cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Hilton Dalaman , Wybrzeże Egejskie
1 / 23
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
15.06 - 19.06
już od 979 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.10 - 17.10
już od 418 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Hilton Dalaman
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Hilton Dalaman
star 5

Turcja: Wybrzeże Egejskie: Fethiye
Ocena hotelu Hilton Dalaman :
4.8 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Hilton Dalaman :
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 czerwca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 października 2020

Hotel Hilton Dalaman w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Ten luksusowy hotel położony na rozległym terenie w niezwykle malowniczej scenerii nad brzegiem rzeki Dalaman i morza. Ok. 2 km od centrum miasteczka Sarigerme z niewielkim wyborem sklepów, barów czy restauracji i zaledwie ok. 15 km do lotniska Dalaman.
Plaża:

Bezpośrednio przy hotelu znajduje się długa, szeroka i piaszczysta plaża z bezpłatnymi leżakami, parasolami oraz ręcznikami.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24h, przestronne lobby, mini biblioteka, restauracja główna, 5 restauracji a'la carte, m.in.: chińska, włoska, turecka, indyjska (za dodatkową opłatą i po uprzedniej rezerwacji w recepcji), 9 barów tym 3 z przekąskami. Ponadto: 4 baseny zewnętrzne, 3 wewnętrzne (otwarte do połowy maja i od października) i 2 baseny dla dzieci. Za dopłatą: wypożyczalnia samochodów, fotograf, sale konferencyjne.
Wyżywienie:

Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-11:00), lunch (12:30-14:30), obiadokolacja (19:00-21:30), nocna zupa (24:00-01:00), świeżo wyciskany sok podczas śniadania. Przekąski w ciągu dnia (przy plaży 12:00-18:00, w pozostałych barach 13:00-16:00), lody i słodkie przekąski, kawa i herbata (10:00-24:00). Lokalne i niektóre importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne 24h. Za dodatkową opłatą napoje alkoholowe premium
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi bogaty program animacyjny dla dzieci oraz dorosłych. W ciągu dnia: lekcje tańca, zumba, joga, pilates, aerobik, gimnastyka wodna, poranne wycieczki rowerowe, kurs wędkowania. Ponadto: aquapark, łaźnia turecka w Byblis SPA, sauna, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej, koszykówki i siatkówki, korty tenisowe, minigolf, łucznictwo. Dla dzieci minikluby dostosowane do wieku dziecka. Za dodatkową opłatą: centrum Elysion SPA, oświetlenie kortów tenisowych, nurkowanie, windsurfing, katamaran, narty wodne, paralotnia, kajaki, rowery wodne.
Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi dostępny na terenie całego hotelu.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

www.dalaman.hilton.com
Naszym zdaniem:

Ekskluzywny i elegancki hotel zarówno dla par, singli czy dla rodzin z dziećmi. Zaplecze rekreacyjno-sportowe oraz różne typy pokoi stanowią doskonałą bazę dla każdego typu Gościa. Najwyższy standard oraz nienaganny serwis sprawi, że będzie to idealne miejsca na wakacje pełnie luksusu i niezapomnianych atrakcji.
Program

Dzień 1
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
Dzień 2 - 7 (lub 14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień 8 (lub 15)
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.
Wycieczki lokalne

EFEZ
Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień Św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
Cena ok. 64 EUR - z regionu Fethiye oraz Hisaronu, ok.60 EUR - z regionu Marmaris.

NOC TURECKA
Tradycyjny wieczór turecki w baśniowej krainie tańca i śpiewu. W tę noc dziedziniec XVI-wiecznego karawanseraju w Marmaris wypełni tłum gości, zapach tureckiej kuchni oraz dźwięki tradycyjnej muzyki. Wśród atrakcji: tańce brzucha, wirujący derwisze i inne tańce regionalne.
Cenaok. 30 EUR - z regionu Marmaris.

HAMAM
To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
Cena ok. 25 EUR - z regionu Fethiye oraz Marmaris.

PAMUKKALE
Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są "Bawełnianym Zamkiem" - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
Cena ok.50 EUR - z regionu Fethiye oraz Marmaris.

DALYAN
Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
Cena ok. 37 EUR - z regionu Fethiye, ok.40 EUR - z regionu Marmaris.

NURKOWANIE
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie pomiędzy nurkowaniami lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
Cena ok. 50 EUR - z regionu Fethiye iMarmaris.

JEEP SAFARI
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay.
Cena ok.28 EUR - z regionu Fethiye,
ok. 30 EUR - z regionu Marmaris.

RAFTING
Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
Cena ok.55 EUR - z regionu Fethiye iMarmaris.

MORSKA WYPRAWA
Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek.
Cena ok. 20 EUR - z regionu Fethiye iMarmaris.

WYSPA KLEOPATRY
Niesamowity całodniowy rejs po turkusowych wodach zatoki Gökova do przepięknej Wyspy Kleopatry, słynącej z unikatowych na skalę światową plaż. Legenda głosi, że niespotykany nigdzie indziej poza Egiptem piasek został tu przewieziony statkami na polecenie Marka Antoniusza dla swojej ukochanej Kleopatry. W cenę wycieczki wliczone są: transfer z hotelu do portu i z powrotem, śniadanie, lunch oraz przerwa kawowa z przekąskami. Liczne przerwy na pływanie (warto wziąć rurkę i maskę do snorkelingu) oraz możliwość kąpieli błotnych.
Cena ok. 35 EUR - z regionu Marmaris.

PARAGLIDING
Możliwość tandemowego skoku z paralotnią, w towarzystwie doświadczonego instruktora. Podczas lotu podziwiać można niesamowite widoki na okolicę z lotu ptaka - piękne plaże, zatoki oraz lazur roztaczających się wód.
Cena ok. 105 EUR - z regionu Fethiye, ok. 130 EUR - z regionu Marmaris.

RODOS
- czyli Wyspa Słońca to niewątpliwie miejsce, w którym można poczuć prawdziwą, grecką atmosferę i tym samym podczas jednego urlopu zobaczyć dwa kraje. Po ok. 2,5 godzinnym rejsie zapraszamy na spacer po porcie oraz odwiedzenie miejsca, w którym znajdował się jeden z cudów starożytnego świata - Kolos Rodyjski. Zachęcamy również do obejrzenıa Pałacu Wielkich Mistrzów - jednego z najbardziej imponujących zabytków na Rodos. Na wyspie zachowały się też obiekty z okresu panowania tureckiego tj: Meczet Sulejmana Wspaniałego, łaźnie tureckie oraz biblioteka osmańska posiadająca w swoich zbiorach cenne manuskrypty islamskie. Spacerując po Rodos nie można nie ulec czarowi malowniczych, wąskich uliczek oraz tętniących życiem greckich tawern, gdzie można spróbować wyśmienitych, lokalnych przysmaków.
Cena z regionu Fethiye ok. 70 EUR, z regionu Marmaris ok. 57 EUR.

SAKLIKENT
- czyli najdłuższy wąwóz w tej części Turcji liczący ok. 18 km długości oraz 300 metrów wysokości. Został on uformowany przez spływająca z gór Taurus rzekę Eşen. Podczas wycieczki zapraszamy na spacer po tym malowniczym miejscu, które zostało odkryte stosunkowo niedawno. Orzeźwiająca woda oraz niesamowite formacje skalne z pewnością sprawią, że będzie to niezapomniane przeżycie. Następnie udamy się na obiad do resturacji Yaka Park, gdzie można skosztować m.in. świeżego pstrąga. Po lunchu zapraszamy na zwiedzanie miasta Tlos - jednego z najstarszych i najważniejszych ośrodków starożytnej Licji. Zachwyca ono do dziś rzesze turystów swoim położeniem na stromym, skalnym urwisku. W Tlos możemy podziwiać bardzo dobrze zachowane ruiny antycznego miasta takie jak: teatr, stadion, termy czy grobowce licyjskie charakterystyczne dla tego regionu Turcji.
Cena z regionu Fethiye ok. 37 EUR.

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
Inne

TURCJAMARMARIS informacje ogólne:

Waluta

TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Napiwki

Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Język urzędowy:
turecki
Orientacyjne ceny

Pizza ok.20 TL woda 1,5l. ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok.9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.
Poczta

Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych z przyklejonym znaczkiem w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność

Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie

Marmaris

Jeden z najpopularniejszych kurortów egejskiego wybrzeża Turcji znany z największego, malowniczego portu jachtowego i bogatego życia nocnego. Doskonałe położenie, piękne widoki i mnóstwo zieleni czynią z Marmaris doskonałe miejsce do wypoczynku i zwiedzania. Stąd blisko do Efezu, Pamukkale czy Dalyanu, a nawet na grecką wyspę Rodos na którą katamaranem płynie się zaledwie 60 min.
Oludeniz

Oludeniz jest bardzo znanym i popularnym miejscem wypoczynkowym. Po pierwsze położone jest przy zdecydowanie najpiękniejszej i najczęściej fotografowanej plaży w Turcji. Po drugie uznawane jest za jedno z najlepszych miejsc na świecie do uprawiania paraglidingu. Podczas lotu paralotnią podziwiać można przepiękne widoki na lagunę oraz unikalne zatoczki.
Fethiye

Położone w miejscu antycznego miasta Telmessos, którego ruiny podziwiać można podczas spacerów wzdłuż wybrzeża. Obecnie jest ono jednym z najbardziej popularnych centrów turystycznych w Turcji przyciągając co roku rzesze turystów z całej Europy.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Gdańskaoraz Poznania. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
"
Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.
Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
Uwaga:
Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
Uwaga!
Powyższe warunki podane zostały na dzień 02.03.2020 r. i mogą ulec zmianie.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.
Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
Uwaga:
Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Uwaga!
Powyższe warunki podane zostały na dzień 02.03.2020 r. i mogą ulec zmianie.
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji trwa od 01.06 do 30.09.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Coral Travel

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA

5*

REGION

Marmaris

OPIS

Stylowy hotel sieci Hilton oferuje wypoczynek na najwyższym poziomie, spełniając oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Zadbany palmowy ogród i różnobarwne kompozycje roślinne zachwycają harmonią natury. Najmłodsi Goście chętnie pobawią się w aquaparku ze zjeżdżalniami bądź w miniklubie. Dorośli natomiast oddadzą się chwilom przyjemności i relaksu w centrum SPA lub łaźni tureckiej.

lokalizacja

2 km od Sarigerme, 15 km od centrum Dalamanu, 20 km od lotniska w Dalamanie-DLM. Hotel usytuowany na powierzchni: 176000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

5*

Data otwarcia

2009 r. Na terenie hotelu: restauracje (7), bary (9), room service (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (11), centrum biznesowe (płatne), 2 baseny kryte, 6 basenów odkrytych, 5 zjeżdżalni wodnych dla dorosłych i 3 dla dzieci (działają w godzinach 10:00-12:00,14:00-17:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

rabaty i zniżki

2. dzieci do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

- Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, pomost, piaszczysta, 650 m długości, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi, do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży, płatne: pawilony.

pokoje

Zlokalizowane są w 34 budynkach: - 1 budynek główny (liczba pięter: 4, liczba wind: 9) - 30 bloków (liczba pięter: 2, liczba wind: 0) - 3 wille (liczba pięter: 2, liczba wind: 0) Typy pokoi: - pokoje guest garden/sea/river view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje guest sea view z dostępem do basenu dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje rodzinne garden view dla max. 7 os.: 2 sypialnie, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - suity dublex rodzinne garden view dla max. 5 os.: dwupoziomowe, 2 sypialnie, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC, sauna), taras - suity corner swim-up sea view dla max. 4 os.: salon, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, dostęp do współdzielonego basenu, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, jacuzzi, WC), balkon - suity Hilton sea view dla max. 6 os.: salon, 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, jacuzzi, WC), balkon - suity king sea view dla max. 6 os.: salon, jadalnia, 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, basen, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, bezpłatna pralnia, łazienka (prysznic, jacuzzi, WC, sauna), taras - suity prezydenckie sea view dla max. 10 os.: salon, jadalnia, 4 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, basen, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, bezpłatna pralnia, łazienka (wanna, prysznic, jacuzzi, WC, sauna), taras - pokoje deluxe swim-up pool dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - pokoje rodzinne deluxe swim-up pool view dla max. 7 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - lake house swim up dla max. 4 os.: 1 sypialnia, dostęp do współdzielonego basenu, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - rodzinne lake house swim up dla max. 7 os.: 2 sypialnie, drzwi przesuwne między pokojami, dostęp do współdzielonego basenu, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, restauracje a la carte (5), restauracja "Lake House", bary (9), cukiernia Ultra All Inclusive (24h) - śniadanie (07:00-11:00), kolacja (19:00-21:30), późny posiłek (23:30-01:00) serwowane w restauracji głównej - przekąski (13:00-17:00) serwowane w barze z przekąskami "Breeze" - przekąski (13:00-16:00) w restauracji "Lake House" - podwieczorek (11:00-19:00) serwowany w cukierni - lody - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe - pakiety urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja. - "Ala Turca" turecka, "Alize" włoska, "Tao" azjatycka, "Vela Riverside" owoce morza, "Finesse Indian" indyjska

z myślą o dzieciach

- brodziki (4) - zjeżdżalnie wodne dla dzieci (3) - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-14 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - menu i krzesełka dla dzieci w restauracji - opiekunka dla dzieci (płatna) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem) - możliwość wypożyczenia wózka (w miarę dostępności)

w cenie

- korty do tenisa ziemnego (6) - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - tenis stołowy - rzutki - badminton - koszykówka - piłka nożna - siatkówka plażowa - squash - cymbergaj - minigolf - miniboisko do piłki nożnej - bilard - aerobik - siłownia - animacje - sauna - jacuzzi - dyskoteka

płatne

- oświetlenie kortów - lekcje tenisa - sporty wodne na plaży - centrum SPA - masaż - salon piękności - łaźnia turecka

Aktualizacja opisu

10.04.2020 13:27

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży Aquapark SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe Pokoje 6 osobowe Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Dertour Polska

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Nazwa obiektu

Hilton Dalaman Sarigerme

Kategoria

*****

Miejscowość

Ortaca

Region

Dalaman

Kod

DLM15002 FH

Liczba pokoi

422

Zalety

Top zniżki dla dzieci.

Położenie

Bezpośrednio przy plaży.

Opis

6 restauracji a la carte. 1 restauracja z bufetem. Bistro, bar na plaży, bar w holu, piano bar, bar przy basenie, bar z przekąskami. Kawiarnia, winiarnia, bar. 4 baseny, parasole i leżaki (bezpłatnie). Aquapark (bezpłatnie). Bezpłatny WLAN na terenie całego obiektu.

Wyżywienie

All inclusive = śniadanie, obiad i kolacja w formie obfitego bufetu, późne śniadanie, przekąski (w określonych godz.), popołudniowa kawa / herbata i wypieki, napoje bezalkoholowe, a także lokalne i niektóre importowane napoje alkoholowe przez całą dobę.

Pokój typ 1

DJ / EJ = atrakcyjne i eleganckie, ok. 35 m kw., z prysznicem / WC, suszarką do włosów, tel., TV, minibarem (płatnym), zestawem do parzenia kawy i herbaty, szlafrokiem, kapciami, sejfem, klimatyzacją / ogrzewaniem (w zależności od sezonu), balkonem, widokiem na ogród.Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 2

DJA / EJA = jak DJ, z widokiem na rzekę.Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 3

DJM / EJM = jak DJ, z widokiem na morze.Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 4

DJB = jak DJM, z dostępem do basenu.

Pokój typ 5

DJC = Deluxe, ok. 50 m kw., z bezpośrednim dostępem do basenu.

Pokój typ 6

FJ = apartamenty rodzinne, ok. 70 m kw., 2 połączone drzwiami sypialnie, 1 łazienka, widok na ogród.

Pokój typ 7

FJC = apartamenty rodzinne Deluxe jak FJ, bardziej przestronne, ok. 115 m kw., dodatkowo bezpośredni dostęp do basenu.

Sport, rozrywka, wellness

W cenie (część u lokalnych dostawców) = siatkówka plażowa, koszykówka, piłka nożna, boccia, squash, tenis stołowy, siłownia, tenis, pokazy, sauna sauna, łaźnia parowa. Za opłatą = Spa, masaże.

Dla dzieci

Baby club, klub dla dzieci / mini klub, klub dla nastolatków 13-15 lat. Plac zabaw, pokój zabaw, dyskoteka dla dzieci. Brodzik, basen z atrakcjami wodnymi Splash pool.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

RP909102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Dalaman, Turcja

Położenie

do centrum Sarigerme ok. 2 km, lotnisko w Dalamanie oddalone ok. 15 km. Uwaga: Connected Service w języku polskim.

Plaża

bezpośrednio przy hotelowej, piaszczystej plaży o długości 650 metrów. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży i przy basenie w cenie.

Wyposażenie

hotel składa się z 410 pokoi rozmieszczonych na 4 piętrach. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją, 9 wind, restauracja z tarasem, 5 restauracji a'la carte (turecka, włoska, indyjska, śródziemnomorska, teppanyaki, za opłatą, rezerwacja), 10 barów, 10 basenów (w tym trzy kryte), zjeżdżalnie. Hotel akceptuje karty Visa, Master, American Express. www.hiltondalaman.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A, A1-3B, A2-3E) ok. 36 m2, telefon, klimatyzacja, sejf, TV-SAT, minibar (codziennie piwo i napoje bezalkoholowe), zestaw do parzenia kawy/herbaty, żelazko i deska do prasowania, łazienka z wanną i prysznicem, WC, suszarka do włosów, szlafroki, kapcie, balkon z widokiem na góry. A1-3B z bocznym widokiem na morze. A2-3E z widokiem na rzekę. Pokoje dwuosobowe Deluxe (A1-3C) ok. 34 m2, z bocznym widokiem na morze i bezpośrednim dostępem do basenu, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (A2-5F) ok. 72 m2, dwa pokoje połączone drzwiami, dwie łazienki, widok na ląd, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Dzieci

nowy miniklub Carpi Kids Paradise w wieku 1-10 lat i 11-15 lat, dwa oddzielne baseny (jeden ze zjeżdżalniami), animacje dla dzieci, plac zabaw.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem.

Dostęp do internetu

WiFi na terenie całego hotelu w cenie.

Sport

aerobik, koszykówka, strzelanie z łuku, squash, tenis stołowy, siłownia, siatkówka plażowa, kajaki, rowery wodne, minigolf, tenis (oświetlenie za opłatą), zumba, joga. Za opłatą sporty wodne na plaży, nurkowanie.

Wellness

łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa. Za opłatą masaże i zabiegi pielęgnacyjne w centrum spa.

Ultra All Inclusive

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Lody (10:00-24:00), przekąski (13:00-16:00), przekąska o północy. Lokalne i wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są całą dobę. Do kolacji wymagany odpowiedni strój.

Wcześniej = taniej

do 29.02.16 20% zniżki, do 31.03.16 15% zniżki, do 30.04.16 12% zniżki. Rabat 125 PLN/os dorosłą/tydzień do 29.02.16.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminie 07.06.16-14.06.16.

Dla seniorów

Senior 60 Plus: 5% zniżki.

Dla dzieci

2-6 lat: pobyt gratis, 7-11 lat: zniżka procentowa, 2-17 lat: pobyt gratis w pokoju rodzinnym A2-5F.

Polecamy

  • hotel należący do renomowanej sieci Hilton
  • 10 basenów
  • blisko lotniska w Dalamanie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Hilton Dalaman

Opinie o Hotelu Hilton Dalaman

4.7
zdecydowanie polecam

Ladny, zadbany, nie mozna sie przyczepic do wystroju ani do obslugi. Mozne troche za zimna woda w basenach pod koniec pazdziernika. Poza tym wszystko super!

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.9
zdecydowanie polecam

Hotel porządny, wysokiej klasy, ze świetnymi pokojami i ogromnymi łóżkami :-) Widoki z okien nieszczególne, po dopłacie dostaliśmy widok na morze :-) Jedzenie dobre, i w głównej restauracji, i w dodatkowych :-) Dużo atrakcji dla dzieci, zjeżdżalnie, animacje :-) Plaża taki niby piach, niby żwirek, jak komuś taka nie pasuje to jest też pomost :-) Wart zdecydowanie swojej ceny :-)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Hilton Dalaman - możliwości zakwaterowania:

DELUXE ROOM SWIM UP POOL VIEW
DELUXE ROOM SWIM UP POOL VIEW SINGLE USE
GUEST ROOM GARDEN VIEW
GUEST ROOM RIVER VIEW
GUEST ROOM SEA VIEW
GUEST ROOM GARDEN VIEW SINGLE USE
GUEST ROOM RIVER VIEW SINGLE USE
GUEST ROOM SEA VIEW SINGLE USE
GUEST ROOM POOL ACCESS SEA VIEW
GUEST ROOM POOL ACCESS SEA VIEW SINGLE USE
HILTON SUITE SEA VIEW
KING SUITE SEA VIEW
CORNER SUITE POOL ACCESS SEA VIEW
FAMILY DUBLEX SUITE GARDEN VIEW
PRESIDENTAL SUITE SEA VIEW
FAMILY ROOM 2 BEDROOMS GARDEN VIEW
DELUXE FAMILY ROOM SWIM UP POOL VIEW 2 BEDROOMS
LAKE HOUSE SWIM UP
LAKE HOUSE SWIM UP SINGLE USE
LAKE HOUSE FAMILY SWIM UP 2 BEDROOMS
Doppelzi Balkon Gartenbli
Standardzimmer Flussblick
Doppelzimmer Pool Access
Deluxe Pool Access
See Haus,Poolzugang
Doppelz Balkon Meerblick
Einzelzi Balkon Gartenbli
Standardzimmer Flussblick
EZ/Bk/Meerblick/Poolzugan
EZ/Bk/Deluxe/Poolzugang
Einzelz Balkon Meerblick
Apartment Gartenblick
Fam.Suite,Bk,Gartenblick
Famlien See Haus,Poolzuga
Poolaccess-Zimmer

Hilton Dalaman - Możliwości wyżywienia:


Hilton Dalaman - miasta wylotu:


Hilton Dalaman - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Hilton Dalaman ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00