cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir Resort , Riwiera Turecka
1 / 28
Ocena
hotelu:
4.0 / 5
Najbliższy termin
03.04 - 10.04
już od 2131 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.05 - 08.05
już od 2100 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Saphir Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Saphir Resort
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Saphir Resort :
4.0 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Saphir Resort :
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

Hotel Saphir Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum Okurcalar
  • ok. 27 km od centrum Alanyi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

polozenie

  • ok. 3 km od centrum Okurcalar
  • ok. 27 km od centrum Alanyi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • prywatna
  • piaszczysto-żwirowa
  • łagodnie opadająca
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • fryzjer
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w cenie
  • 2 sale konferencyjne

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

333

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen dla dzieci: w cenie
  • basen: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen: w cenie, kryty, leżaki: w cenie
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: w cenie
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci: za opłatą
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie, rezerwacja wymagana
    • miniklub: 4-10 lat, w cenie
    • animacje dla dzieci: 4-10 lat, marzec-listopad, codziennie
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • sauna fińska
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • siłownia
    • aerobik
    • siatkówka plażowa
    • tenis
    Płatne
    • strefa spa: 13+ 
    • masaże
    • zabiegi kosmetyczne

    rozrywka

    • zajęcia sportowe codziennie
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych (codziennie, od kwietnia do października)
    • lekki program animacyjny (codziennie, od kwietnia do października)
    • przedstawienia codziennie
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 3-4 os.
    • ok. 35 m2
    • w budynku głównym
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Suita SUX1
    • 3-5 os.
    • ok. 41 m2
    • w budynku głównym
    • na 2. piętrze
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • klimatyzacja: w cenie, kwiecień-listopad
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZM1
    • 1-4 os.
    • ok. 27 m2
    • widok na morze
    • klimatyzacja: w cenie
    • wanna
    • w budynku głównym
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZM2
    • 2-4 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na morze lub basen
    • klimatyzacja: w cenie, kwiecień - wrzesień i listopad
    • wanna lub prysznic
    • w budynku głównym
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 27 m2
    • klimatyzacja: w cenie
    • wanna
    • w budynku głównym
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • późne śniadanie
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu, a la carte
    • przekąski
    • ciasto
    • lody
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „Main": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, regionalna, turecka, dania dietetyczne: w cenie, dania sezonowe: w cenie, dania wegetariańskie: w cenie, bufet, w cenie, marzec - listopad, codziennie, z tarasem, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja specjalistyczna: rodzaje kuchni: turecka, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, rezerwacja wymagana, raz na pobyt (powyżej 7 dni) w cenie, maj - wrzesień, codziennie
    restauracja specjalistyczna: rodzaje kuchni: włoska, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, rezerwacja wymagana, raz na pobyt (powyżej 7 dni) w cenie, maj - wrzesień, codziennie

  • bary i inne: 5
  • bar w lobby: za opłatą
  • bar przy zewnętrznym basenie: w cenie
  • bar „Main Restaurant Bar": w cenie
  • klub na plaży: w cenie
  • bar „Disco Bar": w cenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Alanya Saphir Resort to bardzo atrakcyjny obiekt, który przyciąga każdego roku turystów, dorosłych i tych całkiem małych. Hotel pięknie położony na skarpie, skąd rozpościera się wspaniały widok na jedną z najpiękniejszych zatok Morza Śródziemnego, urokliwie otoczony zielonym ogrodem palmowym. Przestronne pokoje urządzone ze smakiem i duży słoneczny taras oraz bogata oferta animacji i aktywności sportowych zadowoli wymagających klientów.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    2008 r. Na terenie znajdują się 3 restauracje, 4 bary, 2 sale konferencyjne, winda, room service (płatny), pralnia (płatna), basen kryty, basen odkryty, 3 zjeżdżalnie wodne (otwarte w wgodzinach 10:00-12:30, 15:00-17:30). Program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub dla dzieci oraz różnorodne zajęcia rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

    rabaty i zniżki

    1.Dziecko do 13 lat pobyt gratis.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

    plaża

    przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 150 m długości. Parasole, leżaki i materace - bezpłatne, ręczniki - depozyt. Beach Bar serwuje przekąski i napoje bezalkoholowe. Plaża posiada certyfikat Blue Flag.

    pokoje

    Wyposażone są w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatne uzupełnienie w dniu przyjazdu, potem - woda), wanna lub prysznic, WC, suszarka, telefon, TV, balkon. Typy pokoi: w siedmiopiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje dla niepełnosprawnych , pokoje rodzinne connection dla max 4 os. (2 sypialnie połączone drzwiami) , suity dla max 5 os. (2 sypialnie połączone drzwiami) , suity honeymoon dla max 3 os. (sypialnia i salon bez drzwi łączących, jacuzzi)

    Wyżywienie

    restauracja główna, 2 restauracje a' la carte, 4 bary (m. in. lobby bar, snack bar) All Inclusive (10:00-02:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), późny posiłek (23:00-00:00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:30-16:30), podwieczorek (17:00-18:00) i lody (14:00-16:00) w wyznaczonych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Formuła nie zawiera: napojów importowanych , soków ze świeżych owoców, kawy po turecku , napojów serwowanych w dyskotece Ultra All Inclusive (10:00-02:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), późny posiłek (23:00-00:00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:30-16:30), podwieczorek (17:00-18:00) i lody (14:00-16:00) w wyznaczonych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Formuła nie zawiera:napoi importowanych soków ze świeżych owoców Restauracje a la carte - jedna wizyta w wybranej restauracji w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.włoska, turecka

    z myślą o dzieciach

    2 brodziki, 3 zjeżdżalnie wodne, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-10 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw menu (w trakcie kolacji) i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności (płatne w opcji UAI ok. 7$/doba, w opcji AI 9$/doba), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    siłownia, sauna, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, kort tenisowy, rakiety i piłki do tenisa, koszykówka, siatkówka plażowa, aerobik, animacje, dyskoteka (bezpłatna w opcji UAI)

    płatne

    salon piękności, centrum SPA, masaż, jacuzzi, oświetlenie kortu, bilard, sporty wodne na plaży, napoje w dyskotece (w opcji AI)

    Aktualizacja opisu

    02.10.2017 10:05

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    5* Turcja/Riwiera Turecka

    Kategoryzacja hotelu

    Kategoria Lokalna 5* Kategoria Exim Tours 5*

    Położenie

    - przy plaży - w Okurcalar - ok. 27 km od centrum Side - ok. 33 km od centrum Alanyi - ok. 90 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    - prywatna, piaszczysto-żwirowa - leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne)  

    Pokoje

    Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 27 m2 - centralna klimatyzacja - LCD TV-Sat, telefon, sejf - mini bar (bezpłatne napoje bezalkoholowe w dniu przyjazdu) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, basen z 3 zjeżdżalniami, basen kryty - leżaki, materace i parasole przy basenie - siłownia, aerobik, sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, gimnastyka wodna - kort tenisowy, koszykówka - programy animacyjne, imprezy tematyczne, dyskoteka Płatne - spa, masaże - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - zacieniony brodzik, plac zabaw, mini klub, animacje - bufet i wysokie krzesełka w restauracji głównej

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski i lody w ciągu dnia, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00 w wybranych barach, bar w dyskotece do 02:00. Raz na pobyt wizyta w restauracji a'la carte (wymagana rezerwacja).

    Restauracje i bary

    - restauracja główna

    - restauracje a'la carte

    włoska, turecka

    - bary

    lobby bar, disco bar, snack bar, bar przy basenie, bar na plaży

    Dodatkowe informacje

    - obiekt otwarty w 2008 roku, dysponuje 333 pokojami - internet Wi-Fi w miejscach publicznych (bezpłatny) - sklepiki, fryzjer, 3 sale konferencyjne - www. saphirhotels.com.tr

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera

    wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie:

    Hotel położony jest bezpośrednio przy prywatnej plaży, w miejscowości Konakli, 110 km od lotniska w Antalyi.

    Hotel oferuje:

    Na terenie hotelu znajdują się - restauracja główna, dwie restauracje a’la carte, Lobby Bar (otwarty cała dobę; bezpłatnie tylko kawa, herbata i woda), bar w dyskotece (w godz. 23.00-02.30 – napoje płatne), Aqua Bar (10.00-18.00), Diamond Bar (10.00-23.00), Ottoman Bar (10.00-24.00), bar w restauracji (otwarty w porze obiadu i kolacji), a także dwa baseny zewnętrzne, basen wewnętrzny, pięć zjeżdżalni, amfiteatr, windy, kącik TV w lobby, dyskoteka na powietrzu, mini centrum handlowe, pokój gier, dwie sale konferencyjne.

    Pokoje:

    Duży obiekt, w którym przygotowano 611 pokoi, w tym 422 pokoje standardowe o powierzchni 26 m², 64 pokoje standardowe w willach o powierzchni 27 m², 54 pokoje typu standard deluxe o powierzchni 30 m² znajdujące się w willach oraz 71 pokoi rodzinnych składających się z dwóch pomieszczeń o łącznej o powierzchni 35 m², które również mieszczą się w willach. Sześć pokoi standardowych przystosowanych jest dla potrzeb osób niepełnosprawnych. Wszystkie pokoje wyposażone są w telefon, telewizor, łazienkę, suszarkę do włosów, mini bar, sejf (płatny) i centralną klimatyzację.

    Wyżywienie:

    Opcja All inclusive zawiera - śniadania w godz. 07.30-10.00, późne śniadania w godz.10.00-11.00, obiady w godz.12.30-14.00, kolacje w godz. 19.00-21.00, nocne przekąski w godz. 23.00-24.00, gozleme na plaży w godz. 11.00-17.00, przekąski w barze Diamond w godz.11.00-16.30, przekąski w barze Aqua w godz.11.00-16.30, podwieczorek w barze Diamond w godz.17.00-18.00 oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00.

    Sport i rozrywka:

    Goście mogą aktywnie uczestniczyć w codziennym programie animacyjnym, a także korzystać z łaźni tureckiej i sany, grać w rzutki, tenisa (oświetlenie płatne), mini futbol, siatkówkę, koszykówkę, tenisa stołowego, siatkówkę plażową i korzystać z centrum fitness. Odpłatnie - masaże i zabiegi upiększające w centrum Spa, bilard, centrum nurkowe, wypożyczenie sprzętu do tenisa, lekcje gry w tenisa i sporty wodne na plaży. Leżaki, materace i parasole na plaży i przy basenie są bezpłatne.

    Dzieci:

    Hotel przygotował mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), brodzik, zjeżdżalnie, pokój gier, kino na świeżym powietrzu (działa w okresie 01.06-01.10) oraz specjalny program animacyjny.

    Cena zawiera:

    • bilet lotniczy,

    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,

    •  zakwaterowanie,

    •  wyżywienie zgodnie z ofertą, 

    • opłatę lotniskową,

    •  opiekę polskojęzycznego rezydenta, 

    • ubezpieczenie


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Category

    5

    Region

    ALANYA

    Opis oferty:

    hotel został otwarty w 2008 roku, usytuowany na powierzchni 18.000m²; do dyspozycji gości: basen odkryty (1500m²), basen kryty (150 m²), Aquapark z 3 zjeżdżalniami, restauracja główna, 2 restauracje A'la Carte - włoska i turecka, 6 barów (lobby bar, disco bar, bar przy basenie, snack bar, bar na plaży, bar restauracyjny), 3 sale konferencyjne

    POKOJE:

    w hotelu znajdują się 333 pokoje; 307 pokoi standardowych (27m²; w tym 158 pokoi z widokiem na morze i basen oraz 10 pokoi z widokiem na ogród), 17 pokoi rodzinnych (35m², 2 sypialnie oddzielone drzwiami), 6 pokoi suite (43m², 2 sypialnie oddzielone drzwiami), 3 pokoje dla nowożeńców (47m², pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami, jacuzzi), 3 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie pokoju standard: centralnie sterowana klimatyzacja (w zależności od warunków pogodowych) minibar (napoje bezalkoholowe i woda w dniu przyjazdu), TV/SAT, łazienka z prysznicem lub wanną, suszarka, sejf (bezpłatny), dywan, balkon

    DODATKOWO PŁATNE:

    centrum Spa & Wellness, masaże, jacuzzi, salon kosmetyczny, salon fryzjerski, pralnia, kawiarenka internetowa, gry komputerowe, mini-market, fotograf, dyskoteka, lekarz, bilard, lekcje tenisa, jazda konna, szkoła nurkowania, wypożyczalnia samochodów, wszystkie sporty wodne na plaży, room service, wózek inwalidzki

    KONTAKT:

    www.saphirhotels.com.tr

    POŁOŻENIE:

    Okurcalar, odległość do centrum miasta 500 m, do Side 27 km, do centrum Alanyi 33 km od lotniska w Antalyi 90 km

    PLAŻA:

    piaszczysto-żwirowa plaża o długości 120 m znajduje się bezpośrednio przy hotelu; leżaki, parasole, materace, ręczniki - przy basenie i na plaży bezpłatne

    WYŻYWIENIE:

    All Inclusive Plus - śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja oraz przekąski (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz alkohol wysokojakościowy

    DLA DZIECI:

    mini klub (4-10 lat), basen odkryty (60m²), menu i krzesełka w restauracji, plac zabaw, pokój zabaw, teatr letni, opiekunka (płatna), łóżeczko (na życzenie)

    SPORT I ROZRYWKA:

    łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, siłownia, amfiteatr, kącik TV, kort tenisowy (w ciągu dnia, twarda nawierzchnia, oświetlenie, sprzęt do tenisa), tenis stołowy, rzutki, siatkówka, koszykówka, siatkówka na plaży, bezprzewodowy dostęp do internetu


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Turcja/Alanya

    Dzieci

    - 1 dziecko 2-12 lat- opłata tylko za przelot

    Strefa

    Prestige, Relax

    Lokalizacja

    Okurcalar - Alara - niewielka miejscowość turystyczna Alanya - ok. 33 km (dogodny dojazd domuszem) Side - ok. 27 km (dogodny dojazd domuszem) lotnisko Antalya - ok. 90 km

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu, w zatoce, prywatna, piaszczysto-żwirkowa z łagodnym, lekko kamienistym wejściem do wody, leżaki, materace oraz parasole bezpłatne, ręczniki plażowe (wymagany depozyt), bar All Inclusive przy plaży

    Hotel

    pięciogwiazdkowy nowoczesny komfortowy i elegancki resort, wybudowany w 2008 roku, oferuje 333 pokoi w kilkupiętrowym budynku z windami, rozlokowany na dużym terenie ponad 18 000 m2 z ładnie zagospodarowanym i zadbanym, egzotycznym ogrodem

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja, przestronne lobby z miejscami do wypoczynku, 6 wind, punkt wymiany walut, sala gier, kącik TV, mini market, sklep z pamiątkami, pralnia, fryzjer, kosmetyczka, 3 sale konferencyjne do 350 osób, możliwość wynajęcia samochodu, parking, przechowalnia bagażu, ręczniki plażowe (za depozytem), udogodnienia dla osób niepełnosprawnych

    Internet

    WiFi w lobby bezpłatne, kącik internetowy (ok. 1 EUR/10min.)

    Pokoje

    standardowe - 2-os., możliwość 1 lub 2 dostawek, komfortowe i elegancko wyposażone o powierzchni ok. 27 m2, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, telefon, TV SAT, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, lodówka, mini bar (bezpłatnie uzupełniana woda mineralna i napoje bezalkoholowe raz podczas pobytu), sejf (bezpłatny), balkon lub taras większość z widokiem na baseny i morze

    Restauracje i bary

    restauracja główna - kuchnia międzynarodowa 2 restauracje a la carte - włoska i turecka (raz w czasie pobytu bezpłatnie, wymagana wcześniejsza rezerwacja) lobby bar / main bar bar przy basenie / pool bar bar na plaży / beach bar disco bar

    Wyżywienie

    All Inclusive

    Rozrywka

    duży basen ok. 1500 m2 z leżakami i parasolami, basen kryty ok.150 m2, basen z 3 zjeżdżalniami, kort tenisowy z rakietami i piłkami, tenis stołowy, dobrze wyposażona siłownia, siatkówka, koszykówka, rzutki, łaźnia turecka, sauna, animacje dzienne i wieczorne, amfiteatr na świeżym powietrzu, wieczorami okazjonalnie muzyka na żywo, dyskoteka (wstęp bezpłatny, napoje płatne)

    Płatne

    centrum spa (za wyjątkiem łaźni tureckiej i sauny), masaże, oświetlenie kortu, sporty wodne na plaży, bilard

    Dla dzieci

    brodzik o głębokości 40 cm, 3 zjeżdżalnie, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), animacje, wieczorem letnie kino, specjalna kolacja dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

    Program All Inclusive

    07.00-10.00 śniadanie serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 10.00-11.00 późne śniadanie - kanapki, przekąski, kawa, herbata, mleko, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-14.00 obiad serwowany w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni tureckiej, dania mięsne, ryby, makarony, sałatki, przystawki, desery, owoce 19.00-21.00 kolacja serwowana w formie bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór dań kuchni międzynarodowej z elementami kuchni tureckiej, dania mięsne i wegetariańskie, ryby, przystawki, sałatki, desery, ciasta, owoce 23.00-24.00 późne przekąski typu zupa, makarony w restauracji głównej lub lobby 11.00-17.00 ciepłe i zimne przekąski typu owoce, tosty, kebab, kukurydza serwowane w barze na plaży 14.00-16.00 lody serwowane w barze na plaży 16.00-18.00 podwieczorek, ciastka, owoce, kawa, herbata serwowane w lobby barze 20.30-21.30 kawa po turecku serwowana w lobby barze 10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu kawa, herbata soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, woda mineralna, a także lokalne alkohole typu piwo, wódka, gin, raki, wino białe, wino czerwone, drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze przy basenie, barze na plaży i lobby barze w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do obiadów i kolacji - lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, tonik, woda mineralna, a także lokalne alkohole typu piwo, wino białe, czerwone - w restauracji głównej podczas posiłków dostępne są dania dietetyczne i wegetariańskie - raz w tygodniu możliwość bezpłatnej kolacji w restauracjach a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja) - leżaki, materace i parasole na plaży oraz przy basenie - animacje dla dzieci i dorosłych, pokazy wieczorne - mini klub dla dzieci 4-12 lat - wstęp do łaźni tureckiej i sauny

    Nasza ocena

    Pokój ***** Położenie ***** Wyżywienie ***** Sport \ Rozrywka *****

    Oficjalna kategoria

    5 gwiazdek

    Karty kredytowe

    Visa, MasterCard

    Strona www hotelu

    www.hotelsaphir.com

    Atuty

    - nowoczesny i elegancki resort - dla wymagających Klientów - wyśmienite wyżywienie i serwis - większość pokoi z widokiem na morze - zjeżdżalnie dla dzieci - bardzo wysokie opinie Klientów w sezonie 2014 w kategorii serwis i wyposażenie

    Pamukkale

    Pamukkale jest nadzwyczajnym cudem natury, który został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO. Nieskazitelnie białe, wapienne tarasy wypełnione wodą ze źródeł termalnych, powstały na skutek działania wód wapiennych i z daleka przypominają rzucone na zbocze góry kłaczki bawełny - stąd nazwa tego miejsca "Bawełniana Twierdza". Będzie można również skorzystać z odmładzających wód termalnych Basenu Kleopatry (dodatkowo płatne). Cena ok. 60 EUR/os.

    Pamukkale i Efez 2 dni

    W programie wycieczki zwiedzanie baśniowego świata białych, wapiennych tarasów i wodospadów w Pamukkale oraz antycznego miasta Efez - jednego z najlepiej zachowanych miast starożytnych w rejonie Morza Śródziemnego. Efez, w czasach starożytnych był ważnym ośrodkiem handlowym jak również znany był jako największy ośrodek kultu bogini Matki - najpierw Kybele, potem Artemidy. Wykopaliska odsłoniły ruiny z okresu hellenistycznego i rzymskiego m.in. świątynie, agory, teatr i imponującą fasadę biblioteki, a nawet pozostałości kanalizacji. Cena ok. 115 EUR/os.

    Kapadocja 2 dni

    Wycieczka do niezwykłej krainy w środkowo-wschodniej Anatolii, gdzie cuda natury współistnieją z wybudowanymi przez człowieka skalnymi miastami i świątyniami. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi w Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Najbardziej charakterystyczną wizytówką Kapadocji są tufowe formacje skalne w postaci grzybów, kolumn i stożków, zwanymi peribacasi ("baśniowe kominy") oraz niespotykane nigdzie indziej na świecie ogromne, podziemne miasta. W Göreme można podziwiać dziesiątki wykutych w skałach, średniowiecznych kościołów z bizantyjskimi freskami. Cena ok. 110 EUR/os.

    Rafting

    Szalony i emocjonujący spływ kajakami bądź pontonami po górskiej rzece Koprulu wzdłuż malowniczego kanionu pod okiem profesjonalnych instruktorów. Trasa ma długość ok. 14 km i składa się z różnej długości kaskad i progów skalnych. Cena ok. 40 EUR /os.

    Jeep Safari

    Wycieczka dla tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To wszystko w otoczeniu cudownych widoków i bogactwa przyrody Gór Taurus. W programie wizyta w przepięknym wiejskim meczecie oraz odpoczynek z przerwą na pływanie. Cena ok. 35 EUR/os.

    Hammam

    Pobyt w łaźni tureckiej to relaks dla ciała i duszy. Sauna, kąpiele oraz masaż w pianie i olejkach pozwalają oderwać się od codziennej rzeczywistości. Cena ok. 20 EUR/os.

    Noc turecka

    Szalony wieczór w niezwykłej scenerii zabytkowego Karawanseraju z możliwością zapoznania się z bogatą kulturą turecką. Wieczór rozpoczyna się kolacją z typowymi tureckimi specjałami i lokalnymi napojami. W programie pokaz tańców charakterystycznych dla różnych regionów Turcji oraz orientalny taniec brzucha. Cena ok. 38 EUR/os.

    Perge - Aspendos - Kursunlu

    Wycieczka do Perge, gdzie zobaczyć można ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast kultury hellenistycznej. Następnie wizyta w Parku Narodowym Kursunlu ze słynnymi wodospadami i w Aspendos z najlepiej zachowanym starożytnym teatrem. Cena ok. 50 EUR/os.

    Zielony Kanion

    Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój i lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe wręcz krajobrazy. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Przewidziany jest postój na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie oraz podziwianie zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew. Cena ok. 50 EUR/os.

    Delfinarium

    Wizyty w Delfinarium dostarczy niezapomnianych wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Idealna atrakcja dla najmłodszych. Cena ok. 30 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rego- Bis

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    ***** Turcja/Riwiera Turecka

    ATUTY

    - prywatna plaża, darmowy serwis plażowy - centrum SPA i fitness - All Inclusive - lokalizacja blisko centrum

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel o wysokim standardzie, położony bezpośrednio przy prywatnej plaży oraz oferujący Gościom darmowy serwis plażowy, możliwość korzystania z usług SPA i Wellness sprawdzi się jako propozycja wakacji dla grup znajomych, ale także rodzin z dziećmi. Organizowane przez hotel animacje wypełnią wolny czas i rozbawią każdego z przyjezdnych, a bogata formuła All Inclusive umożliwi skosztowanie lokalnych pyszności.

    POŁOŻENIE

    - przy plaży - ok. 500 m do centrum miasta - ok. 25 m do najbliższego sklepu - ok. 100 m do wypożyczalni samochodów - ok. 33 km do Alanyi - ok. 27km do Side - ok. 93 km do lotniska w Antalyi

    PLAŻA

    Prywatna plaża, piaszczysto żwirkowa, bezpośrednio przy hotelu. Serwis plażowy - leżaki i parasole bezpłatne.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatne - Baseny, serwis plażowy, hotelowe animacje, sauna, łaźnia parowa, sejf, rzutki, Wi-Fi, sprzęt do tenisa, koszykówka, centrum fitness, tenis stołowy, siatkówka plażowa. Dodatkowo płatne - Pokój gier, opieka do dziecka, pralnia, masaże, łaźnia turecka, fryzjer, lekarz, kurs tenisa, room service, centrum SPA, sporty wodne, centrum nurkowania, bilard, jazda konna, strefa Wellness.

    DLA DZIECI

    Basen z brodzikiem oraz zjeżdżalniami, animacje hotelowe - miniclub.

    POKOJE

    Zakwaterowanie 14:00 Wykwaterowanie 12:00 Hotel posiada 6 pięter oraz 4 windy. Na jego terenie znajdują się 333 pokoje. Pokoje typu standard o metrażu ok. 27m2 posiadają łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę do włosów, wyposażone są w klimatyzację, minibar, TV, sejf (bezpłatny), telefon, czajnik, balkon. Na życzenie możliwe jest wypożyczenie łóżeczka dla dziecka.

    UDOGODNIENIA

    *    Suszarka *    Winda *    Czajnik *    Minibar *    Balkon *    Klimatyzacja *    TV *    Łóżeczko dla dziecka (na życzenie) *    Restauracja a'la carte *    Sejf w pokoju *    Prywatna plaża *    Serwis plażowy bezpłatny *    Centrum SPA *    Centrum fitness i wellness *    Sauna *    Baseny kryte i odkryte *    Basen dla dzieci

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive Śniadanie (7:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), wieczorne przekąski (23:30-00:30). Posiłki podawane w formie otwartego bufetu. Dostępne menu dietetyczne, wegetariańskie, dla dzieci. Na terenie hotelu znajduje się 6 barów, bar w lobby czynny jest 24h na dobę (napoje od 23:00 do 10:00 są dodatkowo płatne). Bar na plaży, bar przy basenie, disco bar, bar z przekąskami dostępne bezpłatnie.

    DODATKOWE INFORMACJE

    Hotel nie akceptuje zwierząt.

    CENA ZAWIERA

    Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,   Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). Bagaż ( dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów ), Opiekę rezydenta podczas pobytu, Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, Podatek Vat, Ubezpieczenie.

    CENA NIE ZAWIERA

    Opłat klimatyczno-meldunkowych, Wycieczek fakultatywnych, Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie.

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

    INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

    UBEZPIECZENIE

    Szanowny Kliencie, pamiętaj że kupując ofertę na sezon 2020,  w ramach ubezpieczenia od Kosztów Leczenia jesteś objęty ubezpieczeniem od zachorowania w następstwie epidemii. Kup ofertę na sezon 2021 do 30.06.2020, a otrzymasz takie ubezpieczenie gratis również na kolejne wakacje!

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Nazwa obiektu

    Saphir Resort & Spa Hotel

    Kategoria

    *****

    Miejscowość

    Alanya

    Region

    Riwiera Turecka

    Kod

    AYT19013 FH

    Liczba pokoi

    333

    Zalety

    Super terminy oszczędnościowe. Top zniżki dla dzieci. Super oferta dla wczesnych rezerwacji. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo).

    Położenie

    Bezpośrednio przy łagodnie opadającej, należącej do kompleksu, piaszczysto-żwirowej plaży Karabun Bay z bezpłatnymi leżakami, parasolami i ręcznikami plażowymi / kąpielowymi. Do najbliższego sklepu spożywczego ok. 500 m, do centrum Alanyi ok. 33 km, Side ok. 32 km. Lotnisko Gazipasa w odległości ok. 78 km, Antalya ok. 90 km.

    Opis

    Komfortowy hotel, lokalnej kat. 5 gwiazdek. Budynek główny 6-piętrowy. Udogodnienia / pomieszczenia ogólnodostępne są przystosowane dla osób niepełnosprawnych. Lobby, salon powitalny / całodobowa recepcja. Główna restauracja bufetowa z tarasem - kuchnia międzynarodowa, specjalne posiłki (menu dla dzieci). Otomańska restauracja a la carte - kuchnia tradycyjna. Włoska restauracja a la carte - kuchnia włoska. Lobby bar, bar przy basenie, bar z przekąskami, bar. Taras, ogród. Basen kryty. Bezpłatne leżaki. 2 baseny odkryte w tym 1 ze zjeżdżalniami do wody, bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki kąpielowe (za kaucją). Dyskoteka, pokój zabaw, kącik TV, klub nocny, teatr. Mini market, fryzjer. Wizyta lekarza w hotelu, usługi pralni (za opłatą). Parking (bezpłatny). Publiczny terminal internetowy za opłatą, bezpłatny WLAN w holu.

    Wyżywienie

    All inclusive = śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie dla śpiochów do godziny 11, w ciągu dnia przekąski (na godziny), po południu herbata, kawa, ciasto, w sezonie ok. 15.5- 15.10 - lody, przy rezerwacji na minimum 7 nocy - 1 x na osobę / pobyt - obiad w restauracji a la carte (wymagana rezerwacja), przekąska o północy, w godz. 10-2 w nocy lokalne napoje alkoholowe bezalkoholowe, w dniu przyjazdu napoje bezalkoholowe w minibarze. Uzupełniony minibar z napojami bezalkoholowymi w dniu przyjazdu.

    Pokój typ 1

    DA / EA = nowoczesne i komfortowe, ok. 27 m kw., z łazienką / WC, suszarką do włosów, tel., TV z kanałem muzycznym, minibarem, sejfem, klimatyzacją / ogrzewaniem (w zależności od sezonu), balkonem.Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DAQ = pokoje ekonomiczne, tak samo wyposażone jak DA, ale ograniczona dostępność.

    Pokój typ 3

    DAM / EAM = tak samo wyposażone jak DA, dodatkowo widok na morze.Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 4

    FA = apartamenty rodzinne, tak samo wyposażone jak DA, ok. 39 m kw., dodatkowa sypialnia z łączącymi drzwiami, 1 łazienka.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie (cześć oferowana przez firmy zewn.) = siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka, tenis stołowy, rzutki, siłownia, aerobik, zajęcia fitness, 1 twardy kort tenisowy, animacja dzienna, wieczorna, sportowa - kilka razy w tygodniu. Za opłatą (cześć oferowana przez firmy zewn.) = bilard, nurkowanie, szkoła nurkowania w miejscowości. Wellness w cenie = w strefie saun-łaźnia turecka i łaźnia parowa, za opłatą - jacuzzi, masaże i zabiegi kosmetyczne.

    Dla dzieci

    Klub dla dzieci / mini klub 4-10 lat (bezpłatnie). Animacja dla dzieci w ciągu dnia 4-10 lat (kilka razy w tygodniu). Plac zabaw (na zewnątrz). Brodzik (na zewnątrz, woda słodka). Usługa opieki nad niemowlętami (za opłatą, na zamówienie). Wysokie krzesełka w restauracji (bezpłatnie). Bufet dla dzieci. Łóżeczko dla dziecka w pokoju.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP909102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Duży kompleks hotelowy o dobrym standardzie, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży. Hotel godny polecenia.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Antalya, Turcja

    Położenie

    do centrum Alanyi ok. 33 km.

    Plaża

    bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży w cenie. Ręczniki za kaucją.

    Wyposażenie

    333 pokoje, windy, lobby z recepcją, restauracja główna, restauracje a'la carte, bary. Na zewnątrz dwa baseny, zjeżdżalnie.

    All Inclusive

    śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadania dla śpiochów. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10:00-24:00 (w dyskotece do 02:00). Po południu przekąski, kawa, herbata. Lody (15.05.-15.10.).

    Internet

    WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych w cenie.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A, A1-3B, A2-3S, A2-3Q) ok. 27 m2, minibar (codziennie woda), klimatyzacja indywidualna, zestaw do parzenia kawy/herbaty, sejf, TV-SAT, telefon, łazienka z wanną, WC, suszarka do włosów, balkon od strony lądu. A1-3B od strony morza. A2-3S wariant ekonomiczny. A2-3Q Guality Plus od strony morza, 25% zniżki na zabiegi w Spa, kosz owoców po przyjeździe, codziennie napoje bezalkoholowe w minibarze. Pokoje rodzinne (A2-4C) ok. 35 m2, dwie sypialnie połączone drzwiami.

    Sport

    koszykówka, siatkówka plażowa, rzutki, siłownia, tenis, tenis stołowy. Za opłatą sporty wodne na plaży.

    Wellness

    łaźnia parowa, basen kryty, łaźnia turecka, sauna. Za opłatą masaże.

    Dzieci

    miniklub (4-10 lat), plac zabaw, oddzielny basen, 3 zjeżdżalnie.

    Rozrywka

    animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Saphir Resort

    Opinie o Hotelu Saphir Resort

    4.0
    polecam

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.0
    polecam

    Fajny, bardzo zadbany i czysty hotel. Pokój był codziennie sprzątany, wymieniane ręczniki. Obsługa miła, choć nie ze wszystkimi można się swobodnie dogdadać po angielsku. Bardzo ładna plaża i duży, czyściutki basen. Polecam

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.0

    Saphir Resort - możliwości zakwaterowania:

    PROMO ROOM LAND VIEW 3PAX
    SUITE ROOM 3PAX
    SUITE ROOM 4PAX
    FAMILY CONNECTION ROOM 3PAX
    HONEYMOON SUITE 2PAX
    PROMO ROOM LAND VIEW 2PAX
    QUALITY STANDARD ROOM SEA VIEW 2PAX
    FAMILY CONNECTION ROOM 4PAX
    family room 2 bedrooms standard
    Single Use Standard Sea View
    Best - Price Double Standard
    Single w. Child Standard
    Single w. Child Standard Sea View
    Double Standard Sea View
    Single Use Standard
    Double Standard
    PROMO ROOM LAND VIEW SNG USE 1PAX
    STANDARD ROOM SEA VIEW 3PAX
    STANDARD EXPRESS ROOM 3PAX
    QUALITY STANDARD ROOM SNG USE 1PAX
    STANDARD ROOM SEA VIEW 2PAX
    STANDARD ROOM LAND VIEW SNG USE 1PAX
    STANDARD ROOM LAND VIEW 2PAX
    STANDARD ROOM LAND VIEW 3PAX
    STANDARD EXPRESS ROOM 2PAX
    STANDARD ROOM SEA VIEW SNG USE 1PAX
    QUALITY STANDARD ROOM SEA VIEW 3PAX

    Saphir Resort - Możliwości wyżywienia:


    Saphir Resort - miasta wylotu:


    Saphir Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Saphir Resort ? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00