cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort, Morze Czerwone
1 / 41
Udogodnienia hotelu Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort:
4.8 / 5
Średnia z 11 opinii
Szczegóły oceny hotelu Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.6
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.6
  • Atrakcje
    i sport
    4.6
  • Jakość
    do ceny
    4.6
Ocena hotelu:
4.8 / 5
Średnia z 11 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 grudnia 2018

Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort w ofercie Biura podróży:

Coral Travel
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Marsa Alam Pięciogwiazdkowy hotel skierowany głównie dla osób chcących spędzić aktywne wakacje. Ciekawa oferta sportowa, możliwość zanurkowania wśród lazurowych wód i rafy koralowej a także infrastruktura dla dzieci to największe atuty hotelu. Fachowy personel zawsze będzie do naszych usług.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2007 r. Odnowiony 2013 r. Na terenie znajdują się 3 restauracje, bary, baseny odkryte, sala konferencyjna, pralnia (płatna).

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa. Parasole, leżaki i ręczniki - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację, TV, telefon, minibar (płatny), sejf (płatny), łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w budynku głównym: pokoje standardowe

Wyżywienie

3 restauracje, bary All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja, przekąski, podwieczorek w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.Beach restaurant, Pascal

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje, mini klub (4-12 lat), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, łóżeczka dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, siatkówka, siatkówka plażowa, tenis stołowy, animacje

płatne

salon piękności, centrum SPA, masaż, sauna, jacuzzi, bilard

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:38

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Znakomity standard i profesjonalny serwis gwarantuje renomowana sieć hotelowa The Three Corners. Z hotelowych tarasów podziwiać można przepiękne widoki na Morze Czerwone. Świetnie zorganizowany, oferuje wiele udogodnień dla pasjonatów aktywnego wypoczynku, którzy docenią liczne urządzenia sportowe i rekreacyjne. Miłośnicy ciszy i spokoju znajdą tu dziewicze pejzaże i kameralne zakątki. Świetny program rozrywkowy, dużo atrakcji dla najmłodszych.

POŁOŻENIE:

ok. 2 km od PORT GHALIB; ok. 6 km od portu lotniczego w Marsa Alam; bus hotelowy do Port Ghalib (płatny).

PLAŻA:

bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta, długość ok. 600 m, rafa koralowa, długi pomost, zalecane obuwie ochronne, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki plażowe; przy plaży bar, restauracja, centrum nurkowe.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, otwarty w 2007 r.; 471 pokoi, budynek główny i kilkanaście budynków 1-piętrowych, duże lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Panorama z widokiem na morze - dania w formie bufetu, wieczory tematyczne, pokazy gotowania, foteliki i menu dla dzieci, restauracje á la carte (nie objęte all inclusive): Chez Pascal - kuchnia belgijska, Dolce Vita - kuchnia włoska, Marhaba - kuchnia orientalna; 5 barów: w lobby, 2 bary przy basenie, bar z restauracją na plaży, Peanuts bar; kantor, bankomat, biblioteka, kilka butików: pamiątki, biżuteria, kosmetyki, odzież, zioła orientalne; taras słoneczny przy recepcji, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, fryzjer, lekarz na wezwanie, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 28 m², gustownie i komfortowo urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, sejf, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); 

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 32 m², 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, woda słodka, ok. 450 m², gł. ok. 0,4-1,5 m, kaskada, jacuzzi, brodzik dla dzieci, ok. 80 m², gł. 0,2-0,6 m, basen i brodzik podgrzewane w sezonie zimowym, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; piłka wodna, siatkówka plażowa, aerobik, boule, rzutki, tenis stołowy, siłownia; bogaty program animacji dla dzieci i dorosłych, Trixie Kids Club dla dzieci (4-12 lat), plac i pokój zabaw dla dzieci, amfiteatr; za opłatą: bilard, centrum nurkowe, centrum wellness: sauna, jacuzzi, masaże, kąpiel parowa.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie w barze przy basenie (10.00-11.00), przekąski w barze na plaży (15.00-17.00), podwieczorek (16.00-17.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/100095561-62063, 0020/125900030-40, www.threecorners.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

W sąsiedztwie Port Ghalib, 6 km od międzynarodowego lotniska w Marsa Alam.

Plaża

Prywatna, piaszczysta plaża o długości 800 m. bezpośrednio przy hotelu.

Zakwaterowanie

461 pokoi znajdujących się w kilkunastu budynkach i bungalowach; Typy pokoi: standard (28 m2 - nazwa przyjęta przez hotel - superior), pokoje standard łączone, family (32 m2 dwa pomieszczenia oddzielony drzwiami przesuwnymi), honeymoon (34 m2) w bungalowach, z całkowitym lub bocznym widokiem na morze; Wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, łazienka z prysznicem i suszarką do włosów, telewizor, telefon, sejf, mini bar (zawartość płatna).

Restauracje i bary

3 restauracje (główna, przy plaży i belgijska); 5 barów (w tym bar przy basenie i przy plaży);

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski w wybranych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji w godzinach 10.00 - 24.00.

Sport i Rozrywka

2 baseny (w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym), jacuzzi; Bezpłatnie: rzutki, piłka wodna, piłka plażowa, aerobik, program animacyjny; Odpłatnie: przejażdżki konne i na wielbłądzie, quady, wycieczki łodzią ze szklanym dnem, centrum nurkowe.

Dla dzieci

Brodzik, mini klub, plac zabaw, program animacyjny.

Pozostałe udogodnienia

Centrum SPA, kawiarenka internetowa, płatne Wi-Fi, pralnia, opieka medyczna, sklepy oraz apteka.

Naszym zdaniem

Niewątpliwym atutem hotelu jest smaczne jedzenie oraz miła obsługa; Hotel stanowi idealną propozycją dla rodzin z dziećmi oraz osób aktywnie spędzających urlop.

Strona internetowa

www.threecorners.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Elegancki hotel o niskiej i jasnej zabudowie prestiżowej belgijskiej sieci. Rozległy teren, spokojna okolica, piękne widoki, atrakcje dla rodzin z dziećmi, w pobliżu rafa koralowa.

Położenie

Przy prywatnej, piaszczystej i długiej plaży z pomostem (rafa koralowa), 5 km od  lotniska, 70 km na północ od Marsa Alam, w sąsiedztwie portu Ghalib (odpłatne kursy busem hotelowym).

Wyposażenie

Całodobowa recepcja, restauracja główna (bufety, kuchnia międzynarodowa, egipska, wieczory tematyczne), restauracja Lagoona Beach przy plaży, restauracja belgijska Chez Pascal, bary (w lobby, przy basenie, przy plaży), odpłatny kącik internetowy w lobby, sklepiki (pamiątki, odzież, biżuteria, zioła orientalne ), bankomat, punkt wymiany walut, pralnia.

Pokoje

W klasycznym stylu (ok. 28 m kw.); łazienka z prysznicem i suszarką do włosów, indywidualnie sterowana klimatyzacja, mała lodówka, sejf, TV sat, telefon, balkon/taras (widok na morze, ogród lub basen). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokoju rodzinnym (32 m kw., 2 pomieszczenia przedzielone drzwiami przesuwanymi) oraz w pokoju honeymoon (34 m kw. , w pierwszej linii brzegowej, taras z częściowym lub całkowitym widokiem na morze).

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady , kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadania kontynentalne w lobby,  przekąski, popołudniowa kawa/herbata, napoje i lokalne alkohole serwowane w wyznaczonych barach od godz. 10.00 do północy.

Sport i rozrywka

Owalny basen główny z wysepką, mostkiem i tarasem słonecznym,  drugi mniejszy basen, jacuzzi, szachy ogrodowe, siłownia, siatkówka plażowa, water polo, aerobik, boccia, tenis stołowy, bilard,  łaźnia, sauna, masaże, zabiegi pielęgnujące i kosmetyczne, centrum nurkowe, animacje, program rekreacyjny i sportowy w dzień, wieczorem występy i muzyka na żywo w hotelowym amfiteatrze.

Dzla dzieci

Brodziki, miniklub (4-8 lat),klub dla starszych dzieci (9-12 lat), plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Przestronny, otoczony zadbanym ogrodem kompleks hotelowy należący do znanej sieci Three Corners. Międzynarodowe lotnisko w Marsa Alam oddalone jest o ok. 6 km, Port Ghalib - ok. 2 km, a miejscowość Marsa Alam ok. 65 km.
Plaża:
Obiekt mieszczący się tuż przy prywatnej, piaszczystej plaży, długość ok 600mz dostępem do rafy - hotel posiada własny pomost. Leżaki, parasole oraz ręczniki na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Hotel, wybudowany w 2007 r., częściowo wyremontowany w 2014 r., składajacy się z 41 budynków. Recepcja 24 - godz., bankomat, pralnia, apteka, sklep z pamiątkami, mini-market, salon fryzjerski. Hotel posiada 6 restauracji - w tym główną Panorama (dania w formie bufetu), przy plaży - Lagoona, a'la carte Chez Pascal, a'la carte Dolce Vita oraz egipską Marhaba, a także kilka barów, w tym lobby bar, bar przy basenie oraz przy plaży. Goście mogą korzystać z 2 basenów zewnętrznych oraz brodzika dla dzieci, otoczonych rozległych tarasem słonecznym. Leżaki, parasole oraz ręczniki przy basenach - bezpłatnie.
Pokoje:
Hotel oferuje swoim gościom ponad 470 pokoi, mieszczących się w niskich budynkach. Pokoje standardowe 2 - osobowe (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka), wyposażone są w łazienkę (prysznic, WC, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, mini-bar (dodatkowo płatny), sejf oraz balkon lub taras. Łóżeczko dla niemowląt dostępne - bezpłatnie.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania (06:30-10:00), obiady (12:30-15:00) oraz kolacje (19:00-22:00) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. W ciągu dnia serwowane są także ciepłe i zimne przekąski dostępne w wyznaczonych barach (10:00-11:00 oraz 15:00-17:30), lody w barze przy basenie (15:30-17:00) oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-00:00) w wyznaczonych barach. All Inclusive nie obejmuje świeżo wyciskanych soków, napojów butelkowanych oraz importowanych alkoholi.
Program sportowy i animacyjny:
W ciągu dnia prowadzony program animaycjny dla dzieci i dorosłych (pokazy, gry, zabawy, etc.), a wieczorem orientalne show. Bezpłatnie dostępne są siatkówka, rzutki, tenis stołowy, piłka wodna, boccia, za dopłatą można skorzystać z aerobiku, bilarda oraz centrum sportów wodnych na plaży. Hotel posiada także centrum wellness (masaże, zabiegi kosmetyczne, sauna, łaźnia). Dla najmłodszych przygotowano mini klub Trixie, w którym organizowane są gry i zabawy, dni tematyczne, plac zabaw oraz brodzik.
Internet:
Na terenie lobby oraz w barze Peanut - bezpłatny dostęp do Wi-Fi. Za dodatkową opłatą przewodowy dostęp do internetu.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.threecorners.com
Naszym zdaniem:
Dobrej klasy 5* hotel z dostępem do malowniczej rafy koralowej, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, świadczący usługi na najwyższym poziomie! Ze względu na znakomity mini klub szczególnie polecany rodzinom z dziećmi - najmłodsi będą aktywnie spędzać czas, podczas gdy rodzice będą mogli relaksować się na pięknej przyhotelowej plaży!
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 5.6/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/marsa-alam-wypoczynek/three-corners-fayrouz-plaza

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Marsa Alam

Strefa

Prestige, Active

Dzieci

- 1 dziecko 2-14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2-14 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

centrum Port Ghalib - ok. 2 km lotnisko Marsa Alam - ok. 5 km El Qusieir - ok. 67 km miasto Marsa Alam - ok. 70 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysta, długości ok. 600 m, z łagodnym wejściem do morza - idealnym dla dzieci i pomostem o długości ok. 250 m ułatwiającym zejście na głęboką wodę i podziwianie pięknej rafy, leżaki, ręczniki i parasole bezpłatne, przy plaży bar All Inclusive

Hotel

pięciogwiazdkowy, należący do prestiżowej belgijskiej sieci hotelowej Three Corners gwarantującej doskonały serwis i profesjonalną obsługę, wybudowany w 2007 roku, położony na rozległym terenie, posiada 315 pokoi w kilkunastu budynkach otoczonych pięknym, egzotycznym ogrodem, doskonały wybór dla wymagających Klientów

Udogodnienia

całodobowa recepcja, eleganckie lobby z miejscami do wypoczynku, fryzjer, biblioteka, bankomat, punkt wymiany walut, apteka, pralnia, sklepy z pamiątkami, sklep z biżuterią, mini market, przechowalnia bagażu, parking

Internet

WiFi w lobby bezpłatnie, kącik internetowy (ok. 10 USD/godz.)

Pokoje

standardowy - 2-os., możliwość 1 dostawki, pow. ok. 25 m2, praktycznie urządzony, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, TV SAT, sejf (bezpłatny), telefon, lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), balkon lub taras, dostępne również pokoje łączone drzwiami wewnętrznymi rodzinny - 2+2, składający się z dwóch pomieszczeń przedzielonych przesuwnymi drzwiami, 1 podwójne łóżko i rozkładana 2-osobowa sofa, pow. ok. 32 m2, wyposażenie identyczne jak w pokoju typu standard

Restauracje i bary

restauracja główna Panorama z tarasem restauracja belgijska Chez Pascal płatna restauracja a'la carte Lagoona Beach - owoce morza płatna lobby bar / main bar bar przy basenie / pool bar bar na plaży / beach bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

duży basen o nieregularnym kształcie sezonowo podgrzewany z leżakami, parasolami i ręcznikami plażowymi, międzynarodowa grupa animacyjna, animacje dzienne i wieczorne m.in. tańce, bingo, quizy, pokazy fakira, karaoke, koncerty na żywo, tematyczne wieczory organizowane w amfiteatrze na wolnym powietrzu i na plaży, ponadto siatkówka plażowa, tenis stołowy, aerobic, piłka wodna, piłka nożna, boccia, rzutki, szachy ogrodowe, siłownia

Płatne

sauna, jacuzzi, masaże, bilard, centrum nurkowe i sportów wodnych, przejażdżki na wielbłądach i koniach

Dla dzieci

brodzik (sezonowo podgrzewany), mini klub (4 - 12 lat), plac zabaw, grupa animacyjna organizująca zabawy dla maluchów, wysokie krzesła w restauracji, możliwość bezpłatnego zamówienia łóżeczka dla dzieci do 2 lat

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Panorama, kawa, herbata, mleko, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 10.00-11.00 późne śniadanie, rogaliki, ciasta serwowane w lobby bar 12.30-15.00 obiad w formie bufetu dań kuchni międzynarodowej w restauracji głównej Panorama, szeroki wybór przystawek, sałatek, dań mięsnych, makarony, dania kuchni egipskiej, owoce oraz desery 19.00-22.00 kolacja serwowana w formie bogatego bufetu dań kuchni międzynarodowej a także wieczory tematyczne (kuchnia egipska, włoska, europejska) w restauracji głównej, bogaty wybór przystawek, dań ciepłych i zimnych, rozmaite desery oraz ciasta i owoce 13.00-15.00 lekki lunch w formie bufetu - różne rodzaje sałatek, przekąsek, kanapek w Lagoona Beach Restaurant 16.00-17.00 przekąski w Lagoona Beach Restaurant 16.00-17.30 lody dla dzieci w Lagoona Beach Bar 16.00-17.00 kawa i herbata z ciastami serwowana w Lagoona Beach Restaurant 22.00-24.00 lekkie późne przekąski w lobby bar 10.00-24.00 kawa, herbata, gorąca czekolada, lokalne piwo, wino, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), piwo, wino białe, czerwone, rum, gin, brandy, whisky, koktajle i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w Beach Bar, Pool Bar i Lobby Bar w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do posiłków serwowane są napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone - kredyt o wartości 30 funtów egipskich do wykorzystania w restauracji a'la carte - Chez Pascal (kuchnia europejska, steki, potrawy z grilla) - leżaki, materace i parasole na plaży oraz przy basenie - mini klub dla dzieci 4-12 lat

Oficjalna kategoria

5 gwiazdek

Strona www hotelu

www.threecorners.com

Nasza ocena

pokój ***** położenie ***** wyżywienie ***** sport \ rozrywka *****

Atuty

- blisko ekskluzywnego Port Ghalib - piękna plaża z rafą koralową - znakomite wyżywienie - animacje dla dzieci i dorosłych - dobrze oceniany przez Klientów - prestiżowa belgijska sieć hotelowa Three Corners - dla bardzo wymagających Klientów

City Tour El Quseir

Popołudniowe zwiedzanie miasta El Quseir. W programie port jachtowy, kościół koptyjski, najstarszy meczet, cytadela i czas wolny na zakupy. Cena ok. 25 USD/os.

Sea Scope / łódź ze szklanym dnem

90-minutowa wyprawa łodzią ze szklanym dnem dająca możliwość obserwowania raf koralowych i podziwiania kolorowego, podwodnego świata Morza Czerwonego. Cena ok. 55 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. W programie również wizyta w muzeum papirusu i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 125 USD/os.

Asuan

Miasto z afrykańską atmosferą usytuowane przy najbardziej malowniczym odcinku Nilu. W programie wizyta przy Wielkiej Tamie i nad Jeziorem Nasera, zwiedzanie majestatycznej świątyni bogini Izydy na wyspie File oraz rejs łodzią motorową po Nilu wokół największej asuańskiej wyspy Elefantyny. Cena ok. 125 USD/os.

Super Safari

Wycieczka jeepami na pustynię do wioski beduińskiej. Podczas picia herbaty miętowej i palenia fajki wodnej można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni z dala od miast. Przejazd quadami w głąb pustyni i 30-minutowa przejażdżka na wielbłądach. Po zachodzie słońca poczęstunek i pokaz tradycyjnych tańców beduińskich oraz wirującego derwisza. Cena ok. 60 USD/os.

Abu Dabab

Wycieczka do najpopularniejszej zatoki w rejonie Marsa Alam, gdzie można spotkać żółwie morskie oraz dugonga, który bardzo często pasie się na tamtejszej podwodnej trawie. Pobyt na plaży. Podczas snurkowania pod okiem doświadczonego przewodnika można będzie podziwiać piękne rafy koralowe,wielobarwne ryby i żółwie morskie. Cena ok. 35 USD/os.

Wycieczka łodzią z Port Ghalib do dwóch miejsc słynących z cudownych far koralowych

Marsa Mumbarak i Marsa Shona. Trzy snurkowanie po około 45 minut. W cenie: lunch z napojami i sprzęt do snorkelingu. Należy zabrać ze sobą ksero paszportu. Cena ok. 70 USD/os.

Dolphin House

Wycieczka łodzią na snorkeling w rejon gdzie można spotkać delfiny. W cenie lunch na łodzi. Należy zabrać ze sobą ksero paszportu. Cena ok. 80 USD/os.

Quad Marine

Przejazd quadami do wioski Beduinów. Po drodze zwiedzanie Doliny Akacjowej. Po zwiedzaniu wioski przejazd quadami na plaże, lunch i czas wolny na snurkowanie. Cena ok. 60 USD/os.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Znajduje się zaledwie 5 km od lotniska w Marsa Alam, 70 km na północ od Marsa Alam i 67 km na południe od Quseir. Do Portu Ghalib kursuje bus hotelowy za dodatkową opłatą.

Plaża

Prywatna, piaszczysta przy hotelu z pomostem i dostępem do rafy koralowej. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie.

Hotel

Komfortowy hotel należący do znanej sieci Three Corners, otoczony pięknym i zadbanym ogrodem.

Do dyzpozycji gości

KATEGORIA LOKALNA *****

Recepcja, kantor, bankomat, restauracja główna, restauracja a’la carte Chez Pascal oferująca dania kuchni belgijskiej, z wyborem doskonałych steków i owoców morza, 4 bary: przy basenie, na plaży i w looby. Usługi pralnicze, salon piękności, apteka, sklep z upominkami, biżuterią. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i MasterCard. Na terenie hotelu prowadzone są programy animacyjne.

Internet

Punkt internetowy – odpłatnie.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie-basen i jacuzzi (podgrzewane w sezonie zimowym), leżaki, parasole i ręczniki plażowe, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, piłka wodna, boccia.
Odpłatnie-bilard, przejażdżki na wielbłądach i koniach, wycieczki quadami, centrum Spa, centrum nurkowe.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini club, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka dla dzieci dostępne na życzenie.

Zakwaterowanie

Hotel oferuje 290 pokoi. Pokoje typu standard: o powierzchni 28 m2, dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, wyposażone w klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, TV/SAT, telefon, sejf, mini bar (odpłatnie) oraz balkon lub taras. Dostępne pokoje typu family o powierzchni 32 m2 z możliwością dwóch dostawek dla dzieci.

Wyżywienie

All inclusive- śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski w ciągu dnia oraz popołudniowa kawa i herbata, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach w godzinach 10.00-24.00. Restauracja Bufet prezentuje w czasie kolacji wieczory tematyczne m.in.: Smak Włoch,
Dookoła świata, Skarby Dalekiego Wschodu, Francuski Romans, Noc Orientalna, Bufet Europejski i wiele więcej. Opcja all inclusive nie zawiera napoi importowanych, kaw espresso, cappuccino i soków ze świeżych owoców.

Cena

Cena zawiera-bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
Cena nie zawiera-opłaty za wizę Egipską 17 USD płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

Informacje dodatkowe

www.threecorners.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Egipt/Marsa Alam

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 5* kat. lokalna 4*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - ok. 2 km od centrum Port Ghalib - ok. 5 km od lotniska w Marsa Alam

Plaża

- piaszczysta, ok. 800 m długości, z pomostem - przy brzegu rafa koralowa (zalecane obuwie ochronne) - leżaki i parasole (bezpłatne) - ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon, sejf (bezpłatny) - minibar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Rodzinny - dwie sypialnie oddzielone drzwiami przesuwanymi - pozostałe wyposażenie jak w pokoju standardowym

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - basen - leżaki i parasole - aerobik - boccia, rzutki, tenis stołowy - siatkówka plażowa, water polo - dzienny i wieczorny program animacyjny Płatne - bilard - jacuzzi - jazda konna - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- mini klub (4-12 lat) - brodzik - plac zabaw - minibufet podczas śniadania i kolacji w restauracji głównej - łóżeczko (na życzenie)

Wyżywienie

All inclusive:  śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00. Raz na pobyt możiwość skrzystania z restauracji a la carte (włoska) po uprzedniej rezerwacji oraz dwa razy na pobyt możiwość skrzystania z restauracji a la carte (arabska) po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja a la carte (płatna) - lobby bar - bar na plaży - bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- Wi-Fi w lobby (bezpłatne) - kawiarenka internetowa (płatna) - minimarket, jubiler - pralnia, fryzjer, salon urody - hotel dysponuje 471 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2007 r. - www.threecorners.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

spokojnie, bezpośrednio nad morzem. Z lotniska od 5 km. Do Port Ghalib ok. 1,5 km.

Plaża

bezpośrednio przy długiej, piaszczystej plaży, rafy koralowe bezpośrednio przy plaży (zalecane obuwie kąpielowe).

Wyposażenie

komfortowy hotel należy do belgijskiej sieci Three Corners, wyróżniającą się wysoką jakością usług. Otwarty w 2007 r. hotel oferuje 315 pokoi rozmieszczonych w budynku głównym i dwupiętrowych budynkach bocznych. Do dyspozycji Gości: lobby hotelowe, recepcja, Wi-Fi w lobby i w barze Penatus (bezpłatnie), internet (za opłatą), sklepy, restauracja, bary. Na zewnątrz znajdują się 2 podgrzewane baseny, whirlpool, bar z przekąskami przy basenie, bar na plaży. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży bez opłaty.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3E): komfortowo urządzone, klimatyzacja, TV sat., sejf, lodówka, telefon, prysznic, WC, suszarka. Balkon lub taras z bocznym widokiem na morze. Pokoje rodzinne z bocznym widokiem na morze (2-3H): dwa pokoje, wyposażone jak pok. 2A.

Dzieci

brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), wysokie krzesełka w restauarcji.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem.

Dostęp do internetu

Wi-Fi w lobby i w barze Penatus bezpłatnie, kącik internetowy za opłatą.

Sport

siłownia, piłka wodna, siatkówka, boccia, rzutki. Za opłatą: tenis stołowy, bilard, jazda konna i jazda na wielbłądach, buggy, nurkowanie oferowane przez lokalne agencje.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja, w formie bufetu. Śniadanie dla "śpiochów" w godz. 10-11:00 w lobby-barze. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24:00. Przekąski w godz. 13-15:00 oraz 15-17:00. Kawa, herbata i wypieki w godz. 16-17:30, lody 16-17:30. Po godz. 24:00 napoje w barze Peanuts za opłatą.

Zniżki

DLA DZIECI 2-2 LAT: pobyt gratis.

Polecamy

  • położony przy piaszczystej plaży
  • doskonała jakość i profesjonalna obsługa
  • wspaniały widok na Morze Czerwone z hotelowych tarasów
  • świetna rozrywka, wiele atrakcji dla dzieci

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Znakomity standard i profesjonalny serwis gwarantuje renomowana sieć hotelowa The Three Corners. Z hotelowych tarasów podziwiać można przepiękne widoki na Morze Czerwone. Świetnie zorganizowany, oferuje wiele udogodnień dla pasjonatów aktywnego wypoczynku, którzy docenią liczne urządzenia sportowe i rekreacyjne. Miłośnicy ciszy i spokoju znajdą tu dziewicze pejzaże i kameralne zakątki. Świetny program rozrywkowy, dużo atrakcji dla najmłodszych.

POŁOŻENIE:

ok. 2 km od PORT GHALIB; ok. 6 km od portu lotniczego w Marsa Alam; transfer indywidualny (min. 2 os. dorosłe): 129 PLN/2 strony (lotnisko - hotel - lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie; bus hotelowy do Port Ghalib (płatny).

PLAŻA:

bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta, długość ok. 600 m, rafa koralowa, długi pomost, zalecane obuwie ochronne, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki plażowe; przy plaży bar, restauracja, centrum nurkowe.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, otwarty w 2007 r.; 471 pokoi, budynek główny i kilkanaście budynków 1-piętrowych, duże lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Panorama z widokiem na morze - dania w formie bufetu, wieczory tematyczne, pokazy gotowania, foteliki i menu dla dzieci, restauracje á la carte (nie objęte all inclusive): Chez Pascal - kuchnia belgijska, Dolce Vita - kuchnia włoska, Marhaba - kuchnia orientalna; 5 barów: w lobby, 2 bary przy basenie, bar z restauracją na plaży, Peanuts bar; kantor, bankomat, biblioteka, kilka butików: pamiątki, biżuteria, kosmetyki, odzież, zioła orientalne; taras słoneczny przy recepcji, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, fryzjer, lekarz na wezwanie, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 28 m², gustownie i komfortowo urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, sejf, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); 

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 32 m², 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, woda słodka, ok. 450 m², gł. ok. 0,4-1,5 m, kaskada, jacuzzi, brodzik dla dzieci, ok. 80 m², gł. 0,2-0,6 m, basen i brodzik podgrzewane w sezonie zimowym, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; piłka wodna, siatkówka plażowa, aerobik, boule, rzutki, tenis stołowy, siłownia; bogaty program animacji dla dzieci i dorosłych, Trixie Kids Club dla dzieci (4-12 lat), plac i pokój zabaw dla dzieci, amfiteatr; za opłatą: bilard, centrum nurkowe, centrum wellness: sauna, jacuzzi, masaże, kąpiel parowa.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie w barze przy basenie (10.00-11.00), przekąski w barze na plaży (15.00-17.00), podwieczorek (16.00-17.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/100095561-62063, 0020/125900030-40, www.threecorners.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.


ETI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Marsa Alam

Położenie

Hotel znajduje się bezpośrednio prze długiej, na ok. 1 km prywatnej plaży z molo, do Port Ghalib jest ok. 2 km. Za dodatkową opłatą resort oferuje transfer do centrum miasta. Lotnisko w Marsa Alam oddalone jest ok. 6 km.

Wyposażenie

Ten rodzinny ośrodek obejmuje kilka budynków, gdzie łącznie znajduje się 471 pokoi. Do dyspozycji gości; przestronny hol, recepcja, salon z biblioteką, panoramiczna restauracja bufetowa, 5 różnych barów i 3 restauracji a la carte; Chez Pascal - kuchnia belgijska (płatna dodatkowo, wymagana wcześniejsza rezerwacja), Marhaba serwuje przysmaki kuchni orientalnej, a Dolce Vita włoskiej (obie wymagają wcześniejszych rezerwacji). Ponadto na terenie hotelu; niewielki supermarket, małe sklepy, kawiarenka internetowa, fryzjer, SPA z centrum odnowy biologicznej, pralnia. Wi-Fi jest bezpłatne w holu, przy basenie i na plaży. Na zewnątrz 2 odkryte baseny (oba podgrzewane w sezonie zimowym), dwa oddzielne baseny dla dzieci, jacuzzi z hydromasażem oraz taras słoneczny. Wokół basenów oraz na plaży leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne. Na plaży bar.

Pokoje

POKOJE STANDARDOWE (DZ/EZ) posiadają łazienkę z prysznicem, WC, suszarkę, telefon, TV sat., sejf, klimatyzację, balkon lub taras z widokiem na ogród, basen, morze lub góry. POKOJE RODZINNE (DZF) są większe i dysponują dwoma sypialniami oddzielonymi przesuwanymi drzwiami i mają boczny widok na morze i basen.

Sport i rozrywka

Siatkówka plażowa, aerobik, piłka wodna, tenis stołowy, kręgle, siłownia, rzutki, piłka nożna; dzienne i wieczorne animacje, programy rozrywkowe oraz muzyka na żywo. Za opłatą; zabiegi w SPA, łaźnia parowa, sauna, jacuzzi, bilard, jazda konna, sporty wodne na plaży (oferowane przez lokalnych dostawców).

Wyżywienie

All inclusive; śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia, ciasto / kawa, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są w godz.10 - 24. Raz na pobyt jest możliwość skorzystania z włoskiej restauracji i dwa razy na pobyt w restauracji orientalnej (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Noszenie opaski all inclusive jest obowiązkowe.

Dzieci

Mini klub (4-12 lat), plac zabaw, osobny (ogrzewany) basen, oddzielny bufet i wysokie krzesełka w restauracji.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przestronny, należący do znanej sieci hotelowej Three Corners, z dostępem do przepięknej plaży i rafy koralowej. Oferuje świetny program rozrywkowy - również dla najmłodszych - oraz wiele udogodnień sportowych.


Mapa Hotelu Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort

Opinie o Hotelu Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort

Hotel totalnie mnie zaskoczył. To był mój pierwszy pobyt w Marsa, wcześniej byłem w Hurghadzie i jest to zupełnie inny klimat. Tutaj jest jakby spokojniej, czas płynie wolniej i przyjemniej. Plaża przy hotelu rozległa i piaszczysta, z łatwym dostępem do rafy koralowej. Obsługa hotelowa nienachalna jak w innych hotelach. Pokoje ładne zadbane i codziennie sprzątane. Jedzenie smaczne i w odpowiedniej ilości. Polecam ten hotel głównie dla osób szukających cichego wypoczynku.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0

ten hotel to raj na ziemi, ma same plusy, kuchnia doskonała, personel profesjonalny, obiekt czysty i zadbany, czy to pokoje, czy to restauracje, a na dodatek okolica spokojna przepiękna rafa przepiękna z kolorowymi rybkami i innymi zwierzętami, to jest miejsce które każdy powinien zobaczyć!!!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

krajobrazy cudne, świat pod wodą piękny i warty zobaczenia. a hotel spodoba się nawet najbardziej wymagającym, bo jest tu wszystko czego potrzeba na udane wakacje :)))))

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Byliśmy już w Egipcie kilkakrotnie i zaliczyliśmy chyba wszystkie kurorty, dlatego w tym roku zdecydowaliśmy się zobaczyć Marsa Alam. Hotel położony jest blisko lotniska, i na szczęście niedaleko bardzo ładnego miejsca czyli Portu Galib, z pięknym portem, sklepikami, dość drogimi restauracjami i aleją spacerową. Można tam dojechać z hotelu taksówką w niecałe 3 minuty. Hotel ma bardzo ładną plażę, delikatny piasek, i miejsce do oglądania podwodnego świata. Jedzenie jak na Egipt całkiem ok. Dużo animacji, w których z chęcią braliśmy udział.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

POLECAM. Pierwsze miejsce w Egipcie gdzie ludzie z obsługi nie są natrętni

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Hotel wart polecenia, ze względu na idealne położenie, do centrum jakieś 20 minut - jak na Egipt o blisko, ładne, przestronne, sprzątane codziennie komfortowe pokoje z tarasem, blisko prywatnej plaży - koniecznie trzeba zaopatrzyć się w rurkę do nurkowania - niezapomniane widoki, all inclusive do północy, chociaż w sumie w pięciogwaizdkowym hotelu powinno być non stop;) generalnie miła atmosfera, sympatyczna obsługa. Świetne animacje wieczorem, dopracowane, przećwiczone, az miło się oglądało - pełen profesjonalizm. Hotel jak na Egipt nie bbył tani, ale naprawdę warto.!

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Pobyt w hotelu Fayrouz Plaza zaliczam do udanych. Hotel bardzo duży, przestronny, całkiem nowy - pachnący świeżością! Pokoje, lobby urządzone luksusowo. Jeden mankament to wciąż mało urozmaicone jedzenie, zawsze tak jest gdzie bym nie pojechała, chyba jestem zbyt wymagająca:/ Ponadto hotel oferuje bogatą bazę rozrywkową. Jego położenie, w centrum tej lepszej części Marsa - jak okreslil rezydent, gwaratuje wieczorami świetną zabawę, choć można zostać w hotelu, co wieczór ciekawe, czasami zabawne animacje. Generalnie jesli chodzi o jedzenie to dużo i ciekawie, drinki z prawdziwych alkoholi, nie z proszku jak już spotkalismy sie kiedys w Grecji. Wiesz za co płacisz. Polecam

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

W zeszłym tygodniu wróciliśmy z tego hotelu. Liczylismy, że we wrzesniu upał nie bedzie az tak dawal sie we znaki, zwiedzanie czy wycieczki fakultatywne lepiej prowadzic w temperaturze nadającej się do życia;) było gorąco, ale na szczescie w hotelu bezbłędnie działała klima, nie tak jak w Grecji w zeszłym roku. Co do samego obiektu, to osobiscie jestem zachwycona, czysciutki przestronny basen, super pokoje z wyposażeniem. Jedzenia pod dostatkiem, szeroki wybór drinków, napojów w all inclusive. Hotel idealny dla amatorów błogiego lenistwa!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Rejon Marsa słynie ze wspaniałych terenów do nurkowania, z takim nastawieniem tam jechałem i się nie zawiodłem. Przy hotelu jest duża piaszczysta plaża na której znajduje się centrum nurkowe, co prawda łagodne i płytkie zejście do morza ale jest długi pomost z którego można wskoczyć na głęboką wode. Polecam na nurkowanie!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Wczasy były super - hotel polecam dla nurków, z mostu ułatwione zejście i żywa rafa. Rewelacja - polecam zarówno hotel jak i miejsce, ciche i spokojne.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
family room dbl
Standard 2+1
Rodinný pokoj, 2+2/1
STANDARD ROOM
FAMILY ROOM
Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
Dvoulůžkový pokoj
POKÓJ DWUOSOBOWY
POKÓJ DWUOSOBOWY RODZINNY
POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
Rodinný pokoj pro 3 osoby
Rodinný pokoj pro 4 osoby
Jednolůžkový pokoj

Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort - miasta wylotu:


Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00