Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
1/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
2/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
3/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
4/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
5/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
6/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
7/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
8/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
9/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
10/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
11/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
12/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
13/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
14/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
15/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
16/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
17/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
18/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
19/20
Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park, Majorka
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
04.12 - 05.12
już od 318 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.02 - 04.02
już od 284 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Hotel Barcelo Pueblo Park
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park
star 4

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Hotel Barcelo Pueblo Park:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Hotel Barcelo Pueblo Park:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 grudnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 lutego 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy obiekt, położony w pobliżu tętniącej życiem promenady. Polecam wymagającym klientom!

Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy obiekt, położony w pobliżu tętniącej życiem promenady. Polecam wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

MAJORKA/HISZPANIA

Polozenie


• ok. 15 km od centrum Palma de Mallorca


• ok. 200 m od plaży


• czas dojazdu z lotniska ok. 15 min

Plaza


• ok. 200 m od plaży


• piaszczysta


• hotel oddzielony od plaży ulicą


• ręczniki za kaucją

Wyposażenie


• recepcja
• kantor: w recepcji
• sejf: w recepcji, za opłatą
• winda
• sala TV
• ogród
• taras
• Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
• jubiler
• parking: niestrzeżony, w cenie

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

275

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje


• hotel nie akceptuje zwierząt


• W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Telefon: +48 222043596
SMS: + 48 799448800
E-mail: servicePL@TUI.com
Czat: w aplikacji TUI


• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne - tutaj.

Basen


• baseny: 2
• basen: w cenie, zewnętrzny, z wodą morską, zadaszony: w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, podgrzewany: w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, z basenem zewnętrznym, leżaki: w cenie
• basen dla dzieci: w cenie
• ręczniki: wymagana kaucja

Dla dzieci


• basen dla dzieci: w cenie
• opieka nad dziećmi: za opłatą
• wysokie krzesełka dla dzieci
• łóżeczka dla dzieci: w cenie
• bufet dla dzieci
• animacje dla dzieci: lipiec i sierpień

Sport i wellness

W cenie
• sauna fińska
• łaźnia parowa
• siłownia
• tenis stołowy: wymagana kaucja

Płatne
• masaże
• zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
• rowery: rowery górskie, rowery wyścigowe, rowery trekkingowe, przechowalnia na rowery, wycieczki zorganizowane
• 18-dołkowe pole golfowe

Rozrywka


• międzynarodowe animacje dla dorosłych od czerwca do września


• przedstawienia


• muzyka na żywo


• bilard za opłatą

Pokoje

Apartament APX1

• 2-4 os. • ok. 35 m2 • widok na basen lub ogród • w bocznym budynku • pokój dzienno-sypialny • 1 sypialnia • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana • sejf: za opłatą • sofa • aneks kuchenny • lodówka • kuchenka mikrofalowa • czajnik elektryczny • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV sat. • room service: za opłatą • serwis sprzątający: w cenie • deszczownica • wanna • WC • suszarka do włosów • balkon • dodatkowe opłaty: kaucja w wysokości 10 €

Pokój 2-osobowy Superior DZX2

• 2 os. • ok. 31 m2 • widok na basen • w budynku głównym • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana • sejf: za opłatą • sofa • lodówka • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV sat. • room service: za opłatą • serwis sprzątający: w cenie • deszczownica • wanna • WC • suszarka do włosów • balkon

Suita junior JSX1

• 2-4 os. • ok. 35 m2 • widok na basen lub ogród • w bocznym budynku • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana • sejf: za opłatą • sofa • ekspres do kawy • zestaw do parzenia kawy/herbaty • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą, przekąski: za opłatą, uzupełnianie minibaru: codziennie 11:00 - 18:00 • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV sat. • room service: za opłatą • serwis sprzątający: w cenie • deszczownica • oddzielne WC • suszarka do włosów • szlafroki: w cenie • kapcie: w cenie • balkon

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-2 os. • ok. 19 m2 • widok na basen • w budynku głównym • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana • sejf: za opłatą • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV sat. • room service: za opłatą • serwis sprzątający: w cenie • deszczownica • wanna • WC • balkon

Wyżywienie

All inclusive
• śniadanie: w formie bufetu
• obiad: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
• przekąski
• lody
• wybrane napoje bezalkoholowe
• wybrane lokalne napoje alkoholowe
• wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
• wybrane napoje do posiłków
• kawa/herbata po południu

Restauracje i bary
• restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, hiszpańska, dania z grilla, sushi, potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

• bary i inne: 2
• bar przekąskowy: w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
• bar w lobby

Dodatkowe informacje
• wymagane noszenie opasek all inclusive


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy obiekt, położony w pobliżu tętniącej życiem promenady. Polecam wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Majorka

Opis oferty:

Profesjonalnie zarządzany przez znaną i lubianą grupę Barceló, oferuje znakomity serwis, wygodny pobyt i fantastyczną, pogodną atmosferę. Długa, piaszczysta plaża, zadbany ogród o powierzchni ok. 20 000 m², spokojna lokalizacja z rozrywkami i nadmorską promenadą na wyciągnięcie ręki to początek wakacyjnych atrakcji. Goście doceniają świetny poziom all inclusive z bogatym wyborem smacznych potraw i widowiskowym show cooking. W hotelu działa profesjonalnie wyposażone centrum rowerowe, z którego korzystały zawodowe ekipy kolarskie. Do dyspozycji Gości są także masaże i zabiegi kosmetyczne w hotelowym wellness. Za wysoką jakość świadczonych usług hotel został wyróżniony certyfikatem Q, przyznawanym przez hiszpańską organizację turystyczną.

POŁOŻENIE:

w turystycznej miejscowości PLAYA DE PALMA, niedaleko nadmorskiej promenady, sklepów i barów, ok. 12 km od centrum PALMA DE MALLORCA; ok. 6 km od portu lotniczego Son Sant Joan; przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu.

PLAŻA:

Playa de Palma, publiczna, piaszczysta, o długości ok. 6 km, łagodne zejście do morza, ok. 200 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 11 EUR/dzień), ręczniki plażowe dostępne w hotelu (kaucja 12 EUR; za każdą zmianę 2 EUR).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, całkowicie odnowiony w 2004 r., 275 pokoi, budynek główny i bungalowy, 3 piętra, 2 windy, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, show cooking, wieczory tematyczne, dostępne foteliki i menu dla dzieci; lobby bar, bar przy basenie, kantor, centrum konferencyjne dla 260 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy przy recepcji; za opłatą: punkt internetowy, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów i rowerów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os., ok 15 m², w budynku głównym, zadbany, ładnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna/prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna LCD, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (6 EUR/dzień, 20 EUR/tydz.), sejf (14 EUR/tydz.; 5 EUR/depozyt); balkon lub taras (2 krzesła).

dla maks. 4 osób, ok. 35 m², w bungalowach, zadbany, gustownie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna/prysznic, wc; suszarka), salon i oddzielona drzwiami sypialnia, telewizja satelitarna LCD, telefon, kompletnie wyposażony aneks kuchenny; za opłatą: sejf (14 EUR/tydz.; 5 EUR/depozyt), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (2 krzesła); apartament za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, gł. 0,2-1,4 m, basen kryty z otwieranym dachem, słodka woda, sezonowo podgrzewany, przy basenie bezpłatne leżaki i ręczniki (kaucja zwrotna 10 EUR); siatkówka, pilates, tai-chi, siłownia, aqua aerobik; w ciągu dnia animacje dla dorosłych i dzieci, wieczorne występy zespołów muzycznych, pokazy flamenco; za opłatą: profesjonalne centrum rowerowe (6 EUR/rower/dzień); centrum wellness: łaźnia turecka, sauna, refleksologia, reiki, chiromasaże, zabiegi kosmetyczne i antystresowe; sporty wodne na plaży: narty i rowery wodne, kajaki; spadochrony, golf.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barach (w ciągu dnia, kiedy główna restauracja jest zamknięta); napoje bezalkoholowe i wybrane napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/971261700, www.barcelo.com

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy obiekt, położony w pobliżu tętniącej życiem promenady. Polecam wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Majorka

Opis oferty:

Profesjonalnie zarządzany przez znaną i lubianą grupę Barceló, oferuje znakomity serwis, wygodny pobyt i fantastyczną, pogodną atmosferę. Długa, piaszczysta plaża, zadbany ogród o powierzchni ok. 20 000 m², spokojna lokalizacja z rozrywkami i nadmorską promenadą na wyciągnięcie ręki to początek wakacyjnych atrakcji. W hotelu działa profesjonalnie wyposażone centrum rowerowe, z którego korzystały zawodowe ekipy kolarskie. Do dyspozycji Gości są także masaże i zabiegi kosmetyczne w hotelowym wellness. Za wysoką jakość świadczonych usług hotel został wyróżniony certyfikatem Q, przyznawanym przez hiszpańską organizację turystyczną.

POŁOŻENIE:

w turystycznej miejscowości PLAYA DE PALMA, niedaleko nadmorskiej promenady, sklepów i barów, bankomat przy hotelu, ok. 12 km od centrum PALMA DE MALLORCA; ok. 6 km od portu lotniczego Son Sant Joan; przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu.

PLAŻA:

Playa de Palma, publiczna, piaszczysta, o długości ok. 6 km, łagodne zejście do morza, ok. 200 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 11 EUR/dzień), ręczniki plażowe dostępne w hotelu (kaucja 12 EUR; za każdą zmianę 2 EUR).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, całkowicie odnowiony w 2004 r., 275 pokoi, budynek główny i bungalowy, 3 piętra, 2 windy, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, show cooking, wieczory tematyczne, dostępne foteliki i menu dla dzieci; lobby bar, bar przy basenie, kantor, centrum konferencyjne dla 260 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: punkt internetowy, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, wypożyczalnia samochodów i rowerów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os., ok 15 m², w budynku głównym, zadbany, ładnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna z prysznicem, wc; suszarka), telewizja satelitarna LCD, telefon, internet bezprzewodowy; za opłatą: sejf (ok. 14 EUR/tydz.; 5 EUR/depozyt); balkon lub taras (2 krzesła).;

apartament:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dzieci), ok. 35 m², w bungalowach, zadbany, gustownie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna z prysznicem, wc; suszarka), sypialnia i oddzielony drzwiami salon z dodatkowym miejscem do spania, telewizja satelitarna LCD, telefon, w pełni wyposażony aneks kuchenny, lodówka, internet bezprzewodowy; za opłatą: sejf (14 EUR/tydz.; 5 EUR/depozyt), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (2 krzesła); apartament za dopłatą;

junior suite:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dzieci), ok. 35 m², w bungalowach, nowoczesny, odnowiony w 2016 r., wyposażenie jak w apartamencie, gustownie urządzony, dodatkowo wstęp do strefy Privillege na tarasie (tylko dla dorosłych - powyżej 18 lat), menu poduszkowe i zapachowe (na zamówienie), ręczniki plażowe w pokoju, balkon lub taras (2 krzesła); junior suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, gł. 0,2-1,4 m, brodzik z grzybkiem, słodka woda, gł 0,5 m, basen kryty z otwieranym dachem, słodka woda, sezonowo podgrzewany, przy basenie bezpłatne leżaki i ręczniki (kaucja zwrotna 10 EUR); siatkówka, pilates, tai-chi, siłownia, aqua aerobik; w ciągu dnia animacje dla dorosłych i dzieci, wieczorne występy zespołów muzycznych, pokazy flamenco; za opłatą: profesjonalne centrum rowerowe (6 EUR/rower/dzień); wypożyczalnia rowerów (ok. 2 EUR/godz., ok. 10 EUR/dzień), centrum wellness: łaźnia turecka, sauna, refleksologia, reiki, chiromasaże, zabiegi kosmetyczne i antystresowe, strefa privillege na tarasie (wstęp powyżej 18. r. ż.): 2 wanny z hydromasażem, łóżka balijskie, hamaki; sporty wodne na plaży: narty i rowery wodne, kajaki; spadochrony, golf.

SOFT ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe do posiłków (maks. 3 napoje alkoholowe do posiłku); wymagane noszenie opasek soft all inclusive.

KONTAKT:

0034/971261700, www.barcelo.com 

GRATIS:

Wi-Fi 


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy obiekt, położony w pobliżu tętniącej życiem promenady. Polecam wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie

Occidental Playa de Palma to część Barceló Hotel Group - znajduje się w wyjątkowej lokalizacji w samym sercu Playa de Palma, zaledwie 200 metrów od popularnej plaży w El Arenal i niecałe 12 km od stolicy Majorki - Palma de Mallorca. . W pobliżu znajduje się rodzinny park rekreacyjny - TirolinasGo Mallorca Forestal Park - z tyrolką, mostami linowymi i ściankami wspinaczkowymi (ok. 400 m). Port Lotniczy Palma de Mallorca oddalony jest o ok. 6,5 km od hotelu.
UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Do dyspozycji gości

Basen, brodzik dla dzieci, restauracja bufetowa Es Siurell oferująca tradycyjne dania kuchni majorkańskiej, dania krajowe, międzynarodowe i wegetariańskie, bar z przekąskami (płatny), Lounge Bar serwujący drinki (płatny), 3 sale konferencyjne oraz prywatna sala bankietowa mogąca pomieścić do 200 osób. Wszystkie sale są w pełni wyposażone do obsługi imprez: projektor, ekran, nagłośnienie, nagłośnienie (w sali Formentera), flipchart, bezpłatne łącze Wi-Fi (informacje o dostępności i ewentualnej opłacie dostępne w recepcji hotelowej).

Internet

Bezpłatny, bezprzewodowy dostęp do Internetu dostępny w całym hotelu.

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Hotel zbudowany w wyjątkowym stylu majorkańskim, idealny dla miłośników sportów wodnych, błogiego lenistwa na plaży, turystyki pieszej oraz podróżników, którzy na własną rękę lubią odkrywać atrakcje wyspy. Hotel ceniony jest ze względu na dogodną lokalizację, bardzo dobre dania oraz odpowiedni stosunek jakości do ceny.

Plaża

Plaża Playa de Palma w El arenal znajduje się niecałe 200 m od hotelu. Leżaki i parasole za dodatkową opłatą.

Pokoje

Do dyspozycji Gości hotel oferuje pokoje standardowe (19m2) z łóżkiem king size lub 2 łóżkami pojedynczymi oraz apartamenty (35m2) z 2 łóżkami pojedynczymi (0,90 x 2,00 m). Pokoje posiadają: balkon/taras, klimatyzację/ogrzewanie, Tv-sat, telefon, łazienkę (wc, wanna/prysznic, zestaw kosmetyków kąpielowych, suszarka do włosów), sejf (płatny), dostęp do WiFi.
W apartamentach dodatkowo znajduje się: rozkładana sofa (szerokość 1,05 m), kuchnia z lodówką, kuchenką mikrofalową i dwoma panelami ceramicznymi oraz płatny minibar.

Program sportowy i animacyjny

Hotel dysponuje centrum odnowy biologicznej z sauną, łaźnią turecką, podgrzewanym krytym basenem i gabinetem masażu oraz hotelową salą fitness.

Strona www


Wyżywienie

Śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej.

Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki fakultatywne.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).


Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

OBJAZD WYSPY VUELTA A LA ISLA" - cena ok. 80 EUR
Trasa wycieczki prowadzi przez rolnicze wioski i miasta gór Sierra de Tramuntana. Po drodze zatrzymamy się w mieście Inca słynącego z wyrobów skórzanych. Następnie wśród plantacji oliwek dojedziemy do Sanktuarium Maryjnego w LLuc. Po około 40-min. przerwie przejazd wzdłuż kanionu rzeki Torrent de Pareis do portu rybackiego Sa Calobra. Po przerwie rejs statkiem wzdłuż klifowego wybrzeża Majorki do Puerto de Soller czyli “złotej doliny". Następnie wyprawa starą, drewnianą kolejką do miasta Soller gdzie przesiądziemy się na pociąg wybudowany w 1912 roku, który przez góry i doliny, 13 tunelami zawiezie nas na obrzeża Palmy.
JASKINIE SMOCZE - cena ok. 44 EUR
Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła przez Manacor - słynącego z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy największą jaskinię na Majorce, która stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
ALCUDIA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR

Wycieczka na północne wybrzeże Majorki. Przed południem wizyta na tradycyjnym targu majorkańskim w najstarszym mieście na wyspie- Alcudia. Po zakupach przejazd do Pollensa gdzie przewidziany jest czas wolny na plaży, a następnie przepłyniemy statkiem do zatoki Formentor. Na samym końcu autokarem wjedziemy na przylądek Formentor, najdalej wysunięty cypel na Majorce, skąd rozciąga się jeden z najładniejszych widoków Morza Śródziemnego.
PALMA I VALLDEMOSA - cena ok. 54 EUR

Zwiedzanie stolicy rozpoczniemy od Parc del Marc. Później, ogrodami królewskimi dojdziemy do Katedry. Podczas spaceru po gotyckiej starówce Palmy zobaczymy budynek Urzędu Miasta, piękne patia, Stary Rynek i kościół Świętego Michała. Po południu uciekniemy od zgiełku miasta do baśniowej miejscowości Valldemosa malowniczo położonej w dolinie gór Sierra de Traumontana. Zwiedzimy zakon Kartuzów, cele w których mieszkał Chopin oraz wysłuchamy 15 minutowego koncertu w Pałacu Sancho. Później podczas minimum godzinnego czasu wolnego można za darmo spróbować typowych majorkańskich likierów. Wycieczka skierowana do klientów hoteli położonych na wschodzie i północy wyspy.
MARINELAND - cena ok. 43,50 EUR

Całodzienna wycieczka do delfinarium Marineland. Nowy spektakl delfinów i lwów morskich, zaskakujące show papug i innych wielobarwnych ptaków.
AQUARIUM PALMA - cena ok. 43,50 EUR

Wycieczka skierowana do klientów ze wschodu wyspy. Bez przewodnika w języku polskim. Bilet obejmuje wizytę w największym oceanarium w Hiszpanii oraz opcjonalnie czas wolny w stolicy.
AQUARIUM - cena ok. 25 EUR

BILET WSTĘPU DO do najwiekszego oceanarium w Europie. Ponad 55 akwariow z calego swiata. Dodatkowe atrakcje dla najmlodszych.

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
"

Inne

HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.

Czas
Taki jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Majorka
Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
Miejscowości wakacyjne na Majorce:


Playa de Palma / El Arenal
Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.

Magaluf
Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.

Santa Ponsa
Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.

Alcudia / Zatoka Alkudyjska
Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"

Wizy

Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii:

Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą lotniczą lub morską, w tym ci, którzy przyjeżdżają tranzytem do innych krajów, na 48h przed odlotem muszą wypełnić formularz kontroli zdrowia na stronie internetowej www.spth.gob.es lub w aplikacji Spain Travel Health -SpTH- (dalej SpTH), dostępny na Androida i iOS.
Kody QR będą sprawdzane przez linie lotnicze, dlatego też należy je obowiązkowo mieć ze sobą w wersji elektronicznej (preferowane) lub w wersji papierowej.
Brak kodu QR będzie skutkował odmową wejścia na pokład samolotu i tym samym brakiem możliwości realizacji wycieczki. Wzór wypełnienia wniosku dostępny jest u opiekuna rezerwacji.
Wszystkie aktualne wytyczne można sprawdzać na stronie
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Hiszpanii trwa od 01.07 do 31.08.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii:

Wszyscy pasażerowie (także dzieci poniżej 6-go roku życia) przybywający do Hiszpanii drogą lotniczą lub morską, w tym ci, którzy przyjeżdżają tranzytem do innych krajów, na 48h przed odlotem muszą wypełnić formularz kontroli zdrowia na stronie internetowej www.spth.gob.es lub w aplikacji Spain Travel Health -SpTH- (dalej SpTH), dostępny na Androida i iOS.
Kody QR będą sprawdzane przez linie lotnicze, dlatego też należy je obowiązkowo mieć ze sobą w wersji elektronicznej (preferowane) lub w wersji papierowej.
Brak kodu QR będzie skutkował odmową wejścia na pokład samolotu i tym samym brakiem możliwości realizacji wycieczki.
Szczegółowa instrukcja znajduje się w Travelli w komunikatach.
Wszystkie aktualne wytyczne można sprawdzać na stronie
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy obiekt, położony w pobliżu tętniącej życiem promenady. Polecam wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4Hiszpania/Majorka

Kategoryzacja hotelu

Kat. EximTours 4*Kat. lokalna 4*

Położenie

- Playa de Palma - ok. 200 m od plaży - ok. 200 m od sklepów, restauracji, barów - ok. 300 m od przystanku autobusowego - ok. 2 km od El Arenal - ok. 3 km od Aqualand El Arenal - ok. 6 km lotniska - ok. 12 km od Palma de Mallorca  

Plaża

- piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

Pokoje Standard Balcony or Terrace- ok. 19 m2- klimatyzacja - TV-SAT, telefon- Internet Wifi, sejf (płatny)- łazienka (wanna/prysznic, WC,  suszarka do włosów)- balkon/taras Pokoje Apartament - ok. 35 m2- sypialnia, pokój dzienny z aneksem kuchennym - wyposażone podobnie jak pokoje standardPokoje Superior Balcony or Terrace- ok. 31  m2- zlokalizowane w centralnej części budynku głównego  - wyposażone podobnie jak pokoje standardPokoje Junior Suite Double Standard Balcony -  ok. 35 m2- odnowione- sypialnia i pokój dzienny - dodatkowo ekspres do kawy na kapsułki, czajnik elektryczny- wyposażone podobnie jak pokoje standard

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie:- basen zewnętrzny - leżaki i parasole przy basenie - sala fitness/siłownia - animacje w ciągu dnia i wieczorem dla dzieci i dorosłych Płatne: - Centrum Spa: sauna, łaźnia turecka, zabiegi i masaże, - Strefa Privillege (wstęp dla osób dorosłych powyżej 18 roku życia) 2 wanny z hydromasażem, łóżka balijskie, hamaki - centrum rowerowe - wypożyczalnia rowerów

Dla dzieci

- brodzik

Wyżywienie

Bed&Brekfast (BB) - śniadanie w formie bufetu  Half Board (HB) - śniadanie w formie bufetu, kolacja. Napoje do kolacji dodatkowo płatne.All Inclusive Soft  (AI Soft) - śniadanie w formie bufetu, obiad i kolacja, w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata. Lokalne napoje bezalkoholowe w godzinach i barach wyznaczonych przez hotel. Do obiadu i kolacji wino lub piwo (maks. 3 do posiłku).

Restauracje i bary

- restauracja główna, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i lokalna - 2 bary

Dodatkowe informacje

- odnowiony w 2004  r. - 275 pokoi    - 9 budynków  - 2 piętra   - recepcja - pralnia (płatna)- Internet Wi-Fi - przechowalnia bagażu - sala konferencyjna - wypożyczalnia samochodów - akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, - https://www.barcelo.com/en-ie/occidental-playa-de-palma/?gclid=CjwKCAiA78aNBhAlEiwA7B76p5aFHGPj-kZDdtfpVpzUYIdTT4PZv8Tyh5SGFlb68ytEIyyJZZPJBhoChVAQAvD_BwE 

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

Bagaż

W przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kgKatowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 280 zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 620 PLN (od 01.06 - 30.09)/ 380 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10 - 31.10)- 32 kg - 700 PLN (od 01.06 - 30.09)/ 530 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10 - 31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 180 zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  530 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 460PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10 - 31.10)- 32 kg - 700 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 590 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa Modlin, Wrocław, Kraków (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 140zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 230PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/390PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaPoznań (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 140zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 250PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/360PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 140zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 230PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/390PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaDrezno (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 100zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 250PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKowno (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 140zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 290PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (56x45x25)- Usługa EXBAG - 200zł/osobę- 15 kg - 365 PLN- 23 kg-  400 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

Opis kraju

HISZPANIAHiszpania to kraj pełen słońca, tradycji i różnorodnych kultur. Wakacje w Hiszpanii to idealna propozycja dla wszystkich, zarówno dla turystów preferujących aktywny wypoczynek, jak i wczasowiczów wylegujących się na plaży i korzystających z uroków nadmorskich kurortów.Informacje ogólne o krajuTo państwo położone w zachodniej części Europy, z dostępem do Morza Śródziemnego oraz Zatoki Biskajskiej. Flaga Hiszpanii to prostokąt o trzech poziomych pasach w kolorach: czerwonym, żółtym i czerwonym. Z lewej strony żółtego fragmentu flagi znajduje się godło w postaci tarczy i charakterystycznej korony. Kraj jest jednym z najpiękniejszych miejsc na wczasy w Europie i chętnie kierunek wybierany przez mieszkańców Polski. Wakacje w Hiszpanii to okazja, aby odpocząć na pięknych, piaszczystych plażach, spróbować lokalnych przysmaków, cieszyć się ładną pogodą, a także zwiedzić majestatyczne zabytki. Słoneczna Hiszpania to charakterystyczne miejsce na mapie Europy, które łączy w sobie nowoczesność z tradycją. Regiony takie jak: Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol i Costa de la Luz to miejsca, które tętnią życiem przez całą dobę, choć najwięcej rozrywek czeka tam na wczasowiczów nocą. Wycieczka do Hiszpanii to propozycja dla całej rodziny. Liczne atrakcje turystyczne, ciekawe miejsca i możliwość spędzania wolnego czasu na różne sposoby z pewnością nikomu nie pozwolą się nudzić. Hiszpania składa się z części lądowej oraz wyspiarskiej, w skład której wchodzą jedne z najpopularniejszych miejsc na świecie, czyli Wyspy Kanaryjskie na Atlantyku oraz Baleary na Morzu Śródziemnym. Państwo Hiszpańskie składa się z 17 prowincji (zwanych regionami), a każda z nich ma niepowtarzalną kulturę oraz obyczaje. Hiszpańskie wyspy zachwycają zapierającymi dech w piersiach widokami, zabytkowymi budowlami i malowniczymi plażami usytuowanymi wśród urokliwych zatoczek. Wyjątkowe krajobrazy oraz wiele atrakcyjnych turystycznie miejsc sprawia, że Hiszpania to jedno z najchętniej odwiedzanych państw nie tylko przez polskich turystów, ale i podróżników z całego świata. Ma zróżnicowany teren o nieograniczonym potencjale turystycznym, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie. Kultura i obyczajeHiszpanie to ludzie pogodni, bardzo przywiązani do kultury oraz zwyczajów regionu, w którym mieszkają. Z ogromnym szacunkiem odnoszą się do rodziny, stawiając ją zawsze na pierwszym miejscu. Mieszkańców Hiszpanii charakteryzuje też duże poczucie niezależności i pozytywne nastawienie do innych ludzi, także tych przyjezdnych. W Hiszpanii obowiązuje język kastylijski, który potocznie nazywa się go językiem hiszpańskim. W kraju za język urzędowy uznaje się również - w zależności od regionu - język galicyjski, baskijski lub kataloński. W najpopularniejszych turystycznie miastach Hiszpanii można bez problemu porozumieć się w języku angielskim i francuskim. Większość mieszkańców kraju jest wyznania katolickiego. Zaledwie kilka procent ludności uważa się za członków grup praktykujących inne wierzenia religijne, takie jak: judaizm, hinduizm, islam, protestantyzm.KuchniaHiszpańska kuchnia to przede wszystkim świeże i przyrządzane na wiele sposobów ryby oraz owoce morza. Potrawy podawane są zarówno na ostro, jak i na słodko. Jednym z najbardziej charakterystycznych dań w kuchni hiszpańskiej jest paella, czyli danie jednogarnkowe na bazie ryżu, szafranu i owoców morza. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto spróbować także pieczonej jagnięciny, tortilli de patata z jajek i ziemniaków, wyśmienitych deserów, takich jak: flan, turrón, alfajor oraz puszystych paluszków śniadaniowych - churros (idealnych do filiżanki gorącej kawy).Dla aktywnychWakacje w Hiszpanii to idealna okazja, aby rozpocząć przygodę z wodnymi sportami, zwłaszcza windsurfingiem oraz żeglarstwem. Miłośnicy wędrówek wysokogórskich mogą do woli spacerować po licznych szlakach górskich w takich pasmach jak: Góry Betyckie, Pireneje, Góry Kastylijskie. Jednym z najbardziej malowniczych szlaków hiszpańskich jest El Camino, prowadzący do Santiago de Compostela na obszarze pogórza Gór Kantabryjskich. Fani mocnych wrażeń mogą skorzystać z encierro. To przepędzanie byków na specjalną arenę ulicami miasta. Słynne na cały świat święto San Fermin odbywa się w Pampelunie.Co warto kupić?Wczasy w Hiszpanii to niepowtarzalna okazja, aby przywieźć do Polski wspaniałe pamiątki. Wśród turystów szczególnie popularne są figurki w kształcie byka, które kojarzą się ze słynną na cały świat corridą. Fani hiszpańskiej kuchni mogą zakupić artykuły spożywcze. Do najbardziej polecanych należą: oliwa z oliwek, lokalne wino oraz turrony, czyli rodzaj nugatów w kształcie kostek (jedna z najpopularniejszych słodkich przekąsek w Hiszpanii).PogodaPogoda w Hiszpanii, zwłaszcza w sezonie letnim, przyciąga wielu turystów z całego świata. W najcieplejsze miesiące, czyli w lipcu i sierpniu, temperatura powietrza może sięgać nawet 35 stopni Celsjusza, zarówno na wyspach, jak i w części kontynentalnej. Hiszpania należy do najbardziej nasłonecznionych miejsc w całej Europie - słońce świeci tu nawet do 12 godzin na dobę. Z tego też względu wakacje w Hiszpanii to gwarancja rewelacyjnej pogody, a co za tym idzie - przyjemnego letniego wypoczynku. Hiszpania jest również bardzo atrakcyjna zimą, zwłaszcza część kontynentalna, jak: Costa del Sol, Costa Blanca, Brava czy Wyspy Kanaryjskie. Tam można liczyć na słoneczną pogodę i temperatury sięgające nawet 15 stopni Celsjusza.Przydatne zwrotyTak - Sí [si]Nie - No [no]Dziękuję - Gracias [gratias]Dzień dobry - Buenos días [błenos dijas]Do widzenia - Adiós [adjos]Cześć (przywitanie) - Hola [ola]Cześć (pożegnanie) -- Chao [ciau]Przepraszam - Perdona; Disculpe [perdona; diskulpe]Dlaczego Hiszpania?Hiszpania to państwo bardzo różnorodne pod względem kultury, zwyczajów, a nawet krajobrazu. To miejsce, gdzie można korzystać z uroków zarówno górskich szlaków, jak i malowniczych, piaszczystych plaż. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto skorzystać z ofert jednej z nadmorskich miejscowości, które zapewniają turystom niezliczone atrakcje, leżących np. na Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca czy Costa de la Luz. Niezapomniane wczasy w Hiszpanii zapewni z pewnością wycieczka na jedną z rajskich Wysp Kanaryjskich, takich jak np. La Palma, Teneryfa, Fuerteventura, Majorka i Gran Canaria. W naszym biurze podróży można skorzystać z propozycji wyjazdów zagranicznych każdego dnia. Hiszpania ma niezwykle rozbudowaną bazę hotelową - znaleźć można tu komfortowe noclegi zarówno dla rodzin z dziećmi, grup zorganizowanych, jak i pojedynczych wczasowiczów. Wakacje na hiszpańskich wyspach to całoroczna propozycja dla każdego, zarówno dla miłośnika aktywnego spędzania wolnego czasu, jak i fana słodkiego lenistwa, np. na jednej z rajskich plaż.Informacje praktyczneWymagane dokumenty: paszport lub dowód osobistyWaluta: euro = ok. 4,3 PLN (grudzień 2019)Ceny: woda = ok. 50 centów (ok. 2 zł), przekąska na mieście = 4-6 Euro (ok. 17-26 zł), obiad w restauracji od 10 Euro (od ok. 43 zł)Czas: taki sam jak w PolsceNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: nie wymaganeAmbasada:Ambasada RP w MadrycieInformacje dot. stosunków politycznych, kulturalnych, problematyka Unii Europejskiej, sprawy prasowe i innec/Guisando 23 bis28035 MadridTel: +34 913 736 605E-mail: madryt.amb.sekretariat@msz.gov.pl WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


III Millenium

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy obiekt, położony w pobliżu tętniącej życiem promenady. Polecam wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Mallorca/Playa de Palma

Odległość od morza

200 m.

Opis

Hotel ten oferuje doskonale wyposażone centrum rowerowe, odkryty basen oraz centrum fitness i odnowy biologicznej. Obiekt położony jest w zacisznej okolicy w miejscowości Platja de Palma, zaledwie 200 metrów od plaży. Pokoje w hotelu Barceló Pueblo Park są ciche i nowocześnie urządzone. Każdy pokój dysponuje balkonem. Hotel oferuje piękne ogrody krajobrazowe z odkrytym basenem. W centrum odnowy biologicznej do dyspozycji Gości jest sauna, łaźnie tureckie oraz gabinet masażu. W pomieszczeniach ogólnodostępnych obiektu można bezpłatnie korzystać z bezprzewodowego dostępu do Internetu. W okolicy hotelu znajduje się wiele pól golfowych, a wolny czas można również spędzić nurkując z akwalungiem, spacerując lub uprawiając windsurfing. Centrum rowerowe oferuje duży wybór rowerów szosowych. Hotelowa restauracja serwuje wyśmienite potrawy kuchni lokalnej, hiszpańskiej i międzynarodowej. W pobliżu obiektu usytuowanych jest wiele restauracji, barów oraz sklepów. Latem hotel oferuje występy rozrywkowe, w tym wieczorne pokazy. Hotel Barceló Pueblo Park znajduje się w odległości 6 km od położonego na Majorce portu lotniczego Palma de Mallorca oraz 12 km od miasta Palma de Mallorca.

Zakwaterowanie

od 14:00 do 00:00

Wykwaterowanie

do 12:00

bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

Ryanair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

Wizzair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

Norwegian

bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

Do zapłaty na miejscu

Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

cena; 320 ZL/szt./w obie strony

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


Dertour Polska

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy obiekt, położony w pobliżu tętniącej życiem promenady. Polecam wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Occidental Playa de Palma

Kategoria

****

Miejscowość

Playa de Palma

Region

Majorka

Kod

PMI12044 FH

Liczba pokoi

275

Położenie

Tętniące życiem położenie. W pobliżu wiele barów, restauracji i sklepów. Ok. 200 m do piaszczystej plaży El Arenal w pobliżu Balneario 6 (leżaki i parasole za opłatą), do centrum miasta Palma ok. 12 km.

Opis

Elegancki, uroczy hotel z przyjazną, rodzinną atmosferą. Recepcja (całodobowa), lobby, winda, klimatyzacja, sejf hotelowy (za opłatą), przechowalnia bagażu, w cenie WLAN w całym kompleksie, warsztat rowerowy, różnorodność kulinarna w restauracjach, bar, pralnia (w hotelu, za opłatą), wypożyczalnia samochodów (za opłatą), ogrzewany, kryty basen (ok. 1.10.-31.03.), ogród, 2 baseny z parasolami oraz leżakami (w cenie), ręczniki kąpielowe (za kaucją).

Wyżywienie

Śniadanie w formie bufetu w cenie. Przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H) śniadanie i kolacja w formie bufetu, przy rezerwacji z 3 posiłkami dziennie (V) śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przy rezerwacji All inclusive (I) śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godz. ok. 10.30-00, przekąski.

Pokój typ 1

DJA/EJA/DJY = Pokój, ok. 16-20 m kw., salon połączony z sypialnią, łazienka, wanna, prysznic ze strumieniem deszczowym, suszarka do włosów, klimatyzacja, ogrzewanie, sejf (za opłatą), telefon, TV, balkon (umeblowany). Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 2

DJB = Pokój Superior, ok. 31-35 m kw., w budynku głównym, salon połączony z sypialnią, łazienka, wanna, prysznic ze strumieniem deszczowym, suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne, klimatyzacja, ogrzewanie, sejf (za opłatą), TV, telefon, lodówka, balkon (umeblowany).

Pokój typ 3

AJC = Apartament, ok. 31-35 m kw., w budynku bocznym, salon połączony z sypialnią, oddzielna sypialnia, łazienka, wanna, suszarka do włosów, klimatyzacja, ogrzewanie, sejf (za opłatą), 2 TV, telefon, kuchnia, kuchenka mikrofalowa, lodówka, balkon (umeblowany).

Pokój typ 4

KJ = Junior-Suite, ok. 31-35 m kw., odnowiona, salon połączony z sypialnią, łazienka, prysznic, prysznic ze strumieniem deszczowym, szlafrok (w cenie), klapki, suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne, klimatyzacja, ogrzewanie, minibar (za opłatą), sejf (w cenie), 2 TV, telefon, ekspres do kawy, balkon (umeblowany), zestaw poduszek do wyboru.

Sport, rozrywka, wellness

W cenie (częściowo lokalni oferenci) - spa w budynku głównym, strefa saun, tenis stołowy, siłownia, animacje. Za opłatą (częściowo lokalni oferenci) - masaże, bilard, wypożyczalnia rowerów, rowery wyścigowe, piwnica rowerowa, rozległa sieć ścieżek rowerowych.

Dla dzieci

Basen dla dzieci (na zewnątrz), wyposażenie pokoju - łóżeczko dla dziecka (bezpłatnie).

Pies

Niedozwolony.

Taxa klimatyczna

Do zapłaty na miejscu.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

SP300202


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy obiekt, położony w pobliżu tętniącej życiem promenady. Polecam wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIA

Położenie

Czterogwiazdkowy hotel Occidental Playa De Palma stanowi część Barcelo Hotel Group, położony w centrum Playa de Palma, ok. 12 km od miasta Palma, ok. 450 m od rodzinnego parku rekreacyjnego - TirolinasGo Mallorca Forestal Park i ok 11 km od najbliższego pola golfowego (Golf Maioris). Hotel oddalony ok. 6 km od lotniska Palma de Mallorca.  

Plaża

Publiczna, długa i piaszczysta Playa de Palma oddalona od hotelu o ok. 200 m. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. 

Dostęp do internetu

Wi-Fi w całym hotelu bezpłatne. 

Wyposażenie

Hotel posiada 275 pokoi w trzypiętrowym budynku głównym. Do dyspozycji gości - całodobowa recepcja, restauracja, bar, basen odkryty, basen odkryty dla dzieci, kryty basen, siłownia, sauna i masaż (za dodatkową opłatą), sale konferencyjne, przechowalnia bagażu i parking (płatne). 

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w łazienkę (wanna / prysznic), suszarkę do włosów, TV, telefon, sejf (płatny), klimatyzację i ogrzewanie i balkon / taras. 

Wyżywienie

BB - śniadanie w formie bufetu, HB - śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu, FB- śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Pakiet LIGHT All Inclusive zawiera wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, kolację) oraz napoje do posiłku, takie jak: napoje, woda, piwo i wino (lokalne marki). Wszystkie dodatkowe napoje alkoholowe, jak drinki i koktajle są dodatkowo płatne.  Należy pamiętać, że w Playa de Palma na Majorce obowiązują nowe ograniczenia dla All Inclusive. Maksymalnie sześć napojów alkoholowych na osobę dziennie może być serwowanych i napoje te będą podawane tylko podczas lunchu i kolacji (po 3). (11.07.2022 - 13.07.2022). 

Sport

Sala fitness, sporty wodne na plaży, wypożyczalnia rowerów za opłatą. 

Dzieci

Brodzik, wysokie krzesełka dla dzieci w restauracji. 

Kategoria lokalna

4 gwiazdek.  

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie dla imprez turystyczych, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), bezpośrednia opieka rezydenta - w sezonie letnim: Kreta, Rodos, Korfu, Turcja (Riwiera), Majorka, Bułgaria (Burgas) całorocznie: Malta, na pozostałych kierunkach opieka telefoniczna lub przez czat w serwisie moja.nekera.pl. W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba). Cena uzależniona jest m.in. od przewoźnika oraz terminu wyjazdu, należy ją zweryfikować podczas zakupu. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir).

Ważne

W związku ze zmianami w przepisach sanitarnych oraz przekraczania granicy w poszczególnych krajach Nekera przygotowała listę wymaganych procedur wjazdowych do danego kraju - https://www.nekera.pl/bezpieczne-wakacje/ Zachęcamy do sprawdzenia tych informacji przed Państwa wyjazdemTELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  

Mocne strony

- Blisko piaszczystej plaży- Centrum odnowy biologicznej- Wypożyczalnia rowerów


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy obiekt, położony w pobliżu tętniącej życiem promenady. Polecam wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Majorka, Hiszpania

Opis hotelu

Hotel zbudowany został w roku 1966. Atmosfera każdego z naszych 275 pokoi zadba o Państwa doskonałe samopoczucie. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z sejfu i kantoru wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (odpłatnie) zapewnia stały dostęp do sieci. Obiekt oferuje szereg udogodnień dla niepełnosprawnych. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja i bar. Rowery będą bezpieczne w naszej przechowalni odpłatnie. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka medyczna, serwis pokojowy, pobudka na życzenie i pralnia. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie). Zaplecze biznesowe w postaci 3 pomieszczeń konferencyjnych doskonale nadaje się do organizacji konferencji, odczytów oraz zjazdów.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Na życzenie bezpłatnie udostępniamy łóżeczka dziecięce. Za opłatą goście skorzystać mogą z sejfu. Do wyposażenia należą również internet, telefon i telewizor. W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W łazienkach znajduje się suszarka do włosów. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Taras doskonale nadaje się na chwilę wytchnienia. W czasie wolnym poza tenisem stołowym, bilardem, sauną, łaźnią parową i łaźnią turecką zapraszamy również do skorzystania z zabiegów masażu (za dodatkową opłatą). Zespół animatorów hotelu zadba o program rozrywkowy dla małych i dużych gości.

Wyżywienie

Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, Diners Club i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Hotel Barcelo Pueblo Park
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
Cap de Formentor Mallorca
Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
El Arenal i Playa de Palma na Majorce
Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka

Opinie o Hotelu Hotel Barcelo Pueblo Park

Hotel Barcelo Pueblo Park - możliwości zakwaterowania:

2 os. Pokój Double
standard superior balcony or terrace
2 os. appartment
Standard Balcony or Terrace
Single Use Standard Balcony or Terrace
junior suite double standard balcony
apartament standard terrace
Apartment One Bedroom
Double Single with Child
Double Room Deluxe
Junior Suite

Hotel Barcelo Pueblo Park - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Hotel Barcelo Pueblo Park? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00