cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
  • Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab), Morze Czerwone
1 / 15
Ocena
hotelu:
4.1 / 5
Najbliższy termin
21.09 - 03.10
już od 2499 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.10 - 10.10
już od 1560 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab)
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab)
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab):
4.1 / 5
Średnia z 20 opinii
Szczegóły oceny hotelu El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab):
  • Lokalizacja
    4.2
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.4
  • Wyżywienie
    3.9
  • Atrakcje
    i sport
    3.9
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 września 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 października 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

El Malikia Resort Abu Dabbab to bardzo dobrej klasy hotel położony przy najładniejszej zatoczce - plaży w Marsa El Alam. Polecamy zarówno dla rodzin z dziećmi jak i osobom pragnącym wypocząć w pięknym miejscu z możliwością uprawiania sportów wodnych. Jest to również idealna propozycja dla miłośników plażowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, przy jednej z najpiękniejszych plaż w regionie Marsa Alam - długiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze sportowo rekreacyjne - 3 baseny, miniaquapark ze zjeżdżalniami, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab) w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

El Malikia Resort Abu Dabbab to bardzo dobrej klasy hotel położony przy najładniejszej zatoczce - plaży w Marsa El Alam. Polecamy zarówno dla rodzin z dziećmi jak i osobom pragnącym wypocząć w pięknym miejscu z możliwością uprawiania sportów wodnych. Jest to również idealna propozycja dla miłośników plażowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, przy jednej z najpiękniejszych plaż w regionie Marsa Alam - długiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze sportowo rekreacyjne - 3 baseny, miniaquapark ze zjeżdżalniami, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Komfortowy, położony przy jednej z najładniejszych plaż w rejonie Marsa Alam. Czyste morze sprawia, że morska fauna jest tu szczególnie bogata, a największą atrakcją są krowy morskie - diugonie, które mogą ważyć nawet do 400 kg! Można też spotkać żółwie morskie i wiele gatunków egzotycznych ryb. Na rozległym terenie należącym do hotelu przygotowano wiele atrakcji sportowych, a o dobry humor Gości dba zespół znakomitych animatorów.

POŁOŻENIE:

ok. 30 km od miejscowości MARSA ALAM; ok. 35 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

hotelowa, piękna, długa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; bar.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2007 r., 358 pokoi, budynek główny i kilka budynków z pokojami, 1-2-piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna El Walima - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, potrawy wegetariańskie, restauracja á la carte La luna - wymagana rezerwacja, bar w lobby, bar z przekąskami Dandana przy basenie, El Dawar Bar & Restaurant na plaży; sklep z pamiątkami, bankomat; taras z widokiem na ogród i morze; za opłatą: punkt internetowy i internet bezprzewodowy, punkt medyczny, lekarz na wezwanie, salon urody; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², praktycznie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 40 m², jeden duży pokój; wyposażenie jak w pokoju standardowym;

rodzinny deluxe:

2-os. (możliwość 1, 2 lub 3 dostawek), ok. 65 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, 2 sypialnie ze wspólną łazienką; pokój rodzinny, rodzinny deluxe i widok na morze w pokoju standardowym na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, nieregularny kształt, słodka woda: główny, ok. 1500 m², gł. do 1,4 m, wydzielony brodzik dla dzieci, basen, ok. 175 m², gł. do 1,1 m, basen, ok. 50 m², gł. do 0,5 m, jeden basen podgrzewany w sezonie zimowym, miniaqua­park: 3 zjeżdżalnie dla dorosłych, 3 zjeżdżalnie dla dzieci (czynny: 10.00-12.00, 15.00-17.00), przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy (oświetlenie kortu płatne), siatkówka, koszykówka, piłka nożna, piłka wodna, rzutki, tenis stołowy, boccia, siłownia; plac zabaw, dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dla dzieci, amfiteatr; za opłatą: bilard, nurkowanie, jazda konna; centrum wellness (płatne): sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; późne śniadanie (10.00-12.30), przekąski (12.30 do zachodu słońca), lody (15.00-17.00) w barze El Dawar; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-23.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/238542020, www.malikiaabudabbab.com

GRATIS:

serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

El Malikia Resort Abu Dabbab to bardzo dobrej klasy hotel położony przy najładniejszej zatoczce - plaży w Marsa El Alam. Polecamy zarówno dla rodzin z dziećmi jak i osobom pragnącym wypocząć w pięknym miejscu z możliwością uprawiania sportów wodnych. Jest to również idealna propozycja dla miłośników plażowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, przy jednej z najpiękniejszych plaż w regionie Marsa Alam - długiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze sportowo rekreacyjne - 3 baseny, miniaquapark ze zjeżdżalniami, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Komfortowy, położony przy jednej z najładniejszych plaż w rejonie Marsa Alam. Czyste morze sprawia, że morska fauna jest tu szczególnie bogata, a największą atrakcją są krowy morskie - diugonie, które mogą ważyć nawet do 400 kg! Można też spotkać żółwie morskie i wiele gatunków egzotycznych ryb. Na rozległym terenie należącym do hotelu przygotowano wiele atrakcji sportowych, a o dobry humor Gości dba zespół znakomitych animatorów.

POŁOŻENIE:

ok. 30 km od MARSA ALAM; ok. 35 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy lotnisko-hotel-lotnisko w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie min. 2 os. dorosłe: 299 PLN/2 strony lotnisko-hotel-lotnisko/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piękna, długa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; bar all inclusive.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2007 r., 358 pokoi, budynek główny i kilka budynków z pokojami, 1-2-piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna El Walima - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, potrawy wegetariańskie, restauracja á la carte La luna - wymagana rezerwacja, bar w lobby, bar z przekąskami Dandana przy basenie, El Dawar Bar & Restaurant na plaży; sklep z pamiątkami, bankomat; taras z widokiem na ogród i morze, bezpłatny internet bezprzewodowy (limitowana prędkość); za opłatą: punkt internetowy, punkt medyczny, lekarz na wezwanie, salon urody; udogodnienia dla os. z niepełnosprawnościami; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², praktycznie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny wg konsumpcji); balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 40 m², jeden duży pokój, wyposażenie jak w pokoju standardowym;

rodzinny deluxe:

2-os. (możliwość 1, 2 lub 3 dostawek), ok. 65 m², 2 sypialnie ze wspólną łazienką, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokoje: rodzinny i rodzinny deluxe za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, nieregularny kształt, słodka woda: główny, ok. 1500 m², gł. do 1,4 m, wydzielony brodzik dla dzieci, basen, ok. 175 m², gł. do 1,1 m, basen, ok. 50 m², gł. do 0,5 m, jeden basen podgrzewany w sezonie zimowym, miniaquapark: 3 zjeżdżalnie dla dorosłych, 3 zjeżdżalnie dla dzieci (czynny: 10.00-12.00, 15.00-17.00), przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy (oświetlenie kortu płatne), siatkówka, koszykówka, piłka nożna, piłka wodna, rzutki, tenis stołowy, boccia, siłownia; plac zabaw, dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dla dzieci, amfiteatr; za opłatą: bilard, nurkowanie, jazda konna; centrum wellness (płatne): sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, masaże.

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

• osoba na wózku inwalidzkim może swobodnie poruszać się z pokoju do recepcji, restauracji, baru, basenu i ogrodu • podjazdy dla wózków inwalidzkich: główne wejście do hotelu, winda Pokój: • 5 pokoi: 3 pokoje standardowe i 2 pokoje rodzinne, na parterze (na zapytanie) • szersze drzwi wejściowe do pokoju • przestrzeń w pokoju: 30 m² Łazienka: • szerokość drzwi do łazienki dostosowana do wózka inwalidzkiego • wanna: poręcz • poręcz przy toalecie Plaża: • podjazd do plaży • nawierzchnia prowadząca do plaży: utwardzony piasek

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji; raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (19.00-21.00; wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski (10.00-17.00), lody (15.00-17.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-23.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/238542020, www.malikiaabudabbab.com 

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi 


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

El Malikia Resort Abu Dabbab to bardzo dobrej klasy hotel położony przy najładniejszej zatoczce - plaży w Marsa El Alam. Polecamy zarówno dla rodzin z dziećmi jak i osobom pragnącym wypocząć w pięknym miejscu z możliwością uprawiania sportów wodnych. Jest to również idealna propozycja dla miłośników plażowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, przy jednej z najpiękniejszych plaż w regionie Marsa Alam - długiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze sportowo rekreacyjne - 3 baseny, miniaquapark ze zjeżdżalniami, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Marsa Alam

OPIS

Malikia Resort położony jest przy rozległej plaży Abbu Dabbab, najpiękniejszej w całym regionie Marsa Alam. Wizyta tutaj oznacza, że zobaczysz najbardziej niesamowite i kolorowe rafy koralowe na świecie. Skorzystaj z okazji, aby nurkować z delfinami, zapuszczać się we wraki statków i odkrywać naturalne skarby regionu.

lokalizacja

30 km od Marsa Alam, 30 km od lotniska w Marsa Alam INT-RMF. Hotel usytuowany na powierzchni: 360000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

5*

Data otwarcia

2007 r. Odnowiony w 2019 r.Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (3), pralnia (płatna), baseny odkryte (2), 3 dla dorosłych i 4 dla dzieci (działają w godzinach 10:00-12:00, 15:00-17:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

- Wi-Fi w hotelu płatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, pomost, piaszczysta, 300 km długości.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 5 budynkach:- 1 budynek główny (liczba pięter: 3, liczba wind: 1)- 4 aneksy (liczba pięter: 3, liczba wind: 0)Typy pokoi:- pokoje standardowe dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras- pokoje standardowe sea view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras- pokoje front sea view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras- pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, restauracja a la carte, bary (3)All Inclusive(10:00-23:00)- śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) w restauracji głównej- późne śniadanie (10:30-11:30), obiad (12:30-14:30), przekąski (15:00-17:00) w restauracji na plaży- lody- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, wybrane alkohole importowaneRestauracje a la carte- 1 wizyta w trakcie pobytu gratis, wymagana rezerwacja.- śródziemnomorska

z myślą o dzieciach

- brodzik- zjeżdżalnie wodne dla dzieci (4)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne

w cenie

- kort do tenisa ziemnego- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- tenis stołowy- rzutki- koszykówka- piłka nożna- siatkówka plażowa- animacje soft, w nocy, w dzień

płatne

- oświetlenie kortów- bilard- siłownia- centrum SPA- masaż- sauna- jacuzzi- salon piękności

dodatkowe informacje

Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - NIE- Czy w hotelu można kupić maseczki? - BEZPŁATNIE- Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp..? - NIE- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - NIE- Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy jest dostępna usługa Room Service? - NIE- Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - NIE- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE- Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - NA 1 M2 MAX 1 GOŚĆ- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE- Czy na leżakach są materace? - NIE- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNIE, INDYWIDUALNIE PAKOWANE)- Czy leżaki są dezynfekowane? - NIE- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (SAMOOBSŁUGA)- Czy zjeżdżalnie wodne i aquapark są czynne? - TAK (10:00-12:00,15:00-17:00)- Czy centrum SPA jest czynne? - NIE- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - NIE- Czy siłownia jest czynna? - TAK- Czy mini klub jest czynny? - NIE- Czy hotel prowadzi program animacyjny? - NIE- Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID-19? - Pracownicy z każdego działu muszą niezwłocznie poinformować swojego przełożonego lub recepcję o wszelkich istotnych zdarzeniach, w tym możliwości chorych Gości w obiektach hotelowych. Ta informacja musi być traktowana z absolutną dyskrecją- Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - Odizolowanie Gościa, poinformowanie lokalnych służb zdrowia, przewiezienie osób towarzyszących i monitorowanie ich. Tylko jedna osoba powinna być odpowiedzialna za opiekę nad chorą osobą z zachowaniem ścisłych środków ostrożności ochrony osobistej

Aktualizacja opisu

15.06.2021 12:38

usługi dostępne w hotelu

NiepełnosprawniPrzy plażySPATenisMini KlubAll InclusiveSerwis plażowyZjeżdżalniePokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

El Malikia Resort Abu Dabbab to bardzo dobrej klasy hotel położony przy najładniejszej zatoczce - plaży w Marsa El Alam. Polecamy zarówno dla rodzin z dziećmi jak i osobom pragnącym wypocząć w pięknym miejscu z możliwością uprawiania sportów wodnych. Jest to również idealna propozycja dla miłośników plażowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, przy jednej z najpiękniejszych plaż w regionie Marsa Alam - długiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze sportowo rekreacyjne - 3 baseny, miniaquapark ze zjeżdżalniami, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

 

- przy plaży 
- ok. 35 km od lotniska w Marsa Alam

 

Plaża

 

- piaszczysta (szeroka, łagodne zejście do morza, rafa koralowa)
- leżaki i parasole (bezpłatne)

 

Pokoje

 

Pokój Superior:
- klimatyzacja indywidualna
- TV-Sat, telefon, sejf
- minibar (płatny)
- bezprzewodowy internet (płatny)
- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- balkon/taras
- powierzchnia ok. 30 m2

Pokój Rodzinny:
- jeden większy pokój- powierzchnia ok. 40 m2

 

Sport, Relaks, Rozrywka

 

Bezpłatne
- 3 baseny 
- piłka nożna, piłka wodna
- koszykówka
- rzutki
- animacje
Płatne
- bilard
- jazda konna
- sauna, łaźnia parowa, masaże 
- centrum nurkowe

 

Dla dzieci

 

- brodzik (mała zjeżdżalnia)
- plac zabaw
- miniklub

 

Wyżywienie

 

All Inclusiwe: śniadanie, obiad, kolacja, późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia, lody, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10:00-23:00.

 

Restauracje i bary

 

- restauracja główna
- restauracja a la carte
- lobby bar (10:00-23:00)
- bar przy basenie (10:00-17:00)
- bar przy plaży (10:00-17:00)

 

Dodatkowe informacje

 

- sklepy
- kawiarenka internetowa (płatna)
- Wi-Fi (w pomieszczeniach ogólnodostępnych)
- fryzjer
- www.jaz.travel

 

Cena

 

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.
Cena nie zawiera: wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

 

Informacje paszportowo-wizowe

 

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 15 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

El Malikia Resort Abu Dabbab to bardzo dobrej klasy hotel położony przy najładniejszej zatoczce - plaży w Marsa El Alam. Polecamy zarówno dla rodzin z dziećmi jak i osobom pragnącym wypocząć w pięknym miejscu z możliwością uprawiania sportów wodnych. Jest to również idealna propozycja dla miłośników plażowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, przy jednej z najpiękniejszych plaż w regionie Marsa Alam - długiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze sportowo rekreacyjne - 3 baseny, miniaquapark ze zjeżdżalniami, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel położony jest około 30 km od lotniska w Marsa el Alam. Usytuowany jest na dużym terenie, bezpośrednio przy pięknej, długiej, piaszczystej plaży. Ośrodek znajduje się ok. 10 km od dynamicznie rozwijającego się Port Ghalib, gdzie można wybrać się na zakupy, do kawiarni lub restauracji.

Hotel

Hotel posiada 198 pokoi typu superior, 40 typu superior family oraz 2 typu junior suite. Na terenie obiektu do dyspozycji gości są bar hotelowy, basen (podgrzewany), bar przy basenie, recepcja (całodobowa), dyskoteka, opiekunka do dzieci oraz kawiarnia. Dla najmłodszych hotel przygotował miniklub, plac zabaw oraz bufet. Dodatkowo można skorzystać z kąpieli parowych, masaży, klubu fitness, jacuzzi, salonu piękności oraz sauny. Ręczniki, parasole przeciwsłoneczne, leżaki przy basenie i na plaży są bezpłatne.

Pokoje

Resort dysponuje funkcjonalnie i nowocześnie urządzonymi pokojami wyposażonymi w klimatyzację, minibar, sejf, suszarkę do włosów, telefon, TV-SAT, łazienkę z prysznicem lub wanną oraz balkon lub taras.

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadanie: 07:00-10:00 w restauracji głównej, podawane są kawa, herbata, soki, Przekąski: 11:00-12:00, kawa, herbata, napoje bezalkoholowe, Obiad: 12:30-15:00 w restauracji głównej, podawane są kawa, herbata, napoje bezalkoholowe, Kolacja: 19:00-10:00 w restauracji głównej, do kolacji serwowane są kawa, herbata, napoje bezalkoholowe. W skład formuły All Inclusive wchodzą lokalne napoje alkoholowe. Popołudniowa herbatka:16:00-15:00 w Lobby barze Soki ze świeżych owoców są dodatkowo płatne. Lobby Bar czynny jest od 10:00-23:00 Wszystkie napoje podawane są w szklankach.

Sport i relaks

Osobom, które aktywnie lubią spędzać wypoczynek resort oferuje aerobik, boisko do siatkówki oraz tenis stołowy. Za dodatkową opłatą można skorzystać z bilardu, centrum nurkowego, kortu tenisowego oraz strzelania z łuku.

Cena zawiera

  • bilety lotnicze
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie
  • opiekę rezydenta
  • obowiązkowe ubezpieczenie
  • transfery
  • podatek VAT

Cena nie zawiera

  • wizy płatnej na lotnisku w Egipcie -15 $

ETI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

El Malikia Resort Abu Dabbab to bardzo dobrej klasy hotel położony przy najładniejszej zatoczce - plaży w Marsa El Alam. Polecamy zarówno dla rodzin z dziećmi jak i osobom pragnącym wypocząć w pięknym miejscu z możliwością uprawiania sportów wodnych. Jest to również idealna propozycja dla miłośników plażowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, przy jednej z najpiękniejszych plaż w regionie Marsa Alam - długiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze sportowo rekreacyjne - 3 baseny, miniaquapark ze zjeżdżalniami, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Egipt/Marsa Alam

Położenie

Atrakcyjny ośrodek wypoczynkowy zlokalizowany tuż przy piaszczystej plaży w zatoce Abu Dabbab, jest to jedne z najpiękniejszych miejsc w regionie Marsa Alam. Ponieważ rafy koralowe występują bardzo licznie, zalecamy specjalne obuwie kąpielowe. Transfer z lotniska Marsa Alam, jak również do miasta Marsa Alam zajmuje ok. 30 minut (ok. 35 km).

Wyposażenie

Przestronny kompleks hotelowy posiada łącznie 358 pokoi, hol z recepcją, Wi-Fi oraz kawiarenkę Internetową (za dodatkową opłatą), restaurację główną w formie bufetu, kilka barów, centrum urody i amfiteatr. W ogrodzie na kilku poziomach 3 baseny (część zadaszona), dla dzieci basen z przyległym tarasem, park wodny ze zjeżdżalniami. Na plaży i przy basenach leżaki, materace i parasole bezpłatnie.

Pokoje

POKOJE STANDARDOWE (DZ/EZ) wyposażone w prysznic, toaletę, suszarkę do włosów, klimatyzację, telefon, TV sat., mini bar (płatny), sejf oraz balkon lub taras, widok na morze (DZM / ECM) jest dostępny za opłatą. POKOJE RODZINNE (DZF) są bardziej przestronne. W ofercie limitowanej kilka POKOI EKONOMICZNYCH (DZP).

Sport i rozrywka

Siłownia, tenis (oświetlenie płatne dodatkowo), koszykówka, tenis stołowy, boccia, rzutki, aerobik i siatkówka plażowa, dzienne i wieczorne, międzynarodowe animacje, programy rozrywkowe oraz pokazy w amfiteatrze. Za opłatą; zabiegi w centrum urody, bilard i centrum nurkowe.

Wyżywienie

All inclusive; śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, po południu kawa, herbata i ciasto, lody w ciągu dnia dla dzieci, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10 - 23. Napoje serwowane są w szklankach.

Dzieci

Mini klub (4-12 lat), plac zabaw, brodzik, sala gier.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

El Malikia Resort Abu Dabbab to bardzo dobrej klasy hotel położony przy najładniejszej zatoczce - plaży w Marsa El Alam. Polecamy zarówno dla rodzin z dziećmi jak i osobom pragnącym wypocząć w pięknym miejscu z możliwością uprawiania sportów wodnych. Jest to również idealna propozycja dla miłośników plażowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, przy jednej z najpiękniejszych plaż w regionie Marsa Alam - długiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze sportowo rekreacyjne - 3 baseny, miniaquapark ze zjeżdżalniami, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Marsa Alam

Położenie

W zatoce Abu DabbabCentrum Marsa Alam ok. 34 kmPort lotniczy Marsa Alam ok. 30 km

Plaża

Piaszczysta, szeroka, bezpośrednio przy hoteluŁagodne zejście do morzaBogata rafa koralowaSerwis plażowy - bezpłatny

Pokoje

Pokój Standard ok. 30 m²Łazienka z prysznicem lub wanną, WCSuszarka do włosówKlimatyzacja sterowana indywidualnieTelefonTV-SatMinibar - platnySejf - bezpłatnyBalkon lub taras z widokiem na ogród, basen lub morzePokój Promo ok. 30 m²Wielkość i wyposażenie jak w pokoju StandardPokój Family ok. 40 m²Jeden większy pokójWyposażenie jak w pokoju StandardPokój z widokiem na ogród lub basen

Wyżywienie

All Inclusive:Śniadania, obiady, kolacjePrzekąski i lody w wybranych godzinachNapoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji w barach wskazanych przez hotel w godzinach ich otwarcia między 10:00 – 23:00Wino serwowane jest tylko podczas lunchu i kolacji

Opis hotelu

358 pokoi1 restauracja główna z panoramicznym widokiemRestauracja a la carte La luna – wymagana rezerwacjaRestauracja przy plażyKilka barów (w lobby, przy basenie, przy plażyWielopoziomowy basen zewnętrzny (podgrzewany w sezonie zimowym)Basen dla dzieci (podgrzewany zimą)7 zjeżdżalni (3 dla dorosłych oraz 4 dla dzieci)Plac zabaw dla dzieci, miniklubBufet dla dzieci w restauracji, krzesełka w restauracji, łóżeczka dla niemowlątSklepy - płatneCentrum Spa - płatnePralnia - płatnaBankomatOpieka medyczna - płatnaOficjalna kategoria 5*

Internet

Wi-Fi w lobby - bezpłatne

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: Siatkówka plażowa, tenis stołowy, korty tenisowe, rzutki, siłownia oraz program animacyjnyOdpłatnie: Centrum nurkowe, sporty wodne na plaży, oświetlenie kortów tenisowych, bilard, sauna, masaże

Uwagi

OSTRZEŻENIE: W związku z wybuchem epidemii wirusa SARS-CoV-2 w czasie trwania wybranej imprezy turystycznej mogą obowiązywać zwiększone wymagania dotyczące higieny i innych środków ostrożności ze względu na ochronę zdrowia i bezpieczeństwo podróżnych. Należy zapoznać się z informacjami dotyczącymi wymogów sanitarnych obowiązujących w Egipcie.

WAŻNE INFORMACJE

Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

El Malikia Resort Abu Dabbab to bardzo dobrej klasy hotel położony przy najładniejszej zatoczce - plaży w Marsa El Alam. Polecamy zarówno dla rodzin z dziećmi jak i osobom pragnącym wypocząć w pięknym miejscu z możliwością uprawiania sportów wodnych. Jest to również idealna propozycja dla miłośników plażowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, przy jednej z najpiękniejszych plaż w regionie Marsa Alam - długiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze sportowo rekreacyjne - 3 baseny, miniaquapark ze zjeżdżalniami, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

EGIPT

Położenie

spokojne, bezpośrednio nad Morzem Czerwonym. Centrum Marsa Alam oddalone o ok. 35 km, port lotniczy o ok. 30 km. 

Plaża

długa, piękna, piaszczysta, z łagownym wejście do wody, bezpośrednio przy hotelu. Na pobliskich wodach rafa koralowa - zalecane obuwie kąpielowe. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe  w cenie. Bar i restauracja na plaży. 

Wyposażenie

kompleks hotelowy oferuje 358 pokoi rozmieszczonych w budynku głównym i kilku budynkach bocznych. Do dyspozycji Gości: przestronny hol powitalny z recepcją i miejscami do wypoczynku, winda, restauracja główna, restauracja a la carte, lobby bar, sklepiki, minimarket i punkty usługowe. Na zewnątrz znajduje się kompleks 3 basenów o  nieregularnym kształcie, park wodny ze zjeżdżalniami dla dorosłych i dzieci, bar przy basenie, rozległy taras słoneczny z bezpłatnymi leżakiami, parasolami słonecznymi i ręcznikami kąpielowymi. 

Dostęp do internetu

Wi-Fi gratis. 

Zakwaterowanie

pokoje dwuosobowe standard (DBL STANDARD): ok. 30 m2; klimatyzacja sterowana indywidualnia, TV-Sat., telefon, sejf, minibar (za opłatą), balkon lub taras, wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokój dwuosobowy z widokiem na morze (DBL SV). Pokój rodzinny Superior (FAMILY SUPERIOR): ok. 40 m2; jeden przestronny pokój z dwoma optycznie wydzielonymi strefami sypialnymi. Pokój rodzinny Deluxe (FAMILY DELUXE): ok. 65 m2; dwa pokoje sypialne, 1 łazienka. 

Sport

siłownia, siatkówka plażowa, boisko sportowe (piłka nożna, koszykówka, siatkówka), kort tenisowy (oświetlenie za opłątą), boccia, rzutki, tenis stołowy. Za opłatą: bilard, nurkowanie, sporty wodne na plaży. 

Wellness

za opłatą: centrum Wellness i Spa: jacuzzi, zabiegi kosmetyczne, masaże, sauna, łaźnia parowa. 

Rozrywka

dzienne i wieczorne animacje, zawody sportowe, wieczorne przedstawienia i pokazy w amfiteatrze. 

Dzieci

oddzielny basen z miniżjeżalniami i parkiem wodnym, miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, animacje, plac zabaw, minidyskoteki, wysokie krzesełka w restauracji. 

All inclusive

trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski w godz. 10-17:00 oraz lody w godz. 15-17:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godz. 10-23:00. Raz na pobyt możliwa kolacja w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). 

Kategoria Nekera

 5 gwiazdek, kategoria lokalna: 5 gwiadek.  

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).

Mocne strony

- Kolorowy Aquapark, 7 zjeżdzalni- Zachwycająca rafa koralowa- Długa, piękna, piaszczysta plaża- Można spotkać żółwie i krowy morskie


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

El Malikia Resort Abu Dabbab to bardzo dobrej klasy hotel położony przy najładniejszej zatoczce - plaży w Marsa El Alam. Polecamy zarówno dla rodzin z dziećmi jak i osobom pragnącym wypocząć w pięknym miejscu z możliwością uprawiania sportów wodnych. Jest to również idealna propozycja dla miłośników plażowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, przy jednej z najpiękniejszych plaż w regionie Marsa Alam - długiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze sportowo rekreacyjne - 3 baseny, miniaquapark ze zjeżdżalniami, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Marsa Alam, Egipt

Opis hotelu

Ten wyrafinowany hotel mieści się w Marsa Alam. Zarówno przewodowy jak i bezprzewodowy dostęp do Internetu jest zapewniony w Malikia Resort Abu Dabbab. Goście mogą kontaktować się z recepcją w dowolnym momencie w ciągu dnia. Ponadto, ten przyjazny dla dzieci hotel oferuje łóżeczka na życzenie dla małych dzieci. Ta nieruchomość nie akceptuje zwierząt. Ta nieruchomość jest przyjazna dla środowiska. Ze względu na swoje usługi zdrowotne i odnowy biologicznej, ta nieruchomość jest idealna na relaksującą przerwę od stresu i napięcia codziennego życia.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab)

Opinie o Hotelu El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab)

3.9
polecam

Sam hotel mogę polecić. Obsługa w recepcji, osoby które sprzątają, kelnerzy i kucharze na tak! Panowie z barów na nie.. Uważam, ze barmani to najsłabsze ogniwo obsługi. Otoczenie hotelu nie było super czyste, momentami przeszkadzało mi to. Ogród całkiem zadbany. Baseny w stanie Ok. Słyszałam dużo gorsze opinie, ale nie było zle. Kuchnia monotonna, ale jedzenie smaczne. Głodna nie chodziłam. Drinki mega słabe. Widok z pokoju piekny na morze i pomost.. sama plaża Ok, czysta, dosyć zadbana. Stojąc w morzu widziałam pływające rybki dookoła:). Na plazy i koło basenu sporo leżaków. Zawsze można było znaleźć kilka wolnych żeby odpoczac :). W cenie 2500 zł mogę polecić hotel.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
3.9
4.4
polecam

Hotel Malikia jest położony na dużym terenie co nie pozwala się nudzić w ciągu dnia ani chwilę, są zjeżdżalnie, boiska do gier, można snoorkować. Na terenie hotelu jest bardzo dużo zieleni, pokoje przestronne, jedzenie jak najbardziej ok.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.4
4.1
polecam

Bardzo udany urlop, piękna plaża, dzieci się bawiły świetnie. Standard jak na 5 * dobry, pokój bez większych zarzutów, jedzenie tez dobre. Ogólnie polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1
4.6
zdecydowanie polecam

Hotel El Malikia ABU DABAB - plaża z rafą przepiękne, żółwie do 1,5m, płaszczki do 2m, dugoni nie widziałem - ale ponoć bywają o 6 rano- bywalcy potwierdzali, że widzieli , rafa ful wypas , nie potrzeba płetw, wystarcza maska z fajką, i rafa prawie jak na pacyfiku - pełny katalog życia, brak tylko rekinów ( ale są na pobliskich wyspach - można się wybrać) plaża piaszczysta ,piasek biały czysty, zadbana, nie potrzeba butów, leżaków nie brakuje, restauracja na plaży dość dobra - nie ma potrzeby wracać do hotelu na obiad, obsługa bardzo dobra, żarcie hotelowe monotonne ( ustawione pod włochów), w hotelu dominuja włosi- 60%, potem polacy i czesi-po 15 %, pojedyńcze ruskie i niemcy, troche francuzów i szwajcarów, cena do jakości bardzo dobra ( ja dałem 3200 za 14 dni w szczycie sezonu przełom lica i sierpnia 2014-Itaka)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.4
zdecydowanie polecam

W jednym zdaniu to hotel na niedrogie, ciepłe wakacje jest idealny. Ładnie umiejscowiony w zatoczce, z plażą i rafą koralową z najróżniejszymi rybami, płaszczkami, żółwiami i innymi zwierzakami... Zwiedzać w okolicy nie ma za bardzo co - pustynia, kilka małych sklepików z pamiątkami, Hilton jakiś kilometr dalej... Pokoje bez szału, ale jedzenie bardzo dobre. Super obsługa, naprawdę na wysokim poziomie, uprzejma i uśmiechnięta. Jak ktoś lubi poleniuchować w spokoju albo właśnie ponurkować to polecam, kto inny się zanudzi.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
2.7
zdecydowanie odradzam

Bardzo niemiłe wspomnienia, włamano się nam do pokoju a załoga oraz menadżer hotel zlekceważyli temat, jedzenie bardzo niskiej jakości,codziennie to samo, byliśmy 10 raz w tym regionie, ale tak złych wspomnień nie przywieźliśmy nigdy. Jedyną rekompensatą jest piękna rafa. Dla odchudzających się może być to oferta ok, ale bez lepszego bagażu w pokoju...

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.7
2.6
odradzam

nie polecam (((((

POLECAM:
Podsumowanie: odradzam
2.6
2.9
może być

Hotel jak inne miejsce dla lubiących nurkować i dla lubiących spokój. Brak możliwości zwiedzania okolicy do najbliższej miejscowości 30km

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
2.9
4.7
zdecydowanie polecam

piękna plaża i super rafa, można zobaczyć na żywo płaszczki, żółwie i wiele innych morskich stworzeń, hotel polecany głownie dla osób chcących snurkować i odpocząć w ciszy i spokoju, osoby szukające rozrywki mogą się rozczarować. Super miła obsługa i serwis.

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
3.9
polecam

Hotel bardzo ładny , plaża piękna , rybki i żółwie cudowne . Na żółwie polecam wybrac się o 6 rano - morze jest wtedy niezwykle spokojne i woda nie zmęcona . Niezapomniane przeżycia . Jedznie bardzo przecietne - wilekim minusem tego hotelu jest fakt ze codziennie jest to samo . Dochodzi do momentu ze zastanwaisz sie c by tu zjesc . nie polcam wam wyjazdu z ITAKI . oszukują ludzi przestawiaja loty a potem na otarcie łez rzucą ci 100 zł za zwrot świadczeń hotelowych na dwie osoby gdzie lot mielismy opozniony o 13 godzin !!! ale cxzytalam ze nie my jedyni bylismy tak potraktowani . . zastanpwicie sie zaNIM WYBIERZECIE SIE Z NIMI NA WAKACJE -SZKODA WASZYC PIENIEDZY!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
3.9

El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab) - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 dost.
pokój dwuosobowy standard
pokój dwuosobowy z widokiem na morze
Pok. 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze
Pok. rodzinny 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
pokój rodzinny Deluxe
pokój rodzinny Superior
Pok. rodzinny deluxe 3 os.
Pok. rodzinny deluxe 4 os.
Pok. rodzinny deluxe 5 os.
fr family room
frsv family room sv
pr promo room
Pok. 1 os.
sr standard room
sr standard room
srsf standard room sf
srsf standard room sf
srsv standard room sea view
srsv standard room sea view

El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab) - Możliwości wyżywienia:


El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab) - miasta wylotu:


El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel El Malikia Resort Abu Dabbab (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00