cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Equinox Beach, Morze Czerwone
1 / 31
Udogodnienia hotelu Three Corners Equinox Beach
  • Windsurfing
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Three Corners Equinox Beach
star 3

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Three Corners Equinox Beach:
3.7 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Three Corners Equinox Beach:
  • Lokalizacja
    3.4
  • Hotel
    4.2
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    3.6
  • Atrakcje
    i sport
    3.6
  • Jakość
    do ceny
    3.8
Ocena hotelu:
3.7 / 5
Średnia z 6 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 grudnia 2018

Hotel Three Corners Equinox Beach w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Equinox Club to hotel należący do dobrze znanej, renomowanej sieci hotelowej, gwarantującej wysoki poziom świadczonych usług. Położony w zapierającej dech w piersiach zatoce, przy szerokiej i piaszczystej plaży. Stanowi idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ładne baseny oraz bogaty program animacji i sportów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w ogrodzie, bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych (szerokiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza) plaż w regionie Marsa Alam, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze basenowe - 2 duże baseny, brodzik dla dzieci, rozbudowany program animacji, plac zabaw
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie:

Należący do znanej ze znakomitej jakości usług sieci hotelowej Three Corners, rozległy hotel otoczony ogrodem, leżący tuż przy zatoce El Nabaa. Lotnisko w Marsa Alam oddalone jest o ok. 25 km od hotelu.
Plaża:

Obiekt położony tuż przy jednej z najpiękniejszych plaż w rejonie Marsa Alam - szeroka, piaszczysta plaża, z łagodnym wejściem do morza oraz molo. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:

Hotel został kompleksowo wyremontowany w 2014 r. Na terenie hotelu dostępne są: recepcja, lobby, apteka, mini market, sklepy z pamiątkami, pralnia. Hotel posiada restaurację główną z tarasem, restaurację a'la carte Dolce Vita,oraz kilka barów: przy basenie, na plaży, lobby bar i bar Panorama. Goście mogą korzystać z 2 rozległych basenów zewnętrznych oraz brodzika dla dzieci, otoczonych tarasem słonecznym. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenach - bezpłatne.
Pokoje:

210 pokoi mieszczących się w niewysokich budynkach. Wszystkie pokoje są tak samo wyposażone.
- Pokoje standardowe - (pow. ok. 33 m2) - wygodnie urządzone, (możliwość dostawki dla dziecka), wyposażone w łazienkę (wanna, WC, suszarka do włosów), klimatyzację, TV-sat, telefon, minibar (płatny), sejf oraz balkon lub taras. Większość pokoi ma boczny widok na morze. Pokoje usytuowane są poza budynkiem głównym.
- Pokoje Superior - (pow. ok. 33 m2) - wyposażenie jak w pokojach standardowych, z widokiem na morze.
- Pokoje rodzinne - (pow.ok. 34 m2) - z możliwością zakwaterowania 3 osób dorosłych lub rodziny 2+2.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (12:30-14:30) oraz kolacje (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu (kuchnia międzynarodowa, menu dla dzieci). Dodatkowo: późne śniadania (10:00-11:30), przekąski (14:30-16:00) i słodkie przekąski (16:00-17:00), lody (10:00-17:00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-24:00) serwowane w wyznaczonych barach. Świeże soki, importowane alkohole, napoje butelkowane oraz mini bar - dodatkowo płatne. Codziennie do pokoi dostarczana świeża butelkowana woda. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
Program sportowy i animacyjny:

Bogaty program animacyjny w ciągu dnia - gry i zabawy, waterpolo, aerobik, rzutki, quizy, boccia, a wieczorem - lokalne show, pokazy tańca brzucha. Bezpłatnie dostępne są: tenis stołowy,siłownia, aerobik, siatkówka, a za dopłatą: centrum SPA (sauna, jacuzzi, łaźnia, masaże), centrum sportów wodnych na plaży (windurfing, kitesurfing, nurkowanie), bilard oraz przejażdżki na quadach. Dla najmłodszych prowadzone są animacje w ramach Trixie Club, dostępne są: brodzik, plac zabaw.
Internet:

Bezpłatny dostęp do Wi-Fi na terenie całego obiektu.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 100 USD.

Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 75 USD.

Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 55 USD.

W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.

Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 210 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.

Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Equinox Club to hotel należący do dobrze znanej, renomowanej sieci hotelowej, gwarantującej wysoki poziom świadczonych usług. Położony w zapierającej dech w piersiach zatoce, przy szerokiej i piaszczystej plaży. Stanowi idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ładne baseny oraz bogaty program animacji i sportów.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Equinox Club to hotel należący do dobrze znanej, renomowanej sieci hotelowej, gwarantującej wysoki poziom świadczonych usług. Położony w zapierającej dech w piersiach zatoce, przy szerokiej i piaszczystej plaży. Stanowi idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ładne baseny oraz bogaty program animacji i sportów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w ogrodzie, bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych (szerokiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza) plaż w regionie Marsa Alam, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze basenowe - 2 duże baseny, brodzik dla dzieci, rozbudowany program animacji, plac zabaw
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Rejon El Nabaa, ok. 35 km od MARSA EL ALAM, ok. 101 km od El Quseir, ok. 240 km od Hurghady; ok. 35 km od portu lotniczego w Marsa El Alam.


PLAŻA

Hotelowa, w zatoce El Nabaa, z rafą o tej samej nazwie, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki płatne (ok. 10 USD); przy plaży bar.


HOTEL

Czterogwiazdkowy deluxe, zbudowany w 2008 r., część deluxe oddana do użytku w sezonie 2010/2011; 2 piętra, 3 skrzydła w każdym 1 winda; przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, inne diety na zamówienie przed przyjazdem, Barbecue przy plaży - bufet, obiady, przekąski międzynarodowe, menu dla dzieci, dania wegetariańskie (inne diety na zamówienie przed przyjazdem); bar w lobby, snack-bar w pobliżu basenów, kantor, sklep z pamiątkami; sala konferencyjna dla ok. 150 osób, taras; za opłatą: punkt Internetowy na recepcji (ok. 15 USD/ 30 min), sejf w recepcji (ok. 10 USD/tydz.), room-service (ok. 20 USD/zamówienie), lekarz na telefon; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.


POKÓJ

Deluxe: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 20 m², elegancki, za opłatą: bezprzewodowy Internet (ok. 15 USD/godz.), sejf (ok. 20 USD/tydz.); widok na basen lub morze; rodzinny: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 25 m²; większy, wyposażenie jak w pokoju deluxe; wszystkie pokoje od 1 piętra z widokiem na morze; pokoje rodzinne dostępne są na zamówienie, za dopłatą.


SPORT I ROZRYWKA

Basen główny, woda słodka, ok. 1000 m², gł. 1,5 m, wydzielona cześć dla dzieci, sezonowo podgrzewany, basen do nauki nurkowania, słodka woda, gł. do 3 m, przy basenach parasole, leżaki, materace i ręczniki; siatkówka plażowa, tenis stołowy; animacje dla dorosłych i dzieci: gry, zabawy, pokazy i muzyka na żywo, w wyznaczonym przez hotel czasie; za opłatą: bilard (ok. 15 USD), Centrum Spa - planowane otwarcie: sezon 2010/2011, lokalne centrum nurkowe; ok. 500 m od hotelu marina z pomostem, możliwość nurkowania i snurkowania.


ALL INCLUSIVE SOFT:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.00- 15.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00- 22.00) w barze przy recepcji; bar przy basenie i bar na plaży czynne są od 10.00 do zachodu słońca, serwują napoje bezalkoholowe; wymagane noszenie opasek all inclusive..


Cena zawiera:

  • przelot,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie wg opisu,
  • ubezpieczenie,
  • opieka rezydenta na miejscu,
  • transfery lotnisko-hotel-lotnisko


Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej 15 UDS/os płatnej na lotnisku w Egipcie.
  • dopłat do wylotów z lotnisk lokalnych

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Equinox Club to hotel należący do dobrze znanej, renomowanej sieci hotelowej, gwarantującej wysoki poziom świadczonych usług. Położony w zapierającej dech w piersiach zatoce, przy szerokiej i piaszczystej plaży. Stanowi idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ładne baseny oraz bogaty program animacji i sportów.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Equinox Club to hotel należący do dobrze znanej, renomowanej sieci hotelowej, gwarantującej wysoki poziom świadczonych usług. Położony w zapierającej dech w piersiach zatoce, przy szerokiej i piaszczystej plaży. Stanowi idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ładne baseny oraz bogaty program animacji i sportów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w ogrodzie, bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych (szerokiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza) plaż w regionie Marsa Alam, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze basenowe - 2 duże baseny, brodzik dla dzieci, rozbudowany program animacji, plac zabaw
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel otwarty w 2007 roku, ostatnio odnawiany w 2014r. Obiekt należący do znanej belgijskiej sieci Three Corners. Fantastycznie zlokalizowany przy jednej z najdłuższych plaż w Marsa Alam.

Położenie

Bezpośrednio przy piaszczysto - żwirowej plaży, długości około 1300m, z łagodnym zejściem do morza, pomost (leżaki, parasole i ręczniki bezpłatnie, bar na plaży w opcji all inclusive), w Al Nabaa, około 30 km od lotniska w Marsa El Alam, około 240 km od Hurghady.

Wyposażenie

Recepcja i lobby czynne 24h, restauracja główna z tarasem (panoramiczny widok na morze), restauracja a'la carte (kuchnia włoska), bary - w lobby, przy basenie, na plaży i Panorama Bar, apteka, fryzjer, sklepi z pamiątkami, jubiler, pralnia. Bezpłatny dostęp do WiFi przy recepcji.

Pokoje

Hotel posiada 218 pokoi, mieszczących się w kilku niewysokich budynkach, o różnym standardzie: Standard - 167 ( w tym 28 z możliwością połączenia), 18 superior, 17 Family, 16 Superior Family.  Pokoje standard - wielkość około 27.5m2, wygodnie urządzone, w pokojach Large możliwość jednej dostawki, wszystkie z balkonem lub tarasem, łazienka z wanną, suszarka do włosów. Klimatyzowane, TV satelitarna, sejf elektroniczny, mini lodówka (wsad odpłatny), telefon, łóżeczka dla dzieci na specjalne zamówienie (w ramach dostępności). Większość pokoi w widokiem na morze lub bocznym widokiem na morze.  Pokoje Superior - wielkość około 33.5 m2, wyposażenie jak pokoi Standard, możliwość zakwaterowania 2+1.  Pokoje Family Room - wielkość około 33.5 m2, wyposażenie jak pokoi Standard, możliwość zakwaterowania 2+2.  Pokoje Superior Family Room - wielkość około 50.5 m2, wyposażenie jak pokoi Standard, możliwość zakwaterowania 2+2.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (12:30-14:30) oraz kolacje (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu, późne śniadania, przekąski w ciągu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe - w godzinach 10:00-24:00, serwowane w wyznaczonych barach. Odpłatnie: świeżo wyciskane soki, importowane alkohole, napoje butelkowane, mini bar.

Sport i rozrywka

2 baseny zewnętrzne (w tym 1 podgrzewany w okresie zimowym) - basen główny o różnych głębokościach - około 100CM, 120CM i 375CM, drugi basen o głębokościach - około 60CM, 120CM i 160CM, wokół basenów taras słoneczny z leżakami i parasolami w cenie, tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, boccia, dart, bilard, siłownia, animacje w ciągu dnia i wieczorami.  Odpłatnie: centrum sportów wodnych na plaży, centrum kitesurfingowe, Spa, sauna, jacuzzi, łaźnia, masaże, przejażdżki na quadach, koniach lub wielbłądach.

Dla dzieci

Basen zewnętrzny (nie podgrzewany w okresie zimowym) menu dla dzieci w restauracji głównej i specjalne krzesełka,  animacje, mini klub Trixi - dla dzieci w wieku 4-12 lat - czynny w lipcu i sierpniu, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką dorosłych, plac zabaw.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT. Uroczystą kolację wigilijną. Uroczysta kolację sylwestrową.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Equinox Club to hotel należący do dobrze znanej, renomowanej sieci hotelowej, gwarantującej wysoki poziom świadczonych usług. Położony w zapierającej dech w piersiach zatoce, przy szerokiej i piaszczystej plaży. Stanowi idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ładne baseny oraz bogaty program animacji i sportów.


Coral Travel
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Equinox Club to hotel należący do dobrze znanej, renomowanej sieci hotelowej, gwarantującej wysoki poziom świadczonych usług. Położony w zapierającej dech w piersiach zatoce, przy szerokiej i piaszczystej plaży. Stanowi idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ładne baseny oraz bogaty program animacji i sportów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w ogrodzie, bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych (szerokiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza) plaż w regionie Marsa Alam, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze basenowe - 2 duże baseny, brodzik dla dzieci, rozbudowany program animacji, plac zabaw
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Marsa Alam Bardzo dobry wybór dla rodzin z dziećmi. Hotel położony przy samym morzu, kompleks basenów, mini klub z animatorami, plac zabaw i menu robione z myślą o najmłodszych to powody dlaczego wybrać się w te miejsce całą rodziną. A dla starszych czeka centrum nurkowe w błękitnych wodach pełnych rafy koralowej.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2007 r. Odnowiony 2014 r. Na terenie znajdują się 2 restauracje, bary, baseny odkryte, pralnia (płatna).

internet

Wi-Fi w lobby płatne

plaża

przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 1300 m długości. Parasole, leżaki i ręczniki - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację, TV, telefon, minibar (płatny), sejf (bezpłatny), łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w kilku budynkach: pokoje standardowe , pokoje rodzinne (1 pokój) , pokoje rodzinne (2 pokoje)

Wyżywienie

2 restauracje, bary All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja, przekąski, podwieczorek w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera:napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, napoi serwowanych w butelkach Restauracje a la carte - płatna. Wymagana rezerwacja.włoska

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, krzesełka w restauracji i menu dla dzieci, łóżeczka (na życzenie), plac zabaw

w cenie

siłownia, siatkówka plażowa, animacje

płatne

salon piękności, centrum SPA, masaż, sauna, bilard, centrum nurkowe

Aktualizacja opisu

21.03.2017 11:22

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży SPA Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Equinox Club to hotel należący do dobrze znanej, renomowanej sieci hotelowej, gwarantującej wysoki poziom świadczonych usług. Położony w zapierającej dech w piersiach zatoce, przy szerokiej i piaszczystej plaży. Stanowi idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ładne baseny oraz bogaty program animacji i sportów.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Equinox Club to hotel należący do dobrze znanej, renomowanej sieci hotelowej, gwarantującej wysoki poziom świadczonych usług. Położony w zapierającej dech w piersiach zatoce, przy szerokiej i piaszczystej plaży. Stanowi idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ładne baseny oraz bogaty program animacji i sportów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w ogrodzie, bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych (szerokiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza) plaż w regionie Marsa Alam, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze basenowe - 2 duże baseny, brodzik dla dzieci, rozbudowany program animacji, plac zabaw
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Marsa Alam

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

Położenie

- przy plaży - ok. 30 km od Port Ghalib - ok. 30 km od lotniska w Marsa Alam

Plaża

- piaszczysta (ok. 900 m) - przy brzegu rafa koralowa (zalecane obuwie ochronne) - parasole i leżaki (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - sejf, mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego - możliwość 2 dostawek

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny, siłownia - rzutki, boccia - siatkówka plażowa - piłka wodna, tenis stołowy - aerobik - animacjePłatne - jazda konna - jazda na wielbłądach - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- mini klub - plac zabaw - basen - animacje

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach od 10:00 do 24.00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja włoska a la carte (płatna) - lobby bar (10:00-24:00) - bar przy basenie (10:00 - 23:00) - bar na plaży (10:00 - 17:00) - bar na otwartym powietrzu (10:00-24:00)

Dodatkowe informacje

- Wi Fi (bezpłatne w lobby) - apteka, sklepy - hotel dysponuje 213 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2005 r. (hotel jest po remoncie) - www.threecorners.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAżU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Equinox Club to hotel należący do dobrze znanej, renomowanej sieci hotelowej, gwarantującej wysoki poziom świadczonych usług. Położony w zapierającej dech w piersiach zatoce, przy szerokiej i piaszczystej plaży. Stanowi idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ładne baseny oraz bogaty program animacji i sportów.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Equinox Club to hotel należący do dobrze znanej, renomowanej sieci hotelowej, gwarantującej wysoki poziom świadczonych usług. Położony w zapierającej dech w piersiach zatoce, przy szerokiej i piaszczystej plaży. Stanowi idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ładne baseny oraz bogaty program animacji i sportów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w ogrodzie, bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych (szerokiej, piaszczystej, z łagodnym zejściem do morza) plaż w regionie Marsa Alam, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze basenowe - 2 duże baseny, brodzik dla dzieci, rozbudowany program animacji, plac zabaw
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

Hotel znajduje się w okolicach kurortu Marsa Alam, w odległości 25 km od lotniska oraz około 30 km od centrum miasta.

Plaża

Prywatna, piaszczysta o linii brzegowej 1,3 km z bezpłatnym dostępem do parasoli, leżaków i ręczników; przy plaży molo.

Zakwaterowanie

213 pokoi; Typy pokoi: 142 standardowe z widokiem na morze (33m2), 17 rodzinnych typu patio z widokiem na ogród, 24 rodzinne z widokiem na morze, 14 rodzinnych superior patio z widokiem na ogród, 16 rodzinnych superior z widokiem na morze (dwa pomieszczenia); Wyposażenie: sejf, klimatyzacja, łazienka, suszarka do włosów, telewizja satelitarna, radio, telefon, mini bar (płatny), taras lub balkon.

Restauracje i bary

Restauracja gówna, restauracja włoska a la carte; 4 bary: bar przy basenie, bar na plaży, bar w holu, bar na świeżym powietrzu.

Wyżywienie

All inclusive: serwowane w formie bufetu śniadania, obiady, kolacje, przekąski między posiłkami, desery; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godzinach podanych przez hotel. Odpłatnie: świeżo wyciskane soki, importowane alkohole, lokalny szampan

Sport i rozrywka

Dwa baseny zewnętrzne w tym jeden podgrzewany zimą z bezpłatnym dostępem do parasoli i ręczników. Bezpłatnie: ping pong, siatkówka plażowa, water polo, aerobik, Boccia, rzutki, bilard, aerobik, animacje; Odpłatnie: jazda konna i na wielbłądach, quady, sporty wodne na plaży, centrum nurkowania.

Dla dzieci

Mini kluby Trixie Kids (4-8 lat) oraz Trixie Cool (9-12), 2 brodziki w tym jeden ogrzewany zimą, plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt i wysokie krzesełka w restauracji, specjalne animacje dla dzieci.

Pozostałe udogodnienia

Wypożyczenie limuzyny, kawiarenka internetowa (płatna), Goście mogą bezpłatnie skorzystać z łącza internetowego WIFI w barze w holu oraz na tarasie, pralnia, w bliskiej odległości apteka, sklepy z książkami, pamiątkami, perfumami, ubraniami oraz srebrem, usługi medyczne, transfer na lotnisko (płatny), fajka wodna.

Naszym zdaniem

Hotel przyjazny rodzinom z dziećmi, a także wszystkim tym co szukają ciszy, spokoju i relaksu. Bliskość jednej z najpiękniejszych plaż wybrzeża sprawi, że każdy poczuje się wyjątkowo i na pewno odpocznie od zgiełku miast. Natomiast podwodny świat Morza Czerwonego zachwyci każdego pasjonata nurkowania.

Strona internetowa

www.threecorners.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Equinox Club to hotel należący do dobrze znanej, renomowanej sieci hotelowej, gwarantującej wysoki poziom świadczonych usług. Położony w zapierającej dech w piersiach zatoce, przy szerokiej i piaszczystej plaży. Stanowi idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ładne baseny oraz bogaty program animacji i sportów.


Mapa Hotelu Three Corners Equinox Beach

Opinie o Hotelu Three Corners Equinox Beach

Hotel jest bardzo przyjemny i miło mnie to zaskoczyło - przed wyjazdem przeczytałem wiele negatywnych opinii. Pokoje są czyste, zadbane, codziennie ktoś przychodził sprzątać. Hotel ma własną plaże, przy niej jest rafa koralowa, więc jeżeli ktoś lubi (i umie) to nie lada gratka :) bezpłatne parasole i leżaki na plaży i przy basenach. Posiłki w restauracji - bufet, smaczne i w miarę urozmaicone. Pierwszy wyjazd do Egiptu bardzo mi się podobał, chętnie tu wrócę :)

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
3.9

Czysty, dobry hotel. Basen, piaszczysta plaża 100m, ładna rafa 150m. Jedzenie urozmaicone i smaczne. Piwa BRAK ;-) Wieczory bywają nudne i jak ktoś szuka imprez, to niech wybierze inny hotel. Polecam rodzinom z dziećmi, Nie polecam młodym imprezowiczom ;-)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Wspanialy hotel dla ludzi ktorzy uwielnbiaja sport windsurfing, kite, nurkowanie z butla (z plazy) czy po prostu snurkowanie. To wszystko jest na terenie tego hotelu i ceny sa bardzo przystepne(nie oplaca sie brac wlasnego sprzetu z polski).Bardzo dobre jedzenie. Nie jade po to by pic alkohol jak nasi rodacy- ktorych jest na szczescie bardzo malo- jade odpoczywac i to tam swietnie sie udaje.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Witam! Był to mój czwarty pobyt w Egipcie, byliśmy ekipą pięcioosobową i nie do końca mogę się zgodzić z poniższymi opiniami! Jestem młodą osobą mimo to nie narzekałam na nudę. Prawdą jest, że Mars el Alam jest spokojnym kurortem i nie jest miejscem nocnego życia, ale sprawdza się w 100% jeśli nastawiamy się na wypoczynek. Wadą był brak podgrzewanego basenu i niezbyt urozmaicony jadłospis poza tym rewelacja! Pokoje czyste i przestronne, codziennie sprzątane. Największym plusem były codzienne animacje i pozytywnie nastawieni animatorzy którzy organizowali cały dzień a wieczorami można było zrelaksować się na codziennym show! Obsługa w restauracji głównej bardzo miła i pomocna. Przedstawicielka Itaki (Polka) mało pomocna. W przypadku pytań lub jakichkolwiek problemów/wątpliwości radzę zgłaszać się do Amra również przedstawiciela Itaki- Egipcjanin mówiący po polsku (jego polskie imię to "Och Karol"), który rozwiąże każdy problem. ;) Na terenie hotelu znajduje się centrum nurkowania dla aktywnych i masażu dla pragnących relaksu. Byliśmy tam tydzień 22.01-29.01.2011 Serdecznie polecam! ;]

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.3

Witam, to była nasza piąta wizyta w Egipcie. Hotel w okresie 01/01/2011- 09/01/2011 to plac budowy. Animacji brak, PODGRZEWANY BASEN w tym hotelu nie występuje ( rezydent podobno od miesiąca informował o tym fakcie biuro ITAKA ). Personel dopiero uczy się obsługi, all incl. na minimalnym poziomie, bar przy basenie nie istnieje. By dostać się do restauracji należy minąć kilka rusztowań oraz robotników. Hotel w perspektywie 2-3 lat ma szanse stać się pięknym obiektem. W obiekcie przebywaliśmy 48h i zminiliśmy na inny. P.S pierwszy raz opisuję swoją opinię ( negatywną ) Pzdr Paweł

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: odradzam
2.0

piąty pobyt w egipcie wiec rozeznanie juz mam,pokoje super i obsługa na terenie całego hotelu z wyjątkiem barow z alkoholem( czesto go brakowało)a obsługa miała nas w d...., all ogolnie bardzo słaby,hotel dla polaków jest 4* dla pozostałej czesci świata 3*,plaza i rafa ładna

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
2.9

Three Corners Equinox Beach - możliwości zakwaterowania:

1 os. standard
2 os. standard
2 os. superior z widokiem na morze
2 os. Pokój rodzinny superior garden view
3 os. Pokój rodzinny superior garden view
2 os. Pokój rodzinny standard z widokiem na ogród
Doppelzimmer, Balkon oder
Einzelzimmer, Balkon oder
Familienzimmer, Balkon od
Familienzimmer, Balkon, S
Familienzimmer, Balkon, M
Familienzimmer, Balkon od

Three Corners Equinox Beach - Możliwości wyżywienia:


Three Corners Equinox Beach - miasta wylotu:


Three Corners Equinox Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Three Corners Equinox Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00