cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
1 / 60
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
26.04 - 03.05
już od 2216 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
10.05 - 17.05
już od 1929 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Porto Platanias Beach Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Porto Platanias Beach Resort
star 5

Grecja: Kreta: Platanias
Ocena hotelu Porto Platanias Beach Resort:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 maja 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Porto Platanias Beach Resort & Spa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w centrum kurortu Platanias, 12 km od zabytkowej i malowniczej Chanii. Hotel polecamy dla wymagających klientów oraz dla miłośników nocnego życia, a przede wszystkim dla rodzin z dziećmi ze względu na infrastrukturę oraz bogaty program animacyjny w hotelu Platanias Village.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum rozrywkowego Platanias, bezpośrednio przy plaży, odznaczonej Błękitną Flagą, z łagodnym zejściem do wody
  • atrakcje i animacje dla dzieci i dorosłych w sąsiednim hotelu Platanias Village, klub Delfinki dla dzieci
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Porto Platanias Beach Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Porto Platanias Beach Resort & Spa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w centrum kurortu Platanias, 12 km od zabytkowej i malowniczej Chanii. Hotel polecamy dla wymagających klientów oraz dla miłośników nocnego życia, a przede wszystkim dla rodzin z dziećmi ze względu na infrastrukturę oraz bogaty program animacyjny w hotelu Platanias Village.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum rozrywkowego Platanias, bezpośrednio przy plaży, odznaczonej Błękitną Flagą, z łagodnym zejściem do wody
  • atrakcje i animacje dla dzieci i dorosłych w sąsiednim hotelu Platanias Village, klub Delfinki dla dzieci
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

KRETA/GRECJA

Wyposażenie

• kantor • sejf • winda • sala TV • ogród • taras na dachu • sklep z pamiątkami • minimarket • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie • terminal internetowy: za godz. ok. 20 € • pralnia: za opłatą • parking, niezadaszony: w cenie • sale konferencyjne: 7

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, obowiązkowy depozyt karty kredytowej

Liczba pokojów

pokoje: 322, wille: 1

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• możliwość korzystania z infrastruktury sąsiednich hoteli Porto Platanias

• W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez 24-godzinny TUI Service Center.

Telefon

+48 222043596

SMS

+ 48 799448800

E-mail

servicePL@TUI.com

Hotele o kodzie CHQ można łączyć tylko z przelotem/wylotem do/z Chanii - kod lotniska CHQ.

• Podatek turystyczny

od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• basen dla dzieci • opieka nad dziećmi: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych • menu dla dzieci • miniklub: 5 - 12 lat • animacje dla dzieci • pokój gier i zabaw • plac zabaw • minidyskoteka • łóżeczka dla dzieci/niemowląt

Sport i wellness

W cenie • sala fitness/siłownia

Płatne • strefa spa • masaże • zabiegi kąpielowe • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne • grota lodowa • spa shower • pokój relaksacyjny

Rozrywka

• zajęcia sportowe

• międzynarodowe animacje dla dorosłych

• lekki program animacyjny

• wieczory tematyczne

• wieczory taneczne

• rzutki

• bilard

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 2-3 os. • widok na morze • w budynku głównym • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: cetralnie sterowana • sejf • telefon • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras

Suita SUX1

• 2-4 os. • widok na basen/ogród •

Studio STX1

• 2-3 os. • widok na basen/widok na ogród • w budynku głównym • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf • telefon • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • widok na basen/na ogród • w budynku głównym • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf • telefon • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras •

Pokój 2-osobowy DZX2

• 2-3 os. • częściowy widok na morze •

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: w formie bufetu
• obiad: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu
• wybrane lokalne napoje alkoholowe
• wymagane noszenie opasek all inclusive

Dwa posiłki • śniadanie: w formie bufetu
• wybór obiadu lub kolacji

Restauracje i bary • restauracje: 2
• główna restauracja: rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania kuchni koszernej, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, wymagany odpowiedni strój
• restauracja: rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, ryby/owoce morza, dania z grilla, dania dietetyczne, menu dla dzieci, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, a la carte, wymagany odpowiedni strój

• bary i inne: 2
• lounge bar "Hermes"
• kawiarnia


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Porto Platanias Beach Resort & Spa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w centrum kurortu Platanias, 12 km od zabytkowej i malowniczej Chanii. Hotel polecamy dla wymagających klientów oraz dla miłośników nocnego życia, a przede wszystkim dla rodzin z dziećmi ze względu na infrastrukturę oraz bogaty program animacyjny w hotelu Platanias Village.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum rozrywkowego Platanias, bezpośrednio przy plaży, odznaczonej Błękitną Flagą, z łagodnym zejściem do wody
  • atrakcje i animacje dla dzieci i dorosłych w sąsiednim hotelu Platanias Village, klub Delfinki dla dzieci
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE:

ok. 150 m od centrum PLATANIAS, w pobliżu sklepy, restauracje, tawerny i dyskoteki, ok. 8 km od Chanii; ok. 25 km od portu lotniczego w Chanii i ok. 150 km od portu lotniczego w Heraklionie; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu.

PLAŻA:

Limanaki, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona Błękitną Flagą, ok. 20 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 6 EUR/dzień), ręczniki za kaucją.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, komfortowy, zbudowany w 2001 r., odnowiony w 2007 r., 322 pokoje, budynek główny i 3 boczne, 2 piętra, 6 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Helios - kuchnia kreteńska i międzynarodowa, 4 restauracje à la carte (20% zniżki na lunch w wyznaczonej restauracji); we wszystkich restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; bary: Erotokritos i Hermes w lobby, Atlantis i Island przy basenie, Ikaros, kącik telewizyjny, kantor, mini-market, sklep z pamiątkami; centrum konferencyjne dla 250 osób, ogród; za opłatą: punkt internetowy (ok. 5 EUR/godz.), bezprzewodowy internet (ok. 5 EUR/godz.), room-service, fryzjer, fotograf, opiekunka do dziecka, pralnia, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

POKÓJ:

standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 21 m², elegancki i nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: łącze internetowe (ok. 5 EUR/godz.), sejf (ok. 14 EUR/tydz.), mini-bar; łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen; boczny widok na morze za dopłatą; rodzinny: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 28 m², pokój dzienny i sypialnia oddzielone przesuwanymi drzwiami; wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na ogród.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda, gł. 0,9-1,5 m, ok. 350 m², ok. 100 m², ok. 75 m², brodzik, gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, ręczniki za kaucją; siłownia, tenis stołowy, siatkówka plażowa; plac zabaw dla dzieci, mini-klub (5-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, w sezonie w każdy czwartek wieczorek grecki z barbecue, muzyką na żywo i tańcami folklorystycznymi; za opłatą: bilard, Sparking

SPA: jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, masaże (15% zniżki na zabiegi).

WYŻYWIENIE:

all inclusive: śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej Helios; wczesne śniadanie kontynentalne w restauracji głównej Helios (4.00-7.30); przekąski w Atlantis barze przy basenie (10.30-12.30); kawa, ciastka, desery, lody w Atlantis barze przy basenie (15.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.30); zniżki na importowane i markowe alkohole w wyznaczonych barach; klient, podchodząc do baru, może wziąć tylko 1 drinka; wymagane noszenie opasek all inclusive.

CENA ZAWIERA:

  • przelot samolotem czarterowym
  • opłaty lotniskowe i paliwowe
  • transfery lotnisko-hotel-lotnisko
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie
  • ubezpieczenie KL, NNW
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Porto Platanias Beach Resort & Spa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w centrum kurortu Platanias, 12 km od zabytkowej i malowniczej Chanii. Hotel polecamy dla wymagających klientów oraz dla miłośników nocnego życia, a przede wszystkim dla rodzin z dziećmi ze względu na infrastrukturę oraz bogaty program animacyjny w hotelu Platanias Village.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum rozrywkowego Platanias, bezpośrednio przy plaży, odznaczonej Błękitną Flagą, z łagodnym zejściem do wody
  • atrakcje i animacje dla dzieci i dorosłych w sąsiednim hotelu Platanias Village, klub Delfinki dla dzieci
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

*****

REGION

Grecja/Kreta Zachodnia/Platanias

All Inclusive

Warto podkreślić

- Centrum rozrywkowej miejscowości - 5 basenów - Bogaty program All Inclusive - Animacje dla dorosłych i dzieci

Okiem Grecosa

Elegancki hotel usytuowany jest przy piaszczystej plaży oraz w centrum Platanias. Liczne atrakcje dla dzieci i dorosłych w siostrzanym hotelu Platanias Village sprawiają, że jest to idealna propozycja na urozmaicone wakacje.

Położenie

• bezpośrednio przy morzu • Chania ok. 12 km • przystanek autobusowy ok. 100 m • lotnisko w Chanii ok. 20 km

Plaża

• przy hotelu, oddzielona lokalną drogą • publiczna, piaszczysta • łagodne wejście do wody • odznaczona Błękitną Flagą • leżaki i parasole (ok. 8 EUR/dzień)

Hotel

• odnowiony w 2011 r., częściowa renowacja na sezon 2017 • kompleks 3 dwupiętrowych budynków • recepcja (24 h) • restauracje- główna, a la carte • bary- w lobby, przy basenach, przy plaży • ręczniki plażowe (za kaucją) • Wi-Fi (bezpłatnie) • kącik internetowy (bezpłatnie) • sejf (13 EUR/tydz.) • kącik TV, minimarket, kantor, fryzjer • udogodnienia dla niepełnosprawnych • 322 pokoje, kategoria lokalna 5*

Pokoje

Standard • 2-os. (ok. 21 m2) • możliwość 1 dostawki (wliczając dzieci do 2 lat) • klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie) • Wi-Fi (bezpłatnie), TV-SAT • telefon • sejf (ok.13 EUR/tydz.) • lodówka (bezpłatnie) • łazienka- wanna/prysznic, suszarka • balkon lub taras Rodzinny • dla 4 os., wliczając dzieci do 2 lat (ok. 28 m2) • pokój dzienny oraz sypialnia oddzielona przesuwnymi drzwiami • wyposażony jak pokój standard • niektóre pokoje zlokalizowane również na parterze

Wyżywienie

• All Inclusive • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive

• śniadanie, lunch, kolacja - bufet • kawa, lody, ciastka (15.00-17.00) • przekąski,pizza, owoce, lody (10.30-12.30) • wieczorna zupa (23.00-24.00) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.30)

Sport i rozrywka

Bezpłatnie • 5 basenów ze słodką wodą, w tym 1 tylko dla dorosłych, podgrzewany (gł. głównego basenu 1,20-1,60m) • leżaki i parasole przy basenie • lekcje nurkowania • animacje hotelowe w hotelu Platanias Village • sala fitness • tenis stołowy • siatkówka plażowa • lekki program animacyjny • dart, bilard, szachy, karty • gry planszowe

Odpłatnie

• strefa SPA (kryty basen, sauna, hammam), masaże • zabiegi pielęgnacyjne • sporty wodne na plaży

Dla dzieci

• łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • 3 brodziki dla dzieci, w tym 1 podgrzewany • miniklub (5-12 lat) • plac zabaw • program animacyjny • krzesełka w restauracji • opiekunka dla dzieci (odpłatnie, na zamówienie) Errata do katalogu Było- animacje hotelowe w hotelu Platanias Village (również w j.polskim) Jest- animacje hotelowe w hotelu Platanias Village

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Porto Platanias Beach Resort & Spa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w centrum kurortu Platanias, 12 km od zabytkowej i malowniczej Chanii. Hotel polecamy dla wymagających klientów oraz dla miłośników nocnego życia, a przede wszystkim dla rodzin z dziećmi ze względu na infrastrukturę oraz bogaty program animacyjny w hotelu Platanias Village.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum rozrywkowego Platanias, bezpośrednio przy plaży, odznaczonej Błękitną Flagą, z łagodnym zejściem do wody
  • atrakcje i animacje dla dzieci i dorosłych w sąsiednim hotelu Platanias Village, klub Delfinki dla dzieci
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Kreta/Chania, Grecja

Położenie

w zachodniej części wyspy, nad morzem, do centrum Platanias ok. 300 m. Do centrum Chanii ok. 10 km. Do lotniska w Chanii ok. 25 km.

Plaża

piaszczysta oddzielona drogą -promenadą od hotelu (ok. 50 m), łagodne wejście do wody. Plaża odznaczona certyfikatem Błękitna Flaga, leżaki i parasole za opłatą (ok. 8 Eur, -/dzień).

Wyposażenie

bardzo ładny kompleks hotelowy składa się z 2 budynków głównych i kilku 3-piętrowych budynków bocznych. Do dyspozycji gości: lobby, recepcja, windy, sejf, restauracja główna, 2 restauracje a'la carte, 5 barów: w lobby, przy basenach, przy plaży. Na zewnątrz znajduje się 5 basenów, leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki kąpielelowe za kaucją. www.portoplatanias.gr

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

wygodnie, przyjemnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 22m2, klimatyzacja sterowana indywidualnie, tel., TV sat., balkon. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (2-3B): ok. 22m2, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2-3C). Pokoje typu maisonette z widokiem na basen (B2-4F): na dwóch poziomach, dla 2 os. z maks. 3 dzieci lub 4 os. z 2 dzieci.

Dzieci

3 brodziki, miniklub (5-12 lat), plac zabaw, program animacyjny, krzesełka w restauracji. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie, na zamówienie.

Rozrywka

lekkie animacje w hotelu, w okolicy bary, tawerny, sklepy.

Dostęp do internetu

Wi-Fi (bezpłatnie), kącik Internetowy za opłatą.

Sport

5 basenów ze słodką wodą, w tym 1 tylko dla dorosłych, sala fitness, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki. Za opłatą: bilard, lekcje nurkowania, sporty wodne oferowane przez lokalne agencje.

Wellness

odpłatnie strefa SPA (kryty basen, sauna, hammam), masaże, zabiegi pielęgnacyjne

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Podczas obiadu i kolacji lokalne piwo i wino, napoje bezalkoholowe. Przekąski i lody (10:30-12:30, 15:00-17:00). Kawa, herbata, ciastka (15:00-17:00). Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych alkoholi, koktajle), napoje bezalkoholowe w określonym barze (10:00-23:30).

Wcześniej = taniej

do 31.01.16 20% zniżki.

Dla seniorów

Dla seniorów 55Plus: 5% zniżki (dot. pok. 1-3A).

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • elegancki hotel przy ładnej piaszczystej plaży
  • blisko do centrum Platanias
  • idealne miejsce dla
  • miłośników plażowania
  • niedaleko do malowniczej starówki w Chanii


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Porto Platanias Beach Resort
Polecamy Hotele w Platanias (Grecja)
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta / Platanias)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Porto Platanias Beach Resort:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Porto Platanias Beach Resort!
https://youtu.be/RCDJG0pNmXg
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Porto Platanias Beach Resort

4.7
zdecydowanie polecam

SUPER HOTEL. WSPANIALE POŁOŻONY ( BARDZO BLISKO DO MORZA I CENTRUM ). OBSŁUGA BARDZO MIŁA I UCZYNNA. WYŻYWIENIE UROZMAICONE , A JAKIE SMAKOWITE DESERY.... NIC DODAĆ NIC UJĄĆ . NAPRAWDĘ POLECAM W 1OO %.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Hotel
    4
  • Pokoje
    4.1
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    i sport
    2.9
  • Obsługa
    4.3
HolidayCheck
Ocena Porto Platanias Beach Resort:
4.2 / 6

Ładny hotel, blisko plaży w sporej miejscowości 2010-06-19
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.3

Ładny hotel, oddzielony od plaży mało uczęczczaną uliczką, blisko cetrum dosyć rozrywkowego jak na o...
więcej

5.1
Dobry hotel, dobra kuchnia i świetne położenie 2010-10-01
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    6.0

Polecam hotel zarówno ludziom młodym szukającym rozrywek - świetne położenie, jak również rodzinom z...
więcej

5.8
Hotel Palazzo Porto Platanias 2011-05-09
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.2
Zawiedziona Itaka 2011-05-09
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

4.2
Hotel Palazzo Porto Platanias 2011-05-24
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

4.5
Hotel wart polecenia 2011-08-04
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    6.0

dobra jakosc w dobrej cenie,miła obsługa,dobra lokalizacja blisko mnóstwo sklepow i barów,plaza zadb...
więcej

5.5
Opinia o hotelu porto platanias beach 2011-08-30
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

4.3
Polecamy! 2011-10-02
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Najładniejszy hotel w okolicy 2012-01-16
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    4.8

Hotel godny polecenia. Jedzenie różnorodne i smaczne. Jedyny minus to pokój, jak zwykle jako Polacy ...
więcej

5.8
Świetny hotel, polecam 2012-02-13
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

5.3
Raj na ziemi 2012-04-25
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Godny polecenia 2012-09-22
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    5.3

Hotel nowocześnie wyposażony, zadbany. Obsługa bardzo uprzejma, choć nie wszyscy potrafią porozumieć...
więcej

5.0
Generalnie do polecenia 2012-12-29
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

Byliśmy z dwuletnim dzieckiem, jeszcze przed głównym sezonem- w czerwcu. generalnie jestesmy zadowol...
więcej

5.7
Udawane 5* w skali mikro 2014-06-05
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    4.0

3.2
Hotel godny polecenia!!! 2014-06-25
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Ostatnie wakacje z Grecosem 2014-08-15
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    2.8
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    3.5

Grecos dla Polakow rezerwuje najgorsze pokoje w hotelu tzw przyziemie. Hotel składa sie z dwoch czes...
więcej

3.8
Naprawdę warto spędzić tam wczasy 2015-07-24
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    5.3
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.5

Byliśmy w tym hotelu ze znajomymi (lipiec 2015) i jesteśmy bardzo zadowoleni. Hotel jest bardzo czys...
więcej

5.5
Pokój bez dostępu światła dziennego 2016-05-26
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.0

3.5
Beznadzieja 2016-09-04
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    1.0

2.3

Porto Platanias Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Studio
Suita

Porto Platanias Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


Porto Platanias Beach Resort - miasta wylotu:


Porto Platanias Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Porto Platanias Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00