cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Galaxy Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Galaxy Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Galaxy Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Galaxy Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Galaxy Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Galaxy Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Galaxy Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Galaxy Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Galaxy Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Galaxy Beach, Riwiera Turecka
1 / 10
Ocena
hotelu:
3.3 / 5
Udogodnienia hotelu Galaxy Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Galaxy Beach
star 4

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Galaxy Beach:
3.3 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    2.5
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    i sport
    2.0
  • Jakość
    do ceny
    3.5

Hotel Galaxy Beach w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest Kargicak, ok. 14 km od centrum Alanyi z licznymi sklepami, restauracjami i miejscami rozrywki (łatwy dojazd miejscową komunikacją). Odległość od lotniska w Antalyi ok. 140 km.
Plaża:

Hotel oferuje swoim gościom prywatną plażę znajdują się zaledwie ok. 30 m od hotelu (po drugiej stronie ulicy). Leżaki i parasole bezpłatne, materace płatne dodatkowo.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h, lobby, restauracja, bar, basen, basen dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie dostępne bezpłatnie.
Pokoje:

Hotel dysponuje 116 pokojami rozmieszczonymi w dwóch przylegających do siebie budynkach. We frontalnej części hotelu znajduje się 75 pokoi, które oferują widok na morze (możliwy boczny). Wszystkie pokoje wyposażone są w łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-Sat., telefon, minibar (konsumpcja płatna dodatkowo), sejf (płatny).
Wyżywienie:

All inclusive: śniadania (07:30-09:30), późne śniadania (09:30-10:00), lunche (12:30-14:00) i obiadokolacje (19:00-21:00)serwowane wrestauracji w formie bufetu. Kawa serwowana w lobby barze i barze przy basenie w godz. 17:00-17:30. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe dostępne są w barze przy basenie (10:00-23:00 możliwe chwilowe zamknięcie baru na uzupełnienie asortymentu i prace porządkowe). Dodatkowo w porze obiadowej i podczas kolacji otwarty jest bar przy tarasie. All Inclusive nie obejmuje napoi importowanych, soków ze świeżo wyciskanych owoców, kawy po turecku, wina butelkowanego, konsumpcji po 23:00.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych w wersji soft. Ponadto: tenis stołowy, bilard, siatkówka plażowa, szachy, rzutki, plac zabaw, centrum fitness. Za dodatkową opłatą: sauna, łaźnia turecka, masaże.
Internet:

Internet Wi-Fi dostępny za opłatą w lobby i w pokojach.
Kategoria lokalna:

****
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.
Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne
RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
- To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
HAMAM - cena ok. 25 EUR
Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
RAFTING - cena ok. 35 EUR
Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
Inne

RIWIERA TURECKA informacje ogólne
Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Język urzędowy - turecki.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie: Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji, na Riwierze tureckiej trwa od początku czerwca do końca września.
Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
Uwaga:
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Uwaga:
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

2 km od Mahmutlar, 13 km od Alanyi, 135 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 3.750m2.

 

W hotelu:

restauracja w budynku, 4 bary, 3 windy, basen odkryty (160 m2).

 

Pokoje:

106 pokoi standardowych w 2 budynkach (76 pokoi z widokiem na morze); klimatyzacja indywidualna, prysznic, suszarka, telefon, TV, minibar (dodatkowo płatny), sejf (dodatkowo płatny), terakota, balkon.

 

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne: siłownia, sauna, łaźnia turecka, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, szachy, animacje.

Płatne: room service, pralnia, masaż, bilard, dyskoteka.

 

Dla dzieci:

brodzik , plac zabaw, łóżeczka (na życzenie), krzesełka w restauracji.

 

Plaża:

30 m od hotelu, prywatna, żwirowo-piaszczysta, kamieniste zejście do morza, 100 m długości. Parasole i leżaki bezpłatne, materace dodatkowo płatne. Brak ręczników plażowych. Przejście do plaży przez ulicę lub tunelem.

 

Wyżywienie:

All Inclusive (10:00 - 23:00). Śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, późny posiłek (zupa).

Napoje zawarte w All Inclusive: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.
System All Inclusive nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, kawy po turecku.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • ubezpieczenie lotnicze,
  • opłatę lotniskową,
  • posiłek na pokładzie samolotu,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • zakwaterowanie (w dniu wyjazdu doba hotelowa do godz 12:00),
  • wyżywienie,
  • ubezpieczenie bagażu, NW, KL,
  • VAT.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy- 10 EUR lub 15 USD płatnej na lotnisku w Antalyi. 

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Orex

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

4

Region

ALANYA

Opis oferty:

hotel został otwarty w 2002 roku, ostatnio odnowiony w 2012 roku, usytuowany na powierzchni 3.800m², 2 budynki główne 5-piętrowe, 2 windy; do dyspozycji gości: basen odkryty (280m2), restauracja główna, 3 bary, sala konferencyjna dla 60 osób

POKOJE:

w hotelu znajduje się 116 pokoi standardowych (17-22m2; 75 pokoi od frontu budynku posiadają bezpośredni widok na morze), 1 pokój przystosowany dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z prysznicem, suszarka, TV/SAT, sejf (płatny), minibar (płatny), parkiet, balkon

DODATKOWO PŁATNE:

masaże, łaźnia turecka, sauna, lekarz (na wezwanie), fotograf, bilard, pralnia, mini market, wszystkie sporty wodne na plaży, sejf w recepcji, internet bezprzewodowy w lobby oraz w pokojach, room service 24h

KONTAKT:

www.galaxybeachhotel.com

POŁOŻENIE:

14 km od Alanyi, 135 km od lotniska w Antalyi

PLAŻA:

prywatna, żwirowa plaża o długości 250 m znajduje się 30 metrów od hotelu (przejście przez ulicę lub tunelem); leżaki, parasole - bezpłatne, materace - płatne; brak ręczników plażowych

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja, przekąski (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz alkohol importowany i wysokojakościowy

DLA DZIECI:

animacje, mini klub (4-12lat), brodzik, plac zabaw, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, centrum fitness, siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, backgammon, szachy, tenis stołowy, rzutki


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Przyjemny hotel blisko prywatnej plaży, zbudowany w 2002 r., po renowacji w 2012 r. Składa się z dwóch 5-piętrowych budynków.

Położenie

30 m od piaszczysto-żwirowej plaży (przejście prywatną drogą, parasole i leżaki bezpłatnie, materace za opłatą, brak ręczników plażowych), 14 km od Alanyi, 135 km od międzynarodowego lotniska w Antalyi.

Wyposażenie

Dwa lobby z bezprzewodowym Internetem, restauracja główna z tarasem (obsługująca także teren przy basenie), bar w lobby, Vitamin Bar, minimarket, sala konferencyjna, pralnia, room-service.

Pokoje

Klasyczne wyposażenie - łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja, telefon, TV sat, sejf (w pokoju lub recepcji - odpłatnie), minibar, balkon. Powierzchnia - ok. 17-20 m2. W hotelu znajduje się 106 pokoi standardowych i 5 familijnych.

Wyżywienie

All Incluisve - Śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, przerwa kawowa, lokalne napoje i alkohole serwowane do godz. 23.00.

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny (leżaki i parasole bezpłatnie), łaźnia turecka, sauna, fitness center, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłkarzyki, bilard, niewielki program animacyjny w dzień i wieczorem, sporty wodne oferowane przez miejscowe agencje.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena od 11 kwietnia 2014 wynosi 30 USD lub 25 EUR / osobę. Innym sposobem nabycia wizy tureckiej (który ma być obowiązkowy w kolejnych latach) jest system online e-viza (https://www.evisa.gov.tr/en/), gdzie można nabyć wizę za 20 USD / osobę. Od 11 kwietnia 2014 strona ma zostać uruchomiona w polskiej wersji językowej, a płatność ma być możliwa za pośrednictwem kart debetowych i kredytowych. Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni w okresie 180 dni ważności wizy. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Turcji.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę turecką, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Kameralny obiekt, usytuowany w spokojnej okolicy, blisko plaży. Posiada niewielki basen i nieduży teren wokoło. Polecany dla osób niewymagających, lubiących ciszę i spokój, nastawionych na spacery i zwiedzanie.

Położenie

Hotel położony w miejscowości Mahmutlar, ok. 14 km od Alanyi, ok. 140 km od lotniska w Antalyi.

Plaża

Żwirowo-kamienista, bezpośrednio przy hotelu (dojście tunelem pod główną ulicą), leżaki, parasole na plaży bezpłatne.

Hotel

Hotel składa się z dwóch 5-piętreowych budynków, otwarty w 2002 r., wyremontowany w 2006. Posiada 106 pokoi, recepcję, lobby, windę, salę konferencyjną, market, room service (płatne), pralnia (płatna), ogród, scenę animacyjną. Oficjalna kategoria turecka ****.

Pokoje

Klimatyzacja , łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów), TV-Sat, sejf (płatny), pusty minibar, balkon. Pokój promocyjny (w promocyjnej cenie) - może różnić się od pokoju standardowego powierzchnią, wyposażeniem lub lokalizacją. Pokój standardowy z bocznym widokiem na morze - 2-osobowy z możliwością 1 dostawki dla os. dorosłej lub dziecka.Oferta zawiera przykładowe zdjęcia pokoi.

Rekreacja, Sport, Atrakcje

Basen, leżaki, parasole bezpłatne, przykładowe animacje w lipcu i sierpniu, tenis stołowy, rzutki, fitness, łaźnia turecka, siatkówka plażowa, siłownia, sauna. Płatne - masaż, bilard, sporty wodne. 

Dla dzieci

Brodzik, mały mini klub, plac zabaw, animacje, krzesełka w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, w ciągu dnia przekąski. Wybrane napoje alkoholowe i lokalne napoje bezalkoholowe w wybranych barach.

Restauracje i bary

Restauracja, 2 bary: przy basenie i w lobby.

Informacje dodatkowe

Hotele zastrzegają sobie prawo do modyfikowania oferty All Inclusive. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują na miejscu w hotelu. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive i późne śniadanie w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-październik 2018. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu.

Warto wyróżnić

- spokojna i bezpieczna okolica - bliskość plaży


Beds online

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Facilities

Hotel was constructed in 2002. Hotel underwent renovation in 2014. The property consists of 115 rooms. The property is made up of . This hotel is the perfect base for exploring the area. The property is air-conditioned in public areas. The front desk offers 24-hour reception. Guests may keep valuable items secure in the Hotel safe. Guests can make use of the lift. The Hotel has a newspaper stand. There is a shop on the premises. The Hotel provides a key collection service. The Hotel has mobile phone coverage. The Hotel offers internet access for guest convenience. The Hotel offers room service. The Hotel offers a laundry service. The establishment is wheelchair-accessible. The on-site car park may be useful to those arriving by car. There is a gym on the premises for guest convenience. The Hotel provides guests with a secure parking area. The Hotel has helpful, multilingual staff available to help guests with any queries or service bookings. Security is provided 24 hours a day. The Hotel has a bellboy service.

Category

4

Address

CUMHURIYET MAH.D 400 KARAYOLU UZERI MAHMUTLAR
ALANYA/ANTALYA
E-mail: info@galaxybeachhotel.com
Website: www.galaxybeachhotel.com

Contact

Phone: 00902425283838
Booking phone: 00902425284792
Fax number: 00902425287117

GPS

36.484663,32.097648


Mapa Hotelu Galaxy Beach
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Galaxy Beach

2.4
zdecydowanie odradzam

Hotel GALAXY BEACH to 2.5 max 3 gwiazdki. Al. to kpina (bar czynny od 10-23 jest zamykany od 12.30 do 13.30 i wieczorem od 19 do 20.30 to 2.5 godziny dziennie, co nigdzie mi się nie zdarzyło , a byłem w wielu hotelach 3 i 4 gwiazdkowych w Turcji , Tunezji i Egipcie ) . Bardzo niemiła obsługa , wręcz ordynarna ,brudne szklanki, od 22 brak alkoholi , barmani lali to co im zostało , a nie to co chcieli goście , drinki i piwo wydawane po jednej sztuce na osobę ) Totalny brak rozrywki , ZERO animacji, nawet nie puszczano muzyki przy basenie i w barze. O godz. 23 goście byli wyganiani do pokoi ze stolików w ogrodzie i przy basenie (KPINA nigdzie nie spotykana , jak na kuracjach lub w szpitalu) ODRADZAMY WSZYSTKIM ten hotel mimo, że naprawdę nie jesteśmy wymagającymi gośćmi i byliśmy w wielu hotelach 3* i 4 * Jedynym plusem hotelu jest jego położenie i smaczne jedzenie. Helena i Jurek 25.09.2015r. Pobyt: wrześniu 2015, wyjazd we dwoje

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.4
3.4
może być

Cena niska,jakość średnia,woda w morzu jak na październik rewelacja 25/26 stopni.Słoneczko praktycznie świeciło cały tydzień.Odległość z hotelu do plaży to tylko przejście tunelem (bardzo fajna i bezpieczna sprawa) 20 metrów.Jedzenie nie powala ale można było się najeść do syta i nikt nie chorował.Drinki to jeśli tylko ktoś lubi dużo chodzić to mógł też napić się do bólu nóg :) tu ukłon w stronę Leili szefowej baru :) Dla tych co nie lubią morza jest nawet fajny basen.Do centrum Alanji kilkanaście minut autobusikami które jeżdżą co chwilę.Można domagać się zmiany pokoju,wiadomo czasem pomaga uśmiech czasem słowo a czasem pare groszy :).

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: może być
3.4
4.0
polecam

Polecam hotel tym mniej wymagajacym, są to cztery gwiazdki ale tureckie nie europejskie, standard bardzo sie rozni!!!! Pokoje sa w porzadku, dosc duze i wysprzatane, jedzenie bardzo dobre bo lokalne, tak samo jak alkohole wydawane do godzin nocnych. Plaza jest kamienista,m tuz przy hotelu, opalac mozna sie i przy basenie. Alanya piekne miasto z malymi uliczkami, zamkiem, bazarkami, koniecznie trzeba zobaczyc!!!

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    3
  • Hotel
    3
  • Pokoje
    3
  • Wyżywienie
    2.8
  • Atrakcje
    i sport
    3.2
  • Obsługa
    3.2
HolidayCheck
Ocena Galaxy Beach:
3 / 6

Kiepski hotel 2009-09-27
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.0

3.0
Brudny Hotel 2011-10-10
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    3.8
  • Pokoje
    3.8
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    3.3
  • Obsługa
    2.0

Nie polecam tego hotelu. Brudny i smutny. Nic sie nie dzieje. Beznadziejne animacje. Obsluga hotelow...
więcej

3.2
Wakacje 2012 2012-09-17
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    5.0

3.8
Hotel o zawyżonym standardzie. 2012-09-19
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    3.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    1.3
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    2.5

Hotel zasługuje moim zdaniem na dwie gwiazdki.Obsługa fatalna, znają tylko rosyjski i to słabo, nie ...
więcej

2.9
Nie polecam na wypoczynek na miejsce bazowe tak 2012-10-24
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    3.0

2.5
Polecam ten hotel 2014-06-12
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

polecam hotel, świetna plaża choć kamienista, w hotelu codzienie animacje na plaży oraz wieczory, dr...
więcej

5.6
Rewelacyjne wczasy 2014-09-04
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Galaxy Beach to kiepski urlop 2015-09-27
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    1.0

3.0
Katastrofa!!! 2015-10-06
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    1.3
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    2.0

Totalna katastrofa,nic nie zgadzało się z opisem jaki był przy wykupieniu wczasów,barmanki i kelnerz...
więcej

1.7
Tydzień czasu Dało radę Wytrzymać 2015-11-09
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.3
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    3.5

Hotel dość dobrze położony bo przy samej plaży ,bez problemowo można było przejść podziemnym do morz...
więcej

3.5
Polecam ten hotel 2015-11-27
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    4.8
  • Obsługa
    4.5

Mino złych opinii jakie krążyły o tym hotelu zdecydowaliśmy się tam pojechać i nie żałujemy. Plaża p...
więcej

4.4
Za te pieniądze warto 2016-10-02
Szczegóły oceny hotelu Galaxy Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    3.0

4.0

Masz pytania o Hotel Galaxy Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00