3 plaż
  • bogata formuła All Inclusive
  • bardzo dobre wyżywienie i serwis hotelowy

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Region

Grecja

Kraj

Kreta wschodnia

Warto podkreślić

-Częściowo odnowiony na sezon 2018

Okiem Grecosa

Malowniczo położony hotel utrzymany w prawdziwym greckim stylu. Bogata infrastruktura, bliskość 2 plaż, hotelowe animacje oraz szeroka oferta All Inclusive sprawiają, że jest to idealna propozycja zarówno dla plażowiczów jak i osób lubiących aktywny wypoczynek.

Położenie


• na wzgórzu
• ok. 300 m od plaży
• przystanek autobusowy przy hotelu
• w miejscowości Agia Pelagia
• ok. 20 km od centrum Heraklionu
• ok. 25 km od lotniska w Heraklionie

Plaża


• ok. 300 m od hotelu zatokowe plaże: Mononaftis i Psaromoura
• obie piaszczysto-żwirkowe
• łagodne wejście do wody
• leżaki i parasole (płatne)
• pomost z leżakami i parasolami (płatne) u zbocza wzgórza przy hotelu
• zejście do morza po drabinkach do głębokiej wody (idealne do nurkowania)

Hotel

• recepcja (24 h)• Wi-Fi (bezpłatne)• 3 winy• 2 restauracje: główna i a la carte (płatna)• 4 bary: w lobby, przy basenie i przy plaży• 260 pokoi• częściowo odnowiony na sezon 2018• hotel nie posiada usprawnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej • kategoria lokalna 4*

Pokoje

Standard• 2-3 os. (ok. 25 m2)• dostawka dla 3. Osoby• klimatyzacja (bezpłatna)• sejf (płatny 2,5 EUR/dzień)• Wi-Fi (płatne 2 EUR/dzień lub 10 EUR/tydzień)• lodówka• TV-SAT, telefon• balkonStandard z widokiem na morze• 2-3 os. (ok. 28 m2)• dostawka dla 3. osoby• wyposażony jak pokój standard• balkon lub taras• widok na morzeRodzinny• 3-4 os. (ok. 35 m2)• dostawka dla 3. i 4. Osoby• 2 pomieszczenia• wyposażony jak pokój standard• balkon lub taras• widok na morze

Wyżywienie

ALL INCLUSIVE:
• śniadanie, lunch, kolacja – bufet
• lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach do 23:00
• przekąski

Pełen relaks

Bezpłatnie
• 3 baseny (w tym jeden kryty, podgrzewany)
• tenis
• animacje hoteloweOdpłatnie
• Centrum SPA
• leżaki i parasole przy beach barze Tsimento

Dla dzieci


• wydzielony basen ze zjeżdżalniami
• miniklub
• mini disco

• Dzieci pobyt gratis - 1. dziecko do 12 lat
• Dzieci pobyt zniżka - 2. dziecko do 12 lat

Cena obejmuje

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (9 500 EUR), NNW (1 000 EUR) i bagażu (100 EUR).

Cena nie obejmuje

Wariant Podstawowy ubezpieczenia TU Europa nie obejmuje ochrony na wypadek COVID-19, chorób przewlekłych, szkód pod wpływem alkoholu oraz uprawiania sportów wysokiego ryzyka.
Od dnia 1.01.2018 r. zgodnie z prawem greckim wszedł w życie podatek od noclegów, naliczany za pokój za każdą dobę pobytu. Jego wysokość jest uzależniona od kategorii obiektu: 1* i 2* - ok. 0,50 EUR za pokój/noc, 3* - ok. 1,50 EUR za pokój/noc, 4* - ok. 3 EUR za pokój/noc, 5* - ok. 4 EUR za pokój/noc

Informacje dodatkowe

Uwaga!  W przypadku powrotów w nocy (czwartek nad ranem lub poniedziałek nad ranem) wykwaterowanie z hotelu odbywa się w godzinach wyznaczonych przez hotel w dniu zakończenia doby hotelowej, informacja o terminie pobytu w hotelu znajduje się na umowie, w części USŁUGI W CENIE , PKT.1 TERMIN .


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Peninsula to świetny wybór na romantyczne wakacje. Klimatyczna restauracja z widokiem na morze, piękna roślinność oraz smaczna i zróżnicowana kuchnia - polecamy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • świetna lokalizacja - dostęp do 3 plaż
  • bogata formuła All Inclusive
  • bardzo dobre wyżywienie i serwis hotelowy

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Opis hotelu

Ten komfortowy kurort , położony w Aghia Pelagia, jest optymalny dla rodzin. Najbliższa plaża znajduje się w odległości 50 metrów od posiadłości. Podróżujący mogą znaleźć lotnisko w odległości 25. 0 kilometrów. Ta nieruchomość została zmodernizowana w roku 2018. Podróżujący mogą skorzystać z dostępu do Wi-Fi na całym obszarze. Peninsula Resort & Spa oferuje całodobową recepcję, dla wygody gości. Wszystkie segmenty zawierają łóżeczka dla małych dzieci na życzenie. Peninsula Resort & Spa nie jest strukturą przyjazną dla zwierząt. Podróżujący przybywający samochodem docenią parking dostępny w Peninsula Resort & Spa. Dla wygody gości obecna jest usługa transferu na lotnisko. Podróżujący mogą bawić się korzystając z opcji rozrywkowych nieruchomości. Dla wygody osób podróżujących w interesach, dostępnych jest wiele udogodnień konferencyjnych. Część restauracyjna zaprasza podróżujących do spróbowania wykwintnych potraw w eleganckiej atmosferze. Nieruchomość zapewnia usługi zdrowotne i odnowy biologicznej. Goście nie muszą opuszczać terenu obiektu, aby móc cieszyć się pysznym posiłkiem, ponieważ w kurorcie znajduje się szeroki wybór pysznych opcji kulinarnych. Odwiedzający będą znakomicie spędzać czas, mając możliwość korzystania z udogodnień sportowych oraz praktykowania aktywności w wolnym czasie, oferowanych przez ten kurort. Opłata może być naliczana za niektóre z niniejszych usług.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Peninsula
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Peninsula:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Peninsula
https://youtu.be/MnrI0h8wweQ

Opinie o Hotelu Peninsula

4.7
zdecydowanie polecam

W hotelu Peninsula byliśmy na wakacjach w 2015 roku. To była nasza podróż poślubna i naprawdę spełniła nasze oczekiwania. Dostaliśmy ładny pokój, jedzenie w hotelu było rewelacyjne, a najpiękniejszy widok był podczas wieczornych kolacji - restauracja miała widok na morze. Cały pobyt świetny, Kreta - do polecenia - szczególnie plaża Vai na wschodzie wyspy. W tym roku planujemy wakacje na Rodos:)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
5.0
zdecydowanie polecam

Bardzo ładne widoki na morze z całego terenu hotelu, dzięki usytuowaniu na wzgórzu. Hotel ma typową grecką atmosferę co tyczy się zarówno architektury jak i miłej i wesołej obsługi. Do plaży trzeba zejść w dół, ale dzięki temu że jest jakby w zatoczce, ma bajkowe krajobrazy. Jedzenie jak w Grecji bardzo dobre. Są też animatorzy i duży mini klub, więc dzieci mają co robić, jest też dla nich plac zabaw i brodziki. Bardzo fajne miejsce na wakacje.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
5.0
zdecydowanie polecam

fantastyczny hotel, bardzo, bardzo bogata opcja all, grupa animacyjna dwoi sie i troi - sa swietni!!, w sumie hotel jakby wloski, ale nam to wcale nie przeszkadza - przeciez do Wloch rzut beretem.. - lokalizacja bardzo dobra - miasteczko, wypozyczalnia samochodow. co prawda zastanawialbym sie nad pobytem z dzieckiem,czy bedac niepelnosprawnym (zejscia na plaze). pokoje estetycznie urzadzone, sprzatane. caly kompleks swietnie rozplanowany, piekne widoki, czysto. polecam z czystym sumieniem

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Peninsula - możliwości zakwaterowania:

DZ STANDARD ZUR ALLEINNUTZUNG
DOPPELZIMMER BERGBLICK
Pokój standard
DZ SUPERIOR MIT MEERBLICK
Pokój standard z widokiem na morze
DOPPELZIMMER MIT MEERBLICK
FAMILIENBUNGALOW MEERBLICK 2SZ
FAMILIEN SUITE MEERBLICK 2SZ
FAMILIENZIMMER MEERBLICK 2SZ
JUNIOR SUITE MEERBLICK
Pokój jednoosobowy
Pok. superior z wid. na morze

Peninsula - Możliwości wyżywienia:


Peninsula - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Peninsula? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00