cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Grand Yazici Club Turban, Wybrzeże Egejskie
1/12
Hotel Grand Yazici Club Turban, Wybrzeże Egejskie
2/12
Hotel Grand Yazici Club Turban, Wybrzeże Egejskie
3/12
Hotel Grand Yazici Club Turban, Wybrzeże Egejskie
4/12
Hotel Grand Yazici Club Turban, Wybrzeże Egejskie
5/12
Hotel Grand Yazici Club Turban, Wybrzeże Egejskie
6/12
Hotel Grand Yazici Club Turban, Wybrzeże Egejskie
7/12
Hotel Grand Yazici Club Turban, Wybrzeże Egejskie
8/12
Hotel Grand Yazici Club Turban, Wybrzeże Egejskie
9/12
Hotel Grand Yazici Club Turban, Wybrzeże Egejskie
10/12
Hotel Grand Yazici Club Turban, Wybrzeże Egejskie
11/12
Hotel Grand Yazici Club Turban, Wybrzeże Egejskie
12/12
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
17.03 - 20.03
już od 757 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
23.03 - 26.03
już od 757 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Grand Yazici Club Turban
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Grand Yazici Club Turban
star 5

Turcja: Wybrzeże Egejskie: Marmaris
Ocena hotelu Grand Yazici Club Turban:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Grand Yazici Club Turban:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 marca 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 marca 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks położony bezpośrednio łagodnie opadającej, piaszczysto-żwirowej plaży. Liczne atrakcje dla dzieci oraz dla dorosłych oraz bardzo bogaty pakiet All Inclusive to jedne z największych atrakcji tego hotelu.

Hotel Grand Yazici Club Turban w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks położony bezpośrednio łagodnie opadającej, piaszczysto-żwirowej plaży. Liczne atrakcje dla dzieci oraz dla dorosłych oraz bardzo bogaty pakiet All Inclusive to jedne z największych atrakcji tego hotelu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 4 km od centrum Icmeler, ok. 6 km od Marmaris - do obu miast dogodne połączenie minibusami
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 100 min

polozenie

  • ok. 4 km od centrum Icmeler, ok. 6 km od Marmaris - do obu miast dogodne połączenie minibusami
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 100 min

plaza

  • bezpośrednio przy należącym do hotelu odcinku wybrzeża z łagodnie opadającą, piaszczysto-żwirową plażą
  • piaszczysta
  • piaszczysto-żwirowa
  • żwirowa
  • łagodnie opadająca

Wyposażenie

  • recepcja
  • taras słoneczny 
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • fryzjer: płatny
  • minimarket
  • butik
  • sklep z pamiątkami
  • pralnia: płatna
  • kantor
  • jubiler

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

319

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 6
  • basen główny: ze słodką wodą
  • aquapark „Aqua swimming pool": ze słodką wodą
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą
  • baseny tylko dla dorosłych: zewnętrzny, ze słodką wodą
  • brodzik dla niemowląt „Baby Pool": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen kryty: ze słodką wodą
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • Dla dzieci

    • miniklub: dla dzieci w wieku 4-12 lat
    • minidisco
    • 2 baseny dla dzieci
    • plac zabaw
    • ścianka wspinaczkowa 
    • menu dla dzieci
    • wysokie krzesełko
    • łóżeczko dziecięce: w cenie
    • zjeżdżalnie wodne 
    • opieka nad dziećmi: płatna
    • animacje: klika razy w tygodniu

    Sport i wellness

    W cenie
    • kort tenisowy: oświetlenie i sprzęt płatne
    • tenis stołowy
    • piłkarzyki
    • siatkówka plażowa
    • siłownia
    Płatne
    •  basen kryty
    • kajaki
    • sauna
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • masaże
    • zabiegi kosmetyczne
    • sporty wodne: w ofercie firm zewnętrznych - nurkowanie, żeglarstwo, kajaki, narty wodne itp.
    • strefa spa

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowy program animacyjny
    • przedstawienia

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 1-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 3-4 os.
    • ok. 36 m2
    • w willach lub w budynku Residence
    • balkon
    • składający się z 2 dwuosobowych pokojów oddzielonych drzwiami
    • klimatyzacja: sterowana centralnie w określonych godzinach
    • sejf
    • minibar: uzupełniany codziennie wodą
    • LCD TV sat.
    • 2 łazienki
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    Pokój 2-osobowy superior DZX2
    • 1-3 os.
    • ok. 30 m2
    • balkon
    • klimatyzacja: sterowana centralnie w określonych godzinach
    • sejf
    • minibar: uzupełniany codziennie wodą
    • LCD TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 22 m2
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie, woda
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon: z miejscami do siedzenia

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie, obiad i kolacja: w formie bufetu w restauracji głównej
    • śniadanie dla śpiochów
    • po południu przekąski, kawa, herbata, ciasta
    • przekąski (24 h)
    • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe (24 h) 
    Restauracje i bary
  • restauracje: 6
  • główna restauracja „Ege Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, dania z grilla, bufet dla dzieci, dania wegetariańskie, bufet, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój 
  • restauracja „Asian Restaurant": rodzaje kuchni: chińska, a la carte, wybór z menu, rezerwacja wymagana, w cenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Mavi Restaurant": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „La Pergola Italian Restaurant": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Kebab House": rodzaje kuchni: turecka, a la carte, rezerwacja wymagana, w cenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Steak House": rodzaje kuchni: dania z grilla, a la carte, rezerwacja wymagane, za opłatą, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 5
  • bar na plaży „Beach Bar": codziennie 10:00 - 00:30
  • bar w lobby „Timeless Bar"
  • kawiarnia „Coffee Corner": kwiecień - wrzesień, codziennie 10:00 - 00:30, w cenie
  • bar na plaży „La Pergola": codziennie 10:00 - 18:00
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool Bar": codziennie 10:00 - 00:30, w cenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy kompleks położony bezpośrednio łagodnie opadającej, piaszczysto-żwirowej plaży. Liczne atrakcje dla dzieci oraz dla dorosłych oraz bardzo bogaty pakiet All Inclusive to jedne z największych atrakcji tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Turcja / Marmaris

    Opis oferty:

    Malowniczo położony w lesie piniowym, to doskonała propozycja na odpoczynek blisko natury. Z pięknego, hotelowego ogrodu można bezpośrednio przejść na prywatną plażę z bezpłatnym serwisem, wybrać relaks przy jednym z basenów lub zaszaleć na wodnych zjeżdżalniach. Z hotelu można podziwiać przepiękne widoki na morze i góry, do dyspozycji gości są także baseny termalne, których właściwości nie tylko korzystnie wpłyną na zdrowie, ale także przyniosą duchowe ukojenie. Na miejscu szeroka oferta sportowo-rekreacyjna, m.in. kort tenisowy, aqua aerobik, sauna czy hammam. Całość dopełnia bogata i lubiana formuła ultra all inclusive.

    POŁOŻENIE:

    ok. 2 km od Içmeler, bary i sklepy ok. 2 km od hotelu, ok. 6 km od MARMARIS; ok. 90 km od lotniska w Dalaman.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-żwirowa, platforma do opalania, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, stylowy, zbudowany w 2006 r., odnowiony w 2020 r., 543 pokoje, budynek główny, budynek boczny i piętrowe wille, 5 pięter w budynku głównym i budynku bocznym, windy w budynku głównym i budynku bocznym, przestronne lobby, całodobowa recepcja, 6 restauracji: główna Ege – dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, w restauracji dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 5 restauracji á la carte – wymagana wcześniejsza rezerwacja, kuchnia turecka, azjatycka, włoska, steak house, z owocami morza, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, 5 barów, w tym w lobby, na plaży i przy basenie; minimarket, butiki; sala konferencyjna, ogród piniowy, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: room-service, fotograf, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki – łóżko pojedyncze lub sofa), ok. 26 m², klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 1250 m², gł. 1,5 m, brodzik, słodka woda, ok. 20 m², gł. 0,5 m, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 100 m², gł. 0,45 m, aquapark z 3 zjeżdżalniami, basen relaksacyjny (tylko dla gości powyżej 15. roku życia), słodka woda, ok. 400 m², gł. 1,5 m, basen termalny (tylko dla gości powyżej 18. roku życia), przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy (oświetlenie płatne), aqua aerobik, centrum fitness, tenis stołowy, mini football, minigolf, rzutki; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-13 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, amfiteatr; za opłatą: sporty wodne; centrum spa: bezpłatnie: basen kryty, słodka woda, basen termalny, sauna, hammam; płatne: masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

    ULTRA ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.30), późne śniadanie (10.30-11.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze (12.00-16.00), lody w wyznaczonym miejscu (10.00-22.00), gözleme (11.00-17.30), ciasta i kawa w Patisserie (11.00-18.00), nocne przekąski w wybranym miejscu (23.00-6.00); napoje bezalkoholowe i wybrane alkohole importowane w wyznaczonym barze (10.00-24.00); raz na pobyt kolacja w jednej z wybranych restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0090/2524177300, www.grandyazicihotels.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy kompleks położony bezpośrednio łagodnie opadającej, piaszczysto-żwirowej plaży. Liczne atrakcje dla dzieci oraz dla dorosłych oraz bardzo bogaty pakiet All Inclusive to jedne z największych atrakcji tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****+

    Opis oferty

     

    Plaża

    Piaszczysta, prywatna plaża oddzielona od hotelu nadmorską promenadą łącząca Marmaris i Icmeler. Bezpłatne ręczniki, leżaki, materace i parasole na plaży.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja 24 h, kantor, lobby, restauracja główna, 5 restauracji a’la carte: azjatycka, turecka i włoska(bezpłatna raz na pobyt), Steak House, rybna (za opłatą), 6 barów, w tym bar przy basenie oraz przy plaży. 3 baseny w tym jeden ze zjeżdżalniami (w określonych godz.), basen relaksacyjny (tylko dla osób powyżej 16 lat), brodzik dla dzieci. Leżaki, materace, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenach bezpłatnie.

    Pokoje


    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (12:30-14:00), obiadokolacja (18:30-21:00) serwowane w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia (14:00-16:00), nocna przekąska (23:00-06:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz część alkoholi importowanych 24 h w wybranym barze, w pozostałych barach w godzinach otwarcia. Płatne dodatkowo: pozostałe importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe, kawa po turecku i świeżo wyciskane soki.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel oferuje bogaty program animacyjny w ciągu dnia, a wieczorami muzykę na żywo i pokazy. Ponadto: gry i zabawy przy basenie, aqua aerobik, siatkówka plażowa, kort tenisowy (oświetlenie płatne), mini piłka nożna, mini koszykówka, mini golf, tenis stołowy, boccia, rzutki, rowery wodne. Za opłatą: centrum SPA, sporty wodne przy plaży, bilard. Dla dzieci: mini klub, plac zabaw.

    Internet

    Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu.

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Doskonałe położenie hotelu na dużym zielonym terenie tuż przy plaży oraz w spacerowej odległości do centrum miasteczka, jest niewątpliwie największą zaletą tego hotelu. Klubowa, wakacyjna atmosfera oraz bogaty program animacyjny zarówno dla dzieci, jak i dorosłych stanowi gwarancję udanego, rodzinnego wypoczynku.

    Strona www


    Zakwaterowanie


    Stoki


    Opinie klientów


    Położenie

    Hotel przepięknie położony w śródziemnomorskim lesie piniowym, w jednej z lazurowych zatok Morza Egejskiego. Ok. 3 km do Icmeler oraz ok. 5 km do rozrywkowego Marmaris z szerokim wyborem restauracji, barów i klubów. Ok. 90 km do lotniska w Dalamanie.

    Program

    Dzień 1

    Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
    Dzień 2 - 7 (lub 14)

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień 8 (lub 15)

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Na terenie Turcji obowiązuje wymóg noszenia maseczek w przestrzeniach ogólnodostępnych i środkach transportu (transfery, transport publiczny). W restauracjach lokalnych obowiązuje 50% obłożenia.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
    Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.

    Wycieczki lokalne

    EFEZ
    Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień Św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
    Cena ok. 64 EUR - z regionu Fethiye oraz Hisaronu, ok.60 EUR - z regionu Marmaris.

    NOC TURECKA
    Tradycyjny wieczór turecki w baśniowej krainie tańca i śpiewu. W tę noc dziedziniec XVI-wiecznego karawanseraju w Marmaris wypełni tłum gości, zapach tureckiej kuchni oraz dźwięki tradycyjnej muzyki. Wśród atrakcji: tańce brzucha, wirujący derwisze i inne tańce regionalne.
    Cenaok. 30 EUR - z regionu Marmaris.

    HAMAM
    To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
    Cena ok. 25 EUR - z regionu Fethiye oraz Marmaris.

    PAMUKKALE
    Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są „Bawełnianym Zamkiem” - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
    Cena ok.50 EUR - z regionu Fethiye oraz Marmaris.

    DALYAN
    Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
    Cena ok. 37 EUR - z regionu Fethiye, ok.40 EUR - z regionu Marmaris.

    NURKOWANIE
    Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie pomiędzy nurkowaniami lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
    Cena ok. 50 EUR - z regionu Fethiye iMarmaris.

    JEEP SAFARI
    Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay.
    Cena ok.28 EUR - z regionu Fethiye,
    ok. 30 EUR - z regionu Marmaris.

    RAFTING
    Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
    Cena ok.55 EUR - z regionu Fethiye iMarmaris.

    MORSKA WYPRAWA
    Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem – dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek.
    Cena ok. 20 EUR - z regionu Fethiye iMarmaris.

    WYSPA KLEOPATRY
    Niesamowity całodniowy rejs po turkusowych wodach zatoki Gökova do przepięknej Wyspy Kleopatry, słynącej z unikatowych na skalę światową plaż. Legenda głosi, że niespotykany nigdzie indziej poza Egiptem piasek został tu przewieziony statkami na polecenie Marka Antoniusza dla swojej ukochanej Kleopatry. W cenę wycieczki wliczone są: transfer z hotelu do portu i z powrotem, śniadanie, lunch oraz przerwa kawowa z przekąskami. Liczne przerwy na pływanie (warto wziąć rurkę i maskę do snorkelingu) oraz możliwość kąpieli błotnych.
    Cena ok. 35 EUR - z regionu Marmaris.

    PARAGLIDING
    Możliwość tandemowego skoku z paralotnią, w towarzystwie doświadczonego instruktora. Podczas lotu podziwiać można niesamowite widoki na okolicę z lotu ptaka - piękne plaże, zatoki oraz lazur roztaczających się wód.
    Cena ok. 105 EUR - z regionu Fethiye, ok. 130 EUR - z regionu Marmaris.

    RODOS
    – czyli Wyspa Słońca to niewątpliwie miejsce, w którym można poczuć prawdziwą, grecką atmosferę i tym samym podczas jednego urlopu zobaczyć dwa kraje. Po ok. 2,5 godzinnym rejsie zapraszamy na spacer po porcie oraz odwiedzenie miejsca, w którym znajdował się jeden z cudów starożytnego świata - Kolos Rodyjski. Zachęcamy również do obejrzenıa Pałacu Wielkich Mistrzów – jednego z najbardziej imponujących zabytków na Rodos. Na wyspie zachowały się też obiekty z okresu panowania tureckiego tj: Meczet Sulejmana Wspaniałego, łaźnie tureckie oraz biblioteka osmańska posiadająca w swoich zbiorach cenne manuskrypty islamskie. Spacerując po Rodos nie można nie ulec czarowi malowniczych, wąskich uliczek oraz tętniących życiem greckich tawern, gdzie można spróbować wyśmienitych, lokalnych przysmaków.
    Cena z regionu Fethiye ok. 70 EUR, z regionu Marmaris ok. 57 EUR.

    SAKLIKENT
    – czyli najdłuższy wąwóz w tej części Turcji liczący ok. 18 km długości oraz 300 metrów wysokości. Został on uformowany przez spływająca z gór Taurus rzekę Eşen. Podczas wycieczki zapraszamy na spacer po tym malowniczym miejscu, które zostało odkryte stosunkowo niedawno. Orzeźwiająca woda oraz niesamowite formacje skalne z pewnością sprawią, że będzie to niezapomniane przeżycie. Następnie udamy się na obiad do resturacji Yaka Park, gdzie można skosztować m.in. świeżego pstrąga. Po lunchu zapraszamy na zwiedzanie miasta Tlos – jednego z najstarszych i najważniejszych ośrodków starożytnej Licji. Zachwyca ono do dziś rzesze turystów swoim położeniem na stromym, skalnym urwisku. W Tlos możemy podziwiać bardzo dobrze zachowane ruiny antycznego miasta takie jak: teatr, stadion, termy czy grobowce licyjskie charakterystyczne dla tego regionu Turcji.
    Cena z regionu Fethiye ok. 37 EUR.

    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

    Inne

    TURCJAMARMARIS informacje ogólne:

    Waluta

    TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro(akceptowane po 2008 r.)lub Dolary (akceptowane po 2000 r.).Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
    Napiwki

    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Język urzędowy:
    turecki
    Orientacyjne ceny

    Pizza ok.30 TL woda 1,5l. ok.3 TL, piwo w sklepie ok.12 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.
    Poczta

    Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych z przyklejonym znaczkiem w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
    W regionie

    Marmaris

    Jeden z najpopularniejszych kurortów egejskiego wybrzeża Turcji znany z największego, malowniczego portu jachtowego i bogatego życia nocnego. Doskonałe położenie, piękne widoki i mnóstwo zieleni czynią z Marmaris doskonałe miejsce do wypoczynku i zwiedzania. Stąd blisko do Efezu, Pamukkale czy Dalyanu, a nawet na grecką wyspę Rodos na którą katamaranem płynie się zaledwie 60 min.
    Oludeniz

    Oludeniz jest bardzo znanym i popularnym miejscem wypoczynkowym. Po pierwsze położone jest przy zdecydowanie najpiękniejszej i najczęściej fotografowanej plaży w Turcji. Po drugie uznawane jest za jedno z najlepszych miejsc na świecie do uprawiania paraglidingu. Podczas lotu paralotnią podziwiać można przepiękne widoki na lagunę oraz unikalne zatoczki.
    Fethiye

    Położone w miejscu antycznego miasta Telmessos, którego ruiny podziwiać można podczas spacerów wzdłuż wybrzeża. Obecnie jest ono jednym z najbardziej popularnych centrów turystycznych w Turcji przyciągając co roku rzesze turystów z całej Europy.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Gdańskaoraz Poznania. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji trwa od 01.06 do 30.09.

    Wizy

    Wiza

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest dowód osobisty ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji LUB paszport ważny co najmniej 150 dni od pierwszego wjazdu do Turcji, czyli 60 dni dłużej niż dozwolony okres pobytu bezwizowego (za msz.gov.pl).
    Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
    Uwaga:
    Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
    Uwaga!
    Powyższe warunki podane zostały na dzień 26.07.2022 r. i mogą ulec zmianie.

    Wizy - informacje dla sprzedawców



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy kompleks położony bezpośrednio łagodnie opadającej, piaszczysto-żwirowej plaży. Liczne atrakcje dla dzieci oraz dla dorosłych oraz bardzo bogaty pakiet All Inclusive to jedne z największych atrakcji tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Marmaris

    OPIS

    Wprost idealne miejsce na udane, rodzinne wakacje. Bajkowo położony pośród sosnowego lasu z widokiem na błękitne morze i zielone pagórki zachęca do letniego wypoczynku i relaksu. Miłośnicy sportu i rekreacji zapewne skorzystają z bogatej oferty aktywności, natomiast milusińscy ochoczo pobawią się w miniklubie.

    lokalizacja

    6 km od centrum Marmaris, 3 km od Marmaris Icmeler, 90 km od lotniska w Dalaman-DLM. Hotel usytuowany na powierzchni: 73000 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    2006 r. Odnowiony w 2019 r.Na terenie hotelu: restauracje (7), bary (5), room service (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (10), basen kryty, baseny odkryte (6), 3 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i dzieci, działają w godzinach 11:00-13:00, 15:00-17:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, pomost, piaszczysto-żwirowa, 330 m długości, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 37 budynkach:- 23 bungalowy (liczba pięter: 2, liczba wind: 0)- 2 budynki główne (liczba pięter: 5, liczba wind: 4)- 12 budynków deluxe (liczba pięter: 2, liczba wind: 0)Typy pokoi:- pokoje standardowe ROH dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkonPokoje ROH (Run of the House) - oznacza to, że Klienci mogą zostać zakwaterowani w wybranym przez siebie typie pokoju określonym w umowie, ale nie mają wpływu na lokalizację. Pokoje mają ten sam standard niezależnie od budynku- pokoje superior standard ROH dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkonPokoje ROH (Run of the House) - oznacza to, że Klienci mogą zostać zakwaterowani w wybranym przez siebie typie pokoju określonym w umowie, ale nie mają wpływu na lokalizację. Pokoje mają ten sam standard niezależnie od budynku- suity marine dla max. 5 os.: salon, 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, basen, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, bezpłatna pralnia, łazienka (prysznic, jacuzzi, WC), balkon lub taras- pokoje rodzinne ROH dla max. 5 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkonPokoje ROH (Run of the House) - oznacza to, że Klienci mogą zostać zakwaterowani w wybranym przez siebie typie pokoju określonym w umowie, ale nie mają wpływu na lokalizację. Pokoje mają ten sam standard niezależnie od budynku

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracje a la carte (5), restauracja z przekąskami, bary (5), cukierniaUltra All Inclusive(24h)- śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji głównej- przekąski (12:00-15:00), późny posiłek (23:00-06:00) serwowane w restauracji z przekąskami- podwieczorek (11:00-17:30) serwowany w "Limon Cafe"- lody- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe- pakiety dla nowożeńców (na życzenie), pakiety urodzinowe (na życzenie)Restauracje a la carte- wymagana rezerwacja.- turecka, śródziemnomorska - 1 wizyta w trakcie pobytu w wybranej restauracji gratis- włoska, owoce morza, turecka "Steak" - płatne

    z myślą o dzieciach

    - brodziki (2)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu dla dzieci w restauracji- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne- możliwość wypożyczenia wózka (płatna i w miarę dostępności)

    w cenie

    - tenis stołowy- rzutki- piłka nożna- siatkówka- siatkówka plażowa- minigolf- miniboisko do piłki nożnej- siłownia- animacje w nocy, w dzień- sauna- dyskoteka

    płatne

    - kort do tenisa ziemnego- oświetlenie kortu- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- lekcje tenisa- bilard- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż- salon piękności- łaźnia turecka

    dodatkowe informacje

    Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK- Czy w hotelu można kupić maseczki? - BEZPŁATNIE- Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp..? - TAK- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK- Jak często są sprzątane pokoje? - CODZIENNIE- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK (ŚNIADANIE, OBIAD, KOLACJA)- Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy jest dostępna usługa Room Service? - TAK (24H)- Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK (ZA OPŁATĄ)- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE- Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 1 GOŚĆ NA 4 M2- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - TAK- Czy na leżakach są materace? - TAK- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNIE, INDYWIDUALNIE PAKOWANE)- Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (PO KAŻDYM UŻYCIU)- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (SAMOOBSŁUGA)- Czy zjeżdżalnie wodne i aquapark są czynne? - TAK (11:00-13:00,15:00-17:00)- Czy centrum SPA jest czynne? - TAK- Czy łaźnia turecka jest czynna? - TAK- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK- Czy siłownia jest czynna? - TAK- Czy mini klub jest czynny? - TAK- Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK (ANIMACJE W CIĄGU DNIA I WIECZOREM, ZAJĘCIA SPORTOWE, SIATKÓWKA, PIŁKA WODNA, RZUTKA, MINI DISCO, DYSKOTEKA)- Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - REALIZOWANY BĘDZIE PLAN AWARYJNY PRZYGOTOWANY NA PODSTAWIE DYREKTYW MINISTERSTWA ZDROWIA- Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - J.W

    Aktualizacja opisu

    25.06.2021 10:36

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinnyNiepełnosprawniWi-FiPrzy plażySPADiscoSiłowniaTenisMini KlubAll Inclusive 24HSerwis plażowySporty wodneZjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 5 osoboweBłękitna Flaga


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Rego- Bis

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy kompleks położony bezpośrednio łagodnie opadającej, piaszczysto-żwirowej plaży. Liczne atrakcje dla dzieci oraz dla dorosłych oraz bardzo bogaty pakiet All Inclusive to jedne z największych atrakcji tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    *****Turcja/Turcja Egejska

    ATUTY

    - Bezpłatny internet- Serwis plażowy w cenie- Bezpośrednio przy plaży- Beach Bar

    NASZYM ZDANIEM

    Czterogwiazdkowy hotel położony tuz przy plaży wśród zieleni oraz w niewielkiej odległości do centrum miasteczka. Na najmłodszych czekają animacje, aquapark a na dorosłych gości błogi wypoczynek na plaży lub w centrum spa. Wszystko to dopełnione przez bogatą formułę ultra all inclusive.

    POŁOŻENIE

    - ok. 6 km od Centrum Marmaris - 90 km od lotniska Dalaman- bezpośrednio przy plaży

    PLAŻA

    Prywatna plaża o długości 330 m bezpośrednio przy hotelu. Na plaży 2 molo, wc, serwis plażowy, przebieralnie oraz Beach Bar

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatnie: Wi-fi, pielęgniarka, hotelowe animacje, amfiteatr i mini amfiteatr, kids club, aquapark, hamam, sauna, łaźnia parowa, centrum fitness, kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka plażowa, mini golf, rzutki, aquaerobik, servis plażowy, baseny zewntrzne ( wtym brodziki dla dzieci), sejf w pokoju.Dodatkowo płatne: lekarz, wypożyczenie wózka inwalidzkiego, Dreamland, Centrum spa, masaże, zabieg, fryzjer, mycie i peelingi w łaźni tureckiej, wyposażenie do tenisa, lekcje tenisa, oświetlenie kortu tenisowego, sporty wodne, pralnia, fotograf, sklepy.vis plażowy, 

    DLA DZIECI

    Aquapark, Kids Dreamland, Kids Club dla dzieci w wieku 4-12,99, Mini Amfiteatr  w ogrodzie Kids Club.

    POKOJE

    Hotel dysponuje łącznie 543 pokojami ( w tym pokoje z udogodnieniami dla niepełnosprawnych). Standardowo wyposażone są w łazienkę z prysznicem, centralnie sterowana klimatyzację, lelefon(dodatkowo płatny), TV, zestaw do kawy i herbaty, sejf, wi-fi, minibar, balkon.Zakwaterowanie od 14:00Wykwaterownie do 12:00

    UDOGODNIENIA

    - Lekarz- Pielegniarka- Udogodnienia dla niepełnosprawnych- Pralnia

    WYZYWIENIE

    Oferta Ultra All Inclusive: Śniadania, obiady i kolacje w restauracji głównejw formie bufetu. Słodkie wypieki 11:00-18:00Icecream Corner serwuje w ramach Ultra All Inclusive lody w różnych smakach od 10:00do 22:00Przekąski, nocna zupa.Na plaży znajduje się Beach Bar, który serwuje zimne napoje oraz napoje, które nie są zawarte w UAI i są dodatkowo płatne. BAr otawrty jest w godzinach 10:00-00:00Bezpłatne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybrane importowane napoje alkoholowe. Nie są one wydawane w butelkach.Importowane napoje alkoholowe, które nie są zawarte w pakiecie UAI są wydawane za opłatą w restauracji głównej.W hptelu sąrestauracje a la carte, które serwują dania kuchni tureckiej, azjatyciej, włoskiej, owoce morza oraz dania mięsne. W ramach oferty istnieje możliwość jednorazowej wizyty w ciągu pobytu, w ramach oferty UAI.

    DODATKOWE INFORMACJE

    Hotel nie akceptuje zwierząt

    CENA ZAWIERA

    LOTY CZARTEROWE:- Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą- Transport do miejsca docelowego- Bagaż podręczny 5 kg oraz rejestrowany 20 kg- Opiekę rezydenta podczas pobytu- Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny- Opłatę na Turystyczny Fundusz Pomocowy- Podatek Vat- Ubezpieczenie KL 30 000, NNW 3 000, bagaż 200

    CENA NIE ZAWIERA

    - Wycieczek fakultatywnych- Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie

    INFORMACJE DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Dla dzieci do 18 lat wymagana jest pisemna zgoda na podróż. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka, na terenie Turcji, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajdować się będzie dziecko. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży (polakzagranica.msz.gov.pl) 

    ZASADY WJAZDU - COVID-19

    Od 1 czerwca 2022 r. przestają obowiązywać obostrzenia związane z wjazdem do Republiki Turcji. Zniesiono obowiązek posiadania wyników testów PCR lub testów antygenowych przy wjeździe. Przestaje równiez obowiązywać formularz lokalizacyjny.Prosimy o sprawdzanie aktualnych przepisów wjazdowych i procedur bezpieczeństwa związanych z COVID-19 na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/turcja

    DODATKOWE UBEZPIECZENIE NA WYPADEK KWARANTANNY LUB IZOLACJI

    Pomoc w przypadku izolacjiW przypadku nałożenia na Ubezpieczonego konieczności poddania się izolacji z powodu nagłego zachorowania na Covid-19 podczas pobytu za granicą zgodnie z przepisami kraju, w którym Ubezpieczony przebywa, Centrum Alarmowe zorganizuje i pokryje dodatkowe koszty związane z obowiązkową izolacją, jeżeli izolacja nie może się odbyć w dotychczasowym miejscuzakwaterowania Ubezpieczonego lub czas jej trwania przekracza zaplanowany czas pobytu w ramach imprezy turystycznej. W takim przypadku Centrum Alarmowe zorganizuje i pokryje dodatkowe koszty zakwaterowania i wyżywienia w standardzie nie wyższym niż wcześniej przewidziany umową związaną z podróżą, z wyłączeniem napojów alkoholowych, maksymalnie do limitu 1.000 euro na osobę. Ubezpieczenie dostępne jest po opłaceniu dodatkowej składki.Pomoc w przypadku kwarantannyW przypadku nałożenia na Ubezpieczonego przez lokalne służby sanitarne konieczności poddania się kwarantannie w związku z Covid-19 podczas pobytu za granicą, zgodnie z przepisami kraju, w którym Ubezpieczony przebywa, Centrum Alrmowe zorganizuje i pokryje dodatkowe koszty związane z obowiązkową kwarantanną, jeżeli kwarantanna nie może się odbyć w dotychczasowym miejscu zakwaterowania Ubezpieczonego lub czas jej trwania przekracza zaplanowany czas pobytu w ramach imprezy turystycznej. W takim przypadku Centrum Alarmowe zorganizuje i pokryje dodatkowe koszty zakwaterowania i wyżywienia w standardzie nie wyższym niż wcześniej przewidziany umową związaną z podróżą, z wyłączeniem napojów alkoholowych oraz koszty transportu powrotnego do Polski lub kraju rezydencji jeżeli przekraczają pierwotnie przewidziany czas podróży, maksymalnie do limitu 1.000 euro na osobę. Ubezpieczenie dostępne jest po opłaceniu dodatkowej składki.

    WAŻNE INFORMACJE

    Przelot samolotem realizowany jest na podstawe ważnego paszportu lub dowodu osobistego - dokument musi być ważny mnimum 6 miesięcy od daty powrotu do PolskiZawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.


    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy kompleks położony bezpośrednio łagodnie opadającej, piaszczysto-żwirowej plaży. Liczne atrakcje dla dzieci oraz dla dorosłych oraz bardzo bogaty pakiet All Inclusive to jedne z największych atrakcji tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Grand Yazici Club Turban

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Icmeler

    Region

    Marmaris

    Kod

    DLM17009 FH

    Liczba pokoi

    543

    Zalety

    Top zniżki dla dzieci. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo).

    Położenie

    Bezpośrednio przy żwirowej plaży. Parasole słoneczne i leżaki (bezpłatne).

    Opis

    Lokalna kat. 4 gwiazdki. Lobby, salon powitalny / recepcja. 1 restauracja bufetowa i 5 restauracji a la carte. Hotelowy bar na plaży, lobby bar, bar przy basenie, bar z przekąskami. 3 baseny, parasole i leżaki (bezpłatnie). Aquapark (bezpłatny).

    Wyżywienie

    All inclusive = śniadanie, obiad i kolacja w formie obfitego bufetu, późne śniadanie, przekąski (w określonych godzinach), popołudniowa kawa / herbata i wypieki, 1 x na osobę / pobyt kolacja w restauracji a la carte (wymagana rezerwacja), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez całą dobę.

    Pokój typ 1

    DU / EU = przyjemne, ok. 25 m kw., z prysznicem / WC, suszarką do włosów, tel., TV, minibarem, zestawem do parzenia kawy / herbaty, sejfem, klimatyzacją / ogrzewaniem (w zależności od sezonu), balkonem.Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DUX / EUX = Economy, jak DU, ale mniejsze i w mniej atrakcyjnej lokalizacji. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 3

    DUA = Superior, jak DU, bardziej przestronne, ok. 30 m kw.

    Pokój typ 4

    FU = apartamenty rodzinne składające się z 2 połączonych sypialni, 2 łazienek.

    Pokój typ 5

    WU = suity, ok. 110 m kw., wyposażenie wysokiej jakości, salon, 2 sypialnie, 2 łazienki, w tym 1 z jacuzzi, prywatny basen.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie (niektóre lokalni oferenci) = boccia, turystyka, tenis stołowy, siłownia, występy, saunarium. Za opłatą masaże.

    Dla dzieci

    Klub dla dzieci / mini klub 4-12 lat. Plac zabaw, pokój zabaw, brodzik dla dzieci.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP909102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy kompleks położony bezpośrednio łagodnie opadającej, piaszczysto-żwirowej plaży. Liczne atrakcje dla dzieci oraz dla dorosłych oraz bardzo bogaty pakiet All Inclusive to jedne z największych atrakcji tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    HV-1

    REGION

    MARMARIS

    Uwagi

    Administracja hotelu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w koncepcji hotelu, w tym w zestawie uslug platnych/bezplatnych bez uprzedniego powiadomienia. Prosimy o wyjasnienie informacji jestes zainteresowany z góry.


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy kompleks położony bezpośrednio łagodnie opadającej, piaszczysto-żwirowej plaży. Liczne atrakcje dla dzieci oraz dla dorosłych oraz bardzo bogaty pakiet All Inclusive to jedne z największych atrakcji tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Dalaman, Turcja

    Położenie

    do centrum Marmaris ok. 6 km, do centrum Içmeler ok. 2 km. Lotnisko w Dalamanie oddalone ok. 90 km.

    Plaża

    bezpośrednio przy plaży. Leżaki, parasole przy basenie i na plaży w cenie. Ręczniki za kaucją.

    Wyposażenie

    hotel posiada 459 pokoi. Na wyposażenie składa się lobby z recepcją, restauracja z tarasem, 5 restauracji a'la carte, bary, kawiarnia, sklepy i punkty usługowe. W ogrodzie znajdują się baseny, aquapark z trzema zjeżdżalniami, basen relaksacyjny (dla dorosłych). Hotel akceptuje karty Visa, Master. www.grandyazicihotels.com

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A) zestaw do parzenia kawy/herbaty, minibar (codziennie woda), klimatyzacja (centralnie sterowana), sejf (za opłatą), TV-SAT, telefon, wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów, balkon lub taras. Pokoje Superior (A2-3B) dwie sypialnie, jedna z łóżkiem podwójnym, druga z łóżkiem pojedynczym i sofą, poza tym wyposażone jak A1-3A. Pokoje rodzinne (A2-4D) dwie sypialnie, dwie łazienki z wanną lub prysznicem, poza tym wyposażone jak A1-2A. Pokoje dwuosobowe (A2-3C) łazienka z prysznicem, tylko dla dorosłych. Pokoje wariant ekonomiczny (A2S) wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

    Dzieci

    miniklub w wieku 4-12 lat, mini amfiteatr, sala gier, oddzielny brodzik, dwa baseny, wypożyczalnia wózków (za kaucją).

    Rozrywka

    animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka.

    Dostęp do internetu

    WiFi w lobby i w pokojach w cenie. Szybki internet w lobby za opłatą.

    Sport

    rzutki, boccia, minigolf. Za opłatą bilard.

    Wellness

    sauna, łaźnia turecka. Za opłatą centrum spa.

    All Inclusive

    śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Lokalne napoje alkoholowe dostępne w godzinach 10:00-00:30. Napoje bezalkoholowe dostępne całą dobę. Po południu kawa, herbata, ciasto. Zupa o północy.

    Wcześniej = taniej

    do 31.12.15 25% zniżki, do 31.03.16 20% zniżki, do 30.04.16 15% zniżki.

    Dla nowożeńców

    15% zniżki.

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis w pokoju A1-3A.

    2-13 lat

    pobyt gratis w pokojach A2-4D, A2-3B.

    Polecamy

    • pięknie położony w lesie piniowym
    • 3 zjeżdżalnie
    • bezpośrednio przy plaży


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Grand Yazici Club Turban

    Opinie o Hotelu Grand Yazici Club Turban

    4.3
    polecam

    Bardzo ładnie położony hotel, w pięknym zielonym ogrodzie - lesie. Plaża jako taka kamienista, ale są pomosty z których można popływać. Jedzenie raczej średnie, przynajmniej w głównej restauracji, przekąski i kolacje w a'la carte były ok. Kilka basenów spodoba się osobom które trochę gorzej pływają. Ogólnie polecam, bardzo miło spędzony czas!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3

    Grand Yazici Club Turban - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj superior
    1 os. pokoj standardowy
    family room family room
    marine suite room marine suite room
    1 os. marine suite - suita
    Pokój rodzinny
    4 os. marine suite - suita
    2 os. pokój rodzinny
    2 os. pokoj superior
    2 os. pokoj standardowy
    standard room standard room
    superior room superior room
    Family Room
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Double Single with Child
    Double Room Promo
    Double Room Superior
    Standard Room
    Eco Room
    Family Room
    Eco Room Sng Use
    Superior Standard Room Sng Use
    Superior Standard Room
    Standard Room Sng Use
    Marine Suite Sea View
    Marine Suite

    Grand Yazici Club Turban - Możliwości wyżywienia:


    Grand Yazici Club Turban - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Grand Yazici Club Turban? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00