Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Reef Resort, Morze Czerwone
1 / 18
Udogodnienia hotelu Resta Reef Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży

Hotel Resta Reef Resort
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Resta Reef Resort:
4.2 / 5
Średnia z 17 opinii
Szczegóły oceny hotelu Resta Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    3.9
  • Jakość
    do ceny
    4.6
Ocena hotelu:
4.2 / 5
Średnia z 17 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2018

Hotel Resta Reef Resort w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodach, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, plac zabaw, mini klub, animacje, występy na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Marsa Alam Rozległy obiekt, zbudowany w orientalnym stylu. Dobra opcja wakacyjna dla rodzin z dziećmi. Dla najmłodszych czekają zabawy w mini klubie i brodzik. A dla amatorów sportów boiska sportowe, bilard i siłownia. Po całym dniu pełnym słońca odpoczniemy w jednym z barów przy orientalnej muzyce.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2003 r. Odnowiony 2014 r. Na terenie znajdują się 2 restauracje, bary, baseny odkryte, pralnia (płatna).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna z pomostem, piaszczysta, 150 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne. Skała koralowa przy wejściu do morza. Na plaży funkcjonuje beach bar.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację, sejf (bezpłatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienkę (WC, suszarka, prysznic), balkon lub taras. Typy pokoi: w kilku budynkach: pokoje standardowe , pokoje sea front , pokoje rodzinne (1 pokój)

Wyżywienie

2 restauracje, bary All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera: śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja, późny posiłek w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, krzesełka w restauracji

w cenie

siłownia, siatkówka, siatkówka plażowa, animacje, tenis stołowy

płatne

salon piękności, centrum SPA, masaż, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, bilard

Aktualizacja opisu

13.02.2018 10:16

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodach, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, plac zabaw, mini klub, animacje, występy na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Wygodny hotel położony w otoczeniu ogrodów, ok. 7 km od lotniska i ok. 70 km od Marsa Alam.
Plaża:
Obiekt położony bezpośrednio przy prywatnej, piaszczysto-żwirowej plaży. Wejście do morza jest łagodne (przy samym brzegu po kamiennych płytach), dostępne jest także drewniane molo, dzięki któremu można się dostać do rafy koralowej. Parasole i leżaki na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Hotel wybudowany w 2003 r. i mieszczący się w niskich budynkach. Recepcja 24 - godz., przestronny hol, mini sklep, bankomat, fryzjer. Goście mogą korzystać z restauracji głównej Fontana, serwującej dania kuchni międzynarodowej, restauracji włoskiej a'la carte La Casa oraz dwóch barów: przy basenie i przy plaży. Hotel posiada 2 baseny zewnętrzne ze słodką wodą (1 podgrzewany w okresie zimowym) oraz brodzik dla dzieci. Parasole i leżaki przy basenach - bezpłatne.
Pokoje:
Hotel posiada ponad 210 pokoi. Standardowe pokoje 2-osobowe (możliwość 2 dostawek dla dzieci lub 1 dostawki dla osoby dorosłej), wyposażone są w łazienkę (prysznic/wanna, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, sejf, mini-bar (płatny dodatkowy) oraz balkon lub taras. Na zamówienie dostępne są pokoje rodzinne z możliwością zakwaterowania rodziny 2+2.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadanie (07:00-10:30), obiad (12:30-14:30) oraz kolację (19:00-22:30) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. W ciągu dnia dostępne są przekąski (11:00-13:00, 15:00-17:00 i 22:30-00:00), pizze i przystawki w restauracji La Casa (17:00-19:00) oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-24:00) w wyznaczonych barach. Napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, importowane alkohole - za dodatkową opłatą.
Program sportowy i animacyjny:
Prowadzone w ciągu dnia i wieczorami programy animacyjne - gry i zabawy, quizy, występy na żywo. Oferowane są (niektóre atrakcje za opłatą): siatkówka plażowa, tenis stołowy, tenis ziemny, bilard, centrum nurkowe. Dla dzieci - plac zabaw, brodzik i mini klub.
Internet:
Kafejka internetowa oraz internet Wi-Fi - dodatkowo płatne.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.restaresorts.com
Naszym zdaniem:
Wymarzony hotel dla osób ceniących sobie wypoczynek w spokojnej atmosferze, a także pragnących spróbować swoich sił w nurkowaniu.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 4.3/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/marsa-alam-wypoczynek/resta-reef

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodach, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, plac zabaw, mini klub, animacje, występy na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Stylowy hotel składający się z kilku niewysokich budynków otoczonych egzotyczną roślinnością. Relaksująca atmosfera, bliskość rafy koralowej, malownicze pejzaże, spokojna okolica.

Położenie

W zatoce, przy prywatnej i długiej plaży z pomostem (rafa koralowa jest już przy brzegu, zalecane obuwie ochronne), 7 km od Port Ghalib,  10 km od lotniska w Marsa Alam, 120 km od El Quseir. Łagodne wejście do morza po kamiennych płytach.

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją i skrytkami depozytowymi, restauracja główna Fontana z częścią zewnętrzną (bufety, wieczory tematyczne), włoska restauracja a' la carte La Casa, snack bar przy basenie, bar przy plaży, taras  z widokiem na morze, odpłatne łącza internetowe i kącik internetowy, bankomat, punkt wymiany walut, sklepy z pamiątkami, biżuterią i odzieżą, salon fryzjerski.

Pokoje

218 przestrzennych, standardowo wyposażonych pokoi z łazienką (wanna z prysznicem, suszarka do włosów), TV sat, telefonem, indywidualnie sterowaną klimatyzacją, małą lodówką (minibar na życzenie), balkonem lub tarasem (widok na basen, ogród lub morze), sejfem (w pokoju lub recepcji). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokoju rodzinnym (sypialnia i pokój z 2 łóżkami, usytuowanie dalej od plaży).

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadania kontynentalne serwowane w barze przy basenie, przekąski w dzień, słodki podwieczorek (kawa, herbata, ciasto) i lody, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe od godz.10.00 do 17.00 w barze przy basenie i na plaży, w lobby - do północy, woda mineralna w pokoju.

Sport i rozrywka

2 ładne baseny (jeden z nich podgrzewany w sezonie zimowym), 2 korty tenisowe (w Resta Grand Resort), tenis stołowy, siatkówka, piłka nożna, bilard, sala fitness, piłka wodna, aerobik, gimnastyka w wodzie, centrum nurkowe, ośrodek wellness (sauna, łaźnia, gabinet kosmetyczny) w Resta Grand Resort, animacje, dyskoteka, okazjonalnie występy folklorystyczne w hotelowym amfiteatrze.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT. Uroczystą kolację wigilijną. Uroczysta kolację sylwestrową.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodach, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, plac zabaw, mini klub, animacje, występy na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

położony w miejscowości Madinat Coraya (przy malowniczej zatoce Coraya Bay) - część Marsa Alam Zone, ok. 5 km od międzynarodowego lotniska w Marsa el Alam, 70 km od Marsa El Alam, 67 km od Quesir. W odległości ok. 7 km od hotelu znajduje się marina w regionie Marsa El Alam - Port Ghalib.

PLAŻA

przy hotelu, piaszczysto-żwirowa, długa, zejście do morza poprzedza część kamiennych płyt. Leżaki, ręczniki kąpielowe i parasole bezpłatnie. Rafa koralowa ok. 20 m od brzegu, zalecamy zabranie specjalnego obuwia. Wejście do morza z pomostu.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Kompleks hotelowy o niskiej zabudowie należący do sieci Jaz, zbudowany w 2003 r.. Składa się z 5 budynków otoczonych ogrodem.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, restauracja główna, restauracja a'la carte, bar przy basenie, bar na plaży. Room service, usługi pralni chemicznej, opieka medyczna na wezwanie, wypożyczalnia limuzyn, sklepiki.

INTERNET

Bezpłatny internet Wi-Fi w recepcji

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 3 baseny (jeden podgrzewany w sezonie zimowym), leżaki, parasole i ręczniki plażowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, pika wodna, rzutki, boccia, plażowa piłka nożna, centrum fitness Odpłatnie masaże, sauna, centrum nurkowe przy plaży.

DLA DZIECI

brodzik, mini club dla dzieci, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka na zamówienie.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 218 pokoi. Pokoje typu standard  dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej. Wyposażenie: łazienka (wanna/prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzację, TV/SAT, mini bar odpłatnie, sejf oraz balkon lub taras.

WYŻYWIENIE

All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia, popołudniowa kawa, herbata, lody, nocna przekąska. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wybranych barach. Opcja all inclusive nie zawiera napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, wody gazowanej.

INFORMACJE DODATKOWE

https://www.jazhotels.com/Marsa-Alam/hotels/Sol-Y-Mar-Reef-Resta.aspx

CENA

Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD.Nowość! Możliwość wykupienia wizy przez portal https://visa2egypt.gov.eg, koszt wizy jednokrotnego przekroczenia 25 USD, wielokrotna - 60 USD. Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodach, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, plac zabaw, mini klub, animacje, występy na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Hotel Resta Reef Resort****

 

Nowość - wypoczynek zarówno na sezon letni jak i zimowy; długa, bliskaplaża, duży teren; dla zmęczonych miejskim tłokiem, ale także dla aktywnych i rodzin z dziećmi. Dobry standard w rozsądnej cenie.

 

Położenie:

bezpośrednio przy długiej piaszczysto-żwirkowej plaży (odległość do plaży w zależności od zakwaterowania), z łagodnym wejściem do wody (leżaki, parasole i ręczniki plażowe – bezpłatne), z plaży do morza wchodzi drewniane molo; ok. 3 km od portu lotniczego w Marsa El Alam, ok. 5 km od rozbudowującej się mariny w regionie Marsa El Alam – Port Ghalib; ok. 65 km od wioski turystycznej El Quseir i od rozwijającego się małego centrum Marsa El Alam; ok. 210 km od Hurghady.

 

Hotel:

czterogwiazdkowy, 218 pokoi; niska zabudowa, składa się z kilku budynków, pięknie urządzony z dużą recepcją (czynna całą dobę), kantor wymiany walut w recepcji, restauracja główna „Fontana”, restauracja włoska a la carte „La Casa”(nie objęta formą all inclisive), bar przy basenie, bar na plaży, disco bar, sklepy z pamiątkami, sejf (bezpłatny), akceptowane karty kredytowe.

 

Pokoje:

standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), praktycznie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic lub wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, mini-bar (płatny), balkon lub taras; rodzinny: 2-os. (możliwość 1lub 2 dostawek), wyposażony podobnie jak pokój standardowy (jedyna różnica - jest większy z dodatkowym pomieszczeniem nie zawsze zamykanym drzwiami), położony dalej od plaży; pokoje standardowe z widokiem na morze, rodzinne (możliwość dopłaty do widoku na morze) dostępne na zamówienie i za dopłatą.

 

Sport i rozrywka:

2 baseny (jeden podgrzewany w zimie), brodzik dla dzieci, sala gimnastyczna, plac zabaw dla dzieci, boccia, siatkówka plażowa, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, amfiteatr, w wyznaczonym terminie przez hotel programy animacyjne, odpłatnie – billard, korty tenisowe, jacuzzi, centrum nurkowe,

 

Wyzywienie:

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (07.00-09.00), lunch (12.30-14.30), kolacja (19.00- 22.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe - rodzimej produkcji w godz. 10.00-23.00 dostępne w barach wskazanych przez hotel, napoje w barze na plaży i przy basenie dostępne w godz. 09.30-17.00; posiłki objęte świadczeniami all inclusive serwowane są w restauracji głównej, wykluczając restaurację a la carte.

 

Cena zawiera:

  • 7 lub 14 noclegów,
  • wyżywienie: all inclusive,
  • opieka rezydenta,
  • przelot samolotem,
  • transfer: lotnisko-hotel-lotnisko,
  • ubezpieczenie KL i NW.

 

Cena nie zawiera:

  • dopłat do wylotów z lotnisk lokalnych

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodach, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, plac zabaw, mini klub, animacje, występy na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel usytuowany bezpośrednio przy plaży, znajduje się zaledwie 10 minut drogi od lotniska Marsa Alam obok Resta  Grand Resort.

 

Warunki mieszkalne

Hotel posiada 218 przestronnych pokoi z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej. Pokoje posiadają: indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-SAT, mini bar (dodatkowo płatny), sejf , łazienkę (prysznic, wc, suszarka). Każdy pokoj posiada balkon lub taras.


Do dyspozycji gości

Recepcja, dwie restauracje: włoska "La Casa",  główna "Fontana", nack bar przy basenie, beach bar. Do dyspozycji gości są dwa baseny (w tym jeden podgrzewany zimą), centrum odnowy biologicznej, SPA, siłownia, jacuzzi, sauna parowa, salon piękności, centrum handlowe, disco, internet, lekarz na telefon, kantor wymiany walut w recepcji, bezpłatne leżaki, parasole,ręczniki na plaży i przy basenie.

 

Dla dzieci

Basen, mini klub, mini disco, plac zabaw.

 

Uprawianie sportów

Bezpłatnie: basen, tenis stołowy, piłka wodna, siatkówka,  piłka nożna, aerobik w wodzie,
Odpłatnie: centrum SPA (szeroki zakres zabiegów leczniczych i pielęgnacyjnych), centrum nurkowe, bilard, tenis.

 

Wyżywienie

All Inclusiwe: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w ciągu dnia oraz późne przekąski (w wybranej restauracji), lody, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10:00-24:00.


Cena zawiera :

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta; 
  • wyżywienie wg opisu,
  • podatek VAT,
  • obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie),
  • opłaty lotniskowe i paliwowe.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy płatnej przez klientów na lotnisku - 15 USD

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodach, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, plac zabaw, mini klub, animacje, występy na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

***

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF 3,5

Położenie

10 min drogi od lotniska.

Plaża

Bezpośrednio przy plaży.

Zakwaterowanie

218 pokoi; Typy pokoi: standard (25 m2), family (30 m2); Wyposażenie: klimatyzacja, telewizor, łazienka z suszarką do włosów, lodówka, sejf.

Restauracje i bary

2 restauracje (główna i a'la carte włoska); 3 bary (głównym przy basenie i przy plaży).

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski i lody w określonych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji dostępne są od 10.00 do 24.00. Restauracje a'la carte w tym Restauracja Zeit Zaitoun w Resta Grand są płatne dodatkowo i wymagana jest wcześniejsza rezerwacja.

Sport i Rozrywka

2 baseny (1 podgrzewany w sezonie zimowym); Bezpłatnie: tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, boccia, siłownia, program animacyjny. Odpłatnie: centrum nurkowe, bilard, tenis.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini klub, animacje dla dzieci w tym mini disco.

Pozostałe udogodnienia

Dyskoteka (płatna), masaże, sauna, łaźnia (usługi płatne), sklepy, kawiarenka internetowa, opieka medyczna, pralnia,

Naszym zdaniem

Hotel o dużym terenie, pięknej rafie, smacznym jedzeniu i dobrym serwisie. Polecamy przede wszystkim rodzinom oraz miłośnikom snurkowania.

Strona internetowa

www.restaresorts.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodach, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, plac zabaw, mini klub, animacje, występy na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

bezpośrednio nad morzem, ok. 7 km od Port Ghalib, ok. 65 km od El Quseir i Marsa Alam, w sąsiedztwie hotelu Resta Reef Resort; ok. 10 km od portu lotniczego Marsa Alam; bus hotelowy do Port Ghalib (za opłatą).

Plaża

prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża z dostępem do rafy koralowej (zalecane obuwie kąpielowe), łagodne zejście do morza (przy samym brzegu po kamiennych płytach), pomost. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne.

Wyposażenie

popularny hotel oferuje 218 pokoi, mieszczących się w niewysokich budynkach. Do dyspozycji Gości: recepcja, przestronne lobby, bankomat, restauracja główna serwującej dania kuchni międzynarodowej, restauracja włoska a' la carte, 3 bary: w lobby, przy basenie i przy plaży. Hotel posiada 2 baseny zewnętrzne ze słodką wodą (jeden podgrzewany w okresie zimowym). Parasole, leżaki i ręczniki przy basenach bezpłatnie.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (E1-3A): z widokiem na ogród, ok. 25 m2, klimatyzacja, TV- sat., sejf, lodówka, balkon lub taras. Pokoje superior z widokiem na basen (E1-3B). Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (E1-3C). Pokoje rodzinne (E2-3D): przestronniejsze, ok. 30 m2, dla 2 osób dorosłych z 2 -3 dzieci lub 3 os. z 1-2 dzieci.

Dzieci

plac zabaw, brodzik i mini klub.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem.

Dostęp do internetu

kącik Internetowy, Wi-Fi w lobby i w pokojach za opłatą.

Sport

tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, siłownia, aqua aerobik. Za opłatą: centrum nurkowe, bilard.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. W ciągu dnia przekąski (11:00-13:00 oraz 16:00-17:00) oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-24:00) w wyznaczonych barach. 

Wcześniej = taniej

do 29.02.16 25% zniżki, 01.03-30.04.16 20% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminie 14.05-31.03.16.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • popularny hotel przy plaży

  • bliski transfer z lotniska
  • świetne warunki do nurkowania i snorkelingu
  • długi pomost ułatwi jacy dostęp do morza

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodach, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, plac zabaw, mini klub, animacje, występy na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

bezpośrednio nad morzem, ok. 7 km od Port Ghalib, ok. 65 km od El Quseir i Marsa Alam, w sąsiedztwie hotelu Resta Reef Resort; ok. 10 km od portu lotniczego Marsa Alam; bus hotelowy do Port Ghalib (za opłatą).

Plaża

prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża z dostępem do rafy koralowej (zalecane obuwie kąpielowe), łagodne zejście do morza (przy samym brzegu po kamiennych płytach), pomost. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne.

Wyposażenie

popularny hotel oferuje 218 pokoi, mieszczących się w niewysokich budynkach. Do dyspozycji Gości: recepcja, przestronne lobby, bankomat, restauracja główna serwującej dania kuchni międzynarodowej, restauracja włoska a' la carte, 3 bary: w lobby, przy basenie i przy plaży. Hotel posiada 2 baseny zewnętrzne ze słodką wodą (jeden podgrzewany w okresie zimowym). Parasole, leżaki i ręczniki przy basenach bezpłatnie.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (E1-3A): z widokiem na ogród, ok. 25 m2, klimatyzacja, TV- sat., sejf, lodówka, balkon lub taras. Pokoje superior z widokiem na basen (E1-3B). Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (E1-3C). Pokoje rodzinne (E2-3D): przestronniejsze, ok. 30 m2, dla 2 osób dorosłych z 2 -3 dzieci lub 3 os. z 1-2 dzieci.

Dzieci

plac zabaw, brodzik i mini klub.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem.

Dostęp do internetu

kącik Internetowy, Wi-Fi w lobby i w pokojach za opłatą.

Sport

tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, siłownia, aqua aerobik. Za opłatą: centrum nurkowe, bilard.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. W ciągu dnia przekąski (11:00-13:00 oraz 16:00-17:00) oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-24:00) w wyznaczonych barach. 

Wcześniej = taniej

do 29.02.16 25% zniżki, 01.03-30.04.16 20% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminie 14.05-31.03.16.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • popularny hotel przy plaży

  • bliski transfer z lotniska
  • świetne warunki do nurkowania i snorkelingu
  • długi pomost ułatwi jacy dostęp do morza


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodach, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, plac zabaw, mini klub, animacje, występy na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

MARSA ALAM/EGIPT

Do dyspozycji gości

• recepcja • ogród • taras • basen • restauracja główna • restauracja a la carte (płatna) • kawiarnia

Wyposażenie

• Wi-Fi (w recepcji i lobby, w cenie) • ręczniki (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• sklep z pamiątkami • sklepy • fryzjer • opieka medyczna • parking (strzeżony)

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

218

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych 

Dla dzieci

• plac zabaw • łóżeczko dziecięce (w cenie) • brodzik • animacje • miniklub (dla dzieci powyżej 4. roku życia) • minidisco 

Sport i wellness

Płatne • masaże • piłka nożna • siatkówka plażowa • 2 korty tenisowe • wypożyczalnia rakiet do tenisa 

Rozrywka

• dyskoteka/klub nocny • amfiteatr

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 3-4 os. • ok. 30 m2 • widok na ogród • balkon lub taras • klimatyzacja • sejf • telefon • TV sat. • lodówka • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • ok. 25 m2 • widok na morze • balkon lub taras • klimatyzacja • sejf • telefon • TV sat. • lodówka • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 25 m2 • widok na ogród • balkon lub taras • klimatyzacja • sejf • telefon • TV sat. • lodówka • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-3 os. • ok. 25 m2 • widok na basen/boczny na morze • balkon lub taras • klimatyzacja • sejf • telefon • TV sat. • lodówka • prysznic • suszarka do włosów • WC

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu) • późne śniadanie • przekąski • nocne przekąski • ciasta • lody • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe 

Dodatkowe informacje • kolacja przy świecach (płatna) • restauracja a la carte (po wcześniejszej rezerwacji)

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Reef Resort to zadbany hotel odznaczający się niską, elegancką zabudową, położony bezpośrednio przy plaży z wypożyczalnią sprzętu sportowego. Polecamy go miłośnikom błogiego leniuchowania w promieniach słońca oraz wielbicielom aktywnego wypoczynku.


Mapa Hotelu Resta Reef Resort

Opinie o Hotelu Resta Reef Resort

Bardzo fajny, spokojny hotel. Wysoki poziom obslugi rozpoczynajac od recepcji, poprzez kelnerow, na personelu porzadkowym konczac. Urocze miejsce dla chcacych spedzic aktywne wakacje, polecam nurkowanie bo rafa naprawde jest przepiekna i wyjazd quadami na pustynie :)))

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9

moja kolejna wizyta w tym hotelu, na nurkowanie uznaje tylko ten, położony przy przepieknej rafie, jednak często zdarzają się silne wiatry uniemożliwiające zanurzenie się, posiłki smaczne, chociaż monotonne, goście hotelowi to głównie Włosi, trochę Niemców i Polaków

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9

Fajny cichy i przyjemny hotel ,pokoje czyste i zadbane ,jedzenie smaczne i urozmaicone,przy plaży pomost wygodne wejście na rafę .Jedyny minus to mały basen.Obsługa miła i uprzejma nie narzucająca się .

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Polecam ten hotel.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0

bardzo ładny hotel super atmosfera panowie barmani bardzo mili i uśmiechnięci starają się bardzo ,pokoje ładne codziennie sprzątane plaża ładna rafa super polecam ten hotel wszystkim ja na pewno tam wrócę !!!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Za rok o tej samej porze "jak Bóg da" wracam na pewno. Polecam grudniowa porą, ciepła woda w morzu, piękna rafa na krok od plaży, leżaczek, słońce którego w kraju jak na lekarstwo. Jedzenie poezja, chyba, że ktoś musi na obiad zjeśc 0,5kg karkówki, to może się rozczarować. Animatorzy jakby byli na dopingu, nieprzebrane zasoby energi.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Hotel wizualnie nie wypada najlepiej na tle innych w Marsa. Pokoje czyste, wyposażone podstawowo. Jedzenie dobre, zawsze ryba, kurczak, mięso, warzywa przyrządzone na różne sposoby. Lód do drinków z wody mineralnej, napije i piwo z orginalnych opakowań a nie z dystrybutorów - duży plus. Przy plaży dwie niecki - akwaria z mnóstwem ryb. Pływanie z pomostu praktyczie niemożliwe w sezonie zimowym przez silne wiatry. Animatorzy fantastyczni, jak tylko się chce można fajnie się bawić. Małe baseny. Świetna obsługa. Hotel dla normalnych ludzi.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.1

Hotel bardzo ladnie polozony ale pokoje o standardzie ponizej przecietnej. Stare mebelki i stary tv robi przygnebiajace wrazenie. Piekna rafa w sam raz dla poczatkujacych nurkow jak i wprawnych. kazdy znajdzie cos dla siebie.Wyzywienie - duzo i smacznie. obsluga bardzo mila i profesjonalna. polecam dla osob niewymagajacych i spedzajacych jak najmniej czasu w hotelowym pokoju. baseny male i troche zaniebane. widac ze hotel byl budowany szybko i troche niedbale.NIe mam zastrzezen do czystosci.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
3.4

Bardzo mile będę wspominać wakacje w tym hotelu . Obsługa bardzo grzeczna ,woda w basenach czysta, w morzu dużo kolorowych rybek -dlatego trzeba zabrać aparat do robienia zdjęć pod wodą , no i spokój

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1

Pobyt początek marca 2011 Hotel nie tak duży jak 5*-kowe molochy, ale ma wszystko co trzeba i swój urok. W dniu zakwaterowania w hotelu było ok 10 osób, cisza, spokój - cudownie :-) Córka sama tańczyła z animatorką na Kinder disco. Po kilku dniach najechało trochę Włochów, za to Rosjan zero !!! Pokoje czyste i zadbane,sprzątane codziennie łącznie z figurkami z ręczników i płatkami kwiatów na łóżkach. Obsługa w recepcji i barach bardzo miła "Yes Sir" "Ofcoure Sir" itd...Przy recepcji wspomniałem, że żona ma urodziny, to przy kolacji dostaliśmy tort urodzinowy, kartkę z życzeniami po polsku ! , a 10 osobowa ekipa obsługi wykonała korowód i odśpiewała piosenki przygrywając na bębnach. Rafa taka sobie, co prawda widziałem lepsze, ale faktycznie przypływają delfiny. Co ciekawe w czasie pobytu otwarte zostało nowe centrum spa, masaże sauny itd.. oraz nowa mała siłownia z wysokiej jakości sprzętem firmy Precor, miałem okazję jako pierwszy osobiście wszystko przetestować.Pozdrowienia dla Oskara, właściciela Quadów przy hotelu z którym na pustynię pojechaliśmy 2 razy. Za drugim razem nawet żona robiła drifty. Podejrzewam, że przy pełnym obłożeniu hotel straciłby swój urok, ale osobiście Polecam.

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
4.0

Resta Reef Resort - możliwości zakwaterowania:

Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
Family Room DBL
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy z widokiem na ogrod wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
Family Room Pool View DBL
family room [sea view] dbl
Standard Pool View DBL
Standard Garden View DBL
Standard Sea View DBL
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy z widokiem na ogrod wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
POKÓJ RODZINNY
STANDARD ROOM
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy z widokiem na ogrod wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
Pokój 2 osobowy
Pokój 2 os.
Pokój 2 osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Pokój 2 osobowy z widokiem na basen
Pokój rodzinny 2 osobowy
Pokój rodzinny
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA MORZE

Resta Reef Resort - Możliwości wyżywienia:


Resta Reef Resort - miasta wylotu:


Resta Reef Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Resta Reef Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00