Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
  • Hotel Iberostar Club Cala Barca, Majorka
1 / 41
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
29.06 - 06.07
już od 5313 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.09 - 05.10
już od 4514 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Club Cala Barca
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Iberostar Club Cala Barca
star 4

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Iberostar Club Cala Barca:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Club Cala Barca:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 czerwca 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 września 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dla najbardziej wymagających klientów. Wysoki standard usług, szeroki zakres animacji, bogata infrastruktura sportowa i różnorodna kuchnia to główne atuty tego hotelu. Polecam szczególnie!

Hotel Iberostar Club Cala Barca w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dla najbardziej wymagających klientów. Wysoki standard usług, szeroki zakres animacji, bogata infrastruktura sportowa i różnorodna kuchnia to główne atuty tego hotelu. Polecam szczególnie!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 2 km od centrum Portopetro
  • ok. 7 km od Cala d'Or
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 55 min

polozenie

  • ok. 2 km od centrum Portopetro
  • ok. 7 km od Cala d'Or
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 55 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • ogród
  • taras
  • bankomat w hotelu
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • terminal internetowy: za opłatą
  • sklepy 
  • minimarket
  • butik 
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą
  • parking
  • 2 sale konferencyjne

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

734

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.

basen

  • baseny: 8
  • basen dla dzieci „AQUAFUN": w cenie, zewnętrzny
  • 25-metrowy basen sportowy „Sport Pool": w cenie, zewnętrzny
  • basen „Central Pool": w cenie, zewnętrzny
  • basen „Pool Block 40´s": w cenie, zewnętrzny
  • basen „Pool Block 11 & 12": w cenie, zewnętrzny
  • basen dla dzieci „Central Kinderpool": w cenie, zewnętrzny
  • basen dla dzieci „Block 40´s Kinderpool": w cenie, zewnętrzny
  • basen dla dzieci „Blocks 11 & 12 Kinderppol": w cenie, zewnętrzny
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci „AQUAFUN": w cenie, zewnętrzny, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
    • basen dla dzieci „Central Kinderpool": w cenie, zewnętrzny, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
    • basen dla dzieci „Block 40´s Kinderpool": w cenie, zewnętrzny, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
    • basen dla dzieci „Blocks 11& 2 Kinderppol": w cenie, zewnętrzny, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • łóżeczka dla dzieci
    • miniklub: 4-7 lat, codziennie, w cenie
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: codziennie, w cenie
    • klub dla nastolatków: 13-17 lat, lipiec i sierpień, w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    • nordic walking
    • aerobik
    • aqua fitness
    • pilates
    • joga
    Płatne
    • strefa spa: „SPA Sensations": 10:00 - 19:00
    • masaże
    • salon kosmetyczny
    • piłka nożna
    • siatkówka plażowa
    • paddle tenis
    • rowery
    • golf: w ofercie firm zewnętrznych
    • nurkowanie
    • snorkeling
    • kanu
    • kajaki

    rozrywka

    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • rzutki w cenie
    • bilard za opłatą
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój rodzinny Deluxe FZX6
    • 2-4 os.
    • ok. 34 m2
    • widok na basen
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • 1 sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • kuchenka mikrofalowa
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Apartament APX1
    • 2-4 os.
    • ok. 34 m2
    • widok na ogród lub basen
    • pokój dzienno-sypialny
    • 1 sypialnia
    • lodówka: w cenie
    • wanna
    • w bocznym budynku
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • aneks kuchenny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Apartament APX2
    • 4-6 os.
    • ok. 50 m2
    • widok na ogród lub basen
    • 2 dwuosobowe pokoje bez drzwi łączących
    • sofa
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą, woda: w cenie
    • wanna lub prysznic
    • w bocznym budynku
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • aneks kuchenny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 34 m2
    • minibar: za opłatą
    • pokój dzienno-sypialny
    • 1 sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • kuchenka mikrofalowa
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny FZX2
    • 2-4 os.
    • ok. 34 m2
    • minibar: za opłatą, woda: w cenie
    • pokój dzienno-sypialny
    • 1 sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • kuchenka mikrofalowa
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny FZX3
    • 2-4 os.
    • ok. 34 m2
    • widok na ogród
    • w bocznym budynku
    • minibar: za opłatą
    • pokój dzienno-sypialny
    • 1 sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • kuchenka mikrofalowa
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny FZX4
    • 2-4 os.
    • ok. 34 m2
    • w budynku głównym
    • minibar: za opłatą
    • pokój dzienno-sypialny
    • 1 sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • kuchenka mikrofalowa
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Suita junior z widokiem na morze JSM1
    • 2-3 os.
    • ok. 38 m2
    • widok na morze
    • pokój dzienno-sypialny
    • 1 sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • kuchenka mikrofalowa
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny Superior FZX5
    • 2-4 os.
    • ok. 34 m2
    • pokój dzienno-sypialny
    • 1 sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • kuchenka mikrofalowa
    • minibar: za opłatą, woda: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy Superior DZX2
    • 1-2 os.
    • ok. 28 m2
    • widok na ląd
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • kuchenka mikrofalowa
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój wieloosobowy MZX1
    • 4-8 os.
    • ok. 68 m2
    • pokój dzienno-sypialny
    • 2 sypialnie
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • kuchenka mikrofalowa
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Suita junior JSX1
    • 2-3 os.
    • ok. 38 m2
    • pokój dzienno-sypialny
    • 1 sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • kuchenka mikrofalowa
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-2 os.
    • ok. 24 m2
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • kuchenka mikrofalowa
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX3
    • 1-2 os.
    • ok. 24 m2
    • boczny widok na morze
    • minibar: za opłatą
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • kuchenka mikrofalowa
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • późne śniadanie: 09:30 - 12:00, w cenie
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane napoje do posiłków
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
    Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • restauracja „Baleares": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, show cooking, w cenie, 07:30 - 10:30, 12:30 - 14:30 i 18:30 - 21:30, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Pizzeria Capricho": rodzaje kuchni: włoska, meksykańska, bufet, show cooking, w cenie, 12:00 - 16:00, 16:30 - 18:30 i 19:00 - 22:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Mediterraneo": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, regionalna, bufet, show cooking, w cenie, 09:00 - 11:00 i 19:00 - 22:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Foodtruck": rodzaje kuchni: azjatycka, włoska, w cenie, 11:30 - 15:30 i 16:00 - 18:00
  • restauracja „Beach House Restaurant": rodzaje kuchni: dania z grilla, bufet, rezerwacja wymagana, w cenie, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, codziennie 08:30 - 17:30, codziennie 19:00 - 21:00, z tarasem, na plaży

  • bary i inne: 3
  • bar „Heladería": w cenie
  • bar przekąskowy „Snack Bar Ponent": 11:00 - 17:00, w cenie
  • bar przekąskowy „Snack Bar Xaloc": 11:00 - 17:00, w cenie
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel dla najbardziej wymagających klientów. Wysoki standard usług, szeroki zakres animacji, bogata infrastruktura sportowa i różnorodna kuchnia to główne atuty tego hotelu. Polecam szczególnie!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania (07:30-10:30), lunche (12:30-14:30) i kolacje (18:30-21:30) w formie bogatego bufetu, w restauracji głównej. Dodatkowo, w pizzerii Capricho dostępne są późne śniadania kontynentalne (09:30-12:00), bufet lunchowy (12:30-16:00) w postaci pizzy, makaronów i sałatek oraz kolacje (19:00-22:00) z daniami kuchni meksykańskiej (wymagana rezerwacja). Dostępne również dania serwowane z food trucków. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach od godz. 09:00 do godz. 24:00. Menu bezglutenowe.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi bogaty program animacyjny dla dorosłych i dzieci (wieczorne show, muzyka na żywo konkursy, gry, zabawy). Bezpłatnie: siłownia, aerobik, siatkówka plażowa, piłka nożna, ping-pong, rzutki. Za opłatą: centrum nurkowe, tenis. W hotelu znajduje się Spa Sensations czynne między 10:00 a 19:00 - masaże, zabiegi na twarz i ciało są dodatkowo płatne. Mini klub (4-7 lat) działa od kwietnia do października, Maxi klub (8-13 lat) od czerwca do września, Teen klub (13-18 lat) w lipcu i sierpniu.

    Internet

    Bezpłatny internet Wi-Fi dostępny na terenie całego hotelu.

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Elegancki kompleks dla wymagających Klientów, gwarantujący wysoki standard usług, sygnowany marką IBEROSTAR. Polecamy szczególnie osobom aktywnie spędzającym czas oraz rodzinom z dziećmi ze względu na różnorodność zaplecza rekreacyjnego.

    Strona www


    Położenie

    Hotel położony w południowo-wschodniej części wyspy, ok. 2 km od Portopetro i ok. 7 km od kurortu Cala d'Or, do którego można dojechać autobusem (przystanek niedaleko hotelu). Do stolicy wyspy - Palma de Mallorca ok. 65 km. Odległość od lotniska to ok. 55 km.
    UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3,30 EUR/osobę/noc. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Plaża

    Niewielka, zatokowa, piaszczysta plaża Barca Trencada znajduje się przy hotelu (brak leżaków i parasoli). Do głównej plaży kurortu - Cala Mondrago jest ok. 1,5 km. Na plaży leżaki i parasole płatne (ok. 16 EUR/komplet - 2 leżaki i parasol). Hotel nie zapewnia ręczników plażowych.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja z lobby, winda, 4 restauracje, 6 barów, duży ogród, strefa basenowa (w tym 1 podgrzewany) i brodzik ze zjeżdżalniami, taras słoneczny z leżakami i parasolami, mini klub, plac zabaw, sala konferencyjna, kantor, wypożyczalnia samochodów i rowerów, bankomat, sklep, parking, pralnia (dodatkowo płatna) oraz opieka medyczna (za opłatą).

    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki fakultatywne.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).


    Cena podstawowa nie obejmuje:
    lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    OBJAZD WYSPY VUELTA A LA ISLA" - cena ok. 80 EUR
    Trasa wycieczki prowadzi przez rolnicze wioski i miasta gór Sierra de Tramuntana. Po drodze zatrzymamy się w mieście Inca słynącego z wyrobów skórzanych. Następnie wśród plantacji oliwek dojedziemy do Sanktuarium Maryjnego w LLuc. Po około 40-min. przerwie przejazd wzdłuż kanionu rzeki Torrent de Pareis do portu rybackiego Sa Calobra. Po przerwie rejs statkiem wzdłuż klifowego wybrzeża Majorki do Puerto de Soller czyli “złotej doliny". Następnie wyprawa starą, drewnianą kolejką do miasta Soller gdzie przesiądziemy się na pociąg wybudowany w 1912 roku, który przez góry i doliny, 13 tunelami zawiezie nas na obrzeża Palmy.
    JASKINIE SMOCZE - cena ok. 44 EUR
    Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła przez Manacor - słynącego z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy największą jaskinię na Majorce, która stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
    ALCUDIA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR

    Wycieczka na północne wybrzeże Majorki. Przed południem wizyta na tradycyjnym targu majorkańskim w najstarszym mieście na wyspie- Alcudia. Po zakupach przejazd do Pollensa gdzie przewidziany jest czas wolny na plaży, a następnie przepłyniemy statkiem do zatoki Formentor. Na samym końcu autokarem wjedziemy na przylądek Formentor, najdalej wysunięty cypel na Majorce, skąd rozciąga się jeden z najładniejszych widoków Morza Śródziemnego.
    PALMA I VALLDEMOSA - cena ok. 54 EUR

    Zwiedzanie stolicy rozpoczniemy od Parc del Marc. Później, ogrodami królewskimi dojdziemy do Katedry. Podczas spaceru po gotyckiej starówce Palmy zobaczymy budynek Urzędu Miasta, piękne patia, Stary Rynek i kościół Świętego Michała. Po południu uciekniemy od zgiełku miasta do baśniowej miejscowości Valldemosa malowniczo położonej w dolinie gór Sierra de Traumontana. Zwiedzimy zakon Kartuzów, cele w których mieszkał Chopin oraz wysłuchamy 15 minutowego koncertu w Pałacu Sancho. Później podczas minimum godzinnego czasu wolnego można za darmo spróbować typowych majorkańskich likierów. Wycieczka skierowana do klientów hoteli położonych na wschodzie i północy wyspy.
    MARINELAND - cena ok. 43,50 EUR

    Całodzienna wycieczka do delfinarium Marineland. Nowy spektakl delfinów i lwów morskich, zaskakujące show papug i innych wielobarwnych ptaków.
    AQUARIUM PALMA - cena ok. 43,50 EUR

    Wycieczka skierowana do klientów ze wschodu wyspy. Bez przewodnika w języku polskim. Bilet obejmuje wizytę w największym oceanarium w Hiszpanii oraz opcjonalnie czas wolny w stolicy.
    AQUARIUM - cena ok. 25 EUR

    BILET WSTĘPU DO do najwiekszego oceanarium w Europie. Ponad 55 akwariow z calego swiata. Dodatkowe atrakcje dla najmlodszych.

    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    "

    Inne

    HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.

    Czas
    Taki jak w Polsce.

    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.

    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Majorka
    Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
    Miejscowości wakacyjne na Majorce:


    Playa de Palma / El Arenal
    Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.

    Magaluf
    Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.

    Santa Ponsa
    Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.

    Alcudia / Zatoka Alkudyjska
    Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii:

    Wszyscy pasażerowie (także dzieci poniżej 6-go roku życia) przybywający do Hiszpanii drogą lotniczą lub morską, w tym ci, którzy przyjeżdżają tranzytem do innych krajów, na 48h przed odlotem muszą wypełnić formularz kontroli zdrowia na stronie internetowej www.spth.gob.es lub w aplikacji Spain Travel Health -SpTH- (dalej SpTH), dostępny na Androida i iOS.
    Kody QR będą sprawdzane przez linie lotnicze, dlatego też należy je obowiązkowo mieć ze sobą w wersji elektronicznej (preferowane) lub w wersji papierowej.
    Brak kodu QR będzie skutkował odmową wejścia na pokład samolotu i tym samym brakiem możliwości realizacji wycieczki.
    Szczegółowa instrukcja znajduje się w Travelli w komunikatach.
    Wszystkie aktualne wytyczne można sprawdzać na stronie
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Hiszpanii trwa od 01.07 do 31.08.

    Wizy

    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii:

    Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą lotniczą lub morską, w tym ci, którzy przyjeżdżają tranzytem do innych krajów, na 48h przed odlotem muszą wypełnić formularz kontroli zdrowia na stronie internetowej www.spth.gob.es lub w aplikacji Spain Travel Health -SpTH- (dalej SpTH), dostępny na Androida i iOS.
    Kody QR będą sprawdzane przez linie lotnicze, dlatego też należy je obowiązkowo mieć ze sobą w wersji elektronicznej (preferowane) lub w wersji papierowej.
    Brak kodu QR będzie skutkował odmową wejścia na pokład samolotu i tym samym brakiem możliwości realizacji wycieczki. Wzór wypełnienia wniosku dostępny jest u opiekuna rezerwacji.
    Wszystkie aktualne wytyczne można sprawdzać na stronie
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel dla najbardziej wymagających klientów. Wysoki standard usług, szeroki zakres animacji, bogata infrastruktura sportowa i różnorodna kuchnia to główne atuty tego hotelu. Polecam szczególnie!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Majorka Obiekt należący do znanej hiszpańskiej sieci Iberostar. Położony na dużym terenie w zatoce Barca Trencada z niewielką piaszczystą plażą. Do dyspozycji m.in. kompleks basenów na świeżym powietrzu, centrum SPA i korty tenisowe. Dla łasuchów czeka kilka restauracji z doskonałą kuchnią hiszpańską i międzynarodową. Rodziny z dziećmi podczas wakacji w tym hotelu będą czuć się wypoczęte i nie będą miały czasu na nudę.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    1989 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie znajdują się 2 sale konferencyjne, sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), zestaw do prasowania (płatny), 9 basenów, 4 restauracje, 3 bary, wypożyczalnia rowerów, motocykli, samochodów.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

    plaża

    przy hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole, leżaki - płatne.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację, TV, telefon, sejf (płatny), mini bar, łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w kilkunastu budynkach: pokoje double A i B , pokoje double side sea view A i B , pokoje double superior A i B , pokoje rodzinne basic A i B , pokoje rodzinne garden view A i B , pokoje rodzinne interconnection A i B , pokoje rodzinne priority location A i B , pokoje rodzinne A i B

    Wyżywienie

    4 restauracje, 3 bary All Inclusive Formuła zawiera:śniadanie, obiad i kolacja , przekąski w wybranych barach, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

    z myślą o dzieciach

    mini klub dla dzieci w wieku 4-7 i 8-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, brodzik, plac zabaw, krzesełka w restauracji głównej łóżeczka dla dziecka do lat 2 (na zamówienie przed przyjazdem), możliwość zamówienia wózka dziecięcego (w miarę dostępności i za opłatą)

    aktywnie i animacyjnie

    animacje, rzutki,pokój gier, mini golf, siatkówka, 4 korty tenisowe, lekcje tenisa, siłownia centrum SPA, masaż, bilard, tenis stołowy, aerobik

    dodatkowe informacje

    OPŁATA TURYSTYCZNAOd 1 lipca 2016 roku na Majorce obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość podatku zależy od kategorii hotelu i kształtuje się następująco:5* - 2 €*/os/doba4* - 1,5 €*/os/doba3*, 2*, 1* - 1 €*/os/dobaapartamenty 4 klucze i 4 klucze superior - 2 €*/os/dobaapartamenty 3 klucze superior - 1,5 €*/os/dobaapartamenty 3 klucze, 2 klucze i 1 klucz - 1 €*/os/doba*do podanych cen należy doliczyć 10% podatek VATDzieci w wieku poniżej 15 r.ż. są zwolnione z opłaty turystycznej.Przy pobycie powyżej 9 dni Turyści otrzymują 50% zniżki (na pobyt powyżej 9 dni).

    Aktualizacja opisu

    12.06.2017 13:32

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży SPA Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel dla najbardziej wymagających klientów. Wysoki standard usług, szeroki zakres animacji, bogata infrastruktura sportowa i różnorodna kuchnia to główne atuty tego hotelu. Polecam szczególnie!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Hiszpania/Majorka

    Kategoryzacja hotelu

    - Kat. Exim Tours 4* - Kat. lokalna 4*

    Położenie

    - przy plaży - bezpośrednio przy zatoce Cala Barca - ok. 3 km do Portu Porto Petro i ok. 7 km od Cala d'Or - ok. 63 km od stolicy wyspy - ok. 60 km od lotniska - ok. 100 m od przystanku autobusowego - ok. 10 km od hotelu znajduje się pole golfowe

    Plaża

    - piaszczysta, niewielka

    Pokoje

    Pokój Rodzinny - klimatyzacja - TV-Sat (32'LCD), telefon - płatne sejf (ok. 15 EUR/ 1 tydz. + kaucja) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - pokój składa się z sypialni i pokoju dziennego - niewielki aneks kuchenny (lodówka, kuchenka mikrofalowa) - balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - kompleks basenów, leżaki i parasole, ręczniki plażowe (kaucja) - aerobic, gimnastyka (także wodna), siłownia - minigolf, tenis stołowy, rzutki - siatkówka - programy animacyjno-sportowe Płatne - 4 korty tenisowe, lekcje tenisa - bilard - centrum spa, masaże, fizjoterapia - nurkowanie, lekcje nurkowania

    Dla dzieci

    - miniklub (4-8 lat), maxiclub (9-12 lat), klub dla nastolatków (13-17 lat) - plac zabaw, pokój zabaw - animacje - 2 brodziki - łóżeczko dla dziecka do lat 2 (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji - specjalne menu

    Wyżywienie

    HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu (napoje płatne przy obiadokolacji).

    All inclusive

    śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00 - 23:30 .

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 restauracje a la carte (kuchnia włoska i meksykańska) - bar - lobby bar - bar przy basenie - pizzeria - kawiarnia

    Dodatkowe informacje

    - internet Wi-Fi, kącik internetowy (ok. 1 EUR/10 min) - 2 sale konferencyjne (20-60 osób) - lekarz, minimarket, sklep z pamiątkami - dyskoteka - www.iberostar.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.

    Video

    www.youtube.com/watch?v=5o_d31L4XCY

    Bagaż

    Warszawa - Chopin: 20 kg bagaż główny, 5 kg bagaż podręczny.

    Katowice

    20 kg bagaż główny, 5 kg bagaż podręczny.

    Warszawa - Modlin

    0 kg bagaż główny, 10 kg bagaż podręczny, możliwość dokupienia bagażu głównego 15 kg /340 PLN lub 20 kg / 340 PLN. Cena bagażu ulega zmianie po potwierdzeniu rezerwacji.

    Kraków

    0 kg bagaż główny, 10 kg bagaż podręczny, możliwość dokupienia bagażu głównego 15 kg /240 PLN lub 20 kg / 340 PLN. Cena bagażu ulega zmianie po potwierdzeniu rezerwacji.

    Poznań

    0 kg bagaż główny, 10 kg bagaż podręczny, możliwość dokupienia bagażu głównego 15 kg /240 PLN lub 20 kg / 340 PLN. Cena bagażu ulega zmianie po potwierdzeniu rezerwacji.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    7 islands

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel dla najbardziej wymagających klientów. Wysoki standard usług, szeroki zakres animacji, bogata infrastruktura sportowa i różnorodna kuchnia to główne atuty tego hotelu. Polecam szczególnie!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4.5

    Region

    Hiszpania/Majorka/Porto Petro

    Opinia 7islands

    Rozległy kompleks należący do znanej hiszpańskiej sieci hotelowej Iberostar to dobry wybór na udany urlop. Niewątpliwym atutem hotelu jest położenie bezpośrednio przy zatoce Barca Trencada, w spokojnej okolicy, w otoczeniu lasu piniowego. Hotel polecany w szczególności dla rodzin z dziećmi ze względu na liczne udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych, bogatą infrastrukturę sportowo-rekreacyjną oraz urozmaicone posiłki.

    Położenie

    Na wschodnim wybrzeżu wyspy, ok. 4 km od miejscowości Porto Petro, gdzie znajdują się liczne sklepy, restauracje i bary, ok. 7 km od Cala d'Or, ok. 65 km od stolicy Majorki, ok. 55 km od lotniska. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, niewielka, piaszczysta zatoka. Za ręczniki plażowe pobierany jest depozyt ok. 10 euro/szt. Ok. 1 km od hotelu znajduje się malownicza, szeroka, piaszczysta plaża, leżąca na terenie parku krajobrazowego Cala Mondrago.

    Hotel

    Odnowiony w 2010 roku rozległy kompleks składa się z 22 dwupiętrowych budynków otoczonych zielenią. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, winda, 2 restauracje (główna, śródziemnomorska), pizzeria, 4 bary, Internet Wi-Fi (ok. 30 min/dzień). Odpłatnie: bar na plaży, kącik internetowy, Internet Wi-Fi w lobby (po wykorzystaniu limitu dziennego), mini market, opieka medyczna (na zapytanie), sala konferencyjna, wypożyczalnia samochodów i rowerów. Hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 4*

    Pokoje

    Hotel dysponuje 619 komfortowymi pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, suszarkę do włosów. Odpłatnie: Internet Wi-Fi, sejf, mini bar. Rodzaje pokoi: dwuosobowe, dwuosobowe z bocznym widokiem na morze, dwuosobowe o podwyższonym standardzie, rodzinne z możliwością 2 dostawek (2 sypialnie).

    Wyżywienie

    2 posiłki: śniadania (07:30-10:30) i obiadokolacje (18:30-21:30) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-10:30), obiady (12:30-14:30), kolacje (18:30-21:30). W restauracji tematycznej Goście mają możliwość skorzystania ze śniadań (09:00-11:00)oraz kolacji (18:45-22:00, wymagana wcześniejsza rezerwacja). W godzinach 16:00-18:00 w wybranych barach i restauracjach dostępne są przekąski oraz lody. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są w wybranych barach w godzinach 09:30-01:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 01:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: 4 baseny z wodą słodką, w tym 1 kryty, podgrzewany (leżaki i parasole bezpłatne, za ręczniki kąpielowe pobierany jest depozyt), animacje dzienne i wieczorne, strzelnica, tenis stołowy, siatkówka, piłka nożna, mini golf. Odpłatnie: 4 korty tenisowe, centrum SPA (masaże, jacuzzi), bilard.

    Dla dzieci

    2 brodziki, plac zabaw, mini klub (dla dzieci w wieku 4-7 lat), klub dla nastolatków (w wieku 13-17 lat), menu dla dzieci, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie), możliwość wynajęcia opiekunki za dodatkową opłatą.

    Kontakt do hotelu

    www.iberostar.com / Tel.: 00 34 971 658 241


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel dla najbardziej wymagających klientów. Wysoki standard usług, szeroki zakres animacji, bogata infrastruktura sportowa i różnorodna kuchnia to główne atuty tego hotelu. Polecam szczególnie!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    IBEROSTAR Club Cala Barca

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Barca Trencada

    Region

    Majorka

    Kod

    PMI14145 FH

    Liczba pokoi

    734

    Położenie

    Bezpośrednio w Parku Narodowym Mondrago i małej zatoce Cala Barca Trencada, w otoczeniu lasów sosnowych, do centrum Porto Petro z licznymi restauracjami, barami i sklepami ok. 3 km, do Cala d'Or ok. 7 km.

    Opis

    Przyjazny dla rodzin, nowoczesny i przestronny ośrodek składający się z 25 budynków 2-3 piętrowych. Klimatyzowana restauracja bufetowa 'Baleares', restauracja tematyczna 'Mediterraneo', pizzeria 'Capricho', bar, kawiarnia, hol z recepcją, sala TV, terminal internetowy (płatny), WLAN, dyskoteka, mini market, kiosk, pralnia (za opłatą), w zadbanym, rozległym ogrodzie duży kompleks z 5 basenami z leżakami i parasolami, ręczniki kąpielowe, 2 bary z przekąskami przy basenie.

    Wyżywienie

    All inclusive = 3 posiłki w formie bufetu, show cooking, śniadanie kontynentalne dla 'śpiochów" do godz. 12 w pizzerii Capricho, w godz. 16-18 popołudniowe przekąski, kawa, herbata, ciastka i wypieki, w godz. 10-24 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

    Pokój typ 1

    DJ / EJ = gustownie urządzone, z prysznicem / WC, suszarką do włosów, tel., TV, WLAN, minibarem, sejfem, klimatyzacją / ogrzewaniem (w zależności od sezonu), balkonem lub tarasem.Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DJA = Superior jak DJ, bardziej przestronne.

    Pokój typ 3

    DJB = z bocznym widokiem na morze.

    Pokój typ 4

    FJ = pokoje rodzinne, jak DJ, z pokojem dzienno-sypialnym (2 kanapy do spania) i oddzielną sypialnią.

    Pokój typ 5

    FJA = pokoje rodzinne jak FJ, z widokiem na ogród.

    Pokój typ 6

    FJB = pokoje rodzinne jak FJ, z drzwiami łączącymi.

    Pokój typ 7

    FJD = pokoje rodzinne, jak FJ, ale w najlepszej lokalizacji.

    Pokój typ 8

    KUM = junior suity, z prysznicem / WC, pokojem dzienno-sypialnym z kanapą do spania, widokiem na morze.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = boccia, łucznictwo, siłownia, 4 korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka. Za opłatą = wypożyczalnia rowerów, oświetlony kort tenisowy, nurkowanie, jazda konna, pole golfowe w pobliżu (lokalni dostawcy, strefa 'SPA Sensations' z masażami i zabiegami.

    Dla dzieci

    Idealne warunki dla rodzin = pokoje rodzinne, mini klub od 4 do 7 lat, klub maxi od 8 do 13 lat, klub dla nastolatków od 14 do 17 lat (tylko lipiec-sierpień), brodzik, menu dla dzieci, plac zabaw, pokój zabaw.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP209102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel dla najbardziej wymagających klientów. Wysoki standard usług, szeroki zakres animacji, bogata infrastruktura sportowa i różnorodna kuchnia to główne atuty tego hotelu. Polecam szczególnie!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel położony w południowo-wschodniej części wyspy, ok. 2 km od Portopetro i ok. 7 km od kurortu Cala d'Or, do którego można dojechać autobusem (przystanek niedaleko hotelu). Do stolicy wyspy - Palma de Mallorca ok. 65 km. Odległość od lotniska to ok. 55 km.

    PLAŻA

    Niewielka, zatokowa, piaszczysta plaża Barca Trencada znajduje się przy hotelu (brak leżaków i parasoli). Do głównej plaży kurortu - Cala Mondrago jest ok. 1,5 km. Na plaży leżaki i parasole płatne (ok. 16 EUR/komplet - 2 leżaki i parasol). Hotel nie zapewnia ręczników plażowych.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Hol powitalny z recepcją, kawiarnia, bar, pizzeria, 3 restauracje, bar przy plaży, dyskoteka, mini market, kącik internetowy (dodatkowo płatny), zadbany ogród, taras słoneczny

    INTERNET

    Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    bezpłatnie: baseny ze słodką wodą (leżaki bezpłatnie), program animacyjny, konkursy, profesjonalne przedstawienia dla dorosłych i dzieci, aaerobik, tenis stołowy, gimnastyka w wodzie, siłownia, mini golf, boccia, strzelanie z łuku, siatkówka, jazda konna (3 x tydzień po 30 minut) lub jazda na kucyku (3 x tydzień po 15 minut), rowery (wycieczki rowerowe), tenis ziemny (3 x tydzień po godzinie/apartament). Odpłatne: bilard, oswietlenie kortu tenisowego.

    DLA DZIECI

    3 brodziki, plac zabaw, mini klub w hotelu Iberostar Royal Cristina, (4-7 lat), maxi klub (8-12 lat), w sezonie klub dla nastolatków (13-17 lat), program animacyjny, łóżeczko dla dzieci do 2 lat (bezpłatnie).

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel dysponuje 734 pokojami różnego typu rozlokowanych w kilku budynkach. Wszystkie pokoje wygodnie urządzone z łazienką (suszarka do włosów, wc), TV-sat, telefonem, sejfem (płatny) mini barem (płatny), balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Hotel posiada pokoje dla osób niepełnosprawnych - na potwierdzenie. Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bezpłatnie.

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, bufet kolacyjny (za wczesniejszą rezerwacją) w restauracji tematycznej, obiad w pizzerii; lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00 - 01.00 w barach na terenie hotelu (w godzinach otwarcia), przekąski w godz. 07.30 - 24.00, kawa lub herbata oraz ciasto w godz. 16.00 - 18.00.

    INFORMACJE DODATKOWE

    -

    CENA

    OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu; opiekę polskojęzycznego rezydenta w wybranych regionach, część oferty jest bez rezydenta jeśli opisane w "uwagach" przy opisie hotelu;  wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    BAGAŻ

    LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm) EasyJet: jedną sztukę bagażu wliczając torebki i laptopy o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki). CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu EasyJet: 15kg - ok. 300 zł; 23kg - ok. 350 zł LOT: 23 kg - ok 300 zł Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair: 10kg/20kg  Easyjet: 15kg LOT: 23 kg (Wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm)

    DOBA HOTELOWA

    !!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

    WARUNKI WJAZDOWE

    * dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. * Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. * każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

    COVID-19

    HOTELE - Aktualnie obowiazujace srodki majace na celu zapobieganie rozprzestrzenianiu sie wirusa COVID-19. Aktualizacja na dzień 01.07.2020 Wszyscy pasazerowie przybywajacy do Hiszpanii droga powietrzna lub morska musza przejsc kontrole zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te moga obejmowac pomiar temperatury, kontrole dokumentacji i kontrole wizualna stanu pasazera.   Kontrola temperatury bedzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podroznych z goraczka. Jako granice wykrywalnosci ustala sie temperature rowna lub wieksza niz 37,5 oC. Pomiar temperatury musi odbywac sie za pomoca bezdotykowych termometrow lub kamer termograficznych. Dane osobowe i obrazy zarejestrowane przez kamery termowizyjne nie beda przechowywane, a prywatnosc pasazerow musi byc zagwarantowana przez cały czas. Firmy zeglugowe, pod nadzorem Sanidad Exterior (dot. zdrowia osob z zagranicy), moga mierzyc temperature pasazerow w podrozach miedzynarodowych przed ich przybyciem do hiszpanskiego portu, zgodnie z postanowieniami niniejszego rozdziału.   W odniesieniu do kontroli dokumentow, wszyscy pasazerowie pochodzacy z dowolnego lotniska lub portu znajdujacego sie poza terytorium Hiszpanii musza wypełnic formularz dotyczacy zdrowia publicznego, ktorego tresc stanowi załacznik I do niniejszej rezolucji. Proces wypełniania formularza bedzie odbywał sie droga elektroniczna, w taki sposob, ze wszystkie osoby, ktore planuja podroz do Hiszpanii, musza go wypełnic przed rozpoczeciem podrozy przez adres internetowy: www.spth.gob.es lub za pomoca bezpłatnej aplikacji HISZPANIA TRAVEL HEALTH-SpTH Ważne!   Do 31 lipca 2020 r., będzie można wypełniać również formularze papierowe.   Od 01 sierpnia wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku. Instytut ds. Jakosci w Turystyce Hiszpanii w Ministerstwie Przemysłu Handlu i Turystyki zarzadziło wprowadzenie szeregu norm sanitarnych, ktore zaczynaja obowiazywac wraz z otwarciem hoteli. Ich głownym załozeniem jest zapewnienie bezpieczenstwa sanitarnego gosciom poprzez zachowanie pomiedzy personelem a goscmi oraz miedzy samymi goscmi dystansu społecznego, zwiekszenie czestotliwosci dezynfekcji przedmiotow najczesciej dotykanych jak blaty, krany, klamki, uchwyty, krany, umywalki, lady, drzwi, windy, klucze, karty do pokoi, przyciski do spłuczki, telefony, suszarki, karty menu, wieszaki, minibary itd. oraz takiego przeorganizowania pracy, by zachowac maksymalne bezpieczenstwo podczas rejestracji, posiłkow, wypoczynku oraz w strefach wspolnych. Ponizej bardziej szczegołowa lista podjetych działan.1. Higiena personelu hotelowego - zmiana ubrania po przyjsciu do pracy na słuzbowy uniform, ktory ma byc prany po kazdym dniu, w temperaturze powyzej 60 stopni C. - personel bez kontaktu fizycznego miedzy soba - oddzielny personel oddelegowany do sprzatania pokoi i oddzielny do sprzatania pozostałych powierzchni. Wozki ze sprzetem do sprzatania dezynfekowane po kazdej zmianie. - praca personelu w maseczkach ochronnych i w rekawiczkach, zmiana rekawiczek za kazdym razem po zakonczeniu pracy w pokoju. - codzienna rejestracja i kontrola wszystkich czynnosci dezynfekcyjnych2. Informacja dla gosci - zaznaczenie miejsc dla gosci podczas rejestracji w recepcji, podobnie przy wejsciu do restauracji (dla zachowania dystansu). - informacja na plakatach przynajmniej w jednym obcym jezyku.3. Recepcja - ograniczenie liczby osob przebywajacych jednorazowo w recepcji - zainstalowanie ekranow ochronnych oddzielajacych recepcje (łatwych w czyszczeniu i dezynfekcji) - personel w obowiazkowych maseczkach ochronnych - dostepny płyn do dezynfekcji rak - jednorazowe długopisy lub mozliwosc ich dezynfekcji - płatnosc karta lub w inny elektroniczny sposob - dezynfekcja lady recepcyjnej przynajmniej raz dziennie, po kazdej zmianie personelu - deponowanie kart do pokojow / kluczy w specjalnym pojemniku z płynem dezynfekcyjnym - dezynfekcja lady, sprzetu w recepcji, klawiatury, telefonu itd. oraz sprzetu w kasie po kazdej zmianie personelu - w drzwiach wejsciowych do hotelu specjalny dywanik nasaczony srodkiem dezynfekcyjnym - zaniesienie bagazu do pokoju przez personel hotelowy tylko w rekawiczkach jednorazowych lub dezynfekcja uchwytow i raczek sciereczkami dezynfekujacymi - zabronione odprowadzanie na parking samochodow klientow przez personel hotelowy4. Kawiarnia /Restauracja - eliminacja ze stołow elementow wspolnych takich jak cukiernice, solniczki, pojemniki z pieprzem, przyprawy, oliwa, elementy dekoracji - przy bufecie ekran ochronny - w wypadku room serwisu personel w maseczkach ochronnych i rekawiczkach jednorazowych (z zachowaniem dystansu) - tace myte w wysokiej temperaturze w zmywarkach5. Pokoje hotelowe - zredukowanie liczby tekstyliow w pokojach jak dywany, serwety, dekoracje - w pokoju tylko jeden kosz na odpadki i smiecie, z pokrywa i podwojnym workiem plastikowym, jedynie w łazience. - zapasowe koce i poduszki w szafie specjalnie zabezpieczone, - suszarka do włosow dezynfekowana włacznie z filtrem po opuszczeniu przez goscia pokoju, - dezynfekcja wieszakow - dezynfekcja minibarow, - ograniczenie usługi prasowania - przy zmianie poscieli i recznikow, te bez kontaktu z podłoga, zapakowane bezposrednio do workow plastikowych, pranie w temperaturze powyzej 60 stopni C. - dezynfekcja scian, podłog, sufitu, okien, luster, mebli, sprzetu stanowiacego wyposazenie - czesta wymiana filtrow6. Jadalnia, strefa wypoczynkowa - monitorowanie zachowywania dystansu społecznego - zwiekszenie liczby turnusow na posiłki - ograniczenie liczby krzeseł, by wymusic dystans społeczny - zawieszenie plakatow informacyjnych przypominajacych o myciu rak przed i po nacisnieciu przyciskow w automatach sprzedajacych napoje czy ekspresach kawowych7. Strefy wspolne - przestrzeganie dystansowania - zapewnienie w tych strefach srodkow do dezynfekcji rak - w łazienkach wspolnych suszarki do rak lub reczniki papierowe, sprzatanie i dezynfekcja min 6 razy dziennie - kosze na smieci z pokrywa i podwojnym workiem plastikowym - wszelkie pomieszczenia, sale konferencyjne, sale fitness wietrzone dwa razy dziennie8. Sale fitness - limit osob - w przypadku zajec grupowych, zachowanie odstepow, oznaczenie na podłodze miejsc na uczestnikow, by uniknac bliskosci czy kontaktu - w przypadku korzystania ze sprzetu uzywanie recznikow, dezynfekcja sprzetu po kazdym uzytkowniku9. Windy - ograniczenie liczby uzytkownikow, korzystanie z maseczek ochronnych10. Baseny i Spa - wprowadzone beda normy na podstawie wynikow badan naukowych dotyczacych zachowania sie wirusa w wodzie w basenach krytych oraz pod gołym niebem11. Strefy dla dzieci - przy wejsciu na teren mycie lub dezynfekcja rak - regularna dezynfekcja urzadzen i zabawek - osoby obsługujace z podwyzszonym rezimem sanitarnym12. Programy animacyjne - kontrolowana liczba uczestnikow, zachowanie dystansu społecznego, ewentualne uzywanie maseczek ochronnych - dezynfekcja wszelkiego sprzetu13. Imprezy - kiedy beda mozliwe, kazdy hotel powinien sam zdecydowac czy posiada odpowiednie warunki na organizacje eventow - ograniczona liczba uczestnikow i zachowanie dystansu społecznego podczas zajec, konsumpcji i podczas zakonczenia. Ewentualnie uzycie maseczek ochronnych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel dla najbardziej wymagających klientów. Wysoki standard usług, szeroki zakres animacji, bogata infrastruktura sportowa i różnorodna kuchnia to główne atuty tego hotelu. Polecam szczególnie!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Majorka, Hiszpania

    Położenie

    spokojne, na rozległym terenie, bezpośrednio nad morzem, wśród drzew piniowych. Do Porto Petro ok. 3 km, do Cala d`Or ok. 7 km. Transfer z lotniska ok. 90-12 minut.

    Plaża

    przy zatoczce z piaszczystą plażą. Do zatoki Cala Mondrago z szeroką piaszczystą plażą ok. 700 m (ok. 25 minut spacerem wśród zieleni). Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    619 apartamentów w 2- i 3-piętrowych budynkach (bez windy). Recepcja, restauracja, restauracja tematyczna, Seasaul Beachclub, pizzeria, bary, dyskoteka, supermarket. W ogrodzie taras słoneczny, 4 baseny ze słodką wodą, bar przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie w cenie. www.iberostar.com

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (1-2A): klimatyzacja, minibar (za opłatą), sejf (za opłatą), TV sat., telefon, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Z bocznym widokiem na morze (1-2B). Pokoje superior (1-2M): większe. Pokoje rodzinne 1 (2-4C): pokój dzienno-sypialny z 2 tapczanami, oddzielna sypialnia. Z widokiem na ogród (2-4K). Dogodnie położone (2-4D): centralnie, blisko restauracji, basenu. Z super ceną (2-4Y): pobyt gratis dla dzieci 2-16 lat. Wariant ekonomiczny (2-4S). Pokoje rodzinne 2 (4-8E): 2 pokoje rodzinne obok siebie połączone wspólnym korytarzem, bez widoku na morze. Junior suite (2-3J): pokój dzienno-sypialny z tapczanem i oddzielna sypialnia. Z widokiem na morze (2-3H).

    Dzieci

    brodzik, plac zabaw, splash pool. Miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dzieci do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    program animacyjny prowadzony przez międzynarodowy zespół animatorów.

    Dostęp do internetu

    kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenie całego hotelu gratis.

    Sport

    siłownia, piłka nożna, 4 korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka. Za opłatą: bilard, rowery górskie, nurkowanie.

    Wellness

    w SPA Sensations za opłatą: zabiegi pielęgnacyjne dla twarzy i ciała, masaże.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. Show cooking.

    All Inclusive

    (H11636D): 3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 9:30-1:00 w barach na terenie hotelu (w godz. otwarcia). Przekąski, kawa, herbata, ciasto między posiłkami. All inclusive Premium (H11636E): dodatkowo obiad lub kolacja w restauracji Seasoul Beachclub, międzynarodowe napoje alkohol., karta win, Minibar uzupełniany wodą. Masaż 25 minut/pokój w cenie.

    Wcześniej = taniej

    do 31.01.16 15% zniżki, 1.02-29.02.16 10% zniżki dla terminów wylotu: 10.05-15.07.16 i 1.09.-16.10.16. Do 29.02.16 5% zniżki dla terminów wylotu: 16.07-31.08.16. 1.03-31.03.16 5% zniżki dla wszystkich terminów wylotu.

    Dla dzieci

    2-16 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

    Polecamy

    • wyjątkowa lokalizacja na terenie rezerwatu przyrody Mondrago
    • nowoczesne i eleganckie wnętrza
    • wyśmienita kuchnia
    • rozległe baseny i splash pool
    • duży teren z miniklubem i placem zabaw dla dzieci


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Iberostar Club Cala Barca
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
    Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
    Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
    Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
    Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
    Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
    Cap de Formentor Mallorca
    Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
    Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
    Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
    Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
    Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
    Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
    Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
    El Arenal i Playa de Palma na Majorce
    Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
    Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka

    Opinie o Hotelu Iberostar Club Cala Barca

    Iberostar Club Cala Barca - możliwości zakwaterowania:

    FAMILY GARDEN VIEW A
    FAMILY PRIORITY LOCATION B
    FAMILY DELUXE PRIORITY LOCATION A
    FAMILY DELUXE PRIORITY LOCATION B
    FAMILY PRIORITY LOCATION A
    DOUBLE SIDE SEA VIEW A
    SIDE SEA VIEW SINGLE USE A
    FAMILY GARDEN VIEW B
    DOUBLE SIDE SEA VIEW B
    SINGLE USE SIDE SEA VIEW B
    2 os. Pokój Rodzinny (Priority Location)
    2 os. Pokój Rodzinny Łączony
    FAMILY ROOM WITH BALCONY A
    FAMILY ROOM WITH BALCONY B
    1 os. pokoj standardowy
    1 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
    2 os. pokoj rodzinny
    2 os. pokoj standardowy
    2 os. pokój rodzinny z widokiem na ogród
    Family Basic A
    Family Basic B

    Iberostar Club Cala Barca - Możliwości wyżywienia:


    Iberostar Club Cala Barca - miasta wylotu:


    Iberostar Club Cala Barca - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Iberostar Club Cala Barca? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00