Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Kahramana Park, Morze Czerwone
1 / 29
Udogodnienia hotelu Sentido Kahramana Park
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Sentido Kahramana Park
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Sentido Kahramana Park:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sentido Kahramana Park:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 maja 2018

Hotel Sentido Kahramana Park w ofercie Biura podróży:

Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Ciekawie zaprojektowany hotel znanej marki, harmonijnie wkomponowany w pustynno-morski krajobraz. Po remoncie i rozbudowie w 2012 r. Spokojna i cicha okolica, a w kompleksie zabawa, sport i  rozrywka dla całej rodziny.

Położenie

W ogrodzie, na rozległym terenie, 400 m od plaży przy siostrzanym hotelu Sentido Kahramana Beach, 23 km od Do Marsa Alam, 38 km od lotniska.

Wyposażenie

Komfortowe lobby z całodobową recepcją, punkt wymiany walut, płatny kącik internetowy, restauracja główna z tarasem, 2 restauracje a la carte (kuchnia włoska, dania z ryb), pub, bar w lobby, bar przy basenie, bar na plaży, urokliwa kawiarnia Delmar na wzgórzu, pasaż handlowy, pralnia.

Pokoje

2-osobowe z możliwością dostawki: gustowne, z łazienką (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), klimatyzacją, lodówką, TV sat, sejfem (odpłatnie), telefonem, balkonem lub tarasem. Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania typu chalets (2 sypialnie, 2 łazienki, salon, kuchnia - 130 m kw., rok budowy- 2012 r.).

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, przedpołudniowe przekąski, podwieczorek, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonych barach do godz. 23.00 lub 24.00 (w zależności od sezonu).

Sport i rozrywka

Malowniczy basen (podgrzewany w sezonie zimowym) z tarasem słonecznym, nowy aquapark, siatkówka, małe boisko, tenis stołowy, kort tenisowy, aerobik, siłownia, sauna, masaże, bilard, niedaleko wypożyczalnia quadów, stadnina, centrum nurkowe.  W kompleksie animacje, muzyka na żywo, dyskoteka. Niektóre atrakcje sportowo-rekreacyjne w siostrzanym obiekcie Sentido Kahramana Beach.

Dla dzieci

Brodzik, zjeżdżalnie wodne, miniklub, plac zabaw, łóżeczko niemowlęce, możliwa indywidualna opiekunka (odpłatnie).

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel znajduje się bezpośrednio przy piaszczystej, prywatnej plaży, w odległości 38 km od międzynarodowego lotniska w Marsa Alam.

 

Hotel

Do dyspozycji Gości są: recepcja czynna całą dobę, baseny, restauracja główna, 2 restauracje a’la carte (włoska i oferująca owoce morza), 7 barów (w tym bar na plaży, przy basenie i w lobby), kantor wymiany walut, pralnia oraz pasaż ze sklepikami. Goście mają także możliwość skorzystać za dodatkową opłatą z kawiarenki internetowej lub Wi-Fi


Pokoje

W hotelu znajduje się 178 pokoi. Pokoje standardowe (55m2) są wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację sterowaną indywidualnie, telefon, sejf, TV, mini bar (dodatkowo płatny). Pokoje mają balkon lub taras.


Wyżywienie

W hotelu obowiązuje opcja All inclusive. Restauracja główna serwuje: śniadania w godz. 07:00-10:00, obiady w godz.12:30-15:00, kolacje w godz.19:00-22:00. W ciągu dnia podawane są ponadto przekąski, oraz kawa i ciasto. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji dostępne są w wybranych barach w godzinach ich otwarcia między 10:00 a 23:00.


Sport i rozrywka

Goście mogą grać w siatkówkę plażową, tenisa stołowego, rzutki, a także ćwiczyć w siłowni. Hotel przygotował przy plaży  wypożyczalnię sprzętów wodnych. Leżaki i parasole są bezpłatne. Odpłatnie: bilard, tenis ziemny, centrum nurkowe, centrum SPA (sauna, masaże). W hotelu odbywają się przedstawienia, wieczorne programy rozrywkowe, prowadzone są także animacje. W hotelu znajdują się także 2 baseny (1 podgrzewany w zimie).


Dzieci

Dla najmłodszych hotel przygotował plac zabaw, brodzik, łóżeczka (na życzenie), mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat).

 

Hotel polecamy młodym osobom, lubiącym aktywny wypoczynek i duże przestrzenie.

 

Cena zawiera:

  • przelot
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
  • ubezpieczenie KL i NW
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie wg. oferty
  • opieka polskiego rezydenta

 

Cena nie zawiera:

  • wizy płatnej na lotnisku po przylocie 15 USD

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie:

Obiekt należący do renomowanej sieci Sentido Hotels, zbudowany w 2002 r., składa się z kilkunastu jednopiętrowych budynków, usytuowanych w zadbanym ogrodzie. Hotel tworzy jeden kompleks z położonym w sąsiedztwie, siostrzanym hotelem Sentido Kahramana Beach Resort. Posiada piaszczystą plażę o długości ok. 1200 m usytuowaną ok. 300 m od hotelu, w pobliżu rafa koralowa (łagodne wejście do morza, a także możliwe wejście z pomostu). Hotel oddalony jest od miejscowości Marsa Alam o ok. 22 km, a od lotniska odległość wynosi ok. 40 km.

Pokoje:

Hotel oferuje zakwaterowanie w standardowych pokojach 2-osobowych (możliwość dostawki dla osoby dorosłej lub dwóch dla dzieci), z łazienką (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów). Wszystkie wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, lodówka, minibar (dodatkowo płatny) oraz balkon.

Do dyspozycji gości:

Recepcja 24-godz., sejf, kantor wymiany walut, fryzjer, centrum handlowe, pralnia, wypożyczalnia samochodów, parking. Na terenie hotelu dostępny jest internet bezprzewodowy (dodatkowo płatny ok. 25USD/tydzień). Hotel posiada restaurację główną Laguna Vista, restauracje aala carte: Arabiatta (kuchnia włoska), On the Rocks (owoce morza) oraz kilka barów: pub Ciao Marsa, bar przy basenie Palm, bar na plaży Laguna Beach Bar oraz namiot beduiński. Goście mogą korzystać z dużego basenu zewnętrznego (podgrzewanego w okresie zimowym) z licznymi zjeżdżalniami oraz brodzika dla dzieci, otoczonych tarasem słonecznym. Na plaży i przy basenie bezpłatne leżaki, materace i ręczniki plażowe.

Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-15:00), kolacje (19:00-22:00) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. Ponadto: przedpołudniowe przekąski (11:00-134:00), przerwa kawowa i słodkie przekąski (16:00-17:00) serwowane w wybranych barach, lody dla dzieci (11:00-13:00), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:00-24:00) we wskazanych barach. All Inclusive nie obejmuje restauracji ala carte, świeżo wyciskanych soków, napoi butelkowanych oraz napoi importowanych.

Program sportowy i animacyjny, SPA:

Prowadzone w ciągu dnia i wieczorem animacje, aerobik, siłownia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, kort tenisowy (wypożyczenie sprzętu i oświetlenie dodatkowo płatne). Dodatkowo płatne: centrum nurkowe, centrum wellness (masaże, sauna, jacuzzi), jazda konna, sporty, bilard, wodne na plaży. Dla najmłodszych - plac zabaw, brodzik, zjeżdżalnie oraz mini klub.

Kategoria lokalna:

****

Naszym zdaniem:

Szeroka, piaszczysta plaża, oferujący wiele atrakcji aquapark oraz typowy wakacyjny klimat

Program

Świadczenia

Cena obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena nie obejmuje: wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

Waluta
EGP - funt egipski. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.

Czas
Taki sam jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EGP; woda 1l. - 1.50 EGP; piwo w barze od 6 EGP; kawa w kawiarni od 1 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć.  W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.

Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje 0.35 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie

Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

W komplesie hotelowym Kahramana. Hotel położony w miejscowości Marsa el Alam oddalony od centrum o ok. 22 km. Do lotniska Marsa Alam odległość wynosi ok. 40 km.

Plaża

piaszczysta, oddalona od hotelu ok. 300 metrów. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe. Bar przy plaży Kahramana.

Hotel

Kategoria lokalna 4* Kompleks hotelowy tworzy jeden kompleks z położonym w sąsiedztwie, siostrzanym hotelem Kahramana Beach Resort. Wybudowany w 2003 r i odnowiony w 2012r. Polecany dla rodzin z dziećmi i amatorów wodnego szaleństwa.

Do dyzpozycji gości

Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie Laguna i Palm, bar przy plaży. Na terenie hotelu prowadzone są programy animacyjne.

INTERNET

Bezpłatne Wi-Fi w lobby.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie - aquapark z 19 zjeżdżalni dla osób dorosłych, 13 zjeżdżalni dla dzieci, basen ( w sezonie zimowym podgrzewany), piłka wodna, kort tenisowy, tenis stołowy, siłownia. Odpłatnie - bilard, oświetlenie kortu tenisowego, sauna, masaże, centrum nurkowe.

Dla dzieci

Brodzik, mini klub, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka na zamówienie,

ZAKWATEROWANIE

Pokój typu Standard: ok. 20m, dwuosobowy z możliwością zakwaterowania 2+2. Pokój typu Family: ok. 60m, dwuosobowy z możliwością zakwaterowania 2+3. Składa się z dwóch pokoi i jednej łazienki. Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (wanna/prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja, TV, telefon, mini bar (za opłatą), balkon lub taras.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przed południem lekkie przekąski i popołudniowa kawa i herbata, dla dzieci lody serwowane w godzinach 11.00-13.00 w wyznaczonych barach. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 09.00-23.00 w wyznaczonych barach. Loklane wino serwowowane w trakcie obiadów i kolacji w restauracji głównej. Opcja all inclusive nie obejmuje napoi importowanych, soków ze świeżych owoców oraz kaw typu cappuccino, cafe latte, espresso i kaw po turecku.

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.sentidohotels.com/

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

spokojnie, w dużym, ładnym ogrodzie. Do Marsa Alam ok. 23 km, do lotniska ok. 38 km.

Plaża

dwie ładne piaszczyste plaże znajdują się przy "siostrzanym" obiekcie Kahramana Beach ok. 400 m. Rafy koralowe sięgają aż do plaży, (zalecane obuwie kąpielowe). Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bezpłatnie, bar na plaży.

Wyposażenie

komfortowy, bardzo przyjazny dla rodzin hotel zarządzany według koncepcji Sentido oferuje 108 pokoi. Do dyspozycji Gości: lobby hotelowe, recepcja, sejfy, bar w lobby, restauracja główna z tarasem, 2 restauracje a la carte (kuchnia włoska, dania z ryb), kawiarnia, pub, amfiteatr. Na zadbanym terenie hotelowym znajduje się basen oraz nowy, duży Aquapark ze zjeżdżalniami. Bar przy basenie. Leżaki, parasole przeciwsłoneczne i ręczniki przy basenie bezpłatnie. www.balbaagroup.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

komfortowe, przyjemnie urządzone. Pokoje Dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, lodówka, TV-satelitarna, sejf, telefon, lodówka, balkon lub taras. Pokoje Rodzinne (2-4F): na 1. piętrze, 2 sypialnie, 1 łazienka, balkon, wyposażone jak pok. 2A. Pokoje Rodzinne Chalet (2-5G): bardzo komfortowe, na parterze, 2 pokoje sypialne, 2 łazienki, taras, wyposażone jak pok. 2A. Pokoje Rodzinne Chalet na 1. piętrze (2-5H): z balkonem, wyposażone jak pok. rodzinne 2G. Pokoje Wariant Ekonomiczny (1-3S). Pokoje Rodzinne Chalet - wariant ekonomiczny (2-3W): na parterze. Pokoje Rodzinne Chalet - wariant ekonomiczny (2-3Z): na 1. piętrze.

Dostęp do internetu

WI-FI w lobby gratis.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski w godz. 11:00-12:00. Po południu w godz. 16:00-17:00 kawa, herbata, ciasteczka. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-23:00.

Wcześniej = taniej

do 30.04.15 20% ZNIŻKI.

Zniżki

DLA DZIECI 2-13 lat: pobyt gratis.

Zabawa dla całej rodziny

Dzieci: zintegrowany brodzik, mini klub (2-12 lat), plac zabaw, zjeżdżalnie dla maluchów, statek piracki z kolorowymi zjeżdżalniami, zjeżdżalnia ośmiornica, zjeżdżalnia słonik.

Sport

siatkówka plażowa, 2 korty tenisowe (w siostrzanym hotelu, oświetlenie za opłatą). Za opłatą: bilard, szkoła nurkowania, masaże, łaźnia parowa, sauna (w hotelu Kaharama Beach).

Rozrywka

nowy Aquapark, kilkanaście zjeżdżalni, statek piracki, zjeżdżalnie dla maluchów, ośmiornica, słonik i wiele innych, brodzik dla dzieci. Animacje, dyskoteka, okazjonalnie przedstawienia oraz muzyka na żywo. Nowy Aquapark dla dorosłych i dla dzieci.

Doskonała propozycja na rodzinne wakacje! Przyjemny kompleks hotelowy, nowoczesne, przestronne i bardzo ładnie urządzone pokoje rodzinne w domkach typu Chalet. W nowym Aquaparku od rana do wieczora mnóstwo atrakcji

kilkanaście zjeżdżalni wodnych, statek piracki i baseny - to prawdziwy raj dla najmłodszych Gości! Do ładnej piaszczystej plaży dowozi hotelowy shuttle bus.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Marsa Alam

Strefa

Family, Active

Dzieci

- 1 dziecko 2-14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2-9 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Port Ghalib ok. 40 km El Quesir ok. 110 km lotnisko Marsa Alam ok. 38 km

Plaża

piaszczysta z łagodnym wejściem do morza zlokalizowana ok. 300 m od hotelu przy siostrzanym hotelu Kahrmana Beach, szeroka, piaszczysta o długość ok. 1200 m z łagodnym wejściem do morza, pomost ułatwiający zejście na głęboką wodę i podziwianie ładnej w tym rejonie rafy koralowej, leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne, bar All Inclusive na plaży, możliwość korzystania z plaży Abou Dabab - transfer busem hotelowym w określonych godzinach (rafy koralowe do nurkowania i snorklingu)

Hotel

czterogwiazdkowy, stylowy kompleks wakacyjny, przyjazny dla rodzin z dziećmi z imponującym Aqua Parkiem, wyremontowany i rozbudowany w 2012 roku, utrzymany w arabskim stylu, zarządzany przez renomowaną sieć hotelową Sentido Hotels and Resorts by Thomas Cook, świadczącej usługi na wysokim poziomie, oferuje 108 pokoi usytuowanych w jednopiętrowych budynkach otoczonych basenami i rozległym ogrodem palmowym

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, punkt wymiany walut, bankomat, bezpłatny sejf w recepcji, amfiteatr, salon kosmetyczny, fryzjer, mini market, pasaż handlowy z 82 sklepikami, jubiler, pralnia, usługa prasowania, opieka medyczna (dodatkowo płatna), wypożyczalnia samochodów, room service (dodatkowo płatny), przechowalnia bagażu

Internet

bezpłatne WiFi w lobby, w innych częściach WiFi płatne (ok. 25 USD/tydzień)

Pokoje

standardowy - 2 os., możliwość 1 dostawki, ok.28 m2, stylowe i komfortowe, łazienka z prysznicem lub wanną, WC, suszarką do włosów, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, TV SAT, telefon, lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), balkon lub taras rodzinny - 2 pokoje łączone wewnętrznymi drzwiami, możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób dorosłych i 1 dziecka, powierzchnia ok. 60 m2, pozostałe wyposażenie jak w pokoju standard rodzinny w willi - 2 sypialnie łączone wewnętrznymi drzwiami, pokój dzienny i aneks kuchenny, 2 łazienki, możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób dorosłych i 1 dziecka, powierzchnia ok. 130 m2, pozostałe wyposażenie jak w pokoju standard, duży balkon lub taras, pokoje na parterze mają bezpośredni dostęp do basenu, wille wybudowane w 2012 roku

Restauracje i bary

restauracja główna - dania kuchni międzynarodowej restauracja a la carte Arrabbiata przy plaży- dania kuchni włoskiej (płatna) restauracja a la carte On The Rocks - owoce morza (płatna) 2 bary przy basenie Blue Bar i Palm Bar bar na plaży Laguna / beach bar lobby bar Tequila's / main bar Cafe Delmare na wzgórzu (płatna) Planet Bedouin z shishą (płatny)

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 duże baseny (jeden sezonowo podgrzewany), leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne, duży Aqua Park wybudowany w 2012 roku z wieloma zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych, profesjonalny zespół animacyjny organizujący ciekawe gry i zabawy przy basenach oraz na plaży m.in. aerobik w wodzie, piłka wodna, wieczorem muzyka na żywo a także przedstawienia w amfiteatrze m.in. wieczory komediowe, taneczne, orientalne, mini karaoke, klimatyczne namiot beduiński z sziszą (płatny), dyskoteka, aerobik, siłownia, siatkówka plażowa, piłka nożna, 2 korty tenisowe, tenis stołowy

Płatne

centrum nurkowe, centrum spa (masaże, sauna, jacuzzi), sporty wodne na plaży, oświetlenie kortu tenisowego, jazda konna oraz przejażdżki na wielbłądzie w pobliżu hotelu

Dla dzieci

brodzik (sezonowo podgrzewany), Aqua Park z wieloma atrakcjami i zjeżdżalniami, statek piracki, 2 place zabaw, mini klub (4-12 lat) z profesjonalnymi animatorami organizującymi ciekawe gry i zabawy, mini disco, wysokie krzesła w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, lokalne napoje bezalkoholowe, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 10.30-12.00 późne śniadanie, przekąski typu kanapki, rogaliki, tosty, kawa, herbata serwowane w pool barze Blue Bar i Laguna Bar 12.30-15.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni egipskiej, przystawki, sałatki, dania mięsne, desery 16.00-17.00 podwieczorek ciastka, słodycze, kawa i herbata w barze przy basenie 19.00-22.00 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej, wieczory tematyczne, szeroki wybór przystawek, sałatek, ryb, dań mięsnych, desery, ciasta, owoce 09.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, rum, gin, whisky, brandy, tequila, ouzo, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w Blue Bar, Laguna Bar, Palm Beach Bar w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do obiadów i kolacji podawane są lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu cola, fanta, sprite, tonik, woda mineralna, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), a także lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone - leżaki, materace i parasole na plaży oraz przy basenie - nielimitowany wstęp do Aqua Parku - mini klub dla dzieci 4-12 lat

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona hotelu

www.sentidohotels.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie **** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka *****

Atuty

- rodzinne wille z dostępem do basenu - pokoje rodzinne do 130 m2 - długa, piaszczysta plaża z pomostem i rafą koralową - renomowana sieć hotelowa Sentido - wspaniałe animacje dla dzieci i dorosłych - bardzo rozrywkowy hotel z największym Aqua Parkiem w Marsa Alam

City Tour El Quseir

Popołudniowe zwiedzanie miasta El Quseir. W programie port jachtowy, kościół koptyjski, najstarszy meczet, cytadela i czas wolny na zakupy. Cena ok. 25 USD/os.

Sea Scope / łódź ze szklanym dnem

90-minutowa wyprawa łodzią ze szklanym dnem dająca możliwość obserwowania raf koralowych i podziwiania kolorowego, podwodnego świata Morza Czerwonego. Cena ok. 55 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. W programie również wizyta w muzeum papirusu i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 125 USD/os.

Asuan

Miasto z afrykańską atmosferą usytuowane przy najbardziej malowniczym odcinku Nilu. W programie wizyta przy Wielkiej Tamie i nad Jeziorem Nasera, zwiedzanie majestatycznej świątyni bogini Izydy na wyspie File oraz rejs łodzią motorową po Nilu wokół największej asuańskiej wyspy Elefantyny. Cena ok. 125 USD/os.

Super Safari

Wycieczka jeepami na pustynię do wioski beduińskiej. Podczas picia herbaty miętowej i palenia fajki wodnej można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni z dala od miast. Przejazd quadami w głąb pustyni i 30-minutowa przejażdżka na wielbłądach. Po zachodzie słońca poczęstunek i pokaz tradycyjnych tańców beduińskich oraz wirującego derwisza. Cena ok. 60 USD/os.

Abu Dabab

Wycieczka do najpopularniejszej zatoki w rejonie Marsa Alam, gdzie można spotkać żółwie morskie oraz dugonga, który bardzo często pasie się na tamtejszej podwodnej trawie. Pobyt na plaży. Podczas snurkowania pod okiem doświadczonego przewodnika można będzie podziwiać piękne rafy koralowe,wielobarwne ryby i żółwie morskie. Cena ok. 35 USD/os.

Wycieczka łodzią z Port Ghalib do dwóch miejsc słynących z cudownych far koralowych

Marsa Mumbarak i Marsa Shona. Trzy snurkowanie po około 45 minut. W cenie: lunch z napojami i sprzęt do snorkelingu. Należy zabrać ze sobą ksero paszportu. Cena ok. 70 USD/os.

Dolphin House

Wycieczka łodzią na snorkeling w rejon gdzie można spotkać delfiny. W cenie lunch na łodzi. Należy zabrać ze sobą ksero paszportu. Cena ok. 80 USD/os.

Quad Marine

Przejazd quadami do wioski Beduinów. Po drodze zwiedzanie Doliny Akacjowej. Po zwiedzaniu wioski przejazd quadami na plaże, lunch i czas wolny na snurkowanie. Cena ok. 60 USD/os.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Marsa Alam

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- ok 300 metrów od plaży - ok. 20 km od centrum Marsa Alam - ok. 40 km od lotniska Marsa Alam

Plaża

- piaszczysta (przejście przez teren hotelu Kahramana Beach Resort) - parasole i leżaki (bezpłatne)  

Pokoje

Pokój standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon, sejf - mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka) - balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen - aquapark - siłownia - kort tenisowy - tenis stołowy - piłka wodna - animacje Płatne - sauna, masaże - bilard - oświetlenie kortów - centrum nurkowe

Dla dzieci

- basen - plac zabaw - mini klub

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - bar przy basenie - bar na plaży - lobby bar

Dodatkowe informacje

- rok otwarcia hotelu: 2003 r, hotel odnowiony w 2012 r. - www.sentidohotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wspaniałe miejsce na wakacje z rodziną lub z przyjaciółmi. Wyśmienita kuchnia i doskonały serwis, położenie przy rozległej, piaszczystej plaży oraz duży aquapark to główne zalety tego hotelu.


Mapa Hotelu Sentido Kahramana Park

Opinie o Hotelu Sentido Kahramana Park

Wspaniałe wakacje! Kompleks jest bardzo rozległy, położony tuż przy długiej, piaszczystej plaży. Cisza i spokój.... Wyśmienite jedzenie, fajne pokoje. Idealne warunki na spokojny wypoczynek :)

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Sentido Kahramana Park - możliwości zakwaterowania:

family chalet dbl
Family Room DBL
Standard DBL
Pokój 2 osobowy
POKÓJ DWUOSOBOWY
Pokój rodzinny 2 osobowy
fchg family chalet ground floor
fchg family chalet ground floor
fchu family chalet upper floor
fchu family chalet upper floor
FAMILIENZIMMER CHALET SWIM-UP
fr family room
fr family room
fr family room
POKÓJ RODZINNY 2+2
FAMILIENZIMMER CHALET UPPER FL
sr standard room
sr standard room

Sentido Kahramana Park - Możliwości wyżywienia:


Sentido Kahramana Park - miasta wylotu:


Sentido Kahramana Park - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Sentido Kahramana Park? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00