cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Greenwood Resort, Riwiera Turecka
1 / 33
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
02.04 - 06.04
już od 1492 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.04 - 13.04
już od 1492 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Greenwood Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Greenwood Resort
star 4

Turcja: Riwiera Turecka: Kemer
Ocena hotelu Greenwood Resort:
4.5 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Greenwood Resort:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    3.8
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 kwietnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 kwietnia 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w malowniczej i spokojnej okolicy, w idealnie zagospodarowanym ogrodzie u podnóży majestatycznych gór. Ceniony ze względu na wykwintną kuchnię w szczególności przez rodziny z dziećmi.

Hotel Greenwood Resort w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w malowniczej i spokojnej okolicy, w idealnie zagospodarowanym ogrodzie u podnóży majestatycznych gór. Ceniony ze względu na wykwintną kuchnię w szczególności przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Turcja / Kemer

Opis oferty:

Obecny w naszej ofercie już od 11 sezonów, nadal cieszy się znakomitymi opiniami naszych Klientów, szczególnie z uwagi na świetne wyżywienie i bogatą ofertę all inclusive, w której skład wchodzi także bar na plaży. Hotel idealny dla rodzin z dziećmi, położony w spokojnym miejscu, w dużym, pięknie zagospodarowanym ogrodzie, z zapierającym dech w piersiach widokiem na góry otaczające Kemer. W 2015 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

w miejscowości Göynük, ok. 9 km od centrum KEMER, ok. 1 km od centrum miejscowości z wieloma sklepikami i kawiarniami; ok. 55 km od portu lotniczego w Antalyi; naprzeciwko hotelu przystanek lokalnych minibusów, co 20 min kurs do centrum Kemer.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, szeroka, łagodne zejście do morza, ok. 300 m od hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki (wymiana ok. 1 EUR); bar hotelowy objęty ofertą all inclusive - napoje chłodzące, piwo i przekąski w ciągu dnia.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, rodzinny, zbudowany w 1999 r., odnowiony w 2012 r., budynek główny: 265 pokoi, 4 piętra, 2 windy, 9 bungalowów, 3 piętra, budynek annex: 4 piętra, 1 winda, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja - á la carte, kuchnia włoska (za opłatą), bar w lobby, bar przy basenie, bar przy plaży, snack bar, disco bar (płatny); minicentrum handlowe: market, fryzjer, sklep z odzieżą skórzaną, sklep z pamiątkami, fotograf; sala konferencyjna (80 m²), bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa, room-service, pralnia, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), wygodnie urządzony, ok. 20 m², klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: minibar, sejf (ok. 2 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 900 m², gł. 1,2-1,6 m, 2 zjeżdżalnie, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 60 m², gł. 0,4 m, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 80 m², gł. 0,4-0,8 m, 2 zjeżdżalnie, przy basenach bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki (wymiana ok. 1 EUR); kryty basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 50 m², brodzik kryty dla dzieci, słodka woda, ok. 15 m², gł. 0,4 m; kort tenisowy, siłownia, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka plażowa, fitness, łaźnia turecka, sauna; plac zabaw dla dzieci, miniklub (5-12 lat), dzienne i wieczorne animacje; za opłatą: oświetlenie kortu i wypożyczalnia sprzętu, bilard, salon gier komputerowych, masaże, salon piękności; sporty wodne na plaży.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (12.00-16.00), kawa, herbata i ciastko (17.00-18.00) w snack barze; nocne przekąski (23.00-24.00) lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wybranym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0090/2428152125, www.greenwoodresort.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 latserwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w malowniczej i spokojnej okolicy, w idealnie zagospodarowanym ogrodzie u podnóży majestatycznych gór. Ceniony ze względu na wykwintną kuchnię w szczególności przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Kemer

OPIS

Hotel położony w cichej okolicy niedaleko turkusowego morza, otoczony zielonym lasem piniowym zachwyca malowniczymi widokami. Atutem ośrodka jest świetna kuchnia oraz kreatywne animacje.

lokalizacja

9 km od centrum Kemer, 55 km od lotniska w Antalyi. Hotel usytuowany na powierzchni: 23000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

1999 r. Odnowiony w 2012 r.Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (4), pralnia (płatna), basen kryty, basen odkryty, 2 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i 2 dla dzieci, czynne w godzinach 10:00-12:00,14:00-16:00. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

- Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

180 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi. Dojście do plaży ulicą. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane w 11 budynkach:- budynek główny (liczba pięter: 4, liczba wind: 2)- aneks (liczba pięter: 4, liczba wind: 1)- 9 bungalowów (liczba pięter: 3)Typy pokoi:- pokoje standardowe z łóżkiem piętrowym dla max. 4 os.: klimatyzacja centralna (działa w godzinach 08:00-03:00), sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- bungalowy dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 08:00-03:00), sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 08:00-03:00), sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje large dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 08:00-03:00), sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje rodzinne junior dla max. 4 os.: 1 sypialnia, przepierzenie, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 08:00-03:00), sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracja główna, restauracja a la carte, bary (4)All Inclusive(10:00-00:00)- śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), podwieczorek (17:00-18:00), kolacja (19:00-21:00), późny posiłek (23:00-23:59) serwowane w restauracji głównej- przekąski (12:00-14:30/16:00) serwowane w wybranych barach- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholoweRestauracje a la carte- płatna, wymagana rezerwacja.- włoska

z myślą o dzieciach

- brodziki (2)- zjeżdżalnie wodne dla dzieci (2)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- kort do tenisa ziemnego- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- tenis stołowy- rzutki- koszykówka- cymbergaj- miniboisko do piłki nożnej- aerobik- animacje soft, w dzień

płatne

- oświetlenie kortów- bilard- sporty wodne na plaży- centrum SPA- talasoterapia- masaż- sauna- dyskoteka- salon piękności- łaźnia turecka

Aktualizacja opisu

27.07.2021 10:18

usługi dostępne w hotelu

NiepełnosprawniWi-FiSPADiscoTenisMini KlubAll InclusiveSerwis plażowySporty wodneZjeżdżalniePokoje 4 osoboweBłękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w malowniczej i spokojnej okolicy, w idealnie zagospodarowanym ogrodzie u podnóży majestatycznych gór. Ceniony ze względu na wykwintną kuchnię w szczególności przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Turcja/Riwiera Turecka

Kategoryzacja hotelu

- kategoria Exim Tours 4* - kategoria lokalna 4*

Położenie

- ok. 200 m od plaży - w Goynuk - ok. 7 km od centrum Kemer - ok. 40 km od lotniska w Antalyi

Plaża

- prywatna, piaszczysto-żwirowo-kamienista - certyfikat Blue Flag - leżaki, materace, parasole (bezpłatne) - ręczniki plażowe (wymiana płatna)

Pokoje

Pokój Standardowy - usytuowany w budynku głównym - powierzchnia ok. 20 m2 - centralna klimatyzacja - LCD TV-Sat, telefon, internet Wi-fi - sejf i mini bar (płatne) - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon Pokój Standardowy Bungalow - usytuowany w bungalowach w ogrodzie - powierzchnia ok. 20 m2 - wyposażony podobnie jak pokój standardowy Pokój Bunkbed Bungalow - usytuowany w bungalowach w ogrodzie - powierzchnia ok. 20 m2 - wyposażony podobnie jak pokój standardowy, dodatkowo łóżko piętrowe dla 2 dzieci Pokój Familijny - usytuowany w budynku anex - powierzchnia ok. 40 m2 - wyposażony podobnie jak pokój standardowy, dodatkowo optyczna ścianka wydzielająca część sypialną dorosłych i dzieci Pokój Familijny (2 bedrooms) - usytuowany w budynku głównym - powierzchnia ok. 45 m2 - 2 łączone pokoje wyposażone podobnie jak pokoje standardowe Pokój Ekonomiczny - wyposażony podobnie jak pokój standardowy, widok na ląd lub ulicę

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, 2 zjeżdżalnie - leżaki, materace i parasole przy basenie - aerobik, gimnastyka, gry w basenie - tenis ziemny, koszykówka, mini football, tenis stołowy, boccia, rzutki - siłownia, sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - programy animacyjne Płatne - oświetlenie kortu tenisowego - spa, masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik z małymi zjeżdżalniami, plac zabaw, mini klub, mini zoo - wysokie krzesełka w restauracji głównej

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są od 10:00 do 24:00 wybranych barach. Restauracja a'la carte i bar w dyskotece płatny.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja ala carte włoska - 4 bary: w lobby, snack bar przy basenie, przy plaży, w dyskotece

Dodatkowe informacje

- obiekt otwarty w 1999 roku, wyremontowany w 2012 roku, dysponuje 267 pokojami w budynku głównym, budynku anex i 9 bungalowach w ogrodzie - internet Wi-Fi w miejscach publicznych (bezpłatny) - mini market, sklep z pamiątkami, butik, fryzjer - www.sherwoodhotels.com.tr

Cena

Cena zawiera: bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr, koszt 20 USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w malowniczej i spokojnej okolicy, w idealnie zagospodarowanym ogrodzie u podnóży majestatycznych gór. Ceniony ze względu na wykwintną kuchnię w szczególności przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel otwarty w 1999 roku, odnowiony w 2012 roku, składa się z budynku głównego (4 piętra), budynku bocznego (4 piętra) i 9 bungalowów (3 piętra), usytuowany na powierzchni ok. 23.000 m²; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, 4 zjeżdżalnie (2 zjeżdżalnie dla dorosłych i 2 zjeżdżalnie dla dzieci), basen kryty, restauracja główna, 2 restauracje przekąskowe (w tym jedna na plaży), restauracja A la carte (płatna), 4 bary

Położenie

Göynük, ok. 9 km od Kemer, ok. 55 km od lotniska w Antalyi

Plaża

prywatna, piaszczysto-kamienista plaża znajduje się ok. 180 m od hotelu (przejście przez ulicę); serwis plażowy (bezpłatne: leżaki, parasole, ręczniki, bar)

Zakwaterowanie

267 pokoi: w budynku głównym: pokoje standardowe (ok. 21 m2), pokoje rodzinne (ok. 45 m2, 2 pokoje oddzielone drzwiami); w budynku bocznym: pokoje large (ok. 40 m2), pokoje junior family (ok. 40 m2, dodatkowo: ścianka działowa oddzielająca część sypialną dorosłych i dzieci); w bungalowach: pokoje standardowe (ok. 21 m2), pokoje standardowe bunkbed (ok. 21 m², dodatkowo: łóżko piętrowe); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z prysznicem, suszarka, TV, sejf (płatny), Wi-Fi (bezpłatne), balkon

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:30), przekąski (12:00-16:00, 17:00-18:00, 23:00-00:00), lody (15:00-16:00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-00:00); dodatkowo płatne: napoje importowane i wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, napoje butelkowane, napoje energetyczne

Sport i rozrywka (w cenie)

animacje, aerobik, dyskoteka (napoje płatne), sauna, siłownia, łaźnia turecka, rzutki, boccia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, kort tenisowy (oświetlenie za opłatą), bezpłatne Wi-Fi w lobby

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, pralnia, fryzjer, lekarz, room service, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

animacje, mini klub, mini disco, 3 brodziki, brodzik kryty, plac zabaw, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), opiekunka (na życzenie, płatna)

WWW

www.sherwoodhotels.com.trAktualizacja z dnia 12.02.2021*** Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. w wyposażeniu pokoi, serwisie plażowym oraz w serwisie gastronomicznym.


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w malowniczej i spokojnej okolicy, w idealnie zagospodarowanym ogrodzie u podnóży majestatycznych gór. Ceniony ze względu na wykwintną kuchnię w szczególności przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Riwiera Turecka

Położenie

Centrum Kemer ok. 7 kmCentruma Antalyi ok. 45 kmPort Lotniczy Antalya ok. 55 km

Plaża

Prywatna, piaszczysta-żwirkowa, ok. 180 m od hoteluLeżaki i parasole - bezpłatneRęczniki kąpielowe - bezpłatneBeach Bar - napoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji w godz. 10:00-17:00Prysznice, WC

Pokoje

Pokój Standard ok. 21 m²Budynek główny lub bungalowKlimatyzacja centralna (w wybranych godzinach)Łazienka z prysznicem i WC, suszarka do włosówTV-Sat, telefonSejf - płatnyBalkonPokój Large ok. 40 m²Budynek AnexJeden duży pokój oraz łazienkaWyposażenie jak w pokoju StandardPokój Bunkbed ok. 21 m²BungalowŁóżko podwójne oraz łóżko piętrowePozostałe wyposażenie jak w pokoju StandardPokój Junior Family ok. 40 m²Budynek AnexSkłada się z jednego dużego pokoju przedzielonego częściowo ścianką oraz łazienkiWyposaże jak w pokoju StandardPokój Family ok. 45 m²Budynek głównySkłada się z 2 sypialni połączonych drzwiami oraz łazienkiWyposażenie jak w pokoju Standard

Wyżywienie

All InclusiveŚniadanie, obiad i kolacja w formie bufetuPóźne śniadanie w godz. 10:00-11:00Przerwa kawowa w godz. 17:00-18:00, desery i lody w godz. 14:00-17:00Nocna przekąska w godz. 23:00-00:00Przekąski w ciągu dnia w barach wskazanych przez hotel w godz. 12:00-16:00Napoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji w barach wskazanych przez hotel w godzinach ich otwarcia między 10:00-24:00Wszystkie napoje w barze w dyskotece - płatne

Strona internetowa hotelu

www.sherwoodhotels.com.tr

Opis hotelu

Hotel składa się z budynku głównego, anexu oraz 9 bungalowówRecepcja w budynku głównymRestauracja główna2 restauracje z przekąskamiRestauracja a'la carte (włoska) - płatna 10 EUR/os, wymagana wcześniejsza rezerwacjaBar w lobby, bar przy basenie, bar na plażyBar w dyskotece - płatnyBasen główny, 2 baseny dla dzieci, brodzik2 zjeżdżalnie dla dorosłych, 2 zjeżdżalnie dla dzieciBasen wewnętrzny z wydzieloną częścią dla dzieciPlac zabaw w ogrodzieOficjalna kategoria 4*

Internet

Wi-Fi w lobby, w pokojach oraz na plaży - bezpłatne

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: Program animacyjny dla dorosłych i dzieci, miniclub (4-12 lat), minidisco, gimnastyka, step, aqua aerobic, koszykówka, mini piłka nożna, tenis ziemny, tenis stołowy, boccia, darts, łaźnia turecka, sauna, centrum fitness, aqua spiningOdpłatnie: Spa, centrum urody, oświetlenie kortu, sporty wodne na plaży

Uwagi

OSTRZEŻENIE: W związku z wybuchem epidemii wirusa SARS-CoV-2 w czasie trwania wybranej imprezy turystycznej mogą obowiązywać zwiększone wymagania dotyczące higieny i innych środków ostrożności ze względu na ochronę zdrowia i bezpieczeństwo podróżnych. Należy zapoznać się z informacjami dotyczącymi wymogów sanitarnych obowiązujących w Turcji.

WAŻNE INFORMACJE

Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w malowniczej i spokojnej okolicy, w idealnie zagospodarowanym ogrodzie u podnóży majestatycznych gór. Ceniony ze względu na wykwintną kuchnię w szczególności przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

TURCJA

Położenie

 do centrum Kemer ok. 9 km (połączenie dolmuszem), lotnisko w Antalyi oddalone ok. 55 km. 

Plaża

 do piaszczysto-żwirowej plaży przejście przez ulicę ok. 180 m (zalecane obuwie kąpielowe). Leżaki, parasole na plaży i przy basenie w cenie. Ręczniki za opłatą.

Wyposażenie

 hotel składa się z 267 pokoi rozmieszczonych w czteropiętrowym budynku głównym, trzypiętrowym budynku bocznym i dziewięciu bungalowach. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją, windy (w budynku głównym i bocznym), restauracja z tarasem, restauracja à la carte (włoska, za opłatą), bary, sklepy i punkty usługowe. W ogrodzie hotel posiada basen, zjeżdżalnie, bar z przekąskami.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10-24:00 . Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto. Przekąska o północy. 

Internet

 WiFi w całym hotelu w cenie.

Zakwaterowanie

 Pokoje dwu­osobowe ok. 19-21 m2, w budynku głównym lub w bungalowach, minibar (za opłatą), klimatyzacja (sterowana centralnie), sejf (za opłatą), TV-SAT, telefon, łazienka z prysznicem, WC, suszarka do włosów, balkon. Przy zakwaterowaniu 2 osób dorosłych i 2 dzieci do pokoju wstawiane jest łóżko piętrowe. Pokoje wariant ekonomiczny wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje Superior ok. 40 m2, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne ok. 45 m2, w budynku głównym, dwie sypialnie z drzwiami łączącymi, jedna łazienka z prysznicem, poza tym wyposażone jak pokoje dwu­osobowe. Pokoje rodzinne  ok. 40 m2, jedno pomieszczenie optycznie przedzielone (bez drzwi) na część dla rodziców i dla dzieci, wyposażone jak koje dwu­osobowe.

Sport i rozrywka

tenis (sprzęt i oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, strzelanie z łuku, siłownia, aerobik, gimnastyka w wodzie. Za opłatą sporty wodne na plaży. Animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka.

Wellness

 łaźnia turecka, sauna. Za opłatą masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

Dzieci

 miniklub w wieku 5-12 lat, oddzielny basen, minidisco, plac zabaw.

Kategoria lokalna

 4 gwiazdki. 

Ważne informacje

 Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu. Cena nie zawiera wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr, koszt 35 USD. Wiza nie obowiązuje od 02.03.2020 


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w malowniczej i spokojnej okolicy, w idealnie zagospodarowanym ogrodzie u podnóży majestatycznych gór. Ceniony ze względu na wykwintną kuchnię w szczególności przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

W miejscowości Göynük, ok. 9 km od centrum Kemer, ok. 55 km od portu lotniczego w Antalyi.

PLAŻA

Hotelowa, piaszczysto-żwirkowa z łagodnym zejściem do morza, ok. 300 m od hotelu. Bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki (wymiana ok. 1 EUR), przy plaży bar hotelowy objęty ofertą all inclusive - napoje chłodzące, piwo i przekąski w ciągu dnia.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4*Sherwood Greenwood Resort to czterogwiazdkowy ośrodek all inclusive oferujący 267 pokoi. Otoczony czystymi turkusowymi wodami Morza Śródziemnego, które znajdują się u podnóża gór Taurus.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, restauracja głowna, włoska restauracja a'la carte, snack bar, snack bar przy plaży, bar w lobby, bar przy basenie, bar przy plaży, disco bar (płatny). Minic entrum handlowe: market, fryzjer, fotograf, room-service, pralnia. Akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

INTERNET

Bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby, za opłatą kawiarenka internetowa.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Mała sala konferecyjna.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen, 2 zjeżdżalnie wodne, leżaki, parasole i ręczniki (wymiana ok. 1 EUR), kryty basen, kort tenisowy, siłownia, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka plażowa, fitness, łaźnia turecka, sauna, dzienne i wieczorne animacje.Odpłatnie: oświetlenie kortu i wypożyczalnia sprzętu, bilard, salon gier komputerowych, masaże, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, hotelowy mni club dla dzieci 4-12, bezpłane łóżeczka na zamówienie przed przylotem.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci, o powierzchni 19-21m. Klimatyzowane wyposażone w łazienki z prysznicem, suszarkę do włosów, TV/SAT, odpłatny mini bar, odpłatny sejf, teleon oraz balkon.

WYŻYWIENIE

All Inclusive śniadania 07.00-10.00, późne śniadanie 10.00-11.00, obiad 12.30-14.00, kolacja 19.00-21.00 w formie bufetu w restauracji głównej. Przekąski 12.00-16.00, kawa, herbata i ciastko 17.00-18.00 w snack barze,; nocne przekąski 23.00-24.00. Lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wybranym barze w godzinach 10.00-24.00.

INFORMACJE DODATKOWE

www.sherwoodhotels.com.tr

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny (Turkish Airlines 8kg, Corendon Airlines 5kg), bagaż główny (Turkish Airlines 25kg, Corendon Airlines 20kg) / przy połączeniach z Rzeszowa bagaż rejestrowany dodatowo płatny ok. 350-400pln/szt, w cenie bagaż podręczny 8kg;  transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.), wycieczek fakultatywnych.Uwaga!!! Przy połączeniach rejsowych cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportuOd 15.03.2021 wszyscy Podróżni niezależnie od narodowości, udający się do Turcji, zobowiązani są wypełnić, na 72 h przed wylotem, elektroniczny formularz zgłoszenia Podróżnego - Traveler Entry Form.Formularz dostępny jest na stronie https://register.health.gov.tr/. Po wypełnieniu formularza klient otrzyma dokument potwierdzający rejestrację wraz z unikatowym kodem HES. Dokument należy wydrukować lub zachować na urządzeniu mobilnym, w celu okazania go obsłudze linii lotniczej przed wylotem.Od 2 marca 2020 r. obywatele Rzeczpospolitej Polskiej podróżujący do Turcji turystycznie na okres do 90 dni są zwolnieni z obowiązku wizowego.Zgodnie z oświadczeniem QA-11 rzecznika Ministerstwa Spraw Zagranicznych Republiki Turcji z 20 lutego 2020 r. (http://www.mfa.gov.tr/sc_-11_-ulkemizin-bazi-avrupa-ulkelerine-vize-muafiyeti-saglamasi-hk-sc.en.mfa) z dniem 2 marca 2020 r. Turcja znosi obowiązek wizowy dla obywateli polskich przy pobytach turystycznych do 90 dni w okresie półrocznym (180 dni). Reguła dotycząca ważności dokumentu podróży: paszport musi być ważny co najmniej 60 dni dłużej niż dozwolony okres pobytu bezwizowego. Oznacza to, że paszport powinien być ważny jeszcze przez minimum 150 dni licząc od dnia pierwszego wjazdu do Turcji.Posiadaczom paszportów tymczasowych oraz osobom udającym się do Turcji po 2 marca 2020 r. w celu innym niż turystyczny zaleca się wcześniejszy kontakt z Ambasadą Turcji w Warszawie.Uwaga przeczytaj koniecznie! https://www.gov.pl/web/dyplomacja/turcja

COVID-19

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne.Aktualne regulacje dotyczące cudzoziemców wjeżdżających do Turcji:Tureckie granice pozostają otwarte dla cudzoziemców. Funkcjonują międzynarodowe połączenia lotnicze z wybranymi krajami. Informacje o siatce połączeń lotniczych znajdują się na stronie Turkish Airlines: https://www.turkishairlines.com/ oraz PLL LOT https://www.lot.com/.Od 01.06.2021 pasażerowie przybywający do Turcji drogą powietrzną, lądową lub morską są zwolnieni z posiadania testów PCR, którzy- zostali zaszczepieni wymaganą dawką (tj. minęło 14 dni od podania ostatniej dawki szczepienia) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając odpowiednie świadectwo szczepienia w języku angielskim-są Ozdrowieńcami, którzy przeszli COVID-19 i minęło co najmniej 28 dni od pierwszego pozytywnego testu ale nie więcej niz 6 miesięcy od wejścia na pokład samolotu, pod warunkiem przedstawienia zaświadczenia lekarskiego wydanego przez właściwe organy w języku angielskim,-dzieci do lat 6.Pasażerowie podróżujący do Turcji, którzy nie zostali zaszczepieni przeciw Covid-19 i nie przeszli zakażenia Covid-19 i nie są w stanie przedłożyć oficjalnych dokumentów potwierdzających przejście zakażenia lub szczepienie, będą zobowiązani do przedstawienia negatywnego wyniku jednego z testów wykrywających zakażenie Covid-19:- PCR wykonanego nie wcześniej niż 72 godziny przed wjazdem do Turcjilub- antygenowego wykonanego nie wcześniej niż 48 godzin przed wjazdem do Turcji.Wszyscy pasażerowie obowiązkowo muszą wypełnić formularz dostępny na stronie Ministerstwa Zdrowia Republiki Turcja https://register.health.gov.tr/  Formularz należy wypełnić najwcześniej 72 godziny przed podróżą. Wypełniony formularz należy okazać w wersji papierowej lub elektronicznej zapisanej na urządzeniach mobilnych. Podróżny, który nie wypełni formularza lub poda nieprawdziwe dane, może spotkać się z sankcjami prawnymi i administracyjnymi. Powyższy wymóg nie dotyczy podróży tranzytowych przez Turcję.Komunikat Ministerstwa Spraw Wewnętrznych RT o ograniczeniach wprowadzonych przez władze Republiki Turcji w związku z pandemią COVID-19 obowiązujących od 02.03.2021 r. (w języku tureckim): https://www.icisleri.gov.tr/koronavirus-ile-mucadelede-kontrollu-normallesme-sureci Informacje o procedurach ochronnych na pokładach THY oraz na lotniskach znajdują się na stronie THY: https://www.turkishairlines.com/en-pl/announcements/coronavirus-outbreak/Od dnia 15.03.2021 roku Pasażerowie podróżujący do Turcji zobowiązani są do wypełnienia Formularza Wjazdowego dla Podróżnych. Formularz znajduje się na stronie internetowej https://register.health.gov.tr. Formularz należy wypełnić na 72 godziny przed wylotem. Może on zostać wydrukowany lub przedstawiony obsłudze lotniska w formie elektronicznej (na smartfonie lub tablecie). Wypełnienie formularza nie zwalnia podróżnych z przedstawienie negatywnego testu PCR. Konieczność wypełnienia formularza wjazdowego nie dotyczy pasażerów tranzytowych. Zaleca się osobom przybywającym do Turcji wcześniejsze wykupienie ubezpieczenia medycznego obejmującego koszty leczenia COVID19. W przypadku jego braku, podróżny sam musi pokryć koszty leczenia w szpitalu w Turcji.Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home 

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w malowniczej i spokojnej okolicy, w idealnie zagospodarowanym ogrodzie u podnóży majestatycznych gór. Ceniony ze względu na wykwintną kuchnię w szczególności przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Antalya, Turcja

Położenie

do centrum Kemer ok. 9 km (połączenie dolmuszem), lotnisko w Antalyi oddalone ok. 55 km.

Plaża

do piaszczysto-żwirowej plaży przejście przez ulicę ok. 180 m (zalecane obuwie kąpielowe). Leżaki, parasole na plaży i przy basenie w cenie. Ręczniki za opłatą.

Wyposażenie

hotel składa się z 267 pokoi rozmieszczonych w czteropiętrowym budynku głównym, trzypiętrowym budynku bocznym i dziewięciu bungalowach. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją, windy (w budynku głównym i bocznym), restauracja z tarasem, restauracja à la carte (włoska, za opłatą), bary, sklepy i punkty usługowe. W ogrodzie hotel posiada basen, zjeżdżalnie, bar z przekąskami.

All Inclusive

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10-24:00 (oprócz dyskoteki). Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto. Przekąska o północy.

Internet

WiFi w całym hotelu w cenie.

Zakwaterowanie

Pokoje dwu­osobowe (A1-3A) ok. 19-21 m2, w budynku głównym lub w bungalowach, minibar (za opłatą), klimatyzacja (sterowana centralnie), sejf (za opłatą), TV-SAT, telefon, łazienka z prysznicem, WC, suszarka do włosów, balkon. Przy zakwaterowaniu 2 osób dorosłych i 2 dzieci do pokoju wstawiane jest łóżko piętrowe. Pokoje wariant ekonomiczny (A2-3S) wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje Superior (A2-3B) ok. 40 m2, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (A2-4C) ok. 45 m2, w budynku głównym, dwie sypialnie z drzwiami łączącymi, jedna łazienka z prysznicem, poza tym wyposażone jak A1-3A. Pokoje rodzinne (A2D) ok. 40 m2, jedno pomieszczenie optycznie przedzielone (bez drzwi) na część dla rodziców i dla dzieci, wyposażone jak A1-3A.

Sport

tenis (sprzęt i oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, strzelanie z łuku, siłownia, aerobik, gimnastyka w wodzie. Za opłatą sporty wodne na plaży.

Wellness

łaźnia turecka, sauna. Za opłatą masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

Dzieci

miniklub w wieku 5-12 lat, oddzielny basen, minidisco, plac zabaw.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka.

Zniżki FIRSTBOOK

do 31.12.18 25% zniżki, do 31.01.19 20% zniżki, do 28.02.19 15% zniżki, do 31.03.19 12% zniżki.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

Polecamy

Hotel zarządzany przez sieć Sherwood Hotels ze zjeżdżalniami dla dzieci.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w malowniczej i spokojnej okolicy, w idealnie zagospodarowanym ogrodzie u podnóży majestatycznych gór. Ceniony ze względu na wykwintną kuchnię w szczególności przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Antalya, Turcja

Położenie

do centrum Kemer ok. 9 km (połączenie dolmuszem), lotnisko w Antalyi oddalone ok. 55 km. Uwaga: Connected Service w języku polskim.

Plaża

do piaszczysto-żwirowej plaży przejście przez ulicę ok. 180 m. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży i przy basenie w cenie. Wymiana ręczników za opłatą.

Wyposażenie

hotel składa się z 267 pokoi rozmieszczonych w czteropiętrowym budynku głównym, trzypiętrowym budynku bocznym i dziewięciu bungalowach. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją, windy, sala TV, restauracja, restauracja a'la carte (włoska, za opłatą), bary, sklepy i punkty usługowe. W ogrodzie hotel posiada basen, zjeżdżalnie, bar z przekąskami. Hotel akceptuje karty Visa, Master. www.sherwoodhotels.com.tr

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A) ok. 22 m2, minibar (za opłatą), klimatyzacja, sejf (za opłatą), TV-SAT, telefon, łazienka z prysznicem, WC, suszarka do włosów, balkon. Pokoje wariant ekonomiczny (A2-3S) ok. 19 m2, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje Superior (A2-3B, A2P) ok. 36 m2, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. A2P oferta dla rodzin 2+2. Pokoje rodzinne (A2-4C) ok. 45 m2, dwie sypialnie z drzwiami łączącymi, jedna łazienka z prysznicem, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (A2D) ok. 40 m2, jedno pomieszczenie przedzielone ścianką działową (bez drzwi) na część dla rodziców i dla dzieci, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje w promocyjnej cenie (A2R) wyposażone podobnie jak pokoje dwuosobowe.  

Dzieci

miniklub w wieku 5-12 lat, oddzielny basen, bufet dla dzieci, minidisco, plac zabaw.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka (napoje za opłatą), salon gier (za opłatą).

Dostęp do internetu

WiFi w lobby w cenie, kącik internetowy za opłatą.

Sport

aerobik, koszykówka, strzelanie z łuku, siłownia, mini piłka nożna, tenis (oświetlenie za opłatą, sprzęt w cenie), tenis stołowy, gimnastyka wodna. Za opłatą bilard, sporty wodne na plaży. 

Wellness

łaźnia parowa, basen kryty, łaźnia turecka, sauna. Za opłatą masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

All Inclusive

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10:00-24:00 (oprócz dyskoteki). Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto. Przekąska o północy. Codziennie przez dwie godziny lody i owoce z wózka smartline.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.


Mapa Hotelu Greenwood Resort

Opinie o Hotelu Greenwood Resort

4.7
zdecydowanie polecam

Ten hotel jest najlepszym wyborem na spokojne i zapadające w pamięć wakacje... :) cudne, zielone otoczenie, wszędzie mnóstwo kwiatów i krzewów, wyśmienita kuchnia pełna przypraw i lokalnych smaków, doskonała wręcz obsługa... aż dziwię się że ma tylko 4 gwiazdki... :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.3
polecam

MILE SPĘDZONE WAKACJE NA ZABAWACH Z ANIMATORAMI, KĄPIELACH W BASENIE I POZNAWANIU NOWYCH LUDZI, POZDRAWIAM I POLECAM!!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3
4.1
polecam

Polozenie,hotel ,obsluga adekwatnosc do ceny -wszystko na plus. 04.05 2011 wrocilismy bardzo zadowoleni mimo ,ze sezon dopiero sie zaczyna wyzywienie dobre,czysto ogolnie bardzo udany pobyt. Polecamy.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1
4.7
zdecydowanie polecam

było super! jedzenie pyszne, reczniki codziennie wymieniane, alkohole i napoje dostepne caly czas... czysto, milo... animation team super! codzien cos nowego... mustafa rulezzzz:)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Masz pytania o Hotel Greenwood Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00