cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Iberotel Coraya Beach, Morze Czerwone
1 / 29
Udogodnienia hotelu Iberotel Coraya Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Iberotel Coraya Beach
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Iberotel Coraya Beach:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberotel Coraya Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 września 2018

Hotel Iberotel Coraya Beach w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Ulokowany na wybrzeżu zatoki Coraya, położony niecałe10 km od międzynarodowego lotniska w Marsa Alam. Do centrum miastaok75 km.



Plaża:

Prywatna piaszczysta plaża o długości ok 800 m.z przepiękną rafą koralową w spokojnej zatoce. Leżaki i parasole na plaży bezpłatne.



Do dyspozycji gości:

Wspaniały pięciogwiazdkowy hotel dla dorosłych oferuje trzy baseny (jeden ogrzewany w sezonie zimowym) oraz wstęp do Aqua Coraya z 8 zjeżdżalniami dla dorosłych. Ponadto restaurację główną El-Maha, restauracje a'la carte (dodatkowo płatne, konieczna wcześniejsza rezerwacja) Fayruz (śródziemnomorska), Nino (włoska), Sofra (orientalna),oraz5 barów.



Pokoje:

Hotel oferuje ponad 360 pokoi Superior oraz Deluxe. 2-os. pokoje superior (ok 34m2) z łazienką (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzacją, mini barem (płatnym) zestawem do parzenia kawy i herbaty, TV - sat oraz telefonem. Dostępne równieżpokoje deluxe (ok 37m2) z możliwością zakwaterowania 3 osób. Większość pokoi posiada balkon lub taras.



Wyżywienie:

All inclusive: śniadania (06:00 - 10:30), obiady (12:30 - 14:30) i kolacje (18:30 - 21:30) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. Dodatkowo przekąski w restauracji Fayruz (12:00 - 17:00). Napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe dostępne w barach Night & Day (14:00 - 00:00), Margharite (09:00 - 18:00), Palmito (09:00 - 18:00), Dar Rl-Hava (19:00 - 00:00) oraz Zuzu (18:00 - 00:00). Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a'la carte Nino lub Sofra.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel oferuje bezpłatniekort tenisowy w ciągu dnia, boisko do koszykówki, siatkówki plażowej i piłki nożnej, siłownię, klub fitness (raz na pobyt), rzutki, aerobic, tenis stołowy, bilard oraz wieczorne animacje hotelowe. Dodatkowo płatne - kort tenisowy w godzinach wieczornych, fryzjer, masaże oraz centrum sportów wodnych na plaży.



Internet:



Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne
EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.

Czas
Taki sam jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.

Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie

Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.

Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 100 USD.


Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 75 USD.


Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 55 USD.


W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.


Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.

Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD

Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 210 USD
.

Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.


Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 100 USD.


Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 75 USD.


Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 55 USD.


W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.


Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.

Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD

Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 210 USD
.

Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.


Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.

Czas
Taki sam jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.

Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie

Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.

Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.


Itaka Gala
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa El Alam

Opis oferty:

Elegancki, z bardzo efektowną architekturą w stylu nubijskim, doskonale zharmonizowany z egzotycznym otoczeniem. Piękna złota plaża cudownie kontrastuje z błękitem morza i nieba. Łatwy dostęp do rafy pozwala podglądać bajecznie kolorowe ryby zaledwie parę kroków od leżaka! Wypielęgnowany ogród zachwyca soczystą zielenią trawników, palm, kwitnących oleandrów i hibiskusów. Wieczorem migocą podświetlane fontanny. Firmowany przez znaną grupę Jaz Hotels gwarantuje znakomity serwis i pełny profesjonalizm.  

POŁOŻENIE:

w Madinat Coraya, dzielnicy Marsa Alam, ok. 67 km od El Quseir; ok. 6 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

bezpośrednio przy hotelu, w zatoce Coraya Bay, hotelowa, długa, piaszczysta, łagodne zejście do morza; rafa koralowa blisko brzegu, zalecane obuwie ochronne; bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, komfortowy, zbudowany w 2001 r., odnowiony w 2009 r.; 364 pokoje, budynek główny z przestronnym i eleganckim lobby i całodobową recepcją oraz 18 dwupiętrowych budynków; dwie restauracje: Al Maha - z tarasem i pięknym widokiem na zatokę, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, do kolacji wymagany odpowiedni strój (panowie długie spodnie) oraz Fayruz - á la carte, kuchnia śródziemnomorska; pięć barów: Margherita przy basenie, Palmito na plaży, Zuzu's w lobby, Day & Night, Dar-El-Hawa - kawiarnia z fajką wodną; apteka, sklepiki wielobranżowe (kosmetyki, pamiątki, biżuteria, ubrania); bankomat; sala konferencyjna dla 80 osób; taras z widokiem na ogród i basen, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa, room service, fryzjer, salon piękności, wypożyczalnia samochodów, lekarz na wezwanie, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express; hotel przyjmuje gości powyżej 16 roku życia.

superior

: 2-os., ok. 30 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf, lodówka/minibar (płatny), dla klientów Luxury All Inclusive bezpłatnie napoje bezalkoholowe; balkon lub taras (stolik i krzesełka); pokój superior z widokiem na morze na zamówienie, za dopłatą;

deluxe

: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 34 m², zadbany; wyposażenie jak w pokoju superior.

SPORT I ROZRYWKA:

dwa baseny: słodka woda, gł. 0,5-1,8 m, powierzchnia ok. 1200 m² i ok. 250 m²; w tym jeden podgrzewanyw sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; dwa korty tenisowe (oświetlenie płatne), tenis stołowy, minipiłka nożna, siatkówka plażowa, rzutki, szachy ogrodowe; animacje sportowo-rozrywkowe, amfiteatr; za opłatą: squash, bilard, centrum wellness - sauna, jacuzzi, hammam, siłownia, masaże; centrum nurkowe (oferta zewnętrzna); część sportowa Aqua Coraya przy hotelu Iberotel Lamaya Resort: 11 zjeżdżalni (bezpłatna dla gości hotelu; napoje na terenie Aqua Coraya płatne).LUXURY

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (6.30-10.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej Al Maha; popołudniowe przekąski w wybranych barach i restauracjach; lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w szklankach (9.00-24.00); raz na pobyt: siłownia, jacuzzi, sauna, kosz owoców oraz butelka wina na przywitanie; raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte Fayruz; wymagana wcześniejsza rezerwacja.

KONTAKT:

0020/653750000; www.jaz.travel

W CENIE:

vip treatment dla nowożeńców

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- przy plaży
- w dzielnicy Madinat Coraya
- ok. 5 km od lotniska w Marsa Alam
- ok. 67 km od El Quseir

Plaża

- piaszczysta
- rafa przy brzegu
- leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Superior
- powierzchnia ok. 30 m2
- klimatyzacja indywidualna
- TV-Sat, sejf, telefon
- minibar (bezpłatne napoje bezalkoholowe tylko w opcji AI)
- łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów)
- balkon/taras

Pokój Deluxe
- powierzchnia ok. 34 m2
- wyposażenie pokoju superior

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne
- 3 baseny
- aerobik
- łucznictwo
- rzutki
- boccia
- korty tenisowe, tenis stołowy
- piłka nożna
- siatkówka plażowa
- animacje, muzyka na żywo

Płatne
- nauka nurkowania w basenie
- oświetlenie kortu tenisowego oraz rakiety
- squash, bilard
- siłownia
- sauna, jacuzzi, masaże
- hamman, basen kryty
- centrum nurkowe

Wyżywienie

HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu (napoje płatne przy obiadokolacji).
All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody, podwieczorek. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 – 24:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte (włoskiej lub orientalnej) po uprzedniej rezerwacji. W dniu przyjazdu butelka wina oraz kosz owoców w pokoju.

Restauracje i bary

- restauracja główna
- restauracja a la carte (kuchnia śródziemnomorska - bezpłatnie)
- restauracja a la carte (kuchnia włoska i orientalna - płatne dodatkowo)
- bar na plaży
- bar przy basenie
- pub

Dodatkowe informacje

- Wi Fi w lobby (bezpłatne)
- kawiarenka internetowa (płatna)
- sala konferencyjna
- pralnia, lekarz (płatny), sklepy, limuzyny
- hotel dysponuje 364 pokojami
- rok otwarcia hotelu: 2001 r.
- www.iberotel.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.
Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Dodatkowa informacja wizowa

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).
 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

*****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

*    Hotel położony w Marsa Alam w dzielnicy Madinat Coraya, około 4 km od portu lotniczego.

Plaża

*    Bezpośrednio przy hotelu duża, piaszczysta o długości 800m - idealne miejsce dla miłośników nurkowania z uwagi na piękną rafę koralową; na plaży dostępne są pawilony (płatne).

Zakwaterowanie

*    364 pokoje rozmieszczone w bungalowach; *    Typy pokoi: 224 superior (34m2), 133 deluxe (37m2), 7 junior suites (47m2); *    Wyposażenie: mini bar (płatny), sejf, suszarka do włosów, telewizja satelitarna, zestaw do parzenia kawy i herbaty, klimatyzacja, detektor dymu, taras lub balkon, każdy pokój posiada widok na ogród, basen lub morze.

Restauracje i bary

*    2 restauracje (główna oraz śródziemnomorska a'la carte) oraz 3 restauracje a'la carte w kompleksie hotelowym Coraya (raz na pobyt Goście mogą bezpłatnie z jednej skorzystać); *    Dzienny i nocny bar, bar Margherita, bar Palmito, bar Zuzu's, coffe shop z fajką wodną (odpłatnie).

Wyżywienie

*    HB - śniadania i obiadokolacje; *    All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, ponadto przekąski, naleśniki, lody. Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godz. 09:00 - 24:00. Importowane alkohole są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

*    3 baseny (jeden zimą ogrzewany), Aqua Park z 8 zjeżdżalniami dla dorosłych (wejście bezpłatne, znajduje się w Madinat Coraya); *    Bezpłatnie - tenis w ciągu dnia oraz wypożyczenie sprzętu do gry, aerobik, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, siatkówka plażowa, boccia, rzutki, bilard, ścieżka do biegania, squash, muzyka na żywo, nocne rozrywki; *    Odpłatnie - sauna, masaże, łaźnia parowa, jacuzzi, oświetlenie kortu tenisowego, siłownia, sporty wodne.

Dla dzieci

*    Brak udogodnień - hotel przeznaczony dla osób dorosłych.

Pozostałe udogodnienia

*    Recepcja, lobby, amfiteatr, usługi medyczne, pralnia (dla Gości HB - odpłatnie), sala konferencyjna dla 80 osób, transfery, bezpłatne Wi-Fi w lobby i w pokojach (do 150 mb - limit). W Madinat Coraya znajduje się Aqua Park, 108 sklepów (sklepy z pamiątkami, z książkami, pocztówki, biżuteria, perfumy, lokalne wyroby), souk, centrum nurkowania, centrum sportów wodnych, wypożyczalnia samochodów i limuzyn, apteka, fryzjer, centrum piękności, bankomat.

Naszym zdaniem

*    Obiekt renomowanej sieci trzymający wysoki standard świadczonych usług. Przeznaczony jest dla osób dorosłych. Polecamy parom, wymagającym klientom oraz osobom lubiącym nurkować i snurkować.

Strona internetowa

*    www.iberotel.de  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Egipt / Egipt

Opis oferty

 

1. dzień

Zbiórka uczestników na lotnisku. Przelot do MARSA ALAM. Zakwaterowanie w hotelu, kolacja, nocleg.

2. DZIEń

Śniadanie. Czas wolny lub udział w wycieczkach fakultatywnych (za dodatkową opłatą na miejscu). Kolacja i nocleg w hotelu.

3. DZIEń

Wcześnie rano wyjazd do LUKSORU (pakiet śniadaniowy) - miasta w południowej części starożytnych Teb, na wschodnim brzegu Nilu. Zaokrętowanie na statek i obiad na pokładzie. Po południu zwiedzanie Luksoru, niegdyś centrum religijnego, politycznego, ekonomicznego i militarnego życia starożytnego Egiptu. Zwiedzanie Świątyni Luksorskiej wzniesionej na cześć Amenhotepa III. Pierwotnie świątynia była połączona ze Świątynią Amona w Karnaku długą aleją sfinksów. Zwiedzanie kompleksu świątyń w KARNAKU. Powrót do Luksoru. Wizyta w pracowni papirusu. Czas wolny. Kolacja i nocleg na statku.

4. DZIEń

Śniadanie. Fakultatywnie (za dodatkową opłatą): wcześnie rano lot balonem nad Luksorem. Zwiedzanie położonej na terenie Teb zachodnich Doliny Królów - miejsca spoczynku królów Egiptu, gdzie mieszczą się 63 wykute w skale kompleksy grobowe. Przejście na teren Deir El Bahari - zespołu świątyń zwanego Klasztorem Północy, gdzie polscy archeolodzy dokonali znaczącego odkrycia. Zwiedzanie świątyni Hatszepsut, gdzie na szczególną uwagę zasługują reliefy przedstawiające sceny związane z wierzeniami i życiem codziennym. Przejście do 18-metrowych Kolosów Memnona, jedynej zachowanej części dawnej świątyni Amenhotepa III. Obiad. Po południu rejs w kierunku Edfu, przeprawa przez śluzę w Esna. Kolacja i nocleg na statku.

5. DZIEń

Śniadanie. Zwiedzanie świątyni boga Horusa w mieście EDFU, które niegdyś leżało na szlaku handlowym prowadzącym przez Pustynię Arabską nad Morze Czerwone. Świątynia Horusa należy do najlepiej zachowanych świątyń egipskich. Prowadziła tu prace polsko-francuska ekspedycja pod kierownictwem prof. Michałowskiego. Obiad. Rejs do KOM OMBO - w starożytności zwanego Złotym Miastem, które było punktem wyjścia dla karawan kierujących się do kopalń złota. Zwiedzanie świątyni poświęconej dwóm triadom bóstw: Sobka - boga płodności o głowie krokodyla i Haroerisa. Nocny rejs do Asuanu. Wieczór orientalny. Kolacja i nocleg na statku.

6. DZIEń

Śniadanie. Czas wolny na statku lub wycieczka fakultatywna do ABU SIMBEL (za dodatkową opłatą na miejscu). Abu Simbel słynie z dwóch świątyń skalnych wzniesionych na rozkaz faraona Ramzesa II w XII w. p.n.e., z kolosalnymi pomnikami władcy, które ukazywały przybyszom z Nubii potęgę Egiptu. Powrót na statek. Obiad. Po południu wyjazd na wyspę Lorda Kitchenera z pięknym ogrodem botanicznym (za opłatą: 35 USD), następnie wizyta w typowej wiosce nubijskiej. Kolacja na statku i nocleg.

7. DZIEń

Śniadanie. Zwiedzanie ASUANU: Tama Asuańska - uważana za jeden z cudów techniki XX w., Niedokończony Obelisk - znajdujący się w kamieniołomie granitu kolos po ukończeniu osiągnąłby wagę 1200 ton i wysokość 41 metrów. Zwiedzanie wpisanej na Listę UNESCO świątyni bogini Izydy na wyspie File, przeniesionej na nowe miejsce po wybudowaniu tamy. Do świątyni prowadzi wejście między 18-metrowymi pylonami, zdobionymi pięknymi reliefami. Powrót na statek. Wyokrętowanie. Przejazd do MARSA ALAM. Zakwaterowanie w hotelu, kolacja, nocleg.

8. DZIEń

Śniadanie. Wykwaterowanie. Czas wolny. Transfer na lotnisko i przelot do Polski.

ŚWIADCZENIA:

7 noclegów: 4 na statku*****; 2-os. klimatyzowane kabiny zewnętrzne (możliwość 1 dostawki) z łazienkami, 3 w hotelach**** w Marsa Alam, 2-os. klimatyzowane pokoje (możliwość 1 dostawki) z łazienkami; wyżywienie: 7 śniadań, 7 kolacji, 4 obiadów; na statku śniadania, obiady i kolacje, napoje do obiadu i kolacji dodatkowo płatne; w hotelu śniadania i obiadokolacje; przelot; przejazd klimatyzowanym autokarem lub busem; opieka pilota; ubezpieczenie KL i NW

UWAGI:

Wizy: wiza płatna na lotnisku w Marsa Alam: 15 USD/os. Udając się w rejon Nilu należy zabrać ze sobą paszport. Obowiązkowe opłaty na miejscu: bilety wstępu i lokalni przewodnicy: ok. 120 USD/os., napiwki: ok. 5 USD/dzień/os. Opłaty fakultatywne: wycieczka do Abu Simbel: ok. 90 USD, wymagane min. 15 osób; lot balonem: ok. 120 USD, wioska Nubijska: ok. 35 USD. Zniżka za 1. dziecko do 12 lat: 400 PLN.  

Hotel Iberotel Coraya Beach Resort


Opis:

POŁOŻENIE: w Medinat Coraya, dzielnicy Marsa Alam, ok. 67 km od El Quseir; ok. 7 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA: bezpośrednio przy hotelu, w zatoce Coraya Bay, hotelowa, długa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, pomost; rafa koralowa blisko brzegu, zalecane obuwie ochronne; parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne.

HOTEL: pięciogwiazdkowy, komfortowy, zbudowany w 2001 r., odnowiony w 2009 r.; 364 pokoje, 19 budynków - bungalowy i dwupiętrowy budynek główny z przestronnym i eleganckim lobby i całodobową recepcją; dwie restauracje, dostępne foteliki i menu dla dzieci: Al Maha - z tarasem i pięknym widokiem na zatokę, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show cooking, do kolacji wymagany odpowiedni strój (panowie długie spodnie), Fayruz - a la carte, kuchnia śródziemnomorska; cztery bary: Margherita przy basenie, Palmito na plaży, Zuzu's w lobby, Dar-El-Hawa Shisha Bar & Cofee Shop - napoje orientalne, fajka wodna; sklepik wielobranżowy (kosmetyki, pamiątki, biżuteria, ubrania); bankomat; sala konferencyjna dla 80 osób; taras z widokiem na ogród i basen; za opłatą: kawiarenka internetowa (ok. 10 USD/30 min), bezprzewodowy internet (ok. 10 USD/godz.), room service, fryzjer, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

POKÓJ: superior: 2-os., ok. 30 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf, lodówka/minibar (płatny); łóżeczko dla dziecka do dwóch lat gratis na zamówienie przed przyjazdem; balkon, taras lub ogródek (stolik i krzesełka); pokój superior z widokiem na morze na zamówienie, za dopłatą; rodzinny: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 34 m², zadbany; wyposażenie jak w pokoju superior; junior suite: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 43 m², elegancki, pokój dzienny i oddzielna sypialnia z łóżkiem z baldachimem; wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo płaszcz kąpielowy i pantofle; widok na morze.

SPORT I ROZRYWKA: dwa baseny: słodka woda, podgrzewane sezonowo, gł. 0,5-1,8 m, powierzchnia ok. 1200 m² i ok. 250 m², basen dla dzieci, słodka woda, ok. 500 m², gł. do 0,5 m, podgrzewany sezonowo; przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; dwa korty tenisowe (oświetlenie: ok. 7 EUR/godz., rakieta: ok. 6 EUR), tenis stołowy, minipiłka nożna, siatkówka plażowa, rzutki, szachy ogrodowe; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje sportowo-rozrywkowe dla dorosłych i dzieci, amfiteatr; za opłatą: squash (ok. 10 EUR/godz.; 5 EUR/rakieta), bilard (ok. 5 EUR/godz.), centrum wellness - sauna, jacuzzi, hammam, siłownia, masaże; centrum nurkowe (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE (za dopłatą): śniadanie (6.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej Al Maha; popołudniowe przekąski w wybranych barach i restauracjach; lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w szklankach (10.30-23.30).

KONTAKT: 0020653750000; www.jaz.travel


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym Zdaniem

Położenie

.

Wyposażenie

.

Pokoje

.

Wyżywienie

.

Sport i Rozrywka

.

Dla Dzieci

.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

w Madinat Coraya, dzielnicy Marsa Alam, ok. 67 km od El Quseir; ok. 6 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, w zatoce Coraya Bay, hotelowa, długa, piaszczysta, łagodne zejście do morza; rafa koralowa blisko brzegu, zalecane obuwie kąpielowe. bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

Wyposażenie

komfortowy hotel zbudowany w 2001 r., odnowiony w 2009 r. oferuje 364 pokoje. w budynku głównym i kilkunastu 2-piętrowych budynkach bocznych. Do dyspozycji Gości: przestronne i eleganckie lobby, recepcja, dwie restauracje: Al Maha - z tarasem i pięknym widokiem na zatokę, (dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa) oraz restauracja a la carte Fayruz (kuchnia śródziemnomorska); pięć barów: Margherita przy basenie, Palmito na plaży, Zuzu's w lobby, Day & Night, Dar-El-Hawa - kawiarnia z fajką wodną; sklepy, (kosmetyki, pamiątki, biżuteria, ubrania); bankomat; sala konferencyjna dla 80 osób; taras z widokiem na ogród i basen. Na zewnątrz znajdują się trzy baseny ze słodką wodą, jeden podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki. Hotel przyjmuje Gości powyżej 16 roku życia. www.jaz.travel

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

komfortowe, gustownie urządzone pokoje. Pokoje superior (1-2A): ok. 30 m2, indywidualna klimatyzacja, Tv-satelitarna, telefon, zestaw do kawy i herbaty, mini bar (za opłatą), balkon lub taras. Wanna lub prysznicem, WC, suszarka. Pokoje superior z widokiem na morze (1-2B). Pokoje dwuosobowe de luxe (2-3D): przestronniejsze, ok. 34 m2, wyposażone jak superior. Pokoje dwuosobowe de luxe z widokiem na morze (2-3E).

Rozrywka

animacje sportowe, przedstawienia.

Dostęp do internetu

Wi-Fi w lobby gratis, za opłatą: kawiarenka internetowa.

Sport

tenis stołowy, mini piłka nożna, siatkówka plażowa, rzutki, szachy ogrodowe; za opłatą: squash, bilard, centrum nurkowe (agencja lokalna). Część sportowa Aqua Coraya przy hotelu Iberotel Lamaya Resort: 11 zjeżdżalni (bezpłatna dla Gości hotelu; napoje na terenie Aqua Coraya płatne).

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej. Po południu przekąski w wybranych barach i restauracjach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (9:00-24:00); raz na pobyt: siłownia, jacuzzi, sauna, kosz owoców oraz butelka wina na przywitanie; raz na pobyt kolacja w restauracji a la carte Fayruz (za wcześniejszą rezerwacją).

Święta/Sylwester

menu świąteczne 24.12.16, sylwestrowe 31.12.16 w cenie.

Wcześniej = taniej

do 31.07.16 25% zniżki, od 01.08.16-31.10.16 20% zniżki.

Polecamy

  • elegancki hotel w nubijskim stylu
  • doskonała jakość usług
  • łatwy dostęp do rafy koralowej
  • ładna, piaszczysta plaża


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

w Madinat Coraya, dzielnicy Marsa Alam, ok. 67 km od El Quseir; ok. 6 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, w zatoce Coraya Bay, hotelowa, długa, piaszczysta, łagodne zejście do morza; rafa koralowa blisko brzegu, zalecane obuwie kąpielowe. bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

Wyposażenie

komfortowy hotel zbudowany w 2001 r., odnowiony w 2009 r. oferuje 364 pokoje. w budynku głównym i kilkunastu 2 - piętrowych budynkach bocznych. Do dyspozycji Gości: przestronne i eleganckie lobby, recepcja, dwie restauracje: Al Maha - z tarasem i pięknym widokiem na zatokę, (dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa) oraz restauracja a la carte Fayruz (kuchnia śródziemnomorska); pięć barów: Margherita przy basenie, Palmito na plaży, Zuzu`s w lobby, Day & Night, Dar-El-Hawa - kawiarnia z fajką wodną; sklepy, (kosmetyki, pamiątki, biżuteria, ubrania); bankomat; sala konferencyjna dla 80 osób; taras z widokiem na ogród i basen. Na zewnątrz znajdują się trzy baseny ze słodką wodą, jeden podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki. Hotel przyjmuje Gości powyżej 16 roku życia. www.jaz.travel

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

komfortowe, gustownie urządzone pokoje. Pokoje superior (1-2A): ok. 30 m2, indywidualna klimatyzacja, TV-satelitarna, telefon, zestaw do kawy i herbaty, mini bar (za opłatą), balkon lub taras. Wanna lub prysznicem, WC, suszarka. Pokoje superior z widokiem na morze (1-2B). Pokoje dwuosobowe de luxe (2-3D): przestronniejsze, ok. 34 m2, wyposażone jak  superior. Pokoje dwuosobowe de luxe z widokiem na morze (2-3E). Junior suite (2-3J): ok. 43 m2.

Rozrywka

animacje sportowe, przedstawienia.

Dostęp do internetu

Wi-Fi w lobby gratis, za opłatą: kawiarenka internetowa.

Sport

tenis stołowy, mini piłka nożna, siatkówka plażowa, rzutki, szachy ogrodowe; za opłatą: squash, bilard, centrum nurkowe (agencja lokalna). Część sportowa Aqua Coraya przy hotelu Iberotel Lamaya Resort: 11 zjeżdżalni (bezpłatna dla Gości hotelu; napoje na terenie Aqua Coraya płatne).

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej. Po południu przekąski w wybranych barach i restauracjach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (9:00-24:00); raz na pobyt: siłownia, jacuzzi, sauna, kosz owoców oraz butelka wina na przywitanie; raz na pobyt kolacja w restauracji a la carte Fayruz (za wcześniejszą rezerwacją).

Polecamy

  • elegancki hotel w nubijskim stylu
  • doskonała jakość usług
  • łatwy dostęp do rafy koralowej
  • piękna, piaszczysta plaża

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Marsa Alam Elegancki, pięciogwiazdkowy hotel należący do znanej i cenionej wśród turystów sieci JAZ, oferuje miłośnikom nadmorskich wakacji złote piaski egipskich plaż, błękit nieba i morza a bajecznie kolorowa podwodna fauna i flora skusi każdego amatora nurkowania.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2001 r. Odnowiony w 2010 r. Na terenie hotelu znajdują się 4 restauracje, bary, room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, mini market, 3 baseny odkryte (1 podgrzewany w zimie), aquapark z 13 zjeżdżalniami (czynny w godz. 10:00-12:00, 13:00-17:00, 8 zjeżdżalni dla dorosłych i 5 dla dzieci).

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 800 m długości. Parasole, leżaki, ręczniki - bezpłatne, pawilony - płatne.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację indywidualną,sejf (bezpłatny), mini bar (bezpłatny dla Gości Pharaoh Club), zestaw do parzenia kawy i herbaty, TV, telefon, łazienkę (suszarka, wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w bungalowach: pokoje superior , pokoje deluxe

Wyżywienie

restauracja główna "Al-Maha", 3 restauracje a'la carte, 4 bary, shisha corner

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie (06:00-10:30), obiadokolacja (18:00-21:30), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania Pharaon Club (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (06:00-10:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30), podwieczorek (12:00-17:00), zaproszenie na darmowy koktajl na recepcji (raz na pobyt), wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Restauracje a la carte Wymagana rezerwacja.włoska "Nino's", orientalna "Sofra" - w trakcie pobytu jedna wizyta w wybranej restauracji gratis (zlokalizowane w hotelu Jaz Dar El Madina) międzynarodowa "Fayruz" - w trakcie pobytu jedna wizyta gratis

w cenie

siłownia, kort tenisowy, animacje, boccia , aerobik, aqua aerobik, joga na plaży, tenis stołowy, rzutki, koszykówka, siatkówka plażowa

płatne

salon piękności, masaż, kort tenisowy, oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, squash , sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, centrum nurkowe, bilard, shuttle bus do Port Ghalib

dodatkowe informacje

HOTEL TYLKO DLA DOROSŁYCH Hotel należy do kompleksu hotelowego położonego w Madinat Coraya, w którego skład wchodzą hotele: Steigenberger Coraya Beach Resort (tylko dla dorosłych), Jaz Lamaya Resort, Jaz Samaya Resort, Jaz Dar El Madina oraz Jaz Solaya. Goście mogą korzystać z udogodnień i infrastruktury całego kompleksu wedle zasad:aquapark jest wspólny dla całego kompleksu , każdy z hoteli ma własną prywatną wydzieloną plażę

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:38

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży Aquapark Siłownia Tenis Tylko dla dorosłych All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Położony nad brzegiem zatoki Coraya, w odległości 4 km od lotniska Marsa Alam i 210 km od Hurghady.

PLAŻA

prywatna, hotelowa 800 metrowa. Leżaki, ręczniki kąpielowe i parasole bezpłatnie. Rafa koralowa - zalecamy zabranie obuwia kąpielowego.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 5* Hotel dla Gości powyżej 16 roku życia, wcześniej należał do sieci Iberotel. Wybudowany w stylu nubijskim w 2001 r., odnowiony w 2009 r. składa się z dziewiętnastu 3-piętrowych budynków otoczonych ogrodem. Podczas pobytu w hotelu darmowe wejście do Aqua Coraya Water Park.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, windy, punkt wymiany walut, restauracja główna Al Maha, restauracja a'la carte Al Fayruz -kuchnia śródziemnomorksa, kawiarnia orientalna Dar El Hawa, lobby bar Zuzu's, bar Margherita przy basenie, bar Palmito na plaży, telefony, fax, informacja turystyczna, bankomat,  serwis  usługi pralnicze, pomoc medyczna, amfiteatr, sklepy, przechowalnia bagażu, wypożyczalnia samochodów, ogród, taras słoneczny, parking. Hotel akceptuje karty kredytowe: Visa, Mastercard, American Express, Diner's Club.

INTERNET

Wi-Fi Internet bezpłatnie. Szybkie łącze internetowe za opłatą. Wi-Fi w lobby i pokojach: 150 MB gratis na max. 2 urządzenia na pobyt

KONFERENCJE/INCENTIVE

sala konferencyjna

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 3 baseny, leżaki i parasole przy basenie, wejście do Aqua Coraya Water Park, wielofunkcyjne boisko sportowe (koszykówka, siatkówka, piłka nożna), piłka wodna, tenis stołowy, programy hotelowe. Odpłatnie: bilard, centrum Spa & Wellness (sauna, masaże, jacuzzi, łaźnia turecka, zabiegi), sporty wodne na plaży, centrum nurkowe.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 364 pokoi położonych w bungalowach. Pokoje typu superior dwuosobowe bez możliwości dostawki o powierzchni 30m, z indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizorem LCD, mini barem i sejfem, telefonem oraz zestawem do herbaty i kawy. Łazienki wyposażone w prysznice, suszarki do włosów, lusterka do makijażu. Balkon lub taras z widokiem na basen. W zależności od pokoju, wyposażone w łóżka podwójne lub dwa pojedyncze. Pokoje typu deluxe dwuosobowe z możliwością dostawki o powierzchni 34m, z wyposażaniem jak pokoje typu superior.

WYŻYWIENIE

HB: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą.

INFORMACJE DODATKOWE

Holiday Check Award 2016, średnia ocen 5,7/97% rekomendacji

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

MARSA ALAM/EGIPT

Do dyspozycji gości

• recepcja • ogród • taras słoneczny • 3 baseny (zewnętrzne, ze słodką wodą, w tym jeden podgrzewany) • basen (kryty, ze słodką wodą) • leżaki, parasole • aquapark • restauracja główna Al Maha (kuchnia azjatycka, chińska, francuska, międzynarodowa, włoska, lokalna, śródziemnomorska, orientalna, ryby/owoce morza, dania z grilla, sushi, płatne, wliczone w all inclusive) • restauracja a la carte Fayruz (kuchnia śródziemnomorska, płatne, wliczone w all inclusive) • restauracja Nino and Sofra (kuchnia włoska i orientalna, płatne, wliczone w all inclusive) • 5 barów (płatne, wliczone w all inclusive)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w miejscach ogólnodostępnych, o ograniczonej prędkości - w cenie, o wysokiej prędkości - płatne) • leżaki (przy basenie i na plaży) • ręczniki (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• sklep z pamiątkami • minimarket • jubiler • fryzjer • opieka medyczna • pralnia (płatna) • parking • 2 sale konferencyjne 

Karty

Visa, MasterCard, Maestro, American Express 

Liczba pokojów

364

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• hotel tylko dla dorosłych (16+) • hotel nie akceptuje zwierząt domowych 

Sport i wellness

W cenie • aerobik • aqua aerobik • plażowa piłka nożna • siatkówka plażowa • badminton • tenis stołowy • 2 korty tenisowe (oświetlenie i wypożyczenie sprzętu, płatne) 

Płatne • rzutki • boccia • bilard • centrum wellness • sauna • masaże • zabiegi kosmetyczne • siłownia (w all inclusive, w cenie) • stretching • squash • w ofercie firm zewnętrznych: • nurkowanie powierzchniowe • szkoła nurkowania PADI

Rozrywka

• amfiteatr • animacje (kilka razy w tygodniu) • animacje sportowe • pokazy • muzyka na żywo • lekcje gotowania • lekcje tańca • wieczory tematyczne • rzutki • boccia • bilard • przedstawienia 

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze deluxe DZM2

• 2-3 os. • ok. 34 m2 • widok na morze • 16+ • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf • telefon • minibar (napoje bezalkoholowe i woda - w all inclusive, w cenie, przekąski, alkohol, płatne uzupełniany codziennie) • TV sat. • sofa • prysznic • suszarka do włosów • szlafrok • kapcie • WC • Wi-Fi (płatne)

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój 2-osobowy superior DZX1

• 1-2 os. • ok. 30 m2 • widok na ogród • 16+ • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf • telefon • minibar (napoje bezalkoholowe i woda - w all inclusive, w cenie, alkohole i przekąski, płatne, uzupełniany codziennie) • TV sat. • prysznic • suszarka do włosów • WC • Wi-Fi (płatne)

Pokój 2-osobowy superior dla seniorów DZX3

• 2 os. • 55+ • balkon lub taras • klimatyzacja • prysznic • WC • sejf (w cenie) • minibar (napoje bezalkoholowe, przekąski, woda, płatne, wliczone w all inclusive)

Pokój 2-osobowy deluxe DZX2

• 2-3 os. • ok. 34 m2 • widok na ogród • 16+ • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf • telefon • minibar (napoje bezalkoholowe i woda - w all inclusive, w cenie, przekąski, alkohole, płatne, uzupełniany codziennie) • LCD TV sat. • sofa • prysznic • suszarka do włosów • szlafrok • kapcie • WC • Wi-Fi (płatne)

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze superior DZM1

• 1-2 os. • ok. 30 m2 • widok na morze • balkon lub taras • klimatyzacja • sejf • telefon • minibar (napoje bezalkoholowe i woda - w all inclusive, w cenie, uzupełniany codziennie) • LCD TV sat. • prysznic • suszarka do włosów • WC • Wi-Fi (płatne)

Suita z widokiem na morze SUM1

• 2 os. • ok. 42 m2 • widok na morze/basen • balkon lub taras • oddzielny pokój dzienny • klimatyzacja • sejf • telefon • minibar (napoje bezalkoholowe i woda - w all inclusive, w cenie, przekąski, alkohole, płatne, uzupełniany codziennie) • TV sat. • wanna lub prysznic • suszarka do włosów • szlafrok • kapcie • WC • Wi-Fi (płatne)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (6.00-10.30), obiad (12.30-14.30) i kolacja (18.30-21.30, w formie bufetu) • przekąski (12.00-17.00) • ciasta (24 h) • lody • kawa i herbata (po południu) • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00)

Dwa posiłki • śniadanie (6.00-10.30) i kolacja (18.30-21.30, w formie bufetu) 

Dodatkowe informacje • wymagane noszenie bransoletek all inclusive • kolacja przy świecach (po wcześniejszej rezerwacji, płatna) • dostępne dania dietetyczne, bezglutenowe i wegetariańskie (po wcześniejszej rezerwacji) • show cooking • wymagany odpowiedni strój do posiłków 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel znanej i lubianej przez klientów sieci Jaz. Luksusowy, wybudowany w tradycyjnym, nubijskim stylu, szczycący się soczyście zielonym ogrodem zapewnia najwyższą jakość wypoczynku.


Mapa Hotelu Iberotel Coraya Beach

Opinie o Hotelu Iberotel Coraya Beach

Polecam osobom które na urlopie lubią rozpieszczać swoich bliskich i siebie. My z żona tam pojechaliśmy i nie żałujemy. Miejsce przepiękne, luksusowe, spokojne (całkowity brak dzieci), goście głównie z Niemiec, trochę Francuzów i Włochów. Pokoje może trochę niedokładnie sprzątane na początku, potem jednak gdy to zgłosiliśmy to wszystko błyszczało. Jedzenie przepyszne. Były jakieś animacje, ale się nimi nie interesowaliśmy, chcieliśmy spokoju. Polecam serdecznie raz jeszcze!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Iberotel Coraya Beach - możliwości zakwaterowania:

Deluxe Garden View DBL
Deluxe Pool View DBL
Deluxe Sea View DBL
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
1 os. superior
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
DELUXE ROOM GARDEN VIEW
2 os. deluxe
superior garden view dbl
Superior Pool View DBL
Superior Sea View DBL
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
2 os. superior
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
3 os. deluxe
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA OGRÓD
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
DELUXE ROOM SEA VIEW
DELUXE Z WIDOKIEM NA BASEN
dr deluxe room
dr deluxe room
drpv deluxe room pv
drpv deluxe room pv
drsv deluxe room sv
drsv deluxe room sv
DZ/BkoT/Sparpreis
DZ/BkoT/Meerblick/Deluxe
DZ/BkoT/Poolblick
DZ/BkoT/Meerblick
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
EZ/BkoT
EZ/BkoT/Meerblick
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA OGRÓD
DELUXE ROOM GARDEN VIEW
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA BASEN
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA MORZE
DELUXE Z WIDOKIEM NA BASEN
supr superior room
supr superior room
suprpv superior room pv
suprpv superior room pv
suprsv superior room sea view
suprsv superior room sea view
DELUXE ROOM SEA VIEW
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA MORZE
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA BASEN

Iberotel Coraya Beach - Możliwości wyżywienia:


Iberotel Coraya Beach - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Iberotel Coraya Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00