cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
  • Hotel Porto Platanias Beach Resort, Kreta
1 / 60
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Udogodnienia hotelu Porto Platanias Beach Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Porto Platanias Beach Resort
star 5

Grecja: Kreta: Platanias
Ocena hotelu Porto Platanias Beach Resort:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Porto Platanias Beach Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Porto Platanias Beach Resort & Spa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w centrum kurortu Platanias, 12 km od zabytkowej i malowniczej Chanii. Hotel polecamy dla wymagających klientów oraz dla miłośników nocnego życia, a przede wszystkim dla rodzin z dziećmi ze względu na infrastrukturę oraz bogaty program animacyjny w hotelu Platanias Village.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum rozrywkowego Platanias, bezpośrednio przy plaży, odznaczonej Błękitną Flagą, z łagodnym zejściem do wody
  • atrakcje i animacje dla dzieci i dorosłych w sąsiednim hotelu Platanias Village, klub Delfinki dla dzieci
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Porto Platanias Beach Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Porto Platanias Beach Resort & Spa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w centrum kurortu Platanias, 12 km od zabytkowej i malowniczej Chanii. Hotel polecamy dla wymagających klientów oraz dla miłośników nocnego życia, a przede wszystkim dla rodzin z dziećmi ze względu na infrastrukturę oraz bogaty program animacyjny w hotelu Platanias Village.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum rozrywkowego Platanias, bezpośrednio przy plaży, odznaczonej Błękitną Flagą, z łagodnym zejściem do wody
  • atrakcje i animacje dla dzieci i dorosłych w sąsiednim hotelu Platanias Village, klub Delfinki dla dzieci
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

*****

Region

KRETA/GRECJA

Polozenie


• ok. 100 m od centrum Platanias


• ok. 20 m od plaży


• czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

Plaza


• ok. 20 m od plaży


• piaszczysta


• hotel oddzielony od plaży ulicą


• ręczniki za kaucją

Wyposażenie


• kantor
• sejf
• winda
• sala TV
• ogród
• taras na dachu
• sklep z pamiątkami
• minimarket
• Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie
• terminal internetowy: za godz. ok. 20 €
• pralnia: za opłatą
• parking, niezadaszony: w cenie
• sale konferencyjne: 7

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, obowiązkowy depozyt karty kredytowej

Liczba pokojów

pokoje: 322, wille: 1

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje


• możliwość korzystania z infrastruktury sąsiednich hoteli Porto Platanias

Hotele o kodzie CHQ można łączyć tylko z przelotem/wylotem do/z Chanii - kod lotniska CHQ.


• W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Telefon: +48 222043596
SMS: + 48 799448800
E-mail: servicePL@TUI.com
Czat: w aplikacji TUI


• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Basen


• baseny: 6
• basen dla dzieci
• baseny tylko dla dorosłych "Palladium": zewnętrzny, ze słodką wodą
• basen "Porto": zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki
• basen "Plaza": zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki
• basen "Casa": zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki
• basen "Vila": zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany: kwiecień, maj i październik, leżaki
• ręczniki: wymagana kaucja

Dla dzieci


• basen dla dzieci
• opieka nad dziećmi: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych
• menu dla dzieci
• miniklub: 5 - 12 lat
• animacje dla dzieci
• pokój gier i zabaw
• plac zabaw
• minidyskoteka
• łóżeczka dla dzieci/niemowląt

Sport i wellness

W cenie
• sala fitness/siłownia

Płatne
• strefa spa
• masaże
• zabiegi kąpielowe
• zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
• grota lodowa
• spa shower
• pokój relaksacyjny

Rozrywka


• zajęcia sportowe


• międzynarodowe animacje dla dorosłych


• lekki program animacyjny


• wieczory tematyczne


• wieczory taneczne


• rzutki


• bilard

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 2-3 os. • widok na morze • w budynku głównym • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: cetralnie sterowana • sejf • telefon • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras

Suita SUX1

• 2-4 os. • widok na basen/ogród • balkon lub taras • wanna lub prysznic • WC • klimatyzacja

Studio STX1

• 2-3 os. • widok na basen/widok na ogród • w budynku głównym • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf • telefon • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • widok na basen/na ogród • w budynku głównym • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf • telefon • TV sat. • suszarka do włosów • wanna lub prysznic • WC • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX2

• 2-3 os. • częściowy widok na morze • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
• śniadanie: w formie bufetu
• obiad: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu
• wybrane lokalne napoje alkoholowe
• wymagane noszenie opasek all inclusive

Dwa posiłki
• śniadanie: w formie bufetu
• wybór obiadu lub kolacji

Restauracje i bary
• restauracje: 2
• główna restauracja: rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania kuchni koszernej, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, wymagany odpowiedni strój
• restauracja: rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, ryby/owoce morza, dania z grilla, dania dietetyczne, menu dla dzieci, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, a la carte, wymagany odpowiedni strój

• bary i inne: 2
• lounge bar "Hermes"
• kawiarnia


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Porto Platanias Beach Resort & Spa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w centrum kurortu Platanias, 12 km od zabytkowej i malowniczej Chanii. Hotel polecamy dla wymagających klientów oraz dla miłośników nocnego życia, a przede wszystkim dla rodzin z dziećmi ze względu na infrastrukturę oraz bogaty program animacyjny w hotelu Platanias Village.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum rozrywkowego Platanias, bezpośrednio przy plaży, odznaczonej Błękitną Flagą, z łagodnym zejściem do wody
  • atrakcje i animacje dla dzieci i dorosłych w sąsiednim hotelu Platanias Village, klub Delfinki dla dzieci
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


POŁOŻENIE:

ok. 150 m od centrum PLATANIAS, w pobliżu sklepy, restauracje, tawerny i dyskoteki, ok. 8 km od Chanii; ok. 25 km od portu lotniczego w Chanii i ok. 150 km od portu lotniczego w Heraklionie; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu.

PLAŻA:

Limanaki, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona Błękitną Flagą, ok. 20 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 6 EUR/dzień), ręczniki za kaucją.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, komfortowy, zbudowany w 2001 r., odnowiony w 2007 r., 322 pokoje, budynek główny i 3 boczne, 2 piętra, 6 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Helios - kuchnia kreteńska i międzynarodowa, 4 restauracje à la carte (20% zniżki na lunch w wyznaczonej restauracji); we wszystkich restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; bary: Erotokritos i Hermes w lobby, Atlantis i Island przy basenie, Ikaros, kącik telewizyjny, kantor, mini-market, sklep z pamiątkami; centrum konferencyjne dla 250 osób, ogród; za opłatą: punkt internetowy (ok. 5 EUR/godz.), bezprzewodowy internet (ok. 5 EUR/godz.), room-service, fryzjer, fotograf, opiekunka do dziecka, pralnia, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

POKÓJ:

standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 21 m², elegancki i nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: łącze internetowe (ok. 5 EUR/godz.), sejf (ok. 14 EUR/tydz.), mini-bar; łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen; boczny widok na morze za dopłatą; rodzinny: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 28 m², pokój dzienny i sypialnia oddzielone przesuwanymi drzwiami; wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na ogród.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda, gł. 0,9-1,5 m, ok. 350 m², ok. 100 m², ok. 75 m², brodzik, gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, ręczniki za kaucją; siłownia, tenis stołowy, siatkówka plażowa; plac zabaw dla dzieci, mini-klub (5-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, w sezonie w każdy czwartek wieczorek grecki z barbecue, muzyką na żywo i tańcami folklorystycznymi; za opłatą: bilard, Sparking

SPA: jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, masaże (15% zniżki na zabiegi).

WYŻYWIENIE:

all inclusive: śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej Helios; wczesne śniadanie kontynentalne w restauracji głównej Helios (4.00-7.30); przekąski w Atlantis barze przy basenie (10.30-12.30); kawa, ciastka, desery, lody w Atlantis barze przy basenie (15.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.30); zniżki na importowane i markowe alkohole w wyznaczonych barach; klient, podchodząc do baru, może wziąć tylko 1 drinka; wymagane noszenie opasek all inclusive.

CENA ZAWIERA:

  • przelot samolotem czarterowym
  • opłaty lotniskowe i paliwowe
  • transfery lotnisko-hotel-lotnisko
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie
  • ubezpieczenie KL, NNW
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Porto Platanias Beach Resort & Spa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w centrum kurortu Platanias, 12 km od zabytkowej i malowniczej Chanii. Hotel polecamy dla wymagających klientów oraz dla miłośników nocnego życia, a przede wszystkim dla rodzin z dziećmi ze względu na infrastrukturę oraz bogaty program animacyjny w hotelu Platanias Village.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum rozrywkowego Platanias, bezpośrednio przy plaży, odznaczonej Błękitną Flagą, z łagodnym zejściem do wody
  • atrakcje i animacje dla dzieci i dorosłych w sąsiednim hotelu Platanias Village, klub Delfinki dla dzieci
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA

*****

REGION

Grecja/Kreta Zachodnia/Platanias

All Inclusive

Warto podkreślić

- Centrum rozrywkowej miejscowości - 5 basenów - Bogaty program All Inclusive - Animacje dla dorosłych i dzieci

Okiem Grecosa

Elegancki hotel usytuowany jest przy piaszczystej plaży oraz w centrum Platanias. Liczne atrakcje dla dzieci i dorosłych w siostrzanym hotelu Platanias Village sprawiają, że jest to idealna propozycja na urozmaicone wakacje.

Położenie

• bezpośrednio przy morzu • Chania ok. 12 km • przystanek autobusowy ok. 100 m • lotnisko w Chanii ok. 20 km

Plaża

• przy hotelu, oddzielona lokalną drogą • publiczna, piaszczysta • łagodne wejście do wody • odznaczona Błękitną Flagą • leżaki i parasole (ok. 8 EUR/dzień)

Hotel

• odnowiony w 2011 r., częściowa renowacja na sezon 2017 • kompleks 3 dwupiętrowych budynków • recepcja (24 h) • restauracje- główna, a la carte • bary- w lobby, przy basenach, przy plaży • ręczniki plażowe (za kaucją) • Wi-Fi (bezpłatnie) • kącik internetowy (bezpłatnie) • sejf (13 EUR/tydz.) • kącik TV, minimarket, kantor, fryzjer • udogodnienia dla niepełnosprawnych • 322 pokoje, kategoria lokalna 5*

Pokoje

Standard • 2-os. (ok. 21 m2) • możliwość 1 dostawki (wliczając dzieci do 2 lat) • klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie) • Wi-Fi (bezpłatnie), TV-SAT • telefon • sejf (ok.13 EUR/tydz.) • lodówka (bezpłatnie) • łazienka- wanna/prysznic, suszarka • balkon lub taras Rodzinny • dla 4 os., wliczając dzieci do 2 lat (ok. 28 m2) • pokój dzienny oraz sypialnia oddzielona przesuwnymi drzwiami • wyposażony jak pokój standard • niektóre pokoje zlokalizowane również na parterze

Wyżywienie

• All Inclusive • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive

• śniadanie, lunch, kolacja - bufet • kawa, lody, ciastka (15.00-17.00) • przekąski,pizza, owoce, lody (10.30-12.30) • wieczorna zupa (23.00-24.00) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.30)

Sport i rozrywka

Bezpłatnie • 5 basenów ze słodką wodą, w tym 1 tylko dla dorosłych, podgrzewany (gł. głównego basenu 1,20-1,60m) • leżaki i parasole przy basenie • lekcje nurkowania • animacje hotelowe w hotelu Platanias Village • sala fitness • tenis stołowy • siatkówka plażowa • lekki program animacyjny • dart, bilard, szachy, karty • gry planszowe

Odpłatnie

• strefa SPA (kryty basen, sauna, hammam), masaże • zabiegi pielęgnacyjne • sporty wodne na plaży

Dla dzieci

• łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • 3 brodziki dla dzieci, w tym 1 podgrzewany • miniklub (5-12 lat) • plac zabaw • program animacyjny • krzesełka w restauracji • opiekunka dla dzieci (odpłatnie, na zamówienie) Errata do katalogu Było- animacje hotelowe w hotelu Platanias Village (również w j.polskim) Jest- animacje hotelowe w hotelu Platanias Village

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Porto Platanias Beach Resort & Spa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w centrum kurortu Platanias, 12 km od zabytkowej i malowniczej Chanii. Hotel polecamy dla wymagających klientów oraz dla miłośników nocnego życia, a przede wszystkim dla rodzin z dziećmi ze względu na infrastrukturę oraz bogaty program animacyjny w hotelu Platanias Village.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum rozrywkowego Platanias, bezpośrednio przy plaży, odznaczonej Błękitną Flagą, z łagodnym zejściem do wody
  • atrakcje i animacje dla dzieci i dorosłych w sąsiednim hotelu Platanias Village, klub Delfinki dla dzieci
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


POŁOŻENIE

Chania ok. 12 km, przystanek autobusowy ok. 100 m, lotnisko w Chanii ok. 20 km

PLAŻA

ok. 200 m od hotelu, przy hotelu Porto Platanias,oddzielona lokalną drogą,publiczna, piaszczysta, długa, łagodne wejście do wody, nagradzana Błękitną Flagą, leżaki i parasole (ok. 8 EUR/dzień)

HOTEL

Hotel odznaczony certyfikatem jakości Tripadvisor, który przyznawany jest obiektom zakwaterowania, które stale otrzymują niezwykle pochlebne recenzje.  Elegancki hotel usytuowany jest przy piaszczystej plaży oraz w centrum Platanias. Liczne atrakcje dla dzieci i dorosłych w siostrzanym hotelu Platanias Village sprawiają, że jest to idealna propozycja na urozmaicone wakacje.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

322 pokoje, kompleks trzech 2-piętrowych budynków, recepcja (24 h), restauracje - główna, a la carte (płatna), bary - w lobby, przy basenach, przy plaży, ręczniki plażowe (za kaucją 10 EUR), sejf (13 EUR/tydz.), kącik TV, minimarket, kantor, fryzjer, udogodnienia dla niepełnosprawnych

INTERNET

Wi-Fi na terenie całego hotelu bezpłatne, kącik internetowy w lobby dodatkowo płatny

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 5 basenów ze słodką wodą, w tym 1 tylko dla dorosłych, podgrzewany (głębokość głównego basenu 1,20-1,60m), leżaki i parasole przy basenie, lekcje nurkowania, animacje hotelowe w Hotelu Platanias Village, sala fitness, tenis stołowy, siatkówka plażowa, lekki program animacyjny, dart, bilard, szachy, karty, gry planszowe Odpłatnie: strefa SPA (kryty basen, sauna, hammam), masaże, zabiegi pielęgnacyjne, sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna)

DLA DZIECI

plac zabaw, basen dla dzieci, miniklub: 5 - 12 lat, animacje dla dzieci

ZAKWATEROWANIE

Standard: 2-3 os. (ok. 20m2), dostawka dla 3. osoby, klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie),TV-SAT, telefon, sejf (ok. 13 EUR/tydz.), lodówka (bezpłatnie),zestaw do kawy i herbaty (płatny), aneks kuchenny, łazienka - prysznic, suszarka, balkon lub taras Apartament: 3-4 os. (ok. 32 m2), dostawka dla 3. i 4. osoby, pokój dzienny z 2 miejscami do spania oraz sypialnia oddzielona drzwiami, aneks kuchenny, lodówka, wyposażony jak pokój stand

WYŻYWIENIE

All Inclusve: do kolacji obowiązuje strój formalny, śniadanie, lunch, kolacja - bufet, kawa, herbata, ciastka, lody (16.00-17.00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.00) All Inclusive w Hotelu Porto Platanias Beach Resort & Spa śniadanie, lunch, kolacja - bufet (wymagana rezerwacja), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.30), kawa, lody, ciastka (15.00-17.00), przekąski, owoce, lody (10.30-12.30)

INNE

https://portoplatanias.gr/

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany 20 kg w przypadku ofert czarterowych, dla lotów na połączeniach rejsowych w tym LOT - bagaż podręczny 8 kg o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 23 cm, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (oferta na Korfu, Santorini i Rodos - oferta bez rezydenta!- zaznaczone indywidalnie w "uwagach" przy opisie hotelu), ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera:  dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.), w przypadku połaczeń rejsowych (nie czarter) w tym LOT opłaty za bagaż rejestrowany ok. 250pln, wycieczek fakultatywnych. Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów: 1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc W przypadku połączeń rejsowych cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

DLA PRZELOTÓW LOW COST: CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20 kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair: 10kg/20kg LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.  

WARUNKI WJAZDOWE

* dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. * Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. * każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM.

Covid- 19

Grecja- aktualnie obowiazujace srodki majace na celu zapobieganie rozprzestrzenianiu sie wirusa COVID-19 Aktualizacja z dnia 03.08.2020 r. Rząd grecki w związku panującą pandemią COVID-19 wprowadza: Obowiązkowe użycie maski we wszystkich zamkniętych przestrzeniach: * Sklepy oferujące towary i usługi wszelkiego rodzaju, * Przedsiębiorstwa użyteczności publicznej, * Banki, * Gabinety lekarskie, * Budynki komunalne (inne usługi publiczne), * Sklepy spożywcze (piekarnie, sklepy mięsne, warzywniaki itp.) * Salony fryzjerskie i kosmetyczne. Inne obszary, w których stosowanie masek na twarz jest już obowiązkowe, obejmują: * Cały transport publiczny, * Taksówki, * Supermarkety, * Szpitale, * Ośrodki zdrowia i centra diagnostyczne, * Windy, * Statki, * Samoloty, * Personel obsługujący klientów w restauracjach, kawiarniach i barach. Nowe obostrzenia obowiązują do 31 sierpnia, chyba że rząd wyda inne polecenie Grecki Rząd oficjalnie wprowadził nowe warunki wjazdowe dla turystów podróżujących do Grecji od 1 lipca 2020: Na co najmniej na 24 godzin przed wjazdem do Grecji trzeba wypełnić formularz (Passenger Locator Form, PFL) na stronie https://travel.gov.gr/#/ W dokumencie trzeba podać informacje o miejscu przekroczenia granicy, długości pobytu w innych krajach i adres, pod którym będzie się przebywać w Grecji. System wygeneruje kod QR, który należy wydrukować lub zapisać na urządzeniu mobilnym - w wypadku podróży lotniczych będzie on skanowany przy wyjściu z samolotu. Informujemy, że w związku z pojawiającymi się nowymi zarażeniami wirusem COVID-19 rząd grecki wprowadza nowe obostrzenia, które dotyczą obowiązku noszenia maseczki we wszystkich miejscach przestrzeni publicznej. Transfer Środki higieny i społeczny dystans - podczas transferu powinieneś mieć zapewniony dostęp do środków dezynfekujących. W czasie transferu wymagane jest także noszenie maseczki ochronnej i zachowanie społecznego dystansu. Zaleca się korzystanie ze środkowych i tylnych drzwi. Prywatne transfery hotelowe - odbywają się w ograniczonej liczbie osób, zależnej od wielkości pojazdu. Kierowcy mają obowiązek stosowania masek ochronnych i rękawiczek oraz dezynfekcji pojazdów i ich regularnej, naturalnej wentylacji. Według wstępnych informacji autobusy będą mogły być wypełnione w 60%, a na ich pokładzie obowiązkowe będzie noszenie masek. Hotele Wszystkie hotele w Grecji zostały zobligowane do przestrzegania restrykcyjnych zasad bezpieczeństwa: * Wyznaczenie koordynatora ds. Zdrowia - osoba pełniąca tę funkcję, będzie nadzorowała przestrzeganie protokołów i pracę wszystkich działów. Koordynator ds. Zdrowia musi zostać zgłoszony do rejestru Krajowej Organizacji Zdrowia Publicznego. Dodatkowo hotele zobowiązane są do sporządzenia planu operacyjnego na potrzeby zarządzania przypadkami COVID-19. * Przeszkolony i zdyscyplinowany personel - kadra hoteli w Grecji musi zostać przeszkolona w zakresie przenoszenia wirusa i sposobie postępowania w przypadku wykrycia zakażeń. Zaleceniem jest, aby pracownicy codziennie mierzyli temperaturę i w przypadku wystąpienia niepokojących objawów, pozostali w domu. * Obsługa medyczna - każdy obiekt jest zobowiązany do posiadania lekarza na wezwanie, który będzie działał zgodnie z instrukcjami w celu wykrycia podejrzanych przypadków COVID-19. Równolegle, za pośrednictwem telemedycyny, lekarze będą mogli obserwować podejrzane przypadki. Jednocześnie personel hotelowy ma obowiązek zapewnienia gościom maksymalnej ochrony poprzez utrzymywanie społecznego dystansu i regularnego stosowania środków higieny. * Rejestr gości i personelu - Każdy hotel jest zobligowany do prowadzenia aktualnego i zgodne z przepisami RODO, rejestru członków personelu i gości, dzięki czemu w przypadku wykrycia przypadku choroby, wszystkie osoby mogące mieć z nim styczność, zostaną o tym fakcie poinformowane. * Komunikacja i stosowanie widocznej informacji - wszystkie hotele w Grecji, muszą informować swoich gości na temat stosowanych zabezpieczeń. Zaleca się, aby na stronach internetowych hoteli, znajdowały się specjalne sekcje dedykowane COVID-19. Goście mają także mieć w ogólnodostępnych miejscach i pokojach, dokładne i wielojęzyczne instrukcje o działaniach zapobiegawczych i dostępnych środkach. * Dystans społeczny - Goście i obsługa hoteli w Grecji zobowiązani są do utrzymywania 2 metrowego dystansu społecznego. * Wykorzystanie technologii - rekomendacja stosowania technologii, umożliwiającej płatności zbliżeniowe oraz zakwaterowanie i wymeldowanie z obiektu, zamawianie dodatkowych usług, przez urządzenia mobilne. * Zakaz wejścia dla osób z zewnątrz - goście spoza hotelu nie mogą do niego wchodzić. * Przedłużenie czasu zameldowania i wymeldowania pomiędzy pobytami - zaleca się, aby wymeldowanie nastąpiło do 10 rano, a zameldowanie od godziny 15:00, aby pokoje zostały dokładnie wyczyszczone i zdezynfekowane oraz miały zapewnioną naturalną wentylację. * Sprzątanie - Sprzątanie pokojów ma się odbywać z wykorzystaniem środków dezynfekujących a obsługa ma obowiązek zwrócenia specjalnej uwagi na dokładne czyszczenie wszystkich powierzchni łazienki przed przybyciem nowych gości. Należy unikać częstego sprzątania pokojów w czasie pobytu gości w celu unikania kontaktu z obsługą. Zalecane jest powiadomienie gości (na drzwiach lub wewnątrz pokoju) o tym, kiedy i w jaki sposób sprzątnięto ich pokoje. Ogólnodostępne pomieszczenia mają być czyszczone równie starannie, ze szczególnym naciskiem na częstą dezynfekcję takich miejsc jak klamki, przyciski windy itp. * Dyskrecja - Personel ma obowiązek zapewnić dyskrecję gościom przebywającym na wczasach w Grecji, jeśli wykryto u nich objawy choroby. * Ogólnodostępne środki dezynfekujące - Obiekty noclegowe są zobowiązane do udostępniania gościom i korzystania przez ich personel ze środków dezynfekujących. Wymagane jest także zapewnienie wystarczającej ilości materiałów jednorazowych, koniecznych do zachowania higieny i czystości (ręczniki papierowe, materiały jednorazowego użytku). * Restauracje hotelowe - Restauracje są zobowiązane do przestrzegania najwyższych norm sanitarnych. Towary muszą być odbierane przez delegowane osoby, które będą nosić rękawiczki i maski ochronne. Pracownicy kuchni powinni zachować odległość od siebie, zgodną z wymogami Ministerstwa Zdrowia. Na terenie hotelowych restauracji, obowiązują identyczne zasady, jak w restauracjach i barach na terenie całej Grecji. Managerowie są natomiast odpowiedzialni za właściwe rozmieszczanie stolików, z zachowaniem społecznego dystansu. * Place zabaw - na placach zabaw należy unikać przeludnienia i stosować zasady dystansu społecznego. * SPA i Wellness - obowiązują zasady dystansu społecznego. Goście mają dostęp tylko po wcześniejszym uzgodnieniu. Zaleca się stosowanie okien z pleksiglasu w recepcji strefy SPA. * Sklepy hotelowe i pomieszczenia ogólnodostępne - te przestrzenie są dostępne dla gości pod warunkiem zapewnienia dostosowanej do wielkości liczby gości oraz przestrzegania dystansu społecznego. Zaleca się, aby unikać korzystania z wind. * Sprawna i zadbana klimatyzacja - Hotele mają obowiązek zwrócenia szczególnej uwagi na dobry stan klimatyzacji, jej właściwego funkcjonowania i zwiększenia cyrkulacji powietrza. Zaleca się także stosowanie naturalnej wentylacji w pokojach i ogólnodostępnych pomieszczeniach. * Animacje - program animacyjny może zostać ograniczony do zabaw wyłącznie na świeżym powietrzu z zachowaniem dystansu społecznego. Akcesoria używane podczas animacji są obowiązkowo dezynfekowane po każdych zajęciach. Plaże i baseny Wybierając Grecję na wakacje, możesz korzystać z plaż i basenów. W celu zapewniania bezpieczeństwa, wprowadzono następujące zasady użytkowania: * Odkryte baseny hotelowe - dozwolone jest wyłącznie korzystanie z odkrytych basenów kąpielowych. Zabrania się otwierania basenów krytych * Ograniczenia w liczbie kąpiących - wskazana gęstość zatłoczenia w basenach hotelowych jest mierzona w stosunku 5m powierzchni wody na osobę * Dystans społeczny - Greckie plaże i baseny mają mieć zapewniony bezpieczny, 2-metrowy dystans pomiędzy leżakami i wypoczywającymi (nie dotyczy wypoczywających wspólnie rodzin i


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Porto Platanias Beach Resort & Spa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w centrum kurortu Platanias, 12 km od zabytkowej i malowniczej Chanii. Hotel polecamy dla wymagających klientów oraz dla miłośników nocnego życia, a przede wszystkim dla rodzin z dziećmi ze względu na infrastrukturę oraz bogaty program animacyjny w hotelu Platanias Village.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum rozrywkowego Platanias, bezpośrednio przy plaży, odznaczonej Błękitną Flagą, z łagodnym zejściem do wody
  • atrakcje i animacje dla dzieci i dorosłych w sąsiednim hotelu Platanias Village, klub Delfinki dla dzieci
  • bogaty program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Kreta/Chania, Grecja

Położenie

w zachodniej części wyspy, nad morzem, do centrum Platanias ok. 300 m. Do centrum Chanii ok. 10 km. Do lotniska w Chanii ok. 25 km.

Plaża

piaszczysta oddzielona drogą -promenadą od hotelu (ok. 50 m), łagodne wejście do wody. Plaża odznaczona certyfikatem Błękitna Flaga, leżaki i parasole za opłatą (ok. 8 Eur, -/dzień).

Wyposażenie

bardzo ładny kompleks hotelowy składa się z 2 budynków głównych i kilku 3-piętrowych budynków bocznych. Do dyspozycji gości: lobby, recepcja, windy, sejf, restauracja główna, 2 restauracje a'la carte, 5 barów: w lobby, przy basenach, przy plaży. Na zewnątrz znajduje się 5 basenów, leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki kąpielelowe za kaucją. www.portoplatanias.gr

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

wygodnie, przyjemnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 22m2, klimatyzacja sterowana indywidualnie, tel., TV sat., balkon. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (2-3B): ok. 22m2, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2-3C). Pokoje typu maisonette z widokiem na basen (B2-4F): na dwóch poziomach, dla 2 os. z maks. 3 dzieci lub 4 os. z 2 dzieci.

Dzieci

3 brodziki, miniklub (5-12 lat), plac zabaw, program animacyjny, krzesełka w restauracji. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie, na zamówienie.

Rozrywka

lekkie animacje w hotelu, w okolicy bary, tawerny, sklepy.

Dostęp do internetu

Wi-Fi (bezpłatnie), kącik Internetowy za opłatą.

Sport

5 basenów ze słodką wodą, w tym 1 tylko dla dorosłych, sala fitness, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki. Za opłatą: bilard, lekcje nurkowania, sporty wodne oferowane przez lokalne agencje.

Wellness

odpłatnie strefa SPA (kryty basen, sauna, hammam), masaże, zabiegi pielęgnacyjne

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Podczas obiadu i kolacji lokalne piwo i wino, napoje bezalkoholowe. Przekąski i lody (10:30-12:30, 15:00-17:00). Kawa, herbata, ciastka (15:00-17:00). Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych alkoholi, koktajle), napoje bezalkoholowe w określonym barze (10:00-23:30).

Wcześniej = taniej

do 31.01.16 20% zniżki.

Dla seniorów

Dla seniorów 55Plus: 5% zniżki (dot. pok. 1-3A).

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • elegancki hotel przy ładnej piaszczystej plaży
  • blisko do centrum Platanias
  • idealne miejsce dla
  • miłośników plażowania
  • niedaleko do malowniczej starówki w Chanii


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Porto Platanias Beach Resort
Polecamy Hotele w Platanias (Grecja)
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta / Platanias)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Porto Platanias Beach Resort:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Porto Platanias Beach Resort!
https://youtu.be/RCDJG0pNmXg

Opinie o Hotelu Porto Platanias Beach Resort

4.7
zdecydowanie polecam

SUPER HOTEL. WSPANIALE POŁOŻONY ( BARDZO BLISKO DO MORZA I CENTRUM ). OBSŁUGA BARDZO MIŁA I UCZYNNA. WYŻYWIENIE UROZMAICONE , A JAKIE SMAKOWITE DESERY.... NIC DODAĆ NIC UJĄĆ . NAPRAWDĘ POLECAM W 1OO %.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Masz pytania o Hotel Porto Platanias Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00