cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
1/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
2/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
3/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
4/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
5/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
6/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
7/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
8/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
9/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
10/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
11/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
12/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
13/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
14/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
15/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
16/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
17/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
18/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
19/20
Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.0 / 5
Najbliższy termin
31.03 - 03.04
już od 2189 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.04 - 23.04
już od 2008 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Saphir Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Saphir Resort
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Saphir Resort :
4.0 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 31 marca 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 kwietnia 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

Hotel Saphir Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum Okurcalar
  • ok. 27 km od centrum Alanyi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

polozenie

  • ok. 3 km od centrum Okurcalar
  • ok. 27 km od centrum Alanyi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • prywatna
  • piaszczysto-żwirowa
  • łagodnie opadająca
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • fryzjer
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w cenie
  • 2 sale konferencyjne

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

333

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen dla dzieci: w cenie
  • basen: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen: w cenie, kryty, leżaki: w cenie
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: w cenie
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci: za opłatą
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie, rezerwacja wymagana
    • miniklub: 4-10 lat, w cenie
    • animacje dla dzieci: 4-10 lat, marzec-listopad, codziennie
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • sauna fińska
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • siłownia
    • aerobik
    • siatkówka plażowa
    • tenis
    Płatne
    • strefa spa: 13+ 
    • masaże
    • zabiegi kosmetyczne

    rozrywka

    • zajęcia sportowe codziennie
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych (codziennie, od kwietnia do października)
    • lekki program animacyjny (codziennie, od kwietnia do października)
    • przedstawienia codziennie
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 3-4 os.
    • ok. 35 m2
    • w budynku głównym
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Suita SUX1
    • 3-5 os.
    • ok. 41 m2
    • w budynku głównym
    • na 2. piętrze
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • klimatyzacja: w cenie, kwiecień-listopad
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZM1
    • 1-4 os.
    • ok. 27 m2
    • widok na morze
    • klimatyzacja: w cenie
    • wanna
    • w budynku głównym
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZM2
    • 2-4 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na morze lub basen
    • klimatyzacja: w cenie, kwiecień - wrzesień i listopad
    • wanna lub prysznic
    • w budynku głównym
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 27 m2
    • klimatyzacja: w cenie
    • wanna
    • w budynku głównym
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • późne śniadanie
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu, a la carte
    • przekąski
    • ciasto
    • lody
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „Main": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, regionalna, turecka, dania dietetyczne: w cenie, dania sezonowe: w cenie, dania wegetariańskie: w cenie, bufet, w cenie, marzec - listopad, codziennie, z tarasem, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja specjalistyczna: rodzaje kuchni: turecka, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, rezerwacja wymagana, raz na pobyt (powyżej 7 dni) w cenie, maj - wrzesień, codziennie
    restauracja specjalistyczna: rodzaje kuchni: włoska, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, rezerwacja wymagana, raz na pobyt (powyżej 7 dni) w cenie, maj - wrzesień, codziennie

  • bary i inne: 5
  • bar w lobby: za opłatą
  • bar przy zewnętrznym basenie: w cenie
  • bar „Main Restaurant Bar": w cenie
  • klub na plaży: w cenie
  • bar „Disco Bar": w cenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Alanya

    OPIS

    Bardzo atrakcyjny obiekt, który przyciąga każdego roku turystów, dorosłych i tych całkiem małych. Hotel pięknie położony na skarpie, skąd rozpościera się wspaniały widok na jedną z najpiękniejszych zatok Morza Śródziemnego, urokliwie otoczony zielonym ogrodem palmowym. Przestronne pokoje urządzone ze smakiem i duży słoneczny taras oraz bogata oferta animacji i aktywności sportowych zadowoli wymagających klientów.

    lokalizacja

    33 km od centrum Alanyi, 7 km od Avsallar, 90 km od lotniska w Antalyi-AYT. Hotel usytuowany na powierzchni: 18000 m2.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    2008 r.Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (5), room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen kryty, basen odkryty, 3 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i 1 dla dzieci (działają w godzinach 10:00-12:30, 14:30-16:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w lobby bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 150 m długości, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt), bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku (liczba pięter: 6, liczba wind: 4)Typy pokoi:- STANDARD LAND VIEW dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon - FAMILY ROOM dla max. 5 os.: 2 sypialnie, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon - SUITE ROOM dla max. 5 os.: 2 sypialnie, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon - STANDARD SEA VIEW dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon - HONEYMOON SUITE dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (jacuzzi, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracje a la carte (2), bary (5), cukierniaUltra All Inclusive(10:00-02:00)- śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), późny posiłek (23:30-00:30) w restauracji głównej- przekąski (11:30-16:00) w wyznaczonym barze- podwieczorek (12:00-18:00) w lobby- lody- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe- pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Restauracje a la carte - 1 wizyta w trakcie pobytu w wybranej restauracji gratis, wymagana rezerwacja.- włoska, turecka

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu dla dzieci w restauracji- krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne- możliwość wypożyczenia wózka (płatna i w miarę dostępności)

    w cenie

    - kort do tenisa ziemnego- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- tenis stołowy- rzutki- koszykówka- siatkówka plażowa- aerobik- animacje lekkie- sauna- dyskoteka

    płatne

    - oświetlenie kortów- bilard- centrum SPA- masaż- salon piękności- łaźnia turecka

    dodatkowe informacje

    Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Prosimy o sprawdzenie szczegółowych informacji związanych z pobytem: https://www.coraltravel.pl/bezpieczne-podrozowanie/#hotelInformacje na temat przepisów wjazdowych do poszczególnych krajów dostępne są pod linkiem: https://www.coraltravel.pl/bezpieczne-podrozowanie.

    Aktualizacja opisu

    02.11.2022 16:03

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe Błękitna Flaga


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5*Turcja/Riwiera Turecka

    Kategoryzacja hotelu

    - kategoria Lokalna 5*- kategoria Exim Tours 5*

    Położenie

    - przy plaży- w Okurcalar- ok. 27 km od centrum Side- ok. 33 km od centrum Alanyi- ok. 90 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    - prywatna, piaszczysto-żwirowa- leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 27 m2- centralna klimatyzacja - LCD TV-Sat, telefon, sejf, internet Wi-Fi- zestaw do parzenia kawy I herbaty- mini bar (bezpłatne napoje bezalkoholowe w dniu przyjazdu)- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)- balkonPokój Familijny (2 bedrooms)- powierzchnia ok. 35 m2- 2 łączone pokoje wyposażone podobnie jak pokój standardowy 

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne- basen główny, basen z 3 zjeżdżalniami- leżaki, materace i parasole przy basenie- siłownia, aerobik, sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne)- tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, gimnastyka wodna- kort tenisowy, koszykówka- programy animacyjne, imprezy tematyczne, dyskotekaPłatne- spa, masaże- bilard- sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - zacieniony brodzik, plac zabaw, mini klub, animacje- bufet i wysokie krzesełka w restauracji głównej

    Wyżywienie

    All inclusive Plus: śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski i lody w ciągu dnia, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00 w wybranych barach, bar w dyskotece do 02:00. Raz na pobyt wizyta w restauracji a'la carte, wymagana rezerwacja.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna- restauracje a'la carte: włoska, turecka 

    Dodatkowe informacje

    - obiekt otwarty w 2008 roku, dysponuje 333 pokojami - internet Wi-Fi (bezpłatny)- sklepiki, fryzjer, 3 sale konferencyjne- www.saphirhotels.com.tr

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Przelot i bagaż

    Samoloty czarterowe:Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kgSamoloty rejsowe:Berlin Brandenburg (Corendon - samolot rejsowy) Cena zawiera mały bagaż podręczny (40x30x15 - mała torebka/torba dla niemowląt, teczka lub laptop), bagaż podręczny 8 kg (55x40x25) oraz bagaż rejestrowany 20 kg/os.

    Opis kraju

    TURCJATurcja to kraj leżący na styku dwóch kontynentów - Azji i Europy. Zachwyca niesamowitym krajobrazem złożonym z bezkresnych wzgórz i mórz w odcieniach lazuru i błękitu. Wakacje w Turcji to idealna propozycja dla osób poszukujących perfekcyjnej pogody, aromatycznej kuchni i majestatycznych zabytków.Turcja jest państwem wyżynno-górzystym, obmywanym przez cztery ciepłe i krystalicznie czyste akweny morskie (Morze Egejskie, Śródziemne, Marmara i Czarne). W części europejskiej graniczy z Bułgarią i Grecją, a od strony azjatyckiej z Syrią, Irakiem, Iranem, Azerbejdżanem, Armenią i Gruzją. Do terytorium Turcji należą również okoliczne wyspy - m.in. Imroz, Bozca i Wyspy Książęce. Nad tą wspaniałą krainą górują majestatyczne szczyty pasma Taurus poprzetykane urokliwymi dolinami pełnymi bujnej roślinności.Najpopularniejszym regionem turystycznym jest Riwiera Turecka, której sercem jest tętniący życiem kurort turystyczny Antalya. Jest to idealna baza wypadowa wycieczek objazdowych i zwiedzania wyjątkowych atrakcji turystycznych tego kraju. Równie interesujące są mniejsze miejscowości np. Finike, które jest świetną bazą wypadową do wycieczek objazdowych na tereny Phaselis, Myra, Demre czy Kekova.Wczasy w Turcji to idealna propozycja dla wielbicieli zwiedzania i aktywnego wypoczynku. Są okazją do podziwiania urokliwych zabudowań i majestatycznych zabytków, w których można dojrzeć pozostałości po niezwykłych cywilizacjach antycznego świata. Historyczne miasta kryją zmienne losy przeszłości Turcji, pełne pamiątek po największych potęgach zamierzchłych czasów: Hetytach, Persach, Grekach oraz Rzymianach.Kultura i obyczajeKultura Turcji stanowi fuzję dwóch zupełnie odmiennych cywilizacji - europejskiej i azjatyckiej. Choć jest to kraj muzułmański, to duży wpływ bardziej liberalnych krajów Starego Kontynentu niejako oddzielił Turcję pod względem zwyczajów od państw świata arabskiego. Znaczący wpływ na unikalność tego regionu mieli z pewnością imigranci z Bałkanów oraz mniejszość kurdyjska, zamieszkująca południe kraju. Obecnie zachód kraju jest zdecydowanie bardziej europejski, a wschód i małe miejscowości - bardziej konserwatywne. Ważnym aspektem jest fakt, iż Turcja deklaruje się jako państwo świeckie. Zabronione jest zasłanianie twarzy w miejscach publicznych oraz noszenie przez mężczyzn tradycyjnej czapki - fezy.Zdecydowana większość obywateli (aż 98 %) to wyznawcy islamu odłamu sunnickiego. Dość liczną grupą są Alewici, którzy stanowią 2030 % populacji kraju. Największą mniejszością są osoby bezwyznaniowe. W Turcji można również spotkać osoby deklarujące się jako chrześcijanie, buddyści czy judaiści.Językiem urzędowym jest język turecki. Spędzając wczasy w Turcji w większych miejscowościach turystycznych, bez problemu można porozumieć się także po angielsku i rosyjsku. Warto dodać, że alfabet arabski został tutaj zastąpiony przez łaciński.KuchniaKuchnia turecka jest niezwykle aromatyczna i esencjonalna. Jej unikalny smak powstał w wyniku fuzji tradycyjnych potraw tego regionu z wpływami chińskimi, środkowoazjatyckimi, a także greckimi czy francuskimi. Dania bazują przede wszystkim na świeżych warzywach, oliwie z oliwek, czosnku oraz intensywnych ziołach i przyprawach. Na talerzach często pojawiają się także mięsa (najczęściej grillowane) - szczególnie popularna jest jagnięcina. Najbardziej znane potrawy tej kuchni to z pewnością: kebab - mocno przyprawione, długo grillowane mięso z dodatkami oraz kofta - pieczone lub grillowane klopsiki mięsne. Popularną przekąską jest burek - farsz zawijany w ciasto filo, hummus na bazie ciecierzycy i przypraw oraz słony napój jogurtowy ajran. Turcja to raj dla miłośników słodyczy - na każdym kroku można tu skosztować słodkich przyjemności na bazie miodu, orzechów i karmelu, takich jak baklava, chałwa czy lokum.Dla aktywnychW miejscowościach nadmorskich niezwykle popularne są sporty wodne. Liczne urokliwe zatoki i plaże ze wspaniałymi widokami tworzą idealne warunki do wypraw żeglarskich. Turcja to także raj dla wielbicieli podwodnych wojaży w przybrzeżnych głębinach morskich kryją się wspaniałe formacje skalne, tajemnicze jaskinie i wraki, a także bogactwo podwodnej fauny i flory. Teren ten charakteryzuje się ukształtowaniem wyżynno-górzystym, można tu więc znaleźć wiele ciekawych i malowniczo położonych tras trekkingowych. Większość z nich znajduje się w rejonach Kapadocji, gór Taurus oraz gór Kacar. W Turcji bardzo popularnymi rozrywkami dla turystów są również rafting (zwłaszcza na rzece Kopru, na Riwierze Belek) oraz golf. Najpopularniejsze tureckie pola golfowe znajdują się w miejscowości Belek, np.: Golf Club Cornelia, Sueno, Carya, The Montgomerie Maxx Royal.Co warto kupić?Wydawać by się mogło, iż najpopularniejszą pamiątką z Turcji Egejskiej są amulety z okiem proroka. Nie jest to jednak jedyna niezwykła rzecz, jaką można przywieźć z tego kraju. Bardzo kuszące są różnorodne słodycze kryjące się pod nazwą Turkish delight, fajki wodne oraz aromatyczne kosmetyki. Ciekawą pamiątką z wakacji z Turcji jest również rękodzieło: biżuteria i ceramika tworzona przez regionalnych rzemieślników i artystów. Warto kupić turecką kawę, herbatę, oliwki, oliwę z oliwek, przyprawy, w tym także małe ostre papryczki. PogodaW czasie ścisłego sezonu trwającego od czerwca do września temperatura powietrza sięga ponad 30, a temperatura wody jest tylko minimalnie niższa, co gwarantuje przyjemne kąpiele. Latem w ciągu doby jest 12 słonecznych godzin, dzięki czemu przez cały urlop możemy cieszyć się długim plażowaniem i perfekcyjną pogodą. Turcja w październiku idealnie spełni oczekiwania wczasowiczów, które nie przepadają za upałami, bowiem temperatura powietrza sięga wówczas około 24 - jednak w nocy może spaść nawet o połowę. Przydatne zwrotyEvet - takHayir - nieTeşekkürler - dziękujęLütfen - proszęGünaydin - dzień dobryGörüşürüz / Allahaismarladik / Güle güle - do widzeniaIyi akşamlar - dobry wieczórIyi geceler - dobranocDlaczego Turcja?Turcja to kraj pełen niesamowitych atrakcji - z jednej strony niezwykle orientalny, z drugiej pod względem odległości i kultury bardzo przystępny dla europejskich turystów. Wakacje w Turcji to gwarancja perfekcyjnej pogody i udanego wyjazdu. Jest to idealne miejsce dla każdego, nawet najbardziej wymagającego podróżnika. Rozwinięta baza noclegowa zaspokoi zarówno miłośników kąpieli słonecznych, szalonych imprezowiczów, jak i poszukiwaczy przygód czy niezwykłych zabytków. Warto również korzystać z oferty wycieczek objazdowych, które są bardzo wygodnym sposobem zwiedzania tego orientalnego kraju. Najatrakcyjniejszym regionem jest Riwiera Turecka, która obfituje w moc atrakcji i posiada niezwykle rozwinięte zaplecze turystyczne. Na stronie Exim Tours każdego dnia pojawiają się nowe oferty wakacji w Turcji. Warto skorzystać z promocji, takich jak obniżki przedsezonowe oraz popularne oferty All Inclusive, dzięki którym wszystkie przyjemności zawarte są w cenie wycieczki.Informacje praktyczne Wymagane dokumenty i ich ważność: wizy do Turcji dla obywateli Polski zostały zniesione od 2 marca 2020 r. Wjazd na terytorium tego kraju nie może przekraczać 90 dni pobytu (w okresie półrocznym) i możliwy jest na podstawie paszportu. Paszport musi być ważny co najmniej 60 dni dłużej niż dozwolony okres pobytu bezwizowego. Oznacza to, że powinien być ważny jeszcze przez minimum 150 dni licząc od dnia pierwszego wjazdu do Turcji.Waluta: Walutą obowiązującą w Turcji jest lira turecka (TL). 1 TL to ok. 0,7 PLN.Ceny: Woda mineralna kosztuje w przeliczeniu około 1 PLN, sok pomarańczowy około 3,5 PLN, kawa około 15 PLN, piwo około 5 PLN, chleb około 12 PLNCzas: Różnica czasowa względem Polski wynosi +1 godzinę.Napięcie: Napięcie wynosi 220 V, stosowane są gniazdka europejskie.Szczepienia: Przy wjeździe do Turcji żadne dodatkowe szczepienia nie są wymagane.Ambasady:Ambasada RP Atatürk Bulvari 241Kavaklidere PK 20, 06650 AnkaraTel.: (+90 312) 4572000 (centrala) Faks: (+90 312) 4678963e-mail: ankara.amb.sekretariat@msz.gov.plwww.ankara.msz.gov.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Hotel położony jest bezpośrednio przy prywatnej plaży, w miejscowości Konakli, 110 km od lotniska w Antalyi.

    Hotel oferuje:

    Na terenie hotelu znajdują się - restauracja główna, dwie restauracje a’la carte, Lobby Bar (otwarty cała dobę; bezpłatnie tylko kawa, herbata i woda), bar w dyskotece (w godz. 23.00-02.30 – napoje płatne), Aqua Bar (10.00-18.00), Diamond Bar (10.00-23.00), Ottoman Bar (10.00-24.00), bar w restauracji (otwarty w porze obiadu i kolacji), a także dwa baseny zewnętrzne, basen wewnętrzny, pięć zjeżdżalni, amfiteatr, windy, kącik TV w lobby, dyskoteka na powietrzu, mini centrum handlowe, pokój gier, dwie sale konferencyjne.

    Pokoje:

    Duży obiekt, w którym przygotowano 611 pokoi, w tym 422 pokoje standardowe o powierzchni 26 m², 64 pokoje standardowe w willach o powierzchni 27 m², 54 pokoje typu standard deluxe o powierzchni 30 m² znajdujące się w willach oraz 71 pokoi rodzinnych składających się z dwóch pomieszczeń o łącznej o powierzchni 35 m², które również mieszczą się w willach. Sześć pokoi standardowych przystosowanych jest dla potrzeb osób niepełnosprawnych. Wszystkie pokoje wyposażone są w telefon, telewizor, łazienkę, suszarkę do włosów, mini bar, sejf (płatny) i centralną klimatyzację.

    Wyżywienie:

    Opcja All inclusive zawiera - śniadania w godz. 07.30-10.00, późne śniadania w godz.10.00-11.00, obiady w godz.12.30-14.00, kolacje w godz. 19.00-21.00, nocne przekąski w godz. 23.00-24.00, gozleme na plaży w godz. 11.00-17.00, przekąski w barze Diamond w godz.11.00-16.30, przekąski w barze Aqua w godz.11.00-16.30, podwieczorek w barze Diamond w godz.17.00-18.00 oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00.

    Sport i rozrywka:

    Goście mogą aktywnie uczestniczyć w codziennym programie animacyjnym, a także korzystać z łaźni tureckiej i sany, grać w rzutki, tenisa (oświetlenie płatne), mini futbol, siatkówkę, koszykówkę, tenisa stołowego, siatkówkę plażową i korzystać z centrum fitness. Odpłatnie - masaże i zabiegi upiększające w centrum Spa, bilard, centrum nurkowe, wypożyczenie sprzętu do tenisa, lekcje gry w tenisa i sporty wodne na plaży. Leżaki, materace i parasole na plaży i przy basenie są bezpłatne.

    Dzieci:

    Hotel przygotował mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), brodzik, zjeżdżalnie, pokój gier, kino na świeżym powietrzu (działa w okresie 01.06-01.10) oraz specjalny program animacyjny.

    Cena zawiera:

    • bilet lotniczy,

    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,

    •  zakwaterowanie,

    •  wyżywienie zgodnie z ofertą, 

    • opłatę lotniskową,

    •  opiekę polskojęzycznego rezydenta, 

    • ubezpieczenie


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Turcja/Alanya

    Dzieci

    - 1 dziecko 2-12 lat- opłata tylko za przelot

    Strefa

    Prestige, Relax

    Lokalizacja

    Okurcalar - Alara - niewielka miejscowość turystyczna Alanya - ok. 33 km (dogodny dojazd domuszem) Side - ok. 27 km (dogodny dojazd domuszem) lotnisko Antalya - ok. 90 km

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu, w zatoce, prywatna, piaszczysto-żwirkowa z łagodnym, lekko kamienistym wejściem do wody, leżaki, materace oraz parasole bezpłatne, ręczniki plażowe (wymagany depozyt), bar All Inclusive przy plaży

    Hotel

    pięciogwiazdkowy nowoczesny komfortowy i elegancki resort, wybudowany w 2008 roku, oferuje 333 pokoi w kilkupiętrowym budynku z windami, rozlokowany na dużym terenie ponad 18 000 m2 z ładnie zagospodarowanym i zadbanym, egzotycznym ogrodem

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja, przestronne lobby z miejscami do wypoczynku, 6 wind, punkt wymiany walut, sala gier, kącik TV, mini market, sklep z pamiątkami, pralnia, fryzjer, kosmetyczka, 3 sale konferencyjne do 350 osób, możliwość wynajęcia samochodu, parking, przechowalnia bagażu, ręczniki plażowe (za depozytem), udogodnienia dla osób niepełnosprawnych

    Internet

    WiFi w lobby bezpłatne, kącik internetowy (ok. 1 EUR/10min.)

    Pokoje

    standardowe - 2-os., możliwość 1 lub 2 dostawek, komfortowe i elegancko wyposażone o powierzchni ok. 27 m2, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, telefon, TV SAT, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, lodówka, mini bar (bezpłatnie uzupełniana woda mineralna i napoje bezalkoholowe raz podczas pobytu), sejf (bezpłatny), balkon lub taras większość z widokiem na baseny i morze

    Restauracje i bary

    restauracja główna - kuchnia międzynarodowa 2 restauracje a la carte - włoska i turecka (raz w czasie pobytu bezpłatnie, wymagana wcześniejsza rezerwacja) lobby bar / main bar bar przy basenie / pool bar bar na plaży / beach bar disco bar

    Wyżywienie

    All Inclusive

    Rozrywka

    duży basen ok. 1500 m2 z leżakami i parasolami, basen kryty ok.150 m2, basen z 3 zjeżdżalniami, kort tenisowy z rakietami i piłkami, tenis stołowy, dobrze wyposażona siłownia, siatkówka, koszykówka, rzutki, łaźnia turecka, sauna, animacje dzienne i wieczorne, amfiteatr na świeżym powietrzu, wieczorami okazjonalnie muzyka na żywo, dyskoteka (wstęp bezpłatny, napoje płatne)

    Płatne

    centrum spa (za wyjątkiem łaźni tureckiej i sauny), masaże, oświetlenie kortu, sporty wodne na plaży, bilard

    Dla dzieci

    brodzik o głębokości 40 cm, 3 zjeżdżalnie, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), animacje, wieczorem letnie kino, specjalna kolacja dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

    Program All Inclusive

    07.00-10.00 śniadanie serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 10.00-11.00 późne śniadanie - kanapki, przekąski, kawa, herbata, mleko, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-14.00 obiad serwowany w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni tureckiej, dania mięsne, ryby, makarony, sałatki, przystawki, desery, owoce 19.00-21.00 kolacja serwowana w formie bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór dań kuchni międzynarodowej z elementami kuchni tureckiej, dania mięsne i wegetariańskie, ryby, przystawki, sałatki, desery, ciasta, owoce 23.00-24.00 późne przekąski typu zupa, makarony w restauracji głównej lub lobby 11.00-17.00 ciepłe i zimne przekąski typu owoce, tosty, kebab, kukurydza serwowane w barze na plaży 14.00-16.00 lody serwowane w barze na plaży 16.00-18.00 podwieczorek, ciastka, owoce, kawa, herbata serwowane w lobby barze 20.30-21.30 kawa po turecku serwowana w lobby barze 10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu kawa, herbata soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, woda mineralna, a także lokalne alkohole typu piwo, wódka, gin, raki, wino białe, wino czerwone, drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze przy basenie, barze na plaży i lobby barze w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do obiadów i kolacji - lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, tonik, woda mineralna, a także lokalne alkohole typu piwo, wino białe, czerwone - w restauracji głównej podczas posiłków dostępne są dania dietetyczne i wegetariańskie - raz w tygodniu możliwość bezpłatnej kolacji w restauracjach a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja) - leżaki, materace i parasole na plaży oraz przy basenie - animacje dla dzieci i dorosłych, pokazy wieczorne - mini klub dla dzieci 4-12 lat - wstęp do łaźni tureckiej i sauny

    Nasza ocena

    Pokój ***** Położenie ***** Wyżywienie ***** Sport \ Rozrywka *****

    Oficjalna kategoria

    5 gwiazdek

    Karty kredytowe

    Visa, MasterCard

    Strona www hotelu

    www.hotelsaphir.com

    Atuty

    - nowoczesny i elegancki resort - dla wymagających Klientów - wyśmienite wyżywienie i serwis - większość pokoi z widokiem na morze - zjeżdżalnie dla dzieci - bardzo wysokie opinie Klientów w sezonie 2014 w kategorii serwis i wyposażenie

    Pamukkale

    Pamukkale jest nadzwyczajnym cudem natury, który został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO. Nieskazitelnie białe, wapienne tarasy wypełnione wodą ze źródeł termalnych, powstały na skutek działania wód wapiennych i z daleka przypominają rzucone na zbocze góry kłaczki bawełny - stąd nazwa tego miejsca "Bawełniana Twierdza". Będzie można również skorzystać z odmładzających wód termalnych Basenu Kleopatry (dodatkowo płatne). Cena ok. 60 EUR/os.

    Pamukkale i Efez 2 dni

    W programie wycieczki zwiedzanie baśniowego świata białych, wapiennych tarasów i wodospadów w Pamukkale oraz antycznego miasta Efez - jednego z najlepiej zachowanych miast starożytnych w rejonie Morza Śródziemnego. Efez, w czasach starożytnych był ważnym ośrodkiem handlowym jak również znany był jako największy ośrodek kultu bogini Matki - najpierw Kybele, potem Artemidy. Wykopaliska odsłoniły ruiny z okresu hellenistycznego i rzymskiego m.in. świątynie, agory, teatr i imponującą fasadę biblioteki, a nawet pozostałości kanalizacji. Cena ok. 115 EUR/os.

    Kapadocja 2 dni

    Wycieczka do niezwykłej krainy w środkowo-wschodniej Anatolii, gdzie cuda natury współistnieją z wybudowanymi przez człowieka skalnymi miastami i świątyniami. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi w Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Najbardziej charakterystyczną wizytówką Kapadocji są tufowe formacje skalne w postaci grzybów, kolumn i stożków, zwanymi peribacasi ("baśniowe kominy") oraz niespotykane nigdzie indziej na świecie ogromne, podziemne miasta. W Göreme można podziwiać dziesiątki wykutych w skałach, średniowiecznych kościołów z bizantyjskimi freskami. Cena ok. 110 EUR/os.

    Rafting

    Szalony i emocjonujący spływ kajakami bądź pontonami po górskiej rzece Koprulu wzdłuż malowniczego kanionu pod okiem profesjonalnych instruktorów. Trasa ma długość ok. 14 km i składa się z różnej długości kaskad i progów skalnych. Cena ok. 40 EUR /os.

    Jeep Safari

    Wycieczka dla tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To wszystko w otoczeniu cudownych widoków i bogactwa przyrody Gór Taurus. W programie wizyta w przepięknym wiejskim meczecie oraz odpoczynek z przerwą na pływanie. Cena ok. 35 EUR/os.

    Hammam

    Pobyt w łaźni tureckiej to relaks dla ciała i duszy. Sauna, kąpiele oraz masaż w pianie i olejkach pozwalają oderwać się od codziennej rzeczywistości. Cena ok. 20 EUR/os.

    Noc turecka

    Szalony wieczór w niezwykłej scenerii zabytkowego Karawanseraju z możliwością zapoznania się z bogatą kulturą turecką. Wieczór rozpoczyna się kolacją z typowymi tureckimi specjałami i lokalnymi napojami. W programie pokaz tańców charakterystycznych dla różnych regionów Turcji oraz orientalny taniec brzucha. Cena ok. 38 EUR/os.

    Perge - Aspendos - Kursunlu

    Wycieczka do Perge, gdzie zobaczyć można ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast kultury hellenistycznej. Następnie wizyta w Parku Narodowym Kursunlu ze słynnymi wodospadami i w Aspendos z najlepiej zachowanym starożytnym teatrem. Cena ok. 50 EUR/os.

    Zielony Kanion

    Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój i lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe wręcz krajobrazy. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Przewidziany jest postój na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie oraz podziwianie zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew. Cena ok. 50 EUR/os.

    Delfinarium

    Wizyty w Delfinarium dostarczy niezapomnianych wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Idealna atrakcja dla najmłodszych. Cena ok. 30 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


    Rego- Bis

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ***** Turcja/Riwiera Turecka

    ATUTY

    - prywatna plaża, darmowy serwis plażowy - centrum SPA i fitness - All Inclusive - lokalizacja blisko centrum

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel o wysokim standardzie, położony bezpośrednio przy prywatnej plaży oraz oferujący Gościom darmowy serwis plażowy, możliwość korzystania z usług SPA i Wellness sprawdzi się jako propozycja wakacji dla grup znajomych, ale także rodzin z dziećmi. Organizowane przez hotel animacje wypełnią wolny czas i rozbawią każdego z przyjezdnych, a bogata formuła All Inclusive umożliwi skosztowanie lokalnych pyszności.

    POŁOŻENIE

    - przy plaży - ok. 500 m do centrum miasta - ok. 25 m do najbliższego sklepu - ok. 100 m do wypożyczalni samochodów - ok. 33 km do Alanyi - ok. 27km do Side - ok. 93 km do lotniska w Antalyi

    PLAŻA

    Prywatna plaża, piaszczysto żwirkowa, bezpośrednio przy hotelu. Serwis plażowy - leżaki i parasole bezpłatne.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatne - Baseny, serwis plażowy, hotelowe animacje, sauna, łaźnia parowa, sejf, rzutki, Wi-Fi, sprzęt do tenisa, koszykówka, centrum fitness, tenis stołowy, siatkówka plażowa. Dodatkowo płatne - Pokój gier, opieka do dziecka, pralnia, masaże, łaźnia turecka, fryzjer, lekarz, kurs tenisa, room service, centrum SPA, sporty wodne, centrum nurkowania, bilard, jazda konna, strefa Wellness.

    DLA DZIECI

    Basen z brodzikiem oraz zjeżdżalniami, animacje hotelowe - miniclub.

    POKOJE

    Zakwaterowanie 14:00 Wykwaterowanie 12:00 Hotel posiada 6 pięter oraz 4 windy. Na jego terenie znajdują się 333 pokoje. Pokoje typu standard o metrażu ok. 27m2 posiadają łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę do włosów, wyposażone są w klimatyzację, minibar, TV, sejf (bezpłatny), telefon, czajnik, balkon. Na życzenie możliwe jest wypożyczenie łóżeczka dla dziecka.

    UDOGODNIENIA

    *    Suszarka *    Winda *    Czajnik *    Minibar *    Balkon *    Klimatyzacja *    TV *    Łóżeczko dla dziecka (na życzenie) *    Restauracja a'la carte *    Sejf w pokoju *    Prywatna plaża *    Serwis plażowy bezpłatny *    Centrum SPA *    Centrum fitness i wellness *    Sauna *    Baseny kryte i odkryte *    Basen dla dzieci

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive Śniadanie (7:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), wieczorne przekąski (23:30-00:30). Posiłki podawane w formie otwartego bufetu. Dostępne menu dietetyczne, wegetariańskie, dla dzieci. Na terenie hotelu znajduje się 6 barów, bar w lobby czynny jest 24h na dobę (napoje od 23:00 do 10:00 są dodatkowo płatne). Bar na plaży, bar przy basenie, disco bar, bar z przekąskami dostępne bezpłatnie.

    DODATKOWE INFORMACJE

    Hotel nie akceptuje zwierząt.

    CENA ZAWIERA

    Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,   Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). Bagaż ( dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów ), Opiekę rezydenta podczas pobytu, Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, Podatek Vat, Ubezpieczenie.

    CENA NIE ZAWIERA

    Opłat klimatyczno-meldunkowych, Wycieczek fakultatywnych, Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie.

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

    INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

    UBEZPIECZENIE

    Szanowny Kliencie, pamiętaj że kupując ofertę na sezon 2020,  w ramach ubezpieczenia od Kosztów Leczenia jesteś objęty ubezpieczeniem od zachorowania w następstwie epidemii. Kup ofertę na sezon 2021 do 30.06.2020, a otrzymasz takie ubezpieczenie gratis również na kolejne wakacje!


    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Saphir Resort & Spa Hotel

    Kategoria

    *****

    Miejscowość

    Alanya

    Region

    Riwiera Turecka

    Kod

    AYT19013 FH

    Liczba pokoi

    333

    Zalety

    Super terminy oszczędnościowe. Top zniżki dla dzieci. Super oferta dla wczesnych rezerwacji. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo).

    Położenie

    Bezpośrednio przy łagodnie opadającej, należącej do kompleksu, piaszczysto-żwirowej plaży Karabun Bay z bezpłatnymi leżakami, parasolami i ręcznikami plażowymi / kąpielowymi. Do najbliższego sklepu spożywczego ok. 500 m, do centrum Alanyi ok. 33 km, Side ok. 32 km. Lotnisko Gazipasa w odległości ok. 78 km, Antalya ok. 90 km.

    Opis

    Komfortowy hotel, lokalnej kat. 5 gwiazdek. Budynek główny 6-piętrowy. Udogodnienia / pomieszczenia ogólnodostępne są przystosowane dla osób niepełnosprawnych. Lobby, salon powitalny / całodobowa recepcja. Główna restauracja bufetowa z tarasem - kuchnia międzynarodowa, specjalne posiłki (menu dla dzieci). Otomańska restauracja a la carte - kuchnia tradycyjna. Włoska restauracja a la carte - kuchnia włoska. Lobby bar, bar przy basenie, bar z przekąskami, bar. Taras, ogród. Basen kryty. Bezpłatne leżaki. 2 baseny odkryte w tym 1 ze zjeżdżalniami do wody, bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki kąpielowe (za kaucją). Dyskoteka, pokój zabaw, kącik TV, klub nocny, teatr. Mini market, fryzjer. Wizyta lekarza w hotelu, usługi pralni (za opłatą). Parking (bezpłatny). Publiczny terminal internetowy za opłatą, bezpłatny WLAN w holu.

    Wyżywienie

    All inclusive = śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie dla śpiochów do godziny 11, w ciągu dnia przekąski (na godziny), po południu herbata, kawa, ciasto, w sezonie ok. 15.5- 15.10 - lody, przy rezerwacji na minimum 7 nocy - 1 x na osobę / pobyt - obiad w restauracji a la carte (wymagana rezerwacja), przekąska o północy, w godz. 10-2 w nocy lokalne napoje alkoholowe bezalkoholowe, w dniu przyjazdu napoje bezalkoholowe w minibarze. Uzupełniony minibar z napojami bezalkoholowymi w dniu przyjazdu.

    Pokój typ 1

    DA / EA = nowoczesne i komfortowe, ok. 27 m kw., z łazienką / WC, suszarką do włosów, tel., TV z kanałem muzycznym, minibarem, sejfem, klimatyzacją / ogrzewaniem (w zależności od sezonu), balkonem.Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DAQ = pokoje ekonomiczne, tak samo wyposażone jak DA, ale ograniczona dostępność.

    Pokój typ 3

    DAM / EAM = tak samo wyposażone jak DA, dodatkowo widok na morze.Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 4

    FA = apartamenty rodzinne, tak samo wyposażone jak DA, ok. 39 m kw., dodatkowa sypialnia z łączącymi drzwiami, 1 łazienka.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie (cześć oferowana przez firmy zewn.) = siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka, tenis stołowy, rzutki, siłownia, aerobik, zajęcia fitness, 1 twardy kort tenisowy, animacja dzienna, wieczorna, sportowa - kilka razy w tygodniu. Za opłatą (cześć oferowana przez firmy zewn.) = bilard, nurkowanie, szkoła nurkowania w miejscowości. Wellness w cenie = w strefie saun-łaźnia turecka i łaźnia parowa, za opłatą - jacuzzi, masaże i zabiegi kosmetyczne.

    Dla dzieci

    Klub dla dzieci / mini klub 4-10 lat (bezpłatnie). Animacja dla dzieci w ciągu dnia 4-10 lat (kilka razy w tygodniu). Plac zabaw (na zewnątrz). Brodzik (na zewnątrz, woda słodka). Usługa opieki nad niemowlętami (za opłatą, na zamówienie). Wysokie krzesełka w restauracji (bezpłatnie). Bufet dla dzieci. Łóżeczko dla dziecka w pokoju.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP909102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Przy plaży, bogata oferta sportowa i udogodniania dla dzieci, zjeżdżalnie wodne, animacje. Ceniony za dobry standard, smaczne, urozmaicone wyżywienie i miłą obsługę. Fantastyczny na pełne atrakcji wakacje dla całej rodziny! 

    Położenie

    Przy prywatnej piaszczysto-żwirowej plaży (serwis plażowy bezpłatny), w miejscowości turystycznej Okurcalar, ok. 33 km od Alanyi, ok. 27 km od Side, ok. 90 km od lotniska w Antalyi. 

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby z recepcją, restauracja główna, 2 restauracje a la carte (włoska i turecka), kilka barów (w lobby, przy basenie, przy plaży, w dyskotece), bezpłatne Wi-Fi w lobby. Płatne: kawiarenka internetowa, fryzjer, pralnia, opieka lekarska, room service, sale konferencyjne.

    Pokoje

    Wszystkie pokoje są przestronne i gustownie urządzone, wyposażone w: balkon, klimatyzację, łazienkę (wanna, suszarka do włosów), telewizję satelitarną, sejf, minibar (na powitanie napoje bezalkoholowe, w trakcie pobytu woda),czajnik, telefon (płatny).Rodzaje pokoi:Twin Room Land View DZL - z widokiem na ogród, o powierzchni ok. 27 m kw.Twin Room Sea View DZM - z widokiem na morze, o powierzchni ok. 27 m kw.Comfort Twin Sea View DCM - z widokiem na morze, wyposażony jak Twin Room Sea View - może być większa powierzchnia.Family Room 2 Bedrooms F2 - o powierzchni ok. 35 m kw., składa się z 2 sypialni.Suite 2 Bedrooms P2 - o powierzchni ok. 43 m kw., składa się z 2 sypialni.Suite Honeymoon PIX - o powierzchni ok 47 m kw.Economy Room DM - wyposażony standardowo, może mieć mniejszą powierzchnię lub widok na okoliczne budynki.

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie, nocna zupa, przekąski, lody i ciasta w ciągu dnia w wyznaczonych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych godzinach, jedna bezpłatna kolacja w restauracjach a la carte (wymagana rezerwacja). Świeżo wyciskane soki płatne.

    Sport i rozrywka

    2 baseny zewnętrzne, basen z trzema zjeżdżalniami, sauna, fitness, koszykówka, siatkówka plażowa, rzutki, tenis, tenis stołowy, animacje w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo. Płatne: łaźnia turecka, masaże i zabiegi w Centrum Spa, sporty wodne, bilard, jazda konna, pokój gier, lekcje tenisa.

    Dla dzieci

    Brodzik, Mini Klub (dla dzieci w wieku 4-10 lat), plac zabaw, łóżeczka niemowlęce (na życzenie, w zależności od dostępności), menu dziecięce w restauracji głównej, wysokie krzesełka w restauracji głównej (na życzenie). 

    Uwagi

    Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny przedstwiciel (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Przeloty Corendon / Enter Air

    UWAGA! Wszystkie oferty z przelotem liniami Corendon Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie Corendon Airlines działają na zasadzie samolotów rejsowych.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Warunki przewozu linii lotniczych Corendon:https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservationsPrzy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.Enter AirW przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Prosimy o wprowadzenie poprawnych danych uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji stałej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.  

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

    Warunki wjazdu do kraju

    Procedury po powrocie z Turcji do Polskiej - na podst. rozporządzenia z 10 lipca 2021Z kwarantanny zwolnione są następujące osoby:* zaszczepione pełnym cyklem szczepienia; od podania ostatniej dawki szczepionki (dopuszczonej w UE musi upłynąć 14 dni (liczone od dnia następującego po dniu podania ostatniej dawki). Szczepienie musi być poświadczone unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID lub innym dokumentem w języku polskim lub angielskim* Tzw. ozdrowieńcy, którzy okażą dokument potwierdzający przebycie choroby COVID-19 (nie później niż 6 miesięcy), wystawiony w języku polskim albo angielskim, w tym unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID* Pozostałe osoby, które okażą negatywny wynik testu na COVID-19, poświadczony unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID lub innym dokumentem w języku polskim lub angielskim. Test musi być wykonany nie wcześniej niż 48 godzin przed przekroczeniem granicy LUB w Polsce maks. do 48 godz. po przekroczeniu granicy (RT-PCR lub antygenowy wykonany przez laboratorium wpisane na listę laboratoriów COVID : https://www.gov.pl/web/zdrowie/lista-laboratoriow-covid)* Dzieci do 12. roku życia podróżujące pod opieką dorosłych, którzy są zaszczepieni przeciwko COVID-19 lub posiadają negatywny wynik testu na COVID-19Podróżni przybywający z Turcji do Polski, powinni przedstawić Straży Granicznej kartę lokalizacji w formie elektronicznej lub papierowej. W tej drugiej wersji będą rozdawane w samolotach. Okazanie tejże karty jest warunkiem koniecznym przy przekraczaniu granicy w okresie pandemii.Informacje dot. podróży do/z Turcji na stronie polskiego MSZ: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/turcjaInformacje o sytuacji epidemicznej w Turcji na stronie tureckiego ministerstwa zdrowia: https://covid19.saglik.gov.tr/?_Dil=2Aktualizacja z dnia 01/06/2021Wszystkie osoby podróżujące do Turcji, będą zobowiązane do przedstawienia negatywnego wyniku testu PCR na obecność COVID-19 ( badanie musi być przeprowadzone maksymalnie 72 godziny przed planowanym wjazdem do Turcji lub testu antygenowego wykonanego na 48 godzin przed przybyciem do Turcji. Dokumenty muszą być przetłumaczone na język angielski.Dzieci do lat 6 zwolnione są od okazania testu.Osoby, które przeszły pełen cykl szczepień przeciwko COVID-19 (minimum 14 dni przed datą przybycia do Turcji) zwolnione są z testów PCR. Wymagane jest przedstawienie zaświadczenia w języku angielskim i zawierającego kod QR.Osoby uznane za ozdrowieńców, które przeszły COVID-19  maksimum 6 miesięcy przed przylotem do Turcji zwolnione są z wykonywania testów PCR. Wymagane jest przedstawienie odpowiedniego zaświadczenia lekarskiego wydanego przez właściwe organy.Konieczna będzie rejestracja wszystkich uczestników podróży na mniej niż 72 godziny przed wylotem na stroniehttps://register.health.gov.tr/oraz wygenerowanie kodu upoważniającego do podróży, Kod zostanie utworzony automatycznie na podstawie podanej informacji. Dzięki Kodowi  będziemy mogli się z Tobą skontaktować w przypadku jakiegokolwiek kontaktu z pacjentem Covid-19 podczas Twojej podróży i pobytu. Z tego powodu dokładność i możliwość aktualizacji informacji jest bardzo ważna. Instrukacja rejestracji będzie wysyłana wraz z dokumentami podróży.Aktualizacja z dnia 14/04/2021Wszystkie osoby podróżujące do Turcji, będą zobowiązane do przedstawienia negatywnego wyniku testu PCR na obecność COVID-19. Badanie musi być przeprowadzone maksymalnie 72 godziny przed planowanym wjazdem do Turcji. Zaświadczenie powinno zostać przedstawione w języku angielskim lub innym honorowanym przez linię lotniczą lub kraj docelowy.Powyższa regulacja będzie obowiązywać do odwołania. Od 15 marca 2021 r. konieczna będzie rejestracja wszystkich uczestników podróży na mniej niż 72 godziny przed wylotem na stroniehttps://register.health.gov.tr/oraz wygenerowanie kodu upoważniającego do podróży, Kod zostanie utworzony automatycznie na podstawie podanej informacji. Dzięki Kodowi  będziemy mogli się z Tobą skontaktować w przypadku jakiegokolwiek kontaktu z pacjentem Covid-19 podczas Twojej podróży i pobytu. Z tego powodu dokładność i możliwość aktualizacji informacji jest bardzo ważna. Instrukacja rejestracji będzie wysyłana wraz z dokumentami podróży.W Turcji obowiązuje bezwzględny nakaz noszenia maseczek ochronnych w zamkniętych przestrzeniach publicznych (np. hotele, sklepy, centra handlowe, banki, supermarkety, szpitale, kościoły itp.) oraz w środkach transportu publicznego. Nieprzestrzeganie tego nakazu grozi nałożeniem kary.W Turcji obowiązuje bezwzględny nakaz noszenia maseczek ochronnych w zamkniętych przestrzeniach publicznych (np. hotele, sklepy, centra handlowe, banki, supermarkety, szpitale, kościoły itp.) oraz w środkach transportu publicznego. Nieprzestrzeganie tego nakazu grozi nałożeniem kary. W przypadku wylotów do Bodrum obowiązek noszenia maseczek dotyczy wszystkich miejsc publicznych (również w przestrzeni otwartej), wyłączając tereny otwarte w hotelu oraz hotelowej plaży. Mogą występować ograniczenia dotyczące godzin pracy centrów handlowych, sklepów, restauracji, kawiarni itpOd 2 marca 2020 r. obywatele Rzeczpospolitej Polskiej podróżujący do Turcji turystycznie na okres do 90 dni są zwolnieni z obowiązku wizowego.

    Przelot liniami lotniczymi Corendon, Enter Air

    CORENDONWszystkie oferty z przelotem liniami Corendon Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie Corendon Airlines działają na zasadzie samolotów rejsowych.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Zawarte bagaże w cenie - 20 kg bagaż rejestrowany + 8 kg bagaż podręcznyWarunki przewozu linii lotniczych Corendon:https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservationsPrzy rezerwacjach założonych na wyloty liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.///Enter AirOferty oparte są o dynamiczne pakietowanie.W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych).Zawarte bagaże w cenie - 20 kg bagaż rejestrowany + 5 kg bagaż podręcznyWarunki przewozu linii lotniczych Enter Air: https://www.enterair.pl/pl/ogolne-warunki-przewozuPrzy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Atur

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    TURCJA

    Hotel info

    wszechobecna elegancja, styl, przyjazna obsługa i doskonała infrastruktura pozwala poczuć się tu wyjątkowo. Wypoczynkowi sprzyja bujna zieleń hotelowych ogrodów graniczących z piaszczystą plażą malowniczej zatoki. Z myślą o komforcie wypoczynku wydzielono tu odcinek specjalnie dla gości hotelowych. Przestronny kompleks z oryginalną architekturą i wakacyjną atmosferą słynie również ze smacznej kuchni serwowanej w hotelowych restauracjach. O podniebienia gości dbają szefowie kuchni urozmaicając menu wieczorami tematycznymi. Orzeźwiające drinki i lekkie snaki serwują tutejsze bary. Miłośników sporu zadowoli oferta licznych atrakcji oraz cykliczne gry i rozgrywki proponowane przez zespół hotelowych animatorów. Urozmaicają oni czas nie tylko w dzień ale również wieczorami z muzyką, show lub dyskoteką na świeżym powietrzu. Atutem obiektu jest także duży basen o powierzchni 1500m2, a amatorów wodnych atrakcji ucieszą zjeżdżalnie wodne. Miejsce wodnej zabawy i rozrywki. Kategoria lokalna 5*****

    Lokalizacja

    Side region, w miejscowości Okulcalar, w pierwszej linii brzegowej Zatoki Karaburun, w sąsiedztwie hoteli i wakacyjnych kompleksów. Centrum Side ok. 25km, Manavgat ok. 20km, Alanyi ok. 35km. Lotnisko w Antalyi ok. 90km

    Plaża

    bezpośrednio przed hotelem (przejście przez ogród i tarasy hotelowe), piaszczysto-żwirkowa, długa i szeroka, publiczna, wydzielony odcinek dla gości hotelowych – w sezonie letnim leżaki i parasole bezpłatnie.

    Hotel

    333 pokoje, 6 pięter, okazały hol powitalny, recepcja 24h, przestronne lobby, windy, restauracja główna z show cooking i tarasem, bar i cafeteria w lobby, sezonowy bar przy basenie, przy plaży i snack bar, sezonowy bar w dyskotece, 2 sezonowe restauracja a la carte – kuchnia włoska i kuchnia ottomańska, butiki, ogrody, dyskoteka, amfiteatr, płatny kącik internetowy, zaplecze konferencyjne, płatne miejsca parkingowe.

    Pokój

    przestronny, nowocześnie wyposażony pokój typu standard (STD) - klimatyzacja (sezon letni), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), płatny minibar/lodówka, zestaw do parzenia kawy lub herbaty, płatny sejf, balkon. 2-osobowy, możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój typu standard z widokiem na morze (STV) - wyposażenie jak pokój standardowy, z frontalnym lub bocznym widokiem na morze. Pokój ekonomiczny (ECO) oferowany w specjalnie cenie może być o mniejszym metrażu, ograniczonym widoku, bez balkonu. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

    Sport i rozrywka

    duży baseny zewnętrzny (sezon letni), sezonowy basen z mini aquaparkiem - 3 zjeżdżalnie wodne, tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Basen kryty, centrum spa & wellness z sauną i fitness, tenis stołowy, kort tenisowy, siatkówka plażowa, koszykówka. Płatne - bilard, automaty do gry oraz zabiegi kosmetyczne i relaksacyjne, masaż, łaźnia turecka w centrum spa. Sezonowe, cykliczne programy animacyjne, zajęcia sportowe, wieczorne show lub muzyka.

    Dzieci

    brodzik, kącik zabaw, sezonowo mini klub (4-10 lat)

    Opcje wyżywienia

    - all inclusive plus (ALP)

    All inclusive plus

    3 posiłki główne - śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu / późne śniadanie dla śpiochów / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / pomiędzy posiłkami głównymi, w wyznaczonych godzinach snacki, przekąski lub słodycze / nocna przekąska / 10:00-02:00 lokalne napoje bezalkoholowe, lokalne alkohole w wybranym barze / 1 kolacja w restauracji a’la carte (dot. pobytu min 7 nocy, w miarę dostępności miejsc, wymagana wcześniejsza rezerwacja) / leżaki przy basenie oraz na plaży bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu all inclusive dostępne w recepcji hotelu.

    Uwagi

    hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Lokalny rezydent język angielski. Obiekt wymaga odpowiedniego ubiory w sali restauracyjnej, panowie długie spodnie.

    Nasza opinia

    elegancki, stylowy obiekt z doskonałą infrastrukturą. Bogata, smaczna kuchnia i dobry serwis. Atutem jest także zieleń hotelowych ogrodów i sąsiedztwo plaży. 201216

    Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczej Corendon Airlines (kod lotu XC) – duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x25cm, max waga do 8kg, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. Aktualna promocja – przewóz bagażu rejestrowanego bezpłatnie.Sun Express (kod lotu XQ) – duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Aktualna promocja – przewóz bagażu rejestrowanego bezpłatnie.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

    Ważne

    Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http//atur.com/pl/bezpieczna-podroz

    CENA ZAWIERA

    Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 30.000 EUR, NNW 4.000 EUR, bagaż podróżny 400 EUR

    CENA NIE ZAWIERA

    Cena nie zawiera: opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkowe


    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    TURCJA

    Położenie

    w jednym z największych tureckich, nadmorskich kurortów wypoczynkowych, w dystrykcie Alanya, w prowincji Antalya (na wschód od miasta), nad Morzem Śródziemnym, na Riwerze Turckiej. Otoczony górami Taurus od strony lądu. W pobliżu sklepów, lokalnych restauracji, pubów i tawern. Do większego centrum handlowego w Okurcalar ok. 500 m.; w Alanyii ok. 33 km.; w Manavgat ok. 25 km. Lotnisko Antalya oddalone jest o ok. 90 km; lotnisko Gazipasa o ok. 75 km. Do historycznych miejsc tj. Zamek w Alanyii: ok. 33 km; Aspendos: ok. 65 km; Side: ok. 27 km. 

    Plaża

    piaszczysto-żwirkowa plaża, ok. 150 m. od hotelu, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży w cenie. Ręczniki za kaucją.

    Wyposażenie

     renomowany hotel z rodzinną atmosferą oferuje 333 pokoje o różnym standardzie, dodatkowo 3 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych, zakwaterowanie o godzinie 14:00, wykwaterowanie o godzinie 12:00, 4 windy, przestronne lobby z recepcją, bezpłatny parking dla 8 pojazdów, sale konferencyjne, restauracja głowna, 2 restauracje à la carte, 2 bary z przekąskami, bar przy basenie, bar w lobby, bar przy plaży, disco bar; baseny (czynne w godz. 08:00 - 19:00): jeden duży  zewnętrzny, jeden basen wewnętrzny, basen ze zjeżdżalniami (czynne 10:00-12:00 i 14:30-17:00), zewnętrzny basen dla dzieci, wewnętrzny basen dla dzieci. Za dodatkową opłatą: room service, usługi pralnicze, telefon/fax, fryzjer, market, wypożyczalnia samochodów, usługi medyczne. Obsługa porozumiewa się w językach tj.: angielski, niemiecki, rosyjski, turecki. Hotel obsługuje karty: Visa i Mastercard. Zwierzęta nie są akceptowane. 

    Zakwaterowanie

    pokój standardowy Standard Room: ok. 27 m², z balkonem: ok. 30 m²; klimatyzacja; mogący pomieścić maksymalnie 2 osoby dorosłe i 2 dzieci lub 3 osoby dorosłe i 1 dziecko; TV; balkon z widokiem na morze, ogród lub basen; minibar, sejf elektryczny (bezpłatny), telefon, prywatna łazienka (wanna, toaleta, suszarka do włosów); czajnik elektryczny, zestaw do parzenia kawy i herbaty. Pokój rodzinny FAMILY ROOM: ok. 35 m²; z balkonem: ok. 39 m² ; mogący pomieścić maksymalnie 2 osoby dorosłe i 2 dzieci lub 3 osoby dorosłe i 1 dziecko; pozostałe: tak, jak pokój standardowy. Suita SUITE ROOM: ok. 43 m²; z balkonem: ok. 51 m² ; mogący pomieścić maksymalnie 3 osoby dorosłe i 1 dziecko lub 4 osoby dorosłe, pozostałe: tak, jak pokój standardowy. Suita dwuosobowa SUITE HONEYMOON: ok. 33 m²; z balkonem: ok. 35 m²; mogąca pomieścić maksymalnie 2 osoby dorosłe; jedno łóżko podwójne; pozostałe: tak, jak pokój standardowy. Minibar w pokojach (bezpłatnie); room service (24h, za dodatkową opłatą). 

    All Inclusive

    UAI - ultra all inclusive; cztery posiłki w formie bufetu w restauracji głównej: śniadanie (07:00 - 10:00); późne śniadanie (10:00 - 11:00); obiad (12:30 - 14:30); kolacja (18:30 - 21:00). Placki gozleme serwowane w barze przy plaży (11:00 - 16:00). Bar z przekąskami (11:30 - 16:30), kawa i wyroby cukiernicze (17:00 - 18:00), późny ciepły posilek (zupa, 23:30 - 00:30). W barze przy basenie: turecki deser lokma (17:00 - 18:00) oraz lody (15.05 - 15.10; 14:00 - 16:00). Turecka kawa serwowana w lobby barze (10:00 - 23:00). 2 restauracje à la carte (15.05 - 30.09; wymagana wcześniejsza reserwacja, 1 posiłek bezpłatny podczas pobytu, czynne 5 dni w tygodniu w zależności od pogody i warunków): Italian (włoska, 19:00 - 21:00) oraz Ottoman (turecka, 19:00 - 21:00). Bary: lobby bar (24h; 10:00 - 23:00: kawa, herbata, woda; 23:00 - 10:00: wszystkie napoje alkoholowe i bezalkoholowe dodatkowo płatne); bar przy plaży (10:00-17:00 oraz 20:00 - 23:00); bar przy basenie (10:00 - 00:00); bar w restauracji (12:30 - 14:00; 21:00 - 21:00); disco bar (00:00 - 02:00). Napoje wliczone w ultra all inclusive: wybrane napoje importowane, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, ciepłe napoje. Butelkowane napoje i świeżo wyciskane soki - dodatkowo płatne. 

    Internet

    bezpłatne Wi-Fi w pomieszczeniach ogolnodostępnych (z wyjątkiem lobby) i pokojach. Kafejka interenetowa (za dodatkową opłatą). 

    Sport

    koszykówka, siatkówka plażowa, gimnastyka wodna, miniboisko do piłki nożnej, minigolf, strzelanie z łuku, zumba, tenis stołowy, step, aerobik, rzutki, zawody, sporty wodne, kort tenisowy (z wyposażeniem w cenie; oświetlenie za dodatkową opłatą); siłownia/sala fitness. Za dodatkową opłatą: pokój gier, bilard, szeroka oferta sportów wodnych na plaży. 

    Rozrywka

    w wyznaczone dni tygodnia animacje tj.: muzyka na żywo, karaoke, kabaret, wieczory tematyczne, dyskoteka, występy specjalne etc.; czytelnia.

    Wellness

    centrum SPA, bezpłatnie: sauna, łaźnia turecka, łaźnia parowa; za dodatkową opłatą: zabiegi kosmetyczne, masaże. 

    Dzieci

    profesjonalny zespół animatorów; miniklub (4-10 lat; 10:00 - 12:00; 14:30 - 17:00; siedem dni w tygodniu), animacje tj. malowanie, różnorodne gry sportowe, zabawy kreatywne, plac zabaw. Łóżeczko dziecięce w cenie po wcześniejszym uzgodnieniu. Krzesełko dla dzieci w restauracji bezpłatnie. 


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Antalya, Turcja

    Położenie

    do centrum Alanyi ok. 33 km.

    Plaża

    bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży w cenie. Ręczniki za kaucją.

    Wyposażenie

    333 pokoje, windy, lobby z recepcją, restauracja główna, restauracje a'la carte, bary. Na zewnątrz dwa baseny, zjeżdżalnie.

    All Inclusive

    śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadania dla śpiochów. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10:00-24:00 (w dyskotece do 02:00). Po południu przekąski, kawa, herbata. Lody (15.05.-15.10.).

    Internet

    WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych w cenie.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A, A1-3B, A2-3S, A2-3Q) ok. 27 m2, minibar (codziennie woda), klimatyzacja indywidualna, zestaw do parzenia kawy/herbaty, sejf, TV-SAT, telefon, łazienka z wanną, WC, suszarka do włosów, balkon od strony lądu. A1-3B od strony morza. A2-3S wariant ekonomiczny. A2-3Q Guality Plus od strony morza, 25% zniżki na zabiegi w Spa, kosz owoców po przyjeździe, codziennie napoje bezalkoholowe w minibarze. Pokoje rodzinne (A2-4C) ok. 35 m2, dwie sypialnie połączone drzwiami.

    Sport

    koszykówka, siatkówka plażowa, rzutki, siłownia, tenis, tenis stołowy. Za opłatą sporty wodne na plaży.

    Wellness

    łaźnia parowa, basen kryty, łaźnia turecka, sauna. Za opłatą masaże.

    Dzieci

    miniklub (4-10 lat), plac zabaw, oddzielny basen, 3 zjeżdżalnie.

    Rozrywka

    animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Saphir Resort

    Opinie o Hotelu Saphir Resort

    4.0
    polecam

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.0
    polecam

    Fajny, bardzo zadbany i czysty hotel. Pokój był codziennie sprzątany, wymieniane ręczniki. Obsługa miła, choć nie ze wszystkimi można się swobodnie dogdadać po angielsku. Bardzo ładna plaża i duży, czyściutki basen. Polecam

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.0

    Saphir Resort - możliwości zakwaterowania:

    SUITE 2 ROOMS
    economy room economy room
    pokój standardowy z widokiem na morze
    pokój suite
    apartament dla nowożeńców
    honeymoon suite room honeymoon suite room
    hotel room land view hotel room land view
    hotel room sea view hotel room sea view
    pokój standardowy z widokiem na morze
    pokój z widokiem na morze
    pokój ekonomiczny
    pokój rodzinny łączony
    pokój standard z widokiem na ląd
    pokój satandardowy
    pokój dla nowożeńców
    ECONOMY ROOM WITH BALCONY
    ECONOMY ROOM WITH BALCONY SINGLE USE
    FAMILY CONNECTION 2 BEDROOMS
    HOTEL QUALITY STANDARD SEA ROOM WITH BALCONY
    HOTEL STANDARD LAND VIEW WITH BALCONY
    HOTEL STANDARD SEA VIEW WITH BALCONY
    HOTEL QUALITY STANDARD SEA ROOM WITH BALCONY SINGLE USE
    HOTEL STANDARD LAND VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    HOTEL STANDARD SEA VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    quality standard room sea view quality standard room sea view
    suite room suite room
    pokój standard
    family room 2 bedrooms standard
    Single Use Standard Sea View
    Best - Price Double Standard
    Double Standard Sea View
    Single Use Standard
    HONEYMOON SUITE ROOM
    Double Standard
    standard hotel room land view standard hotel room land view
    Double Room Land View
    Double Room Sea View
    Double Single with Child
    Double Single with Child
    Pokój dwuosobowy ECONOMY
    Double Room Promo Land Vi
    Pokój dwuosobowy STANDARD z widokiem na ląd
    Pokój dwuosobowy SUPERIOR z widokiem na morze
    Pokój dwuosobowy STANDARD z widokiem na morze
    Doppelzimmer Quality Stan
    FAMILY CONNECTION ROOM - ULTRA ALL INCLUSIVE
    Family Room Connecting Do
    Suita
    Suite

    Saphir Resort - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Saphir Resort ? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00