Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Bay, Morze Czerwone
1 / 15
Udogodnienia hotelu Aurora Oriental Bay
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży

Hotel Aurora Oriental Bay
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Aurora Oriental Bay:
4.6 / 5
Średnia z 8 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aurora Oriental Bay:
  • Lokalizacja
    4.7
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.7
Ocena hotelu:
4.6 / 5
Średnia z 8 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 września 2018

Hotel Aurora Oriental Bay w ofercie Biura podróży:

Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z piękną rafą koralową, otoczoną zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 4 baseny, brodzik dla dzieci, program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

opis hotelu

HOTEL: ORIENTAL BAY MARSA ALAM
KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS: SF4
KATEGORIA EGIPSKA: ***

POŁOŻENIE:
Obiekt położony na południu Marsa Alam, w odległości 45 km od lotniska, w pobliżu najważniejszych punktów nurkowych. Od prywatnej plaży hotel oddalony jest o około 200 m.

HOTEL OFERUJE:
Na terenie hotelu do dyspozycji gości restauracja główna, 2 restauracje a la carte (rybna i libańska), 4 bary (w tym bar na plaży i przy basenie), 3 baseny w tym jeden podgrzewany, pralnia, kafejka internetowa. W hotelu można skorzystać także z Wi-Fi. Bardzo dobra lokalizacja hotelu sprawia, że jest on rajem dla nurków, położony jest przy pięknych ośrodkach rafowych bogatych we wspaniałe okazy podwodnych zwierząt.

POKOJE:
Hotel posiada 312 pokoi, wsród typów pokoi wyróżniamy : one bedroom unit = superior - pokoje te są dwupomieszczeniowe o wielkosci 33-37m2, two bedroom unit = family - pokoje także dwupomieszczeniowe o wielkości 50 - 55m2. Każdy z nich jest gustownie urządzony i wyposażony w centralnie sterowaną klimatyzację, telefon, telewizję satelitarną, mini bar, sejf, łazienkę z wanną bądź prysznicem i suszarką. W pokojach działa także bezprzewodowe łącze Wi –Fi – za dodatkową opłatą.

WYŻYWIENIE:
Hotel pracuje w opcji All Inclusive; do dyspozycji gości restauracja główna „Hill View”, w której w formie bufetu podawane są śniadania w godzinach 07:00 – 10:00, lunche 13:00 – 15:00, kolacje 19:00 – 21:30. W barze przy basenie w godzinach 10:30 – 12:30 podawane są snacki w postaci ciastek oraz kanapek na zimno, popołudniowe snacki podawane są w godzinach 15:30 – 18:00 w postaci frytek, pizzy oraz kanapek na zimno. W barze na plaży w godzinach 10:00 – 12:30 oraz 15:30 – 18:00 dostępne są chipsy oraz orzeszki. Do dyspozycji gości są 2 restauracje a la carte ( libańska oraz z owocami morza), po wcześniejszej rezerwacji i za dodatkową opłatą. W opcję All Inclusive włączone są nielimitowane ilości napojów alkoholowych (piwo, wino, likiery, rumy) i bezalkoholowych (kawa, herbata, mleko, woda, fanta, cola, sprite – soft drinki podawane z dystrybutorów) lokalnej produkcji, które podawane są na terenie barów ; Lobby bar w godzinach 10:00 – 23:00, bar przy basenie w godzinach 09:00 – 18:00, bar przy plaży w godzinach 10:00 – 18:00 oraz w restauracji głównej w godzinach podawania posiłków. Dla najmłodszych hotel codziennie podaje lody w barze przy basenie – jest to opcja dodatkowo płatna.

SPORT I ROZRYWKA :
Dla gości lubiących aktywne formy wypoczynku hotel przygotował; kort tenisowy, siatkówkę plażową, koszykówkę plażową, plażowy football, tenis stołowy, bilard, wieczorami w amfiteatrze organizowane są tematyczne show, na terenie hotelu działa także bardzo dobrze wyszkolona ekipa animacyjna, która organizuje w ciągu dnia różnego rodzaju gry i zabawy.

DZIECI:
Dla najmłodszych hotel przygotował mini klub, brodzik oraz program animacyjny.

NASZYM ZDANIEM:
Z uwagi na położenie przy skupiskach wspaniałych raf koralowych hotel polecamy miłośnikom nurkowania.
 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z piękną rafą koralową, otoczoną zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 4 baseny, brodzik dla dzieci, program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym Zdaniem

Wybudowany w 2010 r., ciekawie zaprojektowany i rozlokowany w bujnym ogrodzie hotel. Składa się z budynku głównego i 13 trójkondygnacyjnych budynków bocznych mieszczących pokoje. Polecany przedewszystkim amatorom sportów wodnych - głównie nurkowania - ze względu na niesamowitą rafę koralową rozciągająca się tuż przy brzegu. 

Położenie

Położony w malowniczej zatoce Jabal Al Rosas Bay, ok. 20 km od centrum Marsa Alam, ok. 45 km od tamtejszego lotniska, 42 km od Portu Ghalib i ok. 120 km od miasta El Quseir. Piaszczysta hotelowa plaża o długości ok. 800m, z łatwym dostępem do rafy koralowej, oddalona jest o ok. 200 m od hotelu (przejście przez ulicę).

Wyposażenie

W kompleksie znajduje się restauracja główna, 2 restauracje a'la carte i 5 barów. Ponadto hotel dysponuje niewielką salą konferencyjną (na ok. 60 osób), punktem wymiany walut, pralnią, sejfami w recepcji i kawiarenką internetową oraz wi-fi w lobby (dodatkowo płatne) oraz dyskoteką (bezpłatny wstęp). Parasole, leżaki i ręczniki dostępne bezpłatnie na plaży i przy basenach.

Pokoje

Pokoje typu classic o pow. ok. 25m2 posiadają łazienkę z prysznicem lub wanną oraz suszarką do włosów i wyposażone są w TV sat, centralnie sterowaną klimatyzację, minilodówkę, sejf (bezpłatnie), telefon, wifi za dodatkową opłatą.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania (7.00-10.00), lunche (13.00-14.30) i kolacje (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski między posiłkami w wyznaczonych barach (10.00-18.30); napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole dostępne w wyznaczonych barach (10.00-23.00). All inclusive nie obejmuje alkoholi importowanych, świeżo wyciskanych soków, lodów oraz posiłków w restauracjach a'la carte.

Sport i Rozrywka

Hotel oferuje swoim gościom szereg rozrywek dostępnych bezpłatnie - m.in. 4 baseny (w tym 1 podgrzewany w sezonie zimowym), 1 kort tenisowy ze sprzętem, centrum fitness, tenis stołowy, szachy, aerobik, boisko do piłki nożnej, animacje; oraz za dodatkową opłatą - bilard, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, masaże, nurkowanie, oświetlenie kortu tenisowego.

Dla Dzieci

Wydzielona część basenu dla dzieci (podgrzewana w sezonie zimowym), miniklub (4-12 lat), minidisco, wysokie krzesełka w restauracji, plac zabaw, animacje dla dzieci, na zapytanie łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z piękną rafą koralową, otoczoną zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 4 baseny, brodzik dla dzieci, program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Położony w malowniczej zatoce Jabal Al Rosas Bay, blisko pięknej piaszczystej plaży z bajeczną rafą koralową, gdzie podziwiać można rybki w tęczowych kolorach, jest idealnym miejscem dla pasjonatów sportów wodnych, a szczególnie nurkowania i snurkowania. Hotel jest ładnie zaprojektowany, czerwone budynki w niskiej zabudowie zajmują rozległy zadbany teren. Duży, przedzielony mostkami kompleks basenowy z barem swim-up to miejsce relaksu i beztroskiej zabawy także dla najmłodszych, dla których przygotowano jeszcze plac zabaw i miniklub.

POŁOŻENIE:

ok. 15 km od MARSA ALAM; ok. 50 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, koralowa, łagodne zejście do morza, ok. 150-200 m od hotelu w zależności od zakwaterowania, przejście przez drogę i ścieżkę, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, stara się o piątą gwiazdkę, stylowy, wybudowany w 2010 r., 312 pokoi, kilka budynków, 2-3 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Hill View - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 restauracje á la carte (nie objęte all inclusive): Al Arz - kuchnia libańska, Fish Market w pobliżu basenu - owoce morza, ryby, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; piano bar w lobby, bar przy basenie, Galaxy Bar z dyskoteką (płatny), bar na plaży, fajka wodna (płatna), sklepy, taras z widokiem na basen, niewielki ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby, całodobowy room-service, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka (na zamówienie), fryzjer, wypożyczalnia samochodów z kierowcą, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 60 m², zadbany, gustownie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem;

rodzinny:

3-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 110 m², wyposażenie jak w pokoju superior, składa się z pokoju dziennego z miejscami do spania oraz 2 sypialni oddzielonych drzwiami; pokoje z widokiem na morze i pokoje rodzinne na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 450 m², gł. 1,4-1,6 m, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. do 0,75 m, 2 baseny po ok. 300 m², gł. do 1,3 m, w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy, rzutki, piłka nożna na plaży; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka w Galaxy Bar (23.00-01.00), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard; centrum wellness: fitness; płatnie: sauna, łaźnia parowa, masaże, zabiegi kosmetyczne; centrum nurkowe na plaży.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznaczonych barach (10.00-18.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/102114901

GRATIS:

serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z piękną rafą koralową, otoczoną zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 4 baseny, brodzik dla dzieci, program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- ok. 200 m od plaży
- w zatoce Jabal Al Rosas
- ok. 10 km od centrum Marsa Alam
- ok. 120 km od miasta El Quseir
- ok. 50 km od lotniska w Marsa Alam

Plaża

- piaszczysta
- rafa przy brzegu (zalecane obuwie ochronne)
- leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Classic:
- wejście przez pokój wypoczynkowy, z którego wchodzi się do oddzielnego pokoju
- klimatyzacja indywidualna
- TV-Sat, telefon, sejf
- płatne: internet Wi Fi, mini bar
- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- balkon/taras

Pokój Superior
- klimatyzacja indywidualna
- TV-Sat, telefon, sejf
- mini bar (płatne)
- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- balkon/taras

Pokój Rodzinny
- wyposażenie pokoju classic/superior
- pokój dzienny i sypialnia

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne
- 3 baseny (1 basen sezonowo podgrzewany zimą)
- kort tenisowy, tenis stołowy
- siatkówka, koszykówka
- rzutki, piłka nożna na plaży
- animacje

Płatne
- oświetlenie kortu tenisowego
- bilard, quady
- przejażdżki na wielbłądach
- centrum spa, siłownia, łaźnia parowa, masaże
- sporty wodne na plaży

Dla Dzieci

- plac zabaw, mini klub
- mini disco, animacje
- basen
- łóżeczko dla dziecka
- krzesełka w restauracji
- opiekunka (na zapytanie)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia oraz lody w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 – 23:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna
- lobby bar (10:00 – 23:00)
- bar przy basenie (10:30 – 18:00)
- bar na plaży (10:30 –18:00)

Dodatkowe informacje

- internet Wi Fi w lobby (płatny)
- sala konferencyjna
- pralnia, lekarz (płatny), fryzjer, sklepy
- wypożyczalnia samochodów z kierowcą
- hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych
- hotel dysponuje 192 pokojami
- rok otwarcia hotelu: 2011 r.
- www.oriental-bay.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.
Cena nie zawiera: wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Dodatkowa informacja wizowa

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z piękną rafą koralową, otoczoną zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 4 baseny, brodzik dla dzieci, program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria Lokalna:

4*

Data otwarcia:

2010 r.

Położenie:

15 km od Marsa Alam, 45 km od lotniska. Hotel usytuowany na poiwierzchni 65000 m2.

Plaża:

przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 800 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne. Bar plażowy serwuje napoje.

W hotelu:

3 restauracje, bary, baseny odkryte (1 podgrzewany w zimie), sale konferencyjne.

Pokoje:

w kilkunastu budynkach: pokoje standardowe); klimatyzacja centralna, prysznic lub wanna, TV, suszarka, telefon, sejf (płatny), minibar (płatny), łącze internetowe (płatne), balkon lub taras.

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne:

sejf w recepcji, siłownia, siatkż;wka, siatkż;wka plażowa, tenis stołowy, rzutki, aerobik, animacje, kort tenisowy, rakiety i piłki do tenisa, dyskoteka.

Płatne:

internet bezprzewodowy w lobby, kawiarenka internetowa, pralnia, salon piękności, centrum SPA, masaż, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, bilard, oświetlenie kortu tenisowego, centrum nurkowe.

Dla dzieci:

brodzik, animacje, miniklub (4-12 lat), krzesełka w restauracji, plac zabaw, łż;żeczka (na życzenie).

Wyżywienie:

All Inclusive (10:00-23:00)

Posiłki: śniadanie, obiad, przekąski, kolacja.

Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera: napoi importowanych, sokż;w ze świeżych owocż;w, napoi serwowanych w butelkach.

Restauracja a'la carte:

2 restauracje - płatne. Wymagana rezerwacja.

Tel./faks:

+20 65 / 339 50 00, 339 50 09.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z piękną rafą koralową, otoczoną zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 4 baseny, brodzik dla dzieci, program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Atuty

- wybudowany w 2011 roku
- dyskoteka z All Inclusive
- All Inclusive na plaży
- bardzo dobra cena
- duże pokoje rodzinne ok. 100 m2


Lokalizacja

zatoka Jabal Roasa
miasto Marsa Alam - ok. 15 km
miejscowość El Quseir - ok. 120 km
lotnisko Marsa Alam - ok. 45 km

Plaża

150 m od hotelu (przejście przez ulicę i ścieżkę), prywatna piaszczysta, z łagodnym zejściem do morza, w pobliżu brzegu wspaniała rafa koralowa, parasole, leżaki, ręczniki i materace (bezpłatne), bar All Inclusive na plaży

Hotel

czterogwiazdkowy, wybudowany w 2011 roku na rozległym terenie z zadbanym, egzotycznym ogrodem, niewielki ale urokliwie położony obok zatoki z piękną rafą koralową, oferuje 312 pokoi w kilkunastu budynkach o niskiej zabudowie

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, taras słoneczny z widokiem na plaże, room service, punkt wymiany walut, serwis taxi, przechowalnia bagażu, sklepy z pamiątkami, fryzjer, pralnia, parking

Internet

Wi-Fi w lobby (płatne ok. 5 USD / 30 min.)

Pokoje

standard 2-os., łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, TV SAT, sejf (bezpłatny), telefon, lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), balkon lub taras
superior z widokiem na ogród, 2-os., możliwość 2 dostawek, pow. ok. 50 m2, wyposażenie jak w pokoju standardowym
rodzinny 2+4, ok. 100 m2, składa się z pokoju dziennego z miejscami do spania oraz 2 sypialni oddzielonych drzwiami, wyposażenie jak w pokoju typu standard, część pokoi posiada aneks kuchenny

Restauracje i bary

restauracja główna Hill View z kuchnią międzynarodową
restauracja Al Arz - kuchnia libańska / płatna
restauracja Fish Market - owoce morza / płatna
Pool Bar przy basenie
Beach bar na plaży
Piano Bar w lobby
Galaxy Bar and Disco

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

kompleks 3 basenów o nieregularnych kształtach przedzielonych mostkami (jeden sezonowo podgrzewany), bar swim-up, aerobik, aqua aerobik, piłka wodna, siłownia, koszykówka, siatkówka plażowa, bilard, tenis ziemny, tenis stołowy, rzutki, piłka plażowa, w dzień zajęcia sportowe oraz animacje dla dzieci i dorosłych, wieczorami występy w amfiteatrze i pokazy orientalne

Płatne

masaże, sauna, jacuzzi, centrum nurkowe i sportów wodnych na plaży

Dla dzieci

brodzik, mini klub (4-12 lat), mini disco, animacje, plac zabaw, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka, wysokie krzesła w restauracji

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Hill View, kawa herbata, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych)
10.00-11.00 późne śniadanie i lekkie przekąski serwowane w lobby barze
12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Hill View, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej
19.00-21.30 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej Hill View, dania kuchni międzynarodowej i egipskiej, bogaty wybór deserów, owoców i ciast
11.30-do zachodu słońca, lekkie przekąski, kanapki, ciastka i lokalne wypieki serwowane w barze na plaży
10.30-12.30 i 15.30-do zachodu słońca przekąski, ciastka i lokalne wypieki serwowane w Pool Bar
15.00-do zachodu słońca lody serwowane w barze przy basenie
17.00-18.30 podwieczorek, kawa, herbata, przekąski, ciastka serwowane w lobby bar
10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, gin, rum, wódka, whisky, brandy, tequila, uzo oraz drinki i koktajle alkoholowe na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barach na plaży, przy basenie i lobby barze - w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów
21.00 - 23.00 napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane oraz lokalne alkohole i drinki w dyskotece Galaxy
do posiłków serwowane jest wino czerwone i białe, piwo, woda mineralna, napoje gazowane i niegazowane, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych)
- ręczniki, leżaki, materace i parasole przy basenach oraz na plaży
- międzynarodowe animacje dzienne i wieczorne
- siłownia, aerobic, gimnastyka wodna, piłka wodna, piłka plażowa, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa

Strona www hotelu

www.oriental-bay.com

Nasza ocena

Pokój ****
Położenie ****
Wyżywienie ****
Sport \ rozrywka ****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z piękną rafą koralową, otoczoną zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 4 baseny, brodzik dla dzieci, program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Komfortowy kompleks hotelowy usytuowany w egzotycznym ogrodzie. Hotel oddalony jest od centrum Marsa Alam o ok. 18 km oraz ok.50 km od międzynarodowego lotniska w Marsa Alam. Do centrum Marsa Alam dogodny dojazd busem hotelowym (płatny) lub taksówką.
Plaża:
Posiada piaszczystą, dobrze zagospodarowaną plażę, położoną tuż przy pięknej rafie koralowej, otoczoną zatoką (należy przejść ok. 400 m, przejście przez ulicę). Parasole, leżaki, materace i ręczniki na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Hotel składający się z 2-piętrowych domków oraz budynku głównego, gdzie mieszczą się: recepcja 24 - godz., sklepiki z pamiątkami, fryzjer. Hotel posiada restaurację główną Hill View (kuchnia międzynarodowa), restauracje a'la carte Al Arz (kuchnia libańska) oraz Fish Market (owoce morza), lobby bar, bar przy basenie oraz bar na plaży. Na terenie hotelu znajdują się 4 baseny zewnętrzne oraz brodzik dla dzieci, otoczone tarasem słonecznym. Parasole, leżaki, materace i ręczniki przy basenach - bezpłatne.
Pokoje:
Hotel oferuje łącznie 312 wygodnie urządzonych pokoi. Standardowe pokoje 2-osobowe (każde 2 pokoje standardowe typu Classic posiadają wspólną część wypoczynkową oraz wspólny balkon) wyposażone w klimatyzację sterowaną indywidualnie, telefon, TV-sat, łazienkę (wc, prysznic/wanna, suszarka do włosów), bezpłatny sejf, mini bar (dodatkowo płatny) oraz balkon lub taras. Dostępne są także pokoje rodzinne (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dla dzieci), które mogą pomieścić min. 3 osoby oraz superior (wyposażenie takie jak w pokojach standardowych, z oddzielnym balkonem).
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-14:30), popołudniowe przekąski: frytki, pizza oraz kanapki na zimno (15:30-18:30), lody w barze przy basenie (15.00-18.00), kolacje (19:00-21:30), lokalne napoje alkoholowe: piwo, wino, likiery, rumy i bezalkoholowe: kawa, herbata, mleko, woda, fanta, cola, sprite, soki podawane z dystrybutorów - pomarańczowy, mango, ananas, hibiscus (10:00-23:00). System All Inclusive nie zawiera: importowanych napoi alkoholowych i bezalkoholowych, soków ze świeżych owoców.
Program sportowy i animacyjny:
W ciągu dnia i wieczorem prowadzone są animacje, piłka wodna, aerobik, aqua aerobik, centrum fitness, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, koszykówka, piłka nożna na plaży, pokazy rozrywkowe w amfiteatrze. Dodatkowo płatne: centrum nurkowe, bilard, masaże, sauna, jacuzzi, sporty wodne na plaży (np. kajaki, rowery wodne, narty wodne), przejażdżki na koniach i wielbłądach. Dla najmłodszych - brodzik, animacje, plac zabaw, mini klub.
Internet:
Kawiarenka internetowa - płatna, na terenie lobby oraz w pokojach internet Wi-Fi - płatny (ok. 7 EUR/godz.).
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
http://www.aurorahospitality.com/aurora-bay-resort/location
Naszym zdaniem:
Szczególnie polecany osobom poszukującym spokojnego wypoczynku w hotelu o dobrym serwisie oraz amatorom sportów wodnych! Malownicza zatoczka umożliwia naukę windsurfingu oraz nurkowania.

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z piękną rafą koralową, otoczoną zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 4 baseny, brodzik dla dzieci, program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Położony na Jabbal El Rosas Bay 15 km na północ od Marsa Alam i 45 km na południe od lotniska Marsa Alam.

Plaża

Piaszczysta, koralowa, łagodne zejście do morza, ok. 150-200 m od hotelu w zależności od zakwaterowania,
przejście przez drogę. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA ****

Kompleks hotelowy składający się z kilku budynków, wybudowany w 2012 r. Polecany na rodzinny wypoczynek.

Do dyspozycji gości

Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja główna, libańska restauracja a’la carte, restauracja serwująca owoce morza, bar na plaży i przy basenie, piano bar, Galaxy bar i dyskoteka. Room servisce, usługi pralnicze, wypożyczalnia samochodów i parking oraz sklepiki z pamiątkami.

Internet

Wi-Fi w lobby – bezpłatnie.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie-2 baseny (w tym jeden sezonowo podgrzewany), parasole, leżaki i ręczniki, kort tenisowy, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, piłka nożna na plaży.
Odpłatnie-oświetlenie kortów tenisowych, bilard, sauna, łaźnia parowa, masaże, zabiegi kosmetyczne.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini club dla dzieci w wieku 4-12, mini disco, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko na zamówienie.

Zakwaterowanie

Hotel oferuje 312 pokoi. Pokoje typu classis - o powierzchni 25 m2, dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, TV/SAT, telefon, sejf,
zestaw do kawy/herbaty oraz mini bar (odpłatnie). Za dodatkową opłatą pokoje z widokiem na morze, basen i ogród z możliwością dwóch dostawek dla dzieci oraz pokoje rodzinne, w których można zakwaterować do 6 osób.

Wyżywienie

All Inclusive- śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, lekkie przekąski, popołudniowa kawa i herbata, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach w godzinach 10.00-23.00. Opcja all inclusive nie obejmuje soków ze świeżych owoców i alkoholi importowanych.

Cena

Cena zawiera-bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
Cena nie zawiera-opłaty za wizę Egipską 17 USD płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

Informacje dodatkowe

http://www.oriental-bay.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z piękną rafą koralową, otoczoną zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 4 baseny, brodzik dla dzieci, program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Marsa Alam, Egipt

Opis hotelu

Aurora Bay Resort jest jednym z najbardziej urzekających i ekskluzywnych hoteli w Marsa Alam - najszybciej rozwijającym się kurorcie nad Morzem Czerwonym w Egipcie. Hotel znajduje się 250 m od plaży, 18 km od centrum Marsa Alam i 51 km od parku wodnego.

Udogodnienia i serwisy zawierają: restaurację, bar, basen, miniklub, siłownię, saunę, łaźnię turecką, bezprzewodowy Internet i całodobową recepcję.

Pokoje wyposażone są w: telefon, TV, sejf, minibar (płatny), klimatyzację, bezprzewodowy Internet, suszarkę do włosów i łazienkę.

Informujemy, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być niedostępne z uwagi na warunki pogodowe i sezonowe.

Adres: 45 km na południe od Marsa Alam, Marsa Alam, Morze Czerwone, Egipt.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z piękną rafą koralową, otoczoną zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 4 baseny, brodzik dla dzieci, program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Położony w malowniczej zatoce Jabal Al Rosas Bay, blisko pięknej piaszczystej plaży z bajeczną rafą koralową, gdzie podziwiać można rybki w tęczowych kolorach, jest idealnym miejscem dla pasjonatów sportów wodnych, a szczególnie nurkowania i snurkowania. Hotel jest ładnie zaprojektowany, czerwone budynki w niskiej zabudowie zajmują rozległy zadbany teren. Duży, przedzielony mostkami kompleks basenowy z barem swim-up to miejsce relaksu i beztroskiej zabawy także dla najmłodszych, dla których przygotowano jeszcze plac zabaw i miniklub.

POŁOŻENIE:

ok. 15 km od MARSA ALAM; ok. 50 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 199 PLN/2 strony (lotnisko - hotel - lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, koralowa, łagodne zejście do morza, ok. 150-200 m od hotelu w zależności od zakwaterowania, przejście przez drogę i ścieżkę, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, bar.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, stara się o piątą gwiazdkę, stylowy, wybudowany w 2010 r., 312 pokoi, kilka budynków, 2-3 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Hill View - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 restauracje á la carte (nie objęte all inclusive): Al Arz - kuchnia libańska, Fish Market w pobliżu basenu - owoce morza, ryby, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, piano bar w lobby, bar przy basenie, Galaxy Bar z dyskoteką (płatny), bar na plaży, fajka wodna (płatna), sklepy, taras z widokiem na basen, niewielki ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby, całodobowy room-service, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka (na zamówienie), fryzjer, wypożyczalnia samochodów z kierowcą, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 60 m², zadbany, gustownie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem;

rodzinny:

3-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 110 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, składa się z pokoju dziennego z miejscami do spania oraz 2 sypialni oddzielonych drzwiami; pokoje z widokiem na morze i pokoje rodzinne na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 450 m², gł. 1,4-1,6 m, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. do 0,75 m, 2 baseny po ok. 300 m², gł. do 1,3 m, w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy, rzutki, piłka nożna na plaży; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka w Galaxy Bar (23.00-01.00), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard; centrum wellness: fitness; płatnie: sauna, łaźnia parowa, masaże, zabiegi kosmetyczne; centrum nurkowe na plaży.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznaczonych barach (10.00-18.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/102114901, www.aurorahospitality.com

GRATIS:

serwis plażowy

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z piękną rafą koralową, otoczoną zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 4 baseny, brodzik dla dzieci, program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • ogród 
  • taras 
  • restauracja główna 
  • restauracja a la carte (ryby, owoce morza) 
  • restauracja a la carte (kuchnia lokalna)

Wyposażenie

  • Wi-Fi (płatne)
  • ręczniki (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • sklep z pamiątkami 

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

192

Kategoria lokalna

4,5 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych 

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia 
  • aerobik
  •  plażowa piłka nożna
  • siatkówka plażowa
Płatne
  • łaźnia parowa 
  • masaże
  • nurkowanie powierzchniowe 

rozrywka

  • dyskoteka/klub nocny 
  • pokazy 

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 4 os.
  • balkon lub taras
  • 2 pomieszczenia bez drzwi łączących
  • pokój dzienny
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
  • sejf
  • TV sat.
  • 2 łazienki
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
  • Wi-Fi (płatne)
Suita SUX1
  • 1-4 os.
  • widok na ogród
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
  • balkon lub taras
  • pokój dzienny
  • sypialnia
  • sejf
  • TV sat.
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
  • Wi-Fi (płatne)
Suita SUX2
  • 1-4 os.
  • od strony basenu
  • klimatyzacja
  • balkon lub taras
  • pokój dzienny
  • sypialnia
  • sejf
  • TV sat.
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
  • Wi-Fi (płatne)

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu)
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe

W okolicy

  • ok. ok. 50 m od plaży (przejście przez ulicę) 
  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aurora Oriental Bay Resort to Idealne miejsce dla fanów sportów wodnych - świetne warunki do nurkowania! Przepiękna, charakterystyczna architektura z wkomponowanymi basenami i barem w wodzie oraz niska zabudowa tworzą świetne warunki do wypoczynku. Polecamy także miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych.


Mapa Hotelu Aurora Oriental Bay

Opinie o Hotelu Aurora Oriental Bay

Lokalizacja super, szczególnie rafa po przeciwnej stronie. Najlepsza zatoka w Marsa Alam. Nawet przy dużym wietrze można pływać.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

wrocilem i trudno sie do czegos przyczepic. dobre jedzenie i czysto.

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
4.7

Warto tam pojechać, znakomita obsługa, różnorodne jedzenie, przestronne pokoje, piękna rafa POLECAM!

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Jest to bardzo fajne miejsce na ciche i spokojne wakacje. Jeżeli ktoś lubi nurkować to piękna rafa koralowa z mnóstwem gatunków ryb jest w zatoce, warunki są dobre nawet dla początkujących. Jeśli chodzi o jedzenie to codziennie to samo, wołowina, kurczak, trochę makaronów, ogólnie smacznie tylko monotonnie. Atmosfera hotelu sprzyja wypoczynkowi, można posiedzieć na plaży czy przy basenie, oczywiście tubylcy zaczepiają i proponują różne usługi, ale nie są bardzo nachalni. Chętnie tutaj wrócę jeżeli tylko będzie możliwość.

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

hotel raczej dla osób pow. 40 lat, młodsi się zanudzą - cisza, spokój, relaks, czasem jakaś nieduża dyskoteka, animacje takie że prawie w ogóle ich nie ma. można ponurkować, popływać, odprężyć się.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
3.7

Hotel cudowny!!! WARTO!!!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

ŚWIETNE WAKACJE ! POLECAM TEN HOTEL

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

byłam tam 3 tygodnie temu i polecam kunszt elegancja i komfort chcę tam wrócic

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Aurora Oriental Bay - możliwości zakwaterowania:

wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
cl classic room
cl classic room
fgv family garden view
fgv family garden view
fpsv family pool/sea view
fpsv family pool/sea view
suprgv superior room garden view
suprgv superior room garden view
suprgv superior room garden view
supvsv superior pool or sea view
supvsv superior pool or sea view
supvsv superior pool or sea view

Aurora Oriental Bay - Możliwości wyżywienia:


Aurora Oriental Bay - miasta wylotu:


Aurora Oriental Bay - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Aurora Oriental Bay? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00