cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
  • Hotel Papillon Zeugma, Riwiera Turecka
1 / 63
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
15.07 - 20.07
już od 3397 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
25.10 - 30.10
już od 643 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Papillon Zeugma
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Papillon Zeugma
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Belek
Ocena hotelu Papillon Zeugma:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Papillon Zeugma:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 lipca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 października 2020

Hotel Papillon Zeugma w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

*****

Region

RIWIERA TURECKA/TURCJA

Wyposażenie

• recepcja
• kantor: w recepcji
• winda
• sala TV
• ogród
• zielony dziedziniec
• taras na dachu
• taras
• sklepy
• minimarket
• butik
• jubiler
• fryzjer
• lekarz
• amfiteatr
• Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
• pralnia: za opłatą, płatność gotówką
• usługi konsjerża
• serwis bagażowy
• parking: w zależności od dostępności, strzeżony, w cenie
• sale konferencyjne: 3
• strefa dla palących

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

pokoje: 356, wille: 44

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• hotel dla niepalących
• hotel nie akceptuje zwierząt domowych
• ostatni, całkowity remont: 2015 r.

Dla dzieci

• łóżeczka dla dzieci: w cenie
• opieka nad dziećmi: w zależności od sezonu, za opłatą
• wysokie krzesełka dla dzieci
• wózek dla dzieci: w cenie
• bufet dla dzieci
• miniklub dla dzieci: 4 - 12 lat
• międzynarodowe animacje dla dzieci
• pokój gier i zabaw
• plac zabaw
• minidyskoteka: w zależności od sezonu
• klub dla nastolatków: w zależności od sezonu
• międzynarodowe animacje dla nastolatków
• basen dla dzieci

Sport i wellness

W cenie • sauna fińska
• łaźnia parowa
• minipiłka nożna
• siatkówka plażowa
• tenis stołowy
• siłownia
• kort tenisowy, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa

Płatne • strefa spa
• masaże
• zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
• sporty wodne: windsurfing, żeglowanie, skutery wodne (w ofercie firm zewnętrznych)

Rozrywka

• zajęcia sportowe

• międzynarodowe animacje dla dorosłych

• międzynarodowy program animacyjny

• wieczory tematyczne

• przedstawienia

• wieczory taneczne

• muzyka na żywo

• karaoke

• boccia

• rzutki

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• 2-4 os. • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX2

• 2-4 os. • ok. 70 m2 • widok na basen/ogród • w budynku głównym • od strony ogrodu • ostatni remont: 2015 r. • 2 pomieszczenia połączone drzwiami • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: w cenie • sofa • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru • telefon • Wi-Fi • TV sat. • room service: za opłatą • 2 łazienki • prysznic • WC • kapcie • suszarka do włosów • balkon

Suita SUX1

• 2-4 os. • ok. 55 m2 • widok na basen/ogród • od strony basenu/ogrodu • ostatni remont: 2015 r. • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: w cenie • wentylator sufitowy • sofa • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru • telefon • Wi-Fi • TV sat. • room service: za opłatą • serwis sprzątający • prysznic • wanna • WC • kapcie • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • ok. 35 m2 • widok na ląd • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe • w budynku głównym • ostatni remont: 2015 r. • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: w cenie • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • telefon • Wi-Fi • TV sat. • room service: za opłatą • serwis sprzątający • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-4 os. • ok. 35 m2 • boczny widok na morze • sofa • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru • kapcie • w budynku głównym • ostatni remont: 2015 r. • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: w cenie • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • telefon • Wi-Fi • TV sat. • room service: za opłatą • serwis sprzątający • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: w formie bufetu
• obiad
• kolacja
• przekąski
• przekąski o północy
• ciasto
• lody
• wybrane napoje bezalkoholowe
• wybrane lokalne napoje alkoholowe
• wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
• wybrane napoje do posiłków
• kawa/herbata po południu

Restauracje i bary • restauracje: 5
• główna restauracja: kuchnia azjatycka, francuska, międzynarodowa, włoska, regionalna, śródziemnomorska, meksykańska, orientalna, hiszpańska, turecka, ryby/owoce morza, dania z grilla, sushi; dania dietetyczne, bufet dla dzieci, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, dania wegańskie, pełnowartościowe posiłki, bufet, show cooking, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci
• restauracja "Farfalle": kuchnia włoska; a la carte, wybór z menu, wymagana rezerwacja, za opłatą, ok. 10 €/os., z klimatyzacją, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci
• restauracja "Mey'hane": kuchnia regionalna, śródziemnomorska, turecka, ryby/owoce morza; a la carte, wybór z menu, wymagana rezerwacja, za opłatą, ok. 10 €/os., maj - wrzesień, z klimatyzacją, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci
• restauracja "Haru": kuchnia azjatycka, japońska; a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, ok. 10 €/os., wysokie krzesełka dla dzieci
• restauracja "Arabesque": kuchnia orientalna, turecka, dania wegetariańskie; a la carte, wybór z menu, wymagana rezerwacja, za opłatą, ok. 10 €/os., maj - wrzesień, 19:00 - 21:00, z klimatyzacją, z tarasem, przy basenie

• bary i inne: 5
• bar przy zewnętrznym basenie: kwiecień - październik
• bar "Beach": kwiecień - październik
• bar "Wien Bar": kwiecień - październik
• bar "Terrace"
• bar przekąskowy "Macrina Patisserie": kwiecień - październik


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Rainbow

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Luksusowy hotel zlokalizowany ok. 4 km od centrum Belek, ok. 35 km od lotniska w Antalyi. Położony jest na dużym obszarze, w zadbanym ogrodzie.
Plaża:

Hotel usytuowany bezpośrednio przy pięknej, szerokiej, piaszczystej plaży z drobnym żwirkiem. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży dostępne bezpłatnie.
Do dyspozycji gości:

Hotel składa się z 8 - piętrowego budynku głównego oraz 44 willi położonych w ogrodzie. Recepcja 24 h, 4 windy, restauracja główna, restauracje a'la carte otwarte sezonowo od 01.05 do 31.10: włoska, azjatycka, turecka i rybna (każda z restauracji za opłatą rezerwacyjną ok. 10 EUR/os., wymagana rezerwacja), bary: Terrace bar, Wien bar, Lounge bar, piwny bar, bar przy basenie i na plaży (disco bar). 5 basenów zewnętrznych w tym jeden rodzinny oraz jeden ze zjeżdżalniami (czynne w określonych godz.), brodzik dla dzieci, bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki. Dodatkowo płatne: centrum SPA.
Wyżywienie:

High Class All Inclusive: śniadanie (07:00-10:30), lunch (12:30-14:30), obiadokolacja (18:30-21:30), nocne przekąski (24:00-02:00), szeroki wybór przekąsek w ciągu dnia, owoce sezonowe, lody. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole oraz część alkoholi importowanych w barze Terrace 24 h, i w pozostałych barach w godz. otwarcia. Płatne dodatkowo: część napoi importowanych.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi bardzo bogaty program sportowy i animacyjny: zabawy przy basenie, konkursy, wieczór turecki, imprezy tematyczne, muzyka na żywo. Ponadto: koszykówka, siatkówka, piłka nożna, kort tenisowy, siłownia, joga, pilates, stepy, aerobik, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, tenis stołowy, rzutki, badminton, bilard, szachy, dyskoteka, plac zabaw, kino. Płatne dodatkowo: sporty wodne na plaży, lekcje tenisa.
Internet:

Internet Wi-Fi w lobby oraz w pokojach dostępny bezpłatnie.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

www.papillon.com.tr
Naszym zdaniem:

Bardzo elegancki i luksusowy hotel dla wyjątkowo wymagających osób. Szeroki wybór typów pokoi pozwoli dopasować ofertę do potrzeb każdego Klienta. Bogata infrastruktura sportowa i animacyjna gwarantuje doskonały wypoczynek szczególnie dla par jak i rodzin z dziećmi. Hotel został wyremontowany w 2015 r. W tym hotelu zadowolenie Klienta jest zawsze na pierwszym miejscu.
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.8/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.
Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne
RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
- To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
HAMAM - cena ok. 25 EUR
Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
RAFTING - cena ok. 35 EUR
Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
Inne

RIWIERA TURECKA informacje ogólne
Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Język urzędowy - turecki.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie: Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.
Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
Uwaga:
Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
Uwaga!
Powyższe warunki podane zostały na dzień 02.03.2020 r. i mogą ulec zmianie.
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji, na Riwierze tureckiej trwa od początku czerwca do końca września.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.
Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
Uwaga:
Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Uwaga!
Powyższe warunki podane zostały na dzień 02.03.2020 r. i mogą ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Coral Travel

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Data otwarcia:

2002 r. Odnowiony w 2011 r.

 

Położenie:

4 km od Belek, 36 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 60 000 m2.

 

Plaża:

przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 150 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

 

W Hotelu:

6 restauracji, 6 barów, 7 sal konferencyjnych, winda, basen kryty (200 m2), 2 baseny odkryte (1 600, 1 000 m2), 2 zjeżdżalnie wodne.

 

Pokoje:

w budynku głównym: 219 pokoi standardowych (3 dla niepełnosprawnych), 40 pokoi typu dublex (salon i sypialnia bez drzwi łączących), 22 junior suity (2 sypialnie połączone drzwiami, jacuzzi), 11 suit excellent (salon i sypialnia połączone drzwiami, jacuzzi); w 3 bungalowach: 39 pokoi rodzinnych apart family room (salon i sypialnia połączone drzwiami, aneks kuchenny); klimatyzacja centralna, wanna, suszarka, telefon, TV, internet bezprzewodowy (bezpłatny), sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), wykładzina, balkon.

 

Rozrywki i usługi:

  • Bezpłatne: internet bezprzewodowy w lobby, room service (24:00-07:00), siłownia, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, 2 korty tenisowe, oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa, tenis stołowy, rzutki, bilard, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, standardowe boisko do piłki nożnej (poza hotelem), aerobik, animacje, dyskoteka, kino.
  • Płatne: kawiarenka internetowa, room service (07:00-24:00), pralnia, salon piękności, centrum SPA, masaż, solarium, lekcje tenisa, sporty wodne na plaży, jazda konna (4 km od hotelu).

 

Dla dzieci:

2 brodziki, zjeżdżalnia wodna, plac zabaw, miniklub (3-12 lat), animacje, opiekunka (płatna ok. 30$/h), posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

 

Wyżywienie:

High Class All Inclusive (24 h)

 

Posiłki:

śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, późny posiłek.

 

Napoje zawarte:

lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe

 

System nie zawiera:

niektórych napoi importowanych, wysokojakościowych win, napoi serwowanych w butelkach.

 

Restauracja a'la carte:

owoce morza, śródziemnomorska, dalekowschodnia, turecka, meksykańska – bezpłatna jedna wizyta tygodniowo. Wymagana rezerwacja.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


5* Turcja/Riwiera Turecka

Kategoria

- kat. Exim Tours: 5*

- kat. lokalna

5*

Położenie

- przy plaży - ok. 4 km od centrum Belek - ok. 35 km od lotniska w Antalyi

Plaża

- prywatna, piaszczysta - leżaki, materace, ręczniki plażowe i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 45 m2 - centralna klimatyzacja - TV-Sat-LCD, telefon, sejf, internet Wi-Fi (bezpłatny) - mini bar (bezpłatne napoje bezalkoholowe oraz piwo) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów, szlafroki, kapcie) - balkon

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne

- 2 baseny

główny i relaksacyjny, 2 zjeżdżalnie - basen kryty, basen z jacuzzi - leżaki, materace i parasole przy basenie - sala fitness, aerobic - sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, 2 korty tenisowe - rzutki, bilard, boccia, tenis stołowy, łucznictwo - kajaki, rowery wodne - dyskoteka, amfiteatr, muzyka na żywo, animacje Płatne - spa, masaże - motorowe sporty wodne na plaży , windsurfing (wymagana licencja) - pole golfowe oddalone ok. 4 km od hotelu - boiska do piłki nożnej ok. 9 km od hotelu

Dla dzieci

- plac zabaw, animacje, 2 brodziki, brodzik kryty - mini klub (4-12 lat), junior klub (13-17 lat) - mini kręgle, mini rzutki, mini football - bufet i wysokie krzesełka w restauracji głównej - łóżeczka dla niemowląt (na zamówienie) - opiekunka (na życzenie, płatna)

Wyżywienie

High Class All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia, lody, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybrane alkohole importowane serwowane są w wyznaczonych barach 24h. Restauracje a'la carte płątne 10 EUR.

Restauracje i bary

- restauracja główna

- 4 restauracje a' la carte

włoska, azjatycka, orientalna, rybna i grillowa - kawiarnia - bar przy basenie - bar na plaży - lobby bar - bar w dyskotece

Dodatkowe informacje

- obiekt otwarty w 2002 roku, zostanie całkowiece wyremontowany na przełomie 2014/2015 roku, dysponuje 357 pokojami (także dla niepełnosprawnych) - Internet Wi-Fi w lobby (bezpłatne) - centrum konferencyjne - fryzjer, mini market, pasaż handlowy, lekarz, pralnia - hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych - www.papillon.com.tr

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.

Video

www.youtube.com/watch?v=frF6TKs66XI


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

AlfaStar

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

5

Region

Turcja,Belek

Położenie

Obiekt zlokalizowany jest w Belek, ok. 40 km od lotniska w Antalyi. Położony jest bezpośrednio przy prywatnej piaszczystej plaży.

Hotel

Na terenie kompleksu hotelowego znajdują się: recepcja, restauracja główna, 5 restauracji A'la Carte (rybna, meksykańska, chińska, turecka, śródziemnomorska), 3 bary, centrum konferencyjne, sklepy, jubiler, Internet cafe, mini club dla dzieci w wieku 4 - 12 lat oraz junior club dla dzieci w wieku 13 - 16 lat, mini disco, plac zabaw dla dzieci, 2 baseny (w tym jeden ze zjeżdżalniami), basen dla dzieci. Leżaki, parasole oraz ręczniki dostępne są bezpłatnie przy basenie oraz na plaży. Usługi dodatkowe: pranie, opieka medyczna, fryzjer, łaźnia turecka, masaż, SPA, sauna, W hotelu prowadzone są dzienne oraz wieczorne animacje.

Pokoje

Hotel oferuje gościom pokoje standardowe, pokoje typu junior suite, pokoje typu presidental suite oraz excellent suite. Wyposażenie pokoi: łazienka z wanną, prysznicem oraz WC, klimatyzacja, TV SAT, suszarka do włosów, mini bar, telefon, balkon, sejf.

Wyżywienie

Obiekt oferuje opcję High Class All Inclusive: śniadanie, lunch oraz obiadokolacja w formie bufetu. Lokalne oraz importowane napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe dostępne są 24 h/dobę. Pomiędzy posiłkami głównymi serwowane są przekąski. Nocny bufet oraz specjalne menu dla najmłodszych.

Sport i relaks

Do dyspozycji klientów bezpłatnie: fitness, rowery wodne, kajaki, windsurfing oraz katamarany (za okazaniem licencji), water aerobic, korty tenisowe, koszykówka, siatkówka, tenis stołowy, dart, łuki, boccia, bilard, water polo, mini kręgle. Za dodatkową opłatą: kręgielnia oraz motorowe sporty wodne.

Możliwości zakwaterowania

Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + osoba dorosła na dostawce, pokój dwuosobowy + dziecko na dostawce, pokój dwuosobowy + 2 dzieci na dostawkach, pokój jednoosobowy.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sun&Fun

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA TURECKA

*****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

*    4 km od centrum Belek, około 36 km od międzynarodowego lotniska w Antalyi. Otwarty w 2002 r., ostatnia renowacja miała miejsce w 2015 r.

Plaża

*     Bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży. Serwis plażowy bezpłatny.

Zakwaterowanie

*    357 pokoi; *    Typy pokoi: 259 superior (38 m2), rodzinne (ok. 70 m2 - pokój dzienny i sypialnia, 2 łazienki), luxury pool suite (55 m2, położone w ogrodzie); *    Wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z WC i suszarką do włosów, telewizor, telefon, sejf, Internet Wi-Fi, mini bar, czajnik.

Restauracje i bary

*    Restauracja główna, 5 restauracji a'la carte: m.in. włoska, grill, z owocami morza, azjatycka; *    8 barów: Sports bar, bar przy basenie, Piano bar, Spa cafe bar, bar na plaży, Zeugma bar, bar w dyskotece, cukiernia , winiarnia, bary z przekąskami.

Wyżywienie

*    Ultra all inclusive (24h): śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, przekąski między posiłkami, lody, desery; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w barze Zuegma przez całą dobę oraz w pozostałych barach w godzinach otwarcia.

Sport i rozrywka

*    3 basen zewnętrzne (jeden ze zjeżdżalniami); *    Bezpłatnie: centrum fitness, joga, lekcje tańca, tenis stołowy, koszykówka, bilard, pilates, siatkówka plażowa, badminton, rzutki, piłka nożna, 2 korty tenisowe; *    Odpłatnie: centrum SPA, prywatne lekcje tenisa, gry elektroniczne (PS 4 etc), sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*     Mini klub dla dzieci 1-3, klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, klub dla nastolatków w wieku 13-17 lat, brodzik, plac zabaw, gry w basenie, program animacyjny, mini kino, zjeżdżalnie, opiekunka (płatna).

Pozostałe udogodnienia

*    Kantor, fryzjer, sklepy, butiki, fotograf, sale konferencyjne, wypożyczalnia samochodów, dyskoteki, kawiarenka Internetowa, Internet Wi-Fi.

Naszym zdaniem

*    Doskonała propozycja dla najbardziej wymagających Klientów, polecany szczególnie rodzinom z dziećmi i osobom szukającym aktywnych form wypoczynku. Wyśmienita kuchnia przyjazna atmosfera sprawią, że wakacje spędzone w tym hotelu będą należały do niezapomnianych.

Strona internetowa

*    www.papillon.com.tr  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Orex

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Opis

hotel otwarty w 2002 roku, wyremontowany w 2015 roku, usytuowany na terenie o łącznej powierzchni 60.000 m², składa się z 8-piętrowego budynku głównego oraz 44 budynków klubowych, położonych w zadbanym ogrodzie; do dyspozycji gości: 2 baseny zewnętrzne, aqua-park, basen kryty, restauracja główna, 4 restauracje A la carte: włoska, turecka, rybna, azjatycka (płatne: ok. 10 €/ os, wymagana wcześniejsza rezerwacja), liczne bary (Terrace Bar czynny 24 h), amfiteatr, kawiarnia, 4 sale konferencyjne

Położenie

ok. 4 km od centrum Belek, ok. 35 km od lotniska w Antalyi

Plaża

prywatna, piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu; leżaki, materace, parasole i ręczniki przy basenie oraz na plaży – bezpłatne, bezpłatny bar na plaży

Zakwaterowanie

356 pokoi: 253 pokoi superior w budynku głównym (ok. 38 m2), 26 junior sutie – budynek główny, pokój dzienny oraz oddzielna sypialnia (ok. 70 m²), 44 luxury pool suites, położone w ogrodzie, z dostępem do współdzielonego basenu (ok. 55 m²), 3 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych- budynek główny (ok. 38 m²), pokoje promocyjne superior – na zapytanie; wyposażenie: klimatyzacja centralna łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV-LED, sejf (bezpłatny), minibar (uzupełniany w napoje bezalkoholowe oraz piwo), zestaw do parzenia kawy/herbaty, bezpłatne WI-FI, balkon lub taras

Wyżywienie

Ultra All Inclusive – śniadanie (07.00-10.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00), nocny bufet (24.00-02.00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (12.00-16.00), pizza (12.00-16.00), podwieczorek, owoce, lody (12.00-16.00) lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: pozostałe napoje importowane, napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz alkohol wysokojakościowy

Sport i rozrywka

animacje, muzyka na żywo (okazjonalnie), wieczory tematyczne (okazjonalnie), dyskoteka łaźnia turecka, siłownia, aerobik, aqua-aerobik, joga, step, rzutki, tenis stołowy, boccia, koszykówka, siatkówka plażowa, kort tenisowy (w ciągu dnia), mini boisko do piłki nożnej, bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, zabiegi na twarz i ciało, pralnia, lekarz (na wezwanie), pralnia, butik, jubiler, fotograf, kwiaciarnia, oświetlenie kortu tenisowego, lekcje tenisa, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

animacje, mini klub (z podziałek na grupy wiekowe), 2 brodziki,, mini disco, mini kino, plac zabaw, menu i krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), wynajęcie wózka (ok. 5 €/dzień) opiekunka (płatna)

WWW

www.papillon.com.tr Ważne informacje: Pokoje promocyjne – na zapytanie (liczba pokoi promocyjnych ograniczona) ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Dertour Polska

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Nazwa obiektu

Papillon Zeugma

Kategoria

*****

Miejscowość

Belek

Region

Riwiera Turecka

Kod

AYT12017 FH

Liczba pokoi

356

Zalety

Bezpośrednio przy plaży. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo).

Położenie

Bezpośrednio przy piaszczystej, łagodnie opadającej hotelowej plaży. Parasole, leżaki i ręczniki na plaży w cenie. Do centrum miejscowości Belek ok. 4 km. Do lotniska Antalya ok. 35 km.

Opis

Popularny hotel rodzinny. Lobby, recepcja, 4 restauracje a-la-carte, 1 restauracja w formie bufetu, kawiarnia, hotelowy bar przy plaży, lobby bar, bar przy basenie, bar z przekąskami, minimarket, salon fryzjerski, winda, kryty basen ze słodką wodą. WLAN na terenie całego kompleksu (w cenie). Na zewnątrz 2 baseny ze słodką wodą i zjeżdżalniami (4), parasole, leżaki i ręczniki przy basenach (w cenie).

Wyżywienie

Opcja all inclusive plus obejmuje śniadanie, obiad i kolację w formie obfitego bufetu, po południu kawę/herbatę, wypieki i ciasto, przekąski i lody (w określonych godzinach), przekąski o północy, powitanie szampanem, do wyboru kolację w restauracjach a-la-carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja, drobna opłata serwisowa), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne 24 h, minibar uzupełniany codziennie w napoje bezalkoholowe, piwo i wodę, room service w godz. 0-7.

Zakwaterowanie (pokoje)

Komfortowe pokoje, ok. 38 m kw., z łazienką/WC, suszarką do włosów, szlafrokami, kapciami, telefonem, TV z kanałem muzycznym, zestawem do parzenia kawy/herbaty, minibarem, sejfem, klimatyzacją/ogrzewaniem (zależnie od sezonu) i balkonem.

Pokój typ 1

DAQ/EAQ = pokój 2-osobowy, od strony lądu. Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 2

DAX = pokój 2-osobowy, oferta oszczędnościowa, jak DAQ, ale ograniczona dostępność.

Pokój typ 3

DAM/EAM = pokój 2-osobowy, jak DAQ, ale z widokiem na morze. Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 4

FAA = apartament rodzinny, ok. 70 m kw., jak DAQ, pokój dzienno-sypialny i oddzielna sypialnia połączone drzwiami.

Pokój typ 5

KA = Luxury Pool Suite, ok. 55 m kw., z optycznie wydzieloną strefą dzienną i bezpośrednim dostępem do wspólnego basenu.

Sport, rozrywka, wellness

Sport w cenie (częściowo firmy zewnętrzne) - siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy, siłownia, zajęcia fitness, 1 kort tenisowy z oświetleniem. Za opłatą (częściowo firmy zewnętrzne) - sporty wodne (narty wodne). Wellness w cenie - łaźnia parowa, łaźnia turecka. Za opłatą - centrum wellness (3.750 m kw.), masaże, zabiegi kosmetyczne.

Dla dzieci

Klub dla dzieci 4-12 lat, plac zabaw, dyskoteka, basen dla dzieci ze słodką wodą, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko dla dziecka w pokoju. Za opłatą i na zamówienie opieka do dzieci.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AK709102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Antalya, Turcja

Opis hotelu

Hotel zbudowany został w roku 2002. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 356 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby wraz z recepcją z check-out-service. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. Dostępne w hotelu Wi-Fi (bezpłatnie) zapewnia wygodny dostęp do sieci. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, kawiarnia, bar i bar na plaży. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również pokój zabaw dla dzieci i biblioteka. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wielojęzyczny personel, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Odczyty, prezentacje oraz zjazdy mogą odbyć się w jednym z pomieszczeń konferencyjnych.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Optymalny komfort pobytu zapewniają telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W łazienkach znajduje się suszarka do włosów. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa i koszykówka. Do dyspozycji gości jest szeroki wachlarz aktywności sportowych, w tym wodnych jak rower wodny i kanadyjki oraz za dodatkową opłatą jet ski, przejażdżki na bananie wodnym i rejsy katamaranem. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, badminton, dart, joga i aerobik. Hotel dysponuje bogatą ofertą Wellness, do której należą m.in. spa, sauna i łaźnia turecka. Za dodatkową opłatą do dyspozycji gości jest łaźnia parowa, salon piękności i zabiegi masażu. W naszej ofercie znajdują się również programy rozrywkowe dla dzieci i dorosłych.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia All-Inclusive Special. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania menu dla dzieci. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Papillon Zeugma

Opinie o Hotelu Papillon Zeugma

Papillon Zeugma - możliwości zakwaterowania:

SUPERIOR ROOM LAND VIEW SNG USE 1PAX
1 os. pokoj superior
2 os. pokój superior z bocznym widokiem na morze
1 os. Pokój superior z bocznym widokiem na morze
2 os. pokoj superior
SUPERIOR LAND VIEW 3PAX
2 os. junior suite (na potwierdzenie)
Double Standard Lateral Sea View
Single w. Child Standard
Single w. Child Standard Lateral Sea View
Single Use Standard
JUNIOR SUITE
EXCELLENT SUITE 3PAX
Single Use Standard Lateral Sea View
Double Standard
LUXURY POOL SUITE UP FLOOR 3PAX
junior suite double standard
2 os. Luxury Pool Suite - na pietrze (na potwierdzenie)
family room double standard swimup-poolterrace
SUPERIOR ROOM LAND VIEW WITH BALCONY
SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY
SUPERIOR ROOM LAND VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW SNG USE 1PAX
EXCELLENT SUITE
JUNIOR SUITE 3PAX
EXCELLENT SUITE 5PAX
LUXURY POOL SUITE GROUND
LUXURY POOL SUITE UPPER
PRESIDENTIAL DUBLEX SUITE
DUBLEX FAMILY ROOM 4PAX
FAMILY DUBLEX ROOM
SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW 2PAX
DUBLEX FAMILY ROOM 3PAX
LUXURY POOL SUITE 3PAX
JUNIOR SUITE 2PAX
EXCELLENT SUITE 2PAX
SUPERIOR LAND VIEW 2PAX
LUXURY POOL SUITE 2PAX
EXCELLENT SUITE 4PAX
Doppelz Balkon Meerblick
Doppelz Balkon Landseite
DUBLEX FAMILY ROOM 2PAX
SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW 3PAX
DUBLEX FAMILY ROOM 5PAX
Einzelz Balkon Meerblick
Einzelzi Balkon Landseite
LUXURY POOL SUITE UP FLOOR 2PAX
Familienapartment Balkon
Pool Suite
Luxury Pool Suite

Papillon Zeugma - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Papillon Zeugma? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00