cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
1 / 28
Ocena
hotelu:
4.0 / 5
Najbliższy termin
04.04 - 09.04
już od 1543 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
14.10 - 17.10
już od 1107 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Saphir Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Saphir Resort
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Saphir Resort :
4.0 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 października 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

Hotel Saphir Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum Okurcalar
  • ok. 27 km od centrum Alanyi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • fryzjer
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w cenie
  • 2 sale konferencyjne

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

333

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

  • basen dla dzieci: w cenie
  • opieka nad dziećmi: za opłatą
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • wózek dla dzieci: za opłatą
  • łóżeczka dla dzieci: w cenie, rezerwacja wymagana
  • miniklub: 4-10 lat, w cenie
  • animacje dla dzieci: 4-10 lat, marzec-listopad, codziennie
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw
  • minidyskoteka: w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • sauna fińska
  • łaźnia parowa
  • hammam
  • siłownia
  • aerobik
  • siatkówka plażowa
  • tenis
Płatne
  • strefa spa: 13+ 
  • masaże
  • zabiegi kosmetyczne

rozrywka

  • zajęcia sportowe codziennie
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych (codziennie, od kwietnia do października)
  • lekki program animacyjny (codziennie, od kwietnia do października)
  • przedstawienia codziennie
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 3-4 os.
  • ok. 35 m2
  • w budynku głównym
  • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
  • klimatyzacja: w cenie
  • sejf: w cenie
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • TV sat.
  • room service: codziennie, za opłatą
  • serwis sprzątający: raz w tygodniu, w cenie
  • wanna w pokoju
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Suita SUX1
  • 3-5 os.
  • ok. 41 m2
  • w budynku głównym
  • na 2. piętrze
  • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
  • klimatyzacja: w cenie, kwiecień-listopad
  • sejf: w cenie
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie
  • telefon
  • TV sat.
  • room service: codziennie, za opłatą
  • serwis sprzątający: raz w tygodniu, w cenie
  • wanna w pokoju
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZM1
  • 1-4 os.
  • ok. 27 m2
  • widok na morze
  • klimatyzacja: w cenie
  • room service: codziennie, za opłatą
  • serwis sprzątający: raz w tygodniu, w cenie
  • wanna
  • w budynku głównym
  • sejf: w cenie
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • TV sat.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZM2
  • 2-4 os.
  • ok. 30 m2
  • widok na morze lub basen
  • klimatyzacja: w cenie, kwiecień - wrzesień i listopad
  • room service: codziennie, w cenie
  • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
  • wanna lub prysznic
  • w budynku głównym
  • sejf: w cenie
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • TV sat.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 27 m2
  • klimatyzacja: w cenie
  • room service: codziennie, za opłatą
  • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
  • wanna w pokoju
  • w budynku głównym
  • sejf: w cenie
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • TV sat.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • późne śniadanie
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu, a la carte
  • przekąski
  • ciasto
  • lody
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „Main": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, regionalna, turecka, dania dietetyczne: w cenie, dania sezonowe: w cenie, dania wegetariańskie: w cenie, bufet, w cenie, marzec - listopad, codziennie, z tarasem, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja specjalistyczna: rodzaje kuchni: turecka, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, rezerwacja wymagana, raz na pobyt (powyżej 7 dni) w cenie, maj - wrzesień, codziennie
    restauracja specjalistyczna: rodzaje kuchni: włoska, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, rezerwacja wymagana, raz na pobyt (powyżej 7 dni) w cenie, maj - wrzesień, codziennie

  • bary i inne: 5
  • bar w lobby: za opłatą
  • bar przy zewnętrznym basenie: w cenie
  • bar „Main Restaurant Bar": w cenie
  • klub na plaży: w cenie
  • bar „Disco Bar": w cenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Alanya Saphir Resort to bardzo atrakcyjny obiekt, który przyciąga każdego roku turystów, dorosłych i tych całkiem małych. Hotel pięknie położony na skarpie, skąd rozpościera się wspaniały widok na jedną z najpiękniejszych zatok Morza Śródziemnego, urokliwie otoczony zielonym ogrodem palmowym. Przestronne pokoje urządzone ze smakiem i duży słoneczny taras oraz bogata oferta animacji i aktywności sportowych zadowoli wymagających klientów.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    2008 r. Na terenie znajdują się 3 restauracje, 4 bary, 2 sale konferencyjne, winda, room service (płatny), pralnia (płatna), basen kryty, basen odkryty, 3 zjeżdżalnie wodne (otwarte w wgodzinach 10:00-12:30, 15:00-17:30). Program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub dla dzieci oraz różnorodne zajęcia rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

    rabaty i zniżki

    1.Dziecko do 13 lat pobyt gratis.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

    plaża

    przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 150 m długości. Parasole, leżaki i materace - bezpłatne, ręczniki - depozyt. Beach Bar serwuje przekąski i napoje bezalkoholowe. Plaża posiada certyfikat Blue Flag.

    pokoje

    Wyposażone są w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatne uzupełnienie w dniu przyjazdu, potem - woda), wanna lub prysznic, WC, suszarka, telefon, TV, balkon. Typy pokoi: w siedmiopiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje dla niepełnosprawnych , pokoje rodzinne connection dla max 4 os. (2 sypialnie połączone drzwiami) , suity dla max 5 os. (2 sypialnie połączone drzwiami) , suity honeymoon dla max 3 os. (sypialnia i salon bez drzwi łączących, jacuzzi)

    Wyżywienie

    restauracja główna, 2 restauracje a' la carte, 4 bary (m. in. lobby bar, snack bar) All Inclusive (10:00-02:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), późny posiłek (23:00-00:00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:30-16:30), podwieczorek (17:00-18:00) i lody (14:00-16:00) w wyznaczonych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Formuła nie zawiera: napojów importowanych , soków ze świeżych owoców, kawy po turecku , napojów serwowanych w dyskotece Ultra All Inclusive (10:00-02:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), późny posiłek (23:00-00:00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:30-16:30), podwieczorek (17:00-18:00) i lody (14:00-16:00) w wyznaczonych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Formuła nie zawiera:napoi importowanych soków ze świeżych owoców Restauracje a la carte - jedna wizyta w wybranej restauracji w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.włoska, turecka

    z myślą o dzieciach

    2 brodziki, 3 zjeżdżalnie wodne, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-10 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw menu (w trakcie kolacji) i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności (płatne w opcji UAI ok. 7$/doba, w opcji AI 9$/doba), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    siłownia, sauna, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, kort tenisowy, rakiety i piłki do tenisa, koszykówka, siatkówka plażowa, aerobik, animacje, dyskoteka (bezpłatna w opcji UAI)

    płatne

    salon piękności, centrum SPA, masaż, jacuzzi, oświetlenie kortu, bilard, sporty wodne na plaży, napoje w dyskotece (w opcji AI)

    Aktualizacja opisu

    02.10.2017 10:05

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Turcja/Riwiera Turecka

    Kategoryzacja hotelu

    Kategoria Lokalna 5* Kategoria Exim Tours 5*

    Położenie

    - przy plaży - w Okurcalar - ok. 27 km od centrum Side - ok. 33 km od centrum Alanyi - ok. 90 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    - prywatna, piaszczysto-żwirowa - leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne)  

    Pokoje

    Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 27 m2 - centralna klimatyzacja - LCD TV-Sat, telefon, sejf - mini bar (bezpłatne napoje bezalkoholowe w dniu przyjazdu) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, basen z 3 zjeżdżalniami, basen kryty - leżaki, materace i parasole przy basenie - siłownia, aerobik, sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, gimnastyka wodna - kort tenisowy, koszykówka - programy animacyjne, imprezy tematyczne, dyskoteka Płatne - spa, masaże - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - zacieniony brodzik, plac zabaw, mini klub, animacje - bufet i wysokie krzesełka w restauracji głównej

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski i lody w ciągu dnia, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00 w wybranych barach, bar w dyskotece do 02:00. Raz na pobyt wizyta w restauracji a'la carte (wymagana rezerwacja).

    Restauracje i bary

    - restauracja główna

    - restauracje a'la carte

    włoska, turecka

    - bary

    lobby bar, disco bar, snack bar, bar przy basenie, bar na plaży

    Dodatkowe informacje

    - obiekt otwarty w 2008 roku, dysponuje 333 pokojami - internet Wi-Fi w miejscach publicznych (bezpłatny) - sklepiki, fryzjer, 3 sale konferencyjne - www. saphirhotels.com.tr

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera

    wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Hotel położony jest bezpośrednio przy prywatnej plaży, w miejscowości Konakli, 110 km od lotniska w Antalyi.

    Hotel oferuje:

    Na terenie hotelu znajdują się - restauracja główna, dwie restauracje a’la carte, Lobby Bar (otwarty cała dobę; bezpłatnie tylko kawa, herbata i woda), bar w dyskotece (w godz. 23.00-02.30 – napoje płatne), Aqua Bar (10.00-18.00), Diamond Bar (10.00-23.00), Ottoman Bar (10.00-24.00), bar w restauracji (otwarty w porze obiadu i kolacji), a także dwa baseny zewnętrzne, basen wewnętrzny, pięć zjeżdżalni, amfiteatr, windy, kącik TV w lobby, dyskoteka na powietrzu, mini centrum handlowe, pokój gier, dwie sale konferencyjne.

    Pokoje:

    Duży obiekt, w którym przygotowano 611 pokoi, w tym 422 pokoje standardowe o powierzchni 26 m², 64 pokoje standardowe w willach o powierzchni 27 m², 54 pokoje typu standard deluxe o powierzchni 30 m² znajdujące się w willach oraz 71 pokoi rodzinnych składających się z dwóch pomieszczeń o łącznej o powierzchni 35 m², które również mieszczą się w willach. Sześć pokoi standardowych przystosowanych jest dla potrzeb osób niepełnosprawnych. Wszystkie pokoje wyposażone są w telefon, telewizor, łazienkę, suszarkę do włosów, mini bar, sejf (płatny) i centralną klimatyzację.

    Wyżywienie:

    Opcja All inclusive zawiera - śniadania w godz. 07.30-10.00, późne śniadania w godz.10.00-11.00, obiady w godz.12.30-14.00, kolacje w godz. 19.00-21.00, nocne przekąski w godz. 23.00-24.00, gozleme na plaży w godz. 11.00-17.00, przekąski w barze Diamond w godz.11.00-16.30, przekąski w barze Aqua w godz.11.00-16.30, podwieczorek w barze Diamond w godz.17.00-18.00 oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00.

    Sport i rozrywka:

    Goście mogą aktywnie uczestniczyć w codziennym programie animacyjnym, a także korzystać z łaźni tureckiej i sany, grać w rzutki, tenisa (oświetlenie płatne), mini futbol, siatkówkę, koszykówkę, tenisa stołowego, siatkówkę plażową i korzystać z centrum fitness. Odpłatnie - masaże i zabiegi upiększające w centrum Spa, bilard, centrum nurkowe, wypożyczenie sprzętu do tenisa, lekcje gry w tenisa i sporty wodne na plaży. Leżaki, materace i parasole na plaży i przy basenie są bezpłatne.

    Dzieci:

    Hotel przygotował mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), brodzik, zjeżdżalnie, pokój gier, kino na świeżym powietrzu (działa w okresie 01.06-01.10) oraz specjalny program animacyjny.

    Cena zawiera:

    • bilet lotniczy,

    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,

    •  zakwaterowanie,

    •  wyżywienie zgodnie z ofertą, 

    • opłatę lotniskową,

    •  opiekę polskojęzycznego rezydenta, 

    • ubezpieczenie


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Category

    5

    Region

    ALANYA

    Opis oferty:

    hotel został otwarty w 2008 roku, usytuowany na powierzchni 18.000m²; do dyspozycji gości: basen odkryty (1500m²), basen kryty (150 m²), Aquapark z 3 zjeżdżalniami, restauracja główna, 2 restauracje A'la Carte - włoska i turecka, 6 barów (lobby bar, disco bar, bar przy basenie, snack bar, bar na plaży, bar restauracyjny), 3 sale konferencyjne

    POKOJE:

    w hotelu znajdują się 333 pokoje; 307 pokoi standardowych (27m²; w tym 158 pokoi z widokiem na morze i basen oraz 10 pokoi z widokiem na ogród), 17 pokoi rodzinnych (35m², 2 sypialnie oddzielone drzwiami), 6 pokoi suite (43m², 2 sypialnie oddzielone drzwiami), 3 pokoje dla nowożeńców (47m², pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami, jacuzzi), 3 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie pokoju standard: centralnie sterowana klimatyzacja (w zależności od warunków pogodowych) minibar (napoje bezalkoholowe i woda w dniu przyjazdu), TV/SAT, łazienka z prysznicem lub wanną, suszarka, sejf (bezpłatny), dywan, balkon

    DODATKOWO PŁATNE:

    centrum Spa & Wellness, masaże, jacuzzi, salon kosmetyczny, salon fryzjerski, pralnia, kawiarenka internetowa, gry komputerowe, mini-market, fotograf, dyskoteka, lekarz, bilard, lekcje tenisa, jazda konna, szkoła nurkowania, wypożyczalnia samochodów, wszystkie sporty wodne na plaży, room service, wózek inwalidzki

    KONTAKT:

    www.saphirhotels.com.tr

    POŁOŻENIE:

    Okurcalar, odległość do centrum miasta 500 m, do Side 27 km, do centrum Alanyi 33 km od lotniska w Antalyi 90 km

    PLAŻA:

    piaszczysto-żwirowa plaża o długości 120 m znajduje się bezpośrednio przy hotelu; leżaki, parasole, materace, ręczniki - przy basenie i na plaży bezpłatne

    WYŻYWIENIE:

    All Inclusive Plus - śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja oraz przekąski (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz alkohol wysokojakościowy

    DLA DZIECI:

    mini klub (4-10 lat), basen odkryty (60m²), menu i krzesełka w restauracji, plac zabaw, pokój zabaw, teatr letni, opiekunka (płatna), łóżeczko (na życzenie)

    SPORT I ROZRYWKA:

    łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, siłownia, amfiteatr, kącik TV, kort tenisowy (w ciągu dnia, twarda nawierzchnia, oświetlenie, sprzęt do tenisa), tenis stołowy, rzutki, siatkówka, koszykówka, siatkówka na plaży, bezprzewodowy dostęp do internetu


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Mapa Hotelu Saphir Resort
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Saphir Resort

    4.0
    polecam

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.0
    polecam

    Fajny, bardzo zadbany i czysty hotel. Pokój był codziennie sprzątany, wymieniane ręczniki. Obsługa miła, choć nie ze wszystkimi można się swobodnie dogdadać po angielsku. Bardzo ładna plaża i duży, czyściutki basen. Polecam

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      5.5
    • Hotel
      5.8
    • Pokoje
      5.7
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      i sport
      5.6
    • Obsługa
      5.7
    HolidayCheck
    Ocena Saphir Resort :
    5.8 / 6

    Świetne miejsce dla chcących prawdziwie odpocząć! 2018-04-16
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Chcę polecić wszystkim to miejsce. Udaliśmy się na długo wyczekiwany urlop, aby odetchnąć i uspokoić...
    więcej

    6.0
    Godny polecenia 2010-09-24
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Wysoki standard, czystość i higiena 2010-10-14
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    5.2
    Cudowne miejsce! Świetny hotel i atmosfera! 2011-09-12
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Niezapomniane cudowne wakacje! 2011-09-12
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Godne polecenia dla wymagających 2012-06-04
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.7
    To jest Eden na ziemi z niesamowitą obsługą. Bajka! 2012-08-04
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.5

    pokój sprzątany jest codziennie, jedzenie jest nie do przejedzenia a napoje bezalkoholowe i alkohol...
    więcej

    5.8
    Animatorzy are the best! Nikolas, Mario, Antonio 2012-08-08
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      4.0

    Najbardziej podobał mi sie Anfiteatr. . Animatorzy byli świetni. Już tesknie za nimi . Obsługa swiet...
    więcej

    5.4
    Saphir Resort & SPA najlepszy dla każdego 2012-10-31
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Godny polecenia - było super 2012-11-16
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.3

    Niezapomniany urlop - za 6 miesięcy znów będę spędzać urlop w tym samym miejscu z moimi przyjaciół...
    więcej

    5.8
    Przeciętny - ten hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek 2012-12-30
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.0

    4.2
    Super! Super! Super! 2013-06-16
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      3.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Byliśmy już po raz trzeci w Turcji. Jest to najlepszy z hoteli z którymi mieliśmy do czynienia. Nie ...
    więcej

    5.6
    Super hotel byliśmy już w nim drugi raz polecam! 2013-07-09
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Rewelacyjny rodzinny wypoczynek! 2013-08-26
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Wczasy po sezonie 2013-11-10
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      5.7
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.8

    w hotelu byłem na koniec października czyli po sezonie. Hotel oceniam jako dobry, ponieważ odniosłem...
    więcej

    5.1
    Udany urlop z niesmacznym jedzeniem 2014-06-14
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      3.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      2.5
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.3

    Zadbany hotel,z pięknym ogrodem i w miarę czysta , lekko kamienista plaza( w Turcji to norma).Pokoj...
    więcej

    4.8
    Piękny pobyt w super hotelu 2014-06-25
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Polecam, ale uwaga na... 2014-07-07
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.3

    Bardzo dobra oferta.Hotel usytuowany około 90 km od Alanyi.Wysoki standard.Uprzejma obsługa.Jedynym ...
    więcej

    5.5
    Miłe wczasy w świetnym, klimatycznym miejscu 2014-07-24
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      5.3
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.3

    Hotel wspaniale położony, miła profesjonalna obsługa. Jedzenie przepyszne, urozmaicone. Kolacje - po...
    więcej

    5.6
    Dla nas super 2014-08-01
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      6.0

    Polecamy. Jedzenie super, animacje do zniesienia, bez natretnych animatorów, wszystko dozowane ze sm...
    więcej

    5.8
    Bomba, super, musicie tam pojechać, lipiec 2014-09-13
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.5

    Bardzo dobry hotel polecam wypoczynek w lipcu pełny hotel super jedzenie basen duży blisko plaża bli...
    więcej

    5.7
    Było super, ale... 2014-09-25
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    Było super ale.....niestety hotel nastawiony na gości z Niemiec i Rosji.Wszystkie informacje w hotel...
    więcej

    5.8
    Wakacje 2014 wrzesień 2014-09-28
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Super hotel! 2014-11-14
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      4.3
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Jest to hotel, do ktorego nawet zmeczony turysta po podrozy i transferze, wchodzi i mowi wow! Naprwa...
    więcej

    5.5
    Bomba 2017-06-24
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Po 2 godz. jazdy dotarliśmy do Saphira. Ogromne wrażenie zrobił na nas już od początku swoim wygląd...
    więcej

    5.8
    Miło i przyjemnie gdyby nie papierosy 2017-07-21
    Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    było by idealnie. Byliśmy z dziećmi na urlopie przełom czerwca i lipca. Wczasy wykupiliśmy wcześniej...
    więcej

    5.8

    Saphir Resort - możliwości zakwaterowania:

    PROMO ROOM LAND VIEW 3PAX
    family room 2 bedrooms standard
    standard best-price double standard
    HONEYMOON SUITE 2PAX
    standard double standard
    standard double standard seaview
    PROMO ROOM LAND VIEW 2PAX
    standard single w.child standard
    standard single w.child standard seaview
    standard singleuse standard
    standard singleuse standard seaview
    QUALITY STANDARD ROOM SEA VIEW 2PAX
    PROMO ROOM LAND VIEW SNG USE 1PAX
    STANDARD ROOM SEA VIEW 3PAX
    STANDARD EXPRESS ROOM 3PAX
    QUALITY STANDARD ROOM SNG USE 1PAX
    STANDARD ROOM SEA VIEW 2PAX
    STANDARD ROOM LAND VIEW SNG USE 1PAX
    STANDARD ROOM LAND VIEW 2PAX
    STANDARD ROOM LAND VIEW 3PAX
    STANDARD EXPRESS ROOM 2PAX
    STANDARD ROOM SEA VIEW SNG USE 1PAX
    Doppelz,Balkon,Landseite
    Doppelz,Balkon,Meerblick
    Doppelz,Balkon,Sparpreis
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Einzelz,Balkon,Landseite
    Einzelz,Balkon,Meerblick
    QUALITY STANDARD ROOM SEA VIEW 3PAX
    Fam.-Apt.,Balkon
    Pokój rodzinny
    Suita

    Saphir Resort - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Saphir Resort ? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00